Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.10.03. 13:19 úriparaszt

Kacsintós rokkantparadicsom

Címkék: juttatások rokkantnyugdíj rokkantország aránytalan

Ez a téma minden egyes esetben felborzolja szőrt a hátamon, pedig elvileg lerágott csont. Lehet túl erős a társadalmi összefogás ott, ahol nem kellene? Időnként azért előveszem, még ha csak annyi hasznom is van belőle, hogy ne felejtsem el, milyenek lehetnek a szomszédaim.

Igen, a szomszédaim közül valaki biztosan rokkantnyugdíjas. Más lehetőség nincs, hiszen az a 802 (más adat szerint 860) ezer rokkantnyugdíjas él valahol, feltételezem nem rezervátumban, tehát a nagy számok törvénye alapján itt körülöttem is. Valahol. Lehet ha kinézek az ablakon, akkor ott focizik a gyerekével, unokájával, lehet nem látom mert épp síelni vannak, de lehet csak otthon olvasgat csendesen, már aki az.

Gumicsont? Lehet. Ne feledjük a sokak által lenézett, megvetett Szlovákországban csak ~70 ezer rokkantnyugdíjas él, ők még ennyin is háborognak. Nem egy összetartó nemzet, igaz? Szlovákország lakossága fele hazánknak. Matematika? Nálunk ~140 ezer rokkantnyugdíjas lehetne reális. Igaz nálunk több és nagyobb poros, egészségtelen alföld van, biztosan az is számít. Vagy túl szigorú a szlovák rendszer és náluk is van kb 400 ezer, csak basznak nem akarják elismerni, pláne nem fizetni.

Rokkantnyugdíjra, járadékra, fogyatékos támogatásra több, mint évi 700 milliárd forintot költünk. Azaz ~72 ezer forint/fő/hó. Kedves olvasó mennyi is a te havonta befizetett adód? Hány ember tart el egy-egy rokkantnyugdíjast?

Kérdem én, akinek ép az agya, működik a keze, akár ülve is de tud valami munkát végezni, nos ők miért nem dolgoznak? Miért nem fizeti az állam ennek a pénznek egy részét azoknak, akik garantáltan adnak munkát, és ki is fizetik a rokkantnyugdíjasokat? Még a végén hasznos tagjai lennének a társadalomnak, lenne céljuk és feladatuk az életben, és ne adj isten nőne a GDP? 

Kedves polgártársak, elvtársak, nemzeti lelkületű jobb emberek, mikor lesz vége az össznemzeti összekacsintásnak? Nem sokan vagytok, csak úgy sacc/kb 660 ezren.

No meg az a pár száz (ezer?) orvos, szegényeknek csak gyárihibás köpeny jutott, a zseb helyére zsákot varrtak. Szar lehet abban keresgetni a becsületet, lehet én sem találnám meg soha.

Baltával faragott, demagóg szöveg? Uszító egy hátrányos helyzetű csoport ellen? Olvass utána, gondolkozz, kérdezd meg a kezelőorvosod, gyógyszerészed.
Ha nem tudnak válaszolni,akkor a helyi képviselőjelöltedet. Jövőre erről is fog dönteni.

 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr541424884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A poszt lényegi mondandójával abszolút egyet értek. Nagyon nem ártana felülvizsgálni azt a 860 ezer rokit! Meg az orvosokat sem. Valószínűleg ekkor biznisz már nem bociszemekre megy...

"Még a végén hasznos tagjai lennének a társadalomnak, lenne céljuk és feladatuk az életben, és ne adj isten nőne a GDP? "
Viszont azt jó lenne látni, hogy a kamusok nagy része is dolgozik, esetleg feketén, csak mellé felveszi ezt a pénzt. Szóval a GDP azért annyira nem ugrana meg.
De a morálnak biztos jót tenne, és ez egyáltalán nem elhanyagolható tényező.
A felülvizsgálat már zajlik egy ideje. Sokkal szigorúbb feltételekkel kap valaki hosszabbítást a rokinyugdíjára. Két 'kártyagyárat' már felszámoltak, az orvosok ellen eljárás is folyik. Sőt, vannak cégek akik foglalkoztatják a dolgozni tudó és akaró valódi rokkantakat.

www.agriahuman.hu/

Csak sajnos kevesen. Tény az is, haladhatna az ellenőrzés sokkal gyorsabban.
Tisztelt Honfitársam!

Te egy adózó hülye vagy, vergődésed fölösleges, problémáidat senki sem fogja tolerálni. Észrevételeid helyesek, erős logikára utalnak, amelynek ellentmond szánalmas naivitásod. Kit érdekel, hogy ki hány embert tart el? Senkit! A GDP-nek magától kell mennie: vállalkozók pénzsóvárgása, hatalomvágya, sikerorientáltsága hajtja előre azt a keveset, ami van. A munkaerő kitermeli önmagát: annyi embert még rá tudunk venni a munkára, amennyi feltétlenül szükséges. Rávenni? Nem is ez a helyes kifejezés, hiszen ósdi elvek, elképzelések miatt a 2 millió birka önként vándorol a karámba. Megnyírjuk, megfejjük őket, némi élelmet kapnak érte, aztán megdögölhetnek. Minket csak az érdekel, hogy azok, akiket gyapjukból tartunk el, hosszan, sokáig éljenek. A birkák meghalhatnak, a birkákat elviheti valami "váratlan" rosszullét a gyárban, elviheti őket a stressz, a rák.
A birkák benn vannak a karámban, nincs sok baj velük, igénytelen termetések. Akár te is. Valld be, az igazságérzeted egy kis megsimogatásával máris két év többletmunkát bevállalsz az életedből, reményeink szerint az első után elpusztulsz.
Be kell látnod: a karámon kívülieket máshogy nem tudnán kezelni: friss hússal kell magunkoz édesgetnünk őket (a te húsoddal), meleg fekhelyet kell biztosítanunk nekik (a te gyapjadból).

Törődj bele a sorsodba
@azallamenvagyok: a beletőrődés nem erősségem. :-) ideig-óráig elvan az ember, meg értem én a problémákat, nehézségeket, csak ha rossz kedvem lesz én is nekiállok bitófát ácsolni, természetesen nem magamnak :-)
Kimaradt egy elem:az ápolási segély.Közvetlen környezetemben is van,akinek vállalkozása van,annyira jár haza nap közben,hogy beadja az ebédet.Az egyébként tolószékes rokona pedig (szerencsére)eléggé önellátó.Jön-megy-kertészkedik,stb,bár széke nélkül nem sok dolgot tud csinálni,amihez állás-menés szükséges.Na de az ápolási segély nem annak járna,hogy az ápolás miatt nem tud valaki dolgozni,vagy nem teljes műszakot?Tudom,nem annyira sok,de mindenkinek jogos?
@Krilla: jelenleg természetes, hogy mindenki annyit nyúl le az 'államtól', amennyit lehet.
akik rendesen, pontosan fizetik az adójukat (és nem azért mert a munkaadó levonja és befizeti) azok érzik úgy, hogy az övékből lopnak. aki nem tudatosan tesz a közösbe, annak ez a érzés kimarad.
süti beállítások módosítása