Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.10.01. 13:44 úriparaszt

Kuruc fityma

Napi körömet lefutva ismét a kackac.info portálon találtam valamit, amin megzizzent a grafométerem. Lehet mire hozzájuk érek a napi lapszemlémben, addigra fáradok el annyira, hogy lecsökken az ingerküszöböm is és gyorsabban reagálok. Hmm, semmi sem lehetetlen. A hír nem is annyira érdekes (amúgy Blikk származék), mint az ami olvasása után (ismét) felmerül az emberben.
 
Adott a tény, Budapest (kurucosan Judapest) utcáin nők (kurucosan kurvák) meztelenkednek és ráadásul ezt jól levideózzák, fényképezik egyesek. A judapestiek (ők akkor most mind zsidók? a fenébe, hogy beszivárogtak oda majd két millióan) a cikk szerint ezt teljes közönnyel fogadják, nyugodtan elsétálnak gyerekeikkel a közszemérem sértők mellett. Kérdem én, miért, mit is kellene tenniük?
[..
A közszemérem önmagában megér egy misét. Mitől lesz köz a szemérem, mik azok az értékek, elvek ami mentén egy adott népcsoport felállítja és szabályozza  a szemérmes és szemérmetlen kategorizálását?
..]
Jelen példában az emberi test meztelensége, ami kiveri a biztosítékot, hisz nem illő nyilvános helyen (sem) ruha nélkül mutatkozni. Ha nagyon szeretnénk differenciálni, akkor ezernyi kategóriát vizsgálhatnánk hely és öltözék függvényében és még akkor sem jutnánk közös nevezőre, mert a közszemérem bizony erősen heterogén, a korlátait mindenki kapja, avagy építi, lehetőség/adottság szerint.
 
Tudom, és szinte már szégyellem magam, de ismét elő kell vennem a vallást és az ő bűneit. Számomra elfogadhatatlan, hogy a természetes (vagy másik oldalról nézve isten által adott) emberi test valamilyen módon bekerült a bűn, a rejtegetendő kategóriába. Feltételezem (aztán majd vallástudorok kijavítanak) ha istennek olyan gusztustalan vagy szemérmetlen lenne az emberi test látványa, akkor biza nem egy szál farkincában (© Morvai) vagy punciban születnénk (ráadásul jó kis trutyiba csomagolva), hanem subába burkolva szépen illedelmesen, ha mégsem, akkor is kijárna minimum egy kacagány. (Melelleg ha meg egy másik istennek körülmetélve jönnek be a fiúk, akkor miért nem úgy teremtette őket..) Cirka pár száz év alatt sikerült eljutni a görög világ deli sportolóitól, a természetességtől (ami nem egyenlő pogánysággal) a csikorgóan szemérmes, mindent rejtegő, a perverzió melegágyául szolgáló, alaposan beburkolt közszeméremig. Ehhez képest a kínai nagyfal bakfitty, ráadásul azon már akár kerékpározhatnak is a bátrabbak, a természetesség elfogadásához pedig tán még kell ismét pár száz év.
 
Az utcán, közterületen, bárhol ahol sok ember megfordul(hat) készített, részben vagy teljesen meztelen testeket ábrázoló fotóknak, videóknak piaca van. Van rá igény, mert izgalmas (ha úgy tetszik perverz), ahogy szokatlan helyen, szokatlan körülmények között bukkan fel. Ha kicsit megkapirgálom, akkor inkább nevetséges és kicsit szánalmas, hisz semmi extra nincs egy-egy meztelen testben, nekünk is van olyan és (a szerencsésebbek) többet is láttak már. Mégis, ennyit sikerült végigverni az évszázadokon, hogy egy mell, punci, vagy farok látványa automatikusan és kizárólagosan a szexualitást juttassa eszünkbe, esetleg kevésbé szerencsések esetében a bűn enyhén kénes lehelletét vizionálja borzongó nyakukba. Pedig egyszerűen kezdődik.
 
Egy gyereknek nem bűn, nem szeméremsértő, nem rejtegetnivaló szégyen, egy gyerek kiváncsi, neki érdekes, hogy ha ellenkező nemű testét látja. Mivel egyetlen gyerek sem hülye, gyorsan rájön, hogy ha az bizony titkolnivalóan izgalmas, amiről csak fantáziálhat, hisz az neki tilos/titkos. Majd összerak a fejében valamit, amit egész életében cipelni fog, ha nincs szerencsénk, akkor azt, hogy a gyerektest kivánatos.
Ez lenne az egészséges, sőt normális felnőttkor indítása?
 
Kérdem én, nem egyszerűbb elmagyarázni? Fáj az a szülőknek ha a gyerek tisztán lát? Miért kell serdülő vagy felnőtt koráig olyan kérdések körül vakon tapagatóznia, amit már akár 5 évesen is tudhat? Vagy az a normális ha egy 10 éves gyerek még mindig azt hiszi a kóbor kutyák a pályaudvaron laknak, és csak azért vonatoznak az utcán?
 
A kiskutyákat pedig közelről a méhecske, messzebbről a gólya hozza.
 

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr891420519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha ezzel a bejegyzéssel a gyerekek megfelelő szexuális felvilágosítása érdekében kampányolnál, szólok, hogy hangosabban kéne...

Mellesleg, ha teljesen természetes lenne számunkra az emberi test, magától értetődő, hogy kinek mije van és mindegy hogy néz ki, akkor a plasztikai sebészek éhen halnának. Meg a többi mindenki :D
@Vorg a Halhatatlan Báró: eredetileg az első anyagok egyike az lett volna, de töröltem publikálás helyett. most (olvasva a hivatkozott cikket) ismét előjött, és sokkal kultúráltabban tudtam írni ;-)
az előző mindenképp korhatárosra sikeredett :-D
maradt mostanra ez.
hangosabban nem tudok, egy-egy átlagos anyagot (mostanra) 140-180 ember olvas el, a hozzászólók arányát látod, most kb ennyi sikerül :-)
index címlap esetén 4000 fölötti olvasó jön össze, de az valami ismeretlen algoritmus alapján működik :-))
Azért ez nem ennyire egyszerű. Mivel az ember nagyjából az egyetlen állat, amelyiket szexuális tevékenység közben nem csak a fajfenntartási ösztön hajt, hanem az örömszerzés vágya is, így bizony a felnőtt, egészséges embernek a meztelenségről bizony a szex jut az eszébe, ezért nem lenne jó, ha mindenki mindenkor pucérkodhatna, mert az erősen csökkentené a GDP-t... Persze ez nem jelenti azt, hogy egyszer-egyszer ezt nem lehetne áthágni, és meg kell kövezni azt, aki nyilvános helyen cicit villant.

Mindenesetre azért örülj, hogy nem a viktoriánus korban élsz. Én is ezt teszem :-)
@Fedor: a csirke keble és az asztal végtagja :-D
jó hogy eszembe juttattad, ez megér valamikor egy bejegyzést :)
nekem is kicsit sántít ez a bejegyzés:)
Van egy alap megegyezés, ha úgy tetszik, közmegegyezés, h ruhát hordunk utcán (részben a Fedor által megfogalmazott okokból, részben, h az időjárás viszontagságai ellen védekezzünk), otthon akár meztelenül is járkálhat bárki, ha ez neki kényelmes.
Minden kornak megvolt ez a megegyezése, még az őskorban is viseltek az emeberek valamiféle ruhát, pedig akkor még szó szem volt szeméremről:) Az ókor is jó példa, az olimpián csak férfiak vehettek részt, tök meztelenül nyomták a sportot, de a lelátón azért tógában ültek, bármennyire is szabatos volt akkoriban az élet.
Szóval, én nem értek egyet azzal, h ha valakinek úgy van kedve, mint ennek a -különben nagyon csini- kiscsajnak lekapja a ruháját az utcán és ott pózoljon. Nem mondom, h nem szép látvány, de minek? Megbotránkoztatni?
a gyerek dolog más téma... nem mondhatjuk meg a szülőnek, h mit hogyan csináljanak, miként kezeljék a meztelenséget. Van ismerősöm, aki mondta, h a lányai még nem látták az apjukat meztelenül, és erre én csak hallgattam, és nem mondtam el, h én viszont rendszeresen együtt fürdöm a fiaimmal, ahogy az apjuk is:o
Hiába van igény a közterületen való meztelenkedésre, sztem megvan ennek is a helye. Nem akarok semmit beskatulyázni, de a szex így is nagyon sok területen jelen van, a gyerekek is korán megismerkednek vele valamilyen formában, miért pont így kellene?
@Gladia Delmarre: nem sántít ez, csak -ahogy házasember is jól nyugtázta- erős csavar van benne :-)
a kiindulási és érkezési pont közt legalább 3 önállóan is kezelhető témát súrol, tehát ami végigszaladt az agyamon, azt leírtam. kicsit rövidebben, mint valójában történt de a folyamat követhető.
összességében talán nem reagálható, de nem is volt cél, külön-külön mindenki azt emeli ki, arra reagál, ami lejött, ami neki lényeges.

mondjuk úgy egy asszociációs coming out :-D
@úriparaszt: mondhatni triplacsavar:) Megérné kidolgozni külön-külön.
De akkor miért is járnak az emberek ruhában?
@aesculus: praktikus, egy jó ideje divatos, ráadásul az emberi testek egy jó része nem esztétikus ;-)
vallási tanok szerint pedig egyenesen bűn a meztelenség, hisz paráznaságra csábít.
meg gondolom ezer más ok, ami nem jut most eszembe.
@úriparaszt: túl korán kommenteltem. Elolvastam, és láttam, hogy ez egy betegesen Orbán-, nemzet és kereszténygyűlölő blog. Kár volt rákattintani...
@aesculus: a magyar valóságot olvasod kedves aesculus. ha rossz vele szembesülni, akkor nem irigyellek.
biztosítalak, hogy gyűlületről pedig szó sincs.
Ez a valóság csak a Te "valóságod".
Akármilyen köpönyegbe burkolod,akkor is kilóg a lóláb.Ömlik belőled a keresztény gyűlölet,és bármennyire is tagadod,igenis Orbán és nemzet útálat árad árad a kiizzadott írásaidból.
Úgy érzem,itt Magyarországon rosszul érzed magad,mert állandóan hadakoznod kell a nagy többséggel.Ne erőlködj!El is lehet ám innen menni/ahogy GYF ajánlotta/.Oszt megoldódik az állandó ellenérzésed a keresztény magyarsággal szemben.
A többség pedig marad,mert Magyar,Keresztény és Nemzeti.
A mai magyar valóság nem Orbán "önkoronázásáról" és az egyházak túlzott befolyásáról szól. Hanem a kormányzat mérhetetlen korrupciójáról, Sukoróról, a rossz gazdaságpolitikáról, az élhetetlen és koszos Budapestről, a bűnözés miatt rettegő megyékről, a terménylopások miatt leálló mezőgazdasági termelésről egyes régiókban, a csőd szélére sodort önkormányzatokról, az jobb fizetésért, megbecsülésért elvándorló orvosok hiányában ellehetetlenülő egészségügyről, a liberális oktatáspolitika miatt lezüllő köz- és felsőoktatásról. De itt ezekről nem lehet olvasni.
@"G"-pont: elárulod melyik az a többség, amelyikhez te tartozol? mert az nem derül ki egyértelműen az írásodból.
@aesculus: talán levehetnéd a szemüveged és akkor látnád is miről és mit írok.
amiről te olvasni szeretnél, az nem az én blogom témája, ezren tocsognak benne jelenleg is, azon én már átléptem, egyszerűen nincs értelme írni róla. nekem ez a nyolc év egyszerűen sötét múlt.
helyette kiváncsian várom, mi lesz jövőre, mit hoz az új kormány, mennyiben fog különbözni a jelenlegitől.
ha csodákra vársz, rosszul teszed. a következő (várható) kormány ténylegesen bizonyított nekem. ha személyesen, neked okozott volna a fidesz csinovnyikok helyi apparátusa több tízmilliós kárt, ha te dolgoztál volna éveken át napi 16 órát, amiatt hogy a fideszes politikusok gusztustalan módon kitúrnak az évek óta épített üzletetból (nem pártüzlet, semmilyen párt tagja nem vagyok) akkor lehet máképp beszélnél és nem várnál el olyan dolgot tőlük, amire képtelenek. lehet téged ez nem érdekel, vagy nem vagy rá kiváncsi, de itt vidéken fidesz vezetés (önkormányzat) alatt pöckölik egymásnak a 100 milliós üzleteket, szinte köztudott a tízmilliós kenőpénzek útja, sorsa. és tudod mi az érdekes? még az mszp-s ellenzéknek se áll érdekében erre fényt deríteni, hiszen ők is vastagon benne vannak.
tudod, ezt hívják úgy hogy nagykoalíció.
te ezt várod, én pedig ezt nem szeretném.

a vallás ostorozása nem véletlen, a hátamon feláll a szőr amikor azt hallom kötelező akarják tenni a hit- és erkölcsoktatást.
ugyan ki fog itt erkölcsöt tanítani?
a hitoktatás pedig elvileg fel se merülhetne, hisz magánügyed milyen hitű vagy, senkit nem érdekel. ha ráerőszakolod a gyerekemre, akkor megakadályozom, bármi áron, mivel sem neked sem másnak nincs joga hozzá. ennyi.

talán nem ártana úgy is olvasni, ahogy írják és a helyén kezelni az olvasottakat.
amit te szeretnél, a jelek szerint, hogy mindenki úgy gondolkozzon ahogy te. nos, a világ nem ilyen. nem fekete-fehér, amiben valaki a rossz és valaki a jó **. próbáld meg máok szemével nézni, hidd el tanulságos.

**esetleg észak-koreában még működik, nálunk szerencsére már nem.
@"G"-pont: ja, látom leírtad.

barátom, te nagyon tudatlan vagy. te hiszel és nem látsz.
szerinted mennyi az a keresztéynmagyar? nos ?

Segítek, 11 érted tizenegy százaléka a felnőtt lakosságnak _állítja_ magáról, hogy az egyház tanítása szerint él. EZ neked többség?
ejh, agymosott.
de, hogy keresztény nem vagy az biztos. vagy nem tudod mit jelent.
@úriparaszt: Németországban, Ausztriában, Angliában is van hit-és erkölcstan. Ami-nevében is benne van-nem csak hittan. Lehet választani. Bár lehet, hogy a magyar iskolások már olyan fokon vannak, hogy nincs szükségük erkölcsi nevelésre (ahogy tesiórára sem alsóban. Vagy hazafiságra az iskolában. Vagy magyar irodalomra. Vagy zeneoktatásra, Kodály hazájában). Egyébként félreértettél, nem szeretném, hogy mindenki úgy gondolkodjon, mint én. Tőlem lehetsz militarista ateista, vagy akármi.
@úriparaszt:
"Én csak annak a statisztikának hiszek amit én hamisítottam"
Nem a gyakorló hívőkről van szó,T.úriparaszt,hanem a nemzeti és keresztény érzelmű magyar állampolgárról.66% jó lesz ebből a nagy merítésből?A ti 1-2% százalékotokat a magadfélék szeretnék feltupírozni.Nem megy, T.úrit.Neked a konzervatív gondolkodás már agymossottságot jelent.Megkímélhetnél (így ismeretlenül ) a jelzőidtől.Ne felejtsd el, hogy a magunkfélék toleránsok egy darabig.
Azért további jó elmélkedést és írogatást kívánok neked.Ha nem csúszol le a Balog Artur szintjére, még tán szóvivő is lehet belőled

Oszt Jóccakát
@aesculus: tudod, nem szeretnék énnagy dolgokat. alapvetően annyit, hogy egy felnőtt ember választhasson mit szeretne, hogyan érzi jól magát.
ezt az élet teljes területére értem, olyan megkötéssel, hogy másnak ne kozzon kárt.
tehát engem nem zavar ha te keresztény vagy, nem zavar ha homoszexuális vagy, nem zavar ha rovásírással, nagymagyar legendákat írogatsz. nemis zavarhat, mert nemokozol vele sem erkölcsi, sem fizikai, sem anyagi kárt.
ha a saját erkölcsi normáidat próbálod meg rámerőszakolni, vagy tőlem távolálló erkölcsi normák mögé bújva próbálsz meg engem a magyarságomból kirekeszteni, nemzetellenesnek beállítani, nos az zavar.
azért mert szerintem nem attól a magyar a magyar, hogy területi követelések mellé áll, hogy templomba jár, vagy támogat-e egy-egy pártot.
a magyarságtudat mindenkinek mást és mást jelent. sokat beszélgettem annó csehszlovákiai magyarokkal. nos, ők igazán magyarok. de érdekes módon nélkülözik az általam felsorolt hibákat, vagy hibának tartott dolgokat.

lehet furcsállod, de az én posztjaim a rendpártiságról, az egyenlő elbírálásról, az egyenlő esélyekről, az közösen elfogadott értékek elfogadásáról szólnak.
ha a hangvétel neked bántó, az azt jelenti, hogy más az ingerküszöbünk.
nem leányregény betéteket írok, hanem úgy ahogy látom, ahogy visszadni tudom azt amit gondolok.

nem vagdalkozom, hanem személyes tapasztalatra, személyes példákra alapozva alkotott bármilyen karcos véleményt.
csak annyit várok el,gondolja végig az olvasó miért írtam amit írtam.
@úriparaszt:
JA....Bocsáss meg kérlek,hogy tudatlan ostoba fejem megzavarta Uracskád elmefuttatását.Nehogy felbosszantsd magad egy otkalan emberke buta véleményén.Inkább elmegyek és meggyónom bűneim,addig te nyugodtan oszthatod az észt.
@"G"-pont: a 'keresztény érzelmű' az a műanyag keresztény, a hit mellékterméke, kirakati bábu.

ha úgy tetszik máz. a többség ilyen, tehát tényleg többségről beszélsz.
aki templomba jár vasárnap, hétköznap pedig szétlopja a tsz vagyonát. ezt ismerjük 40 éve.

tudod, tízparancsolat. röhögni fogsz, többet betartok belőle, mint a 'keresztény érzelműek' döntő többsége.
@úriparaszt: "ha a saját erkölcsi normáidat próbálod meg rámerőszakolni": ma Magyarországon egyetlen dolgot erőszakolnak az emberre: a nihilista, "liberális" szemetet. Ha valaki nem toleráns a melegfelvonulással, a tüntetők szétverésével, az kereszténygyalázó színdarabokkal és filmekkel szemben, azt nagyon nem tolerálják... Nem emlékszem, hogy 1998 és 2002 között, a "terror éveiben" bárkit is figyeltek volna, jár-e templomba, vagy miben6kiben hisz. Persze lehet, hogy most lesz "csuháskommandó" és minden iskolásnak KÖTELEZŐ lesz KATOLIKUS hittant tanulnia, attól függetlenül, hogy protestáns, zsidó, vagy ateista-e. De ennek szerintem kicsi a valószínűsége... Egyébként Viktor alatt egy dolog volt tilos: a neonáci szerveződés és vonulás. Most-mikor tombol a "tolerancia"-ez szabad. Lehet vele menni külföldre, hogy itt mekkora a náciveszély.
@úriparaszt: akkor a tízparancsolat mégis közös nevező? Azt mondtad, hogy a kereszténység más erkölcsi normákon alapszik. De a kereszténység a tízparancsolaton is alapszik. Itt valami nem ok akkor...
@aesculus: nem, ezzel kapcsolatban is volt egy bejegyzésem.
én azt tartom kereszténynek,aki a típarancsolatot, mint alap életviteli szabályozást elfogadja, legalábbis igyekszik elfogadni. sőt ezen túlmentem és redukáltam összesen négy pontra.
ha valaki úgy olvassa, akkor vallásgyalázó poszt, ha értelmezed is miről írok benne,akkor egy mindössze egy kívánságlista, ami arról szól milyen kevés is elég lenne a harmonikus egymás mellett éléshez.
hangsúlyozom, az értelmezése attól, függ milyen oldalról közelíted meg.
@aesculus: a nácizmust hagyjuk, jelenleg egyzerű politikai porhintés. nincs valós náci veszély. mellesleg akik ezzel dobálódznak nincsenek tisztában a 'náci' jelentésével.

a liberalizmus != nihilizmus

a másság elfogadása azt jelenti én elfogadom, hogy te keresztény vagy de te fogadd el hogy a szomszédod mohemedán vagy homoszexuális.

a felvonulásos téma más kérdés, ott érthetően nincs közös nevező, de lehetne javítani rajta úgy, hogy mindenkinek elfogadható legyen.
ehhez viszont párbeszéd kell, nem kinyilatkoztatások.
szerintem.
@úriparaszt: valóban porhintés lenne, de ezzel már kétszer nyertek választást, és jelenleg ezzel házalnak a világban a szocik.
A hatodik kerületben lakom, a ház harmada-fele zsidó, afroamerikai és más bérlőkből áll. A blogodból ítélve szerintem én jobban elvagyok velük.
@úriparaszt:
Az Isten áldjon meg! Te betonfejű neoliberális
okoskodó isten barma.Gusztustalan vagy,mint az írásod címe,de remélem jól aludtál.
@aesculus: nyugi, most tuti nem nyernek és ez így van jól.
ha képesek ellenzékben megújulni (úgy legyen, de nem hiszem, hogy egy ciklus alatt sikerül), akkor még lesz szerepük, egyébként nem.

a fidesz nem volt képes megújulni, ezért nem kell nekem. ha a kormányzással képesek fejlődni is, komolyan veszik a nehézségeket és megoldásokat hoznak, akkor változni fog róluk a véleményem.

a jobbik csecsemőkorban van, szerintem ott is marad ha így folytatják, ott a miép példája.
ha kormányra kerülne hipergyorsan bukna.

mdf nagy túlélő, most van esélyük eltűnni, meglátjuk mennyi kiábrándult szavazót gereblyéznek össze..

szdsz már nincs, szót sem érdemel.

az lmp szerintem nem tudja elmondani sem pontosan mit szeretne, így maradnak ahol vannak.

nagyjából, erősen sarkítva így látom.

másik fele:
nem tudom mit jelent a 'más bérlő'? zsidó, afroamerikai semmit nem jelent nekem, a zsidót tán fel sem ismerem (hacsak nem ortodox) utcai ruhában, négerekkel semmi bajom, vannak dél-afrikai barátaim, jókat bulizunk együtt.
nem értem mire gondolsz a 'jobban elvagyok velük'-kel. úgy vélem nem érted, aki engem nem piszkál, az nem zavar. akkor se ha eszkimó, vagy ha mongol vagy akárki.
lehet tőlem még hitgyülis is, pedig azt vallási szempontból az aljának tartom, _ha_ nem akar erőszakosan téríteni.
Visszatérve a postban emlegetett videóhoz:
Mint látszik, a csaj meztelenkedése egyáltalán nem zavarja az arra járó embereket. Sőt inkább örömöt okoz egyeseknek, akiknek máskor nem jut ki a jóból, de most végre élőben láthatnak egy jó csajt pucéron. Fotózzák, videózzák az arra járók, stb.
Tehát a _többség_ számára a dolog rendben van. Akinek nem tetszik, az elköltözhet Vatikánba, nincs szükségünk a műfelháborodásokra. ;)
@Avatar: szerintem azt nem tudjuk mekkora réteget zavar/nem zavar :)
én nem tartom elfogadhatatlannak, ha alkalmanként ilyenbe futok, nem zavar. gondolom ha naponta többször, akkor hümmögnék rajta :-)
az a változat, ahol dugnak, illetve széklet/vizelet eregetés publikus helyen, az már necces, nem miattam, mert max a véleményem nem lesz jó a szereplőkről, gyerekek szempontjából már erős, nehezen magyarázható.
süti beállítások módosítása