Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/27/gyurcsany-ferenc-dk-polip-beszelgetes Gyurcsány nem akar tanulni a mú... (2024.04.28. 08:22) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.02.11. 08:00 Fabius

Fanyar Gárda

Címkék: kultúra verebes istván mikroszkóp sas józsef

A poszt címe egyben új szlogenje is a régi-új Mikroszkóp színpadnak, ahol bemutatkozott a friss igazgató, Verebes István.
Ő próbálja gatyába rázni Sas József örökét, ami olyan mementója maradt az egykori pesti kabarénak, mint a domborművek az Ózdi kohászat falán. Vagyis vicces, de sírni volna kedved rajta röhögés helyett.

Verebes kijelentette: azért vállalta el a megbízást, mert szívén viseli, hogy a pesti kabaré ne tűnjön el. Ezzel maximálisan egyet lehetne érteni, ha létezne még ilyen. De ami az utóbbi években zajlott, az maximum a tragi-és kutyakomédia jelzőkkel illethető. Ebbe a kategóriába tartozik Verebes azon állítása is, miszerint tökéletesen élvezi Sas József bizalmát.
Őszintén szólva ki nem tesz rá magasról? Az immár jogerősen is adócsaló, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Sas örülhet annak is, ha vattacukrot árulhat éhes nyugdíjasoknak a szünetben. A Sas kabaré fölött egyébként is eljárt az idő. Már tíz éve is ciki volt kikandikáló bögyökre, és a művész úr kappanhangjára produkciót építeni. Olyan fáradtak voltak a poénok, hogy a színpad szélén leültek megpihenni mielőtt a nézőkig értek. Egyetlen ötlettel lehetett volna az egészet sokkolóbbá tenni, ha Sas énekelgetését Bajor Imre kísérte volna fóka hangon, mint zenekar.

De talán ezt nem kell megérjük. Verebesnek vannak elfogadható ötletei, és ha azt csinálja, amihez ért, -vagyis tévézés helyett színházazik- akkor még valami jó is kisülhet a dologból. Bár ha kiindulási alapnak a "nem személyeskedünk a politikusokkal" irányt tekintjük, akkor nem biztos. Celebeket fikázni már meglehetősen uncsi. Akkor is, ha Fekete Pákó és Dússzőrzetű Tünde gumicsontként rágható örök darab. A politikai kabaré műfaját mi teremtettük meg, legyünk rá büszkék, és élesszük újjá, tisztelt Verebes úr! Lehet azt Hofi szinten is művelni nevek emlegetése nélkül úgy, hogy azonnal világos mindenkinek mikor azt mondja: "krumplileves elvtársak". Persze ehhez több kell egy Sas Jóskától.

Verebes javára írható viszont, hogy újra kabaré színpadra tudja csalni a régi nagyokat: Benedek Miklóst, Bodrogi Gyulát, Haumann Pétert. De érkezik Fábry és Nádas is, meg Heilig Gábor zenei igazgatónak. De ami szomorú, hogy Sas József is marad. Verebes politikai prejudikációt emleget, én pedig diszkréten felböffentem a gyomortartalmamat: mi van? Értem én, hogy elvtársiasság is van a világon, meg művészemberek tartsanak össze, de sületlenséget mondani is muszáj? Vagy ha egy igazgató nem fizet be 20 millió adót, az bocsánatos bűn a szellemi szabadfoglalkozásúak számára? Esetleg ez olyan lökjünk a majomnak egy banánt dolog, amitől csöndben kuporog tovább a pórázon?

 

 

 

 

 

 

Így valóban fanyar lesz ez a gárda. Hiába emlegeti Verebes Marton Frigyes örökbecsűjét, miszerint "a közönséget nem le-, hanem megbaszni kell", ha marad köztük olyan, akinek láttán keserű nyál gyűlik a szánkban. Vannak dolgok amiket nem kell erőltetni se bajtársiasságból, se szánalomból, sasazértis.

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr821748351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fábry a Mikroszkóp színpadon? Ez érdekes lesz. Pláne most, mikor Orbánnak is beszólt.
"Benedek Miklóst, Bodrogi Gyulát, Haumann Pétert. De érkezik Fábry és Nádas is, meg Heilig Gábor zenei igazgatónak. De ami szomorú, hogy Sas József is marad."

Hát ez a baj sajnos! Újak kellenének, fiatalok, tehetségesek.
Meg lehet nézni a képeket a társulati ülésről, borzalmas!!!!! Nyugdíjasklub.
@newnt55: Ez a "nyugdíjas klub" minden előadáson teltházat hozott. A mai szinészek közül nem tudom kikre gondoltál. A termés elég gyenge.
@newnt55: Valóban kellenének a fiatalok. De mutass nekem egy fiatal humoristát Fábry Showder klubos arcai mellé.
Siralmas, gyáva undorító banda. A politikai kabarét Farkasházy gyilkolta meg akkor, amikor elkezdte az ellenzéket fikázni. Ellenzék ellenes kabaré az snassz. Aki abban részt vett, sasikástul Verebesestül tűnjön el a balfenéken. Egyedül Fábry volt tisztességes, mert a FIDESZ kormány idején őket piszkálta utána pedig a ballibeket. Hofi humora éles volt, de nem fröcsögő gyűlölet. Sas és tizedrangú ripacsai csak acsarkodni tud, nem tudom ki nevet rajta, mert a seggvakarás intellektuálisabb elfoglaltság, mint szánalmas bandáját nézni.
Az a rettenetes, hogy azzal a borzasztó 'műsorával' teltház mellett ment a Mikroszkóp ...

Amíg lószar van, veréb is van.
@Roy:
"Ez a "nyugdíjas klub" minden előadáson teltházat hozott"

Az a teltház meg szintén nyugdíjasokból állt:-) Legalábbis amiket a tv felvételeken látni lehetett:-)

Vannak ott fiatal(abb) humoristák is, nem csak nyugdíjasok, de nem viccesek...
Ahogy láttam hétvégén az ATV-n, azért megvan ennek a fajta "kabaré2-nak a közönsége, akiknek tetszik, akik élvezik. Tudomásul kell venni, hogy valakinek ez kell, ebből jól megélnek szánalmas figurák és magukat művésznek tartó igazgatók, akik szarnak arra, hogy az tulajdonképpen egy szánalmas, igénytelen hulladék, amit a színpadra varázsolnak. Biztos más országokban is megvan ez az alja-kultúra, nem hiszem, hogy ez magyar jelenség.
Élessze már fel valaki Hofit, könyörgöm! Mióta meghalt, nincs értelmes kabaré. Egyébként a "nyugdíjas klub" nem lenne gond, de tessék szíves elsőként a mindenkori kormányt basztatni - és csak aztán az ellenzéket (mert az rendben, hogy mindkét oldalon elég szánalmas viccfigura tépi a száját).

Hofi volt számomra "A" kabaré. Mellette még Selmeci, Markos, Nádas, Boncz, Benedek Miklós is nívós volt. Farkasházy egy darabig elviselhető volt, de aztán kicsit túl paranoiás lett. Fábry? Kezdetben oké, de aztán túl felfokozott nyelvcsapással nyalt Viktornak meg a fiúknak, akkor undorodtam meg tőle épp úgy, mint Farkasházytól.

Szóval: ki ismer valami fasza kis nekromanta-voodoo-t, amivel Hofit fel lehetne támasztani?
@Roy: Itt van az alapigazság, az utolsó mondatodban: "A mai színészek közül nem tudom, kikre gondoltál, A termés eléggé gyenge!"

Sajnos még annál is gyengébb! Egy stand upos
srác törtetett állítólag az igazgatói székért.
Nála Verebes úr is jobb megoldás. De szegény ember vízzel főz! Amíg ilyen varga Ferenc József féle 100 % ig ripacsok alkotják az utánpótlást, addig ne cikizzük az idősebb színészeket! Csak egy példa: Heller Tamás
kitűnő! Böröczky József karaktere is rendben van. A kitűnő parodista jól érzi magát a
kabaré jelenetekben. Ami nekem hiányérzetet ad, hogy nincsenek ma Nóti Károly féle sziporkázó kabaré szerzők. Ez az egész mai kabarénak a rákfenéje!
Amit "Betűfaló" barátunk írt Farkasházival
kapcsolatban, azzal teljes mértékben egyet értek. Őt csak úgy tudom elviselni, ha Nacsa
Olivér parodizálja elképesztően.
A mai Showder Klub stand up komédiásain csak egy igénytelen réteg tud nevetni. (Bocs, ha valakit megbántanék.) Én úgy ülök le a TV elé, hogy hagyom magam szórakoztatni. Néha a
Hadházi László szereplése emelkedik ki közülük,
de a többiek a nagyképű, lekezelő, trágár stílusukkal nem nyerik el az intelligens emberek tetszését. Nincs bennük alázat a közönség iránt. ha ma élne Alfonso, csak a fejét csóválná a láttukon. Na ez a mai magyar
utánpótlása a humor, a kabaré műfajának!
Olyan kár, hogy az _igazi_ pesti kabaré - ezek szerint - mégsem fog feltámadni. Sas József nevével fém(?)jelzett kabaré egy igénytelen, színvonaltalan, csuszpájz, amit lenyomtak a még bennük bízó, szebb időket megért nyögdíjasközönség torkán.
Hátha Verebes tud ezen most fordítani!

Sas meg nem fizetett adót, elítélték, slussz. De tényleg nem kellene sajnálni, nyilván nem kisnyugdíjasként tengődik, hanem van háttere. A politika pedig ott van a dologban, hogy nem kaszálták el már akkor, amikor nem csak önmagára, hanem a színházára is szégyent hozott ezzel. Majom... (Meg ráférne egy fodrász vagy hajbeültetés, mert az átfésült rőzse már nem divat.)
@Mago comico: Hadházi pont ritkán talál be. A Kőhalmi, és a Bödőcs az, akik igazán jók.
Teltházat?
Mekkora az a színház?
Azt bárki teltházasra hozhatja.
Igénytelen elvtársak,lecsuszott jobbidőket látott funkcik félestés szórakozásának utolsó mentsvára ez a szánalmas műintézmény.
Már a ruhatárban bukik az egész az izléstelenűl öltözött közönséggel.
A szuszogósszócső sem fog tudni semmit tenni,sziggya a fideszt az indexet a tv-t és mindenkit aki nála okosabb.
Aztán előveszi a jólbevált műsort üti a celebeknek kikiáltott önképzős ,,valljukbe nálánál népszerűbb pákóféléket.
Tehetségük mindíg is abban volt hogy ügyesen nem engedtek magukközé senkit pláne aki tehetséges is volt,ők az igazi ária übermens faj vigyáznak nehogy bekeveredjen az ocsu a búzába.
Most belteljeskedhetnek tovább mert semmi nem fog változni csak a cégtáblát cserélték le.
Ameddig pénzt tolnak nekik addig lesznek nem tovább.
Addig amíg szükség van rájuk..
Fábrit nem istenítem de legalább adott utat lehetőséget az igenis kökeményen nyomuló tehetséges fiataloknak.
A humor és a humoros szinház nem gyalázkodás, A humort azt nem értheti bárki.
Gondoljunk Salamon Bélára és a többiekre na az humor volt.
Akkor nem tolták a pénzt talicskaszám,akkor filléres problémák ellenére ment a dolog,szívből.
@Mago comico: " Ami nekem hiányérzetet ad, hogy nincsenek ma Nóti Károly féle sziporkázó kabaré szerzők. Ez az egész mai kabarénak a rákfenéje!"

Pontosan!
Adalék:
mek.niif.hu/02000/02065/html/2kotet/122.html

A tévéből is hiányoznak ezek a kabaréjelenetek, pedig vagy 20 éve elég sokat feldolgoztak a királyi televízióban Antal Imrével, Kern Andrással, Mikó Istvánnal, Haumann Péterrel, Benedek Miklóssal, satöbbi... Én nagyon kedveltem azokat, pedig nem vagyok nyugdíjas.
Nekem a spontán idiotizmus is hiányzik a magyar kabaréból. Ezerszer néztem meg ezt a videót, és még mindig tudok röhögni rajta:

www.youtube.com/watch?v=kPfnrUfjFmw

Ez hiányzik nekem, de nagyon.
Hála istennek! Abban reménykedem, hogy Verébnek nem lesz idje máshol feltünni. Hátha annyira lefoglalja a mikroszpók, hogy máshol nem fog előfordulni! Már megérte!!!!!!!!!
vajon mennyi a támogatás és mennyi a saját bevétel ebben a giga színházban? /gigagagyi/
@Mago comico: amit írtál az valami stílusgyakorlat egy vicces bloghoz ugye? Mert ha igen, ne hagyd abba!
Nagyjából egy korosztályban vagyok a Verebessel, de még mindig nem tudtam rájönni, miben is tehetséges vagy kimagasló tudású ez az ember?
Verebes Sas helyett nem egy nagy váltás, bár talán valamivel jobb.
süti beállítások módosítása