Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.02.04. 09:04 Fabius

Hungarikumok

Címkék: szórakozás hungarikum

Időnként megesik, hogy külföldi üzletfelekkel találkozunk mi magyarok. Tegnap is ilyen napom volt, a cég svéd tulajdonosa érkezett hozzánk. Ilyenkor igyekszem valami "hazai" meglepetéssel készülni nekik, mert szerintem fontos a gesztus. Apósom házi kolbász-házi pálinka kombinációja a cseheknél is bevált, Adler Zsiga bácsi óta pedig tudjuk, ezen változtatni nem érdemes.

Azt hinnéd, a cseh és a svéd nemzet igazi alkohol nagyhatalom? Egy frászt! Úgy állnak fejre az 53 fokos házi pálinkátol, mint a jancsi szeg.  Tegnap ahogy befészkelte magát mellém az ember a kocsiba, rögtön nyitogatta a zacskót, és kíváncsian szemügyre vette a tartalmát. A fűszeres kolbász kóstolásra ingerelte, amit ugye öblíteni kellett egy idő után. Fehérvár felé még Budaörsön sem jártunk, mikor emelkedni kezdett a hangulat. Emberem halászott egy cd-t a decens aktatáskájából, és kérte, tegyem a lejátszóba. A svéd könnyűzene képviselőit kevésbé ismerem, leragadtam a Roxett-nél és valami hasonlót vártam. Ehhez képest a hangszórókból feldübörgő zúzás és hörgés erős meglepetésként ért egy konzervatív külsejű palitól. Hallgattunk két-három számot a Katatonia lemezről, aztán felbátorodtam és cserét javasoltam. Cseréljünk zenei kultúrát alapon a lejátszóba dugtam kedvenc Tankcsapda lemezem, és kíváncsian vártam a hatást. Lukácsék a húrok közé csaptak, mögöttünk a tolmács pedig úgy érzete, neki fordítania kell a szöveget, mert mégis jobb, ha érti az ember amiről énekel egy magyar rockzenekar.

Éppen csak a "kucstartójukon a nyuszifarok" strófánál jártunk, amit a tolmácsnak sikerült key-ring rabbit pénisz-nek fordítani, mikor felzokogtam a röhögéstől. Svéd barátunk meg ráadásul nem értette, és kistányérnyi szemekkel szegezte neki a kérdést: key-ring rabbi pénisz??? Nyilvánvalóvá vált azonnal, ezt inkább ne erőltessük. Nem kell mindenáron érteni a szöveget, és magyarázni a magyar életérzést. Ezt sokkal jobban kifejezi a kolbász és a pálinka. Emberünk fejében is hasonló gondolatok járhattak, mert szorgalmasan kóstolgatta a szeszt, és rágta mellé a kolbászt. Az alkohol jótékony hatására pedig elkezdte levetkőzni gátlásait. A kezdeti csendes bólogatás szépen lassan hedbengelésbe csúszott, és mire Fehérvárra értünk bizony már a léggitározás is játszott, kolbász pengetővel.

Ebben a hangulatban csak a konklúzió levonása maradt. Ez a magatartás nem hungarikum, nem sajátos ungarise vircsaft, hanem nemzetközileg elfogadott mulatozási forma. De ettől még a hangulatfokozóinkra büszkék lehetünk.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr811728528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindig mondom, hogy az emberek mindenütt ugyanolyanok. a választóvonal nem a nemzetiség, állampolgárság, pártszimpátia, vagy vallás. odabent van valami...

az ilyesmi olyanjó érzés! és a fordításos részen fetrengtem :DDD
@Vagyok, aki vagyok...:
Persze, hogy odabent. Az emberiség második lépése - a munka feltalálása után - az volt, hogy kipróbálta, mely növények alkalmasak alkoholos tartalmú nedű készítésére, hogy ezáltal megfeledkezhessen a munka okozta gyötrelmekről. És nagyjából arra jött rá, hogy bármelyik. Úgyhogy az elkohol az egyetlen, ami összeköti az emberiség ma élő és vala élt összes tagját egymással, és ez erősebb kapocs kell hogy legyen minden vallási, faji, és egyéb különbségénél. A többi mind maszlag - hoppá az is egy bódító cucc! :-)
@kisa:

Van egy mondás, amit őseink még Levédiából hoztak magukkal. Így hangzik:

"Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is."

De találékony eleink nem csak a növények erjesztésével voltak elfoglalva, hiszen a nagy vándorlásban idejük sem volt növényekkel bajlódni. Ezért "feltalálták" az állati eredetű alkoholt. Így született a kumisz, mert ló mindig volt kéznél...:-)
@Fabius: Na, de tudjuk, hogy a magyarok egy külön nép. Csak nekünk van állati eredetű szeszünk. Bár, én nem levédiát hallottam forrásként, hanem a szíriuszt... A végén még kiderül, hogy eredetileg a korona is serlegnek készült, csak lemaradt a talpa...
@kisa: @Fabius: azt egy percig sem vitatom, hogy az alkohol nagyszerűen működik, mint kötvetítő közeg. alkoholos befolyásoltság alatt pl. szinte bármilyen nyelven folyékonyan társalgok :DD
Az igazi vicc az, hogy én absztinens vagyok :-) Viszont elég hülye ahhoz, hogy pl a pálinkától felborult cseheket magyarul tanítsam káromkodni, mert az tetszik nekik :-D
Kolbászhoz semmi kenyér, még csak nem is folyékony kenyér? Nem csapta el a hapsi a hasát?
Remélem, a tolmács énekelve adta elő a nyuszi péniszt. Micsoda idétlen egy tolmács :)
@Fabius: A honfoglaló magyarok szerintem nem ragadtak le pusztán csak az alkoholnál, lásd hérodotosz írását a szkíták és a kender kapcsolatáról, meg ez a sámán dolog valami miatt a gombákat is eszembe juttatja :). Ettől függetlenül a pálinka az igazi durvaság...
@Fabius: Azért szerencse, hogy a kumisz kiment a divatból. Kevés hasonló borzalmas dolog van a világon. :-)
tankcsapda jó, ahhoz még alkohol se kell, h az ember rögtön bólogasson rá:)
(nyuszipéniszen én is fuldokoltam kicsit:D)
@Vorg a Halhatatlan Báró: gyomorcsömör nem játszott, de két órát eltartott, mire az opálos csillogás tisztult kicsit a szemében :-)

@latte: a szkíta sámánok transzállapotos hagyományát őrzik lelkesen politikusaink. Legalábbis én gyakran csodálkozom rájuk: ti mit szívtatok bakker? :-)
Azert lehetett egy szag a kocsiba amikor egy feloras kolbaszozas palinkazas buke keveredett:))
@Fabius: A politikusok kapcsán én a kokainra gyanakszom, az a high-class drogja.
@latte: nem kokain az...instant kumisz :-))
Emlékeimben dereng Julio barátom miskolci látogatása. Mexikóból jött hozzánk valami munka miatt. Pont itt töltötte a karácsonyi bulit is a cégnél. A tequilán nevelkedett Julio furcsán nézte az 53 fokos házit, de megitta. Aztán a kollégák unszolására még vagy 5 felest betekert. Nem tudta mivel kezd.

Másnap utazott haza, de nem nagyon bírt magával és a gyomrával. A repülő utat is végighányta. Azóta is emlegeti a dolgot...
süti beállítások módosítása