Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Ha volna egy kevés remény, a lelketek megmenteném, ti drága-drága szentek, kik ültök otthon tétov... (2024.04.26. 13:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.03.06. 08:00 Fabius

Hogyan izgassunk fel egy nyugdíjast?

Címkék: idióták szivatás idősek emberség

Tegnap hazafelé bementem a  közértbe a sarkon, venni ezt-azt vacsorára meg a hétvégére. Péntek délután sok erre a bevásárló nyugdíjas, akik teszetoszaságukkal néha engem is bosszantanak. De amit néhány magáról megfeledkezett suhanc csinált velük attól leszabályzott az agyam, és elkapart, mint Verhovina a nedves pitypangon. Azzal szórakoztak az arcok, hogy a magára hagyott kocsikból kiszedték a már beválogatott árut, bedobálták a polcokra találomra, és megpakolták másik, szükségtelen holmival. Mert fasza és vicces dolog figyelni az idősek arcát mikor a pénztárnál rájönnek: valami nem stimmel. Aztán lehet nekik kurjongatni mert feltartják a sort, hogy hé mama, szaporázzan már a válogatással, kurvaéletfaszára!

Ilyenkor elvesztem a humorom. Meg a józanságomat is időnként. Most is valahogy véletlenül rámarkoltam a kocsit tologató kézre, és miközben csöndben elmagyaráztam miért nem baszogatjuk az öregeket, még valahogy egy bokaficam is becsúszott az arcnak. Eredményként felborult, mint a húgyosbögre, magára borította a tolikocsit az összes tartalmával együtt. Suhancot ilyen csöndben szétszóródott cuccokat pakolni lázas igyekezettel még nem láttam. Persze, néhány számmal nagyobb vagyok, mint egy átlag nyugdíjas. És sokkal csúnyábban haragszom. A kedves édesanyja helyett is.

Lehetne hosszan moralizálni arról, a mostani fiatalok mennyire nem tisztelnek senkit és semmit. Meg rólam is, aki azt találta a legjobb megoldásnak a probléma kezelésére, hogy szájkarate helyett felborította a hülyegyerket a kocsival együtt egy szupermarket közepén.

De engem sokkal jobban érdekel az, mitől vagyunk ennyire közönyösek egymással szemben? Több tucat ember volt a helyszínen aki végignézte a színjátékot. Azt még értem, hogy beszólni a srácoknak nem akarnak, mert nem mernek. De hová lett a jószándék basszátok meg, hogy egyik nénikének sem szólt senki: tessék már figyelni a kosár tartalmára kérem! Érzéketlen, kiégett, világba belefáradt ostoba tahó módjára kell élni mindenkinek? Nem lehet tenni egy gesztust legalább annak a szerencsétlennek, akit a szemünk előtt szívatnak halálra? Nemazénbajom szajkózással el lehet menni minden mellett?

55 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr821812982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helyes. Bír nem vagyok kifejezett híve az önbíráskodásnak, de néha egy egy jó időben elhelyezett pofon megfelelően kellemetlen élményként vési be az adott eseményeket, és így elejét veszi annak, hogy megismétlődjenek. :)

Kár, hogy képek nincsenek :)
Egy kicsit LOL, de azért tényleg hülye tréfa.

Ha pedig tényleg volt bokaficam, akkor örülj, hogy nem lett feljelentés a dologból. Hiába voltak gecik a sácok, ez nem lett volna kibuvó a testi sértés alól.
@jpmjpm: Ugyan már. Egy bokaficamot sose fognak rádvarrni. Rosszul lépett. Szerinted melyik átpakolt kosarú nyugdíjas tanúskodott volna a suhanc mellett :D
Sajnos az ilyen kis aljas szemetek ellen ez a leghatékonyabb orvosság. (rendőrség: hahaha)
Az a közömbösség és félelem, ami őket megvédi, ugyanaz fog Téged is megvédeni, mert ellened sem lesznek tanúk.
Jó megoldás lehet még a fényképezés.
Tényleg szemétség az amit a fiatalok műveltek, még 1 sallert is megérdemeltek volna. De! Sajnos bőven van olyan rosszindulatú, antiszociális, fiatalok ellen állandóan áskálódó mammer és papper, akik simán megérdemlik az ilyen kis finomságokat.

(Az utóbbi pár hónap személyes tapasztalatai mondatják ezt velem sajnos.)
Ha ez tényleg megtörtént, csak gratulálni tudok a fellépésedhez. Biztos,hogy kevesen csinálnák utánad, de igazad volt: van egy határ, amin túl az ember nem mérlegel. Lehet kövezni, de én nem tekintem a gyengébbek jogos védelmét önbíráskodásnak.
Szép napot mindenkinek!
Csak gratulálni tudok a posztírónak: sok ilyen mentalitású emberre lenne szükség! (Kár, hogy a kis tetvesnek csak egy bokaficama bánja - ebből nem fog okulni...)
A közöny valóban megdöbbentő.
Péntek délután a sok, munkából jövő nyugdíjas vásárol.
Az egész nap otthon ücsörgő melós menjen csak délelőtt vásárolni!
Éljen az I. szabad nyuggerisztán!

A kampányi is csak róluk szól..... :O)
@Utó Pista: Anyád, nagyanyád szintén melós, aki otthon ücsörög? Gondolom te voltál az egyik pöcs, akit(?) a posztíró helyretett...
Nehogy már meghatározzuk, hogy ki, mikor mehet vásárolni.
@órarugógerincű felpattanó: Biztonsági kamera felvételek is lehetnek.
Nem tudtál volna véletlenül rálépni valamelyiknek a kezére?
@Utó Pista:

Hú, de sötét vagy! Ennek most nem ez a lényege!
Köszönöm a remek "ügyintézést"! Gyorsan, egyszerüen és hatásosan. Sok "felnőtt" is ilyen megoldást érdemelne, ezért nem kell csodálkozni a fiatalabb korosztályokon.
Sajnos egyre több "bunkó" van közöttünk. Hofi Gézára gondolva: elegen lennének most az árvizek elhárítására a földbe döngölve.
Ne féljünk tőlük, egyedül gyengék! A szatyorban pedig "lapuljon" az összecsukható esernyő!
@jpmjpm:
Mi lenne, ha a te szüleiddel szórakozna pár kölyök? Azt is elnéznéd?
@Utó Pista: Drága Csillagom!-te sem fogsz "megöregedni", mert ...
Üdvözlöm a családod idős tagjait!
@jpmjpm: Én a nyerő megoldásnak azt tartanám, ha a hülyegyerekeknek kevesebb foguk, mint fülük maradna (pedig abból is csak egy lenne!:-) - a biztonsági kamerák felvételei pedig technikai hiba miatt pont arról az időszakról hiányoznának! :-)) (Amúgy biztos vagyok benne, hogy minden áruházban van jópár sarok, ami nincs bekamerázva!)
@Utó Pista: hulye vagy te tetszik-nem teszik, lassan tobb a nyugdijas mint az aktiv. es nem csak nalunk. lehet nem szeretni oket de a szamokat - mint objektiv ertekeket nem figyelembe venni ostoba emberre vall.

amugy en sem voltam aldott jo gyerek csak az a kulonbseg, hogy mi annak idejen egymast szivattuk es nem masokat - egymas kozt inteztuk a dolgainkat. foleg nem oregeket.
Egyetértek, posztoló! Lenyomósdis gonoszságra lenyomósdis gonoszság dukál.
@Kerámia_53:

Na, mivel ilyen IQ bajnokok közé keveredtem, hasonló stílusban válaszolok neked te fasz.
Anyám más akkor halott volt, amikor te még csak apuci zacsijában utaztál és szívből kívánom neked, ha kikerülsz az oktatási intézményből, és elkezdesz dolgozni, akkor a napi 10-12 órai munka után nyugdíjasok (inaktívok)tömegei álljanak előtted a vásárlás közben, mivel ők valami különös ok folytán nem képesek ezt elintézni akkor, amikor szinte üresek az áruházak! Délelőtt.
Menj ki most egy piacra! Csütörtök, péntek délben focizni lehetne, annyira üresek, most meg dugig van 60+ felettiekkel.
Kisiskolás
@Utó Pista: Erre csak annyit: soha ne sajnáld annyira magadat, hogy másokat megbánts - nem 16. Benedek, hanem Mifune utolsó dala, eléggé istentelen film amúgy.
Amúgy tetszik a sarki közért, melyben bevásárló kocsik vannak......
Kamu az egész.
helyes, így kell ezt csinálni, ahogy a poszt írója.

@gabcigirl: minden korosztályban vannak idióta emberek. marhára jó dolog ez az általánosítás. ott, és azzal kell elrendezni, akivel problémája van az embernek, nem máson leverni.
csak egy régi példa: felszálltam a buszra terhesen, kezemben összecsukható babakocsi,és egy 2 éves gyerek. méregetett egy harminc körüli nő, látszott rajta, hogy morfondírozott magában. aztán dűlőre jutott, és közölte, hogy most ő azért nem adja át a helyét, mert az én korosztályom sem adta át annak idején neki.
jó érv volt:) (megjegyzem, én nagy helyátadó voltam :))
Az autizmusba hajló közöny jellemző sajnos.
Én egyszer úgy buszoztam 20 percet, hogy a hátamon nyitva volt a hátizsák, belőle kilógott a vásárolt szalámi, kenyér, miegymás, de senki nem szólt egy büdös szót sem, hogy nehogy elhagyjam ezeket.
gondolom cigánysuhancok voltak, mer magyar gyerök ilyet nem csinál. na ezért kell a jobbik meg a gárda ! végre elzavarják a cigányokat és a zsidókat és igazságot tesznek, mert ők még becsületesek, nem mint a zsidesz meg a zsdsz meg az mzsp !!! és az orbán sosem dolgozott nem úgy mint a vonagabi ! és a zorbánt a soros pénzelte és a rozsadombi paktum is !

na és persze ilyen is csak azért történhet, mert a nemzetközi ny, izrael tengely csöcsén lógó multi felépítette a hívságok palotáit, a megabevásárlóközpontokat és a nyereségét meg visszalopja és nem adózik.

szóval jegyezd meg, a jobbikra kell szavaznod. meg be kell lépned a gárdába !
@anyádkínja: Csatlakozom. Örök történet - megíram már máshol is, de nem tudom megemészteni sehogyan sem - nekem is, terhesen, gyerekkel megkérek egy fiatal srácot, adja át a helyét, srác föláll, középkorú faszi beszól: na, ez azt hiszi, azért, mert fölcsinálták, mindenki neki fog ugrálni. És senki nem szólt oda nekem, bőgő kismamának, hogy szarja le, jóasszony, a csávó elmebeteg.
@Utó Pista: OK, akkor leszállok a te szintedre!:-)
Anyád szerintem akkor döglött meg, amikor meglátta, milyen végbéllény kúszik elő combjai közül... Valószínűleg 20-30 éve fertőzöd kis buzeráns, piercinges léteddel a világot, úgyhogy az unikám lehetnél (persze kizárólag korodat tekintve, mert ilyen unokát visszatoltam volna oda, ahonnan kibukott!)
Végezetül: A jó kurva anyádnak ugass, hogy mikor és hol vásárolhat!!! Mi neveltünk fel téged (bár erre igazán nem kellene büszkének lenni), a mi pénzünkből jártál iskolába (azt nem írom, hogy tanultál, mert nem igaz!), nekünk, a korosztályunknak köszönheted, hogy élsz még, te szarjankó!
Az a baj, hogy így nem tudsz a fiatalokhoz szólni. Abban erősíted meg őket, hogy aki erősebb, az diktál. Most kificamítottad a srác bokáját, holnap 3 másik nyugdíjason áll bosszút, akik nem tudnak védekezni. Sokan szeretik magukat erősebbnek érezni, te is, ők is.
Szerintem jobban tetted volna, ha inkább szólsz a nyugdíjas társadnak, és közösen kinevetitek őket. Senki nem szereti, ha kinevetik, ha pedig bosszúságot akartak okozni, de nem jött össze, legközelebb nem ezzel próbálkoznak (hanem jó eséllyel mással nem, mert tanultak az esetből, és nem akarnak még egyszer leégni).
Na persze a legjobb az lenne, ha minden fiatal tudna rendesen viselkedni. De az idősek szívatása sajnos nem mostani találmány, ugyanúgy cikizték régen is a gyengéket (és sajnos sok öreg válik azzá), mint manapság. Az egyetlen megoldás megtanulni, hogy ne váljon valaki áldozattá, és erre az önirónia, a nevetés hatásos megoldás. Az ember kényelmes teremtmény. Nem bántja azt, akinek láthatóan nem fáj, mert fölösleges energiapazarlás. Ha te segíteni akarsz a gyengéken, de nem tudsz mindig mellettük strázsálni, okosabb ha az erőszak helyett ilyen irányba tereled az eseményeket. Gondolj arra, hogy te vagy az erősebb, a bölcsebb, és hogy nemcsak a gyerekkor végéig tanulnunk, hanem az egész életen át. Ahhoz pedig, hogy jó dolgokat tanuljunk, jó tanítómesterek kellenek.

Megtiszteltetésnek venném, ha megfontolnád, amit írtam.
@Utó Pista:
Penny Marketben volt, ott egyéb sincs, csak bevásárlókocsi.
Respect, jól csináltad, hogy megborítottad!
@Utó Pista: Te is ezt szoktad csinálni, Remélem neked valaki majd eltöri a kezét.
Sajnos tény,hogy 60 évesen már többször átadtam a helyem a villamoson,mint sok tizenéves.
@Utó Pista: Talán próbáld meg rövid esszé-formában meghatározni azt az időpontot amikor mehetek a piacra,mert tudod szeretnék rendesen viselkedni,hogy megfelelhessek a mai fiatalok elvárásainak.Pl:mikor szabad levegőt venni,mikor szállhatunk villamosra,mikor adjuk vissza a nyugdíjunkat,amit nem érdemeltünk meg,és mikor kell deresre feküdni???Unalmas ám ez gyerekek.Állandóan a nyuggereket b@sztatjátok.Csak tudod,ha nincs szerencséd,egyszer te is nyugdíjas leszel,és ugyanezt fogod megkapni.És nem fog tetszeni.
A gyerekkel aki baszogatja az idost nem ertek egyet, a fickoval, aki ezert megveri meg kevesbe, de a nyugesznek is megajanlanam, hogy munkaidoben vasarolgasson. Senki nem kepes a masikra tekintettel lenni.
@bass.gitár: Látom funkcionális analfabéta vagy. Nem néztem el a srácknak a dolgokat. Azt írtam, hogy hülye tréfa volt.

De ha valakinek sérülést okozol azt a bíróság komolyan veszi. Egy ilyen hülye tréfa pedig nem ütközik törvénybe, a testi sértés viszont igen. És a bíróságon ez számít. Ilyen a jog, így működik. Nem az érzelmek számítanak, hanem ami le van írva a BTK-ban.

Én már 1x álltam bíróság elött, mert meg mertem védeni magam miután rámtámadtak. A rendőrség hozzáállása is furcsa volt, illetve a bíróságé is. Kurvára nem fogták fel a dolgokat, olyan faszkalapsággokkal jöttek, hogy szerintük ez nem történhetett így ahogy elmondom, illetve, hogy képzeljem el, hogy az embereket mennyire felháborítja ha emberek verik egymást az utcán. Kértem, hogy 1 embert hozzanak akit felháborított, hogy meg mertem védeni magam. Totál gáz. Nem volt vicces a tortúra amin végigmentem, még akkor sem ha nem lett bajom belőle.

Szóval csak ezért írtam.
@sony: Elméletben igazad van. De szerinted melyik nyugdíjasnak, gyengébbnek van kedve nevetni ezen, ha szólok? Szerintem ha valakire ráborítanak egy teli bevásárlókocsit ott mindenki előtt, az nem mostanában fog "bosszút állni", meg egyáltalán közértbe menni :-)
@sony: Sajnos ezekkel a mentalitású "emberekkel" nem lehet szót érteni! Próbálhatod Te, hogy megtanítsd a macskádat négyzetgyököt vonni - nem fog menni, agyilag képtelen rá! Ezeket a tetveket csak úgy lehet megtanítani a normális viselkedésre, ha fizikailag képtelenné tesszük őket az erőszak elkövetésére! Vagy úgy, hogy életük végéig nem engedjük emberi közösségbe őket (Guantanamo - ha mint a demokrácia fellegvára megteheti, mi miért is nem?), vagy úgy, hogy képtelenné tesszük bármely atrocitás elkövetésére. (Vakon, kezek és láb nélkül nehét fenyegetőzni és jópofizni...)
@Picitures: a stilussal nem ertek egyet amit uto pista penget, de...te meg probald kihamozni belole amit valojaban mondani akar es nem csak haborogni irrealisan. Senki nem akarja meghatarozni mikor menj piacra, esetleg megkerni, hogy akkor menj amikor mi nem tudunk, mert dolgozunk igy mindenkinek kenyelmesebb. A nyugdijrol sem az az allaspont, hogy nem erdemlitek meg szo sincs errol vegigdolgoztatok rengeteg evet respect.
Azzal van a baj, amikor te ugyanugy leszarsz masokat es megmutatod, hogy marpedig akkor mesz vasarolni amikor kedved van es tolongasz a tomegben.
Ja, azt hittem az lesz, hogy "elvesszük a nyugdíját!" :D
Azzal maximálisan egyetértek, hogy megborítottad a hülyegyereket - több ilyen kellene szerintem.
Abban is van viszont igazság, hogy sok nyugdíjas nem gondol arra, hogy pl. ha nem a reggel fél nyolcas busszal megy ki a piacra/temetőbe, akkor neki is több helye lesz, meg az is elfér, aki mondjuk időpontra megy dolgozni/suliba, magyarán nem tud máskor menni. Persze megkérni őket nyilván ciki.
@szabidoki: navegre, kb ez a jo sztem.
En is pofanvagtam volna..csak engem leutnek mert kicsi vagyok:)
@Fabius: Nevetés helyett egy legyintés is megteszi részéről. Az ilyen alakok a lesajnálást sem bírják. Az a furcsa helyzet, hogyha valaki akár csak lélekben megerősíti magát, hogy az ilyen helyzetekben nem bosszantja fel magát, illetve nem keseredik el, akkor az látszani fog a metakommunikációján, és az ilyen kötekedő, viccelődő alakok más célpontot fognak keresni. Nem könnyű, igazából gyerekkortól kezdve kellene gyakoroltatni, de akármikor bele lehet kezdeni. Valószínűleg azok az öregek válnak áldozattá, akiket egész életükben szívattak. Eleinte a kortársak. De ebből ki lehet lépni! És ebben te is tudsz segíteni, ha támogatod abban, hogy helyesen reagáljon. :)
@sony:

De, a fiatalokhoz így kell szólni lassan.
A nagy büdös pofonok hiányoznak az életükből, amit a szülők elfelejtettek megadni nekik.

Majd két méteres ember vagyok, masszívabb felépítéssel, de még nekem is beszólogatnak tizenévesek, ha olyanjuk van. Az alapvető félelemérzet hiányzik belőlük, mert úgysem nyúl senki hozzájuk, aztán ha valami kevésbé higgadt ember nem edukálni akarja őket, mint mondjuk én, hanem alaposan megverni, akkor meg megy a sírás.
@szabidoki: nem ciki, hanem tabu. Több helyen is előjött már ez a téma, és mindenhol megköveztek emiatt. Ki vagyok én, hogy pálcát török az idősek felett, ki vagyok én, hogy megmondjam ki mikor menjen vásárolni.
Technikailag igazuk van, emberileg viszont nem.
Ennek tükörképe az, hogy ha nem adom át a helyem idősnek, kismamának. Technikailag nem kötelezhet rá senki, emberileg viszont elvárható.

És sokkal többről van szó mint a bevásárlásról. Feleségem van amikor nem fér fel a buszra munkába menet mert az öregek azzal mennek strandra. óránként jár a busz, döntse el ki-ki maga, hogy melyik a fontosabb...
@Valaki Innen: én nem török pálcát senki felett, csak simán nem értem azokat az embereket, akik a reggeli tömegben buszoznak, mikor mehetnének máskor is, és akkor nem kell tömegelni. Még ha valakit hidegen is hagy az, hogy másoknak is kényelmesebb így, legalább a saját kényelmük érdekében érdemes lenne csúcsidőn kívül utazni. Pár éve Kecskeméten volt is egy okos ötlet, bevezették a buszon a bevásárlójegyet. Jóval olcsóbb volt, mint a sima jegy, és 9-13 óra között volt érvényes. Mondjuk az ingyen utazó nyugdíjasokat nem hatotta meg :(
@Evil One: Nagyon szomorú, hogy így gondolod. Egyrészről nagyon sok jólnevelt fiatal van, másrészről pedig a példamutatás még idős korban is fontos. Még a legdeviánsabb ember is fél szemmel odafigyel mások viselkedésére, hiszen az emberré válás fontos része volt a közösségi lét megtanulása. Ha te most jó példát mutatsz, a gyerekeid, unokáid világát formázod pozitív irányba. Ha fontosnak tartod, hogy a fiatalok viselkedjenek udvariasabban, mutasd meg nekik, hogy kell csinálni. Lehet, hogy nem azonnal hat, de hosszú távon biztosan. Kellemesebb olyan környezetben élni, ahol az emberek mosolyognak egymásra, és segítőkészek, és ha valaki ilyen környezetbe kerül, és ráérez az ízére, a pár röpke évig tartó kamaszkoron kívül igyekszik majd nem nagyon kilógni. Persze lesznek, akik kihasználják a helyzetet, de a többség nem fogja.

Csak arra gondolj, mi történik, ha valaki egy rossz, kitolós szomszéd mellől egy kellemes, békés szomszédságba költözik. Biztosan úgy viselkedik majd, hogy fenntartsa a jó viszonyt, hiszen ez az elemi érdeke :)
@sony: álomvilágban élsz.
Itt a szép szó már nem segít, ütni kell.
@szabidoki: Ehem, de az álomvilágom működik. Terhesen, babával mindig átadták a helyüket az emberek, a nehéz babakocsimat mindig segítettek fel és leemelni a buszról. Sokszor többen is. A trükköm a mosolygás és az, hogy mindig kedvesen megköszönöm a segítséget.
Nektek is működne, csak próbáljátok ki! :) Elég ha arra gondoltok, hogy amikor egy fiatal átadja a helyet, és rámorogtok, hogy épp ideje volt, akkor az a fiatal legközelebb nem fogja átadni a helyet, de nemcsak nektek, hanem más öregnek sem. Azt fogja mondani: Ilyenek az öregek! És ő is ilyenné válik majd. De ha megköszönitek, és egy semmibe nem kerülő mosollyal jutalmazzátok a kedvességéért, akkor legközelebb is fel fog állni, mert érzi, hogy amit tett (legyen ez csak egy apróság) valakinek jól esett. És öreg korában ő is mosolyogni fog, így valahol a világ is jobbá válik.

Amikor ovis voltam, busszal ment a csoport valahova. Visszafelé átadtam a helyet egy nagy kosarat cipelő néninek, aki rámmosolygott, és a kosarából adott egy gyönyörű, hatalmas eperszemet, és ezzel olyan emlékezetessé tette bennem, hogy jó dolog jót tenni, hogy azóta is szeretem átadni a helyet rászoruló időseknek. Nem az eperszemért, hanem a jó érzésért. Ha a néni leült volna, és közben azt morogja: 'Épp itt volt az ideje.' Vagy még félre is lök, hogy gyorsabban álljak félre, akkor biztosan nem jó érzéssel gondolok erre az alkalomra, és nem hinném, hogy ennyire lelkesen adnám át a helyet. Tudjátok, hány idős ember profitált már ebből az egyetlen jótettből? :) Nálam ez volt a konkrét 'löket' ami megmutatta, hogy jó dolog jót tenni. Én is arra készülök, hogy ezt másoknak is megmutassam.

Álomvilág? Igen, talán az, de az álomvilágot mindenki építheti :)
@Kerámia_53:

Bátor vagy így a képernyő és anyád tetves pinája mögé bújva, ugye? Kíváncsi lennék, ha személyesen találkoznánk, akkor is ekkora pofád lenne, vagy csak vagy nagy fiú mikor anyádon gyakorlod a nemi életet.
47 évesen nem fogok már már piercinget hordani, de anyád pinájából szívesen kiszedem, és lehet hogy még élvezni is fogja...
Érdekes ez bunkó modor, röhejes hogy egy ilyen tetű, mint te, emleget iskolát.
@Picitures:

Ja, a világfájdalom. Ne mond nekem, hogy nem kényelmesebb csúcsidő után (6-9 óra)intézni a dolgaidat.
Bosnyák tértől nem messze lakom, és nem hiszem, hogy a banyatankos öregassonyoknak már reggel 7-kor a piacon kell lenni.
Háziorvosunk már bevezette (nyugdíjas már), hogy a nem dolgozók csak délelőtt menjenek hozzá, kivéve, ha valóban beteg. Nincs már "jajdrágadoktorúr mérje meg a vérnyomásom"
süti beállítások módosítása