Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.12.23. 09:13 Fabius

Balhorog karácsonyra

Címkék: karácsony erőszak a családban

Néha nem értem a nőket. Hogyan képesek olyan irracionális döntéseket hozni, amiről tudják, hogy jó nem lehet? Mikor már nem keresik a bajt, hanem megtalálás, eldobás után újra visszaveszik maguk mellé.
Van egy lány, -illetve ma már asszony,- akinek története felfoghatatlan számomra. Teljesen hétköznapi ember, földön járó álmokkal, - férj, gyerek, család, - ahogy hétköznapi ő maga is. Nem pléhmét alkat, de az a típus akinek ha akarja, bármelyik ujjára akad partner. Jön is a herceg menetrend szerint, igaz nem fehér lovon, hanem egy girhes öszvéren, és tervezni kezdik az esküvőt. Aztán az "életük legszebb napja" előtt picivel eljár a szerelmetes vőlegény keze. A lány gondolkodóba esik, vacillálni kezd, lehet mégsem a fürge kezű lovag az igazi? De a nász már leszervezve, lemondani kínos volna, meg lehet csak a stressz hozta ki emberéből az állatot. Megülik a lakadáré't, ásó-kapa-nagyharang, meg Isten jobb és bal keze válassza el őket.

Ahogy telnek a hetek, az ifjú férj biológiai egyensúlya úgy borul fel. Alhasa helyett a fejében feszíti a vér, és módszeresen aprítja élete választottját minden ilyen alkalommal. Krónikus fogalomzavarban is szenved, miszerint a pénz (el)baszva, az asszony verve jó. A lány megelégeli a dolgot, hazazavarja a kedves édesanyjához, megnyugodni látszanak a kedélyek.
Ám jön a karácsony, ez az áldott, békés ünnep,  a férj próbálkozásai sikerrel járnak, a lány visszafogadja.

Mert jönnek a rokonok, és ciki volna bevallani, hogy pár hónap után inkább elválni kéne.

Ezen az érvelésen ledadogott az agyam, mint mamuszos anyóka a vizes járólapon. Mivanmivanmivan?
Nagyobb ciki a rokonoknak bevallani, hogy a férjem az a barom aprófát darabol belőlem, mint tűrni, hogy ismét megtegye akár karácsony alkalmával? Hányszor kell egy nőt megverni ahhoz, és mennyire súlyosan, hogy eljusson a felismerésig: ez bizony nem fog változni? Megéri rettegésben tölteni a karácsonyt, hogy jó színben tűnjünk fel a rokonok előtt? Vagy az egyedüllét nagyobb rém, mint a verés? Mikor Jézus születésnapja alkalmából keresztül botladozol a szobán, felborítva a karácsonyfát, ünnepi asztalt, székeket, magadra rántod a frissen mosott függönyt kitépve a karnist a helyéből, a földön ülve lángoló arcodat tapogatva, a friss vér fémes ízével a szádban is azt fogod gondolni, ez még mindig kevésbé fáj, mint a magány?
 

 

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr311617365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nők mindennél jobban rettegnek az egyedülléttől. Kapcsolatfüggőek, kell nekik valaki akit terhelhetnek a hülyeségeikkel,aki elviseli (jelen esetben cserébe néhe leolvad a barátunk agya).
Ez van.

Olyanok, mint a majmok: csak akkor engedik el az egyiket ágat, ha már biztosan fogják a másikat.

Emancipicsák ON.
Amelyik nő az első pofon után nem adja ki a delikvens útját örökre, azt egész hátralévő életében verni fogják. Tulajdonképpen igényli is, mert ha nem igényelné, úgykivágná a játékost mindörökre mint a macskát szarni...
Ja ez meg a másik. Az első pofonért én is sajnálok mindenkit, de amelyik megvárja a másodikat, azon már csak röhögök.
Ha meg nyafog, akkor még én is legszívesebben fejberúgnám. :)
tiszta gaz a tortenet. sok ilyen no van, aki turi, hogy verje a parja. brrrr...

anyam is ilyen volt. sot, mai napig ilyen hulye pina. nincs rajta mit szepiteni.

Meghazasodtam. megegyeztunk parommal, ha barmelyik fel meguti a masikat elvalunk.

Nem azert, mert faj. Nem azert, mert ot ev alatt egyszer sem emeltunk egymasra kezet. Egyetlen dolog miatt:

amikor megutod a parodat, ott van vege a tiszteletnek es a megbecsulesnek. Ha ezek nincsenek meg, akkor minek egyutt lenni?
Önsorsrontás.
Nőknél és férfiaknál egyaránt működik.

Ahogyan a fenti példa is mutatja: az emberek sokszor nem hallgatnak a józan eszükre (némelyeknek talán nincs is olyan...). Ahelyett, hogy börtönbe juttatná a fickót, de minimum otthagyná a fenébe, és magába nézne - tovább tűr.
Mert a végleges! szakítás után némi önvizsgálat sem árt - különben a következő pasas ugyanilyen lesz...
@tgtg22: Erről a HotShots2 egyik szövege ugrik be: "Azt akarom, hogy végre nőként bánjanak velem! Szeretnék egy rendes férjet, aki néha jól elver..." :)
emberi játszmák c könyv. majdnem 2010-ben ne legyen már újdonság senkinek.
Ha egyszer már hazazavarta, akkor nem derülhetett ki a rokonoknak, hogy nem megy együtt? Vagy ilyen ritkán találkoznak azokkal a rokonokkal, akiktől ennyire fél, akiknek a véleménye ilyen fontos? Amíg másoknak akar megfelelni, amíg az a fontos, hogy mit fognak róla gondolni, és nem az, hogy ő mit akar, mit vállal fel, addig nincs megoldás, addig továbbra is csak nyelni fogja az ütéseket, mint Erdei a 6. menettől...
én sosem értem a nőket. de már Karinthy is megmondta, hogy felesleges is ezzel próbálkozni, úgyhogy nem is próbálom. csak elfogadom őket olyannak, amilyen érthetetlenek, és cserébe szeretnek engem. boldog feleség is van.

természetesen még soha életemben nem ütöttem meg nőt, nem is tervezem, el sem tudom képzelni.
nem mindegyik nő ilyen. a kognitív disszonancia, ami az ilyen esetekben is bejátszik, viszont ilyen. nem tudod elhinni, hogy akit a férjedül (vagy feleségedül -- működik ez fordítva is, csak ritkább) választottál, az egy szörny. és általában ezek az emberek ügyesen csinálják, az egyik kéz ver, a másik simogat. ha csak verne, akkor könnyebb lenne más útra menni, így viszont... no és a nyilvános leéégés, amiről a fenti post szól, az is sokat nyomhat a latba egy külső kontrollos személyiségnél, akinek az önbecsülése mások ítéletén alapszik. azért reméljük, az írás alanya előbb-utóbb észhez tér. tgtg22, te pedig takarodj vissza az alá a kő alá, ahonnan előmásztál, no és persze boldog karácsonyt. :)
az is hülye, aki megüti, meg az is, aki eltűri.
asszony számolva, pénz nyerve jó
@dex.ion:
Az Emberi játszmák-ra szinte mindenki hivatkozik, de jó ha száz emberből egy felfog belőle egy sort akár...
@immortalis:

Lol. A lényegét fogtad meg a postnak... :D
@tgtg22: "Ja ez meg a másik. Az első pofonért én is sajnálok mindenkit, de amelyik megvárja a másodikat, azon már csak röhögök."

- Ez egy nagy igazság.
Szanalmasak! Miert nem tesznek valamit ellene? Nalunk az asszony tudta, hogy nagyobb vagyok mint o. Meg soha nem utottam meg senkit, de jobb a biztonsag alapon titokban elkezdett jarni Shito-Ryu-ra. Rajottem a dolgora es en is elkezdtem jarni. Nem merjuk megutni egymast.
@whale: úgy tűnik, a maradék 99 meg ír egy értetlenkedő posztot.
Mindenki olyat szagol, amilyet szakít.
bármennyire is közhely is ez, de kib..szottul igaz.
@is:
A nő olyan mint a fekete doboz. Bedobod a virágot, kijön a pina.

Egyébként én ismertem olyan nőt, aki kívánta, hogy verjék. Úgy volt boldog. Ki érti ezt? Ki érti ezt? Én nem.
A nok is kulonbozoek, milyen meglepo. :)
Van aki turi, ha verik, de boven van, aki nem!
@Bárzongorista: En is ismertem olyat, aki azt akarta verjem. De en ugy kenyelmetlenul erzem magam. En verem, o meg nezi....nemelyik hulye.
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: az meg mi a bánat, valami szekta? vagy norbi-update?
Az senkiben nem merül fel, hogy szereti a pasit, és bízik benne, hogy megjavul? Például leszokik az ivásról? Elég szomorú, hogy a köztudat ilyen: ha probléma van: válunk. Először pofonnál. Aztán ha valamelyik fél megbetegszik. Ha kirugják. Ha már nem elég szőke.

A gyereket is intézetbe adjuk, ha verekszik a suliban? Már az elsőnél?
Jogos. Az összes ilyen embert megvetettem, aztán a béke kedvéért "látszat-karácsonyt" rendeztünk a tucatnyi rokon kedvéért.

Hülyék az emberek, velem együtt.
1. ezekbol a hulyekbol elnek a szoros labu apolatlan veresszaju megelhetesi "novedok".

2. not utni buntetendo.

3. not uto ferfit el nem hagyni buntetendo hulyeseg.
@TroppauerHümér: "...az ifjú férj ... módszeresen aprítja élete választottját..."

Azért ez egy kicsit többnek tűnik egyetlen pofonnál. Vagy némi egyszerű problémánál. Normális ember nem azt vállalja egy párkapcsolatban, hogy a másik egy hirtelen felindulásában esetleg agyonverje vagy leszúrja. A posztban említett nő lelkében is biztos, hogy valami nagy difi van.
@TroppauerHümér: Kedves, szerintem vannak olyan dolgok, amik EGYETLEN egyszer történhetnek meg, amikre még véletlenül sincs magyarázat és amit ha hagysz egyszer, akkor sokszor meg fog még történni. Namármost nőt verni ilyen dolog. De nem csak verni, vannak még hasonlók is: leüvölteni 5 centiről a fejét, stb. Igen, a nők nagy része hülye és akkor jó neki, ha nem jó, mert akkor lehet azon izgulni, hogy elválik-e értem/nem üt többször/nem üvölt többször/nem csal meg többször/meg majd nekem sikerül a rosszfiút megszelidíteni. Teszik ezt a helyett, hogy azokat a puhapöcs faszokat, akik csak egy 50-60 kilós nőnél érzik magukat erősebbnek fizikailag és mentálisan, jól elkuldenék a qrva annyukba. bele.
Ja, és a látszat karácsonynál nagyobb vérhányás nincsen. szerintem.
@ratman_: A karate egyik vallfaja

@don kartács: A csaj is ezt mondta! Nem te voltal veletlenul???
@TroppauerHümér: Ja, és én verekedtem az iskolában, folyamatosan "gond" volt velem. Most ~90 kilo vagyok, szűk 190 centi, de soha nem ütöttem meg nőt, pedig volt részem gazdagon olyan helyzetekben, ahol "kijárt" volna, de inkább csöndben odébb álltam, vagy mondtam egyetlen tőmondatot. Az sokkal jobban tud fájni néha.
@TroppauerHümér: na, ez egy általános tévhit ezeknél a nőknél, miszerint majd megjavul/leszokik az ivásról/kurvázásról (opcionálisan: ha meglesz a gyerek). Nem, az ilyen kis pöcsfejek nem javulnak meg, nem szoknak le az ivásról/kurvázásról/kártyáról. Ki kell dobni őket, azt kész.

A gyereket meg úgy neveljük, hogy csak akkor verekedjen, ha magát kell védenie és végképp nincs más megoldás. De akkor üsse amíg mozog...
@tgtg22: A nők nem kapcsolatfüggők. MÁr az értelmesebbje. Aki tudja mit akar és mit nem.
Aki meg nem tudja mit akar -vagyis nem ismeri önmagát- az hogy tudná megmondani mi a jó neki... az egyedüllést, vagy egy ütlegelős férj.
De ettől a cikktől ígyis kész vagyok... miért nem hagyta ott az esküvő előtt? Nem a rokonoknak és az ismerősöknek házasodok, hanem magam és a párom miatt. És nem mások miatt nem válok el, hanem magam miatt válok el.
Egyedüllétet nem bírja, vegyen egy kutyát! Feltétel nélküli szeretet ad! És soha nem veri meg.
30 éves nő vagyok, kevés kapcsolattal a hátam mögött, de soha nem megyek férjhez, mert mint mondtam nem akarok másnak megfelelni, mi a párommal nem vagyunk híve a papírnak. Ja és évekig egyedül éltem, de az egyedüllétnek is megvan a maga értelme. Megismered önmagad!!!!
Jelenleg stabil kapcsolatom és 3 kutyám van. Nekem ez elég. Nem kell csindradratta, meg fogadkozni egy harmadik embernek.
Ismerd meg önmagad így tudni fogod mit szeretnél... és valósítsd meg! Máris nem leszel magányos! :-)
ha már itt tartunk, az érem másik oldala, h nagyon sok nő VISSZAÉL azzal, h nem tudja, nem fogod megütni. azért erről se feledkezzünk meg.
a "nem tudja" természetesen "tudja"
@dex.ion: azt is ott kell hagyni, a verbális erőszak semmivel sem finomabb, mintha fejbeverne a nudlivolgával...

Régebben volt egy cikk arról, hogy a franciáknál van egy lelki segélyvonal a megvert férjeknek. Ezt meghallotta egy szociomókus és nekiállt felmérni az ügyfélkört: tűzoltók, katonák. bányászok, rendőrök, rakodómunkások: csupa nagydarab férfi, aki nem merte még megvédeni se magát. Először jót röhögtünk a kollégákkal, aztán végignéztünk magunkon: mindannyian egy mázsa és 190-200 centi körül, volt katonák. Valószínűleg mi sem mernénk még vissza sem ütni, nemhogy kezdeményezni...
@beavereater: a mivel verne fejbe?
ennyi erővel azért 10ből 9 nőt ott lehetne hagyni, míg a fizikai erőszakot alkalmazó férfiak aránya saccra nem ilyen rossz.
Csak egy gyáva és alamuszi férfi üt meg egy nőt.@TheDevil: Abszolút tökéletes megoldás:"soha nem ütöttem meg nőt, pedig volt részem gazdagon olyan helyzetekben, ahol "kijárt" volna, de inkább csöndben odébb álltam, vagy mondtam egyetlen tőmondatot. Az sokkal jobban tud fájni néha."
@Záporka: hozzátenném pluszban, hogy kisebbségi komplexussal küszködő, idegbeteg, aki éppen abban éli ki az agresszióját, hogy gyengébbet verhet. Az ilyen, ha nem nősül, akkor kutyát vesz és azt rugdossa.
És ettől várja élete párja, hogy "majd megváltozik"? Max annyiban változik, hogy gyakorol, belejön, és már nem csak pofon üti, hanem vesén is rúgja. Mesés...
@Mary_N: hozzátenném pluszban, hogy bármely esetben a vélt/valós igazság kivívása és/vagy nyomatékosítása érdekében alkalmazott erőszak elitélendő és kerülendő, függetlenül az áldozat nemétől/korától/származásától.
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: mi az, hogy a karate vállfája? és miért írsz be ilyeneket, mintha mindenkinek egyértelmű lenne egy egyébként sosem hallott dologról, hogy micsoda? miért nem azt írod, hogy mondjuk elment karatézni?
az egyébként olyan, hogy hangosan kiabálnak egy lábszagú teremben? bocs, de ez ugrik be róla, nem fikázni akarom.
@úriparaszt: jogos, bár erről beugrik egy korábbi Fabius írás, amivel kapcsolatban a gyerekek közötti agresszió témáját boncolgattuk, és végül csak kiderült, hogy megvédeni azért néha illdomos magadat (vagyis a szekált gyereknek önmagát), hisz olykor nem nagyon marad más választás. Az is agresszió, mégha "visszaütésről" van is szó, és olykor ha nem tudja megvédeni magát az ember (gyereke), akkor céltáblává válik - talán egy életre. Kíváncsi lennék, hogy a jelen leírásban szereplő hölgy gyerekkora hogyan telt...
@Mary_N: lehet pont oda írtam, hogy nem tudom mi a a helyes, de agresszióra nálam feltétlen agresszió a válasz :) ez persze egyénenként/helyzetenként eltérő, kinek milyen lehetősége/habitusa van.
aki agresszoóval kar igazat szerezni magának, az vélhetően nem fog érteni az értelmes higgadt szavakból...
az agresszió elkerülését mint legjobb megoldást tartom szem előtt, függetlenül attól, hogy nálam nem (mindig) működik. kisebbet és gyengébbet pedig nem bántunk, alapszabály :)
@úriparaszt: szóval akkor azért ódzkodsz az agressziótól, mert tudod, ha valaki ütne, Te visszaütnél? :-) Mondjuk én igen, sőt, egyszer nekiestem (verbálisan) egy szórakozóhelyen a biztonsági őrnek, mert orrba vert egy nála kaliberekkel gyengébb srácot, és ilyenkor elönt a lila köd :-)
süti beállítások módosítása