Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.01.22. 08:00 Fabius

Lófaszt Más a Politika

Címkék: vélemény politika lmp

Bajban vannak a hozzám hasonló baloldali nézeteket valló szavazók. Sólyom László talán még ma kiírja a választások időpontját, előlünk pedig elfogyott a választható alternatíva. Az MSZP jelenlegi formája leginkább egy kiherélt, műfogával parizeres szendvicséért vicsorgó hiénára hasonlít. Az SZDSZ maradéka elfér egy panel garzonjának beépített szekrényében, jobbra hátul nagymama meggybefőttje mellett. Meg egyébként is, ha az a liberalizmus amit ezek az arcok képviselnek, akkor én nem akarok liberális lenni. Zsebsztálin szervezete a vezér körül kialakult személyi kultusszal engem Rákosi elvtárs-pajtásra emlékeztet, ezért sem reális opció. A Jobbik álmodtam egy világot magamnak alapokon nyugvó szélsősége is nagyon távol áll tőlem. Az MDF mögött még lehet egy küszöbugrásnyi támogatottság, náluk éppen párt nincs, amit támogatni lehet. Illetve Ibi néni az ő hű Károlyával éppen a piacon vásárol, majd kiderül melyik káder elveit lehet megvásárolni Lengyel Zoltáni módon.

Egy csak egy alakulat maradt széles e vidéken, kicsit körbe jártam őket a saját szubjektív elvárásaim szerint. Lehet Más a Politika! -mondják, én pedig a szkeptikusok idegenkedésével fogadom a "más" és a "politika" szavakat azonos szókapcsolatban. Nem lőttem mellé ezzel. Legalábbis nem nagyon.

Bedobtam nevüket a keresőbe, és szemezgettem a találatok között. Remek érzékkel kattintottam erre a videóra, és képedtem el azonnal: káprázik a szemem? Mert esküdni mernék, hogy lejárató kampány folyik éppen, kevésbé viccesen kivitelezve. Instant populizmus rulez, Schiffer for President, de azonnal!

Másodiknak sikerült belenyúlni a kettős mércén megjelent bejegyzésbe. Nos, az LMP Hogyan Szopassuk Szenesre Dávid Ibolyát Tagozata fél munkát nem végzett. Ez az akció végleg meggyőzött arról, nem baszd meg, a politika nem lehet más! Akkor sem, ha az egész egy orrából zöld fikát bányászó óvodásra hajaz, aki boldogságtól vigyorogva becsurrant a gatyába izgalmában, míg a fikát felkeni a családi ebédlőasztal lapja alá. Aztán ül és vigyorog bambán. Csak a szülei néznek ijedten egymásra, hogy már megint magának nevetgél ez a gyerek.

Vegytiszta Maszop-Fityesz marakodás ez is, csak makro méretben. Ezen bizonnyal megsértődnek páran, ők ugyanis egyenesen az ország negyedik politikai erejének aposztrofálják magukat. Csöndben kérdezem, csak nem a Karácsony Gergely féle Medián Intézetben szaladt meg az optimista ceruza ennyire? Megnéztem azért tuti ami fix alapon a választmányukat is, és láss csodát, két ismerős arcot találtam.

Mile Lajos egyenesen MDF, SZDSZ és Fidesz alapítónak tartja magát, de hozzá köthetjük a Magyar Demokrata Néppártot is. Ami előbb 96-ban kivált, majd 2005-ben vissza tagozódott az MDF-be. Lajossal a választmányban hiteles volt az MDF hakni, lássuk be.

Ivády Gábor mint kistérségi politikus lett ismert. A nevéhez köthető akciókért megsüvegeltem párszor, jókat mulattam az ötletein, Parlament előtti egyszemélyes demonstrálástól a Batyus galoppig, neten cserélt játszótérig. Ő is megjárta a Fideszt, MDF -et, mégsem hittem, hogy lokálpatriótából populista idiótává képes változni. De jött a Persona non Ivád, és átgondoltam ezt a véleményemet is."Mint aktív politikus immáron 6-7 éve küzdök a mindent körülvevő, populista politikai nihil ellen..." -mondja, én pedig csak röhögni tudok, sajnos. Pont úgy küzdesz vele Gábor, mint anyóka a szalonna bőrrel: kiköpés helyett rágod bőszen, minden energiádat beleölve. 

Ez a röpke szemlélődés egy dologra volt jó. Szerintem nem lehet más a politika. Így nem. Miből gondoljátok, hogy ha az egyik populista idiótától idegenkedünk, akkor a másikat kedvelni fogjuk? Mert zöld ruhába bújik? Mert fiatal(os) és viccesnek hiszi azt is, ami kurvára nem az? Ha egyszer majd tényleg tovább akartok lépni az ügyeletes bohóc szerepéből, akkor előbb próbáljátok elérni azt, hogy komolyan vehetők legyetek.

 

274 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr741691879

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lehetmás a zöldségszex 2010.01.22. 19:18:14

Lehet más a politika:citybike-al az oviba!Parlamentbe max, hafehérrépát raksz akissebségi nagypopiba. 

Trackback: Mi az hogy LMP??! 2010.01.22. 15:35:36

  Tekintsünk most el attól, hogy a film az (egyébként számomra egyre izgalmasabbnak tünő) LMP egyik ismertség növelő filmje és tekintsünk el a megkopott arctól is (ááá nem Bakácsra gondolok). 0:56 és 1:20 között elmondja a srác a tutit. És erről m...

Trackback: Lenyúlt az LMP vagy beolvad az MDF-be? 2010.01.22. 11:59:35

Az index már korábban megírta, hogy az MDF és az SZDSZ egy választás szövetségben, Demokratikus Centrum néven indulna a 2010-es választásokon. Még a két kicsi parlamenti párt a listákkal és az együttműködés részleteivel volt elfoglalva, addig a név elk...

Trackback: Kinek lehet a szövetségese az LMP? 2010.01.22. 08:40:50

Az LMP a Parlament előtt figurázta ki az MDF-et, jogos kritikákat fogalmazva meg a pártelit zavaros ügyei és hitelessége kapcsán. A lassan már szentté avanzsált Bokrost sem kímélték. Ezzel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bocsánat, de nem olvastam végig a hozzászólásokat, ezért lehet, hogy ismétlek valakit...
A bejegyzés (amivel nagy részt egyetértek), kicsit hosszúra sikeredett, azért rövidebben is összefoglalható a(z) LMP...
Nem erre teszek kísérletet, csak egy rövid megjegyzés...

Nem Lehet Más a Politika!!!
Lehet MÁSképpen kormányozni, lehet MÁSképpen kommunikálni, de az alapvetően megmarad, hogy valakik, valamilyen módon, a saját 'ízlésükre' akarják formálni egy ország irányítását. Rendben van ez, amíg nem ugatnak bele olyan dolgokba, ami már nem tartozik ebbe a kőrbe...
Nem látok ma olyan formációt, ami ezt tűzné a 'zászlajára', mindenki meg akarja változtatni az emberek gondolkodását is olyan ügyekben, amit már nem a politikának kéne uralnia...

Tudom, leírtam a liberalizmus egy primitív változatát, de nekem arra lenne szükségem...
@Peti80: "Szerinted a maszop, a zsidesz meg az egész galeri majd elszégyelli magát"

- ATTÓL, hogy az egyikükre (bocs, a másikukra:) szavazol?
@robbor: (nem látok ma olyan-t)

Azér', mer' olyan kicsi még, hogy alig láccik:

"az (...) képviselői minden egyes, a parlament elé kerülő kérdésre úgy szavaznak (és olyan arányban!), ahogy a választóik utasítják őket.
Rajtuk keresztül tehát BÁRMELYIK párt programjának bármely elemét támogathatják a választók, akár több párt programjából kiemelve csak az azokból nekik tetsző részeket, vegyesen.

A Parlamenti bejutásra esélyes pártok esetében a választási programjuk IGÉRETEInek a várható megszegését lehet majd hatásosan kivédeni az (...) választásával (helyettük).
Vagyis minden TÉNYLEGESEN betartott igéretük az (...)'n keresztül is ugyanúgy folyamatosan támogatható lesz, a megszegettek viszont az (...)'n keresztül végig akadályozhatóak lesznek..."
@Fabius:

Egy domain lefoglalását hasonlítod a többi párt eddig elkövetett mocskolódásához, áskálódásához? Nagyon vidám emberek élnének ebben az országban, ha a pártok csak ennyit követnének el egymás ellen. Nem gondolod azt, hogy ez nem egyforma mérce? Az LMP kapányát a többiével egy kalap alá venni...

Úgy gondolom a kritika elfogadható. Fel is van rá készülve mindenki. A sárdobálás az, ami elfogadhatatlan. Le is írtam mi ezzel a bajom.

Viszont itt elnézésed kérem az első post miatt! Ne haragudj, ha megbántottalak és esetleg személyeskedőnek vetted. Visszaolvastam és megbántam, hogy nem számoltam el 10-ig!
@a_macska_a_shrekből: tudom hogy ez a gazdaságpolitika balos. A liberális+a konzervatív vonal nem halt be, de külön ne keresd, az LMP-nél a 3 szerves egységet alkot. Pl.: ez zöld költségvetés élénkítés segítene a helyi kisközösségeknek (konz.) felpörgetné a gazdaságot (ennek mindenki örül), egyenlő esélyeket teremt az embereknek és az államháztartási bevételből pl.: lehetne pénzt fektetni az oktatásba.
Egy ilyen zöld költségvetés élénkítés sokkal hasznosabb mint az MSZP-FIDESZ gondolatai, akik az élénkítés jegyében lebetonozzák az országot, és zöldmezős autógumigyárakat hoznának be
Ha nem értesz egyet egyik párttal sem akkor is menj el szavazni és SZAVAZZ FASSZAL!
@dfcwolf: nincs harag :-)

Valóban nem egy súlycsoportba esik a domain nyúlás a nyugdíjasok feje feletti egymásra hányással. De ha egy kezdő párt első kampánya ilyen, milyen lesz a következő, és a huszadik?
Ahogy Ivádynak is kifejtettem, szerencsésebb volna más irányból kampányolni. Pláne, ha az ország legjobb figyelemfelkeltő gegmestere a választmányotok tagja. Lehet fricskázni elegánsan, akkor arról fog szólni a fáma, hogy ez igen, jót röhögtünk. Ember van, használjátok. Szerintem.
@1.szolo (B.A.): Olvastam. Sok ismerősöm van akik már kb. 1 éve kapacitálnak...
De nem jött be.
Pedig keresgélek...
Pont az a bajom, hogy én nem akarok utasítani senkit a választás után, hanem meg akarok bízni azokban, akik időlegesen hatalmon vannak...
Aztán, ha nem jön be, majd választok mást...
Tudom, hogy ez túl pragmatikus álláspont, (főleg mivel 4 évre kell ezt a bizalmam adni), de én a mostani zűrzavarban leginkább a saját érdekeim nézem...
Nem túl szociális (és nem is igaz teljes mértékben), de alapvetően erre igazodom...
És nem válaszoltál az alap felvetésemre...
Alapvetően magyarisztánban frakciódiktatúra van. Ezt remélem nem kell bővebben kifejtenem.
ha valaki az egyéni jelöltjére szavaz, mert mondjuk lebetonoztatta fél négyzetméteren a Tisztelt Szavazó járdáját, ám tegye, lelke rajta...
De könyörgöm, mé' kell birka módra szavazni a pártlistára!?
Hogy azok is bejussanak a Tisztelt Házba, akiknek egyébként esélyük se lenne rá???
Hogy a PÁRTOK a viszonylagos felhatalmazásukkal hadoválhassanak???
Tessék teleikszelni a pártlapot,hogy érvénytelen legyen - kimutatva az elégedetlenségünket - de ne legyen mégse üressége folytán biankó csekk "ezeknek".
Ha egyetértesz, másold be , s küld tovább az e-mail körödnek is.
De könyörgöm, ne legyünk már birkák!!!!
Hello Varánusz, érdekelne a véleményed a Szema nevű formációról. Még nem mérhetőek, statisztikailag még nem látszódnak, és csak a jó ég tudja, hogy mérhetőek lesznek e, csak, ha már körbejártál ezt azt, jó volna tudni erről mit gondolsz:

www.szema.hu/

Amúgy én a mókusőrsre fogok szavazni, mert annak én voltam az örsvezetője, és utoljára azt tudtam halál komolyan venni: kapáltunk a vérmezőn önkéntesként, papírt és vasat gyűjtöttünk, uszodába jártunk meg a budai hegyekbe kirándulni... hej be szép volt...

most építem épp az időutazást megkönnyítő beiglimet, mert nekem a féreglyuk nem jön annyira be...
Sajnos igazad van, és az is sajnos, hogy programalkotás és értelmes érvelés, vita, meggyőzés, stb. helyett fikázással töltik az idejüket. Bár valószínűleg a "hétköznapi" dolgokra már fel sem kapnánk a fejünket. Nálam már a szerzői jogi akciójuk is fanyalgást váltott ki. Sokáig abban bíztam, hogy ők valóban másabbak. De nem, csak a politikai bulvár újabb lapját írják. Választani nem tudok, otthon maradni fáj. Mennyünk világgá és mindenki mondjon le!
@robbor: "ha nem jön be, majd..."

És közben eltelik (többször) 4 év az életedből.

Nem kell irányítanod, ha nem akarsz, ez csak egy (folyamatos:) lehetőség lenne.
Ha a többiek jól "irányítanak" (valójában csak kívülről kontrolálnak egy kisebbségi kormányt), elég csak hagynod őket. De bármikor beleszólhatsz, ha "helyzet van". És IGEN, akár AZT is mondhatod, hogy ne szóljanak bele valamibe ((ha elegen mondjátok ugyanazt, akkor úgy is lesz, csak meg kell győzni hozzá a többieket:))
@misinator: Elvileg OK. Csak nem működik...
Ha nem vagyunk birkák, akkor is birkát csinálnak belőlünk...
Mindegy kire szavazol...
De ez lenne a lényeg, én dolgozom valahol, és szeretném, ha csak tényleg 4 évente kéne hogy érdekeljen a politika.
Éltem olyan országban, ahol ez így van...
(gondolom, tudod melyik :-))).
De jó volt...
@misinator: "Alapvetően magyarisztánban frakciódiktatúra van.
Ezt remélem nem kell bővebben kifejtenem."

Pedig DE!
Ha egy kicsit még fejtegetnéd, akkor kIDErülne, hogy az ún. "EGYÉNI" képviselők semmivel sem jobbak, mint a listás "elv-pad-társaik"!
- a PÁRT jelöl(tet)i őket (ki)
- a PÁRT miatt szavaznak rájuk (döntően:)
- a PÁRT frakciófegyelme szerint szavaznak

Szóval hagyjuk az IDE'tlen demagógiát az "egyéni" képviselőkről... (függetlenek pedig nincsenek:(((
@1.szolo (B.A.): Világos, világos. Csak az üzenetértékre gondoltam...
@1.szolo (B.A.):
Lehet Más a Politika, de nem így...
Én örülök a lelkesedésednek...
Sok szerencsét hozzá, de mérnökként, a sok 'kiábrándult szociológus' nem igazán vonz..
(bocsi, én tényleg megpróbáltam, de ezt 'szűrtem' le)
Azért sok sikert...
@robbor: Rövid még a demokráciánk:-(
Az a baj, hogy azt tapasztalja apolitikai "elit", hogy bármit megtehet, nincs következménye. S végül is nincs mit csodálkozni rajtuk, ha nem néznek a gyerek körmére, az is elkanászodik...
@oázis: Egy ránézésre nem sokat tudok mondani, meg nem is akarok. Számomra nem túl ismert arcok, a programot sem volt időm átnézni.

De. Ha Ungár Klára a húzónevük, az nem biztos, hogy jó. Ő énekes halotton kívül volt minden a Fideszben, BP-i listavezetőtől főpolgármester-jelöltig. Majd kilépett Fodorékkal, a Fidesz tagságról lemondott, de a közgyűlési mandátumáról nem. Én nem szeretem, ha valaki csak kicsit lép ki, kicsit mond le. Ha nem tudok azonosulni a beszélő szájjal, akkor a kenyeret osztó kézzel se tudjak. Átült az SZDSZ-be, most pedig új baloldali formációval próbálkoznak.

Erénye viszont felvállalt leszbikussága. Ha ilyen kényes dologban képes volt kiállni legalább magáért, akkor elképzelhető, hogy emberekért és ügyekért is képes lesz.

Meglátjuk.
@.szali: persze, amíg elenyésző az ilyen szavazatok aránya, addig ez tény marad. én csak olyan jelöltre vagyok hajlandó szavazni, aki hajlandó bevezetni a kötött mandátumot. a demokráciában majd szavazok normálisan.
@misinator: Szerintem meg a 'gyerek' (ha az átvitt értelmében gondolod te is), lassan felébred.
Sajnos ez azt jelenti, hogy mint vállalkozó nem akarok az államnak dolgozni, és azért a válság ellenére, nem kényszerülök bele 'neked is jut - nekem is jut' üzletekbe...
És ez nem politika függő, az állami intézmények ilyenek (nem csak nálunk).
Na ezért gondolom azt, hogy az alapvető szükségleteim szempontjából majdnem mindegy ki van hatalmon (ha ebbe nem szól bele). De félek, hogy ezt is fully befolyásolni akarják... (párt-függetlenül)
És hogy a témánál maradjak, a(z) LMP programja sem különb...
@robbor: Köszi!

((-be írom, hogy az IDE'zeteim NEM az LMP szövegei, hanem a saját, külön bejáratú (...) pártomé;))

"Meg is ijedtem" rendesen, amikor az LMP kijött a "részvételi" demokrácia szlogenjével, de aztán szerencsémre kIDErült, hogy nem gondolják annyira komolyan... (mint amennyire én:) - vagyis ők csak a "konzultáció" szintjéig mennének el a "kötött mandátum" helyett:)
@Fabius: "a Fidesz tagságról lemondott, de a közgyűlési mandátumáról nem."

Általánosságban egyetértek,
ám a konkrét helyzet más értelmezést is adhat ennek:
(ha jól emléxem:)
- azt a mandátumot egy MÁS Fidesz MÁS képviselője kapta a választóktól... (folytassam?:)

Moldova mondta: (nem szó szerint)
- Én úgy lettem "szélsőbalos", hogy ugyanott maradtam, csak a világ elment mögülem jobbra.
@1.szolo (B.A.):
Bocsánat, nem emlékeztem pontosan...
Csak most néztem meg a honlapod...
Hát nem leszek követőd... Sorry..
@Fabius:

érvelésednek egy részével egyetértek, én körbenéztem és nem láttam más formációt, ami érdekelne, amely közel állna az értékrendszeremhez, de tény, tény, tény, hogy amit mondanak, írnak, azok egyelőre mégcsak elsősorban SZÁNDÉKOK, intenciók, vágyak...

Mint minden új pártnak megvan az az előnyük, hogy még nem állt módjukban elrontani semmit, vagy leszerepelni, de a programjuk szimpatikus, és úgy fogalmaznám reális...

erősen a valóságból indulnak ki, és konkrét válaszokat adnak, ami mindenképpen jó...

De tény hogy U.K.-n kívül nincs igazi erős arcuk, bár a támogatók között van jópár szimpatikus, jószándékú ember...

de vajon ez elég e ma ebben a igen, igen, kemény világban...

Ha statisztikailag mérhetőek lesznek - ki tudja? (azért a jobbiknak is kellett vagy 6 év, míg felépítették magukat) - szólok...
@robbor: Sorry..

Sajnálhatod is 8Đ

Nincs mégegy párt, amely ennyire "testhezálló" programmal rendelkezik -
- mivel az nincs is neki, csupán képviseli(-né) amiket a választói hoznak IDE!

Soxor olvasom, hogy ez vagy az a párt ezért tetszik, de azért nem ...
Ha visszaolvasod, amit IDE már beírtam:
@1.szolo (B.A.):
- akkor láthatod, hogy ez a szisztéma nem "konfekció", de még csak nem is "szemmérték utáni szabóság", hanem igencsak testreszabott...

De búcsúzóul hadd ajánljam még ezt a kis összefoglalóját:
ide-ide.blog.hu/2009/09/06/ki_mit_3
(-arról, hogy "ki, mit, honnan, hogyan" IDE'zhetne;)
Szerintem...

A legjobban működő demokrácia az, ahol az emberek úgy szavaznak, hogy mi lesz számukra a legjobb (és ebbe beleértem azt is, hogy ne legyenek éhenhalt emberek a járda mellett).(ugyan csak ígéretek alapján szavazunk, de nincs jobb).

De ez nálunk 'el van rontva' azzal, hogy ideológiákra is kéne szavaznunk...
De miért ???
Mondja már el nekem valaki !!!!

Miért...?
@oázis: Meglátjuk mire jutnak. Meg egyáltalán jutnak-e valamire. A választások megint át fogják rajzolni a vonalakat. A mini pártok ilyenkor (kampányidőszak) jönnek, és a választások után el is tűnnek. Ha ők maradnak és formálódnak, akkor tudunk majd véleményt alkotni róluk.
@kristofnagy: Én is így gondolom. Az LMP egy progresszív gondolkodású párt. Nem foglalkoznak az oldalakkal, minek is, felesleges címkék.
Valaki őkoszocialistáknak nevezte Őket. Nagyjából ez jó is. Csak liberális őkoszocialisták :)
Reméljük nem rontja el Őket a parlamentbe kerülés!
@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal:

Jobban örülnék, ha lenne IGAZI szocialista, öko és liberális párt is.
Élvezném, (ha a magyar választási rendszer tudná ezt 'tolerálni' ), hogy sokszínű legyen a parlament...
"Hát erről beszélek NYUSZÓMUSZÓ!"

(Bocs, de erre már le kellett menjek KUTYÁBA)
@dfcwolf: Hát látod, tényleg lehet más a politika. Bebizonyítottad, hogy az LMP-s párttag a regisztrációt követő legelső kommentjében inkognitóban minden további nélkül baromnak nevezi azt, aki nem ért vele egyet. Ezek után én biztos nem lennék kíváncsi arra, hogy mi egyéb telne ki tőletek hatalmon.
@kristofnagy: Baloldali. Szocialista. Tudom, Schiffer azt mondja, hogy mindenből csak a jó, de ugye nem kell nagy IQ ahhoz, hogy belássuk, hogy ez lehetetlen. Csak nem meritek kimondani, hogy szocialista gazdaságpolitikát akartok. Abból is a rosszabbik fajtát.

Lehet takarózni az artisjus eltörlésével, mert én is utálom őket, és lehet a kalózkodás felkarolásával is kampányolni. Jogotok van hozzá, de akkor vállaljátok már fel legalább, hogy szockós programotok van. Bent sem vagytok a parlamentben, de már a gerincetek egyenesítőért kiált.
@Levéltetű:

ez nekem új, miért kellene eltörölni az artisjust? és ki mondja ezt?

csak mert én nagy általánosságban szabadúszó éhenkórász vagyok, és egy évben egyszer, ha vagyok oly szerencsés, hogy valamilyen szövegem lement valamelyik rádióban, akkor kapok egy kis zsét... és az nekem köll... és azt az artisjus szedi be...
@Levéltetű:

Akkor elolvashatod a többi kommentem is. Rosszul emléxel kit barmoztam le.

Egyébként az én kommentem nem az LMP hivatalos álláspontja, bármilyen hihetetlen is.
@dfcwolf: Bocs, de ez már tényleg szánalmas kategória. Az egy dolog, hogy azt hitted, hogy párttag létedre nem tudja senki kideríteni, hogy ki vagy, és inkognitóban szapulhatsz másokat. Aztán mégis kiderült a hátszél, és utána már csak annyira futja, hogy nem is úgy gondoltam a barmot, és nem a pártom véleménye, amit mondok. Hogy az életbe ne lenne az, ha te, a párt tagja, a pártoddal kapcsolatban nyilatkozol? Ráadásul ordenáré stílusban.

Bocsánat, de nekem, külső szemlélőnek akkor is az jön le, hogy az LMP-nél ilyenek vannak. Nincs bennük annyi gerinc, hogy elismerjék a hibát, helyette inkább mentegetik magukat, és kifogásokat keresnek.

Mégis ez mitől lenne más politika, mint amit eddig megismertünk? Ugyanaz az álszentség, képmutatás és gerinctelenség van nálatok is, ha ebből az esetből kell konklúziót levonnom.

Ezt írtad: "Újra kiderült számomra, hogy ma már minden barom írhat blogot. Még én is. elolvastam ezt a cikket és komolyan elgondolkodtam, hogy a szerző mit akar?"

Ez nem kétértelmű. Lebarmozod a posztolót. Lehet utólag magyarázkodni, meg elő lehet hozakodni a "nem is úgy értettem" verzióval (ami akár igaz is lehet), de neked könnyebb volt a kijelentésért a felelősséget hárítani.

Az meg hogy amit egy nyilvános fórumon az LMP-ről az LMP embereként mondasz az nem az LMP álláspontja? Kit akarsz megkacagtatni?
@Levéltetű: a korrektség kedvéért:

"Viszont itt elnézésed kérem az első post miatt! Ne haragudj, ha megbántottalak és esetleg személyeskedőnek vetted. Visszaolvastam és megbántam, hogy nem számoltam el 10-ig!"

Elnézést kért, szerintem elkerülte a figyelmed. :-)
@Fabius: Nem kerülte el a figyelmem, arra válaszoltam, amit nekem válaszolt. De most így visszanézve lehet hogy azt hitte, hogy magamra értettem a barmolást. Olyan nagyon nem változtat a gyerek megítélésén.

Tisztelem a higgadtságod. Le a kalappal.
@Levéltetű: azt gondolom, hogy az csak jó, mikor egy poszt alatt nem csak mi kritikusok, hanem az érintettek is megszólalnak. A tegnapi poszt alatt is akadt aki igyekezett magyarázatot adni a miértekre, meg a mai alatt is volt pár LMP funkcionárius. Ha belegondolsz, hogy ők gyakorlatilag "házhoz jönnek a pofonért", akkor legkevesebb amit tehetek, hogy higgadt maradok és igyekszem párbeszédre bírni őket. Legyen bármi is a véleményem közben.
@Levéltetű:

Nem igazán értem hol itt az inkognitó? Van egy nick, amit mindenhol használok. Google meg a barátod... A "gyerek" jelző meg... Ha már így rámkerestél azt is tudhatnád, hogy régen volt...

Én úgy gondolom, akárhogy is forgatod ki az első kommentem, soha nem fogja azt jelenteni, amit szeretnél. "Újra kiderült számomra, hogy ma már minden barom írhat blogot. Még én is. .." Azt hiszem itt egy ember barmozok le egyértelműen, magamat. "Elolvastam ezt a cikket és komolyan elgondolkodtam, hogy a szerző mit akar?" Így van elgondolkodtam, hogy mi a célja. Amit egyébként már megtudtam időközben...

Azt sem értem hol itt a felelősség hárítása???

Szóval nem gondolom, hogy ez az LMP hivatalos álláspontja. De te hiheted annak! Viszont a véleményemet vállalom, bármikor. De úgy gondolom, hogy nem ez a komment ami téged a szavazásnál majd vezérelni fog...

De ha szerinted ez a politika nem más. (a politika szerintem nem az Interneten kommentelés) Akkor láthattad azt is, hogy elnézést kértem. Majd ha ez lesz a jellemző a Parlamentben is, akkor szerintem a Politika is más lesz...
@Levéltetű:

Az egyik komment a levegőbe ment...

Miért hittem volna, hogy senki nem tudja kideríteni ki vagyok? Akkor regelhettem volna akármilyen néven is... Google a barátod. Örülök, hogy használod! De ha már használod, akkor tudod is, hogy nem vagyok ám gyerek...

"Újra kiderült számomra, hogy ma már minden barom írhat blogot. Még én is." Úgy érzem itt egyetlen embert barmozok le egyértelműen. Magamat. "Elolvastam ezt a cikket és komolyan elgondolkodtam, hogy a szerző mit akar?" Valóban elgondolkodtam, viszont már rájöttem a válaszaiból.

Remélem így már egyértelmű!

Nem baj, ha úgy gondolod nem lehet más a politika. Én tudom, hogy lehet! Én elnézést tudtam kérni itt a fórumon egy hibám miatt. Majd ha ez lesz a jellemző a Parlamentben is, akkor már más lesz!
Álszentség, gerinctelenség ebből az esetből kiindulva? Te mosolyogtatsz meg! Én nem egy "levéltetű" név mögé bújva írok...
@dfcwolf: nem tudom miért kellene kideríteni, hogy ki vagy? a véleményed vagy, azt pedig olvashatja bárki, nem kell nyomozni ;-)
@a_macska_a_shrekből:
Neked is utána kellene olvasnod,hogy az európai balodal ideológiája köszönőviszonyban sincs a nyakó pisták,lendvai idlikók internacionálé dudorászásával.Továbbá a jobboldali pártok pl kereszténydemokraták is fontosnak tartják a jóléti állam védelmét és a társadalmi igazságosságot.
Én egyébként jót nyihogtam sok useren ahogy ötpercenként beordíották a nem lehet más a politika című agymosott lózungjukat. A posztoló meg egy lábméretnyi iq-s prosztó.
@steverubellreborn:

Isteni szerencse, hogy nagyra nőttem és negyvenötös a lábam. Képzeld mi volna, ha hozzád hasonló negyvenkilós kislány lennék harminchetes lábbal...:-D
@Fabius: Kedves Fabius, IQ szempontjából nagyjából mindegy, hogy 37 vagy 45. Szerintem mindkettő a gyengeelméjű kategória. :-)

Amúgy nem értelek, olvasgatlak már egy ideje, és most nem értem postbeli kirohanásodat.
További szép és gyűlölködésmentes napot!
Az a mókás, hogy a politika az egyetlen valóban és művészi szinten profi politikai erő miat jutott ide. És ez a balopldal. A többi "oldal" mind amatőr, balfék.. A baloldal azzal kezdte, hogy Dr Antalt, akinél talán Kossuth óta nem volt nagyobb balfékje a magyar'nak, egy olyan retorikai mocsár elé szorította, amibe csak bele és egyre mélyebben lehetett hátrálni. A baloldal igazi ellenségei a liberálisok voltak, az egykor még lioberális FIDESZ-szel a sajtá farkát kapatta be, mehetett a kukába, az SZDSZ-szel viszont már ölelkezve kelett leszámolnia. Tapasztalatom szerint .. aki MSZP-st csak ismerek, mind az SZDSZ-eseket és örökkön örökké úőtálta. Profi politikus a fidexxeken csak röhög, persze otthon, hivatalosan megpróbál felháborodott pofát vágni.

Az MP-t azért találták ki, hogy a varánusz -kartárshoz hasonló jóindulatúakat beszopasák, a jó-szedsz-eseket (a Retkeseket most Ibolya nénivel nullázták le.. ) Művészi ez gyerekek, engem 5 éves koromtól foglalkoztat a politika, de szerintem Lenin óta nem volt olyan zseniális politikus európban, mint az MSZP KÜLÖNBÖZŐ (s egymással ellenséges!!) tagozatainak jórész a média fénykörén kívül álló mesterei. Brilliáns, ahogy az MSZP szétszopatja mindenki agyát. Beleértve a nyalómédiáját is. Persze az MSZP is megszívta, azt, hogy Gyurcsány baloldali.. Gyurcsány vagy Bajnai semmilyenoldaliak

de ez megint másik történet..
offo, elnézést a sok hibáért és elütésrt, de versenyt kell gépelni a blogmotorral, mert mehet a kukába a szövegem, beilleszteni meg jaj
@dfcwolf: Értem.

1. Nem hibáztál (hiszen csak magadat barmoltad le), de azért elnézést kértél a poszt írójától. A logikát meg elvitte a cica, ugye?

2. Nem titkoltad, hogy ki vagy, éppen ezért már az elején közölted, hogy miskolci párttag vagy. Ugye?

3. Levéltetű meg egy választó, aki számon szerette volna kérni rajtad, mint politikuson, hogy mit képviselnél a parlamentben. Annak ellenére, hogy mit fogalmazol meg magadnak magadról, a külső szemlélő nem vesz észre semmi különbséget közted és a jelenlegi politikai garnitúra között.

Mi mást szeretnél megtudni rólam? Szívesen válaszolok.
@steverubellreborn: a sok user - akiken jót nyihogtál - három hónap múlva választani megy.
hozzászólásodal sok-sok lmp szavazót szereztél, erről (is) szólt a poszt.
@Levéltetű:

Akkor utoljára.

1. Nem azt írtam, hogy elnézést kérek, mert lebarmoltalak. Szó sem volt ilyenről! A kirohanásom miatt kértem elnézést. Mondtam, forgathatod de nem fog sikerülni.

2. Miért is kellett volna közölnöm? Senki sem tette előttem. Nem feltétele a kommentelésnek.

3. Rajtam még nem kell számonkérned semmit. Azokat kérd számon, akik már leszerepeltek. Mit képviselnék a parlamentben? Természetesen azokat az embereket akik beszavaznak. Nem azokat, akik pénzzel bejuttatnak. Ez már egy alapvető különbség lenne. De még sorolhatnám...

Nem akarok mást megtudni. Lényegtelen, az én személyem is az lett volna...
@dfcwolf:

1. Ez is egy taktika. Tagadjunk, tagadjunk, tagadjunk. Hé, ezt a mostani politikusok is tudják. Ebben semmi "más" nincs.

2. Megjegyeztem, hogy inkognitóban írtál. Te azt mondtad, hogy nem (mert valami miatt mindenki tudja, hogy dfcwolf=LMP, vagy legalábbis mindenki rá kellene hogy keressen). Erre megint azt mondtam neked, hogy ez márpedig inkognitó, ha nem feded fel a kiléted. Szóval, nem, nem vagy köteles közölnöd, hogy ki vagy. Ahogy mondod. Csak akkor ne tessék ágálni, amikor szembesítenek a hátszéllel.

3. Látod, megint nem érted. Már egy blogon sem lehet számon kérni rajtad semmit. Az ilyen emberekben egyszerűen nem bízok meg, mert hatalomhoz jutva a helyzet még rosszabb lesz. Ennyi.

"Lényegtelen, az én személyem is az lett volna..."

Ebben is tévedsz egyébként. Nem ugyanaz a tanács egy szimplán jóakaró szájából, és egy olyanéból, akinek elhallgatott anyagi (vagy akár bármilyen más) érdeke fűződik a döntésemhez.
@dfcwolf: @Levéltetű:

Nézzétek meg ezt:

magyarinfo.blog.hu/2010/01/23/mdf_vege

Mindkettőtök véleménye érdekelne róla.
@falconw:

Örülök, amikor ilyent látok. Hogy van aki látja.
@Levéltetű: Attól még, hogy valaki LMP-s vagy LMP-t támogató, véleménye akkor is magánvélemény, nem az LMP-é. Az LMP véleménye a honlapjukon vagy a szavahihető sajtóban olvasható/látható nyilatkozatokban van.
Nem egy Monty Phyton-szkeccs ez az LMP-s perform, de ez a reakció vegytisztán az a tipikusan magyarnak tartott, búvalbaszott "hámmiezmánmegin"-közhely.

"Egyik sem" négyzetről: teljesen értelmetlen. Egy teoretikus helyzetben, ha mondjuk húsz százalék szavazna is le egy üres négyzetre, nem lenne hatásuk a politika alakulására. Ugyanaz a garnitúra maradna utána is. Max jelezhetnéd a politikusoknak, hogy nem szereted őket, de azt eddig is tudták és leszarták.
Otthonmaradás, szavazólapra lófaszt rajzolás, Kétfarkú Kutya Párt ugyanez.
Kiszámolni szépen a legkisebb rosszat és benyomni hozzá az ikszet.
@iii: Veled nincs gondom, a te hozzászólásaid szerintem korrektek.

Azzal viszont a kollégád nem tud kibújni a felelősség alól, hogy azt hangoztatja (vagy most te), hogy ez csak a magánvéleménye. Kampányidőszakban egy LMP-s embernek LMP-s témában nyilvánvalóan az LMP álláspontját kell tükröznie. Ha ez nálatok nem így van, akkor valamit nagyon elrontottatok.
Bokjosz Lajosz naon viccesz a linkelt videjón. Tesszék mondani, ilyen jókat lehet majd kaszagni az elemPÉN ISZ?
@Bokortalan Lajtalan: Na ilyen egy hamisítatlan kulcstartókommentelő.
@Levéltetű: és miután egy ilyen jó kis poént bérkommentnek néztél, szerintem ne is nagyon foglalkozz politikával. Nincs bekalibrálva rá a realitásérzéked, na. Maradj otthon inkább, és nézd az X-aktákat.
@Fabius:
Ha komolyan érdekel a véleményem. Szerintem nincs vége az MDF-nek. Ez túlzás kicsit. Az ó helyzetükben elég egyértelmű lépés volt ez az szdsz-el. Szerintem lesz is eredménye számukra.
@úriparaszt:
Számomra azért keletett nyihogást az egész keserédes szituáció,hogy akivel idáig beszéltem vagy fórumoztam és ezt a lózungot károgta egyik alkalommal sem tudta megmondani,hogy pontosan milyen elvárásai is vannak a politikával szemben,mitől gondolná másnak hanem helyette a vállát vonogatta vagy ködösen célozgatott.Az ilyen politikai kultúrában ahol a szavazók nagy része csak puffog,koncepció nélküli ködös elvárásokat fogalmaz meg a választások előtt pár hónappal akkor valóban kevés esély,hogy a politika más legyen.
Én nagyon drukkulok az LMP-nek,hogy ezt a savanykodó minden jó kezdeményezéssel gáncsoskodó itthoni panaszkultúrát megváloztatja.Hajrá!
@Fabius:
Velem kapcsolatban alaposan melléfogtál(lólábam van)a fantáziád többi részét szerintem oszd meg Csernus dokival.
@Levéltetű:

Most komolyan nem értelek... Milyen hátszél??? Nekem nem kell hátszél, hogy elmondjam a véleményem. Inkognitő vagy nem. Ha rákeresel a nicknevemre hamar megtalálsz. Ha én rákeresek a tiédre csak levéltetveket találok. (már elnézést)

Mit kérnél rajtam számon? Mit szeretnél számonkérni? :)

Anyagi érdekem? Ezzel megnevettettél.
@dfcwolf: Ne zavarjon, hogy a blog látogatói közül senki sem kelt a védelmedre. Még párttársad sem, sőt kifejezetten azt hangsúlyozta, hogy ne vonjak le messzemenő következtetéseket a te itteni megnyilvánulásaidból kiindulva magára a pártra vonatkozóan. Ez azt jelenti, hogy LMP-s kollégád szégyell téged.

Az érdekről azt írtam, hogy lehet anyagi is. Nem álszent dolog ezt is tagadni? Hogy nem lenne érdeked a saját pártod győzelme (bejutása)? Tényleg le kell mennünk dedó szintbe? Ez lenne az LMP színvonal? Tovább akarod égetni őket? Mert ha nem, csak szólok, hogy ez így eléggé kontraproduktív.

Ha a sok levéltetű között nem találsz, kicsit feljebb is megkérdeztem, mi mást akarsz megtudni rólam.
@dfcwolf: "Nem baj, ha úgy gondolod nem lehet más a politika. Én tudom, hogy lehet!"

Bocsika, de elszúrtad a szlogent!
Helyesen:
"Én ÉRZEM, hogy lehet!"

Bár a "TUDOM" nekem (is:) jóval "szimpibb" lenne, dehát a PR-osaik valamiért jobban kultiválják az érzelmekre való (rá)hatást...
Tehát legközelebb lécci figyelj ODA jobban! 8Đ
@dfcwolf: Nem teljesen erre gondoltam. Ez egy újabb jellemző példa, sajnos. A poszt azt állítja, az MDF-nek vége. Ráadásul az LMP "csinálta ki".

Ez két okból ciki:

1. nem igaz.
2. ha mégis, nem ugrálunk az ellenfél sírján ujjongva a nevetekkel, mint mások.

Nem mentség az sem, ha mások ezt csinálják. Pont erről szólt a poszt, ez a bajom. Ezzel ugyan arra a polcra teszitek magatokat. Ez nem gerillamarketing, hanem egyszerű taplóság. Hiteltelenné teszitek magatokat vele. Szerintem.

Egyébként volt más tanulsága is a posztnak. Voltatok nem kevesen a párt tagjai közül itt kommentelni. Rajtad és Ivádyn kívül kizárólag hörgésig jutottak a többiek. Ha csokorba szedném és kiposztolnám ezeket azzal: így lesz más a politika? az is érdekes tanulmány lehetne.

Megjegyzem ez nem áll szándékomban. De maga a jelenség érdekes.
@Fabius:

Értem. Szóval valószínűleg egy szimpatizáns írhatta. Gondolom ez nem lepett meg senkit. De mint, ahogy nincs beleszólásunk a negatív kritikákba, így ezekbe sem.

Úgy tűnik a neten megy egy keresztesháború. Mindenki meg akarja győzni a másikat az igazáról. Elolvasva a cikket én sem értek mindennel egyet. Nincs vége az MDF-nek ez tény. Meghúzták amit meg kellett és kíváncsian várom mi sül ki belőle. De remélem nem haragszol meg, ha inkább magunkkal foglalkozom és magunknak szurkolok!

Ha esetleg ez a húzás nem jön be és tényleg végük lenne. Az sem az LMP műve...

Megértem a hörgőket is. Hisz elsőre én is azt tettem. Mert nagyon sok munka van ebben mindenki részéről. És kicsit ennek az arculköpése a sok (szerintünk) indokolatlan kritika.

Mindezek ellenére lehet más a politika. Azt, hogy különböző emberek, komentekben meddig mennek el, nem befolyásolja majd az esetlegesen parlamentbe kerülő politikusok viselkedését. Ők majd tudják, hogyan maradjanak hűek az alapvető irányvonalainkhoz.

A kampány is megmutatja majd, hogy lehet más. Nem tudom láttad-e már a Fidesz szórólapjait. Amin MSZP-s politikusok képei mellé az van írva, együtt tették tönkre az országot. Ilyet tőlünk biztosan nem fog látni senki.
@Levéltetű:
Tényleg nem szeretném ha itt egymással foglalkoznánk.
Miért is keltek volna a védelmemre? Én is elismertem, hogy az első komment elhamarkodott volt. Erre mit írtak volna? Bizonygatták volna nekem, hogy nem? Ha jól emlékszem én is azt mondtam, hogy bármit mondok az nem az LMP álláspontja. Valóban nem kell messzemenő következtetéseket levonnod. Azt mondtam amit a másik LMP-s. Látod milyen nagy köztünk az egytértés???

Szerintem is álszent dolog tagadni az anyagi érdekeket, ha vannak. A pártom bejutása mellett, csak erkölcsi érdek van számomra. Lehet, hogy fura számodra, de hiszek abban amit képvisel. Hiszek abban, hogy lehet tenni az országunkért.

Égetés. Nem is tudom. Nem igazán álltál elő semmi konstruktív dologgal. Itt kóstolgatsz engem, mert ez valamiért teszik neked.

Újra leírom nem akarok többet tudni rólad! Csak összehasonlítottam, melyikőnk "inkognitója" nagyobb.
@1.szolo (B.A.):

Bocsika. De ha már itt szavakon lovagolunk. Az nem a szlogen vol. A párt neve volt a saját gondolataim közé illesztve.

Tehát legközeleb, légyszi figyelj oda jobban! :)
@dfcwolf: A negatív kritikával és a hörgő kommentelővel nagyjából ugyanazt a két dolgot lehet csinálni:

1. megvonod a vállad és leszarod.
2. megpróbálod megérteni miért hörög.

Persze mindkettőből van, akire kár a szó is. De ahogy a mi példánk is mutatja, lehet a kettőből párbeszéd.

Egyértelműen foglalkozz a pártoddal és a választásokkal. Sok sikert és kitartást kívánok! Részemről szó nincs keresztesháborúról, kritizálni viszont a jövőben is fogom pártfüggetlenül azt, ami éppen nekem a szubjektív ítéletem szerint nem tetszik. Azt megmutatni, hogy nem csak szavakban lehet más a politika, a ti dolgotok. Mindannyiunk érdekében remélem, sikerrel jártok. Mert ahogy a szólás mondja: igény az volna rá.
@dfcwolf: "Az nem a szlogen volt. A párt neve volt a saját gondolataim közé illesztve."

Oké, nézzük csak vissza (:[R]:)
"Én tudom, hogy lehet!"

- EZT kifogásoltam mindössze az egész szövegedből.
SŐT, még csak nem is azt, hogy "LEHET"!
Ha már ott voltál a "zöldszives" kampánynál is, akkor tudhatod (ha meg még nem, akkor most tudod meg), hogy abban (is) "a párt neve volt", az "ÉRZEM" szóval kiegészítve...

Nagyon sok munka van ebben az "ÉRZEM"-ben mindenki részéről - és (szvsz) kicsit ennek az arculköpése ez a Te "TUDOM" szövegű "elhajlásod". Nem kéne lerontani a profi PR-hatást holmi amatőr "tudálékoskodással", bízd csak a Központra, ők majd TUDJÁK, Te meg elég, ha érzed...
Tehát:
Lehet más a politika! ÉRZED?! ;)
@Fabius:
A keresztes hadjáratot nem rád értettem, hanem az Internet egészére. Szinte mindenhol ez megy. A Jobbik tolja ezt nagyon. Én nem akarok téríteni.

Igazad van! Párbeszéd lett ebből, és egyáltalán nem mondanám rá, hogy fölösleges volt!
@1.szolo (B.A.):

Na ne szívass!

Hagy mondjak már én azt amit szeretnék. Rendben? Én tudom, te érzed, más meg nem is érzi. Minden tiszteletem a tiéd, de ne keress csomót...
Feleim. Szeretném leszögezni egy mondatban - ahogy azt a poszt is teszi:
A POLITIKA NEM LEHET MÁS.

A politika ugyanis szarrágás pénzért.
Az élet lehetne más. Ha az LMP megmaradna civilnek, ha nem a parlamentbe szeretne bekerülni, hanem a tenni képes emberek közé, akkor érne valamit. Mire egy ilyen banda a parlamenti környezetben annyira megerősödik, hogy mérvadóvá válhat, addigra megeszi a rendszer.
Csak emlékeztetőül: az szadesz volt az EGYETLEN rendszerváltó erő, akik tiszták voltak a múlt rendszer bűneitől, akik közt nem volt, ejtőernyős, akik valóban múltbéli ellenzékiek, bebörtönzöttek, üldözöttek voltak. Hány év kellett ahhoz, hogy lefeküdjenek volt ellenségeiknek???
@steverubellreborn: a politikai azért nem lehet más, mert ha az lmp szeretne bekerülni, ráadásul valami mérhető súllyal,akkor kénytelen lesz olyan eszközöket bevetni, amiket a választópolgárok nagyrésze kimondottan rühell. ez nem lózung, ha utánagondolsz egyértelmű.
az lmp-nél már nem látni azt aminek indult: 'lehet más a politika' mozgalom. az lmp egy párt lett, szépen simul (eszközeiben) a többi, bekerülni képes párthoz. így pedig nem lehet más a politika.
mellesleg (nem szorosan a témához) a mai magyarországon nem tudsz összeszedni egy országgyűlésnyi embert, akik minden tekintetben tiszták, még egy egységnyi adócsalás sincs a rovásukon. ez pedig baj. függetlenül attól, hogy más országokban is így, vagy épp hasonlóan megy.
@dfcwolf: Bocs ...
... hogy rajtad vertem el a port az ÉRZEM! kampányuk miatt!:)

De már anno a Fidesznél is kiakasztott, hogy az eszem helyett (-jobb, ha a szív vezet...) hallgassak a szívemre, hogy attól rájuk szavazhassak.

Szeretnék már egyszer értelmesen választani
(nem pedig IDE'tlen érzelgősségből;)

((-bezzeg a K&H-ról: "Dönts OKOSAN!";))

OFF: (bár nem áll túl messze a POL-marketingtől:)
Az a mosópor reklám is kiakaszt, amikor a RÓKA(sic!) javasolja "az OKOS megoldás"-t... holott a róka NEM "okos", hanem csupán csak RAVASZ! (-mint az köztudott;)
@úriparaszt: (nekem ez ugrik be ilyenkor:)
"Lám, a népszerűséged legelső évében
A TV-terrortól óvsz meg - a TV-ben.
De miért pont a TV-ben?"
@1.szolo (B.A.):
Az "érzem" dolog elég megosztó...

Én tudom! Remélem ez átragad másokra is! :)
@1.szolo (B.A.):
ráklikkeltem a linkedre és csodát láttam: ez majdnem ugyanaz, mint amit én gondolkodom már egy ideje:) Tudsz adni egy közvetlen email-címet?
@szamoai: Legyen elég a "központi": info@+webcím
@úriparaszt: Állandó félreértés a "lehet más a politika" nevével kapcsolatban. A más politika az nem az eszközök másságát jelenti, azok a világon mindenhol egyformák. Sajtótájékoztató, aláírásgyűjtés, tüntetés, performansz, stb. Bár itt is csinál néhány újszerű dolgot, mint pl. a performanszok gyakori alkalmazása, internetes nyilvánosság kihasználása.

Az LMP tartalmában más, mint az eddigi pártok: következetesen korrupcióellenes, átlátható, az egyetlen, amelyik nyilvános kampányszámlát vezet például. Egész gazdaságpolitikáját a fenntartható fejlődés elvének veti alá, nem a multik igényeinek. Társadalmi beleszólást a politikába és szociális igazságosságot követel. Kb. ennyi.
@csongorbela: Igazad van. Ezért kell még mielőtt meg nem változnak, olyan szabályokat rögzíteni, amelyek megakadályozzák a disznóságokat. Civilként nem lehet hatásosan beleszólni a politikába, csak a pálya széléről lehet bekiabálni. Ha meg akarják nyerni a bajnokságot, muszáj befutni a pályára.
@iii: Állandó félreértés a "lehet más a politika" nevével kapcsolatban.
AZ NEM AZT jelenti, hogy "más a politika"!
Csupán csak azt, hogy "LEHET" (értsd "elképzelhető")
(de az még koránt sem biztos, hogy lesz is!;))
Eleve egy csomó programjukhoz előbb kormányra kell(ENE) kerülniük...

Ezzel szemben az IDE csak olyat igér, amit már 5%-kal (6-12 képviselővel) IS képes megtenni.
(vagyis a "közvetlen demokrácia képviseletét":)
ide-ide.blog.hu/2009/08/28/programokat_ide
@iii: Namost én holnap bemegyek egy bankba, és direkt nyitok egy ilyet, azután megírom az LMP-nek (meg az MTI-nek is), hogy mostantól csak azt szövegelhetik (az "egyetlen" helyett), hogy az "ELSŐ olyan, amelyik" - esetleg "a LEGNAGYOBB párt, amelyik" nyilvános(!) kampányszámlát vezet.

Tényleg, hol is lehet abba belenézni?
Megadnád a módját? Előre is köszi!
@1.szolo (B.A.):

Annyira keresed miben lehet más a plitika. Amikor meghallod, hogy nyílt kampányszámla, akkor meg azon is fogást keresel. Minden pártnak van lehetősége erre. Miért nem teszik? Jobb nekik törvénytelenül???

Minek szeretnéd még látni? Nincs kampánytevékenység, A közösségi oldalak ingyenesek. Ha lesz mit kitenni, akkor kint lesz.
@dfcwolf:
Ha "nyilvános", akkor az a "0" is nyilvános.
Mellesleg ha nincs is kiadás róla, attól még (v. éppen AZÉRT;) egy szép HÉT számjegyű egyenlegnek kell lenni rajta.

Tehát HOL? (és ne beszélj mellé, ha kérhetem, a nemtudás jóval kisebb szégyen, mint a ködösítés)
@1.szolo (B.A.):

Tudtommal a kampány kezdetén kerül ki. Nem lenne szerencsés ha a politikai ellenfelek tudnák már előre, hogy milyen szám szerepel rajta. Ekkora öngólt azért nem lő senki.
@dfcwolf: Rendben, ez így már teljesen PC tőled.

Apropó, csak hogy tudd, a kampány elkezdődött...
1. hivatalosan 22-től, azzal, hogy a Csőrmester kikiáltotta...
2. az LMP részéről pedig (legalább:) azzal az MDF-fikázó performanszukkal. (mellesleg ANNAK IS kell lennie pár forint költségének;)
/a fidesz meg jól "bemozdult" a rajtba, mert már 15-e óta óriásplakátol!:(((/

Még egy apropó, hogy "számla" szép dolog, de mellé külön ki kell mutatni még az ingyenes munkákat és a "természetbeni" (dologi) hozzájárulásokat is (asszem az EP-ről is így mutatta ki az LMP:)
@1.szolo (B.A.):
Valóban elkezdődött a kampány. Senki sem gondolta, hogy a két nagy ilyen hamar belecsap. Én is csak ámultam az egyszerre kitett óriásplakátokon.

Megmondom őszintén, nem tudom hogyan lesz megoldva. Úgy gondolom, hogy visszafelé nem lépünk, ezért biztosan rajta lesz a "természetbeni" is. Ha gondolod, akkor azonnal értesítelek, amint kikerült.
Senki sem tökéletes!
Ráadásul az LMP-t hogyan lehet leírni, amikor még nem is volt lehetősége bizonyítani,1.
Miért fáj valakinek, és hihetetlen, ha egy csoport ember legjobb tudásuk szerint, ingyen, őszintén a környezeti és társadalmi válságokra világos, nyilvános, megvalósítható programon munkálkodik? 2.
3. Honnan a kényszer, hogy mindíg a rosszat keressük? Nem politikusokban él a tovább a szocializmus szelleme, hanem a népben..
4. A politika közügyeket jelent, innen nézve minden az, onnan nézve "senkinek semmi köze hozá(m)"... szerintem lehet más, és aki ebben nem hisz, önmagában nem hisz. kösz.
@1.szolo (B.A.): Ajánlószelvényt gyűjteni nem itt kell.
@1.szolo (B.A.): Hülyegyerek, a saját blogjába olyan kommenteket enged be, amilyeneket jónak lát.
@1.szolo (B.A.): Én az vagyok, aki megmondja mit reklámozhatsz a posztja alatt, és mit nem. Remélem ez így elég érthető.
Aha. Ez az: "Ajánlószelvényt gyűjteni nem itt kell."
tehát valójában ezt jelentette volna:
"Ajánlószelvény gyűjtést nem reklámozhatsz a posztom alatt."

Akkor azt azért még megmondhatnád, hogy:
senkinek, vagy csak a saját pártomnak nem?!
@1.szolo (Ajánlásokat IDE!): Senkinek, semmilyen párt számára. Ebben a kérdésben szigorú vagyok és igazságtalan.
legyen mindenkinek meg a szükséges 750 kopicé, aztán 11-én meg győzzön a jobbik
süti beállítások módosítása