Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: naphire.hu/cikk/ukrajna-kormany-konzuli-szolgaltatas-katona-felf%C3%BCggesztes Hogyan tud egy áll... (2024.04.23. 14:59) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.03.15. 08:00 Fabius

Mit rákentek a századok

Címkék: petőfi forradalom március 15

Álmot láttam. Furcsa, meglepő álmot.
Gyerek voltam egy olyan országban, ahol egy volt a párt. Megszabták a polgároknak mit, mikor, hogyan gondolhatnak. Miként élhetnek, minek örülhetnek. Hús helyett krinolin volt a feltét a tökfőzeléken, mert ezt diktálta az öt éves terv. Minderről azt mondták ez saját érdekükben történik, és nekik, a népnek ez jó. Mert kizárólag miattuk, értük és a szocializmusért dolgoznak.

Voltak akik őszintén hitték ezt. Mások a hátsó csendes szobában hallgatták a Szabad Európát, és fantáziáltak egy másik világról. Olyanról, ahol lehet véleményed, szólhatsz és utazhatsz szabadon. Ahol nem kizárólag a KGST tagországok népeivel szabad barátkozni, és mindenki más kapitalista ellenség.

De volt egy nap, egyetlen egy minden évben, mikor legálisan fantáziálhattak szabadon a szabadságról. Álltak a vézna ifjú szobra alatt, hallgatták a sorait szavaló művészeket, és gondolatban levetették magukról a kádári diktatúra láncát. Azon a napon a párttagkönyvek a sublótban maradtak, a Szabad Európát sem hallgatta senki. Ott álltak mind egymás mellett a zászló alatt. Nem kommunisták és szocialisták voltak, nem sztahanovisták és III/III ügynökök, nem elnyomni való ellenzékiek. Ők ott aznap szimplán, egyszerűen, unalmasan csak magyarok.
Akik szabadságról álmodtak minden évben, egyszer, felügyelet és beleszólás nélkül.

A következő képben felnőtt voltam, és a gyerekeimnek magyaráztam a szabadság és a demokrácia fontosságáról. Érthetetlen módon csak ez volt fontos. Nem számított ki a főpolgármester, nem dobálta senki. Az sem, ki a miniszterelnök és melyik párt kormányoz, mert nem voltak bekiabálások és kifütyülés. Ahogy a vézna ifjú szobrához értünk, színes tömeget találtunk. Volt ki talpig árpádsávban, volt ki szegfűvel a hajtókán, mások narancs színű sálban álltak ott csöndesen. De még egy színes kalapos nőt is láttunk ácsorogni egy hihetetlen bajuszt hordó emberrel. Nem okozott nagy fejtörést válaszolni a gyerekeimnek, mikor megkérdezték: ők miért vannak itt ennyien? -Azért, mert a vézna ifjú egyszer így szólt őseikhez: Talpra magyar, hí a haza!

Valószerűtlen pillanat volt. Ami a szavalatok és az emlékezés után szerte is foszlott. Az árpádsávosok összesúgtak félhangosan: nézd, hogy meghatódott a komcsi nyugger! Mire a nénike csillió danos retikülmesterré transzformálta magát, és nyakon verte őket fegyverével. A narancs sálasok rémülten kárálni kezdték a szélsőséges árpádsávosok-szélsőséges nyuggerek szólamot, és a bajszos is ordítva követelte, valaki álljon ki ellene vitatkozni! Közben egy zöldbe öltözött önkéntes Robin Hood névjegyet osztogatott bírósági tárgyalás esetére, de nem mulasztotta el figyelmeztetni a verekedőket: ha a gyomrozástól felkavarodó bélgázaikat a levegőbe eregetik, beláthatatlan ökológiai katasztrófa fenyegeti a Földet!
Ezzel jelezték egymásnak, a pillanat véget ért, mindenki mehet a dolgára vissza a valóságba.

Felébredtem. Arra gondoltam, Petőfi ha ezt látná, megfordulna a sírjában. Egyrészt szégyenében, másrészt félelmében, mert még őt is lehugyozza valaki. Pedig ezeket a pillanatokat évente egyszer viselhetnénk a forradalmároknak kijáró tisztelettel és méltósággal.
Ez így olyan, mintha Overdose hátára kapaszkodna fel egyszerre minden önjelölt zsoké.
A csodaló pedig egyszeriben túlterhelt, túros hátú gebévé változik.


 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr311840162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó lenne vitatkozni vízióiddal. Sajnos nagy része nem a vágyottat, hanem a szép magyar valóságot tükrözik.
volt egy álmom...nekem is, azt hittem demokrácia lesz..., nem lett, pedig megpróbáltuk ellopni, kivívott jogaink átalakultak, most jogod van munkanélkülinek lenni, jogod van otthontalannak lenni, jogod van öngyilkosnak lenni, utazni keveseknek, akik a régi rendszerben is utaztak, jogod van éhezni, sokaknak krinolin sem jut, de még főzelék sem.....
vannak viszont vagyonukat összelopkodott milliárdosaink.........

"Haza csak ott van, ahol jog is van, s a NÉP-nek nincs joga !!!"

...elvették ezt is tőle........
Vannak akik Nokia dobozzal mennek egy megemlékezésre. Ebben az országban semmi nem szent. Szégyen!
KURVA ANYÁD!!!Fogalmad sincs mi van Overdose-al,te kurva geci állat!
Vékony a patája,csak 2-3mm,míg más lovaknak 2-3 cm!Ezért kezd el fájni a lába,és olyankor mindig lassít!FÁJ A LÁBA,ÉRTED?!te sen futnál törött lábbal,igaz?!olyan ló nem volta,ki így visszatért volna patahirha gyulladásból,és még versenyett is volna!tudod mi az a patairha gyulladás?!nem?!halálos lóbetegség!elpusztulhatott volna,de annyi akaratereje volt,hogy tovább kűzdött!ő egy igazi csodaló!ráadásul Európa bajnok!a Royal Ascoton 4. lett,a világ jegjobb lovai közt versenyezve,fájós lábbal!egy amerikai,egy afrikai,és még egy amerikai előzte meg!szóval ne cseszegesd nekem ezt a lovat,mert nagyon sokat szenvedett!te meg egz fasszopó geci vagy!
@easyJet: Ugyan már, te szerencsétlen hülye... hogy lehetsz annyira oda egy szlovák lótól?
@hazug fidesznyik: magyar!csak egy szlovákiai magyar vette meg!velem senki ne veszekedjen Dóziról,itt az összezs geci közül én ismerem a legjobban!
@easyJet: Igazán? akkor miért nincs magyar neve? Oszt mitől magyar? A tulajdonosa fedezte a kancát (bocsánat, az anyukáját)?
Én már olyan pletykát is hallottam, hogy a kanca zsidó ló volt.
:)
süti beállítások módosítása