Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.04.01. 08:00 Fabius

Ki fizeti a révészt?

Címkék: kampány jobbik morvai révkomárom

Azt gondolná az egyszeri választópolgár, hogy feltörekvő, parlamentbe igyekvő politikusokban legalább nyomokban megtalálható még a skrupulus, mint zacskós virsliben a hús. De mikor olyat olvas, ami mellett  a Müller Niki és Király András közreműködésével új értelmet nyert "helóta geci" kép nem ízléstelen hányadéknak tűnik a monitoron, akkor átértékeli ezt.  Akkor már nincs kedve viccelni és poénkodni, egyszerűen szégyelli magát. Helyettük. Mindennek van/kéne legyen határa. Az országnak, és a kampány során elpukkantott fingbuboréknak is.

Az utóbbi időkben tárgyiasították a Felvidéki magyarokat. Nem embernek tekintik őket, hanem eszköznek a cél eléréséhez. Ekevasnak, amivel terep-1-ben lehet kiszántani az erdőt, mert nem számít semmi sérülés. Ha csorbul majd kalapáljuk, ha törik akkor mutogatunk, hogy ez is miattatok van.

Morvai Krisztina oldalán aktuális liblingjével Gaudi-Nagy Tamással Révkomáromban járt. Gondolom demonstrálni kellett a választások előtt pár nappal, hogy ő nem holmi tutyimutyi államfő lenne, hanem igazi turul, aki tetteiben és nem csak nevében Sólyom. Erőt kell mutatni, - mondta - és komor bikáéra emlékeztető léptekkel gyalogolt a révkomáromi Szent István szoborig. Ennyi erővel kocsival is mehettek volna, de akkor mivé lett volna a drámai színpadiasság? Üvegen keresztül nem látszik az elégedett vigyor, nem lehet smúzolni a szlovák rendőrökkel, hogy csak virágot hoztunk bácsi kérem, genyózni nem ér.
A cél teljesítve, cikkeznek a lapok, kint volt a tévé ahogy kell, Gaudival megveregették egymás vállát és kölcsönösen beírtak egymásnak egy ötöst populizmus tantárgyból. A világ is láthassa', a határon túli magyarokkal törődve van, nem anyátlan-apátlan árvák ők, mert minden magyarok legszínesebb leszbikus óvodáját álmodó ősanyja kitekintett rájuk.

Egyetlen dolog maradt ki ebből az egészből: a felvidéki magyarság. Őket nem kérdezte senki, vajon mennyire hiányzik nekik a Morvai féle színjátszó kör előadása?
A mandíneren kínai kálmán és trágár tóni vezérkommentjében ezt mondja:

"Nem ismerjük pontosan a felvidéki magyarok gondolkodását,"

Szerintem ha kicsit keresünk, akkor megismerhetjük az ő gondolkodásukat is. Írnak blogot, publicisztikát, amiben kifejtik véleményüket a Morvai-Gaudi csujogatósról:

"amire készülnek, azt úgy hívják: a kisebbségi kérdés kampánycélokra történő felhasználása. S ebben méltó társaivá lesznek Robert Ficónak és Ján Slotának, akik szintén csak kampánycélokra használják a kisebbségi kérdést, és az egész szlovmagy viszonyt, de megoldani nem akarják."

Szóval "csak" meg kéne hallani őket, mielőtt a pöcsükkel verjük el a választási csalánt. Tudom, ami nem a mi pélónk hegyét csípi az nem nekünk lesz hólyagos. Ki kell állni a határon kívüli magyarságért a mindenkori kormánynak pártállástól függetlenül. De a saját fosfelhőnket rájuk eregetni maj'mosakodtok alapon meglehetősen gusztustalan.

21 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr491885867

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Példátlan társadalmi szerződést kötöttek választóikkal a Civil Mozgalom és a Jobbik képviselőjelöltjei! 2010.04.02. 01:30:05

Avagy - akik Történelmet írtak function iwiwshare_click() {u=location.href;t=document.title;window.open('http://iwiw.hu/pages/share/share.jsp?u='+encodeURIComponent(u)+'&t='+encodeURIComponent(t),'iwiwshare','toolbar=0,status=0,location=1, width=65...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát...? Érzékeny témát választottál, szerintem jó a dörgés!
Hogy mit kapsz te ezért ma???
mondjuk a felvidéki (erdélyi stb) magyarok sem látnak mindent egyformán...
érdekes, hogy még a cikked elolvasása előtt pont ezen a témán gondolkodtam. hogy hogyan lehetne a határon túli magyarok érdekeit úgy képviselni, hogy az mindenkinek jó legyen. a magyarországi magyaroknak, a határon kívüli magyaroknak és a környező országok nemzeteinek is. sok ötletem nincs. ill. csak annyi, hogy talán nemkéne ezzel annyit foglalkozni. az természetesen támogatandó, hogy minden ember az anyanyelvén tanulhasson, ügyet intézhesen, de az összes többi dolog tképpen nemzetfüggetlen, emberi, európai érték. elvileg a nyelvhasználat is persze...
Lavinát indítottál! :)

Jó post!
foglalkoztatok eleget 2004-ben kthxbai... :)
@vagyok, aki vagyok...: Azt nem tudom, hogy kéne jól. De azt igen, hogy ha minden alkalommal csak belepisáljuk a hóba, hogy höjje Ficó, az nem használ.
Na, most már ismerjük a felvidéki magyarok véleményét, hiszen ott van beidézve. Meg a posztoló is megmondta jól.
Néha nem látjátok a fától az erdőt
A ugyanolyan megosztottak a kintiek mint mi.
Olyan nincs hogy "A" határon túli magyarság.
Meg kell nézni mi megy szlovákiában vagy Erdélyben.
Ez nagyon-nagyon jó poszt!!!
Kurva egyszerű a válasz! Nem ugatunk, hanem támogatjuk a magyar iskolákat! Pénzzel!
Nem akarom Bajnait magasztalni, de egy gondolata kimondottan jóra sikeredett. Ha Fico nem partner a nyelvtörvény probléma európai módon megoldásában, akkor alapot hozunk létre a törvény áldozatainak jogi védelmére! Meg akarják szüntetni a magyar iskolát? Építünk másikat!
Ezt csak a magyar adóforintokból lehet megvalósítani. Társadalmi konszenzus kell arra, hogy akarjuk-e, vagy sem? Testvéreink-e a határon túliak, vagy sem? El kell dönteni!
Nem ugatni, meg kijárni borzolni a kedélyeket!
@Fabius:

Szerintem azért egészen egyszerű a képlet. Lehetőségeket kell biztosítanunk nekik arra, hogy magyarok legyenek. (persze ami tőlünk telik) Adjuk meg a szabad választás jogát, hogy AKARNAK-E magyar állampolgárságot, AKARNAK-E magyarul tanulni, AKARNAK-E Magyarországon dolgozni, AKARNAK-E magyar újságot stb. ... Majd ugyanezt diplomáciai úton követelni Szlovákiától, Romániától és Ukrajnától. Hogy a lehetőséget biztosítsák...

Ezzel egy baj van. HA ez így lenne, akkor nem lehet őket napi politikai célokra felhasználni, nem lehet azzal kampányolni, hog y eztvagyazt azért csináljuk, mert nekik ez jó...
@Dezsőjóska:

NA ez meg a gyakorlati oldala annak amit én leírtam. Mert az kurva kevés,hogy azt mondjuk, hogy persze járhatsz magyar iskolába, ha a legközelebbi magyar iskola 200 km, mert a többit bezárták.
@Franky4fingers: Diplomácia? Követeljük?
Valami 'D' kategóriás filmben hallottam, de kurvára igaz: "Ne kérj olyat, amit nem tudsz elvenni!"
Tudod milyen súllyal esik latba manapság a magyar diplomácia? Pihe! Nem, nem is, pihécske!
@Franky4fingers: ez a követelés dolog attól tartok nem nagyon jön / jönne be...

és az állampolgárságot én nem venném ide. merthogy akkor két lehetőség van. vagy a határon túliak verik más faszával a csalánt, vagy lenne "másodrendű" állampolgárság. az meg minek. a munkával meg az a helyzet ugye, hogy az unióban ez már működik. szóval én a nyelvtanulásra, magyar nyelven tanulásra, magyar nyelv használhatóságára fektetném a hangsúlyt. ha máshogy nem megy (mostanában nem fog), akkor a "mi" pénzünkből. erről persze valamilyen módon döntzeni kellene. pl. a pártok programja alapján. a népszavazást hanyagolnám...
Mindig is mondtam, hogy a határontúli magyaroknak azok ártanak a legtöbbet, akik a leghangosabban védik őket. Átmennek a nagymagyarország-matricás autójukkal egy kicsit hőzöngeni, beszólogatni, pózolni meg egyenruhában bóhockodni, aztán hazajönnek, mint aki jól tette a dolgát, az olyan nagyon féltett kintiek meg ottmaradnak a felhergelt többség gyűrűjében...
@Dezsőjóska:

Az egy másik kérdés, hogy a magyar diplomácia egy kupac szar. Ez a tyúkéstojás esete, mert ha nem lenne az, akkor a határon túli magyarokért is ki tudnánk állni, ileltve nem kéne kiállni, mert nem mernének Ficóék próbálkozni
@vagyok, aki vagyok...:

miért ne vennéd ide? nem azt mondtam, hogy adjunk, hanem biztosítsunk LEHETŐSÉGET, hogy aki akar kapjon állampolgárságot. aztán majd ő eldönti, hogy akarja-e hogy az ő cerkájával csapkodják a növényzetet... (és nem utolsósorban ki lehetne fogni a szelet mindkétoldali demagógok vitorlájából, mert egyértelművé válna, hoyg mit akar valójában a határontúli magyar ksiebbség)

Abban meg egyetértek, hogy az iskolákkal stb fontos foglalkozni elsősorban, de azt ne feldjük, hogy a 2004-es szavazást a határontúli magyarok az ő elárulásuknak tekintik, így pedig nagyon nehéz azt mondani, hogy persze, vállald csak a magyar iskola miatti basztatást, majd mi megvédünk.
@Franky4fingers:

Én nem tudom a jó megoldást. Az tény, hogy a diplomáciánk a legfinomabban szólva is impontens ezen a téren. Bár a Bajnai kormánynak voltak előre mutató törekvései a témában, amikkel egyet tudtam érteni. De ezek a kampánycélú erőlködések csak ártanak mindenkinek, az biztos.

Én leginkább egy érdekegyeztető fórummal kezdeném a probléma kezelését. Ahol a majdani/mindenkori kormányzat leülteti egy asztalhoz az érintett feleket. Nem a határokon kívüli, egymással marakodó pártok képviselőit, hanem mondjuk civil szervezetekét, akik nem a pártoskodásuk támogatására, hanem a hétköznapi gondjaik megoldására fókuszálnak. Itt lehetnének az állampolgárságot ellenzők is az érveikkel, és átbeszélhetnék jól, mit tartana elfogadhatónak minden oldal. A megszületett konszenzust pedig kötelezően támogassa a kormány, és álljon ki mellette bárhol teljes mellszélességgel.

Kezdetnek megtenné. Szerintem.
ne vicceljetek már. hogy a felvidéki (erdélyi, kárpátaljai, vajdasági, sőt: burgenlandi)magyaroknak mi a jó, azt megmondja morvai. oszt annyi.

bár azon elgondolkodom h miért nem erdélyben
vagy kolozsvárott masírozott. messze van? komárom meg itt a szomszédban?
Nem tudom eldönteni mikor talál be jobban egy poszt. Ha címlapos és leszedik a fejed hetedízig visszamenően, vagy ha címlapos, és ekkora a csend....Lehet mazochista vagyok, de engem érdekelne a "a Müller Niki és Király András közreműködésével új értelmet nyert "helóta geci" kép" is :-)
@Fabius:

Elméletben egyetértek.

Gyakorlatban nem hiszek az ilyen érdekegyeztetősdiben. Azért írtam, hogy lehetőségeket adjunk a határon túl magyaroknak, mert ezt tartom az egyetlen releváns indikátornak atekintetben, hogy mit is akarnak. Ez az egyetlen megoldás, hogy ne valamiféle szervezet (legyen bár civil) mondja meg, hogy mit akarnak a határontúli magyarok.

Persze ehhez már eleve szükségeltetik a magyar diplomácia kiállása, hiszen ha magyar iskolát építtet/támogat, nyelvhasználatot támogat az már állásfoglalás.

És itt jön elő, hoygaz a tény, hogy a magyar iskolákba van-e túljelentkezés, a magyar nyelvű kultúrprogram látogatottsága milyen, illetve a magyar állampolgársági kérelmek száma mennyi(bocs, továbbra is idevenném) az világosan megmutatja a "népakaratot".

Csakhogy. Ezt egyik fél sem szeretné. Mert a nacionalista szlovák/román/ukrán nem akarja, hogy kiderüljön, hogy van igény a magyar programokra, sőt ez összehozza a nemzetiségeket A magyar diplomácia meg nem meri megkockáztatni, hogy kiderül, hogy kurvára nem akar senki állampolgár lenni/ magyar iskolába járni.

Így marad a szarkenegetés és a kisebbségek politikai célokra használata
@Franky4fingers: ebben bizony van valami, mármint hogy mindkét fél fél az igazságtól. de valakinek csak ki kéne ebből lépni.
süti beállítások módosítása