Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/tldr/2024/04/29/novak-katalin-sogornoje-es-egy-ot-eve-tarto-nyomozas-a-szegeny-donorok-pete... (2024.04.29. 19:05) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.03.20. 08:00 Fabius

Szadizmusra hangolva

Címkék: erőszak a családban

"Szerelmedért
Fa lennék bérc fején,
Felölteném zöld lombozatját,
Eltűrném villám s vész haragját,
S meghalnék minden év telén
Szerelmedért.

Szerelmedért
Lennék bérc-nyomta kő,
Ott égnék földalatti lánggal,
Kihalhatatlan fájdalommal,
És némán szenvedő,
Szerelmedért. "
(Vörösmarty)

Lehet a szerelem vak? Lehet az életnél előbbre való az érdek? Lehet nagyobb úr a magánytól való félelem, mint a fizikai bántalmazás, és a lelki megalázás?
Olyan kérdések ezek, amikre nem tudom a választ. Van az ismeretségi körünkben egy pár, akiknél bevett szokás, hogy az ifjú férj aprófát hasít nejéből, ha úgy tartja úri kedve. Nem először kerülnek szóba itt sem, karácsony tájékán is esett róluk szó.

Eddig tartott ki a karácsony fahéjszagú bűvköre, a fagyöngy alatti smárolás és az édes kibékülés. Illetve most jött el a félelemnek ismét az a foka, mikor valamit tenni kellene. Apuci otthon megint erősebb volt a kelleténél. A büszke hím ezúttal nem érte be saját kezű ütlegeléssel, segítségül hívta legjobb barátját, a kalapácsot. Ki nagy és sötét autóval hosszabbítja és keményíti péniszét, ki egyéb háztartási eszközökkel, és akad akinek a Praktiker barkácsosztálya nyújt ehhez segítséget. Egy nővel szemben.
 

 

 

 

 

 

 

 

Szerencsére (még) komolyabb sérülés nem történt. Már ahhoz képest, hogy egy kalapáccsal tarkótól tokáig lehet beszakítani egy ember fejét. Innen nézve a féltucat vérömleny és egyéb zúzódás nem komoly ügy. De mi történik, ha legközelebb nem éri be ennyivel, és a tényői mészároshoz hasonlóan kattan be egy pillanat alatt? Ki kell ezt várni? Ezt kérdeztük mindannyian a sírástól fuldokló asszonykától, ám zavart magyarázkodáson kívül nem jött érdemi válasz. Persze fél urától, de félti a környezetét is. Jobban fél attól, hogy az őt befogadó ismerősök is megsérülnek, ha az ember gyógyszere elgurul megint, mint a saját verésétől. Nem mer szembenézni a családjával, hiszen ő állt ki uralkodója mellett velük szemben számtalan alkalommal. Van nagyobb szégyen, mint bevallani nekik: tévedtem, igazatok volt, egyszer meg fog ölni ez a barom?
 

 

 

 

 

 

 

Javasoltuk, hogy hívjon rendőrt, kérjen távoltartási végzést. De ez a megoldás is maximum ideiglenes lehetne. 72 óra, majd 30 nap. Aztán mi lesz? Meg ki garantálhatja, hogy a jóember nem fogja magasról leszarni a végzést, és feldühödve rajta nem akar a lehető leghamarabb elégtételt venni érte? Arról nem beszélve, hogy a rendőrök nem állnak a helyzet magaslatán családi perpatvarok esetében. Makacsul tartja magát a "majd ha vér folyik" nézet, nem nagyon akarózik nekik döntőbírót játszani konkrét eseteknél.

A helyzetet bonyolítja nagyjából minden ifjú házasok átka, a pénz. Frissen, hitelből vett lakás és a házasság előtt urának adott kölcsön is fejvakarásra készteti az asszonyt. Ha egyedül marad bedől a hitel, egyedül nem bírja, ráadásul szadista vezérhímjének adott pénzére is hidegvizet ihat. Lehet felette pálcát törni, de hazudik az, akinek nem fordul meg ez is a fejében, ha több milliós hitele esetleges bedőléséről is szó lehet. A családjával haragban, menni nincs hova. Patt helyzet.

Igazi félmegoldásként szóba jött hites ura megrendszabályozása. Igen, bizony. Megverni úgy, hogy szarjon hugyozzon. Átmenetileg hatásos volna ez is. De bár megérdemelné, hogy érezze milyen az, mikor egy nála erősebb feltörli vele a lépcsőházat, miközben törött orrából fújja a vérhabot, az önbíráskodás sem vezet sehová. Mi különböztetne meg minket egymástól? Ideig óráig meghúzná magát a dalia, de a büszkeségében megsértett ordas kibújna belőle ismét.

 

 

 

Az asszony az eszével tudja, hogy hosszútávon nem mehet ez így sokáig. Mégis képtelen racionális döntést hozni. Ha felborít mindent, akkor bukja a frissen felépített életét, a hitelét, anyagilag lenullázza magát hosszú évekre teljesen, gyerekvállalásra alkalmatlanná válik. Szétfoszlik a saját családról alkotott és dédelgetett vízió, az oly kedves látomás, amiért élni érdemes. Ha nem borít, akkor őt borogatják meg és fel minden létező módon. Amíg egyszer hiányát észlelve egyikünk keresni nem kezdi, és meg nem találja szétvert fejjel, vérbe fagyva, arcából kikelő légylárvák martalékává válva.

Meddig szabad kergetni egy ábrándot? Meddig lehet bízni egy valaha szeretett ember megváltozásában? A második pofonig? Ez első eltört csontig? Mikor jön el a pont, ahol már nem mondogatjátok magatoknak:

Asszony tűrj, és sírva bízzál!

45 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr691853765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez nem szerelem, hanem függőség. Nem csak anyagi, társadalmi, de sokszor érzelmi is. Nem ritka, hogy a kimentett nő maga keresi fel ismét egykori bántalmazóját.
Itt jó megoldás nincs.
"bukja a frissen felépített életét"

Végül is, milyen életről beszélünk, amit bukna? Amúgy meg az állítólagos jóakarók részéről elég nyámnyila dolog a mögé bújni, hogy ők sem lennének jobbak, ha erőszakot alkalmaznának. Ha az ürge is meg lenne félemlítve, a nő is egyértelműen nagyobb biztonságban lenne, mialatt sikerül egzisztenciálisan eltávolodni a kis bunyóstól...
igen.
és mekkora a hallgatás az egész jelenségről, pedig ott van mindenki orra előtt.
de valahogy inkább nem készítjük föl egymást ilyen helyzetekre. inkább nem akarjuk észrevenni. inkább tovább nyomjuk, hogy milyen idilli a családi élet, ha az asszony engedelmes házirabszolga, akarom mondani feleség. inkább elintézzük annyival, hogy a férfiak így férfiasak, és mindig is volt ilyen. hogy a nő maga tehet róla, ha kiszolgáltatott.
remek poszt, végre nem valami fost kennek ki a címlapra.
www.lelkititkaink.hu/csaladon_beluli_eroszak.html

"Szélsőséges példa a saját tapasztalatomból: az édesapa a lánygyermekét eleinte zaklatta, majd két éven át használta a szexuális igényei kielégítésére. Kérdésemre, hogy egyáltalán hogyan jutott eszébe ilyent tenni, azt felelte: az ember a kisszéket is azért készíti, hogy ráüljön."
Ha nekem lenne egy varánuszom, Xavérnak hívnám.
Nem lepődnék meg, ha hamarosan sugárzó arccal bejelentené, hogy terhes... És majd a gyerektől megváltozik a pasi. Néhány év múlva meg a gyerek(ek)kel könyörögné be magát a bántalmazott nők otthonába.
Leülni, és eldönteni, mit akarok az ÉLET-től. És ha nem ezt, ami van, akkor családdal kibékülni, szánom-bánom arccal hazaköltözni, beadni a válópert. Rámegy egy pár év az életéből, de utána lehet újrakezdeni. Ilyen szituban én még a házat meg a lóvét is otthagynám a pasinak, csináljon, amit akar, kit érdekel az a kurva pénz - ha van család, aki átmenetileg tud segíteni, lelkileg (és esetleg anyagilag) támogatni, amíg összeszedem magam. De ez én vagyok, mások meg mások...
@kisa: valószínűleg nem váletlenül nincs jóban a családjával. nem lennék meglepve, ha az apuka (vagy az anyuka) is bántalmazó lenne. és ez alatt érthetsz a leki terrortól az abuzusig bármit. elég nyomós oka van annak, ha valaki nem tartja a kapcsolatot a szüleivel, visszamenni lehet, hogy ugyanolyan lenne, mint ezzel a barommal élni. de te persze biztos tudod, mi a legjobb megoldás ilyenkor egy nőnek!
Szerintem egyértelműen ki kell lépnie a kapcsolatból, akár azon az áron is, hogy feléget maga mögött minden hidat.
Lehet, hogy nincs jóban a szüleivel, de talán ki tud velük békülni. Vagy ideiglenesen odaköltözhetne egy barátnőjéhez.

Én is örülök, hogy címlapos lett a cikk, legalább a szélesebb közvélemény figyelmét is felhívják ezekre a problémákra.
@parlagfűző: Az előzményekből valamiért az jött le, hogy a pasi miatt nincs jóban a szüleivel. És hangsúlyoztam, hogy HA VAN CSALÁDi háttér, továbbá kiemltem, hogy ÉN így tennék. Ha ez neked nem érthető, sajnálom, lehet, hogy szövegértési problémáid vannak.
Én egyébként mindenáron megpróbálnék szabadulni...
Én nem hiszem el, hogy nem voltak előjelek. Olyan nincs, hogy egy férfi, vagy nő a kölcsönös függőség (hitel, lakás, életvitel) kialakulása előtt egy "édes ennivaló pofa/csendes rendes lány", majd amikor meg sem szárad a tinta a papíron, átmegy fenevadba/boszorkányba.

Mindig vannak előjelek. Mindig. Csak észre kell venni őket, és felfogni: aki képes minket akár verbálisan is bántalmazni, azt nem sok választja el attól, hogy fizikailag is megtegye.

Aki annak ellenére belemegy egy függőségi helyzetbe, hogy bántalmazzák (akár szóban is), az meg is érdemli, amit kap!

Hülyeség ellen nincs pirula.
@Peter T. Sinclare: Ezzel egyetértek. Az, hogy valaki másokkal, főleg általa nem szeretett emberekkel hogy bánik, jó indikátor a jövőre nézve.
Párválasztásnál néhány teszten át szoktak menni a "jelöltek" nálam és leszámítva a "fiatal voltam és hülye" időszakomat - bár emiatt kezdtem el "tesztelni" - mindig bevált.

Egyrészt mindenkit meg kell nézni az alábbi szituációkban legalább egyszer:
- berúgva - ilyenkor jön ki az, ami el van fojtva. Van aki ilyenkor lazább, kedvesebb lesz, van aki meg agresszív állat. Érdemes figyelni, hogy milyen gátak szakadnak át. Hülye viccek és bamba vigyorgás még aranyos is lehet, de néhány szabályt ilyenkor is be kell tartani.
- általa nagyon utált személlyel hogy viselkedik, hogy beszél róla. Persze, otthon puffogja ki magát az ember a párjának, de nem mindegy, hogy megáll-e egy öt perces anyázásban és ezzel kidobja a feszültséget, vagy megpróbál alátenni, ellehetetleníteni, egyszóval hajlamos-e bosszúra.
- volt partnerekről hogyan beszél. Főleg az elején, mert később jobban belefér a fent is említett puffogás. Ismerkedési fázisban nagyon rossz előjel, ha valaki habzó szájjal beszél az exéről.
Jelenlegi partnernek csúnya válása és még csúnyább vitái voltak exnejjel a válás után. Ismerkedéskor nagyon korrektül beszélt róla. Pedig később saját szememmel láttam/tapasztaltam, hogy néha elgurul a gyógyszer (pl rám támadott, agresszívan viselkedett, ez is volt a válás oka). Ismerkedésnél annyit mondott, hogy nem jöttek ki, hosszas próbálkozás után se ment, így végül elváltak. Ez így korrekt és diplomatikus.

Volt olyan partner is, aki minden konfliktusát úgy akarta megoldani, hogy "majd jól megveretem". Na ő gyorsan lapát lett... Velem soha nem volt agresszív, de nem akartam megvárni, hogy eljöjjön a pillanat...
@standup:
Jah, még annyit szerettem volna reagálni a hozzászólásodra, hogy sajnos az a réteg, akit leginkább érint a családon belüli erőszak, nem a szociálisan fejlett és érzékeny közegből származik. gyakran nincs elegendő emberismeretük, illetve ész nélkül választanak párt. Sok ilyet láttam... 3 hónap ismeretség után tervezetten gyerek, stb... Így könnyű lyukra futni...
az én ismeretségi körömben is volt hasonló úgy 15 éve - mondjuk nem kalapácsos, az durva.
sokáig húzódott, a lány a szüleihez ment, a mama papuccsal verte ki a házból az alkoholista futballista(!) férjet. rendőrök fejcsóválva mentek el mindig a helyszínről, mondván: családi ügy.
aztán az lett a megoldás, hogy a lány másik városba költözött, új életet kezdett. új munkahely, új pasi, stb. közben ment a válóper. a férj megpróbálta kideríteni, hol van, de minden ismerős egy előre megbeszélt fake várost ejtett el, vagy mondott neki, ami az országnak pont a másik felében volt.

mondjuk a történethez hozzátartozik, hogy azóta megint házas a lány. most egy katonatiszt boldogítja. ez legalább nem veri, de nagyon ordenáré részegen és üvöltözik. csöbörből vödörbe. valszeg ilyen a férfi-ideálja. tudjaafaszom.
@Peter T. Sinclare: Az a bizonyos rózsaszín köd... Képes jópofaságnak feltüntetni a tahóságot, férfias macsóságnak az erőszakosságot és "szegény,feleség által meggyötört, megalázott, boldogtalanná tett férfi, majd én boldoggá teszem"-szerű gondolatokat kihozni a nőkből, pláne, ha az illető rá is gyúr ez utóbbira. nők esetén is megvan az inverz, de itt férfiakról van szó, ugyebár.
@Messzi Vetek: Ez a karmája. Gondolom, az előző életében valami hasonló típusú férfi lehetett... :-)
jellemző a magyarországi helyzetre (gondolom más országokra is, csak azokat nem igazán ismerem), hogy az áldozatot hibáztatják. pontosan ez az egyik oka annak, hogy nők nem tudnak kilépni ilyen kapcsolatból. nincs ugyanis társadalmi támogatás se szavak, se tettek szintjén. ti is többségében az elkövetőt támogatjátok, ezzel szinte semmivel sem vagytok különbek. és akkor lehet tovább okoskodni.
@standup: ez nem igaz, minden réteget egyformán érint a családon belüli erőszak. nem tudom, mire alapozod a véleményedet.
@parlagfűző: Jogilag kellene rendezni a helyzetet. Ilyen szempontból az USA-ban jobban állnak hozzá. Ott az első csetepaté után viszik a bántalmazót, akkor is, ha egy pofon volt.
Persze aprólékosan ki kell dolgozni a szabályozást, hogy ne leheseen visszaélni vele, de az igazi megoldást az jelentené, ha a kiérkező rendőr rögtön hathatósan intézkedhetne.
És a távoltartás is azonnali és visszavonhatatlan lenne - mondjuk ellenkező bírói végzésig. Egyébként csak felbőszíti az elkövetőt és még durvább megtorlás lesz.
@parlagfűző: Úgy értettem, hogy az ilyen rétegekben jellemzőbb. TErmészetesen mindenhol jelen van. Statisztikát nem láttam, gondolom nincs is, de mennyiségileg kevesebbre becsülöm.
Nem azért, mert az iskolázottabb réteg rögtön okosabb is. Sok diplomával is vannak szociális érzékkel nem rendelkező emberek.
De rendezett családi háttérből (főleg érzelmi szempontból) érkezőknél kisebb az esélye, hogy beleszaladjon egy ilyen helyzetbe.

Ahol menekülni kell a családi házból, ott a legvalószínűbb, hogy a fenti példa valósul meg. A "mindegy hova, csak el innen" gondolatmenet alapján nem feltétlenül mérlegelik eléggé/megfelelően a partner személyiségét.
Fabius, áruld már el, lszi, miért nincs jóban a nő a családjával! Mielőtt parttalanná válna dolog. :-)
@standup: Az érzelmi szempontból rendezett családi háttér biztos, hogy segíti azt, hogy ne kerüljenek olyan könnyen a nők ilyen helyzetbe. És persze ha rendezett a háttér, akkor ha megtörténik a baj, a család még mindig tud segíteni. De ez tényleg csak érzelmi háttérre igaz (tehát hogy mennyi támogatást kap valaki gyerekkorában), nem a szociálisra. Ez az anyagiaktól független akkor is, ha sokan anyagi nehézségekkel próbálják igazolni a viselkedésüket. Persze ott van az is, hogy bárki kerülhet ilyen helyzetbe, mert nem feltétlenül könnyű felismerni, ki fog bántani. Főleg azért, mert ezek az emberek az elején nagyon kedvesnek, figyelmesnek tűnnek. Ezt rengeteg tanulmány leírja.

Igen, a jogi szabályozás segíthetne, csak sajnos ez nálunk nagyon rossz helyzetben van. De ahhoz társadalmi változás kell, főleg az attitűdökben, bár a jogi változás is segíthet az attitűdbeliben.
"pontosan ez az egyik oka annak, hogy nők nem tudnak kilépni ilyen kapcsolatból. nincs ugyanis társadalmi támogatás se szavak,"

Abban az ertelemben a no hibas,hogy mi francert megy bele valaki egy ilyen kapcsolatba ? Azt elhiszem,hogy kesobb kozos lakas,gyerek utan tenyleg nehez kimenekulni egy ilyen kapcsolatbol,de egyaltalan miert kezdett bele ? Az ilyen agresziv elmebetegnel szerintem ket perc alatt kiderul,hogy mi az abra,de legkesobb a harmadik mondat utan latszik,hogy milyen,utana miert folytatjak az ismerkedest ?
@kisa:

Mert a szülők kezdettől látják a férjben azt, amit a lány nem. Ezen különböztek össze nagyjából 1312 alkalommal, legutóbb a héten. A lány kiállt a férje mellett mindig. Nem hátrányos helyzetű, vagy agresszív családból jön. A szülők inkább túl aggódásra hajlamosak.
@Fabius: Köszi, akkor jól gondoltam. És lenne hová mennie, ezek szerint. De nem fog. Hanem szülni fog 1-2 gyereket. Sajnálom a szülőket, úgy tűnik, elvesztették a lányukat, aki ráadásul nem is boldog azzal, aki miatt elvesztették.
Egyébként van egy ismerősöm, akinek a szülei csak a válás után mondták meg, hogy ők kezdettől fogva sejtették, ez lesz a vége (nem volt verekedés), de nem szóltak bele, gondolván, úgyis hiába. Jól tették, szerintem, mert akkor csak köztük is elmérgesedett volna a viszony.
@kisa:

Szerintem az ilyen embereknek a legnehezebb dolog odaállni a szülők elé, és azt mondani: igazatok volt.

Másrészt lányos apa vagyok. Ha a saját gyerekemen látnám azt, hogy megverte valaki...Na ott elveszíteném az összes erkölcsi és morális gátlásomat egy pillanat alatt a fejemmel és a hidegvéremmel együtt.
@parlagfűző: Igen, erre gondoltam én is. A szociálisat pszichológiai értelemben értettem, mint szociális intelligencia (=emberismeret, helyzetfelismerő képesség), nem az anyagi háttérre céloztam.
Bár némi összefüggés lehet, mégis az érzelmi háttér a döntő. Ahol a gyerekkor érzelmi nevelést is magába foglal, ott kisebb a valószínűsége, hogy rossz döntést hoz a gyerek párválasztásnál.

Amúgy amíg a fizikai bántalmazás az egyértelmű erőfölény miatt a férfiak sajátja, a nők részéről nem egyszer látok nagyon durva érzelmi terrort. Ehhez persze kell egy nagyon jámbor személyiségű férj, akiből hiányzik az agresszió (nem csak fizikaira gondolok). Főleg, ha gyerek is van, akkor csúnyán rabszolgasorba tudják az erre hajlamos nők taszítani a férfit. Igaz, hogy fizikailag nem fáj, de ezt bizonyítani is lehetetlen, mert nem mérhető, nincs nyoma.
@dukeekud: Nem feltétlenül derül ki. És emberismerete se mindenkinek van.
Másik oldala az érmének, hogy sok nő a "rosszfiúkra" bukik. Viszont kevesen látják a határvonalat a kedves pajkosság, jó értelemben vett "pofátlanság" és a leplezett agresszió között. A machoságót hajlamosak összetéveszteni az agresszív, uralkodó személyiséggel.

Szerintem a macho határozott és kedves, bájos (sármos). Viszont a környezetemben nem egy nőt látok, aki kapar az olyan pasi után, aki már elgyepálta párszor, nyíltan más nőket is tart és látványosan szarik a hölgy fejére. És mégis a nő az, aki megalázkodva, mindent félredobva kajtat utána...
@standup: az ilyen meg is erdemli, nem kell sajnalni, sot egyenesen tilos sajnalni.
@dukeekud: mert vagy nem derül ki, vagy mert sokan "megszokják" a bántást, pl. gyerekkorukban is ezt kapták. nem is tudnak róla, hogy lehetne máshogy, hogy egyenlőség is lehetne a kapcsolatban. emlette a társadalom sok szempontból támogatja a férfiak ilyen bántalmazó viselkedését, még ha nem is olyan nyilvánvaló ez.
@standup:
Én láttam már olyat is, hogy az asszony verte rendszeresen a férjet, sőt olyat is, hogy a lányuk verte mindkét szülőt...

Ez az egyik oka, amiért szkeptikus vagyok a rendőri intézkedéssel kapcsolatban, mert kijön és nem tud semmit az előzményekről, csak a pillanatnyi benyomás alapján dönt.
ha a törvény nem tud megvédeni rendesen, akkor szólni kell béláéknak, akik a kívánt mértékben elmagyarázzák jól, egy életre a fejébe verve, hogy nőre kezet nem emelünk. ha az a barom behozza az erőszakot a képbe, és ezért valakinek mindenképp szenvednie kell, hát miért ne ő legyen az?
@láplidérc:
Jól hangzik, de nem annyira nyerő ötlet. Szerinted kin fogja megtorolni a te kis kovbojkodásod? Arról nem beszélve, hogy sok ilyen nő maga kelne a férje védelmére (ld. függőség).
@Lord_Valdez: Igen, ezért kell alaposan kidolgozni a törvényi szabályozást. Visszaélésekre is lehetőséget ad, ha adott esetben egy ártatlan férfit vádolnak meg, mondjuk egy elmérgesedő válás során.

Szerintem gyerekkori élmények is bejátszhatnak. Van, akit vertek (főleg az apa) gyerekkorában. Nem logikus, de sajnos ilyenkor a kötődéshez a bántalmazás is rögzül és tudat alatt keresik az áldozatok a bántalmazó társaságát.

Nekem szerencsém volt, nagyon jó a családi hátterem, apám jó ember. Soha életemben nem kerültem fizikai erőszak közelébe. Hogy szerencsém volt, vagy jó a radarom... fene tudja, ehhez már szakember kellene.
De nem egy nőt ismerek, ahol iszákos, agresszív apa van a múltban és gyakorlatilag pont ilyen pasikra hajtanak. Mindig őszintén meglepődnek, de akkor is az kell. A fent említett hölgy is ilyen. Hozzátenném, hogy ő gyengébbekkel szemben pedig agresszív, első konfliktusnál a másik torkának ugrik, békés elsimításra még erőtlen próbálkozás sincs.
Kivéve a pofozkodós pasiját, ott átmegy kutyába.
"bukja a frissen felépített életét, a hitelét, anyagilag lenullázza magát hosszú évekre teljesen, gyerekvállalásra alkalmatlanná válik. Szétfoszlik a saját családról alkotott és dédelgetett vízió, az oly kedves látomás, amiért élni érdemes. "

Ezek már mind megtörténtek csak még nem tudatosodott. Minél előbb felfogja ezt annál hamarabb lép.
@kisa: "Ez a karmája. Gondolom, az előző életében valami hasonló típusú férfi lehetett... :-) "

Hogy te milyen kurva vicces egy ember vagy...
@dukeekud: "Az ilyen agresziv elmebetegnel szerintem ket perc alatt kiderul,hogy mi az abra,de legkesobb a harmadik mondat utan latszik,hogy milyen,utana miert folytatjak az ismerkedest ? "

Mert majd ő megváltoztatja a szeretete erejével...
És napfényt esznek majd minden reggel harmatcseppekkel leöblítve.
@láplidérc: "akkor szólni kell béláéknak, akik a kívánt mértékben elmagyarázzák jól, egy életre a fejébe verve, hogy nőre kezet nem emelünk. "

És persze te meg a Béla holnap után is ott lesztek megvédeni a nőt.
@standup:

Ezt úgy hívják, hogy tanult (hozott) viselkedésminták alkalmazása.

Az egész helyzet kulcsa ez.

Egy ember kb. 18 éves korára elsajátít bizonyos viselkedésmintákat, adott helyzetekre. Bármennyire is furcsa, de a hátralévő életünkben ezeket a viselkedésmintákat alkalmazzuk minden felmerülő szituációra. (és ez egyébként meglepően kevés számú minta).
Ebből egyenesen következik, hogy az egyén olyan környezetet keres (próbál kialakítani) magának, ahol ő komfortosan érzi magát, tehát az ő viselkedésmintái működnek, működőképesek, komfortosak. (hiszen az idegen helyzet mindenkiben belső feszültséget eredményez).

Ezért van az, hogy az agresszív szülők gyerekei, ugyanúgy beleszaladnak az agresszív pasasokba.

(Nagyon ritka az a kivétel, aki 20 éves kora után tud a tanult viselkedésmintáin változtatni. Egészen pontosan változtatni nem is tud, ám abban az esetben, ha olyan környezetbe kerül, ahol gyökeresen más kulturális és szociális behatások érik, akkor előfordulhat a viselkedésminták lecserélődése.-->> ez nagyon ritka)
Márpedig itt az egy megoldás lehet, hogy asszonyka (fű alatt) megtanul védekezni, esetleg finoman harcképtelenné tenni az "urát". A lényeg, hogy ha nem hagyja magát, embör is elgondolkodik.
Vannak női önvédelmi tanfolyamok. Olvass:
A nők és az önvédelem - "Meglepetten elmenekült"
mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=20934
@SzaboZsee:
Ez annak megoldás (bár neki is kockázatos, mert esetleg súlyosabban is megsérülhet), aki nem áldozat. A rendszeres áldozatok pszichésen is alkalmatlanok erre. Nem is akar védekezni, mert nem képes az autoritással (ami jelenesetben egy erőszakos tahó) szembeszállni.
@SzaboZsee:

Mindig megdöbbenve olvasom az ilyen sztorikat, hogy fél év krav maga után megfutamította a baltás gyilkost... kétkedem.

Hát lehet, hogy van ilyen is, de többnyire nem jellemző, hogy ilyen gyorsan eredményt lehet elérni. Ráadásul- mint a cikk is írja- fejben dől el minden. Nomost, mire egy otthon terrorizált nő eljut odáig, hogy tényleg tudjon tenni a férje ellen, ne csak még jobban felbőszítse, az minimum évek. Ha meg fejben ezt így tudja magában rendezni, akkor meg el is tud válni...

(mondom ezt úgy hogy krav magázom,férfi vagyok, és nem az az alkat akibe simán belekötnek...)
Ha már ott tart egy házasság, hogy a nőnek önvédelmi tanfolyamra kell járnia a férje miatt, hogy le tudja szerelni, akkor az milyen házasság? Ilyen esetben egy nő még komolyan a férjével akar maradni és minden nap megvédeni magát? Kedves Szabó kolléga ezt komolyan gondolja? :-) Milyen házasság lesz ez így? Minden nap összeverekednek mint a ringben? :-)
@PeterBlau:

Ebben a stádiumban ez már rég nem arról szól. Hanem, hogy a nő, hogyan meneküljön a szar házasságából
A probléma az esetek többségében a nőkben van, akiknek halvány fogalmuk sincs a kapcsolatokról, problémakezelésről, konfliktusok megoldásáról, sőt, legtöbbször a defektes lelkiviláguk kivetítésének eredménye az erőszak, mintegy kiprovokálva, önbeteljesítő jóslatként. Olyan férfiből is képesek egyes nők kihozni az állatot, aki amúgy egy légynek sem tudna ártani. A férfiak 98%-a alapvetően soha nem ütne meg egy nőt, kivéve, ha az hosszú idő alatt, igen alapos munkával felőrli minden türelmét és kiprovokálja azt. Miért van az, hogy egyes nőket MINDEN pasijuk ver? Ezen kellene elgondolkoni, ahelyett, hogy megy a szánalmas picsogás a gonosz, erőszakos férfiakról.
süti beállítások módosítása