Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.01.23. 08:00 Fabius

(kampány)Csendet!

Címkék: esztergom kampánycsend meggyes tamás

"Kampánycsendnek Magyarországon azt az választást megelőző időszakot nevezzük, ami alatt tilos a választópolgárok választói akaratának közvetlen befolyásolása. Az 1997. évi C. törvény 41. §-a szabályozza, hogy mi alkalmas a kampánycsend közvetlen befolyásolásra."

Meggyes Tamás sejthetett a tegnap kiderült választási időpontból valamit előre. Súgott információn sem lepődnék meg, de meglehet Esztergom első embere látnok, és képességeit kihasználva igyekezett elébe menni a dolgoknak. Csütörtökön este bejelentette:


"ezentúl a választásokig mindig meg fogja szavaztatni, hogy a nyílt ügyekben ne lehessen vita, így a képviselők a város nyilvánossága előtt nem használhatják propaganda céljaira a testületi üléseket."

Vagyis Esztergom város közgyűlése innentől nem vitázik a nép előtt, mert a paraszt befolyásolható fajta, és a végén pont azt felejti el a voksolásig, hová kell húzni az ikszet. Meg egyébként is: mifasz közük van hozzá, miről döntenek az általuk választott városatyák? Ellenzék? Vélemény? Még csak az kéne! Elvégre 13:10 arányban többségben vannak, és Pajszeros Pusztító bólogató nejlonkutyái csöndben végig rettegik még ezt a pár hónapot a nagyember árnyékában.

Ez az Tamás! Vedd kezedbe az irányítást esztergomi virtus szerint, bassz az asztalra kézbe idomult teszkós pajszeroddal és ordíts szokásodhoz híven kivetkőzve önmagadból: rákkendroll gecik! Védd meg szeretett városodat a mindenhol nyomuló, arcátlanul szólásra jelentkező, pártjuk álláspontját helyi ügyekben feleslegesen képviselő, minden pillanatban kampányolásra kész nyomoroncoktól!
Demokrácia? Szólásszabadság? Picsába velük!
Hisz a nyomogatható igen-nem-talán gombokat nem vetted el. Nem anarchia ez, hanem józan helyzetfelismerés. Októberig.

Addig ne felejtsd el befejezni a Bukta-tó parkosítását, és Rózsának időben utalni a gyerektartást. Mi pedig csöndben merengünk tovább a fenti kép igazságtartalmán.

36 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr551694307

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fideszfigyelő - Közpénzből javasolták a kommentek tiltását 2010.01.23. 15:04:28

Meggyes Tamás esztergomi polgármester népszerűségének emelkednie kellett volna. Legalábbis a legutóbb a villájánál közpénzből csónakázótavat építettő városvezér népszerűsége érdekében már  készült egy tanulmány – mondani se kell: közpénzből....

Trackback: Még aznap megszűnt a kérdezősködő újságíró feleségének állása 2010.01.23. 15:01:59

"a 24 Óra című megyei napilap újságírója megkérdezte Meggyes Tamás polgármestert a pénz sorsáról. Az újságíró a férjem. Az általam betöltött igazgatóhelyettesi posztot aznap délután megszüntették." Eddig nem írtunk a fideszes botrányváros gim...

Trackback: Fideszes kockázatminimalizálás 2010.01.23. 09:24:28

Létezik olyan, hogy utolsó dobás. Meggyes Tamásnál ez már megtörténtnek nyilvánítható sokszorosan. Nagy a valószínűsége, hogy az egyéni jelölésének volt egy feltétele: ne legyen több cirkusz Esztergomban, mert az erősen alááshatja a Fidesz helyi v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azt hiszem, ez egy előjele annak, amitől tartunk fidesz győzelem esetén: egyszerűen lesöprik az ellenzéket, nem tűrnek ellenvéleményt, neadjisten másképp gondolkodást.

Egyébként fidesz-fanok körében általános és nyíltan vallott óhaj, hogy a parlementbe lehetőleg csak a fidesz és a jobbik kerüljön be... Mondjuk, ezek után nem értem a komcsizásuket, de bár ez lenne az egyetlen logikai bukfenc a gondolkodásukban!
Tisztára az ötvenes évek feelingje...:(
Meggyes Tamás egész egyszerűen attól fél, hogy kihozzák belőle a TVkamerák előtt ismét azt az állatot, amelyet oly sokszor alakított már.

Elég csak megtekinteni néhány felvételt a testületi ülésekről: www.youtube.com/view_play_list?p=85F88D2EFE7A418A

Nem csoda, hogy aggódik, hogy a kampányidőszakban is hasonlókat alakítana!

Van neki más baja is most szerintem. Kezd rádőlni az a szar, amit maga fölé halmozott eddigi hazugságaival. Most épp a "szegény áldozat" kép kezdett el rogyadozni: szeretgom.hu/content/60014-mit-tegyek-ha-megvesztegetnek-

A kérdés azonban már csak az: mit tud Meggyes a Fideszről, hogy még mindig védi a párt?
Nekem csak azt mondja már meg egy esztergomi választópolgár, mi a rézfaszért nem zavarták el ezt a félkegyelmű barmot?
Mit tett a városért, amiért ennyire túlél minden választást?

Amúgy befejezte már a Kodolányit? Az egész oktatói/TO társaság a hátán vitte, de ahogy hallottam, sokáig ez is kevés volt neki.
@kisa: " Azt hiszem, ez egy előjele annak, amitől tartunk fidesz győzelem esetén: egyszerűen lesöprik az ellenzéket, nem tűrnek ellenvéleményt, neadjisten másképp gondolkodást "
Sopronban ez már megtörtént.. A sopron.hu hivatalos városhonlapon volt egy elég jó közéleti vitafórum, lehetett osztani az akkori szoci kötődésü polgármestert is, szabadon, de kultúráltan. Tartott ez 2006 novemberéig....
Hát jöhet a vascső, de nem tartom rossz ötletnek. Ha nem tudják ki, hogy szavaz legalább nem populista érdekekből döntenek 1-1 kérdésben... Kampány csend alatt ez külön kívánatos. Szerintem.
Másik oldal az, hogy igenis tudni akarom ki, hogy szavaz. Hogy tudjam legközelebb is rászavazzak -e :)
beleszarni a meggyes pofájába oszt jól fejbelőni, hogy művészi mintázat maraggyon a falon utána, szigorúan pártokfeletti érdekek alapján!
@Sigismundus: Nos, úgy vélem, hogy nem csak Sopron járt így. nekem van vidéki önkormányzati képviselő ismerősöm, aki nagy megelégedettséggel szokta volt konstatálni, hogy mennyivel könnyebb önkormányozni, mióta csak fideszes képviselők vannak az önkormányzatban. És hogy a parlamentbe is elég lenne a fidesz. És nem ő az egyedüli, aki így nyilatkozik, fórumokban, kommentekben gyakran találkozni ezzel a vélekedéssel.
Most tedd a szívedre a kezed (meg mindenki), és mondd meg, hogy hány nyilvános esztergomi képviselőtestületi ülést néztél. Utána azt, hogy hány országgyűlési közvetítést. Utána mondd azt őszintén, hogy ezek bármit is befolyásolnak, nem pedig zsigerből szavazol. Mindezek után pedig őszintén, nem kinevetve magadat azt, hogy bármi, ismétlem bármi értelme is van e vitának csúfolt bohóckodásnak. Mert nincs.

Lehet vinnyogni a szólásszabadság és a demokrácia miatt. A szólásszabadságot mégis hogy féltheted, ha bárkinek (ismétlem bárkinek), még neked is jogod van büntetlenül kritizálni Meggyest, vagy bárkit ebben az országban vagy a világon (és ezt meg is teszed)?

Mivel van tele a híradó? Nem a képviselőtestületi ülésekkel, hanem a sajtótájékoztatókkal, ahol minden barom elmondhatja a véleményét, és ehhez még nyilvánosságot is kap. Minél nagyobb kreténséget mond, annál jobban bejön a sajtónak.

A demokráciát ez semennyire nem befolyásolja. A népképviseleti szervek működése - ugyanígy a bizottságoké is - csak protokoll. Voltam ilyeneken (Te is?), és nem a demokrácia legdicsőbb megnyilvánulásai. Szakmai viták helyett is politikai anyázás folyik, a végén pedig pártállástól függően felteszik a képviselők/bizottsági tagok a kezüket. Függetlenül a vitától vagy a javaslattól.

Ez a demokráca? Na ne viccelj! Ez röhej. Ez a szólásszabadság? Ugyan! Ha nem tetszik valami elmodhatod, ugyanígy a szocik is. Még, ha nincs is igazad, még, ha csak kitalálsz dolgokat, akkor is. Ez a szólásszabadság. Ha nagyon nem tetszik valami, amit a képviselő csinál, szavazhatsz ellene négyévente, meg ugye lehetőség a népszavazósdi is. Ha nagyon durva dologra jöttél rá, arra meg ott az ügyészség, meg a közig hivatal. Ez a demokrácia.
@Roa: Közigazgatási havatal? És akkor mi van?
"Alkotmányellenes, amit Esztergom polgármestere művel."
www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=102241
@Roa: es mi lenne, ha a szoci kormany most azt mondana, hogy ezentul a parlamentben a valasztasokig nincs tobb vita?

kuss az ellenzeknek. nehogy mar propaganda celokra hasznaljak a parlamenti uleseket..!

jahogy ha a te seggedbe toljak, mindjart sokkal zavarobb az a lofasz, ugye?;-)))
@blogolló: Tényleg vicces, de ebbe most ne menjünk bele, mert akkor még az derül ki végül, hogy mégis mindenért Gyurcsány a hibás :). A közig hivatalok kinyírása ugyanis hozzá fűződik. A megyeiek működtek, mégpedig jogszerűen (hogy mennyire hatékonyan az más kérdés), erre a nagy regionalizálási törekvések közepette sikerült figyelmen kívül hagyni a törvényhozási rendet. Ami azért nem kis dolog.
@az igazi Sipi: Tudod, nem zavarna. Mert vita nincs. Előre - mások által - megírt szöveget olvas fel mindenki. Igazából nincs jelentősége az egész cirkusznak. Vagy emlékszel olyanra, hogy egy ellenzéki meginterpellált egy minisztert, aki azt mondta erre, hogy "öcsém, igazad van, hülye voltam". Mert én nem.
@Roa: Akkor nem is tudom, mit görcsölünk itt most mi. Teljesen fölösleges a kampányra, a választásokra kidobni a nagy pénzeket. Fogjuk be a szánkat, hagyjuk, hogy az történjen, amit a (bármelyik oldalhoz húzó) korrupt politikusok csinálnak. Vagy nem kellene esetleg valakinek (köztársasági elnök, felelős minisztériumi vezetők)végre tennie valamit, ha ilyen, az alkotmányos jogokat sértő intézkedések napvilágra kerülnek?
@Roa: Végülis igazad van. Vezessük be, parlamenti többség esetén is így működjön ez. Felesleges az ellenzék, ne legyen lehetőségük szóhoz jutni, nem kell vitatkozni mert értelmetlen. A többség úgyis megszavazza amit akar. Az ellenzék tartson sajtótájékoztatót ha valamit feltétlenül a választók tudomására szeretne hozni, meg se próbálja betölteni azt a szerepet, ami egyébként a dolga lenne, és mellesleg amiért a fizetését kapja.
Ezt az elmúlt nyolc évben is lehetett volna erőltetni. Bár mégsem, mert szegényebbek lettünk volna pár Szijjártó és Cser-Palkó örökzölddel.

Meggyesen van mit kritizálni. A viselt dolgaira nem az a megoldás, hogy nem beszélek róla. Esetleg megtenni nem kellene, és nem volna miről.
@blogolló: A kampányra teljesen fölösleges. Aki 4 évig nem bírja felfogni, hogy mi történik körülötte, az menthetetlen. A kampány csak arra való, hogy ezeket az embereket meggyőzze, leggyakrabban hazug módon.

"Fogjuk be a szánkat, hagyjuk, hogy az történjen, amit a (bármelyik oldalhoz húzó) korrupt politikusok csinálnak."
Pont az, hogy nem. Viszont erre van a szólásszabadság, az internet, erre vannak az informális közösségek, a baráti körök. A szólásszabadság nincs korlátozva, és az sem korlátozza, ami a blogban le van írva. A pártok így is úgy is megtalálják az embert a kampánybrossúráikkal, sajtótájékoztatóik útján, de mondom, szerintem nem ez a szólásszabadság legfőbb eleme, hanem az, hogy szabadon tudunk beszélni egymással, a nemtetszésünket is kinyilvánítva.

Az állam demokratikus működése a harmadik dolog. Olyan stabil a politikai berendezkedésünk, hogy semmit sem lehet tenni általában (néha igen, de ez a ritkább), és nemcsak a civil szféra, hanem a mindenkori ellenzék sem rendelkik eszközökkel. Ez 89-90-ben így alakult. Persze, jó lenne széles jogkörű köztársasági elnök, meg "felelős" politikusok, de ezen nem mi fogunk változtatni. Ott van ugyan az AB, de normális esetben fel sem szabadna merülnie annak, hogy egy törvényjavaslat alkotmányellenes.
@Fabius: "Bár mégsem, mert szegényebbek lettünk volna pár Szijjártó és Cser-Palkó örökzölddel."

Ááá. Nem. A Szijjártó, Cser-Palkó, Nyakó és Herényi örökzöldeket, meg az összes többi politikusét is pont sajtótájékoztatókon ismerhettük meg. Parlamenti örökzöldből csak nagyon kevés van.
@Roa: Azért akad parlamentiből is bőven:

www.youtube.com/watch?v=NWI_n3sgJNY

A videó tanulsága, hogy ez a (egyébként lényeges) kérdés sem hangozhatott volna el, ha minden megszólalás értelmetlen volna. Az másik dolog, hogy Szijjártó ezzel megnyerte a "Ki tudja egy percben többször kimondani a Nemzeti Bank kifejezést" versenyt is :-)
Roa érdekes gondolkodású ember. Az ő fajtája miatt működhet bármilyen diktatúra.
Persze, ha neki nem tetsző oldal tenne olyanokat, mint meggyes, akkor vadul köpködne miatta.
@Roa: Normális esetben nem a magánembernek kellene az AB-hez fordulnia, egyetértek. De itt már régóta nincs szó "normális esetekről, helyzetekről". A szólás-és véleménynyilvánítási szabadság hangoztatásából meg már (bár örülök neki, hogy létezik még, helyileg ugyan nagyon korlátozottan) kezd elegem lenni, ha a "szólásnak" semmi foganatja nincs. Nézd meg a választott képviselők jogait, erről szól a poszt!
A kampánycsend egy értelmetlen kövület. Megszüntetni kéne, nm kiterjeszteni. Az meg különösen vicces, ha a kampánycsend pont a kampány kezdetén kezdődik...
Leszarom Esztergomot, meg a sok rivalizáló suttyót is, aki ott lakik. Kurvára fárasztóak vagytok, fasz kivan a sok esztergomos poszttal.

Intézzétek el egymás között, parasztok!
@Kangörény_:

No, és egyben lezárva a témát. Kettőnk közül én már fordultam az AB-hez, és tettem feljelentést hűtlen kezelés gyanúja miatt helyi politikus ellen. Tehát: kitől is működhetne nyugodtan diktatúra?

Másfelől: egyik oldal sem tetszik, de ilyet gondolom nem tudsz megérteni.
@Roa:

Az én hivatali visszaélés miatt többek között Meggyes ellen tett feljelentésem miatt a héten már a képviselőtestület tagjai voltak kihallgatáson, elképzelhető, hogy napok-hetek kérdése, hogy kiderüljön: megvádolja-e az ügyészség Meggyest.

Tegnap pedig jogerősen megnyertem egy nyilvános adatok kikérése miatt indult pert az önkormányzat ellen a Komárom-Esztergom Megyei Bíróságon. Két év alatt féltucat pert nyertem már meg jogerősen - nagy részüket Meggyes csapata indította ellenem mondvacsinált indokokkal, a város pénzén fizetve az ügyvédeket ellenem.

Mindez miért? Azért, mert "kommunista" vagyok? Vagy az "MSZP szekerét tolom"? A retorika sokszor ez, de a valóság teljesen más.

Azért, mert engedem bárki számára, hogy a Szeretgomon megszólaljon. Ennyi a bűnöm. Én rohadt szemét, hogyan "terjeszthetem a gyűlöletet" amikor teret engedek a szólásszabadságnak. Megengedhetetlen bűn. Emiatt folyik ellenem több rágalmazási per (egyik esetben sem én írtam az ominózus szöveget - van, hogy egy olvasói levél miatt a vádlottak padján ülök - igaz elsőfokon felmentettek, másodfokon még folyamatban van a pör).

Időközben felvettem a kesztyűt: jogerősen elítélték rágalmazásért a városi újság főszerkesztőhelyettesét és elsőfokon elítélték a Fidesz városi elnökét. Az ellenünk indított sajtóperek mindegyikét megnyertük, az egyikből kifolyólag folyik a nyomozás hivatali visszaélés miatt Meggyes ellen. Folyamatosan tájékoztatom az ügyek állásáról a Fideszt, de mintha süket fülekre találnék: egyszerűen nem érdekli őket, hogy mi folyik az ő nevükben vidéken. A jobboldali sajtót nem érdeklik a jobboldali visszaélések, a baloldali sajtó meg mindent a saját szájíze szerint tálal és a Szeretgomra is rávetül miattuk az árnyék.

Tényleg nem tudom hogyan lehetne ebből a helyzetből kitörni. Soha nem voltam baloldali szavazó, most sem leszek. Kicsit vicces, de az a faramuci helyzet alakult ki Esztergomban, hogy a helyi demokráciát talán épp a Jobbik tudja megmenteni - ha kitart, és nem adja el magát aprópénzért a jelenlegi hatalomnak. Vannak ilyen irányú próbálkozásokra utaló jelek, de meglátjuk mit hoz a jövő.

Mindenesetre ezt a dühöngő őrületet valahogy meg kell állítani, és minél hamarabb, annál jobb mindenkinek. Reméltük, hogy a folyamatos jelzéseink és a Fidesznek közvetlenül átadott információhalmaz elég lesz ahhoz, hogy Orbán ne indítsa Meggyest és parkolópályára tegye, mint Molnár Oszkárt, de a jelek szerint nem volt elég. Ez önmagában sokat sugall a valódi erőviszonyokról a párton belül - vajon kitől/mitől félhet a vezér ennyire, hogy egy ennyire nem odaillő emberrel nem tud, nem mer semmit sem kezdeni?

Abban egyetértek veletek, hogy ez Esztergom sara, az itt élő emberek hibája. De értsétek meg, hogy egyszerűen nincs más mód, mint az országos közvéleményben megpróbálni megmutatni ezeket a problémákat. A helyi önkormányzati sajtó, amire Meggyesék a városi költségvetésből éves szinten százmilliós összeget költenek egyszerűen nem enged be semmilyen ellenvéleményt sem a stúdióba, sem a hetente 30 ezer példányszámban ingyen minden háztartásba beszórt újságba. Megveszik Meggyesék az Echo TV-ről Obersovszkyt "tényfeltáró" hazug műsorokat gyártani, megveszik Bayer Zsoltot akinek a hazugságoktól hemzsegő cikkét még a Magyar Hírlap is lehozza - február 19-én lesz az első békéltető tárgyalás, mert természetesen Bayert is feljelentettem rágalmazásért azokért a dolgokért amiket rólam leírt.

Hogyan védenétek magatokat ez ellen? Őszintén kérdezem, mert nekem az országos nyilvánosságon és a bírósági, lassú de biztos igazságszolgáltatási úton túl más ötletem nincs.
@cserepj: Megalapozott állításokkal csakis a nyilvánosság. Ha szélmalomharc, akkor is. Nem vagyok esztergomi lakos, környékbeli sem. Mégis követem Meggyes dolgait nálatok, a meggyes a hibáson, holdrablónál, stb. Mert annyira abszurd, hogy ilyet a legszínesebb fantázia sem tudna akarattal kitalálni.
Egy vidéki nagyvárosban pár napja hangolta el a UPC a HirTV-t, minden más (pl. ATV) persze maradt a helyén. A politikai indok szinte biztos. Figyelembe véve, hogy sok ember, főleg az idősek, nem értenek a mai tévék áthangolásához, ez egy nagyon ügyes húzás a baloldalon.
@cserepj: csatlakozom fabiushoz, ha bírod, akkor kitartást.
én sem vagyok esztergomi lakos de folyamatosan követem az eseményeket, mondjuk csak a szeretgom-ot szoktam olvasni, illetve az ottani fórumot.
@drflash:

Te meg is tennéd?

Amúgy az a ballib szégyene, h még ez a kétes erkölcsű, nem túl szimpatikus Meggyes is legyőzi a balos jelöltet ott helyben.

Eszünkbe jut még Veres, aki nem akarta 2006. tavaszán megzavarni a választókat a hiányadatok időbeni közlésével.

Szép új világ lett itt '89-től. Elégedettek lehetünk.
én már csak egy dolgot szeretnék. végigmenni úgy a városon, hogy ne okádjam el magam.hogy a bástya melletti építkezést, amit legalább egy éve elkezdtek befejezzék.hogy a volt Kossuth szállót végre felújítsák.hogy a Zöldházat, ha már ennyire szétfaszták, akkor bontsák el végre a picsába és az legyen ott amit odaterveztek.hogy a főtéren a sok bezárt bolt helyén ujjakat nyissanak ki és ne csak a kibaszott drága napos oldal meg a kurvakibaszott drága másik kávézó legyen.az hogy a hányinger piac eltűnjön a sok papucsárus bajszos cigányasszonyostúl már csak álom marad. de a kurva életbe Esztergom olyan szép város lenne. most halott...
nem szeretem a fideSS -t
de azert ez egy valaszlepesnek tunik a politikai obstrukció elleneben
Ezen mar nem erdemes rugozni. Meg az onkormanyzati valasztasokig is fellabbal kibirjuk....
Nem semmi az ürge. És ez a "Fidesstyle"..
De rendes , hiszen akár le is lövethette volna őket.. .o)
és

MIKOR GYULLADNAK KI VÉGRE

AZ MSzP-PÁRTHÁZAK?!
@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t:

Vigyázz, köcsög. Az IP-címed alapján megkeresnek és még ülni is esélyed lesz nemsoká. Mire felébredsz a szaros jobbikos álmodból, már a segged is szűztelenítve lesz.
:-)
süti beállítások módosítása