Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/04/23/balog-zoltan-dunamelleki-reformatus-egyhazkerulet-belvaros-ingatlan/ ... (2024.04.23. 11:19) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.09.29. 16:56 úriparaszt

Rendőrfogsor

Címkék: agresszió hiánya sün tisztelet intézkedés rendőri

 Sokadszor futok neki ennek a témának, úgy látszik még jó darabig nyitott marad. Az index mai cikke szerint egyre több rendőrt vernek meg, egyre jobban terjed a nézet, mely szerint nincs igazi következménye annak, ha valaki az intézkedő rendőr ellen fizikai/verbális erőszakot alkalmaz.

Ez érthetetlen és elfogadhatatlan. Amint egy-egy rendőr kicsit durvábban nyúl a feltételezett, felismert, vagy azonosított bűnelkövetőhöz, szabálysértőhöz, abban a pillanatban megjelennek a különféle feltűnési viszketegségben szenvedő jogvédők, ingyenreklámra, fényezésre vágyó ügyvédek és tanácsadók, ha esetleg véletlenül nem az idei nyáron barnult le az elkövető, akkor az összes kisebbségi baszás ott veri a nyálát, azonnal feltűnik egy Járóka vagy egy Mohácsi, hisz tűrhetetlen és megalázó ha a bűnöző jogait valaki megsérti avagy megsérteni készül.

Nos, a bűnözőnek, szabálysértőnek vannak jogai. Vehet például levegőt. Nem sokat, de vehet. Joga van nem maga alá szarni, kaphat egy kis vizet, hisz meg kell érnie az eljárás megindulását, befejezését. Ja igen, joga van ügyvédhez, ehhez lebonyolíthat maximum egyetlen, akár ingyenes telefont. Ennyi.

Nincs joga az eljárás során semmiféle kéz és láblengetéshez, vagy bármilyen testmozgáshoz, ami az intézkedő rendőr ellen irányul. Nincs joga a kezében, zsebében, fültövében vagy segglyukában semmilyen tárgyat tartani, ami fegyverként használható. Egyáltalán semmit nem tehet, ami erőszakos cselekménynek minősül. Ha akár csak az orrát akarja megvakarni, ahhoz is kérjen engedély, és ha a kezét gyorsabban mozdítja, mint kellene, akkor számoljon azzal, hogy a füle az arcába lapul, a foga pedig a kezébe, vagy a földre kerül. Tanulja meg végre, hogy még az erőszak látszatát is kerülnie kell.

Persze vannak sajnálatos kivételek, nos ezeket magunknak kell elkerülni. Jellemző még a kormányellenes happening, ahol könnyen öncélú rombolásba, pusztításba hajlanak a dolgok, majd törvényszerűen feltűnnek a droidruhás klónok, ekkor mindig akad pár tucat szarkeverő, aki ellenállhatatlan vágyat érez az összecsapásra, a szájkaratéra, a dobálásra. Ekkor, illetve azonnal, amint ilyesmi van kialakulóban, bizony szégyen a futás de hasznos. Lehet érdeklődve nézelődni a partvonalról, de a könnygáz nem ismeri az ártatlan kívülálló fogalmát.

Apropó, próbálta már valaki az USA-ban az intézkedő járőrnek úgy átadni a jogsiját, útlevelét, hogy hirtelen mozdulattal a belső zsebe felé nyúl? Gondolatban tegyünk virágot a sírjára.

 

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr451416005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szájkaratéra, ez az anya után a legszebb szó, amit ma hallottam. Ja, volt még pár szeretlek is :)

Sünt kiabálni meg nagyon poénos, lépten-nyomon ebbe botlok. Remélem, nem én vagyok az egyetlen, akit ez már fáraszt. Meg a napi politikai és szociális mocsok.
@Vorg a Halhatatlan Báró: nem csak téged fáraszt, sokakat. legalábbis az én ismerősi, rokoni, baráti körömben. gondolom nem vagyunk ufo-k, tehát sokkal többen lehetünk.

és hangsúlyozom, a rendőrségünk pont annyit ér, mint amennyire tartjuk. nincs más szervezet erre a funkcióra (a gárda ezer oknál fogva alkalmatlan), tehát ebből kell működő és ütőképes szervezetet faragni. nem érdekel melyik párt teszi ezt, csak legyen.
Na, amíg olvastam a posztot, az járt a fejemben, amit végül az utolsó két sorban leírtál:)

A rendőrség nem csak azért lett ilyen, mert ennyire tartjuk... legalábbis nem ez a kiváltó ok, hanem amit te is megfogalmaztál. Töketlenkedés, nem egyértelmű intézkedési hatókör (mármint, h pl. a jogvédők bele tudnak kötni bizonyos szitukba... ez egyébként gondolom, usában is így van, jönnek a jogvédők bizonyos helyzetekben, csak 99%-ban lekoptatják őket, mert nehogymár csicskázzanak a rendőrséggel). Ha az lenne leírva, h a rendőri intézkedés alatt levegőt is alig vehetsz, akkor így lenne. De nem ez van, vagy ha ez is van leírva, nem tudatosítják az emberekben, sem a rendőrben, h ezt számonkérheti.
Amíg ilyen szabályozása van a rendfenntartóknak, addig a világon semmi nem fog változni. Ha a pol.korrektség a fő szempont és nem a törvényes rend betartatása, az siralmas. Olaszországban a city police még vitázik veled, tényleg szabálytalanul parkoltál-e, de próbálj egy carabinierivel vitázni bármiről...Úgy fog farba rúgni, hogy az ánusz gyűrűd kiesik a szádon ha nem harapsz rá időben. Valami hasonló kéne nálunk is. Általános és egységes politikai támogatás, megbecsülés, és olyan jogvédelem, ahol egyazon esemény két elkövetőjével szemben nem születhet egymással szöges ellentétben álló ítélet.
emberi gondatlanság hogy nincs rend
ilyenkor arra gondolok, miért nem közös blogot nyomunk:D
Reggel megint rdiót hallgattam, és mi volt benne? egy usa-ban élő nőt kérdeztek a rendőri intézkedésről. a következőket mondta egy közúti igazoltatásról:
1. mindig csak valamilyen ok miatt állítanak meg autóst (pl. gyorshajtás, záróvonal átlépés, előzgetések, belső sávban haladás- ez még egy érdekes dolog volt), sima igazoltatás nuku.
2. általában érkezik a helyszínre egy másik rendőrautó is.
3. a sofőrnek a kocsiban ülve kell várni a rendőrre, aki köteles a kezét a pisztolyán tartva megközelíteni a járművet.
4. iratok elkér, az adatok lekérése alatt a sofőr továbbra sem mozdulhat, matathat, kezek a kormányon.
5. a rendőr visszaadja az okmányokat, kitölti a "ticket"-et (gondolom, olyan bírság féle elnevezése), és viszlát.
6. a rendőrrel nem lehet alkudozni, senki meg se próbálja, mert következményei lesznek.

Szóval egyszerűen van respect, vagy egy bizonyos szintű félelem, tartanak attól, h a kartonjukra kerül valami apróság, ami befolyásolhatja a továbbiakat.
Sztem úgy ahogy van, meg kellene reformálni a rendőrséget is, nem félni attól, h rendőrállam leszünk, hiszen, ha a rendőrség nem működik jól, nincs mitől tartani, persze, h előbb utóbb eljön a böjtje az egész puhapöcs vezetésnek.
@azallamenvagyok: mert kell szalonképes és büdösbögre sarok is, úgy teljes az élet :-)
van amikor nem vagyok hajlandó szépen, kultúráltan, szalonképesen fogalmazni, sőt nagyon magyarázni sincs kedvem, csak úgy kiönteni ami az agyamban jár. no ez egy olyan blog. ezt nem tartom fröcsögésnek (attól még másnak lehet az) de elismerem, baltával faragott a posztok nagyrésze :-D

OFF:
teszek má' ide oldalra valami kedvenceket is, csak nem mélyedtem el igazán az oldaldobozok szépségeiben, csak azt faragtam meg ami kellett az alaphoz...
el kell fogadni azt ami van. a rendőrség most éppen ezen a szinten van. nem új rendőrséget meg ilyen baromságokat kell alapítani, mert egyrészt azt senki se fogja elfogadni és meg is szüntetik amint lehet, másrészt pedig nincs semmi értelme, mert ugyanúgy emberek csinálják azt is, ahol előbb-utóbb megjelenik az ügyeskedés a korrupció és a bűnözés. igen. a rendőrségben is van ilyen, mindenhol a világon. sőt... az is előfordul, hogy rossz intézkedéseket hoznak mondjuk egy olyan helyzetben amire nem volt példa még a magyar demokráciában (lásd tv-ostrom balhé és hasonlók). a rendőrséget kell megreformálni és nem bohóckodni az utcán a baromságokkal. a bűnözőnek pedig ne legyen annál több joga mint ami a posztban is elhangzott. teljesen egyetértek.
Vajon ki fogja megreformálni?
Ne kapjodjatok, költői volt :)
süti beállítások módosítása