Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.04.07. 08:00 Fabius

Orbán Viktor, a csendes társ

Címkék: kampány fidesz orbán viktor

Álmosan, húsvéti sonkától hányásig lakva indult a kampány utolsó hete. Nyakó István a szájmenéstudományok kandidátusa is csak annyit nyökögött nekünk, hogy biz' a Kósa Lali egy keménytökű faszagyerek. Ő olyat is mer, amit a főnöke nem: vitázni az ellenséggel.

Gyönyörű elismerés ez a szájzugba száradt főtt tojás morzsák fújásával megszínesített félmondat Mintaváros polgármesterének. Kósa a mennybe megy - gondolhatnánk, pedig ő attól félhet, inkább a levesbe, ha rosszul sül el a verbális attak. Geszti szófordulatával élve: a probléma lesz ő, és nem a megoldás.
Valakinek pedig beszélni kell, mert a helyzet több, mint kínos. Egyrészt a választópolgár várja 8 konstruktívnak nem nevezhető ellenzékiség után, hogy az annyira várt megváltó félisten mond végre valamit. Másrészt az ellenfelek pontosan tudják, Orbánnak nem erőssége a nyilvános vitatkozás. A retorikai képessége kimerül a kinyilatkoztatásokban - ezt faszául nyomja, ismerjük el - de a konfrontálódás szemtől szembe az teljesen más tészta. Ott emberek ugatnak közbe, feszegetnek kínos kérdéseket, amire az otthon izgalmukban fotelkarfát szálkásra karmoló választók érdemi válaszokat várnak.

Kell ez? Dehogy kell.

Nyelvében él a nemzet, bár nyelvével még senki nem nemzett -tartja a mondás, és igazat adhatunk a tartalomnak. Fideszéknek is jobbára az elkúrás sikerült nemzés helyett. Ilyen idő tájt szokott felrémleni egyes megátalkodott szavazókban a kötélen lógó szinglihordák képe, és vigyorogva várják most is, miként fog Orbán kimászni a slamasztikából. Miközben a beszéd és vita hevében elejtett konkrétumok szavazatvesztő hatásától rettegnek, addig nem számolnak az Orbán Fidesze iránt vak hittel nem bíró bizonytalanokkal. Azokkal, akik változást akarnak, szándékuk kinyilatkoztatásával nyomják fölfelé a közvéleménykutatási mutatókat, de józanságuk nem engedi kitölteni a biankó csekket, majd hozomra. Őket szokás bujkáló szavazóknak emlegetni, ők hátráltak ki a két utolsó alkalommal is a Fidesz mögül. Miből gondoljátok, hogy ez most majd másképp lesz, ha nem mondotok nekik semmit? Ők látják, hogy a Bajnai kormány megfogta a lejtőn zuhanó országot a szakadék előtt, látják a forint kondiját, olvassák a külföldi elemzők értékeléseit, és sokkal inkább hiszik el ezeket, mint a csontvázpropagandát. Nekik nem elég a csend. Számukra nem opció egy vitaképtelen, a konfrontáció hiányával gyengeséget mutató, (be)szaró galamb módjára totyogó miniszterelnök.

Ezért azt gondolom, Orbán Viktor kétharmados álmait dédelgetve sokkal jobban járna, ha erőt venne magán. Tudom, ezek mind az apokalipszis lovasai, akik dögvészt, halált és éhínséget hoznának ránk. De egy fotel alatt rettegő kitaposott mamusz nem tudja velük szemben hitelesen a megmentő szerepét alakítani.

Itt az idő, Viktor! 

23 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr141900685

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Fidesz viselt dolgai 2010.04.07. 09:51:38

Ezt az összeállítást erről a blogról ("Ennyire senki nem lehet hülye") másoltam be ide. Nem ellenőriztem, de elég pontosnak tűnnek az adtok. "A Fiatal Demokraták Szövetsége (Fidesz) 1991. november 5-én kölcsönszerződést kötött ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tegnap felhívták figyelmemet egy újságcikkre, arról szólt hogy Orbán elesett.. (focimeccsen) Félek ha fingik egyet lesz hozzá ajándék szagminta is.
Egyetlen dolog lett ettől az írásból világos számomra......hogy semmit nem ért a kedves író a választási stratégiához, és az ahhoz kapcsolódó marketing PR eszközök használatához, és nemhasználatához.
"Ők látják, hogy a Bajnai kormány megfogta a lejtőn zuhanó országot a szakadék előtt, látják a forint kondiját, olvassák a külföldi elemzők értékeléseit"
Na ha ezt nem nyomtad volna le, még lenne is valami hitele annak, amit írtál. Így csak egy a sok siralmas próbálkozás közül a Jókai utca környékéről. Ami meg a szakadékot illeti, az ott tátong továbbra is, csak remélni lehet, hogy kizárólag az az MSZP pottyan bele, amelyik oda taszította a szélére az országot...
Csak még egy kérdés a cikk írójához:
Ha van egy teljesen szinültig töltött pohár vized (vagyis több szavazót már nem igen tudsz megszerezni dumával, mert esetleg egy megszerzésével kettőt elriasztassz)akkor mi a bölcs dolog? hagyni, nyugiban, hogy a pohár meg se rezzenjen, és nehogy kicsorduljon akár egy csepp is, vagy megpróbálni a pohár felett egy méterről még egy kancsóval beleönteni?

Kérdés: Mely esetben marad a pohárban több víz (több szavazó) már ha érted a hasonlatot.
tök jó ez az írás!
orbán joggal tarthat attól, hogy egy nyilvános vitában még az a félkegyelmű vona is lenyomná.
A cikkel kapcsolatos minden jog fenntartva: MSZP.
A Fidesz pont azért van csendben, mert tanult az előző választásokból (meg a mostani apróbb hibákból), a 23 millió román munkavállalóból, a kötelezésből, a svéd modellből és a többiből. Szomorú hogy idáig jutottunk, de nem hiszem hogy ez a Fidesz sara lenne.
A cikkíró nyilván átaludta az elmúlt fél évet. A Fidesz amint megpróbált konkrétumokat mondani (ld. nyugdíjkérdés megoldása) az MSZP azonnal riadót fújt, hogy el akarják venni a nyuggerek megérdemelt járadékát. Megoldást természetesen nem javasoltak, pedig mindenki számára nyilvánvaló, hogy nemcsak az Ipod generációnak, hanem már a szüleiknek sem lesz miből nyugdíjat adni. Korrekt kampányban lenne értelme vitatkozni a lehetséges megoldásokon, de jelenleg csak indulatkeltés folyik. A nyugdíjasok meg a Párt hívószavára azonnal elfelejtik, hogy ki vette el a 13. havi nyugdíjat és nekimennek az ellenségnek.
Ha a parlamentben 2 szalmaszálat nem tett keresztbe, akkor miért most kezdene csinálni valamit?! Attól, hogy különbnek érzi és mutatja magát a többi naplopótól még nem lesz különb mint a többi...
Jó lenne visszaemlékezni arra, hogy a magyar politikai életben Orbán vett részt a legtöbb miniszterelnöki vitán. 3-ból kettőt, Horn és megyó ellen, egyértelműen megnyert, egyet, GYF ellen elvesztett. Mi a faszról beszéltek?

Azért nem akar vitázni, mert nem akar lehetőséget adni Vonának és Bokrosnak a szereplésre az 1. forduló előtt, nem azért mert fél a 2 szerencsétlentől. Mesterházy meg Schiffer főként nem tétel.
Milyen demokrácia az, ahol egy párt úgy hajt a 2/3 megszerzésére, hogy normális, számonkérhető programja nincs??? Milyen demokrácia az, ahol emberek ezt elfogadhatónak tartják? Milyen demokrácia az, ahol Viktorék 2 millió cédulát gyűjtenek azért, hogy a kicsiket kiüssék?

Nagyon nagy baj van, ahol ez elfogadható. Ahol emberek marketingről beszélnek akkor, amikor a jövőnkről kellene konstruktív vitákat szervezni.

Ez egy leváltó szavazás ezt mindenki tudja. Viktor azt hiszi, hogy pusztán ezzel a felgyülemlett elutasításal beslisszolnak a perlamentbe és meglesz a 2/3.

De vannak amberek akik pusztán emiatt is máshová szavaznak! Csak azért, hogy neki ne legyen meg...

Sajnálom, hogy amikor a Fidesz volt fiatal párt, akkor nem volt egy ilyen nagytőkések pénzéből élő nagy párt (mint ők most), hogy őket is ellehetetlenítse!
Ércsük, tehát még legyünk is hálásak Bajnaiéknak, hogy a trágyadombból, amit hátrahagynak, 10 dekát eltakarítottak. Sőt, még vitatkozzunk arról, hogy a 10 deka nem is annyi, hanem lehet, hogy 20...
Most csinálják jól. Amint megszólal, szavazatokat veszít. Nem véletlenül akarják az ellenfelei annyira szóra bírni. Tessék utánanézni előbb a marketing vagy a politikai kommunikáció alapjainak, és utána írni a témában. Javaslom Al Ries és Jack Trout Pozícionálás c. könyvét, ami nálunk is megjelent többször is, élvezetes olvasmány és pontosan válaszol neked arra a kérdésre, miért nem vitázik most OV. (Lásd: "Hogyan kommunikál a piacvezető?" c. fejezetek)
@dfcwolf:

Se nem fiatalok se nem demokraták. Már a nevük is hamis. :)
Lehet, hogy savanyodik a szőlő, MSZP?cö..cö..cö
@dfcwolf:
Akkor volna igazad, ha lenne kivel vitatkozni.
Mindegyik ellenfele esélytelen a kormányalakításra, tehát ellenőrizhetetlenül bármit igérhet, hazudhat. Ennyi erővel OV bármelyik kocsma közönségével leülhetne szájszkanderezni.
Viktor nem fog megszólalni.
Csendben (ő úgy mondaná bölcsen) kussol és imádkozik, hogy az elégedetlen nép nehézségi ereje és tehetetlensége betolja őt a hatalom csarnokába. :)

Amúgy lehet kell a Fidesznek 4 év hatalom, hogy megtudják milyen az istenadta nép, jól le legyenek kommunistázva, ügynöközve, keresztényezve, Orbán takarodjozva :) a frusztráció eltorzítja az embert. képbe kell helyezni, hogy megszűnjön az a kínzó megváltó érzés :)
@vizesnyolcas:

Szerintem meg a viták visznek előre. Én nem nézem le ennyire a többi szereplőt! Ha meg ennyire tuti, akkor elő a farbával nincs mitől félni!
@WetRinR:

"A Fidesz amint megpróbált konkrétumokat mondani (ld. nyugdíjkérdés megoldása) az MSZP azonnal riadót fújt, hogy el akarják venni a nyuggerek megérdemelt járadékát."

Rossz hírem van: pont ezt fogják csinálni ellenzékben is. A Jobbikkal együtt. Erre is az lesz a megoldás, hogy inkább nem mondunk semmit? Mert az fasza lesz!
Nem kell ezen rugózni. Szijjártó megmondta a frankót: az első forduló után, majd a tutiból vitáznak. Vagy nem.
szerintem is mindegy már minden. jöjjön a vasárnap és legyen, aminek lennie kell.
@dfcwolf:
Hogy lenézném az a többi szereplőt? - Hát speciel az MSZP működését éppen eléggé minősíti az a tény, hogy a Fidesznek meg sem kell szólalnia, akkor 60%-ot mutatnak neki a felmérések az MSZP 12%-ával szemben.
Az értelmetlen viták nem visznek sehova.
Szerinted az MSZP és az SZDSZ 8 évi ámokfutást jóvátehetne egy x perces vitában nyújtott érveléssel. - Annyira hiányzik a "Maga úriember. Vonja vissza ...!" stílusú, meg "az MSZP a becsületes emberek értékalapú közössége" tartalmú érvelés?
Hogy az SZDSZ már nem is indul? Dehogynem. Az MDF-ben. - Ha a békáknak eddig kuss volt, engem sem zavar, hogy most nem mocsárlecsapolók érvei ömlenek minden csapból.
@vizesnyolcas:

Jó akkor a Fidesz ne mondja el mit akar, egyébként meg rajtuk kívül mindenki hülye és rosszat akar az országnak.

Párbeszéd kell és nem pártbeszéd...
süti beállítások módosítása