Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/28/matteo-renzi-antifa-tamadas-jogallamisag-tiszteletben-tartas-magyarors... (2024.03.29. 08:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.11.24. 12:28 Fabius

Káosz a köbön

Megint zajlik az éves kötelező átkötési mizéria. Járnak a nyakamra mindenféle portálok, szervezetek, üzletkötők, de még Margit néni a hatodikról is ezt selypegi a liftben az ínyét feltörő bérfogaival: váltott már kötelezőt kedveském?
Erre kíváncsi az ingatlanportál amin házat keresek, az utazási oldal amin repülőjegyet foglaltam, de még ismerősök is felhívtak ajánlattal, náluk is megtehetem.

Bepöccentem, mint karbantartott Riga moped harmadik rúgásra, és este rászántam az időt megnézni mik az aktuális ajánlatok. Bedobtam a keresőbe a bűvös gkfb tagocskát, és az első négy találatot megnyitottam.
Mindegyiken Ford Transit teherautóra kerestem, -hisz ilyenekkel dolgozunk- 85 kw, káresemény mentes, BP-i pasi tulajdonos, 20 éves jogsival, legmagasabb bónusz fokozattal, féléves átutalásos díjfizetéssel.

Elsőre a netrisk.hu oldalán próbálkoztam, és már itt nehezteltem, miért kell egy díjkalkulációhoz megadnom a rendszámot? De töltöttem a rovatokat szorgalmasan és pontosan, válaszoltam minden feltett kérdésre, bejelöltem, kitöltöttem, nyilatkoztam: nem, nincs rövidnyakú zsiráfunk, nem, nem kívánunk előfizetni a Biztosítási Harsonára együtt kötési kedvezménnyel.
Majd megkérdezték, mennyit fizetek én most éppen?
-Mi van bakker? Csak nem Kohn bácsi tojását játszunk? -horgadt fel a gyanú azonnal dúlt keblemben - ne attól akarjatok jobbat mondani amit én beírok, hanem tessék szépen előjönni magatoktól a farbával....
De a kalkuláció megszületett, a jelenlegi 62 ezer helyett kötelező már 28700-ért is van. De ha a jelenlegi biztosítómmal kötök újra, akkor is 41 ezerből megúszom a dolgot. (engem ezek a fapados biztosítok hagyjanak...)

Eddig jó gondoltam, és felütöttem a másik jelentős online piaci szereplő biztositas.hu oldalát. Az agyrohasztó kérdések stimmeltek, ahogy a számítás is forintra a netriskével.
Ok, ez korrekt, a két nagy egyforma áron kínálja a portékát, de naná, hogy megnézem a kicsiket is.

A biztositastipp.hu annyi változást produkál elsőre, hogy nem csak a most fizetett összegre, hanem a kötvényem számára is kíváncsi. Hellómi?! Paripapéló nem kéne egyből? Beütöttem egy kamu számot, mire megsértődve írta, sajnos nem megfelelő a szám, ellenőrizzem. De mivel tovább engedett üresen hagyott mezővel, elkészült a számítás.
No. A legolcsóbb ajánlat összege egyezik, de a saját biztosítómmal 43 ezerért kötnének újra.

Következő tesztalany a westa.hu volt, ahol már a személyes adatoknál fölszaladt a szemöldököm, majd tovább haladva diszkréten beletéptem a hajamba is. Kérdések: PSZAF üzletkötő vagyok-e, lakásbiztosítással rendelkezem-e, ha igen hol/kinél, melyik magánnyugdíj pénztárnak vagyok tagja? Az online bankom belépési kódja nem kéne egészen véletlenül? Mert persze, megadom szívesen, tutibecsszóra elhiszek mindent.
Eredmény: legolcsóbb 29 ezer, saját biztosítóm 51 ezer. Muhaha.

Utoljára még eljátszottam számlavezető bankom új szolgáltatásával, a vadi új díjkalkulátorral. Nem kellett volna. 83 ezerért kínálja átkötésre a saját biztosítós cuccot. Wehhehe, valamiért az érzem, ezt a szakmát egy egészen kicsit tanulniuk kell még :-))

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr201548659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igazán türelmes vagy :-) mi maximum egy telefonig vagyunk jók, mondjanak valamit ami -ha esetleg nem is a legjobb- jobb mint az eddigiek és kész. mondják, jönnek házhoz (nem!), segítenek személyesen kalkulálni (nem!). ez nekem egyszeregy. 3 autó, ennyi/köbcenti/kW, nincs károkozás (mindig kp rendezzük az esetleges kisebb tükörletör, behorpaszt ..stb károkat) ezek a száraz tények. éves fizetés, átutalás. punktum.
amúgy utálatos szakma lehet. olyasmi mint az életbizti. :-/
Engem vitt tegnap a kíváncsiság. Elsősorban arra voltam kíváncsi, mitől lett ez az átkötősdi egyszeriben ekkora biznisz? Mellesleg csak én spórolok évi 160 ezret ha minden kocsit átkötök, vagyis ennyivel kevesebb bevétel realizálódik biztosítási oldalon. Szorozzuk fel az átkötők számával, és töprengjünk, vajon káreseteknél miből fognak fizetni a társaságok?
@Fabius: én egy az egyben lehúzásnak, amolyan kötelező adószerűségnek tartom. érdekes mód akik nekünk valamilyen formában kárt okoztak, mindig neccesek voltak. vagy nem volt kötelezőjük (sovány vigasz ha _utána_ büntetik őket) vagy olyan helyen ahonnan nehéz pénzt vasalni. utálatos, satnya dolog.
elgondolkodtató, hogy normális, európai körülmények között erre nem lenne szükség. csak hát ugye.
nem ártana ha nem leplezni, tagadni, enyhíteni igyekezne valaki a károkozását, hanem elismerni, hogy fasz volt és fizetni. ha már egyszer kocsira és benzinre telik....
de ez már más téma.
@úriparaszt: Egyetértünk. Bár bevallom, ha ránk erőltették ezt, én igyekszem kihasználni az előnyeit. A fapadosok ezért nem érdekelnek. Az egyik nagy ügyfele vagyok flottával, ha káreset van náluk bejelentem és ők intéznek mindent. Én nem vitázok senkivel, se Mabisz, se más nem érdekel. Az autók nem luxuscikkek hanem munkaeszközök, ezért ha kötelezően fizetek, kötelező szolgáltatást várok el.
tegnap én is ezzel "játszottam". amit nem értek. a biztosítóm, ahol évek óta "újrakötök", miért nem tudja kapásból a jövő évi díjértesítőben azt megajánlani, amit majd a netrisknél kibuherálok?? miért jó ez nekik??
@vagyok, aki vagyok...: hát azért szerintem, mert hátha nem kötsz újra, hanem a régi szerződés marad akkor többet fizetsz. Vagy nem?
@poáró: persze, pár száz forint, de csakazértsem :) de most ezért bosszantani? olyan jól tudna eseni, ha semmit nem kéne csinálnom, értékelnék a hűségem, a pontos fizetésem, kármentességem stb
@vagyok, aki vagyok...: ahogy poáró mondja. Ők önként nem ajánlanak föl semmit. Hátha nem veszed észre, vagy egyszerűen nem foglalkozol vele, és fizeted a magasabb díjat tovább.
@Fabius: de, felajánlottak, szép levélben a tavalyi díjat továbbra is. de a netrisken jobb. az eszemmel értem én, mégis bosszant.
@vagyok, aki vagyok...: nekem sem ajánlották fizessek 160 ezerrel kevesebbet évente :-D Te legalább levelet kaptál, én még azt sem.
süti beállítások módosítása