Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • pollutio: @Neytiri1: Dezső! mandiner.hu/belfold/2024/03/irodalomtorteneti-szenzacio-elokerult-egy-kosztolan... (2024.03.28. 11:35) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.09.21. 10:42 úriparaszt

Rasszista mocsok

Kedves cigány felebarátaim, a kérdés jó volt, csak épp rosszul feltéve.
 
"Elvenni viszont szinte mindent sikerült már... Két dolog maradt, amitől még meg lehet bennünket fosztani: a magyarságunk és az életünk... Mindkettőre fáj a foga ennek a képmutató "nemzetnek". Képmutató, mert nemzetként azonosítja magát, miközben "faji" alapú magyarságról beszél... Mi nem lehetünk magyarok...Miért?"
 
Mert a nagy semmi mellett adtunk egy mintát. Egy olyan mintát amit mi magunk is 1000 éve tanulunk, csiszolunk, ami nem tökéletes, de itt van valahol európában. Több száz éve vagytok itt, több száz éve képtelenek vagytok megtanulni, mit tartunk emberinek, mit tartunk elfogadhatónak, mi kell ahhoz hogy embernek nézzünk benneteket. Értem, persze az ősi, sátoros gyökerek.
 
Nos nekünk is vannak gyökereink, mégsem lakunk sátorban/putriban, nem lovon járunk dolgozni, nem nyilazzuk le első körben a nekünk nem tetszőket, nem szarunk a ház mellé, megtöröljük az orrunkat ha taknyos, naponta váltunk alsóneműt, kimossuk a ruhánkat ha koszos/büdös, levágjuk a füvet a ház körül, kiirtjuk a gazt, felsöpörjük a járdát, tisztán tartjuk a lakást/házat, iskolába járatjuk a gyerekünket, hogy tanuljon is valamit, keressük és nem várjuk a munkát, (a rohadt multi nekünk sem jár házhoz), szégyelljük ha segélyt kell kérnünk. A mocsokból kimosakodni nem pénz kérdés, igény és akarat. Folyamnyi példát írhatnék, van értelme? 
 
Messze nem tökéletesen tesszük, nem is mindannyian, de többségében legalább törekszünk rá. Ti is?
 
Ideje felkötni a gatyát ha nem akartok rezervátumot, újmagyarok.

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr481396371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hehe, a kettős mérce ért a gyűlöletkeltéshez:s szerencsére a kommentelők java látja a helyzetet

az alapvető kérdés az egésszel annyi maradt: mit kapott a cigányság en bloc? Miért? Kapnia kellett volna valamit?

De tényleg ezer sebből vérzik a szöveg, a mögötte rejlő üzenet, s a nagy fájdalmam továbbra is a büdösmagyarozás és a cigányozás. Állampolgározzunk már, és kész.

De ugye ahelyett, hogy kikaparnánk magunkat a szarból, és ehhez kérnénk támogatást (természetesen nem faji alapon), nagyon jó a sírás, meg a büdösmagyar hibáztatása.

Amúgy az átlag cigányokat sajnálom, szerintem tényleg nem látják, hogy van másik út is a számukra, és pont az ilyen hangadók miatt nem látják. Ez az amikor a jog- vagy érdekvédelem árt a védett csoportnak érdekeknek...
@azallamenvagyok: nem túl de azért elég messze tőlem :) laknak cigány családok. 4 putri, egy visko. a visko tiszta, rendes, apu/anyu dolgozik, 3 gyerekből kettő iskolába egy ovodába jár. nem sok mindenük van de az tiszta, megbecsült. a lovaikat jól tartják, a mai napig fuvaroznak velük. a másik négy a 'klasszik' senkiházi , retkes család.
mit lehet még tenni, ha ilyen közelről sem látszik a másik út?
Nem sokat tudok ehhez hozzáfűzni, a kettős mérce poszt gyalázatos, és ezt nem magyarként írom, hanem, ahogy a házasember is fogalmazott állampolgárként.
Mindkét oldalról (Mi és Ti... azt hiszem, ez az aposztrfálás sosem fog megszűnni) elítélem ezt a mocskolódást, hibáztatást, az ujjal mutogatást. Mindkét félnek be kellene látni, h engedményekre van szükség a másiktól.
(épp tegnap láttam egy részletet az egyik kereskedelmi tv műsorából, ami egy mintafalut mutatott be, magyarok és cigányok együttélése békében, mindenki dolgozik, a gyerekek oviba, iskolába járnak, az osztályok vegyesek, a kocsmában egy asztalnál ül a cigány és amgyar ember, az uborkát mindenki maga termeli és adja el, nincs lopás, a renitensekkel elbeszélgetnek (mondjuk ezt nem tudom pontosan hogyan zajlik)... nekem kicsit stepfordi-feleségek fílingje volt, de inkább legyen az, mint a gyűlölködés).
@Gladia Delmarre: igazából csak dönteni kellene, hogy merre tovább, mert a topogás most épp sokat ront. aki ismer tudja, hogy mindenféle megkülönböztetés ellen vagyok, amennyiben nem sérti senki jogait a másság.
de.
ha minimális együttműködést, hajlandóságot, akaratot, elszántságot sem látok a változásra, akkor akaratom ellenére is kialakul az 'azok' halmaz, amit épp most 'cigány' címkével látok el. nem probléma ha az udvaron vagy ház előtt guggolva várja valaki a sült galambot, de ne várja tőlem hogy odavigyem. legfőképp ne _követelje_. ha ezek mellett még másnak is kárt okoz, akkor nem akarom a környezetemben látni. lehet durva, de akkor legyen inkább rezervátum (és nem börtön, ahová mégiscsak én viszem azt a rohadt sült verebet), szedjük össze egyhelyre ami összevaló. lehet csinálni belső termelést, belső piacot, szépen, mint a nagyok. ehhez még bőrszín sem kell, fehérből is mehetne sok oda.
lehet nem demokratikus, meg szandállal tiporja az emberi jogokat, de ha az usában lehet, akkor talán nekünk is. a rossz példa is példa, hátha mi jobban csináljuk.
_ez_ persze csak egy végső megoldás. de ha pár évtizedig még marad (vagy épp romlik) a helyzet, akkor már a saját érdekükben fognak odavonulni, megelőzendő a pogromokat.
@úriparaszt: optimista vagy a pár évtizeddel... sajnos a demagógia már beszivárgott a politikába (SzDSz), a közéletbe (Tarka Magyar), az újságírásba (Index), amire meg is érkezett a válasz: Jobbik, Gárda, kuruc.info. Inkább egy évtizeden belülre saccolom a polgárháborúhoz közeli állapotok kialakulását...
Az a baj, hogy a szükséges lépések idővel tényleg egyre durvábbak lesznek, a közmunkával való ijesztgetést, a gyerekek iskolába járatásának elmulasztása miatti börtönt már 10 évvel ezelőtt be kellett volna vezetni. MINDENKIRE.
@úriparaszt: én úgy látom, h a változás azért sem tud megindulni, mert mindig vannak ilyen gyűlöletszítók (mindkét oldalról), akiknek a hangja nagyobb, mint azoké, akik a megoldást tudnák nyújtani.
Egy erőszakos integrációra (megszoksz vagy megszöksz) jogvédők ezrei ugranának (ahogy ugrottak is pl. hogy segély csak akkor, ha a gyerek iskolába jár, ha közmunkát vállal a segélyezett stb), pedig én igenis ebben látom a megoldást. Nem azt mondom, h hagyják el a cigány hagyományokat (ami azért mára jelentősen megkopott), de igenis, lehet kényszeríteni arra, h a gyereket oviba, iskolába járassák, hogy a lakásban akkor is legyen tisztaság, ha 10-en laknak egy szobában stb 8amiket felsoroltál te is). éljen emberként, és akkor nem lesz megkülönböztetve.
A másik félről meg mi várható el? Az, hogy a cigányembernek is adjon munkát, adjon esélyt, h bizonyítsa, jó ember, dologozni akar. Ne használja ki, h cigány, ne dolgoztassa éhbérért (ahogy mást se!) stb.
nem tudom, h egy rezervátumféleség jó ötlet-e... én valóban idealista vagyok, még hiszek abban, h előbb-utóbb mindenki felfogja, h a békés együttélés a megoldás. hát, ez most nagyon naiv volt, tudom:) de a környezetemben élnek cigányok (a szomszédban is vegyes pár él, a férfi roma, ő neveli a nő fiát 2 éves kora óta), a fiaim csoportjában, osztályában több cigány kisgyerek is van, nincs semmi probléma belőle (a gyerekeim azt sem tudják mi az, h cigány). A szülők dolgoznak, a gyerekek tiszták, fizetik az osztálypénzt, szóval számomra ugyanolyanok, mint a másik 20.
tegnap alig bírtam elaludni a kettős mérce-poszt után.
már nagyjából leírtátok, amit én is gondolok az egészről, úgyhogy csak annyit ehhez, hogy most voltam először egy fodrásznőnél, aki bizony cigány. elmesélte nekem, hogy amíg nem talált munkát, elment takarítani, hogy megéljenek, nehéz időszak volt, de megvolt, megoldották. hát igen. mellesleg a legkedvesebb fodrász volt, akinél valaha jártam. semmi flanc meg megjátszás, hanem igazi kedvesség meg odafigyelés.
@Komikaze: a (sajnos) ritka kivételt láttad, munka közben. az, hogy mennyi és milyen cigányt látsz, jelen pillanatban lakhely kérdése. úgy vélem napjainkban a kisvárosok a legbiztonságosabbak, de elindult egy folyamat, ami láthatóan nem vezet jóra. a régebbi -jellemzően lassan pusztuló- lakótelepek már kezdenek gettósodni, a lakásárak zuhanak, a környezet, az élettér pusztul, a közbiztonság romlik. ha jó helyen laksz (középosztálybeli kertváros, új, drágább lakópark..stb) akkor jó darabig nem találkozol rossz példával. cserébe elég ha a gyereked oviscsoportjában, iskolai osztályában van egy-két vagy több beilleszkedésre alkalmatlan romacsalád sarja, azonnal találkozol a fenyegetéssel, félelemmel. van ahol kezelni tudják (tanárok, nevelők) van ahol nem.
én is roppant toleráns voltam, amíg a fiamat nem fenyegették meg, azóta valahogy másképp látom a dolgot. soha ne kerülj ilyen helyzetbe, de biztosítalak, hogy ha előfordul, te is gyorsan eljutsz a fegyvervásárlásig. békés ember vagyok, erőszakot csak önvédelemből alkalmazok, ha tehetem inkább elvonulok, hátatfordítok. ha tehetem.
továbbra is tartom, nem csak a cigányok ilyenek, ez nem cigány hanem emberi tulajdonságok, csak épp most valahogy jobban látszanak (a cigányok).
másrészt (ezt is sokat mondtam/írtam) egy-egy politikus, vezető tisztségviselő még mindig sokkal kártékonyabb, mint egy egész putrisor.
@úriparaszt: Nem vagyok egy idealista ebben a kérdésben: Ózdon nőttem fel, és dolgoztam az ottani Családsegítőben is. Láttam, látom mindkét oldalt, sőt, nagyon-nagyon szélsőséges példákat. Ez az egész kérdéskör éppen ezért (sem) nem hagy hidegen. A fodrászos példával csak megerősíteni akartam, hogy igen, van másik út is, járható út.
na, az előbbit én írtam, nem a házasember..:)
@Komikaze: gondolom ahány ember, annyi tapasztalat. errefelé azért én még elég konszolidáltnak nevezném a helyzetet, már amennyiben konszolidáltnak nevezhetjük, hogy több embernek van (ismerősök, barátok, szomszéd kör) valamilyen önvédelmi fegyvere, mint ahánynak nincs. ennek ellenére (vagy épp ezért?) elég kevés az erőszak, nem sok a lopás.
ami biztos: egyre kevesebben akarnak áldozatok lenni, egyre vékonyodik a jég.

@azallamenvagyok: az évtizedekkel igazad van, sokkal előbb történnie kell valaminek. remélem pozitív változás lesz, a düh az vak és történelmi tény, a pogrom során sosem válogatnak.
@úriparaszt: az a baj, hogy világméretű a dolog, pl a zsidókkal soha semmi bajom nem volt, de ha az antiszemitizmust, mint elítélendő magatartást definiáló, több állam által is aláírt dokumentumot (otthonunkeuropa.hu.et.mentha.hu/?q=node/2204) lefordítjuk magyarra (antiszemitizmus helyett magyarellenesség, Izrael helyett Mo, zsidók helyett magyarság + akualizálás), akkor ezt kapjuk:

"Magyarellenesség:

A magyarellenesség olyan sajátos kép keltése a magyarságról, amely alkalmas a magyarsággal szembeni gyűlölet kifejezésére. A magyarellenesség szóbeli vagy fizikai megnyilvánulási formái irányulhatnak magyar vagy nem magyar emberek ellen, személyes tulajdonuk ellen, valamint Magyarország intézményei, intézmények képviselői (Pásztor Albert, mint rendőrkapitány) és a magyar nép érdekképviseletei ellen.
E megnyilvánulások irányulhatnak továbbá - a magyarsággal azonosított - Magyarország ellen is. A magyarellenesség gyakran vádolja kisebbségellenes összeesküvéssel a magyarokat, valamint a magyarokat teszik felelőssé azért, ha a dolgok általában rosszul alakulnak (gyk: szegény romák a magyarok miatt éheznek).
A magyarellenesség megnyilvánulásai lehetnek verbálisak, írottak, vizuálisak és viselkedésbeliek. A magyarellenesség negatív sztereotípiákkal él, és ellenszenves jellemvonásokat tulajdonít a magyaroknak.
Napjainkban a magyarellenesség megnyilvánulási formái, kontextustól függően, a közéletben, a médiában, az iskolában, a munkahelyen, valamint vallásos közegben - egyebek mellett - a következők lehetnek:

- Felhívás a magyarok meglopására, bántalmazására, vagy meggyilkolására, a magyarokkal szembeni önbíráskodásra, illetve ilyen cselekedetekben való részvételre, valamint mindezek igazolása radikális ideológiák, vagy valamely szélsőséges politikai felfogás alapján.
- Hazug, embertelen, démonizáló, sztereotip állítások általában a magyarokkal, vagy Magyarországgal kapcsolatban, mint például a magyar nép rasszistának való beállítása, ördögi, összmagyar cigányellenesség, titkos, kisebbségek vagy szomszédos országok elleni szervezkedések emlegetése
- A magyarság mint nép felelőssé tétele olyan valós vagy képzelt bűnök miatt, amelyeket egy magyar személy, vagy magyarok egy csoportja követett el, sőt olyan cselekedetekért is, amelyeket nem magyarok követtek el.
- A magyarságot el nem fogadó népek magyarellenes cselekedeteinek (célzott lopások, erőszak, emlékművek rongálása) elbagatellizálása, mértékének, módszereinek (pl terror alatt tartás, megfélemlítés) vagy megtörténtének tagadása
- A vád, hogy a magyarság, illetve a Magyarország a magyarság történelmi jelentőségét kitalálta, illetve annak jelentőségét eltúlozza.

A Magyarország ellen irányuló magyarellenes megnyilvánulási formái kontextustól függően az alábbiak lehetnek:
- Magyarország feldarabolásának elbagatellizálása, az elcsatolások jogellenességének tagadása.
- A magyarok önrendelkezési jogának tagadása (pl. annak hangoztatása, hogy Magyarország léte rasszista törekvések megtestesülése).
- Kettős mérce alkalmazása Magyarországgal szemben, melynek alapján Magyarországtól olyan magatartást várnak el, amilyet más demokratikus államoktól nem követelnek meg.
- Magyarország vagy a magyarok ábrázolása során a klasszikus magyarellenesség szimbólumainak, képeinek alkalmazása (pl.: jobb kézfej a turul csőrében, barbár bevándorlóként való ábrázolás, Nagy-Magyarországgal kapcsolatos félelemkeltés, rasszista sztereotípiák).
- A magyar politikának és a magyarság érdekvédőinek a náci politikával való összehasonlítása.
- Az egész magyarság felelőssé tétele Magyarország cselekedeteiért."

Ijesztő, nem?
@azallamenvagyok: és ezt miért ide rakod, miért nem egy poszt-ba? ;-)))
hátha többen elgondolkoznának rajta...
a kurucinfóra akartam eredetileg, posztból meg volt mostanában annyi gyászos, hogy ez éppen nem hiányzott, majd egyszer, ha túl rózsaszín lesz a hangulatom:) viszont idevágó volt:)
@azallamenvagyok: a kuckucinfo (vagy kackacinfo, ízlés szerint) és társai következetesen tiltják a kommentelést, vajon miért? ;->>
süti beállítások módosítása