Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/27/gyurcsany-ferenc-dk-polip-beszelgetes Gyurcsány nem akar tanulni a mú... (2024.04.28. 08:22) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.01.05. 10:26 Fabius

PechVogelek

Ők azok, akiknek már megszületni sem egyszerű. Hóesésben elakadt mentőben, beragadt liftben, de semmiképpen nem hagyományos egyszerű módon jönnek a világra, és ez a rendkívüliség kíséri végig az életüket. Talán jelzés ez a sorsnak, hellóittvagyok, megjöttem én a hibahatár, aki a "normális" emberiség szabályait erősíti. Velük minden megtörténik, amit mindenki más lehetetlennek és elképzelhetetlennek tart. Őket zárják be az óvoda vécéjébe véletlenül a dadusok, mikor a csoport bábszínházba megy, nekik szorul borsó az orrukba kifújhatatlanul. Ők azok, akik a sivatag szárazságú játszótéren is képesek sárosak lenni, akik alatt leszakad a láncos hinta, kitörik a mászóka foka, letörik a cseresznyefa ága. Ők lépnek bele a kutyaszarba százból százszor üzembiztosan, őket szarják le a galambok és egyéb madarak, mintha direkt guánó mágnesként funkcionálnának.

A gyermekkorból kinőve sem lesz jobb a helyzet. Náluk az is elromlik, ami soha senki másnál. Fél életüket garanciális szervizek ügyfélszolgálatain és a traumatológián töltik. Őket biztosan felsértik a kiálló szögek, ők esnek el először a jégen különböző sérüléseket szerezve, de még a szomszéd Pistike is őket dobja szemen véletlenül jegesre gyúrt hógolyóval. Életük első munkahelyi bakiját a leépítések közepén követik el, pont ők maradnak le a munkaügyi központban kinézett tanfolyamról, és esnek ki az utolsó rostán ezertizenhét alkalommal a felvételi beszélgetéseken. Ha autót vesznek már az első kilométeren lerobban magától és/vagy lerobbantja egy rosszkor érkező Kamaz. Ha tömegközlekednek alattuk gyullad ki az Ikarusz, őket rázza meg a troli. Bringás pályafutással meg sem próbálkoznak, élénken emlékeznek még a Csepel kemping bringa összecsukló vázára, a Szputnyik versenybicikli kengyelébe kicibálhatatlanul beszoruló lábaikra gyerekkorukból. Lakásukat rendszeresen tatarozzák a felrobbanó kávéfőző, a zárlatos kenyérpirító és egyéb megbokrosodott háztartási eszközök okozta károk miatt. Népszerűségüket rendszeresen aláássa, hogy ők szorulnak a liftbe karácsonykor is, náluk lyukad ki a strang, és áztatja el a lépcsőházat tizediktől földszintig alapos gondossággal. Őket verik át a hevederzárral és szigetelésekkel házaló csalók, őket zsebelik ki a villamoson, kárukra téved rendszeresen Gizike a sarki zöldségesnél. Előttük fogy el a kilenc forintos zsemle a teszkóban, az akciós plazma tévé az ósönben, de még a Józsefvárosi piacon beszerzett tíz kínai pólóból is legalább nyolc lyukas valahol.

Aztán életük alkonyán, mikor megfáradt szervezetük már nem bírja el a megpróbáltatásokat és kapitulál valahogy, akkor egyszer, egyetlen egyszer az életben szerencséjük lesz. Találnak számukra vesedonort -mint a posztot kiváltó konkrét esetben- és a műtét is sikerül. Eltelik egy év a "mégisvanisten" jegyében, majd egy váratlan éles görcs felülírja ezt is. Egy gyors orvosi viziten kiderül, a friss új vese vesekövet hordoz magában, és ismét műteni kell....

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr591647803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez a típus ismerős, van is valami szánalmasan bájos benne :-)
az íráson pedig jót mosolyogtam.
:D Nekem nincs ilyen balfácán ismerősöm, bár az egyik gyerekem némely pontokban felbukkan:) hajlamos álló helyben elesni, az ő gombóc fagyija általában leesik stb... de remélem, h ez azért nem balfácánság, csak fokozott szeleburdiság, illetve izgága természetéből fakadó kis balesetek:o
@Gladia Delmarre: némi "beütése" az én fiamnak is van :)
Kis beütése minden gyereknek van :-) Náluk az abnormális, ha nincs :-))
Valahogy Pierre Richard jutott eszembe erről az írásról. Amúgy jó, tetsztet!
Hehehe, ez a minden bedöglik mennyire bejön nálam....
Én azt a verziót ismerem, amikor a megyében csak egyetlen-egy rendőr teljesít szolgálatot - de őt az is megállítja, szemétkedik vele, megbünteti a semmiért...és végül még a papírjait is elveszi.
És ezt havonta kétszer.
.
Ez most tényleg egy szépen összeszedett cikk volt. Ennek minap ellenpéldáját szolgáltatta Roland barátom, akinek átszúrta a rozsdás szög a cipőjét - pont a két ujja között :)
:)) nem hiszek a sorsban, szerencsében meg ilyen marhaságokban, de húgom osztálytársa volt ilyen szerencsétlen mint amit a cikk is leírt.

Még az orrába beszoruló zöldség is stimmel :)
Viszont azt tudni kell, hogy a problémái 30% genetikai selejtességéből adódik, 30% saját ostobaságának, 30% ügyetlenségének, és csak 10% a véletlennek köszönhető. Viszont így együtt elképesztően szerencsétlen ember.
Szóval erősen Tajgetosz pozitív az.
Na baszki, akkor én is pechvogel vagyok, mert a mentő tényleg elakadt a hóban, amikor születtem, de aztán sikerült végül kimásznia belőle, aztán meg nem a fejemmel bújtam elő, hanem a lábaim jöttek először (anyukám szenvedett is velem rendesen), viszont ebből is látszik, hogy 9 hónaposan már mentem (ellenben mászni sose másztam), és elég hülye vagyok...
süti beállítások módosítása