Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.12.17. 08:54 Fabius

Pávakakas karácsonya

Megint áll a bál a Tubesen építendő NATO radarállomás körül.

"Egészen idáig abban bíztam, van annyi józanság a lejárt szavatosságú kormányban, hogy nem fog ilyen beruházásba bonyolódni, különösen karácsony előtt néhány nappal. Úgy tűnik azonban, ez nem akadály, ezért felvesszük a kesztyűt" - mondta a Páva Zsolt polgármester.

A pécsi sötétzöldek ezerszer lerágott gumicsontjával nem is foglalkoznék, ha nem kéne ezen a kijelentésen annyira röhögnöm. Páva Zsolt karácsonyozás helyett a kormány és a NATO arcába csapja fél pár bundás kesztyűjét, majd előránt a mellényzsebből egy közlekedési korlátozó táblát, ráfogja a mindösszes NATO haderőre, vívóállásba helyezkedik, majd pengére szorított szájjal kijelenti: ángárd, gecik, gyertek csak!

Olyan cuki ez. Tényleg. Szívet melengető a tudat, vannak még hősök Magyarországon. Arra azért vigyázzon a pécsi önkormányzat, nehogy mártír legyen belőle. Én vállalom, határtalanul felidegesítenek ezek az idióták, akik folyamatosan bojkottálnak valamit ebben az országban, elbújva a környezetvédelem álcája mögé, pártállástól függetlenül. Évekig szopattak mindenkit az M0 körgyűrű építésénél, Gyöngyösön a gumigyár telepítésnél, Kecskeméten a Merci beruházás se megy simán, hogy csak párat említsek. De a Tubes jelkép lett,-emlékszünk ugye, itt tüntetett önmaga ellen Sólyom László-  a radarállomás építését mindenképpen meg kell akadályozni.Óvni, védeni kell a környezetet. Az ugyan nem probléma, hogy húsz éve ott rendezik az ország egyik legnagyobb nézőszámot produkáló autóversenyét. Gondolom a rendezés körüli díjak kompenzálják a természetért aggódó városatyák fájdalmát, a várost elözönlő százezres nagyságrendű szurkoló tömeg bevételt biztosít kifőzdésektől aPécs Pláza felé vezető úton, a felüljáró előtt menetrendszerűen trafizó rendőrökig. Ez teljesen rendben van, meg az is, ha ezek az emberek aztán Remeteréttől Árpádtetőig ellepik a hegyet, és csipszes zacskóval trágyázzák a bólogató kökörcsin élőhelyét.

Sebaj, Páva Zsolt majd rendet csinál. Kihegyezett táblájával úgyis a Tubesen tölti a karácsonyt egy katonai sátorban, lesz ideje botvégre tűzni a szemetet, egyesével. Remekül meglesznek Szili Kati nénivel, aki a Civilek a Mecsekért Mozgalom színeiben képviseli magát ugyanott. Két ekkora elme létrehozhatja a Tubes Hagyományőrző Egyesületet, kitáblázhatják a környéket "csak gyalogosforgalom" tacepaókkal. Elvégre eleink is gyalog hordták fel a várnyi építőanyagot minden hegytetőre!

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr271603861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igen, mindenhol ott vannak, amire a média felfigyel... Marketing mindenek felett. És minden este áldoznak Mammon oltárán:P
pécsi vagyok jelentem:), azonban egyetértek. Már a polgármester választás fontos programja volt mindkét fél részéről a tubesi radar. Egy vicc volt ahogy egymásra kontráztak ezügyben a jelöltek, pláne, hogy olyan mintha magunk alá sz*rnánk. Ha már egyszer nato tagok vagyunk és valaki kitalálta, hogy radart kell építeni itt délen, akkor muszáj.
én pedig laktam pécsen, jelentem ;-) amúgy egyetértek a bejegyzést illetően, illetve annyival egészíteném ki, hogy egyszerűen minden esetben kell, hogy legyen valami ésszerű kompromisszum, ami lehetővé teszi az adott beruházás/tevékenység kompenzálását. jelen esetben ha kell kérjenek pénzt az adott borókabólogató vagy mi a pöcs áttelepítésére/megmetésére, tuti a nato nem ezen fog garasoskodni, főleg ha maga a radar fontos. vagy valami más egyéb megoldás. lehet mutogatni egyezményes jelként a középső ujjunkat, csak egyszer majd hirtelen felindulásból letöri valaki...
Minek egyáltalán radar? Háborúzni készülünk?
@Vorg a Halhatatlan Báró: nem készülünk :-) De egyrészt a balkán nem az a tipikus béke szigete, ezért az nem baj, ha időben értesül a NATO bármi készülődésről. Másrészt a tagsággal nem csak jogaink vannak, hanem kötelezettségeink is, amit teljesíteni KELL. :-)

@EntHusiasm: bizony, Mammon oltára a ma felállított tábori sátorban is elmaradhatatlan kellék lesz :-))
Költői kérdés volt :D
Nem vagyok ma humoromnál, fáradt, alvós, nyűgös...
Játék sincs már napok óta.....
süti beállítások módosítása