Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.02.26. 08:00 Fabius

Ártatlanország vezérkara

Címkék: szekeres imre lopás honvédség

Viccnek indult. Gondoltam előszedem a régi katonai eskü szövegét, és átírom a jelen aktuális állása szerint. Megkerestem, neki is fogtam, de...
Nincs hozzá pofám.
Eszembe jutottak a külszolgálaton életüket kockáztató egyenruhás honfitársaim, akik tiszteletet érdemelnek bátorságukért, nem otromba poénkodást egy eskün, amit ők komolyan vettek.
Pedig nem vagyok egyenruhás, pláne nem pizsama nadrágos, arany stráfokkal ékesített díszbarom.

Szekeres Imre majdnem kihúzta a ciklus végéig, -írja az index- mi pedig csak pisloghatunk, mint nénike a teszkós címkére: ilyen van? (kattra nagyobb lesz)
 

 

 

 

 

 

 

Régen nem volt a lopás ekkora divat katonáéknál. Igaz, soha nem az eszükért tartottuk őket számon. Régi a vicc, de igaz: mi történik, ha a pizsamás katonát két vasgolyóval bezárod egy szobába? Az egyiket elhagyja, a másikat elrontja...Rájuk maradéktalanul igaz volt az egykori jelvényükben található két betűből (MN) alkotott szlogen is: Mindent a Nőkért! Ittak és kurváztak, de pitiánerek voltak ekkora csalásokhoz, mint ami most megy.
Ez volna a haladás, a NATO kor szelleme? Az írni-olvasni tudókkal szaporodott a lopni tudók száma egyenes arányosan? Nektek nem sül le a bőr a pofátokról míg a zsebeteket tömitek, hogy közben katonáink halnak meg Afganisztánban? Nem szól a lelkiismeret semmit?

Szabó János rektor úrban azért a régi kor szelleme, illetve szellemtelensége még nyomokban felfedezhető. A Leghülyébben Üzérkedő Magyar cím büszke birtokosa nem elégedett meg kevéssel, a teljesség igényével a Legjobban Rinyáló Tahó címre igényt tartott letartóztatása alkalmával:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Addig hempergett a földön a kommandósok elől, amíg hogy-hogynem egy életre megsikerült a logó a homlokára. Megérdemled, nem tetoválós rágót akartál lopni Pirikétől az éjjel nappaliban.

Oláh János dandártábornok és négy társa már nagypályán játszott. Ők nem vesződtek az apróval, mikor állami cégnek mindig kifizetődő beszállítani az erre szakosodott vállalkozóknak. Annyira így van ez, hogy a visszaosztás általános jelenség, mint akárhol máshol. De ha a mohóság egyre nagyobb, a vállalkozó egyre elégedetlenebb, és betelik a pohár. Szép emlékű Szabadi Béla egykori kisgazda államtitkár is így csúszott meg, most meg a pizsamás katonák állhatnak sorba a fingófáért.

Tanulság: lopni már tudnak, radarállomást építeni még nem. A Zengő-Tubes operett több fejezettel bír, mint a Barátok közt. Itt tüntetett önmaga ellen a hadsereg főparancsnoka Sólyom László, és amíg a déli végeken zengett az erdő a sötét zöldek szájtépésétől, addig a zempléni Kánya-hegyen megépült az északi radar, engedély nélkül. Így megy ez nálunk. Ami kerek azt cipeljük, a kockát gurítjuk, ami nincs leszögelve azt ellopjuk. Közben sírva zokogunk, hogy nincs pénz semmire, de magáncégekkel védetnénk a katonai objektumokat, szponzoráljuk legdakarosabb honfitársunkat Palik Lászlót, és saját Dakaros csapatot építünk.
 

 

 

 

 

 

 

Szekeres elvtárs a rossznyelvek szerint ma bejelentheti lemondását. Szerintem ne legyünk ennyire optimisták. Ezt a két hónapot kihúzza szépen, hisz acélos tartás helyett a gumigerinc a sajátja.
 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr761791237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miért pont katonáéknál ment volna minden rendben?? miért nem vagyok meglepődve? a lemondással meg már tényleg kár vacakolni... ki a fene vállalná el egyáltalán?
Dehogy mond le. Ebben az országban az nem szokás.
Az első kép nagyon fasza :-D De a honvédségnél jelentős változást várni felesleges az Orbán érában. Ők is csak a jelenlegi személyi állományból tudnak válogatni. Dandártábornokok nem rotálódnak olyan gyorsan, mint a politikusok.
Katona családban "gyerekeskedtem" hosszú külszolgáltaton. Abban az időszakban voltam úttörő. Nosztalgia feeling lett rajtam úrrá és kikerestem az úttörők 12 pontját:

1.Az úttörő hű gyermeke hazánknak, a Magyar Népköztársaságnak, felelősséggel dolgozik érte.
2.Az úttörő erősíti a népek barátságát, védi a vörös nyakkendő becsületét.
3.Az úttörő szorgalmasan tanul, a világ és önmaga megismerésére törekszik.
4.Az úttörő gyarapítja és védi a szocialista társadalom értékeit.
5.Az úttörő, ahol tud, segít, és önként szolgálja a közösséget.
6.Az úttörő igazat mond, és igazságosan cselekszik.
7.Az úttörő szereti, tiszteli szüleit, nevelőit és az idősebbeket.
8.Az úttörő igaz, hű barát.
9.Az úttörő bátor és fegyelmezett.
10.Az úttörő szereti és védi a természetet.
11.Az úttörő edzi testét, és óvja egészségét.
12.Az úttörő úgy él, hogy méltó legyen a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség tagságára.

Húú , igy utolag is "kemények voltunk!" :)
@barracud4: Kemények bizony :-)) Nekem az utolsó pontról 86' ősze jut eszembe, mikor középiskola elsőben jelentkezni kellett volna a KISZ-be. Micsoda haragszomrád lett belőle, mikor a kopaszok kézilabda csapatának kapitányaként nem voltam rá hajlandó :-) Aztán meg úgy jártam KISZ vezetőképző táborba, hogy nem voltam tag :-D Naná, kár lett volna kihagyni, sacc/kb "zenetábor" fílingje volt :-)
@Fabius: én is voltam KISZ -es egy évig, és vezetőképző táborban is jártam, de én igazi kemény posztot töltöttem be: agitációs-propagandista voltam :P
Azaz én mondtam meg mindenkinek, hogy hol és mikor kezdődik a buli és melyik táborba kell menni!
Felnőttem, és most is én mondom meg a cégemnél, hogy mikor és hová kell menni bulizni?
süti beállítások módosítása