Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Nem fukarkodott a nagy szavakkal Szijjártó Péter az ETO Park egy évtizeddel ezelőtti megnyitóján,... (2022.01.24. 06:30) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • gazoló: válogassatok)) www.udiscovermusic.com/stories/best-jazz-trumpeters/?utm_source=ka&utm_medium=... (2018.01.28. 05:23) Zeneszoba
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2010.01.25. 08:00 Fabius

Döntsétek romba a székházakat!

Címkék: kampány jobbik vona

Joshi szívében kés, Maunika nyakán
Kötél, s utánok több is jön talán,
Hatalmas kezdesz lenni végre nép!
Ez mind igen jó, mind valóban szép,
De még ezzel nem tettetek sokat,
Döntsétek romba a székházakat!

Petőfinek ez a kitekert strófája jutott eszembe, mikor elolvastam a Jobbik kampány nyitó rendezvényeiről szóló beszámolót.
Picit kétségbeestem. A szokásos ködharapás mellett Vona Gábor megnevezte az ország romlásáért felelős főbűnösöket.

Az RTL Klubot és a TV2-t.

Bakker. Ha már a Jobbik sem talál magának más ellenségképet ezeken kívül, akkor itt valami komoly baj van! Tudom, ez a poszt alkalmas lesz a hiány átmeneti pótlására, de akkor is. Ezek is elkezdtek belülről kifelé felpuhulni, mint érett Pálpusztai a konyhaablakban? Vagy a hely szelleme (az egykori helyi MSZP székház volt a helyszín) szállta meg a Szebb Jövő Magyarországának Miniszterelnökét -mert ő csak így nevezi magát végtelen szerénységében- és bénította nyelvét csalárd ármánnyal?

Lehet ebben valami. Mi más késztethet ugyan egy pártelnököt, kinek hívei rendszeresen Szlovákiában hakniznak Gárda népviseletbe öltözve, hogy pont Fico-t állítsa példaképnek? Azt mondta a Szlovák Demagóg a követendő példa, mert képes volt a se múlttal, se történettel nem rendelkező szlovákoknak nemzeti öntudatot adni. Igen, jól érted, azzal, hogy rühellnek minket. Hangolódjunk hát gyűlöletre, és kövessük a szlovák testvér által kitaposott utat.

Ezek után már ne lepődjünk meg azon, hogy Vona szerint a válságból kifelé az IMF-el, Amerikával és Izraellel való konfliktuson keresztül vezet az út.
Nabazz! Most mit csináljuk? Üzenjünk hadat a világ első számú szuperhatalmának? Végülis gyakorlatunk van benne, 1943-ban hasonlóan ötletesen megtettük, rajtunk röhögött a fejlett világ érte. (anekdota itt) Ezt azért kifejthette volna bővebben, mit is ért ténylegesen konfliktus alatt? Morvai majd beszólogat nekik? Metélt farkincák mellé repertoárba veszi a néger brét is internetes levelezésében? Vagy a Gárda Von'ulni fog a Fehér Ház előtt is?

Kínzó kérdés maradt azonban, hogy mi köze ehhez az egészhez a két kereskedelmi tévének? Nem akarták közvetíteni, mikor a V napon Vona partra úszik Brighton Beach-nél?

238 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr431699633

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az új Emese 2010.01.25. 10:18:14

Vona Gábor arról tutul:győz a Jobbik, bili burul.Miről szól e mese?Ő az új Emese;seggbe kúrta ősi turul.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fabius: Najó, akkor még egyszer:
Annyiban vagyok jobb egy átlagpolgárnál, hogy intelligensebb és műveltebb vagyok. Ez lehet, hogy szerénytelenség, de egy átlag tv-nézőhoz képest ez mindenképpen áll.

Másodszor: A szólásszabadság, és minden szabadságjog megnyirbálása a legalsóbb rétegeket érinti. Nézd át a törikönyvet és bizonyosodj meg róla. Pl az Aranybulla ahol korlátozták a király, és a főnemesség jogait a demokrácia felé tett lépésnek számít. Az elit hatalmának korlátozása a polgárok által a működő demokrácia lényege, és nem egy diktatúra kezdete. A diktatúra az amikor az elit lehetetleníti el a középréteget.

Harmadszer: A TV soha nem volt és soha nem is lesz demokratikus médium. Egyrészt kurva sok pénz kell hozzá, másrészt nem lehet rá reflektálni. Akármekkora hazugságot is mond, legfeljebb átkiabálhatsz a szomszédnak, hogy el ne higgye. Vagyis a tévé inkább korlátozza a szabadságjogokat.

Negyedszer, és ez a legfontosabb: Kedves Varánusz, te tényleg azt hiszed, hogy Vona már teszi is le a kreszvizsgát a buldózerhez, és tényleg konkrétan porig akarja rombolni a székházakat?
Eszedbe jutott már, hogy egyszerűen csak nagyot akart mondani, mert amúgy mindenki leszarná, mint az LMPseket, és soha nem kerülnének be a parlamentbe?
Másrészt eszedbe jutott már, hogy csakúgy mint a Gárda kapcsán, itt is egy olyan létező, és igen komoly problémára hívta fel a Jobbik a figyelmet, amiről eddig a T. európer értelmiség nem igazán volt hajlandó komolyan beszélni, és egyik párt sem merte felvetni, félve a prolik haragjától?
@az igazi Sipi:
"marpedig amit a jobbik a programjaban meghataroz - azaz az egyen szabadsagjogainak megnyirbalasa es az allam megerositese - bizony fasizmus."
Ha úgy tetszik, hívd fasizmusnak. Azért felhívnám a figyelmedet, hogy hasonló dolgok Európa szinte minden országában történnek/történtek, nem egy helyen a legsikeresebb XX. századi kormányzati tevékenység köthető hasonló intézkedésekhez..

@soproni1:
"Akkor a Jobbik miért tekinti ellenségnek azokat a magyarokat, akik már jártak külföldön (nem Romániában) ?"
Ezt kifejtenéd?
@TaTa86.: "Egy, csak egy indokot az TV2 és az RTL klub életben tartásához!"

nem tartjuk életben. egyetlen árva fillért nem költünk rájuk, SŐT évente milliárdokat fizetnek be az államkasszába. az az elképzelésünk, hogy a lerombolásukkal évente ezt a pármilliárd forintot elveszítjük, a helyette maradó TV ugyanis nem fogja tudni hozni ezt a profitot, lásd MTV, amely ugyanannyi pénzből csak a veszteséget tudja hozni.

javaslom Moldova György vonatkozó írását a nyolcvanas évekből: dia.pool.pim.hu/html/muvek/MOLDOVA/moldova00574/moldova00577/moldova00577.html bölcsebb leszel tőle.
Elmondom a saját véleményem: Egy társadalom minél fejletteb, annál inkább "liberális" Amit idézőjelbe tettem, nem egyenlő az szdsz által képviselt liberalizmussal. Mondok egy példát, valamilyen szinten jobboldali érdekeket képviselek. Ennek ellenére volt egy ismerősöm, aki pedig baloldali szemléletű volt. Ennek ellenére jól kijöttünk egymással. Néha jókat vitatkoztunk, de tiszteletben tartottuk egymás világnézetét. Na ez lenne a liberalizmusom. Leszarom, hogy milyen az ember bőrszíne, származása, addig a pontig, amig át nem hágja a társadalmi normákat.. De ehhez fel kell nőni! Amint látom ehhez a fejlődéshez nem Vonáékon keresztül vezet az út.. Az tény, hogy őket a ma hatalmon lévők engedték ki a palackból.Mert nem vettek tudomást a társadalmat megosztó, foglalkoztató problémáktól.. Ugyanaz játszódik le kicsiben, mint a 30-as években Németországban. Nagyon-nagyon aggasztó. Előbb utóbb tényleg szétrugják a seggünket, és teszik ezt teljes joggal!
@Dövan: Én nem vagyok annyira fiatal
@Dövan: vagy az ő agyukat nem mosták át, ők relatíve pártatlan történelemkönyvből tanultak, nagyobb rálátásuk van a világra mind a világhálón, mind a médián (tévé) keresztül.
@gorcsev54: nem mindenki lesz bölcsebb a korral :)
Nem nézem a fent említett adókat (280-300 egyéb csatorna ftw) de betiltani??
Frászkarikát!
@is: Sem a TV2 sem az RTL klub nem végez termelő munkát. Vagyis a pénzt nem "termelik", hanem elveszik. Érték onnan nem kerül ki, viszont futtatott senkiháziak által sokat tesznek egy kontraszelektált felsőközépréteg megteremtéséért. -> Károsak a társadalomra.

@ati27: Felnőni nem lehet kamaszkor nélkül. :P
@soproni1: "Akkor a Jobbik miért tekinti ellenségnek azokat a magyarokat, akik már jártak külföldön (nem Romániában) ?"

Hmmm. Mintha Morvaival, Balczóva és Szegedivel egész jóban lennének. Pedig ők biztosan jártak külföldön.
@HUN_Sector: pont a rálátásnak kellene segíteni abban, hogy valaki eldöntse, a Jobbik politikája nem vezet sehova. Nyilván nem fognak nyerni, nyilván nem tudnak semmit megvalósítani, ami ténylegesen hatással lesz az ország életére.

Ha mégis úgy történne, hogy lehetőségük adódna, valószínűleg menne minden tovább teszkóstól-maunikástól, ahogy eddig, vagy más esetben nagyon nagy gazdasági bukta lenne.

Nem úgy kell magyarnak lenni, hogy betiltatunk, és elzavarunk, hanem úgy, hogy tudatosan más szolgáltatásokat veszünk igénybe.
@ati27: Szívemből szóltál!
Annyi különbséggel, hogy barátom inkább jobb, Én inkább bal. Aztán mind a ketten az LMP -re szavazunk...
Liberálist gyönyörűen írtad.Pont az. Annyit tennék még hozzá, hogy nem is birka akinek mindent le kell nyelni
S igenis, ami hulladék azt el kell égetni, esetleg újra kell hasznosítani. Igazán észrevehetnék a fenti csatornáknál, ahogy közeledik a világvége kicsiben és nagyban, úgy ők is újrafogalmazhatnák a mondanivalójukat. Például hánynom kell a mondvacsinált CELEBektől, akiknek azért van létjogosultságuk, mert az egyszerű emberek már nem csak egymásról szeretnek pletykálni, hanem tálcán felkínált, forgatókönyv szerint megírt és jól eljátszott, de valamilyen szinten mégiscsak közülük valónak érzett kvázi hírességekről. Bööööööö!!!!!
@TaTa86.: Ennyi erővel rám is igaz, hogy az átlagnál intelligensebb és műveltebb vagyok. Akkor miért ne én legyek a meghatározó?

A szólásszabadságért aggódást nem én találtam ki, megtette helyettem Petőfi, Jókai, Vasvári Pál, Irinyi, Degré, Pálfi. Nézd át a történelemkönyveket. Demokráciában nem nyirbálunk meg szabadságjogokat. Ha megtesszük, az már nem demokrácia.

A médiumok soha nem függetlenek. Ahogy a Népszabadság vagy a Magyar Nemzet, az ATV, Echo tv, Hír tv sem. De én függetlenül mindenkitől eldönthetem, melyiket nézem.

Eszedbe jutott már, hogy mennyire tele van a töke mindenkinek ezzel:

"egyszerűen csak nagyot akart mondani, mert amúgy mindenki leszarná, mint az LMPseket, és soha nem kerülnének be a parlamentbe?"

Unalmas már ez a takarózás minden párt részéről. Szóra ugyanezt mondták az LMP-sek a róluk szóló poszt alatt pénteken. Ez valami sablon amit tanítanak a 'hogyan indokoljuk faszságainkat' tanfolyamon? Nem lehetne, hogy:

1. mindenki azért vállalja a felelősséget amit és ahogy mond,
2. nem rinyál, ha valakinek a nagyotmondás nem tetszik.
@bozoa: És majd te fogod eldönteni, hogy mi a hulladék?
@Dövan: Előbb vagy utóbb márpedig bukni fog ez a mostani rendszer, ami sokak (nagyon sokak!) szerint még az azt megelőző 44 évnél is kártékonyabb volt. A mai fiatalok már jószerivel csak globalista értékrendet vesznek át, szabadon utazhatnak olaszba, dolgozhatnak hollandiába, szívhatnak kendert pakikkal és közben azt sem tudják, mi fán terem a kossuthlajos.
Én is utazgattam, még dolgoztam is egy évet "írbe", de mindig összeszorult a szívem Ferihegy láttán. Azt hiszem, engem nem vet meg a Jobbik, sőt tisztel európaiságomért, az alkalmazkodóképességemért, azért hogy világot látok, művelődök, mint a párt mostani vezetői, csakúgy mint történelmünk nagyjai.
@TaTa86.:
Na ez fejtsd ki bővebben, nem végez termelő munkát.. Az agyam eldobom.. Mert? Pl. van egy céged reklámozni szeretnél, mert előállítasz egy terméket. Van két lehetőséged: a reklámfilmedet le lehet vetíteni a köztévén, az önök kérték előtt. Vagy le lehet vetiteni a "Benkő feleséget keres" című nagyon színvonalas műsor szünetében.. Melyiket választod? Természetesen ezért ugye fizetni kell. Mert ugye ez egy szolgáltatás. Találós kérdés melyiket nézik többen? melyik lesz a drágább? Hasonló eset, Camaztem, ami azt jelenti, hogy fröccsöntő szerszámokat készítettünk, és a bonyolult felületekhez csináltam a megmunkáló programokat. Számítógép előtt, ülve, de azért néha megizzadva. Természetesen a marógép mellett áló szakik szerint nem végetem termelő munkát. Persze, ha az ő lehetőségeit vettük volna számításba max kockát tudtak marni.. Namost szerinted ők megvennének csak kocka alakú autót/ kockába csomagolt termékeket? Nem ártana gondolkodni, ha nehéz is.. Az ember feje nem azért van, hogy legyen mire sapkát húzni..
@bozoa: a globalizmus ellen harcolni nem jó stratégia, mert nem lehet nyerni. Találják ki az okosok, hogy hogyan lehet Kossuth-ot eladni, de ne azzal próbálkozzanak kapásból, hogy öreganyám baráti köre ne tudjon eszmeraldát nézni délután a tv2-n.
@Dövan: Még mindig ne késő, a kereskedelmi adók saját maguk szabályozhatnák a műsoraikat, vagy megvárhatják az amúgy eléggé megkérdőjelezhető ORTT egyre súlyosodó büntetéseit.
@bozoa:
Tetszik nem tetszik, a globalizmus felé megy az irány.. Ami nem feltétlen baj. Az emberiséget tekinthetnéd egy emberi szervezetnek, a népek a szervek. A magyarok pedig mondjuk a vese. Ha te mondjuk vese vagy akkor ne akard már azt, hogy mindenki olyan legyen mint te.. Mert tudod van szív-tűdő-agy, stb.. Ezek csak együtt egymással mennek valamire.. Érted?
@ati27: ha nyálkagombának tekinted, az közelebbi analógia, és nem kell szarozni a vesével, szívvel, májjal, mert az nem kell hozzá
@Dövan: Minden valamire való ország harcol körülményeire való tekintettel a globalizmus ellen. Van gazdasági protekcionizmus is a világon. Az ország lakosai által megválasztott vezetés pedig ne akarjon már összeurópai érdekekre hivatkozva a saját nemzetének érdeke ellen cselekedni!
Mi lesz akkor, ha megtiltjuk bizonyos termékcsoportok árusítását itthon, például a génkezelt vagy a túl sok E-betűs élelmiszerekét? Állítom, csak itthon tiltakoznának és csakis azok akiknél éppen aznap kifogyott az egészségére káros, de már úgy megszeretett termék.
@ati27:

Ebben a rendszerben nem a Jobbik az agy!

:-)
@Fabius: Ezen már mintha egyszer átfutottunk volna. Tőlem te is eldöntheted, mit nézzen a proli.
Abban gondolom egyet értünk, hogy a Józsi barát, Fókusz (megy még egyáltalán?), Aktív, Napló minősíthetetlen gagyi műsorok 0 hozzáadott értékkel.

Egyébként pedig igenis megmondják mások, hogy mit lehet nézni és mit nem. Ismersz náci tévécsatornát? Nem mintha nekem hiányozna, de a piacon valószínűleg megélne, már csak azért is mert a legtöbb ember szívesen elnézeget a trollokat.
De nincs. Miért? Mert valaki csak eldöntötte, mit szabad vetíteni, és mit nem.
Pl: Jud Süss tilos, délutáni műsorban hülyeniggerrel csokifaszokat osztogatni szabad.
Miért?

Petőfi, Jókai stb.
1) Nem ők találták ki.
2) Az ő korukban nem volt tévé.

"Demokráciában nem nyirbálunk szabadságjogokat. Ha megtesszük az már nem demokrácia."
Nettó baromság. Te összekevered a szélsőliberális demokráciát, a demokráciával. Pl Németországban tilos a holotagadás. Akkor az már nem is demokrácia?
Az USÁban betiltották a kommunista pártokat. Az USA nem demokrácia?
Lengyelországban nem engedélyezték a buzivonulást( a többség igényeivel összhangban), akkor az nem demokrácia?

"Unalmas ez a takarózás minden párt részéről."
Mi van? A Jobbik meg az LMP mikor tud magának kiosztani néhány millárdot, hogy reklámokat vegyen, újságokat, tévéadókat tartson fel?

A te felfogásod betonozza be a politikai maffiát, és a legviccesebb, hogy ezt te demokráciának nevezed.

@ati27: Szörnyű lenne az a társadalom, ahol nem lennének tévéreklámok, és nem lennének reklámügynökségek. Bele sem merek gondolni.
Most komolyan legyek szolidáris azokkal, akiknek a munkájuk deklaráltan az, hogy hazudjanak, minél pofátlanabbul.
Nincs reklámügynökségem, és nem is lesz. Én dolgozni szeretnék, értéket teremteni.

(Mellesleg még mindig ott van az internet. Oda is kellenek reklámok. Pl egy Budlight reklámot szerintem többször néztek meg a youtube-on mint a tvben. )
www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010OGY.pdf

Mivel sokan még bele sem olvastak, ezért tegyék meg, hátha kevesebb lesz a fröcsögés. Igen, a Jobbik sem fogja megváltani a világot, de nekem személy szerint már az is nagy eredmény lenne ha nem omolna össze a gazdaság, mint ahogy a mostani dilettáns vezetésünk alatt folyamatosan leépül, és mondjuk ne én érezzem már szarul magam azért, mert ennyire különleges nyelvet beszélek, hogy egyik szomszéd ország anyanyelvi lakosai sem akarják megtanulni, inkább asszimilálni a helyi magyarokat.
A Jobbik még nem kormányképes, kiforratlan, de nagyon jó úton járnak és a tiszta kéz, tiszta szív ideológiát sikerre fogják vinni a 2012-es előrehozott választásokon.
@bozoa: "Minden valamire való ország harcol körülményeire való tekintettel a globalizmus ellen."

pontositsunk..
minden orszagnak megvannak a maga luzerei, akik azt hiszik, hogy a munkajuk, eletuk ertekesebb lesz attol, ha kizarjak a versenytarsakat..

pedig hidd el, a kutyaszar akkor is kutyaszar marad, ha nincs kozvetlenul melle teve egy kepviselofank osszehasonlitaskent:-)
@bozoa: még mindig ott a megoldás, hogy okítani kell az embereket, aztán döntsék el maguk, hogy kell-e a dinnyeízű kukorica.
Amit én reális korlátozásnak tartanék az az, hogy vizsgához kellene kötni a választójogot. Nyilván aki nem tud három számot összeadni, meg nem tudja ki volt Kossuth Lajos, az ne döntsön már egy falu sorsáról sem az alapján, hogy a "pógárjenőhivatalba a mester holnaptól munkához köti a segéjet". Mert ilyenből van az országban vagy 2milió, fajtára, nemre, korra való tekintet nélkül.
@bozoa: "de nekem személy szerint már az is nagy eredmény lenne ha nem omolna össze a gazdaság,"

akkor ne szavazz a jobbikra..
aki ugyanis a globalizalodott penzkozpojntu vilagban arra osztonoz, hogy a teljes nepesseg kevesebb mint 2 EZRELEKET kitevo kis hangyafasznyi orszag kemenyen odabasszon, az orult es gazdasagi romlasba fogja lokni az orszagot. nem talan, vagy lehet, hanem igy fog tortenni.

"mint ahogy a mostani dilettáns vezetésünk alatt folyamatosan leépül"

ennek nemileg ellentmondanak - na jo.. nem nemileg, hanem homlokegyenest;-) - nagynevu gazdasagi elemzo cegek es szakemberek.

de bizonyara ok a hulyek es a jobbik a helikopter:-)
@Dövan: Na, most szívemből szóltál. Értelmiségi választást, de egyelőre csak általános iskolai szintű kérdéssorral. Rögtön megbukna jópár szerencsétlen, akinek egy pár csomag virsliért cserébe csak annyit kellett megtanulnia korábban, hogy milyen alakú az "Sz" vagy az "M" betű. Jó esetben a pártlogó segített.
Vagy a másik megoldás az előzetes választói névjegyzékbe vétel. Akit nem érdekel, kik döntenek az életét befolyásoló intézkedésekről, az ne menjen el szívességből sem választani.
@az igazi Sipi: Jaja, azok a hülye dánok, hollandok, svédek, finnek, németek, olaszok, franciák, írek, britek védik a piacukat!

Hihetetlen, hogy nem jöttek még rá, az igazi verseny áldásaira. De sebaj, nálunk versenykolbászból lesz a kerítés, ők meg majd jöhetnek kuncsorogni!

(Mindemellett a belső piacon a verseny elfojtása a hazaárulás határát súrolja.)
@TaTa86.:
Nade most ezt nem gondolod komolyan? Hogyan definiálod, hogy érték? mi az? Hogyan ismerteted meg a vevőkörrel? Egyáltalán mit csinálsz? mert ugye ha értéket teremtesz, abban benne van az, hogy az másnak is érték.. Ha nem ismeri meg a "terméked" nem lesz rá igénye, akkor nem lesz értéke az általad előállított dolognak.. Ergo felkopik az állad... Vili?
@Dövan: mar van ilyen "vizsga"...
epelmejunek kell lenni, nagykorunak es nem allhatsz eltiltas alatt.

mondjuk nem vagyok benne 100%-ig biztos, de ugy tudom, a kozugyektol eltiltas a valasztasi jogtol is megfoszt. javitsatok ki, ha tevednek.
@az igazi Sipi:
"ennek nemileg ellentmondanak - na jo.. nem nemileg, hanem homlokegyenest;-) - nagynevu gazdasagi elemzo cegek es szakemberek."
Nem kötekedésképpen, de ezek a nagynevű cégek voltak azok, melyek szerint Argentína csodálatosan haladt a fejlődés útján. Aztán jött a bukó. Majd jött az IMF-től a bocsi, ezt kicsit elkalkuláltuk, de hát ez van. Ráadásul az elemző cégek azért is mókásak, mert 2 hetente másik oldal lobogtatja fétisként valamelyik épp aktuális tanulmányukat, természetesen kiragadva a környezetből.
@az igazi Sipi:
Azért arra kíváncsi lennék, hogy
1. te SZEMÉLYESEN hány nagynevű gazdasági szakemberrel beszéltél mostanában, vagy csak azt szajkózod, amit a CSEPPET SEM ELFOGULT médiában hallasz újra és újra?
2. az imént linkeltem be a Jobbik 88!!! oldalas, kisbetűs választási programját, ami egász érthetően leírja hogyan lehet fasiszta, kommunista módszerek nélkül is felvirágoztatni egy kis országot mint a miénk: behozni abból, amink nincs, és levédeni amink van: jó minőségű föld, víz, élhető klíma és hatalmas gyógyvízkészlet stb.
BELEOLVASTÁL vagy nincs rá időd?
@TaTa86.: a paicvedelem es a "ki a multikkal, turltesco a kiraly" kurvara nem ugyanaz..;-)

egyebkent ha erdekel a velemenyem, en nem ertek egyet a beltenyeszetes piacvedelemmel. az embert a kihivasok tanitjak. ha csokkented a kihivasokat, azzal az idiotakepzest valositod meg.

eleg csak vegignezni az antiglobalistakon es rogton latszik, mirol beszelek:-)
@TaTa86.:

Igen, első pont pipa, egyetértünk. De nem én fogom megmondani mit nézzen a polgár. Dönthesse el ő, szerinte mi a szemét.

Hitlert és a holokausztot hagyjuk, az nem példa. A fejlett világ minden részén elítélendő 5 millió ember bármilyen okból történő legyilkolása. Szerintem ebben egyetértünk. A radikálisokat mégsem tiltja be senki, sehol. Lehet lapjuk, műsoruk, egyedül náci jelképeket nem használhatnak.

Szerinted az USA-ban betiltották a kommunista pártokat? Akkor ez vajon minek látszik?

www.cpusa.org/

A melegek vonulása szerintem is ízléstelen, de betiltani nem volna szabad.
Nem az a baj, ha a Jobbik vagy az LMP dobálózik a lózungokkal a médiába kerülésért, hanem ha sírtok, mert van akinek nem tetszik a stílus. Lehet azzal is a Fókuszba kerülni, hogy Vona Gábor (vagy Schiffer András, hogy pc legyen) eljegyezte KurvanagyŐ Anikót, és együtt álmodják Emese álmát. Akkor nem kritika lenne, hanem nekividámodós röhögés :-)
Ha az Auchan madarát egy kicsit átalakítjuk, simán lehetne belőle turulteszkó, még a színvilág is stimmel. A franciákat meg eltiltanánk a hazai kiskereskedelemtől, amíg el nem ismerik felelősségüket az országunk megroppantásában és ki nem fizetik a kifizethetetlen jóvátételt.
@Muad\\\'Dib: nem kovettem az esemenyeket, de ha igy tortent, akkorgondolom tanultak az argentin esetbol...

altalaban ez ugy szokas. az ember hibazik - mert olyan nincs, aki nem hibazik - , aztan tanul belole es igyexik azt a hibat meg1x nem el kovetni.

mindenesetre sokkal nagyobb hitele van nalam egy standard&poorsnak, vagy egy moodysnak, mint egy feszakalja vonanak es a luzerseregenek, akik pontosan azt bizonyitjak, hogy megbuktak abban a jatekban, amiben a fent emlitett cegek premierligasak.
@az igazi Sipi:
Azért nézzük meg, miről is szól az adott tanulmány. Mert tény, hogy Magyarországon nem valószínű forradalom, katonai puccs, liberálisak a multikkal kapcsolatos törvények, tehát a befektetés megtérülési esélye remek. Akárcsak aranybányát nyitni Afrikában, ahol ugyan a puccsok rontanak az esélyeken, de a megtérülési ráta ott is csodálatos. Akkor most ezek szerint ők olyan remekül élnek?
Elhiheted, hogy amennyiben nekem cégem van, roppant boldog vagyok, ha talicskázhatom kifele a pénzt egy országból, és biztos lehetsz benne, hogy remek dolgokat fogok írni róla.
@bozoa: Egy személyes kérdés: te hány éves vagy? És szerinted "az országunk megroppantása" mennyire köszönhető a franciák mintegy 90 évvel ezelőtti gonoszkodásának és mennyiben minden más körülménynek?

@Muad\\\'Dib: A jobbiknak arra sem volt embere évekig, hogy könyveljen nekik, most meg hirtelen feltalálták az új közgazdaságtant? Nekem ez sci-fi.
@az igazi Sipi: egy csomó embert ismerek, aki alig okosabb, mint egy muskátli, és még el is jár szavazni (mert a szavazóhely a kocsma mellett van kis falumban)!
@tommybravo:
A protekcionalista közgazdaságtant nem kellett feltalálni, rengeteg ország alkalmazza.
@Muad\\\'Dib: Csak a többségük (1) hatalmas, kellően nagy belső piaccal (pl. USA), vagy diktatúra. Be kellene lépnünk abba az únióba, mert a másik megoldás nem tetszik.
@Fabius: A radikálisokat nem be, hanem ki tiltják. Gyakorlatilag ugyanaz. A sivatagban nem kell meggyilkolnod az embert, elég ha elveszed a kulacsát.

"De nem én fogom megmondani mit nézzen a polgár. "
Te tényleg nem fogod, és én sem. Ahhoz kéne néhány milliárd zöldhasú...

"Dönthesse el ő, szerinte mi a szemét. "
Ilyen a mesében van. Az ember azt nézi, amit elé raknak. Nem dönt.

"hanem ha sírtok, mert van akinek nem tetszik a stílus"
Én azért sírok, mert még te sem érted, hogy hogy működik a dolog. Elítélheted a stílust, de akkor így is fog maradni.
Vagy támogathatsz új pártokat, és akkor talán változni is fog valami.
Amit te csinálsz az olyan, mintha egy fuldoklónak felrónád, hogy zavarja a strand nyugalmát.

"Lehet azzal is a Fókuszba kerülni, hogy Vona Gábor (vagy Schiffer András, hogy pc legyen) eljegyezte KurvanagyŐ Anikót, és együtt álmodják Emese álmát."
Nem lehet. A bulvár nem így működik.
@TaTa86.: Tudom én hazaáruló vagyok meg minden, ugyanis Finnországban élek már 4,5 éve, de éppen ezért megrökkenve olvasom ezt a "finnek védik a gazdaságukat" kijelentést? Kifejtenéd, hogy ez pontosan mit is jelent? Mert itt aztán méginkább "globális" piaci viszonyokat találsz, mint otthon. Ha csak az élelmiszereket nézem, itt olyan dolgokat is megvásárolhatsz, amit otthon boltban még nem látott az ember és hidd el, ezek a gyümölcsök nem Finnországban teremnek... Ami esetleg megterem itt is (paradicsom, uborka, stb.) az kapható a boltban - igaz SOKKAL drágábban, mint pl. a spanyol "társai" - de senki nem kötelez rá, hogy azt vedd meg, SŐT, a legtöbb ember bizony az olcsóbb déli (spanyol, olasz, portugál, stb) zöldséget, gyümölcsöt veszi, mert OLCSÓBB és sokszor jobb is.

Egyszerűen be kell látni, hogy van rengeteg olyan dolog, amit egy adott ország nem tud megfelelő minőségben / áron előállítani és olyan dolgokkal kell foglalkozni, amivel versenyképesek lehetnek (itt pl. fa, papír, IT).

És SZVSZ arra meg egyszerűen rá kellene jönni, hogy a XX század gyönyörűen bemutatta, hogy a nemzeteken alapuló országok rendszere nem működik, egyszerűen versenyképtelen. Meg kell tanulni európai szinten gondolkodni és nem olyan ökörségeket kitalálni, hogy majd a kínaiakat magyar élelmiszerrel látjuk el.
@bozoa:
Hagyjuk már ezt a fröcsögést kérem. Tessék tudomásul venni, hogy verseny van, és be kell szállni. Tanulni, tanulni, tanulni, és tanulni.. Ennyi. Persze lehet ez ellen ágálni, meg hanggzatos ideológiát gyártani.. Na akkor szemelvények a Jobbik programjából. Energiapolitika:
"Az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését az atomenergia felhasználásával oldjuk meg úgy, hogy ezzel a lakossági
villamos energia ára is jelentősen mérsékelhető. A korszerű atomerőművek baleseti kockázata ma már jelentősen alacsonyabb
a fosszilis tüzelőanyagokat használó erőművekénél."

Az ötlet jó.. Támogatom az atomenergiát. De most jön a DE: Ki fogja felépíteni azt a modern erőművet? Csak pér cég képes a világon ilyet, persze magyar nincs köztük.. A másik ezzel kapcsolatban egy érdekes probléma: Csernobil után legalább húsz évig nem nagyon épültek erőművek. Ennyi idő alatt a szakértők nagy része nyugdijba/vagy más pályára állt. Emiatt sokminden, szabványok, követelmény rendszerek feledésbe merültek, vagy az új beszállítóknak nem is igazán van fogalma ezekről.. Emiatt meredeken emelkedik a finnországi atomerőmű költsége/tolódik a határidő.. Ez nem olyan hogy kifaragom krumpliból he.. Mit emeljek még ki a programból? Ami nem olyan egyszerű? Ja, és miből fizeted ki az atomerőművet? Hány zsák krumpli? Illene gondolkodni!
@az igazi Sipi: "az embert a kihivasok tanitjak."
Hát nem tudom. Ha egyszer bunyóznánk, akkor utána lehet hogy kedvet kapsz, elmész edzeni, készülsz, és jobb leszel mint voltál.
Ha élesben rádküldik Erdei Zsoltot, akkor utána még az sem biztos, hogy fogsz tudni járni.

Teher alatt nő a pálma, de azért semmit nem szabad túlzásba vinni.

Nem tudom, hogy egy kizsigeret almatermelő tsz paraszt, hogy tudna rögtön versenyezni egy multival. Ez nem kihívás, ez öngyilkosság.
@Tapani_SF: Jól van. Finnország talán rossz példa volt.
@Tapani_SF: "Egyszerűen be kell látni, hogy van rengeteg olyan dolog, amit egy adott ország nem tud megfelelő minőségben / áron előállítani és olyan dolgokkal kell foglalkozni, amivel versenyképesek lehetnek (itt pl. fa, papír, IT)."
Akkor mégsem teljesen rossz a példám. Igen, egyetértek.
De mi pont az élelmiszeriparban vagyunk jók, akkor minek hozzuk be a spanyol almát, és a kínai fokhagymát?
@TaTa86.: "Az ember azt nézi, amit elé raknak. Nem dönt."
Az "ember" igenis dönt: minden háztartásban elérhető 3 csatorna, amiből választhatna. És a közszolgálati híradója helyett mégis inkább a Barátok köztöt választja, a vasánap délutáni színházi közvetítés helyett meg a kobra11-et. Ha lenne valós igény kultúrára, a kereskedelmik azt adnák: hidd el, nekik sokkal olcsóbb lenne bekamerázni a Debreceni Színházat és azt közvetíteni, mint megvenni egy csomó sorozatot vagy legyártani egy újabb showt. De "az emberek" választanak a 3-ból (ahol meg van kábel, a sokkal többől). És hidd el, a Mezzo tévé sem azért került ki több helyen a csomatból, mert a gonosz UPC el akarja sorvasztani az agyakat, hanem mert ők is látták, hogy "az emberek" nem nézik. Választanak mást. És "az emberek" akkor is választanak, amikor tévét néznek bármi más helyett. Lehet a népnek értékes műsorokat adni (több KIS tv ad is), csak akkora igény nincs rá, ami eltartana egy NAGY adót.
@TaTa86.: nem akarlak elkeseriteni, de en 24 eve kaptam kedvet a bunyozashoz es azota is muvelem a kulonbozo vallfajait..:-)

elesben akkor kuldenek ra valakire egy erdeit, ha a felso ligaban akar jatszani. ha pedig valaki a ffelso ligaban akar jatszani, akkor legyenek a kepessegei ahhhoz meltoak.
@az igazi Sipi:
"gondolom a betalicskazos reszt veletlenul hagytad ki..:-)"
Ez most mire vonatkozik pontosan?
@TaTa86.: Lehet, hogy azért, mert mégsem vagyunk benne annyira jók... A mezőgazdasági termelés, mint sokminden más, csak és kizárólag "nagyüzemi" szinten tud versenyképes lenni.

Otthoni rokonaim közül több is foglalkozik mezőgazdasággal, de semmire sem mennek, mert mindnek relatív kis területeik vannak és a többi helyi gazdával képtelenek összefogásra, mert mindben megvan a rosszemlékű TSZ rémképe. Márpedig összefogás nélkül az életben nem lesznek képesek semmiféle pl EU-s pályázaton résztvenni, ergó nem kapnak pénzt fejlesztésre és hiába lenne ott a "jó magyar termőföld", de azt nem tudják kihasználni. Ennek eredményeképpen pedig a spanyol alma még a szállítással is olcsóbb lesz, így pedig a tömeg azt fogja vásárolni.
@TaTa86.:
Én meg svédben vagyok, a helyzet ugyanaz.. Gyártanak még? 2 autómárkát.. nem is szarokat.. Miért van az hogy látok francia/német/amerikai autókat? Mobilt: Sony/Ericson miért lehet nokiát LG stb kapni? Meddig soroljam? Az igazi dolog ami megvédi a saját gyártású dolgokat, hogy tudják azt amit a versenytársai.. Na ez a protekcionalizmus.. :) Ők úgy állnak hozzá a fejlesztéshez: Csináljunk valami olyat, amit jobban tud/vagy olcsóbb mint a konkurencia, esetleg a kettő együtt..
@TaTa86.:

Az ember nem azt nézi amit elé tesznek, hanem amit érdekesnek talál. Ezért fontos a választék.

Ez a fuldoklós hasonlat jó. Ki van írva minden medence mellé, mélyvíz csak úszóknak. Ha nem tudsz úszni ne ugorj bele fejest, mert megfulladsz.

A bulvár nagyon is így működik. De próbáld ki. Hívd fel a blikkújságot, vezesd elő a sztorit. Ha fel is hívják a két érintettet, és azok cáfolnak, akkor is hír lesz, és te leszel a "meg nem nevezett informátor".
@Muad\\\'Dib: hat arra, hogy akik eszreveteled szerint talicskazzak innen a penzt, azok elotte betalicskaztak nem keveset. epitettek infrastrukturat, hoztak letre munkahelyeket, 100 milliardos adobeveteleket generalnak az allamnak es rengeteg hazai beszallito abbol el, hogy a talicskazok az ugyfelei.

ugyhogy amit kitalicskaznak, az a profit. amit en nem sajnaloko toluk, ugyanis egy profitorientalt ceg nem karitativ szervezet, nem azert dolgozik, hogy boldog-boldogtalan jol eljen, hanem anyagi haszon remenyeben. ha nincs haszon - ertsd: ures a talicska - akkor baszik ide infrastrukturat epiteni, munkahelyeket teremteni, beszallitoi szerzodeseket kotni - ertsd a kitalicsakazas remenyeben betalicskazni.

es igen, tobbet szeretne kitalicskazni, min amennyit betalicskazott. ezt hivjak befektetesnek.
@Tapani_SF: majd megoldja a jobbik haztaji gazdasagokkal..;-))

emlekszem, volt mar egyszer egy ilyen probalkozas a vilagban, mao ce tungeknak volt valami falukoho programjuk...

na annyi eladhatatlan biliacelt sem gyartott meg orszag amiota a vilag vilag:-D
@ati27: Tény, hogy manapság 20 körül van a világon azon cégek száma, akik kápesek komplett atomerőműveket építeni. Tény az is, hogy a nem sokkal több cég épít metrószerelvényeket sem, aztán mégis tudtunk venni és még veszünk is. PPP-konstrukcióban harminc év alatt ki tudnánk fizetni egy ilyen erőművet, akkor már csak fűtőanyag meg lerakó kell, de úgy vélem ezek már kisebb nehézség. Jobb részletekben kifizetni valamit, ami a miénk, mint az orosz gáznak egy az egyben kiszolgáltatottja lenni évtizedeken keresztől, aztán meg a végén nem marad belőle semmi.
@tommybravo: 28
A ma élő franciák a nagy népvándorlással és vallásszabadsággal nagy árat fognak fizetni apáik múltbeli hibáiért.
@az igazi Sipi:
Azért ne legyél demagóg. A profit ellen senki nem beszélt. De hogy van az, hogy bizonyos országok rá tudják venni még a Tescot is, hogy normális áron vásároljon hazai termelőktől. Nyilván úgy, hogy a cégnek a profit a fontos. Van egy minimum szint, ami alatt nem hajlandóak befektetni, de maximum nincs. Gondolom te sem tiltakoznál, ha holnaptól 10-szer annyit keresnél. De nem is mész el azért, mert nem fizetnek 10-szer annyit. A profitmaximumra törekvő cégeket valamilyen szinten szabályozni kell. Ha nem teszik, akkor jön a rablókapitalizmus az egészséges verseny helyett.
@bozoa:
Persze, persze ez igy igaz.. De a reszleteknek kamata is van.. És nem aprópénz amiből egy ilyen beruházás megvalósul. És azt a pénzt valamiből elő kell teremteni. Az pedig gyanithatóan az adóból lesz. Az, hogy adót tudj előállítani, értéket kell teremteni. Tehát dolgozni kell. Értéket meg úgy tudsz teremteni, hogy versenyképes termékeket versenyképes áron prezentálsz. Tudomásul kell venni, minden-mindennel összefügg. Ennyi erővel azt is mondhatta volna a jobbik építsűnk fuziós erőművet.. MErt az hidrogennel műkszik és 10 kiló hidrogénnel el lehet látni budapastet, a hidrogént meg majd kivesszük a vizbűl..
No megyek tanulni.. MErt csak igy lehetek versenyképes.. 35 éves fejjel..
@Fabius: Ismerősöm volt újságíró a Blikknél. Nem így működik. Ha fizetsz egy rahedli pénzt, lehoznak neked akármit, hírbe hoznak, kreálnak sztorit stb.
(Most mondhatnád, hogy Vona fizessen, de akkor sem szerződne a Blikk, mert ezzel a többi ügyfelet idegenítené el.)

@ati27: Svédországban hány évig volt Szovjet megszállással egybekötött tervgazdálkodás? Ja, hogy Hitler otthagyta az aranykészlete felét, mert kellett neki a svéd acél, és az egész ország már 200 éve qrva gazdag?
Ilyen feltételek mellett én sem akarnék protekcionizmushoz nyúlni...

"Az ország mezőgazdasága a kedvezőtlen adottságok ellenére is fejlett. Legfontosabb ágazata a szarvasmarhatartás (hús- és tej-gazdálkodás).A déli és középső területeken őszi búzát, zabot, cukorrépát, burgonyát termesztenek.

Természeti erőforrásai jelentősek és változatosak. Ásványkincsei közül legfontosabb a Lappföldön(a Sarkkörön túl) bányászott kiváló minőségű vasérc. Kiterjedt fenyő- és lombhullató erdőinek fáját, energiában gazdag folyóit hatékonyan értékesíti."

Ami azért is vicces, mert Svédország úgy tartja meg a mezőgazdaságát, hogy eleve hátránnyal indul.
@Fabius: A mélyvizes hasonlatra: Nem önként mentünk bele. Neked is felhívom a figyelmedet a a német, majd után 40 éves Szovjet megszállásra.

Szóval ahelyett, hogy cinikusan felteszed a "minek ment oda?" örök klasszikust, inkább amiben tudsz segíts. Pl ne gyalázd az jobbikot(vagy akár az lmp-t), azért amiért nem érdemlik meg.
@TaTa86.:

Úgy érzem szereptévesztésben vagytok. Én a választópolgár vagyok, ( pláne most, kampány idején, választások előtt hangsúlyosan) akit meggyőzni kellene kioktatás helyett. Ha én, -akihez elvileg szóltok- kritizálom azt, amivel ez nem fog menni, akkor nem gyalázkodok, hanem véleményt mondok. A magam cinikus módján.
Ezzel két dolgot tehettek ti is, és mindenki más is:

1. elgondolkodtok rajta
2. tudomásul veszitek

Én pedig majd a többi választóval együtt áprilisban eldöntöm, ki lőtt kevesebb/kisebb bakot, ki az aki meg tudott győzni a vélt igazáról.
@TaTa86.:
Sajnos tévedsz! Svédország az 1900-as évek elejéig bazi szegény volt.. Rengetegen kivándoroltak amerikába.. Egy ismerősöm beszélt egy 90éves nénikével, aki elmesélte hogy télen bizony elég szar volt.. -30 ban ugy vizethuzni a kutból, hogy előtte fel kellett törni a jeget. Másrészt igen komoly csatározások folytak a történemükben hol az oroszokkal, hol a dánokkal, stb.. Bizony ami itt van ők jóval kevesebb mint 100 év alatt érték el.. mondhatjuk ugy hogy a második vh óta. Persze OThhon még 50 év mulva is a 40 év orosz megszállásra fognak hivatkozni. A magyarok soha nem tudják megtanulni hogy csinálni kell a dolgokat és nem másra mutogatni.. Az nagyon megy, minden oldalnak.. A jobbiknak pláne.. a szociknak pláne.. Elére is kéne nézni nem csak sírni/hőbörögni. Persze az sokkal könyebb
@Muad\\\'Dib: gondolom ugy, hogy ott elelmiszer eseten a termelok osszeallnak, letrehoznak egy szovetkezetet, amelyik fenntart egy marketingest, egy jogi kepviselot es nem jozsi ba a kapa mellol kell, hogy megvedje az erdekeit, hanem a "zug a traktor, szant az eke" mgtsz, amelyik igy mar erosen pariban lehet akar egy tecsoval, vagy madarastecsoval is...
@ati27: "ersze OThhon még 50 év mulva is a 40 év orosz megszállásra fognak hivatkozni."

orosz megszallas?
ugyan mar..

egy csomoan a 90 eve tortent trianonra hivatkoznak meg mindig:-)
@az igazi Sipi: Pszichológusok már régen rátaláltak arra a "rejtélyre", hogy az ember a saját gondjait külső okokra vezeti vissza. Más problémáit viszont vélt vagy valós jellembeli hibáira. Mindenkinek van kifogása, miért késik el néha a munkahelyéről, de "más" nyilván azért késik, mert egy megbízhatatlan senki. Hasonló a helyzet "az emberek" hozzáállására is az elmúlt évtizedekkel kapcsolatosan: "az emberekkel" folyton kiszúrt a rendszer (ezért korrumpálunk, nem adunk/kérünk számlát, szlovák rendszám), bezzeg amikor más csal, ügyeskedik, az egy utolsó szemét (offshore-bizniszek).

(Egyébként 29 év mínusz 1 hét).
@az igazi Sipi: Egy sc2-ben mindenképpen benne leszek! XD

"egy csomoan a 90 eve tortent trianonra hivatkoznak meg mindig:-) "
Talán mert még mindig ugyanúgy nyögjük a hatását. Gondolj bele, 10 évesen leamputálják a lábát. Ha 50 évesen focizni hívnak, te még mindig arra fogsz hivatkozni, hogy nincs lábad.

@ati27: Jól van, akkor üsd csak a magyarokat, ha attól te többnek érzed magad.
Egészen szánalmas ez a cinikus hang. Nem, 50 év múlva nem fogunk arra hivatkozni, de most itt volt egy 40 éves megszállás, és egy 12 éves posztkomcsi uralom.

@Fabius: Nem vagyok szereptévesztésben, te hiszel engem netaktivistának.
Én is választópolgár vagyok, aki egy normális országban akar élni. A Jobbikra úgysem szavazol, az LMPt pedig nem az én világom, úgyhogy nem akarlak rávenni semmire, csupán a szemléleted hibájára akarlak rávezetni.
@TaTa86.: kijon meg az iden..?
miota igergetik mar blizzardek..:-)

ertem en, de ha mar egyszer levagtak, akkor levagtak, visszanoni nem fog.

abbol kell kartyazni, amit osztottak, nem abbol, amit szeretnek.
nem, nem ütöm.. Ha igy érzed.. Persze-persze trianon.. megtörtént. Azon változtatni nem lehet. Mert egy nagyobb ország jobban boldogul? Ott van ausztria méretben kicsit kisebb, lélekszámban ugyanaz.. Svádoszág 4 szer akkora 8.8 millió (soksok bevándorló) Svájc kivesebb mint fél magyarország 7.7 millió. Persze lehet ellenpéldákat is mondani.. Nem értem, miben hátrány manapság trianon? Mármint gazdaságilag?
Sőt, hogy tovább fűzzem éppen előny gazdaségilag.. Románia, szlovákia vajdaság.. A románok pl azért fujnak a magyarokra mert gazdagabbak, többet-jobban tudnak üzletelni.. Ott pl a magyarok a "zsidók".
@TaTa86.:

Te használtad "mentünk" kifejezést. De ez mindegy.
Azt gondolom mégis volt értelme ezeket a kritikákat megfogalmazni. Eltérő világnézetű emberek túl léptek az árokásáson, a nácigeci/zsidóbuzi köpködésen, és érvekkel alátámasztott vitát folytattak.
Fix ideám, hogy a párbeszéd hiányzik a társadalomból. A lövészárok feletti átkiabálást nem nevezem vitának. Viszont itt ma -talán- sikerült érveket ütköztetni, ezt pedig köszi minden résztvevőnek.

Nem akarom lezárni, folytassátok, csak ez jutott eszembe.

Csatlakozva a mérsékeltek "vénségéhez", én 38 :-)
@ati27: Ezt majd egyszer hosszabban kifejtem, de nem most.
A lényeg: az egész környéken lúzerország vagyunk, és ez meglátszik a hétköznapok mentalitásán. Mi vagyunk azok, akit, ha megtámadna nem ütnek vissza. Akiket el lehet üldözni a hazájából, és utána annyiban hagyjuk.

Ha ez így marad, akkor mindig lesz valaki, aki minket fog betalálni...

Ezért fontos az autonómia, és a határok részleges revíziója. Hogy visszaadja a hitet, és hogy nem nézzenek minket boxzsáknak.
Ezért fontos trianonozni(, habár már nem az van érvényben, illetve ma álomnak tűnő maximális követeléseinket a trianoni szerződés automatice garantálta.)

@az igazi Sipi: Hát ha idén sem akkor gond lesz! XD
Autonomia, persze kell.. határok reviziója? Osztán minek? Mondd valamit hogy EU? Betegek is a szlovákok, mire összehoztak egy "nemzetállamot" addigra pont értelmét vesztette a dolog.. :) Nem, nem nem kell semmi revizió, kell viszont az érdekeinkért magabiztosabb kiállás. Az elmult MSZP-s kormányok nem sokat tettek ez ügyben, az biztos.. Sőt.. De semmi szükség revizióra!
@TaTa86.: Ne már baszki, legalább egy liberálbolsevikzsidónácit vártam volna :-D:-D
@Fabius: Ez a meglepetés ereje! Váratlanul ért mi? :D

@ati27: "Mond valamit hogy EU?" Nem. Semmit. (Azon kívül, hogy belőle emeltszintűztem...)
Miért?
Egyébként pont a tótokat akartam felhozni. Ameddig nem szerzünk érvényt az 1. bécsi döntésnek, addig nem lesz itt soha béke.
Akkor végre lenyugodna mindként oldal. A tótok nem rettegnének a 20.000 fős magyar kisebbség miatt, mi pedig nem frusztrálnánk magunkat azon, hogy még a szlovákok is!
A nálunk lévő szlovák kisebbség pedig megoldaná a kisebbségvédelmi problémát is, anélkül hogy a nagy testvérhez folyamodnánk. Mi nem bántjuk az övét, ő nem bántja a miénket.

(Egyébként azt nem értem, hogyha az EUban a határok azok csak névlegesek, meg nem jelentenek semmit. Akkor miért olyan nagy kunszt őket módosítani? )
1. bécsi döntés? Viccelsz? Kik döntöttek akkor? A németek! Kihasználták ezeket a dolgokat.. Mesterien. De pont te nem fogod megérteni ezt.. Hidd el egy bizonyos intellektuállis szint felett az emberek le sem szarják, hogy ki milyen nemzetiségű.. De ezt hiába magyarázom neked, soha nem fogod megérteni.. Ami nem is a te hibád.. A hetalomra törekvők játszák ki az érzéseidet, csak te ezt nem látod..
@TaTa86.: A bécsi döntés békét hozna??? Tudod te, hogy hirtelen mekkora szlovák kisebbségünk lenne? Egy jó kis határrevízió pont nem békességet hozna. Ha a "nem bántjuk az övéket..." elv működne, akkor a magyar kisebbség elég nagy békében élhetne Szlovákiában... Meg a világ eleve nem így kellene hogy működjön: attól hogy "ők" rosszarcok, nekünk még nem kell seggfejnek lenni.
@tommybravo:
"Tudod te, hogy hirtelen mekkora szlovák kisebbségünk lenne?"
Igen, pont ez a lényeg. Lenne vagy 50-100.000 szlovákunk. (Most nem azért de az 1.000.000 cigány mellett kész felüdülés. Egyébként tudsz te olyanról, hogy szlovák felkelés/lázadás?)

"Ha a "nem bántjuk az övéket..." elv működne"
???

"Meg a világ eleve nem így kellene hogy működjön: attól hogy "ők" rosszarcok, nekünk még nem kell seggfejnek lenni. "

Fogjuk meg egymás kezét, énekeljünk dalocskákat, és szedjünk virágokat! XD
Én még azt hittem én vagyok naiv.

Szóval de! A világ így működik, és a diplomáciában seggfejeknek terem babér.

@ati27: "Hidd el egy bizonyos intellektuállis szint felett az emberek le sem szarják, hogy ki milyen nemzetiségű.. "
Huhuj, übermensch detected!
Na milyen nagy intellektusod van neked? Ez a benyögésed épp egysíkú beszűkült gondolkodásra vall.
@TaTa86.: marmint az, hogy nem kulonboztet meg embereket szarmazas alapjan...?

na ezt vezesd le szepen nekem, mint egy vivomeccset..:-DDD
Jó kis post. Jót röhögtem. Nem a Jobbikon, hanem a humoros megfogalmazáson.

Itt Borsodban szeretik a Jobbikot az emberek. Azt mondják, hogy majd ők odab@sznak a cigányoknak. Amikor megkérdezem, hogy mi is a pontos tervük erre a kényes témára, akkor nem tudják. Csak annyit tudnak, hogy odab@sznak... Ezzel lehet nem kevés szavazatot szerezni...
@dfcwolf: Ne csodálkozz rajta. Ha abból indulsz ki, ami Lyukóvölgyben, a számos utcákon, a Szondi telepen, a borsodi falvakban, Ózd-Hétesen, Meszes-Krasznokvajda térségében zajlik teljesen érthető. De ezt neked nem kell magyaráznom. Viszont aki kormányzati szerepre, vagy parlamenti képviseletre pályázik, az nem mehet el a probléma mellett.
Jó a helyismeret. Nagyon jó! Valóban nem lehet mellette elmenni. Pont az eddiggi mismásolás, emelte a Jobbikot ebbe a szerepbe. A töketlenkedés vezetett a megszületésükhöz... Tagadták a cigánybűnözést és egyszer valaki kimondta. Aki meg kimondta, az lett a hős. Persze a megoldással már baj van. De az emberek szeretik, ha valaki olyan dolgot feszeget, ami megkeseríti az életüket. Van aki ezt populizmusnak hívja. (én nem) A Jobbik érzelmi alapon tör előre. A szerelem pedig felülírja az értelmet. :)
@dfcwolf: Az valóban nem megoldás, ha csak beszélünk az emberek életét megkeserítő dolgokról. De az sem, ha pol.korrekt nyilatkozatokban beszélni sem lehet erről. Pásztor Albertet is meghurcolták a kijelentéséért, pedig igazat mondott. Tehát a probléma nagyon is valós, foglalkozni kell vele akár érzelmi, akár értelmi alapon.

Ezzel nem azt mondtam, én helyeslem a Jobbik módszereit. Ez olyan állatorvosi ló, aminek az egyik oldal a közelébe menni sem mer, a másik meg átesett a túloldalára a lendülettől.
@Fabius:
Az embernek ha gondja van, már néha az is elég ha elmondhatja valakinek. Ez is hozhat valami kis megnyugvást. Nem vár megoldást, csak kiönthesse a lelkét. Ezt érzem most a Jobbiknál. Úgy vannak vele, hogy ha valaki megcibálja a nagy oroszlán bajszát helyettük, már az is valami. Pásztor Albert igazat mondott! Ezt csak azok tagadják akik valami nagy íróasztal mögött élnek és onnan néznek a világra. Onnan osztják az okosságot.

Piri nénit nagyon dühíti, hogy ellopják az uborkát a kertből. Teljesen érthető! Engem viszont sokkal jobban dühít az, hogy milliárdokat toltak el a BKV-nál. Egyéb helyeken meg még most is tolják. Ha azokat a pénzeket meg lehetne tartani, akkor szerintem sokkal jobb lenne nekünk. Mindkét probléma nagyon fontos! Csak úgy tűnik valakiknek fontosabb exponálni a romákat és ezzel elvonni a figyelmet az igazi nagy csalásokról.

Én úgy veszem észre, hogy a romák sem tudják mi lenne jó nekik. Persze ebben benne van az is, hogy a vezetőik alkalmatlanok. Viszont köztük is van sok értelmes tanult ember. (Nem egy ilyennel találkoztam már.) Azt nem értem, hogy miért nem állnak a romák élére, hogy utata mutassanak nekik? Miért ezek a Kolompár Orbán féle emberek a vezetőik?

Nagyon nehéz lesz ezt megoldani és nem lesz gyors folyamat. Hisz az eddig vezető út is hosszú volt. Jön a Jobbik a csendőrséggel... Az emberek felkapják. Minek kellene nekünk még egy testület? Ezt az egyet sem tudjuk normálisan üzemeltetni. Teljesen mindegy minek hívod a rendfenntartó szervet. Lehet felőlem mókus örs is a neve. A lényeg az, hogy normálisan működjön, legyen jogköre és éljen is vele. A megoldás ebben van és nem a nevében. De az emberek fejében van egy kép, hogy a csendőrök bizony odab@sztak. Miért felejtették el, hogy az "átkosban" a rendőrök is ugyanúgy odb@sztak?
@dfcwolf: Mi látjuk azt is, ami a BKV jellegű cégeknél folyik. De Piri néninek az egy sose látott cég egyszervolt dolga, amire talán fel sem pillant, ha meghallja a hírekben. Viszont ha az uborkáját és a tyúkjait lopják ami az ő megélhetése volna, az nagyon is érdekli.

Ezt látja át a Jobbik, -jegyezzük meg, ezt joggal- csak a kínált megoldás szerintem sem jó. Viszont Piri néninek a jelenlegi semmitől több. Tetszik vagy sem, erre megoldást kell találni minden pártnak. Az világosan kiderült, az agyonhallgatás és a PC nyilatkozatok nem vezetnek sehová.
Természetesen mindkét probléma nagyon fontos! De nem látom, hogy kapkodva akarnák megoldani bármelyiket is...

Hányok a PC kifejezéstől. Hogyan lehetnél olyan beágyazódott, korrupt politikusokkal PC, akik soha nem voltak azok? Párbeszéd kéne és nem pártbeszéd.
süti beállítások módosítása