Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: "Egy kazah férfi megkéselt egy ukránt, aki belehalt a sérüléseibe" Magyarországon. www.szeretlekm... (2024.05.01. 17:15) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.01.15. 07:54 Fabius

Te szeretnél minőségi oktatást a gyerekeidnek?

A Herman gimi nyílt levelével kezdődött, mára az összes állami fenntartású miskolci gimnázium csatlakozott a kezdeményezéshez.

gimi.jpg

Az én gyerekeim miskolci iskolák tanulói, számomra nem kérdés, hogy csatlakozom-e a támogatók egyre bővülő táborához. Ha te sem szeretnéd, hogy a gyerekeidtől ezeket kelljen hallani:

„Jövőre érettségizünk, és idén derült ki, hogy egy csomó minden nem lesz az érettségiben, amire két éve készülünk, teljesen más dolgok viszont lesznek helyette”

„A korábbi töri atlaszban benne volt a kronológia a térképek mellett, az idei újban meg nincsen. A magyar érettségiből pedig kivették az érvelést, mint választási lehetőséget, pedig a legtöbben erre készültünk, és ezt választottuk volna. Az a legrosszabb, hogy egy évvel az érettségi előtt tudjuk meg, hogy ez lesz, kicsit olyan, mintha felesleges lett volna ez előző két évünk. Jó lenne, ha kilencedikben úgy kezdenénk a gimnáziumot, hogy tudjuk, mire számítsunk

„De a könyvek is gázosak, és olyan is volt, hogy mi már megkaptuk a könyvet, de a tanár, akinek tanítania kellett volna belőle, neki még nem volt meg”

Akkor ITT írd alá!

 

 

554 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr878273986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a feketeruhás nővér elkezdte, a tanárok hozzáadták, az orvosok szépen beállnak mögéjük, remélem, március 15.-re szépen kiteljesedik a dolog...
@Secnir:

Főleg, ha sokakhoz eljut a felhívás, és a támogatásra történő felkérés. Ez viszont rajtuk múlik.
@Secnir: Egyes félhülyék meg azon picsognak, micsoda dolog, hogy a nővér, jobbikos képviselőkkel is leült tárgyalni. :)
@Secnir: Olyan jó lenne látni egy 50-100 ezres tüntetést március 15-én. Ha ezeket a csoportokat (eü dolgozók, tanárok, orvosok) megnézem, akkor már ez is egy szép nagy elégedetlen tömeg. Ha ehhez csak dolgozónként csak két rokont és ismerőst csatolunk, máris megvan az 50 ezres tüntető tömeg.
De már arról is hallottam, hogy a mentősök sincsenek 100%-ban megelégedve a körülményeikkel. És a standbeli vasutasokról már említést sem teszek.
@Gábris szomszéd: Én inkább azon akadtam ki, hogy szegény Sándor Mária a Felcsúti Fodballbárótól vár szolidaritást, a hozzá intézett nyíltlevélben.
@The Ghost Wolf:
az a levél jogos volt. később ugyanis nem üvöltözhet orbán, hogy "nem tudtam róla, nekem nem szóltak!!"
@Gábris szomszéd: Szerintem egy ekkot elégedetlen tömeg már túl nagy fenyegetést jelent a kormánynak, ahhot hogy figyelmen kívül hagyja őket, kég ha anélkül mennek is haza, hogy gyújtogatnának vagy rombolnának. Ezek a csoportok nem azonosak a 2006-os B középpel.
@The Ghost Wolf:
a probléma ugyanaz, mint az előző hasonló alkalmakkor: egyrészt nincs egy szervezet, amelyik összefogná őket, hogy "most akkor gyerünk, álljunk ki", másrészt nincs egy arc, aki mögé beállhatnának. ki vezetné az elégedetlenkedőket? valamelyik szakszervezet? gaskó? ne vicceljünk kérem. valamelyik pártból valaki? mszp, déká? ugyanmár.
valamely civil? bizalmatlanul fogadnák. talán pont sándor máriának volna esélye kilépni a homályból. tétényi éva? most kellene elindulnia, két év alatt fel lehet építeni - ha akarja. vagy tudsz mást?
@Secnir:
Majd találtok valakit addig, aztán kész.
Ne zavarjon, hogy szakmai elégedetlenség van.
Megint rá akartok ülni, mint bukott politikusok a szakmai vonalra. Nem fog menni, mert már leszerepeltetek. Ha a kormánynak meg van esze, addig tárgyalással oldja majd ezeket a feszültségeket.
a link továbbítva a nyugdíjas tanár anyámnak, valamint a nyugdíjas mentős apámnak, aláírva mint szülő

mellékelve mellé a következő cikk:

Áprilistól megszűnik a sebészeti ügyelet Budapesten

A vakbél, gyomorvérzés vagy egyéb akut hasi panasz miatt műtétre szorulókat saját ellátási területéről minden budapesti kórháznak meg kell operálnia, bármelyik napszakban. Erről az Országos Mentőszolgálat tájékoztatta az intézményvezetőket, írja a Népszabadság.

444.hu/2016/01/15/aprilistol-megszunik-a-sebeszeti-ugyelet-budapesten
az előzőhöz, csak annyit, hogy 5 éve sürgősségi vakbél műtét kellett, és még éppen péntek éjfélig sikerült saját autóval bejutni a SOTE sebészetre, különben maradt volna valamelyik peremkerületi kórház. Rutin műtét, de gyakorlat híján mégsem az, és akkor is már szike hiány volt az osztályos kötözőben, pedig mégis egy sebészeti osztályon jártunk/járunk...
Alapvetően a tilatkozás helyes, de nem a kormány ellen kell tiltakozni, hanem Brüsszel ellen.
@Imola Helyesi:
"Ne zavarjon, hogy szakmai elégedetlenség van.
Megint rá akartok ülni, mint bukott politikusok a szakmai vonalra."

ne zavarjon, hogy a politikusok okozták a szakmai problémákat a hozzá nem értésükkel. és igen, rá kell, hogy jöjjenek, ide szakértők kellenek. a politikusok között nincsenek szakértők (na jó van, de nagyon kevés).
@BircaHang Média: Csak egy kérdés. Brüsszel miben bűnös az oktatás szétverésében? Melyik brüsszeli intézkedés kényszerítette a kormányt az esztelen központosításra? Melyik brüsszeli intézkedésre kellett létrehozni a KLIK-nek nevezettt csúcsvízfejet?
Van értelmes válaszod, vagy csak ide is trollkodsz egy kicsit? Rohadtul unalmas vagy te bulgáriai birkaszar.
@Imola Helyesi: Igen, biztosan tárgyalással akarja a kormány megoldani a problémákat az oktatásban. Eddig semmilyen megkeresésre nem reagáltak érdekes módon.
Mire várnak ennyire?
Már 44 iskola csatlakozott a miskolciakhoz

És 2443 tanár is nyíltan kiállt az oktatási rendszer átalakításáért.

444.hu/2016/01/15/mar-44-iskola-csatlakozott-a-miskolciakhoz
@BircaHang Média: én a Polinéz Törzsszövetségnél Tiltakoznék
@The Ghost Wolf:

A kérdés komplex. Az alap maga a pénzszivattyú, mely Mo-ról szívja a pénzeket nyugatra. Ez az alapprobléma. Ezért nincs pénz sok mindenre, amire kellene, hogy legyen.

A jelenlegi magyar kormányzat óvatosan halad a helyes irányba: igyekszik csökkenteni a brüsszelita elnyomók hatalmát, de sajnos arra már nem képes, hogy drasztikusan leállítsa a pénzszivattyút.

Lehet persze foglalkozni részkérdésekkel, de míg az alapkérdást nem oldjuk meg, mindig csak részmegoldások lesznek.
@Gábris szomszéd:
viszont vedd figyelembe, hogy a 444 és az index úgy viselkedik, ahogy azt az etikai szabályok előírják és megfelel a magyar törvényeknek is. hibázott? igen. helyreigazít? igen.
MTVA? khurucinfo? láttál már náluk helyreigazítást?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Amikor én aláírtam a csatlakozást, akkor már több mint 4300-an aláírták. Magán személyek, tanárok és iskolák.
@BircaHang Média:
Na, ezért maradsz birka. Szolganép szép példánya.
@BircaHang Média:
még mindig nem sikerült levezetned azt, hogy egy város miért bűnös abban, hogy létrehozták a klik nevű förmedvényt? nem sikerült logikusan levezetned, hogy egy város miért bűnös abban, hogy a kormány nem ad pénzt az egészségügynek?
viszont mondataidban megjelentek a "pénzszivattyú", "brüsszelita" kifejezések, amik erősen bogári felhangokat vetítenek elő...
@BircaHang Média: Ezt a brüsszeli pénzszivattyú faszságot már megint mikor álmodtad. Ha Brüsszel nem lenne a pénzével a Felcsúti Fodballbáró már régen megbukott volna. Ez a kibaszott ország teljes mértékben a brüsszeli pénzcsapoktól függ. Hány olyan beruházást tudsz felsorolni az elmúl 8+6 évből amit az ország a saját erejéből valósított meg?
Erre válaszolj te idióta troll. Te rosszabb vagy mint a helyiérdekű Fidesz trollok. Mert olyanba ugatsz bele, amihez Bulgáriából közöd sincs.
@Gábris szomszéd:

"és aztán hazamennek? :( "

Miután a csutipatkány ölebei jól megvédték 'élőistent,a 'dzsobbikos koalakommadó pedig összeköpködte,leordította a fejét a szót emelni merészelőknek:(

@Imola Helyesi:

" mint bukott politikusok a szakmai vonalra."

bukott politikus = 'fidess és médiamaffiája által 'karaktergyilkolt politikus...
Én kifejezetten bìrom Birca bármely kommentjét... először is olvasta swiftet... a kétharmad meg nem bírja dekódolni... ez van, mo, én így szeretlek...
@Secnir: D

"talán pont sándor máriának volna esélye kilépni a homályból... Tétényi Éva?"

Most talán még elbacni sem lehetne úgy ,mint a Milla amikor Bajnaival 'arcotvillantott!
@BircaHang Média: Szerinted ezt a fömedvényt hányan olvasták? Mert a kommentek alapján nem sokan. Mert azért egy olvasottabb blognál mindig van egy-két komment.
A te oldaladat megnézve, még egyetlen kommentet sem láttam. Te magadnak írod a faszságaidat, vagy kinek?
http://hircsarda.blog.hu/2016/01/15/gecigranatot_is_bevethet_a_kormany_nepesedesi_veszhelyzetbenGecigránátot is bevethet a Kormány népesedési vészhelyzetben

A KDNP javaslatára bekerülhet az Alaptörvénybe a népesedési vészhelyzet fogalma. Amennyiben hazánk szaporasága a jogszabályban meghatározott szint alá süllyed, szükségintézkedéseket vezethetnek be.A jogszabálytervezet jelenlegi szövegezése szerint egyedülálló hölgyek tömegét oszlathatják gecigránáttal, továbbá vény nélkül lesz kapható a Viagra, viszont vényköteles lesz a gumióvszer. A kábelszolgáltatóknál kötelező lesz az M69-es közszolgálati pornócsatorna továbbítása, ahol negyedóránként megtermékenyítésre szólítja fel a nézőket a vízszerelőnek öltözött, kantáros nadrágos Semjén Zsolt.

Az intézkedéscsomag tartalmazza, hogy a munkahelyi cafeteria csak akkor lesz igénybe vehető, ha a munkavállaló igazolja, hogy hetente legalább kétszer védekezés nélkül létesített szexuális kapcsolatot ellentétes nemű emberrel. A KDNP javaslata az is, hogy a betlehemezés és a locsolkodás mintájára ifjú kereszténydemokraták járják majd a szingli háztartásokat, ahol miután bebocsátották őket, megtermékenyítik az otthon tartózkodót. Az új népszokás neve pocsékolás lesz.

A Tinder mintájára jön a KINDER alkalmazás is, a Keresztény Ifjak Népesedésmentő De Erkölcsös Reprodukciója, ahol megtermékenyítetetlen fiatalok gyermeknemzési szexuális kapcsolatát segítik majd elő. A KDNP irodáiban létesített szvingerklubokban kellemes zene, afrodiziákumok és gyóntatófülkék várják majd a fiatalokat és idősebbeket, akik rögtön bűnbocsánatot nyerhetnek a házasság előtti szexuális kapcsolat létesítése miatt.

A művi terhességmegszakítás szabályai is szigorodnak, 2016 nyarától csak férfiak részére lesz engedélyezett az abortusz.
........

Ceglédi Zoltán

..népesedéspolitikai megbízott naplója..

"Reggel nyolckor megérkeztem a felsőszentiváni Mari-Tex Kft. üzemegységébe. Átadtam Semjén Zsolt megbízólevelét, a Legújabb Disznó Viccek zsebkönyvet (kiadja a Barankovics Alapítvány), majd kifüggesztettem a faliújságra a peteérési naptárt, és kiosztottam az asszonyok között a színkódokat. Piros és Lila széles csípője sokat ígérő, esetükben ikerszülést irányoztam elő, Barna a feleletválasztós teszten bevallotta, hogy fél éve nem volt orgazmusa, javaslom a búgató kancellár bevonását, Zöld viszont leszbikus-gyanús, további intézkedésig Heti Válasz címlapokkal tesztelem. Az üzemi étkezde fűszerszekciójában elhelyeztem a kötelezően szórandó Viagra-őrleményt, a férfiak böngészőjén pedig beállítottam kezdőlapnak a hardchristianfuck pont org oldalt. A ruházat- és csomagátvizsgálás során összesen öt darab gumióvszert és hat doboznyi fogamzásgátló tablettát találtam – itt szükséges leszögeznem, hogy püspöki engedélyem van szakmai vészhelyzet esetén ezen kereszténytelen tárgyak megérintésére. Az óvszereket a megbízotti lyukasztóval történő kezelés után visszaszolgáltattam, a tablettákat tic-tac cukorkára cseréltem.
A misét követően a megtermékenyülést segítő pózokat ismertettem. Feljegyzés a Hímivarsejt Intézet munkatársainak: az állómunkát végzők körében a legnépszerűbb a Könyöklő Fél-Harrach Póz, javaslok egy multimédiás szemléltető kiadványt e fókusszal. A műszakzáró tesztre-pisiltetés egyelőre nem hozott pozitív eredményt, de a következő hetekben vetésforgó jelleggel, minden éjszaka más dolgozó családjában ellenőrzöm a helyes nemi élet gyakorlásának mechanikai részleteit.
Kúrányi Imre
népesedési megbízott, okl. ugrató technikus"
@The Ghost Wolf: leütésszámot teljesíteni kell a kubatov-habony pártközpontnak
@Sir Bates dö Hól:

".. először is olvasta swiftet..."

Biztos? Képregény lehetett az, max:)

" a kétharmad meg nem bírja dekódolni..."

Elég nehéz is olyasmit dekódolni, amit nem ismer az ember.
@The Ghost Wolf:

Elemzéseink több helyen jelennek meg. Én most a saját szerverünket adtam meg.
@Orica Középföldi: ez a "te" kétharmadod és a humor:-)... miért, mi a baj a gazdagon illusztrált művekkel?... sub kavics is így "olvassa" a bibliát...
@gazoló: Nem lesz ilyesmiről szó, főleg ha nem picsognak a résztvevők, ha netán jobbikosok is lesznek a tömegben.
Ja amúgy meg Hofi. :)

-Hát veled mi van, hogy vagy?
-Miniszter lettem.
-Miniszter?
-Igen! Tengerészeti miniszter!
-Tengerészeti? Hát te hülye vagy, nincs is tengerünk!
-Géza, te vagy a hülye! Hát van népjóléti miniszter is!
nem vagyunk messze ettől:

Egyetemi tanárokat tartóztattak le terrorizmus miatt Törökországban

A kurd felkelők elleni harcok leállítását követelték.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2016%2F01%2F15%2Ftorokorszag_kurdok_peticio_borton%2F
@Secnir: Na jó de az a diktatúra meg az ordaseszmemédiája nem? :)
ettől sem:

Jöhet az új orosz törvény: két hét fogda egyneműek csókjáért

Ha átmegy a javaslat, a "nem hagyományos szexuális kapcsolatok nyilvános kifejezése" büntethető lesz. Benyújtója démoni vágyakról beszél.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F01%2F15%2Fjohet-az-uj-orosz-torveny-ket-het-borton-egynemuek-csokjaert
@Gábris szomszéd:

Vannak jobbikos barátaim,akik bár erősen manipuláltak,ott lenne a helyük!
Persze a 'spin doktoraiknak vissza kéne fogni az 'agarakat agymosás terén,nekik pedig fel kellene fogni,ki az akit le kell söpörni a tábláról!
@BircaHang Média:
" Az alap maga a pénzszivattyú, mely Mo-ról szívja a pénzeket nyugatra."

Te fordítva ülsz a lovon.
Meg a szivattyú is fordítva működik.
Ezt már itt sokan és sokszor bizonyították számokkal, de úgy tűnik, téged a tények nem zavarnak.
@The Ghost Wolf:
Akkor most - ecceri birkák logikája szerint - tiltakozni kéne a magyar fejlesztési pénzek 90% ellen. Merthogy mocskosbrüsszel adta, Piktorka is megaszonta... Értem. Ezt a faszt megfogják sütni a fidesznél...
@BircaHang Média: Szerintem minden józanul gondolkodó ember tisztában van ezzel a ténnyel. Nem csak a "ballibek", hanem minden normálisan gondolkodó ember tudja jól, hol tartana Magyarország az EU támogatások nélkül.
@gazoló: Szerintem össze kell fogni, de azt is meg kell nagyon nézni, hogy a bukás után mi következik?

hvg.hu/itthon/20160115_Robbanasszeruen_no_a_miskolci_gimnazium_l
@BircaHang Média: Azóta is várom, hogy soroljad az EU támogatása nélkül megvalósult fejlesztéseket. Azért írtam a 8+6 évet, hogy nem tudjad azt mondani, hogy csak a Fidesz kormányt akarom támadni. A 8 év az MSZP-SZDSZ kormánaokat takarja.
Várom szíves válaszodat a fejlesztésekkel kapcsolatban.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: A tények a Bulgár birkapásztort soha nem tudták zavarba hozni. Most is kérdeztem tőle valamit, de az simán elment a füle mellett,
@Gábris szomszéd:

Trauma nélkül és addig ez úgy sem történik meg,ameddig minden kis csoffadt pártocska és a kövület nagyobbak nem hajlandóak feladni a nevüket és beállni egy közös nagyba!
Mivel M.O-n vagyunk nincsenek illúzióim azzal kapcsolatban,hogy a 'bukás után a szar szintén rögvest felúszna a tetejére és kezdődne minden elölről!De hátha tanultunk már egy keveset!
GNDL • egy órája

Na és?! A kormányzat már megadta a választ: minden a legnagyobb rendben, a reformok működnek, és egyébként is, kaptak fizetésemelést a pedagógusok, és idén is kapnak majd... kész, téma lezárva.

Lásd az egészségügyi dolgozók tiltakozásait: minden a legnagyobb rendben, a reformok működnek, és egyébként is, kaptak fizetésemelést a rezidensek, az orvosok és nővérek, és idén is kapnak majd... kész, téma lezárva.

Ha valaki azt gondolja, hogy a Fidesz-KDNP majd belátja hibáit, és visszafordítja a reformnak nevezett ámokfutását az oktatásban, egészségügyben, az nem ebben az országban él... annak lövése sincs róla, hogyan működik a Fidesz-KDNP a hatodik éves permanens kampányüzemmódjában. :)

hvg.hu/itthon/20160115_Robbanasszeruen_no_a_miskolci_gimnazium_l
szép új világ:

Trágárnak ítélte Kern András új filmjének plakátját az >>>>>>Önszabályozó Reklámtestület.<<<<<<

Eredeti formájában nem kerülhetnek ki az utcára Kern András legújabb, Gondolj rám című filmjének plakátjai – döntött a Blikk szerint az Önszabályozó Reklámtestület.

hvg.hu/itthon/20160115_Betiltottak_Kern_Andras_filmjenek_tragarn
@gazoló: Nekem sincsenek illúzióim, inkább az olyasmikre gondolok, hogy mondjuk ne kezdje el másnap egy új kormány lebontani a határzárat, mert azt Viktorék építették.
Ezt most csak példaként említettem. Az elmúlthuszonban abból is nagy divatot csináltak az épp aktuális kormányváltó pártok, hogy mindent szétbasztak, amit az elődjük esetleg jól csinált. Biztos érted mire gondolok.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: (ezt azért még egyáltalán nem bizonyították be számokkal, csupán egy-egy -az éppen érvelő félnek kedvező- számpárokat csatoltak:-)... )
@Imola Helyesi:

" Ha a kormánynak meg van esze, addig tárgyalással oldja majd ezeket a feszültségeket."

Egyelőre nincs ennyi esze. A levelekre sem válaszolnak lassan egy éve. Mer'hogy nem a mostani nyílt levél volt az első. Meg aztán Lázár üdvöske megaszonta tegnap:

„Akinek nem tetszik a munkaadó személye, az a nemtetszésének az országgyűlési választások alkalmával adhat hangot”
@Gábris szomszéd:

Mindjárt jönnek a 'nekezdjükegymásfa@átszopni című szösszenetek!Lehet hogy sokaknak nem tetszik,de kerítéssel kapcsolatban,jelen esetben,Konráddal,Csányi Vilmossal stb. és (szakad a mennyezet)'kisgecivel értek egyet!!
@gazoló: Én is csatlakozom hozzád a kerítés ügyben, bár hozzátettem, hogy csak példaképp említettem. :)
@Fabius:
erről lemaradtam, ezt így ország-világnak?
@BircaHang Média: "A kérdés komplex. Az alap maga a pénzszivattyú, mely Mo-ról szívja a pénzeket nyugatra. Ez az alapprobléma. Ezért nincs pénz sok mindenre, amire kellene, hogy legyen."

Tudom, hog front van, ezért ezt a hülységet annak tudom be, szerintem sürgősen menj orvoshoz, nehogy nagyobb bajod legyen.
@Secnir:

Így:

Lázár: a tanárok foglalkozzanak inkább a diákokkal!

A csütörtöki kormányinfón egyébként Lázár János reagált a pedagógusok felhívására. Mint mondta, éppen bürokráciacsökkentő intézkedéseken dolgoznak Balog Zoltán emberminiszterrel. Hogy ez pontosan mit jelnet, arra nem tért ki, azt viszont leszögezte, hogy az iskola munkahely, ahol a munkavállalónak nincs beleszólása szervezeti kérdésekbe. Ezért például a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról nem is fognak vitát nyitni.

„Akinek nem tetszik a munkaadó személye, az a nemtetszésének az országgyűlési választások alkalmával adhat hangot” – jelentette ki. Majd visszatámadt, és kifejtette: a tanároknak az oktatási rendszer keretei helyett inkább a képzés minőségével kellene foglalkozniuk, mert 2002 óta csökken a diákok tudásszintje, és „a pedagógusok nem tehetnek úgy, mintha ehhez nem lenne semmi közük”.

hvg.hu/itthon/20160115_Robbanasszeruen_no_a_miskolci_gimnazium_l
OFF

Miket ki nem találnak a tolerancia bajnokai. :)

Új kommentelési rendszert vezet be január 21-től a 444: csak előmoderálást követően jelennek majd meg az oldalon a hozzászólások. De ez nem mindenkire vonatkozik majd, kommentelőik egy része szabadlistára kerül, őket nem fogják előre moderálni.

media.mandiner.hu/cikk/20160115_elomoderalja_a_kommenteket_a_444

ON
@gazoló: erre a hsz-re válaszként jött is a "csak például"... miként az pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve, a szar felszínre törekvését is a "hozzám hasonló forma, akkor a tartalom sem lehet más" tévképzet segíti...
@Fabius:

Nem is tesznek úgy, mintha nem lenne közük semmihez. Lázár nagyot téved, mert a pedagógusok csak azt oktatják, amit a kormány előírt, és amihez adta a tankönyvet. Talán a színvonal csökkenés oka és a kormány közt nagyobb az ok-okozati összefüggés, mint a tanárok és a színvonal közt. Basszus!
Szerintem a kormány Lűzűrral az élen a bürokrácia csökkentést összekeveri a költségcsökkentéssel. Példa rá a sok elektronikus ügyintézés, ahol a kevesebb ügyintéző kevesebbet is dolgozik, és az ügyintézés még sem nem halad. Ugyan akkor bizonyos foglalkoztatásnál, háziorvosnál stb. majd az okmányokhoz kódszámleolvasót kell venni, mert különben nem tudják meg az érintett adatai. Azok ellenőrizhetőségéről nem is beszélve. Oszt azt mondják csökken a bürökrácia.
@gazoló: elmondanád, hogy mo társadalmát/lakosságát a kerítés mitől is óvja meg?... már a gondolkodás fáradalmain kívül, természetesen...
Szerintem Fabius ide is tehetne egy szűrőt, és a szart kiszűrhetné, mert időnként nagyon nem teccik a szaga. Úgy sejteem másnak sem.
....és a hatodik napon az úr megteremté pinokkiót és pinokkiónét, majd a hetedik napon megpihent. a nyolcadik napon elővette pinokkiót és addig baszkurálta, míg a pinokkióbul lett egy észak-afrikainak kinéző, meg egy keresztény nemzeti. a kilencedik napon mán reggel nyűgös vót, nem is reggelizett, csak tengett-lengett egész nap, asztán úgy este féltiz tájba megdörzsölte a homlokát, oszt csak annyit mondott: az isten bassza meg, tennap nagyon elkúreltem valamit, penig tudom, hogy hétfőn a fű se nő rendesen.
@Fabius:
ez nem volt meg, elteszem, és ha asszony megint panaszkodik az alacsony vérnyomására, akkor megmutatom neki
@Sir Bates dö Hól:

Kövezz meg 'drogosgeci:))

Tudom,hogy a bevándorlóknak nem mi voltunk a végcél!
Nézz körül 'überalleszban,mi kezdődött meg!
Ha beintenek 'dajcsok szerinted tavasszal,ha úgy igazán beindulnak mi lesz ami legalább tereli őket.
Hátam közepére sem hiányzik más kultúrájú,munkanélküli,esetleg vallási fanatikusokkal megtűzdelt massza Bp. és a nagyvárosaink utcáiról!
Természetesen a hisztériás gyűlöletkeltéssel nem értek egyet,de az ország határainak védelme megnyugtat és ezt jelen esetben elvárnám egy következő kormánytól is!

Természetesen elvárnám ezt a""gondolkodást, külső határőrizetről 'jurop szintjén is!

Ne legyen már kedvük erre kalandozni,arra ott vannak a gazdag Arab 'tessók!
@Fabius:

"Lázár: a tanárok foglalkozzanak inkább a diákokkal!"

Valószínűleg ők erre gondolnak:(

24.hu/kulfold/2014/05/06/tobb-ezer-katolikus-pap-molesztalt-gyerekeket/
@látjátok feleim szümtükkel: Az orvos tudomány "ennél
az esetnél"TEHETETLEN!!!:(
@Fabius:
Mondjuk Lázár szavaira vissza lehetne lőni, miért romlanak a tanulók teljesítményei.
Benne van a levélben: Pont ez, el kéne olvasnia.
Vagyis ok: a tanulók és a tanárok túlterhelése.
Ugyan.is: felemelték a kötelezőt, 32 órát benn kell lenniük az iskolában, ingyen helyettesítenek, túl sok az adminisztráció /kb 10000 Ft fizuemelésért /.
Gyermekeknek is nőtt a tananyag mennyisége, ha a tanárnak benn kell lennie a suliban, naná, legyen bent a gyerek is!
Ezt a ped. szakszervezetnek kellene összehasonlítania, mi változott a közoktatásban, mi a haszna, előnye, mi a kára.
Régen voltak az iskolában forr. ifj. napok két hétig, nov.7. ápr. 4. műsorok, társadalmi munkák, most vannak eszetlen portfóliók. Nem lehet beírni egy nyert versenyző nevét, az osztályt, de írni kell magának a pedagógusnak az ő gyengeségeiről.Otthon javít, felkészül, gyermekeit ellátja, prosztó fóliát ír 80 oldalban, hét végén versenyeztet, kirándul az osztályával,
De még: érettségiztet, szakmaira felkészít, elvisz, kifizet, felvételiztet, szülőit tart, stb.
Régen ezt megfizették, legalábbis napidíjat, útiköltséget fizettek.
Régen is volt bértábla az akkori viszonyoknak megfelelően. Ez a mostani nem fedezi ezt a munkát, amit hálából ingyen kell elvégezniük a pedagógusoknak.
@gazoló: Meg ugye.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung értesülései szerint pusztán hetek kérdése, hogy mikor nyújtanak be bizalmatlansági indítványt Angel Merkel ellen.

888.hu/article-ket-heten-belul
@Imola Helyesi:

Ebola, neked vagy megjött az eszed, vagy tanár vagy magad is. Meg kell állapítanom, hogy ebben a szösszenetben vannak momentumok amikkel egyetértek.

Wazze. Lehetséges ez? :-D

Na mindegy, összeszedem az állam, mert leesett és elgurult.
@gazoló:

Egyre erősebb meggyőződésem, hogy lézert farkasok nevelték - esetleg sakálok - ezért ennyire....ennyire...Lázár.
@Fabius:

Mi a meglepő abban, hogy mindenki addig ugrál könnyen, amíg nem az ő pénzéről, idejéről, idegeiről vagy szabadságáról van szó :) ?

Azért az gondolom tiszta, hogy ettől Imola még véletlenül sem kritizálja a kormányt. Szerinte ez szakmai kérdés, tehát a tanácsadók, szakpolitikusok a hibásak... a szakmai hibákat eredményező jogszabályok meg biztos csak úgy meghozták és bevezették magukat, és még véletlenül sem volt semmi politikai szándék mögöttük.

Meg lehet nézni, hogyan reagálta le a KLIK létrehozását Hoffmann Rózsa a minisztersége idején meg utána.
@gazoló: tekintsünk el az ismerethiány táplálta xenofób/rasszista attitüdtől:-)... nem megkérdőjelezve a területi integritás biztosításának jogát egy közösség részéről, csupá az iránt érdeklődöm, hogy mennyi és milyen mélységű tapasztalattal/ismerettel rendelkezel a más kultúrájú, vallású "masszával" kapcsolatban?...
@gazoló: ahogy látom, megnyerted a fostalicskát... gratulálok, ragaszkodó jószág...
@Fabius: D 'mektért 'ez is vagy mijafa@om:)

Ne értékeld túl Fab:)

Egyes pszihiátrai kórképeknél vannak a páciensnek normális pillanatai(birka kivételével)de utána visszaesnek a 'szenthátsónyalása című számukra édes állapotba:)
....

'gázárt a pénzzel teli aktatáska is nevelte sunyin,már kora ifjúsága óta!
@Fabius:
Mindig ilyen voltam, csak az állad fel volt kötve, mert nem erre, hanem a csúnya beszédre koncentráltál:))
Még a végén megjavulsz nekem:)))
@Imola Helyesi:
És bőven van pedagógus ismerős, barát, stb.
@Gábris szomszéd: neked ezek a maszkulin jellegű kifejezések (geci, bagett-, -huszár) kispap korodból maradtak meg, vagy így jelzed, hogy lecidáznál?...
@The Ghost Wolf:

Akarod, hogy elveszem összes pénzedet, majd visszaadom neked a negyedét? Aztán majd tényleges tény lesz, hogy az általam visszaadott egynegyed nélkül éhen halnál.

Na, itt ugyanaz a helyzet.
@Sir Bates dö Hól:

Valóban nincs nagy tapasztalatom,figyelem a róluk érkező híreket mindkét oldalról és többször láttam őket Pesten:(

'köszennyielégisvolt!!

Minden jót Nekik,de ne itt nálunk!
.......
", megnyerted a fostalicskát"
Nyugi ha kell én is elküldöm a picsába,de a logikám a 'dzsobbikosokkal kapcsolatban nem az ,hogy égessük el őket gázkamrába!
@BircaHang Média:
"A jelenlegi magyar kormányzat óvatosan halad a helyes irányba, igyekszik csökkenteni az elnyomó hatalmat /Brüsszelt/, de arra már nem képes, hogy drasztikusan leállítsa a pénzszivattyút."
Most egy kicsit halkítsd le a Kossuth Rádiót, mert most a valóság következik:
Magyarország 7-szer, azaz hétszer annyi pénzt kap Brüsszeltől, mint amennyit befizetünk.
A másik. Nem is a kormány, hanem Orbán keményen szervezkedik az eu ellen a V4-ek felbújtásával, tárgyalásokat folytat a lengyelekkel a hazai zsarnoki viszonyok lengyel adaptálására.
Ezek korántsem óvatos lépések, ahogyan fogalmaztál.
A szomorú az ebben az orbáni fóbiában, hogy nem az európai közösség érdekében történik, hanem Orbán egyéni álmai és politikai ambíciói miatt, melyeknek célja az, hogy vezér szerepet töltsön be Európában.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Őszintén szólva leszarom, hogy erre valaki szakmai vagy politikai kérdésként tekint addig, amíg a problémákat hajlandó meglátni.

Nem várom el, hogy a meggyőződéses fideszes kiforduljon magából. De azt igen, hogy ha a tanárok tömege mondja: szarban az oktatás, akkor azt legalább szakmai kérdésként hajlandó legyen számításba venni.

Mondjuk Lázárral ellentétben.
@Mariann19:

Szia drága!
Holnaptól itt a 'kánaán,na és a vérnyomáscsökkentők fokozott szedésének ideje:)

hu.wikipedia.org/wiki/2016-os_f%C3%A9rfi_k%C3%A9zilabda-Eur%C3%B3pa-bajnoks%C3%A1g
@Fabius:

"Lázár: a tanárok foglalkozzanak inkább a diákokkal!"

Ez a '-Ne zavarj, mert éppen lopok!' szinkronfordítása.
@Mariann19:

"Magyarország 7-szer, azaz hétszer annyi pénzt kap Brüsszeltől, mint amennyit befizetünk."

A valóság: Mo. negyedannyi pénzt kap az EU-tól, mint amennyit a nyugat az országból kivisz különböző alakban.
@Fabius:

"_Egyre erősebb meggyőződésem, hogy lézert farkasok nevelték - esetleg sakálok - ezért ennyire....ennyire...Lázár._"

A táskahordozás mélyen s máig ható lelki sérüléseket okozott neki. [Lázárnak]

Valójában az az aktatáska ma is többet ér, mint Lázár János.
@Mariann19:

"Orbán keményen szervezkedik az eu ellen a V4-ek felbújtásával, tárgyalásokat folytat a lengyelekkel a hazai zsarnoki viszonyok lengyel adaptálására"

Ami nagyszerű hír! Kialakulóban van egy cseh-lengyel-magyar-szlovák antibrüsszelita blokk, ez nagyon jó hír.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Szerintem neked van itt a legtalálóbb neved, vak vagy, bár a de a hülyénél, az kifogásolható.
Tőled a szakmai problémák nem fognak megoldódni , csak sokasodnak.
UI. ez a társadalom már minden eddigi politikai párt oktatás- és kultúrpoltikáját kipróbálta./kivétel jobbik/.
Ráadásul kényszerhelyzet az uniós szövetség nemzetellenes intézkedéseinek sokasága, amely minden téren, /gazd, pol. kultúra,stb / a nemzeti értékek és javak elodárolódását jelenti.
@BircaHang Média:

"_A valóság: Mo. negyedannyi pénzt kap az EU-tól, mint amennyit a nyugat az országból kivisz különböző alakban. _"

Nem vitatom.
Azonban a brüsszeli zseton talált pénz, míg Magyarország az utolsó helyekre rangsorolt egy főre jutó GDP-vel sikeresen küzd azért, hogy az a 'kivitt' összeg a lehető legkisebb legyen.

[lehet, hogy ezért adunk-veszünk-eszünk egyre kevesebb kivit?]
@BircaHang Média:
"A valóság: Magyarország negyedannyi pénzt kap az eu-tól, mint amennyit a nyugat az országból kivisz."
Ne haragudj, de ilyen hülyeséget csak egy- gazdasági kérdésekben - amatőr fogalmazhat meg.Valószínűleg a befektetők profitját kevered az eu-s támogatásokkal, amelyek külön-külön értékelhetőek, a két kategória nem ugyanaz.
De facto - még egyszer mondom - hétszer annyi az eu-s támogatás, mint a befizetésünk.
A befektetők meg tudod miért visznek ki profitot az országból? Azért, mert a befektetés törvényszerűsége miatt meg kell, hogy térüljön a befektetett tőkéjük.
Úgy gondoltad, hogy befektetnek gratis milliókat, mi meg élvezzük azok hasznait?
@Mariann19:

Oké, odamegyek hozzád.

Pénzed tizedét elveszem tőled erőszakkal. A maradékot meg úgy, hogy becsaplak, pl. valami mlm-piramisjátékkal.

Aztán visszaadom pénzed negyedét.

Amikor tiltakozol, számokkal fogom bizonyítani: 2,5 többet adok neked, mint amennyitr erőszakkal elvettem. Ami tény.

Amikor te azt mondod, a pénzed 90 %-át elvettem tőled, csalással, én azt mondom "az más, az ne számold bele".
@gazoló:
Kemény percek jönnek, de alig várjuk.
Hallottad, hogy jön Császár is a derbire irányítónak?
Éljenek a kézis fanok! Hogy magunkat is éltessem.
@gazoló: én meg köztük élek... mielőtt: igen, laktam ún. quartiere-ben is, valóban nem beverly hills... én soha nem mondtam, hogy "gázkamrába a jobbikosokkal", ez így csúsztatás... látod, már te is:-)...
@BircaHang Média:
"Oké. Oda megyek hozzád."
Gyere, szívesen látlak, velem ki lehet jönni.
A kis humoros példád hibás, mert ennél a témánál szó sem volt erőszakról.
Adott volt egy ország, amely műszakilag és gazdaságilag is romokban hevert a rendszerváltás idején.
A lényeg az volt ebben a helyzetben, hogy a talpra állításhoz nem volt pénz, ami egyben a további romlást okozta volna nálunk.
Ebben a kényszerhelyzetben jöttek a befektetések, és a folyamat az üzleti élet szabályai szerint működik a mai napig.
Ezért nem nevezzük ezt szivattyúzásnak.
@Mariann19:

Nevezhetjük gyarmatosításnak is, de én az udvariasabb szivattyúzás szót használom...
Bár régen nyugdíjas vagyok, természetesen aláírtam a támogatói levelet családtagjaimmal és barátaimmal együtt( eddig kb 27 fő), de népszerűsítjük tovább.Végre valami elindult, talán...Külön büszkeség számomra olyan nevet olvasni a sorban, mint a 600-as körüli Ritók Nóráét, akinél elkötelezettebb pedagógust kisebbbségi környezetben keveset ismerek, de ő, egy földreszállt angyal.Boldogan vettem tudomásul sok-sok ismerős volt kollega és tantestület (pl: az egri Dobó) jelentkezését is,külön örvendetes a rendvédelem jelentkezése is.

Kedves Szülők és Nagyszülők, és Diákok!Álljatok ovónőitek, tanáraitok mellé!Ime az alkalom!
@jaegtoer:

Van két telek. Mindkettőnek a tulajdonosa egy-egy ember.

Az egyik telken minden a tulajé, ő gazdálkodik, övé a haszon.

A másik telek tulajdonosa más utat választott: ő a telken mindent eladott a szomszédnak, már csak a föld az övé, amiért bérleti díjat kap.

Vajon melyik tulajdonosnak van esélye, hogy a község gazdagjai közé kerüljön?

A válasz nyilvánvaló. A második telek nem termel immár semmit tulajdonosának, a bérleti díj nem képes jelentősen növelni életszínvonalát, s immár esélye sincs változtatni helyzetén, hiszen immár minden a szomszédé.

Nincs ez másképp országok esetében is.

A magállamok és a periféria ellentéte ez.

A magállamok gazdagságának oka – leszámítva a szerencsés államokat, melyek területén jelentős természeti kincsek vannak – az, hogy képesek voltak olyan világrendet teremteni, melyben ők diktálják a feltételeket. E feltételrendszer lényege: a termelésből és kereskedelemből eredő haszon ne egyenlően osztódjon fel, hanem a legnagyobb része a magállamokban csapódjon le. Így képesek a magállamok fenntartani rendkívül magas életszínvonalukat, melynek kedvezményezetti körébe képesek bevonni egész lakosságukat. Ennek következménye: a magállamokban nem létezik éles ellentét tőke és munka között, mert mindkét fél valójában a barrikád azonos oldalán van. A barrikád ugyanis nem a magállamok tőkései és munkásai között húzódik, hanem a magállamok és a periféria között.

Hagyományosan az iparosodott mag és a mezőgazdasági periféria harca ez, de a XX. sz. végétől már ez nem feltétlenül igaz.

A periféria igyekszik harcolni a kedvezőbb feltételekért. Ennek módja azonban jellemzően a magot segíti, hiszen amikor a periféria országai egymással küzdenek, ki tud kedvezőbb feltételeket (értsd: alacsonyabb béreket, nagyobb hasznot) biztosítani a magtőkének, az nem képes kilendíteni a perifériát. Nagyon ritka, hogy a mag kooptál egy-egy periféria-államot (lásd Japán, Dél-Korea, Szingapúr, Tajvan), azokat beengedi a „klubba”. Azonban ha ez esetleg sikeres is lehet egy-egy ország esetében, a többség számára ez nem járható út, hiszen ha mindenki csatlakozhatna a VIP-klubhoz, nem lenne értelme többé VIP-klubról beszélni, s nem lenne honnan elvenni a profitot. Csak az űrkutatás rohamos fejlődése hozhatna ezen változtatást, azaz ha lehetőség nyílna idegen bolygók kiaknázására, ez adhatna csak lehetőséget arra, hogy az egész bolygó VIP-klub legyen, de ennek az esélye jelenleg és a következő évtizedekben minimális.

Jelenleg Kína és Oroszország – mindkettő periféria-ország – próbál kiépíteni egy új, saját világrendet, mely képes lesz legyőzni a magállamok általi kizsákmányolást. De természetesen ez is csak ezen államokat és közeli szövetségeseiket fogja kiemelni, nem az egész világot.

A kelet-európai modell elhibázott, mert arra épít, hogy versenyezni kell a magállamok kegyeiért. S ha esetleg a magállamok kooptálnak is maguk közé egy-egy kelet-európai államot, az összes állammal ez nem történhet meg.

Le a szivattyúzással!
@Mariann19: ahhhh, vaknak a színekről...........
@BircaHang Média:
"Nevezhetjük gyarmatosításnak is."
Van egy kis különbség.
Ebben a szituációban nem igáztak le minket, önként csatlakoztunk az eu-hoz.
@evasanyoca: nincs facsem, de nyugdijas tanar anyamnak elkuldtem, hogy ossza :)
@Spániel:
Szia Spániel!
Próbálkozunk, próbálkozunk...
@Sir Bates dö Hól:

Nem akartalak megbántani,erős túlzással éltem,de látom folyamatossá váló villongásaitokat 'ártuval!
..
Bizonyára más az alapállapotod úgy ,hogy köztük élsz,barátaid lehetnek közöttük,de ott mégiscsak hosszú ideje az a 'status quo,ami,mint ahogy az ott történt események is mutatják,nem biztos hogy egészséges!
@Mariann19:

Mind Ádám, amikor Isten elétette Évát, s azt mondta neki:
- Ádám, válassz feleséget!
@Mariann19:

Az első körből jó lenne hozni a kötelezőt,aztán még bele is lendülhetünk!:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: teljesen belelkesedtem, amióta megláttam a posztot osztom rendületlenül, végre nem csak a pofám jártathatom, hanem még értelmes, igaz ügy mellé állhatok, és dolgozhatok is benne....kkkkk Hajrá!!!!!!!!
@Mariann19: szia.
Nekem az elvakult meggyőzhetetlenséggel szembeni szélmalomharc - úgy általában - olyan, mintha a máig kitartóan harcoló német katonákkal kellene megküzdeni a bakonyi erdő mélyén.
Reménytelen és szánalmas.
@Spániel:
A meggyőzhetetlenséggel nem lehet mit kezdeni, de én azért pofázok, hogy ez a sok ordas hazugság, amit közvetítenek, ne maradjon meg a köztudatban azoknál, akik csak a közmédiából informálódnak.
A múltkor pl. azt mondta egy hallgató csaj a TV-ben, hogy nézzük meg, a Fidesz - amióta csak regnál - egy forint hitelt nem vett fel.
Csak el kéne mondani, hogy: De igen!
@gazoló:
Nemcsak azért drukkolok, mert szeretem a fiúkat, hanem elitélhető módon egoista indíttatásból.
Mi lesz, ha nem jön össze a dolog. Mit fogunk nézni?
@gazoló: a nagy többség nem szalafita... a következtetésed neg abszolút téves-> így terjed a "vérvád"...

(a fostalicskával meg nincs "villongás", nem egy ligában játszunk... főként, hogy nem is ugyanaz a sportág... )
@BircaHang Média: "A valóság: Mo. negyedannyi pénzt kap az EU-tól, mint amennyit a nyugat az országból kivisz különböző alakban."

Maga marha nem birca.
Már a kárádári időkben is azt suttogták a magafélék, hogy az oroszokhoz megy a magyar olaj. Most hol van az a magyar olaj? He?

Tessen már ugyan felsorolni azt a különboző alakot, mert nem birom kitalálni.
@Mariann19: "Mit fogunk nézni?"

Mit, mit! Hát a tévét. Nem kell abba műsor, anélkül is nézhető.:O
@gazoló: haver súgjál má! kinek drukkolunk?:))))
@látjátok feleim szümtükkel:
Tényleg!
Ráadásul most kellett venni Mr. R-nek egy újat, mert a régi bedöglött.
Olyan szép önmagában is.
Szebb mint Lázár, amikor benne van a TV-ben.
@BircaHang Média:

nekem rémlik Lilit is...

ráadásul őt nem is oldalbordából teremtette az úr, hanem Ádámmal egyforma anyagból.

(bár már nagyon régen régen olvastam a Bibliát, tehát megcáfolhatsz, ha új tanok vannak e téren)
@guma:

Lilitet nem írták be a bibliába, tehát nem is volt, meg egyébként sem az volt.:D
@Mariann19:

szia!

off: nem tudom láttad-e azt az összefoglaló, amit elmentettem (+ egy érdekes digi videó is ott van)?

offforever.blog.hu/2016/01/15/mar_2013-ban_jelezte_hosszu_katinka_edzoje_mit_lat_hibanak_a_magyar_uszasnal
@BircaHang Média: igazad van haver, ki kéne lépni az euból!

ako végre megszabadulnánk gecivityától.

cseles vagy geci:)))
@Sir Bates dö Hól: Gondolom onnan jöhet, ahonnan neked a fostalicska, dns szortír, lápimagyar a purdé az anyázás és a többi hasonló.
@Gábris szomszéd: sz'al cidázná'... beszakadt a rubel?...
@guma:
Szia!
Most végig is olvastam, ez nekem új volt.
Az írás inkább az edző munkásságát taglalja, amivel különben senkinek sem volt baja.
Azzal igen, hogy más a támogatott sport élet, és más az üzleti alapon szerveződőé, ezért vannak ütközések a sportágban.
Egy megjegyzés. A cikkben van némi elmarasztalás az előző edzők iránt, mert a hosszabb távokra készítették fel a versenyzőket.
Az viszont ismert, hogy az úszó sportban nincs olyan elismerése a rövid pályás távnak.
Tehát nem kéne felülről bírálni a korábbi magyar edzőket, mert tartósan hozták az évek során az eredményeket.
@BircaHang Média:

Igaz, de a haszon azon a tőkén képződöt, amit ide behoztak,
a jövedelem a saját munkájukért nekik is jár, kamatot meg minden kölcsönre fizetnek, még te is, a magyar állampapírok után minden vásárlónak. Mert ugyé azt az állam ( ami egyébként nem külcsön.:D ) a papírban feltüntetett összeg után fizeti, és csak a bevételeiből tudja visszafizetni. Valahogy erre az unijós támogatást nem tudja felhasználni, mert nem engedik szerencsére. A bavétele meg zömében az adókból tevődik.

Azért a birka is gondolkodik néha, neked sem ártana.
@látjátok feleim szümtükkel:

S miért uralhatják az országot? Ez szerinted normális. Az országnak nem az ország lakossága számára kellene inkább hasznot hoznia?
@Gábris szomszéd: hogyne!
az uborka szezonban minden hülyeséget kitalálnak:))
@taga20: és mit szólsz Norbi gyári szerződéséhez? :)
@BircaHang Média: inkább úgy kérdezd, hogy az ide befolyó támogatások mekkora része áramlik vissza a "magországokba", mint áru (alapanyag), szolgáltatás vagy knowhow ellenértéke... valamint az itt ragadó részből mennyit költünk moi és "mag"-beli fogyasztási cikkekre...

(nyilván a trollkodó túlzásaiddal nem értek egyet, de jogos a bőgés, oroszlán... és Csiribá'-val is egy gyékényre kerülök...)
@gazoló:

"'köszennyielégisvolt!!

Minden jót Nekik,de ne itt nálunk!"

elgondolkoztattál, mert szerintem egy lényeges "lépést" nem vettél figyelembe.

szerinted az ő hibájuk volt, hogy azt láttad akkor belőlük amiből eleged is lett?
vagy egy csúnya manipulatív lépés következménye volt, hogy lássál belőlük ennyit?

azóta is azon töröm a fejem, mi lett volna, ha a magyarokkal vagy a volt keleti blokk polgáraival bármelyik ország ezt megteszi? nem hasonló este szemtanúi lett volna az a nép ahol utcán él nagy tömegben kényszerűségből a magyar?

(bocs nem a kölni esetet érintem... csak azt amiből eleged lett!
ráadásul tudom, hogy a téma roppant összetett, de...)
@Gábris szomszéd: sirály! remélem jól kijön a lépés.

a béna honda kicsit feljavul, a citrom meg már szarik bele:))

u.i.: remélem a volvo nem lesz az új citroen!
@BircaHang Média: "Az országnak nem az ország lakossága számára kellene inkább hasznot hoznia?"

Ja, ezért kap Vajna, Mészáros, Simon, meg a fene tudja ki, és mennyit ahhoz, hogy a közt és az országot gyarapítsa. Ja, még a lámpaátalakítós cég is. Meg régebben a Simicska, most meg a másik barát.
@Mariann19:

na de ezzel tökéletesen bizonyítod, hogy sok tehetség elveszett/elveszik a szemlélet miatt nálunk...
nem kell ezt a régi mesterek bírálataként megélni valamilyen formában? hiszen kategórizáltak és "más" tudás labdába sem rúghatott.
én nem értek a sporthoz (kicsit sem), de értem miről van szó. azt meg egyenesen furcsának tartom, hogy 2013 óta erről a szemléletről sehol sem hallottál. meg sem vitatták, elhallgatták mert ez a fejekben is szemlélet és szerkezetváltást (nem ismerős az eü és oktatás teréről?) követelt volna meg.
@látjátok feleim szümtükkel:

A legrosszabb helyi nagytőkés is jobb, mint egy idegen.
@guma: mint borsó meg a héja, olyanok vagyunk, én foltom!:-))))...
@BircaHang Média:

Ez nagy demagógia, főleg onnan nézve, hogy önként és dalolva léptün bele az EU-ba. He?
@BircaHang Média: te tényleg fasz vagy, vagy csak jó nyomod.

a mészaroslörinc legyen az utosó haverod!
@taga20: de már nyilván elfelejtetted...
@taga20: Így azért nőnek az esélyei?
@Gábris szomszéd: a fasz tuggya. ott van monteiro őt valószínű lenyomja, de jön huff, ő nehezebb dió.

és ako a citroen ebben az évben még gyári, és robbanthat a volvo is.

pedig megérdemelné norbi!!!!

www.p1race.hu/hir/michelisz_norbi_kezdet_es_veg_ahogyan_en_megeltem_20160114
@Sir Bates dö Hól: Na és mit szólsz Friedman bácsihoz?

"Európa csapdába került: döntésképtelen a fontos kérdésekben, de felszámolni se tudja magát. Erről az egyik legismertebb amerikai agytröszt, a Stratfor alapítója beszélt.
George Friedman szerint Európa nem fog összeomlani, mert nincs meg a közös akarat az unió megszüntetésére, de a megváltoztatására sem, csak a figyelmen kívül hagyására."

888.hu/article-az-europai-unio-megbukott

Ja és a bácsival kapcsolatban ezt is érdemes lehet megnézni.

youtu.be/gGdcQMaLinE
@Gábris szomszéd: aki a 888-ról hoz ide valamit, az egy kretén!
@taga20: Akkor idén még inkább lesz miért szurkolni. Arról nem is beszélve, hogy már te is japó autós lettél. :)
@kvadrillio: sajnos jelenleg nincs prioritása az egyiknek a másikkal szemben... madajával kapcsolatban igazad van, de ez nem izrael bűne...
@Gábris szomszéd: friedmann egy pillanatképet mutatott be, s azon ez szerepel... te viszont fostalicska vagy...
@Gábris szomszéd: inkább oroszul, aszt évekig kötelező volt.
a sok balfasz meg manapság is az oroszok faszát szopja/ná!
@kvadrillio: haver, pattincs fel egy barbont, me túl józannak láccol:)))))))
Sajnos az aláírásokkal nem lehet elérni semmit. Ahogy a fekete ruhás nővérek sem értek el semmit, úgy a pedagógusok sem fognak mert a csuti g..i csak az erőből ért. Ha megjelenik a háza előtt egy 50 ezres tömeg, na attól beszarna.
@Oxica: előbb-utóbb megjelenünk.
Nem látom, hogy bárki a blogon kikérné magának kvadrillió ocsmány zsidózását.Nem olvasom azt a fősodori össznépi "fostalicskázást" amit Gábriel kap a zsidózásaiért?...van különbség zsidózás és zsidózás között? Vagy bárkinek el kell viselnie ezt a megalázó kommentelést?Nos, tudom, mire való a tahógomb, de az igazság érdekében előbb feltettem azokat a kérdéseimet, amikre igazán nem is várok választ!
@evasanyoca: igen, van különbség... óriási különbség van számomra...
@Sir Bates dö Hól az számodra szégyenteljes." AKI A SZÁJÁRA VESZI ŐKET, AZ BIZONY ROTHADT EGY ZSIDÓ FAJZAT A LEGMOCSKOSABB FAJTÁJÁBÓL !", aki az ilyen, és ehhez hasonló mondatokat védelmezi az ne "fostalicskázzon".
@evasanyoca: kvadrillio amikor elfelejti bevenni a gyógyszerét, akkor esik ide be, mint protkó a vécécsészébe és ennyi.
A másik itt tenyészik mint a körömgomba és ragad mint a kovász.:)))
@evasanyoca: tudjuk be a demenciának interpretációs kihìvásaid...
@Sir Bates dö Hól: mi? persze vágom, hogy barom az arc. de mi?
@hamucipőke: ez egy közéleti blog, és Fabius bárkinek szabadutat ad a kommentelésre addig, míg betartja az elemi szabályokat. Teljesen mindegy, hogy egyszer mondja valaki és beseggelve, hogy mocskos zsidó, ugyanúgy egy szemét rasszista , mint aki mindennap elmondja.Számomra nincs különbség. Talán nem kellene még védelmet is kitalálni az ilyen alakoknak.
@Sir Bates dö Hól:te annak tudod be, aminek akarod, semmi közöm hozzád, és neked se hozzám.Te csak nyugodtan szitsd a gyűlöletet a magad módján, pont ellenkezőjét fogod elérni vele.
@evasanyoca: ez valami performansz lehet a csókától, de ha századszorra nézed meg a gyaloggalopot, ako attól is megy a hasad:))
@taga20: ad1) nyiltan felvállalja antiszemitizmusként értelmezett ellenszenvét a cionizmussal szemben; ad2) nem akar senkit kirekeszteni a magyarság fogalmából önkényesen; ad3) eddiv még nem olvastam tőle a holokauszt tagadását, relitivizálását... ad4) @hamucipőke: kommentje...
@evasanyoca: Miért is kell Fabiussal takarózni?

Azért nem esik neki senki, mert hamarabb abbahagyja. Kvadrillio.
:))))
@evasanyoca: akkó' klasszikust: hülye vagy bugsy...
Persze hogy szeretnék minőségi oktatást... Ezért küldtem tanulni külföldre a gyereket.
@kvadrillio:

Mielőtt tahótlanítalak, mert kurvára idegesit a tökéletlen ordibálásod, elmondanám, hogy Ady Endre nemhogy antiszemita, hanem egyenesen zsidó.

Ld:

rendőr történelem vizsga. Kérdés: Dózsa György.
- Mit tud róla?
Rendőr:
- Dózsa György zsidó volt.
- Ezt meg honnan veszi?
- Láttam egyszer egy képen, oda volt írva, hogy Dózsa György, metszette Derkovics.
- Jézusom. Na hagyjuk. irodalom. Húzzon tételt.
- Ady Endre.
- Nagyon jó. Mit tud róla?
- Ady Endre zsidó volt.
- Na ezt meg honnan vette,
- Olvastam egy versét, azt irta, hogy "Dózsa György unokája vagyok. "

Nem te voltál véletlenül az a rendőr?
És most mécc a ketrecbe.
@hamucipőke: ha a blog gazdáját idézem, azt hivatkozásnak szokták hívni, és nem takarózásnak, jobb helyeken, és mivel ő szabja meg a saját blogján uralkodó szabályokat ezért nem idézhetlek pl. téged. Nekem nagyon nem tetszik az egyeseknél itt uralkodó kettősmérce, és én sem kívánok részt venni bólogató szentfazékként a fősodor ülepének nyalizásában. Saját a véleményem, amihez akkor is ragaszkodni fogok, ha a következőkben össznépi sakálinvázió zúdul rám.
Mellesleg azt sem olvastam tőletek, hogy figyelmeztettétek volna ezt a manuszt, hogy igencsak eltért a blog posztjának témájától!!
@kvadrillio:

Nem tudom, mit akarsz ezzel, de "Önök kérték".
@Sir Bates dö Hól: egy, ez magyarázat bármire
kettő, eszt meg hogy?
három, nem figyeltél eléggé
négy, hamucipőke meg ártúval takarózik.

elmész te a .........!

ja és ha má, hegedűszsuzsát nem!:)))
@evasanyoca: "Mellesleg azt sem olvastam tőletek, hogy figyelmeztettétek volna ezt a manuszt, hogy igencsak eltért a blog posztjának témájától!!"

freud zsiga és a tömbmegbízott találkozása a szu-ban való szabad csatangolásuk közben...
@Sir Bates dö Hól: te egy uninteligens ember vagy, akihez én nem szándékozom lesüllyedni, nem hozom pédának szegény szüleidet, hogy ennyit sikerült belőled kihozni, hogy egy számodra teljesen ismeretlent kvázi lehülyézel, csak mert más a véleménye.Ez téged minősít, nem engem. A szókincsed kimerül más gyalázásában,rossz példát mutatsz az eljövendöknek is...szánlak téged te gyenge ember.
@taga20: leírtam, hogy engem miért nem zavar... ezt kérdezted... (hamucipőke meg nem takarózott (legalábbis az általam használt jelentése szerint a szónak), ellenben a roxforti dementorral...
@evasanyoca: Valóban kettős mérce. Elképzelem kvadrilliót, amint az empájersztétbilding tetején ordibál:))))

Fabiusra való hivatkozás nélkül is leírhatja mindenki a véleményét, le is írja, és ehhez nem kell senkinek a seggét nyalni.
@Sir Bates dö Hól:Amikor a Vincenten szóbakerült, hogy a Szovjetunióban tanultam, csak elismerést kaptam, nem a Szovjetunióért, hanem a külföldön tanulásért, hiszen az embernek a saját anyanyelvén se könnyű egy egyetem, hát még idegen nyelven!....
TE ITT EZEN A BLOGON CSAK CSÚFOLÁSZOL ÉS MEGVETŐ VAGY ÉRTE, AMI NEVETÉSRE INGERELTE MÁR A BARÁTAIMAT IS...ÉRTED UGYE, NEM CSAK NEVETTEK , KINEVETTEK TÉGED....HÁT EZ VAGY TE. véletlen nyomtam meg a Caps Lockot, de talán a sors ujja.
@hamucipőke: te figyelj, én így akarom. ugye nem akarod nekem megszabni, hogyan akarjam?
@hamucipőke: én inkább az ikertornyokon.
.
nem normális a csóka, az fiksz.
erre veri a farkát évek óta, mégha csak kamu is.
hvg.hu/itthon/20160115_Robbanasszeruen_no_a_miskolci_gimnazium_l
"Széles körű, országos összefogás van kibontakozóban a miskolci Hermann Ottó Gimnázium tantestülete által indított tiltakozási akció körül: nemcsak iskolák és civilek vannak a csatlakozók között, hanem a baranyai legnagyobb szakszervezetek révén immár más szakmák érdekvédői is."

Aláírtam.
@aritus: Ügyes vagy én is aláírtam. :)
Gyodavagyok_magáért: szerinted, a te logikád szerint, hány zsidó van a goldenglobe zsűrijében, és hányan vannak?
@Gábris szomszéd: ártu. elég lett volna annyi, hogy én is aláírtam. nem haggyuk.

erre te fasz vagy!
@taga20: Az empájer még áll:)

Nem szokott sokáig tartani a rohama.
@evasanyoca: Azt hiszem, összetévesztesz valami szabóval:)))
@hamucipőke: ez megnyugtat:)
de én még normálisan nem láttam az évek alatt.

nem lennék a főnöke, vagy a beosztottja:))

ha nem veszed tolakodásnak(me én is defektes vagyok), küldenék egy nótát:)

www.youtube.com/watch?v=_gZzkGvyqzc&list=RD_gZzkGvyqzc
@taga20: Már az sem elég jó, hogy aláírtam?
@hamucipőke: jól van, elnézésedet kérem, kissé tulnyomtam neked, ne haragudj! Azt a bugrist, aki meg másokat hülyéz, meg fostalicskáz, azt én a semmirekellők csopotjába pottyantom ismételten, jó lesz neki ott.:)))
@Gábris szomszéd: Kijafszom vagy te és ez hogy jön ide?
Létezik poszt, ami alatt nem kezdenek el ezek az nyomorultak zsidózni????
@Gábris szomszéd: kevesebb DE, több lenne! érted?:)))
@taga20: Köcsögök, szerencsére van tahótlanítás gomb...
@bértrollbosszantó_kovi1970: vegyél vissza haver!
mi a problémád?
Még valaki "párt ökle" típusú balfasz, aki repülni kíván?
Én azóta is "azon" röhögök...
@taga20: Lehet, hogy főnökként vagy beosztottként teljesen normális.
Jó széles spektrumon mozog a zenei ízlésed.:)
@Eszter jött: nocsak, megkérdezed ezt Sir de Holtól is? éppen most védte meg, ellenem, mert nekem sem tetszett, sőt még le is hülyézett....ezek után Gábriel egy patyolat!
@bértrollbosszantó_kovi1970: Úgy, hogy megmutattam tagának. Egyéb probléma? :)
@taga20:
Amennyiben valakinek nem fekszik az oktatási téma, el lehet fáradni a kocsmába, vagy lapátolni... Gondolom neked sem gond!
@hamucipőke: hát, elég szabados a fantáziád:)

szerintem gáz az arc!

na még egy, ha meg nem sértelek:))

www.youtube.com/watch?v=v-YzdvmD2aQ
@taga20: Bolinak meg mibaja a witisziszivel? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: akkor csak egy megoldás van haver, mert én nem fogok behódolni sem neked, sem vityának.

u.i.: ma nem voltam sem obcén, se kretén, de ha statuálni akarsz akkor nosza:)))
@hamucipőke:
A "Párt Öklén". Aki pénzelte a jobbikot, tehát elmondhatjuk, hogy... :O

Eközben:

hvg.hu/itthon/20160115_Robbanasszeruen_no_a_miskolci_gimnazium_l

Szégyen ez az ország.
@evasanyoca: egy klasszikust idéztem, s nem az eltérő véleményed okán, hanem a tényt konstatálva... bár megszokott, de egy önmagát az értelmiséghez soroló személy minden bizonnyal találhatna az "unintelligens"-nél helyesebb kifejezést is a magyar nyelvből -s itt kapcsolódnék a poszthoz is: a minőségi oktatás alapja, hogy ne a máshova esélytelenek menjenek erre a pályára túlnyomó többségben, "hát ez maradt" alapon-, míg ez, egy lumpenproli drogos gecinél (apropó: a drogos geci eposzi jelzőt mikor teszed szóvá?... merthogy kettős mércéről hablatyolsz...) a széleskörű tájékozottság omegája... szüleim minden igyekezete ellenére az általad megejtett mélyanalízis tökéletesen helytálló személyemmel kapcsolatban, bár megjegyzem, hogy a szülői testület nőnemű tagja többször is kifejtette azon gyanuját, miszerint már a szülészeten elcseréltek az általa kilenc hónapig dédelgetettel... az apaként nyilvántartott eközben gondolhatott arra is, a rá jellemző derűs nyugalommal, hogy "hát, az én helyzetemen ez lehet, hogy semmit sem változtat"...
@evasanyoca:

"_Nem látom, hogy bárki a blogon kikérné magának kvadrillió ocsmány zsidózását.Nem olvasom azt a fősodori össznépi "fostalicskázást" amit Gábriel kap a zsidózásaiért?...van különbség zsidózás és zsidózás között? Vagy bárkinek el kell viselnie ezt a megalázó kommentelést?Nos, tudom, mire való a tahógomb, de az igazság érdekében előbb feltettem azokat a kérdéseimet, amikre igazán nem is várok választ! _"

Azért mert maga rendszeresen a kelkáposzta főzelékbe keveri a madártejet, és az ennek ellenére sem lesz dobostorta ízű, azért lehetséges, hogy nem a sokkal később érkezők a hibásak és talán nem is a másik teremben vacsorázók a felelősek.
@Sir Bates dö Hól: Annyi logikád szerintem még maradt, hogy rájöjj mire válasz mindig az a jelző. :)
@evasanyoca: én mindig segítettem a kisnyugdíjasokat... képzeld el, ha ezért a jóízű nevetésért egy standup comedy jegyet kellene vennetek mindnyájatoknak... még kevesebb jutna cavintonra...
@jaegtoer: már eldönthetnéd merre vigyen a szél, rajtad áll sorsod merre és hogyan alakul.....barátom.
@jaegtoer:
Anyóca kikérte?
Én kivágtam a parasztját, most, hogy láttam.
A társaság is terelgethetné a majmokat, vagy legalább banán helyett téglával dobálhatná őket.
@Sir Bates dö Hól:

Azzal azért feltehetően tisztában vagy, hogy esélytelen vagy egy többszörösen összetett mellérendelő mondattal megértetni vele bármit is.

1-2, fekete-fehér, igen-nem.
@hamucipőke:
Én ezen az országon már nem tudok meglepődni, sőt azon sem, hogy mindig van még lejjebb.
@evasanyoca: látom, a mosó masát már beszerezted... de gedeonnal kezdődik a nagy utazás az értelem felé...
@taga20: Ez egy antiszingliadóreklám? Négy koponya van benne? Ajjaj
@evasanyoca:

ad1)
nem erről szólt a kérdésem.

ad2)
ne akarj bevonni a privát csörtétekbe, intézzétek el egymás között!
@Sir Bates dö Hól:abban a másodpercben, amikor azt olvasom a te tolladból, hogy elítéled a "fostalicskázást" és barátnak-ellenségnek megtiltod a használatát. Te már 2 éve fostalicskázol, ami többünknél kiverte már a biztosítékot, Gábor pedig, helytelenül bár, de a drogos g...-vel próbált védekezni. Nos, ennyi.
Fekete kasszából kampányoltatnak a fideszesek?
Telefon, laptop, benzin és több millió forint a zsebbe – választási megállapodás Fidesz módra. Kitálal a titkos kampány segítő.

youtu.be/Jm_4CfQ3d8U

ON
@evasanyoca:

Ha kötözködni akar, megkaphatja. Ahogy meg is kapta.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Pedig már nagyon illene behúzni a féket.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Anyóca nick minden gyengeelméjűt a hóna alá kap, jól tartja, aztán kikéri magának, hogy a többiek miért nem szóltak.
Nem újdonság.
@Gábris szomszéd: befagyott a mosoni gondolom, me kóstolgat:))
@jaegtoer: a vélemény nyilvánítása és a kötözködés az számomra nem egy és ugyanaz... de Dunába vizet.....
@hamucipőke: na nesze, me péntekenként forgószínpadot rendezek, mint csekelászló anno:))

www.youtube.com/watch?v=vCsPdBBCQv0&list=RDvCsPdBBCQv0
@Gábris szomszéd: neked ment volna a kérdés?... az a gond, hogy mentoraidhoz képest tényleg nobel-prize kandidáns vagy, sub kavics....
@evasanyoca:

Úgy legyen!
Kb 10 perce ültem le a gép elé. Agyhalott lennék, ha azonnal beszállnék egy olyan vitába, ami már jó ideje tart.
@taga20: Mi az, hogy "nesze" ? Ez mit jelent ?
@jaegtoer: gondoltam, kifejtem a klasszikust... az volt az 1... hát nem vagyok egy messiás, az már biztos...
@hamucipőke: ez egy kedves invitálás tagamódra:)

nesze a következő:))) ott van a szemedben!

www.youtube.com/watch?v=TqmManfUlk0
@evasanyoca:

Fogalmad nincs arról mit írtam. szarkeverő.
@jaegtoer: nagyon fáj tinektek, hogy nem állok be veletek gyűlölködni akár Gábrisra, akár másra, mindennapos marakodásotoktól zeng folyton a Varánusz, nem egyszer ismeretlen nick megjegyzi, hogy "ti csak egymást tudjátok szapulni", és sajnos, hogy igaz, nem múlik el nap, hogy ne kezdenétek valakit kipécézve bántani, ez éltet benneteket, az állandó gyűlölet, nem fogok soha részt venni benne! te pedig az árulásodért nem tőlem fogod megkapni a fizetséget!
@evasanyoca: ez olyan ok-okozat féleség?... mint mikor itt a szomszéd bolgár lány azt mondja: ha adsz 10 eurót, bekapom?... mert ezt így értem...
@taga20: Hű, de izgi. Szabadnapot kaptál? :)))))
@evasanyoca:

Felesleges 6 sorban bizonygatni, mennyire hülye tetszik lenni. Tudott.
@Eszter jött: ez nem vita... csupán egy kis ujjgyakorlat... hogy a másiknak a nemzetek csatája...
@hamucipőke: ja! kitől?:))

na ako folytassuk! de nem ám elmenni:)))

eszt egy itteni barátomtól kaptam.

www.youtube.com/watch?v=XXr4Wq4HX-g
@jaegtoer: ez nagyon szar volt. szerintem még a száz kutya is a holdat ugatja, és a homályüveg is opálos lett.

miért kell ebbe beleállni?
@Sir Bates dö Hól:

teljesen igazad van. ez nem vita. ez a tömény személyeskedés.
@jaegtoer: "Azzal azért feltehetően tisztában vagy, hogy esélytelen vagy egy többszörösen összetett mellérendelő mondattal megértetni vele bármit is.

1-2, fekete-fehér, igen-nem."

ma mi akarsz lenni: bagoly vagy veréb?...
@taga20:

"_ez nagyon szar volt._"

Akkor vigyázzon, hogy ne lépjen bele.
@Eszter jött: ki részéröl? teljesen igazad van.
@taga20: A nagybátyám katonazenekarban trombitált, az édes pedig gyönyörűen énekelt. Sajnos egyikük zenei érzékét sem örörköltem, még a szolfézsóra sem segített.
Csak a Micimackót tudom szépen elénekelni és a Kisherceget.
@jaegtoer: kösz hogy szóltál haver.
aki rendes, az rendes:)))
@Eszter jött: adtam egy decens választ... a vincent csodált és tündöklő csillaga meg hógolyót gurigatott a K2-ről lefele... hát, azé' annak nagyrészt lavina a vége, nem babazsúr...
@jaegtoer:
Maga egy irigy rohadt dög, ezt le köll szögezni.
Szameg a tőtöttkáposztájának a recipéjét, meg amúgy mindenit! Maga olyann mita za kacsaturány, aki sik hülyeséget hápog fagyossan és folytonossan, mer ott É-szakon hűvöss a PC-beszéd, de aszt szeretik..

Kérjen bocsássanatot, izibe!:---
@taga20:

hagy ne elemezzem.
ha konfliktusra vágyom, majd gyártok magamnak.
nem szeretem, ha bele akarnak vonni hasonló csörtékbe.
@Eszter jött: ne tedd!

annyi hülyeséget nyomsz mostanában, hogy má sajnállak.

kezd nagy arcod lenni.
@Sir Bates dö Hól:

én már csak a lavinát regisztráltam. szerettem volna egy kicsit akklimatizálódni, de hirtelen felkértek döntőbírónak.
azt meg nagyon nem szeressem.
@taga20: Lehet, hogy nem tudom értékelni az igazi művészetet, a csókának odacsípett valamit a zipp-zár???

Egy asztalontáncolósba viszont beneveznék:)))

www.youtube.com/watch?v=ImCFJqg6rLs
@taga20:

a te nickked alatt írok? nem.
akkor miért fáj az neked?
a nagy arcomért kapok rendesen. joggal.
mondjuk, nem sírok érte. nem is keresek védelmezőket.
@Eszter jött: azé fáj me érző lény vagyok, és az ilyen
nagy arcokat bírom. még ha elküldjük a picsába is egymást:))

a szerelmem jeléül küldöm, te kis dacos pina:)))

www.youtube.com/watch?v=m18AQqm0RAw&list=RDm18AQqm0RAw
@Eszter jött: én csak egyszer kértek segítséget itt, igaz akkor minhármat egyszerre, meg szabad a gazdáztam is, aszt nem jött a felmentő... vonni meg inkább nyoszolyámra szoktam mást...
@taga20: ha village boy lett volna, akkor lehetett volna moi prime is... én biztos jobban jártam volna...
@Knósszosz:

Ebben a minutában olvastam. Bocsánatot kérek izibe. Viszont recipével nem lépek szexuális kapcsolatba, de azt elismerem, hogy rohadtul irigy dög vagyok és ez így PC mind -40, mind +40 celsius fokon. Továbbá.
@Sir Bates dö Hól:

az nemrég volt, emlékszem rá.

hmm! egészség!
@Sir Bates dö Hól: bakker, nem lenne egyszerűbb, ha elmennél melózni? me itt baszod a rezet évek óta, nyomod a kifacsartabbnál kifacsartabb hülyeségedet.

megdicsér orica, leesik egy-két jó szó hacsától és jégtől.

neked ez frankó?

nem akarlak basztatni, de ha ekkora király vagy, ako ez hogy?:)
@taga20:

mi a francéért volnék dacos?
időnként mint a cigány lova:
"nem bátor ez, ha' vak!"
@Knósszosz: haver, én mindig montam, hogy hacsa egy hülye:))
@jaegtoer:
Na azé, és továbbá...
@Eszter jött: amikor megjelentél itt, ako sokkal természetesebb voltál(számomra).

ma egy görcs vagy(számomra), sehol a "jöttem" finomsága:))
@taga20:
De a hülyeségnek vannak fokozatai, negatív hülyék és pozitívak...
Svalbárdon a fókák is inteligencsek, sose úsznának a Dunába, ha jeges lenne akkor. Se.
@Knósszosz:

továbbá olybá. olynék nem játszanak, lévén emancincáltak.
@Knósszosz: neked könnyű, me mindig igazad van:))

nesze köcsög!:)))

www.youtube.com/watch?v=It7107ELQvY
@taga20: ad1) ez egy bonyolult dolog, nem is értenéd, meg nem is kivánom megosztani; ad2) egyébként várok, snem mondtam, hogy közben nem dolgozom; ad3) élem az életem, amilyen adatott, amilyenné teszem; ad4) nem vagyok itt többet, mint te:-)...
@taga20:

ja.
nemrég mondta valaki, hogy sekélyes lettem.
talán azért van, mert mostanság egyáltalán nem értekezem a fazonírozásról.
@Sir Bates dö Hól: egy, kurva bonyólult lehet.
kettő, hajrá
három, úgy legyen
négy, erre ne vegyél mérget

ja és ez a egyik kedvenc számom:))

csak neked, és semmi buzulás:)))

www.youtube.com/watch?v=8f1z-nHvt3c&list=RD8f1z-nHvt3c
@Eszter jött: ki volt az a szemét? szétütöm:))
@Sir Bates dö Hól: egy, kurva bonyolult lehet.
kettő, hajrá
három, úgy legyen.
négy, erre ne vennék mérget, ahogy pelikánevtárs mondta:))

a vigyort köszönöm:))
bakker két énem van, a harmadik meg iszik:))

bukta:))

csak me szép!

www.youtube.com/watch?v=7eroRbXX2_Q&list=RD7eroRbXX2_Q
@jaegtoer:
Kanmacskák mancsikálnak?-?
Aranyoss, de sose értem meg.. Csak egyszerű dolgokat:
hogy úgymond: "mennyit ér a felcsúti tartomány?"
Amennyit akarnak, de ezt sosem tudjuk meg.

Übü tudja, de ezt nem konzultálja meg velünk.
Jó éjt!
@taga20:
Jó lenne, de nincs.
Majd ha leesztergáltad életed javát, rájössz te is, hogy nem vagy az az ász, akinek az élettapasztalata számít. Majd kérdezd meg a kölyködet:)) Én meg kérdeztem az enyémet, hagyjuk...

Azé én bírlak!
.
Heltai Jenő: Öregúr

1.

Most, hogy napom nyugatra hajlik,
És életem már alkonyul,
Szeretnék lenni, ha lehetnék,
Nyájas, nyugodt, bölcs öregúr.

Gyapothajú, gyapotszakállú,
Csöndes, lehiggadt Mikulás,
Csak mesemondó drága bácsi,
Jó nagyapó csak, semmi más.

Jó nagyapó, ki ül pipázva,
Ráncos kezében estilap,
Csontkeretes pápaszemére
Rásüt az áldott pesti nap...

2.

Ez volna szép! Így ülni csöndben,
Így munka nélkül, szabadon,
Szerény nyugdíjra támaszkodva
A ligetben a fapadon.

Így ülni. Nézni. Mit? A semmit.
Messzi plakáton a betűt.
Fűt-fát, virágot, őszi lepkét...
S a múltat látni mindenütt.

Nézni a parkot, a világot,
Egy arra járó régi nőt,
És ráismerni... Szép leány volt
Vagy ötven évvel ezelőtt.
.
.
@dr. jenőke (jenőke): késő, má csak én vagyok fent:)))
@taga20:
,
Miért lenne késő? és mihez?
@taga20:
.
Ez egy érdekes felvetés.
Kérdés: ki állítja?
Te, vagy más?
Amennyiben nem te, miért hiszed el?
Esetleg most dicsekedtél?
.
Ja! Nem működik a hangszóróm. Nem tudni miért, a gépem esküszik, hogy nekem olyan nincs is.
Pedig nem is régen még volt.
@dr. jenőke (jenőke):

Mint a régi, szép időkben:))
Kösz és jóéjt!
@dr. jenőke (jenőke): szeretem ha szekálnak:)))

ja és. csak neked, persze, ha működik:)

www.youtube.com/watch?v=HPS4KmPMdGc
@Orica Középföldi: és nekem még egy jóéjt puszit se kücc?:))
@BircaHang Média: Hú de sötét vagy te birka!
Beszélhetsz arról, hogy a befektetett pénz hozadékát kiviszik az országból, de közben leadózzák. Ha nem, akkor az épp aktuális kormány jóváhagyásával nem. Tudod, valamiért adókedvezményt kap a mocskosnyugatikizsákmányoló AUDI, MERCEDES, COCA COLA, stb... mi lehet az oka? Miért nem magyar autógyártók és üdítőgyártók fizetnek be adót az államkasszába?

Egyébként a magyar "gazdasági szereplők" szerinted nem mentik ki a vagyonukat?

Te is csalod a magyar gazdaságot! Itt kapott javaidat Bulgáriában költöd el. Oda adózol. Te hazaáruló, nyugatbérenc.
@taga20:
.
Sajnos nem működik.
Majd javíttatom, ha lesz erre is időm.

Próbálj meg csukott szemmel álmodni!
Szépeket...
Miközben lézerjani imígyen szólt:

„Akinek nem tetszik a munkaadó személye, az a nemtetszésének az országgyűlési választások alkalmával adhat hangot” – jelentette ki. Majd visszatámadt, és kifejtette: a tanároknak az oktatási rendszer keretei helyett inkább a képzés minőségével kellene foglalkozniuk, mert 2002 óta csökken a diákok tudásszintje, és „a pedagógusok nem tehetnek úgy, mintha ehhez nem lenne semmi közük”.
Ügyes, így kell ezt csinálni. A rohadt pedagógusok feszt csak a fizetésemeléseket kapják, cserébe lerohasztják/lerohasztották az oktatás színvonalát, és még jár a pofájuk?!
Így kell ecceri szájába adni a szót.
Ja, és véleményt mondhatunk 2018-ban, de határontúli CSOK-osok, sattöbbik, majd segítenek fejbekólintani bennünket, ha esetleg, netántán félrekalandoznánk a fityesztől, meg a megatolvaj lézerektől.
Volt már?
orulunkvincent.blog.hu/2016/01/15/az_oktatas_csak_bajnak_van

"Az oktatási krízis kis pofonokból áll. Nem fog itt semmi sem összeomlani, és minden egyes pillanatban úgy fog tűnni, hogy nagyobb belátható marginális haszon származik abból, hogy háromgyerekes családokra költünk (mondjuk ezt nem gondolták végig), sportra, közmunkaprogramra, mintha oktatásra költenénk. Lokálisan Szíjjártónak van igaza. Ma minden oktatásra fordított forint csak az államadósságot növeli, a holnap meg olyan soká lesz, hogy nem is érdemes foglalkozni vele. Valójában a holnap van csak a bajnak, a hülye holnap, ami itt fontoskodik körülöttünk, progresszívkedik, meg gender, meg talán még a bőre sem olyan szép pinkes árnyalatú. A tegnap az igen, azt szeretjük, különösen azt a tegnapot, amit mi találtunk ki.

Teljesen nyilvánvaló, hogy most egy ideig semmire sem lesz pénz, mert ha ez ember a húszmilliót elég nagy számmal szorozza meg, akkor tényleg rettenetesen nagyon sok nulla lesz a végén. Orbánnak vannak bizonyos tervei, és ezen tervek között nincs ott az oktatás reformja.

Az elmúlt ötvenkét évben nem nagyon változtatott azon, amit elhatározott, utoljára talán akkor, amikor Erzsi néni a középső csoportos óvónéni nem adta neki oda a piros teherautót (tuti, hogy volt rá gondja, és már 1998-ban kicsinálta Erzsi nénit, a gyerekét is kicsinálta, sőt két-három szomszédját is, mert abból talán tanulnak). Nem lehet semmire sem kényszeríteni, totális hatalma van ebben az országban, magunknak tartozunk azzal, hogy bátortalanul kimondjuk az igazságot, hogy egyáltalán gondolkodunk az igazságon, akkor is, ha praktikusan semmi értelme."
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Fordítva ülsz a lovon!

Nem X vagy Y cég a hibás mindezért, sőt egyenként egyes cégek még hasznosak is. Lásd pl. új értékeket hoztak be egyes hipermarketek, lett autógyártás, stb.

Én magam is "gonosz multinál" dolgozom.

Itt az egész képről van szó. A gazdaság alapjairól, ami alapvetően politikai kérdés.

Egy nagyon rossz geopolitikai helyzetbe kerültünk 25 éve, s kiugrani nem is lehet. A mostani kormány érdeme, hogy ezt észrevette, s igyekszik diverzifikálni, megadva a lehetőséget egy jövőbeli kiugrásra.
@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Egyébként a magyar "gazdasági szereplők" szerinted nem mentik ki a vagyonukat?"

Ami nem teljesen igaz, meg eleve teljesen lényegtelen is.

"Te is csalod a magyar gazdaságot! Itt kapott javaidat Bulgáriában költöd el. Oda adózol. Te hazaáruló, nyugatbérenc."

Tévedsz. Nem kapok SEMMILYEN jövedelmet magyarországi forrásból. Szürke aktatologató vagyok egy amerikai világcég Bulgáriában lévő kelet-európai központjában, igen, a magyar részlegen dolgozom, de a jövedelmem nem Mo-ról jön.
@BircaHang Média: "...amerikai világcég Bulgáriában lévő kelet-európai központjában, igen, a magyar részlegen..."

A fene enné meg ezt a mocsks multit, talicskázza kifelé a nyereséget, meg a jövedelmet, meg a kamatot. FÚJ!!!
De te is megéred a pénzed, mert ennek a szekerét tolod, te haza áru ló!
@BircaHang Média: "...megadva a lehetőséget egy jövőbeli kiugrásra."

Szó se róla, megadva. Gázszerelőnek, műkörmösnek, fitneszedzőnek, államtitkár költőnek, fiamnak, vejemnek, ipamnak, napamnak, Lajosnak, uramnak, bátyámnak, ja és öcsémnek. Meg barátnak.

A többivel mi lesz? Már aki nem tartozik a fent sorolt kategóriákba?
@látjátok feleim szümtükkel:

BHM Bulgáriában lelkesen részt vesz a zseton 'kitalicskázásában' miközben magyarországi megfelelőjét elítéli.
Ki a hülye?
@jaegtoer:

Nem talicskázunk.

A nagy multicég eleve külföldi, azaz a haszon eleve kimegy. Az, hogy közvetlenül az USA-ba, vagy Bulgárián keresztül eléggé másodlagos.
@látjátok feleim szümtükkel:

A geopolitikai kép lassú elmozdításáról van szó.
@jaegtoer: te olyanról még nem hallottál, hogy belülről?

mint pozsgayevtárs:)))
@dr. jenőke (jenőke):

Kedves Jenőke, te igazán egy... egy... egy, szóval találd ki... a Heltai sorokra...Szép napot:)

Napunk inkább keletre hajlik, mint nyugatra, de sokszor inkább délre vagy északra, és nem is emlékszem olyan évszakra, hogy időzött volna a zeniten, mert a mi napunk nagyon renitens, célpontja rendre a nadír s ezen nem segít semmilyen radír, se toll, se ceruza, se papír, bitekből is rendre a nulla jut, állandóan késik, vagy elvész az egy, a számtalan nulla újabb nullákat hoz, ekképpen nulla nullát szoroz, négyzetre emel, összead, kivon, s végén a nullák nullája háborog, kikéri magának, búsan borong, miért nem lehet nulla volta mellett egyben egy, netán kilenc, sőt tizenegy, miközben elérhetetlen neki az egyszeregy, írhatnám azt is jajong búsong, de Tóth Árpád fenéken billent, Verlaine helyeslőn biccent, s akkor már inkább Heltai derűje, s a kétszerkettő kedves nyűge, hogy egyszer az életben a horizontról mégsem a nadírra, hanem a zenitre indul a nap.
@BircaHang Média:

"_Nem talicskázunk.

A nagy multicég eleve külföldi, azaz a haszon eleve kimegy. Az, hogy közvetlenül az USA-ba, vagy Bulgárián keresztül eléggé másodlagos._"

Nyilván, repülő. Én meg madár.

Tehát Bulgáriában nem kitalicskázás, Magyarországon meg kitalicskázás.

Aha! Helikopter.
@jaegtoer:

Ez eszement jó lett:)))))))))
Elborultam sárgába, hogy ezt reggel, éhomra.
@taga20:

"Melyik énednek?

amelyiket szereted:))"

Ez a magabiztosság majdhogynem imponáló:)
@jaegtoer:
Ezen a birka gyereken mindig ledöbbenek, hogy ennyire sötét bugris legyen valaki... A szervilizmus egyik szép példája amúgy, pláne amikor grafomán vénával és segghülye ideológiával még kérkedik is.
@taga20:

Jogos az észrevétel, mert az alma is belülről kezd rothadni. Ez régi trükk.:D
Készül a Budapesti Központi Múzeum Igazgatóság?:D

"A Budapesti Közlekedési Központ korábbi vezérigazgatóját bízta meg január 16-ától a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatói feladataival az emberi erőforrások minisztere - közölte a tárca kulturális államtitkársága szombaton az MTI-vel."

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=195353

Látod birca, korábban írtam, mindenhez ért, aki rokon. Akinek meg van szakmai végzettsége, az magára, no meg a szüleire vessen, és majd a mai oktatásban gyorsan megtanulja, hogy mi a jelentősége annak, kinek ki az őse, rokonnya, meg ismerőse.
@guma: a túlvilágról szóló titkos könyvemben nincs benne
@Sir Bates dö Hól:

Olvasatlanul mondom, hogy a hölgy elmehet a fészkesbe. Amennyiben változna a véleményem - olvasás után - jelzem:)
@BircaHang Média: Az Áfa a bérek és járulékaik, a beruházás itt marad. Nem beszélve a magyar beszállítókról. A MOl is kitalicskázza a lóvét pl. Horvátországból nemde? Vagy az Otp Ukrajnából nemdebár? Dedebár!
@Orica Középföldi: én az egyik kommenttel értek egyet.

evvel.:)

"Kedves Babarczy Eszter!

Minden tiszteletem mellett nem a helyzetfelismerő és ítélő képességed a kiemelkedő tulajdonságod. Noha nem vagy narancsos 2010-ben a FIDESZ kétharmados győzelmét tartottad igen jónak (hvg.hu/velemeny.publicisztika/20100215_fidesz_ketharmad_valasztas). Nem jött be!

Ekkora tévedés után óvatosabban kellene mondogatnod a tutit!

Mellesleg szerintem sem náci, hanem fasiszta és falangista keverék a ФИДЕС. Persze ezt a finom distinkciót kevesen értik hazánkban."
@taga20:

Na, ez már egy tizednyi jóéjt puszi:)))

(Még nem olvastam, meg rohanok is.)
@Orica Középföldi: jaj, má alig várom az estét:)

de a óvatosan avval a rohanással, me a rokikeret nem bírja:)))
@taga20: Remek. Akkor most meséld el nekünk gyorsan, hogy szerinted mi a különbség a nácik és a falangista fasiszta keverékek között? :)
@taga20:

Bakker, a gondolati rohanáshoz nem kell rokikeret - egy.
Kettő, nézd meg mit jelent a distinkció, mielőtt verbálisan szétrúgom a segged.
@Myrath:

Igen, maradnak morzsák. De ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy ország erősen fejlődni képes, ha a haszna mindig külföldre megy? Mert ha ez így lenne, az összes afrikai gyarmat virágzott volna annak idején, de mégsem ők virágzottak, hanem azok, akik gyarmatosították őket... nem furcsa?
@Myrath:

"A MOl is kitalicskázza a lóvét pl. Horvátországból nemde? Vagy az Otp Ukrajnából nemdebár?"

Magyarország tipikus félperiféria. Azaz míg őt kizsákmányolják, ő is ki tud zsákmányolni másokat. Viszont ez utóbbi sosem tudja behozni az előbbit. Lásd: bircahang.org/miert-nem-mukodik-a-nyugati-integracio-utja/
@taga20: "ki az a nekünk?"

Mondjuk azok, akik olvassák ezt a blogot és a kommentelőknek. Szóval???
@Orica Középföldi: én nem tehetek róla, ha valaki rébuszokban beszél:)

dvá, megnéztem, és még mindig nem értem.

azé puszi lesz este?:))))
@Gábris szomszéd: és eszt mekbeszélted velük, vagy csak fogadatlan prókátor vagy, mint általában?

szerintem budapesten is kéne egy ilyen, mehetnél oda:))

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F01%2F16%2Futcai-maszturbalofulket-avattak-new-yorkban
@Orica Középföldi: érdekes a sorozata... nem azonosulok gondolataival, de -mintegy- vitaindítónak tökéletes...
@taga20: a komment rólad is említést tesz... ráutalóan:-)...
@Sir Bates dö Hól: tényleg haver, most nézem. ha másban nem, de legalább ebben hasonlítunk egymásra:))
@taga20: ti 2-en mindenben hasonlítotok..régóta figyelek ám
@taga20: Kösz, sikerült ismét nem válaszolnod a kérdésre.
Ellenben te általában elvárod hogy válaszoljak neked. :)
@Eszter jött: kocsonyát csináltunk, most lettünk kész.
holnap külgyek, szeretetem jeléül?:))
@Gábris szomszéd: ártu, csak a teknikádat alkalmaztam.
ha nem teccik, ako neked kell változtatni.

más.
haver, ha tudnék fényképeket ide átrakni, ako küldenék neked egy kocsonya és mazda6 a garázsba képet:))

csorog a nyálam!
@Gábris szomszéd: bírom böjteatyát, de most fasz volt.
@taga20: hát szerintem nem az eszük miatt fogják őket elrabolni az űrlények..
mert mi van,ha nem lesz kormányváltás egyideig? az évek mennek át. ha nem akar vki gyereket,semmi gond,de ne jöjjön ilyen eszementséggel.
@PeniValdes: ez egy vélemény, ha jön a pasi fehér lovon, ako be fogják kapni a legyet.

te festett, vagy természetes szőke vagy?:)))
@taga20: így van, ha jön a pasi,akkor elfelejtik a filctollat

én barna vagyok,elég messze a szőkétől
szőkén hülyén néznék ki:)
@jaegtoer: csapkodjuk a labdákat a sarokból:))
@PeniValdes: ako téged a gesztenyebarna séródért fognak elrabolni:)))
@PeniValdes: most nehogy aszt mond hugi, hogy sinaokonoros a rőzséd!:))
@taga20:

Dehogy!)))

Fogyasszátok egészséggel! Jó étvágyat kívánok hozzá!
@taga20: nem tudom ki az sinaokonor,de a nevéből ítélve vi nav ellenőr lehet..)
@Eszter jött: most nem lett volna szebb, ha aszt írod, hogy kedves taga aranyos vagy, hogy gondoltál rám, de hányok a kocsonyától, ezé kend a hajadra.

most jobb lenne a lelkivilágom:))
@Gábris szomszéd:

Látod, ilyen eszement helyzetek keletkeznek, ha egy kormány beleszól az állampolgárok magánéletébe.
A gyermekvállalás magánūgy.
@PeniValdes: ilyen, mint ez a zombi, és kezdem a forgószínpadot.

mindenkit csókoltat csekelászló:)))

www.youtube.com/watch?v=huptlsDVKl8&list=RDhuptlsDVKl8
@PeniValdes: hogyne! és egy újabb szépség, hagy örüljön ártú is, me eszt sírja vissza:)

de, hagy szójjon!

www.youtube.com/watch?v=JFM7Ty1EEvs
@taga20:

"@taga20: garázsban"

Elképesztő vagy:)) Senki nem fektet annyi energiát a nyelv-gyilkolásba,- miközben könnyednek tűnik - mint te, és akkor jön egy ilyen javítás. Még most is röhögök:))

Hiába, a bőr az bőr.
@Eszter jött: Az az igazi eszement, akit befolyásol az élet elfogadásában, hogy épp milyen balfasz kormány van vagy nincs. :)
Oktatásunk állapota:
"Van olyan város, ahol egy krétát kapnak egy napra, most pedig papírt kell kölcsönkérniük - mondja az egyik iskoláról Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, a győri Révai-gimnázium igazgatója"

hvg.hu/itthon/20160116_Van_olyan_iskola_ahol_kretara_sem_telik_

Amúgy, ha felbukkan majd rodeo tata, ajánlom figyelmébe:

444.hu/2016/01/16/ezrevel-indultak-neki-az-egyesult-allamoknak-a-kubaiak

Ilyen hülyék ezek is, ahelyett, hogy Mockba-alsó, vagy a rettentően sikeres Kelet-Európa felé vennék az irányt, a mocskosusába akarnak bejutni... Ilyen hálátlanok ezek is!
@Orica Középföldi: amiből senki, de senki nem tud kibújni!(most egy műhelytitkot elárulok. az asszony ugrik erre, rám ragatt:)))

most jut eszembe, bőrt pecáztam a lábasban, a kocsonyába. küggyek?

u.i.: te vipes vagy ezé neked a legjobbakat küldöm:))

www.youtube.com/watch?v=GY5n5bSH9iA&list=RDGY5n5bSH9iA
@taga20: a kocsonyának mi a lényege? bármint a létezésének?
@Gábris szomszéd: nem bazdmeg, az az eszement, aki leszarja ferencpapót!

érted?
@PeniValdes: és a mákostésztának? mi van hugi, piálsz?:))
@PeniValdes: ako mé nyomsz hülye kérdéseket?
remélem nem tolod be a fagyott húsleves konteot, mint sebestyénbalázs:))
@taga20: 'Sza haver!

Ha még a 'zosztogatás után is maradna,nincs benne a szomszéd kutyájából és füstös cucc is van benne,ide is 'küldhecc egy tányérral:)

www.demotivalo.net//pic/1327768059.2497-kocsonya-f.jpg
@taga20: emlékszem nagyanyám készített kocsonyát,mit aztán a konyhaköre tett (lábosban)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: remélem ma nem szúrsz belém!

pedig én csíplek:)

ezé adom a harmadikat.

www.youtube.com/watch?v=4z4fLD_p0Fc
@taga20: Kurvára nem érted és közben azt hiszed, hogy marhára igen. :)
@Gábris szomszéd: az a lényeg, hogy te meg kurvára.:)

ártu, te és az istened, megbaszhatjátok, amiért ilyen szép világot csináltatok!

nagy az arc, a szarra!
@taga20: Gábris azért messze van attól,hogy teremtsen...barkácsol csak
@PeniValdes: szerintem egy kurva karnist se tud felrakni.

max. a polcra:)))
@PeniValdes:

Nagyon virgonc ma kedves:)
Mit szívott ma?:)
@taga20: Miért panaszkodsz, te is beletartozol a szép világba. :)
@gazoló: eszt akartam neked csak béna vagyok:))

az elsőt nézd!

anyulontul.blog.hu/2016/01/11/mz0111
@taga20: Remélem anak azért örülsz, hogy fater és muter nem írta ki annak idején a hasára, hogy a Kádár redszer végéig nem szülnek. :)
@Gábris szomszéd: ha nálatok működik, ako veszek:))
@PeniValdes:

Igen!
Alig tudom magamban tartani,de itt csak 'formaegy és 'kutya'fanok vannak:))
@taga20: Látogatás a vágány utcába:)
@Gábris szomszéd: most te a kádár/geciorbán renccernek örülsz vagy csak sötét vagy?:))

na neked is küldök valamit.

www.youtube.com/watch?v=m18AQqm0RAw
@taga20: Szerintem ahogy öregedsz úgy sötétülsz egyre jobban. :)
@gazoló: néha jó bugyiban állni a szoba közepén,majd próbáld ki
@PeniValdes:

Mi a jó abban?
Csinálj egy közelit szelfibottal,hogy meggyőződhessünk,milyen jó!:)
@Gábris szomszéd: nem tagadom, de mikor beülök az új verdába, beindítom a mocit, újra fickós leszek.

hatezer körül szép a hangja:)))
@taga20: hát.......azért együttérzek veled?)))
@Gábris szomszéd: hatosban hatezer, az kábé kettőnegyven.

persze a jamahám 270-et bírt:)

má megint lebuktam, má korábban bírtam a japókat:)))
@PeniValdes: ha jó kislány leszel elviszlek egy körre:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Marco Rúbio is cubai, vannak akik vezérigazgatók lettek (a barátaim között is) és vannak akik vissza mentek csalódva, délamerika tárt karokkal várja világszínvonalú IT oktatás van, orvosaik szintúgy és sok minden más is világszintű az oktatás

a központi orvostudományi kutató intézet akkora, mint a XIII. kerület pesten Marianao -ban

röhöggyél csak barátom Panama-ba ment és állással várták IT szakember

te nem próbálod meg?

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk

usa vagy délamerika???
@Rodeo36: papa, és mi van az olajjal? putyin szopó ágon van.

szerintem a konyharuhásokkal pityereg a kemény csávó:))
@taga20: ne3 izgasd magad Putyin-on, van neki más... kérdezd meg Obamaki-t, a szaúdi királyi családot, Dubai-t, Qatar-t, Kuwait-ot, ISIS-t, angolokat,

ki kellene már valamit találni, ami sokkal nagyobb hozzáadott értéket ad, mint a föld kifosztása

magyarázd meg nekik, te már csak tudod...lesz neked munkád ha a németekátállnak szélerőműre és vitorlázásra???

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkk
A minőségi oktatás szerintem kizárható, aminek okát ez az írás nagyon jól elmagyarázza.

"2. Több lopás=több gyerek
Hogyan lehetséges minél többet elvenni? Ha valakinek ebben minél több kéz segít, azaz ha minél több gyereke van! Norton szerint tehát ott, ahol ennyire védtelen vagy kialakulatlan a magántulajdon intézménye,
előny a nagyobb család, a sok gyerek, hiszen együtt hatékonyabban tudják elfoglalni és lenyúlni az erőforrásokat a többiek elől."

index.hu/velemeny/2016/01/16/karnyujtasnyira_a_magyar_baby_boom/
@Rodeo36: szerszámra mindig lesz igény.

akár szél, akár víz:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Cuba évente 6000-nél több superképzett orvost exportál, azok ára arannyal mérhető, pölö.: Chavez és sokan mások friss olajjal fizettek az orvosokért akik nekik nincsenek...
minden létező betegséget feltérképeztek és ismerik, kutattyák a megoldásokat...

a teljes turizmus (egy 250000 főt foglalkoztató iparág) IT alapokon műxik, és a legújabb technikával....
az organoponico (kishantos cuba szerte R Castro ötlete volt 15 évvel ezelőtt) elláttyák a városokat friss zöldséggel gyümölccsel, semmi műtrágya csak természetes tudományosan foglalkoznak vele hogyan lehet a gilisztákat felhasználni trágyázásra és talajlazításra és jól dolgoznak úgy láccik meg kell tudni szólítani a gilisztát...

tudod ugye befalazva nem lehet élni szabadon...
titkos bank műveletekkel tudnak beszerezni olyan gyógyáaszti alapanyagokat amiket nekik nem adnak el a szabad piacon (ismered az embargó-t?) és mégis megélnek az átlagéletkor 75 körűl van, a lakosság az utóbbi 40 évben megháromszorozódott nincsenek ragályos betegségek, az ellátás ingyenes, és ha nincs kemizált gyógyszer akkor kitalálnak természeteset...

de a Carib tenger csodálatos...és nyáron árnyékban 42 fok van
és 6 hónap a nyár... vízgazdálkodást kell megoldaniuk most foglalkoznak vele már 15 éve....

majd lesz oda vissza mozgás

nem kell félteni őket

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@taga20:
már úgy aggódtam .... brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkk
és ha az usa csődbeviszi a VW-t azaz Tajcslantot?

csakúgy baráccságból és szeretetből???
@Rodeo36: erre ne vegyél mérget, virágevtárs:))
@taga20: "jamahám"Az elektromos orgonád 270-et ment???
Ne"issz"többet!!!
HÚÚÚ APU ez CIKI!!!:DDD
@ornagy50: kicsi rigó, vegyél vissza! ast

lehet, hogy nincs élet a mezőgazdasági helikoptereken túl, de mégis:)))

aszt soha nem fogod megélni már, hogy 100-ról 200-ra pár másodperc alatt érsz, és lehúzod a kocsisort, és árad az adrenalin.

ja és mikor fékezel, két duda feszül a hátadra:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
tudod, a Fidel-t lehet átkozni, de ő is egy karakter!!!
mingyárt a legelső napokban amint a forradalom győzött ( a disznóöblöt haggyuk az még egy aljasság a kedves barátaitól de azzal sem sikerült) minden iskolázott egyedet vidékre zavart oktatni írni olvasni taníttatta a parasztot aki a cukornád vágásával nőtt föl ahhoz nem kell írni sem olvasni a cukornád egy gaz, vadon nől és csak le kell vágni tovább nő...de egyetlen termékre nem lehet egy gazdaságot alapoznai (levédiabasznád próbálkozik???) ezért beindult a oktatás minden áron, és népegészségügy ingyen, háziorvos rendszwer minden lakóterület megkapta a saját háziorvosát aki ott élt kapott lakást és rendelőt mindennel amit bele tudtak tenni... orvosaik kutatni mentek szerte a világba, hogy náluk semmilyen ragály ne legyen és el tuggyák adni a különféle gyógymódokat (szegény ember vízzel főz) és eladták az orvosokat külszolgálatra és mint anno levédiában az átkosban ők is gazdagon tértek haza és megtarthatták sőt kedvezményekkel háléálták meg az áldozatot, a dzsungelban és ragályok közepéln dolgozni!!!! de ma már arattyák ennek az eredményét is már 20 éve!!!!

van levédiabasznádon oktatás??? és mennyi bevételt hoz a lopós bandának???

semmit??? jaaaaaaaa kkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy

ha teccik ha nem sok mindenben világhatalom lettek önerőből és a mostani lazulásnak a fele sem igaz, mert az, hogy a korábbi szomszédom a nagykövet ma már nem ott lakik hanem 3. avenidán (én a 1.-őn) és van zászló de semmi egyéb sem

a cuabai üzletembert már senki sem bassza át...hiába a jenki agyafúrt...ott ordibált a hotel lobby-ban hogy kibasztak vele...egy kóklernak adott el egy hajórakomány akármit de persze az előleggel a kókler már messze járt és a nevét sem tudta...ugyanez fordítva nem megy leszállít, megnézik ha az ami szerződve van akkor 3 hónap után kezd fizetni akinek ez nem jó megy a picsába és inkább maradnak, mert megéri

a hotelt felépíti ingyen 10 évig az övé a haszon 100%-ban majd az állam átveszi és attól kezdve...haszon a türelem rózsát terem Melia Habana, Mélia Cohiba és a többi

a yenki arroganciát nem állják

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@taga20:

nem veszek, a tényekkel kár kacifántoskodnod...

érveid nulla csak a hőbörgés mint alcsótbasznádon a pocakos törpike

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@taga20: JAMAHÁVAL!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????
TE VILÁG ÖKRE!!!! ???!!!
@Rodeo36: bolhás, le kéne jönnöd az autobánról, me menet iránnyal szembe mész.

és nem a többi hülye:))
@ornagy50: te isten barma, szerinted mivel lett vb lorenzo?

verhovinával?:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem fogod elhinni, de a szomszéd délelőtt csalt szalsza versenyre a kampona melletti műv.házba.
mondta, hogy szép csöcsök, és szép popsik lesznek. ráadásul még vip is lettem volna.

erre én itthon maradtam kocsonyát készíteni az asszonnyal:)

ha nálam romantikusabb valaki, az festi magát:))
@taga20: Megszólalt Saul anyja is :)

Heller Ágnes szerint nem volt nemi erőszak Kölnben

Az ATV műsorából azt is megtudtuk, hogy Heller Ágnest tinédzser korában sokszor molesztálták a buszon, villamoson, mert az, mint mondta „akkor szokás volt”.

magyaridok.hu/belfold/heller-agnes-szerint-nem-volt-nemi-eroszak-kolnben-302308/
@taga20: azzal a MŰVÉSZET!!!:))
Itt a hét vicce!

"Kovács Zoltán az M1-en elmondta: ...
Céljuk, hogy a föld valóban azokhoz kerüljön, akik megművelik, a helyben lakó, életvitelszerűen ebből élő emberekhez - fejtette ki, hangsúlyozva: a kormány elhatározott amellett, hogy minél többen tudjanak - az unió által egyébként elfogadott, illetve a magyar kormány által vallott célok mentén - földből megélni, földdel gazdálkodni."

Ja, ezért a kormáyn által vallott célokért vett a milliárdos gázszerelő, meg azért mert a földből tud csak megélni, ezért vett a fitneszedző, és annak államtitkár férje, az ipam, napam, menyem, vejem, sógor, koma, jóbarát is, mert mind ebből akar megélni.

profitline.hu/hircentrum/hir/345632/A-fold-aze-a-magyar-embere-aki-megmuveli-
@Gábris szomszéd:

" Megszólalt Saul anyja is :)"

Ez megint valami ritka gusztustalanra sikeredett. Tényleg hányni kell tőled.
@Gábris szomszéd:

"_ Megszólalt Saul anyja is :)

Heller Ágnes szerint nem volt nemi erőszak Kölnben_"

És a te anyukád?:)
@taga20: Ez elég ütős. :)

Az MTVA is rajta volt a legújabb, ezúttal Burkina Fasóban végrehajtott terrortámadáson. Sőt, a rájuk fordított tízmilliárdokért igyekeztek minél exkluzívabb híreket adni, ezért kapcsolták telefonon a helyi tudósítójukat. Aki történetesen valóban Afrikában van, csakhogy:
"Stúdió: Szerbusz, Bence. Te milyen messze vagy a terrortámadás helyszínétől?

Bence: Én körülbelül négyezer kilométerre vagyok onnan, az egyiptomi fővárosban, Kairóban. Tehát hozzám is eléggé szűrten érkeznek meg az értesülések."

444.hu/2016/01/16/a-kozteve-kapcsolta-a-helyi-tudositojat-aki-4000-kilometerre-van-a-terrortamadastol
@ornagy50: te néha hülyébb vagy, mint én. és ez teljesítmény:)

azé aki profi az profi:)))

eszt nézd!

www.napiszar.hu/showPost/Napi_definicio_-_Profi
@Orica Középföldi: De kényes teccik lenni bizonyos esetekben. Látens esetleg? :)
@Gábris szomszéd: szerintem saulanyukáját, a te kis barátaid a múltban bevágták a kemencébe.

mi volt a kérdésed?

ja és:)))
@taga20: A Hellerágiét? Tényleg mikor válaszolsz. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

www.revistaforum.com.br/2015/12/22/economia-cubana-encerra-2015-com-crescimento-de-4-do-pib/

a gazdaság 2015-ben +4.00%-kal nőtt

a Meliá hotellánc nak 25 éves sikertörténete van Cuba-ban

blog.meliacuba.es/novedades/melia-hotels-internacional-y-cuba-25-anos-de-historia/

amikor levédiabasznádon mindent szétbasztatok akkor Cuba már térdig benne volt az újjáépítésben, a nulla alatti szintről érték el amit sikerült

a hülye 2 hetes meg 1 hetes túrista nem lát nem hall csak röfög, a fele sem igaz amit büfögnek...az usa érdekhivatala (nagyköveccség) 1 az 1 ben váltotta a cuba-i peso-t a dollárral...ez jó kis tréfa volt

ma is az...

szóval sohasem voltál ott és azzal akarsz vitázni aki ottn 8 évet töltött el sikerekben

kár...viceházmester most leégtél ezzel is

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkk

megídéztél és amikor megjelentem akkor nem teccik a valóság, muszály benyálazni??? olyan fidexkft tempó
@Gábris szomszéd: amikor te faszkalap!

szét basz az ideg, mikor az ilyen mismásolós szarok, mint te, rapportra parancsolnak.

haver, ha akarsz valaha dumálni velem, ako vedd elő a gerinced, mert unom a katolikus seggbe kúrás a menő faszkodásodat.

remélem elég álleszklá voltam?!
@punkfrog™:
érdekes én voltam benne és meggyógyítottak

az usa néger nem kapja meg amit a cubai állampolgár ingyen

a többit rádbízom

te voltál benne egyben legalább???

nem?
akkor kuss!!!

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36: most egy északkoreást kérünk tezsvérem.
te a szart is eladnád marcipánnak. hogy nem basznak ki a juharlevélről ennyi faszságért!
@taga20:
befizecc egy 2 hónapos cubai utazásra én leszek a kaluzod...
és akkor majd dumálhacc, hogy láttad és hallottad

és nem holmi idióták büfögéseit kacifántozod...

egyébként egy valamit jegyezz meg, attól, hogy te ilyen seggfej vagy a cubai helyzet még nem lesz olyan amilyennek te le akarod festeni

neked vannak ilyen fixa ídeáid, mint a putyin, cuba meg én és annak akkor is úgy kell lennie ahogy te mondod ha sohasem láttad egyiket sem és következésképpen nem is ismerheted

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk

azért valamikor majd szégyelld magad engem nem érdekel a nyögésed se pro se contra
@taga20: Higgadj le. Én is idegeskedhetnék, amikor mondjuk lazán lefaszozol értékes embereket.
Szóval neked sem kell a szomszédba menni a napiszarért.:)
@taga20:
juharlevél elbaszott valamit még a jobboldali kormányzás idején és most az olajra alapozott gazdaság a csőd szélére sodródik???

semmit nem tudok északkóreáról sohasem voltam a közelében sem és nem is érdekel...

egyébként északkórea mint jelenség nem önmagától jött létre de neked eszt is hiába magyarázom, mert a buta agyad helyén lévő kongásba ez már nem fér bele a sok poshadt víz mellé

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36:
Kanadából romantikus is ez:

"De hát akkor hogyan élnek túl? Hát úgy, hogy az állam és a barátok segítenek, egyébként pedig mindenki fusizik. Az élelmiszerszükséglet harmadát-negyedét még mindig jegyre kapják a kubaiak a kormánytól – ezt Libreta de Abastecimiento-nak hívják –, ezen túl pedig mindenki próbál részt venni a sociolismo-nak nevezett rendszerben, tehát egymásnak tett szívességekkel boldogulni. És aki csak tud, részt vesz a turisták kiszolgálására épülő gazdaságban, tehát szobát ad ki, árul valamit az utcán, taxizik vagy riksázik, vagy a jineterismo (turistákkal szembeni trükközés vagy lehúzás, prostitúció) révén szerez kemény pénzt."
@taga20: Ja és én meg azt hittem azon fogsz kiakadni, hogy a némber megint úgy hazduik mint a vízfolyás. :)
fostalicskák.......ez ollan kifejező szóóóó !!!....kááááár, hogy nem értem.....:O)))))))))

....valamiféle származást jelölhet...
@punkfrog™: Ja ez tényleg ütős "érv". Ezek után miért érdekeljen punki vagy taga úr? :)
@Rodeo36: "semmit nem tudok északkóreáról sohasem voltam a közelében sem és nem is érdekel...

egyébként északkórea mint jelenség nem önmagától jött létre de neked eszt is hiába magyarázom, mert a buta agyad helyén lévő kongásba ez már nem fér bele a sok poshadt víz mellé"

ez annyira rodeos volt, hogy má fáj. bazdmeg, te már a saját hülyeségedet is komolyan veszed:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: kár belé a szó!
Rodi, Kádár sleppjének a tagjaként járta be a világot, így az élményei is olyanok!
@Gábris szomszéd: angyal, ha akarod csinálhatjuk így is.
szójj, veszem.
@Gábris szomszéd: ne nyekeregj!
te szólítottál meg két linkkel(bruhaha!). én csak reagáltam, nem érveltem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
beszélsz valamiről amiről csak hallomásbeli információid vannak olyannak aki ott élt sikeresen 8 évig...

a forradalom egy 3,5-3,8 millió lakosú országot látott, nyomor és csak cukornád vágás vagy prostitúció a forradalom előtt a cubai peso 5 usa dollárt ért!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ebből az országból ma egy 10 milliós ország, amely saját erőből csinált mindent, szovjetunió 1989 ben elhagyta és az éhezés meg a sötétség maradt utána, de ennek az országnak (NÉPNEK) van kurázsija és túlél, oktatás van, egészségügy van nincsenek betegségek mint mondám 75 év körüli az átlagéletkorhatár...mindenki eszik és egészséges nem hízik el köszönhető az alapvető ellátásnak amit a tarjeta ra kapnak és a szabad kereskedelemnek amit "elnéz" az állam mert a jelenlegi embargós világban is túl kell élni...

fejezzük eszt be a punkfrog hülyesége sem érdekel, a taga nem ért hozzá te sem láttad még közelről vagy távcsővel sem

egyébként attól hogy ti bármit mondtok a valóság más

próbálkozzatok a fidexkft ellen valamivel ha annyira értetek mindenhez

a vita Marx és Feuerbach

Marx: a fiklozófia nyomora

Feuerbach: a nyomor filozófiája

még újat sem tucc mondani???

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Gábris szomszéd: te birtokában vagy az igazságnak?
@taga20: Mivel már kb. 500 fejlenetés érkezet a kölni rendőrségre, de Hellerági előadja, hogy nem volt ott nemierőszak, szerinted ki hazudik? :)
@kvadrillio: nem származás, cselekvés.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
röviden:
brit tudósok megvizsgálták aszt a testet amilyen a dongónak van és megállapították, hogy márpedig ez a test ezekkel karakterisztikákkal nem képes repűlni

egy valamit elfelejtettek

megkérdezni a dongót

na ti is így vagytok

sajnálatos és neveccséges

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk

még jó hogy a londoni classic rádió jó műsorral pihanteti az idegeimet és tudok rajtatok mosolyogni...neveccségesek vagytok
@jaegtoer: D

És a te anyukád?:)

...........

A nagymamákról se feledkezzünk meg!!

www.youtube.com/watch?v=Of1HV4b0ccg

Jó éjt:))
@punkfrog™:

csak nem vagy irígy? vagy fidexkft? (a 2 ugyanaz a szar)

szerencsétlen

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@ornagy50: ez szép és jó, de mi szar ez?
jegesember visszalő? vagy mi a turha?:))
@taga20:

www.youtube.com/watch?v=XZHF6SDWtU8

""El Cuarto""" de Tula

'Bánccsák Kubát míg Te kocsonyát nyakalsz a spájzba!
Margaríta meg vár bennünket a parton:)
@gazoló: kurva jó, az anyád kenyerit:))

haver, nem kamuzok, mehettem volna szalszát nézni a kampona mellé, hívott a szomszéd vipnek:)

sok finom popsi és kerek cici, de én inkább az asszonyomnak segítettem:)

na nesze te macskásbinyiglis, itt a szomszédom:))

www.youtube.com/watch?v=trzqUC6aZVA
@taga20:

Kösz!
----
"de én inkább az asszonyomnak segítettem"

Hős
vagy :)

'Nyalván meg lesz a jutalma:)
@gazoló: a végén a jó elnyeri, ha megéri:)

ja az eredeti se rossz!:)))

www.youtube.com/watch?v=INkLVwtIr_I&list=RDINkLVwtIr_I
@taga20: REMEG A KEZED BASZOD .... , INKÁBB..NEKED A FEJED BASZOD ! Te mindenkiben maszturbálót lácc ??? :O) vagy csak gyurcsók komplexusod vagyon ??? Gyurcsók Transz - YouTube.....:))))) kitíííltlak a zéletemből, mera hülllyeséged lehúúúz a mélybehhh....
@kvadrillio: Az öreg indián a fiával eltéved a sivatagban.
- Fiam, adjál le egy lövést, hátha meghallja valaki!
- A fia lead egy lövést, de semmi válasz.
- Mennek tovább, majd néhány óra múlva az öreg újra mondja:
- Fiam nagyon fáradt vagyok már, adj le még egy lövést, hátha meghallja valaki!
- A fiú megint lő egyet, de most sincs válasz.
Tovább mennek, az öreg alig vonszolja magát, és megint megszólal:
- Fiam, nem bírom tovább, mindjárt meghalok, adj le egy utolsó lövést, hátha meghallja valaki!
Mire a fiú:
- Nem tudok többet lőni apám. Elfogyott a nyílvesszőm!
@kvadrillio: ha aszt mondom, hogy szeretlek, ako megzakkansz?:)))
@kvadrillio: ez olyan öreg, mint te!
neked má az se mond semmit, hogy hülye vagy, mint a segg:))
@gazoló: gudéjt, de holnap nem menekülsz, hülye macskás:))
@punkfrog™: :O)ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))...és............még.....magyarázza....is ! :O))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))na...., ezabeszarááááááás ! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Az amerikai álom és a való világ..... Kiderült, hogy az USA-ban sincs középosztály

Megdöbbentő eredményre jutott egy friss kutatás az amerikaiak anyagi helyzetéről: 56 százalékuknak nincs legalább 1000 dolláros megtakarítása. 1000 dollár kevesebb mint 300 ezer forintnak felel meg, ami elég szerény megtakarításnak számít még magyar viszonylatban is, az amerikai fizetésekhez képest ez pláne nagyon kevés.

A Bankrate.com azt is kiderítette, hogy még ennél is többen, pontosan 63 százaléknyian vannak azok, akik nem tudnának fedezni egy 500-1000 dolláros váratlan de sürgős kiadást. Csak a lakosság kicsit több mint harmada tud magának a saját pénzéből új hűtőt venni, ha a a régi elromlik, vagy kifizetni egy vaskosabb számlát az autószerelőnek, állatorvosnak

Ez azt jelenti, hogy az USA lakosságának jelentős része pont úgy napról napra él, ahogyan például a magyarok többsége, vagyis a széles középosztály ott is csak mítosz.

(Forbes)
@kvadrillio: emiatt a sok Ö miatt, KÖCSÖGNEK nézel ki:))
@jaegtoer:
.
Engedékeny vagyok, nem vitatkozom.
Legyen.
Elsőként legyen jó, később lehet reggel is.
Vagy egyszerre a kettő. Az sem baj.
@Sir Bates dö Hól:

Elolvastam. Maradjunk annyiban, hogy Babarczy inkább szép, mint okos.
@dr. jenőke (jenőke):

Nem feltétlenül a vita kedvéért írtam, ez okból kifolyólag nem zárkózom el a konszenzustól, amelyet nagy mértékben elősegít a két komment között eltelt néhány -szignifikáns számúnak tekinthető- óra.
@Orica Középföldi:

Babarczyról szólva, én kiegyeznék abban, hogy 'nála lejjebb ne legyen'.
@jaegtoer:

Én ínyenc vagyok:)) Kevéssé érdekel a "lent" és fokozatai.

(Azt máig nem értem mitől eszmetörténész.)
@jaegtoer: @Orica Középföldi: oda nektek mindent?! legalább úgy csinál, mintha gondolkodna.
@dr. jenőke (jenőke): D

Kiss Judit Ágnes: Macska télire

Vegyél egy macskát. Vagy fogadj örökbe.
Egy félvak, lekoszvadt is megteszi,
vagy egy tépázott fülű csatakandúr,
ki éppen hitvány zsákmányát eszi
egy belvárosi, sötét kapualjban,
vagy egy autó alól pislog ki rád,
vagy elnyúlik az őszi napsütésben –
csak az a fontos, hogy legyen cicád.
Lehet girhes, vagy kövér, mint egy hurka,
öklömnyi szőrgombóc, még kékszemű.
Akár ajándékba is kérhetsz egyet,
macskához jutni roppant egyszerű.

Mert tél jön mindjárt, és hideg, és
mi lesz veled, ha nincs cicád?
Ki bújik be, hogy melengessen,
melléd a takaró alá?
Ki dorombol füledbe éjjel?
(mancsát arcodra fekteti)
Ki kelt hajnalban nyávogással,
hogy rögtön enni adj neki?
Ki kaparja a bezárt ajtót,
mikor hazaérsz, ki örül?
Kunkorodó farkkal ki rajzol
nyolcasokat bokád körül?

Legyen egy macskád. Míg kávézol reggel,
öledbe mászik, éles karmai
behúzva, puha tappancsokon sétál
az életedben. Alig hallani.
Bundájából kipattognak a szikrák,
ágyadra gömbölyödik és dagaszt.
Bújj mellé, tanulj dorombolni tőle,
ketten könnyebb kivárni a tavaszt.
@parti_giano:

"legalább úgy csinál, mintha "

Na, mindig ezzel a "mintha"-val van baj:)
@gazoló:

Nem!Nem és nem! Még enni sem!
@gazoló:

Inkább üljön örömünnepet a sikerekre, ahelyett, hogy macskás csacskasággal traktál.
@parti_giano:

Aha. Nincs az az ökumneikus mise, ami a pápát és Erdőt egységbe tudná illeszteni.
@100 kóbor kutya:

A Milyen sikerekre kéne ugatnom?

Jenő éjszakai szösszenetére,tettem ide,csak a dialektika jegyében:)

Próbáljak meg a 'bagolyok fele orientálódni?

kepek.ecolounge.hu/a-baglyok-vilaga
Ha kutyám lenne,csak kétfarkú lehetne:)
@Orica Középföldi: mert a pápa nem látja az erdőtől a fát. az én lelkem repes, világ keresztényei/keresztyénei egyesüljetek.

upsz, elmegyek tanácsadónak a kádéempéhez.
@parti_giano:

Jó reggelt "borsócska,hogy vinne el a "héja:)))
@gazoló:

Már vigyorogtam rajta. Pihentek:)
@Orica Középföldi:

Azért bizonyára van.
A látszólag egymásnak mondó üzenetekben rejlő szinergiákat megfelelően védett és óvott receptek alapján a'la van der Schwein und Jäger módra elkészített csülök-chilis bab duettben egyesíthetők, a disszonanciák pedig egy kiváló, könnyű félszáraz vörösboron átszűrve marginalissá tehetők, mondhatni megszüntethetők.
@Orica Középföldi: dögösebb, mint az uv-zöld bagarolos?...
(írám, vitaindító:-)... )
@jaegtoer: ne adjam semjén a'la a lovat chilistől, csülköstül? ne félts.
@Sir Bates dö Hól:

"dögösebb, mint.."

Ezt majd te eldöntöd:)

"ő tudja, mi az a distinkció... "

Egy percig se vitatom, hogy hihetetlen tudásvágy munkált benne. Ennek eredményeként szerzett néhány (5-6) végzettséget. Egynémelyiket igen érdekes helyen. Következésképpen, bármelyikben elmélyülni a következő évtizedekben lesz ideje.
Kivárom:)
@jaegtoer:

" a disszonanciák pedig egy kiváló, könnyű félszáraz vörösboron átszűrve marginalissá tehetők, mondhatni megszüntethetők."

Egy fenét, a bor mennyiségével egyenes arányban felejthetők. Na de ha kijózanodik az ember fia-lánya?
@Orica Középföldi:

'babaarcira mondanák a 444-en,sunáznám,de semmi különös:))

www.youtube.com/watch?v=hQzt3-lOLSA
@Orica Középföldi: mint a másik... ha csendben tudna maradni, lefele áramlana a vérem...
@Orica Középföldi: "Nincs az az ökumneikus mise, ami a pápát és Erdőt egységbe tudná illeszteni."

A papa viszont jól teszi ha vigyáz az egy házra, mert úgy járhat mint az unijó, mi magyarok könnyen kettőt csinálunk belőle.:D
@gazoló:
Szia!
Jó napunk volt tegnap, mind a három mérkőzés egy gyönyörűség volt.
Ma Győr! El ne felejtsd!
Vártalak:)

Szia!

A válogatott simán hozta a győzelmet,a Fradi is káprázat volt a világbajnokokkal szemben!
Jól megadtuk Nekik:)
A kapusunk és Pena remek volt és milyen jól beszél magyarul!
Szoríts az ETO-nak!
.....

Mi volta harmadik???
@Orica Középföldi:

Említettem én kijózanodást? Álmodunk nem? Minden álomszép ha nem is minden álom szép.
Ki-ki összeállítja a maga portfólióját, aztán nekiáll álmodni. Testre-lélekre szabottan.
@hacsaturján:

No, de Mester?! Most látom csak hogy milyen ünneprontó linket tolt be. Ez a matematikus nem fér a bőribe. Annyira nem fér, hogy külföldön fér csak. Kész Szabad Európa Rádió. Ha az a galád nem hagy álmodozni, akkor hogy lesz itt szinergia, ökumenia, eucharisztia?!
A végén az ökumenia jegyében a keresztény európaiságból meg az idiótaságból a szinergiák révén kialakul a magyar eukarióta embertípus, vagy már is a nyakunkon vannak? Talán inkább iszok, sőt! iszom valamit.
@jaegtoer:

Álmodunk:)

Ma ismét meghallgattam Spiró előadását a provinciák győzelméről. Kicsit később belepillantottam a friss poszt kommentjeibe, és látom a győzelmet.
@Orica Középföldi:

Mindig érdekes folyamat ahogy a győztesek megalapozzák a bukásukat a győzelemmel.

[persze nem a bepillantottakkal kapcsolatra gondoltam, de egy megcsavart analógiával és elégséges átfutási idővel arra is vonatkoztatható. Jó kis definíciót lehetne ebből reszelgetni, de nem érdemes. inkább maradok zárójelben, s lehetőleg szögletesben. Ki látott már kerek fiókot?]
@gazoló:
"Mi volt a harmadik?"
Az Érd játszott a holland Dalfsennel idegenben.
Ott is győztünk. Csuda jó volt szombat! 3 meccs.
@Mariann19:

Kösz később utána néztem!
Taga örömtáncot jár azóta is,hogy földijei lenyomták a 'világot:)

...

Ma viszont gyász:(
Az lesz a vége,hogy egyik kézicsapatunk sem jut ki az ötkarikásra!

Nem ezt érdemeljük és a kézink is sokkal jobb,helyezést,megítélést érdemelne! Csak rendre 'elkúrjuk!

www.nemzetisport.hu/kezilabda/noi-kezi-ertetetlenul-allt-bizonyos-tortenesek-elott-nemeth-andras-beszamoloja-2460297............

...ezt meg Tagának jutalmul,ha még erre járna:))

www.nemzetisport.hu/kezilabda/noi-kezi-vb-a-mosolygos-bombazok-ok-a-torna-legszebb-jatekosai-2456761
@Mariann19: u.i

Ez az érdi siker akkora,mintha Boli az Oxford-Cambridge evezősversenyen elsőnek dobná be magát:)
13:25
Tanítanék.com:
Tanítanék.com: "Amit eddig senki sem mert kimondani, most elemi erővel tör ki a tanárokból"

Élesedik a helyzet pedagógusfronton: a tanítanék.com egyre szervezettebben tervez teret adni a kritikus hangoknak, noha maga nem szervez semmilyen politikai akciót. Úgy tűnik, a szakszervezetek is igyekeznek lépést tartani, bár a pedagógusok elszántabbnak tűnnek, mint érdekképviseleti szerveik.

hvg.hu/itthon/20160119_Tanitanekcom_tuntetes_Hermann_Otto_Gimnaz
„A családi együttléteket sötét árnyként lengi be a felvételi réme”

A hétvégén írták a gyerekek a középiskolai felvételiket. A gyerekjogász szerint az egész felvételi rendszer fordított logikára épül: ahelyett, hogy a gyerek választana iskolát, az iskola választ gyereket.

hvg.hu/plazs/20160119_felveteli_iskola_kozepiskola_gyermekjog
@gazoló:
Szia!
Tegnap az utolsó percig reménykedtem, hogy valami csoda történik, legalább döntetlen.
Mondjuk, az időn túliak nemigen szoktak sikerülni, most sem jött be sajnos.
Bánatos vagyok.
@Mariann19:

Szia!

Nem találjuk a játékunkat!
Ez tragédia!!
Nem szeretném temetni magunkat,de az hogy 'hugyosmátékkal rakjuk tele a szövetséget nem vezet jóra:(
'Kijafa&om ez a Dusebajev és hogy talált ide 'csiliárdért tatárföldről!

'Millió jobbnál jobb kéziedző van a honban és ...
Lssúak,ötlettelenek,enerváltak és meddőek vagyunk:(

@@Anyámborogass@@
Beteget jelentett Detroit összes pedagógusa

88 detroiti iskolában nem volt szerdán tanítás, mert gyakorlatilag az összes pedagógus a sztrájk sajátságos formáját választotta: beteget jelentettek, és elmentek tüntetni a lehetetlen munkakörülmények miatt.

www.origo.hu/nagyvilag/20160121-beteget-jelentett-detroit-osszes-pedagogusa.html
Valami készül? Húszezer feletti aláíró, háromszáz körüli támogató szervezet, plusz készülő fáklyás tünti. :-)

propeller.hu/itthon/3187024-faklyas-tuntetest-szerveznek-lazado-miskolci-iskola
Ez nagyon szép, nagyon jó, de miért nem a Klikkek és a haverok csinálják?
Vagy ott még mindig nem szabad kimondani, hogy van mélyszegénység? Ezt úgy látszik a kislány jobban tudja, és azt mondta, hogy ha nagy lesz, közmunkás lesz.:(

www.nlcafe.hu/csalad/20160126/hatranyos-helyzetu-gyerekek-tavoktatas/
"45 perc alatt 34 matekfeladatot kellett megoldania a hatosztályos gimnáziumokba felvételiző 12 éveseknek."

Te szeretnélminőségi oktatást a gyerekeidnek?

Ha igen, akkor olvasd el, hogy megtudd, hol véres az a torok, amelykiknek a kormányzat szerint nincs semmi baja:

index.hu/belfold/2016/01/28/hiaba_zokogtak_a_gyerekek_a_gimnaziumi_felveteli_nagyon_elo_volt_keszitve/
süti beállítások módosítása