Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "„Ez azt mutatja, hogyha normálisan viselkedik egy polgármester, és nem a különbözőségeket keresi ... (2024.04.18. 18:00) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.01.25. 08:00 Fabius

Döntsétek romba a székházakat!

Címkék: kampány jobbik vona

Joshi szívében kés, Maunika nyakán
Kötél, s utánok több is jön talán,
Hatalmas kezdesz lenni végre nép!
Ez mind igen jó, mind valóban szép,
De még ezzel nem tettetek sokat,
Döntsétek romba a székházakat!

Petőfinek ez a kitekert strófája jutott eszembe, mikor elolvastam a Jobbik kampány nyitó rendezvényeiről szóló beszámolót.
Picit kétségbeestem. A szokásos ködharapás mellett Vona Gábor megnevezte az ország romlásáért felelős főbűnösöket.

Az RTL Klubot és a TV2-t.

Bakker. Ha már a Jobbik sem talál magának más ellenségképet ezeken kívül, akkor itt valami komoly baj van! Tudom, ez a poszt alkalmas lesz a hiány átmeneti pótlására, de akkor is. Ezek is elkezdtek belülről kifelé felpuhulni, mint érett Pálpusztai a konyhaablakban? Vagy a hely szelleme (az egykori helyi MSZP székház volt a helyszín) szállta meg a Szebb Jövő Magyarországának Miniszterelnökét -mert ő csak így nevezi magát végtelen szerénységében- és bénította nyelvét csalárd ármánnyal?

Lehet ebben valami. Mi más késztethet ugyan egy pártelnököt, kinek hívei rendszeresen Szlovákiában hakniznak Gárda népviseletbe öltözve, hogy pont Fico-t állítsa példaképnek? Azt mondta a Szlovák Demagóg a követendő példa, mert képes volt a se múlttal, se történettel nem rendelkező szlovákoknak nemzeti öntudatot adni. Igen, jól érted, azzal, hogy rühellnek minket. Hangolódjunk hát gyűlöletre, és kövessük a szlovák testvér által kitaposott utat.

Ezek után már ne lepődjünk meg azon, hogy Vona szerint a válságból kifelé az IMF-el, Amerikával és Izraellel való konfliktuson keresztül vezet az út.
Nabazz! Most mit csináljuk? Üzenjünk hadat a világ első számú szuperhatalmának? Végülis gyakorlatunk van benne, 1943-ban hasonlóan ötletesen megtettük, rajtunk röhögött a fejlett világ érte. (anekdota itt) Ezt azért kifejthette volna bővebben, mit is ért ténylegesen konfliktus alatt? Morvai majd beszólogat nekik? Metélt farkincák mellé repertoárba veszi a néger brét is internetes levelezésében? Vagy a Gárda Von'ulni fog a Fehér Ház előtt is?

Kínzó kérdés maradt azonban, hogy mi köze ehhez az egészhez a két kereskedelmi tévének? Nem akarták közvetíteni, mikor a V napon Vona partra úszik Brighton Beach-nél?

238 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr401699633

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az új Emese 2010.01.25. 10:18:14

Vona Gábor arról tutul:győz a Jobbik, bili burul.Miről szól e mese?Ő az új Emese;seggbe kúrta ősi turul.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerkesztő! Buta vagy és még hülyeségeket is mondasz. Máskor jobban készülj fel és tényeket közölj, ne hasra ütött HOZZÁADOTT hazugságokat.
Kritikán aluli bejegyzés, ilyenek nem valók az Index címlapjára.
@chevrosanyi: Mi van? Nem tetszett az anekdóta?
@chevrosanyi: melyik állítás hozzáadott hazugság? Vagyis mit nem mondott Vona? A tévéset, a követendő példának állított Ficót, vagy az Amerikás konfrontálódást?
a magyar néplélek és kultúra valódi megrontói valóban a fenti két tv csatorna környékén keresendők. Kevesen tettek annyi károsat a magyar kultúrának, mind ők, de ez Vona Gábor előtt is tudható volt.
Végülis TV-székház ostromban igazán jók a srácok, a többit meg majd meglátjuk.....
Vona úr felsorolása nem teljes. A harmadik ("utas a Halál" - hehe) amit be kell tiltani: index.hu

Sokat tett a magyar internetes társadalom megrontásért.

Bizonyíték kell?
Feltették ezt a blogot is a címlapjukra.
Ez csak egy.
Szégyeld magad Fabius! A Jobbik végre hadat üzent a népbutító, értékellenes, nézettséghajhász tévéadóknak, akik legalább annyira hozzájárultak a fiatal generációk tévéellenes életéhez, mint az internet maga, és te egyből a Fehér Ház elé küldenéd őket? A magadfajták miatt toporgunk egy helyben, ugyanis ti nem ismeritek fel és nem ismeritek el, mennyire sokat segít az egyéni boldogulásban is a nemzethez való kötődés, legyél akár magyar, szlovák vagy amerikai vagy akármi. Ilyen hozzáállással még az őseink által nehezen megszerzett föld megtartása is lehetetlen, ellenben van egy népcsoport, amely a muszlim tenger(sivatag) közepén is hazát szakított ki magának és elég jól tartja magát. Bármennyire is sokan nem szeretik/nem látják szívesen azt a népet, azért lehet tőlük mit tanulni összetartásról, hazaszeretetről.
A magyar nemzetet az Animal Planet, az Extreme Sport Channel és az EuroSport2 teszi tönkre!

Szavazzatok április 11-én a Hüjehalyó Pártra!
Ja, és a varánusz egy dögevő, a szája tele van halálos baktériumokkal.
Én a "Ha nem tetszik, ne nézd!" pártra szeretnék szavazni...
@bozoa: utoljára Kádár idejében volt divatban, hogy elhallgattatjuk azt, ami nem tetszik. Lehet nektek ez szimpatikus, de nekem pont elég volt abból a rendszerből. Szerintem ezredik kérdés, hogy mit adnak a ker.tévék. Szomorú az, ha szerintetek az a főbűn, és az első számú probléma.
@chevrosanyi: Egyet értek, minősíti az Indexet,most jön még csak a fröcsögés fasiztázás java
az a szerencse, hogy ezek a fasiszta diszfaszok annyi mindent be akarnak tiltani, le akarnak romnbolni, meg akarnak nyomoritani, el akarnak puszrtitani, hogy itt-ott mindenkinek beletenyerelnek az erdekeibe..

egyszeruen az ilyen ideologiak magukban hordozzak onon maguk bukasat:-)
Vona és népe nézze csak a Turul tv-t!

(hülye seggfej az elnök úr)
@Epikurosz: ahogy mondod :-) Minden kilégzéssel szórja magából a gonosz spórákat, fertőzi a környezetét :-D
Én is egyetértek, bár azt hiszem ez az ellenségkeresés Jobbikot minősíti, és én most nem is fasiztáznék, megmaradnék a sovibiszta jelző mellett - ez a minimum velük kapcsolatban (bár kétségtelenül fasiszta is a nagy Vezír)
@gorcsev54: ha nem tetszik, hogy lefasisztaznak akkor ne fasiszta ideologia menten elj...

egyszeru ez:-)

lassuk be, amit vona mind politikai, mind kulturalis vonalon meg kivan valositani az bizony fasizmus. nem azert, mert ennek a szonak gonosz jelentese van, mert nincs neki. olyan, mint a kek, vagy apiros, vagy a zold. jelol valamit. a szinek nevei azt jelolik, hogy a feny teljes spektrumabol mely hullamhosszokat ver vissza bizonyos targy, a fasizmus pedig azt jeloli, hogy a teljes politiklai spektrumbol melyiket vallja maganak egy politikai ero.

a kek sem azert kek, mert ezzel bantani akarjak es a fasiszta sem azert fasiszta, mert bantani akarjak ezzel - az mas kerdes, hogy a modszerek, amik fasisztava teszik termeszetesen megengedhetetlenek egy jogallamban.
Baszki, anno a szocialista erkölcs ellenes műveket nem lehetett nézni, most a nemzetellenesek jönnek?

A röhej az, hogy a két dolog a jelek alapján ugyanaz, tehát a párttitkárok és vona gábor ízlése megegyezik. Ilyen paradoxon pedig nem létezhet.
Szerencsére mindenki azt néz, ami neki tetszik. Senki sem kényszeríti az embereket arra hogy a kereskedelmi adókat nézzék.
A lényeg azonban mégiscsak az - hogy valamit mondani kell, hiszen amiről a Jobbik még semmit sem mondott az az, hogy mégis milyen gazdaságpolitikai eszközökkel kormányozná kicsiny hazánkat. Amit eddig mondott az a totál csőd, bár kétségtelenül jól hangzik minden magyar embernek, de azért az tény hogy a nagy hazaszereteünket meg nem ehetjük. A még nagyobb baj hogy a FIdeszről sem tudjuk hogy mit szeretne csinálni ez ügyben - szóval akkor most mi lesz? Az MSZP az utóbbi egy évben végre csinált valamit - de ez meg kizárólag csak az Oszkó féle brigádra vonatkozik, Ők meg elmennek, tehát semmiképpen nem szavaznám be a ismát a múkltata és a szörnyű pártot - de akkor ki marad? Bokros Lajos? Félek nem fogja elérni az 5%-ot akkor meg elvész a szavazat.
KIRE SZAVAZZAK? mert engem tényleg az értdekelne hogy mi a fasz fog itt történni, nem pedig az hogy ki mond olyat ami a legjobban tetszik. Tessék már kicsit felnőtnek lenni...
@bozoa: ott vagy eltajolva kis baratom, hogy senkinek nincs joga megmondani, hogy ki mit akar tenni szabadidejeben.

ha maunikasot akar nezni, akkor megteheti. ha jozsibaratot, akkor megteheti. ha pornora akarja telerecskazni a 42-es lcd kepernyojet, azt is megteheti a sajat lakasaban. nezhet zsido nepdalestet, ciganyzenei osszeallitast. amit akar es amihez kedve van.

erted? es vonanak kurvara nincs joga ebbe beleszolni. es neked sem. es a tobbi kis onjelolt erkolcscsosznek sincs joga. )

ertve vagyok?;-)
@Kangörény_: zazrivec-vonanak is moszkva adja az utasitasokat - es kampanypenzeket -, mint anno kadareknak..

nem meglepo a hasonlosag:-)
Tv2: OV-Bardos interju? Bardos csak hazudozott folyton, vedte gyf segget! Undorito nyalas tetu!
rtl: a buta show-okkal, monika,balazs,gyozike,benko... es behazudjak hogy erre van igeny. Aha. persze! mert sok helyen csak ez van. semmirekello sportkozvetitesek, gagyi filmek estenkent,hetvegente... rtl musorigazgatobol kormanyszovivo ugyehogynepersze...
sorolhatjuk meg!
Mónika monnyon le! Ő felel a gazdasági válságért is. Joshi barát meg a TB csődért...
Ezt a baromságot komolyan mondta ez vona?
Beszarok mindjárt.
Ebben az országban min den barom alakíthat pártot?
Ok, ok. A kultura nem erőssége ennek a két csatornának.
És? Ettől van 800 ezer rokkant, 1 millió munkanélküli, alacsony nyugdíjak és fizetések?
Ha betiltja akkor leszen majd itt anyagi kánoán?
Vagy ez csak a zsidóüldözés része?
Van egy kozmetikus ismerősöm. A csaj kibírhatatlan emberileg. 12 éve mindhonnan kirugják ezért, hiába lenne jó szakember.
Most a vona elhitette vele hogy a zsidók miatt van ez :)
Megvan az ok, a bűnös.
Minden barom a saját gyengeségére keres valami bűnbakot, így lesz jobb a közérzet.
Sötétség :)
Indulatok mentén keresi a szavazóit. Megnézi kit anyáznak, elkezdi ő is ekézni, hogy vörös ködben egyesítse a különböző okok miatt hörgő embereket. A kereskedelmi televíziózást böködni azért mégis egy kicsit agyatlan lépés. Egy párt ami elvágja magát a legnézettebb csatornáktól...végül is a Jobbik. Így tovább fiúk.
a kereskedelmi tv-k tényleg szarok s néha még ártalmasak is, de hogy mennyire hányingerem van a neten elindult jobbik-nyomulástól, az leírhatatlan. Minden nyomorult post kommentjei a 3.bejegyzéstől már a Jobbikról szólnak, ezek tényleg komolyan veszik a rájuk osztott melót...
A Jobbik programjából tudjuk, hogy lesz Turul teszkó, ahol a nép vásárolhat magyar vállalkozók által gyártott (a multik ki lesznek seprűzve) plazmatévét és ezen nézhetik a 365 részes Emese álma c. filmsorozatot (+ismétlés naponta négyszer).
Továbbá napi Vona iránymutatás is látható és hallható lesz.
Bogár László pedig közgazdasági távoktatásban részesíti a népet!

;-)
@ladislaus: Te nézed? Mert akkor te magad is ebbe a közegbe tartozol.
Nm kell nézni, elvan az ember Mounika nélkül is.
Ha Vona egy nácifasiszta zsidóellenes lenne, akkor benne lenne a programjában a vasútfejlesztés, és a marhavagongyártás újraindítása.
@WYW: Megédesítetted a napomat :)Ez nagy poén volt!!!!!
@Rob67: dehogy nezem. De index cimlap is megirja hogy miert bunteti az ortt ezt vagy azt az adot... - sajnos nem elegge.
@ladislaus: es?

egyszeruen jogukba all olyan musort adni, amilyet gondolnak. nyalhatnak segget, kopkodhetnek masikat.

erted.
sajtoszabadsag van.
@ladislaus: Van igény. Én pl. szeretem a maunikasaut.
A balázs sót meg talán mégjobban, mert a fiatalokat szólítja meg!
az m1-en, m2-őn és Dunán szoktak értelmes filmek, dokumentumfilmek lenni. lehet választani.

tényleg nem értik az emberek, hogy ha egyszer visszajönne a cenzúra és a diktatúra, akkor az rá sem lenne tekintettel? még ha 95%-ban egyetértene is, az 5%-ért simán bezárhatnák, kivégezhetnék, vagy egyszerűen nem nézhetné meg. mi ezen olyan bonyolult?
Ceausescu komolyabb arc volt mint a Fico, de érthető végülis, mert a Zázrivecz inkább tót név. :)
én megmondom öszintén szoktam tv2-t nézni,igen is elítélem azokat akik zsidóznak és cigányoznak,olvasok stop.hu-t,index-et nem csak kuruci .infot.
azt is őszintén megmondom nincs magyar zászló a hazam tetején és nem megyek soha sem tüntetni ki az utcára,de ha ki mennék sem jutna az eszembe megostromolni bármit is és kirabolni az üditő automatákat,azzal védekezve,hogy forradalmár vagyok.
MOST AKKOR ÉN NEM VAGYOK MAGYAR???
SZOPJON LE AZ ÖSSZES SZÉLSŐSÉGES ERŐSZAKOS BUTA KÖCSÖG!!
@ladislaus: eppen ideje az ortt-t is szetzavarni a halal retkes..:-)

egy csomo haszontalan zabhegyezo.
kozpenzbol...
@Vagyok, aki vagyok...: lemondásokkal is jár az élet és a minőségért szenvedni kell!

Az a baj, hogy mindenki mondhat mindent, és ezzel megzavarják a nép agyát, összezavarják az értékrendjét, aminek biztosítása állami feladat lenne.
Ám a cionisták, meg a liberálisok sutogó kampányát hangszórókkal elősített neofm adók bochkolódásával mételyezik a tiszta magyarságot.
Ennek egyszer véget kell vetni.
Aztán aratni. Meg szántani.
Miért ne tehetné meg Vona, ha tűzközelbe kerülnek? A jelenlegi garnitúra is lapátra tette a Slágert meg a Danubiust, amiket -bár csak a zenei sekélyességük miatt- én sem szerettem, mégsem voltak százezres tüntetések. Ha egy adó népet butít, meg kell regulázni. A szülői felelősség is hatalmas, de könyörgöm, milyenek lesznek azok a gyerekek akik este mese helyett a Benkő lantművész úr dugását látják?
Az említett kereskedelmi csatornáknak értéket kell közvetíteniük, ha nem akarnak az árral szemben sodródni.
Hagyományosan Budapesten és a vidéki nagyvárosokban volt az mszpszdsz támogatottsága nagyobb. Pont ott, ahol volt kábeltévé és nem csak az ördögtőlvaló RTL-tv2 volt elérhető. Tényleg ez a két csatorna lenne a jobboldal és a nemzeti érzésű hazafiak legnagyobb ellenfele???
@kolbászoszsömle: "Az a baj, hogy mindenki mondhat mindent, és ezzel megzavarják a nép agyát, összezavarják az értékrendjét, aminek biztosítása állami feladat lenne."

hat ez valami gyonyoru...:-DDDDDD
@az igazi Sipi: vannak dolgok, amikre joggal lehet büszke az ember. :)))
Utálom a fasisztákat és a Jobbikot is. (Mondjuk fenti 2 egykutya...)

Viszont a TV2 és RTL Klub elleni kirohanásban van valami jogos. Többek közt a fenti TV-adókon szereplő riha celebek és semmit felmutatni nem tudó felszínes emberek miatt prostik és ribancok sok fiatal példaképei...

Persze a dózer azért nem európai megoldás a helyzet kezelésére...
@az igazi Sipi:

Majd mi megmondjuk, mi nem zavarja össze a NÉP agyát ( :DDD ), értékrendjét. Újra hatalomba emeljük a szocialista/keresztény értékrendet ( kicsit testreszabva ).

Ne paráználkodjatok !
@Legelő Őse:
"Szerencsére mindenki azt néz, ami neki tetszik. Senki sem kényszeríti az embereket arra hogy a kereskedelmi adókat nézzék. "

Kinek tetszik a Mónika show?
Neked?

Sajnos ez olyan, mintha egy országban csak büdös sajt lenne és penészes sajt. Utána meg azt mondanád, hogy de nem kötelező sajtot enni.
Igaz, más nincs.

A TV2 és az RTL igenis felelős, ez a szennyáradat, ami onnan jön, katasztrófa.
És ez Jobbiktól független dolog.
@gabcigirl:

Ne mi mondjuk meg, hogy a fiataloknak mit szabad nézni ! Van más csatorna is. Ahol a szülők is igényesek, ott a gyerekben sem hagy mély nyomot a tv2 meg rtl. Anno én is lenéztem a R-go meg Depeche rajongókat, a rockerekről már nem is beszélve,de náluk otthon kezdődtek a szoc. problémák, így akartak lazulni.
@gabcigirl:

közük nincs a fasizmushoz... csak a nagyorrúak suemszögéből, akik mindentől félnek, amin egyszerre szerepel a piros-fehér-zöld szín. Szomorú.
Szebb jövőt!
A kereskedelmi csatornáknak az a fontos, hogy sok reklámot adhassanak le minél drágábban. Ezt akkor érik el, ha olyan műsort adnak le amit sokan néznek. Pártállástól függetlenül rohadt sok ember nézi a két nagy kereskedelmi csatornát, pedig manapság szinte mindenkinek megvan a lehetősége nem túl drágán, hogy minimum 30 csatornája legyen.
A baj az emberekkel van. Ha az lenne az alapszitu, hogy szar műsor van a Tv-ben, akkor inkább olvasok, a minőség is javulna, mert senki nem nézné a reklámokat sem.
@tommybravo: Ezzel most lehet, hogy meglepetést fogok okozni, de Budapest áthúzva tábla után sem ér véget a civilizáció... (van kábeltévé)
Az, hogy a tömegmédiának milyen hatása van a társadalomra azt jól ismerjük. Ha sikerül a népnek egy virtuális valóságot teremteni, akkor könnyen kordában tartható. Az elmúlt tizenegynéhány év alatt sikerült az ország millióit beszorítani a Híradó-Tények-Barátok Közt szentháromság keretei közé, s hogy szabadnak érezzék magukat még altarnatívát is kaptak a másik csatornán. Lehet erőlködni, lehet példálózni azzal, hogy vannak más csatornák is, de azok a többséget nem érdeklik, mert az igényszintet már túl alacsonyra vitték, hiszen fő a nézettség.
Tudomásul kell venni, hogy széles rétegek szórakozása ma is a televízió. Tehát társadalmi szempontból nem mindegy, hogy ezeknek a nézett csatornáknak milyen a műsorszerkezete, s azoknak milyen a társadalomra gyakorolt hatása. Ezért kellene őket kontroll alatt tartani.
Aztán hogy ezt a kontrollt ki vezényli, az már másodlagos. A Jobbik lehet, hogy gondol a jövő generációkra is. És a többiek?
@Kangörény_: De létezhet és nem is paradoxon. Ez a geometriában a szférikus pont vagy köznapian az átöltöző szoba
@Kivlov:

Kevés köztük a trikolor -fétisiszta !
mi a baj azzal, hogy a mounika nyakán kötél??? ez már nekem is sokszor az eszembe jutott:-)))

a szerző meg ne rettegjen nyilvánosan mert az nem hiteles!
Pedig milyen egyszerű lenne a megoldás....

Kellene egy olyan köztévé, ami versenyképes a ker csatornákkal, és alternatívát nyújt a maunikasóval szemben (bocs, a Kordagyuri retro nem alternatíva). És akkor mindenki azt nézné és lehetne közben nemzeti értékeket átadni.

Ja. Hogy egy ilyen tévéből nem lehet lopni? Nem lehet a havernak kamuállást adni? Hát igen
Véres forradalom kell ide, az már világosan látszik.
@Dövan: Ezzel most lehet, hogy meglepetést fogok okozni, de odaírtam, hogy "hagyományosan" és "vidéki nagyvárosokban". Tisztában vagyok vele, hogy vidéken, ahol én is élek, később lettek kábelszolgáltatók, így ott sokan csak a két kereskedelmi tévéhez fértek hozzá, azt nézhették (pláne, hogy az van ingyen továbbra is). Ennek ellenére mégis stabil jobboldali támogatottság volt vidéken az elmúlt év(tized)ekben. Most akkor a két kertévé a jobboldalt támogatta vagy nem?
"lehetne közben nemzeti értékeket átadni."

Mármint svájci nemzeti értékeket szeretnék!

Mi a nemzeti értékkel összekeverjük a magyar-folklórt !

A Tenkes kapitányát már unom, a Versmondás sem valami izgi, az Önök kérték is a magyar nép izlését követi le, tehát marad a a monoszkóp !
@tommybravo: ne zavard össze a stabil ellenségképpel rendelkezőt!
Egy, csak egy indokot az TV2 és az RTL klub életben tartásához!

Ne, szólásszabadsággal senki ne jöjjön! Egyrészt ottvan az internet, másrészt a tévéből úgysem a polgárok véleménye jön, hanem a nagytőkéseké, harmadrészt Maunika meg Józsi barát nyugodtan kiállhat egy hordó tetejére, és szónokolhat.

Varánusz, amit te csinálsz az az "értelmiség" árulása!

Vona mondott sok baromságot (Iráni Forradalmi Gárda, Jaffa stb stb.) de ebben spec igaza van.

(És senki ne jöjjön azzal, hogy ha nem tetszik, ne nézd. Én nem nézem, de 9 magamfajtát, mindig leszavaz 10 maúnikasón nevelkedett proli. És pont ezért tartunk ott, ahol tartunk.)
Na nehogy már bárki beleszóljon abba, hogy én mit nézzek! Emberek! Ez maga a diktatúra!

Lehet ilyet követelni, de az ne állítsa magáról egy pillanatig se, hogy demokrata!
Egy dolgot akkor is elért a hipernáci überbalfasz Vona: róla szólnak a hírek, és ezért még politikai programmal sem kellett előjönnie.
@Mizu: "Kritikán aluli bejegyzés, ilyenek nem valók az Index címlapjára."

Háát.. el kell keserítselek, az Index-re csak ilyenek valók, sőt. Ez ennyit tud, ez ilyen.
@az igazi Sipi: Igen, viszont legalabb ne hazudjon szemrebbenes nelkul! Oszinten megmondom en annak orulnek ha szorosan fognak ezeknek a mediumoknak a tokeit, torvenyileg! Nem diktatorikus uton, hanem torvenyileg! Seggnyalas az van mindenhol bal-jobb mindegy, de kritikan aluli hazudozas es masnap meg musort vezet...
ORTT meg valoban ingyenelo, viszont ha mondjuk szigoubb torvenykezes lenne a mediapiacon mondjuk akkor a buntetesek kiszabasa lehetne a jovedelme ortt-nek, es abbol a fizetesek... nem egyenesen adobol, kozpenzbol.
@Franky4fingers: "és alternatívát nyújt a maunikasóval szemben"

Mire gondolsz? Cigánybűnözők vs politikusbűnözők gladiátormeccsekre?

A csokitortának sosem lesz alternatívája a spenót, akkor sem, ha a legjobb szakácsmester készíti!
@TaTa86.: vagyok, aki vagyok kolléga fent kifejtette:

"tényleg nem értik az emberek, hogy ha egyszer visszajönne a cenzúra és a diktatúra, akkor az rá sem lenne tekintettel? még ha 95%-ban egyetértene is, az 5%-ért simán bezárhatnák, kivégezhetnék, vagy egyszerűen nem nézhetné meg. mi ezen olyan bonyolult? " teccikérteni? érteni tetszik?
Vagy szedjem rímekbe?
@Franky4fingers: "mindenki azt nézné és lehetne közben nemzeti értékeket átadni."

Például? Mi veszi fel a versenyt pl. a keradón sugárzott Indiana Jones-szal? A Katolikus Krónika?
Azért nem ártana elgondolkodni, Vonáéknak vajh miért népszerű ez a két adó? Csak nem azért mert igény van rá? Betiltani? Cenzúrázni? mint a kommunizmusban? Akkor sem működött.. Nem inkább a probléma gyökerénél kellene kezdeni? Az ellen tenni, hogy ne legyen igény a "shit"-re? Ja, az nehéz? Sokáig tart? Mert a társadalom legalább fele funkcionális analfabéta? És nem csak a tizen-huszonéves korosztály, hanem a 40-50-60 és folytathatnám a sort.. Tehát a sötétség ellen kéne tenni! De ez nem a betiltások-cenzúrázások útján vezet!
Nyugodjatok bele hogy Vona lesz az ország vezére, és belesüllyedünk a fasizmusba.
utána természetesen ez se gazdaságilag, se poliutikailag, se katonailag nem fog tetszeni európában senkinek, az ország mélynyomorba fog süllyedni, teljes lesz a diktatúra, emberek millió menekülnek el.
A diktatúra nem lehet a mostani helyzetben tartós, ezért természetesen vonáék mennek hágába, vagy akár előtte a nép hargja ítéli halálra őket.
DE.
a lényeg hogy világosan fog látszani hogy magyarországnak vége,
felosztják románia, szlovákia, szerbia, horvátország és ausztria között.
a magyar nemzetnek pedig örökre vége lesz, esetleg kap egy kis autonóm területet a duna-tisza közében, ami totális mélynyomorba süllyed.
@Kivlov:

"Szebb jövőt! " - írod.

Ebbe sajnos Vona nem fér bele!
@ladislaus: Nem hiszem, hogy a törvényekkel van a gond. Inkább azzal, hogy az ORTTsek jól meg vannak fizetve, ezért nem akarják elrontani a bizniszt.

Pl a sokszor említett Maúnikasót elfogadták közszolgálati műsornak. Pedig törvény adta lehetőségük lett volna kitenni rá a piros karikát és 11 utánra tenni. (Mint a Dragonball Z-et. A szemetek!!!)
@kolbászoszsömle: Szóval a szólásszabadság korlátozásának első lehetséges áldozatai a dollármilliárdos tőkével rendelkező médiabirodalmak?
Te teljesen hülyének nézel?

Még egyszer: ott van az internet. Senki nem korlátozza. Ott van az utca. Ha nem követelsz felelős kormányt Buda-Pesten, azt mondasz amit akarsz.

Akkor?
@TaTa86.:

Tegyük fel a példa kedvéért, hogy én leszek az a meghatározó erő, aki megmondja neked mit nézhetsz, miről beszélhetsz. Én formálom az ízlésedet, én szabom meg, mi hülyeség és mi nem az. Csak azt nézheted amit én jónak találok, kizárólag úgy és azt mondhatod ami az én értékítéletemnek megfelel. Önálló véleményed nem lehet, ahogy választásod sem a saját kulturálódásodat illetően. Mindezt természetesen az elbutulásod érdekében teszem.

Hogy tetszik?

Jah, és akkor még azt nem mondtam, ha vitába szállsz velem, akkor megcsúfolod az értelmiséget.
@Mizu: Ezt azért már meg lehetett szokni...
Őszintén szólva ez még a színvonalasabbja.
Na akkor kezdhetik is lekaparni a kurucot az amerikai szerverről.
Azt hiszem megértettem. A Jobbik szeretné a magyar közéletben is meghonosítani a maunika stílust, fél, hogy a nézők az ő cirkusza helyett fogatlan statisztákat néznek majd. Egyetértek abban, hogy egy kertv nagyon sok szánalmas pillanatot, igénytelenséget önt a néző vájújába. Dehát a jobbik, az kábé olyan, mintha a Józsi a Móni meg a Balázs statisztái egymást csépelnék. Miért az akar itt ízlésrendőrséget, aki mindenkinél leljebb nyomja? A legallantasabb inulatok összegereblyézésével épít tömegbázist.
A híg fos ekézi a darabos fost.
@soproni1: "Ne paráználkodjatok ! "

inkabb paraznalkodnanak vonaek, nem nyomna a sok beszaradt geci az agyukat es ejszaka nem azon fantazialnanak,hogyan kell kibaszni masokkal, hanem elegedetten alomba szenderulnenek ahogy azt minden normalis, egeszseges ember teszi...:-)
Örüljetek , hogy valaki el akarja takarítani ezt a keredskedelmi televíziózásnak nevezett ganédombot.
perriculum in mora.
Ennyi sok gyökeret. Tanuljátok már meg végre hogy a fasiszta szó mit jelent. Hülye tudatlan bérposztolók.
faso di combattimento - hadviseltek szövetsége
Innen ered a fasiszta jelző, melyet orrba szájba nyomatnak/nyomattok, anélkül hogy tudnátok mi is az.
A trévé 2 és a retek klub pedig posvány, a magyar média söpredéke, legalja. Emós kiskurvákat és buzikat nevel a gyerekekből, be lehetne zúzni mellette a viva tv-t is, az is van olyan káros.
Én speciel örülnék 'Turul teszkónak', inkább megveszem a 40 forinttal drágább tejet, de az akkor legyen magyar, ne lengyel vagy szlovák. Vona nem való miniszterelnöknek, de a Jobbik programja igenis életképes. Azok hurrogják le akik félnek a változástól, akiknek 20 éve tartó káosz maradéktalanul megfelel. Ha esetlen valami csoda folytán miniszterelnök lenne, azt nem úgy kell elképzelni, hogy hipp-hopp, kiebrudal minden multit. Az olyanokért mint a hankook, ahol éhbéren vannak az emberek, környezetszennyező és nem fizetik ki a munkást - nem kár.
@TaTa86.:

Ízléseken vitatkozol,
Internetre hivatkozol,
azt is szűrik pedig,
így buknak a pedik
s később te is szopni fogol.
Szánalmas, hogy ezek a szoci bérbloggerek mekkora hülyeségekkel kompromitálják magukat... És az Index még teret is ad nekik.
Ráadásul az embereket is hülyének nézi, különben nem írna olyan kapitális marhaságokat, amiknek au interneten is utána lehetne nézni. Az pl. tuti, hogy a Jobbik programját úgy kritizálja, hogy el sem olvasta...
@Fabius: Szándékosan ferdítesz?

Egyrészt, senki nem akarja megmondani, mit nézzél, és miről beszélj! Azt akarom szabályozni, hogy mit sugározhatsz több millió embernek.
Te napjában hányszor szoktál milliókhoz beszélni? Mert én soha. Úgyhogy ezt akár meg is tilthatod nekem.
Az ízlésemet magam formálom, egyrészt mert elég intelligens vagyok hozzá, másrészt mert értelmiségi családban nőttem fel.

"én szabom meg, mi hülyeség és mi nem az"
Tőlem megszabhatod. Leszarom.

Az analógiád teljesen fals.
Ráadásul valamilyen félreértelmezett demokráciafelfogás mentén, pont azokat véded, akik leginkább torzítják a népképviseletet.
Mindenki azt néz amit akar. Sok a birka Magyarországon, ez van. Vona dumáját is elhiszik, meg a Sláger/Danubius megszünése miatt is picsognak. Amíg nagy a nyáj és csak a kutyák ugatnak össze-vissza addig felesleges ilyenekről beszélni...
@kolbászoszsömle: Én már szopok.

Hála a behülyített proliknak 8 éve az mszp-szdsz kormányoz, miközben a társadalom atomjaira hullott.
@az igazi Sipi:

Tied a pont, Én is így gondolom, nem a magyar zászlóval térek nyugovóra, hanem a feleségemmel.
( mondjuk az sem mindig jó, dehát magamnak téptem ) .
Üdvözlet!

Szerintem mindannyian tudjuk a szomorú igazságot: sajnos az emberek nagy része médiafogyasztási szempontból (tisztelet a kivételnek) olyan mint a sertés..
Azt eszik amit eléjük raknak mert ez van.. Mindannyian tudjuk hogy aki a médiát uralja az tulajdonképpen az emberek gondolkodását uralja. Nyilván ezért nem nézi jó szemmel Vona Gábor ezt a két hasonló "műsorpolitikájú" adót.
És hogy igaza van-e? Nyilván ebben a formában nem.
Viszont azok akik arra vetemednek hogy magyarországról magyar nyelven magyarokat gyalázzanak - na azok talán még saját magukat is gyűlölik.
Köszönjük meg ezt a barmot a 20 éve semmit nem csináló "nagy" pártoknak! Ha nem söprik a szőnyeg alá a cigány bűnözést, ha nem játsszák át a nemzeti vagyont a sógoroknak, komáknak mindenféle szélhámosoknak, ha nem egymással lettek volna elfoglalva az ilyen vona féle fasiszta idióták sem termelődtek volna ki!
@az igazi Sipi: szívből kívánok neked cigány szomszédokat, a rosszabbik fajtából. Hátha összeverik a gyereked, megerőszakolják a feleséged és megkéselnek téged. S miközben kivérzel, álomba szenderedsz, gondolhatsz arra, hogy de jó az szdsz-mszp koalíciód.
A háztartások 80%-nak van műholdas, vagy kábeles elérése.

Tegyük fel, hogy Vona Adolf elkergeti az RTL-t és a tv2-t az országból. Attól kezdve Romániából, vagy Hollandiából esetleg Csehországból fognak adni és ugyanúgy elérik a nézőik döntő többségét, mint most.
Ellenben:
- Nem fizetnek díjat a földi frekvencia használatáért.
- Romániában/Hollandiában/Csehországban fognak adót fizetni, ottani technikai lebonyolító személyzetet fognak alkalmazni.

Csak pár milliárd forintot fog bukni évente Magyarország.

Ja, hát ehhez persze gondolkodni is kellene. Tudom-tudom, a jobbikosok olyant nem szoktak.
"Emós kiskurvákat és buzikat nevel a gyerekekből, be lehetne zúzni mellette a viva tv-t is, az is van olyan káros."

Buzik és kurvák voltak régen is.
@HUN_Sector: volt cigany szomszedom es kepzeld el, kijottem vele is..
mindenkivel ki lehet jonni, ha az ember nem azt keresi egybol, hogy miert gyulolheti;-)

de ehhez kicsit tobb intelligencia kell, mint amennyit neked sikerult osszekukaznod:-)
simán beszüntetném és én ezt még vona előtt mondtam évekkel! akkor lehet fasiszta vagyok én is...???
@az igazi Sipi: Ez az! Le az ORTT-vel!
Másfélmillió hülye nem tévedhet! A nézettség mindent visz!
@az igazi Sipi:

Még lehet, hogy nemcsak cigány szomszéd lesz április 12-től.
@az igazi Sipi:
"mindenkivel ki lehet jonni, ha az ember nem azt keresi egybol, hogy miert gyulolheti;-)"
Nos ez egy szerencsés gondolat, mivel ebben az esetben feltételezhetően jól kijössz a nácikkal és fasisztákkal is például. Hiszen fura lenne, ha pont rájuk nem érvényesítenéd a fene nagy megértésedet.
@soproni1: Na, de EMÓS! Azért az nem mindegy, olyan nem volt az ókori görögöknél és rómaiaknál!
@HUN_Sector: sokaknak nem telik a 40ft-tal drágább tejre... és abba most ne menjünk bele, hogy miért. én azt veszem, már ha át nem vernek engem is a csomagolással. de akinek nemtelik rá az nem magyar?

@ati27: egyetértek :)

@TaTa86.: az ORTT egy vicc, ebben teljesen egyetértünk
@Császár Előd jó ember: "- Romániában/Hollandiában/Csehországban fognak adót fizetni, ottani technikai lebonyolító személyzetet fognak alkalmazni."

ahogy az ortt majomkodasai miatt a viasat, cool mar romaniabol ad.

nekem mind1, hogy honnan jon a national geographic, discovery, meg a viasat explorer/history..

mondjuk most is roman cegnek fizetek az internetert es kabeltv-ert:-)
@az igazi Sipi: Azon gondolkodj el, vajon miért utálja őket szinte az egész világ? Biztos mindenki rohadt náci... előítélesek szegény ártatlan cigányokkal szemben. Marian Kozma is előítéletes volt mi? Vagy az oroszlányi idős bácsika. Esetlen a makói kislány? Tudatlan vagy és vak.
@HUN_Sector: Borzasztó lehet, hogy neked ezeken mind át kellett menned? Részvétem.
Tök jó ez a poszt, de főleg a kommentek. A jobbikosok ugyanazzal a színvonalas konfliktuskezeléssel kápráztatnak el bennünket, mint amit egy maunikasótól el lehet várni. Csöppet sem ironikus.
Egyébként pedig a retekklub meg gagyitv már annyiszor szegte meg a szerződését, etikai kódexet, hogy amennyiben te viselkednél így a cégeddel egy szerződésben, már a csődbiztossal randiznál 2 hét múlva.
@HUN_Sector:
Egy kérdés.. Mi akadályoz meg abban hogy most is magyar tejet vegyél, akár 40 forintal drágábban?Van az is a boltokban.. Ne gyökérkedjünk már ilyenekkel kérem.. Mindekinek megvan most is a módja erre.. Talán a multi problémája, hogy az emberek az olcsobb szlovák, lengyel cuccokat veszik? Na gondolkodjunk egy picit kérem..
@Muad\\\'Dib: pedig nem.
es tudod miert nem?

mert nacinak, fasisztanak lenni jellemhiba, sajat felelosseg.

ciganynak lenni viszont nem. a cigany tiszta lappal indul nalam, mert barmilyen ember lehet. jo is, rossz is. a naci, fasiszta viszont csakis egy rosszindulatu, defektes lelkiserult. hiszen o maga valasztotta sajat maganak a gyuloletet es pusztitast ideologiajanak.
Az index.hu ma is elérte célját, az értelmesnek induló beszélgetés ismét átfordult egymás gyalázásába. Mi is volt az eredeti téma? Olimpiai leszerepelés?
@Muad\\\'Dib:

Nekem ilyen szélsőséges szomszédaim vannak, idősek, jól kijövök velük, csak megkérem őket, hogy máskor hangosan ne cigányozzanak és zsidózzanak a gyerek előtt. Diplomásak, komcsik voltak, egyéb dolgokról beszélünk.
@TaTa86.:

Miért TE akarod szabályozni? Vagy a Jobbik, mindegy. Mitől vagytok ti jobbak vagy okosabbak, mint egy átlag polgár, aki azt néz amit akar? Nincs ebben semmi ferdítés. Amit neked leírtam, az pont az a cenzúra, ami felé az első lépés a két kertévé betiltása. Mellesleg Kína megmutatta, állami szinten is lehet cenzúrázni az internetet is.

Ennyire szimpatikus Lendvai mama egykori szerepe? Ti akarjátok megmondani, mi jó, és mi rossz? Ugyan milyen alapon? Jöttök itt a nagy mélymagyarkodással, de eszetekbe sem jut, hogy ezzel pont felülírjátok a 48'-as szabadságharc első pontját? Emlékszel még, hogy szól?

"Kívánjuk a sajtó szabadságát, a censura eltörlését."

Rémlik már?
@tommybravo:

Akkor úgy hívták: Hermafordítva ....
@HUN_Sector: nem utalja oket az egesz vilag.,

az, hogy te utalod oket teged minosiut.
en a tetteik, gondolataik alapjan itelek meg masokat...

ha ugy gondolkodnek, mint te es teged tartanalak a magyarsag etalonjanak, halalomig tagadnam a magyarsagomat:-)

igy viszont tudom, hogy cciganynak, magyarnak, zsidonak, romannak, szlovaknak szuletni siman lutri. az, hogy kesobb milyen emberre valik valaki, a benne levo ertekeket mikent fejleszti ki es hasznositja csakis rajta mulik, nem a szarmazasan.
@HUN_Sector: Kivánok neked csendőrnek öltözött helyi bunkókat, akik majd olyan szlogenekkel csicskáztatják a gyereked, hogy "idegenszívű kis köcsög". Még tán pisztolyuk is lesz és nem szuzukis kamikaze lesz a legfőbb fegyverük. Ha te egy problémára egy demagógtól vársz megoldást, akkor ráadásul kívánok neked olyan vízvezetékszerelőt, akivel majd végre beszélhetsz a csöpögő csapról, meg is ígéri ingyen a javítást, majd kijön egy militáns fasz és gyűlölettől kicsit eltorzulva addig veri a csapod, míg nem állsz bokáig a vízben. Ezután közli, ez azért van, mert a zsidók ellehetetlenítik a vállalkozását.
@az igazi Sipi: benned egy gyógypedagógus veszett el.
@Fabius: A censura eltörlése csak a MélyMagyarokra vonatkozott.
@az igazi Sipi:
Ez azért roppant érdekes, mert a fasisztának mondott vezetők, pl. Pinochet, Franco jóval kevesebb civilt ölt meg, mint mondjuk a nagy USA a demokrácia terjesztése közben. Vagy mondjuk Izrael, esetleg Szaúd-Arábia.
@TaTa86.: "Egy, csak egy indokot az TV2 és az RTL klub életben tartásához!"

Az már önmagában egy elég jó indok, hogy az nézheti, aki akarja, senkire nincs rákényszerítve. Nyilván sokkal jobb megoldás, mint betiltani, mert akkor aztán az sem nézheti, aki akarja.
@soproni1: most, hogy veget ert a lazsalos idoszak es ujra jarok edzegetni sokkal simultabb az idegrendszerem:-)
És Formula 1 helyet mit közvetítenek?

Lovasversenyt, ahol a versenyzők dolgát 100 méterenkénti hátranyilazással nehezítik, szünetben meg húspuhító verseny lesz (természetesen csak nyereg alatt)?

Palik persze monnnnyon leeee, ehhez kétség nem fér!
Akkor talán elsőre elegendő lenne műholdassá tenni őket, hogy azok, akik nem kötöttek be semmi kábelt eleddig, azok se élvezhessék a fantasztikus(an sz*r) műsoraikat, hanem fizessenek érte. Igen kíváncsi vagyok, akkor is másfél-kétmillió nézőt vonzana-e a szombat esti reklámblokk...
@Muad\\\'Dib: az usaban bar demokracia van, mert a vezertoket valasztjak es barki valaszthato, azert a kormanyzati forma inkabb hajaz egy fasiszta rendorallamra, mint az europai ertelembe vett liberalis demokraciara.

en allitom, hogy ma, Magyarorszagon sokkal szabadabban lehet elni, mint az usaban.
@Muad\\\'Dib: Tehát a fasizmus egy békés rendszer, ezt akarod mondani, és ezért nem nevezhetjük a fasisztákat lelki sérülteknek? A spanyol polgárháború összesen mintegy 500.000 halottja talán másként gondolná, de rég volt a kezemben történelemkönyv. Meg ennek mi köze van a cigányokhoz? És a cigányoknak mi köze van a kereskedelmi tévékhez???
@tommybravo: na mi köze van a spanyoloknak a dzsipókhoz? :o
Ez az Dedósok! Fasisztázzatok mindenkit! Azt se tudjátok mi a szónak a jelentése, de gyerünk csináljátok! Én kérek elnézést, hogy nem olyan pártra szavazok, akik 20 éve a parlamentben ülnek és szart sem csinálnak az elk*ráson kívül. Érdekes módon miért a fiatalabb generációból kerülnek ki a jobbik szavazói? Mert nem olyan belágyult f*szok, mint ti drágáim?! 20 éven át vertétek a brét és semmit sem tettetek azért, hogy valami is jobb legyen. Gratulálok!

Egy fiatal..
@az igazi Sipi:

Tegyél ionizátort a lakásba, pár ezer Ft, és edzés nélkül is hihetetlenül jó kedved lesz ( amellett, hogy azonnal megszűnik minden fájás, és sosem leszel taknyos )

Amióta használom, áttértem a Jobbikból a Tisztelet Társaságba ! :D
@tommybravo:
Csak megjegyeztem, hogy a fasizmus nem egyenlő a haláltáborok nagyüzemi gyártásával. Persze tudatosan hosszú evtizdek óta megy az egybemosása a fasizmus, nácizmus duonak, pedig komoly különbségek vannak a kettő között. A spanyol polgárháborúban sokan meghaltak. Mint aféle polgárháborúban. Csak nem értem hogy jön ez a fasizmushoz?

Ami pedig a retekklub kérdését illeti fent leírtam a véleményem. Ha egy szerződést ebben az esetben is úgy bírálnának el, mint egy hétköznapi cégnél, már nem kéne ezen vitázni, ugyanis rég el lettek volna már zavarva.
@chevrosanyi:

Neked kell tenni azért, hogy Neked jobb legyen !

Kell hozzá sok szorgalom, kevés öntudat és sok-sok munka !

Egy 38 éves....
@Muad\\\'Dib: tehát a fasizmus jó!
Ha ezt vallod, miért zavar az, ha fasisztáznak?
Ha szerinted egy fasiszta rendszer kívánatos, akkor te egy olyan ember vagy, aki szimpatizál a fasizmussal.
Szemantika már csak innentől kezdve, hogy fasiszta vagy-e.
@soproni1: ez jo otlet, de mivel mar majdnem negyed szazadom benne van a dologban es meglehetosen addiktiv dolog, asszem, az ionizator csak kiegeszites lesz..;-)
@az igazi Sipi:

Próbáld ki, szenzációs ! A gyógyszertáros kicsit dühös lesz, de visszafiatalítja a szellemet és a testet, ráadásul nem kell hozzá még négy embert beszervezni.
@kolbászoszsömle:
Az, hogy jó, vagy nem nehezen eldönthető és teljesen irreleváns kérdés. Ugyanis a közeljövőben nem lesz sehol fasiszta diktatúra, hogy kiderüljön. Az biztos, hogy kellemesebb volt Spanyolországban és Chilében élni a fasizmus alatt, mint a kommunista SZU-ban. Ennek ellenére nem a Jobbik az a párt, aki fasiszta nótákkal szórakoztatja magát a gyűlésein, hanem a magyar demokrácia "hős védelmezői" érzik kötelezőnek a "föld rabjait" megszólítani.
@Muad\\\'Dib: nem a nota szamit itt, hanem a tettek...

marpedig amit a jobbik a programjaban meghataroz - azaz az egyen szabadsagjogainak megnyirbalasa es az allam megerositese - bizony fasizmus.

es en ugy gondolom, hoguy a jobbik tenyleg meg is akarja csinalni, amit leirt. na ez pedig kurva nagy baj.
@Muad\\\'Dib:

Akkor a Jobbik miért tekinti ellenségnek azokat a magyarokat, akik már jártak külföldön (nem Romániában) ?

Egy magyar fétisiszta párt tagjainak nem az lenne az elfogadható viselkedése, hogy szeretem a magyarokat, hibáikkal együtt ?

Csak kérdem...
@Valaki1: diktáld az adataidat, felkersünk, rajtad kezdjük a vérengzést. ugye nem baj, hiszen az ügy a fontos, hogy legyen véres? ennyi áldozatot csak hozol az ügyért?
@chevrosanyi: "Érdekes módon miért a fiatalabb generációból kerülnek ki a jobbik szavazói?"

Annyira nem érdekes, de talán mert könnyű őket megvezetni?
@Fabius: Najó, akkor még egyszer:
Annyiban vagyok jobb egy átlagpolgárnál, hogy intelligensebb és műveltebb vagyok. Ez lehet, hogy szerénytelenség, de egy átlag tv-nézőhoz képest ez mindenképpen áll.

Másodszor: A szólásszabadság, és minden szabadságjog megnyirbálása a legalsóbb rétegeket érinti. Nézd át a törikönyvet és bizonyosodj meg róla. Pl az Aranybulla ahol korlátozták a király, és a főnemesség jogait a demokrácia felé tett lépésnek számít. Az elit hatalmának korlátozása a polgárok által a működő demokrácia lényege, és nem egy diktatúra kezdete. A diktatúra az amikor az elit lehetetleníti el a középréteget.

Harmadszer: A TV soha nem volt és soha nem is lesz demokratikus médium. Egyrészt kurva sok pénz kell hozzá, másrészt nem lehet rá reflektálni. Akármekkora hazugságot is mond, legfeljebb átkiabálhatsz a szomszédnak, hogy el ne higgye. Vagyis a tévé inkább korlátozza a szabadságjogokat.

Negyedszer, és ez a legfontosabb: Kedves Varánusz, te tényleg azt hiszed, hogy Vona már teszi is le a kreszvizsgát a buldózerhez, és tényleg konkrétan porig akarja rombolni a székházakat?
Eszedbe jutott már, hogy egyszerűen csak nagyot akart mondani, mert amúgy mindenki leszarná, mint az LMPseket, és soha nem kerülnének be a parlamentbe?
Másrészt eszedbe jutott már, hogy csakúgy mint a Gárda kapcsán, itt is egy olyan létező, és igen komoly problémára hívta fel a Jobbik a figyelmet, amiről eddig a T. európer értelmiség nem igazán volt hajlandó komolyan beszélni, és egyik párt sem merte felvetni, félve a prolik haragjától?
@az igazi Sipi:
"marpedig amit a jobbik a programjaban meghataroz - azaz az egyen szabadsagjogainak megnyirbalasa es az allam megerositese - bizony fasizmus."
Ha úgy tetszik, hívd fasizmusnak. Azért felhívnám a figyelmedet, hogy hasonló dolgok Európa szinte minden országában történnek/történtek, nem egy helyen a legsikeresebb XX. századi kormányzati tevékenység köthető hasonló intézkedésekhez..

@soproni1:
"Akkor a Jobbik miért tekinti ellenségnek azokat a magyarokat, akik már jártak külföldön (nem Romániában) ?"
Ezt kifejtenéd?
@TaTa86.: "Egy, csak egy indokot az TV2 és az RTL klub életben tartásához!"

nem tartjuk életben. egyetlen árva fillért nem költünk rájuk, SŐT évente milliárdokat fizetnek be az államkasszába. az az elképzelésünk, hogy a lerombolásukkal évente ezt a pármilliárd forintot elveszítjük, a helyette maradó TV ugyanis nem fogja tudni hozni ezt a profitot, lásd MTV, amely ugyanannyi pénzből csak a veszteséget tudja hozni.

javaslom Moldova György vonatkozó írását a nyolcvanas évekből: dia.pool.pim.hu/html/muvek/MOLDOVA/moldova00574/moldova00577/moldova00577.html bölcsebb leszel tőle.
Elmondom a saját véleményem: Egy társadalom minél fejletteb, annál inkább "liberális" Amit idézőjelbe tettem, nem egyenlő az szdsz által képviselt liberalizmussal. Mondok egy példát, valamilyen szinten jobboldali érdekeket képviselek. Ennek ellenére volt egy ismerősöm, aki pedig baloldali szemléletű volt. Ennek ellenére jól kijöttünk egymással. Néha jókat vitatkoztunk, de tiszteletben tartottuk egymás világnézetét. Na ez lenne a liberalizmusom. Leszarom, hogy milyen az ember bőrszíne, származása, addig a pontig, amig át nem hágja a társadalmi normákat.. De ehhez fel kell nőni! Amint látom ehhez a fejlődéshez nem Vonáékon keresztül vezet az út.. Az tény, hogy őket a ma hatalmon lévők engedték ki a palackból.Mert nem vettek tudomást a társadalmat megosztó, foglalkoztató problémáktól.. Ugyanaz játszódik le kicsiben, mint a 30-as években Németországban. Nagyon-nagyon aggasztó. Előbb utóbb tényleg szétrugják a seggünket, és teszik ezt teljes joggal!
@Dövan: Én nem vagyok annyira fiatal
@Dövan: vagy az ő agyukat nem mosták át, ők relatíve pártatlan történelemkönyvből tanultak, nagyobb rálátásuk van a világra mind a világhálón, mind a médián (tévé) keresztül.
@gorcsev54: nem mindenki lesz bölcsebb a korral :)
Nem nézem a fent említett adókat (280-300 egyéb csatorna ftw) de betiltani??
Frászkarikát!
@is: Sem a TV2 sem az RTL klub nem végez termelő munkát. Vagyis a pénzt nem "termelik", hanem elveszik. Érték onnan nem kerül ki, viszont futtatott senkiháziak által sokat tesznek egy kontraszelektált felsőközépréteg megteremtéséért. -> Károsak a társadalomra.

@ati27: Felnőni nem lehet kamaszkor nélkül. :P
@soproni1: "Akkor a Jobbik miért tekinti ellenségnek azokat a magyarokat, akik már jártak külföldön (nem Romániában) ?"

Hmmm. Mintha Morvaival, Balczóva és Szegedivel egész jóban lennének. Pedig ők biztosan jártak külföldön.
@HUN_Sector: pont a rálátásnak kellene segíteni abban, hogy valaki eldöntse, a Jobbik politikája nem vezet sehova. Nyilván nem fognak nyerni, nyilván nem tudnak semmit megvalósítani, ami ténylegesen hatással lesz az ország életére.

Ha mégis úgy történne, hogy lehetőségük adódna, valószínűleg menne minden tovább teszkóstól-maunikástól, ahogy eddig, vagy más esetben nagyon nagy gazdasági bukta lenne.

Nem úgy kell magyarnak lenni, hogy betiltatunk, és elzavarunk, hanem úgy, hogy tudatosan más szolgáltatásokat veszünk igénybe.
@ati27: Szívemből szóltál!
Annyi különbséggel, hogy barátom inkább jobb, Én inkább bal. Aztán mind a ketten az LMP -re szavazunk...
Liberálist gyönyörűen írtad.Pont az. Annyit tennék még hozzá, hogy nem is birka akinek mindent le kell nyelni
S igenis, ami hulladék azt el kell égetni, esetleg újra kell hasznosítani. Igazán észrevehetnék a fenti csatornáknál, ahogy közeledik a világvége kicsiben és nagyban, úgy ők is újrafogalmazhatnák a mondanivalójukat. Például hánynom kell a mondvacsinált CELEBektől, akiknek azért van létjogosultságuk, mert az egyszerű emberek már nem csak egymásról szeretnek pletykálni, hanem tálcán felkínált, forgatókönyv szerint megírt és jól eljátszott, de valamilyen szinten mégiscsak közülük valónak érzett kvázi hírességekről. Bööööööö!!!!!
@TaTa86.: Ennyi erővel rám is igaz, hogy az átlagnál intelligensebb és műveltebb vagyok. Akkor miért ne én legyek a meghatározó?

A szólásszabadságért aggódást nem én találtam ki, megtette helyettem Petőfi, Jókai, Vasvári Pál, Irinyi, Degré, Pálfi. Nézd át a történelemkönyveket. Demokráciában nem nyirbálunk meg szabadságjogokat. Ha megtesszük, az már nem demokrácia.

A médiumok soha nem függetlenek. Ahogy a Népszabadság vagy a Magyar Nemzet, az ATV, Echo tv, Hír tv sem. De én függetlenül mindenkitől eldönthetem, melyiket nézem.

Eszedbe jutott már, hogy mennyire tele van a töke mindenkinek ezzel:

"egyszerűen csak nagyot akart mondani, mert amúgy mindenki leszarná, mint az LMPseket, és soha nem kerülnének be a parlamentbe?"

Unalmas már ez a takarózás minden párt részéről. Szóra ugyanezt mondták az LMP-sek a róluk szóló poszt alatt pénteken. Ez valami sablon amit tanítanak a 'hogyan indokoljuk faszságainkat' tanfolyamon? Nem lehetne, hogy:

1. mindenki azért vállalja a felelősséget amit és ahogy mond,
2. nem rinyál, ha valakinek a nagyotmondás nem tetszik.
@bozoa: És majd te fogod eldönteni, hogy mi a hulladék?
@Dövan: Előbb vagy utóbb márpedig bukni fog ez a mostani rendszer, ami sokak (nagyon sokak!) szerint még az azt megelőző 44 évnél is kártékonyabb volt. A mai fiatalok már jószerivel csak globalista értékrendet vesznek át, szabadon utazhatnak olaszba, dolgozhatnak hollandiába, szívhatnak kendert pakikkal és közben azt sem tudják, mi fán terem a kossuthlajos.
Én is utazgattam, még dolgoztam is egy évet "írbe", de mindig összeszorult a szívem Ferihegy láttán. Azt hiszem, engem nem vet meg a Jobbik, sőt tisztel európaiságomért, az alkalmazkodóképességemért, azért hogy világot látok, művelődök, mint a párt mostani vezetői, csakúgy mint történelmünk nagyjai.
@TaTa86.:
Na ez fejtsd ki bővebben, nem végez termelő munkát.. Az agyam eldobom.. Mert? Pl. van egy céged reklámozni szeretnél, mert előállítasz egy terméket. Van két lehetőséged: a reklámfilmedet le lehet vetíteni a köztévén, az önök kérték előtt. Vagy le lehet vetiteni a "Benkő feleséget keres" című nagyon színvonalas műsor szünetében.. Melyiket választod? Természetesen ezért ugye fizetni kell. Mert ugye ez egy szolgáltatás. Találós kérdés melyiket nézik többen? melyik lesz a drágább? Hasonló eset, Camaztem, ami azt jelenti, hogy fröccsöntő szerszámokat készítettünk, és a bonyolult felületekhez csináltam a megmunkáló programokat. Számítógép előtt, ülve, de azért néha megizzadva. Természetesen a marógép mellett áló szakik szerint nem végetem termelő munkát. Persze, ha az ő lehetőségeit vettük volna számításba max kockát tudtak marni.. Namost szerinted ők megvennének csak kocka alakú autót/ kockába csomagolt termékeket? Nem ártana gondolkodni, ha nehéz is.. Az ember feje nem azért van, hogy legyen mire sapkát húzni..
@bozoa: a globalizmus ellen harcolni nem jó stratégia, mert nem lehet nyerni. Találják ki az okosok, hogy hogyan lehet Kossuth-ot eladni, de ne azzal próbálkozzanak kapásból, hogy öreganyám baráti köre ne tudjon eszmeraldát nézni délután a tv2-n.
@Dövan: Még mindig ne késő, a kereskedelmi adók saját maguk szabályozhatnák a műsoraikat, vagy megvárhatják az amúgy eléggé megkérdőjelezhető ORTT egyre súlyosodó büntetéseit.
@bozoa:
Tetszik nem tetszik, a globalizmus felé megy az irány.. Ami nem feltétlen baj. Az emberiséget tekinthetnéd egy emberi szervezetnek, a népek a szervek. A magyarok pedig mondjuk a vese. Ha te mondjuk vese vagy akkor ne akard már azt, hogy mindenki olyan legyen mint te.. Mert tudod van szív-tűdő-agy, stb.. Ezek csak együtt egymással mennek valamire.. Érted?
@ati27: ha nyálkagombának tekinted, az közelebbi analógia, és nem kell szarozni a vesével, szívvel, májjal, mert az nem kell hozzá
@Dövan: Minden valamire való ország harcol körülményeire való tekintettel a globalizmus ellen. Van gazdasági protekcionizmus is a világon. Az ország lakosai által megválasztott vezetés pedig ne akarjon már összeurópai érdekekre hivatkozva a saját nemzetének érdeke ellen cselekedni!
Mi lesz akkor, ha megtiltjuk bizonyos termékcsoportok árusítását itthon, például a génkezelt vagy a túl sok E-betűs élelmiszerekét? Állítom, csak itthon tiltakoznának és csakis azok akiknél éppen aznap kifogyott az egészségére káros, de már úgy megszeretett termék.
@ati27:

Ebben a rendszerben nem a Jobbik az agy!

:-)
@Fabius: Ezen már mintha egyszer átfutottunk volna. Tőlem te is eldöntheted, mit nézzen a proli.
Abban gondolom egyet értünk, hogy a Józsi barát, Fókusz (megy még egyáltalán?), Aktív, Napló minősíthetetlen gagyi műsorok 0 hozzáadott értékkel.

Egyébként pedig igenis megmondják mások, hogy mit lehet nézni és mit nem. Ismersz náci tévécsatornát? Nem mintha nekem hiányozna, de a piacon valószínűleg megélne, már csak azért is mert a legtöbb ember szívesen elnézeget a trollokat.
De nincs. Miért? Mert valaki csak eldöntötte, mit szabad vetíteni, és mit nem.
Pl: Jud Süss tilos, délutáni műsorban hülyeniggerrel csokifaszokat osztogatni szabad.
Miért?

Petőfi, Jókai stb.
1) Nem ők találták ki.
2) Az ő korukban nem volt tévé.

"Demokráciában nem nyirbálunk szabadságjogokat. Ha megtesszük az már nem demokrácia."
Nettó baromság. Te összekevered a szélsőliberális demokráciát, a demokráciával. Pl Németországban tilos a holotagadás. Akkor az már nem is demokrácia?
Az USÁban betiltották a kommunista pártokat. Az USA nem demokrácia?
Lengyelországban nem engedélyezték a buzivonulást( a többség igényeivel összhangban), akkor az nem demokrácia?

"Unalmas ez a takarózás minden párt részéről."
Mi van? A Jobbik meg az LMP mikor tud magának kiosztani néhány millárdot, hogy reklámokat vegyen, újságokat, tévéadókat tartson fel?

A te felfogásod betonozza be a politikai maffiát, és a legviccesebb, hogy ezt te demokráciának nevezed.

@ati27: Szörnyű lenne az a társadalom, ahol nem lennének tévéreklámok, és nem lennének reklámügynökségek. Bele sem merek gondolni.
Most komolyan legyek szolidáris azokkal, akiknek a munkájuk deklaráltan az, hogy hazudjanak, minél pofátlanabbul.
Nincs reklámügynökségem, és nem is lesz. Én dolgozni szeretnék, értéket teremteni.

(Mellesleg még mindig ott van az internet. Oda is kellenek reklámok. Pl egy Budlight reklámot szerintem többször néztek meg a youtube-on mint a tvben. )
www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010OGY.pdf

Mivel sokan még bele sem olvastak, ezért tegyék meg, hátha kevesebb lesz a fröcsögés. Igen, a Jobbik sem fogja megváltani a világot, de nekem személy szerint már az is nagy eredmény lenne ha nem omolna össze a gazdaság, mint ahogy a mostani dilettáns vezetésünk alatt folyamatosan leépül, és mondjuk ne én érezzem már szarul magam azért, mert ennyire különleges nyelvet beszélek, hogy egyik szomszéd ország anyanyelvi lakosai sem akarják megtanulni, inkább asszimilálni a helyi magyarokat.
A Jobbik még nem kormányképes, kiforratlan, de nagyon jó úton járnak és a tiszta kéz, tiszta szív ideológiát sikerre fogják vinni a 2012-es előrehozott választásokon.
@bozoa: "Minden valamire való ország harcol körülményeire való tekintettel a globalizmus ellen."

pontositsunk..
minden orszagnak megvannak a maga luzerei, akik azt hiszik, hogy a munkajuk, eletuk ertekesebb lesz attol, ha kizarjak a versenytarsakat..

pedig hidd el, a kutyaszar akkor is kutyaszar marad, ha nincs kozvetlenul melle teve egy kepviselofank osszehasonlitaskent:-)
@bozoa: még mindig ott a megoldás, hogy okítani kell az embereket, aztán döntsék el maguk, hogy kell-e a dinnyeízű kukorica.
Amit én reális korlátozásnak tartanék az az, hogy vizsgához kellene kötni a választójogot. Nyilván aki nem tud három számot összeadni, meg nem tudja ki volt Kossuth Lajos, az ne döntsön már egy falu sorsáról sem az alapján, hogy a "pógárjenőhivatalba a mester holnaptól munkához köti a segéjet". Mert ilyenből van az országban vagy 2milió, fajtára, nemre, korra való tekintet nélkül.
@bozoa: "de nekem személy szerint már az is nagy eredmény lenne ha nem omolna össze a gazdaság,"

akkor ne szavazz a jobbikra..
aki ugyanis a globalizalodott penzkozpojntu vilagban arra osztonoz, hogy a teljes nepesseg kevesebb mint 2 EZRELEKET kitevo kis hangyafasznyi orszag kemenyen odabasszon, az orult es gazdasagi romlasba fogja lokni az orszagot. nem talan, vagy lehet, hanem igy fog tortenni.

"mint ahogy a mostani dilettáns vezetésünk alatt folyamatosan leépül"

ennek nemileg ellentmondanak - na jo.. nem nemileg, hanem homlokegyenest;-) - nagynevu gazdasagi elemzo cegek es szakemberek.

de bizonyara ok a hulyek es a jobbik a helikopter:-)
@Dövan: Na, most szívemből szóltál. Értelmiségi választást, de egyelőre csak általános iskolai szintű kérdéssorral. Rögtön megbukna jópár szerencsétlen, akinek egy pár csomag virsliért cserébe csak annyit kellett megtanulnia korábban, hogy milyen alakú az "Sz" vagy az "M" betű. Jó esetben a pártlogó segített.
Vagy a másik megoldás az előzetes választói névjegyzékbe vétel. Akit nem érdekel, kik döntenek az életét befolyásoló intézkedésekről, az ne menjen el szívességből sem választani.
@az igazi Sipi: Jaja, azok a hülye dánok, hollandok, svédek, finnek, németek, olaszok, franciák, írek, britek védik a piacukat!

Hihetetlen, hogy nem jöttek még rá, az igazi verseny áldásaira. De sebaj, nálunk versenykolbászból lesz a kerítés, ők meg majd jöhetnek kuncsorogni!

(Mindemellett a belső piacon a verseny elfojtása a hazaárulás határát súrolja.)
@TaTa86.:
Nade most ezt nem gondolod komolyan? Hogyan definiálod, hogy érték? mi az? Hogyan ismerteted meg a vevőkörrel? Egyáltalán mit csinálsz? mert ugye ha értéket teremtesz, abban benne van az, hogy az másnak is érték.. Ha nem ismeri meg a "terméked" nem lesz rá igénye, akkor nem lesz értéke az általad előállított dolognak.. Ergo felkopik az állad... Vili?
@Dövan: mar van ilyen "vizsga"...
epelmejunek kell lenni, nagykorunak es nem allhatsz eltiltas alatt.

mondjuk nem vagyok benne 100%-ig biztos, de ugy tudom, a kozugyektol eltiltas a valasztasi jogtol is megfoszt. javitsatok ki, ha tevednek.
@az igazi Sipi:
"ennek nemileg ellentmondanak - na jo.. nem nemileg, hanem homlokegyenest;-) - nagynevu gazdasagi elemzo cegek es szakemberek."
Nem kötekedésképpen, de ezek a nagynevű cégek voltak azok, melyek szerint Argentína csodálatosan haladt a fejlődés útján. Aztán jött a bukó. Majd jött az IMF-től a bocsi, ezt kicsit elkalkuláltuk, de hát ez van. Ráadásul az elemző cégek azért is mókásak, mert 2 hetente másik oldal lobogtatja fétisként valamelyik épp aktuális tanulmányukat, természetesen kiragadva a környezetből.
@az igazi Sipi:
Azért arra kíváncsi lennék, hogy
1. te SZEMÉLYESEN hány nagynevű gazdasági szakemberrel beszéltél mostanában, vagy csak azt szajkózod, amit a CSEPPET SEM ELFOGULT médiában hallasz újra és újra?
2. az imént linkeltem be a Jobbik 88!!! oldalas, kisbetűs választási programját, ami egász érthetően leírja hogyan lehet fasiszta, kommunista módszerek nélkül is felvirágoztatni egy kis országot mint a miénk: behozni abból, amink nincs, és levédeni amink van: jó minőségű föld, víz, élhető klíma és hatalmas gyógyvízkészlet stb.
BELEOLVASTÁL vagy nincs rá időd?
@TaTa86.: a paicvedelem es a "ki a multikkal, turltesco a kiraly" kurvara nem ugyanaz..;-)

egyebkent ha erdekel a velemenyem, en nem ertek egyet a beltenyeszetes piacvedelemmel. az embert a kihivasok tanitjak. ha csokkented a kihivasokat, azzal az idiotakepzest valositod meg.

eleg csak vegignezni az antiglobalistakon es rogton latszik, mirol beszelek:-)
@TaTa86.:

Igen, első pont pipa, egyetértünk. De nem én fogom megmondani mit nézzen a polgár. Dönthesse el ő, szerinte mi a szemét.

Hitlert és a holokausztot hagyjuk, az nem példa. A fejlett világ minden részén elítélendő 5 millió ember bármilyen okból történő legyilkolása. Szerintem ebben egyetértünk. A radikálisokat mégsem tiltja be senki, sehol. Lehet lapjuk, műsoruk, egyedül náci jelképeket nem használhatnak.

Szerinted az USA-ban betiltották a kommunista pártokat? Akkor ez vajon minek látszik?

www.cpusa.org/

A melegek vonulása szerintem is ízléstelen, de betiltani nem volna szabad.
Nem az a baj, ha a Jobbik vagy az LMP dobálózik a lózungokkal a médiába kerülésért, hanem ha sírtok, mert van akinek nem tetszik a stílus. Lehet azzal is a Fókuszba kerülni, hogy Vona Gábor (vagy Schiffer András, hogy pc legyen) eljegyezte KurvanagyŐ Anikót, és együtt álmodják Emese álmát. Akkor nem kritika lenne, hanem nekividámodós röhögés :-)
Ha az Auchan madarát egy kicsit átalakítjuk, simán lehetne belőle turulteszkó, még a színvilág is stimmel. A franciákat meg eltiltanánk a hazai kiskereskedelemtől, amíg el nem ismerik felelősségüket az országunk megroppantásában és ki nem fizetik a kifizethetetlen jóvátételt.
@Muad\\\'Dib: nem kovettem az esemenyeket, de ha igy tortent, akkorgondolom tanultak az argentin esetbol...

altalaban ez ugy szokas. az ember hibazik - mert olyan nincs, aki nem hibazik - , aztan tanul belole es igyexik azt a hibat meg1x nem el kovetni.

mindenesetre sokkal nagyobb hitele van nalam egy standard&poorsnak, vagy egy moodysnak, mint egy feszakalja vonanak es a luzerseregenek, akik pontosan azt bizonyitjak, hogy megbuktak abban a jatekban, amiben a fent emlitett cegek premierligasak.
@az igazi Sipi:
Azért nézzük meg, miről is szól az adott tanulmány. Mert tény, hogy Magyarországon nem valószínű forradalom, katonai puccs, liberálisak a multikkal kapcsolatos törvények, tehát a befektetés megtérülési esélye remek. Akárcsak aranybányát nyitni Afrikában, ahol ugyan a puccsok rontanak az esélyeken, de a megtérülési ráta ott is csodálatos. Akkor most ezek szerint ők olyan remekül élnek?
Elhiheted, hogy amennyiben nekem cégem van, roppant boldog vagyok, ha talicskázhatom kifele a pénzt egy országból, és biztos lehetsz benne, hogy remek dolgokat fogok írni róla.
@bozoa: Egy személyes kérdés: te hány éves vagy? És szerinted "az országunk megroppantása" mennyire köszönhető a franciák mintegy 90 évvel ezelőtti gonoszkodásának és mennyiben minden más körülménynek?

@Muad\\\'Dib: A jobbiknak arra sem volt embere évekig, hogy könyveljen nekik, most meg hirtelen feltalálták az új közgazdaságtant? Nekem ez sci-fi.
@az igazi Sipi: egy csomó embert ismerek, aki alig okosabb, mint egy muskátli, és még el is jár szavazni (mert a szavazóhely a kocsma mellett van kis falumban)!
@tommybravo:
A protekcionalista közgazdaságtant nem kellett feltalálni, rengeteg ország alkalmazza.
@Muad\\\'Dib: Csak a többségük (1) hatalmas, kellően nagy belső piaccal (pl. USA), vagy diktatúra. Be kellene lépnünk abba az únióba, mert a másik megoldás nem tetszik.
@Fabius: A radikálisokat nem be, hanem ki tiltják. Gyakorlatilag ugyanaz. A sivatagban nem kell meggyilkolnod az embert, elég ha elveszed a kulacsát.

"De nem én fogom megmondani mit nézzen a polgár. "
Te tényleg nem fogod, és én sem. Ahhoz kéne néhány milliárd zöldhasú...

"Dönthesse el ő, szerinte mi a szemét. "
Ilyen a mesében van. Az ember azt nézi, amit elé raknak. Nem dönt.

"hanem ha sírtok, mert van akinek nem tetszik a stílus"
Én azért sírok, mert még te sem érted, hogy hogy működik a dolog. Elítélheted a stílust, de akkor így is fog maradni.
Vagy támogathatsz új pártokat, és akkor talán változni is fog valami.
Amit te csinálsz az olyan, mintha egy fuldoklónak felrónád, hogy zavarja a strand nyugalmát.

"Lehet azzal is a Fókuszba kerülni, hogy Vona Gábor (vagy Schiffer András, hogy pc legyen) eljegyezte KurvanagyŐ Anikót, és együtt álmodják Emese álmát."
Nem lehet. A bulvár nem így működik.
@TaTa86.: Tudom én hazaáruló vagyok meg minden, ugyanis Finnországban élek már 4,5 éve, de éppen ezért megrökkenve olvasom ezt a "finnek védik a gazdaságukat" kijelentést? Kifejtenéd, hogy ez pontosan mit is jelent? Mert itt aztán méginkább "globális" piaci viszonyokat találsz, mint otthon. Ha csak az élelmiszereket nézem, itt olyan dolgokat is megvásárolhatsz, amit otthon boltban még nem látott az ember és hidd el, ezek a gyümölcsök nem Finnországban teremnek... Ami esetleg megterem itt is (paradicsom, uborka, stb.) az kapható a boltban - igaz SOKKAL drágábban, mint pl. a spanyol "társai" - de senki nem kötelez rá, hogy azt vedd meg, SŐT, a legtöbb ember bizony az olcsóbb déli (spanyol, olasz, portugál, stb) zöldséget, gyümölcsöt veszi, mert OLCSÓBB és sokszor jobb is.

Egyszerűen be kell látni, hogy van rengeteg olyan dolog, amit egy adott ország nem tud megfelelő minőségben / áron előállítani és olyan dolgokkal kell foglalkozni, amivel versenyképesek lehetnek (itt pl. fa, papír, IT).

És SZVSZ arra meg egyszerűen rá kellene jönni, hogy a XX század gyönyörűen bemutatta, hogy a nemzeteken alapuló országok rendszere nem működik, egyszerűen versenyképtelen. Meg kell tanulni európai szinten gondolkodni és nem olyan ökörségeket kitalálni, hogy majd a kínaiakat magyar élelmiszerrel látjuk el.
@bozoa:
Hagyjuk már ezt a fröcsögést kérem. Tessék tudomásul venni, hogy verseny van, és be kell szállni. Tanulni, tanulni, tanulni, és tanulni.. Ennyi. Persze lehet ez ellen ágálni, meg hanggzatos ideológiát gyártani.. Na akkor szemelvények a Jobbik programjából. Energiapolitika:
"Az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését az atomenergia felhasználásával oldjuk meg úgy, hogy ezzel a lakossági
villamos energia ára is jelentősen mérsékelhető. A korszerű atomerőművek baleseti kockázata ma már jelentősen alacsonyabb
a fosszilis tüzelőanyagokat használó erőművekénél."

Az ötlet jó.. Támogatom az atomenergiát. De most jön a DE: Ki fogja felépíteni azt a modern erőművet? Csak pér cég képes a világon ilyet, persze magyar nincs köztük.. A másik ezzel kapcsolatban egy érdekes probléma: Csernobil után legalább húsz évig nem nagyon épültek erőművek. Ennyi idő alatt a szakértők nagy része nyugdijba/vagy más pályára állt. Emiatt sokminden, szabványok, követelmény rendszerek feledésbe merültek, vagy az új beszállítóknak nem is igazán van fogalma ezekről.. Emiatt meredeken emelkedik a finnországi atomerőmű költsége/tolódik a határidő.. Ez nem olyan hogy kifaragom krumpliból he.. Mit emeljek még ki a programból? Ami nem olyan egyszerű? Ja, és miből fizeted ki az atomerőművet? Hány zsák krumpli? Illene gondolkodni!
@az igazi Sipi: "az embert a kihivasok tanitjak."
Hát nem tudom. Ha egyszer bunyóznánk, akkor utána lehet hogy kedvet kapsz, elmész edzeni, készülsz, és jobb leszel mint voltál.
Ha élesben rádküldik Erdei Zsoltot, akkor utána még az sem biztos, hogy fogsz tudni járni.

Teher alatt nő a pálma, de azért semmit nem szabad túlzásba vinni.

Nem tudom, hogy egy kizsigeret almatermelő tsz paraszt, hogy tudna rögtön versenyezni egy multival. Ez nem kihívás, ez öngyilkosság.
@Tapani_SF: Jól van. Finnország talán rossz példa volt.
@Tapani_SF: "Egyszerűen be kell látni, hogy van rengeteg olyan dolog, amit egy adott ország nem tud megfelelő minőségben / áron előállítani és olyan dolgokkal kell foglalkozni, amivel versenyképesek lehetnek (itt pl. fa, papír, IT)."
Akkor mégsem teljesen rossz a példám. Igen, egyetértek.
De mi pont az élelmiszeriparban vagyunk jók, akkor minek hozzuk be a spanyol almát, és a kínai fokhagymát?
@TaTa86.: "Az ember azt nézi, amit elé raknak. Nem dönt."
Az "ember" igenis dönt: minden háztartásban elérhető 3 csatorna, amiből választhatna. És a közszolgálati híradója helyett mégis inkább a Barátok köztöt választja, a vasánap délutáni színházi közvetítés helyett meg a kobra11-et. Ha lenne valós igény kultúrára, a kereskedelmik azt adnák: hidd el, nekik sokkal olcsóbb lenne bekamerázni a Debreceni Színházat és azt közvetíteni, mint megvenni egy csomó sorozatot vagy legyártani egy újabb showt. De "az emberek" választanak a 3-ból (ahol meg van kábel, a sokkal többől). És hidd el, a Mezzo tévé sem azért került ki több helyen a csomatból, mert a gonosz UPC el akarja sorvasztani az agyakat, hanem mert ők is látták, hogy "az emberek" nem nézik. Választanak mást. És "az emberek" akkor is választanak, amikor tévét néznek bármi más helyett. Lehet a népnek értékes műsorokat adni (több KIS tv ad is), csak akkora igény nincs rá, ami eltartana egy NAGY adót.
@TaTa86.: nem akarlak elkeseriteni, de en 24 eve kaptam kedvet a bunyozashoz es azota is muvelem a kulonbozo vallfajait..:-)

elesben akkor kuldenek ra valakire egy erdeit, ha a felso ligaban akar jatszani. ha pedig valaki a ffelso ligaban akar jatszani, akkor legyenek a kepessegei ahhhoz meltoak.
@az igazi Sipi:
"gondolom a betalicskazos reszt veletlenul hagytad ki..:-)"
Ez most mire vonatkozik pontosan?
@TaTa86.: Lehet, hogy azért, mert mégsem vagyunk benne annyira jók... A mezőgazdasági termelés, mint sokminden más, csak és kizárólag "nagyüzemi" szinten tud versenyképes lenni.

Otthoni rokonaim közül több is foglalkozik mezőgazdasággal, de semmire sem mennek, mert mindnek relatív kis területeik vannak és a többi helyi gazdával képtelenek összefogásra, mert mindben megvan a rosszemlékű TSZ rémképe. Márpedig összefogás nélkül az életben nem lesznek képesek semmiféle pl EU-s pályázaton résztvenni, ergó nem kapnak pénzt fejlesztésre és hiába lenne ott a "jó magyar termőföld", de azt nem tudják kihasználni. Ennek eredményeképpen pedig a spanyol alma még a szállítással is olcsóbb lesz, így pedig a tömeg azt fogja vásárolni.
@TaTa86.:
Én meg svédben vagyok, a helyzet ugyanaz.. Gyártanak még? 2 autómárkát.. nem is szarokat.. Miért van az hogy látok francia/német/amerikai autókat? Mobilt: Sony/Ericson miért lehet nokiát LG stb kapni? Meddig soroljam? Az igazi dolog ami megvédi a saját gyártású dolgokat, hogy tudják azt amit a versenytársai.. Na ez a protekcionalizmus.. :) Ők úgy állnak hozzá a fejlesztéshez: Csináljunk valami olyat, amit jobban tud/vagy olcsóbb mint a konkurencia, esetleg a kettő együtt..
@TaTa86.:

Az ember nem azt nézi amit elé tesznek, hanem amit érdekesnek talál. Ezért fontos a választék.

Ez a fuldoklós hasonlat jó. Ki van írva minden medence mellé, mélyvíz csak úszóknak. Ha nem tudsz úszni ne ugorj bele fejest, mert megfulladsz.

A bulvár nagyon is így működik. De próbáld ki. Hívd fel a blikkújságot, vezesd elő a sztorit. Ha fel is hívják a két érintettet, és azok cáfolnak, akkor is hír lesz, és te leszel a "meg nem nevezett informátor".
@Muad\\\'Dib: hat arra, hogy akik eszreveteled szerint talicskazzak innen a penzt, azok elotte betalicskaztak nem keveset. epitettek infrastrukturat, hoztak letre munkahelyeket, 100 milliardos adobeveteleket generalnak az allamnak es rengeteg hazai beszallito abbol el, hogy a talicskazok az ugyfelei.

ugyhogy amit kitalicskaznak, az a profit. amit en nem sajnaloko toluk, ugyanis egy profitorientalt ceg nem karitativ szervezet, nem azert dolgozik, hogy boldog-boldogtalan jol eljen, hanem anyagi haszon remenyeben. ha nincs haszon - ertsd: ures a talicska - akkor baszik ide infrastrukturat epiteni, munkahelyeket teremteni, beszallitoi szerzodeseket kotni - ertsd a kitalicsakazas remenyeben betalicskazni.

es igen, tobbet szeretne kitalicskazni, min amennyit betalicskazott. ezt hivjak befektetesnek.
@Tapani_SF: majd megoldja a jobbik haztaji gazdasagokkal..;-))

emlekszem, volt mar egyszer egy ilyen probalkozas a vilagban, mao ce tungeknak volt valami falukoho programjuk...

na annyi eladhatatlan biliacelt sem gyartott meg orszag amiota a vilag vilag:-D
@ati27: Tény, hogy manapság 20 körül van a világon azon cégek száma, akik kápesek komplett atomerőműveket építeni. Tény az is, hogy a nem sokkal több cég épít metrószerelvényeket sem, aztán mégis tudtunk venni és még veszünk is. PPP-konstrukcióban harminc év alatt ki tudnánk fizetni egy ilyen erőművet, akkor már csak fűtőanyag meg lerakó kell, de úgy vélem ezek már kisebb nehézség. Jobb részletekben kifizetni valamit, ami a miénk, mint az orosz gáznak egy az egyben kiszolgáltatottja lenni évtizedeken keresztől, aztán meg a végén nem marad belőle semmi.
@tommybravo: 28
A ma élő franciák a nagy népvándorlással és vallásszabadsággal nagy árat fognak fizetni apáik múltbeli hibáiért.
@az igazi Sipi:
Azért ne legyél demagóg. A profit ellen senki nem beszélt. De hogy van az, hogy bizonyos országok rá tudják venni még a Tescot is, hogy normális áron vásároljon hazai termelőktől. Nyilván úgy, hogy a cégnek a profit a fontos. Van egy minimum szint, ami alatt nem hajlandóak befektetni, de maximum nincs. Gondolom te sem tiltakoznál, ha holnaptól 10-szer annyit keresnél. De nem is mész el azért, mert nem fizetnek 10-szer annyit. A profitmaximumra törekvő cégeket valamilyen szinten szabályozni kell. Ha nem teszik, akkor jön a rablókapitalizmus az egészséges verseny helyett.
@bozoa:
Persze, persze ez igy igaz.. De a reszleteknek kamata is van.. És nem aprópénz amiből egy ilyen beruházás megvalósul. És azt a pénzt valamiből elő kell teremteni. Az pedig gyanithatóan az adóból lesz. Az, hogy adót tudj előállítani, értéket kell teremteni. Tehát dolgozni kell. Értéket meg úgy tudsz teremteni, hogy versenyképes termékeket versenyképes áron prezentálsz. Tudomásul kell venni, minden-mindennel összefügg. Ennyi erővel azt is mondhatta volna a jobbik építsűnk fuziós erőművet.. MErt az hidrogennel műkszik és 10 kiló hidrogénnel el lehet látni budapastet, a hidrogént meg majd kivesszük a vizbűl..
No megyek tanulni.. MErt csak igy lehetek versenyképes.. 35 éves fejjel..
@Fabius: Ismerősöm volt újságíró a Blikknél. Nem így működik. Ha fizetsz egy rahedli pénzt, lehoznak neked akármit, hírbe hoznak, kreálnak sztorit stb.
(Most mondhatnád, hogy Vona fizessen, de akkor sem szerződne a Blikk, mert ezzel a többi ügyfelet idegenítené el.)

@ati27: Svédországban hány évig volt Szovjet megszállással egybekötött tervgazdálkodás? Ja, hogy Hitler otthagyta az aranykészlete felét, mert kellett neki a svéd acél, és az egész ország már 200 éve qrva gazdag?
Ilyen feltételek mellett én sem akarnék protekcionizmushoz nyúlni...

"Az ország mezőgazdasága a kedvezőtlen adottságok ellenére is fejlett. Legfontosabb ágazata a szarvasmarhatartás (hús- és tej-gazdálkodás).A déli és középső területeken őszi búzát, zabot, cukorrépát, burgonyát termesztenek.

Természeti erőforrásai jelentősek és változatosak. Ásványkincsei közül legfontosabb a Lappföldön(a Sarkkörön túl) bányászott kiváló minőségű vasérc. Kiterjedt fenyő- és lombhullató erdőinek fáját, energiában gazdag folyóit hatékonyan értékesíti."

Ami azért is vicces, mert Svédország úgy tartja meg a mezőgazdaságát, hogy eleve hátránnyal indul.
@Fabius: A mélyvizes hasonlatra: Nem önként mentünk bele. Neked is felhívom a figyelmedet a a német, majd után 40 éves Szovjet megszállásra.

Szóval ahelyett, hogy cinikusan felteszed a "minek ment oda?" örök klasszikust, inkább amiben tudsz segíts. Pl ne gyalázd az jobbikot(vagy akár az lmp-t), azért amiért nem érdemlik meg.
@TaTa86.:

Úgy érzem szereptévesztésben vagytok. Én a választópolgár vagyok, ( pláne most, kampány idején, választások előtt hangsúlyosan) akit meggyőzni kellene kioktatás helyett. Ha én, -akihez elvileg szóltok- kritizálom azt, amivel ez nem fog menni, akkor nem gyalázkodok, hanem véleményt mondok. A magam cinikus módján.
Ezzel két dolgot tehettek ti is, és mindenki más is:

1. elgondolkodtok rajta
2. tudomásul veszitek

Én pedig majd a többi választóval együtt áprilisban eldöntöm, ki lőtt kevesebb/kisebb bakot, ki az aki meg tudott győzni a vélt igazáról.
@TaTa86.:
Sajnos tévedsz! Svédország az 1900-as évek elejéig bazi szegény volt.. Rengetegen kivándoroltak amerikába.. Egy ismerősöm beszélt egy 90éves nénikével, aki elmesélte hogy télen bizony elég szar volt.. -30 ban ugy vizethuzni a kutból, hogy előtte fel kellett törni a jeget. Másrészt igen komoly csatározások folytak a történemükben hol az oroszokkal, hol a dánokkal, stb.. Bizony ami itt van ők jóval kevesebb mint 100 év alatt érték el.. mondhatjuk ugy hogy a második vh óta. Persze OThhon még 50 év mulva is a 40 év orosz megszállásra fognak hivatkozni. A magyarok soha nem tudják megtanulni hogy csinálni kell a dolgokat és nem másra mutogatni.. Az nagyon megy, minden oldalnak.. A jobbiknak pláne.. a szociknak pláne.. Elére is kéne nézni nem csak sírni/hőbörögni. Persze az sokkal könyebb
@Muad\\\'Dib: gondolom ugy, hogy ott elelmiszer eseten a termelok osszeallnak, letrehoznak egy szovetkezetet, amelyik fenntart egy marketingest, egy jogi kepviselot es nem jozsi ba a kapa mellol kell, hogy megvedje az erdekeit, hanem a "zug a traktor, szant az eke" mgtsz, amelyik igy mar erosen pariban lehet akar egy tecsoval, vagy madarastecsoval is...
@ati27: "ersze OThhon még 50 év mulva is a 40 év orosz megszállásra fognak hivatkozni."

orosz megszallas?
ugyan mar..

egy csomoan a 90 eve tortent trianonra hivatkoznak meg mindig:-)
@az igazi Sipi: Pszichológusok már régen rátaláltak arra a "rejtélyre", hogy az ember a saját gondjait külső okokra vezeti vissza. Más problémáit viszont vélt vagy valós jellembeli hibáira. Mindenkinek van kifogása, miért késik el néha a munkahelyéről, de "más" nyilván azért késik, mert egy megbízhatatlan senki. Hasonló a helyzet "az emberek" hozzáállására is az elmúlt évtizedekkel kapcsolatosan: "az emberekkel" folyton kiszúrt a rendszer (ezért korrumpálunk, nem adunk/kérünk számlát, szlovák rendszám), bezzeg amikor más csal, ügyeskedik, az egy utolsó szemét (offshore-bizniszek).

(Egyébként 29 év mínusz 1 hét).
@az igazi Sipi: Egy sc2-ben mindenképpen benne leszek! XD

"egy csomoan a 90 eve tortent trianonra hivatkoznak meg mindig:-) "
Talán mert még mindig ugyanúgy nyögjük a hatását. Gondolj bele, 10 évesen leamputálják a lábát. Ha 50 évesen focizni hívnak, te még mindig arra fogsz hivatkozni, hogy nincs lábad.

@ati27: Jól van, akkor üsd csak a magyarokat, ha attól te többnek érzed magad.
Egészen szánalmas ez a cinikus hang. Nem, 50 év múlva nem fogunk arra hivatkozni, de most itt volt egy 40 éves megszállás, és egy 12 éves posztkomcsi uralom.

@Fabius: Nem vagyok szereptévesztésben, te hiszel engem netaktivistának.
Én is választópolgár vagyok, aki egy normális országban akar élni. A Jobbikra úgysem szavazol, az LMPt pedig nem az én világom, úgyhogy nem akarlak rávenni semmire, csupán a szemléleted hibájára akarlak rávezetni.
@TaTa86.: kijon meg az iden..?
miota igergetik mar blizzardek..:-)

ertem en, de ha mar egyszer levagtak, akkor levagtak, visszanoni nem fog.

abbol kell kartyazni, amit osztottak, nem abbol, amit szeretnek.
nem, nem ütöm.. Ha igy érzed.. Persze-persze trianon.. megtörtént. Azon változtatni nem lehet. Mert egy nagyobb ország jobban boldogul? Ott van ausztria méretben kicsit kisebb, lélekszámban ugyanaz.. Svádoszág 4 szer akkora 8.8 millió (soksok bevándorló) Svájc kivesebb mint fél magyarország 7.7 millió. Persze lehet ellenpéldákat is mondani.. Nem értem, miben hátrány manapság trianon? Mármint gazdaságilag?
Sőt, hogy tovább fűzzem éppen előny gazdaségilag.. Románia, szlovákia vajdaság.. A románok pl azért fujnak a magyarokra mert gazdagabbak, többet-jobban tudnak üzletelni.. Ott pl a magyarok a "zsidók".
@TaTa86.:

Te használtad "mentünk" kifejezést. De ez mindegy.
Azt gondolom mégis volt értelme ezeket a kritikákat megfogalmazni. Eltérő világnézetű emberek túl léptek az árokásáson, a nácigeci/zsidóbuzi köpködésen, és érvekkel alátámasztott vitát folytattak.
Fix ideám, hogy a párbeszéd hiányzik a társadalomból. A lövészárok feletti átkiabálást nem nevezem vitának. Viszont itt ma -talán- sikerült érveket ütköztetni, ezt pedig köszi minden résztvevőnek.

Nem akarom lezárni, folytassátok, csak ez jutott eszembe.

Csatlakozva a mérsékeltek "vénségéhez", én 38 :-)
@ati27: Ezt majd egyszer hosszabban kifejtem, de nem most.
A lényeg: az egész környéken lúzerország vagyunk, és ez meglátszik a hétköznapok mentalitásán. Mi vagyunk azok, akit, ha megtámadna nem ütnek vissza. Akiket el lehet üldözni a hazájából, és utána annyiban hagyjuk.

Ha ez így marad, akkor mindig lesz valaki, aki minket fog betalálni...

Ezért fontos az autonómia, és a határok részleges revíziója. Hogy visszaadja a hitet, és hogy nem nézzenek minket boxzsáknak.
Ezért fontos trianonozni(, habár már nem az van érvényben, illetve ma álomnak tűnő maximális követeléseinket a trianoni szerződés automatice garantálta.)

@az igazi Sipi: Hát ha idén sem akkor gond lesz! XD
Autonomia, persze kell.. határok reviziója? Osztán minek? Mondd valamit hogy EU? Betegek is a szlovákok, mire összehoztak egy "nemzetállamot" addigra pont értelmét vesztette a dolog.. :) Nem, nem nem kell semmi revizió, kell viszont az érdekeinkért magabiztosabb kiállás. Az elmult MSZP-s kormányok nem sokat tettek ez ügyben, az biztos.. Sőt.. De semmi szükség revizióra!
@TaTa86.: Ne már baszki, legalább egy liberálbolsevikzsidónácit vártam volna :-D:-D
@Fabius: Ez a meglepetés ereje! Váratlanul ért mi? :D

@ati27: "Mond valamit hogy EU?" Nem. Semmit. (Azon kívül, hogy belőle emeltszintűztem...)
Miért?
Egyébként pont a tótokat akartam felhozni. Ameddig nem szerzünk érvényt az 1. bécsi döntésnek, addig nem lesz itt soha béke.
Akkor végre lenyugodna mindként oldal. A tótok nem rettegnének a 20.000 fős magyar kisebbség miatt, mi pedig nem frusztrálnánk magunkat azon, hogy még a szlovákok is!
A nálunk lévő szlovák kisebbség pedig megoldaná a kisebbségvédelmi problémát is, anélkül hogy a nagy testvérhez folyamodnánk. Mi nem bántjuk az övét, ő nem bántja a miénket.

(Egyébként azt nem értem, hogyha az EUban a határok azok csak névlegesek, meg nem jelentenek semmit. Akkor miért olyan nagy kunszt őket módosítani? )
1. bécsi döntés? Viccelsz? Kik döntöttek akkor? A németek! Kihasználták ezeket a dolgokat.. Mesterien. De pont te nem fogod megérteni ezt.. Hidd el egy bizonyos intellektuállis szint felett az emberek le sem szarják, hogy ki milyen nemzetiségű.. De ezt hiába magyarázom neked, soha nem fogod megérteni.. Ami nem is a te hibád.. A hetalomra törekvők játszák ki az érzéseidet, csak te ezt nem látod..
@TaTa86.: A bécsi döntés békét hozna??? Tudod te, hogy hirtelen mekkora szlovák kisebbségünk lenne? Egy jó kis határrevízió pont nem békességet hozna. Ha a "nem bántjuk az övéket..." elv működne, akkor a magyar kisebbség elég nagy békében élhetne Szlovákiában... Meg a világ eleve nem így kellene hogy működjön: attól hogy "ők" rosszarcok, nekünk még nem kell seggfejnek lenni.
@tommybravo:
"Tudod te, hogy hirtelen mekkora szlovák kisebbségünk lenne?"
Igen, pont ez a lényeg. Lenne vagy 50-100.000 szlovákunk. (Most nem azért de az 1.000.000 cigány mellett kész felüdülés. Egyébként tudsz te olyanról, hogy szlovák felkelés/lázadás?)

"Ha a "nem bántjuk az övéket..." elv működne"
???

"Meg a világ eleve nem így kellene hogy működjön: attól hogy "ők" rosszarcok, nekünk még nem kell seggfejnek lenni. "

Fogjuk meg egymás kezét, énekeljünk dalocskákat, és szedjünk virágokat! XD
Én még azt hittem én vagyok naiv.

Szóval de! A világ így működik, és a diplomáciában seggfejeknek terem babér.

@ati27: "Hidd el egy bizonyos intellektuállis szint felett az emberek le sem szarják, hogy ki milyen nemzetiségű.. "
Huhuj, übermensch detected!
Na milyen nagy intellektusod van neked? Ez a benyögésed épp egysíkú beszűkült gondolkodásra vall.
@TaTa86.: marmint az, hogy nem kulonboztet meg embereket szarmazas alapjan...?

na ezt vezesd le szepen nekem, mint egy vivomeccset..:-DDD
Jó kis post. Jót röhögtem. Nem a Jobbikon, hanem a humoros megfogalmazáson.

Itt Borsodban szeretik a Jobbikot az emberek. Azt mondják, hogy majd ők odab@sznak a cigányoknak. Amikor megkérdezem, hogy mi is a pontos tervük erre a kényes témára, akkor nem tudják. Csak annyit tudnak, hogy odab@sznak... Ezzel lehet nem kevés szavazatot szerezni...
@dfcwolf: Ne csodálkozz rajta. Ha abból indulsz ki, ami Lyukóvölgyben, a számos utcákon, a Szondi telepen, a borsodi falvakban, Ózd-Hétesen, Meszes-Krasznokvajda térségében zajlik teljesen érthető. De ezt neked nem kell magyaráznom. Viszont aki kormányzati szerepre, vagy parlamenti képviseletre pályázik, az nem mehet el a probléma mellett.
Jó a helyismeret. Nagyon jó! Valóban nem lehet mellette elmenni. Pont az eddiggi mismásolás, emelte a Jobbikot ebbe a szerepbe. A töketlenkedés vezetett a megszületésükhöz... Tagadták a cigánybűnözést és egyszer valaki kimondta. Aki meg kimondta, az lett a hős. Persze a megoldással már baj van. De az emberek szeretik, ha valaki olyan dolgot feszeget, ami megkeseríti az életüket. Van aki ezt populizmusnak hívja. (én nem) A Jobbik érzelmi alapon tör előre. A szerelem pedig felülírja az értelmet. :)
@dfcwolf: Az valóban nem megoldás, ha csak beszélünk az emberek életét megkeserítő dolgokról. De az sem, ha pol.korrekt nyilatkozatokban beszélni sem lehet erről. Pásztor Albertet is meghurcolták a kijelentéséért, pedig igazat mondott. Tehát a probléma nagyon is valós, foglalkozni kell vele akár érzelmi, akár értelmi alapon.

Ezzel nem azt mondtam, én helyeslem a Jobbik módszereit. Ez olyan állatorvosi ló, aminek az egyik oldal a közelébe menni sem mer, a másik meg átesett a túloldalára a lendülettől.
@Fabius:
Az embernek ha gondja van, már néha az is elég ha elmondhatja valakinek. Ez is hozhat valami kis megnyugvást. Nem vár megoldást, csak kiönthesse a lelkét. Ezt érzem most a Jobbiknál. Úgy vannak vele, hogy ha valaki megcibálja a nagy oroszlán bajszát helyettük, már az is valami. Pásztor Albert igazat mondott! Ezt csak azok tagadják akik valami nagy íróasztal mögött élnek és onnan néznek a világra. Onnan osztják az okosságot.

Piri nénit nagyon dühíti, hogy ellopják az uborkát a kertből. Teljesen érthető! Engem viszont sokkal jobban dühít az, hogy milliárdokat toltak el a BKV-nál. Egyéb helyeken meg még most is tolják. Ha azokat a pénzeket meg lehetne tartani, akkor szerintem sokkal jobb lenne nekünk. Mindkét probléma nagyon fontos! Csak úgy tűnik valakiknek fontosabb exponálni a romákat és ezzel elvonni a figyelmet az igazi nagy csalásokról.

Én úgy veszem észre, hogy a romák sem tudják mi lenne jó nekik. Persze ebben benne van az is, hogy a vezetőik alkalmatlanok. Viszont köztük is van sok értelmes tanult ember. (Nem egy ilyennel találkoztam már.) Azt nem értem, hogy miért nem állnak a romák élére, hogy utata mutassanak nekik? Miért ezek a Kolompár Orbán féle emberek a vezetőik?

Nagyon nehéz lesz ezt megoldani és nem lesz gyors folyamat. Hisz az eddig vezető út is hosszú volt. Jön a Jobbik a csendőrséggel... Az emberek felkapják. Minek kellene nekünk még egy testület? Ezt az egyet sem tudjuk normálisan üzemeltetni. Teljesen mindegy minek hívod a rendfenntartó szervet. Lehet felőlem mókus örs is a neve. A lényeg az, hogy normálisan működjön, legyen jogköre és éljen is vele. A megoldás ebben van és nem a nevében. De az emberek fejében van egy kép, hogy a csendőrök bizony odab@sztak. Miért felejtették el, hogy az "átkosban" a rendőrök is ugyanúgy odb@sztak?
@dfcwolf: Mi látjuk azt is, ami a BKV jellegű cégeknél folyik. De Piri néninek az egy sose látott cég egyszervolt dolga, amire talán fel sem pillant, ha meghallja a hírekben. Viszont ha az uborkáját és a tyúkjait lopják ami az ő megélhetése volna, az nagyon is érdekli.

Ezt látja át a Jobbik, -jegyezzük meg, ezt joggal- csak a kínált megoldás szerintem sem jó. Viszont Piri néninek a jelenlegi semmitől több. Tetszik vagy sem, erre megoldást kell találni minden pártnak. Az világosan kiderült, az agyonhallgatás és a PC nyilatkozatok nem vezetnek sehová.
Természetesen mindkét probléma nagyon fontos! De nem látom, hogy kapkodva akarnák megoldani bármelyiket is...

Hányok a PC kifejezéstől. Hogyan lehetnél olyan beágyazódott, korrupt politikusokkal PC, akik soha nem voltak azok? Párbeszéd kéne és nem pártbeszéd.
süti beállítások módosítása