Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Ha volna egy kevés remény, a lelketek megmenteném, ti drága-drága szentek, kik ültök otthon tétov... (2024.04.26. 13:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.11.27. 09:18 Fabius

Isten háza, Isten áldja!

Címkék: vallás szemfényvesztés pedofil papok

Szeretek ilyen édicuki baromságokra ébredni reggel. Mikor nem a kávé és a koffein, hanem a feltoluló vér indítja el az egyébként kívánt agyi folyamatokat. Kár, hogy egyéb élettani hatásai kifejezetten károsak. Véreresen kidülledő szemekkel bámulom a retina karcoló betűket, cizellált fogalmazás helyett pedig egyszerűen kiszalad belőlem a vidéki parasztgyerek őszinte csodálkozása: mi a fasz?

Két hír egymás alatt az index főoldalon, első és második. Nézzetek bele, hátha nektek is az ugrik be róluk, ami nekem.

Első hírünk szerint a Vatikán nem akarja, hogy bulihelyek létesüljenek az elhagyott templomokból. Inkább adják el, vagy bontsák le ezeket. Isten háza, isten áldja.
Gianfranco Ravasi bíboros szerint egyes templomok nem fenntartása és állagóvása túl sokba kerülne az egyházmegyéknek, ezzel magyarázza a Kultúra Pápai Tanácsának döntését.
Eddig rendben is volna, de a bíboros úr példálózik, ráadásul velünk magyarokkal: nálunk az is előfordult, Isten házát "night-clubbá alakítottak át, az oltáron pedig vetkőzőszámokat mutatnak be".

A másik cikket is olvasva bizony bennem fölmerül a kérdés: vajon ha molesztálható aligtinik tekeregnének az oltáron, seggüket és egyéb testnyílásaikat felkínálva publikumnak, akkor is le kéne bontani a templomokat? Vagy ebben az esetben éppen az álcsuhás hittestvérek adnák a törzsközönséget? Természetesen az érsekek tudtával, hallgatólagos beleegyezésével, tevőleges segítségével. Mert a hírnév mindenek előtt, a botrány elkerülése még a szemforgatós prédikálásnál is fontosabb!

Az is kizárólag a véletlenek különös egybeesése lehet, hogy a Vatikán éppen a legújabb, harmatfriss pedofil botrány alkalmával jön elő ilyesmivel.
Úgy terelnek, mintha a Nyíregyházi Mezőgazdasági Főiskolán végeztek volna okleveles juhász szakon.

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr731555788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem baj, ha nem olvasom el? Úgyis leírtad a lényegét :)
Nem bírom az ilyen vallásos izéket. Annyira álszentek, annyira akaratosak, korlátoltak, nekem ez sok. A legtöbb genyóságot vallásos köntösbe bújtatva lehet végrehajtani.
igazad lehet, a taktikájuk átlátszó.
régebbi írásokból az hiszem már ismeritek a véleményemet.
mondjuk azt az elenyősző kis százalékot sajnálom, aki valóban hívő és ráadásul képes az egyháza tanításai szerint élni, ráadásul nem próbál erőszakosan téríteni. de mint írtam ők nagyon kevesen vannak.
a többi az úgynevezett divat avagy műanyagkeresztény (kereszténység csak a helyi sajátosságok miatt nevesítve).
a 'bűnösöket' itt is, mint minden más tömegeket megmozgató/összefogó esetben a vezetésben kell keresni. bizonyára oka van ha valaki már magas egyházi tisztséget tölt be. feltételezhetően nem azért vannak ott, mert szerény, csendes, visszahúzódó, hitükben erős és hitüket a vallás törvényei szerint megélő emberek. karrier. és itt is bármi áron.
Híreket egymás után pakolni tudni kell kérem...

Még a 90-es évekből emlékszem egy TV-híradóra.

Első hír: A ZÁllam 1 Mrd Ft-tal támogatta a Dohány utcai zsinagóga felújítsát, most adták át.

Második hír: X.Y. kórházban nincs pénz inkubátorra, az ára pármillió Ft - lenne...
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: no igen...a hírszerkesztőnek elemi érdeke gondolatokat ébreszteni...

@úriparaszt: az általános véleményemet tükrözi a poszt. Viszont nem túl régen megismertem egy vidéki papot, aki meg sem próbálja ilyen szemfogató módon kezelni a világi dolgokat. Teljesen korrekten áll hozzá mindenhez, képes kritikát gyakorolni egyháza felé, és papi hivatása mellett ember is tudott maradni. Ettől még bosszantóbb az egész, mert Zsolt atya a példa rá, lehet(ne) a vallást és a hit gyakorlását gyomorkavarás nélkül is a mindennapok részévé, elfogadhatóvá tenni.
@Fabius: az még azé' bassza a csőrömet, hogy mostanában alig telik el hét valami vallási gyülekezetes pedofilbotrány nélkül.
két súlyos dolog is sérül. egyrészt a hit és bizalom, ami mellesleg a vallás alapja, másrészt pedig gyerekekről van szó.
ez sajna egyből leveri nálam a biztit, gondolkodás nélkül dobnám oroszlánok elé az elkövetőket....
@úriparaszt: Ez bassza nekem is. Meg az ájtatos képmutatás. Nem vagyok vallásos, sőt. De elfogadom, vannak akik igen. Na ezeknek az embereknek a hitét szarja szájba minden hasonló esettel a Vatikán.
A gyerekmolesztálás, vagy bármilyen kiskorú sérelmére elkövetett erőszakos tett nálam sem bocsánatos dolog. Rendszabályoztam már meg utcán olyan szülőt, akinek szent meggyőződése volt, a csemetéje csakis a "beleverem" elv alapján képes felfogni a mondandóját.
Mindent leírtatok, amit én is mondtam volna. Iszonyat az egész, és a molesztálók nemcsak a valódi hívők hitét csorbítják, hanem saját paptársaik jó hírét is. Azét is, aki amúgy tisztességes, normális ember.
A gyerekekre nem is térek ki, minden erőszakellenes ideám fél pillanat alatt a kukában landol, ha ilyesmit olvasok:(
Ez a klubos dolog meg sima képmutatás, persze. Kell egy kicsit ellenkezni, szájat tépni, hadd beszéljenek inkább erről, mint egyebekről.

Hogy milyen tagjai vannak a papságnak. Egy közeli ismerős (vidéki) mesélte, h a gimis osztálytársa azért ment papnak, mert félénk fiú volt, a melegségét nem akarta/merte vállalni, hát beállt a rendbe, ott biztosan talál majd valakit. És biztosan nem ő az egyetlen ilyen ember.
@Gladia Delmarre: "melegségét nem akarta/merte vállalni, hát beállt a rendbe, ott biztosan talál majd valakit"
bakker, ilyet még nem is hallottam. látszik nagyon vidéki vagyok :-) azt tudom, hogy jobb híján elég sokan fordulnak a saját nemük felé közülük, de mint indíték vagy mint vonzó perspektíva...hát mára ennyire futja a szókincsemből: beszarás.
@úriparaszt: hát én is csak ennyit tudtam mondani, szó szerint:)) ugyanakkor szomorú, de nagyon, több okból is.
De nem úgy van, hogy a melegség a vallás szerint tisztátalan? Tehát ha odamegy azért mert a másságát nem tudja felvállalni az nem valami paradoxon?
@Vorg a Halhatatlan Báró: jó de azt biztos nem vallja be, ezért aztán nem is igazán vallásos, csak pasizni megy.
@Vorg a Halhatatlan Báró: a Rom.Kat egyház önmaga egy paradoxon :-)) Mellesleg a paráznaság a hét főbűn egyike, nem egyszerű tisztátalan dolog.
@Fabius: ..és milyen érdekes, hogy a 8. főbűnként emlegetett Hazugság valami miatt kiesett a pixisből.. ;->
@úriparaszt: No jah, de az igazán érdekes nem ez, hanem ez a cikk:

www.origo.hu/nagyvilag/20091127-mkpk-nem-magyarorszagon-alakitottak-at-sztriptizbarra-egy-volt-templomot.html

Oppsz...vagyis nem Magyarországon van az ominózus templom, hanem "valahol európában" :-))
Ettől egyértelműbben ködösíteni nem is lehetne :-D
@Fabius: mondjuk eltanakodtam, hogy melyik települéen csinálhattak ilyet, mivel jómagam is mindenhírolvasó vagyok, tehát találkoznom kellett volna ilyen hírrel, mert ez az, jó vastag bulvár.
tehát így még szebb :-)
viszont szerintem kiváló és gazdaságos hasznosítása lehetne a templom(ok)nak az éjszakai bár, elég sajátos hangulot tudna adni ;-D
@úriparaszt: hehehe...:-) Egyszer régen máshol szerepelt a nevem mellett egy magam által kreált idézet, ami így szólt:

"...ne paráználkodjatok többet, mint ami jól esik...-mondá az Úr-... és megteremté az síkosítót az ő igen nagy kegyelmében..."
Igazi vasárnapi mulatság mikor kiderül, Magyarországon minden éppen reciprok értéken igaz :-))

Szóval mégsem itt lesznek templomokból szórakozóhelyek, hanem éppen fordítva :-)
A Felsőkrisztinavárosi plébánia vette meg az egykori Hully Gully diszkót, és készül templomot építeni a helyére :-)

index.hu/belfold/budapest/2009/11/28/pusztulo_fovarosi_epuletek_ii./

Erről vajon mikor ad ki kommunikét a Vatikán?
süti beállítások módosítása