Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.11.24. 09:30 úriparaszt

Számok bűvöletében

Címkék: napi motyogás

Gladia írása ismét alkalmat adott a látogatók számával, oldalletöltéssel, hozzászólásokkal való játékra. Egész pontosan elgondolkodik az ember, hogyan is működik ez a kommunikációs forma, milyen mozgatói lehetnek a háttérben.

A számok egyszerűek, lehet tanakodni rajtuk. Adott ugye 3502 egyedi látogató, azaz a Google Analytics szerint egyedi látogató. Ez közel a százszorosa a napi megszokottnak. Igen, elég 'belterjes' ;-) kis közösség vagyunk, 25-35 rendszeres olvasóval, többségük 30-40 közötti/környéki családos ember, család alatt a klasszik paraszti család értelmezésben, azaz a gyerekek értendők, feleség/férj nem szoros része :-D 
Napi rendszerességgel 300-400 oldalletöltést generálunk, ami kb 10 oldal/látogatónak felel meg, azaz nagyjából hozza a mikroközösségek mintáját, a látogatók nagyrésze hozzá is szól, hisz azért jár ide :-)

Kérdés mit csinál az index címlapról idecsődített ~3500 ember. A jelek szerint egyszerű olvasó/befogadó, hisz az anyaghoz csak 45 hozzászólás született, ebből is 11-et a törzsolvasók skribáltak. Ha jól számoltam a beeső olvasók közül csak 21 egyedi, tehát ennyi ember szólt hozzá.
Tehát a látogatók/hozzászólók aránya mindössze 0.6%.

A témát nézve lehet kicsit érdekesebb, hisz ez nem generált nagy indulatot, nem osztotta meg nagyon az olvasókat, tehát nem alakult ki vita. EGyszerűen jön a polgár, olvas, továbbmegy. Pedig ha valamivel, ezzel a problémával minden szülő találkozik, elvileg mindenkinek kell legyen valamiféle véleménye. Akkor miért nem osztja meg velünk? Hmm.
Visszagondolok a melegek örökbefogadási jogáról füstölgő anyagra, ott hipp-hopp generálódott ~200 hozzászólás. Szépen egymásnak feszültek az emberek. A trollokat nem számítom, ők őshonos fajta minden ilyen kommunikációs csatornán.

Mindezek csak úgy eszembe jutottak, így reggelről. Jó sokfélék vagyunk.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr911548263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lehet, hogy a bekukkantók inkább a fiatalabb korosztályba tartoztak?
Bár matematikailag elég kicsi az esélye, hogy ne legyen köztük néhány érintett.
Csak most olvastam Gladia írását, tegnap nem volt rá időm.
A gyerek fél 11-kor összehányta az ágyat, szóval az éjszaka sem ment zökkenőmentesen.
Nos ebből egyszerűen látszik, hogy a törzs családos réteg masszívan jelen van :D

A kommentek száma alapján tudtam, hogy ez címlapos volt :) Remélem, maradnak a csak úgy ide tévedtek közül is páran és lesik a szavaitokat :)
@Vorg a Halhatatlan Báró: ...igazán attól kezdve izgalmas, amikorra szépen tisztába raksz mindent, kihurcolod a fürdőbe az összehányt cuccokat, s mire visszaérsz a gyereksszobába, akkor jön a második adag, dezsavü', pont ilyen volt 15 perce is ;-))
persze, amikor az ember gyereke rosszul van az nem mókás, de utána lehet mosolyogni ;-)
Az átlag júzer leginkább olvas. Csöndben. Van véleménye, de a kommenetelési kultúrát ismerve inkább megtartja magának, nem konfrontálódik, nem vitázik. Esetleg csöndes szemlélőként visszatér az őt érdeklő posztokhoz elolvasni mit szólnak hozzá mások. Aztán ha egy blog mikroközösségének társalgási stílusa szimpatikus, akkor -talán- meg is szólal. Én is így ragadtam itt. Legyek bár nagyképű a kijelentésért, de megválogatom kikkel látom értelmét a diskurzus bármilyen formájának. :-)
@Fabius: dettó:) ám nem nevezném nagyképűségnek, sztem egyszerűen arról van szó, h hasonló a hasonlónak örül (ami természetesen nem jelenti minden téren a hasonlóságot, elég, ha egyszerűen a netes kommunikációról hasonlóan gondolkodunk) és persze a szimpátia is jelen van.

Sztem azért nem generált nagy hozzászólást a poszt, mert igazán nem vitaindító volt, hanem helyzetjelentő:)
@Vorg a Halhatatlan Báró: ismerős:DD ilyenkor én is mosolygok, de mikor helyzetben vagyok...ááááá.
süti beállítások módosítása