Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/korhazi-kommando-egeszsegugy-betegellatas-takacs-peter-mobil-team-munkaido.... (2024.04.19. 13:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.02.19. 08:00 Fabius

NagyMagyar olimpiát!

Címkék: kampány orbán fidesz bánki

Orbán, ha az olimpiát befűzöd, itthon nyernek majd a hősök,
Hatalmas nagy lesz itt a nép!
Wroclawtól Stájerországig,
Szerb Nistől Romániáig félik majd utódaid nevét!

A Puskásban győzni fogunk, Dzsudzsák lesz új királyunk,
Sporthatalom századokon át!
Cseh Laci világot hódít, Keménnyel valóra válik
a Duna-menti Köztársaság!

Néha elgondolkodom azon, vajon a politikusok ezen a földön élnek? Nem átvitt értelemben, hanem földrajzilag. A csapongó képzelet okozta délibáb kergetést egy méterrel a föld felett már megszoktam, pláne kampányidőszakban. De ez az országhatár feszegetés valami olyan gyöngyszem, amit sokat látott szemeimnek is új.

Tegnap az index meginterjúvolta Bánki Eriket, a parlament sport és turisztikai bizottságának elnökét, Fideszes politikust. A Fidesz sportprogramja volt a téma, ami még nem meglepő egy sportokkal foglalkozó politikus esetében. Ahogy nem meglepő az sem, a Fidesz mindent rendezni szeretne Olimpiától foci VB, EB-n keresztül U20 VB-ig. Ásítozhatnánk az unalomtól, ezeket és a stadionépítési álmokat ismerjük már régen. De Bánki Erik egy új aspektusba helyezte az egészet. A helyszíneket piszkáló kérdésre képes volt ekkora kapitális baromságot válaszolni:

"Rio de Janeiro vagy Madrid GDP-je összevethető Budapest és hatszáz kilométeres vonzáskörzetének GDP-jével."
Próbáljuk meg elképzelni mekkora léptékben gondolkozik ez a felelős politikus. Vegyünk elő egy térképet, keressük meg rajta Budapestet, és méricskéljük le azt a vonzáskörzetnek számító 600 km-t. Északon Szlovákián és Csehországon keresztül egészen a lengyel Wroclawig mehetünk. Nyugaton nagyjából Salzburgig, Délen a szerbiai Nis városáig, Keleten a romániai Szovátáig.
Szép nagy kör, nemde? Nem tudom az feltűnt-e, hogy ezek a területek nem tartoznak hazánkhoz. Vagyis Bánki Erik akkora Magyarországot álmodott, amit még a legszélső jobbosok sem bátorkodnak. Esetleg kurvára fingja sincs arról, hol is él valójában.
 

 

 

 

 

 

 

Úgy gondoltam feltétlenül meg kell kérdezni erről a bakiról magát a Vezért, hisz ha Bánki csak a magánvéleményét közölte, és már nem is a Fidesz tagja, akkor más a helyzet. De nem, a Vezér megerősítette szakpolitikusát:
 

 

 

 

 

 

 

Ezer bocsánat drága jövendő Miniszterelnök úr, nem merészeltem komolyan gondolni, hogy a Fidesznek valóban ilyen grandiózus tervei vannak. Természetesen vérkomolyan veszem Bánki úr egy újabb kijelentését:

"A futballhuliganizmust már a nyáron megszüntetjük."

Ami az Ön interpretálásában így hangzik:
 

 

 

 

 

 

 

Tetszik ez a keménység, ez a határozottság! Tényleg. Most az ultrák is lefosták a zoknit jól, és megszeppenve várják, hogy kitavaszodjon. Lesz itt béke és kiegyezés, együtt rágja majd a zizit Viola Bulldog a Zöld Szörnyekkel, szőkekólát szopogatva. Csak aztán nehogy szar kerüljön a palacsintába, és ezek a illedelmes úriemberek egy szép napon módfelett viccesen és ötletesen látogassanak ki egy mérkőzésre, csupa kampányoló felirattal a hónuk alatt:
 

 

 

 

 

 

 

 

Ugye nem nehéz kitalálni, hogy a csak a név és az arckép lesz új. Ám azt kevésbé találom viccesnek, hogy az Itt az idő! kormánya közpénzen kívánja bekamerázni különböző gazdasági társaságok stadionjait. Ahogy nem vicces az osztrák mintára másolni kívánt "Minden nagyobb faluba stadiont!" programpont sem. Értem én, hogy Magyarország mindenkori miniszterelnöke focista kell legyen, csak leszarom. Van itt éppen elég dolog amire költeni lehet a kincstárba belapátolt pénzünket. A gazdasági társaságokként működő futballklubok stadionnal ajándékozása ne legyen elsődleges feladata egy kormánynak sem. Ahogy olimpiai álmaink, világverseny pályázataink is majd akkor legyenek, ha beledöglés nélkül lehet kivitelezni őket.
Merjünk előbb kicsit álmodni. Például szorgalmazzák, hogy az M1 gárdája herdálás helyett megtakarítson, és ne legyen kétséges egyik világesemény közvetítése sem. Mit szól ehhez, Orbán Viktor?

47 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr421772156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olimpiát rendezni biztosan nagyszerű dolog, de én megelégednék helyette inkább 15-20 arannyal az olimpiákon :) mert az a pénzt pl. egy szerűen a sport támogatására is szánhatnák. nemcsak a focit persze, gazdasági társaságokat meg különösen nem. de sok-sok gyereket igen, akikből azután kinőhetnek az új bajnokok, akik aztán példaképül szolgálhatnak még több gyereknek, hogy elkzdjenek sportolni és persze legyen is HOL!! nem mellesleg netán egészségesebb lesz az ország népe és kevesebbet kell a gyógyításra fordítani. és akkor... minden mindennel összefügg, csak a jó körbe kéne bekapcsolódni...
@Vagyok, aki vagyok...: á, ez így túl egyszerű lenne... az ilyesfajta "egyértelmű" megoldások nálunk nem szoktak működni
stadionjaink kb 10-20%-os kihasználtsággal üzemelnek. futópálya, uszoda, tornaterem, kedvezményes bringakölcsönző kéne és 10-20 év múlva _minimális_ javulás lehetne országos szinten az egészségmutatókban. elhiszem h a zolimpiai arany meg a csilivili stadionok látványosabbak és lehet avatni, átadni meg jutalmazni látványosan, de az lesz a vége, hogy az olimpiai bajnokok kivételével mindenki le lesz százalékolva... persze ez nem újdonság, hosszú évtizedek óta ugyanez a szemlélet kormánytól függetlenül.
Óóóóóó, édes istenem!

És amikor megkérdezik tőlem, hogy kire fogok szavazni és azt mondom, hogy nem megyek el, mert nincs olyan akire szívesen szavaznék, akkor furán néznek rám.

Nekem első lépésben elég hogy az MSZP-SZDSZ eltakatodik a hatalomból. Majd ha a Fidesz bizonyít, akkor 4 év múlva rájuk szavazok.

Egyébként ezt a pénzt (illetve ennek töredékét) inkább a sportolók felkészítésére adják és akkor máris jobban éreznénk magunkat attól függetlenül, hogy hol rendezik az éppen aktuális Olimpiát.

600 km, az baszod. Takarodnál el innen 600 km-re, mindenkinek jobb lenne.

"A futballhuliganizmust már a nyáron megszüntetjük." -ehhez azt hiszem, hogy nem kell kommentár.
Ekkora barom tényleg van? Ha úgy nézzük, hogy Bécs, Pozsony, Belgrád GDP-je is Budapesthez tartozik akkor nem is értem, mi a lófaszért nem rendeztünk már olimpiát eddig?
Olimpiát Budapesten -- 1964-ben!?

holnapkapitany.blog.hu

Mesék egy elképzelt Magyarországról
De most mégis mit vártatok Viktortól?
Ez nem egy másik Viktor.

Fabius.
Arra nem is figyelsz, hogy betiltják az onlájn sportfogadást?
Már mennek a riportok, hogy milyen szörnyen rá vagyunk szokva.
Betiltják.
Aztán rághatjuk a körmünket a totón.
A szerencsejátékpénzt meg odaigérték Schmittnek.
Az onlájnfogadás betiltása is ott van a fidesznyik szövegében - ha olvastad.
Nem akarom mentegetni, de nem lehet hogy 60km akart az lenni, csak 600 jött le?
@eloszto: Mert annak sokkal több értelme van, vagy mi? :)
@simonmondja.: Olvastam, csak elsiklottam felette, talán mert tőlem elég távol áll. A szerencsejátékot minden hazai kormány igyekszik állami monopóliumként kezelni. A mostaniak is piszkálják a pókertermeket stb. De betiltani nem fogják. Csak igyekeznek úgy alakítani a szabályozást, hogy a feldobott kenyér a zsírosabbik oldalával hulljon Schmitt Palkó ölébe.
Nagy formátumú ember, de valahogy nem hiteles... Nekem. Pedig hasonlóan gondolkodom, de mégsem érzem azt a valamit...
@Fabius:
Minden kormány?
Az orosz, a kínai és még melyik?
Észak-Korea?
Megszünteti a futballhuliganizmust. Persze.
Ennek még senki nem mondta, hogy az okot kell megszüntetni, nem az okozatot?
Ez estben is politikusok szokásos síri hülyeségének vagyunk elszenvedői. Az olimpia megrendezésének az esélye egyenlő a nullával, de ha létezik ennél kisebb oddsz is, akkor az a reális. Ki hiszi el azt, hogy egy a csőd szélén tántorgó ország (a fidesz szerint Magyarország ilyen), két-három év alatt megrázza magát és a drága vezér útmutatásai alapján, fittyet hányva a világszerte dúló gazdasági válságnak, Münchausen báróként kirántja magát a slamasztikából? Na én nem...!

Ellenben a pénzlenyúlás támadhatatlan módja az olimpiai szervezkedés! Mert milyen ember az, aki nem támogatja a sport szép eszméjét, kishazánk olimpiarendezés iránti egészséges vágyát? Szervezőbizottságosdival, olimpiai pályázat írásosdival, hatástanulmányosdival hosszú évekre lehet biztosítani a csókosoknak az állam által finanszírozott tanulmányi utakat, megfigyelői, tanácsadói státuszokat, ja és hogy el ne feledkezzünk a lényegről, az ezzel járó tartós jólétet. Lehet szerepelni a médiákban, természetesen a megkérdőjelezhetetlenül jó ügy bajnokaként, -cudar aki gáncsoskodni mer. Mindenki megkaphatja azt, ami érdemei szerint jár. Ki pénzt, pozíciót, dicsőséget, ki a szigorú ejnye - bejnyét, mert nem hisz az "olimpiai eszmében".

Nemde inkább erről fúj a szél...?
@Flat Eric / sta press: én kis naív, nekem ez eszembe sem jutott... de most elgondolkodtadtál :(
ISTEN ÉLTESSE B. ZOLTÁNT A 34. SZÜLINAPJÁN!
@simonmondja.: minden hazai kormányt mondtam :-) Az világ és európabajnok olimpiai álmokat finanszírozni kell valamiből. Azért, mert engem ez a téma kevésbé érint még elismerem készséggel ennek visszásságát. Pláne, mert a lyukas hongatyák milliós beugrókkal pókereznek esetenként kecskeméti privát termekben. Gondolom fűti őket a hazaszeretet és le akarnak jattolni belőle az államnak.
Anyám,és ezek lesznek 4 évig.
Én úgy emlékszem gyerekkoromban, ha focizni akartam nem az volt az első gondolatom, hogy, na akkor most irány a stadion. Adott esetben 2-2 kővel kijelöltük a kapukat egy füves területen, aztán mehetett a játék. Néha elmentünk azért a betonos kézilabda pályára is focizni, de öltözőkre, lelátókra, és egyéb a stadionokban meglévő dolgokra semmi szükségünk nem volt a sportoláshoz.
@Flat Eric / sta press: Igazad van! Én is ezen a véleményen vagyok.
@Dr Genya: Szerinted kinek kellene lenni? A mostani bagázsnak?
És akkor még nem is említettem azt a néhány "bagatell apróságot", aminek a rendbetétele legalább annyira fontos, ha nem még inkább nemzeti ügy, mint egy olimpia megrendezése.
Csak néhány ezek közül: MÁV, egészségügy, oktatás, MALÉV, BKV, nyugdíjrendszer, autópályák...

Folytassam...? Inkább nem.
Mennyibe is kerül az olimpia? 5000 milliárd, amiből 2-3000 milliárd az állami kiadás, a többi az visszajön.

2000 milliárd...

Korrupció: 500 milliárd/év
13. havi nyugdíj: 260 milliárd/év
MÁV elfolyó pénz: 80 milliárd/év

Ha a korrupció 0 lenne, akkor 4 év alatt meglenne a pénz az olimpiára.
Ha nem adtak volna 13. havi nyugdíjat (esetleg csak a rászorulóknak), akkor már lenne 4 év alatt 1000 milliárd Forint.

Van itt pénz!
Mennyibe is kerül az olimpia? 5000 milliárd, amiből 2-3000 milliárd az állami kiadás, a többi az visszajön.

2000 milliárd...

Korrupció: 500 milliárd/év
13. havi nyugdíj: 260 milliárd/év
MÁV elfolyó pénz: 80 milliárd/év

Ha a korrupció 0 lenne, akkor 4 év alatt meglenne a pénz az olimpiára.
Ha nem adtak volna 13. havi nyugdíjat (esetleg csak a rászorulóknak), akkor már lenne 4 év alatt 1000 milliárd Forint.

Van itt pénz!
Itt az idő, hogy a gonosz törpe és és alattvalói eltünjenek a színről sietve.

Sorba szüntetik meg a szájukat kinyitó, Orbánt utáló, a diktatúrát nem szerető Fidesz csoportokat. Ez a jövő, ez kell a magyarnak?

Hát nem!!!

FRiss levegőt, új arcokat, új pártokat a parlamentbe!
Na ja...

Emiatt nem fogok a fideszre szavazni. Nincs elég bajunk, mintsem stadionokat építsünk állami pénzen!! Ez csak a pénz lenyúlására jó de arra nagyon, szerintem üres a pártkassza, valamivel fel kell tölteni..
Hiányoznak a parkok és más szabad közösségi területek, úgy nehéz sportolásra nevelni az embereket, ha mindenért, még a pályáért is fizetni kell.. A családok nem járnak kirándulni mert nincs meg hozzá az infrastruktúra.
Például voltam az El-camino 2 különböző útján, mindkét esetben volt olcsó szállás és minden ami szükséges.
Bárhol jártam a világban, nem szüntették meg a parkokat, füves élhető területeket, hanem növelték számukat. Ellenben nálunk még a FIDESZ is eladott mindent, amiből semmit sem maradt az állam kasszában. A másik oldal sem jobb.. Nem fogok elmenni szavazni, vagy ha igen akkor a jobbikra.
A tömegsportot kellene erősíteni nem pedig a NAGYVEZIR álmát a focit.
Mennyibe is kerül az olimpia? 5000 milliárd, amiből 2-3000 milliárd az állami kiadás, a többi az visszajön.

2000 milliárd...

Korrupció: 500 milliárd/év
13. havi nyugdíj: 260 milliárd/év
MÁV elfolyó pénz: 80 milliárd/év

Ha a korrupció 0 lenne, akkor 4 év alatt meglenne a pénz az olimpiára.
Ha nem adtak volna 13. havi nyugdíjat (esetleg csak a rászorulóknak), akkor már lenne 4 év alatt 1000 milliárd Forint.

Van itt pénz!
Eltünt a hozzászolásom..(((
A stadinok építése legyen az utolsó amivel foglalkozni kellene. Persze a NAGYVEZIR szerint ez a legfontosabb... Miért?
Talán mert az építkezéseken lehet a legtöbbet elsípolni...
Van itt elég gond, nem kellene tetézni...(
Még igy gondolkozik a NAGYVEZIR nem fogok rájuk szavazni
"Ha a korrupció 0 lenne, akkor 4 év alatt meglenne a pénz az olimpiára."
Ha a nagyanyámnak áramszedője lenne ő lenne a 6-os villamos...
"Ha a korrupció 0 lenne, akkor 4 év alatt meglenne a pénz az olimpiára."
Ha a nagyanyámnak áramszedője lenne ő lenne a 6-os villamos...
De ha lenne is rá lé(ami nem lesz),sokkal fontosabb dolgok is vannak.A stadionok kb. az utolsó.
@Sir Kommentor:

Igen frappánsan dobálod a 100 milliárdokat ide-oda, csak az ilyen számításokkal az a probléma, hogy rendszerint nem fedik a valóságot soha.
Láttál te olyan nagyberuházást Magyarországon, ami a becsült költségén valósult meg? Mert én az elmúlt 15 évben bizisten nem emlékszem ilyesmire. Az olimpia megrendezésének a költsége, ahogy minden ilyen eseménynél történik, általában a többszöröse az eredeti számításoknak. Még a jelenleg tartó vancouveri táli Olimpia költségei is, ahogy az elmúlt évtizedek ilyen jellegű sporteseményei mind, jócskán meghaladták az eredetileg tervezettet. Pedig a kanadaiak inkább megnézik mire adják ki az adófizetők pénzét, mint a "tiszteletreméltó magyar politikus urak".
A korrupció visszaszorítása pedig inkább csak naiv álomkép. Ez az összeg nem levonandó, hanem inkább hozzáadandó a költségekhez, hiszen minden a tűzhöz közel álló fél szeretné megsütni a pecsenyéjét, a zsíros állami megrendelésekkel kecsegtető, olimpiai projektekből.
@cdrom70:

Hááát igen...!

Ne az átkozott finánctőke építsen, mert ahhoz a pénzhez csak adóbevétel formájában lehet hozzáférni. Építsünk inkább állami finanszírozással, azt könnyen a cimbikhez lehet juttatni, és a visszaosztás sem olyan problémás.
Pedig a 600 km az stimmel. Az amerikaiak tudják kezelni a pénzt, és bizony a sportipar területi alapon szerveződik. A Montreal Canadiens és a Chicago Cubs nem fog kiesni az NBII-be, legfeljebb nem jut a playoff-ba.

A BL helyett itt is ez kellene, maximum 24 csapattal. Számoljunk kérem: hány csapat jutna erre a területre? Minden szaros kis nemzetnek egy? Ugyan kérem! Két BL-csapat Milánóban? Vicc.

Budapest 600 kilométeres körzetében egyetlen csapatnak van esélye arra, hogy top 24-es, Barcelona-szintű gazdag csapat legyen: a Ferencvárosnak. Ezzel a futballhuliganizmus is automatice megszűnik, mert Slota, Morvai és Funar kéz a kézben drukkol a zöldben játszó Messinek, hogy berúgja-e.

Ehhez egy fillér állami pénz nem kell. A nagytőke simán ki tudná kényszeríteni. Messi nem lenne persze, az vicc, de jó BL középcsapat igen.
Merjünk nagyot álmodni!-mondá egykoron a Vezír.
Tőlem akár igaza is lehetne,sőőőt,én lennék az első táogatója,ha felébredvén nem a mai magyar köz/politikai/gazdasági állapotokat látnám.
Előrebocsátván:én a szocializmusnak csak áldozata voltam "egyéb" származásom okán...
Akik éltek már akkoriban,azok tudják,akik nem,azok olvashatják,hogy ez mit jelentett akkor.
DE:csillapithatatlan mozgásigényünk okán bejártunk a súlyemelők,az ökölvivók,a röplabdások pályáira/termeibe,és láss csodát!kaptunk labdát,kaptunk medencét,súlyzót,stb.
Egy-egy jószemű edző,aki mellettünk a nagyokat trenirozta,nagynéha felfigyelt egy jó mozgású sehonnai gyerekre,és kipróbálta.

Háát,valahogy így képzelem én az "alulról" épitkezést.
Tetőfedő már sok van.....
Olimpiát a magyarnak!Merjünk nagyot álmodni! Például olyat, hogy egy hétköznapot normálisan megrendezni!Hogy időben jőjjön a busz, tiszta legyen a MÁV kocsija, hogy a hivatalban ne háromszor küldjenek el valamilyen hiánypótlásért,stb.Az olimpia rendezése helyett inkább az iskolai sportra, a felnőtt tömegsportra lehetne némi pénzt fordítani. Igaz, akkor nem biztos, hogy a közeli cégek vezetői, és rajtuk keresztül a pártok járnának jól.
Volt már ez az olimpia fless 2002-ben, az volt az egyik oka, hogy akkor a Fidesz kikapott, hiszen nyilvánvaló volt, hogy esélytelen. Nem baj, próbálkozni kell.
@FizessunkTobbetHogyLegyenElegParkolohely: Te meg mit szívsz barátom? Furcsa vízióid vannak a fociról meg a BL-ről meg a Fradiról. :)
Áprilistól elkezdődik a sportlétesitmények épitése Felcsuton.Az ország összes focicsapata is ide költözik
@Morta Dellla:

Ez csak természetes, hiszen Brit kutatók megállapították, hogy Európa középpontja minden kétséget kizáróan, (lehet hogy a világé is, de ez még nincs bebizonyítva) Felcsúton, a Homokbánya Termeltető és Szolgáltató Kft. telephelyén van...
@jpmjpm: Neked az kell, hogy Tiszakécske polgármestere valahogy megbulizza, hogy legyen pénz egy csapatra, aki nagy nehezen feljut az NBI-be? Nosza egy nagy stadiont oda! Meg Akasztóra. Hadd rohadjon le, amikor az a csapat eltűnik a süllyesztőben.

A foci üzlet. A magyar a Fradinak drukkol. Ha az NBI-ben játszik, akkor többen nézik, mint az NBI-eseket együttvéve. Várszegi rá is jött, csak nem volt elég tökös. Ha az embereknek a Fradi kell, akkor ott van a pénz.

De te csak akar sör helyett ribizliszörpöt árulni a strandon meg a kocsmában. Nagy buli lesz, dől majd a lé.

A foci pénzkerdes és reklámhordozó. Csodálom, hogy még nincs arab, aki a Fradit felvásárolta volna. Ez van.
@jpmjpm: Ja, és hogy HOL legyen az a csapat, azt nem a dobogó nemzeti szív dönti el, hanem például földrajzi adottságok. Budapest centrális helyen van. Bécs lehetne konkurens, de Romániából már túl sokat kellene utazni. Románokkal, szerbekkel, szlovákokkal is számolj, egy százezres stadiont simán megtöltene a MU vendégjátéka. Ilyen stadion EGY kell az egész régióba, nem minden sufniba egy.

Vagy szerinted építsen az Artmédia is, a Kolozsvár is, a Debrecen is, amikor épp ő jut be a BL-be? gazdaságilag indokolatlan.

Egy csapat van, aminek a régióból az emberek drukkolnak, egy stadionba járnak a nagy meccsekre.
Ez földrajzi okokból Budapest. Azon belül meg a csapat nem a BKV-Előre, hanem amelynek sokan drukkolnak. Egyszerű gazdasági egyszeregy.
@jpmjpm: A Budapesti teniszgálákon hemzsegnek a külföldiek: Petr Korda drukkereitől Ivanisevic szerb szurkolóiig. fura módon sosincs attrocitás.

Ha abban a Fradi nevű csapatban játszik mondjuk Mutu, akkor a románok nem fognak drukkolni neki? Elegem van a farok nacionalistákból. Egy ország van: az Európai Unió.
Nemrég a Madonna koncert megrendezésében nem tudtak megegyezni...akkor a sportágankénti elődöntők, döntők helyszíneivel miként boldogulnának?
süti beállítások módosítása