Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.02.14. 08:00 Fabius

Gyorsabban, legtöbben, közpénzből

Címkék: sportdiplomácia schmitt pál téli olimpia

Nem vagyunk téli sport nagyhatalom. Se alpesi vagy egyéb hegyvidéki ország, ahol kialakult kultúrája, hagyománya van a téli sportoknak. Itthon maximum csúszkálni lehet Bánkúton, Kékestetőn amikor van hó. Most éppen mellig ér, de az utóbbi években sokszor a síszezon ahogy van, elmaradt. Persze lehet járni Ausztriába, Szlovákiába, Olaszországba síelni, de egy ilyen kijárogatós buli mégsem egyenlő mondjuk a világszínvonal megközelítésével. Válogatott sportolóink ennek megfelelő futottak még kategóriát képviselnek, a rövidtávú gyorskorcsolyázókat és a műkorisokat leszámítva. Sokan gyakorlatilag amatőr szinten, munka mellett űzik, ahogy a téli olimpiára utazó csapat adatlapjain is látszik.
Ha havas sportokról van szó, akkor mi Erik az angolna szintjén vegetálunk, akiért aggódva szurkoltunk a Sydney olimpián, hogy bele ne fulladjon az 50 méteres medencébe.
De sportolóink tudásukat, anyagi támogatásukat lelkesedéssel pótolják, képviselnek minket a világ színe előtt tőlük telhetően, mi pedig be is érnénk ennyivel. Látom is lelki szemeim előtt megjelenni Schmitt Pált, amint intőn szól hozzánk:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eddig rendben is vagyunk. De a részvétel mennyire fontos az úgynevezett sportdiplomáciánknak? Tényleg van annyira lényeges embereket teleltetni közpénzből, hogy a telelők száma meghaladja a sportolókét?

16 sportolóval 27 egyéb, ilyen-olyan funkcionárius utazott ki Vancouverbe.
Ezzel olimpiai bajnokságot nyertünk. Nálunk a legmagasabb az egy versenyzőre jutó láblógatók aránya. 82 országból ez nagyon szép teljesítmény, igazán büszkék lehetünk! Miért nem látom most könnyezni Schmitt Pált azon, hogy milyen kevés az apanázs, amit szélbe lehet szórni?
De van egyéb érdekesség is az utazó keret összetételében: 1, azaz EGY gyúró utazik a csapattal, de "diplomata" 13. Vajon ezek e derék és lelkes honfiak fogják versenyre készíteni a sportolóinkat? Vagy ez a része egy legyintéssel el van intézve, mert úgyis mindegy, negyvenhatodik vagy ötvenharmadik lesz egy síelőnk?

Naiv módon hajlamos vagyok azt hinni, legalább válságban, választási évben van határa a pofátlanságnak.
De nincs! Pont annyira pofátlan fartúró módra viselkednek sportdiplomatáink, hogy ne kelljen felülbírálni a róluk alkotott képet. Kíváncsi leszek ki lesz az első megszólaló majd itthon, aki a pénztelenséget fogja okolni az eredményekért? Mert lesz ilyen, azt biztosra vehetjük.
Ideje volna már egy rendszerváltásnak a sportdiplomáciában is! Bármennyire szigorúan néz is, Schmitt úr!

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr301756214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elsö - ugy sem lesz egyiköjuk se
de most tenyleg, mi a lofaxnak mennek ki ezek az amugy is semmittevö sport (?) diplomatak? fontos megbeszeleseken vesznek reszt, amitöl jobb lesz a magyar sport vagy olyan szakemberek, akikek velemenyere kivancsi vki is nemzetközi szinten? ketlem. Schmitt urnak nem kellett volna szolnia, hogy ez igy nem franko?
haverok, buli, hanta ...
haverok, buli, hanta ...
kivancsi lennek, hogy mi a lofaxnak vannak ott sokan. talan Schmitt ur megszolalhatott volna arrol az egyebkent kepviselt erkölcsi magaslatrol, hogy "fiuk, ezt nem kene".
nah, lejött ketszer ...
Nos, ez ami Palink. Ennyit tud. Egy fasztarisznya.
Lehet picit demagóg de azért mégis:
Palinak kb 8 tisztsége van. Fidesz-kampány közepén, olimpia idején vajon hogy a retkes picsába végzi el EP képviselői munkáját?
A sok senkiházi közül jó párat a NOB utaztat.
De az alapfelállás ettől még nem változik: a hazai sport azoknak jó buli, akik elpusztíthatatlan és leválaszthatatlan élősködőként csüngenek tehetséges és szorgalmas embereken, elszívva előlük a pénzt, támogatást, sikert, lelkesedést.
Csoda, ha vannak még sikerek egyáltalán.
Névsor kellene hozzá: kik ezek a senkiházi élősködők?
Minden korrekt, kivétel az, hogy SP NOB pénzen ment ki, míg a többiek - szoci láblógatók - MOB.
"A MOB saját költségvetéséből lát vendégül további négy főt, közülük ketten az Önkormányzati Minisztérium munkatársai, a sport szakállamtitkár, Simóka Bea volt olimpikon öttusázó és Lukács Zsuzsanna főosztályvezető."

Csak a tények kedvéért:

"Schmitt Pál, a MOB elnöke, Aján Tamás tiszteletbeli NOB-tag (ők a NOB vendégei), Regőczy Krisztina (őt a Nemzetközi Korcsolyázó-szövetség látja vendégül) és dr. Kamuti Jenő (a NOB Fair Play Bizottságának elnöke, a szervezet vendége)."

Tudom, ebben a témában is kell az antifidesz post így a választások előtt, de legalább ne keltsd a feszültséget baromságokkal!
Nem tudom láttátok e tegnap a tévében azt a riportot ahol a sportolói fizetések voltak a témák. Vicc, hogy van olyan kosárlabdázó aki havi (nem tévedés) 20 ezer forint fizetésért teszi a dolgát. A női vízilabda (ami ugye ezüstérmet hozott a magyaroknak) pénzhiány miatt egyszerűen megszűnt. Tán ezeket a pénzeket amit "kitudjamiértelme" diplomatákra költenek vissza kéne forgatni a sportba, előbbre tartanánk az biztos.
@fényeske:
Tavaly Barroso 731 ezer eurónyi pénzt utazott el. Ez van. Mindig lesznek láblógatók, de nem SPre kéne kihegyezni a postot, különösen, hogy ő nem a MOB pénzéből utazott ki.
Azért kell a sok sport
diplomata, hogy bedumálják a résztvevőknek, hogy a magyarok érdemlik meg a a legtöbb aranyérme, még ha tök utolsók akkor is.
Szánalmas!!! Ennyire kell az ingyen út és a napidíj?
@kamasuka: Én direkt nem kevertem ebbe pártpolitikát. Neked sikerült. De a lényeg szempontjából tökmindegy, melyik párt tagjai utaztak. A hangsúly továbbra is azon van, ezek a derék jómunkásemberek mit keresnek kint ennyien? A románokkal 5 diplomata utazott összesen. Nekik elég annyi is?
@kamasuka: Azért SP-re van kihegyezve a poszt, mert ő sír mindig leghangosabban a pénzhiány miatt. Most miért nem?
Ez a bejegyzés egy árnyékra vetődés, de legalább megvan a mai piros pont is, hogy idekeverted a Fideszt is. Szánalmas.
A rendszerváltás ( hehe) előtti aktív sportpályafutásom idején még politikai megfigyelő is utazott velünk. Egész úton remegett, nehogy lelépjünk.
@Fabius:
És még te mondod, hogy nem keverted bele a pártpolitikát? Mondom, nézz utána, hogy kit ki utaztatott! Biztos nem azért lett index címlap, mert "nem keverted bele a pártpolitikát" ...

"A románokkal 5 diplomata utazott összesen. Nekik elég annyi is?"
Nem tudod, de inkább kérdezd meg az önkormányzati minisztérium jó elvtársnőjét, aki bukás előtti jutalomként vancouveri utazást nyert, ingyér!

"Most miért nem?"
Nem tudom. Kérdezd meg őt is! Vagy a Nyakót! Ő biztos megmondaná neked. Olyan szépen megmagyarázta az ingatlanadós részt is ...
@BGy: @kamasuka: Ha azt akarom mondani, a Fidesz menjen a picsába, azt megteszem szó szerint, mint már annyiszor.

Persze mundérvédőset játszani lehet akkor is, mikor szeretett pártotok neve el sem hangzik.
Cuki, mikor a pártkatonák nem tudnak elvonatkoztatni, de ők hangoskodnak érte a legjobban.
Szerinted miért megy valaki sportdiplomatának?
@latte: Naivitás azt hinni, sport iránti elkötelezettségből és alázatból? :-)
A kopogtató gyújtó olimpiát megynyerik a narancsosok. Abban sajnos jók...
Emlekeztek amikor a szekeres imre nevu ultra niemand seggfej politikus kifogasolta, hogy miert utazik vele az elso osztalyon egy magyar kajakos aki kimelozta a belet, hogy az elsportba keruljon?? gusztustalan kocsogok ezek a kalauzhalak akik a sportolokkal mennek. kivetel az edzok persze.

az is vicc volt, hogy pekingben en vettem egy palack vizet 2 yuanert a magyar kerekparosnak, mert nem volt vele semmilyen edzo aki frissitot adott volna mint minden mas sportolonak....

politikusok dogoljetek meg.
@Chaoyang: Ha legalább azt intéznék érdemben amiért elvileg vannak. Pars Krisztián érme még mindig lóg valahol a légüres térben. A belorusz diplomácia hülyét csinál belőlünk, a világ meg röhög.
süti beállítások módosítása