Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.11.29. 08:00 Fabius

Mindörökké szükséglakás

Címkék: család gyerekek

Tegnap délelőtt beleszaladtam a Házon kívül ismétlésébe az ertéelen.
Érdekes témát boncolgattak. Egyrészt a társasházak felhalmozódó köztartozásainak következményeit, másrészt az emberek felelősségét.
Utóbbi volt az érdekesebb.

Bemutattak két családot, akik a kiköltöztetés rémével kell szembe nézzenek. Közös bennük a sok bevállalt gyerek. (meg az igénytelenség, a kosz, és sok egyéb is, de ez most mindegy...)
Az egyik páros öt gyereket nevel(?) , anyuka szemmel láthatóan most várja a hatodikat, közben pedig a felhalmozott tartozások miatt éppen kiköltöztetik őket, és szükséglakásba utalják.
A másik a riportalany egyedülálló nő, hat gyerekkel. Gyorsan leszögezem, nem romák ezek a családok. A stábbal tartott a kerületi polgármester, aki finoman bár, de kényelmetlen, mégis lényegi kérdéseket tett föl a ráadásul mankóval, nehezen járó nőnek.

Mire a reakciója az volt, hogy kéne neki bérlakás a tartozásai ellenére, 10-20 ezer körül havonta. Megkérdezték, szerinte hol talál ilyet ma bárhol? Azt válaszolta, hogy de hát neki hat gyereke van...
No itt ledobta az agyam a szíjat. Mire jogosít fel valakit a saját felelőtlensége? Mert szerintem felelőtlenség több gyereket szülni a mai világban, mint amennyit biztonságban, elfogadható körülmények között fel tudunk nevelni. Az ilyen ember egy pillanatra elgondolkodik azon, vajon milyen élete lesz a gyerekeinek? Vagy az nem számít, ha a gyerek nélkülözni kénytelen, ha tanulmányait nem tudja rendesen végezni, mert nincsenek meg a körülmények hozzá?
Csak a szünet nélkül "üldöző" közszolgáltatók felé tartozik felelősséggel az ember, a gyerekei mentális fejlődéséért nem?
Vagy arra bazíroznak ezek, hogy majd az állam eltartja őket, a társadalom szánja, a Gyermekétkeztetési alapítvány eteti, az önkormányzat ingyen biztosítja a tankönyvet, a társasház majd fizeti a fűtést-melegvizet, mert ha nem teszik, akkor az egész tömb szolgáltatását kikapcsolják?
Vagyis a legteljesebb mértékben elhárítja magáról az életvitelének nehézségeit. Mi többiek pedig, akik csak annyit vállaltunk, amit biztonsággal teljesíteni tudunk, képesek vagyunk a számláinkon túl adót is fizetni, szó nélkül segítsünk, sőt sajnálkozzunk szegény, sanyarú sorsú sokgyerekes családokon?
Az első családban működik a klasszikus felállás, vagyis apu-anyu meg az öt gyerek. Kiderült, apu már úgy vette el anyut, annak jelentős tartozása van, bár még kiskorú. Most is max harminc, de közben született a tartozásra öt gyerek, és útban van a hatodik. Vagyis nem foghatják helyzetüket a válságra, hirtelen jött munkanélküliségre, és semmi tőlük független külső körülményre.
Bennem a kérdés az, tegyünk/tehetünk-e valamit azon kívül, hogy egy posztban bosszankodunk mások hülyeségén, és valóban sajnáljuk a gyerekeket, akiknek igazi gyermekkorát a szaros pelenkával együtt dobják a szemétbe értelmileg korlátolt szüleik?

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr771559934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

errrh, érzékeny téma. soha értsd _soha_ nem értettem mire és hová szülnek az emberek ennyi gyereket, úgy, hogy közben halvány reményük sincs a 'normális' felnevelésre, útnak indításra. ha tehetném büntetném ezt, de nem lehet. olyasmi ez mint a szavazati jog, be kell nyelni, hogy minden hülye is(!) szavazhat :-/
Ha ilyen eset romákkal történik, biztos lehetsz abban, nem keresnek nekik másik lakást, nem megy el személyesen a tévé, a polgármester...
@Záporka: szerintem azért mert annak nincs hírértéke. mármint azért nem megy a tévé. köztudatban rögzült már, hogy a cigányoknak sok gyerekük van (ez csak részben igaz) így ott nem azt mondják, hogy 'szegények' hanem mást...
amúgy meg tökmindegy, hogy roma vagy nem roma, ennyi gyerek a semmire, az felelőtlenség. mondhatnám életképtelenség, épp csak mostanság nem hagyják éhenhalni őket.
Egy év után ez volt az első alkalom, annyira felbosszantott valami, újra posztot akartam írni. Csak Fabius gyorsabb volt :-)
@Záporka: posztot lehet jó dologról is írni, nem csak akkor ha bosszús az ember :-) bár tény, hogy legtöbbször én is úgy teszem :-D
Házon kívül jó műsor (a XX. századot is zseretem), ha fenn bírok maradni addig, én is meg szoktam nézni (mi egész nap nem tv-zünk, este inkább, ha érdemes bekapcsolni). Kár, h erről lemaradtam:(
Én sem értettem soha, h a semmibe minek szülnek emberek, de végülis úgy gondolom, h egyszerű tudatlanságból, nemtörődömségből és felelőtlenségből. Tudatlanok, mert nem ismerik a fogamzásátlás módszereit, és/vagy felelőtlenek, meggondolatlanok, illetve talán derogál gumit húzni, vagy beszedni naponta azt a tablettát (ami havi 1-2ezer forint), ill. önvizsgálatot tartani. Persze "megértem", biztosan sokkal többe kerül, és nagyobb macera felhúzni a gumit, beszedni minden este a bogyót, vagy hüvelyváladékot vizslatni, mint megszülni, majd eltartani egy gyereket. Sokan azzal takaróznak, h ahol elfér 3, oda jöhet a 4. és így tovább, és persze számítanak állambácsi rendszeres támogatására. Hát nem, nem fér el a többedik gyerek. És ezt még olyanok esetében sem értem meg, akik vallásosak (oh, már megint az egyházi kavarása, h még a védekezés is tiltott).
süti beállítások módosítása