Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/19/hatarozatban-tagadja-a-srebrenicai-nepirtast-az-orbant-kitunteto-dodik-es-a-parl... (2024.04.19. 07:21) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.10.24. 14:29 úriparaszt

Magenta Golf

Címkék: parasztvakítás t mobile megalehúzás

Nyereményjátékon részt venni nem sikeres dolog. Sokféle ember próbálkozik, de mégis jellemző az anyagi bizonytalanságban vagy szerényebb körülmények közt élők részvétele, hisz reálisnak tűnő, jellemzően kicsinek látszó befektetéssel elérhetőnek látszik valami, amit talán még sosem fogtak a kezükbe, amiben sosem volt részük, ami az álmaikban is csak szégyenlősen dereng.

Hát nem.
 
A T-Mobile eddig tartotta magát egy szépen kidolgozott, évek alatt polírozott imidzshez, mely szerint:
"A T-Mobile International a világ egyik vezető vállalata a mobilkommunikáció területén."
Jelentem sikerült ezt a képet némiképp árnyalni, méghozzá egyből szaroslapáttal.
 
Ha esetleg olyan (jelen esetben) szerencsés valaki, hogy a pannon vagy voda előfizetői közé tartozik,akkor szerencséjére kimarad/kimaradt a jóból és sosem lesz ingyen Golfja. Bár talán a Vodafonnak is volt hasonló lehúzósa,akinek van olyan előfizetése majd jól megcáfol vagy igazol, de ez most jelentéktelen. 
A T-Mobile sokat kalapálta az  überszolgáltató imidzset, rendszeresen és görcsösen hangsúlyozta amazok milyen gagyik, mennyire pór és szittyalábszagú máshoz tartozni, hisz mennyivel másabb az élenjáró csapat tagja lenni és 30-as számmal szórni a pénzünket a szélbe. Vagy az éterbe.
Így volt ez, egészen eddig. Most azonban már hetek óta zajlik a legálisnak maszkírozott szerencsejáték, amolyan Vágó ruhába öltöztetett alja kvíz, melyben azért egy ötéves gyerek ismeretei elegendőek a nyeréshez részvételhez. Csak legyen sok pénze, ami, hmm, nem olyan sok hisz csak 300.- forintnak látszik. Legalábbis annyinak láttatják, a közmondást meg ugye gyorsan felejti magyar, 'sok kicsi sokra megy'.
Persze az a távoli, ködös jövő, ki az a marha aki naponta több tucat, aztán több száz, majd több ezer emelt díjas SMS-t küld, darabonként háromszázé'. Hát rengetegen. Tudja ezt a szolgáltató is, amikor amolyan kackiásan pödört bajusszal nekilát kisöpörni a bukszákat, hátha akad még ott néhány forint, amiből továbbfényezheti az évi mérleget, kifizetheti a válságban apadt prémiumokat.
 
Biztosra megy. Milliószor hangzott el tévében, rádióban, millióan leírták már a lényeget, nevetesen a veszteségminimalizálás működését játékokban, mégis hihetetlen sokan bedőlnek, annak ellenére, hogy tudhatóan kevesek nyernek. Ez a piramisjáték domestos-al szalonképessé tett, teljesen hivatalos, fehérgalléros változata.
Számokkal támasztják alá a legalitást, üvöltve hirdetik az esélyt, kihangsúlyozzák a nyeremény értékét és darabszámát, hisz nem kispályán játszanak. Ja, hogy olyan sugallata van a reklámnak, hogy egy SMS-sel is nyerhet valaki egyet a kilencven Golfból? Nemá. Az csak belemagyarázás, a játékszabályok ismertek, tessék alaposan végigolvasni, átgondolni. No ez utóbbira mérget vehettek a marketingesek, mármint a végiggondolás hiányára, abban nem jelesek a játékosok.
 
A folyamat egyszerű. SMS-t kap minden T-Mobile tmobile előfizető, mely szerint ha visszaküld egy üres SMS-t a megadott számra (ára 300.- Ft), akkor részt vesz a nyereményjátékban, melyben megnyerheti a Golfok egyikét. Előfizetők száma olyan ötmillió környékén. 300 pengő forint nem nagy pénz, egy kerek százas meg egy kerek kétszázas. Még peng is ha akarjuk. Ennyit a hülyének is megér.
Visszajön a válasz, benne a játékszabályok, egyszerű, mint az ágybaszarás. Kapsz egy kérdést, válaszolj és pontokat kapsz. Ha sok a pontod, akkor aznap kapsz egy golfot. A kérdés persze bonyolult, óvoda nagycsoportban álmából felkeltve is megválaszolja bárki. Jön a  válasz, gratulálnak már mennyi pontod van, a legjobb úton haladsz a nyeremény felé, hajrá, itt a következő kérdés. Belemelegszik gyorsan az ember, újabb háromszáz nem pénz, gyerünk. Aztán telnek az órák, peregnek a forintok. Elsőre elkopik a hétvégi belépők ára az állatkertbe. Majd a gyerek névnapjára szánt bevásárlókeret apad nullára. Lassan elfogynak a karácsonyi ajándékok is, de megéri, hisz majd a golf, az mekkora ajándék, milyen jó lesz habos szivaccsal simogatni a szomszédok irigy pillantásaitól kísérve. Összeráncolódik a homlok, mennek az SMS-ek, összeszűkül a szem, dacos vonal lesz a szájból, kattog a számológép, jól haladunk a pontgyűjtésben, egyre esélyesebbek vagyunk, naná hisz már a gázszámlát morzsolgatjuk. Lassan gyűlnek a pontok, feszül a tarkó, szűkül a gyomor, kiszárad a száj, sebaj, hisz a golfot eladhatjuk, mennyi mindenre jó lesz a maradék pénz. Anyjuk remegő kézzel tárcsáz -addig sem tud SMS-t küldeni, csökkennek az esélyek- hívja a providentéket, kurvára megéri, azonnal adnak kétszázezret négyszázezeré', visszajön az, a golf ülései többet érnek annál....
 
Nem jön. Nem jön az a fránya SMS. Ja, azt írták hétvégén lehet csúszás az értesítésben, nyugi, biztos nyerők vagyunk, sok millió pont, ebből golfnak kell születni. De késik az az SMS. Az értesítő, tudod anyjuk! Biztos nyertünk csak valami technikai malőr.. 
 
Innen gratulálok a nyerteseknek.
 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr851471819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elvből nem küldök sms-t ilyen játékokra (sem), mindig átbaszás, és számomra is hihetetlen, h ennyien beveszik ezt az egészet. nem látják, vagy nem akarják látni, hogy 300 fabatkáért nem lehet autót kapni, még a mesékben is dolgozni kell a háromlábú lóért ami úgy száll, mint a gondolat, vagy a királykisasszony kezéért, vagy mittudomén.
@Gladia Delmarre: mellesleg egy ilyen golf jóindulattal négy milla, azaz a 90 db golf (flotta kedvezmény nélkül) ~360 millió.

ha a tmobile ügyfelek negyede (1.25 millió) küld egyetlen sms-t (300/fő), akkor az már 375 millió.
tudott, hogy vannak akik már jóval 100E fölött járnak költségben.
kérdés ki és melyik felén áll a faroknak...
@úriparaszt: mondjuk én nem hallottam egyetlen reklámot sem erről, csak a számlám mellé kaptam egy ilyen hirdetést, de kb. olvasás nélkül dobtam a kukába.

"kérdés ki és melyik felén áll a faroknak..." bizonyos helyzetekben ez mindkét félnek örömet okoz:DDD (bocs, de ezt nem tudtam kihagyni)
szánom-bánom, sőt szégyellem. de bizony a nyáron én is beugrottam a Vodafonnál. ugyan ez csak nyaralóval, nyaralással. soha nem csináltam még ilyen baromságot, remélhetőleg nem is fogok. nekem 5e forintom bánta, mire leesett / megláttam az sms árát. teljesen jóhiszemű voltam, hiszen mégsem a Budiajtó Bt. hanem a Vodafon..., ráértem, stb. ismerős kisfia 56e-ig vitte, mire észtevették...

én azt hittem, ezek távközlési szolgátatók!! nempedig szerencsejáték szervezők. engedélyek??
@vagyok, aki vagyok...: a lényeg, hogy ismert cég csinálja és nem sima szerencsejáték, hanem kvíz, amiben a legtöbb pontot gyűjtő nyer.
jól kitalálták, de attól még gusztustalan.
Ezt még csak most olvastam el.
Nem is tudok mit mondani :)
Ismerős apja nyert egy seatot, de annyira sok lett volna a nyereményadó, szinte a kocsi árának fele, hogy azt mondta, kösz, nem kérem. Miből fizette volna ki, ugyebár? Tukmálták rá ezerrel, hogy dehát ez nyeremény. Ja, bizonyára...
@úriparaszt:
négy milláért hozzá' nekem kérlek egy golfot....:)
@maripán:
tessék:
www.hasznaltauto.hu/auto/volkswagen/golf_vi/volkswagen_golf_vi_1.4_2600km-3328144

2600km futás, az nagyjából nulla. ha nagyon keresek (ez 20 másodperc volt) találok 0 kilométerest is.
itt pedig kilencven golfról van szó, plusz a hatalmas reklam. csodálkoznék ha 3.5M-nál többe kerülne darabja...
Legalább megdobják a WW eladásait ezzel a 90 darabbal. Még az is lehet, hogy feljebb kerül az eladási listán, mert a t-mobile vett tőlük 90 darabot :))))))))
süti beállítások módosítása