Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/tldr/2024/04/29/novak-katalin-sogornoje-es-egy-ot-eve-tarto-nyomozas-a-szegeny-donorok-pete... (2024.04.29. 19:05) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.03.14. 06:43 Fabius

Sloterman

Címkék: törvény slota hazafiassági

Nehezen emésztem, ha egy magát nemzetinek aposztrofáló párt, vagy bármilyen szervezet erővel akarja előírni, miként legyek hazafi.
Nálunk is van pár ilyen ámokfutó, trikolór turullal kampányoló felhülye, de ők maximum kezdő ministráns gyerekek lehetnek a szlovák nacionalizmus szupermenje, Jan Slota árnyékában.

Ahogy olvasom a neten, a szlovákoknál is kigyulladt a hányni fogsz lámpa a műszerfalon Slota hazafisági törvényjavaslatán. Közülük sem szeretik sokan, ha egy ideológus próbálja meghatározni miként érezzenek a hazájukkal, hogyan viszonyuljanak nemzeti jelképeikhez. Pedig a parlamentjük megszavazta, már csak Gasparovics aláírása hiányzik a törvény aljáról.

Ha az államfő aláírja, akkor többek között a tantermekben kiteszik a nemzeti jelképeket, minden hét elején eléneklik a himnuszt. Mindezt annak az embernek a javaslatára, aki merő patriótaságból zaciba csapta Zsolna városát habozás nélkül.
Slota nem hazudtolja meg önmagát. A hét elején belesült a himnuszukba, és eltévesztette annak szerzőjét is:
 

 

 

 

 

Ez igazán derék. Ha hülyét csinál magából valaki, akkor félmunkát ne végezzen. Slotát egyébként sem az eszéért jegyzik sehol. Király Lindának kicsit már öreg, de a blama legalább ilyen magasságokba emeli:
 

 

 

 

 

 

 

Mi lesz szegénnyel, ha a feledékenység ennél is nagyobb mértéket ölt? Előbb csak a hazafiassági törvény ellen tüntető diákokat fogja elfelejteni ledrogosozni, majd a magyarok sem lesznek már rákos kelések a szlovák nemzet testén? Nem akar Budapestre jönni tankokkal, nem lesz Szent István lovasbohóc? Mi lesz vele, ha lankadni fog öröknek hitt keménysége?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tényleg! Vona Gábortól kérdezte már valaki, tudja-e a himnusz szövegét?

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr481838119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slota most ennel jobbat/nagyobb szivesseget talan nem is tehetett volna! Kibujt a szeg a zsakbol, vagy ahogyan te fogalamzol, "a szlovákoknál is kigyulladt a hányni fogsz lámpa ". Szerintem, ez egy fontos dolog.
Ezt a Szlotát soksok mindenért lehet gyűlölni, leginkább az indokolatlanul véresszájú magyarellenessége miatt, de ez a blog megint sikeresen rátapintott az egyetlen pontra, ami legkevésbé felróható, és ami természetesen mégha szegről végről is, de kapcsolatba hozható a jobbikkal, és szimpatizánsaival. A nemzeti érzelem.

Javaslom a varánusz név lecserélését ánusz-ra.
Ja, és éljen a globalizáció, éljen a szivárvány, éljen minden ami kirohasztja az irmagját is a nemzetnek, hogy identitás nélküli européer forrongó massza legyünk. ...bazmeg.
@Jankove:
Nem a globalizacio es nem a szivarvanyosok zavarjak a nemzeti ontudatot, hanem MI, sajat magunk. Mi vagyunk oltari nagy zavarban ezzel a fogalommal es igy, vagy ugy, de gyakran tulreagaljuk a dolgokat. Ahogyan a szlovakok is. Ok sincsenek tisztaban azzal, hogy tulajdonkeppen mi is a bajuk (nemzetuk???) eredete. Ezert a magyarokra kenik az osszes szart,...vagy a globalizaciora es a szivarvanyosokra.
@Jankove:

ki szólt már be megint a nemzetnek?:DDD

olvasd már el a cikket mielőtt belengeted az árpádsávost.
@Jómunkásember: Elolvastam, tégy te is úgy. De olvass közben a sorok között is.
@Jómunkásember:

"ki szólt már be megint a nemzetnek?:DDD"

Nem ertem, mire utalsz, de ha CSAK a cikkre alapozom a hozzasolasodat, akkor serintem nem jo iranyba tapogatodzol. A kerdes nem az, hogy "ki", hanem, hogy "mit" es milyen konzekvenciai lehetnek.
(Ha ez valami magyarkodos maganvillongas Jankoveval, akkor persze mindez targytalan.)
@Attilajukkaja: Nincs szerintem túlreagálva itt semmi... egyszerűen a hétköznapi ember számára hiánycikk lett a tisztesség, a becsület, becsületes kiszámítható nyugodtabb élet. stb. Sajnos a globalizáció, a kozmopolitizmus, vadkapitalizmus, a nemzeti egység felszámolásának, úgytűnik kényszerű velejárója az emberek egymástól való elidegenedése, önzősége, nemtörődömsége, legalábbis az elmúlt 20 évre visszatekintve asszem ez nyugodtan kijelenthetjük. Megjelent egy masszív réteg, akinek igénye van arra hogy ez a magából kifordult ország, ismét normáls mederbe kerüljön. Lehet őket tovább hülyézni, turulozni, szélsőségezni, nácizni, közben várni, hátha majd valaki jótét lélek megoldja a problémáinkat.
@Jankove:
Sokban igazat adok neked. De egy valamiben ketelkedem. Abban, hogy nalunk a "a tisztesség, a becsület, becsületes kiszámítható nyugodtabb élet" hianya CSAK az elmult 20 ev rovasara irhato fel, amiben bennefoglaltanak az altalad felsorolt dolgok is.
Az en tapasztalatom azt mondja, hogy az a bizonyos "masszív réteg, akinek igénye van arra hogy ez a magából kifordult ország, ismét normáls mederbe kerüljön" mar joval elobb megjelent. Nelkuluk nem is lett volna semmilyen fordulat '89-ben. Es magamat is kozejuk sorolom.
Tenyleg lehet oket hulyezni, turulozni, ha valakinek erre van igenye, de ez sehova sem vezet.
Ugyanakkor ne a nemzetieskedesben lassuk a kiutat! En is buszken felveszem a kokardat marcius 15.-en, de utana nem hordom egesz evben tuntetoleg a kabatomon, csakhogy masok orra ala dorgoljem, hogy milyen qrva nagy magyar (?) vagyok. Ehelyett vegzem a munkamat es nem csalok az adobevallasomnal. Nem tudom, erted-e, mire gondolok?
@Jankove:

Erre csak az az egy mód van, hogy tegyük kötelezővé a kokárdában járást? Meg a himnusz éneklését heti egy alkalommal? Nem lehet, hogy én a magam módján, kötelezés nélkül legyek hazafi azzal, hogy elmegyek szavazni, befizetem az adót, és anélkül érezzem magam magyarnak/szlováknak/akárminek, hogy egy párt/csoport meghatározza miként kell hazafinak lennem?
Na, még hétvégén is a politika! :)
@Fabius:

A gondolatmeneted nagyon tetszik es magyarkent, Magyarorszagon el is fogadnam.
De egy szlovak nacionalista nyilvan nem igy gondolkodik.
"Nem lehet, hogy én a magam módján, kötelezés nélkül legyek hazafi....?"
A valasz egy egyertelmu NEM! Meg csak az hianyozna!
Jankove ervelesevel csak az a bajom, ha ezt a nemzetieskedo viselkedest, politikai hozzaallast elfogadja Magyarorszagon, akkor miert kritizalja ugyanezt Slotatol?
Arra meg nem gondolt, hogy esetleg a szlovakoknak is van "nemzeti" buszkeseguk? Maskent fogalmazok: hogy nagyon eleguk van mar a magyarokbol (es csehekbol)?
Szép dolog a demokrácia.

Körvonalazódik egy szép állam, a szlovákok meg majd eldöntik, hogy ilyenben akarnak-e élni. Bukta lesz...
@klacus:
Hja. De ez melyik orszagra nem igaz?
Hát, a Vona Gabika csak kiscsoportos óvodás lehetne az erkélyről részegen húgyozó Slota fővezír bratyislavai "Hazafias Böfögés" nevű iskola udvarának hátsó szobácskájában. A román Vadim Tudor pedig egyszerűen visszaadná az édesanyjának bepólyálás végett.

Könnyű a pesti magyar páholyból mesterkélt hasonlatokat puffogtatni. Ajánlom, éljél 1 (azaz egy) évet Szlotákia kies vidékein, vagy akár Kluzsnapokán (a volt kincses Kolozsváron).
Visszajöveteled napján felvételedet kérnéd a Jobbikba, de ...
@Haary Plotter:
Pfu! Rajottem, mennyire gyenge vagyok alkotmanyilag (is). Lehet valaki magyar part tagja ugy, hogy nem allampolgar?
Gyanitom, hogy nem.

Vonara csak "az nemes magyar" allampolgarok szavazhatnak, ugye?
Allampolgarsag nelkul lehet szavazni magyar partra? Ugy tudom, nem.

@Haary Plotter:

Sok olyat ismerek, akik hatarainkon kivul elnek, megsem szavaznanak SOHA a Jobbikra, mert csak a tovabbi bajt latjak bennunk. A megoldast semmikepp.
süti beállítások módosítása