Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
       Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.11.23. 14:00 Gladia Delmarre

Anya, mi az a szex?

Címkék: gyerek szex felvilágosítás

Ezt a kérdést kaptam a minap. Öööö… most vezetek, majd otthon megbeszéljük. Aztán elfelejtődött, de az agyamban folyamatosan ott motoszkál, hogy kellene, minél hamarabb kellene erről beszélni, hogy ne innen-onnan szerzett félinformációkból jusson valami hibás következtetésre.

Anyaként igyekszem jól funkcionálni, és bár sokszor nem sikerül, azért arra mindig van energiám, hogy ha a gyerekeim kérdéssel jönnek hozzám, megpróbáljak higgadtan, rájuk figyelve válaszolni. Ezek a kérdések a legkülönfélébbek: mekkora a Világegyetem, mi történik a halál után, mi az a kondenzátor, élt-e Jézus, mi az a hit, hány perce élnek stb. Én általában megpróbálok a lehető legkorrektebben válaszolni, és ha valamiről lövésem sincs, megnézzük valamelyik gyerekeknek szóló ismeretterjesztő könyvben, vagy a neten. Ám a legnagyobbam eljutott abba a korba, hogy a „hogyan lesz a kisbaba, hogy került be a hasadba a tesó?” kérdésekre adott egyszerű válaszaim már nem elégítik ki. Őt a szex érdekli. És lát sok mindent is, ami újabb kérdéseket vet fel benne. Természetesen tisztában van már sok mindennel, beszélgettünk már a melegekről is, nem okozott problémát neki, hogy ilyen is létezik. De elsősorban persze nem arra számítok, hogy a saját neme érdekli majd (ha mégis, majd annak idején azt is megbeszéljük). Soha nem csináltam titkot női mivoltomból, szoktunk együtt fürdeni, tudja, hogy miért vérzek havonta, miért van mellem, és hogy optimális esetben a gyerek a puncin keresztül érkezik a világra. És látja anyát-apát csókolózni, már észreveszi az intimebb érintéseket, amiket vigyorogva-pirulva konstatál. A suliból az általános tudáson kívül szépen hazahordja a szabvány kézjeleket, és sok, általunk itthon nem használt (pontosabban a gyerekek előtt nem használt) trágárságon kívül pl. a „nőt szopatni” kifejezést is. Kérdeztem tőle, mit jelent ez? A válasz: vállvonogatás, pirulás. Természetesen. Nem mentem bele a dologba, csak annyit mondtam, amíg nem tudod, mit jelent, ne használd, és utána is gondold meg, hol, mikor. De akkor szöget ütött a fejembe, hogy talán el kéne kezdeni mélyebben foglalkozni ezzel a dologgal. Ha ilyen ütemben fejlesztik a kortársai a szókincsét, valamiféle tartalommal is meg kéne tölteni ezeket a szavakat. Bevallom, némi rémülettel tölt el a feladat, de tudom, hogy erre anyámék sem sajnálták az időt annak idején. No, persze a korának megfelelően kellene kezelni a szex témáját. De mit és hogyan mondhatok el egy nyolc és fél évesnek?

Mindez a Velvet cikke alapján jutott eszembe most. Minden hibájával együtt jó kezdeményezésnek tartom, hogy -egy valószínűleg nagy példányszámban fogyó tiniújság mellékleteként- megjelent egy ilyen kis füzetecske. Persze az otthoni beszélgetéseket, az okosan megválasztott könyveket, vagy épp egy iskolai szakembert, akitől bátran kérdezhetnek a gyerekek, nem helyettesíti. De jó, hogy valaki végre észbe kapott, hogy ilyet is kell.

49 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr501546150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én mondjul simán megbeszéltem volna a kocsiban. minél spontánabb, annál jobb. az enyémek későn érő fajták (hál istennek :) )még mindig nem érdekli őket különösebben ez az egész, pedig már 11,14 évesek. és nem, nem azért mert nem mernek róla bezélni itthon. egyszerűen számukra még nem jött el az idő. ezzel együtt szép lassan persze megtudtak mindent. tőlem, iskolából, filmekből. no és a reklámokból (pl. tampon, betét, hüvelygomba...)
nálunk ez folyamatoss, gyakorlatilag első óta magyarázzuk miket hall, illetve mit jelentenek azok amiket hall az iskolában :-)
Ezzel én is megküzdöttem anno :-) De azt gondoltam akkor is, és most is, inkább én világosítsam fel, tőlem kérdezzen ha kíváncsi, mint egymást 'képezzék' a kortársaival.
@vagyok, aki vagyok...:spontán beszélgetésben sincs hiány, az a fél-háromnegyedórás kocsiút, amit hazafelé eltöltünk, elég meghitt közeg és tényleg akkor jöhetnek a legjobb válaszok is, de akkor kicsit túl spontán jött, nem vártam a kérdést a 8 éves szájából:)) és ráadásként ott vana kisebb is, aki még csak 5... szóval vele megit másként kellene beszélni. nem hiszem, h nagyon érdekelné őt is a dolog, de már hall ezt-azt, főleg a trágárabb dolgokat, és ennek lenne jó az elejét venni. valahogy megmagyarázni... de ez a nőt szopatni dolog... hát nálam kicsit kiverte a biztosítékot:o
@Gladia Delmarre: igen, most hogy belegondolok a konkrét kérdésbe :D mármint, hogy nőt szopatni...

volt egy érdekes esetünk. az éjszakai magömlés valahogy kimaradt a repertoárból és lassan kezdett sürgetővé válni a dolog. az apja sehogysem vette elő ezt a témát, pedig már nagyon aggódtam, hogy késő lesz. már nagyon feszített a téma, aztán egyik alkalommat az egyik reklám szünetben bukot ki belőlem, hogy rákérdezzek. fogalma sem volt róla. gyors felvilágosítás, érted? értem. film tovább :)de azt hiszem, még nincs túl rajta :)
A címről egy angol vicc ugrott be:

- Daddy, what's sex?
- Uhh, sonny, er.... sex, is You know ... (long and boring story about bees and flowers and such follows). But why do you ask?
- 'Cos mum said that dinner was ready in a couple of secs.

(Boccs)
de egyébként tudod mi az a szex? mert ha tudod, azt kell elmondani. ahogy te tudod. mert csak az a hiteles a gyereked számára.
egyszerű.
nekem a suliból azzal jött haza elsőben, hogy mi az a dugás?! és végiogkérdezte a nagyszülőket is, hogy ők tudják e...
puncin keresztül jövünk a világra?engem ez megrázott
Amikor a lányom hatéves volt, azzal a definícióval jött haza az oviból, hogy a szex az, ha a fiú puszilgatja a lány cicijét :-)

Most már hétéves. Anno a Peti, Ida és Picuriban az volt, hogy már 8 éves kortól ajánlják, hogy a szülőkkel együtt olvassa el a gyerek.

Ha valaki nem ismerné: www.teszvesz.hu/item800855885_peti_ida_es_picuri_felvilagosito_kepregeny.html#gallery
Nekem elég rossz emlékeim vannak a tiniujságok felvilágositó cikkjeiröl.Vagy tul hatásvadásznak éreztem, vagy igazábol mindenröl beszélt, épp az fő témáról nem... Hogy miért, és mikor csinálják a felnöttek :)
Mondjuk azóta eltelt cirka 10 év, és remélem pozitiv irányba fejlődtek a kedves ujságiró nénik és bácsik.
Bár szép és jó dolog, hogy az ujságok/védőnök/tanárok megprobálják felvilágositani és bevezetni a szexualitásba a felnövekvő nemzedéket, én ezt a mai napig szülői feladatnak tartom, akármennyire "pirulós" téma.
nekem a 8 éves kor tűnik korainak. Csak aztán le ne maradjak a megfelelő időpontról :) Szóval az én lányom 8 és fél, és szintén a későn érők közé tartozik, egyáltalán nem érdekli még ez. Viszont már elsőben (most harmadikos) ment a felvilágosítás egy nála egy évvel idősebb osztálytársától, mert az Ő édesanyja szülésznő :) így alakult, hogy szülni már remekül tud minden lány az osztályban :D viszont annak a kislánynak az anyja azt mesélte, hogy az Ő lányát viszont rettenetesen érdekli a téma, ha fél percre magára hagyja a gyereket a számítógéppel, a kis betyár képes és rákeres a témára a neten..ettől megrettentem :) most várunk. Amint érdeklődni kezd, beszélgetni fogunk róla. Azt hiszem :) addig is gondosan csiszolgatom magamban a válaszaimat..
@Gladia Delmarre: A kisebbnek elmagyarázza a nagyobb, azzal nem lesz baj!
A 8 éves kor korai? Nem az. A hatévesem betéve tudja a Peti Ida és Picurit. A szex rész is el lett neki mesélve. Magától értetődően, természetesen, nem félve a szavaktól. Ha te zavarba jössz kifejezésektől, attól még keresni fogja az értelmüket. Véleményem szerint inkább nálam keresse, mint a kortársaknál a féligazságokat.
I'm 12 years old and what is this?
www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=igy-mukodik-a-tested&ID=62272

Ez is jó könyv, amint olvasni tudtam megvették nekem. Mondjuk azt nem tisztázza, hogy a szülők nem csak akkor szexelnek, amikor gyereket akarnak.
De most komolyan, itt senki sem emlékszik a saját gyerekkorára? Ilyen kérdéseket hogy lehet feltenni?
@deflorator: Én például nem emlékszem, miként és hogyan "világosultam fel", bárhogyan töröm is a fejem. Problémám nem volt. A gyerekek mindenre kíváncsiak, így a kérdéseikre válaszokat szeretnének. Jobb esetben a szüleiktől. Igaz, nekem van olyan tini ismerősöm, aki most kezdett ismerkedni a szexszel és engem kérdezett meg szinte mindenről, mivel a szülei abszolút tabuként kezelik. "Túl fiatal, szűzen kellene férjhez menni, miért nem választ olyan fiút az ismerettségi körből, aki már egyetemista és huszonegynéhány évesen még szűz". Ezek után hogyan beszélhetett volna a szüleivel?!:-( Mi tabuk nélkül beszéltünk, MINDENről, ami csak szex lehet.
Mondd el neki ahogy van, nincs ebben semmi szégyelnivaló, a gyerekek sokkal bölcsebbek, mint az ember gondolná.
naszóval,

nem kell ettől megretteni, magára kell hagyni az internet előtt néhány órára

ennyi
@deflorator:
én emlékszem: kérdeztem anyámat, hogy a nőnek a punciján vagy a fenéken keresztül születik-e a gyereke. Az volt a válasz, hogy a hasából. -De a punciján, vagy a fenekén? - A hasából.

Szóval nehéz gyerekkorom volt :)
Tipp. Ha az "Így működik a tested"-nél magasabb szintű felvilágosítást szeretne adni a szülő, vegyen egy szolíd felvilágosító könyvet, felejtse a könyvespolcon egy jól látható helyen.
Ha a gyerek rendszeresen lapozgatja, akkor ideje komolyan foglalkozni a témával, beszélgetni róla. Különben mindent a barátaitól tud meg és akkor a szülő tekintélye csökken.
@sztyuee: nem is az a baj, h pirulós téma, mert nem kezeljük tabuként itthon ezt sem, inkább az, h talán még korai elmondani, mi hogyan történik, mit hova kell tenni, nem beszélve az egyéb szépséges oldalairól a szexnek:) de ezek szerint nem korai.
@deflorator: ezt ismerem, nekem is megvolt, és tényleg jó volt! És én sem igazán emlékszem, hogy amikor ennyi idős voltam, hogyan magyaráztak a szüleim. Arra már inkább, amikor 12-13 éves lehettem.
@grizliewok: szégyellnivalóról szó sincs, inkább arról, hogy megtaláljam a megfelelő szavakat:)

Tanulság: holnap elrongyolok egy könyvesboltba ilyen irányú ismeretterjesztő gyerekkönyvet venni:)
Kravver 2009.11.23. 18:06:35
A címről egy angol vicc ugrott be:

- Daddy, what's sex?
- Uhh, sonny, er.... sex, is You know ... (long and boring story about bees and flowers and such follows). But why do you ask?
- 'Cos mum said that dinner was ready in a couple of secs.

Nekem meg az jutott eszembe ,hogy értelmezd ezt is barátom. De ez nem vicces annyira!

Huj zavjornuti gazetu,zaminyaet cigaretu!

Miért villogsz? Mindent nem tudhatsz te sem....
- apa, mikor lesz nekem is olyan a lábam között?
- amint anyuci elindul a munkába
@sztyuee: az a baj, hogy bármennyire is a szülők feladata lenne az alapok elmagyarázása, sok esetben nem történik meg (mert még mindig tabuként kezelik, ahogy itt is olvasható pár kommentben példaként), vagy valami nagyon hiányos magyarázat érkezik a kérdésekre. Én ezért tartom jónak (jó kezdeményezésnek) ezt a kis füzetet, és még jobb lenne, ha az otthoni beszélgetéseken túl az iskolában pl. egy biológia óra nem csak azzal telne, h külső-belős nemi szervek bemutatása, hanem kihasználva az alkalmat, meghívnának orvost, szakembert, aki beszél az óvszerhasználatról, a betegségekről, nem kívánt terhességeről stbstb. És mindezt azért, h akik otthon nem kapják meg a kellő felvilágosítást, azok is tudjanak ezekről a dolgokról.
@Gladia Delmarre: Nem az a lényeg, hogy mit magyaráztak, hanem téged hogy mikor mi és milyen szinten érdekelt.
9 évesen nálunk az osztályban rendszeres téma volt hogy milyen a punci, hogy kell dugni, vajon mennyi ideig tarthat egy dugás, milyen gyakran kell csinálni, jó-e vagy fáj, (a pornófilmben amit az egyik osztálytársunk látott ugyanis a nők sikoltoztak) és ha párszor húzogattam a fütyimet és utána sárga színű folyadék jött belőle az ondó-e vagy sem.
@deflorator: nem emlékszem rá, h 9 éves koromban ilyesmiről beszélgettem volna a barátnőimmel, de sztem még azt sem tudtam, mi az a pornófilm:)
A férfiaknak cél a nöknek eszköz.
Szerintem próbáld meg neki rendesen elmagyarázni, mert az iskolában úgy is hall mindenféle butaságot.
@Lakásfelújító Feri:

:)
"Ucsityszja, ucsítyszja, ucsítyszja!", barátom.
ezt a Peti-Ida-Picurit én is nagyon szerettem anno, rettentő hasznos könyv! szerintem vedd meg ezt, ha még lehet. azóta eltelt több mint 20 év, és tisztán emlékszem, hogy Anya mindig csak egy darabot olvasott belőle, vagyis én olvastam, nem ő :) aztán minden téma után szépen letettük, megbeszéltük hogy mi van, van-e kérdés, persze mindig volt. és a könyv visszakerült a helyére, ami amúgy tök elöl volt, majd ha újabb kérdés adódott vagy folytatni akartam a könyvet, akkor folytattuk. aztán végigvettük a könyvet még egyszer ismétlésnek.

nálunk sosem volt ebből gond, ha kérdeztem akkor Anya és Apa is szívesen válaszoltak. és mivel a szomszéd kutyák meg egyéb állatok gyakran csinálták, és nem bújtak el hogy ne lássuk őket, amiből meg idővel mindig lett egy halom kölyök, magát a folyamatot sem volt túl nehéz megmagyarázni. Anya honnan vannak a kiskutyák? emlékszel a könyvre? és hogy mit láttál iksz hónapja? na onnan vannak!

mondjuk amikor először bukkantam szexújságra az vicces volt :)
@deflorator: Az a kisebbik gond, barátoktól tud meg dolgokat. A nagyobb gond az, mi az, amit a hasonló korú barátoktól megtud(hat). Akik még szintén alig ismerik a szexet. Pl. Tinim arra is kíváncsi volt, melyik póz az, amiben legkevésbé fáj majd Neki.
@Gladia Delmarre: Saját tapasztalat, hogy pont a saját korosztályt tartalmazó közösségben nem lehet ilyet tanitani.Magának az iskolás közösségeknek olyan a mentalitása, hogy 10 emberböl 9 kényszert érez arra, hogy elpoénkodja, nevetségessé tegye az ilyen tipusu felvilágositó órákat(saját tapasztalat).Igy az, akit tényleg! érdekelne a téma, és helyre tudna tenni pár dolgot, nem mer figyelni, vagy igazán komolyan átadni magát, kérdezni, érdeklődni, utánnanézni mert "ciki".
Ezért mondtam, hogy szerintem az ilyen tipusu dolgokat egy intimebb közösségben kell megbeszélni, elmondani.
Szerintem sem jó megoldás, ha 8 éves gyerekre ráboritunk minden(ki/mit/hova dug, kinek jó... stb)... szerintem a szülő felelőssége megmutatni az alapot, és biztositani azt, hogy a gyerek magától is utánnanézhessen dolgoknak, ha kedve támad(elérhető helyen lévő könyvek, stb).
engem nem kellett felvilágosítani, mindent tudtam magamtól, érdekes, hogy ez tényleg sosem jött szóba :) valszeg kiskoromban kezembe akadhatott valami porno újság, vagy láthattam egy pornó filmet, de valahogy teljesen magától értetődően összeállt a kép.
@gramercy:

ez nagyon gáz.

talán azt szeretnéd hogy pornó oldalak világosítsák fel???
mindig a gyermek szintjén kell elmondani, nehogy már az haverok világosítsák fel. és mindig csak annyit, amennyit kérdez.

nem szerencsés, ha szülők nem beszélnek róla, vagy halogatják, mert akkor az az érzése lesz a gyereknek, hogy ez egy kínos téma, esetleg valamilyen tiltott dolog.

az én fiam 4 évesen érdeklődött a baba téma után, akkor elmondtuk neki. persze elfelejtette, 7 éves korában újra előkerült.

a haveroktól nem szerencsés, hibás vagy hiányos felvilágosítást kap.
@Gladia Delmarre: "...meghívnának orvost, szakembert, aki beszél az óvszerhasználatról,..."

Nekem csak az a problémám, hogy nekünk is beszélt egy végtelenül vonzó dokinéni a fogamzásgátlásról, betegségekről, egyebekről, és remélhetőleg minden gyerek találkozik előbb-utóbb a hasonló oktatással, csak azt nem mondja meg a kamasznak senki, hogy HOGYAN KELL SZEXELNI. Pedig a kamaszt leginkább ez érdekelné. Persze, óvszer, satöbbi, rendben van, de mit kell csinálni, hogy a csaj ne röhögjön ki? Mert akkor másnap az egész iskola tudni fogja, én pedig akaszthatom fel magamat a szégyen miatt. Vagy hogy a lány mire számítson, amikor a fiúnak majd beindul a nadrágja, és mit tehet, hogy a fiú is megtalálja a megnyugvást és a lánynak se kelljen minden védvonalat feladnia? Ilyesmiről persze nem beszél soha senki, így természetesen maradnak a pornófilmek, meg a szintén azokon nevelkedett idősebbek zavaros meséi. A pornófilmekben egy kamasz fiú pedig az erotikáról annyit tanul meg, hogy hétpróbás lotyók tátogatnak a seggük lyukával, a lányok meg azt látják, hogy a ribancok öklendeznek a méteres bránerektől. Na, megvan a felvilágosítás.

Ahelyett, hogy valaki csinálna egy-két teljesen normális és cenzúrázatlan filmet arról, hogy fiatal párok szexelnek egy jót, így is, úgy is, érthető és barátságos magyarázatokkal a szükséges helyeken, és lehetőleg derüljön ki belőle az is, hogy a szex célja ÖRÖMSZERZÉS. Magunknak és a másiknak, mindkét fél részéről. Szépen bele is lehet szőni az óvszert meg a többit is a mesébe, erre biztosan odafigyelnének. Aztán fel vele a netre, három napon belül már meg is van minden gyereknek. (Éppenséggel a szülőknek sem ártana átismételni pár leckét.) Ennél hasznosabb felvilágosító akciót nem is lehetne kitalálni.

Egy nyolcévesnek pedig én azt mondanám, hogy a szex az, amikor egy néni és egy bácsi, akik szeretik egymást, az ágyban csókolóznak és meztelenül simogatják egymást. Ha a kíváncsisága ennyivel be is éri, akkor megvan a kezdőirány, ha pedig továbbkérdez, akkor lehet még ügyeskedni. Tudja meg, hogy ezt csak a nagyok szokták csinálni, gyerekeket csak a mamájuknak és a papájuknak szabad puszilgatni és meztelenül simogatni - tekintettel a sok rohadt pedofil veszélyére -, meg azt, hogy ez nekik finom, és majd neked is finom lesz, ha már lesz igazi felnőtt szerelmespárod. Mondjuk. Ezzel a kérdés valószínűleg éppúgy le is kerül a napirendről egy ideig, mint a többi kérdés.
@Androsz: heh, ez a megfogalmazás tényleg nagyon frappáns, nekem tetszik
Nyugi, a gyerek tudja is ezek jelentését.

Talán jobban is, mint te. Úgyhogy beszélgessetek nyugodtan a baszásról. A sok hülye szülő nem emlékszik vissza a saját gyerekkorára, és csupa kis szentnek tekinti a saját gyerekeit.
Sőt, kérdezz tőle nyugodtan. Ha lány, akkor lehet, hogy túl van már pár olyan dolgon, amin te még nem.

Amúgy meg miért a nőt szopatni verte ki a biztosítékot? A férfit szopatni jobb kérdés?

(Mondjuk falun a gyerekek valószínűleg korán tisztában vannak ezzel, ha más nem, látják a kutyákat baszni az utcán - ha már más állat nincs a háznál, bár azért baromfi legalább csak szokott lenni, kakas, tyúk, ilyesmi -, az idősebbek meg elmagyarázzák nekik, mi történik éppen.)

Mellesleg hogyan lehetne hinni egy olyan lénynek, amelyik havonta 5-7 napig folyamatosan vérzik, és utána életben marad?
Arra nem igazán emlékszem, hogy én hogyan világosodtam fel, de arra igen, hogy voltam olyan kis geci, hogy elsős koromban egyik reggel mindenkihez odamentem és elmondtam, hogy az apukájuk belerakta az anyukájukba a pisilőjét és nem is a gólya hozta őket nyenyenyeee...
@Lakásfelújító Feri: Azért van angolul, mert lefordíthatatlan szóvicc van benne!
Egyébként sztem ma már nem az villog, aki az angol tudását fitogtatja, hanem aki más nyelvű tudását! :)
Először is derítsd ki hogy Ő mit gondol róla. Egyszerűen kérdezd meg hogy szerinte mi az a szex. Lehetőleg rögtön azután hogy felteszi a kérdéset. Különben lehet hogy elkönyveli azt hogy erre a kérdésre nem kap választ, ez esetben neked kell felhozni a témát ami sokkal nehezebb. Könnyen lehet hogy elég jó elképzelése van róla, (látta a tv-ben, olvasott róla stb) csak pontosítani kiegészíteni kell. Vagy az derül ki hogy még nem érdekli igazán ez esetben még ráérsz (egy kicsit).

Van néhány jópofa "szakirodalom" amit már olvasgathat 8 évesen.
pl www.futyikonyv.hu/
hat, elmondod neki, hogyvana virág meg a méhecske, és amikor a méhecske kegyetlenul megfarkalja a virágot, az a szex :D
Teringettét! Ha aznap este is lesz'om apádat, ma nem kellene ilyen hülye kérdésekre válaszolnom!
Én arra emlékszem, hogy amikor még alsós voltam a napköziben páran beszélgettünk erről és a hozzánk lebukott, tehát idősebb és egyben tájékozottabb osztálytársunk közölte, hogy márpedig higyjük el, hogy ez úgy van, hogy a fiú a kukiját bedugja a lány puncijába. Én ezen teljesen felháborodtam és közöltem, hogy ez lehetetlen, mert nekem pl oda BIZTOS, hogy nem fér be semmi. Ugyanis fogalmam sem volt róla, hogy a pisilőm és a kakilóm között még van egy bónusz-lyuk is.
Pesti gyerek voltam, erről a 'hogyan csinálják az állatok'ból is kimaradtam.
Azt kár, hogy nem írtad le, hogy pontosan hány éves a gyereked? Mert jó lenne tudni, hogy a "mai" gyerekek mikor kezdenek el érdeklődni a téma iránt.

Mikor én 15 éves voltam (kb.10 éve) még nem a szex és a pasizás volt a hobbink, ma meg már szinte teljesen normális, hogy egy 15-16 éves fiatalnak barátja/barátnője van, és aktív szexuális életet él. Furcsa, de ez van, be kell látni, el kell fogadni. A szülőnek meg az a feladata, hogy felkészítse, informálja a gyerekét a meglepetések elkerülés érdekében!
süti beállítások módosítása