Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/belfold/2024/04/29/vitezy-david-kinai-vasut-repter "A tervek szerint a gyorsvasút a buda... (2024.04.29. 12:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.02.02. 08:00 Fabius

Lehetne Más a Publikáció

Címkék: kampány videó lmp

Érdeklődve szemlélem a választási indulásért haknizó pártok kampányvideóit.
Eddig azt hittem, az LMP-s vezetők között nincs egy igazán trubadúr alkat sem, sótlanok, mint nagyanyám tökfőzeléke. Lehet mindenféle alternatívát gyártani, de egy szónok minden pártba kell. Amíg az ellenfelek Gyurcsány-Orbáni magasságokra képesek, mellettük ipari tanuló lehet csak egy Dávid Ibolya, elpöccintett okvetetlenkedő a nép megmentő Bokros Lajos, az SZDSZ is lehúzta magát a Mártírusz sziporkákat eregető Kuncze nélkül. Tehát kell valaki, aki megmondja a tutit, aki megszólítja a választót valami módon, aki úgy képes beszédet mondani, hogy Dávid Ibolya arcán bereped a gondosan fölmázolt vakolat a méltatlankodástól.

Megnéztem ezt a videót, és földerültem: van nekik ilyen emberük!

 Vágó Gábor magasról indít, ám a verbális szárnyalás helyett azonnal dob egy elképesztően szar faviccet, amitől letettem a hajam magam mellé. Igen, nyilván én vagyok már elég öreg, de a filmecske végén hallható magyarázat számomra nem ad magyarázatot erre. Vagyis nem az a baj, hogy humorizálni próbáltok, hanem az, hogy szarul teszitek. Az ízléstelenség és a humor között illene különbséget tenni. Különösen jogos ez a kritika akkor, ha a párt listáján előkelő helyen található a hazai közélet leghatékonyabb politikai gegmenje, Ivády Gábor. Kérjetek tőle tanácsot, használjátok ki arcátlanul, hadd szórakozzunk a fejünk fölött elzúgó szarfelhőben legalább egyszer valami igazán ötletesen és humoroson.

Csöndben jelzem azt is, a mondandó tartalmában már megtalálhatóak vállalható elemek. Csak kézzel nem megfoghatóak ezek a dolgok. A ködöt harapjátok ha arról beszéltek, 2020 környékén majd mi lesz a káros gázok kibocsátásával, és hány százalékot kéne elérnie a bio üzemanyagok felhasználási rátájának. Fontos dolgok ezek is, amivel foglalkozni kell. Majd. Az átlag választót ugyanis kurvára nem érdekli. Neki 2020 még olyan magasan van, mint béka segge alól a sztratoszféra. Két választás lesz idén, a gazdaság olyan amilyen, kormányt váltunk, és igazán egy dolog érdekel mindenkit: miből vesszük meg a kenyeret decemberben? Igen, ez a földhöz ragad és kevésbé magasztos dolog foglalkoztatja a népet. Eszmék helyett tényeket, érveket, számokat akarnak. Erről kell(ene) beszélni többet, hangosabban az ellenfelek froclizása helyett.
Szerintem.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr61721673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ki, ha én nem? Már megint az LMP. Ejnye... :) Na jó, a vegetáriánus poén nagyon gyenge volt. Amúgy jó fej a Gábor, csak ez most nem sült. Nem volt kellően kidolgozva. Viszont a 2020-as dátumot nem hallottam sehol...
Azért kíváncsi lennék arra, hogy melyik párt adott eddig választ a kérdésre!? "Miből veszünk kenyeret decemberben?" Pedig a többi pártot a média is gyakrabban kérdezgeti.
Lehet Más A Politika, de ez nem megváltást jelent! Lehetőséget ad mindenkinek, aki szerint valóban más kell. Vagy más is kell.
@dfcwolf:

Khmm...A 2020-as dátum és a citált példa a gazdasági programotoknak is felfogható Zöld élénkítés kiadvány 18. oldalán található...;-)

Hülye bloggerek miket el nem olvasnak...:-D

A Fidesz és az MSZP próbálkozik választ adni a kérdésre. Más kérdés, mennyire hitelesek ezek a válaszok. Arra akartam célozni, gyertek kicsit közelebb a földhöz, mert az ország jövőjét hónapokban-évben érintő kérdések azok, amik valóban foglalkoztatnak mindenkit.
@Fabius:
:)

Remélem elhiszed, ha azt mondom én is ismerem azt az anyagot. De én azt hittem a videóban beszélnek erről. Furcsa is volt, hogy nem ez a lagfontosabb dolog, de kiderült, hogy nem is.
Elolvastad? Komolyan büszke vagyok rád! Van egy nagyon jó programunk, Lehet más a vidék címmel... Azt szívesen megmutatnám neked... Szerintem nagyon erős.

Azért a videóban említett problémák valós dolgok. Nekem a 3 legfontosabb. Korrupció, közbiztonság, szegénység.
@dfcwolf:

Kritizálni szoktam, de alap nélkül soha :-) A videóban említett problémák tényleg valós dolgok. Ideje is, hogy érdemben kiálljon értük valaki.
Ha van linkje a vidék programotoknak, akkor muti :-)
Szerintem az LMP gazdasági programja arra is ad választ, hogy miből veszünk decemberben kenyeret, meg talán korszerűbb is, mint a nagy pártok ingyen minden ígérgetése..
@latte:

A minden ingyen ígérgetésben egyetértünk. De hol látsz te az LMP programjában konkrétumokat?
Engem az általánosságokkal nem lehet meggyőzni. Addig ok, hogy a pontokba szedett törekvések alatt megtalálható a "lépéseket most" címke, de semmi konkrét adatot nem tartalmaz. Pl 32. oldal Adó és ártámogatások alatt szerepel az energia adó bevezetése, és a termékdíjak emelése. De az nem, mit és mennyivel kívánnának emelni?

Pedig engem a számok érdekelnek. Minden más csak fecsegés :-)
@Fabius: Nem az LMP fogja a költségvetést írni, gondolom, amikor a 2011-es költségvetési vitában megszólalnak, lesznek számok is, a lényeg egyenlőre csak az irány, amit ez sugall.
@latte:

Szerintem tévedsz. A csomagolóeszközöket is sújtó termékdíj emelése nagyon is hatással lesz az alapvető élelmiszerekre is. Ezért azt gondolom aki erről és az emeléséről beszél, akkor konkrétumokkal tegye.
A nagyoktól is elvárjuk, ha adócsökkentésről/emelésről beszélnek, mondják meg pontosan, mit érint és mennyire?
Az egésznek az alapja az, hogy a szegényeknek több pénze maradjon. Ezt valahogy nem sikerült eddig megvalósítani. Ez lenne a cél, hogy a videóban is említett szakadék két oldala közeledjen...

Fabius a már említett anyag csütörtöktől publikus. Ha valóban érdekel, aznap megosztom veled.
@dfcwolf:

Ez egy jó gondolat, támogatom. Akkor, ha nem üres frázis marad. Vagyis kell egy program, ami megvalósítható reálisan a segélyezésen kívül. Ma Magyarországon a segélyezettektől társadalmi felelősségvállalást várni, jobb lehetőség híján közmunka programról beszélni eretnek dolognak, és jogvédő szervezetek által üldözendő cselekedetnek számít. Éhen halni ne hagyjunk senkit. De lehessen ellenértéket várni a szociális juttatásokért.

Érdekel az anyag, ha linkelni nem akarod privátban is jöhet.
@Fabius:
Privátban ma is el tudom küldeni. Levélben.

Nem maradhat üres frázis, mert valamit tenni kell. Ha ez nem oldódik meg, akkor nyomorba esünk...

Amúgy érdeklne a véleményed a segélyezettek elszámoltatásáról. Jogos-e az államolgárok részéről, hogy a segélyezett elszámoltatható legyen? Ellenőrízhető legyen mire költi...
@dfcwolf:

Ha kimész mondjuk a Vasgyári piacra segélyosztás idején, és azt látod, még a kóbor kutyák is süteményt esznek, akkor igen, legyen legalább egy része elszámoltatható. Vagy élelmiszer/tanszer/tisztálkodási szer köteles. A társadalom aktív része várhassa el joggal azt is, járuljanak hozzá ezek az emberek valamivel a környezetükhöz. Ha másuk nincs, adják a munkájukat. Legyenek szemétmentes közterek, élhető utcák, csúszásmentes járdák, stb stb...

Tehát a hídépítés ne egyoldalú legyen, akarjanak tenni érte ők is. Ne legyen ez ciki, vagy jogtalan kívánság.
Pont ezzel a szemlélettel van a legnagyobb baj.
Ha csak 4 években gondolkodunk, akkor tudod hova jutunk?
Sokkal lejjebb - tehát ha úgy nézzük, még sehol sem vagyunk.
Ha elkezdünk hosszabb távlatokban gondolkodni, akkor felrajzolódhat előttünk egy út, ami kivezet a csávából. Az LMP jelen állás szerint az egyetlen magyar párt, amelyik erre képes.
FABIUS

A blogomra föltettem neked az anyagot. Ideiglenesen.

Üdv!
Előrebocsátom: az LMP-nek adtam a cédulámat. Szeretném, ha bejutnának, vagy legalább megvillannának, későbbi kibontakozás reményében. De még itt, ezekben a hozzászólásokban is feltűnik, hogy amikor programról, tervről, akár csak elgondolásról van szó, akkor kizárólag jámbor óhajokat hajtogatnak. Könyörgök, ki ne szeretné mindazt, amit Önök (bocs, de én nem tartozom ebbe az Ikea-McDonalds generációba, nekem nem noooormális, hogy mindenkit pofán tegezzek)? Van valaki, aki még globálisabb fölmelegedésre vágyik? Még csóróbb szegényekre, még fxxxbb nácikra? Úgy csinálnak, elnézést, mintha az összes politikai ellenfelük azzal kezdte volna a pályáját, hogy bejelenti, á lá III.Richárd, miszerint "gazember leszek". Ők is kizárólag szépre-jóra vágynak, legalábbis szavakban. Különbözni abban kellene tőlük, bármily harmatosan fiatalnak tetszenek is lenni, hogy JAVASLATOKKAL, GONDOLATOKKAL álljanak elő. Nem arról, hogy mire vágyakozunk. Arról, hogy milyen intézkedések útján juthatunk közelebb mindehhez. Ha csak egy fél lépéssel is.
süti beállítások módosítása