Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.01.01. 17:59 Fabius

Rizottó, a'la magyar paraszt

Címkék: ételek újévi

Mit tegyünk, ha szeretnénk valami hagyományoknak megfelelő étekkel indítani az évet, de elkerülnénk a lencse és babfélék okozta családi kánonban fingást?
Leleményes a magyar, nézzünk szét a konyhában, úgyis maradt a tegnapi buliból elég recli, amit vígan felhasználhatunk még ilyenkor.
Tegnap disznóság mentes napnak kellett lenni, de újév napján -a hagyomány szerint- az orrával túrja ki szerencsénket a malacka.
Ezért vegyünk elő a jóféle házikolbászt, vágjuk karikára/negyedekre ízlés szerint, és némi oliván tegyük oda pirulni. Szedjük össze a hűtőből a megmaradt virsliket, karikázuk, és dobjuk a kolbászok mellé pirulni egy kicsit. Ha a kellő állagot elérte, akkor tegyük mellé a rizst, pirítsuk meg, és engedjük fel vízzel.
Szívesen mondanám, hogy töttyentsünk hozzá szikkasztott turbolyát, mert az olyan gasztrobloggeresen hangozna, de helyette ízesítsük kicsi fehér borssal, ételízesítővel. Ínyencek és bátrabbak az éjféli pezsgőmaradék egy részével is felönthetik, ártani nem fog a kajának.
Nem is maradt más feladat, mint negyedórán keresztül kavargatni, időnként pótolni az elfőzött folyadékot, és ízlés szerinti állagúra főzni.
Én a végén reszelt parmezánt is kavarok bele olvadásig, és egy újabb adaggal megszórva tálalom.
Feleségem lelkesedését látva elég jól sikerült, nagyjából 20 perc alatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ti mit ettetek ma?

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr631637555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lencsesalátát. mivel annyira jól sikerült háromszor. és most lebegek.
pizzát...ööö 1x, mivel elkapkodták előlem a maradékot estére:)
már tegnap is késésben voltam az eltünt kommentemmel, de azért leírom.
dél körül igazi angol reggeli, amibe egy kis paradicsomos bab is beletartozik, kora este sólett. a többit el lehet képzelni :)
süti beállítások módosítása