Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.11.05. 17:11 úriparaszt

Mattüveg zseb - újabb homály

Imádom az üvegzseb programot. Hihetetlen jól sikerült semmi törvényt hozni és ahhoz méltóan semmibe venni. Gyakorlatilag hetente többször is írhatna bárki erről, én épp csak azért teszem, mert szeretnék nem felejteni. A Fidesz -nél is memorizáltam (nem is szeretem őket), az MSZP-nél pedig úgy vélem immár nagyon kötelező.
 
Kis színes hír az indexen  , mely szerint ismét jól sikerült egy tender, hisz mindössze a piaci árnál 30-50%-al magasabb összegért sikerül közbeszerezni. Papírárut. Abba ne menjünk bele, hogy elvileg csökkenteni kellene a papírfelhasználást és ehhez nem is olyan sokat kellene tenni. Az nekünk nem megy, így van ez a kisegítő iskolában is. Ami már nincs. No mindegy.
 
Nem kell olyan sokat matekoznunk, a beszerzés (bruttó) 4.3 milliárd forint értékű áru beszerzését érinti. Ha a legkisebb rosszat vesszük (örök optimizmus) és csak a 30%-os felárral számolunk,akkor is bődületes összeg jön ki: 992 millió forint. Ami ugye lopez. Tudom hülye szöveg de engem már 13000.- forint miatt is végbéltükrözött az APEH. Nem esett jól.
Esetleg vegyem elő a szokásos demagóg dumát, mely szerint 157 millió forintos elvonás miatt szűnik meg a Magyar Vakok és Gyengén látók Országos Szövetsége  ?
 

Durva vagyok ha azt mondom a fasz kivan

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr451502926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kész ideológiai műhely a kormányszóvivői iroda. Ezt tanítják valahol, vagy csak ütős cuccot szívnak?

A kormányszóvivői iroda nem tartja furcsának, hogy a tenderen csak két cég nyújtott be ajánlatot, és úgy véli, hogy az így kialkudott árak „a legkevésbé sem tekinthetők magasnak”, hiszen azokhoz „jelentős szolgáltatástartalom is társul”, ráadásul a nyertes ajánlattevő több mint 6 százalékos kedvezményt biztosított a saját végfelhasználói listaáraihoz képest.

Ez üt. A tízezer forint vásárlás után Özv. Staubinger Dezsőné szövőgyári nyugdíjasnak is járó ingyenes kiszállítás a jelentős szolgáltatás, vagy mi? Esetleg a kiszállító jelenti minden fuvar alkalmával: tekintetes főátvevő úr, Bélabá üzeni, a jattos borítékot letette a portán, lehet érte menni.
@Fabius: az pedig különösen pofátlan, hogy és ahogy a Transparency International ajánlatát visszautasították, az 'átláthatósági megállapodás' lehetőségét. 1%-ot kértek volna (43 millió) amivel minimum 900 milliót spórolnak...
tudom, lassan választások, kell a vésztartalék :-/
vagy pl. megszavaztak a margit hídra terven felül 10-12 milliárdot. na az hova megy?
@aJeti: ha jól emlékszem 26 milliárd a felújítás szerződés szerinti költsége. a németek valami 30 milliárd körül építettek új hidat, igaz az 3 km hosszú. a margithíd meg kettő sincs.
biztos nálunk drágább a munkaerő.
@úriparaszt: Ahogy a spanyoloknál is olcsóbb a munkaerő. De lehet ott önkéntes vakondok laknak, 4 év alatt 90 km metrót építettek 80 állomással.
Viszont örülhetünk és büszkék lehetünk. Autópályát alagutastól, völgyhidastól sem épített még lösz talajra senki a világon.
süti beállítások módosítása