Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.02.04. 13:00 Fabius

Leggyűlöltebb ellenségeink: a tanárok

Kibővült leggyűlöltebb ellenségeink köre, klubtagok lettek a tanárok. Ezt onnan tudom, hogy az orbán'finanszírozású hely, ahonnan ilyet rendelni lehet megírta: Soros + pénz + háttérben felsejlő arc = tanárok tüntetése. Hiába, no, amit meg kell tenni azt meg kell tenni, mégse mondhatja egy orbán'finanszírozású, hogy kedves Gazdám, egyél már ananászt naphosszat, hogy az újabb sorosozás utáni gyönyörproduktum íze egy picit jobb legyen. 

Aztán mindenki fújja a magáét. A tüntetők mondanak legalább 20 dolgot amivel baj van az oktatásban,

Rétvári államtitkár meg heherészve közli, hogy csak nyugodtan, kardlapozni nem fogunk, pedig megtehetnénk. A saját rendszerükben felmerült kritikus hangokra nem reagált, mert vagy nem értette, vagy nem akarta érteni. A mellébeszélés csillió danos bajnoka szerint itt aztán mindenki szabadon elmondhatja amit gondol, szólni is csak a miskolci óvodák személyzetének szóltak, el ne menjenek a tüntetésre mert komoly bajok lesznek. 

Szóval szabadság, nertársak, a kormány a helyén és minden rendben!

Teszik a dolgukat és egyáltalán nem értik mi a felfordulás oka. Mikor a Viktor által megálmodott KLIK a legnagyobb faszaság ami az oktatással történhetett, ráadásul az egyeztetések és fórumok is beindultak. Teccikéteni, fórumok, ahol:

  • Az iskoláikat fenntartó KLIK képviselői deklaráltan nem válaszoltak a tanárok egyetlen kérdésére vagy felvetésére sem.
  • A kérdésekről, felvetésekről nem készült semmiféle jegyzőkönyv, hogy az elhangzottak minimálisan számonkérhetők legyenek.
  • A "fórum" annyit jelentett, hogy a megjelent KLIK-középvezetők megígérték, hogy "továbbítják" a tanárok kérdéseit-kéréseit.
  • De azt már kifejezetten megtagadták a KLIK-esek, hogy mindezt írásban is visszaigazolják a kérdést feltevő iskolának.
  • És ha mindez nem lett volna elég, a KLIK tankerületi igazgatója még azt sem volt hajlandó elárulni az egyeztetés résztvevőinek, hogy milyen felvetések, kérdések szerepeltek az érintett iskolák által nekik előzetesen elküdött levelekben. Annak ellenére, hogy lényegében éppen ez lett volna a fórum témája.

Szóval fórumok, ahol a KLIK középvezetők a néma postás szerepét töltik be. Nem mondanak semmit, nem írnak le semmit, még csak nem is ígérnek semmit. Mármint azon kívül, hogy istenuccse a postás szerepét betöltik, mert arra és a bólogató droid szerepére alkalmasak. Talán.

És nyilván nem értik ők sem, hogy mi a baja ezzel tanároktól szülőkig mindenkinek. 

461 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr58359120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

höööhhh, mert ők már bevitték...

Lázár: A kormány folyamatosan kész, hogy tárgyaljon a tanárokkal

A miniszter csak annyit kér, hogy az iskolába ne vigyék be a politikát.

444.hu/2016/02/04/lazar-a-kormany-folyamatosan-kesz-hogy-targyaljon-a-tanarokkal

---

amiről nem beszélünk, az nincs is, persze a narancsmaffia szerint...

Így reagált a kormány a kórházakról szóló lesújtó ÁNTSZ-jelentésre

Nem mondható, hogy orvoshiány van - mondta az egészségügyi államtitkár, amikor a Hír TV-ben a heveny szakemberhiányról szóló ÁNTSZ-jelentésre reagáltatták. A jelentésnek a mostoha kórházi körülményekről szóló részéről nem esett szó.

hvg.hu/gazdasag/20160204_ANTSZ_orvoshiany_Onodiszucs
Na, most jó lenne, ha a tüntetések nem laposodnának, vagy halnának el azután, hogy tegnap Miskolcon az esőben ötezren voltak kint. Mert az szokott a baj lenni, hogy a Fidesz nem csinál semmit, hanem kivár, és pár alkalom után már az embereknek nincs kedvük kimenni a további tüntetésekre, és végül kifullad a próbálkozás.
Mert a kormányzat egy tüntetéstől nem fog meghátráli ez borítékolható.
@The Ghost Wolf: mint fent is olvasható, ugyan abba a cipőben jár az eü is, meg oly sok más. Most kell összeszervezni minden területet, nehogy az legyen a vége, mint a korábbiakkal.

régen volt már:

Legyen aki szól!

"Először a kommunistákért jöttek,
de nem szóltam, nem lévén kommunista.
Aztán a szakszervezeti tagokért jöttek,
de nem szóltam, nem lévén szakszervezeti tag.
Aztán a zsidókért jöttek,
de nem szóltam, nem lévén zsidó.
Amikor értem jöttek,
már nem volt, ki szóljon."
– Martin Niemöller atya
@The Ghost Wolf:
"Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek, igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek...", mondta annak idején Gyurcsány, kísérte a Fidesz hörgőkórusa.

Ugyanazt csinálják, csak nem beszélnek róla. Amitől az persze nincs.
mondjuk, azt nem értem, hogy gulyás marcinak mitől van ez a kényszeres szereplési vágya?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ennél a regnáló hatalomnál rohadtabb, lelketlenebb és mocskosabb nincs, megöli, ami a legszentebb, a gyermekeink jövőjét, belehazudik a képükbe, hagyja őket külföldre vándorolni, miközben szüleik itthon sírnak utánuk....elvesz mindent az emberektől, munkát, kenyeret, törekvésre való hajlamot, mindent. Ha mindenki, akivel gonoszkodtak, most megindulna, és meg sem állna a Hősök teréig, nem férne bele Pestbe az ország, és igen, igaza van annak, aki azt mondja: most állj oda a pedagógusok mellé te, te villamosvezető, te is , te ápolónő, te is te bárhol dolgozó magyar elnyomott, kizsákmányolt ember, és zavarjuk el ezeket élősködőket innen, de először vetkőztessük pucérra, amit összeharácsoltál, itthagyod, te szemét!Ahogyan nől az elégedetlenség, úgy növekszenek azok a közvéleménykutatások, hogy mennyire nagyon vezet a fidesz....lófüttyöt bábuskák, megkérdezett 1000 ember, a többiek majd a szavazófülkékben.....kkkk..nagyon büszke vagyok, hogy ott voltunk 5 ezren kb...végre, végre nem hunyászkodtunk meg, és igen, jöjjön mindenki, a szabadságért, a gyermekeink jövőjéért!!!!
különben nekem meg már utalhatna soros, nem tiltakozok, ígérem.
@evasanyoca: köszönet neked is, nincs mit hozzá tennem

naponta nézem a petíció aláírókat, még mindig félnek az emberek, a gyerekem iskolájának a nevét sem tüntette fel rajtam kívül senki. Hinni szeretném, hogy nem én vagyok az egyetlen aki aláírt és egyetért a felvetésekkel. A tanári karról nem is beszélek, nagyon nagy baj, hogy a szülők is félnek felvállalni a véleményüket, és féltik a gyerekeiket a retorzióktól...

Mint látszik fent is, joggal félnek, de ennek a hatalomnak pontosan ez a felpörgetett félelem az éltetője.

---

Kiadták a titkolt Századvég-tanulmányokat

Hiába vitte a kormány a Kúriáig az ügyet, a testület úgy határozott, nyilvánosságra kell hozniuk a Századvég által 4 milliárd forintért készített tanulmányokat. A 30 ezer oldalnyi iratot tartalmazó pen drive-okat egy helyettes államtitkár át is adta a VS.hu munkatársának.

hvg.hu/gazdasag/20160204_szazadvegtanulmany_kiadas_miniszterelnokseg

---

Hadházy: 50-80 ezer forintos napidíjakat fizettek az oktatási reformra

Tavaly októberben a projektzárás előtt két hónappal hirdették meg például azt a „szakértői kapacitás beszerzéséről” szóló 500 millió forintos tendert, amelyet egy olyan friss alapítású cég nyert meg, amelynek egyetlen alkalmazottja volt csak, viszont több ezer szakértői napot vállalt be.

Folyamatmenedzser 1373 szakértői nap
Közoktatási szakértő 1655 szakértői nap
Tréner 160 szakértői nap
Képzésszervező 628 szakértői nap
Tutor 891 szakértői nap
Képzési asszisztens 244 szakértői nap
Pedagógiai értékelési szakértő 1794 szakértői nap
Minőségbiztosítási szakember 123 szakértői nap
Vezető informatikus 760 szakértői nap
Informatikus szakember 1950 szakértői nap
Adatfeldolgozó operátor 334 szakértői nap

index.hu/belfold/2016/02/04/hadhazy_50-80_ezer_forintos_oradijakat_fizettek_az_oktatasi_reformra/
hogy rohadna megfele ez a barom is:

Lázár szerint nem túl magas a kötelező óraszám az iskolákban

A miniszter úgy látja, hogy a mostani szint nemzetközi összehasonlításban még kevésnek számít.

444.hu/2016/02/04/lazar-szerint-nem-tul-magas-a-kotelezo-oraszam-az-iskolakban

---

Lázár szerint aki nem szavazza meg az alkotmánymódosítást, az ország állampolgárait veszélyezteti

A miniszter azért bízik abban, hogy a baloldali politikusok nem veszik magukra ennek a felelősségét.

444.hu/2016/02/04/lazar-szerint-aki-nem-szavazza-meg-az-alkotmanymodositast-az-orszag-allampolgarait-veszelyezteti
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:én is naponta figyelemmel kísérem, és van rajta olyan tantestület, akikről álmaimban nem gondoltam volna, hogy a nevüket merik adni a petícióhoz....nyugdíjas barátaimmal alakítottunk egy társaságot, dirrekte nem mondtam, hogy "kört", és mindenhol, ahol csak tudunk, felvilágosítjuk a kollegákat, ha összefognak, nincs az a hatalom, aki lebírja őket nyomni, ez olyan, mint: na gyerekek, ki törte be az ablakot?...csend, majd felállt az egész osztály....no jó, jelentsük a biztosítónak....szóval, együtt kell maradnunk, és befogadni mindenkit, aki jönni akar! A fidesz a félelemre, a megosztásra dolgozik évek óta, meg kell neki mutatni, hogy ez a világ elmúlt, de ahhoz az kell, hogy a társadalom széles palettája együtt mozduljon!Most kellene betenni minden nap azt a listát, akikkel a fdesz kicseszett, sajnos nekem eltünt valahová, de mottónak nagyonis figyelemfelhívó lenne!
@evasanyoca: @PeniValdes: fejlesztik az oldalt is, szuperrrrrr !!!!!!!!

térkép, hírek, javaslatok, ötletek, miegyéb :D

www.tanitanek.com/
feleségem kicsit szkeptikusan állt a tüntetéshez, meg a 13.-i nagytüntihez is.
aztán tegnapelőtt megkapta a fizuját: 45.000 forint. januári fizu címszóval (mondjuk ő még jobban járt, mert volt olyan kollégája, aki még nem is kapott) utalták. most ideges egy kicsit, megértem. viszont menni akar tüntetni. (update: miközben írtam, megjött a második fele is. az első felét budapest főváros kormányhivatala utalta, a másodikat a klik)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Lázár szerint Magyarországon a gyerekek iskolába töltött óraszáma és a pedagógusok óraszáma nemzetközi összehasonlításban még mindig kevésnek számít. Elmondta, hogy az iskolában töltött évi 6000 óra nem sok, más országokban, példásul Ausztriában, 6000 óra felett van a kötelező óraszám."

Lábjegyzet:

2016 évben 254 munkanap van. 8 óra a napi munkaidő.
254*8= 2032 munkaóra/év

Valóban nem sok a 6000 óra, mert az csak majdnem háromszorosa az éves munkaidő keretnek. Az éves szabadságnapok nélkül.
@evasanyoca: Ettől függetlenül FAB posztjából is az jön le, hogy nem igazán rózsás a helyzet. :(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Lázár szerint nem túl magas a kötelező óraszám az iskolákban"

hogy ez az ember mekkora tahó, az, hogy 6 órát adok, per nap, de inkább 7-et, arra fel kell készülni, óravázlatot írni, demonstrációs eszközöket elkészíteni, majd a számonkéréshez a tesztlapokat, majd javítni.......ha osztályfőnök vagyok, akkor a gyerekeim lelkével, családi, anyagi helyzetével foglalkozni, iskolai ünnepélyekre betanítani, kirándulni, szinházba, muzeumba vinni.....még mi a nagy büdös lópélót vár Lázár tőlünk???? merthogy van családunk, mi mikor fogunk szülni???????
tippelgetés esélyekről
szwrintem mindenki tudja,hogy mik a követelések,tehát ezen átugranék. az biztos h vannak olyan elemek,melyek könnyen változtathatók,ilyen a diákok kötelező iskolába tartozkódási ideje,de vannak olyan problémák,amik akkor sem oldhatóak meg máról holnapra, ha akarnák..nem mintha akarnák...ilyen a Klik átlakítása,vagy inkább megszüntetése.csakhogy ez csak úgy müködne,ha vmi átvenné a hármas feladatkört...erre az Oktatási Hivatal alkalmas lenne,csak azt most akarják beolvasztani,a másik,hogy a kormánynak nem érdeke a KLIK felrobbantása,mert akkor saját maguknak adnának pofont. És a kérdés az is,hogy a Klik megszüntetésével valóban jobb lesz e?
@jaegtoer:

Na de Lázár 25 órát dolgozik egy nap, és még van ideje aludni meg operabálba járni is.
zsúfolt tananygaról..
jogos követelés,de a tanárokon is múlik,hogy mennyire hajlandóak engedni..ugyanis a gyakorló pedagógusok eddig be voltak vonva ennek alkotásába,és mindenki arra törekedett,hogy a saját témáját erősítse,mert ha a gyerek nem tanul meg x verset,nem tud y képletet,akkor jaj mi lesz..
ugyanígy lehet szaktárgyi lobbi vita az óraszámoknál is.
@jaegtoer:

Egyébként még mindig azt hiszik, hogy egy kritikára ellenpéldát kell mondani, és nem magyarázatot adni, de ebből is látszik, hogy már ezeknek a hihetőségét is leszarják. Legyen benne egy nagy szám meg valamelyik EU-ország, hogy látszon, a tanár milyen lusta, és kész.

A 6000 óra egyébként úgy is szép, hogy egy évben összesen nincs 8760 óránál több. Igaz, most szökőév van...
Csaxólok :)

Lázár még tudna negatívat mondani a Klikről

Megvizsgáljuk a Klik működését, a tüntetőkhöz képest még több negatív dolgot tudnék mondani. A tapasztalatokat meg kell beszélni - mondta a miniszter. Lázár János szerint vannak olyan városok, ahol zökkenőmentes az együttműködés a Klik és az intézmények között. A magyar államnak az elmúlt 30 évben nem volt fenntartói tapasztalata.

www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20160204-becsi-utjarol-kerdezzuk-lazar-janost.html
@PeniValdes:az nem kérdés, hogy a tananyag sok felesleges tanulnivalót tartalmaz, évtizedek óta nem sikerült megritkítani az u.n. "kötelezőt"...régen az óraszámok úgy osztódtak el, hogy a magyar-matematika-történelem.....volt a legtöbb, utána a fizika-biosz heti 2-2 óra, ma a tesi a legtöbb:((....de ezt talán nem pártpolitikusoknak kellene eldönteni.
@evasanyoca: ezen jól ellehet vitatkozni a tanároknak..félek lesz még itt vérfolyás
@jaegtoer: csak a szokásos barom példa, az ausztriai óraszám egészen más módon adódik össze, ott nem csak az iskolai órák számítanak bele, megint orbitálisan hazudik a rohadék. @evasanyoca: felsorolásában ott van színház, kirándulás stb.

@PeniValdes:jogosak a felvetéseid, pont ezekről beszélt reggel a Klub Rádióban, az Európai Szülők Egyesületének vezetője, egy korábbi gyakorló tanár. Szerinte sem megoldás a klikk azonnali megszüntetése így az év közepén, de mindenképpen egyeztetésekkel át kell alakítani a rendszert, és vannak olyan lépések amiket azonnal meg kell lépni. A tanárok lehetőségeiről a tanagyag mennyiségével és minőségével kapcsolatban is kreatív gondolatokat és ötleteket emelte ki, pont úgy kell értelmezni a szabályokat a tanároknak is, mint a narancsmaffiának, ami nincs kategorikusan tiltva azt lehet ;)

@Secnir: ugyan ezt játszották el a mentősökkel és a többi közférás dolgozóval a fizetés tekintetében, és ami rosszabb, nagyképűen fellengzősen lehülyéznek mindenkit, aki szólni mer.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ezek nem az én felvetéseim, én nem értek ehhez.ezek oktatáskutatók felvetései
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): egy orbitális barom, és az is amiket beszél. Helyén kell kezelni ezt a dilettáns nímandot is.

a lényeg:

Fidesz-közeli tévék, lapok és a közmédia jártak jól a "működő reformokról" szóló kampánnyal

600 millió forint közpénzből jutott bőven a TV2-nek, az Echo TV-nek, a Ripostnak és a Pestisrácoknak is.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F02%2F04%2Ffidesz-kozeli-tevek-lapok-es-a-kozmediumok-jartak-jol-a-mukodo-reformokrol-szolo-kampannyal

---

Hadházy Ákos: kamucégekre mentek el az oktatásra szánt milliárdok

A kormány aaz oktatásban azért vezetett be ostoba tantervet, adminisztrációs terheket és minősítési rendszert, hogy ellophassa az azok elkészítése után felvehető uniós forrásokat - állítja Hadházy Ákos LMP-s politikus, a trafikbotrány leleplezője.

hvg.hu/gazdasag/20160204_Hadhazy_Akos_oktatas_unios_penzek_korrupcio
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
számok lázár egy nulla

írásjeleket és hangsúlyt tegyél ahová akarsz ;)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): hatezer vagy hatszáz? lázár olyan otthonosan mozog az oktatásban, mint mészáros lőrinc a vagyonbevallásban.
lázárról csak ennyit, mai kurmányönfón szösszenete:
/brooooááááffff/

Lázár: "A csokra jelentkezők a kormány csókjában részesülhetnek"
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
"csak Lázár tévedett egy nullát:"

most egy nulla ide vagy oda, nem mindegy? mint a vagyonbevallásban, vagy a lakás alapterületének megadásakor...
@PeniValdes: miből is következtettem erre? ;)

így ismeretlenül is ismerjük egymást itt sokan :D
@Secnir:

Persze, hozzá vannak szokva, meg a számok úgyis olyan bűvös dolgok, nem értenek hozzá, a híveket meg nem érdekli.

De milyen bagatell ez már ahhoz képest, amikor az RTL-es vezetőket feketítették az 1,6 milliárdos tiszteletdíjakkal, aztán kiderült, hogy az inkább millió;)?
@parti_giano:

Ez sem nagyon más, mint amit én találtam az OECD-statisztikában, mert ez meg 8 évre vonatkozik :) .
Reális optimistaként (tehát pesszimistaként) úgy látom, hogy jelentős és tartós demonstrációk csak akkor lennének, ha az emberek kiszolgáltatottságát, fásultságát és a másoktól várt cselekvések igényét olyan esetek borzolnák fel, amelyek a jelenlegi magas ingerküszöböt meghaladnák. Mivel a Kedves Vezető és szabadságharcos bajtársai a lakosság többségének vegetálásához szükséges társadalmi minimumról gondoskodnak, ezért az általánosan kialakult és szinte mozdíthatatlan (v)iszonyok érdemi átalakítására egyhamar nem mutatkozik valódi lehetőség.
Időnként persze előfordulhatnak - korlátozott mértékű - viharok egy kanálnyi, pohárnyi, vagy lavórnyi vízben...
@Myrath:

Ez nem éves adat, hanem a 8 évfolyamé összesen :) .
Ráadásul azt mutatja, hogy egy gyerek az alapfokú oktatásban mennyi időt tölt a 8 év alatt, aminek csak érintőleges köze van ahhoz, hogy egy tanár hány órát tölt munkával egy évben.
A teljesség igénye nélkül soroltam fel a teendőket, de megjegyezném, hogy a tehetséggondozás illetve a felzárkóztatás nem kis óraszámot foglal el a délutánból. A különböző csoportos szakkörök, illetve egyéni foglalkozás elengedhetetlenül szükséges a gyermek fejlődése érdekében, sok helyen ez be van építve a kötelező óraszámban, magyarul egy fillért nem kap az ember érte, és gyakorlatilag reggeltől estig a suliban van, tudjuk mennyi pedagógus-éhbérért, ezt már tényleg csak az vállalja, akinek szívügye és hivatása, mert ezt pénzért nem lehet.A tanórák szünetében kötelezően be vagyunk osztva folyosói illetve udvari ügyeletre, ebédeltetni a napközis kollega viszi a csemetéket, egy óra játék után, kb l5 órakor kezdődnek a foglalkozások, a karének próba, megatökömtuggyami, a lényeg, hogyha nincs szerencsém és a lakóhelyem meg munkahelyem között több km van, akkor a kis pihenőidőmet (ami alatt adminisztrálnom kell, naplóírás, stb) is megszívtam, és akkor még meg is vagyok félemlítve 6 elemis hozzánemértő bunkók által,akiket valszeg én neveltem a suliban ilyen pocsékra.......visszanyal a fagyim.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Persze vili, csak ez a szám hasonlít a 6000 hez a legjobban. :)
Minden visszafelé sült el, amit a kormány eddig a tanárok leszerelésére bevetett

Úgy néz ki, hogy a békítésre kitalált tankerületi fórumok csak még jobban felhúzzák a tiltakozó pedagógusokat.

444.hu/2016/02/04/minden-visszafele-sult-el-amit-a-kormany-eddig-a-tanarok-leszerelesere-bevetett
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Csak ne tegyünk ilyen elhamarkodott kijelentéseket, hogy "visszafelé sült el"! A kormány nem a tanárok leszerelésére találta ki a Sorosozást, a fórumokat meg az óraszámokkal példálózást, hanem a híveiknek a tüntető tanárok, diákok ellen hergelésére. Arra pedig tökéletesen beváltak.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): igazad van, ez megint az ellenség kép kreáláshoz kellett, és az agyatlan csürhe hergeléséhez
biztosan nerrenforradalmások voltak:

Az Oktatási Hivatal szerint ellenzéki támadások zajlanak ellenük

Visszautasítja az Oktatási Hivatal az LMP politikusának, Hadházy Ákosnak az állításait, szerintük teljes ellenzéki letámadás zajlik az oktatás terén. Hadházy szerint a hivatal tudatosan folyatta el az oktatási reformra szánt forrásokat alibicégeken keresztül, a hivatal szerint viszont minden rendben volt.

hvg.hu/itthon/20160204_oktatasi_hivatal_korrupcio_hadhazy_akos_kozoktatas

---

melléklet egy aláíró csapatról:

30228. Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Aszódi Tagintézménye

A Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Aszódi Tagintézményének /2170 Aszód Falujárók útja 5./ a tantestületi értekezletén jelenlévők 100%-a csatlakozik a nyílt levél támogatói köréhez. A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat IV. kerületi tagintézményének a pedagógiai szakszolgálatot érintő speciális problémák felvetéseivel mi is teljes egészében egyetértünk.
@evasanyoca: az ikrek heti programját usaoroszország elnöke is irigyelhetné..énekkar, modern tánc,kézműves,sakk,vívás, kézilabda...8 éves gyerekek
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azért abban reménykedem, hogy talán nagyobb sullyal esik a latba egy olyan társadalmi réteg "kiborulása", amely eddig csak szótlanul tűrt és huzta az igát, most túlcsurrant a pixis, és, ha jól ismerem a lelkivilágunkat, akkor ezt holmi igéretésekkel már nem tudják visszaszuszakolni a régi zsebbe....jó ötlet a térképes infolap....elmúltunk 3o ezren.....
@PeniValdes: ha örömmel és önként dalolva csinálják, akkor szép a suligyerekkoruk, és nagyon jó az igazgató és a tantestület, akik vállalják a pluszfeladatokat......mert a gyermeknek nem az a pihenés, hogy leül egy sötét sarokba, és ott ül egész estig, amit felsoroltál nem minden iskolában tudják megcsinálni....Ausztriában a Rote Falken ifjusági szervezet vállaja fel a délutáni foglalkozások nagy részét, többségében civil emberekel, nem pegagógusok, "csak" gyerekszerető felnőttek.....kkkk
@evasanyoca: én is ebben bízom, mert magamat is ismerve, nincs rosszabb a nyugodt emberek kiborulásánál, mert ha ők robbannak, akkor ott kő kövön nem marad...
Ez a görény még most sem nyughat: index.hu/belfold/2016/02/04/pedagogusok_lazar_janos_tanulmanyi_eredmenyek_oktatas/
De azért azt a kurva KLIK-et körömszakadtukig védik: index.hu/belfold/2016/02/04/klik_tartozas_uszas_uszasoktatas/
Mikor fogják már fel, hogy ennek a szarnak így vagy úgy de vége van. Most még lehetne a tisztes visszavonulás, de ha az nem megy akkor jön az összeomlás, mint a németek és Paulus tábornagy Sztálingrádnál.
@evasanyoca: szerintem nem kéne minden egyes percüket beosztani.
@evasanyoca: nem tudom,évanéni,kéne olyanis amikor a gyerek nem kínai tanfolyamon van
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nézd, hallgattunk évtizedekig, most, amikor már közvetlen a gyermekek bőrére megy ....lásd az iskolai korhatár leszállítását, tele van az utca csavargó gyerekekkel....a fiatalok külföldre vándorlása, a gyermekek éhezése, szóval ez már kiütötte a tanárokat, amennyire nehezen mozdul a banda, annyira nehezen is fog megállni, nagyon ki vannak készülve a kollegák, mindenhonnan azt hallom, hogy elég, nem vagyunk csicskák.....hát remélem minden elnyomott, meglopott réteg rájön, hogy mellénk kell, hogy álljon, vajon miben reménykednek azok, akiktől elvették a trafikjukat, földjüket, magánnyugdíjukat? itt a helyük mellettünk minden becsapott és félrevezetett szegényembernek!
@PeniValdes: az én iskoláimban az volt a szokás, hogy kötelező csak a tehetséggondozás és a felzárkózás volt, amiket te felsoroltál, azokat a szülővel megbeszélve választhatta a gyerek, ha nem akarta és a szülő nem tudta hová tenni délután, akkor ücsörészhetett 5-ig a napköziben, ami ugye sokkal sivárabb, mint a vivás, vagy a sakkszakkör....bár, ezek mind fizetős szakkörök, és nem mindenkinek van rá tehetsége fizetni....szabad programra ott a hét vége, a családdal kéne tölteni, kirándulni, dehát a szülők akkor is hajtanak szegények, a gyerek meg többségében üldögél a pc előtt.....ez a gyakorlat , aztán persze vannak kivételek....
@evasanyoca: \o/ :D

Tudósok és kutatók szakszervezete is a tanárok mellé állt

Mindannyian, így a tudósok, a kutatók, az innovációs szakemberek is a közoktatásban kisgyerekként kezdték meg a tanulást, ezért kiemelten fontosnak tartja szakszervezetük, hogy kiálljanak a pedagógusok mellett

hvg.hu/itthon/20160204_Tudosok_es_kutatok_szakszervezete_is_a_tanarok_melle_allt
@evasanyoca: még annyit az előzőhöz Peni, hogy hétköznap a suliban max 19 óráig vannak , de inkább 18-ig foglalkozások, utána a szülő otthon úgy osztja be a gyerek idejét, ahogyan akarja, de a suliban nincs helye csak "úgy" lézengésnek, kivéve az ebéd utáni játékot az udvaron....gondold csak el, annyi gyerekre vigyáz 4-5 pedagógus....
@evasanyoca: nemistudom,én hazamentem
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: na ezt mondom....aki egy kicsit is elért valamit az életben a tanulásával, annak mellénk illik állni....remélem szélesedik mégjobban a kör..rengeteg helyen agitáltunk, hát remélem megered a mag....kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@PeniValdes: sokan nem tudnak hazamenni, nincs otthon senki, dolgoznak a szülők, egyedül meg nem hagyunk kisgyereket, és ki csináltatja meg vele a másnapi leckét....kikkel játszik, ott vannak a barátai....és ott van az ennivaló.
@evasanyoca: nemistdom,velem sosem csináltattak leckét,magam csináltam. egyébként kisgyereket valóban nem,de tizenévesen nyugodtan hazalehet menni,és enni is lehet.
nem tudom mit szólna ehhöz a purparléhoz lenin elvtárs, miközben ártunk és ormányunk valamint rétvári és lázár urak hisznek az ősi nagyigasságban, miszerint a szar nam robban. jómagam szociális népszavazást inditok itten svalbárdon, hogy ne kejjen mindenkinek 300 jegesmedvét hazavinni nevelési célzattal. a talpalávalót a soros banda húzza.
Feltűnt valakinek, hogy a Fidesz trollok közül senki nincs itt ma? Vagy elmaradt az eligazítás a pártközpontban, vagy ők sem tudnak nem egyetérteni a pedagógusok céljaival.
@PeniValdes: ha van mit....minden gyermek más.
@evasanyoca: érdemes önállóságra nevelni a gyereket...érdekes módon én hazataláltam egyedül:)
@jaegtoer:
.
Nézzük meg más szempontból.
Egy évben van 8760 óra. Ebből mínusz 6000, akkor marad 2760 óra. Ez durván napi 7,5 óra iskolamentesen.
De a gyermek elmegy iskolába, és haza is jön. Ha van mit, vacsorázik is, tisztálkodik is, megcsinálja a házi feladatokat...
Ha mást nem csinál, akkor is jogos a kérdés: mikor alszik?
A helyes válasz: az iskolában a tízperces szünetekben.
@The Ghost Wolf:

oktatási fórumon vesznek részt, ahol pontosan meg fogják határozni soros györgy és péter gábor rokonsági fokát.
@hacsaturján: mindezt egy terepasztalnál
és most gyerekek gondolkodni fogunk tanulni...
@PeniValdes:

viszont a jereváni rádió szerint valaki ellopta a néváról az aurórát, kihasználva a gravitáció pillanatnyi szünetelését.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

mindennél többet mond, hogy a Gallóné szösszenetet míg le nem vette az eszement, 400-an megosztották!
a Soros szöveget meg az MTI mindenhol közszolgálatilag teríti...

ez pedig egy észben tartandó vélemény, főleg mert az előzményekből ismerős pávatánc és háttérben a szalámizás taktikája napirenden van.
ha nem lesz komoly és kitartó ellenerő, akkor...

Nem dönthetik be a Kliket a tüntetések

A kormánynak ki kellene hátrálnia az államosításból, a bürokratikus központosításból. Erre viszont nemigen lesz hajlandó – mondta Radó Péter oktatáskutató.

A tanártüntetés mögött állók követelések egy része látszólag egyszerűbben teljesíthetők, mint a adminisztráció csökkentése, a tanárok és diákok kötelező iskolában tartózkodásának szabályozása, a nagy rendszerszintű problémák, strukturális kérdések, a Klik megszüntetése azonban nem reális forgatókönyv – derül ki a hvg.hu cikkéből.

A mamutintézményt csak akkor lehetne megszüntetni, ha valami átveszi annak a hármas feladatkörét – mondta a lapnak Radó Péter oktatáskutató. Egyrészt amióta elvonták az iskoláktól az autonómiájukat, azaz az igazgatók, tantestületek döntési jogköreit, ezek a kompetenciák a Klikhez kerültek. Ha mindezt visszaadják, akkor a feladatainak egy része valóban okafogyottá válna. De most a Klik gyakorolja a fenntartói jogokat is, és bizonyos tanügyigazgatási feladatai szintén vannak. Ezeket elvileg átvehetné az Oktatás Hivatal, de azt épp most akarják beolvasztani a minisztériumba, ami a tapasztalatok szerint még kaotikusabban végezné el mindezt.

Radó szerint a Klik megszüntetése leginkább azért nem túl reális forgatókönyv, mert annak eltűnésével alapjaiban húznák ki a szőnyeget a 2011-es törvény konstrukciója alól. A kormánynak ki kellene hátrálnia az államosításból, a bürokratikus központosításból. Erre viszont nemigen lesz hajlandó.

A pedagógustüntetés lehetséges végeredményéről sem nyilatkozott túl optimistán Radó:

Nagyon magasra tették a lécet most a pedagógusok, akik egyébként három éve tűrték csendben a rendszer kiépülését, és most szakadt át náluk a gát. Ebből valószínűleg senki nem fog jól kijönni, nem tudják megnyerni ezt a meccset.

Ha jól meg tudják szervezni önmagukat a tiltakozók, és tartós nyomást jelentenek a kormány számára, akkor elérhetnek kisebb eredményeket – Czunyiné menesztését, a tanfelügyeleti rendszer lazítását – amitől élhetőbb lesz ugyan a rendszer, de alapvetően pont olyan pocsék marad, mint volt.

A hvg.hu szerint a pedagógusok mindenesetre egyelőre elszántnak tűnnek, a kormány pedig a szokásos kottából játszik: kombinálják a látszatengedményeket, látszattárgyalásokat, a helyi megfélemlítés eszközeit, a durva pedagógusellenes propagandát.

24.hu/kozelet/2016/02/04/nem-donthetik-be-a-kliket-a-tuntetesek/
@The Ghost Wolf:

tegnap is "visszafogott" látogatásban volt részünk.
gyerekek!

nem hiszitek el mi zajlik itt előttem a zebránál.

egy pirosan világító botot tartó egyenruhás láthatósági mellényben minden gyalogos megjelenésénél besétál az úttest közepére és leállítja a forgalmat...
az ember olcsóbb, mint a megvilágított zebra?
(van itt üzlet, bank és irodák)

hihetetlen, szinte filmbeli jelenetsor. kísérgeti az embereket.
@PeniValdes:

majd a bohócügyi miniszter ébresztőt fúj.
@PeniValdes:

nem mentem közelébe, tehát nem tudom. bár hasonlít a szerszámja a fénykardhoz, csak mintha rövidebb lenne.
jujj!

már ketten vannak!
mindegyik oldalon 1, 1 emelgeti a "botját'. szürreális!
@PeniValdes:

csak nem??? :D

izgat a fénykard?
(ezeknek éjszaka is itt kell "világítani"?)
@guma:
Csak nem a dunaújvárosi "a közvilágítással minden oké" jedik :) ?!
Ezek a narancsfélázsiaiak tényleg ennyire hülyék,sajna azt a szintet sem érik el ami esélyt adna arra hogy felfogják és korrigáljanak.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

sajnos, igen.
(tegnap ennél a zebránál volt az egyik gázolás...)
@toportyánzsóti:

ez presztizs kérdés náluk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Tavaly októberben a projektzárás előtt két hónappal hirdették meg például azt a „szakértői kapacitás beszerzéséről” szóló 500 millió forintos tendert, amelyet egy olyan friss alapítású cég nyert meg, amelynek egyetlen alkalmazottja volt csak, viszont több ezer szakértői napot vállalt be."

Remélem valaki már megírta és benyújtotta a feljelentést ezügyileg.

Mert ugyé Lázár elvtárs, elnézést nertárs ( az elvtárs az régen volt ) megaszondta szülőföldjén ( láttam a tv-ben ahogy aszondta ), hogy joga van a népnek megkritizálni az ítéleteket, és ha nem jó a bírósági ítélet, akkor meg kell változtatni a büntető szabályokat. No, gondolom ha ezt a projektet feljelentik, hasonló vehemenciával követeli a poltizányoktól, hogy emeljenek vádat, mert az nép az igazságra vágyódik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Lázár: A kormány folyamatosan kész, hogy tárgyaljon a tanárokkal

A miniszter csak annyit kér, hogy az iskolába ne vigyék be a politikát."

Azt bezzeg nem mondta, hogy majd előbb ők kihozzák az iskolákból a politikát ( meg a politikai ejtőernyősöket ).
@látjátok feleim szümtükkel:
Micsoda érzékeny lelke van a kis pártkurvának. Amikor pártrendezvényt hirdettek meg az iskolába, akkor nem aggodott a sok kis geci... Emlékezet... Innom kéne, hogy ilyen sötét balfasz legyek.
@látjátok feleim szümtükkel:
.
politikát?
ne vigyék be?

Eredmény: a pedellus a kapuban motoz.
@The Ghost Wolf:
Farkaskölyök, csak nem hiányzok neked, bár nem vagyok troll, unalmasok vagytok, ez az oka.
Wolfi, hogy ne legyen hiányérzeted, ezt írtam pár napja erről:
A pedagógusok két korrekt levelet intéztek az oktatás irányítóihoz, amelyben hangot adtak az oktatás átalakítása során kialakult hibáknak. Ez érthető, hiszen minden átalakítás járhat hibával, és egy okos vezetés ezeket figyelembe veszi és orvosolja.
A politikai oldalak, a nekik adekvát sajtó, a kis pártok, civil szervezetek, blogok, hírportálok meg úgy rácuppantak erre, hogy feledésbe merültek a jogos követelések, és a két oldal hírcsinálói és kommentelői soha nem látott mértékben, gőzerővel szidják egymást meg a pedagógusokat.
Ritkán tapasztalt gyűlölethullámot lobbantottak fel. A jól kereső tanítók szidják a kevesebbet keresőket, a fizikai munkások az értelmiséget, a különféle politikai szimpátiájú blogok meg egymást .
Elképesztő mértékű tudatlanság, a tények nem ismerete jellemző rájuk. Fogalmuk sincs a pedagógus munkáról, a képzésükről, a minősítésekről, az adminisztrációjuk nagyságáról, a munkaidejükről, csak a híreket mantrázzák, a fizetésemelést, és a sok szabadságot.
A baloldaliak, mint a meghasonlottak szidják az államosítást, rendszer visszaállítást követelnek, már megint a feje tetejéről a talpára akarnak állítani mindent, mint ősatyjuk, Marx, a jobboldal kényszerképzetében pedig Soros magasodik ki megint, mint a liberalizmus, anarchizmus milliárdos ősatyja.
"Országos tantestületi értekezletek a liberálisok,
kerekasztalok, tanácskozások a minisztérium, Klik részéről, sztrájkok a két szakszervezet részéről.
Pedig egyszerűen csak néhány apró törvénymódosítás kellene;
túlórákról ; fizessenek érte korrekt módon,
munkaidőről: ne csináljanak belőlük iskolában ülő egyforma hivatalnokokat,
besorolásokról: ne legyen 80oldalas portfólió, hanem a magasabb végzettségűeket sorolják be magasabb osztályba,
az iskolák önállóságának növeléséről: legyen pl. saját pénzük halaszthatatlan beszerzésekre,
és még arról, amit felvetettek és jogos.
Ésszerű kompromisszumok szükségesek, nem politikai és sajtó habverés, ez a felnövekvő nemzedék érdeke.
Ezzel szemben naponta felháborodnak politikusok, újságírók, szidják egymást, mint a répát.
Na, ezért nem lesz nálunk egy darabig nemzeti egység, viszont a jogos kérések elsikkadhatnak.
@Imola Helyesi: ebola, a klik egy rakás szar! a szaron nincs mit csiszolni, me csak szar marad. le kell húzni a budin! utána lézerdzsonit a 6000órájával, előtte meg bencsik turhát!
@Imola Helyesi:

Ha csak néhány "apró törvénymódosítás" kéne, akkor a kormánynak miért esik annyira nehezére azt megtenni, miközben az egyedül nekik áll lehetőségükben?

Ha egyszer a kormány szerint minden rendben van, csak még mindig nem sikerült elmagyarázni a tanároknak, akkor milyen más lehetőségük van a tanároknak nyomatékosítani az ellenérzéseiket?

Miért van szükség a kormány részéről a névleges konzultáció forszírozására, ha egyszer a "két korrekt levélben" minden lényegi információ már eleve benne foglaltatik?

Igen, jól érzed, ebből a képletből az okos, belátó vezetők hiányoznak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Szerinted fosnak az elvtársak, ha a helyi klik fórumot a fityiszes országgyűlési képviselő nyitja meg és végigüli? (természetesen beépített kérdező és talán 1 fideszes polgármester is kérdez, illetve véleményezi a példátlan sikerű átalakításokat)

Már ha valami politikáról pofáznak ezek a pofátlan trógerek?
@taga20: Na jó nagy duzzogva talán bevállalnám. :)
@Gábris szomszéd: ako a jövőben, több szutykot nem raksz be? ugye:)))

remélem 13.-án kint leszel! én megyek.

tegnap volt szülőiértekezlet a gimiben,
hát ment az anyázás:))
@taga20:
Te aztán elintézel mindent a szokásos két szóval.
A fenntartót jelenleg nem lehet visszaállítani, csak kuszaság lenne belőle.
Egyes önkormányzatok ugyanolyan hülyék voltak, mint most az állam, attól függően milyen színűek voltak, olyan színű igazgatókat jelöltek ki, és a nem megfelelő színű pedagógusokat meg elbocsátották.
Viszont régen un. gondnokságok voltak, amelyek az iskolák pénzügyeit rendezték, jelenleg is ennek mintájára kellene a helyi Klik-ekben elszámolni , de ehhez pénzügyi keretet kellene adni az iskoláknak.Tehát ne kelljen egy ablaktörés vagy kréta miatt canossát járni és várni.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Nem akartam elhinni, de igaz, hogy pl.gimnazistáknak heti 35 órájuk van.
A gimnáziumi tanárokat meg nem sorolták be a magasabb végzettségnek megfelelő ped 2-be, hanem idióta portfóliókat kell írniuk ezért. Pl. ha verseny eredményeket értek el, nem szabad beírni, ki az illető, így mindenki hazudozhat. Meg kell írniuk egy valamit , hogy mik a gyengeségeik. Tiszta idiótaság, nekem a gimnáziumi of-m kért ilyet, jellemezzük, hát mi megtettük, lehet, hogy még azóta is sír.
Tisztára olyan ez, mint a vallásokban az önostorozás vagy a böjt vagy ilyesmi.
@Gábris szomszéd: ezért az ipari hulladékért, ez irreális ár.

a ruszkik csak a háborúkhoz értenek.
@Imola Helyesi: na! fejlöcc ebola, ako kábé aszt leszögezhetjük, hogy a fityesz és gecivitya egy kókler. ugatják a közoktatást.
Évásanyóca,
Teljesen egyetértek veled, sokkal világosabb és korrektebb volt régen a munkaidő beosztás.
Eleve a végzettségnek megfelelően sorolták be a pedagógusokat, most meg mindenki egy tarisznyában van, mindegy mennyit tanult, mi a végzettsége. A túlórákat, helyettesítéseket meg korrekten kifizették, sőt, ha kirándulni vagy versenyre vitték a gyermekeket, napidíjat, útköltséget elszámoltak.
A kezdők, a tanítók most jól jártak azonnal, de a magasabb végzettéségűek a ped2-ért kb 10-15000 ft emelést kapnak, ezért 80oldalas portfóliót írnak, és háromszoros ellenőrzést. Ugyanakkor a minimálbérhez való igazítást elvették. A kormányzat csak szépíti magát, mert Meggyesi egyből megadta az 50 % emelést 2002-ben, utána 2010-ig nem volt semmi, majd ez a kormány adagolja az 50 %-ot négy évig. Ugyanakkor ingyen dolgoztatja a magasabb végzettségűeket, kötelező iskolában tartózkodást ír elő.
Dicsértessék az ő neve!
@taga20:
Jó, hát nem is neked írták, az biztos, te már 6-ban kimaradtál:)))
@taga20: Az ár szerintem is sok, de hulladéknak azért nem nevezném. :)
@taga20:

Nem fejlődés ez, csak az emberek gyorsan tudnak nagyon együttérzőek és mérgesek lenni, ha közvetlenül az ő környezetükre ég a kormány dilettantizmusa és úthengertempója. Ők tényleg elhiszik, hogy a kormány mindent jól csinál, kivéve azt a pár dolgot, aminek a hatását ők is a bőrükön érzik... ott egy kicsit hibáztak, na, előfordul az bárkivel...
@Imola Helyesi: ha én hatban, ako te...:))

annyi retardált dolgod volt már itt a varánuszon, hogy
könyvet lehetne írni belőle:))
Na, mostmár a tanárok is elmehetnek a jó kurva anyjukba!!!
(de azonnal!!!!!!!!!!!!!!!!!)

..és most még finom voltam!!!

Jaj, Istenem jajj Istenem!!!

Heti 25 azaz huszonöt 45 perces órát kell megtartanom, és én ezt már nem bírom!!!

Csökkentsük azonnal az óraszámot heti 12-re!!!!!!

Plusz a tavaszi szünet az eddigi egy hét helyett legyen kettő hét, a nyári szünet májustól októberig tartson, plusz őszi, téli szünet!!!

Na, mostmár tényleg a jó kurva anyjukat!!!

A kis tököm nem kéne még????

Kusssss!! ..és irány vissza tanítani!!!!!!!!!!!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): iróniáról hallottál má?

aszt vágom, hogy ebola és a többi zombi agyhalott:))
Hát persze, hogy egybeesik a tanár és a diák érdeke!!

A tanár útál tanítani, a diák útál tanulni!!!
@ulpius66: KURVA ANYÁD TE TRÓGER!
huzzál vissza gecivitya seggébe!
@taga20:
A te baromságod meg elférne egy A4-s felén.. Mindig ugyanaz a pár trágár szó.
@taga20:

Persze, valami írószerszámoknak a királysága... asszem :) ...
@ulpius66: ja és a kis tököd nem kell senkinek:)))
@ulpius66:
Na, te hülye. Most 26 a kötelező óra, de 32-t kell benn lenni. Számolj félóra felkészülést minimum egy órára, az 13, ez összesen már 45, az heti 9 óra, de nincs benne a javítás, versenyre felkészítés, különféle más felkészülés vagy szabadidős foglalkozás / neki igen a szabadidejéből. stb.Ezt otthon csinálja, a gyermeke meg ordít közben.
A szabadság meg kb hat hét nyáron, az cca 20 nap, a többi a tavaszi téli szünet, melyek jóformán ünnepnapok.
Tartsál meg zsinórban hat órát pl. egy cigány osztályban, fél kettőkor már összeesnél, ha nem vernének meg a szülők, mert nem tanítottad meg őket rendesen.
Olvasom, hogy lézerdzsonni ettárs szerint az az évi 6000 óra, na az nem is sok... Unortodoxiában... 6000et elosztjuk 365el (qrvakölök majd nyáron, szombat, meg vasárnap is suliba, ünnep sincs!) az napi 16 óra.
Kussol, szótfogad a hülye politikusbácsinak... + dícséri a felcsúti mangalicatermést!
@ulpius66:
Tanár ismersöd van? Mármint nem büfészakos. Akkor üljél le vele likőrözni...
@Imola Helyesi: cica, most kurvára megvédted magad:)

na erről beszéltem, veled kapcsolatban!
@Gábris szomszéd:
.
Nézőpont, és mentalitás kérdése.
A tizedikről zuhanva a második emeletnél még lehet mondani: eddig minden rendben, sehol semmi akadály.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: szerintem matekfaktra járt
a srác! nagyon vágja!:))

más. várjuk már?:))

www.napiszar.hu/showPost/Nyar_3
@Imola Helyesi:

"Számolj félóra felkészülést minimum egy órára...."

Milyen felkészülést???

..és mért csak a tanárokra számítsak felkészülést????

Más dolgozó embereknek heti 40 óra 60 perces munkaidejük van!!!!!!

Milyen érdekes??? nekik nem kell felkészülni????

Szumma szummárum: "a tanárok elmehetnek a jó büdös kurva anyjukba"!!!!

A pofázás helyett inkább dolgoznának!!!
@taga20:
Miiiii? Lent odatapadt a csigatalp a kőhöz? Sellőnek se lenne smafu kis milf...
@parti_giano: szerintem az ufok le akarnak igázni minket, ez tuti, ha eszt a barmot visszadobták a földre:)))
Szerintem meg a tanárok inkább tüntessenek, mint tanítsanak!!!

Ahhoz értenek!!!

Szerintem a diplomás-társadalom legis-legalja a tanár!!

Akit már egyetlen főiskolára sem vettek fel, az elment tanárnak!!
(akármilyen hülye volt, tanárnak JÓ LESZ...)

Lássátok Szlovákiában is egy nagy sztrájkba torkollott a tanárok tüntetése!!!

Igaz a sztrájkban a tanárok kevesebb, mint 1 azaz egy százaléka vett részt!!!

JÓ SZTRÁJKOLÁST!!!
@ulpius66:
B+, mondjuk egy matekpéldát illő kiszámolni előre, nem? Pláne meg tizet.
Egy verset meg illik tudni elemezni, nyelvtant meg illik értenie egy tanárnak. Sőt, földrajzból is illik ellavírozni a földgömbön.
Sőt ha különféle képességűek, akkor különféle nehézségű feladatokat kombinálsz nekik, nem colostokkal, apafej, hanem ésszel megtervezed azt, amit a fejükbe akarsz tölteni.
Nem colostokkal mérsz, és nem gumikalapáccsal ütöd a fejükbe a tudást, primitívó.
Te barom, most írtam, hogy a tanároknak heti 45 órára jön ki a munkaideje.
Te veszed a hülye szerszámodat, és benne van a munkaidődben, hogy milyen munkadarabot csinálsz vele, akár órabérben, akár teljesítményben.
De a hülyegyerek fejébe nem látsz bele, hogy mi ragad meg ott, pláne, ha nem is figyel, és nem készül.
@ulpius66:
Bezzeg vennének példát a kiválóan teljesítő, fantasztikus munkabírású politikusokról! Na, azok igen...
Beszélgess már el egy 2 szakos tanárral, hogy mikor van még ideje a dolgozatok javítására, ostoba portfólió irogatásra, iskolai feladatokra,...
Jó! Bukjon a KLIK!!!!

De akkor bukjon minden iskolaigazgató, akit a KLIK nevezett ki!!!!

Az a világ gennye, az a Hermanos miskolci szemétláda, akit a KLIK nevezett ki, szidja a KLIK-ket, de arra nem gondol, hogy a KLIK nevezte ki???

BUKJON A KLIK, DE BUKJON VELE MINDEN ISKOLA IGAZGATÓ IS!!!!

Akit a KLIK nevezett ki, az ne indulhasson a következő iskola igazgató választáson!!!
(minden KLIK által kinevezett igazgatónak, azonnali hatállyal szűnjön meg a kinevezése!!!!)

Ja, hogy a KLIK szar, de én JÓ VAGYOK!!!!
@parti_giano: A liberóták kevesebbet fogyasztanak mert hibridek? :)
198 tanítási nap van.
6000 -ben a 198 cca 30 óra egy napra. Na ez szép. Egy nap 24 óra. Hat óra meg áttolódik másnapra? Vagy hét végére? És mikor alszik? Mondjuk 5*6 = 30 óra, tehát hét végén alszik, így kijön.
Juj!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Boli!

Ha hiszed, ha nem én bírlak téged!

Most azonban hülyeséget írtál!

"Bezzeg vennének példát a kiválóan teljesítő, fantasztikus munkabírású politikusokról! Na, azok igen..."

Na, akkor szegődj pl. Orbán vagy Lázár nyomába, és akkor tapasztalhatnád, hogy mennyit dolgoznak hetente....

...és még azt is megkozkáztatnám, hogy pl. Orbán Viktor többet készül fel a V4-ek tanácskozása előtt, mint az ötödikes tornatanár, hogy jaj, Istenem hogyan is tartsam meg következő tornaórát....

Úgyhogy Boli, hidd el, egy Orbán is felkészül, mondjuk egy Camerunnal való találkozás előtt!!!
(és ő ugye politikus....)
@ulpius66: "Na, akkor szegődj pl. Orbán vagy Lázár nyomába, és akkor tapasztalhatnád, hogy mennyit dolgoznak hetente...."

haggyák abba, menjenek inkább pihenni!
persze előbb vagyon elkobzás, hogy ne kelljen idegeskedniük:)))
@ulpius66:
Bolond vagy te ulpius, hadd tüntessenek, gyülekezési szabadság van.
MI közöd van egyébként hozzá? Tüntessél te is!
@ulpius66: eleve nem összehasonlítható két dolgot tettél közre...és pont egy testnevelőt hoztál, így könnyebb a szemléltetés.
1.: ha Orbán hülyeséget mondd, páran kiröhögik a háta
megett.
2.: ha a testnevelő nem figyel, a gyermeked nyomorékká zuzza magát egy életre....

válassz!....lehet???
@ulpius66:
" Orbán is felkészül, mondjuk egy Camerunnal való találkozás előtt!!!"

Tényleg megtehelő lehet szegény Orbánnak egy egész országgal találkozni, nem is tudom, hogyan oldja meg...
Beléd is kár volt a tanárok munkája.
@ulpius66:

Természetesen mindenki tudja, hogy Orbán és Lázár naponta 25-30 órát dolgozik hétvégén is az ország jobbá tételén, csekélyke szabadidejükben pedig szívesen járnak focizni és vadászni.
Könyörgöm!!!

Mondják mán meg végre a tanárok, hogy nekik mikor volt jó!!!!!

Azonnal állítsuk vissza az akkori (gondolom a gyurcsányi időszakot....) legyen újra "azok a régi szép idők, amikor a tanárok még boldogok voltak"!!!!

Nosza!!!

Csináljuk vissza!!!

De akkor csináljunk vissza mindent!!!

A fizetéseket, a tanrendet, a tananyagot, mindent, mindent, ami ma nem tetszik nekik!!!

Ha meg nem, AKKOR A POFÁTOK BEFOGJÁTOK!!!!!

HOL VAN AZ, HOGY A TANTESTÜLET NEVEZI KI AZ IGAZGATÓT???

Mutassanak egyetlen egy európai országot, ahol ez müxik????
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hiába beszélsz az ilyen süketfajdoknak Boli, csak azt hajtogatják, hogy napi 6 óra, de a kurvaanyját (bocs), ha csak az lenne, arra is fel kell készülni, meg a demonstrációt elkészíteni, meg a füzeteket, teszteket dolgozatokat, 5, 6 , 7 8 -ban ellenőrizni, javítani, egyáltalán összehozni és akkor a velük járó adminisztráció, sokszor a suliban voltam este 6-ig, pedig csak 5 órám volt, mire mindennek végeztem, és másnapk kezdődött ujra és hol van az osztályfőnöki gyermek-szülő csicsijgató?? nyári kötelező táborok, ügyelet a napköziben, ügyelet az iskolában? na nem bosszantom magam hülyékkel.
"HOL VAN AZ, HOGY A TANTESTÜLET NEVEZI KI AZ IGAZGATÓT???"

Vagy Magyarországon mutassanak egyetlen egy helyet, ahol a beosztottak nevezik ki a főnököt???
@ulpius66: nagyon tévedsz, eddig fogtuk be a szánkat! de elég volt és senkinek nem vagyunk a csicskái...állítólag a legdrágább kincs van a kezünkben, és hogyan bánnak velünk? én voltam több nyugati országban is tanulmányúton, úgyhogy ég és föld a tanárok megítélése pl Ausztriában. egy igen megbecsült, tisztes hivatás....idehaza, nyomorogni kell, hogy a gyerekem állandóan nélkül alszik el, mert dolgozom, nélkülem kel fel mert már dolgozom? no mindegy, te ezt ugysem érted......felesleges.
Jajj, jajj, jajjjjj szegény tanárok!

Én annyira, de annyira sajnálom őket!

Annyira, de annyira megterhelő annak a másodikos tanító néninek elmondani a nebulóknak, hogy 5+5 az tíz!!

Erre annyira, de annyira újra, és újra fel kell készülnie...főleg, ha már nyolcadszor tanítja, mert lehet, hogy azóta mán 11 vagy 12 ...és erre mennyi, de mennyi felkészülési idő kell!!
@Imola Helyesi: Nagyon buta vagy sajna,húzzál a szintedre kitalált nemzetiesch portálokra.
@evasanyoca: "..idehaza, nyomorogni kell, hogy a gyerekem állandóan nélkül alszik el, mert dolgozom, nélkülem kel fel mert már dolgozom? no mindegy, te ezt ugysem érted......felesleges..."

Én annyira, de annyira sajnálom a gyermekedet!!!
@ulpius66:

Te az égiektől lopod a talentumot, esetleg teherautón vagy pakoló???
Nyilván nem ismered belülről a hazai oktatási rendszert, és csak az szálka szemedben, hogy a pedagógusoknak nevezett malacfalka beszabadult a méltóságos úr házeleji kiskertjébe.
A tanárember nem hülye, ha a tanodában rendben, jóízűen telnének a napok, akkor nem tépnék a bagólesőt, hanem odahaza ravaszul összekacsintva morfondíroznának a zsöllyeszékben.
@ulpius66:
Nem mondtál okosat, jobb volt a régi rendszer, látom az ismerőseimen.
Ma nem mernek elmenni betegszabadságra, mert helyettük ingyen kell dolgozni a többieknek. Bérfeszültségek vannak, nincs megfizetve a túlmunka, minél lógósabb vagy kisebb végzettségű valaki, annál többet keres.
22 óra volt a kötelező, ha helyettesített vagy túlórázott, már többet keresett, mint most az alapfizetése. Volt minőségi bérpótlék, volt jutalom / nem sok, de volt/, és még ruhapénz is volt egy időben.
@ulpius66: Nagyon buta vagy szegény,azt a szintet sem éred el hogy észrevehesd.
@evasanyoca: "..idehaza, nyomorogni kell, hogy a gyerekem állandóan nélkül alszik el, mert dolgozom, nélkülem kel fel mert már dolgozom? no mindegy, te ezt ugysem érted......felesleges..."

Remélem azon még nem gondolkodtál, hogy végzel a gyermekeddel, és magaddal is, mert ennyire kilátástalan a helyzeted??
@toportyánzsóti:
Mit is akartál mondani egyébként ordasfarkas, mert csak orbitális baromságokat szoktál egy mondatban.
@evasanyoca:

Egyébként neked mi a szakod?

..és mibe rokkansz bele??????

..és mennyi a havi nettód????????
(őszintén, ha lehetne.......)
@toportyánzsóti:
Mit is akartál mondani ordasfarkú, és fogú farkas azonkívül, hogy semmit nem mondtál. Ne toportyékolj!
@evasanyoca:

ÉS EGYÉBKÉNT A PORONTYODAT IS ILYEN HÜLYE TANÁROK TANÍTJÁK, MINT TE VAGY??????
@toportyánzsóti:
Mire vágsz fel, a közmunkás c fokozatodra?
@Imola Helyesi: cigányosztályban nem jut el az ilyen tökös legényke fél kettőig, mert az első óra elsó negyedórájában a diákjai rugdossák meg, nekem volt echte cigányosztályom, és az osztályfőnökük is voltam Somogyban...nem beszélek a levegőbe!.....első órámon szeptemberben, mikor bemutatkoztam, az volt a válasz, hogy a táblába vágta öt méterről a csávó a bugylit....aztán várták, röhöghetnek e rajtam....hát nem jött nekik össze....ballagáskor sírtunk....
@ulpius66: nézz at tükörbe, és szégyenkezz.
@ulpius66:
Remélem, Rétvári nem olvassa a hozzászólásaidat, te sem vagy egy imádkozó. Legfeljebb egy sáska.
@Imola Helyesi: Láttad a farkam vagy csak tippeltél?
@Imola Helyesi: Jobb helyeken tégedet hívtunk volna vezényelt vadállatnak.
@evasanyoca:
Ismerem a szitut.Egy ismerősömnek azt mondta egy cigus, nem is tanár, mert a másik nem írta tele a füzetét pirossal!!!
Télleg még szabad használni vajon a pirosat, nem rászistá?
@toportyánzsóti:
Bunkó, kinyomtalak, még egy normális hozzászólásod nem volt, csak idejöttél hányni. TAHÓ!
Egyébként meg csak a "szokásos ballibsi maszlag"!!!!!

Itten mindenki jól teljesít!!! A tanárok (ők a legjobban...) a diákok, a szülők, meg mindenki aki él és mozog!!!!

DE BEZZEG ITTEN VANNAK AZOK A FASISZTA KORMÁNYZATI POLITIKUSOK, AKIK CSAK RONTANAK MINDENEN!!!

Minek is lennének követelmények a tanárokkal, és diákokkal szemben???

Sokkal, de sokkal jobb a LIBERÁLIS OKTATÁS!!!

OTTAN MINDENKI AZT TANÍT, AMIT AKAR, ÉS MINDENKI AZT TANUL MEG AMIT AKAR!!!

HAJRÁ!!!!

VISSZA A LIBERÁLIS OKTATÁST!!!!!

OTTAN AZTÁN LESZ TELJESÍTMÉNY!!!!!!!!!!!!!!!
@evasanyoca:

Na, kilökted azt a szerencsétlen gyermeked a panel nyolcadikról, és utána ugrottál????

Mert itten annyira szar minden!!!!
(írtam már, nem szívesen lennék a gyermeked helyében...alig-alig látja azt a szerencsétlen anyját!!!...........bár lehet, hogy így jobb neki, legalább nem olyan hülye, mint az anyja....)
@Imola Helyesi:

"_Most 26 a kötelező óra, de 32-t kell benn lenni. Számolj félóra felkészülést minimum egy órára, az 13, ez összesen már 45, az heti 9 óra, de nincs benne a javítás, versenyre felkészítés, különféle más felkészülés vagy szabadidős foglalkozás / neki igen a szabadidejéből. stb.Ezt otthon csinálja, a gyermeke meg ordít közben.
A szabadság meg kb hat hét nyáron, az cca 20 nap, a többi a tavaszi téli szünet, melyek jóformán ünnepnapok.
Tartsál meg zsinórban hat órát pl. egy cigány osztályban, fél kettőkor már összeesnél, ha nem vernének meg a szülők, mert nem tanítottad meg őket rendesen._"

Tessen vigyázni, mert a elveszíti a NER-kompatibilitását. Skandalum!
@ulpius66:

Nehogy már egy jellemtelen politikuskáder mondja meg, hogy hogyan, és mire kell tanítani Magyarország összes diákját.
Ez nem Észak-Korea!!!
@jaegtoer:
Ezek szakmai kérdések, a hülye politikusok, újságírók meg jobbról balról mantráznak, és hülyítik az embereket, a negatív érzelmeket korbácsolják / ld: ulpius, leulhetne egyes/
Hadd tüntessenek, a taxisoknál is csak akkor vették észre, hogy az Uber nem adózik, amikor a sárgák tüntettek?
@ulpius66: Találkoztál már életedben eggyel is? Mármint tanárral? Nem úgy tűnik.
@ulpius66:

"_Annyira, de annyira megterhelő annak a másodikos tanító néninek elmondani a nebulóknak, hogy 5+5 az tíz!!_"

Most képzelje el, mennyire megterhelő lehet, ha maga is még mindig csak itt tart.
Persze ha friss tudást osztott meg itt a blogon, az más. Mindazonáltal ehhez nem kell akkora mellény, amekkorában itt pompázik.
@ulpius66:
Ül- pius!
Majd akkor szónokoljál, ha a valós őstörténet meg az ősi magyar nyelvünk helyes tanítása /finnugrizmus nélkül/ benne lesz a tananyagban.
Helyette vannak gagyiversek, szeressük a konnektort, feleséget verni kell, meg nem tudom, hogy igaz-e, de Kiszel Tündi bugyijait kellett számolni egy könyvben.
@Imola Helyesi:

"_amikor a sárgák tüntettek?_"

ne legyen rasszista! A feketéket (pardon! afroamerikaiakat) meg verik.
Na, irány az ágyikó....

Summa szummárum: HELYESLEM, SZŰNJÖN MEG AZ A KORRUPT, NEM HOZZÁÉRTŐ KLIK!!!!!!!!

DE AKKOR AZONNALI HATÁLLYAL SZŰNJÖN MEG AZ ÖSSZES GIMNÁZIUM, ISKOLAIGAZGATÓ KINEVEZÉSE IS, AKIT EZ A KORRUPT KLIK NEVEZETT KI!!!!

SZŰNJÖN MEG AZONNALI HATÁLLYAL A KLIK ÁLTAL KINEVEZETT GIMNÁZIUM, ISKOLAIGAZGATÓK KINEVEZÉSE, HOGY AZ ÚJ GIMNÁZIUM, ISKOLAIGAZGATÓ VÁLASZTÁSKOR AZ EDDIGI IGAZGATÓK NE INDULHASSANAK!!!

NA, HAJRÁ!

MINDEN IGAZGATÓ AZONNAL ÁLLJON FEL, AKIT EZ A KORRUPT KLIK NEVEZETT KI!!!!!
(mert azért az nem müxik, hogy a KLIK az korrupt, de én az iskola igazgató nem vagyok az....)
@ulpius66:
Senki nem mondja, hogy a KLIK korrupt.
@ulpius66:

Ahogy az sem "müxik", hogy a KLIK "korrupt", de az azt kinevezők nem. Úgyhogy akár rögtön fel is állhat a teljes EMMI vezérkar, aztán persze a tekintetes miniszterelnök úr is a logikád szerint. Nosza, elől is járhatnak jó példával!

Egyébként az még nem került szóba, hogy korrupt, "csak" dilettáns és a feladatára alkalmatlan.
@ulpius66: arany kis buksi.

hallgattál volna, bölcs maradtál volna...
@öregmatróz:

Azóta nem szóltak hozzá ilyen kedvesen, mióta kivették a járókából.
@ulpius66:

Igen, igen. Agyvérzésre legjobb az ágynyugalom.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Tényleg! Ez mindent megmagyaráz.
@ulpius66:

Na, irány az ágyikó!!!

Neked inkább az alom,téged cerkófmajmok nevelhettek fel,tanítottak fáramászni gyökér!

...
Eszedbe sem jutott,hogy valaki szeret tanítani,szeretik a gyerekek,szülők és azt a munkát amit nyugatabbra élő kollégái ötszörös áron végeznek,Ők megteszik 'puszira:(
Kijafa@t érdekel itt az igazgató,vezetés,politika klik!
Teremtsenek élhető körülményeket az iskolákban,hogy minőségi munkát lehessen végezni a gyerekeket szem előtt tartva a többi csak hablaty és ugyanolyan hűbéri hiererchia,mint a 'ner-ben van és szintén megérett a pusztulásra!
A legtöbb tőrt az oktatás szívébe ez a klik-nek nevezett seggnyaló banda tette!
- József Attila -

SZÜLETÉSNAPOMRA

Harminckét éves lettem én -
meglepetés e költemény
csecse
becse:

ajándék, mellyel meglepem
e kávéházi szegleten
magam
magam.

Harminckét évem elszelelt
s még havi kétszáz sose telt.
Az ám,
Hazám!

Lehettem volna oktató,
nem ily töltőtoll koptató
szegény
legény.

De nem lettem, mert Szegeden
eltanácsolt az egyetem
fura
ura.

Intelme gyorsan, nyersen ért
a „Nincsen apám” versemért,
a hont
kivont

szablyával óvta ellenem.
Ideidézi szellemem
hevét
s nevét:

„Ön, amig szóból értek én,
nem lesz tanár e féltekén” -
gagyog
s ragyog.

Ha örül Horger Antal úr,
hogy költőnk nem nyelvtant tanul,
sekély
e kéj -

Én egész népemet fogom
nem középiskolás fokon
taní-
tani!

1937. április 11.
@evasanyoca: Jó éjt 'anyóca!

Rég jártál erre,remélem nem voltál beteg!
13-án ott leszünk,na meg márc 15-én is,hogy ""megtapsoljuk őket a múzeumkertben:))
@gazoló: én megyek, ha lepedőben visznek haza, akkor is!...kissé ki kellett pihennem, hogy csak úgy lehülyézik itt az embert, én meg ezt a stílust rühellem...bár, azt hiszem egyszerübb, ha tahótlanító gombot használok.Még mindig nem tanultam meg, hogy nem kell mellre szívni a dolgokat, hiába na engem még régivágásúan neveltek a tanáraim....kkk
@evasanyoca:

...ki bántott? Itt harapom ketté:))
@gazoló: ó, te lovag!Inkább egy fenséges szelet rostélyost végy a szádba büdös cafatok helyett....kkkkkkkkk
@evasanyoca:

Jó éjt,későre jár!

...
Ott leszünk!
Bátrak leszünk,minta macskák:))

www.facebook.com/nyheter24/videos/899874836715197/?pnref=story
@gazoló: milyen minta?......kkkkkkkkk....az tuti, hogy féllábbal is ott leszek, már csak azért is!
@Éhes ló: bár kóka megítélésében egyezünk, de a mondás szerint, ha mocsarat akarod lecsapolni, nem kérdezed a békák véleményét. de itt nem lecsapolták a mocsarat, hanem elárasztották szennyvízzel.
@Imola Helyesi: Szépen bemutatkoztál nemzeti keresztény úrinő.Skizó lehetel mint a narancsosok alapból.
@Éhes ló: Gazember ügyében egyetlen jobbos sem autentika,erkölcseitek talán még a makói árok mélységétől is lennebb vannak.
@toportyánzsóti:" makói árok mélységétől"

az semmi, de még a Marianna árok mélységénél is lentebb...:))
...Mariana..

bocs
@öregmatróz: Onnan még van minimális esély a feltörésre,ha az amerikaiak lefúrnak értük.
reggeli orbán interjú oktatásra átvezető részét frappánsan oldotta meg a riporter, hogy asszondja "lendüljünk túl az ellenzéki kritikákon".
@parti_giano:
Te, ilyen szervilis kis gennyládákat még említeni is felesleges, lendüljön csak mélyen a mikrofonállvány ettárs a szeretett vezető hátsójába.
@parti_giano: Nincs itt semmi látnivaló, lehet tovább haladni. :)

Orbán Viktor: Az oktatással jó irányban indultunk el

hvg.hu/itthon/20160205_Orban_Viktor_kossuth_radio_interju
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: a hvg szerint, "orbán azt állítja, hogy nyílt kormányzás zajlik, mindenkinek a véleményét meghallgatják, és a Pedagógus Kar létrehozása szerinte ennek a példája".

nyílt kormányzás nyílt kormányzás
nyílt kormányzás nyílt kormányzás

hallod, ez a mondat lenyomna az iq tesztedet.
@parti_giano: Egy dologban profi a felcsúti ramszesz: Rezzenéstelen arccal hazudni reggel, éjjel meg este. :)
@parti_giano:

"A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik."
@parti_giano:

Nem értelek. OV nyíltan megmondta anno Foffmann Rózsának, hogy milyen oktatási rendszert akar. Matolcsynak, hogy milyen közgazdaságtant, pénzügypolitikát, ananásznak a külpolitikáról hasonlóképpen, etc. etc.

Az, hogy te a nyílt kormányzást másképpen értelmezed, kizárólag a te hibád. Ezt majd a megalakuló Pszichológus Kamara is meg fogja világítani előtted. Főként ha Bagdy Emőke lesz a főnök:)
Best of Lézerjani. :)

"az állam a mi szolgánk és ne mi legyünk az állam rabszolgái"

http://profitline.hu/hircentrum/hir/346728/Lazar:-'az-allam-a-mi-szolgank-es-ne-mi-legyunk-az-allam-rabszolgai'
@Orica Középföldi: ha bagdy lesz az elnök, akkor az egész ország egy pszichológiai laborrá lészen. abban meg lehet igazad, hogy viktor és köztem enyhe disszonancia lebeg a nyílt kormányzás jelzős szerkezet értelmezésénél.
@parti_giano:

Azon már rég túl vagyunk.
Csak lenne hozzá egy kirendelt orvos is.
OFF

Nincs kevés orvos, csak a pofátok nagy:

hvg.hu/gazdasag/20160204_ANTSZ_orvoshiany_Onodiszucs

"Nem mondható, hogy orvoshiány van - mondta az egészségügyi államtitkár", mert már meghaladta az idő "a jelentés alapjául szolgáló 1995-ös minimumrendeletet".

Gondolom már dolgoznak egy új rendeleten az elavult helyett, ami majd kimutatja, hogy az országban pontosan annyi orvos van, amennyi az ellátáshoz szerintük elég, így az elvándorolt orvosok amúgy is csak felesleges, túllétszámos kenyérpusztítók voltak.

Faszfej, lvl. 999999999999
@parti_giano:

Amennyire araszol a spiritualizmus felé inkább templom lesz az, mint labor:)
fideszbarmok most aztán lehet viktorozni!
@Orica Középföldi: rögös út vezet ahhoz, hogy valaki a pszichológia oravecz nórájává válljon.
@parti_giano:

Ezért a mondatodért a hívők keresztre feszítenének:))

Januárban írt Balavány egy nem is minősíthető véleményt a HVG-n. A kommentek viszont mindent visznek. Rég szórakoztam ilyen pazarul.
@Orica Középföldi: nem ijesztesz meg. a református pszichológia jól hárítható pár, hasonló szintű csernus idézettel. sárkány ellen sárkányfű.
@Éhes ló:
A rabbid nem fog örülni, hogy itt a hitsorsosaiddal példálózol.
@Éhes ló: de akkor mi befolyásolja a béke brekegését?
3 elszomorító ábra az oktatásról

A tanárok főleg az oktatás szervezése miatt idegesek, de a pénz se veti fel az iskolarendszert.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fchart%2F2016%2F02%2F04%2Fegyre_kevesebb_penz_jut_oktatasra%2F
minő minőség, ide ette a fene a kehespacit is :D
@Éhes ló: igaz, max kidöglenek. cserébe több lesz a szúnyog. látom, szeretsz vakarózni.
@feketefenyő és fehér ló: o7 üdv néked, rég jártál erre, de ugye nem vagy párban a kehessel? ;)
@PeniValdes:

Gondolom ehhez semmi köze annak, hogy 2019 őszén lesznek az örkormányzati választások.
1001 orvos: A kormány nem tartotta be az ígéretét

Hiába ígérte a kormány, nem kapták meg a béremelést a szakorvosok - írja közleményében az 1001 orvos a hálapénz nélkül csoport.

hvg.hu/gazdasag/20160205_1001_orvos_emmi_kormany
@Éhes ló: mondod ezt egy olyan országban, ahol a politika a hálószobánkba is bepofátlankodik. így az oktatást szintén a politikusok változtatták hadszíntérré nem a tanárok.
@ulpius66: látom, marhára érted az egész lényegét!
Különben meg mit kiabálsz? Ti csak így tudtok érvelni - fenyegetések, kiabálás, hazugságok.
Húzd már ki a nyelvedet onnan, ahová beszorult.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Gyakrabban, mint gondolod, csak ritkán bosszant fel néhány girhes virsli annyira, hogy hozzászóljak.
Annyi esze nincs, hogy egyen. Lehet, hogy hintaló-származék.
hmmmm

Orbán reggeli nyilatkozata miatt tesz feljelentést egy fideszes

2016. február 05., péntek, 12:55 Utolsó frissítés: 13 perccel ezelőtt

Tényi István feljelentőember most Orbán Viktor péntek reggeli, terrortámadást vizionáló nyilatkozata miatt fordult a rendőrséghez - írja a 24.hu.

Feljelentést tett Orbán Viktor péntek reggeli rádiós nyilatkozata ügyében a fideszes aktivista Tényi István. Tényi amiatt a mondat miatt fordult a rendőrséghez, amely úgy szólt, hogy "hitelt érdemlő információink vannak arra nézve, hogy terrortámadásokat készítenek elő a magyar emberek ellen" - írja a 24.hu

hvg.hu/itthon/20160205_Orban_terrorveszely_tenyi_istvan
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: de ez a kormány nem hazudik, sőt, a miniszterelnöke még életében nem hazudott.....n
.
Ha végképp nem tudsz mit kezdeni magaddal, csak akkor olvass bele az alábbiakba.
Kedv csináló, röviden.

Locke politikafilozófiájának része: a legitim és nem legitim hatalom megkülönböztetése. Abból indul ki, hogy természetes szabadságánál fogva minden ember természettől fogva mentesül bármilyen kormányzatnak való teljes alávetettség alól. A hatalom legitimitásának igazolásához nem elég a hatalom ténye: a bitorlással szerzett hatalom illegitim, s a hatalommal való visszaélés is illegitimmé teheti a hatalmat. Egy hatalom addig tekintendő legitimnek, míg nem sérti súlyosan az alattvalók tulajdonát és szabadságát.

Más:
A demokrácia a középkorban pejoratív fogalom volt, mert az emberek természetes egyenlőségét hirdető kereszténység alkut kötött a hierarchikus társadalomszemlélettel, amennyiben híveinek a fennálló társadalmi rend elfogadását parancsolta.

Más:
Bár Machiavelli gondolkodásában a köznép pozitív szerepet kap, a demokrácia − Spinoza kivételével − elfogadhatatlan volt a politikai gondolkodók körében egészen a francia forradalom utáni időkig. A politika szerepét pusztán a békés együttélés biztosításában látó korai liberálisok is ragaszkodtak az arisztokrata eszményekhez (Montesquieu, Constant).

Más:
A XIX. század eleső felében pedig Tocqueville rávilágított az emberek természetes egyenlőtlenségére építő arisztokratikus erkölcsiség és a demokratikus politikai-társadalmi rend szükségszerű összeférhetetlenségére. Ugyanakkor J. S. Mill nem sokkal ezt követően rámutatott a liberalizmus és a demokrácia közti feszültségekre is.

És megint más:
Ma a liberalizmus erkölcsi megalapozási kísérletei közül legígéretesebbnek a liberális egalitarizmus kísérletei tűnnek. A liberális egalitarizmus legfontosabb előfeltevése, hogy az emberek egyenlőek a morális felelősségvállalás képességében. Az emberek felelősek tetteikért, de nem felelősek egy sor rajtuk kívül álló körülményért. A politikai hatalomnak egyenlő feltételeket, méltányos esélyegyenlőséget kell biztosítania az emberek számára. Ugyanakkor meg kell hagynia a döntés felelősségét, mert csak így beszélhetünk erkölcsi autonómiáról.
@gazoló:
Szia!
Sport 1 18.30 Baia Mare - FTC, BL középdöntő
jó estét mindenkinek!

ibolyatibor egy féreg.
györfibalázs egy zseni, vagy egy bűnöző.

ami fiksz, vitya egy geci:))
@Éhes ló: mérilú, mennyit fizetnek neked, hogy itt szénné égjél?
@taga20: te cimbi mitaszondasz, mert én köpni nyelni nem tuttam, most volt a hírekbe, hogy a zosztárokok az olasz határ mentén 6 helyen fognak kerítést, mondom SZÖGESDRÓTOS kerítést építeni a következő hetekben!!!

skandallum!
@nincs_itt: te, mint a dájcslandba átdobott fityeszes, most örülhecc. ezek szerint gecivityának igaza volt, má volt értelme az életednek.

:))) szép még lehecc!
Mennyi állat kommentel az állat/varánusz/blogon;lovak, farkasok, kutyák, cicák, komondor!
@nincs_itt: azt, hogy ez schengen vége, kurva szomorú. az olaszok hova építsenek kerítést?
@Imola Helyesi: ebola vírus, az má smafu?:))
@taga20: nana te kis sinumeric alhuszár! ne sértegessél! mert ütök ám, de hirtelen! oszt' baxhatod a márcijusi sörözést!

csak kérdeztem, hogy mi a véleményed! mert ugyi, Faymann kanzellár néhány hónapja vadul durvanyázott, oszt' tessék... limitált belépés, papírok nélkül(jéééé? mégis vannak ilyenek) be sem léphetnek, meg egy kis kerítés itt-ott...

ogv-étot kurva módon nem bírom, de vastyúk is talál szeGet!!!
@parti_giano: vagy a görögök?

a sok baromnak annyi elég, hogy a kert végébe.
@parti_giano: az bizony! viszont akik ugattak (hónapokkal ezelőtt), mint szerénytelenségem is, hogy ebből durva nagy baj lesz! ez az egyik következménye a félnótás, átgondolatlan "liberalizmusnak". mert ez nem liberális megoldás volt, hanem végtelenül ostoba, átgondolatlan és mindenkinek káros!

ha olvastad a németek második(!) menekültekről szóló törvényének kivonatát, akkor látható, hogy bizony igen durva a helyzet!
@nincs_itt:

Igazad volt!
Te megmondtad előre.

Most jobban érzed magad?
@nincs_itt: eszembe sem jutna tégedet sértegetni.

persze, ha nem kritizálhatlak, ako nem kell a közös sörözés:)

természetesen kezdeni kell az eseményekkel valamit. néha változtatni kell az álláspontodon. csak egyet ne felejcs tezsvérem, hogy emberek vagyunk, és akik idejönnek azok is azok.

persze, aki nem az, annak nulla tolarencia.

na ez kábé egy ezrelék, de lehet, hogy ez is túlzó szám.
@taga20: sajnos csak németországban, az erősen kozmetikázott adatok is azt mutatják, hogy minden ötödik!!! "menekült" BŰNCSLEKMÉNYT követett el 2015-ben!!!

ajánlom a második "menekült törvényt" aus tájcslándija...

sok mindent megvilágít
@nincs_itt: nagyon nem ugyanaz a kerítés célja, mint nálunk.
@Éhes ló: haver, téged még rezsiszilárd is lever agyban:)

"Annyit mint neked: semmit."

INGYÉ CSINÁLOD HAVER? BESZARÁS!:)))))))))

te gyíkabb vagy, mint bencsik cucu!
@Éhes ló: Engem igazoltál szokás szerint szegénykém.Elemi logikát kéne magadba szívnod.
@taga20:
Én itt pozítív kisugárzású vagyok, ha írok, fellendül a szakmai vita, sajnos az állatokból azonban az arrogancia jön elő, mint pl. belőled, mint balvírusból, a jót blokkolod, a rosszat terjeszted.
@Imola Helyesi: "ha írok, fellendül a szakmai vita"

cica, hozzád képest benihil egy darabosarc:)

félelmetes a felfújt arcod!

tiszta gecivitya vagy.
"Most mikor a Fidesz és a fideszes negyedik hatalmi ág kormánykatonái hatalom-hű gépírnokai a pedagógus társadalom lejáratásban jeleskednek, azért mert egy szakma kiáll az érdekeiért, akkor azt kell mondanom, hogy megint lopakodik a diktatúra kísértete/kísérlete, megint azt kell kiabálni, hogy ennek megálljt kell parancsolni, „ez Európa!” Persze mondhatjuk, hogy még mindig él a sajtószabadság, de eközben a közpénzből kormányhű napiszarok épülnek.

A jelenlegi rezsim ráadásul aljasabb, mint az előző, mert
nem csupán az utcán "tenne rendet", hanem ott is ahol az ember mindennapi kenyérkeresése miatt szolgálatot teljesít, a munkahelyeken is, tulajdonképpen egzisztenciális zsarolásba kezdett. Meg kell vallani, hogy gyülekezési jog nélkül meg lehet élni, de páros lábbal való kirúgás után sokkal nehezebben, ezért a fideszes tiltakozás-elhárító módszer hatékonyabb lehet, mint a szocialista.

Lázár János nyíltan megmondta decemberben, hogy

„minden pedagógusnak tudomásul kell vennie, hogy a Klik a munkaadója, ezért semmi oka nincs, hogy a dolgozók megválasszák, ki legyen a munkaadójuk. Ha valaki dolgozik egy gyárban, akkor nem érdekel senkit, hogy azt szereti, vagy nem szereti. Mindez nem jelenti azt, hogy a Klik hibátlan lenne, de az nem lehet, hogy a farok csóválja a kutyát.”

A történelem szerencsés kimenetele miatt örülhetünk, hogy Lázár nem egy XIX. századi angliai gyártulajdonos, aki gumibotokkal törte volna meg a sztrájkot, hanem egy XXI. század magyar államtitkár. Orbán Viktor kormánya azt üzente, hogy, aki a Klik alkalmazottja, az fogja be a pofáját, örüljön, hogy luk van a seggén, nyelje le az éhbért, menjen be a boltba krétáért és a táblára írja fel: "Istennek hála, 2010-ben beköszöntött az emberiség aranykora, köszönjük meg a Fidesznek, hogy nem a kommunizmus Magyarország ura, hanem az ennél is sokkal jobb Nemzeti Együttműködés Rendszere". Majd hiába menekül el a magyar ifjúság kicsengetés után, mert
Londonban mosogatva nem lehet megdönteni a budapesti kormányt.
A többség természetesen némán, cinkosan hallgat, örül, tapsol mert a NER körül épül a kerítés, ami tényleg megvéd minket az idegen áradattól, és ez jól is van így. De a NER-től mi véd meg minket, itt a kerítés mögött?

jobbegyenes.blog.hu/2016/02/05/diktatura_nincs_de_igeny_az_volna_ra
@Gábris szomszéd: csak nehogy úgy járjanak, mint a meki:)

egyébként teccik, me mindig módos voltam:))

www.youtube.com/watch?v=vXfbnS_BybQ
@punkfrog™: te "ez" neked van??? szerinted miért?? a szarvasok és özek + azonosítatlan "ötzi"-k miatt???
@Eszter jött: csak kíváncsi voltam, hogy akik nem osztották a véleményem most, miként gondolkodnak...

de sajnos...
@Gábris szomszéd: én eddig hellyel közzel aszt hittem, hogy normális vagy.

még én is tévedhetek, egyszer, egyszer:))
@taga20: nem két ember(sájszegál milyen cafrangjuk van) miatt van, vagy nincs Isten.

csak halkan szólok, nem akkora a távolság az ortodoxia és a katolikusok között...
@Gábris szomszéd: mondom: 2 darab ló összesen, az cirka 1,5 lóerő
@nincs_itt: ez egy nagy semmi válasz volt, eszt remélem vágod:)
@Imola Helyesi: te imola, szakmailag érdekelne a jó magyari átlag pógár pontos meghatározása!!
@taga20: te meg ne dumájjá mellé. 1 ezreléket mondtál, én meg aszontam, hogy ca. 1 millióból ca. 200 ezer bűcselekményt követett el. akkor az 1/5-öd a pontosabb vagy az 1/1000 ???
@nincs_itt: te egy zseni vagy. ez tény:)

a papok meg egymást ekézik! legyenek bármelyik oldalon:)
@taga20: még annyit cimbi. a szépségem és az eszem kivételével bármit kritizálhacc! de attól még lesz sörözés!
@nincs_itt: szerintem a matektanár, csak amiatt engedett át, mert a családod vitte a libát:))

más!
mesélj el egy veled kapcsolatos inzultust!
érdekel.
@nincs_itt:

hát a kommented hangneme nem épp érdeklődő volt, hanem kárörvendő és kissé hencegő.

talán ezért a nagy hallgatás.
@Eszter jött: te érted mit is akarsz mondani? mert most, bizony az van amit a sok "paranoiás rettegő, náczikok" gondoltak és "jósoltak".
@taga20: te is azért vittél egész disznót, mert a fél az eldőlt vóna!

inzultus? ilyen fejjel, ami nekem van, az kizárt!
@nincs_itt: Én korábban ilyen statisztikát is olvastam. :)

"A bő 1 millió migráns között az év végére – a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal friss adatai szerint - mostanra már mintegy 1100 erőszakcselekmények elkövetésére kész iszlamista tartózkodik Németországban. Ezek alapján kijelenthető, hogy 1000 migráns között egy terrorista biztosan van."

www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/nemet-titkosszolgalat-minimum-1000-terrorista-jott-be-migransokkal/nemetorszag-terrorizmus-menekultvalsag-menekultek-bevandorlas-migracio-illegalis-bevandorlas-illegalis-bevandorlok
@taga20: akkor = milyen sört szerecc?

mert lassan ember lesz belőled, már van egy AUTÓD!
@nincs_itt: ako kamuzol. szinte tuttam.

te hol élsz, a wácmán tetején?:)

namajd eccer elviszlek a vöröshatosommal a nirvánába:)))))))))
@nincs_itt:

Mit szeretnél Kasszandra?
Gyakoroljunk önkritikát, vagy elég, ha csak kukoricára térdeplünk?
Gábrissal vitasd meg a témát, ő naponta minimum 2 hírt benyom ez ügyben.
@nincs_itt: ember, borotválkozótükör jáccik?
@Gábris szomszéd: ako ezek szerint, ha kimegy osztrákba, vagy dajcslandba, vagy londonba ezer magyar, ako egy terrorista tuti van köztünk.
te statisztikai zseni. mesélj!:)
@ornagy50: az egy nyílt titok nekem, hogy te nekem egy nyílt titok vagy:))

www.youtube.com/watch?v=JcPm5Rn36Kw&list=RDJcPm5Rn36Kw&index=1
@parti_giano:

"_"a hvg szerint, "orbán azt állítja, hogy nyílt kormányzás zajlik,_"

Ugyanő: "-Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt amit csinálok"

Értsd: Nyílt e-vel végzett kormányzás folyik.

Kifejtsem:) azaz inkább részletezzem?

Egészen konkrétan: már nem elég szopni. Nyelni kell.
@taga20: Ne engem kérdezz baszod, hanem a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatalt. :)
@jaegtoer: haver, te azé te mindig megelőzöd a korod:)

ez a te bajod:))
@nincs_itt:
Olyan, mint én, szép , okos, jólnevelt, tájékozott, szereti a hazáját, mértékletes, nemzeti, ismeri a múltját, hazája értékeit, erős akaratú, művelt, tovább is van, mondjam még?
@Imola Helyesi: NE!!!!!!!!!!!!!!!

SZÉTHÁNYOM MAGAM, A KÖZÖSSÉG NEVÉBEN!
@taga20:

Nekem a nemzeti tetszik a legjobban. ))
@taga20
Egészségedre, ha a közösséged ezt szereti.:
@taga20:

Csak mert ódákat zengett a Főnök arról, hogy mennyi milliárddal költöttek többet az oktatásra, éppen csak azt hallgatta el, hogy az a többlet elment a klikre, a tanulmányokra, a reklámra és propagandára, a saját gründolású zugiskolákra, meg a haveri körnek, meg a többi agyrémre, és az egyes tanárok bére összességében nagyjából annyival növekedett, amennyivel a többieké összességében csökkent, ráadásul még ez a kifizetés is akadozik, és a beszállítókkal szembeni tartozás meg évről évre növekedik.
@jaegtoer:
Ne cukkold már, ahhoz késő van, már így is nagyon goromba, és ez az eltelt idővel, és az elfogyasztott információval és lőrével csak növekszik nála.
@jaegtoer:
Meg kifizette az önkormányzatok iskolák miatt felhalmozott adósságát.
@jaegtoer: plusz rám. eszt kihagytad:)))

nesze haver! talán csak egy kicsivel vagy nyuggerebb, mint én:))

www.youtube.com/watch?v=BKyHc1RI1PQ&list=RDBKyHc1RI1PQ
@jaegtoer: te, barátom, lehet hogy rossz helyre születtünk?:))

biztos.

addig is:))

www.youtube.com/watch?v=n4IkBpXhWKQ&list=RDn4IkBpXhWKQ
@Imola Helyesi:

Az önkormányzatok adóssága nem az kezelésükben levő iskolák miatt keletkezett. Lásd Lázár-Hódmezővásárhely annyit-is-ér állatorvosi lovát.
@taga20:

Jó helyre születtünk, csak rossz helyen áll a kerítés.
@jaegtoer:
Akkor szerinted egy iskola ingyen van?Az állam régen csak a bért fizette, minden mást az önkormányzat, fel is gyűlt az adósságuk. Most meg - mivel elvették tőlük a fenntartó jogokat, csak a működtetés maradt, nem is törődnek semmivel.
Ésszerű kompromisszum kellene, közös lónak túrós a háta.
@Mariann19:

Kösz,hogy szóltál,szerencsére nem láttam a szenvedést:(
.
Pénzügyeket nem szabad Tarlósra bízni.
Szerinte:
"A 65 éven felüliek díjmentessége kapcsán elmondta, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kimutatása szerint ez 350 ezer embert érint, és "a fedezetlen mentesség" vesztesége 8 milliárd 71 millió forint a fővárosban. Tarlós István hangsúlyozta, nem az a célja, hogy a díjmentességet elvonják, hanem azt akarja: ennek a veszteségnek legalább egy részét fizesse ki az állam."

Érthetem ezt úgy is, hogy a fedezetlen veszteséget a nyugdíjasok okozzák. Ez esetben 8 milliárd osztva a nyugdíjas-bérletek árával = több, mint kétmillió nyugdíjas él Budapesten.
Ha Tarlós adataival számolunk, akkor a szerinte Budapesten dőzsölő nyugdíjasok számát szorozzuk a bérletek árával, és az eredmény nem éri el a 190 millió forintot.
Ez apró töredéke az általa közölt fedezethiány összegének.
Itt nem érvényesül, hogy sok kicsi sokra megy, mert egyértelmű, hogy ennek a látszólag okos embernek más ötlete nincs.
Ugrik a nyugdíjas-bérlet, és növekedik a hiány, mert az infláció - ha igaz!? - 1,6 darab százalék, ami viszont ez esetben nagyjából 130 millió forint évente.

Gondolom, több nyugdíjas él Budapesten, mint 350 ezer.
Ha csökkenne a nyugdíjas-bérletek ára, lehet, hogy többen vennék, mert akárhogyan számolok, olcsóbb a személygépkocsi használata egy nyugdíjasnak, mint a bérlet, vagy a villamosjegy.
12-13 liter benzinnel - nem csúcsforgalomban - Budapesten is autózgathat a nyugdíjas mondjuk 150 kilométert, és egy jegy ára (vonaljegy: 350,- Ft, átszállójegy: 530,- Ft) 15, vagy 25 kilométer megtételére elegendő egy átlagos személygépkocsival.
(Ha van. Ha nincs, szívás)
@Orica Középföldi:

én akkor nem tudtam mit is kellene mondanom a klinikai halál pillanatában, nagy hírtelen besötétűlt minden és úgy is maradt...azután... hát most írom eszt 45 év után az orvosok meg halál sápadtan ott álltak körbe mikor kinyitottam a szemem (úgy láccik nem bírom a zelesdét)

tehát csak ateisták vannak a zuhanó repülőgépen, ha őszinték akarunk maradni

azóta röhögök minden ilyen izén...majd "akkor" nem

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Imola Helyesi:

"_Akkor szerinted egy iskola ingyen van?_"

Hol, mikor állítottam ezt?

"_Az állam régen csak a bért fizette, minden mást az önkormányzat, fel is gyűlt az adósságuk._"

Egy települési önkormányzat költségvetésébe ún. központilag meghatározott normatívák alapján állították be az alap- és középfokú oktatási intézmények éves költségkeretét.
Attól függően, hogy az adott évre milyen mértékűre szabták az államháztartás éves költségvetésében ezt a normatívát keletkezett hiány vagy null szaldó.
Lamperth Mónika örökbecsűjére ('mi osztjuk a pénzt') a fidesz válasza az volt, hogy az önkormányzatok vegyenek fel hiteleket és majd ha megnyerik a választásokat, akkor majd megoldják 'okosba'.
A hitelfelvételek meg is történtek, csakhogy ahogy Hódmezővásárhely @ annyitisér Lázár János Kft. példája is mutatta, ha már megvolt a pénz, akkor sürgősen elkezdték 'utaztatni' a pénzt és transzferálták magánvállalkozásokban való részvétellel magánzsebekbe. Persze nem állítom, hogy a szoci önkormányzatok nem éltek volna ezzel a sosem szankcionált ziccerrel.

Tehát a 'hiány' mindig is a felelőtlen gazdálkodás, vagy a nagyon is tudatos 'annyitisér' 'táskások' (rapcsákok) ás 'táskahordozók' (lázárjánosok) machinációinak eredménye.

"_Most meg - mivel elvették tőlük a fenntartó jogokat, csak a működtetés maradt, nem is törődnek semmivel._"

Mivel az önkormányzatok többsége fideszes, ezt a nemtörődömség címke nem teszi NER kompatibilissé a válaszod.

Valójában az történt, hogy a intézményfenntartás költségmegosztását úgy állapították meg a jogforrásban, hogy csak azt a részét vonta magához a központi kormányzat, amely a tanítók-tanárok totális függőségét biztosította, a macerás részét -költségvetési keret nélkül- nagyvonalúan az önkormányzatoknál hagyta.

"_Ésszerű kompromisszum kellene,_"

Az ésszerű kompromisszum szükségességével nehéz vitába szállni, bár én azon a véleményen vagyok, hogy elég lenne visszatérni a szakmai alapokhoz.

"_közös lónak túrós a háta._"

Annyit engedjen még megjegyezni, kedves Imola, előrebocsátva és megengedve és elfogadva az errefelé méltatlanul mellőzött gyöknyelvtan nagyszerűségét, hogy a pite lehet túrós (sőt akár meggyes is), ellenben a ló háta csak akkor túrós, ha az ominózus tejterméket rákenik, mert egyébként túros, legalábbis abban az értelemben, ahogy írni tetszett nemzeti örökségünket képező ékes anya- és apanyelvünk Szíriuszig, mi több, azon túl is sugárzó örök fényességű dicsőségére.
@dr. jenőke (jenőke):

Jó reggelt:)

...de most... komolyan... ez volt az esti vers? Természetesen ma nem vagyok mufurc kedvemben, hogy a kákán is csomót keressek, de jogos vélelem, hogy a nyugdíjas kilométerek verslábait sehogy sem lelem:)
@jaegtoer:
.
A nyugdíjas kilométerekhez járókeret dukál, nem versláb.
Lesz azért pótlás is!
:))
@jaegtoer:
.
Azért egy jól meghajtott turos rudi érdekes lenne.
@dr. jenőke (jenőke):

Hiába, a probléma kontúros definiálása mindig segít!
Valami vidám verset vizionálok:)
@dr. jenőke (jenőke):

"_Azért egy jól meghajtott turos rudi érdekes lenne._"

"Ott, hol a kis Túr siet beléje,
Mint a gyermek anyja kebelére."
@dr. jenőke (jenőke): @jaegtoer:

...várókerettel. [ezt már nem mertem hozzátenni]
Világtörténet Vica lányomnak
– hogy ne féljen a Sötét Várostól!

kezdetben csak kő vala
s volt egy pici ablaka
s pókháló se volt azon
a parányi ablakon!
egyszer (hétfő lehetett?)
az Úristen belesett
az ablakon – s a sötét

majd’ kibökte a szemét
nosza gyertyát gyújt hamar
ugyanbiza mit akar?
s innét már te is tudod
a teremtés-akciót:
hogy teremtett sok-sok ezt
utána meg sok emezt
és teremtett lelkeket
és hogy mi vagyunk ezek
és teremtett egy falut
Szentdomokos-alakút
s persze mást is… várakat
s várak alá utakat
és hogy ez a sok-sok út
az idők végébe fut
midőn minden kő leszen…
no de ne búsulj ezen –
kezdetben is kő vala
s volt egy pici ablaka
s ha belestünk odaát
láttuk Isten városát

Lövétei Lázár László
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Azért az oktatásügyben veszélyes elhajlás látható nála. Aggódhat is, hogy kiesik a NER-ből. Persze a csőlátás az csőlátás, különösen, ha cső egy segg.
@Rodeo36: egy jó komment onnan. :)

Egy felejthetetlen utolsó mondat: "Süsü, te ittál! Lehelj rám! "
@jaegtoer:
Megnyugtat majd, hogy ezek csak apró hibacseppek a tökéletesség tengerében! Essetunni... :(
@Rodeo36:

Válasszuk ketté a dolgot.

Nekem nincs bajom az ember hitével, ha az a magánszférában marad, még akkor se, ha intézményi segítséggel műveli/ápolja. Az ebből való kilépés, egy minimális eltávolodás már káros. Óhatatlanul sérti más magánszféráját, korlátozni próbálja más szabadságát, már nem az egyes emberről szól, már nem a lélekápolásról szól, már a manipuláció eszköze, ezáltal a manipuláció tárgyává válik az ember.
(Abba most nem mennék bele, hogy ebben a szcenárióban mennyi a manipuláció egyébként, abba se, hogy mi mindent hordoz az ember tudatalattija a mai álláspont szerint, és abba se, hogy mennyire és milyen tudománynak tartom a pszichológiát.)

Tudom, nem lehet minden gyülekezet élén egy Ferenc vagy Várszegi kaliberű pap, pedig jó lenne. De hát szegény az eklézsia, elsősorban szellemiekben:)

Bajom azzal van, ha valaki a tudását - lettlégyen az bármilyen szintű - úgy váltja aprópénzre, ahogy pl. Bagdy is teszi. A spiritualizmusról beszél, és nem felejti el hangsúlyozni, hogy ő egyébként a tudomány embere. Nem csodálkoztam azon a kommentelőn, aki nemes egyszerűséggel sarlatánságnak nevezte azt, amit művel, miközben a szakmatársak vadul védték (a mundért), és igazolták - neuroimmunológiai, neurobiológiai, evolúciós pszichológiai eredményekre hivatkozva - mondandója egyes részeit.
Csakhát az a fránya, rész és egész viszonya ne lenne olyan zavaró:)

Popper is tartott előadásokat. Mindig arról beszélt, hogy ő mit gondol, milyen kételyei vannak, hányféle megközelítés lehetséges, mi befolyásolhatja ez egyes ember választását, meddig terjedhet az egyén szabadsága,etc. Egy szót sem szólt önigazolásként a tudományról, és igen óvatosan kezelte saját spirituális élményeit/tapasztalatait.

Miközben ezt írom, eszembe jutott egy minap olvasott hippokrateszi mondat: A mesterség hosszú, az élet rövid, az alkalom tünékeny, a gyakorlat félrevezető, ítélni nehéz.

Végül egy szép laudáció Várszegi születésnapján:

www.168ora.hu/itthon/varszegi-asztrik-foapat-szerzetes-benedek-rend-szuletesnap-142362.html

Ne zuhanj le, anélkül is véget ér, és senki nem mesélte még el.
@taga20:

Nem zavar. Csak akkor, ha életvezetési tanácsokkal fűszerezed.)))
@Éhes ló: pedig annyira szerettem volna, ha lenne egy terhelt haverom. dehát, ha nem, ako nem.

további jó seggnyalást kívánok neked:)))
@Eszter jött: ígérem nem teszem. te úgy vagy jó, ahogy vagy:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "a szója (13. ábra) a kedvező fekvésű helyeken /párás folyóvölgyek,üde fekvésű talajok,öntözésre berendezett gazdaságok/ talál megfelelő körülményeket".

azért ez gyönyörű, soha nem gondoltam volna.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Végre egy tökös ember, aki nem fél az egyisten képének láttán, hangjának hallatán.:D

Mellesleg igaza is van, ha hitelt érdemlő az info, akkor talán nekik kellett volna már régen nyomozni, titokban és csendben, melynek eredményeként a terroristétl el kellett volna már kapni, és nem a közvéleményt riogatni a terrorveszéllyel.

A törvénymódosítástól ugyan is nem lesz a terrort tervező sem elfogva, sem letartóztatva. Bármit is mond is Orbán és az ő két jobbkeze, a belügyér, meg a Bakondi nertárs.
@avanivi:

Afenébe! Felénk nincsenek kedvező fekvésű helyek, párás folyóvölgyek,üde fekvésű talajok, van viszont nyáron aszály, és a rencerváltás előtt rendszeresen termesztették a szóját, elég jó eredménnyel. Persze akkor nem mezőgazdasági kistermelő oligarcsa, hanem tsz volt a termelő neve.:D
@Eszter jött:

Fűszerről jut eszembe, szoktál pohánkát főzni?
@Éhes ló: Elfogy a pénz hamarost amiből vakítjátok a félázsiaikat oszt kereshettek 1 vastag kötelet,legközelebbi questorozás viszi a lopott stadionokat,ott lesztek körkörös védelemben.
Régi cikk, de csak most botlottam bele. Ide illik. A lényeg az alcímben.

Láthatatlan plafon a relatív GDP felett: felzárkózik valaha Magyarország?

A plafont valószínűleg a jó oktatással és intézményekkel lehetne áttörni.

gurulohordo.blog.hu/2015/04/17/lathatatlan_plafon_a_relativ_gdp_felett_felzarkozik_valaha_magyarorszag
@Imola Helyesi:
"Az állam régen csak a bért fizette."
Imola!
Azt azért ne felejtsd el, hogy az önkormányzatoktól elvonta az adókat a nagy-nagy centralizálás jegyében, és bizony - ahogyan látjuk a Klik hatalmas veszteségeit - cudarul sáfárkodott azokkal.
Ez a kormány alkalmatlan a reformok kezelésére, amerre lép, ott csak a káosz jön létre.
@jaegtoer:
.
Vízi(l)ó helyett a valóság.

Romhányi József: Tanulj, tinó!

Egy tinó tanult, hogy ökör legyen.
Gyötörte agyát könyörtelen.
Mikor tudta már nagyjából,
hogy díszítőjelzője a "jámbor",
megalkotta az ökörlét
három alaptételét.
Egy:
Ha doronggal vernek, az kegy.
Kettő
Hogy szaporodj, azért lettél meddő.
Három:
A boldogság kulcsa a járom.
Így lett a legnagyobb ökör a világon.
.
@Mariann19:
.
reformok kezelése?

Egyet mondj, aranyos.
Csak kísérleteket látok, orosz rulett alapon. Vagy bejön, vagy ....(nem jött be)...
:))
Kivételesen nem annyira off
endresy.blogspot.co.uk/2016/02/aztok-faztok-rafaztok.html

S hogy megkésve bár, de a főtémához szóljak.
A tanárok hagyták megont néhány hangadótól a falnak vezetni magukat. Tipikusan egy koraszülött tüntetés volt. Gyakorlatilag elabortálva a mozgalmat.
Tudom, kaptam olyan véleményt, hogy személyesen én taposom meg a tanárokat.
Pedig nem. Egyszerű a képlet. Valami ellen morogni egyszerű. Kiáltványokat összeállítani nem nagy mutatvány. Felolvani lehet lelkesítő. Azonban ez marha kevés.
Aki szeriont nem, annak javaslom a törikönyvet. Petőfi elszavalta (vagy sem) a nemzeti dalt, felolvastáka 12 pontot, iszonyú lelkesedéssel találkoztak. De cseszhették volna, ha nincsenek mögöttük százezrek. Ha nincsenek ott azok a "népvezérek" akik a tömeget képesek megszólítani, ad abszurdum irányítani.
Egy kiáltvány nagyon jó. De akkor ha nincs mögötte olyan program, koncepció, ami a tömegeknek szól, akkor nyugodtan mindenki menjen haza, mert tényleg nincs semmi látnivaló.
@dr. jenőke (jenőke):
"Reformok kezelése?
Csak kisérleteket látok, orosz rulett alapon."
Improvizált irányítás zajlik, improvizálnak mint egy harmadrangú dzsessz zenekar hangszeres szólistái.
Maradva a poszt témájánál, most néztem a KLIK költségvetését.
Sem a tervezett, sem a tényleges számok keresztül-kasul köszönő viszonyban nincsenek egymással.
Egy ötödösek az eltérések, 78 milliárd, 98 milliárd...
Mi ez? Minket rögtön kirúgtak volna, ha így tervezzük meg a cég számait.
@látjátok feleim szümtükkel:

Nem szoktam. Mi krumplievők vagyunk.
@Éhes ló: Még le is írod hogy szerencsétlen hülye vagy lóállat?Szétröhögöm a fajtádon magam,de legalább a napi abrakod möglesz.
@jaegtoer:
Beteg maga, hogy ilyen hosszan válaszolt? Máskor minimum két mondat vagy egy sem.
Az önkormányzatok csalási kompetenciájáról én először a szocik révén értesültem, amikor is Hagyó és más elvtársak viszkis és más dobozai előkerültek tartalmukkal együtt, amiből jól be lehetett rúgni is, úgy kirúgtak velük a tisztesség hámjából.
Szerintem nem kell visszaállítani a régi önkormányzati rendszert, mert akkor a sok csalást nem lehet úgy észrevenni, mint most, ha egy kézben van.
Vagy éppen útépítésre fordítják az iskolákra fordítandó pénzt.
A közös lónak habos a háta- ez lenne a helyes, ebben igaza van. Lehet, hogy régen így is szólt a mondás.
@toportyánzsóti: és ráadásul, aszt mongya, hogy ingyé csinálja!!!

ez hülyébb, mint márgit:))
@Mariann19:
Szerintem nem alkalmatlanabb, mint az összes többi.
Az mszpszdsz-es kormányok meg eladósították az egész országot.
Orbán pénteki rádióinterjújában arról beszélt, hogy az oktatás jó irányba halad itthon.
Másnap kirúgja az államtitkárt.

Logikus: A magyar reformok működnek!

hvg.hu/itthon/20160206_index_tavozik_az_allamtitkari_posztrol_czunyine_bertalan_judit
444.hu/2016/02/05/igy-nez-ki-amikor-a-miniszterelnok-szerint-jo-iranyba-megy-az-oktatas-magyarorszagon
@taga20:
Meg azért, mert nem hagynak senkit az út szélén! Még a végén egy török kamionos felvenné...
@taga20:
Olvasd már el elől a kommentjeimet, amikor te hallgattál vagy káromkodtál, akkor én írtam a szakmai kritikákat.
mert csak azt tudsz, agymosott.
@PeniValdes:
Ja, meg a takarítónő is még hibás lehet benne!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: azé dugnád, mi?:)))

vízállás jelentést kérek! hajóvonták találkozása, vagy valami ilyen?:))))
@Imola Helyesi: ebola, te egy élő oximoron vagy:))

te és a szakértelem???????
@taga20:
Betegebb vagy mint hittem... Ránézésre is egy fapina.
Oszt a régi igazság meg az, hogy esze is legyen, mert micsodája mindegyiknek van. Na, erre az eccerire ez ránézésre se biztos. Egyik sem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: és még mindig nagyságrendekkel többet szakít, mint te!
ako ki a fapina?:)

ja és egy kis nosztalgia:))

www.youtube.com/watch?v=jMQUvRFNRoo&list=RDjMQUvRFNRoo
@Orica Középföldi: Bagdy egy értékes és jó szakember.
Ja és egy egyedülálló csendfilm, csak neked. :)

youtu.be/H_cADz6bRec
@Orica Középföldi:
az egyik az rendben: hit magánügy!
de mi a másik?
Asztrik egy bölcs tudós pap aki világosságot hordoz és a vitákban hagyja megvilágosodni az addig setét "foltokat" de az alapvető kérdés nem lehet téma (egyetlen vallás és egyháza sem engedi meg, de legalábbis nem publikálják)

mert ugye "annak" léte nem lehet kérdőjeles (lásd még CERN és Big Bang, little bangs) valami illúzió révén a némi megfigyelés ("gyakorlat") hozza a kis eredménykéjét, hogy márpedig tágúl... ennél neveccségesebb dolgot még a rezsidémon sem tud mondani pedig az már agymentes!!!

igen: van a végtelen #1 és a végtelen #2 ésatöbbi ahogy a végtelen tágúl, vagy ha ha elkapunk egy gumilepedőt és egy részét nyújtani kezgyük attól a többi rész nem változik és ha valaki a megnyúlásban nézi akkor assziszi de mások meg ott nézik ahol éppen nem nyúlik...(ugye rétest is nyújtjuk de a nyújtás után fennmaradót újra lehet nyújtani...)

be van ez setétedve... de kell a bizonyíték! na mire? hát "arra"

a bagdy nekem nem mond semmit se pro se kontra nem ismerem, és lehet, hogy ez így jó

én azért elkűldenék egy ügyes háziasszonyt a CERN-be hogy nyújtson nekik rétestésztát

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Gábris szomszéd: ez a valami, egy ócska szar.
a bencsik félék játszanak ezen a hangszeren.
Na, tessék, erre még ezek is...

"Hír Tv-s vezető: Az igazság az, hogy kiszolgáltuk a rendszert
Tarr szerint a kormányzati kommunikációért felelős illetékesek mondták meg a televízió vezetésének, hogy "mi a heti aktuális pártüzenet, mire készüljünk, mit kell a műsorokba ágyazni, kit hívjunk meg, ki milyen ügyben nyilatkozzon, hol és mit hangsúlyozzunk."

Arra a kérdésre, hogy ha Tarrnak fontos a szakmaiság, akkor miért asszisztált ehhez, a vezérigazgató-helyettes ezt felelte:

Voltak napok, amikor ellenálltunk egy kicsit. De nem akarok nagy ellenzékinek látszani. Az igazság az, hogy kiszolgáltuk a rendszert.

Csak néha megpróbáltunk sajtószerűek maradni. Dobtunk mi szakmailag remek műsorokat is, akadt pár lebuktatós, komoly oknyomozós anyagunk. Már amikor épp nem volt szükség a papagáj-kommandó működtetésére."

index.hu/kultur/media/2016/02/06/hir_tv-s_vezeto_az_igazsag_az_hogy_kiszolgaltuk_a_rendszert/
@Gábris szomszéd: köcsögdudán, csak a faszt váltják időnként:)
@Imola Helyesi:
"Az mszpszdsz-es kormányok meg eladósították az országot."
Imolám!
Legalább te ne érvelj ezzel a lejárt lemezzel, mert a vájt fülek ebből azt hallják ki, hogy már nincsenek vitaképes érvek a kormány védelmére.
Ez a legegyszerűbb dolog, ez az egy mondatos visszamutogatás, ahol már az állítás alátámasztására nincs észérv.
Tőled többet várok.
Ami az eladósítást illeti. Egy ország hitelfelvétele a laikusok felfogása szerint egy negatív gazdasági esemény. Mély tévedés.
A hitel felvétele optimális sáfárkodás esetén megalapozhatja az ország gazdaságát.
Ami az mszpszdsz által felvett hiteleket illeti, azokat értékteremtésre is felhasználták, szemben a jelenlegi kormánnyal, amely nem növelte a nemzeti vagyont, hanem szépen átkonvertálta a saját feneketlen zsebébe.
Jelzem, a jelenlegi kormány is zsinórban hitelez saját magának, csak nem olyan látványos a folyamat.
Kevesebb a külföldről felvett hitel, azonban a belső adósság nő, mint a dudva.
@Gábris szomszéd: ártu, valami eredeti kérek, me ez egy kalap szar, amit nyomsz.

tudod, olyat, mint előd az izraeli zászlóval:))

mjúzik! és megyek porszívózni:)))

www.youtube.com/watch?v=ecTm6G7AjcM&list=RDecTm6G7AjcM
Szóval: egyelőre hatalomtechnikábó pontot kap a kormányzat, és ennyi.
@Gábris szomszéd: te vagy direkt, vagy véletlenül vagy fasz.

még nem derítettem ki.
@Éhes ló: Nagyon buta vagy szegénykém,fajtádnál sajna soha nem ez a legalja mindig van sokkal lejjebb,most éppen rábatimi képeire recskáztok.
@taga20: Hibás logikai paneljei miatt ez kideríthetetlen.
@toportyánzsóti: nem gondolkodtál még el az iróniáról?
gyilkosabb, mint amit te és én művelünk.
@Gábris szomszéd: ártu, önkontrollról hallottál má?

látom nem:)
@taga20: Állandóan próbálom gyakorolni, de te folyamatosan kihozod belőlem a jó embert. :)
@Éhes ló: Ne tépd a szádat te retardált,gazdád mondta, sas nem kapkod legyek után...Soha nem fogsz ráébredni ki is a nulla.
@Éhes ló: mérilú. egy ócska fasz vagy.

aki itt fog sírni, ha lesz annyira vagány, hogy szétbassza a maffiát.
@Éhes ló: haver szeretnél egy ilyen barátot, mint én, aki a pofádba bassza a tutit.

érzem rajtad, hogy rühelled a fityeszes szart. megértelek, döncsd ide a fafejedet a vállamra:))

mjúzik!

www.youtube.com/watch?v=rjFaenf1T-Y&list=RDrjFaenf1T-Y
@Gábris szomszéd: mit csöves?

egy igaz mondatot kérek tőled, egyet.

és mindent elfelejtünk.

ja és!

www.youtube.com/watch?v=pT_Y-eodTv4&list=PLlV4L_kJ5bxwuARLcHVj29bvQVt_dkkxo&index=6
@taga20:
mérilúval egyre bensőségesebb a viszonyotok. A zasszony még féltékeny lesz... Gyanús! Se sör, ez a mérilú is... te kis hamiska... ;)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: aszt talán vágod, hosszú évek folyamán, hogy a terhelteket bírom.

téged is ezé szeretlek:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: voluta? az valami.
most a fagy a nyerő, de a víz az úr:))
@Éhes ló: ako is jó fej vagy!
ha agyhalott is vagy, ako is:))

mjúzik tezsvérem!

www.youtube.com/watch?v=qpYW3qng78E&list=RDqpYW3qng78E
mérilú és bandája egy szar. SZOMBATON OTT LESZÜNK!
@Éhes ló: kétmisin, mint anno a fityeszesek a kosuttéren:)) mennyi szar lehet ott:))
@Éhes ló: te értelmes ember vagy? komolyan kérdezem.
@Éhes ló: te szarfaszú! ménem mészarost vagy lézerdzsonit ünnepeljük?

bazdmeg, te ennyire hígagyú vagy? nem hiszem.
@Éhes ló: látom résen vagy!
a gazdádnak is szüksége lesz rá, me lassan, de vége lesz a bulinak, és utána teljes vagyon elkobzás lesz mindnél.

a kisvasút megy először a kukába, asztán a többiek is. és a sofőrök is el lesznek számoltatva!
@Éhes ló: "nincs gazdám hyülegyerek, mint a fajtádnak.
El se tudod képzelni, mi?"

mérilú, neked még humorod is van:))

"Aki itt kukába ment az a kisgizdák, a miép, a szadesz, majd az mdf, a liberálisok, az együtt, a többi osztódva szaporodó majommal együtt."

CSAK A FITYESZ!

látom leesett neked is egy-két trafik, egy-két száz hektárföld, egy-két röneszánsz festő képe.stb.

és szerinted ilyen legyen az ország, mint te, és a fityeszmaffia?
@Éhes ló: haver, te képes vagy arra, hogy értelmesen válaszolj valamire?
ha igen, kérdeznék valamit.
@Éhes ló: HUUUUUUUUUUUUUUUU!

eszt egyedül, vagy timben csináljátok?

bazdmeg, te tuti droid vagy.

ha öntudatra ébrecc, a kérdés aktuális marad.

HUUUUUUUUUUUUU! te tényleg fasz vagy!
@Éhes ló: mérilú, szerintem haggyuk egymást. vagy te vagy a hülye, vagy én. előbb-utóbb eldől.

ja és. eszt a magadfajtát hagyd má abba, me szénné égeted magad.
@Éhes ló: te beszélsz itt hülyékről, miközben nem tudsz a nagy soros összeesküvés bűvköréből kitörni?
@Éhes ló: ja és még egy. ezernyi tanár volt kinn. gondolom a tijéd százszor megbánta, hogy felnevelt téged, te szar!
@Éhes ló: hülyegyerek, könnyű lekövetni. sokat sorosozol. a kossuth téren többen voltak, mint a várban. bájos náci vagy orbán farkával a szádban. de tudod, vagyok zsidó, cigány, szlovák, román, migráncs és libsi, ha szemben ilyen primitív csökevények állnak, mint te.
@Éhes ló:

"_Mit ezernyi! Tízezernyi mint a betépett sajtóhuba hazudja, vagy inkább százezernyi, miulliónyi, mint a sajtóaszabadság mellet._"

Ha nem tetszik, forduljon Rákay Philip-hez, ő nagyjából ennyire a hússzorosát állította. Reklamáljon nála.

A sajtószabadság melle az milyen, tisztelt korrepetitor? Ha már...

Csak jó indulatom diktálja, hogy felhívjam a figyelmét arra, sürgősen nézzen utána, mit hirdetett Lillafüreden a Főnök, mert különben hamar elveszíti a NER-kompatibilitását, s nem marad más belőle csak a bili, amelybe belelóg a keze meg a nyelve a célt tévesztett lázas igyekezetben.
Azt viszont meg kell hagyni, hogy maga nagyon szorgalmas.
@Éhes ló: mérilú, én szeretlek, mégha bal vagy jobb fék vagy is te anyaszomorító:)

eszt írod.

"a nevem Éhes ló és felénk már az oviban megtanítják azt pici gyerekeknek, hogy mások nevével nem majomkodunk."

asztán alább, írod eszt.

"A kis pink tangátokban nem látszottatok az esernyőktől.
Kár, jót röhögtem volna rajtatok kis huncutok."

még mindig az gyötör, hogy te vagy a fasz, vagy te vagy a fasz:))

ember, neked má az se mond semmit, hogy hülye vagy, mint a segg!
@Éhes ló: mérilú, szarrá hazudod magad.

ha már a bolhás kutya sem akar befogadni a priccsére, ako szóljál haver, én adok neked egy reggelit, még a kutyumat is megsimogathatod.

ember, téged vertek kiskorodban, hogy ennyire ugrasz, mint egy veszett kutya?

komolyan mondom, hogy megsajnáltalak.
@Éhes ló: "Felétek a kibucban gondolom ez elmaradt, ezért szólok."

az én kibucom a panel volt. szeretnék zsidó lenni, de nem vagyok az.

de szeretnék hajósalfréd, rejtőjenő vagy radnótimiklós
fajtársa lenni. de csak sorstársa lehetek ezeknek a nagyszerű embereknek, mert "fajmagyar" vagyok.

szégyen vagy mérilú, szégyen vagy a magyarnak mondott fajnak.
@Éhes ló: beakadt a lemez, vagy csak erősíted magad, kicsi náci?
@Éhes ló: drága barátom, eszt honnan olvastad ki?

"A saját nyomorodat - hogy az ávós anyádat veled együtt verte a munkásőr apád - ne vetítsd ki rám."

mérilú, ki bántott? most öncsd ki a szíved, me az eszeszes haverjaid szarnak rád. csak én figyelek rád.

jó. ez túlzás, de félelmetes a fusztrációd.
@taga20:

"még a kutyumat is megsimogathatod."

Tagavau, azért ezt gondolja meg, mert a haverunk egészen mást vauzott. Az a lú csak simogassa a halált, nekünk kutyáknak is van önbecsülésünk.
@Éhes ló: csak hozod szokásos frusztráltságodat. pedig biztosan keményen dolgozó kisember vagy. ha ez a soros nem lenne, már régen jobban élnél.
@Éhes ló:

Én csak azt nem értem, mit keresel itt, ebben a "valóságtól elszakadt belterjes bandában" ?
Nem lenne üdvösebb számodra a hasonszőrűek társaságát keresni?
Sok térítő járt már erre. Hiába hadakoztak, mint a pozsonyi csatában, belénk tört a bicskájuk.
@Éhes ló: a habzó szájjal nevetni? aham, a náciknak nincs humoruk.
@Éhes ló: ha felsorolnád az ezer év negyven generációjából a 549755813888 biológiai elődödet...

Kezdj neki vérmegyar paci.
@Éhes ló:

látom ki vagy éhezve az abrakra
@parti_giano:

ha maga is furtonfúrt beleverné a taknyát az abrakos tarisznyába, lefogadom, hogy mindig éhes lenne.
@Éhes ló:

ugyan, meséjjen mán valamit nekem a korvin ottórul, mer az utóbbi időbe ojjan csönd van körülötte. csak nem beteg az az ottó?
@jaegtoer:

szerintem nemrég stekkerezték, mer fölfordult a belibe a lucerna. majd megnyukszik.
@Éhes ló:
Érdeklődéssel olvasom a kommentjeidet, és egyelőre nem tudom kiolvasni azokból, hogy mi generálja benned ezt az elkeseredett dühöt, mert a hozzászólók dehonesztáláson kívül erre nem találok utalást.
Ugyanis az, hogy vizionálod a társak nemi, származási, politikai hovatartozásukat, az nem érvelés, hanem feltételezés, és csak a sértegetések jegyében fogantak.
Tehát mi ez az ádáz gyűlölködés benned?
Félelem? Valamiféle tehetetlenség? A dúlt idegállapot levezetése?
Figyelj! Én itt a trollokkal is kijövök rendszerint.
Elmondanád, hogy mi a bajod ennek a közéleti blognak és szereplőinek a szellemiségével?
A beszélgetéshez - amennyiben képesnek érzed ehhez magad - állok rendelkezésedre.
@Mariann19:

Ennek destabilizálódott az identitása, és idejár megerősítésre.
Fabius helyébe kiszámláznám neki a rendelési időt.
na még ez is...

Orbán lett Merkel "leggonoszabb és legerősebb" ellenfele

.
.
A Bild am Sonntag című vasárnapi lap Megmenthető még Európa? címmel közölt összeállítást, amelyben nyolc országról olvasható rövid összefoglaló. Sebastian Pfeifer az írásának Magyarországról szóló, Orbán Magyarországa Európa legnagyobb szégyene és veszélye című alfejezetében kiemelte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "váltotta ki a humanitárius válságot, amely cselekvésre kényszerítette Angela Merkelt", a német kancellárt, aki "megnyitotta a német határokat, és azóta nem tudja bezárni".

A szerző hozzátette: Orbán Viktor Angela Merkel "leggonoszabb és immár legerősebb ellenfele", és a magyar kormányfő "szétrombolhatja az EU-t".
.
.
nol.hu/belfold/orban-lett-merkel-leggonoszabb-es-legerosebb-ellenfele-1601479
még, még, még, mer semmi nem elég...

Ausztria korlátozná a külföldi munkaerő beáramlását

Érdemes volt Ausztriával és az osztrák kancellárral naponta összezördülni menekültügyben. Most Werner Faymann a kelet-európai - közte a magyar - munkavállalókra vonatkozó korlátozási tervét jelentette be. A kancellár elmondta, jelenleg egy magyart előnyösebb feltételekkel lehet alkalmazni Ausztriában, mint egy osztrák állampolgárt.

nol.hu/belfold/ausztria-korlatozna-a-kulfoldi-munkaero-bearamlasat-1601493
@jaegtoer:
Amennyiben még nem üldöztem el ezt a lovat, és lesz módom rá, javallom neki a macskagyökeret.
Ez hozzájárul a normál idegállapot és a lelki egyensúly fenntartásához.
@guma:
"Orbán Magyarországa Európa legnagyobb szégyene és veszélye."
Orbán hatásosan küzd a migránsügy kihasználásával dédelgetett vágyáért, és jelenleg el is érte, hogy napjainkban ő e tárgyban Európa arca.
Azonban ez csak egy fázisa annak a törekvésének, hogy kialakítson egy Kelettől a Balkánig tartó Orbán eu-t, amelyben ő lesz Szulejmán.
Ez az igazi veszély!
@Éhes ló: "Ma hol tüntékéztek?"

haver, ilyeneket csak egy búza írogat:)

értem, mi ez a feszko benned.

de mi itt a köcsögöket is bírjuk:)))
@Mariann19:

www.vital.hu/themes/alter/macskagyoker.htm

A kertészek,a macskák és a pszihiáterek nevében is kikérem,hogy lovaknak ilyen szert adjanak:))
@Mariann19:

egészségtelenül mohó. már most is túl pocakos. nem lehet mindent büntetlenül felzabálni...
ha pedig csökken a haza küldhető valuta, akkor még nagyot is koppan.
@gazoló:
Jól van, jól van. Megmentjük a macskagyökeret, nem adunk. De zabot sem!
17.00-kor dördül a start pisztoly!
@guma:
Az eu csúcs előtt már szervezkedik.
Előtte össze hozta ugyanilyen rendkívülire a V4-ket, és bevonta Bulgáriát és Macedóniát is.
Azok meg besétálnak a kelepcébe.
@Mariann19:

17.-én Moszkvába van jelenése...
no komment!
@Mariann19:

Élmény,csoda,Bombac etc.show a köbön!
Élvezd!
Annyira szeretem a dánokat is Landinnal,Spellerberggel,Anderssonal,hogy remélem tíz alatt hagyjuk őket:)))
@gazoló:
El vagyok ragadtatva. Parádés játék volt, régen láttunk ilyet.
Mindegyik srác a maximumon volt.
Most jön a neheze!
Podgorica.
Jaj, Istenem, izgulok előre.
@Éhes ló: na valdd be hogy köcsög vagy, me mindig a buzizásnál köcc ki!

engem nem zavar, csak a négyfal között csináljátok:)))
Amennyiben valami kreténke még személyeskedni és balfaszkodni próbál, továbbra is szívesen megreptetem, amint ráérek.
@Mariann19:

Kettőjük,jó játékára is a döntőkben,bár ahogy a Neaguval megtűzdelt Podgoricát elnéztem,szükség lesz némi plusz motívációra az Audinak,hogy ezek a zsenik 'termeljenek úgy igazán:))

www.ehftv.com/watch/video/closer-look

......
Tagának ne mutasd:))
@guma: A régi Európában erre biztosan nem kerülhetett volna sor.

hu.wikipedia.org/wiki/Marija_Gimbutas

És hogy On is legyek, ezt a tanárnőt ugyan miért kellene gyűlölni? Ellenkezőleg. Meg kell becsülni.

propeller.hu/itthon/3192217-magyarok-forradalmasithatjak-matekot

vagy részletesebben itt.

konzervativcsalad.blog.hu/2016/02/15/magyarok_forradalmasithatjak_a_matekot
@rdos:

nem is. :(
de azért ott előfordult, hogy megvizsgálták hova mentek a pénzek pl ilyen esetben:

1,2 milliárdot kell visszafizetnie a roma önkormányzatnak Farkas Flórián mutyi-ámokfutása miatt

444.hu/2016/02/15/12-milliardot-kell-visszafizetnie-a-roma-onkormanyzatnak-farkas-florian-mutyi-amokfutasa-miatt

itthon meg le 0-k az ÖRO-t, hogy a magánszámlákon ne kutakodjanak?
Akkoriban nem volt pénz. Nem volt rá szükségük, így ellenőrizni sem kellett. :-) Csak a bankszövetség meg ne tudja. :-)

"Az újkőkor idején, i. e. 7000 körül, Közép-Európában, a mai Törökország területén, Egyiptomban, Palesztinában és az Indus völgyében mezőgazdaságra alapozott civilizációk alakultak ki egymástól függetlenül. A Közép-Európában kialakult civilizációt nevezte Marija Gimbutas „a régi Európa kultúrájának”.
A régi Európában a letelepedett lakosság eleinte falvakban, később néhány ezer főt számláló városokban élt. A kultúra i. e. 7000-től kezdve i. e. 3500-ig fejlődött. A régi Európa kultúrája egy békés kultúra volt, amit a művészete is mutat, hiszen az istenfigurák nem hordanak fegyvereket. A temetkezésekből arra lehet következtetni, hogy társadalma szociálisan nem tagolódott, nem voltak erős férfi vezérek, a művészete nem ábrázol harcot.
A kultúra egy írást is kifejlesztett, amelyet azonban eddig nem sikerült megfejteni.
A kultúra nem volt patriarchális, azaz a férfiak nem voltak a nők és a gyerekek fölé rendelve. A nők központi szerepet töltöttek be a gyereknevelésen túl a mezőgazdaságban és a kerámiakészítésben is.
A vallás – szemben a későbbi idők transzcendentális vallásaival – immanens volt, ami azt jelenti, hogy nem képzeltek el egy, a világot teremtő istent. A természetet csodálták, szerették az életet. Az élet elsődleges célja nem a hódítás, az istennel szembeni érzés nem a félelem és az alávetettség volt.
A régi Európa kultúráját több hullámban érkező indoeurópai törzsek pusztították el. Ezeket a törzseket nevezte el Gimbutas Kurgán-törzseknek, jellegzetes temetkezési formájuk, a kurgán után."

A későbbi harcos hódító népek találmánya a pénz, Lűdia, i.e. 6-7 század

hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%BCdia
@Éhes.ló:
Udvarias megkeresésemre továbbra sincs egyetlen érdemi megnyilatkozásod sem.
Ehelyett gyilkos indulatoktól vezérelt nyilakat lődözöl, tébolyult gyűlölet sugárzik belőled mindazokra, akik másként látják a világot, mint te és a téged ide delegáló főnökeid.
Miután láthatóan idegbántalmaktól szenvedsz, az érdekedben megkerestem a google-on a feszültségoldásra javallt szereket, így meleg szívvel ajánlom neked az orbáncfű, macskagyökér, zab, maláta medicinákat.
Bár láthatóan te súlyosabb stádiumban leledzel, ezért valószínű az intézeti kezelés a javallott.
Amennyiben oda kerülsz, ne engedd szedálni magad, mert még hülyébb leszel, mint amilyen vagy.
Csá!
@gazoló:
A Podgorica erős, rámenős csapat, számítottam rá, hogy nem lesz könnyű meccs.
A Győr pedig mintha elfelejtett volna az adott helyzetekből pontosan lőni az utóbbi időben.
Azért így sem rossz a helyzet. Tudod, mi örök optimisták vagyunk.
@Éhes.ló:
"Csak az engem mocskoló szemét maradhatott."
Persze, mert a tiedet már elvitte a nagy, államosított, Nemzeti Hulladékkezelő Művek.
@Éhes.ló: BETEG VAGY! a vergődésedből tisztán láccik.
@Éhes.ló:
"A kettősmércés cenzor haverod válogatott."
Rossz hírem van.
A blogszférában változások várhatóak az alpári, az emberi méltóságot sértő, közönséges stílusú kommentelők esetében.
Lásd: a 444-en február 21-től életbe léptetett kommentelési szabályokat.
Idézlek:
"Anyádat is megbaszhatod cenzor az urnájával és a cimboráiddal együtt."
Reményemet fejezem ki, hogy a jövőben is ilyen - a cigány kocsmák hangulatát idéző - kommentjeid után más blogokból is kivágnak majd,mint a macskát sz...ni.
@Mariann19: összekevered az okot, az okozattal.
Nem ebben a stílusban kezdtem, bár ezt már nem láthatod a cenzor haverod aljassága miatt.

Ellenben a haverjaid a cenzorénál nem kevésbé aljas mocskolódása nyomonkövethető lenne még általad is, ha érdekelne.
De nem érdekel, mert morálisan sérült vagy, akár a cenzor haverod.

A (szólás és vélemény) szabadságot nem gyűrheti maga alá a cenzúra a PC terror, mert az olyan alapjog, amit lehet ugyan lábbal tiporni, de mindig több kárt okoz a cenzornak és a követőinek, mint a szabadságukkal élni akaróknak.
Régi történelmi lecke, de nem tanultátok meg évezredek alatt sem.
@Mariann19: még valami.
A 444 mára már halott.
A cenzúra miatt (is).
@Éhes ló:
"A /szólás és vélemény/ szabadságot nem gyűrheti maga alá a cenzúra, a PC terror."
Kultúrköre válogatja.
A kültelki 729.sz. italboltban a te stílusod beleillik
abba közegbe, nem is cenzúráznának ki a társaid.
Úgy gondolom, túlbeszéltük ezt a témát, és nem szeretnék a továbbiakban bántást és sértéseket adni-kapni, mert méltatlan hozzám.
A 444 él és élni fog. Ne reménykedj, hogy eltűnik az örök vadász mezőkön.
süti beállítások módosítása