Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • pollutio: @Neytiri1: Dezső! mandiner.hu/belfold/2024/03/irodalomtorteneti-szenzacio-elokerult-egy-kosztolan... (2024.03.28. 11:35) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.02.17. 08:00 Fabius

Mesterházy rendje

Címkék: kampány mszp program mesterházy attila

Szombaton nagy napra virradnak majd a szocialisták. Miniszterelnöki program bejelentés lesz a SYMA csarnokban. Szegfűerdő, nyugdíjas özön, még az a snájdig, nénikék kedvence Attila gyerek is ott lesz. Nem is egyszerűen ott lesz, ismertetni fogja miniszterelnöki programját. Csak nehogy félreértse a rendezvényt, mint legutóbb:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De félre az öncélú poénkodással, beszéljünk a lényegről. Kiszivárgott már természetesen miről is fog szólni ez a program, ne érjen senkit váratlan meglepetés. Meg ugye jó szokás szerint tesztelni kell szombatig, milyen visszhangokat vált ki a mondanivaló, mert ha nagy gáz van, az ideológusok kezében ott a mindent író ceruza, és átrajzolják a viharos részeket iziben. Lesz ebben szó elég sokféle dologról, én mégis egyet ragadnék most ki a tömegből:

"A Rend és biztonság program folytatásaként a korábban nyugdíjba vonult rendőrök egy részét visszahívnák, amelynek eredményeként háromszáz fővel bővülhetne az állomány."
Ennek megértéséhez megmutatom, hogyan ír egy nyugállományba készülő, jelenleg aktív vizsgáló a blogjában: (nem linkelem, nem az ember lejáratása a cél, hanem a jelenség bemutatása)

készülök a nyugdíjra 42 évesen
először úgy gondoltam, hogy meglesz a 25 év szolgálati viszonyom és jó lesz az a tarsolyomban, ha megunom, bármikor léphetek. ma úgy gondolom, hogy kurvára meguntam (elfáradtam, csalódtam, kiégtem) és lépek. kiszámoltuk az illetékesekkel, hogy kb. még két-három hónapot kell aktívan dolgoznom, utána elkezdhetem a betegeskedést, augusztusban alkalmatlannak minősítenek. szóval nyár végén megkezdem a fél éves felmentési időmet, amit már nem szeretnék itt tölteni.

Megvan? Tehát nem a 62 éves Béla bácsit és az 58 éves Terka nénit akarják visszacsalogatni a testülethez avart seperni, hanem a 42 évesen nyugalmazott, életerős embereket. Ilyenkor azt érzem, elbasztam az életemet. A rendszerváltással érkező nagykorúságomat kihasználva lehettem volna egyenruhás vagy nyomozó, és maholnap egyéb gondom sem volna, mint készülni a boldog nyugdíjas időkre alig negyvenévesen. De hol voltak még akkor (Orbánt leszámítva) olyan szónokok mint manapság? Akik József Attila-i magasságokba emelkedve okíthattak volna:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha jobban belegondolok ma sem késő. Ha felszámolok minden munkámat és holnap beállok rendőrnek, legrosszabb esetben is 7 évvel hamarabb leszek nyugdíjas, mint ha ezt nem teszem.
Mesterházy szerint 300 főt lehetne visszacsalogatni a testületbe. Szerintem ettől nagyságrenddel többen lehetnek, akik ennyire fiatalon vannak a nyugdíjkassza terhére otthon.
Nem kellene valami más megoldáson agyalni a jelenlegi helyett? Mondjuk kitolni az aktív szolgálati időt emberi léptékűre? Olyanra, amin nem hördül föl joggal a választó mikor belegondol: alaphangon 22 évvel dolgozik tovább aktívan, mint egy rendőr.

Ez volna a rend és biztonság programja kedves Mesterházy úr? Visszahívni 300 élete teljében már nyugdíjas rendőrt érdemi intézkedések helyett? Ha igen, akkor ez egy szomorú és béna vicc, nem program!

63 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr661765173

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kész az MSZP programja 2010.03.04. 23:06:37

Mesterházy Attila az MSZP szombati országos kampánynyitóján a SYMA rendezvénycsarnokban ismerteti kormányfőjelölti programját, amiről kedden a párt országos választási bizottsága is tárgyalt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem a nyugdíjkassza terhére vannak, hanem a volt munkáltatónak, akinek az öregségi nykorhatárig be kell csengetnie a különbözetet a kasszába. bár végülis mind1 - az állam szopik. azaz mi is. mert jó az nekünk.
Ezek az állami alkalmazottak csak vegzálják a poogárt mindenüt.
A közterültis, a bkvs a rendőr, korábban a tanár.
Fix jövedelem, 13-14hó...
Na elmennek faszomba mind.

Minek ekkora parlament?
Miért nem jelentkeztél 18 évesen az idegenlégióba? Ott már 15 év után kapsz némi nyugdíjat...
Szóval nekem van személyes ismerősöm, aki tavaly vonult nyugdíjba, 38 évesen. A legtöbb éve a duplán számított, meg még a főiskolát is hozzászámolták, így simán megvolt neki a több, mint 25 év szolgálati viszony. Nem irigyeltem egyébként, mert olyan beosztásban volt, amiket a krimikben lát az ember: bandákba épült be, az életét kockáztatta, szóval egyáltalán nem irigylem tőle.

A 230 ezres nyugdíját inkább :-)
@Fedor: Tanulmányi időt aktív szolgálati időbe számítani? Ez vicc? Ha ezt lehet, akkor én is kérem beszámítani iskolai éveimet az utolsó szálig a nyugdíjalapomat képező időbe!
Aki irigykedik,nosza rajta,el lehet menni tuzoltonak,rendornek.Lehet eletet kockaztatni,stresszelni,40 evesen kiegni,testileg,lelkileg megtorni!
Én is kitolatnám az aktív szolgálati időt... A terembe is jár egy rendőr, aki nyugdíjas és mellette 2 munkahelye van...
@zoliopata: Erre csak annyit, hogy irodai aktakukac volt... (kihagytam az előző posztból, hogy kivétel, akik tényleg a "tűz" közelében vannak, azok megérdemlik)
@zoliopata: Aztán lehet 40 évesen nyugdíjba menni, és még 20 évet nyomni a magánszektorban biztonsági őrként, vagyonvédelmi tanácsadóként, etc.
Hadd ne sajnáljalak.
@Fedor: A férjem volt középiskolás ostálytársai közül hárman is (rendőrök)38 évesen már nyugdíjasok voltak. Az egyik már 35 évesen az volt. Jó kis ország vagyunk mi életük végéig fizetjük nekik a 200.000 Ft nyugdíjat.
@zoliopata: Ezek közül az egyikkel a kilencvenes évek derekán találkoztunk az utcán és ő mondta: Lövöldözés van, futunk az ellenkező irányba. Tudod, szolgálunk és félünk...
Lehet, hogy más intézkedésre is szükség van, de az fontos, hogy 42 éves rendőrök ne menjenek nyugdíjba. Arról nem is beszélve, hogy a testületnél nemcsak fizikai állomány van. Egy nyomozónál meg inkább előny a kor és a rutin. Korkedvezményesen már Columbó hadnagy sem dolgozna:-)
Vágd le a kötélről a 3 hetes hullát, vetkőztesd le, fényképezd közelről. Aztán menj be a cigányok közé rendet tenni, hátha nem szúrnak nyakon. Utána még nézd meg a 3 darabra szelt vasúti hullát is pihentetőnek. De a 2 hetes szötymős valamit is lehet nézegetni, amit a vízből szedtek ki. Aztán a TBC-s, göthös mosladék tolvajt is hallgasd ki. Döntsd el a gázpalackról oltás közben, hogy még kiviheted vagy már robban? A tető rádszakad v. bemehetsz még a nyuggerért, mert nem tud kijönni magától? A 20 éves leszakadt kezű/lábú kiscsajt is jó lehet kiszedni a balesetes kocsiból. Sztem ebből elég lehet 25 év.

Aki viszont irodai munkán van az tényleg ne menjen 25 év után még sehova.
@MuprA:
- ezzel az erővel egy tanítónéni is hivatkozhatna a neveletlen kölykökre...
- különben a költségvetési törvény IRM fejezetében meg lehet találni, hogy mennyibe kerül ez nekünk - évi 40 milliárd (vagyis az időelőttiek nyugdíjkiegészítése) - csak szólok, hogy a szociális segély évi 60 mrd forint
- amúgy a meló persze nyíró, ahogy mondjuk a varrónőké is - havi hatvanaezerért heti hatvan óra- negyven évig, ajjaj...
- mesterházy amúgy tulok - fogalma sincs sem a rendészetről, sem a rendőrökkel szemben alkalmazandó hangnemről...
- a fiatalon nyugdíjba vonultak 85 %-a azt sem tudná, hogy melyik kézzel kell kapni a fegyver után (amúgy jobbal - már ha kellő gyakorlat rendelkezésre áll)
Nagyon király, a sok rendőr, akik valódi bűnöket nem tudnak felderíteni, de az autósokat büntetni 30-as táblánál, a tüntekőket összeverni, a füves tinédzsereket hajkurászni igen, azok még nyugdíjba is mehetnek hamarabb?
Aki korán megy nyugdíjba nem csak annyiba kerül amennyi nyugdíjat 62 éves kora előtt kifizet neki az állam.
Azt is figyelembe kell venni hogy ekkor már sem adót sem járulékokat nem fizet.

Az, hogy mennyire aránytalan a 25 évs szolgálati diővel történő nyugdíjazás jobban érzékelteti a következő. Ha az átlag 20 éves korától dolgozik 70 évesen hal meg akkor 50 év oszlik meg munkán és nyugdíjas időszakon.

Aki 25 évet dolgozik és 25 éven át nyugdíjas akkor egy évnyi nyugdíjért 1 évet dolgozott. Ha valaki 42 évet dolgozik az 8 éven át kap nyugdíjat. Egy nyugdíjas évért 5 évet dolgozott.
Az eltérés 5szörös. Nem 10, 20%, hanem 5ször annyi. Szerintem ezt nem lehet semmivel magyarázni.
na ja.....
az én
-férjem/CLL,
-barátnöm/liposarcoma,
-kolléganöm/tüdörák,
-kollégám/gyomorrák
53
évesen meghaltak nem kaptak nyugdijat s nem nem is fognak soha.................
mar nem azert de ez hivja ki Orbant? Bah... OV lukat beszel a hasaba siman. Megneznem mondjuk hogy OV egy ilyen babbal mit csinal :)
Édesanyám 1954-es születésű. 14 éves kora óta bejelentetten dolgozik, "fizeti az sztk-t" ipari tanuló kora óta (akkor lehetett ilyen csinálni, megvannak a papírok).

JELENLEG TEHÁT 42 ÉVE MEGSZAKÍTÁS NÉLKÜL, járulékot fizetve DOLGOZIK (gyesen sem volt, akkoriban tiltott volt a kisiparosoknak ilyesmi).

Annyi ideje dolgozik mint ahány éves az a rendőrnyikhaj, aki nem tudja mit kezdjen az életével.

És mikor mehet el nyugdíjba? Még 4 év, ha megéri szegény.
Hol itt az igazság a ***** ******?

46 évet dolgozzon a nyugdíjáért, ami ráadásul hideg vízre se lesz elegendő?
Vérforraló!
@MuprA: ja persze, ha minden rendőr ilyen lenne, nem lenne bűnözés.
Gondolkodjatok már emberek! Keveslitek a 25 éves aktív szolgálatot? A hivatásosok 25 évig bármikor golyót kaphatnak a fejükbe. (Ez akkor is igaz, ha Magyarországon nem amerikai állapotok uralkodnak, hiszen senki sem akar elenyésző statisztikai hibaként egy zsákban hazatérni.) Ők bevállalták, ellentétben veletek. Én sem vállalnám be, inkább gürizek 40 évig, de nem sír a szám miattuk.
Hölgyeim és Uraim !
Csak a félreértések elkerülése érdekébe: a rendőrök túlzottan korai nyugdíjba vonulására a rosszul megfogalmazott és főként helytelenül értelmezett szolgálati törvény adott lehetőséget ( hatályba lépett 1996-ban).
A szolgálati idő alatt ugyanis nem a ténylegesen a rendőrségnél töltött szolgálati időt, hanem a teljes munkaviszony idejét értették. Az meg külön hab volt a tortán, hogy a szakmunkásképzésben ill. egyes szakközépiskolákban eltöltött éveket is beszámították a munkaviszonyba, így sokaknak 14-15 éves koruktól kezdték számítani a 25 évet.

Mint kis hazánkban általában, ennél a törvénynél sem volt elég egy évtized sem, hogy az illetékesek észleljék és kijavítsák a hibát, vagyis rögzíteni, hogy a korkedvezményes nyugdíjba vonuláshoz szükséges 25 évedt a tényleges rendőri szolgálat megkezdésétől kell számolni.

Na persze ez egyesek szemében nem sok változást jelentene, mert aki 22 évesen lett rendőr, az 47 évesen akkor is nyugdíjba mehetett volna, de azért mégsem 39 évesen, mint azt sokan tették. Na,az már biztos, hogy ez utóbbiak sem voltak a munka hősei, de higgyék el, aki ténylegesen lehúzta a rendőrségnél a 25 évet ( én 28-at ) attól nem kell sajnálni a kedvezményt.
@tumpara:

"A hivatásosok 25 évig bármikor golyót kaphatnak a fejükbe."

Picit eltúlzod ezt nem? A közbiztonság szar, de aligha kell ezzel a tudattal napról napra szembenézni a rendőröknek. Én legalábbis az elmúlt 25 évben nem ilyen országban éltem. Te igen?
@MuprA:
"Vágd le a kötélről a 3 hetes hullát, vetkőztesd le, fényképezd közelről. Aztán menj be a cigányok közé rendet tenni, hátha nem szúrnak nyakon. Utána még nézd meg a 3 darabra szelt vasúti hullát is pihentetőnek"

42 ezer rendőr van.
Ne mondd már, hogy naponta 42 ezren hullát néznek!
Megmenti a közbiztonságot 300 fakabát papi?
@tumpara: évi 100 építőipari munkásra esik a támfal vagy zuhan le, miközben kétévente van egy rendőrhalál ha épp nincs a közelben a királyvelőd.
@alex58: Minden betűd igaz.

Tessék arra haragudni, aki ezt a visszás jogszabályt megalkotta és nem arra, aki él a lehetőséggel.

25 (tényleges) szolgálati év után minden járőr és nyomozó megérdemli a nyugdíjat, de még a szabálysértési előadók is.
eriggy rendőrnek akkor. 24 órázzál esőben, szélben, kánikulában, fagyban. mennyit keres egy kékruhás? 100at? nettóban? jó pénz mi?
jelentkezz minél hamarabb! aztán irány a nyugdíj.
Hát nem tudom, inkább mennék rendőrnek, mint egy szabolcsi faluba tanítónak, utóbbi mégis 65 éves koráig gürizik, vagy mennyi most a korhatár.

Most rákerestem, NYC-ben 20 év tényleges szolgálat után lehet először nyugdíjba menni, a fizetés feléért. Na most a 200 ezer nem hiszem, hogy a fizetésének a fele, az állapotokat meg inkább ne hasonlítsuk.
nem Mesterházy dolga lenne ez hanem bármelyikregnáló kormányé...csak mind fosik a fegyveres testületektől,meg a szavazatvesztéstől...38 éves munkaviszonnyal,közte 16 év közszolgálat, 65 vagy hetven,évesen fogok nyugdíjjogosulttá válni..táppénzen sosem voltam... az államtólsemmit sem remélek...kapjákbeakorainyugdíjasok..tiszteletakivételnek...

u.i. 4 gyerekes apa
Egy amerikai felmérés szerint a 10 legveszélyesebb (halálosabb) foglalkozás közül 5ik a rendőr, tűzszerész, tűzoltó, őrző védő. (Ott ahol szinte bárkinek lehet fegyvere.)
Őket megelőzik szállítmányozók-fuvarozók, építőmunkások, javítók-karbantartók, üzletvezetők-menedszerek.

www.forbes.com/2008/08/25/
dangerous-jobs-gender-lead-careers-cx_mk_0825danger_slide2_2.html

Az, hogy valami veszélyes vagy unalmas foglalkozás azt nem korai nyugdíjjal kell orvosolni. HAnem inkább kiképzéssel, átképzéssel, munkavédelmi szabályokkal, értelmes vezetőkkel és vezetéssel. Vagy ilyesmi. Egy elfogadhatóbb mértékű munkaidő kedvezmény csak része lehet egy komplex csomagnak, de nem 10-20 év plussz nyugdíj.
@Sir Kommentor:
Ezt a 42 ezret honnan vetted?
a közalkamazottakat is beleszámoltad? nekik nincs "szolgálati viszonyuk, ergo nem mehetnek 25 év után nyugdíjba, nem valós ez a szám.
A probléma sokkal árnyaltabb, mint amilyennek tűnik.

Az elmúlt pár évben a rendőrség mind morális mind anyagi szempontból megroppant. Ez bizony hatással van az állományra is. Kár lenne tagadni, hogy a hivatásosok - persze aki megteheti - menekül a testülettől. A szolgálati időbe immár legjobb tudomásom szerint nem számítható bele a középiskolai szakasz - az Alkotmánybíróság döntése szerint.

A gond az, hogy a rendőrök fizetése (illetménye) alacsony, tehát egy kezdő rendőr nettóban, mindenféle pótlékokkal együtt 100-110 ezer forintot visz haza. Ez - a testület, az állam szempontjából nézve - biztonsági okoknál fogva hajmeresztő, a hivatásos szemüvegén keresztül nézve pedig egzisztenciálisan elfogadhatatlan. Bizony ez táptalajt jelenthet a korrupciónak is. A már 20-25 éve a testületnél szolgálók 140-160 ezer forintot visznek haza, persze, hogy menekülnek a napi stressztől, kilátástalan helyzettől. (Természetesen az illetmény függ a rangjelzéstől, iskolai végzettségtől, nyelvtudástól, az illetménykiegészítések tömkelege pedig átláthatatlanná teszi a rendszert...).

Teljesen abszurd a jelenlegi helyzet, hiszen FÜV (egészségügyi alkalmatlanság) eljárással nyugdíjba vonulva a delikvens 30-40 ezer forinttal kap többet a nyugállományban, mint aktívként. Ez tarthatatlan. Miért éri ez meg az államnak? Abszurd!

Mesterházy programja meg azért hülyeség, mert aki otthagyta a testületet az ne térjen vissza. Milyen alapon? Nyugdíjba vonult, otthagyta a társait (ez egzisztenciálisan érthető), most meg visszavennék? Nem. Új, átlátható bérezési viszonyokra, magasabb illetményre van szükség. Az egész elavult struktúrát helyre kellene rázni, újat alkotni helyette. Ez lenne mindannyiunk érdeke...
@gazoló:
persze, hogy fosik, mert akármelyik, akármit papol a demokráciáról, a rendőrség mindig a mindenkori hatalom erőszakszervezete volt és lesz (lásd: taxisblokád).
bele lehet ám fáradni abba is, hogy a hatalom kénye-kedve szerint állandóan átszerveznek, megszüntetnek, olyan feladatokat adnak, amelyik köszönő viszonyban sem kéne, hogy legyen a rendőri feladatokkal.
Jól hangzó ígéreteket tettek az elmúlt évtizedek alatt a lakósság, de az állomány felé is, aztán nem valósult meg semmi.
@Freŝa : Épeszű ember már 10 éve látta a rossz jogszabály következményeit, de egyik kormányzatnak sem volt érdeke ezt kimondani a schengeni csatlakozás előtt. Most, hogy a határőrség és a rendőrség osszeolvadásából keletkezett többletlétszám épp a nyugdíjazásokkal kezd elfogyni, mostmár a kormányzat is kimondja, hogy ez így nem jó, előtte viszont mélyen hallgattak, és fel sem merült a törvénymódosítás. Sőt, a meglépett módosítások inkább segítették a nyugdíjba vonulást.
Akárhogy is nézzük a rendőrnek lenni nem veszélytelen foglalkozás. Ennek megfelelően a 25 szolgálati év letelte után nyugdíjba menni - amennyiben persze erre a jogszabályok lehetőséget adnak - magától értetődően azt kell mondjam normális.
Ki az aki nem használná ki ezt a lehetőséget?
Szerintem valamennyien élnénk vele.

Ki az aki erre lehetőséget ad?
Igen, a törvényalkotó. Szerintem nem azt kellene köpködni degradálva a foglalkozását, aki bemegy a zárt nagykapu mellett nyitva hagyott kiskapun, hanem azt, aki erre lehetőséget teremt.

És ez okból csak azt kellene megkérdezni kedves M.A.-t, hogy esetleg, mint fiatal, képzett, rátermett, posztjára a legjobban alkalmas szakember, vajon valóban ez volt a legjobb ötlet, amivel elő lehet állni?
@ÁkiBáki:
utolsó bekezdéshez: az alapötlet nem Tőle származik, már tavaly előtt is téma volt ez, amikor kiderült, hogy nagy a létszám hiány és a 2005-ös átszervezéssel nagyott bukott a rendőrség szakmai színvonala.
@tumpara: Én több mint 20 éve fokozottan tűz és robbanás veszélyes, 60-160 bar-os berendezések között dolgozok. Minden munkának megvan a maga veszélye. Ezt vállaltam és nem sírok. A rendőr se sírjon, hogy lelövik, nem rendőrt is lőttek már le.
@ÁkiBáki:

Mesterházy lehet, hogy szakember, de a rendőrségről édes-keveset tud. Sajnos politikusaink mindig az utolsó pillanatban kapkodnak, amikor már megtörtént a baj.

Ha a közbiztonság javításának a lehetőségeit komolyan vizsgálták volna az elmúlt 20 évben, valószínűleg jobb ötletekkel is előállhattak volna. Egy biztos, a foszladozó zsákot nem érdemes foltozhatni, a rendőrséget alapjaiban át kellene szervezni. Ha saját kútfőből nem megy, miért nem veszik elő pl. a hollandok koncepcióját. Magas rendőri vezetőink tudják miről van szó, hiszen jónéhány delegáció járt Hollandiában és igencsak jó véleménnyel voltak arról amit ott láttak.
@ÁkiBáki: mivel egy kalapból van a zsé,egyáltalán nem midegy,hogy hányanélnek a lehetőséggel...persze akinek van érintettsége elnézőbb a problémával szemben...politikusi részről,mihelyt ez szóba kerül nagy a hallgatás...radikálisabban kellene hozzányúlni..20-22 év kocsikázás,büntetgetés után ne menjen nyugdíjba a SZERV. ja egyébként napi 8 órával multiknál,stb.sokan keresnek 68-78 ezer nettót...no komment
Senki nem degradálja le a rendőrök munkáját. Hasznos és fontos munkát végeznek és nagy többségük lelkiismerettel. A probléma inkább az, hogy amivel "szokásosan" indokolják a rendkivüli kedvezményeket az még tucat más szakmára is érvényes lehet. Más szakmák meg találnának más logikusnak tűnő érvéket.
Az meg mégis csak furcsa, hogy egy 60 éves aktív dolgozó azért fizessen magas adókat és járulékokat, hogy néhány (egyébként egészséges) 45 évesnek a nyugdíját, egészségügyi ellátását fizessék belőle.
@abat: akkor haragudjunk a mozdonyvezetőkre, meg a pilótákra, meg a bányászokra is?:), hogy ne soroljam fel mindegyiket...

itt csak a rendőrség a téma
hát ezt én is elbasztam.
katonának/rendőrnek kellett volna mennem, akkor most nyugdíjaznának vagy már az lennék.
otthon fóliáznék meg programozgatnék, leszarnám az egész káoszt ami van, szarnék erre a kínlódásra amit munkaerőpiacnak neveznek és a kerítésre a 'harapós kutya' tábla helyett azt írnám, hogy 'harapós nyugdíjas rendőr' - és lelőném aki bejön.
Én tudnék magammal mit kezdeni. mindenki más meg bekaphatja. megértem a logikát. tiszta és világos.
@Kalamona: még utólag hozzáfűzném, hogy 25 tényleges szolgálat után egyetlenegy "egyébként" egészséges ember nem található az állományban, mert minimum mozgásszervi betegsége mindegyiknek van.
kár, hogy a kommentelők közt nincs itt eü-s.
@Kalamona: rendben, hogy nem az övé az ötlet. Akkor pedig azt mondom, ezt a baromságot pedig az mondja el egy beszédben, aki kitalálta.

@alex58: Én is ezt mondom: nem szégyen mástól tanulni, legyen az akárki is. Nem biztos, hogy mindig az a jó ötlet, amit mi találunk ki. Lehet jó az ötlet, de ha megvalósíthatatlan, akkor ugyanannyit ér, mint egy hülye ötlet.

@gazoló: Nem, nincs érintettségem, ha erre gondolsz. Viszont minden szempontból tarthatatlannak találom, hogy személyes rendőr ismerősöm, már kínjában nem tudott mit kitalálni, csak nehogy előléptessék és bekerüljön irodába, mert a pénzt az utcán kereste. mert tudjuk, hogy megy ez.
Na többek között ez is megoldásra vár.
@abat: teljesen egyetértek...
@gazoló: Ja és nem 68-78 ezret keresett.
@flimo13:
A tanító közalkalmazott, a rendőr köztisztviselő. Mind a kettő alulfizetett, de a közalkalmazotti bértábla nevetséges. A nyugdíjat a nettó bér után számolják ki. Ezt a törvényt a mostani kormány hozta. A közalkalmazottak és a köztisztviselők bére is csökkent, most jan. 1-től. Elvették a 13. havi bért - ez havi bérre volt felosztva, egyik évben ezt adták béremelés gyanánt. És elvették az étkezési hozzájárulást. Csökkentették a pótlékokat is. Egy kezdő pedagógus 80.000.- Ft körül visz haza havonta, egy 50 év feletti pedig 100.000.- Ft körül, attól függ, kapja-e a bruttó 6.000.- Ft körüli osztályfőnöki pótlékot, abban a hónapban volt-e túlórája stb.
A fentiek miatt nincsenek nyelvtanárok, számítástechnikát oktató tanárok, és pár év múlva gond lesz a természettudományokat oktató tanárokkal is. Idén országosan 5-6 fő jelentkezett fizika tanárnak. Ez pedig akárhogy nézzük, kevés!
Szerencsére eddig csak normális emberek szóltak hozzá, úgy látszik a futball huligánok még nem találtak erre az oldalra !Ennek ellenére némelyeknél érezhető, hogy sokan a saját bajaik miatt még mindig szívesen okolnak egy másik szerencsétlent , például a rendőrökön verik el a port.

Tapasztalatból mondom, hogy valóban sok -sajnos egyre több - a rossz hozzállású rendőr, de a társadalom valamennyi problémáját akkor sem lehet rajtuk számonkérni.

Valaki egyszer azt mondta, hogy minden országnak olyan a rendőrsége, amilyet megérdemel. Nos a rendőrök kritikusainak is csak abba kellene belegondolni, hogy a rendőrök a mi rokonaink, szomszédaink , volt és jövendőbeli ismerőseink közül kerülnek ki, vagyis olyanok mint általában a lakosság.

Igazán kritikus csak az lehet, aki a saját helyén helytáll és tisztában van azzal, hogy milyen szabályok alapján, egyáltalában mit tehet egy rendőr. Az is fontos , hogy aki kritizál, először gondoljon bele, hogy ő mit tenne, ha a rendőr helyében lenne.

Legtöbben a közlekedési szabálysértések kapcsán kiszabott bírságok miatt haragszanak a rendőrökre.

Tapasztalatból tudom, 10 rendőrből 9 biztosan nem szeret bírságolni, meg feljelenteni, de ez a munkaköri kötelessége, kapna a pofájára, ha nem hajtaná végre az erre kapott parancsot.
@bass.gitár: Könyörgöm ne kavarj! a rendőr az rendőr és fentebb már citálták az 1996-os törvényt, ami a szolgálati viszonyt rendezi a hivatásos (rendfokozatos)állománynál.

Ezen kívül van törvény a közalkamazotti és kötisztviselői állományban lévőkre.
nemrég egy riportban amikor szóba került a korai rendőrnyugdíjazások kérdése,egy rendőrszóvivőcske teljesen fel volt háborodva amikor megpendítették...hát szégyelljemagát aki erre gondolni mer..mert veszély,felelősség,megterhelő egészségidegromboló...---miért máshol nem az? ideje lenne észbevésni,hogy mások is jól dolgoznak,maximálisat teljesítenek,vszélyes körülmények között... kedves kib..szott állami elit(bkv ,rendőr,közszolga s.t.b és nincs semmi pluuussszzz+++++,csak egyre inkább minusz.
@Kalamona:

Bocs, hogy megcáfollak. Én mint írtam, 28 évet húztam le a rendőrségnél, mégis egészséges vagyok. Igaz ehhez az is kellett, hogy nem dohányoztam, nem piáltam, meg jó géneket is örököltem. Pedig bűnügyesként nem napi 8 órát dolgoztam, ha éjjel ugrasztottak az ágyból, reggel nem az ágyba mentem, hanem az iróasztalnál várt a papírmunka.

Én az az ( néhány kolléga szerint hülye) rendőr voltam, aki azért várta meg az nyugdíjazással az 50. életévét , mert felfordult volna a gyomra, ha tök egészségesen elmegy színészkedni az orvosához, meg a FÜV elé.
A legnagyobb baj talán az, hogy már annyira szkeptikus vagyok a politikusokkal kapcsolatban, hogy azt sem hiszem el, amit kérdeznek.
Furcsa bármit is hallani egy szoci politikus szájából, amikor mindenki tisztában van azzal, hogy a 2006-os események alatt kézzel irányították az egész rendőrséget - és ez konkrétan lejött a nyilatkozataikból, nem valamiféle összeesküvés elmélet.
Ugyanakkor, mikor olybá tűnik, hogy a Fidesz lesz a befutó, már előkerül Pintér. Az akit olyan távol kellene tartani a politikától és a rendőrségtől, amilyen távol csak lehet.
Ezek esküszöm olyanok, mint a Bourbonok, semmit nem tanultak és semmit nem felejtettek.
@ÁkiBáki:

Jó hogy felhoztad ezt a Pintért !
Hát valóban szomorú, hogy a FIDESZ csak vele tudja elképzeli a jövőnket. Hát ezzel a húzással, szerintem pár tízezer szavazót biztosan elveszítenek !
@alex58: akkor igaz, hogy a kivétel erősíti a szabályt:)
Én meg 37-et, igaz 8 év ebből kpa. viszony volt 1968-75 közt. Húztam, amíg bírtam.
"Ha jobban belegondolok ma sem késő. Ha felszámolok minden munkámat és holnap beállok rendőrnek, legrosszabb esetben is 7 évvel hamarabb leszek nyugdíjas, mint ha ezt nem teszem."
Ki tart vissza? Bírom, amikor okostojások játsszák az eszüket, hogy milyen könnyű meg jó a másik munkája, persze mindezt távolról szemlélve, mert neki eszébe sem jutna azt csinálni. Lehet, mégsem annyira jó az a meló? De azért fikázni őket annál inkább. Nem éri meg, hogy hét évvel hamarabb lehetsz nyugdíjas? Akkor ne nyavalyogj, mert totál hiteltelen. És szánalmas is, tipikius proli mentalitás.
@alex58: Hát ebből a szempontból tudnék felsorolni tévedéseket minden párt háza tájáról, de ez az egyik legnagyobb szerintem.
@alex58: remélem, hogy lesz Sancikának önkritikája és nem ugrik a szénakazalba.

mert, ha igen, akkor nekem pofázhatnak, hogy "depolitizált" a rendőség:(
@Kalamona:
Igazad van, beszéljetek a rendőr állományról. Flimónak írtam, mert a bérezéssel, nyugdíj összegével tévesek az információi.
Egyébként ezt a rendőri állományt semmibe se veszem. Akik értek valamit, azok már kiléptek. A nyugdíjazási rendszerükkel nem értek egyet. Nem lesz jobb a következő években sem. A belügyminiszter a nem sokat érő Pintér lesz. Hol fogja ő az üzlettársát, a barátját felelősségre vonni. Ugyan már! Ez viccnek is rossz!
A fiatalon nyugdíjazottak rendszerével én sem értek egyet, de hogy ettől jobb lehet a biztonság, hogy a "belefáradt" nyugdíjasok aktivizálásával nagyobb rendet tudnának tartani, azt egyszerűen nevetségesnek tartom!
süti beállítások módosítása