Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.10.20. 21:52 úriparaszt

Nyuszifüst

Címkék: nyulak vérengző biofűtés

Mókásak ezek a svédek. Persze olyan éghajlati körülmények közt könnyű hidegfejű, racionális döntéseket hozni, mint például nyulakból biofűtőanyagot csinálni.
Hülyén hangzik? Pedig igaz :-)
A nyúl nem őshonos náluk, a pupoláció kizárólag a kedvencként tartott, majd szabadon engedett házikedvenceken alapul. Mivel nincs természetes ellensége (tényleg, arrafelé nincs róka?) ezért gyorsan szaporodnak és komoly gondokat okoznak a növényzetben illetve az őshonos apróbb állatokat veszélyeztetik. Ezt mondjuk nem értem, olyan nehéz elképzelni ahogy egy nyúl csattogó fogakkal pl. pocokra vadászik, de nekik elhiszem, elvégre olyan jó kis klasszik pornókat csináltak annó.

A lényeg, hogy tavaly is ~6000 nyulat lőttek ki, aztán a tetemeket szépen felhasználták fűtésre, a nyúlháj állítólag kiválóan ég, gondolom sok Updike-ot olvastak arrafelé a kazánfűtők. A helyieket megosztja  a téma, én csak inkább csodálkozom kicsit.
Azé' ezt kitalálni lássuk be nem semmi, nekem sosem jutott volna az eszembe.
Igaz szaunám sincs.

A forrás, akit a teljes történet érdekel.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr961464195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérnyúlról még nem hallottál?
Nagyon tudja csattogtatni... :)
építhetnének belőlük házat is...
@azallamenvagyok: én földhözragadt vagyok, sima vörösboros nyúlpörkölt ;-)~
ja igen, a nyúlhúslevesnek sincs párja.. :)
uhh.... újra kéne olvasni a nyulas történeteket... biztosan lennének benne új felfedezések. így 20 év után...

@úriparaszt: Villányban Maulnál olyan sült nyuszit ettem.... mmmmm....
@vagyok, aki vagyok...: a nyúl húsát sokan nem szeretik, pedig csak elkészítés kérdése. van amikor a sima rántott nyúlcomb is jólesik, puha fehérkenyérrel, savanyított kisdinnyével.. ;-)~
@Vorg a Halhatatlan Báró: jaja, nyulakkal vigyázni! vagy kezdjük csúfolni, hátha akkor valami hibát követ el...

www.youtube.com/watch?v=p9v5lh4rRX0&feature=related
mindezt attól a néptől, amely egy emberként hördült fel a libatépés gondolatára.
Oké hogy nem élő nyuszik, de akkor is vicces :)
Még jó, hogy hördülnek. Icipici különbség van, hogy életében égetik/tépik az érző lényt vagy pedig - remélhetőleg gyors és kíméletes - halála után. Nem tudom, mi ebben a vicces. Próbáld ki, ha annyira mulattat a gondolat, szereted-e, ha a hajadat tépik. Megesszük/hasznosítjuk az állatokat, az valahol normális. Kevés kivétellel erre épül minden kultúra. De kínozni őket?
süti beállítások módosítása