Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.01.21. 09:23 Fabius

Mit érdemel az a bűnös...?

Címkék: igazságszolgáltatás gusztustalan

...aki szerint rendben van az, ami a hazai "igazságszolgáltatásban" történik? Egyáltalán nevezhetjük ezt a rendszert annak? Nekem erős kétségeim vannak ezt illetően.
December elején ítélet született a társát agyonverő diák ügyében. 1 év fogház, négy évre felfüggesztve. Akkor azt hittem ettől lejjebb már nincs, de az utóbbi két nap hírei megingatták ezt a tévhitet.
Mert ebben az ügyben viszonylag gyorsan őröltek az hivatalok malmai, eljutott a vádemelésig és a bírósági szakaszig az ügy, mielőtt a diákból nyugdíjas vált volna. Ez a mai világban eredmény, illetve EREDMÉNY, így, csupa nagybetűvel.

Megszökött Ragyás Tóni gyilkosa! -szól a hír, az olvasó pedig meghökkenten kapja föl a fejét: honnan wazz? Majd kattintás után kiderül, nem a sittről, ahol soha le nem rothadó műanyag lakat mögött számolta a nehezen pergő másodperceket. Még csak előzetesből sem, mert a nyomozó hatóságnak kevés volt a rendelkezésére álló három év a vádemeléshez egy olyan embernél, akinek ha bűnlajstroma létra volna, gyalog járhatnánk a Holdra. Vajon mi a lófaszt csináltak a derék szervek három hosszú évig, hogy a kazalnyi papírhalomból egy ügyben sem sikerült bírósági szakaszig vinni az ügyet? Erre nem mondhatják, dobtunk egy kávét meg egy krémest a Zserbóban, mert az étkezés a nyomozó hatóság számára is fontos. 2003-2004-es ügyek ott száradnak megsárgult lapokon valamelyik polcon, az elkövető pedig éppen ki tudja merre járhat?

Ha azt hiszed ezt már aztán tényleg lehetetlen űberelni, akkor tévedsz. Tegnapi hír az indexen és a lapokban: A nyomozás alatt kihaltak a lakáspanama vádlottjai. Hellómi? Minek nekünk halálbüntetés? Elintézzük elnyújtott nyomozati idővel, közben pedig reménykedünk, hogy az anyatermészet természetes szelekcióval ritkítja az elkövetők táborát. Itt öt éves fárasztó nyomozás után legalább a bíróságig eljutott az ügy. Ám ezt az időpontot a másod és harmadrendű vádlott, az ügy koronatanúja, és két másik tanú már nem érte meg. Lévay Levente ellen okirathamisítás miatt emeltek vádat. Öt év alatt ennyit sikerült ráverni? Hogy papírokat hamisított kedve szerint? Sehol egy jó szaftos csalás meg befolyással üzérkedés?

Tessenek mondani kedves taláros, és talár nélküli urak! Jól van ez így? Tudom én, hogy közalkalmazott nem gyorsvonat, kapkodó idegbeteg is csak akkor, ha huszonharmadik havi fizetése után kell markolni. De ilyen hihetetlen eredményesség láttán nem volna időszerű magatokba meredni, és John Wayne módra, napszítta arcotokat a lenyugvó napba fordítva el lovagolni a halálfasza irányába?

91 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr951689474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

költői kérdések ezek, sajnos.
@hzizi: Annak látszik, de nem. Én nagyon is konkrét válaszokat szeretnék kapni az illetékesektől:

1. hol van Magyar Róbert, 36 óráig miért nem nézett rá senki?

2. egy ingatlan panama ügyben miért csak okirathamisítás a vád?

3. az ügyek vizsgálói mivel ütötték agyon az időt az elmúlt 5-6 évben?

Ok, költői túlzás is volt, mert nem várom komolyan, hogy alkalmatlanságukat felismerve elmennek a halál faszára.
Csak egy ovodásnak újdonság, hogy a szervezett bűnözés beépült jó ideje a legfelsőbb körökbe.
tudod mivel fogjak magyarazni hogy miert huzodott ennyi ideig a vademeles:
nem akartak elkapkodni nehogy az legyen veletlenul hogy valamit elcsesznek es akkor rogton az elejen bukik az egesz vad.
legalabbis ez lesz a kamu indok amint eloveszik az analintrudert a tisztelt birosag/ugyeszseg fele.
csak egyet lehet érteni az összes sorral a posztban.

a tragikus igazság pedig az utolsó bekezdésben.
a faszt keresek én a versenyszférába? a közszféra az igazi.

no munka.
no elvárások.
no határidők!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no tisztelet az ügyfélnek aki vélhetően az adójából tart el engem.
no felelősség.
NO VERSENY!!!!!!!!!
no korai őszülés.
no gyomorideg.
no szívinkfartus.

viszont VAN

szabadság korlátlanul. pedagógusoknál pl. Június-Július-Augusztus
Tavaszi szünet.
Nyári szünet.
Téli szünet.
Hó szünet.
Szén szünet.
Munkába reggel 09:00 kezdés.
Munkából délután 16:00-kor otthonlevés.
Korkedvezményes nyugdij.
SZakszervezet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13. havi fizetés.

ááááá nem sorolom.
különben is mit elégedtlenkedem itt. én azért vagyok, azért hajtom magam, hogy a 800.000 közalkalmazott ne szenvedjen hiányt semmiben.

:((((((((((((
Mert aki vezető pozícióba kerül, azt nem az érdekli többé, hogy a bűnt üldözze, hanem, hogy hogyan tud minél többet összelopkodni saját magának a közösből.
szerintem pedig csak egy világos, szabatosan megfogalmazott, ellenőrizhető/betartható/számonkérhető itiner hiányzik.
A posztban ugyan nincs megemlítve, de nyilvánvalóan minden kicsit is értelmesebb elme számára látható, hogy a tanárok után melyik az a munkakör, ahol sok a szakmához nem értő, láblógató, kávészagú és pörköltszaftos szájú népbunkó...
@vércseharcsa: Az őszi szünetet kihagytad.
@vércseharcsa: azért egy kicsit dührohamot kapok, amikor a versenyszféra dolgozói itt kommentelnek telimunkaidőben. Aztán persze szívinfarktust kapnak amikor jön a határidő.
Különösen idegesítő,amikor a jűniusi szünetről olvasok, mert ezek szerint évek óta rossz a naptárom, és mindig csak azt mutatja, hogy júl. 2-aug. 21-22-ig van szünetem.
No és a bérezés sem az a versenyszférás! Ja és 13. havi fizetés meg már nincsen. Se céges kocsi, céges mobil, de még bkv bérlet sincs.

Ha már vesenyszféra, akkor nekem arról azt mondják, hogy ott aztán nincs körülbelül és tesséklássék, csakis a pontosság számít. Akkor viszont nerm értem, hogy a közalkalmazott és köztisztviselő fogalmát is miért kell összemosni. Ha már pontosság, akkor legyen pontosság.
No és hogy a köztisztviselők közé tartozó bírói kar lassúsága témából miként is lehet eljutni a közalkalmazottak közé tartozó tanárok szidásáig, az kész rejtély előttem.
hát a szervek inkább az adófizetőket basztassák, mert az még sikerül nekik.
Hamisitanak vmi sikerjelentést hogy mennyi adófizetőt basztattak sikeresen és felveszik a prémiumot érte.
mer az jár.
nem felelős itt senki semmiért.
@vércseharcsa: na pont jókat találtál meg te vadmarha. Menj el akkor tanárnak. Műszaki tanárból mindig van felvétel. Aztán ne csodálkozzál ha mégis őszülsz meg alig van pénzed, te, világ barma.
mint mindig, ez is embere válogatja. ismerek olyan közszolgát, aki hajnalig bent marad dolgozni, ha kell és nem túlóráért. de a rendszer szar. nem szabadna, hogy egyes emberek belátásán múljon a rendes munka. olyan nagy rohadt monstrum a magyar közigazgatás, irányítás, szolgáltatások együttese,hogy bármilyen változtatásnak is csak nagyon sokára van hatása a tehetetlenség miatt. és ha ezek a változások nem is történnek meg, vagy egyenesen rossz irányba.... :(
A bíróság kérem lófaszt sem csinál, éveken át szopatják az embert, aztán a tisztelt bíró hoz gyorsan egy ítéletet, mehetsz haza! Fizesd ki a szakértőket, aztán figyelembe sem veszik a szakvéleményt. Ehhez nem kell egyetemet végezni, elég szimplán gerinctelennek lenni.
@vércseharcsa:

OFF

Mert téged a versenyszférába szültek?

Amíg kijárt hozzátok a védőnő, amíg beszartál a bölcsödében, amíg rosszcsont ovis voltál, amíg suttyó általános iskolás, talán gimit is láttál néha, esetleg főiskolára is jártál bulizni addig nem zavart, hogy a közszféra alkalmazottai kinyalják a segged. Meg az se zavar, hogy ha megbetegszel, akkor ellátnak. Meg ha magadra gyújtod a lakást akkor eloltják. Vagy kivágnak a kocsiból, amikor versenyszférásan szartál a szabályokra. Aztán az se gond, ha a gyerekeddel megteszik ugyanezt, amíg te versenyszférázol valahol. Aztán ha egyszercsak nem kellessz a versenyszférában, mert lesérülsz, bekattansz, leamortizálódsz, azért csak csak elvárod, hogy legyen valami, ahol foglalkoznak veled.

Arról most ne beszéljünk, hogy ha éppen olyan cégnél gályázol, ami közintézménynek szállít be, vagy iskolát, sportcsarnokot, állami utat épít, akkor éppenséggel a közszféra igényei miatt tudsz egyáltalán versenyezni...

ON

Ami az igazságszolgáltatásban van, az sajnos valóban katasztrófa.
A közigazgatásban és az ítélkezésben senkinek nem játszik a felelőssége.
Ügyvédként a sokadik közigazgatási pert nyerem, de a törvénysértő határozatokat sok esetben ugyanazok a személyek írják alá.
Vagyis hiába mondja a bíróság, hogy a határozat törvénysértő és ezért megsemmisíti. A hivatalnok változatlanul ül a székén függetlenül attól, hogy a hivatal mennyi perköltséget kellett, hogy kifizessen.
@sertésmájkrém: Műszaki tanárból mindig van felvétel.

Hol?
@Vagyok, aki vagyok...: Rövid ideig dolgoztam egy közintézményben. A kollégák, főnökök napi hat óránál többet nem voltak bent, amiből ha levonjuk a magánbeszélgetést, telefonálást, újságolvasást, internetet, akkor marad talán 3-4 óra munkaidő. Onnan egy magántulajdonú céghez kerültem, napi 12-14 óra munkával. Természetesen túlórapénz nélkül.
A tolvajok 8 évnyi kormányzása alatt nem csak a gazdaság esett szét, hanem az állam is. Ismét bebizonyosodott, hogy egyszerre jól kormányozni és lopni is nem lehet. Legalábbis az MSZP-nek nem sikerült.
ezek tényleg elég kemény hírek. Tegnap amikor elolvastam a kihalásos történetet, először azt hittem, hogy fake :)
Nem visszük bírósági szakaszba, mert:
1. nem akarjuk leültetni, hiszen fosunk tőle
2. megint balfaszok voltunk és a védője kiröhögi a vádjainkat
Mivel - megkenték vagy fosik vagy zsarolják
3. bíró szólt, hogy ne kapkodjunk
4. ügyész szólt, hogy ne kapkodjunk
5. főrendőr szólt, hogy ne kapkodjunk
6. valamelyikünket zsarolják a haverjai a kurvákkal, amiket kapunk tőlük meg a kenőpénzzel
A Lomnici-klán uralma.
A nepotizmus, a sógor-komaság, a tehetségtelenség és korrupció diadala.
Jó sok ítélkezési szünettel.
Mert a közkórházak tele vannak a munkában megrokkant bírókkal.
Kedves Fabius!

A bejegyzésedben csak az az egy apró hiba van, hogy képtelen voltál utánanézni a tényeknek, az ügy hátterének. Az ügy már igen régóta bírósági szakaszban van (segítségképp: igen, ez azt jelenti, hogy már régen vádat emeltek Magyar Róbert és társai ellen), az elhúzódásának pedig rengeteg oka van. Ilyen az, hogy nem egy, nem kettő vádlottat nem kaptak el a rendőrök a tárgyalásig, rengeteg szakértői véleményre kellett várni etc. Számtalan bűncselekmény miatt keresték a Fekete sereg tagjait és éppen emiatt nem csupán Ragyás Tóni megölését tárgyalják jelenleg, hanem a Colosseum diszkónál történt lövöldözést, zsarolásokat stb. Mellesleg itt jegyzem meg, hogy Magyar Róbertet nem azzal vádolják, hogy megölte a Ragyás Tóni becenevű -amúgy igen derék honpolgárt-, hanem azzal hogy parancsot adott rá. Az, hogy ennyi ideig elhúzódott ez az ügy az a sok-sok különböző bűncselekmény miatt felkutatott tanú meghallgatása miatt is történt. Röviden ennyit tudok mondani a témáról. Az sem mellékes, hogy a vádlottak között nem csupán az ő "emberei" (ismerősei, nevezzük akárminek, nincs még bebizonyítva, hogy pontosan mi is volt ez az egész) vannak, hanem néhány "más üzleti érdekkörbe" származó úriember is. Az hogy bűnszervezet volt-e, majd kiderül, ha azt állapítja meg a bíróság, hogy az volt, az nem kevés évet dob a számlálón.
"és John Wayne módra, napszítta arcotokat a lenyugvó napba fordítva el lovagolni a halálfasza irányába?"

MHHH mesteri XD
látom ám ebből már országos botrány lesz

már a vastagbőr is az index főlapon van

további kiegészíteném a cikket a barcsi fiatalok, cigó felpofozásával ahol letöltendő 3-4-et kaptak....gazságszolgáltatás
továbbá tudnak foglalkozni füvön csöcsölő gárdistákkal
13 éves cigó gyilkosok még javítóba se kerülnek
továbbá vízágyúkat 100 milliókért egyből tudtak venni
@Revolver deluxe: legelőször köszi, hogy megpróbáltál választ adni a kérdésekre.
De továbbra sem értem, mire nem volt elég öt év? Ahogy azt sem, mitől, miért így működik ez a rendszer? Vagyis kiemelt/minősített esetben ti:bűnszövetkezet hogyan lehetséges előzetes helyett házi őrizetben tartani valakit? Pláne, ha mindenféle okok miatt elhúzódik az ítélet?

A posztban nem ezzel az üggyel és a hátterével foglalkoztam. Hanem a jelenséggel, amire ez az ügy, és a másik említett is jó példa. De hozhattam volna a Farkas Péter esetét, aki ugye a bíróság épületéből, ítélethirdetés előtt vált köddé.

Ez így vicc, annak elég szar. A rendszer is, ha így működik.
@Bukowszky: Még most is csak ott tartassz, hogy ez rendbenlévő.
Megalkuszolvele.
És nem csak Te, mások is.
Ezért tudják ezeket csinálni.
Bárhová nézel, csak ez megy. De meddig?
Az a helyzet, hogy nem elég csak észrevenni, de tenni is kellene ellene, ha nem tetszik.
@stratez: Már nemigen van mit lopni, esetleg a nyuggerek szemét kifelé.
Most ezen marakodnak, hogy ki tudja jobban álcázni.
Üres magtárban az egér sem cincog. Ez az igazi szegénység.
@Fabius: Alapvetően nem azzal van gond, hogy valakit 3 évig lehet bent tartani előzetesben, hanem azzal, hogy 3 év alatt valóban nem pörgették le az egész ügyet. Ha teszem azt ártatlanul kerül be valaki egy ügybe (értelemszerűen más ügyre gondolok, nem erre) akkor az a 3 év a felmentő ítéletig meglehetősen mély nyomokat hagy rajta.

Azt is figyelembe kell venni, hogy ez nem egy 4-5 vádlottból álló ügy, hanem közel 30 vádlott van, akik különböző bűncselekményekben különböző mértékben vettek rész (pont ez teszi igazán komplex üggyé). Kívülállóként persze, hogy úgy tűnik, az egész csak időhúzás -nem mondom, benne van az is a védők részéről-, de nem annyira egyszerű a helyzet, hogy az ügyészség vádirata alapján elfogadjon a bíró mindent amivel megvádolnak valakit és bevágja 20 évre. Engem leginkább az zavar, hogy bizonyos -főleg a jelen politikai rezsim által gerjesztett- esetekben jóval gyorsabban őrölnek az "igazságszolgáltatás malmai"...
@volánrulz: Vetted? a cigó nemzet a nemzetben, krém a szaron.
Nem lehet ám a cigó vasat verni mint a faszt, mert nem élvezi.
Iskolázatlan öntudat,
veleszületett iteligService.
választási Joker, bakker!!!
Vetted?
@Revolver deluxe: erre mondtam, minősített esetben (például ebben a sokszereplősben)lehetne rá mód, hogy ne kelljen a három évhez ragaszkodni. De leginkább kívánatos az lenne, hogy ne tartson egy ilyen ügynek a kivizsgálása sem három évig. Ha kell legyen rá elég ember, stb.

Jah, és ne szülessenek szigorúra húzott szemöldök alól dünnyögött ejnye-bejnyés ítéletek.

Az utolsó mondatoddal egyetértek, betűre. Annyival kiegészítve, egyik "rezsimre" se legyen igaz.
Nem tudom elhinni, hogy egy ilyen top10-es bűnözőt rábízták a mezítlábas rendőrökre. Nem lehet, hogy hagyták meglógni, hogy aztán elkaphassák és újra ketyegjen a három év előzetes???
@Revolver deluxe: Kínában tudják, hogy kell a komplex ügyeket konform leképezéssel rövid úton egyszerűvé, átláthatóvá tenni. És a bitófát sem fűrészelte el a szadosz-szú.
A dolgokat meg kell oldani, nem tologatni mint a szart, mert a kupac egyre nő.
Vannak pillanatok, amikor én már azt hiszem vége, nincs lentebb... és mindig kiderül, hogy van.
@Revolver deluxe: ..tE hiperkorrekt liberális nyomorult!
Még magyaráznád hogy itt minden rendben van???!!!...ádábszurdum...
a jogszabályoknak megfelelően dugnék rozsdás ráspolyt a seggedbe!
@Fabius: Nem a három éves előzetest kell kitolni, hanem jobban felpörgetni a jelentősebb ügyeket, több erőforrást elkülöníteni rájuk stb, ez persze a jelenlegi felállásban nem működik sajnos. Másrészt pedig ha lett volna rendőrségnek a külföldön már rengeteg helyen alkalmazott helyzetmeghatározásra alkalmas "bilincsből" amit a háziőrizetben lévő gyanúsítottak szoktak hordani, akkor sem lenne most ez a probléma.

@TalicskaMajom: Kínában számtalan ember van még mindig börtönben a tiananmen téri diáklázadás óta, nem feltétlenül őket kéne utánozni. :) Bár sorozatgyilkosoknál a bitófa valóban költséghatékonyabb lenne. Más kérdés, hogy ezt így ebben a formában nem nagyon lehet ismét bevezetni az EU tagjaként.
@hoseman: Hol írtam, hogy itt minden rendben van? :D Épp azt magyarázom, hogy milyen szinten el vannak cseszve a dolgok. A tények ismerete az üggyel kapcsolatban meg aztán végképp nem köthető semmilyen politikai oldalhoz. Várj, biztosan ez volt az a rész ami miatt leliberálisoztál: "Engem leginkább az zavar, hogy bizonyos -főleg a jelen politikai rezsim által gerjesztett- esetekben jóval gyorsabban őrölnek az "igazságszolgáltatás malmai"..."
Miért van közepre igazítás? Szerintem nagyon gáz...
@vércseharcsa: Akkor is igazad van,ha a tanerők a hozzászólásodtól kiverik a biztosítékot!Nem értik.
@Revolver deluxe:."Az, hogy ennyi ideig elhúzódott ez az ügy"......nna!ettől a ponttól minden maszlag!
@hoseman: Megértem, hogy egyszerűbb számodra az abszolút igazság ismeretének világában élni, ahol mindenféle háttérinfó nélkül tudsz mindent, de csak addig marad nagy a szád amíg el nem kenik, mert éppen úgy gondolja az ügyészség, hogy te egy tüntetésen például rátámadtál négyszáz rendőrre, és amúgy pedig a gárda titkos kommandós alakulataival havonta egyszer megrohamozzátok Izraelt.

Az, hogy állít valamit az ügyészség, az még nem vehető készpénzek. Ha minden amit állítanának megkérdőjelezhetetlen igazság lenne, akkor a gárda egy veszélyes terrorszervezet lenne, Tomcat felrobbantott volna egy egész panelházat, Budaházy pedig 1500 politikus életére törő terrorista lenne. Talán ezért érdemes a tanúkat kihallgatni, megvizsgálni az ügyeket stb. Ez nem jelenti azt, hogy polkorrektnek kell lenni és felfüggesztettel elengedni egy 18 éves suhancot aki megöli az osztálytársát, vagy mondjuk 3-4 éveket adni vidéki srácoknak mert elvileg megpofoztak egy nőt. Sajnálom, hogy ezt nem tudod felfogni.
@Revolver deluxe: "Talán ezért érdemes a tanúkat kihallgatni, megvizsgálni az ügyeket stb."

..baszki!! Te nem érted!!
a post arról szól hogy azokat a tanúkat nem 3 évig kellene hallgatgatni,az ügyeket nem 5 évig vizsgálgatni!!
Szar korrupt tetű gyáva rendszer.
Sok igazság van a cikkben, de hogy miért került bele a közalkalmazottakkal kapcsolatos kitétel, azt nem tudom. Talán azért, hogy a vércseharcsa-féle istenbarmai és sorstársai kiélhessék primitívségüket.
A pedagógustársadalom igazi csődjei éppen ezek az állatok, mert egyértelműen nem sikerült beléjük nevelni semmiféle empátiát. Nincs értelme soronként bizonyítani a hihetetlenül inkorrekt állításokat. Sebaj, majd a BMW-vel ledudálja a parasztot, amikor nem megy a városban 100 felett, lefizeti az ÁNTSZ alkalmazottat, megveszi a hülyegyerekének a legújabb mobiltechnikát és fikázza a tisztességesen dolgozó, adót nem csaló embereket, akik 1-2 óra alatt többet tesznek ezért az országért, mint egy ilyen senki. A bűnözők meg eközben megszöknek a háziőrizetből. Vércseharcsa meg úgy hiszi, hogy őt el sem kapják, mert rég lezsírozta.
@hoseman: Mi a halál köze van a korruptságnak a tanúk meghallgatásához, szakértők kirendeléséhez stb? Látszik, hogy fogalmad sincsen mennyi időbe kerül mindez.
Kedves Varánusz! Igazad van, de mielőtt lustaságra fogod az egészet, azt is vedd figyelembe, hogy a bíróságokon komoly torlódások vannak. A PKKB-n nem ritka, hogy egy bírónak 200 folyamatban lévő ügye van és mivel van bíró ismerősöm tudom, hogy milyen remek segéderőkkel vannak megáldva (volt, hogy meg kellett ismételni a tárgyalást, mert az írnok nem tudta leírni).
@Revolver deluxe: "ezt így ebben a formában nem nagyon lehet ismét bevezetni az EU tagjaként"

Tévedésben élsz, a híres nevezetes EU a tót nyelvtörvényre adott reakciójával már pompásan kinyilvánította hogy szarnak ők bele mindenbe. Amíg megvesszük a hulladékaikat az adósrabszolgaságba hajszolt emberek fizetéséből addig magasról tesznek rá hogy milyen szagú a trágya amit talicskázunk.

Jóreggelt kívánok, itt vizel az államcsőd már a sarkon, bármelyik pillanatban felránthatja a gatyáján a cippzárt hogy aztán öblöset böffentve ránk rúgja a kertkaput.

Rendőrség már régen nem csinál mást csak útonáll és ha autóval mersz közlekedni esélyesen megrabol. Gyalog ne merj közlekedni a főváros bizonyos kerületeiben (és ijesztően sok faluban, kisvárosban), főrendőr rég megmondta hogy a rendőrség nem tudja szavatolni az állampolgárok biztonságát (ergo beismerte az anarchia állapotát), javasolva hogy ne menjenek sötétben az utcára. Bíróság felfüggesztetteket osztogat gyilkosoknak ha azok cigányok, ellenkező szituban meg pofonokért letöltendő éveket (ld. barcsi fiúk esete).

Következő lépés az lesz hogy villany- és vízszolgáltatást nem fizetők száma rohamosan megugrik (nem lesz miből fizetniük családok százezreinek ugyanis), lekapcsolják mindkettőt, aztán napokon belül madmax lesz élesben.

Olyan állapotban van a társadalmunk mint a hajszálvékony üreges porcelánból készült műfogsor amivel épp egy jó darab grillázst fogunk elropogtatni. Szilánkokra robban az egész a faszba semmi perc múlva, erkölcsöstől, pártostól, normástól. Nem az fog számítani hogy ki a jobbos meg ki a balos, hanem hogy kinek van iható vize meg némi élelme.

És kurvára nem fog segíteni sem az EU, sem az UN sem senki más, hátradőlnek és jegyzetelnek majd, amíg ők is nyakig belemerülnek ugyanebbe a fostengerbe, és hőbörögnek majd egy kicsit miközben a nagyra becsült túlfogyasztásra és harácsolásra épült társadalmi modelljük csúf emlékké konvertálódik.
@Revolver deluxe: Igen. Ha jól bonyolítják, akkor nem áll meg az igazságszolgáltatással szemben a gyanúsítás, hogy rájátszanak a most megismert végeredményre. Nem hiszem, hogy egyesíteni kellene olyan ügyeket, ahol reménytelen minden érintettet egyidejüleg bevinni a tárgyalóterembe. Régi igazság, hogy a nehéz ügyeket fel kell szeletelni, mint a szalámit. Akkor már jogerősen ülne a fickó egy szimpla csalásért és tárgyalhatnák a nagy ügyet, mert a tárgyalásra elő lesz vezetve. Dehát: Gondolkozni nem muszáj, bár szabad!
@baliquez: Nem eszik olyan forrón a kását, ha teszem azt a választások után kiderül, hogy igazából a szennyvízcsatornában nem mellkasig ér a fekália, hanem a fejünk búbjáig akkor sem fogják hagyni a hitelezőink, hogy teljesen a víz alá kerüljünk. :) Pont annyira fogják a víz felett tartani a fejünket, hogy meg ne fulladjunk, de az adósságunkat azért fizessük. A nyelvtörvény meg a halálbüntetés ismételt bevezetése meg nem egy kategória. Míg az elsőre csak legyintenek egyet, mert nem értik, hogy "nyelvében él a nép" és egy ilyen törvény milyen romboló hatású, addig a halálbüntetésre egyből felkapják a fejüket.

@ostván: Nem igazán tudok veled vitatkozni. :)
Argh, nyelvében él a nemzet, nem a nép. Frankó, hogy nem lehet javítani a kommenteket.
Úgy szar ez a rendszer ahogy van a bírákkal az élen. Olyan utasítást ad az ostoba segg amit nem lehet végrehajtani... Jó, hogy nem az volt, hogy lőjük ki a holdra. Őt kellene elsőkézből felelősségre vonni. Annyi de annyi ilyen "ejnye bejnye" ítélet születik, néha meg elmeszelnek valakit évekre nulla kaliberű dolgokért... Welcome to Hungary
Nem kötelező az összes elkövető ügyét egy eljárásban letárgyalni és egy itéletet hozni még ha ez is a vádhatóság igénye. Ez csak lehetőség. Akire összeállt a bizonyíték, azt a többitől el lehet különíteni, letárgyalni, ítélet és kész. Sőt azt is meg lehet csinálni, hogy ideiglenesen elkülöníteni a bíró és később visszaegyesíti. Gyakorlatilag nem kell arra várni, hogy mindenkire minden összejöjjön. Ami ítélhető, abban ítélni kell hozni aztán addig sem megy hiába az idő.

Megjegyzendő, hogy nem jó nyomozó, aki egy tyúklopásból nem tud legalább 4 kg-os papírhalmazt összehozni. 2kg-os vizsgálati anyagot a parancsnoki revízió már nem fogadja el. Hát még az ügyész.

Gyakorlatilag a bíróság belefullad a papírba, amiből -saját véleményem szerint- 60 % abszolút felesleges. Saját becslés, hogy büntetőügyben nem kérem ki az iratok legalább ekkora %-át, mert a 40% is bőségesen elég ahhoz, hogy dolgozni tudjak belőle, sőt, néha 20% is.
Így aztán nem csoda, hogy a bírónak fogalma sincs, hogy mi is van az irathalmazban.
Nem kell hozzá komoly ügy, hogy legyen benne 10 kg iratanyag.

Na most ezt a biró átolvassa és ha a végére nem felejti el, hogy mi volt az elején ( még rengeteg ha post it esetén is)akkor tud ítéletet hozni esetleg.
Jogos kérdések, nem vitatom. Azért azt megjegyezném, hogy a posztíró egy helyen biztosan téved. Ragyás Tóni ügye igenis eljutott bírósági szakba. Sőt mi több, egészen sokáig tárgyalták is úgy, hogy a vádlottak előzetesben ültek. Sajnálatos módon a bírósági szak alatt kellett őket kiengedni az előzetesből. Egyébként az Index erről is sokat cikkezett, lehet tudni.
@Revolver deluxe:
Nyelvében él a nemzet, de nyelvével még senki sem nemzett.
@odeon: Tudom, javítottam is azonnal. :)
@Revolver deluxe: "Mi a halál köze van a korruptságnak a tanúk meghallgatásához, szakértők kirendeléséhez stb?"

jézusom!!! Te most szórakozol? ugye csak szórakozol:) biztos szórakozol.
@hoseman: Nem szórakozom, kérlek világosíts fel bölcs barátom. :) Látom, hogy a témában otthon vagy, rálátásod van az ügyre is, ezért kérlek hogy oktass.
..valaki utasítsa már rendre Revolver deluxe barátunkat!!
Szegény teljesen szétbaszódott itt a nagy szakszerűségben!:))
Mi a köze a korruptságnak baszod?? MI a kibaszott köze??? Annyi köze van hozzá hogy pl a császár előd féle gyilkos patkány megúszta és világhírű laptodj vagy mi a fasz lett belőle.
most a korrupciós csatornákat ne firtassuk...
@hoseman: Vitázni azt tudsz meg kell hagyni... :) Császár Elődnek semmi köze nincs egy maffiaügyhöz, az ott jelenlévő szakértőnek (vagy inkább szagértő) pedig végképp nincs semmi köze ehhez. Arról hallottál már, hogy adott esetben több szakértőt is kirendelnek egy ügyben? Aztán, ha problémák vannak azzal amit állít, hát belebukik (lásd Tasnádi esete). Én arról beszéltem, hogy mindez a tanúkkal, szakértőkkel való játék rengeteg időt vesz el. Erre te elkezdesz a korrupcióról beszélni. Előfordul a korrupció ez bizony tény, borzalmasan bátor vagy hogy háromszáz felkiáltójellel ki merted mondani, most gondolom büszke vagy magadra a számítógéped előtt nethuszár barátom. :) Megismétlem, mert látom, hogy funkcionálisan analfabéta vagy: időhúzásról beszéltem, nem korrupcióról.
@hoseman: "császár előd féle gyilkos patkány megúszta és világhírű laptodj vagy mi a fasz lett belőle."

ezzel a mondattal nyelvtanilag kicsit megcsúsztam...bocs..
...a 'féle' helyett 'mint' kellene..
@Revolver deluxe: "nethuszár barátom. :)"

..vegyem fel a fonalat csillagom?...
@Revolver deluxe: Ugy sejtem, te az igaszsagszolgaltatasban dolgozol. Szamomra a legmeglepobb ebben az ugyben a kovetkezo (ha jol raktam ossze a sztorit):
a tettest haziorizetre, GPS-s karperecre iteltek, de ez a kutyu nincs, soha nem si volt a rendorsegnek. Korabbi rendorsegi nyilatkozatok alapjan az ilyenkor szokasos eljaras h. naponta 3x becsonget a jaror (asszem az iu miniszterunk nyilatkozata szerint). Erre a biro (origo, 2008): az elozetes megszünteti, mert szokestol nem kell tartani. Most a biro (lehet masik, origo): megszokott mert 36 vagy vmennyi oraig nem neztek ra. Komolyan a napi 3x kontroll becsongetes fel-egy napos hianya tette lehetove szerinte a szokest? Lehet hogy tenyleg ilyen hulye?
@hoseman: Ha lenne valami értelme is annak amit mondasz akkor akár beszélgetés is lehetne, de így csak egyoldalú fröcsögés részedről ez (a korábbi kommentjeid alapján).

@alszakall: Nem azért engedték ki az előzetesből, mert a szökéstől nem kell tartani, letelt a 3 év, más ügyekben meg nem született még ítélet ami miatt bent lehetett volna tartani. Mondjuk engem az is érdekelne, hogy miért nem néztek rá 36 órán keresztül...
@Revolver deluxe: magyarország a szakértők és hatályos jogszabályok országa....az igazság pedig smafu
@hoseman: ez itten a problematika kérem!
@hoseman: Ez már csak így van, mondjuk sokkal mélyebben vannak a probléma gyökerei, nem csak a szakértők szintjén kell keresni az "oda nem illő elemeket". Hogyan dolgozhatnak például volt III/III-asok az igazságszolgáltatásban máig, kik és mennyivel károsították meg pontosan az országot az olajügyeknél stb.
Az a baj, hogy az ilyen szuperokos emberekből mind bloggerek lesznek, sosem bírók! Mert persze velük soha nem történne ilyen.

Kár, hogy esetleg az nem jut a hatalmas eszükbe, hogy esetleg nem minden bíró hülye, hanem lehet, hogy maga a rendszer alkalmatlan a kívánt cél elérésére (gyk. azt a jogalkotók, azaz Országgyűlés, Kormány stb., azaz az utóbbi 8 év mélyrepülése során az MszP-SZDSZ alkotta).
@Revolver deluxe: "kik és mennyivel károsították meg pontosan az országot az olajügyeknél stb."

olajügyek?? ááá...nem volt itt olyan... az csak legenda...
Sajnos, a cikk és a kommentelők többségének hozzáértése annyi, mintha egy olyan ember, aki életében csak pirítóst sütött, azon elmélkedne, hogyan kell tatárbifszteket készíteni.
Az ügyek nemcsak azért húzódnak ideáig, mert sok a munka, hanem a bíróságnak megalapozottan kell döntenie, ellenkező esetben bekövetkezik a Justizmord ("joghalál"). Nem mondjatja a bíró, hogy zavarjuk le gyorsan az ügyet, mert az Index fórumozói különben basztatnak. Egyetértve Revolver Delux-szal, senki sem örülne, ha egyszercsak körbeállnák a rendőrök az utcán, majd bankrablásért lesittelnék, holott bankot csak ügyfélként látott.
Muszáj vagyok szólni a cikkben szereplő "társát agyonverő diákról" is, mert már számos blog emlegette. Nem szándékos emberölésről volt szó, hanem halált okozó testi sértésről (a kettő kb. úgy viszonyul egymáshoz, mint a sör meg a tea: mindkettő ital ugyan, csak mégis jóval másabb). A későbbi áldozat egész nap cukkolta a srácot származása miatt, majd hazafelé iskolából folytatódott egymás szidalmazása, mire a szidalmazott behúzott a másiknak. (Ugyan hány fiúdiák nem verekedett iskolában?) Vagyis a szándék (és ez fontos büntetőjogi fogalom) nem az volt, hogy a másik meghaljon. Nyilvánvaló, hogy ilyen esetben egész más a bíróság mérlegelése.
A Fidesznek nem olyan hülyeségeket kellene ígérgetni, hogy felemelik a nyugdíjakat, meg csökkentik az adókat, mert ez úgysem lesz teljesíthető. Ígérjék meg, hogy kegyetlenül gatyába rázzák a marhára független bíróságokat, meg a teljes igazságszolgáltatást; új börtönöket építenek, akár autópálya helyett, ha kell; megszüntetik azt az új divatot, hogy akárki rendőrökre támadhat, ha valami nem tetszik neki; felvesznek még rendőröket, olyanokat, akik mernek intézkedni, lőni is akár, de szilánkokra pofozzák azt a rendőrt, aki bármi mocsokságot csinált, vagy visszaélt az adományozott hatalmával; nem elbocsátással, hanem börtönbüntetéssel és megfelelő mértékű vagyonelkobzással büntetik a pénzeket ide-oda osztogató köztisztviselőket, csak például. Meglenne a szabazótáboruk még a beszari nyugdíjasok között is.
@almeer: A gyerek jegyzett bokszoló volt. (Volt?) Ebből következően megáll az, hogy tisztában kellett lennie az erejével. És én úgy emlékszem, mintha nem hirtelen felindulásról lett volna szó, hanem ő kereste meg a későbbi áldozatot, hogy megverje. A közvélemény nem elégedett a büntetéssel. Márpedig a büntetéseknek az ország lakosságának az igazságérzetéhez és bosszúigényéhez is igazodnia kellene valamennyire, hiszen hajdan a büntetés privilégiumát az állam ezzel a feltétellel kapta meg a közösségtől.
@almeer: nyilván sokan nem értünk a szakmai részéhez. DE az igazságszolgáltatás nem csak arról szól, hogy XY 3 vagy 5 évet kapott-e. ez végső soron a bíró felelőssége. az is fontos, hogy az emberek jogbiztonágban érzik-e magukat. aminek része az, hogy az ügyfelet ne tartóztassák le bankrablésért és az is, hogy aki tényleg rabolt, azt mindenképpen. és minél közelebb van egymáshoz a bűn és a bűnhődés, minél kevesebb az "érdekes" ítélet (amiket lehet, hogy csak megfelelően kellene kommunikálni)annál inkább érzi az állampolgár, hogy ezt az igazságszolgáltatósdit rá lehet bízni azokra az emberekre, akikre rá van.
de ha elhúzódnak az ügyek és közben nem a bizonyítékok, hanem csak a papírok gyűlnek, ha rendre az "egyszerű" igazságérzettel ellentétes ítéletek születnek, akkor annak sem fognak hinni, aminek pedig lehetne. a következmények ismertek. önbíráskodás, szabályokba beleszarás, korrpció stb.
@almeer: mit értesz hozzáértés alatt? Ezt a blamahalmazt ami szerintetek igazságszolgáltatás címén zajlik? Megalapozatlanságot nem vár el tőletek senki. De azt igen, 03-04 es ügyeket sikerüljön már a rendelkezésetekre álló idő alatt lezárni. Akkor nem fog fikázni senki, mellesleg szerintem joggal. Jelenleg inkább vállalom, hogy nem értek a bífsztek készítéshez, mit legyek büszke arra ami az asztalon van. Lehet hozzáértés szerint jó, ha szar ízű.
Azt nem értem, hohy miért nem lehet egy kisebb súlyú ügy miatt újra előzetesbe rakni, aminek nem is kell feltétlenül megalapozottnak lennie, ha a valós nagy ügyben lecsukják majd 20 évre, akkor a kis ügy miatti vádat bizonyték híján ejtik, de addig is rács mögött lenne. Nem igaz, hogy az aktáiban nem találni egy ilyen ügyet? Miért kell mindent összevonni.

Na és ha már háziőrizet napi 3-szori ellenőrzéssel, akkor miért nem őrzik ténylegesen, miért nem rúgtak még fenékbe senkit azért, hogy 36 órán át nem volt ott őr??? Egy valódi jogállamban ilyenkor lemond az illetékes rendőrkapitány...
@Androsz: Írtam kommentet előbb is, csak nem küldte el a rendszer. Szóval leírom megint. Valóban nem egy hirtelen jött ötlet volt a srác megverése, legalábbis a tanúvallomások alapján. Megvárta ugyanis az iskola előtt, majd követte a magyar srácot és egy utcával arrébb a barátai takarásában megverte. Annyira nem volt mondjuk sikeres a takarás, ugyanis az utcasarokról az osztálytársai közül ketten látták, hogy a földön fekvő srácot üti stb. A halott srác sérüléseiről készült fotók alapján pedig egyértelmű, hogy nem csak "okító jelleggel" kapott 2-3 pofont, hanem alaposan szétverték szegény gyerek fejét...
@v2peti: Kisebb súlyú ügy miatt, ha elítélik pl, 2 évre, akkor ismét csak nem kell bent maradnia, mert az előzetessel azt leülte.
Nem kell itt a dolgokat ragozni. A nyomozó hatóság és az ügyészség azon embereit akik részt vettek az ügy vizsgálatában a feltételezett cselekményre kiszabható büntetés középátlagára itélni és bevágni a többiek közé a sittre.Ezt kétszer-háromszor megtenni és hihetetlen hatékonysággal kezdene mind a két társaság dolgozni.
@Revolver deluxe: oké, akkor gázoljuk el zseblopásért, meg tilosban parkolásért. fel kell vinni vádemelelésbe pár tutiban. aztán hadd csorogjon a többi. vagy elkaszálod a katonát valami hülyeséggel. bennt majd csak gagyog, aztán leveszed az okosokat. ez a történet alapvető taktikai hiba. nagyot akartak markolni, de így nem lehet. ha már ezt szerették volna, maradtak volna operatívban még két évig. vagy kellett volna tégla. ez amatőr, ez a gáz. az más tészta, hogy a közvélemény ebből mit lát. az a másik gáz - azt látja, hogy mindenki béna. a bevissszük nagy arccal, aztán három évig nem tudjuk, mi legyen, az a baj. nem urai a helyzetnek, és ezt az okosok is látják.
Hát nem tudom , de lehet hogy ezt a cikket olvasva a hagyományos problémákig jutunk el ismét.

1. Magyarországon nincsen felelősségre vonás.(értsd: minden hol és mindenkivel szemben)
2. A közszféra kormányzati dolgozóinak a felét el kellene bocsátani. (csak akkor meg nem tudnánk mit kezdeni kb 200 ezer friss és semmihez sem értő munkanélkülivel)
3. Jogokat kellene újra értelmezni. A hatóságokét is és az állampolgárét is.
@átlátó: Esik szét a társadalom nem látod? de tényleg! ... és a zuhanásnak hol az alja, ki tudja? Többnyire holokauszt, mint a kurdoknál, vagy az örményeknél. Itt a szlávok gyűrűjében ilyen gyengén nem laszünk képesek megmaradni.
@gaen: amikor a rendszerváltás volt, azt mondtam a fiamnak, ez nem az. Kérdezte miért?
Mondtam nézz vissza a magyar történelemben.
Azt látod, vér nélkül nem történt soha rendszerváltás, vagy komolyabb társadalmi átalakulás.
Ez kell a magyarnak a megtisztuláshoz.
Ha nem folyik vér, a szar marad a tetején.
@Revolver deluxe: Bennem is valami ilyen emlék volt az ügyről, de lusta voltam most utánakeresni, ezért fogalmaztam óvatosan. De ha azt nézzük, amit te leírtál, akkor szóba jöhet önbíráskodás, garázdaság, súlyos testi sértés, előre megfontoltan, esetleg csoportosan elkövetve is, talán még eshetőleges halálokozással, ha van ilyesmi, szóval van mit a számlára írni. Az ilyenért bosszút vár az igazságszolgáltatás fenntartója, vagyis mi. És példás büntetést, mert ma sokkal könnyebben követnek el erőszakos bűncselekményeket, a büntetéstől megalapozottan nem tartva.
@Androsz: Rendkívül kevéssé életszerű a "származása miatti szidalmazás, sértgegetés", magyar gyerek nem áll neki a hordában járó cigányt folytatólagosan cigányozni. Elhiszem persze hogy a bandatagok egyöntetűen ezt nyilatkozták, alap hogy ezt nyilatkozzák a bűnelkövető romák, erre kondicionálta őket a kommerlibsi söpredék meg a duálmércés jogalkalmazás. A sértett meg nem tud nyilatkozni, ugye.
@Revolver deluxe: Magyarhonban a cigó tettes mondja meg a bírónak, hogyan történt az a dolog.
Más rendes helyeken orvosszakértő mondja meg a halál okát. Ez nálunk luxus, így megtakarítunk egy kis pénzt, a cigó mindíg igazat mond, nemde?
Kíváncsi leszek Fábry véleményére a legközelebbi sóderben.
@TalicskaMajom: Anélkül, hogy részletesen bele akarnék menni a témába...ugyanaz a bíró tárgyalta azt az ügyet is, mint a Fekete sereg ügyét.
@vércseharcsa: Dontoen igaz, amit irsz. Csak tanar es tanar kozott is van kulonbseg. Mas az, ha valaki 20 eve tolja a tortenelemorakat, mindig ugyanazt, es mas az, ha valakinek van 28-fele oraja egy felevben, 28 tanmenete, es meg a naplot is mindig neki kell megszerkesztenie, mert a tobbi balfasz ( akiknek korabban meg kellett volna, meg akiknek amugy is a dolga lenne ) nem csinalja meg.

Azt meg mindannyian tudjuk, hogy a hivatalnokreteg zomeben a faszat veri az irodaban. Na, azokat kene elkuldeni jo messzire. De vajon tavasszal ki mer majd hozzajuk nyulni? Nyilvan, persze.. senki.
Mutyi Mutyi Muty haromszor is mutyi!
@baliquez: Ezt a "duálmércét" én is dühösen szoktam látni. Nálunk is mindig a húgomnak volt igaza, ha magyaráznunk kellett a civakodást. Az országban is mindig a kisebbséget kell védeni a brutális náci antimindenista többségtől. Ha a libsik elkerülnek végre a szócső elől, talán helyreállhat még az egyensúly.

Egyébként pedig a verekedőnek azt mondania, hogy őt kisebbségi mivoltában sértette az áldozat, teljesen felesleges. Ugyanis az nem szokott az ítélet alapja lenni, hogy "Miért ölte meg ön az áldozatot?" Ugyanakkor csak alátámasztja vele a bűnös az előre megfontolt, szándékos és bosszúból elkövetés tényét, amiért rendes országban súlyosabb büntetést mérnek ki. Lehet, hogy ez a patkány most megúszta, de remélem, hogy ez a gyakorlat már nem marad gyakorlat nagyon sokáig.
nagyon jó kis poszt, kb. összefoglalta az én gondolataimat is, nemcsak az igazságszolgáltatással kapcsolatban, hanem zusammen a közigazgatásról....
beleláttam párszor, hogy mi folyik pl. egy minisztériumi munkakörnyezetben (láblógatás, 1 órás kávészünetek és a prémiumok hada...persze nem akarok általánosítani, de én ezt tapasztaltam, sajnos :(
a mi lófasz még jó lenne......
de semmit, az égvilágon semmit
s ezért fizetést is kapnak...........
évekig
süti beállítások módosítása