Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirtv.hu/ahirtvhirei/nekiment-magyar-peternek-a-momentum-amiert-elveszi-a-szavazoit-video-2584335?... (2024.05.02. 22:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.03.05. 08:00 Fabius

Virítsd a lóvét!

Címkék: kampány pénzek

Lopni, megyünk lopni
A emeszpé, meg  Fidesz Misi,
És lopni, megyünk lopni
senki nem szól ránk..

Lopni, megyünk lopni
A emdéef, meg a Vona Gabi,
És lopni, megyünk lopni
senki nem szól ránk...

Itt van a kampány újra. Újra aktuális a kérdés: miből szórjátok szélbe a tíz-százmilliókat gyerekek?
Mert szórjátok, két kézzel ez nem is kérdés. Jómunkásemberek számolják mit és mire költ az induló had, pedig -elvileg, a magyarázkodások szerint- még ez nem is az a kampány. Mert ez nem úgy van. Magyarországon sosem úgy van. Ez még nem számít bele, ez csak a sercli, ezt ne tessenek még számolni sehová, derék és kíváncsi adófizető állampolgárok! Mert az igazi választási kampány csak a tényleges jelöltállítás után indul, jóvan?! Igaz, akkor sem fog senki beleférni a 386 elkölthető millióba, de ilyen apróságokkal ne fikázzuk már a törvényhozás jelenlegi, és eljövendő uralkodóit. Akiknek mellesleg joga, és kötelessége lett volna átláthatóvá tenni a pártfinanszírozást. Joga és kötelessége igen, éppen csak érdeke nem volt a 386 láblógatónak. Ebben volt testvériség, és egymás agyonhallgatása. Pedig ha belegondolunk és hiszünk a statisztikáknak, minden pártkasszákba vándorló tíz forintból kilenc nem tiszta forrásból kerül oda.

Ez a jelenség nem friss. Elég csak Tocsikra, Kaya Ibrahimra, és a soha nem tisztázott ügyekre gondolni, hogy egy valószínűsítésre jók legyünk: ezek a pénzek valami véletlen folytán a pártkasszákban landoltak. Ahogy oda csurogtak az állami vállalatokból megfejt tíz-százmilliók is.
Lehet most magyarázni, hogy dehát így, meg dehát úgy. Mennyire kevés és kivitelezhetetlen jelöltenként egy millából kampányolni, meg mutogatni egymásra, hogy a másik sem fogja betartani az összeghatárt úgysem. Lehet, csak kurvára nem érdekel senkit. Volt négy évetek, hogy megoldást találjatok, törvénykezzetek erről. Ha nem sikerült magatokra vessetek!
De az ne legyen, hogy nektek elég meghozni a törvényeket, de betartani nem muszáj! Ne akarjatok a mi pénzünkből törvényen kívülállók lenni. Igen, tévedés ne essék, a parlamenti pártokat az állam is finanszírozza, vagyis ti, meg én, meg mi mindannyian. Ergo: legyen szabad megkérdezni ilyenkor is, mire költitek el a pénzünket? Ahogy azt is, rátok ugyan miért nemérvényesek Magyarország törvényei?

Nézzünk körbe, melyik társaság mire hivatkozik. A kormányzó emeszpé nem mond semmit. De számítások szerint 158,071 milliót sikeresen elköltöttek. Gondolom spóroltak szorgalmasan:
 

 

 

 

 

 

 

 

A Fidesz kijelöltjei betanulták Barack Obama: Hogyan lettem elnök az internet és a kisemberek segítségével c. memoárját, és alkalmazzák is betűre. A faszbúkos haknit már ismerjük, de a kisemberes másolás is nagy ötlet. A Fidesz levélkében fordult a szimpatizánsokhoz, amiben Orbán Viktor személyesen invitálta őket a pártkassza feltöltésére:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Most meg lehet hivatkozni arra, hogy ilyen nagylelkű volt a tagság. De ugye nem kell komolyan elhinnünk, hogy az eddig költött 102,562 milliót az emberek dobták össze felebarátságból?
 

 

 

 

 

 

 

Az MDF lassan nincs is, de pénz változatlanul van kampányolni. Lehet erre jók a szervezet feloszlatások, a pártirodák bezárása, mert így sok fillér megtakarítható, ami kampányra fordítható. Bár újabban másolják az LMP nyílt kampányszámláját, de ennek jelentőségéről majd később.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Jobbik pénzügyei is elég zavarosak. Sokáig nem sikerült elszámolniuk, amikor meg igen, az inkább vicc volt, mint valóság. Terjengenek az orosz-arab befolyásról szóló urban legendek, és egyéb belső lobbikról szóló pletykák. Mindenesetre úgy néz ki, a lóvé náluk is egyszerűen csak terem hátul a kertben, csak kaszálni kell, mint a parlagfüvet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezzel meg is érkeztünk az egyetlen párthoz, aki a kezdetek óta igyekszik nyílt lapokkal játszani. Elsőnek valósították meg a betekinthető kampányszámlát, ami méltányolandó. A paranoiás vérgeci azért megszólalt bennem, mikor megnéztem. Ugyan adott egy bankszámla, de maga a megtekinthető cucc egy google dokumentum, amit szerkesztek én is három perc alatt, ha kell. Aztán azt írok bele, amit és ahogy jól esik/érdekem kívánja. Hasonló az MDF nyílt számlája is.
Értem én, hogy igyekeztek srácok. Meg igény is volna erre, hiszen ez a poszt is erről szól. De ez jelenlegi formájában nem egyéb egy gesztusnál, és amolyan becsületkassza szerint működik. Ezért furcsa, hogy szerintetek 6,9 milliót költöttetek eddig kampányra, a kepmutatas.hu szerint meg 24,6-ot. Azért ez hibahatárnak elég tág, ha értitek mire gondolok...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A politika nem olcsó mulatság. 4 éve 7,5 milliárdot költöttek a pártok kampányolásra. Válság ide vagy oda, idén sem lesz ez másképp. Már szólnak a harangok, mennyire nem fogják ezúttal sem betartani a szabályozást. Lesz trükk és mutyi, indok és kifogás. Lesznek újra meghamisított jelentések leadva az Állami Számvevőszék felé. Csak két dolog nem lesz ezúttal sem: átláthatóság és törvényesség.
Ezért azt gondolom, a sok elszámoltatással kampányoló párt kezdje azzal, hogy példát mutat önmagán. Aztán ha tiszta a keze és a lelkiismerete, számoltasson el mindenki mást is az utolsó fillérig.
De ne csak a szájával.

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr521810432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És akkor felébredtünk és mindenkinek bilibe lógott a keze.
Sajnos.
Az lenne a megoldás, hogy -úgy, akárcsak az USA-ban- bizonyos feltételekkel lehessen törvényes úton magánszemélyektől pénzt elfogadni. Persze, illő korlátok közé kell ezt szorítani, de legalább a korrupció kisebb lesz. Valamivel.
:) Van tíz jótetted és egy rossz, akkor arról az egyről beszélnek az emberek. AZ LMP kampányszámlája nyílt. Meg lehet nézni. A technikai megoldása talán nem a legjobb, de már ez is valami. A kepmutatas.hu mond valamit és az egyből igaz is??? Mire alapozzák ezt? Szerintem a valóságtól nagyon elrugaszkodott az a huszonX millió. Mi elkezdtük. Mindent elkövettünk, hogy terítéken legyen egy jobb finanszírozási törvény. Az érdekek nem ezt akarták. De ez nem az állampolgárok érdeke. Sokkal nagyobb érdekek...

Voltam életemben katona, beosztott... Úgy gondolom, hogy aki vezető szerepet tölt be, az legyen példa az emberei előtt. Ő mutassa meg, hogyan kell és csak annyit követeljen amennyit magától is meg tud követelni. Egy jó vezető ilyen...

Ezek milyenek??? Törvényen fölött állók. Szégyen...
@Peterblant1:
én tőlem aztán éhen is halhatnának, mindahányan.
még hogy pénzt adjak nekik, nagy büdös lófaszt azt...
Arról kéne egy kimutatás, hogy mennyit adtak a pártkasszákból karitatív célra, gyermekétkeztetésre, iskolák, eü-i intézmények támogatására. És ez alapján eldönteni melyik párt a "legmenőbb".

Mert az a helyzet, hogy a kibaszott szórólapjukkal max. begyújthatunk, mert még seggtörlésre se jó...
@newtehen:
nem adózok :)
személyesen, pedig hiába is kuncsorognának.
Én küldtem Viktornak 200 forintot utalványon, ha már ilyen szépen kérte. A hajléktalanoknak is mindig adok. Bár azok nem jönnek az ajtón kopogtatni érte.
süti beállítások módosítása