Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Aki akkugyárban dolgozik, az mennyire van biztonságban? Mennyire jó érzés dolgozni menni, nap min... (2024.04.24. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.04.16. 08:00 Fabius

Kétharmad barikád

Címkék: kétharmad választás 2010

Egy, csak egy legény van talpon e vidéken,
ordítása klotyókban is hallik', túl a bidéken.
Szörnyű kijelentés dörög ki a száján,
könnyű szájhab patakzik indulatos állán.

Beste zsellérek lustán szavazásra várnak!
Gátjai ők ennek a csodás demokráciának!
Kétharmad lesz ecsém, itt most tőlem tudd meg!
Úgyhogy ne ikszeljél sokat, nem totó ez bazmeg!

Túlzás nélkül ketté szakadt az ország. A kétharmad megosztja az embereket, derék politikusaink pedig megnyugtatás helyett a frászt hozzák az emberre. A lövészárkokat mi magunk ástuk az első fordulóval, most pedig nézhetjük a rettegőket a bal, a szorgalmazókat a jobb oldalon.

A Maszop lement kutyába, két kézzel szórják a választási alkut, mint részeg ornitológus a kölest, és nem riadnak vissza semmitől. Pláne, ha igazukat igyekeznek rájuk jellemző módon védeni. A nagy igyekezetben Szanyi Tibor túldobta a választási ingerküszöböt. Szavai szállóigévé nemesednek, neve a hülyeség szinonimája lesz, vizuálisabb választók pedig látni vélik a képet: az 54 éves Tibike fetreng a földön, és magából kikelve ordít: anyuci én nyertem, én nyertem, én nyertem! Akkor is, akkor is!

Az igazolással szavazás mint választási lehetőség el van kúrva, ez tény. A kivitelezés minden kritikát alulmúlt, ez is tény. De az általatok megszavazott jogot elvitatni a választóktól szimpla tahóság. Ez az a pillanat kedves Szanyi Tibor, amikor az utolsó választópolgárig mindenkinek felvillan a hányni fogsz lámpa. Ti létrehoztátok, mi gyakoroljuk. Ha pártérdekből, ha szimpla genyózásból, ha csak, azért mert, abba is szépen beletörődtök mindannyian, mert nincs más választásotok. Itt most mi választunk. A saját szánk íze szerint. Aki ezt belátni képtelen, az vagy hülye, vagy mazochista. De fogalmazhatok úgy is, elérkezett a szókimondás kora:
 

 

 

 

 

 

 

Update: közben kiderült, Tibor kimondta a szót. Vagyis olyanért hisztériázik, amit ő maga is szervezett formában igyekezett végrehajtani. Szép volt Tibusz, szívből gratulálunk! 

Hangfelvételért katt.

Amíg ezek zajonganak, a másik oldalon akkora a csend, hogy Navracsics Tibor hallja a gondolatait. Ez pedig sok jót nem jelent. Ettől unalmasabbak talán csak akkor lehetnének, ha Cser-Palkó tanár úr tartana mozgáskultúra performanszt főműsoridőben. Találgatás persze van, mindenkit érdekel mihez kezd Orbán a kitöltött biankó csekkel, amire csak a számokat kell beírni. Funkcionáriusok és posztvárományosok többnyire a ködöt harapják, és ilyeneket nyilatkoznak:

"Tudom, hogy úgy fizetik az indexeseket, hogy minél több konkrét intézkedést sikerül egy fideszes politikustól megszerezni, annál magasabb a honorárium, de én nem tudok ebben így segíteni. (..) a mi szempontunk az, hogy félreérthető és félreértelmezhető mondatokat szállítani az ellenfél kampányához olyan luxus, amit nem akarunk magunknak megengedni."

Egyrészt respekt az indexnek a helyzetkezelésért, másrészt világos, hogy a biztonságra játszó teleszart zokni formáció játszik még mindig a közeljövő kormánypártjánál. Hiába van már virtuális kormány, hiába kérlelik megszólalásra a sajtkészítő kollégák Orbánt....

 

 

 

 

 

 

 

 

...Viktor késik a felismeréssel: a tuti szar is jobb a bizonytalanságnál. A választási eredmények és a közhangulat alapján nyugodtan mondhatná azt is, kormányának első intézkedése lesz Lendvai Ildikót Gyurcsány könyvek olvasására ítélni, életfogytig. Hisz következmény nulla, az ügyészség a Kubatov beszéd részletei és állításai után sem ítélte szükségesnek a vizsgálatot. A biankó csekk mellé szabad beszédkártyát is osztott az ország, ellenfelek nélkül meg nem kell attól félni, hogy megint kimaradsz egy dobásból.

229 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr691925406

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tibor, te kis hamis 2010.04.16. 12:15:37

Ha a két legnagyobb párt közül az egyikről megjelenik valami kínos, leleplező anyag, akkor mennyi idő telik el az ellencsapásig? Ez az utóbbi hetek játéka. A Kubatov videóra a válasz igen hamar megérkezett, vicces fénytörésbe állítva Lendvai Ildikó fel...

Trackback: Politikusok 2010.04.16. 11:34:45

A politikusok olyan emberek, akiknek óvodáskorukban mindig elvették a dömperét. Ezeknek az embereknek mély sérelmeik vannak, amelyeket felnőttkorukban sokszorosan meg akarnak bosszulni.A demokráciában a politikus elméletileg a köz által, a köz szolgála...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@az igazi Sipi: Olyan nincs, hogy tökéletes rendszer, de légyszíves nézd már meg Ausztriában mennyit keres egy orvos, egy pincér vagy egy autószerelő, és utána kérdezd meg itt mennyit keresnek.
@az igazi Sipi:
kifejtettem :"A fidesz a programról nem akart részelteiben nyilatkozni, mert tapasztalások szerint széthazudták volna (23 millió román, vizitdíj, svéd modell) .
Ezt párhuzamba hozni az öszödi böszme gyötrődéseivel min. nem korrekt, de inkább
aljas indokból elkövetett liberális mellébeszélés sziluettjének* a szaga lengi be... :) (by szanyiDR) "
Helyesbítek : nem lengi be, ez maga a libsi mellédumálok, úgy hazudok esete. :)
Ha nem érted/érzed a különbséget , akkor annyi értelme volna ezt fejtegetni, mint 1 ebihalnak József Attila verseket olvasni, hogy mit fog fel belőle.
Persze az az előlény ettől még "tisztességes"
a maga dimenziójában, ellentétben fejlettebbnek mondott egyedekkel...
@old_field: A szembesítés mindig jó sport.
Kíváncsi vagyok, erre mit mond a Tibi bácsi, aki eleddig a nagy kedvencem volt.
@ZX: na folytatom, csak eddig tartott, amig kirohogtem magam:-)

tudod miert nem kerulok en forditott helyzetbe? mert barmi tortenik velem, azt tudom, hogy az egyetlen altalam kezelheto valtozo en vagyok az esemenyek lancolataban, tehat ha nem tetszik ami korulottem tortenik akkor elsonek mindig magamban keresem azt, aminek a modositasaval egy jobb eletem lehet.

ha idoszakosan - mert ez elofordul.. en is epitetettem polcot a tesconak, amikor nem volt allando melom.. - melyebbre is kerulok, akkor tudom, hogy ezek csak kihivasok, amikbol csakis erosebben, okosabban, eletrevalobban kerulhetek ki, mert sajat erobol dolgozom vissza magam a "joba"...
@tölgyes: ehhez állami befektetések kellenek. azt is ki kell valamiből fizetni. abban egyetértek, hogy csak megszorításokkal (vagy még azzal se) eláshatjuk magunkat.
@tölgyes: elolvastam.

lozunggyujtemeny. elmondanad, hogy honnan kivanjak eloteremteni az ott leirtakhoz szukseges lovet?:-)

mert azt mar tudjuk toled, hogy nem megszoritassal...

orbanviktor aranyat szarik es nyersolajat hugyozik, vagy hogy lesz ez?;-)
@az igazi Sipi: Na most én röhögök egy jót. Sosem tudhatod, mikor jön egy olyan külső körülmény ami lenulláz pillanatok alatt. Kíváncsi lennék akkor ilyen bölcs lennél-e?
@az igazi Sipi: "orbanviktor aranyat szarik es nyersolajat hugyozik, vagy hogy lesz ez?;-)"

Ez már a szánalmas szanyi színvonala alá megy..szedd már össze magad ! :)
@ZX: azt is nezzuk meg akkor, hogy milyen az adofizetesi moraljuk es hany ember aadojabol tartjak el az allamot.

ebben az orszagban adofizetok szama 1.8 millio a tobbi ostermelo, minimalberes, feketemunkas, rokkantnyugdijas (csak ezek vannak 800.000-en...), kozalkalmazott - neeeem.. a kozalkalmazott nem adofizeto... ezt tessek elfelejteni:-)

szoval en ugy latom, pont az van ebben az orszagban, amit a teljesitmenye es gerincessege alapjan megerdemel..

akar a gazdasagi helyzetet, akar a politikusgardat nezegetem:-D
@ZX: tortent mar ilyen:-)

es tudod mit csinaltam>? felalltam es tovabbmentem, bar 25-30 millio minusszal, az igaz.

te vajon rendelkeztel-e mar ilyen osszeg felett es veszitetted-e mar el?;-)

bar nem kulso korulmeny miatt, egyszeruen megbiztam valakiben, akiben nem lett volna szabad es elusztatta a vallalkozasomat.

szoval eleg hatarozottan az en hibam volt.
Mi a gond a nyugdíj korhatár felemelésével ?
Addig jó , amíg dolgozhatsz , mert nyugdíjadból éhen halsz. A nyugger töri magát hogy nyugdíj mellett dolgozhasson. Én úgy tervezem, hogy ha megérem a nyugger-kort, (amire kicsi az esély ,) bármit elvállalok. Ha a trend marad, kell is a "túldolgozó", mert nem lesz munkaerő....és pszichésen is sokkal jobb....
@old_field: na akkor lesznek megszoritasok, vagy nem lesznek?

es mi a kulonbseg ha orban nem bontja ki az igazsag minden reszletet a valasztasi gyozelem erdekeben es mi a kulonbseg, ha gyurcsany?:-)
@az igazi Sipi: Nwe nekem mondd, hogy a köztisztviselő nem adófizető, mert ezt pontosan tudom.
Hidd el, nagyon sokan fizetnének több adót, mert ugye ez azt is jelenti, hogy jóval több a fizetésük.
A munkavállaló tehet arról szerinted, ha a cége minimálbérre jelenti meg, mert így a főnöke vehet egy új audit a másik 2 autója mellé? Vagy ha be sem jelenti? Ez aztán szuper rendszer. Éljen a jobboldali ga(ráz)daság.
@az igazi Sipi: Örömmel olvasom az ilyen libsi-bolsi okostojásokat, mert az derül ki belőle, hogy egy szinten vagytok botoxos Ildivel, lop-stop kunczéval, sziluett szagú szanyival :))stb.
Ez persze önmagában nem öröm, de az , hogy van még mindig lentebb, az már jó érzéssel tölt el.
Sok az a 19% dolgozzátok még lejjebb...
@az igazi Sipi: Nem rendelkeztem ilyennel összeggel, örülök, hogy megtehetted, hogy ennyit vesztettél el, de az emberek 80%-ának nincs ennyi pénze, és nem azért mert hülye és ugyanabban a helyzetben ne tudná ugyanazt megkeresni, hanem mert eleve lehetősége sem adódott rá.
@ZX: A lehetőségek nem jönnek, meg adódnak, hanem vagy megvannak eleve (jó helyre születtél), vagy iszonyú sokat kell értük dolgozni.
@ZX: a lehetoseg nem adodik.
a lehetoseget megcsinalod magadnak. azzal, hogy tanulsz, kockaztatsz, vallalkozol, dolgozol napi 14-16 orat par evig es mar meg is van;-)
@kolbászoszsömle: Sajnos így van, akinek ölébe hullik minden, az nem tudja megérteni, hogy a másik oldal miért lázadozik, mikor sokszor ők még keményebb munkával sem érik el azt amit ők.
@ZX: "A munkavállaló tehet arról szerinted, ha a cége minimálbérre jelenti meg, mert így a főnöke vehet egy új audit a másik 2 autója mellé? "

abszolut.
ha nekem egy munkahelyen azt mondanak, hogy nem jelentenek be az utolso fillerig es nem biztositjak a torvenyben foglalt jogaimat, akkor rohogve felallok es tovabbmegyek.

engem senki nem kenyszerithet jogsertesre.
@ZX: Persze hogy megtehette. Egy blog sok állítást elbír. Messziről jött ember... =) Mi meg csak irigykedhetünk sipire....:)
@az igazi Sipi: Sokan dolgoznak keményen, valahogy mégsem jön össze.

Ha nem jelentenek felállsz és elmész? És ha ez az egyetlen munkahely a környéken ahová esélyed van felvételt nyerni? Vagy egyszerűen minimálébérért foglalkoztatnak (bejelentve) mert a főnök kiröhög mert a helyedre van 20 másik páylázó akik elvállalják, mert ez az egyetlen lehetőségük? Hagynád, hogy a gyereked éhezzen, vagy kilakoltassanak?
@ZX: az olembe hullasrol annyit, hogy nekem tudod mi hullott az olembe?
az, amit otthonrol hoztam.
a mentalitasom, hogy minden csak rajtad mulik es neked kell megteremteni az eletedhez szukseges felteteleket es rajtad mulik, hogy elsz.

anyam egy tanyasi parasztlany volt, aki 16 evesen feljott pestre szovononek, majd harom muszak mellett leerettsegizett es kitanulta a konyvelest. apam hevesrol jott fel pestre, lakatoskent szabadult 59-ben, majd mivel erdekelte a hidraulikus gepek mukodese, elkezdett abba az iranyba menni es megtanulta, az orszag egyik legjobb hidraulikus gepszerelojekent ment nyugdijba 42 ev munkaviszony utan.

amikor en es a hugom megszulettunk, akkor egy 20 negyzetmeteres szobakonyhaban laktunk negyen, udvari wc-vel es furdoszoba, gaz nelkul 6 eves koromig, amikor is apam 2 eves bogorodcsanyi melonak koszonhetoen egy havanna lakotelepi panelt ossze tudtak kaparni 79ben - nem tanacsit. a teljes arat kifizettek. aztan 990ben jott ossze egy kertvarosi csaladi hazra. es meloztak, tanultak, fejlodtek egesz eletukben. es megteremtettek maguknak a lehetoseget egy jobb eletre.

na ennyit arrol, hogy ki mibe szuletik bele, baratom..:-)
@ZX: "a nem jelentenek felállsz és elmész? És ha ez az egyetlen munkahely a környéken ahová esélyed van felvételt nyerni? "

akkor mashova koltozom. az egesz csak azon mulik,hogy ulni akarok es sajnalni vcalamint sajnaltatni magam, vagy elorebbjutni.
@az igazi Sipi: Ilyen szépeket én is tudok írni, hiszen apám villanyszerelőként dolgozott, meló után maszekolt, este pedig mozisként dolgozott. Anyám is köztisztviselő volt, esténként a moziban melózott apám mellett, megteremtették a megfelelő anyagio körülményeket, valahogy mégsem tudnak a seggére hágni 25 millának. Én is évek óta melózom, de másodállás nélkül mégsem jutnék egyről a kettőre. Akkor most hogy is van?
@az igazi Sipi: Máshova költözöl akkor is amikor egy kenyér megvételére nincs pénzed? Nagyon sokan vannak ám így, nincs mindenkinek pár milla a farzsebében, hogy na akkor most hopp én elköltözöm. És ha ot sem találsz megfelelő álélást? Akkor inkább éhenhalsz?
@ZX: latom pont a lenyegi resze nem ment at a dolognak..:-)

azaz ha nem tetszik, akkor valtoztass. ne vard masok kozremukodeset, hanem TE csinalj valamit.

ha kevesled a fizetesed, keress mas munkahelyet. ha a szakmad elismeresevel nem vagy elegedett, tanulj masikat. nekem is van 3-4, amit osszekukaztam ~19 ev munkaviszony alatt..

te azt gondoltad, hogyha vege az egyetemnek/fosulinak akkor minden hawaii, dizsi, napfeny, tibicsoki, meg sandokanpolo?

a loszart.
az igazi harc akkor kezdodott, amikor kikerultel a vedettek korebol.

van az a japan mondas, miszerint orulj neki, ha esik az eso, mert akkor is esni fog, ha nem orulsz.

en 19 eve dolgozom, volt idom megtanulni elvezni a kihivasokat. hidd el, sokkal konnyebb es szorakoztatobb az elet, ha elfogadod, hogy igy mukodik. nincs olajozott palya, csak rogos ut.
legfeljebb annak a keves mazlistanak, aki ezustkanallal a szajaban szuletett, vagy nyert a lotton, vagy bedugta magat valami penzescsaladba - bar ez utobbi mar megint nem mazli szerintem...
@ZX: hat persze.
mi a fraszt csinaljak egy olyan helyen, ahol annyi munka nincs, hogy kenyeret vegyek a jovedelmembol?
@az igazi Sipi: Próbáltál már ingatlant eladni? :)

Komolyan, szerinted ki veszi be a mesédet? =)
@az igazi Sipi: Ehh. Nagyon nem érted, hogy az emberek nagy többsége nem ül a babérjain, hanem küzd minden eszközzel, mégis szar neki. 2-3 másodállást kell vállalni, és még akkor sem keresel annyit, mint egy osztrák vagy egy francia 7-8 óra munkával. Akkor mitől is jó ez a rendszer?
Ha nincs pénzed, hogy kenyeret vegyél, akkor arra sincs pénzed, hogy a szomszéd városba átbuszozzál, nemhogy egy országrésszel arréb költözz.
Tudod, 1789 előtt is sokan így gondoltak (ha nincs kenyerük miért nem esznek kalácsot?) aztán a guillotin lépcsőjén meg elkerekedett szemmel csodálkoztak, hogy most ők tehetnek arról, hogy a többiek nem nemesnek születtek?
@Joseph Adama: en nem veszek ingatlan pont ezert.

nem vagyok hulye, hogy roghozkossem magam es nem vagyokk hulye, hogy az ingatlan ertekenek ketszereset fizessem ki, mert amikor utanaszamoltam kiderult, hogy az ingatlan arat megegyszer kifizetem a banknak kamat cimen.

ugyhogy nekem nincs lakasom. nem azert, mert nem tudtam volna beleverni magam valami 25 eves lejaratu hitelbe beallva a sorba, mint masok, hanem azert, mert inkabbb fizetek maganembernek berleti dijat, mint banknak kamatot:-)
Lőporszagot érez a Nép----lesz itt egy jó kis POLGÁRHÁBORÚ!!! Orsós ORBÁN személyi kultuszának , állandó köpönyegforgatásának,....és hatalomvágyának köszönhető. ..na meg annak, hogy a Lungodrom -nak kellene lennie az elnökének---hisz oda való:)
@ZX: Sipitől egy szoc-lib tanmesét hallottál. Ennyi. :) Az, hogy nem megvalósítható és egyáltalán nem épül valós adatokra/tapasztalatokra, és minden szála mese, na az nem lényeg.

Mert a lényeg az , hogy őőőőőőő. Nem tudom.:)

Sipi! Kérnék még egy mesét! =)
@az igazi Sipi:

Lakásbérlet Magyarországon úgy , mint az Nyugat-Európában nem létezik.

Szóval ez is egy olyan szál, amit Andersen is megirigyelhetne. ;)

- Amúgy én pártolnám ezt, csak ami nincs, arra ne hivatkozz, mert.. MUHAHHAAA ;)-
@nestrot10: mondták már neked máshol is :
Az nem lőporszag, csak befostál. ;)

de sebaj...vigasztalódj ! :)

www.youtube.com/watch?v=wdBRPVi7uJQ
@nestrot10: A "nép" épp 2/3-dal fogja megválasztani. ;) :)
@ZX: nem kuzd.
az nem kuzdelem, hogy valaki abbol akar megelni, amit 5-10-25 eve tanult.

es hol mondtam en egy szoval is, hogy jo a rendszer?

en leszarom a rendszert, azt ertsd mar meg. fuggetlen vagyok tole. mert megtehetem. mert en at tudom lepni a mentalis korlataimat. mert felhalmoztam annyi tudast es bovitem folyamatosan, hogy barhol meg tudjak elni. rendszertol, foldrajzi helytol, eghajlattol fuggetlenul. nem beleszulettem a tutiba, hanem felepitettem magamnak es meg tudtam kotni azokat a kompromisszumokat az eletben, amik elorebb vittek.
@Joseph Adama: fura mi, hogy vannak emberek akik barmilyen onjelolt messiast pofanszarhatnak es kirohoghetnek, mert nem fugg az eletuk tole, mi?:-DDDD

a kishitusegeddel mindossze a sajat eletre valo alkalmatlansagodat bizonyitod:-)

a szocialdarwinizmus mukodik. sokaig nem lehet megelni a szemelyeskedesbol es fikazasbol, aranymaszat;-)
@az igazi Sipi: Mi ez tündérmese? dolgozzál sokat meg tanuljál, azt majd jó lesz? Akik ezt csinálják, azoknak is csak kb. 5%-ának sikerül, mert ebben az országban nem a becsületes, hanem az ügyeskedő jut csak előbbre nem vetted még észre?
@az igazi Sipi:
Biztos fogsz találni valakit, aki felnéz rád a kommentelők közül. Sőt, biztos van olyan is, aki irigyel.

Én meg mosolygok egyet. Mert én el merem ismerni, hogy egyetemre járok még, nincs saját lakásom, tudom milyen szarok és lehúzósak az albérletek.

Viszont nem kell egy blogban erősködnöm / hazudoznim (mint Te), hogy mekkora király vagyok ! ;) =)
@ZX: ezexeribnt te keptelen vagy atlepni a sajat mentalis korlataidat..:-)))

vagy csak valami kodos okbol azt gondolod, hogy te jogot formalhatsz masok tulajdonara, megszerzett javaira:-))

de tudod mit?
tolem ugy adod fel, ahogy neked tetszik. a te eleted, kedvedre baszhatod el:-)
@Joseph Adama: hat ha neked az a kiralysag ami mashol hetkoznapi, akkor a sajat jobbagy mivoltodat biznyitod:-DDD
@az igazi Sipi: Így van! =) Én azért mégsem cserélnék veled ;)
@az igazi Sipi: Ok, élj csak a mesében, hogy itt minden szép és jó, az ország 80%-a meg balfasz azért nem tud egyről a kettőre jutni.
Nem formálok senki tulajdonára jogot, amíg a vagyonát becsületes módon szerezte. De tudod akkor amikor egy uralkodó réteg arra használja a törvényeket és úgy modosítja őket, hogy az neki kedvezzen és a lopás számára legális legyen, akkor ne csodálkozzon, ha egyenesednek a kaszák és tekerik a kötelet a lámpavasra.
@Joseph Adama: he barom..azok fogják egy év múlva ordítani: ORBÁN TAKARODJ!
A többiek meg lőnek is...heheh:)
@nestrot10:
Jól van, nyeld le a nyálad azért ;) :D
@ZX: hol mondtam en, hogy minden szep es jo?

azt mondtam, hogy az eleted, a sorsod a te kezedben van.
@az igazi Sipi: Lehetnék egy "menő" informatikus, aki albérletezik? Hááááááát,nem. =)
@Joseph Adama: lennek egy olyan valaki, aki onkent roghoz koti magat, amikor a vilag tele van lehetosegekkel?

kizart!:-DD
@az igazi Sipi: Igen, és ezen vitatkozunk, hogy a lehetőség a változtatásra igen korlátozott.
Azért Sipi azt el kell ismerni, hogy azért tudod megfizetni az albérletedet, mert a tulajdonos egy kanyi vasat sem adózik belőle, ráadásul nem csak a bérleti díjból, hanem a rezsi költségekből is kellene.

Egyébként érdekes, nyugaton bevett szokás egy életet albérletben leélni, csak nálunk nem erre mentek a dolgok. Nálunk az albérletes és a bérbeadó is ki van szolgáltatva egymásnak. Az egyik ott cseszi át a másikat ahol tudja. Ez viszont az ország morális állapotának tudható be...
@tölgyes:

" a mindenttudóké a mennyek országa, a hatalom és a dicsőség - mondá az Úr - és lefordult a székről a röhögéstől. "

Ámen.

@old_field:

Gyurcsányék hazudtak eleget, de a köteles beszédet, a szinglihordákat és a 23 millió román munkavállalót Kövér és Mikulás Pista urak emlegették a saját szájukkal :-) Ezt nem lehet senki másra kenni sajnos :-)

Izé...a linkelt cikk egyetlen konkrétuma, amit kiollóztam belőle a posztban. Magyarra fordítva Balog Zoltán azt mondta: lófaszt se mondok konkrétumot :-))
@Vödör: legalis szerzodes nelkul nem berlek lakast. volt aki mar probalt atverni, de szepen megmutattam neeki, hogy hany lakas berelheto meg ezert a penzert es szabalyosan szerzodest bontotam es elkoltoztem. mondtam, hogy mehetunk birosagra, ha gondolja, de en nem fogok fizetni tobbet. es legyen vele tisztaba, hogy ha nem adozik utana - amihez nekem berlonek semmi koze, az az o felelossege - akkor bizonyara kivancsiva teszi a hatosagokat is...:-)

nem gondolta, hanem szepen leleptem es visszaadta a kauciot is, ahogy illik:-)
@az igazi Sipi: a sorsod a te kezedben van.
kezeket a paplan fölé...Éljenek a csajok, ne igyatok mosatlan gyümölcslevet... :)
jaaa és Beethoven a zene Mozartja !
;)
@az igazi Sipi: Meg amennyire a munkaadók bekorlátoznak. Nekem is megmondta a főnököm, ha nem tetszik el lehet menni, ennél kevesebb pénzért is talál alkalmazottat. Na most gyerekkel és banki hitellel a hátam mögött 2x is meggondolom, hogy felmondjak-e?
@Fabius: ez a szép a dologban! :) én 1 több irányból átgondolt koncepciót látok benne !
@az igazi Sipi:

Egy szoba (SZOBA) bérlete (rezsivel együtt) megyeszékhelyen, Budapesten, 30 - 50 ezer ft. És ez csak egy szoba.

Teljes lakásokat ( értsd fürdő, konyha, legalább 2-3 szoba, nem a kisebbségi dzsungelben)) 100 ezer körül szoktak kiadni.

Ez hol éri meg itthon ? :)
@ZX: a munkaadodat te valasztod, ergo te dontod el, mennyire korlatoznak be.

es legalabb mostmar erted, hogy en miert nem veszek hitelre lakast;-)

meg ugy egyaltalan. hogy akkor ugraljak, amikor en akarok. te magad dontottel a gyerekrol es a lakashitelrol, te korlatoztad be sajat magad. szerintem abszolut kar ezt masra kenned.

mellesleg igen jo baratomnak most szuletett a masodik fia es amikor ugy erezte, hogy nem kelloen becsulik meg a munkahelyen, keresett masikat. ket gyerekkel. es talalt. es jobban erzi magat es tobbet keres.

te hany helyet neztel meg, hany helyre adtad be a cv-det, ha a jelenlegi helyeddel nem vagy megelegedve? 100? 200?

vagy az is tarsadalmi igazsaagtalansag szerinted, hogy a jo munkanak utana kell menni?:-)
@Joseph Adama: nekem megeri. akkor sem fizetnek kevesebbet, ha lakashitewlt torlesztenek, csak akkor a banknak fizetnem ki kamatra. igy legalabb maganszemelyhez csorog vissza a love.

ha meg eltuzelnek, ugysem fog beferni az urnamba az a kurva lakas:-D
@Vödör: Hát igen, az állam nagyot akar akasztani a bérleti szerződésekkel, hogy még a rezsi után is adót szedne be, így aztán a többség nem fizet semmit. Ez aztán az üzlet! Idióták! (Persze nem a bérbeadók.)
@az igazi Sipi:
Szóval a kettő kb. hasonló összegbe kerül.

Albérlet: gyorsabban lehet váltani, soha nem lesz a tied (ablakon szórod ki a pénzt kb), szabadság az albérleten belül szinte semmi, folytonos ellenőrzés, bizonyos tevékenységek korlátozása/ megtiltása, a gyors költözködés mellé jár egy instabiltás is természetesen .

Itthon nincs kiépült bérlakásrendszer. Ezért nem is működik.
Kik laknak ilyenekben? Akik csórók az önrészhez, ha saját lakást akarnak venni, más városban tanuló fiatalok, ideiglenesen itt tartózkodók.

Irigyellek Sipi, menő vagy;) =)
@az igazi Sipi: "a munkaadodat te valasztod" ott dolgozol ahova felvesznek. Hiába választok én valakit, ha nem vesz fel. Ez még mindig nem az a világ, ahol a dolgozó diktál.

"es legalabb mostmar erted, hogy en miert nem veszek hitelre lakast;-)"
Még ha sikerülne valami csoda folytán ugyanannyiért bérelni lakást mint amennyi törlesztőt fizetek, akkor is mennyivel lennék előbbre? Semmennyire, sőt...

"mellesleg igen jo baratomnak most szuletett a masodik fia es amikor ugy erezte, hogy nem kelloen becsulik meg a munkahelyen, keresett masikat. ket gyerekkel. es talalt. es jobban erzi magat es tobbet keres.

te hany helyet neztel meg, hany helyre adtad be a cv-det, ha a jelenlegi helyeddel nem vagy megelegedve? 100? 200?

vagy az is tarsadalmi igazsaagtalansag szerinted, hogy a jo munkanak utana kell menni?:-)"

Nemrégiben kerestem munkát, (lehet hamarosan újra fogok), 1 hónap alatt 40 cv-t küldtem ki (nem 1 hónapig kerestem munkát), jó ha 5-6-ra jött válasz, mindössze 1 helyre hívtak meghallgatásra.
Biztos találnék munkát gyerekkel is, csak nem mindegy, hogy addig amíg találok éhenhalunk-e vagy sem?
@ZX: jahogy te ott dolgozol, ahova felvesznek..

hat igy mar ertem:-)

en ott dolgozom, ahol megbecsulnek.

40 cv baratom meg lof@sz es estifeny. nem munkakereses. a munkakereses 150 cv-nel kezdodik el - az napi 5 egy honap alatt.
ha nem hianyszakmad van, akkor bizony igen keves a 40 cv...
@Joseph Adama: szerintem te eladosodtal rettentoen es most akarod megmagyarazni,hogy igazabol miert is jo a csalanmosban csupasz seggel uldogelni..:-DDD

nem fogok lakast venni. az sem biztos, hogy itt fogok elni az elkovetkezo evekben. sot, hogy konkret legyek, amint talalok valami olyat, ami miatt erdemes elindulni - igazabol nem mintha anyagi gondjaim lenne, csak lassan ugy erzem magam ebben az orszagban, mint egy gyogypedagogus a retardaltak kozott.. - akkor mar megyek is. erre vagyok rakeszulve. nem engedhetem meg magamnak azt, hogy 15 milliot kifizessek egy banknak kamat cimen es cserebe meg mozgaskeptelenne is tegyem magam.

ha te ezt teszed, a te dolgod. senki nem tiltja meg neked, hogy arra koltsd a penzed amire szeretned, a monoki orulet elbukott:-DDD
@az igazi Sipi: "en ott dolgozom, ahol megbecsulnek."
Te tuti, hogy nem Magyarországon élsz, vagy ha igen, akkor valami fantasztikus álomvilágban.
"a munkakereses 150 cv-nel kezdodik el - az napi 5 egy honap alatt." Ha Pesten keresel munkát, vagy ha a kukás állásra is jelentkezel, esetleg spammelsz.
@az igazi Sipi:
Tényleg röhögök csak rajtad. Örülök, hogy elvégeztél egy infós szakot, tényleg király vagy! ;)

Mondtam még tanulok ( nem egy gagyi infós ruhatár szakon :D ), nincs lakásom, szóval lakás hitelem sincs.

Én szeretném, ha itthon is inkább lakásbérletrendszer lenne, de nincs.
@ZX: Ez egy mániákus hazudozó. Én remekül szórakozom rajta, mert épp nincs suli. De nehogy felhúzd magad ezen a szerencsétlenen.
@Joseph Adama: Áhh, nem vagyok ideges. Majd beleér a keze a bilibe és akkor felébred. Tudod, az ország 80%-a béna, balfasz és retardált, csak ő a szuperkirály. Tuti nem Magyarországon él, mert ékezetes billentyűzetet 2 perc alatt lehet venni akár 1.200 ft-ért is.
@Joseph Adama: nem vegeztem infos szakot..:-)

egyszeruen megtanultam es van 10 ev tapasztalatom. elkezdtem a legaljan 2000ben mint dial-up helpdesk es most egy 700 fos - es egyre bovulo - multinal vagyok rendszergazda.

lehet, hogy szamodra hihetetlen, hogy emberek a sajat erejukbol is jol tudnak boldogulni, dehat en ezt tanultam a szuleimtol..:-)
@ZX: lehet hat..
kar, hopgy az ekezetes betu alkalmatlan munkavegzesre:-)

elhiszem, hogy forumozni jo, csak eppen melozni nem:-D
@ZX: altalaban pesten keresek allast, de ugye pont azert berlek lakast, hogy ha gyorben, salzburgban, drezdaban, kharkovban, besana in brianzaban kell munkat vallalni, akkor barmikor indulasra keszen legyek es ne kelljen egy kolonccal szarakodni, amive az ingatlan es a hitel valik abban a pillanatban, amikor kiugrasi lehetoseg van.
@az igazi Sipi: Na ne mondd, ékezetes billentyűzettel melózok. Ráadásul ékezetes nélkül el sem tudnám látni megfelelően a munkám.
@az igazi Sipi: Dolgoztam Pesten, elég is volt, valahogy nem bírom azt a mentalitást ami jellemzi a pestieket, de ez biztos az én hibám.
@ZX:
Azért Sipinek sem lehet egy hosszú önéletrajza, pontosabban az iskolák rovat az pang. :)

Tudom, majd benyögi, hogy van referenciája :D

Azért vicces lehet, ahogy bőröndökkel várja a "nagy lehetőséget" :D

Pedig ő nincs ráutalva senkire... Csak vár! :)
@ZX: azert megneznek egy cisco v szerver konfiguralas magyar kiosztassal...;-)))

netto szopas:-D
@Joseph Adama: nem pang.
van benne egy kozepiskola 1987-1991ig:-)

de latod ZX milyen jol jart a diplomajaval:-DDD
@ZX: hat akkor megint ott tartunk,hogy a te dontesed, a te felelosseged...

nem tetszik a mentalitas. oke, ezt elfogadom. mindenki oyan mentalitast szeret es kovet, amilyen neki tetszik. csak ugye ennek az a kovetkezmenye a te esetedben, hogy a mentalitasodhoz alacsonyabb fizetesi rata tartozik:-)
@az igazi Sipi: Ennél butább kijelentést még nem hallottam. Tudtommal nem a mentalitást, hanem a szaktudást és rátermettséget fizetik meg. Ezért tart itt az ország, mert az kap jó állást és fizetést, aki csontig benyal. Kösz, nekem önbecsülésem is van, és nem a nyalással, hanem a tudásommal szeretnék normális pénzt keresni.
@az igazi Sipi:

Őszintén? Én nem látom. Ide azt írsz be, amit nem szégyellsz. Lehet igaz, lehet hazugság.

ZX lehet unatkozó milliárdos is akár.

Teljesen mindegy. Blogon nem igazán számít ez.
@az igazi Sipi: nemmondod... és cisco+server konfigurálások között/mellett nem láttál még olyat , hogy "alt+shift" és máris váltottál a billentyűzet kiosztáson ? :)
@ZX: a jo szaktudas es ratermettseg keves.
lehet, hogy szamodra csontig benyalas az, hogy tudomasul veszi az ember, hogy a munkahelyen azt kell csinalni, amit mondanak, ha az nem serti a munkajogot es a hatalyos jogszabalyokat.

szamit a hozzaallas, az, hogy mennyire tudsz csapatban dolgozni, a lojalitas es meg sok-sok aprosag, ami azzal a mentalitasal jar, amit te nem kivansz elsajatitani. egyszeruen a munkaltatonak jogaban all megvalasztani, hogy egy esetlegesen kevesbe kvalifikalt, amde a csapatmunka es lojalitas szempontjabol ertekesebb munkavallalot valassza ki, mert hosszu tavon -plane az illeto kepessegeinek tovabbcsiszolasaval - sokkal jobban szolgalja a ceg erdekeit, mint egy szociopata zseni.

es a munkaltato azt veszi fel, aki leginkabb a ceg erdekeit szolgalja. ugy gondolom, ez egy teljesen normalis magatartas a reszerol.
@old_field: szoktam hasznalni, amikor leulok valamelyik egysegsugaru juzer gepehez es magyarra van allitva a szarja..:-)
@az igazi Sipi: itt most nem lojalitás, meg a csapatmunka a gond mert azzal nincs gond, hanem az a mentalitás, hogy mindenkin átgázolok és lenézem a másikat, mert én vagyok az istenkirály. Na ettől csömörlöttem meg. Azzal sincs gond, hogy azt csinálom amit a főnök mond, deazért nem rakom a nyelvem a seggébe.
@Joseph Adama: hat igen..
egy szakkozepiskolai erettsegi es egy kozepesen-jol fizetett IT munka az mar tenyleg olyan nehezen elerheto, mar-mar alom kategoriaba tartozo eredmeny, amit behazudik az ember, hogy dicsekedhessen vele...:-DDD
örömmel teli +nyugvással veszem tudomásul hogy a cisco routerek és a jobbos honfitársaid lelkivilága mellett a magyaros billentyűzet kiosztásban is járatos vagy, nem kicsit ! :)
nem kevés ez 1 liberális lélektől...
@ZX: na jah
az engem is idegesit.

ezert is maradok ki belole. mert ki lehet maradni. en abszolut elegedett vagyok a jelenlegi poziciommal. ha rajta mulik, akkor egy csavarhuzoval es 3 installdvd-vel a zsebemben megyek nyugdijba es meg teamleder sem lesz belolem, mert hanyok az intrikatol.

es igy sem a letaposottak, sem a taposok nem tekintenek ellensegnek. es kimaradhatok az egesz szarsagbol. reggel bejovok dolgozni, elvegzem a munkamat, este meg hazamegyek es kesz. nem kotodom erzelmileg a munkahelyemhez, nem tudnak kikezdeni szarsagokkal, mert 6kor abbahagyom, beteszek valami jo zenet es mire hazaerek, lemosom az egesz napi raragadt szart az agyamrol.

multkor volt ilyen csapattrening, vagy mi a tok, amikor is azt mondtak, hogy a ram bizott munkakat tokeletesen, hataridore, megbizhatoan elvegzem, de "nem keresem a munkat".

kerdeztem a hr-est, hogy ennek mi lesz a kovetkezmenye?
hat hogy soha nem fogok tovabblepni.

ja jo..

es vigyorogtam, mint a tejbetok:-)

ahogy te irtad..
nem vagyom porschera - kulonben is a japan kocsikat szeretem;-) -, sem sokszobas palotara.

nekem sokkal tobbet er az eletem, az egeszsegem, a jokedvem, az engem korulvevo harmonia, mint egy pozicio es az azzal jaro stressz es felelosseg.
@Sipi

azért ez így nem kerek. Alapvetően egyetértek az életszemléleteddel, szerintem is így lehet előbbre jutni, ugyanakkor ZX-nek is van igazsága, és szerintem ezt te is tudod. Amit nem veszel figyelembe:

- ha családos vagy, akkor már nem tudod olyan könnyen a mobilitásodat megőrizni,
- ha nincs érzéked a jelenleg jól jövedelmező foglalkozásokhoz (IT szektor, mérnöki, műszaki szakmák, akkor hiába tanulsz ki egy ilyet (bárki meg tud tanulni bármit, ha van elég segge hozzá), nem leszel sikeres benne, emellett utálni fogod. Én pl. hülyét kapok a "végzetes veremhibáktól" (az bmeg az, végzetes veremhiba, grrrrr...) Ha a filozófus lenne a kurrens szakma attól meg te kapnál sikítófrászt.
- a telített szakmákban valóban csak kapcsolatokkal lehet elhelyezkedni, nem lényeges a szaktudás motiváció.
@Vödör: - ha valaki az eletet hatraltato tenyezonek eli meg a csaladot, akkor minek alapitott? teljesen nyilvanvalo dolog, hogy ha az embernek csaladja van, akkor az tobb felelosseggel es korlattal jar. semmi sincs ingyen, a csaladalapitas sem. de ezt ugye mar megint o dontotte el es nem masok helyette.

- ugy tunik az irasaimbol, hogy messze all tolem a filozofioa?:-) bar teny, hogy inkabb a keleti tanokat preferalom a nyugatiakkal szemben. mindenesetre kivancsi lennek, hogy miert kellene valakkinek magas fizetest adni, ha az altala megtermelt ertek ezt nem fedezi? legyen filozofus aki akar, legyen komedias - kommunikacio-media - aki akar, csak legyen vele tisztaban, hogy ezzel a mekiben lehet elsosorban remek allasokat szerezni jelenleg, esetleg valamelyik konkurenciajanal. egyebkent barmivel lehet jo penzt keresni, csak vanak olyan szakteruletek, ahol sokkal magasabb az elvaras. ha az ember ilyen szakteruletet valaszt, akkor ezzel legyen tisztaban.

- valoban. nem veletlenul hivjak munkaeroPIACnak a munkaeropiacot. amibol domping van, vagy kisebb az igeny annak az erteke esik. ami ritka, vagy nagy ra az igeny annak felmegy.
@Sipi

Szerintem mindenki tudja, vagy legalább is kénytelen volt felfogni mára, hogy a piac diktál. Amit hiányolok az írásaidból az pusztán az empátia. Mondhatod azt, hogy csak az az értékes munka amit megfizetnek, de akkor mi legyen a tanárokkal, orvosokkal (nem mindegyik keresi halálra magát, ezért is mennek külföldre), ápolókkal? Továbbá gondolj bele abba, ha 35-40 évesen egy a habitusodtól teljesen eltérő szakmát kellene tanulnod, az hány évig tartana, és milyen fizetésed lenne ez után? Ja és ezen idő alatt tartsd el magadat, vagy a családodat. Nem olyan egyszerű kérdés ez. Tegyük hozzá, hogy munkavállalóként, vállalkozóként a 90-es évek maga volt a paradicsom, a piac csak ez után telítődött.
@Vödör: "Amit hiányolok az írásaidból az pusztán az empátia."
valoban, hiszen megoldas-orientalt vagyok. es az eletemben felmerulo akadalyokat - igy masoket is - kihivasnak es nem tragedianak ertekelem. igy mukodok.
Csakúgy mint az MSZP, most végérvényesen leszerepelt Szanyi Tibor. Azt gondolom ez az a pillanat, amikor ciki lett rászavazni. Nem csak megjelent a hangfelvétel - de el is iserte, hogy ő van rajta. Ezek után nem az a kérdés, hogy eljöttek-e vidékiek rászavazni, hanem az, hogy erre buzdított, majd pedig pont ezt itélte el.
Nekünk XIII. kerületieknek kell összefognunk, mert Szanyiban nincs annayi tisztesség, hogy visszalépjen - bízik a régi kommunistákban, akik őt eddig gond nélkül beszavazták.
Van alternatíva ma a XIII. kerületben. Először is az igazi baloldalt új párt képpviseli - még ha sok gyakorlatlan fiatal is aképviselőjük, és még akkor is, ha eddig csak ebben és a mérhetetlen önbizalmat sugalló naivitásoktól sem mentes programjuk terjedelmében mások - az LMP képviseletében Tordai Bence. Sokunknak, függetlenül attól, hogy a Fidesz szineiben indul mégis dr Szalay Péter főorvos az aki az elfogadható alternatíva - egyszerre lehet egy szimpatikus, szélsőségektől mentes ember a képviselőnk, és a kormánypárt képviselője is. Ráadásul neki van esélye is Szanyit kiütni - az eddigi eredménye is nagyon jó!
Nem tudom ki az a s.ggfej aki programot kér 8 év totális hazudozása után. A ballib kormány végig az ellenkezőjét csinálta annak amit igért, ráadásul a diletáns közszolgái dagadtra lopták a zsebeiket.
Annál jobb program nincs hogy ezek eltünnek a közéletből, esetleg - adná Isten - bekerülnének jópár évre valami kemény börtönbe!
süti beállítások módosítása