Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.05.21. 12:47 Fabius

Schmitt Pál minisztériumi fogalmazó lett?

Gyanús. Nagyon gyanús, hogy Plagi bátyánkat új szerepkörben használják föl kormányoldalon. Legalábbis csak erre tudtam gondolni mikor elolvastam EZT a minisztériumi kérdőívet és Gábor barátom alábbi véleményfolyamát:

Feleletválasztás: Hetente kevesebb, mint egyszer   - AZ MENNYI, wazze!?

Küzdök továbbá az Egyáltalán jellemző feleletopció értelmezésével is, de ebből is látszik milyen hátulkullogó vagyok.

"Szerintem a technológiai eszközök örömet visznek az életünkbe" - mer' a Minisztériumban tudnak ragzani, émmegnem!

Arra is kíváncsi lennék, hogy a következő kérdésre "Mennyire magabiztos az alábbiakban való jártasságát illetően? " adott válaszban mi a különbség az "Egyáltalán nem vagyok magabiztos" és a "Nem vagyok magabiztos" válaszok között, nekem kicsit elmosódik a határvonal.

Mivel bevallottan egy suttyó vagyok, ezért nem röstellem megkérdezni, hogy a "Valamennyire magabiztos", az milyen?

analfa.jpg

Nem tudom, lehetne kérni, hogy a következő ilyet olyan valaki állítsa össze, aki legalább minimálisan beszélni kitsi madzsar?

607 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr548736226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@dr. jenőke (jenőke): :) nem jogász vagyok, hanem mérnök és közgazdász, nem mérnök-közgazdász:)
s mellesleg több, mint húsz éve a magam fura ura

természetesen nem jogos dömötör államtitkár válasza, ugyanakkor a mai "politikai elit" vitakultúrájának, kommunikációjának, ellenzéki és kormánypárti tevékenységének teljesen természetes megnyilvánulása.

ismételni fogom magam, pedig nem nagyon szeretem, a gdp növekedéséről az ellenzék reakciója az a nagyívű bejelentés volt, hogy bezzeg a mi időnkben ez nem így volt.

Az én- tudom, stupid, hozzá nem értő,stb stb .... - véleményem szerint ez az esemény van olyan jelentőségű, hogy megérne egy fél percig megállni mellette, s elgondolkodni, hol itt a baj? S amennyiben jelen pártocskáknak lenne írni-olvasni tudó szakértője, esetleg el is mondhatná, milyen gazdasági, társadalmi, világgazdasági folyamatok okozhatják ezt a több, mint 12 éves folyamatos leszakadást, uram bocsáss, fel is lehetne vázolni valamiféle kibontakozási tervecskét, ha már a szavazatunkért ácsingóznak.

De nem ez történt, hanem dömötör államtitkár reakciója pepitában.
Erre írtam én, hogy "jogos", minek erőltesse meg magát dömötör államtitkár, ezeknek jó ez a válasz is.

"Mi vagyunk hülyék, hogy az általunk választottaknak engedjük az ilyen válaszokat, megfeledkezve arról, hogy marhaságaikat a mi pénzünkön találják ki, és terjesztik."

Ebben teljesen egyetértünk, ezt papolom évek óta.

Arról viszont nem tehetek, hogy van, aki nem tudja kiolvasni a teljesen képtelen mondataimból a gúnyt és a szatírát, s vitatkozni akar róluk.:))) Annyi időm azért nincs trollkodásra.:)

ha nem hallgatnék meg másokat és nem érdekelne a véleményük, akkor nem lennék itt, pontosan azért "pazarlom" az időm, hogy ne csontosodjak bele a magam hülyeségeibe
az mondjuk nagyon bosszant, ha pártpolitikai alapúak a megszólalások, ez tény:)
@habakuk000:
ad 1-re. Jól kitoltam magammal, ha a vita hevében nem vettem észre a jó szót. Azért klassz ez utólag is.
ad 4-re. "Hogyan lehet itt ellentmondást nem tűrően létezni?" Észérvekkel, higgadtan.
Hozzá teszem, hogy az ellentmondást nem tűrő stílus is
jobban illik egy közéleti bloghoz, mint az egymondatos, semmitmondó szófosások zsinórban.
Hódra reakció: Most te nem vetted észre a rád aggatott pozitív jelzőket, legközelebb nem pazarolom rád, ha nem figyelsz.
@atpijkamo97: Mariannak köszönhető, ő erőltette a brenchmarkingot, ez egy iciri-piciri bemutató volt:)

(Jenőkének: ez is csak tréfa, nem valódi, hanem teljesen manipulatív, demagóg bemutató) )
@habakuk000:
kuki, nézz má' utána a nagy értelmező szótárban, mit is jelent a "troll" nem jól használjátok...semmi negatív jelentése nincs

brühüyyy
kkk

delikvencccssssssssssssssss
@Mariann19: szerintem félreértetted, itt nem lehet ellentmondást nem tűrően létezni, itt alapvető a különböző vélemények ütközése, az ellentmondások tömkelege
@Rodeo36: szerintem én pont helyesen használtam, nincs rohadt sok időm Jenőkét bosszantani mondvacsinált vitákkal, de rögtön megnézem a neten
@Rodeo36: "A trollkodik az utóbbiból keletkezett, idézek munkatársunk nemrég megjelent könyvéből: „Sok résztvevős virtuális kommunikációban (például internetes fórumon, közösségi oldalon) szándékosan zavart kelt, heves reakciókat provokál ki a beszélgetőkből.” (Veszelszki Ágnes szerk. 2012. Netszótár. @-tól a zukbergnetig. Budapest: Eötvös Kiadó, 335., www.e-nyelv.hu/2012-10-01/netszotar/)
A nagy számú találat alapján a trollkodik szónak újabb jelentése is alakul: ’gonoszkodik’, ’úgy viselkedik, mint egy troll’, gonosz(kodó) megjegyzéseket fűz valamihez’."

www.e-nyelv.hu/2013-01-07/trollkodik/
@Mariann19: Amúgy észrevettem, de leányos zavaromban nem tudok rá reagálni:)
@parti_giano: nem ártana neked vagy két sündisznócska sem, esti simogatásra
@habakuk000:
.
Nem tartom lehetségesnek, hogy a Dömötör kérdésre adott válasza okán pártpolitikai vitát lehessen folytatni, ha csupán a kérdésre és a válaszra figyelünk.
Pártpolitikainak azt sem lehet nevezni, hogy Dömötörnek igaza van mert fideszes és a fidesz vezetője egy bizonyos Orbán Viktor.
Ezért elkerültem a találgatást is, hogy vajon melyik párt meggyőződéses híve lehetsz. (a bigottakkal -bármely pártiak - nincs mit kezdeni)
Az én problémám az, hogy hogyan lehet mentegetni az MNB elnökét, ha nem tudjuk, hogy milyen feladatok elvégzésére találták ki ezt a bankot.
Úgy látom ebben is maradtunk.
Más: aki saját ura, mint például te is, annak viszont a reá vonatkozó jogszabályokat ismernie kell, és ugyanez vonatkozik az MNB elnökére is. Leegyszerűsítve: ez volt a beszélgetésünk tárgya.

Üdvözlettel az ohm törvény és a Clapeyron egyenlet nevében!
@habakuk000:
"Amúgy észre vettem, de leányos zavaromban nem tudok rá úgy reagálni."
A te félénk, visszahúzódó egyéniségednél ez teljesen érthető. Én legalábbis megértem.
A jövőben ha az elismerő szavaimra sor kerül, csak annyit írok: "Figyelj! Pozitív!"
Az alapjövedelemről csak annyit, hogy a svájciak nem hülyék hogy bevezetik.
Ha itthon a legszegényebb réteg kapna 50 ezer forint alapjövedelmet, az nagy valószínűséggel az országban lenne elköltve. Tudna tejet,húst, gyümölcsöt, cipőt, kabátot venni. Akkor nem kellene a teheneket a parlament elé hajtani.
Szemben a "nemzeti tőkéseink" kioffshorozzák a jövedelmet az országból és nem itthon költik el. Csányi elvtárs luxus katamaránjából, mely panamai zászló alatt hajózik, mi haszna van a nemzetgazdaságnak? Semmi.
Úgyhogy, én támogatnám az alapjövedelmet, mert látszólag ez ingyen pénz de viszont munkahelyeket generál.
Persze tudom, hogy semmi nem lesz belőle, mert a fideSS g..ik szerint 47 ezerből is meg lehet élni, inkább álljon bent a lóvé az üres stadionokban, meg az idióta kisvasútban, csoda zongorában, kastélyokban, meg szórjuk el idióta gyűlölet plakátokra.

Üzenjünk Brüsszelnek, hogy a magyar nép megérett a pusztulásra. Ennyi.
@ornagy50:
Szia!
Ma már olvastam erről a facebookon valamit, de máris utána nézek bővebben.
Én is megtisztelve érzem magam.
Majd jövök.
@dr. jenőke (jenőke): te borzasztó vagy:)

-meggyőződéses párttalan vagyok, meglátásom szerint még te is pártszimpatizánsabb vagy, mint én:), habár az orbáni pártot és a jobbikot világéletemben úúútáltam, mint a bűnt

A te problémád pedig a te problémád marad, mert én ugyan egy árva milliszekundumig sem mentegettem az MNB matolcsynak nevezett elnökét, ugyanakkor vannak sejtéseim egy jegybank feladatairól:)
(emigyurink ráadásul nekem személyesen is rohadt nagy kárt okozott nemes tevékenységével, de mondjuk ennek semmi köze az MNB-hez és már jó régen volt, így is meglehetősen elfogult is vagyok vele kapcsolatban)

Éljen a pactum és a contractus!!
@habakuk000: "Ezek után megyesyt védeni nem lenne célszerű meglátásom szerint, akkor sem, ha elkötelezett pártkatona valaki, illetve ha fentiek ellenére mégis védi, akkor ne legyen megsértődve, ha a másik oldal pontosan ugyanúgy viselkedik."

Két diplomával lehet is egy ember nevét kisbetűvel és hibásan írni.

Nem értem mitől lennék pártkatona? Talán azért, mert nem hiszek abban, hogy ha valaki egy bevételt bekönyvel, bevall, és adózik utána, akkor tudni kell neki, hogy az fekete pénz. Én nem nézem hülyének a Medgyessyt és a feleségét sem. Fekete pénzt általában ( és ez minden fekete pénzre értendő ), nem szoknak könyvelni, bevallani és adót fizetni utána. És.
Írhattak akármit a skandináv sajtóban. Ha a fele igaz csak, már akkor is nagy a sansza, hogy nekem van igazam.
@habakuk000:
akkor megint "levédiabasznásították"

ok... delikvencs

brühüyyy
kkk
@habakuk000:
.
Megpróbálom műszaki nyelven leírni azt, amiben élünk: a centrális erőteret.
Centrálisnak nevezzük azt az erőteret, amelyben az erők hatásvonala (tartóegyenese) egy ponton megy át. Ezt a pontot erőcentrumnak nevezzük, s koordináta-rendszerünk origóját is ide helyezzük. A centrális erő egy radiális egységvektor, és egy skaláris f függvény szorzataként állítható elé: Ennek az erőnek a centrumra vonatkozó nyomatéka nulla hiszen párhuzamos vektorok vektori szorzata nulla.
A tömegpont perdületének időderiváltja egyenlő az e pontra ható erők eredőjének nyomatékával a perdülettétel (magyarosítása előtt impulzusmomentum tétel) alapján.
Ha az eredő erő nyomatéka nulla, akkor a perdület állandó vektor.

Bocs!
:))
@habakuk000:
.
Rendben.
Azért a borzok, vadászgörények, törpenyulak és egyéb apróságok szálláshelyét ne bolygassuk.
.
@látjátok feleim szümtükkel: szegény Nemecsek emlékét meggyalázom, tudom, de számomra egyszerűen nem fér bele, hogy bizonyos emberek nevére egy plusz shiftet pazaroljak, elnézést Molnár Ferenctől és örökéletű ifjú hősétől.

Amennyiben te nem érzed át annak jelentőségét, hogy az ország miniszterelnöke országos jelentőségű közpénzes szerződés partnerének személyes tanácsadójaként is funkcionál egy személyben, akkor irigyellek, mert itten van neked a Kánaán, orbán kiteljesíti a meggyesy - nem érdemli meg,hogy utánanézzek, hogyan kell helyesen írni a nevét a magam értékrendje szerint - által még cserkésztáborként funkcionáló korrupciót.
@habakuk000: az tény, hogy készakarva nehéz vagy bonyolúlt kérdéseket vagy/és témát dob be, hogy "megdolgoztassa" a többieket

te mint közgazdász és mérnök tudod nagyon jól, hogy egy mérnök "meg tud fingatni" egy közgazdászt, minden rosszindulat nélkűl pusztán a vita érdekében

brühüyyy
kkk
@dr. jenőke (jenőke):
én még ilyen tudományosan a búgócsigát leírni sohasem próbáltam

és az orsót sem, ami azért billeg is forgás közben mint a búgócsiga és kereng...

teljesen mint a fidexkft: pörög, dülöngél és kereng

a búgócsiga nem szotyoládzik

brühüyyy
kkk
@dr. jenőke (jenőke): már integrálni is elfelejtettem, sőt a másodfokú megoldóképletet is gyakorlatilag hatórás repülőút ideje alatt tudtam levezetni, szóval nem nagyon vagyok topon mostanában a műszaki tudományok területén, pedig nem sok híja, hogy fizikus lettem

ez most saját kútfő - mert akkor teljes szívből gratula - vagy link?
@Rodeo36: fordítva is így van, én amúgy már egyik sem vagyok, talán a kupec a legjobb meghatározás, habár ez sem igaz, mert termelünk nagy erőkkel
@habakuk000: "az ország miniszterelnöke országos jelentőségű közpénzes szerződés partnerének személyes tanácsadójaként is funkcionál egy személyben,"

Medgyessy "2002. május 27-e és 2004. szeptember 29-e között Magyarország miniszterelnöke." Wiki

Ennyit a jól tájékozottságodról.

A fidesz kommunkikációja szerint 2008-ban kapott az Alstomtól pénzt a cége. Erről állítják, hogy fekete pénz. Szerintem neked is elég fekete a fejed egy része. Mellesleg nekem te ne beszélj arról, hogy ki is a pártkatona.
@Rodeo36:
.
Te még nem hallottál a babról, és más hasonló hatású táplálékokról?
Egy felkészült közgazda (nem közgazdász!) nem rendíthető meg - feltéve, ha állítása megalapozott egy akármilyen elméleti vitában.
.
@habakuk000:
.
Vegyesen.
De tanultam, valamikor a Fáber tanszéken. Régen volt.
.
@látjátok feleim szümtükkel: inkább szürke, nem fekete, nem gondolnám, hogy jól mutatnék festett fejjel

te nem veszed észre, mennyire siralmas az a hitvány védelmezés?

döntéshozó volt Alstom szerződésnél? tudtommal igen

kétséget kizárólag pozitív volt számunkra ez a szerződés? nem

kapott tanácsadói közvetlen státuszt? igen

az efféle saját falkánk kölykét mentegető mentalitás az, ami tönkre vág bennünket, erre bátran alapozhat a sok sudrimajom politikus

Lehet tanácsadói megállapodás, jó példa Schröder exkancellár, aki a Gazprom-nál lett tanácsadó, de nem nagyon hiszem, hogy a német adófizetők pénzének Millerékhez történő átcsoportosításának jutalmaként
@habakuk000:

Na nehogy már azt mond, hogy ha valaki miniszterelnök volt, és lejárt a megbízása, de még nem nyugdíjas, az nem dogozhat tanácsadóként. Miért ne tehetné? Ráadásul 2008-ban már 4 éve nem volt miniszterelnök. Adhatott tanácsot az Alstomnak is.
Egyre inkább az a véleményem, hogy benned egy hárijani veszett el nem pedig egy mérnok és egy közgazdász, aki a saját lábán állva kereskedik.
@dr. jenőke (jenőke): Mechanikát? szerettem számolgatni, bár a kőzetmechanikát sokkal jobban, tulajdonképpen nem ártott volna ilyet tanulni a 6-os alagút tervezőinek sem, tán meg lehetett volna úszni halott munkás nélkül is

az a baj, hogy vénülök, minket annak idején problémák megoldására neveltek inkább, arra, hogy ha van valamilyen gond, kell egy picit gondolkodni és meg kell, lehet oldani

a mostani ifjú titánokban viszont sokszor hiányolom a gondolkodást, remélem, ez inkább nemzedéki ellentét, mert ha valóban kiöli az oktatási rendszerünk a kreativitást, az rohadt nagy baj
@ornagy50:
Arról van szó, hogy minden állampolgár kap az államtól egy összeget, feltétel nélkül, függetlenül attól, hogy dolgozik-e, vagy sem, és mennyit keres.
Ez lesz az alapjövedelem.
Egyelőre számok repkednek a levegőben, ezekről nem érdemes szólni. Arról sem szól a fáma, hogy miből lesz erre fedezet, gyanítom, hogy az aktívak, és a szerzett jogokat bíró állampolgárok fogják ezt megszívni.
Itt csak elvekről érdemes beszélni.
Nekem skrupulusaim vannak ezzel a "feltétel nélküli" adományról. A társadalom gazdasági pillére az emberi munka, melyet az adott teljesítmény alapján honorálunk az értékteremtők számára. Azok az állampolgárok, akik ezen a körön kívül esnek, nem tartoznak az alappillérbe, nincs elsődleges szerepük, befolyásuk sincs egy ország fejlődésére, mégis elmosódni látszik a két embercsoport különbsége és hasznossága az alapjövedelem által.
Megdől a történelmileg kialakult javak elosztási rendszere, eltűnik a teljesítmény-jövedelem igazsága.
A másik. Mint olvastam, a parlament március 29-én foglalkozott az üggyel. Érdemes ezt a részt megjegyezni.
"Az összeg jelentősen függeni fog országunk gazdasági helyzetétől, és az aktuális államadósság mértékétől.Miután az államadósság megszűnik, /ez szerintem 20-25 év, mert az eu évente 1%-os csökkentést ír elő/, várhatóan 20-25 ezer Ft is lehet az alapjövedelem, néhány évtized alatt meg is duplázódhat." Röviden, a kormány annyit állapít meg, amennyit akar, ez változtatható mértékű lehet, ami által még tovább romolhat a létbiztonság, évről-évre a bizonytalanság.
Szerintem téves az a gyógyszöveg, hogy az alapjövedelemmel nő a fogyasztás, így az adóbevételek is. Ebben az országban a kiáramló jövedelmek - mindegy mi a nevük - összességében nagy változást nem fognak hozni, ezért utópia ettől fellendülést, vagy nagyobb bevételeket várni.
@habakuk000:
.
Jó példa Schröder exkancellár, aki a Gazprom-nál lett tanácsadó.
Mire jó példa?

Az orosz kormány által szorgalmazott és Gerhard Schröder német kancellár által is jóváhagyott tervet több szempontból is aggályosnak tekintették. Többek között attól féltek, hogy ezzel tovább nő az Európai Unió földgáz oldali függősége Oroszországtól, másrészt a potenciális környezeti károkra hívták fel a figyelmet.

VILÁGGAZDASÁG 2005. 12. 21. Hír: Világszerte nő a felháborodás Gerhard Schröder volt német kancellárnak az orosz Gazprom többségi tulajdonában 2013-ra megépülő gázvezeték felügyelőbizottságának élén vállalt állása miatt.
Az orosz elnök (Putyin) egyébként gázipari szakkérdéseken kívül káderügyekben is egyszemélyi döntéseket hoz: a Gazprom első emberének feje felett egyezett meg Gerhard Schröderrel a volt kancellár alkalmazásáról.
Döntésében szerepet játszhatott, hogy Gerhard Schrödert világszerte, így saját hazájában, sőt a tulajdon pártjában is azzal vádolják: az új gázvezetékbe való négymilliárd eurós német befektetésről hozott szeptemberi politikai döntésével – akkori katasztrofális népszerűségi mutatói ismeretében, és tudván, hogy nincs esélye a kancellári szék megtartására – nem Németország, hanem a saját gazdasági érdekeit tartotta szem előtt.
Tény, hogy október elején a német sajtó egyszer már felröppentette a hírt, miszerint a 61 éves politikus jó pénzért esetleg szerepet vállal a cégben, amely a 700 milliárd köbméter gázt rejtő Juzsno-Russzkoje kitermelőhely kincsét Viborg városából Észak-Németországba szállítja. Schröder akkor még a feltételezést is hevesen elutasította. A történtek után azonban nemcsak a volt kancellár, hanem egész Németország „keleti politikája” is más színben tűnik fel. Most amerikai, francia, sőt egyes orosz források is indulatosan Schröder szemére hányják, hogy regnálása alatt „feddhetetlen demokratának” nevezte Putyin elnököt, és még a 2001. szeptember 11-e óta e kérdésben oly szemérmes Bush elnöknél is mélyebben hallgatott a több mint egy évtizede folyó csecsenföldi háborúról.
.
@habakuk000:
ha pénzt hoz és nem visz? akkó' jó

brühüyyy
kkk
@látjátok feleim szümtükkel: tőlem nevezhetsz Münchausen bárónak is, nemigen fogok rosszabbul aludni tőle.

Sőt, azt hiszem, innentől el is várom, hogy báró urazz.:)

Bár ez mit sem változtat azon a tényen, hogy a nyugati háttérhatalmak által felcukkolt hivatalos szervek nyomozás közben korrupciós szálon kúszva-mászva Magyarországig jutottak Alstom ügyben.

Vagy, hogy az autópályáink másfélszer, néhol kétszer drágábbak a horvátokétól, persze a horvátoknál ugye ott az az a sok kő, amit kivájnak az alagutakból, rögtön beépítik a hidakba, bezzeg nálunk az Alföldön az a ménkű sok homok, na az aztán a drága.:)

Figyelj Szümtük, lehet ezekkel játszani napestig, nincs értelme.
ennek van értelme, ezt nézegesd:
a cikkben benne van az egész tanulmány linkje is, ha van időd, ízlelgesd, csócsálgasd a grafikonokat

hvg.hu/kkv/20141212_5_abra_arrol_hogy_mennyire_csuszik_le_Mag
@Mariann19:
.
Csupán, mint érdekesség:

Két­ség­te­len, hogy Bernstein gon­dol­ta vé­gig kö­vet­ke­ze­te­sen azt a mar­xiz­must, me­lyet ko­ra mun­kás­moz­gal­má­nak egé­sze kép­vi­selt. Ha ugyan­is a tár­sa­da­lom­kri­ti­ka cent­rá­lis ka­te­gó­ri­á­ja a ki­zsák­má­nyo­lás, nem pe­dig az el­ide­ge­ne­dés fo­gal­ma, ak­kor a pol­gá­ri ma­ga­tar­tás­for­mák egye­te­mes­sé vá­lá­sa (…) ese­tén is lét­re­jö­het va­la­mi­faj­ta szo­ci­a­liz­mus. A ki­zsák­má­nyo­lás… a pol­gá­ri ma­ga­tar­tás­for­mák ese­tén is meg­szün­tet­he­tõ”. A mun­kás­osz­tály ki­har­col­hat­ja „a nyo­mor meg­szün­te­té­sét a ka­pi­ta­liz­mu­son be­lül is”, ha pe­dig „po­li­ti­kai küz­del­me a de­mok­ra­ti­kus ál­la­mért” az­zal az ered­ménnyel jár, hogy a prog­res­­szív adó­po­li­ti­ka „a tõ­kés ma­gán­jö­ve­del­mét (…) a ter­me­lõ-szer­ve­zõ mun­ká­já­nak meg­fe­le­lõ nagy­ság­rend­re szo­rít­ja le”, az „gya­kor­la­ti­lag a mar­xi ér­te­lem­ben vett ki­zsák­má­nyo­lás meg­szün­te­té­sét je­len­ti”

Tényleg érdekes.
www.mozgovilag.hu/revesz-sandor-lelepes-marxrol/
.
@dr. jenőke (jenőke):

eszt a "közgazda"-t úgy kell e érteni ahogy én?
a köz gazdája azaz minden közös és ő a gazda?

brühüyyy
kkk

igen tudom: gáz van
@dr. jenőke (jenőke): arra jó példa, hogy az élet Schrödert igazolta
megcsinálták az északi áramlatot, ezzel meghiúsították a délit, ez ugye azt jelenti, hogy kiváltották az ukrán tranzit bizonytalanságát, ezzel párhuzamosan megfogták Németországnak a közép-európai piacot, mert ugye mi is veszünk a németektől orosz gázt, csehek, szlovákok is, és megteremtette a német piac alternatív beszállítói piacát

ez pedig erős német érdek
@Rodeo36:
.
Rossz nyomon jársz.
Közgazdaságtudományi egyetemen közgazda képzés folyik. Ez nem azonos a közgazdásszal, vagy a köztes gazdával.
Gondolom, abból kellene kiindulni, hogy adott esetben az arra érdemes a közgazdasági tudományok doktora lehet, feltételezem a magsasszintű tudása okán.
Azt is feltételezem, hogy az üzemgazdászból lett a közgazdász, mert ez jobban hangzik.

Tudja a fene. Miért nem Mariannt kérdezted? Ő közgazda.
@Mariann19:
Australia-ban már régen van egy saccperkábé 2500 austral dollar havi állampolgári fizetés (vagy nevezd aminek akarod) kizárólag állampolgárok kaphattyák, Svájc is van olyan helyzetben, hogy adhasson egy saccperkábé 2000 eurós havi állampolgári bevételt

eszt úgy is lehet értelmezni, hogy az un.: profitshare az állampolgár javára változik (csak nem lesz szocializmus? nem... de? ez a Bernie Sanders alapötlete is csak kiherélve usa módon, mert ők már úgy fognak mexünni hogy ilyenek maradnak)

brühüyyy
kkk

eszt levédiabasznád is megtehetné havi 150000 HUF értékben, de ahhoz az Andrássy úti lámpákat fel kellene diszíteni egy pár napra!!!!!!!!!!!!!!!
@Mariann19: az alapjövedelemmel az az óriási baj, hogy szemenszedett hazugság
az államnak vannak feladatai - törvényekben, alkotmányban meghatározottak-

jelenleg az állam nem teljesíti, - most félek Jenőkétől, de csak leírom - maradéktalanul ezeket a feladatokat, ezért nem alapjövedelmet kéne osztogatni, hanem megteremteni az állami feladatok financiális alapjait, ehhez hozzátartozik persze az is, hogy nem okvetlenül muszáj ellopni a fél ktsvetést

szociális és piaci megfontolásokból egyszerűbb és hasznosabb lenne az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése, ez a szegényeknek plusz 20% vásárlóerőt, nekünk 20% keresletbővülést okozna, mert a fél ország többet, esetleg jobbat vásárolna, de itthon, nem Man szigetén
@habakuk000:
.
A németek mindig csak jól járnak. A magyaroktól kapnak majd Paksról olcsó villamosenergiát is.
@dr. jenőke (jenőke):

savanyú uborkát ettél? nem érted a gonosz tréfát (troll)?

tudod a három szakma vitatkozik milyen foglalkozása van istennek?
a mérnök aszongya, hogy csakis mérnök mert rendet teremtett
az orvos aszongya életet adott tehát orvos
és a közgazda: csakis közgazda mert ki teremthette meg a káoszt

brühüyyy
kkk
@dr. jenőke (jenőke):
Eddig nem merültem bele Bernstein tanainak olvasásába, de úgy látom, nem is fogok.
Elolvastam az írást, és nem látom benne az elméletek ésszerű csoportosítását, logikus felépítését. Látható,hogy a marxi elméletre alapoz, kiragad a kapitalizmusból egy szegmenst, a kizsákmányolást, a polgári magatartás hatását a kizsákmányolás megszüntetésére. Arról nem szól, hogy az adott polgári állomány mely rétegből nő meg olyan mértékben, hogy képes legyen a kizsákmányolást kiiktatni, és ezáltal a kapitalizmust is megdönteni.
A kapitalizmusnak, mint gazdasági rendszernek a funkciója nem a társadalmi újraelosztás, hanem a gazdaság működtetése. Az újraelosztás az adott ország irányítóinak a feladata.
Ez is keveredik a munkásosztály követeléseinél leírtakkal. Más a jövedelemmel kapcsolatos harc, és más az újraelosztás.
@Rodeo36: sokat ér vele, ha beszélsz egy echte svájcival, rögtön elkezd sírni, hogy olyan rohadt drága náluk a bér, hogy versenyképtelenek mindenkivel szemben

viszont, ha nem lesznek arab vendégmunkásaink és nem zsuppolják haza Ánglusországból azt a töméntelen diplomás mosogatót, akkor alapbér nélkül is aranyból lesz a szakmunkás, mert nincs,
vannak még nyugdíjasok, de azok viszonylag gyorsan ki fognak halni látva a hazai egészségügyet, aztán jöhet a sírás-rívás és fogak csikorgatása
@habakuk000:
.
Nálunk a pauperizmus kezd jellemzővé válni.
Nem érett még a magyar társadalom és gazdaság az állampolgári jogon járó alapjövedelem juttatására.
Jelenleg éppen úton vagyunk a faeke, és az állatok ridegtartása útján.
Egy két év, és ha meglátnak, azt mondják: no! né má nomád!
@dr. jenőke (jenőke):
a Dunába és a Tiszába (de máshová is) lehetne olyan vizierőműveket telepíteni, amivel az ország villamos energia igényét nagyrészt fedezni tudná de ahhoz az egészet decentralizálni kellene

a parlamentbe fingerőműveket kibaszott sok energia lenne belőle ahogy erőlködnek a hogyan lopjunk ma többet mint tegnap?

és az alföldre (kis és nagy alföld) szélerőműrendszereket és ugyanoda naperőműveket és lebontani Paksot

brühüyyy
kkk
@habakuk000:
érdekes módon a svájci gazdaság pörög...még azon az áron is ami az ottani munkaerő ára!!!!!!!!!!!! kkk

és van exportyuk is... a svájciak nem puhányok, hanem tudnak számolni és aszerint élnek lásd tele vili-t... kibaszta a hogyishíjjákot (Döbrögi?) és azóta rend van

náluk lehetett a girobus ami lendkerékkel megy hegyen lefelé gyűjti felfelé felhasználja az energiát

brühüyyy
kkk
@habakuk000:
Nekem is az a problémám ezzel, hogy fékező hatása van az emberek munkában való részvételére két oldalról is.
Aki eddig nem dolgozott, belenyugvó lesz az új jövedelem elnevezésétől függetlenül, nem fog mozdulni.
Az aktívaknak ez az új módi nem jelent előnyöket, mert meg kell fizetnie olyan állampolgárokat is, akik nem kerültek bele a szociális hálóba sem. Félő, hogy a rokkantak, és az ebbe a körbe tartozók jövedelmeikben homogenizálva lesznek, nem jön számba a rokkantságuk előtti munkavégzésük.
Szerintem sem ezen kéne taknyolni, hanem felrázni a közösségeket gazdasági önszerveződésre, állami támogatást adni a kezdésre, és az infrastruktúrára /épület, jármű pl./ piacokat szervezni, és akár jogi segítséget is, mindaddig, míg be nem állnak.
Ez kéne, hogy legyen egy fő csapás, megmozgatni az embereket, nem tunyulásra ösztökélni egy igazságtalan javadalmazással.
@habakuk000: "szociális és piaci megfontolásokból egyszerűbb és hasznosabb lenne az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése, ez a szegényeknek plusz 20% vásárlóerőt, nekünk 20% keresletbővülést okozna, mert a fél ország többet, esetleg jobbat vásárolna, de itthon, nem Man szigetén"

Most akkor mondjam azt, hogy már 2012-ben? :)

www.bakonyihirmondo.hu/5_ra_csoekkentene_az_alapveto_elelmiszerek_afa_jat_a_jobbik-20121112
@Mariann19:
.
Normális esetben a polgárosodás útjára "lép" a proletár, de ezzel értelmét is veszti a munkásosztály fogalma.
Csupán ebből is következik, hogy nem a legmegfelelőbb útra tévedt a magyar gazdaság.
Ennek okait felesleges most részletezni.
@dr. jenőke (jenőke): tudod, a rendszerváltást követően, amikor Antall elfordult a keleti piacokról - csak Szümtüknek szeretettel: mi akkor csináltunk oroszokkal vegyesvállalatot szembemenve az uralkodó trenddel - a kurva magas infláció és a húsz százalékot bőven meghaladó kamatok idején meg-megfordult a fejemben a miskolci, ózdi, salgótarjáni favelák képe.

Aztán jött Horn Bokrossal és lőn világosság. Azóta csak a lejtőn lefelé, tánc a borotva élén.

Látjuk az értékesítéseinken, az ünnepek trendjein, évről évre hogyan fogy el a lakosság vásárlóereje. És egyre rohamosabban fogy, volt egy kis stagnálás, erre most ne ugorj légy szíves, de fehéredett az ágazatunk jelentősen, ha nem is tökéletes még, de a pénztárgépek, ekáer, fordított áfák egyszeri ál-növekedést serkentő hatását követően visszaállt a trend

növekedni csak külső piacokon tudunk, s itt viszont visszautalnék a külföldi magyaroknak adott támogatásra, ezek bizony nekünk fizetőképes keresletet generálnak:) természetesen nagyságrendekkel kevesebbet, mint amennyit adunk, de ez piacbővítés, ha valaki hajlandó levenni a szemellenzőt és észreveszi:)
@Rodeo36: mert tömve vannak burnuszos és pajeszos vendégmunkással
@Mariann19:
ha egy gazdaság jól van szervezve (??? kkkk) akkor szerinted a munkaképes lakosság hány százaléka lenne képes megtermelni aszt amit nem akarnak importálni, illetőleg a nemzetközi kereskedelem intenzitása hogyan hatna minderre (na nem az ejújjj meg a ttip és nafta meg hasonló baromságok, hanem az élő és aktív kereskedelem)

az ami ma összeszerelés címén létezik az egy halálos csapás a levédiabasznádi szar gazdaságra, mert ellustít, mindent készen kap és csak krampácsolni kell olcsón
azaz a hozzáadott érték olyan csekély, hogy egy normális mezőgazdaság messze felűl tudná múlni

levédiabasznád be van falazva a zejúúúújj ba és a szijjgyártó mindíg a rossz országokba utazik a hátha vesznek savanyúuborkát üvegben?

ez a levédiabasznádi izé az nem gazdaság, hanem egy kalap szar és aszt is ellopják...

brühüyyy
kkk
@dr. jenőke (jenőke): kíváncsi lennék, miről szólna egy ma megírt Társadalmi csapdák Hankiss Elemértől.

Látod, azt sem nagyon tudom, vannak-e normális műhelyek, akik nem politikától vezérelve kutatnak.
@habakuk000:

belőled a zirígység beszél (kkk)

lásd még a bundeskát a sok nyenyerével akiket most a hajába köthet masninak

szvsz vannak akik értenek országvezetéshez és ez meg is láccik meg olyanok akik országvezetést még nem láttak csak kappanhangon hülyeségeket röfögnek és az is megláccik a zországon ha még ország és nem más(?????????)

brühüyyy
kkk

a kövérbajszú és a rezsiszilárd mit képes irányítani? a zogv re a macskámat sem bíznám, sőt a napi szemetet sem negedném, hogy kivigye
és akkor a többiekről még szó sem esett

ÁFA???? 8-10% max!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Rodeo36:
Rodi!
Ausztrália és Svájc, amely országok GDP-je a többszöröse Magyarországéhoz képest, ezeket az országokat nem lehet példának felhozni.
Magyarország az alapjövedelmet valami _HELYETT /!/éhenhalás, totális elnyomorodás, munkanélküliség stb/ adja, a fenti két ország MÉG ad.
Óriási különbség.
Ott van forrás, nálunk egyes társadalmi csoportoktól elvonás következik.
Ezt csak nagyon erős gazdasággal rendelkezők tehetik meg.
@Mariann19: mindez megvan, van állami támogatás, van töméntelen ipari park, inkubációs vagy mifene ház, szíjjártó féle kereskedelmi házak tömkelege...

ér valamit? semmit sem, mert normális ember nem megy a közelükbe sem, mert fél, hogy ellopják a piacait

Te túl sokat vársz az államtól, folyamatosan az állam irányító, szervező munkáját hiányolod, az egyik legnagyobb baj, hogy az állam lényegesen erősebben belepofázik a gazdaság dolgaiba, mint amennyire szabad lenne.

Az állam én vagyok, mondta Lajos, s láthatod, hogy mivé tud válni egy ilyen kis csekély mondás.

Átlátható, tervezhető, stabil gazdasági környezet, baromira modern oktatás és infrastruktúra, ezek az állam alapvető feladatai, nem a gazdaság szervezése, azt megoldja a piac.
@Rodeo36: volt vagy hatszáz évük, hogy megtanulják, egy paraszt tanyája vagy egy iparos műhelye száz éve is a családi tulajdonban volt, nem kellett húszévenként államosítani, privatizálni, kárpótolgatni, einstandolni...
@Mariann19: Ja és a legfontosabbat el is felejtettem: ez pedig a magántulajdon szentsége, mind állami mind magán szemszögből
@Rodeo36:
"A munkaképes lakossága hány százaléka képes megtermelni azt, amit nem akarnak importálni?"
Egy gazdaságban nem a belső fogyasztás és az import aránya a döntő, hanem a foglalkoztatás mértéke. Ezáltal nő a nemzeti össztermék, ami vagy belső felhasználásra kerül, vagy exportra, az import az rendszerint a naturális szükséglet függvénye.
@habakuk000:

maraggyunk annyiban, a jóképességű mérnök szakmunkás is!!! ugye ez neked nem újdonság?

tehát kesztyűbábokat keltetni a zoktatási izében az egy baromság, a mérnök vagy továbbképzi magát vagy 5 év alatt a diplomája (bármely diploma) elévűl

a mérnök oda tud állni a gép mellé és kezelni is tuggya akár szériában is a tudása alapján gazdaságosabb, mint a buta betanított melós aki megijed, ha a marófej csikorogni kezd, vagy a revolvereszterga egyik kallantyúját nem ismeri

fél és egész automták használatáról ne is beszéljünk meg a számítógép vezérlést is be kell tudni állítani azaz programoznia is tudni kell (ez már 30 éves téma!!!)

egy élhajlító ami bonyolult profilokat képes és a progarmokat seperc alatt átt kell tudni állítani és kezelni a gépet

szóval?
a zogv egy tetű poloska seggfej az oktatási metódusával is

brühüyyy
kkk
@habakuk000:
Naná!
Az a liberalizmus egyik alapköve.
Önjáróként kell, hogy működjön, az államnak ebben a szférában kussban van a helye.
Jobb helyeken. Nálunk más a figura.
@Mariann19:
na jó, akkor nem értetted a kérdést

mennyi az a foglalkoztatottság? monggy levédiabasznádi számokat

az amit nem akar importálni abba az export is beleértendő

arra akartam kilukadni, hogy a minden állampolgárnak járó egy bizonyos összeg az nem kártékony...persze levédiabasznádon mindenki a kocsmába menne??? és akkor nem lenn mit ellopni?

brühüyyy
kkk
@habakuk000:
.
A közlegelők tragédiája (tehenek és a legelő problémája) ma is igaz.
Erre kivételesen elég jól emlékszem, de talán ez volt az utolsó olyan írása, amelyben nem okoskodott.
Ha lesz kedvem majd előveszem újra. Most nincs.
@Rodeo36: sokféle mérnök van, nálunk is mérnökök kezelik a gépeket, 12 órás váltásokban
@habakuk000:
Haba! Egyszerű oka van, hogy emlegetem az állami beavatkozást. Helytelen a szóhasználatom, mert állami segítségről van szó.
Hogyan induljon be egy falusi kis közösség vállalkozása, ha nincs egy buznyákja sem?
Az állam elvette az önkormányzatoktól az eddigi támogatások nagy részét, önerőből képtelenek segíteni a lakosságnak.
Az idegeimre mennek az inkubátor házak, az ipari parkokkal együtt. Én majdhogynem látvány beruházásnak tartom azokat, láttam néhányat. Lehet, hogy hülye vélemény, de nem vonzó megoldás a vállalkozóknak, mert testidegen a környezet, a munka menetében alkalmazkodási kényszer van a többihez, valahogy nem érezni a vállalkozás szabadságát munka közben.
Tehát én az induló tőkére gondoltam.
@Mariann19:

én aszt állítom, hogy a mai valós GDP megfelelő felhasználásával levédiabasznádon legalább 300000HUF/hónap minimális jövedelem lenne elérhető!!!!!!!!!!!!!

és akkor csak az elsinkófálást a felére csökkentettem

levédiabasznád nincs megszervezve, hanem agyon van rúgdosva vezetés helyett (lás habakuki szavait) és a pénzgazdálkodás nem létezik

az ilyen cigányos ma ellopom holnap nem kell mentalitás az nem országvezetés, hanem halálos bűn akasztófával jutalmazandó

brühüyyy
kkk
@Mariann19:

már az is megoldás lenne, ha a vállakozás bemehetne egy bankba és köthetne egy szerződést finanszírozásra és folyószámlázásra, és a bank része lehetne a vállakozásnak valamennyi részben azután a vállakozás megválthatná az egészet

az állam ezekkel az általad átkozott (teljes joggal) szar kirakat izéket fölösleges pénzkidobás, és az egymástól ellopás lehetősége
mint orbángyőző is ellopta a másik kőbányáját egy fillér nélkűl, mert megtudhatta hogy az milyen jó üzlet

ilyen környezetben senki sem vállakozik, ha holnap a sikeres vállakozásomat elkobozzák vagy ellopják, akkor minek

brühüyyy
kkk
@Rodeo36:
Kb. 5 millióra taksálom a hazai munkavállalók számát.
Ennyi volt a hőskorszakban, ez megoldaná az egészségügyet, a nyugdíjalapot, és a szociális szférának is jutna.
Azonban az sem mindegy, hogy ebből mennyi az értékteremtő létszám.
A napokban olvastam, hogy nálunk 1.7 millió ember tartja fenn a gazdaságot. Megrőkönyödtem. Aztán kiderül, hogy az állami intézmények béradói és járulékai az államnál egyik zsebből ki, a másikba be, ez zéró. Ugyanez van a közmunkásokkal is, ez kb 1.300 millió ember a két csoportnál, kinn van 500-600 ezer. Ennyi.
@Rodeo36:
Az első bekezdésed szerinti gyakorlat nagyon jól bevált fejlett gazdaságokban, amikor a bank részese a vállalkozásnak.
Felhajtó erő az egymás iránti felelősség.
.
Devecseri Gábor: BESZAKAD AZ IDŐ

Beszakad az idő,
mint valami tető,
ránk omol.

összelapít szépen,
s nem villamos gépben,
de maradi módon mángorol:

,,Az előadásra
befizettetek.
Ezt a felvonást is
meg kell néznetek.

A jegy nemcsak jogot ad,
de kötelez is.
Volt ifjúság, van öregség,
tietek ez is."
.
.
@dr. jenőke (jenőke):
"Normális esetben a polgárosodás útjára lép a proletár, de ezzel értelmét veszti a munkásosztály fogalma."
Jenőke! Ezt az ellentmondást nagyon éreztem Bernstein levezetésében, de nem tudtam ilyen klasszul és tömören megfogalmazni, mint te.
Maradnék még, de holnap dologidő.

Mindenkinek szép álmokat, jó éjszakát kívánok.
@Mariann19: van mindenféle alapítvány, van bank, uniós támogatás, boldog boldogtalan kínál most ismét pénzt

de az induló vállalkozásokat életben is kell tartani, s itt a támogatás talált pénz, ami kapásból rontja a termelékenységet, bármilyen furának is tűnik

képzeld már el Gates-t vagy Zuckenberget, ahogyan várja az állami támogatásokat, kilincselve Bushék vagy Clintonék előszobájában

ott vannak a kockázati alapok, a kockázati tőke, nálunk is van ilyen állami szervezet is, ez a Corvinus, de oda se mégy szívesen, mert félsz a lenyúlástól

Zuckenbergről van film, a "Social network", javaslom nézd meg, az szerintem jól bemutatja, hogyan lehet elindítani egy versenyképes vállalkozást

jóccakát mindenkinek
@Mariann19: Nagyon köszönöm!!!
Mindezek tudatában kissé sarkosan fogalmaznék!!!
MARHASÁG!!!
@habakuk000:

Q.va ügyesen tudsz terelni.:D

Ja, arra nem válaszoltál, hogy miért ne dolgozhatott volna 2008-ban a Medgyessy tanácsadóként. Vagy neki éhen kéne halnia, mert eccer miniszterelnök volt? Nem kevered a köztársasági elnökkel, aki élete végéig ellátást kap?
Érdemes elolvasni.

" A magyar állam nem úgy jött létre, mint az indiai. Az ottani nacionalizmus pont az ellentéte az itteninek. Az indiai nemzeti gondolat az összetartásra épül, a mienk viszont aszerint méricskéli az egyéneket, hogy ki mennyire magyar. Mennyire magyarok a határon túliak, mennyire a határon inneni cigányok, Soros György mennyire magyar, a különböző egyházak mennyire magyarok. Nem egységesítő nemzetkép ez, hanem törzsi."

www.168ora.hu/itthon/derdak-tibor-dr-ambedkar-iskola-kozmunka-tankotelezettseg-ciganyok-balog-zoltan-egyhazak-145638.html
@ornagy50:
Magam is így fogalmaztam meg tegnap este első blikkre, csak meg is indokoltam.
Nem lesz ebből semmi.
Az MSZP szorgalmazza, ugyanúgy mint a béremeléseket, a különféle szociális juttatások növelését, a nyugdíjak emelését, stb.
Holott az MSZP is tudja, hogy ezekre pénzhiány miatt nincs lehetőség.
Viszont olyan jól mutat a médiában az ő gondoskodó, jóságos kezük.
Tegnap mikor megnéztem ezt a témát, olvastam, hogy a cigány szervezet is ráharapott az ügyre, 100.000.- Ft-os alapjövedelemért szállnak síkra, és akár tüntetni is fognak ennek az érdekében.
Az egész felvetés egy halva született nagymama.
@Mariann19: "...felrázni a közösségeket gazdasági önszerveződésre, állami támogatást adni a kezdésre, és az infrastruktúrára /épület, jármű pl./ piacokat szervezni, és akár jogi segítséget is, mindaddig, míg be nem állnak.
Ez kéne, hogy legyen egy fő csapás, megmozgatni az embereket, nem tunyulásra ösztökélni egy igazságtalan javadalmazással."

Emlékeztetnék arra, hogy a fidesz is elégggé elítélte a munkanélküli segélyt amíg nem volt hatalmon, majd amikor elkapta a gyeplőt, radikálisan változtatott is rajta. Most viszont már megint ott tartunk, hogy munka nélkül osztanák a jövedelmeket, ami vissza fogja az országot kanyarintani a korábbi állapotába. A magyar ember nem szolidáris, és nem szereti, ha más élősködik addig, amíg ő dolgozik. Ezért tudnak meghülyiteni emereket a migráncsozással is ( itt van menekült állomás, és sok hőzöngőtől ha megkérdezem látott-e már egyet is, akkor azt mondja, hogy nem, de azért höbörög ellenük, mert az olyan jó a lelkének ). A svájci gazdaság meg nem összehasonlítási alap a magyar állapotokhoz, Svájc már akkor gazdag volt, amikor mi még feudalizmust építettünk.

Ergo ha nem lesz aki dolgozzon, nem lesz miből osztani, ha nem lesz miből osztani, akkor mitől fog az ország jobban telesíteni? Felcsúti kisvasútból, meg a sok stadijonyból?
@látjátok feleim szümtükkel:
"Munka nélkül osztanák a jövedelmeket, ami vissza fogja az országot a korábbi állapotába."
Ez itt a lényeg, tegnap én is ezt feszegettem.
Egy kormánynak azon kell munkálkodnia, hogy az adakozáshoz először teremtse meg a forrásokat.
Itt a kormány és az ellenzék is a szavazók megnyerésén fáradozik ilyen vonzó osztogatással, és nem gondolnak arra, hogy erre jelenleg nincs mód. Mindössze azt fogják elérni, hogy tovább rohad le a gazdaság, és már ezt a delíriumos igéretet sem fogják tudni betartani.
Még egy gondolat.
Van itt, kis hazánkban egy jelentős ellentét az aktívak, és a többi embercsoport között. Amennyiben ez bevezetésre kerül, az aktívak berágnak azzal, hogy az ő munkájuk gyümölcsét osztogatják. Ilyenkor eltűnik a szolidaritás érzése, előtör a düh, és ez a munkához való hozzáállás aktivitására hat.
Tudod, milyen az emberek egy része. Azt fogja mondani, hogy törjem én magam, hogy másoknak osszák szét?
Az ország morálisan eléggé szétesett, ez lökésszerűen fogja ezt a jelleget rontani.
Ez lesz, pedig az lenne az üdvös, ha az emberek inkább egymás felé fordulnának, akár segítséggel és szolidaritással is, ebből az ügyből hiába várnánk erre.
@Mariann19:

www.vg.hu/vallalatok/kozlekedes/kitalalja-hany-ember-valtott-jegyet-eddig-a-felcsuti-kisvasutra-470456

Ez az adat is pont jó a kedélyek fokozására.:D

Mutatja, hogy milyen jó háttérszámítása volt a projektnek. Azért ha a gazdaság más területein is ilyen jól végzik az előkészítést, nagyon sanyarú jövőre lehet számítani.
@látjátok feleim szümtükkel:
Pár hónappal ezelőtt olvastam egy cikket a felcsúti kisvasút utas prognózisáról, ahol valószínűsítették a felcsúti napi utasszámát a pesti, legforgalmasabb kisvasútjával.
Már egy félórája keresem ezt cikket, nem találtam, de egy adat szemben jött velem, ezt megadom neked.
"A budapesti Gyermekvasút legforgalmasabb hónapjaiban napi 1.500 utast szállít."
Vegyük hozzá, hogy a gyerekek miatt az átlagnál többen veszik igénybe a Gyermekvasutat.
Valamint a lakosság létszáma és az utazó közönség aránya is röhögésre késztet.
Felcsút lakossága 1.688 /2014-es adat/ várható napi utasszám 2.560 fő.
Budapest lakossága 1.700.000 fő, + vidéki látogatók + turisták, napi utasszám max 1.500 fő.
Micsoda seggnyalók lehetnek azok, akik így terveztek Felcsúton. Nem szégyellik magukat?
Ez egy szakmai anyag.
@Mariann19: Miért nem "200 000"?
Merjenek mááá nagyot álmodi!!!:)))
"ordas flóri"beztos,hogy rácsapna mint tyúk a ......:)
@ornagy50:
Jól beletrafáltál, mert a romák a 200.000.-et is kérnek alapjövedelemként a cikkben foglaltak szerint.
Most el kell mennem, de délután visszakeresem, hogy annak mi a hivatkozási alapja.
Már látom a vircsaftot, hogy melyik réteg mit fog követelni.
@Mariann19:

Gondolom nem véletlenül volt a napokban hír itt a neten, hogy sok a karaj Mészáros Lőrinc házatáján. Ráadásul valami felszámolás alatt álló dunántúli húsüzemet is meg akar vele vetetni a gazdája. Pedig a sok diszóhoz tudás kell, mert az bezony magától nem megy a piacra. Lehet, hogy a sok keleti nyitás is ezért volt? Esetleg a marhának és a disznónak akartak piacokat keresni? Persze keletre a birka mehetne, de az nem akkora biznic.

Azért ha a nav megkérdezné egyik-másik roma családot, hogy a csilivili kriptát miből rittyentették, akkor lehet, hogy csudát látna, és nem követelnék azonnal a havi 200.000-t.
"A kétnapos tanácskozás eredményeivel kapcsolatban arról tájékoztatott: a nemzetállami parlamentek törekvése az, hogy megpróbáljanak szorosabb együttműködést kialakítani egymással.

Ennek célja, hogy Brüsszellel, az Európai Unió intézményeivel szemben hatékonyabban tudjanak fellépni. Európa jövőjét illetően a parlamenti vezetők többsége nem támogatja a brüsszeli központosítást - mondta."

www.hirado.hu/2016/05/24/kover-az-unio-felrekezelte-a-migranskerdest-ezert-europa-valsagban-van/

Brüsszellel és az Európai Únió intézményeivel szemben miért kell fellépni a nemzetállamok parlamentjeinek? Mert ugye ebben a Brüsszelben mi is benne vagyunk, meg az unijóban is. Főleg a jóban, mert mi olyan nagyon nem adunk az unijónak semmit.

Ezek után nem értem, hogy a fidesznek miért nem teccik, ha itthon a politikai ellenzék is fel akar lépni a regnáló kormány és parlamenti csapata ellen? Hiszen az unióban a többség döntött úgy, ahogy, és azt kell nekünk, mint tagállamnak elfogadni. Szóval mit is akar ez a fidesz, meg a Kövér? Nekik a közös döntéseket szabad vitatni, itthon meg már kérdezni sem lehet a kormány oldal képviselőitől, mert kitiltatnak a kérdezők? Még szerencse, hogy az országból nem tudnak kitiltani senkit ezért.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Sok a karaj Mészáros háza táján."
Nosza, akkor élesszük fel a tönkre vágott húsüzemeket állami pénzeszközökből, és Lőrinckének már meg is lesz a hazai piaca. A fölös árut meg kivisszük Azerbajdzsánba, Eritreába, meg minden olyan országba,ahol Szíjjártó magyar üzletházat nyitott.
Ugyan már! Ilyen volt a gyulai Húsüzem megmentése is, mert Csányi ott létesített vágóhidat. Emlékszel?
@ornagy50:
Szia!
Nem szeretnék túl buzgó lenni, de rátaláltam egy magyarázatra, amelytől megvilágosodott ez a szottyadt elmém az alapjövedelemről.
Úgy néz ki, hogy az aktívaknál a munkabéreknél fog jelentkezni, rövidítve a LÉH úgy, hogy a bruttó bér csökken, ezt a csökkenést kiváltja a LÉH.
Van rá egy példa 100.000.- Ft-os bruttó bérre, melyhez a munkáltató még befizet 14.250.- Ft adójellegű részt.
A 100.000.- Ft bruttó megoszlik 50.000.- Ft bérre, és 50.000.- Ft Léhre.
A dolgozótól levonásra 17.250.- Ft, a nettó így 32.750.- Ft lesz az 50.000.- bérrészből, melyhez hozzájön az 50.000.- Ft LÉH, kézhez kapott összeg 82.500.- Ft lenne, ha az agyrémet így vezetnék be.
Függelék.
Ez az elképzelés a büdzsének 6.385 mrd plusz kiadást jelentene, viszont megszűnne az összes szociális juttatás.Segélyek, gyed, gyet, családi pótlék, közgyógyellátás, ápolási díj, családi adókedvezmény, stb.
Ezen viszont érdemes elgondolkozni. A 6.385 mrd-ból az aktívak 703.8 mrd-ot kaphatnának pluszban. A többi...
A legalsó jövedelmi szintbe tartozók 1 főre jutó jövedelme viszont 36.5%-kal nőne.
Megigértem neked, hogy szétnézek a berkekben, nekem is hasznomra vált a megvilágosodás.
@Mariann19: Fáradozásodat ismételten köszönöm így
viszont már kapitális baromság!!!:)))
@Mariann19:

Ez a lé pont olyan, mint a gyes meg a gyed. Pedig mennyire tudták mondani, ne azért szüljön a kisebbség gyereket, hogy ezeket kapja. Ha azok, akik most munkanélküliek ( önhibájukon kívül ) arra blazíroznak, hogy majd a gyereknek is járó összeggel együtt már elég szép kis summa jut a caládnak, az más lesz?
Kérdés azonban, hogy aki most, illetve ennek a lének a bevezetésekor az 50 ezertől több ellátást kap, annak csökkenteni fogják?
@látjátok feleim szümtükkel: Dolgozhat tanácsadóként,senki nem tiltotta meg és nem is tiltja.
Csak ne csodálkozzon, hogy ujjal mutogatnak rá egyesek, hogy korrupt majom, mert ez sem tilos

Amúgy nem tereltem,ezek tényleg lényegtelen apróságok a statisztikákhoz képest. Átnézegetted?
@ornagy50:
"Kapitális baromság."
Az. Csupán még annyit teszek hozzá, hogy az éves többlet költség az éves GDP cca 20%-a.
Közben nem tudjuk a GDP-t most már csak 2.5-3%-kal növelni évente.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Ne azért szüljön a kisebbség, mert ezeket kapja."
Az utánpótlás már megvan, és hosszú távra.
Az 570 ezres cigány lakosságban a O-14 éves korosztály
37%-ot képvisel, létszámuk 209.760 gyerek.
A nem cigány lakosságban ez 15.4%
"Ennek a lének a bevezetésekor aki az 50 ezertől több ellátást kap, annak csökkeni fog?
Kitár az elemzés erre is. Igen.
Lajosunk, nem a simis, hanem a másik, ma jól lehúzta ezt a lét, azt mondta hogy olyan, mint az ingyen sör.

Azért demagógiának elég jó ötlet, és elég nehéz ellene harcolni. Mert sok az eszkimó, és kevés a fóka. Van benne veszély, mert vissza is üthet.
süti beállítások módosítása