Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Amadeus62: Jól lehalt a blog, évek óta nincs új poszt. (2024.05.07. 11:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.01.05. 09:39 Fabius

113 millió elgurult, na és?!

Kedves Közvélemény!

Azért mindennek van határa! Újságírói szempontból biztos érdekes, hogy a Földrontási Minisztérium brókerbotrányban elbukott lóvéja 113 millióval több, mint amit eddig bevallottunk, de nekünk és a kormánynak ez aprópénz. Annyira apró, hogy említésre sem igazán méltó. Nem elvárható Fazekas Sándor időutazótól sem, hogy a széthagyott, elvesztett százmilliókat számolássza nap mint nap.

fazekas_sandor_576.jpg

Egyrészt több is veszett Mohácsnál. Másrészt meg nem oda Buda. Harmadrészt meg faszomért kell előjönni most ezzel, mikor a kormány belső vizsgálatán már kiderült, a Magyar Tejgazdasági Kutató Intézet is elbrókerezett némi tejpénzt? A zembereknek nem szóltunk, mert balhéból egy is sok volt, amúgy meg amiről nem tudnak az nem fáj nekik. Szép csöndben majd befizetik azt a 113 milliót újra.

Komolyan nem értem mi ez a nagy lihegés.

Mikor a leghülyébbeknek is világos lehet, hogy levontuk a tanulságot: " nem volt megfelelő formai felügyelet a cég felett". Teccikéteni? Tehát nem hibás senkise, Fazakas miniszter úr meg aztán különösen nem. Nem megfelelő formai felügyelet hiányában mit tehetett volna? Alakított volna ki megfelelőt? Azért ennyire nem érünk mi itt rá a földminisztériumban! Nincs aki figyelgesse, hogy egy ilyen intézetecske a becsődölt Soltvadkert és Vidéke takszöv után a később szintén becsődölt Hungária Értékpapírnál nyitott számlát. Pechjük volt, na, mit kell ezt túlgondolni?!

Mondom, ez csak újságírói szempontból érdekes. 113 millió elgurult. Oszt'akkor?

 

 

635 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr688238476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez a fazekas is olyan szimpatikusan kezeli a problémákat, hogy szíves hátbabasznám egy szívlapáttal. pedig nem vagyok egy agresszív személyiség. (gfg mottója: az vagyok, amivé tesztek)
@Secnir:
Ugyan, pár száz millió ide, vagy oda... Kekecek vagytok, az a ti bajotok! De'télleg! :(
Kedves Varánusz Boli!

Légyszí azt is számold már ki, a botrányig hány száz millát "nyert" a Földművelésügyi minisztérium azzal, hogy a brókercégeknél, és nem a bankoknál "parkoltatta" a pénzét!

Köszike.
@ulpius66:
Mi számoljuk ki? Ha én így hazardítoznék a cégem pénzével, senkit nem érdekelne, simán kinézne pár év vasban, plusz kártérítési kötelezettség. Miről beszélünk?
A közpénzek elsinkófálása nem azonos a hűtlen kezeléssel? Mert az már btk passzus és a bíróságon kell rá magyarázatot adni. Nem a sajtóban.
ÚŐgy, de úgy szeretnék már látni valakit a kormányból, aki felelős valamiért. Tudom, hogy ez csak egy híú ábránd. De jó lenne, ha végre megszűnne ez a szarnak-bajnak nincs gazdája mentalitás. Tudom, hogy a Felcsúti Geci aszerint válogatja össze a sameszait, hogy nehogy véletlenül okosabbak legyenek nála, de engem már kifejezetten zavar ez a sok idióta a kormányban.
@ulpius66: Csak tudod te nagyon egyszerű, nem véletlenül van törvénybe iktatva, hogy a minisztériumok és háttérintézményeik hol tarthatják a pénzüket. Azért lett ez a törvény meghozva évekkel(!) ezelőtt, hogy az ilyen esetek ne fordulhassak elő.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

a századelőn egy-egy hasonló esetben a delikvensek elővették fiókjukból a revolvert.
Hány nokiás doboznyi pénznél is tartunk?
@ulpius66: Mivel te véded őket, számold ki. Majd akkor mea culpázunk. Viszont ha nem, rajtad a sor.
@ulpius66:

Biztos kevesebbet, mint amennyit bukott Számold ki te is.
Gurul a forintocska, oszt még is gyászos az eredménye.:(
No majd a focisták! Azok nyerik az aranyat. Hátul. Ott a gatyájukba.

"A magyar küldöttség várhatóan csekély létszáma azért is kínos, mert soha ennyi pénz nem volt a sportban. A szövetségek, az edzők, a versenyzők minden támogatást megkaptak, hiszen a sport néhány éve stratégiai ágazat lett.
A sport úgy általában is igazolja azt a tételt, amit a futballban már láthattunk az elmúlt években: összehangolt, terv nélküli támogatás, az esetenkénti pénzszórás nincs egyenes arányban a sikerekkel."

index.hu/sport/2016/01/05/rioi_olimpia_kvotak_eselyek/
aki tudja és meri hallgassa meg Ancsel Évát - mert bizony a bennünket érintő témáról beszél, a csalhatatlan vezetőt is megemlítve...

offforever.blog.hu/2016/01/05/ancsel_eva_hetkoznapi_gyavasagaink
meg még ezt:
/csak azt nem értem, most hogy a befektetőknek és a bankoknak, na meg a nemhaveri magáncégeknek is nekimentek a fujúúúk, akkor mit is és hogyan...lásd a fenti diagrammaot../

A kormány kirúgná a közalkalmazottak 60 százalékát

600 ezer közalkalmazottat "terelnének át a magánszférába", az egymillióból.

444.hu/2016/01/05/a-kormany-kirugna-a-kozalkalmazottak-60-szazalekat
Én megnézetném a Narancskutató Intézet befektetéseit is, mert a nemzetközi helyzet fokozódik!!
@ulpius66: Közpénzzel nem szabad tőzsdézni. Ez törvény. Ennyi erővel brókermarcsikának is tolhatták volna a zsét.
@Imola Helyesi:
Buta vagy Buksi! Segítek... A kis hazánkban tevékenykedő bakok a magyar törvényi szabályozások alapján, komoly állami felügyelet és ellenőrzés mellett dolgoznak. Szóval okosabban nyald a Párt seggét, mert ez nagyon mellément, ez már a lőcs a pici csókos szádban...
.
Ha a vége jó, minden jó.
Tehát: ''''113 millió elgurult. Oszt'akkor?''''

Lehet, most még oszt.
Még egy kis idő, és piros ász oszt, aztán nem oszt.

Hacsak el nem lopták a piros ászt is...
@Myrath: "Közpénzzel nem szabad tőzsdézni."

Teljesen igazad van, szerintem sem lehet!!!!

DE!

Ez a cikk nem erről szól.

A cikk arról szól, hogy a brókercégek bedőlésével ennyit, és ennyit vesztettek a "tőzsdéző" állami cégek....

Na, erre írtam, hogy ha mán egyszer tőzsdéztek, akkor a bedőlésig nyilvánvalóan nyereségük volt.

Mindössze annyit kértem a Varánusz Bolitól, hogy nézzen mán utána ezek az állami cégek, addig mennyit nyertek a "tőzsdézéssel".....

Ha pozitív a szaldó, akkor tüntessük ki a brókerező cégeket, mert jól bántak a rájuk bízott állami pénzekkel?
@ulpius66:

"a bedőlésig nyilvánvalóan nyereségük volt."

hülye vagyok a pénzügyekhez is, de talán nem baj ha végig gondolom mi is történt a bróker cégekkel és ki is fizeti azt a "nyereséget"?

miért lehet felmenteni valakit azért mert esetleg pénzt szerzet valahonnan valakinek az emberektől, törvénytelen úton?

én nem értem ezeket a kifacsart gondolatokat, amiben a józanságot sem lehet felfedezni, hiszen egy párt színei alatt "üzemelő" önkormányzatok, állami cégek vagy minisztériumok tömték ki pl ezt a bróker kasszát, amit a nemzeti bankunk még a tőke fölötti részvénykibocsátás engedélyével is "honorált"... kinek vagy kiknek a zsebére?
és miért nincs meg a pénz?
valami nekem itt nagyon nem tiszta. ami eddig kiderült számomra az az, hogy a nyereség nem volt ami gazdagította volna az ország bukszáját. de ez csak az én butus véleményem a hírek és a gyorstalpalóban gyártott törvények után...

ha te tudsz másról, meséld már el, hogy jobb napom legyen.
@ulpius66:
.
Érdekes megközelítése egy büntetőügynek, amit közzétettél.

Egyszerűsítem:
A bíróság megállapította, hogy a rablás során az áldozatokon alkalmazott rögzítő köteleket az elkövetők akciós áron vásárolták, és ennek köszönhetően csupán a keresni sem kellett 80 millió forint készpénzt vitték magukkal, nem kutattak további pénz, vagy készpénzt helyettesítő eszközök után.
A takarékos és belátó szemlélet figyelembevétele okán a büntetési tétel korlátlanul enyhíthető.
.
Ez is van akkora baromság, mint amit kitaláltál.
@ulpius66: A cikk arról szól, h az adófizetők pénzével titokban tőzsdéző állami cég eltitkolja, h elbukta a pénzünket. Vagyis nem elég, h tőzsdéznek, de sumákolnak is. Arról nem beszélve, h a questor kinek a pénzmosodája volt valójában, h miért engedték a lopást és csalást (a kérdés költői), az ügyészség mi a faszé nem csinál semmit, hol a lóvé. A nyereség mint olyan nem fontos, biztos volt, bár kíváncsi lennék arra is, h az esetleges nyereség szerepel-e a narancskutató könyvelésében. Feltételezem, h nem, mert "feketén" ment a buli a törvénytelensége miatt.
@guma: Sajnos nem tudom a választ, úgyhogy nem lesz jobb napod....

Ráadásul most egyet is értek veled!

Szedjük elő azokat az állami vállalatokat, önkormányzatokat, stb, akik közpénzeket brókercégeknél "fialtattak"!

Mindezt mondjuk az utolsó tíz évben!

Hála a magasságos jó Istennek, hogy Matolcsyék végre megállapították a csalássorozatot, ami úgy 15-20 éve ment a brókercégeknél!!!!!!!!
@Myrath: Az előző válaszom neked is szól....mind e mellett veled is egyetértek....

Ugye a kérdések kérdése az: ha volt nyereség, márpedig biztos volt, azt hogyan könyvelték el?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: biztosan üldözési mániám van, mert szerintem ez a következő rohadt nagy svindli lenyúlás, tehát: elzavarnak 600 ezer állami alkalmazottat, mivel nem hagyják őket az út szélén, ezért közmunkásként alkalmazzák őket, kvázi 47 ezer forintért, igen ám, de ezzel ugye nem lesznek benne a 10x10 milliós lakásprogramba ők se, meg még egy csomóan mellettük, tehát lassan már csak a csókosok anyagi helyzete olyan, hogy lenyúlhatják ezt a pénzt is...ami művészien kidolgozott, az a nép felé a kommunikációja ebben a tárgyban is a fidesznek, mert az egyszerikém elhiszi, hogy ez igazi lakásprogram.....szóval én ezt gondolom, de lehet, hogy afféle nyuggerként, reszelgetem a körmöcskéimet, és hülyeségeket beszélek.....kkkkk
@ulpius66:
.
@Myrath szerint: "Közpénzzel nem szabad tőzsdézni."

Erre te: "Teljesen igazad van, szerintem sem lehet!!!!"

És most én: a közpénzek felhasználásának módjait jogszabályok határozzák meg. Közpénz tőzsdézésre nem használható. Ha mégis, akkor az sikkasztás, mert a közpénzzel sajátjaként rendelkezett. Az, hogy nyereséggel tőzsdézett-e, vagy nem, még a büntetési tételnél sem releváns.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mondja ezt az a kormány, amelyiknek minden eddiginél több államtitkára, államtitkát-helyettese, miniszterelnöki és miniszteri biztosa van. és ők vettek fel 2010 óta 80 ezer közalkalmazottat. a 600 ezerbe keményen lesznek pedagógusok is.
@dr. jenőke (jenőke):

Te vagy a jogász, te tudod mi ez....mármint sikkasztás.

Ha ez sikkasztás, akkor az önkormányzatok, állami cégek vezetőinek többsége mehet a bíróságra.....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem étem mi a bajod, csak jobban teljesítettek munkanélküliek és a kozmunkások. Tuod, a plakát is erről szól, működnek, meg jobban teljesítenek.
Ötmillió a zsebbe, a birka meg mehet, amerre lát

Fogalmuk sincs a hajdú-bihari gazdáknak, mihez kezdjenek: a földpályázatokon elnyerték előlük a legelőket, másodfokon is vesztettek, így több ezer juh halhat éhen. A Kúriához fordulnak.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fvideo%2F2016%2F01%2F05%2Fbirka_folyt%2F
@ulpius66: :DDDDDDDD

de csak ezért:

"Hála a magasságos jó Istennek, hogy Matolcsyék végre megállapították a csalássorozatot, ami úgy 15-20 éve ment a brókercégeknél!!!!!!!! "

kicsit kapirgálj a netten és érdekes dolgokra bukkanhatsz, főleg 2002-től a nagyüzemben felvett devizahiteleket mire költötték és hova utalták az önkormányzatok (pl Hódmezővásárhely) és milyen szöveget löktek hozzá????

különben

@dr. jenőke (jenőke):

pontosan fogalmazza meg, hogy mi a baj forrása. ezért nem tudom, mennyire és ki lepődne meg azon, hogy mióta divat a közigazgatásban a tőzsdézés...

maradhatok Ancsel Éva gondolatánál? talán így világosabb lesz:

"Hogy mi az igazság, az nagyon fontos. De hogy kinek van igaza, az csaknem érdekte­len. Mégis e körÜl folyik a vér."
@parti_giano:

és mi a gond?

tessék vállalkozni, mint ákos! a tanár és a szociális munkás is megteheti...

na de, hogyan nézne ki ha az államtitkárt vagy a biztosokat vállalkozói igazolvánnyal alkalmaznánk?

...........

Mellőzött magyar professzor előtt tiszteleg Európa - Csak az országhatár

Levelező tagjává választotta a Francia Orvosi Akadémia Illés Tamás gerincsebész-professzort. Ő a negyedik magyar, akit ez a megtiszteltetés ért. Teljesítményére Magyarország nem tartott igényt: Illés professzor nem akarta elhagyni az országot, de itthon hiába keresett munkát. Most Brüsszelben dolgozik és tanít. Úgy érzi, a Molnár Lajos-féle egészségügyi reform megbuktatásával történelmi esélyt szalasztott el az ország. Amikor beszélgettünk, már csak az akadémiai tagság miatti büszkeség érződött a hangjában.

www.vasarnapihirek.hu/fokusz/csak_az_orszaghatar
@Myrath: "Feltételezem, h nem, mert "feketén" ment a buli a törvénytelensége miatt."

No ez az! Eltaláltad szarva közt a tőgyit.
A kredencerváltás előtt a tanácsok pont ezt csinálták. A kiutalt állami pénzt rövid távra betétbe tették, és arra kaptak kamatot, amiről nem tudni, hogy kit gazdagított. Tippelni lehet.
Ezért volt az első pénzügyi intézkedések egyike, hogy a számlákra csak egy-egy havi összeget utaltak, és megtiltották a betétek nyitását. Ezt aztán a fideszes önkorik megismételték amikor többségében ők vették át az önkormányzatokat. Ezért lett megint tiltva az állami pénz forgatása nekik. Meg az állami intézményeknek. Csak a miniszterelnök, mint főni, nem gondoskodott a megfelelő ellenőzrésről. Így ő a hunyó, meg a sok kisfőni, akik szintén nem álltak a feladatuk magaslatán. Fel kell jelenteni minden ismert brókerezést, és majd megvizsgálják, hogy ki kezelte hűtelenül a közvagyont, vagy ki szegte meg a hivatali kütelességét.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:a gazdáknak a javaslatom a sápítozás helyett:
beszéljenek a állatszállító jármüvek vezetőivel, és hozzák fel a Kossuth térre a juhaikat, a marháikat, az autóikat, a traktorosokkal, kombájnosokkal is fogjanak össze, meg azzal a 600000 ezer közalkamazottal, meg a kishantosiakkal, meg az egészségügyisekkel, meg mindenkivel, akit ez a kormány megkárosított, valszeg nem lesz elég a Kossuth tér....de, hogy futni fognak előlük, ha Budapest is odateszi magát:taxisblokád 2, leállítani villamost, buszokat, általános sztrájk....na ez már lenne valami.....
@guma:

Említsük meg azt is, hogy az általad hivatkozott devizahiteleket aztán Orbán azonnal átvállalta amint kormányra került. ÉS innen kezdve kedves Ulpius66 meg az adózók közösen fizetik vissza azt, amiből egy-egy önkori ( meg kitudja kik ) gazdagodtak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A több ezer birka megszavazta a 2/3-dot, mit akarnak? A reformok működnek. Ez is a reform része. Adják el a bírkát, maguknak meg kérjenek közmunkát.
@evasanyoca: amíg ez nem lesz, addig minden marad a régiben, tartok tőle a most-ra még várnunk kell egy cseppet...mindenki a saját sebeit nyalogatja és kárörvend a másik keservén...
@ulpius66:
.
Ahogy tetszik mondani.
De szólni fog a köztünk lévő ügyész is remélem.
Ahány jogász, annyi tényállás.
Ügyvéd, ügyész, bíró ámde eset csak egy van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:aztán egyszercsak nem lesznek kárörvendők, mert nekik is egyre mélyülni fog a sebük...ez,ami most van, ez a legteljesebb hazaárulás!
@ulpius66: "Ugye a kérdések kérdése az: ha volt nyereség, márpedig biztos volt, azt hogyan könyvelték el?"

Ugye nem vagy ennyire birka? Miért könyveték volna el, ha nem volt szabad tőzsdézni? Saját magukat buktassák le?

Másik verzió, hogy központilag megsúgták nekik, hogy ezt vagy azt a brókercéget szabad megsegíteni. Ezt meg nem képzelhetjük, mert az már bunkóság, meg Kövér nertás szavaival szólva libsibolsikomcsi ármánykodás lenne. De az sem kizárt, hogy kettős könyvelést vezettek.
Ja, és Ulpius66, én úgy vélem te kormánypárton állsz, talán jobb lenne ha az ilyen kényelmetlen kérdéseket a párttaggyűlésen zárt közösségben tennéd fel a jövőben.
@guma: a gondolkozással van bajom. nem azt mondják, hogy ennyi állami feladat van, amihez ennyi emberre van szükségem, hanem, hogy kibaszunk 600 ezer embert, mert skandinávia...
@evasanyoca:

Szia!

Látom,Március 15-én megint megyünk megtapsolni 'eztetet a nagy sikert:))))
Valami azt súgja,hogy ennek a 'brókeresdinek még korán sincs vége!
Azt a 'parasztot kellene csak leütni a tábláról akit úgy hívnak :főügyész:))

Románia bezzeg:))
@parti_giano:amitől én hányok az undortól az az, hogy még véletlenül sem a skandináv jóléti rendszereket a szociális hálót, a korrupcióellenességet másolják, mint rendes, tisztességes, hazájukat és népüket szerető államférfiak...belőlük a politika a legrosszabb fajta tulajdonságokat hozza ki..:((
@parti_giano:
.
Vannak csodák.
Úgy értem, csodálatos elnézések, tévedések, rossz számítások.
Ilyen az, amikor a 120 négyszögöles telket 120 négyzetméteresként hirdetnek meg, vagy a szerelési ütemterv a 6 négyzetméter szerelési területre 10 dolgozót és két hegesztő aparátot delegál, mert szemüveg hiányában hat helyett hatvanat látott.

És még mindig rendelkezésre áll az örök mentességet biztosító tényszerű vallomás: minket az ellenőrzés hiánya vezetett a rossz útra!!!! - és ezzel szereztek maguknak egy konkrét társtettest, akit korrumpálni sem kellett.
Na, milyen olcsó?!
@gazoló: hát én március 15-én biztosan nem ott leszek, ahol tapsolni kell a hatalomnak...kkk...eddig se ott voltam....tudod, nagyon vigyáznak a főügyészre, mert ha ő dől.....dominó-elv.
Bocs az offért.

Merkel szelficimborái in eksön. :(

Válságtanácskozást tartanak Kölnben a nők elleni szilveszteri támadások miatt - a támadókat már szabadon is engedték, a rendőrség előtt röhögnek a németeken.

A rendkívüli találkozón Henriette Reker mellett többek között a kölni és a szövetségi rendőrség illetékesei, valamint Guido Kahlen városigazgató is részt vesz - tájékoztatott egy szóvivő.

A rendőrség szerint szilveszter éjszaka a kölni főpályaudvar előterében mintegy ezer férfi gyűlt össze, akik - szemtanúk egybehangzó nyilatkozata szerint - "kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak".

A rendőrség és a rendőri szakszervezet (GdP) által kiadott sajtóközleményekből kiderül, hogy a tömegből csoportok képződtek, amelynek tagjai körbeállták az újévet ünneplő nőket, majd inzultálták és meglopták őket. Egyes beszámolók szerint, voltak, akiket "30 férfiból álló horda" vett körül. Wolfgang Albers rendőrfőkapitány hétfőn nagy számú szexuális bűncselekmény és egy nemi erőszak elkövetéséről számolt be. Hétfőig hatvan ilyen jellegű feljelentés érkezett a rendőrségre.

24.hu/kulfold/2016/01/05/valsagtanacskozast-tartanak-kolnben-a-nok-elleni-szilveszteri-tamadasok-miatt/

ON
@gazoló: sokat beszéltünk az egészségügyről, és ha ennek csak a fele igaz, már régen sztrájkolniuk kellene:

nol.hu/kultura/a-gatyaba-razas-nehezsegei-1582361

tüzes kövön mezítláb kergetném végig ezt a beképzelt majmot!! de a Balogot is!!!
@evasanyoca:

Ha egyszer sok időm(d) lesz,majd írok erről valamit privátba:(
@Gábris szomszéd:

Nagy faszkalapok ezek a németek!!!!
Én nem vagyok se idegengyűlölő, se fajgyűlölő, de azt nem igen hagynám, hogy az anyámat, a lányomat, a testvéremet bántsák a saját hazámban.
@gazoló:privibe most megküldöm az emilem, hogy hová írjál! várni fogom!
@húzzad neki shakespeare: Egyetértek, én sem gyűlölök senkit a származása miatt. Nem tudom hová fog ez még fajulni, és mikor kezd majd el működni a németek immunrendszere? :(
@gazoló:nézd már meg. hogy megkaptad-e az emilem, mert legalább 8-szor dobta vissza az ellenőrző kódot, hogy helytelen, pedig visszaolvastam és tuti jó volt. légyszíves, köszönöm.
@gazoló:nézd már meg. hogy megkaptad-e az emilem, mert legalább 8-szor dobta vissza az ellenőrző kódot, hogy helytelen, pedig visszaolvastam és tuti jó volt. légyszíves, köszönöm.
Amit az emberek nagyon utálnak, az a bürokrácia, mert ügyeik intézésében bolyonganak annak útvesztőiben, nem igazodnak el benne.
Ezt az utálatot lovagolja meg a kormány, kezdetben csak a bürokrácia leépítéséről szónokolt, most már a 600 ezer ember leépítéséről beszél népszerűségre számítva.
Az emberek jó része nem gondol abba bele, hogy az állami feladatok ellátásába beletartozik a rendőrség, az eü., a pedagógusok, katonaság, hanem csak azt a basztatást veszi észre, amikor a hivatalos ügyeit intézi.
Ki építette fel ezt a többszintű közigazgatási rendszert? A Fidesz. Újraélesztette a járásokat, az átmenetileg megszüntetett megyei hivatalokat, és a kialakította a haveroknak a Közigazgatási Hivatalokat elfekvőként.
Ennek a kormánynak ez a bűne és a mi végzetünk, hogy
improvizálja a döntéseit, és utólag próbál korrigálni. Ezt a korrekció tömeget pedig álságosan úgy állítja be, mintha az ország jótevője lenne, holott ordas nagy elbaszásain próbál valamit kozmetikázni.
@Mariann19: ...amely kozmetikázás kb úgy néz ki, mintha a vendégnek előbb leöntené sósavval az arcát, azután bekenné aloeverával, és csak mégnagyobb lenne a szoaré...hiszen nől a munkanélküliség, az elégedetlenség, a kisemmizettek tábora, több lesz a csókosoknak adható lakástámogatás....úgyhogy undormány banda!
@ulpius66: kedves fidióta! gyaníthatóan nagyságrendekkel kevesebbet "nyeret", mint az a szerény, tényleg említésre sem méltó 113 millió! lefordítom neked, hogy hátha felfogod:

111 ezer forint lesz mini.bér mo.-on. 1018, igen ezertiznnyolc havi fizetés, ez szerény 84 év, mondom nyolcvannégy év!

nem gondolod, hogy ezt a pénzt, csak úgy elbukni, igen nagyon nagy tudású miniszternek, több mint ciki??? ez pontosan mutatja mekkora balf@x!!! nem igaz, egy szimpla ótvar tolvaj!
"113 millió elgurult"

Persze mikor Simon elvtárs 200 milliójáról volt szó akkor naponta visítoztak a fideSS rádióban a g..ik. Most meg lapítanak az elvtársak mint tehénszar a réten.
@Gábris szomszéd: ühüm, csak valahogy nagy testvériségedben mindig becsúszik egy negatív hír a migránsokról

bezzeg pl a gyöngyöspatai házgyújtogatásról, lapítasz, mint nyúlbogyó a fűben
@evasanyoca:
Ugyanez a figura a külföldön munkát vállalók haza csábításánál is.
Folyamatában nem vette észre a kormány, hogy emberek százezrei távoznak az országból, mert kilátástalan helyzetbe kerültek?
Jobb helyeken preventív intézkedéseket tesznek, ha negatív folyamatokat észlelnek.
Nálunk minden helyreállító hadművelet, ami persze nagyon költséges.
@Oxica:

A baj ott van,hogy az ájultak,nem fogják fel az arányokat:(
Ha húsz ilyen százmillásat összetolunk,az akkor is cak annyi az összes mutyihoz,rabláshoz képest,mint hangyafa@on a pattanás:)
@habakuk000:

Ó igen, amikor a valóság ront az általatok elképzelt és megálmodott képen.
Te a migránsokról, Gábris Gyöngyöspatáról nem szeretne olvasni...

:)
@Mariann19: miért? ma reggel mondta a rádió, hogy 52-en visszajöttek.

azt pedig egy lmp-s magyarázta, hogy 2016-ban meglesz az 1 milla kivándorló
@habakuk000: Sayfo Omar - A kölni dóm mellett zavargó araboknak!

"Nem menekültek, nem migránsok, nem bevándorlók vagytok. Az ilyen eseteknek köszönhetően azok lesztek, aminek láttatjátok magatokat és aminek látnak titeket: agyatlan ork horda.
Ne legyenek kétségeitek: eredeti hazáitokban nem barátságos rendőrök tessékeltek volna arrébb benneteket egy ilyen eset után, hanem a katonaság oszlatott volna sortűzzel. És csakis a ti hibátok, ha ez idővel Európában is így lesz."

mandiner.blog.hu/2016/01/05/a_kolni_dom_mellett_zavargo_araboknak
@Philip F. Queeg: nem ismerlek, ezért nem hivatkozhatom a tavalyi kommentjeimre, ahol erősen érdeklődtem, mi a nagy büdös lófaszt fog csinálni a sok fiatal férfi a táborokban nő, pénz, megbecsülés és munka nélkül?

radikalizálódik

a kölni és hamburgi szilveszter csak játék

tavasszal kezdődik a rajcsúr

szóval óvatosan az általánosításokkal...
@habakuk000: ha gondolod, akkor lökhetem helyből a híreket. de mivel nem ez a poszt témája, ezért mellőzöm!
gyakorlatilag naponta követnek el bűncselekményeket. de úgy tudom, tudsz németül, csapd fel a híroldalakat, meglátod van bőven "csámcsogni való"!

megerősítették a hírt, miszerint a menedékkérő illegális migránsok 13%-a jogosult a menekült státuszra.
@nincs_itt: eggyel feljebb szerintem válaszoltam:)

ami érdekelne, az Helga és Fritz véleménye

hogyan változik a német átlagpolgár európaisága?
@habakuk000:
"Miért? Ma reggel mondta a rádió, 52-en visszajöttek."
A rohadt életbe! Kínlódnom kellett, hogy ezt a szárnyaló sikert hogyan fejezzem ki %-ban.
O.ol %, ha jól gondolom.Ezért nem szabad alábecsülni ezt a kormányt.
@Mariann19: bizony nem, főleg, ha kiszámolnád, mennyire gáláns a mi becses kormányunk a gyerehazafiatal program finanszírozásában.

fajlagosan biztosan világcsúcs lenne:)
@Mariann19:

" Jobb helyeken preventív intézkedéseket tesznek, ha negatív folyamatokat észlelnek.
Nálunk minden helyreállító hadművelet, ami persze nagyon költséges."

...ami azt illeti a mondat első felét értem, régen nem a legjobb hely Magyarország, hála ennek az orbándúlásnak.. a második felét azt nem értem, hol van itt helyreállítás? helyette a haverok kistaffirungozása folyik, ami - igazad is van - nagyon költséges, hiszen azt is mi fizetjük....kérdem még meddig?:((
@habakuk000: bocs, stimmel! Sepp és Trudl azt gondolja, amit normális ember, bárhol a világon.
ez nem normális, maaar... ööö truuuudl!

nem szeretném látni(dehonnem!!) amikor elszakad a cérna! nem sok kell már!
Fazekas miniszter "urat" ti is osztjék keményen: index.hu/video/2016/01/05/birka_folyt/
De a nagy földosztásos játékban csak azok maradtak hoppon, akik évek óta a földből éltek, de a haveroknak kellett a támogatás. Hogy rohadna meg az összes!
@Imola Helyesi: te Imolka, ez nagyon szexista megjegyzés volt. Nem vagy te Vakkomondor?
nol.hu/belfold/cetliket-tettek-ki-a-bukkben-a-szazmillios-tablak-helyett-1583007

ez csk 800 valahány millába került

de az a turista. aki eltéved a gps korában, nyugodtan fagyjon meg
@evasanyoca:

"helyette a haverok kistaffirungozása folyik"

'Helyesen ez úgy hangzik:a magyar burzsoázia 'újrateremtése:(

www.youtube.com/watch?v=6JPwOkiUH30
Hát te is fiam? Brutus. Pont azok támadják hátba a Gecit, akikkel eddig jóban volt. A PiS nem a magyar utat követi.
index.hu/kulfold/2016/01/05/a_lengyelek_nem_a_magyar_utat_valasztjak_a_menekultkvotaknal/
@Imola Helyesi: egyébként a tetves, rohadt kurva anyádat!!!! egy utolsó szarházi agyatlan féreg vagy!!! egy csúnya nőt meg szabad erőszakolni???
@gazoló: de nekünk még eből is az alja jutott....egy "gázszerelő főnemes" pl....az egész banda meg a vezér
@evasanyoca: a vége lemaradt:
nem burzsoázia, hanem símán gengszterek.....egy maffiaállam létrehozása zajlik.
@parti_giano: lehet, csak perverz és magából indul ki

nagy az isten állatkertje
@Imola Helyesi: ne dumálj mellé te baszatlan picsa!

"Te a csúf német nők lehet, hogy örülnek ennek? "

gerinctelen hazudozó, okádék vagy!
@habakuk000:
"Fajlagosan biztosan világcsúcs lenne."
Most néztem meg, letelepedési és lakhatási támogatást nyújt a hazatérőknek, és biztosítja a repülő jegyet.
Remélem, nem retúrt.
A lakhatásra 100.000.- Ft-ot ad,/fő, de azt gondolja majd a netán tétovázó hazatérő, hogy ezt kenjék a hajukra.
Egy kérdés azért felmerül az ügyben.
Vajon mit szól ehhez az itthon maradt munkavállaló?
@habakuk000:

Egy lelkes túristacsapat,főállásban alkalmazva az egészet töredékéért újrafestette volna:!!szakszerűen!!

A táblákat,rá lehetett volna bízni,egy asztalosüzemre,hogy keményfából,tökösen legyártsa. közmunkásokkal pedig a helyére illeszthették volna,ahelyett,hogy hónapszámra,természetvédett patakpartokon irtják a nádat és a védett mocsári nőszirmot,boglárkát,gólyahírt,vizimentát napszámba,mert értelmes munkát nem adnak Nekik:)
...............

www.google.hu/search?q=mocs%C3%A1ri+n%C5%91szirom&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjv7PjYjpPKAhXHCSwKHd6LDxUQ_AUIBygB&biw=1366&bih=631
@Imola Helyesi: akkor figyejjé!

kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!kurva anyádat helyesi imola!!!

ja és kapjon el egy csapat kiéhezett "férfi"! gondolom örülnél neki! mert addig csak bottal piszkáltak!
@Mariann19: a reklám kts-et nem turkásztad ki? az emelné a fényességet

nincs itthon maradt munkavállaló.

elfogyott, nix, nincs, óriási baj lesz, főleg, ha a romániaiak tényleg vissza- vagy odébbállnak
@evasanyoca:
Azt szerettem volna mondani, hogy amikor kedvezőtlen folyamatokat észlel a kormány, azokat azonnal meg kell szüntetni, és nem évek múlva rájönni, hogy kéne valamit csinálni.
Különösen akkor, amikor a drámák kialakulását a kormány hozta létre.
@Imola Helyesi: kérjél bocsánatot, te érzéketlen tuskó, minden nőtől!!

szégyen vagy! a magyar emberek nem ilyen defektesek, mint te! most ki villant a fogad fehérje, te fehérje!
@habakuk000:
"A reklám költséget nem turkásztad ki?"
Nem szolgáltak ilyen számokkal.
Viszont a monstre projektre 100 milliót szántak dobbantónak, és 50 főre számítanak. /?/
És ha ezt Czomba mondja, az de facto.
Ezt a hülyeséget nem kell komolyan venni, haza csak akkor jönnek, ha baj van a családban, és rövid távra, ha lyukas a fog, vagy jön a szilveszter.
@taga20: tudod, sokfélék az emberek, a hálószobákban sok érdekesség derül ki, amire esetleg álmodni sem gondolnál

Lehet, Imolka ábrándozott és fel sem tűnt neki, mit is írt a tudatalattija

(mellesleg a másikon te is hasonló gyógymódot ajánlgattál)
@Imola Helyesi: te féleszű, szerencsétlen. te nem jártál a magyar határon túl, a gőzfelhő az illatos mexicoi dohány füstje.
rajtad kívül még nem fordult elő, hogy nőt ilyen szavakkal illessek!

de megismétlem, egy okádék vagy, a női nem szégyene(már ha nő vagy), aki szerint a csúnya nők még örülnek is, ha molesztálják őket!

ez csak a sötét és rút "lelkedet" mutatja!!!
@Imola Helyesi: "Mivelhogy a migráncsok még csúnyábbak."

Még nálad is? :)
@Mariann19: ma van a Hebdo évfordulója
@habakuk000: mé? én csak jót akartam neki:))
@evasanyoca:
"Nem burzsoázia, hanem símán gengszterek."
Éva!
Légy erős, most már nyíltan a burzsoázia kialakításáról beszélnek, nem a felső középosztályról, amelyen tegnap meglepődtem egy politikai fórum hallgatásakor.
Ez egy új figura?
@taga20: van, aki szereti, ha lepisilik, van, aki szereti, ha kemények vele, ettől még lehetnek rendes szép nemzeti méhmagyar nők

magánügy
@Mariann19: nem új, csak számológépet is hozott a Jézuska, s rájöttek, hogy csak két három burzsoára fussa a juniós suska
@Imola Helyesi: most már világos, hogy FÉRFI vagy! egy beteg állat fideszes!
@Imola Helyesi: egészséges nő ilyet nem ír le!!!
@Imola Helyesi: Mivel ide evett a fene, tényleg egyre büdösebb van.:)
@nincs_itt: Harmincötre emelkedett a sértettek száma Kölnben, ahol szilveszter éjjelén, a város pályaudvarán arab férfiak tömege követett el szexuális erőszakot arra sétáló fiatal nők ellen - tudósít az Express.de.

www.express.de/koeln/koeln-sexuelle-uebergriffe--opfer-erzaehlt-vom-horror-am-hauptbahnhof-23252186
@Imola Helyesi: látom a fantáziád az is olyan, mint a kedvenc pártod!

ne reménykedj, kicsi fijú!
@Imola Helyesi: A zsebdúcse téged nem tanított meg valamelyik kampánygyűlésen, hogy elsőként embernek kéne lenned, és utána bármi másnak?
Vagy lehet téged is vertek otthon, mint orsósvikit és depis lettél? :)
@Gábris szomszéd: csak szólok, hogy közel 100! de maiziere közölte, hogy nincs bocsánat! maas pedig azt, hogy "keményen megtoroljuk"!
@Imola Helyesi: szerintem is te egy vakkomondoros fideszes faszi vagy, tisztán láccik!

te nem tiszteled a nőket! csak tárgynak tekinted őket!
rohatt strici!!!
@Mariann19: nos, akkor ideje van egy forradalmi tömeg megmozdulásának, nemde?
@Mariann19: így, per pacek: "burzsoázia"???
@Imola Helyesi: agyatlan, aki nemzetiség alapján karakterizál az bizony rasszista. nem mered vállalni? csak sunnyogsz, mint némethszilárd a könyvesboltban.
@parti_giano: mit keres németszilárd könxvesboltban? rezsit vagy terroristát?
Mindenki nyugodjon le a pics@ba, a forintok elgurultak, jön az ónos eső, és a MÁV vezérek juszt is megkapják a remunerációt.
@Imola Helyesi: te figyejjé má' faszikám, arról mit gondolsz, hogy az egyik fideszes elbaxott 113 milliót??? csak kérdezem, mer' rohattul próbálsz terelni!

akkor neked is: 113 millió forint "elvesztése"(bisztosan kiesett a zsebéből és nem vette észre) az minimálbéren számolva 84 évi nettó fizetés!

erről hazuggy valamit, kicsi fideszes fijú!
@nincs_itt: de maiziere közölte, hogy nincs bocsánat! maas pedig azt, hogy "keményen megtoroljuk"!

Legyen igazad, bár vannak sajnos kétségeim. :(

www.bild.de/regional/koeln/diebstahl/verdaechtige-lachen-polizei-aus-44017054.bild.html
@Imola Helyesi: olyan is van, ahol a nők is szépek és kereskedni is tudnak, pl az örmények

amúgy nem csak keletnémet úszónők laknak Németországban barna egyenszandálban, frissíts szerintem:)
@Imola Helyesi: Ha úgy kezdesz el beszélni a női nemről, ahogy itt most megtetted, miért csodálkozol ha ugyanolyannak látnak, mint akik Kölnben vagy Hamburgban erőszakoskodtak?
@Imola Helyesi: ne terejj te szemét tróger!
kérjél bocsánatot a nőktől, egyenként mindegyiktől!

utána szövegelj itt, te érzéketlen tahó!

ma megmutattad, hogy mi az igazi szellemiséged!
@Imola Helyesi: ostoba, ez nem nemzetiség függő. kliséket puffogtatsz értelmetlen perszóna.
@habakuk000:
"Ma van a hebdo évfordulója."
Remélem, a franciák "éreztetve" és méltósággal tartják meg visszaemlékezésüket.
Valóban már csak egy-két burzsoát lehet kistafírozni, mert a tőke nagy része elosztásra került a nagy halaknál, a maradékot sem szabad hagyni ebek harmincadjára.
@Imola Helyesi: Ahhoz egyáltalán nem kell párttagnak lenned, hogy vitya seggét nyalogasd. De most nem is erről van szó, hanem arról, hogy minimálisan sem hoztad az emberi szintet, amikor eleresztetted undorító beszólásaidat a német nőkről. Most meg engem és mindenkit kezdesz kioktatni "véres büdösszájúságból", amikor te valósítottad meg azt igazán.
Ja és nagyon el vagy tévedve ha azt hiszed, hogy én szavazatszerzés miatt vagyok itt. :)
@Imola Helyesi: te agresszív egysejtű! támacc mindenkit, neked csak annyi, hogy a nőket molesztálják, hogy élvezel! remélem a pokol tűzén égsz el! próbálj meg, nem ilyen érzéketlen tuskónak lenni!
te nem is magyarországról kommentelsz, te hazátlan!
@Imola Helyesi:

Mivan, mivan, megártott a lőre? Nem szoktál te ilyem mocskos szájat villantani.:D
@taga20:

Ne piszkáld már a szellemiségét, mert Stefike kiszeret belőle.:D
@nincs_itt:
"Így, per pacek: burzsoázia?"
Baloldali újságíró szerkesztők lazán így fogalmaztak. Olyan érzésem volt, hogy ez már benne van a köztudatban, csak még nem ért el hozzám.
Vita is volt arról, hogy mi a burzsoázia orbáni kialakításának az oka.
Azzal magyarázták, hogy a rendszerváltás óta nálunk nem alakult ki olyan tőkeerős vállalkozó csoport, amely fajsúlyos gazdasági szerepet vállalhatna.
Hosszú lenne a taglalás, engem mégis megdöbbentett, még szokni kell ezt a fogalmat, de baromira nem tetszik.
@látjátok feleim szümtükkel: hagyá! nem hagyhatom szó nélkül, hogy ez a szemét strici így beszél a német nőkről, és ezen keresztül az összes nőről!
szerintem ki kéne közösíteni, eszt a tuskót!

:)
@Imola Helyesi:

Etévettél, birka a másikon béget, ott gyakorolhatod a bírkaságot türelemmel.
@Imola Helyesi: te mocskos gané! idézlek:"ők ilyenkor meg magukhoz nyúlnak valószínűleg"

nincsenek szavak, még a magyar káromkodási "kincsben" sem arra, ami kifejezné, hogy mi is vagy te valójában!
@taga20: neked is idézem, ezt a férget: "ők ilyenkor meg magukhoz nyúlnak valószínűleg" ért ezt úgy, ha molesztálják őket!

nem kiközösíteni kellene, hanem agyonverni!
@taga20:

"Na , te hülye, megint mész a ketrecbe, átkozódó primitív , seggbuta , önelégült ökör"

Ezt nyugodtan vedd dicséretnek barátom,ekkora kretént ritkán,bár egyre többet látni e "honban:))

Gyere megvígasztallak:))

...........

Csak a 'magyari lányokat figyeljed:))
@Mariann19: hát nem tudom... szerintem a burzsoázia már a gengszter váltás előtt kialakult. ahogy emlékezni merek.

ezek a zsúrfijjúg, meg azoknak a kitartottjai, rokonai, és egyéb "szolgáltatásokat" nyújtói.

lásd még, a teljes fidesz "vezérkar" pártállami múltját...
@Imola Helyesi: ne tereljél! szép fijú! megint kibuggyant a szar a "szádon", idézem: "ők ilyenkor meg magukhoz nyúlnak valószínűleg"

szar alak vagy, férfinak különösen...
@Imola Helyesi: Épp azon töprengek, hogy te belülről vagy kívülről vagy csúnyább? :)
@Mariann19: Szia drága!

Ha Móricz feltámadna,azonnal megírná a Rokonok 'kettőt:(
Agyzsib'basz'tó ez a mai tempó itt a gyíkon:(
@nincs_itt: Nem szabad ennek a hülyének még válaszolni sem! Abban leli örömét, hogy felpiszkál benneteket.
Javaslom, Tahótlanísd - akkor nem is látod mekkora barom.
@látjátok feleim szümtükkel: @taga20: Nektek is csak azt ajánlanám, hogy használjátok a Tahótlanítok linket a kommentje alatt. Akkor többet nem látjátok!
@nincs_itt:
Persze, hogy már kialakult.
Nem is tudom, miért döbbentem meg ezen. Valószínű, hogy az újszerű szóhasználat hozott ki a sodromból.
@Imola Helyesi: menekülsz te gyáva nyúl? persze amikor a nőket kell sértegetni, ako bátor vagy, te gyáva nyúl!

az ilyenek miatt történt trianon, az ilyen sunyi stricik miatt, mint te!
@gazoló: ismerem, kösz, de ne zökkencs ki haver!:)))
@Imola Helyesi:
Jöttem, te meg húzzál a picsándli blogodra firkálni - hülyegyerek!
@Andrass9: ha bele dugjuk a fejünket a homokba, az nem megoldás! az ilyen tahókat, mint ez ki kell közösíteni! nem mehetünk el mellette szó nélkül!
te is eszt csináld!
@gazoló:
Szia kedves gazoló!
"Agyzsibbasztó ez a mai tempó ma a gyíkon."
Úgy látom, Stefi a másikon és Imola is mintha központi ukázt kapott volna valami támadó jellegű stílusváltásra, ami nem emeli a renoméjukat.
Ennyire közönségesnek lenni, ez már maga csúfság.
Annyi jó van benne, hogy jól leégetik azt a vonalat, amelynek a képviselői.
Kac-kac
@taga20:

Már vért hány és okád:)..
Megsajnáltam a tahóját,szerintem neki sem jó:))
@evasanyoca:
" ideje van egy forradalmi tömeg megmozdulásának,"

..hol?...merre?...mikor?...

irjatok!...viszek magammal 100 embert.....!!!!
@gazoló: gondoltam játszok vele, visszanyal a fagyit:)))

erre ez a gonosz boli kirakja, pedig visszajött a régi szerelme:)))
Lemaradtam valamiről? Ez a szerencsétlen ostoba lélek egész nap itt bacta a rezet? Ennek a balfasznak ez a munkája? "Szervilis hülyénket add meg nekünk ma..." no de ez túlzás!
@Mariann19:

Nem vagyok finnyás fickó,de ez az 'akárkifiaborja,mindennek az alja!
..........
Tegnap 'interpelláltam volna irányodba MÁV 'gazdálkodás ügyben,hogy néz ki 'egzaktul?
...........

A 'kézitlenség már szinte fáj,kigyógyultam,alig várom!
'Talizunk itt,megbeszéljük ha itt lesz:)
@Mariann19:
Valami gfg szerű, beteg lelkű szervilis kretén kissé eltévedt. Majd helyreteszem, de én napközben "szorgosan dolgozó kisember" vagyok, nem pártseggnyalonc, aki itt éli az életét.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, próbáltam belenyomni a fejét a saját szarába, erre lehúzod a klotyón.:))

van neked szíved?:)))
@gazoló: mé nem nézel négysáncversenyt? az legalább érdekes!:)))
@Andrass9: ijjen blogod van és eddig nem szótál!???!!

egyem a májadat, nagy szemű babbal és chinatit innék rá!

csak fojtassa!!! a hízott libamájas eset, a sztékkel!...
@taga20: az valami alternatív sakk? 4 sánc?
@taga20:
Tisztelvén a női nemet, nem vonok párhuzamot... Érted... Puszilgasd ezeket a kreténeket te! Sörtelen...
@taga20:

'Sárdagasztást..Abból van itt elég:)
Valami csinos fehérnépet posztolhatnál inkább,nem baj ha biciklivel és főleg nem ha cicával?:)
@Mariann19: szóhasználat? a baloldalon mindég is a "burzsoá" kifejezést használták... csak a nemzetthy oldalra alkalmazva lehet fura... mit is lehetne mondani helyette....
áááá! megvan!!!

kis stílű markecoló! => fidesz
@gazoló: két perverzijó eccerre???
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

'Asztem belefagytál a 'mosoniba,már éleztem a jégcsákányom:)
@taga20: a tisztelt thőgynek milye a 40-es?
@öregmatróz: hát te nem érzed úgy, hogy megbolondulsz? azt mondják, hogy építik ki az uj burzsoáziát. hát én megbolndulok, esküszöm, akkor minden felkelés és forradalom eddig hiába volt? még a végén kiderül, hogy mi éltünk szabadon? hát végem van......kifelé ebből az országból, de minél hamarabb!!
@nincs_itt: nem! az olyan, mint a szervác, ponngrác, bonifác, csak még valaki bejelentkezett ausztriából:))

de ne csüggegy, jön a tavasz! eszt én mondom bugajózsi:))

www.napiszar.hu/showPost/Tavasztunder
@nincs_itt: gondolom a bimbó átmérője:)))
Elgurult és el fog gurulni még sokkal több is....

NA ÉS....

KÖZÖTÖK?
@öregmatróz: melyik, az a kis piros a vérnyomásra? szóljál, segítek keresni.
@öregmatróz: há' nem is azé kérdeztük, csak azért bátorkodtunk, hogy nagytiszteletű, méltóságos miniszter úristen úrnak is feltűnt, vagy csak a mi szemünk... kopog??!!
@gazoló:
Bazz... Vodkával! Jég nem kell, mélyhűtőből üveg kivesz...
@evasanyoca: mivel már nehezen járok, maradok. ez ami itt történik és még fog, azt már józan ész nehezen fogja fel...

innentől csak 1 marad: röhögjünk....

vagy tucc jobbat? :)
@taga20: na akkó megnyugottam!!

ugye, hogy a zimollát is szereted?? tavasztündér??!! imolla közelről, és a zál arcz alatt meg férfi!
@parti_giano:
má szedek sárgát meg fehéret.....

ezek miatt nem fogok többet szedni.....

inkább valami arzéntartalmút tömnék beléjük....
@parti_giano: segítenék keresni a törpének de azt nem köszönné meg....
@nincs_itt: @Boli – Ch.T. is, meg hát!: @taga20:

Kösz,'fijjuk'minnyá más a féling,csak a bringa hiányzik,de az nagyon:)
@taga20:
Hűű az annya....

szép gömbölyüek....te eszergáltad..?

jó a másolópadod...:)))
@nincs_itt:
Őszintén mondom, nincs is most. 2 féle whisky, 1 pálinka, 3 féle vörösbor, 2 féle rosé, 2 féle fehérbor, de vodka az nincs. Nem is hiányzik, egy pohár ásványvíz néha bőven jó. A pálesz überbrutál, abból gyüszünyi csak a járható.
Szóval jó az ásványvíz!:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Az a kép hibás,mert nem látszik a farka:)

...........

"Szobabicaj..."indoor,forró 'iceteával:)
@gazoló: te óvassá má' ojságot! fetanáták a robbantós motrot, meg a liftot, meg a mozogós lépcsőt!

mutter, mikó lesz félcipőm?
amikor fél lábad!
de akkor mit húzzak fel??
két vödör vizet, de durva gyorsan!
@gazoló: " bringa hiányzik,de az nagyon:)"

sexyandhot.blog.hu/2014/08/03/szexy_bringas_csajok

na, hogy ne hiányozzon....:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: oszt' mikor akarod a kollekcijót házhoz hozni??
@öregmatróz: én se szaladgálok már hulahopp karikával a derekamon....kkkk.. de meg is érdemli ez a "nagyonmélymagyarszittyahuncsabakirályfiárpádapánknépe", hogy zsellérségbe süllyedjen vissza, és az ilyen vezértrollok mondják meg neki mikor alhat, mikor ehet, és mikor csókolhatja meg az uraság csizmáját, majd jön a Semlyénnek a "just prime noctis" és megb...a a Jánosék szamarát, a fene essen az összes mocskos trógerba, de meg abba is, aki ezekre szavaz, meg védi, isteníti őket, ahelyett, hogy fogná a szívlapátot, oszt csak a fejét, hogy ne sántuljon.....Csepel vezesd a harcot, Váci ut felej neki! ..közeleg az idő, mikor megint ez lesz az aktuális nóta!
Ritkán járok már erre, mert a túl sokáig szabadjára engedett Helyesi Imolák, meg Arkangyalok zavarnak. Letiltottam ugyan őket, de az állandóan velük foglalkozó válaszaitokat is kerülgetni kell. Most is volt vagy 50-60. Egyszer érném meg, h válasz nélkül maradnak a trollkodók és toporzékolnak dühükben... Az lenne az igazi elégtétel.
Ne mondjátok, h azért válaszoltok, mert ez a vita. Nem ez nem az. Nem azért jönnek ide. Kizárólag a provokálás a céljuk. És sikerül is.
@taga20: @öregmatróz:

Hol nem jártok Ti:)
De legalább tudom mitől magas a vérnyomás ebben a korban:)
..
Azon gondolkodtam mi lenne,ha az itteni csajok is belekezdenének egy ilyen (kan)buliba esténként:)

Német 'fijukat posztolnának:)
@félázsiai nagymagyar: a te logikád szerint, horror filmet se kéne nézni:)))
@taga20: Én speciel nem nézek :-D, de azt azért nem mondom, h más se tegye. Csak a trollokat jó lenne egyszer nem etetni. Egyetlen poszton ki kéne egyszer próbálni, csak a hecc kedvéért :-)
@Andrass9:

Na ne rotsd már el a szórakozánunkat.:D
@félázsiai nagymagyar:
Ezek itt hótt mazopisták, én próbálok napközben rájuk nézni, de attól még élvezik...
@gazoló:
Fujj... Perverz állat! Inkább igyál!
@gazoló: Megsajnáltam a tahóját,szerintem neki sem jó:))

Nanemá! Nem vagy te a lágyszívű kántor.:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Veszem észre :-/ bár most eléggé felizgultak Imolácska provokátor nőimitátoron.
@félázsiai nagymagyar:

Egy tisztességes blogra kell a troll, legalább annyira, mint a fidesznek az ellenzék. Megmondta a bajuszos is.
@félázsiai nagymagyar: lehet, hogy az érdektelenségbe fulladna, vagy ami volt, a törzstagok egymásnak esnek:))
@félázsiai nagymagyar:
Pláne ez a taga gyerek az, aki guminőnek nézi a kis kedvencét.
@gazoló: nincs rá igény:)

pléboj van, plélány nincs. nem véletlen:))
@látjátok feleim szümtükkel: Ezt nem Geci mondta? A Parlament működik ellenzék nélkül is, csak úgy nem olyan élvezetes.

Ez nem igazán jó párhuzam, de mindegy. Legfeljebb továbbra is csak alkalomszerűen nézek be.
Jóvanna, élvezzétek csak a trollokat, semmi jó elrontója nem akarok lenni :-)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hát inkább 10 ebola, mint egy stefiparasztlány:)

az szerintem egy faszi, talán gecigéfodor.

annyira túl tolja, hogy fárasztó:)))
Becarás, kisnyomi és a "független igazságszolgáltatás"...

"...december 16-án a bíróság kérdésére - a nyomozati iratok részeként - elküldte a rendőrség a nyomozást megszüntető határozat tervezetét. Ez azért érdekes, mert nem csak hogy folyik még a nyomozás a belvárosi ingatlanok érték alatti eladása miatt, de az elküldése után két héttel még meg is hosszabbították a határidejét.

Hogyan lehet meg egy határozat a nyomozás lezárásáról, indoklással, két és fél hónappal a várható vége előtt?"

index.hu/index2/#bloghu/fedor/2016/01/05/elnezest_virag_elvtars_ez_az_itelet
@taga20:
A másik majom is... Egy alomból valók!
.
Egy vers éjszakára!
Várady Szabolcs: A Mehemed kontra tehenek ügy rövid ismertetése

Mehemed nevû török illetõ
a tehénfarokmegfogás terén
tájékozatlannak mutatkozott,
minek folytán felrúgta több tehén,
úgymint fehér, tarka és fekete.
Egy sem tagadta. Felrúgtad? Fel én!
Az ügyben felmentõ ítéletet
hozott a bíró, úgy ítélve meg:
erélyes tettre elégséges ok
a megfogásban részesült farok.
.

Egy vers a most ébredőknek!

Kiss Judit Ágnes: Anyám tyúkja (hazafias epigramma)

Büszke magyar tyúk, lásd, mint kéne becsülnöd a sorsod!
Hány társad kaparász a szemétdombon, s ha találhat
hitvány férget, rút kukacot vagy vézna gilisztát,
hálát kárál, aztán retteg, nem jön-e héja,
nem jön-e róka rabolni, de mégis tojja tojását.
Míg te szobában, bizton laksz, hisz a gazda szavával
elkushasztja a vérebeket, hogy senki ne bántson.
Búzamagon, kendermagon élsz, köles is jut,
ennyi sok áldást közt szégyen, hogy tojni te rest vagy!
.

Egy vers azoknak, akik lusták bármit kezdeni magukkal!

Kiss Judit Ágnes: Credo

Nem, Istenem, van, amit nem lehet
jóvátenni. Neked nem számít: élet
vagy halál, és nem törõdsz a fájdalommal.
Pár pillanatra el tudtad hitetni,
hogy érdekelnek a pitiáner
problémáim, de csak szórakozottan
hümmögsz választ hálálkodásaimra
és esedezéseimre.

Visszaélsz azzal, hogy egyetlen vagy,
hogyha elhagylak, nem marad senkim, míg
neked fel se tûnne, ha nem szólnék
többet hozzád, a másik
hétmilliárd között.
.
.
@félázsiai nagymagyar:

Bajuszos ezt most mondta decemberben, valahogy akként, hogy
kéne a fidesznek egy rendes ellenzék.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ízlelgetem a szót:(i'gazság'szolgáltatás???...

Nem tudom,ha majd felróják ennek a maffiának a társadalom ellen elkövetett vétkeit,melyik esik majd jobban latba,a lopások,lenyúlások vagy a társadalmi rend,alkotmány,igazságszolgáltatás ellen elkövetettek:(
@gazoló:
Egyszer fizetniük kell! Vagy így, vagy úgy...
@gazoló: Ezt láttad már? Ő is minden volt már csak akasztott ember nem. :)

www.atv.hu/videok/video-20160104-csintalan-sandor-eb
@Gábris szomszéd:
Undorító,egy szintén "mindensarkonálltammár figura,most próbál csendesen kifalcolni 'csipolla seggéből:(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Erre hajlandó lennék egy pezsit,most letétbe helyezni:)

kepkezelo.com/images/9ggggghcendlol5fpxvr.gif

Most amikor az olimpiába,Városligetbe,Rómaiba,Budai várba 'nyomulnának bele,nem tudom,miért kell még ezt a rombolást tűrni? (borítékolom a fele félbe fog maradni)
Facé kell megvárni a nyugdíjrendszer,e.ü,oktatás teljes lezúzását:)
Birkamagyar majd most is későn fog ébredni:(
Miért vagyunk ilyenek???
@dr. jenőke (jenőke):

Jó éjszakát 'bagoly testvér:)

Weöres Sándor: Majomország

Hej de messze majomország,
ott terem majomkenyér,
majomablak majomrácsán
majomnótát ráz a szél.

Majomtéren, majomréten
majomhősök küzdenek,
majomszanatóriumban
sírnak majombetegek.

Majomtanártól majomlány
majomábécét tanul,
gaz majom a majombörtönt
rúgja irgalmatlanul.

Megépül a majommalom,
lesz sok majommajonéz,
győzve győz a győzhetetlen
győzedelmes majomész.

Majompóznán majomkirály
majomnyelven szónokol,
egyiké majommennyország,
másiké majompokol.

Makákó, gorilla, csimpánz,
pávián, orángután,
mind majomújságot olvas
majomvacsora után.

Majomvacsoraemléktől
zúg a majomreterát,
majombakák menetelnek,
jobbra át és balra át.

Rémületes majomarcot
vágnak majomkatonák,
majomkézben majomfegyver,
a majmoké a világ.
@taga20: A kiközösítés legjobb eszköze, ha levegőnek nézed. Szerintem. Bár én még nem voltam kiközösítve :)
@nincs_itt: Köszönöm a biztató szavakat! Igyekszem ami kifér a csövön, viszont nem teszek fel reklámot, ezért nem kerül ki Index címlapra ... Bízom a szájhagyomány erejében.
@Andrass9:
Bakker... leesett... vmikor nyáron néztem vmi lekváros tésztát az oldalaidon.
Genyó egy blog vagyol azért, az ember mit sem sejtve elkezd olvasgatni, oszt azt veszi észre magát, hogy zabálhatnékja támad! :(
Fab-bal összeborulhattok, neki se tudom elfelejteni, amikor kiposztolta az esti sztrapacskáját, recepttel és fényképekkel!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ugye? Jobb, ha óvakodsz a receptes paliktól.
@evasanyoca: Jól mondod má' megint....:)

kkkkkkkkkkkkkkkkk
@öregmatróz: miért, te el tudnád képzelni, hogy az unokád Mészárosnál legyen zsellér?.....hát nem látják az emberek, mivé lettünk?
@jaegtoer: jól mondod, az urológusa is állandóan recepttel tömi.
@Gábris szomszéd: Gábor, én olyan elvakultan rühellem Orbánt, hogy az sem érdekel, ha a Rákóczi uton fejére áll, és úgy integet:))
@evasanyoca: Na akkor ez lehet, jobban fog "tetszeni". :)

Búcsú Orbán Viktortól

A szívem állt meg ijedtemben! Azt írja az újság, hogy szemünk fénye, reménységünk és támaszunk a bajban, védelmezőnk a migráncsok áradatában elmegy.
Sajnos nem örökre, pedig jobb lenne. Neki, természetesen, mert én csak az ő boldogságát tartom a szemem előtt. Éjjel-nappal.

Azt írja az újság, hogy Lengyelországba látogat holnap. Kicsit stikában és magánügyben. Vagy ha nem is magánügyben, de feltétlenül magánlátogatásra megy ő. A lengyel Kormányt látogatja meg. Amennyiben nem a tisztázatlan eredetű kürtőskalácsból óhajt kóstolót vinni, vagy a házilag főzött – a pálinkaharc elbukása előtti – házi párlattal óhajt dicsekedni és még nem is az őshonos magyar akácmézzel hencegne, akkor tanácsot fog adni. A lengyeleknek. Orbán.
Merthogy ott, Lengyelországban zűr van. Az új kormány roppantul szeretné mindazt a szépet és jót megcselekedni az országgal, amit Orbán Viktor volt szíves velünk megtenni.

Csak ameddig mi tapsikolva örültünk az alkotmány eltörlésének, az alaptörvény legyártásának, a sajtószabadság részleges felszámolásának, a bíróságok – szerencsére eléggé sikertelen – háziasításának, az alapjogok felszámolásának, a közmédia propaganda-gépezetté silányításának, addig a lengyel emberek nem ilyen béketűrőek.
Ők valahogy ragaszkodnak az alkotmányos jogaikhoz és a szabadságukhoz. Eleget szenvedtek érte. Igaz, hogy mi is, de az most mindegy.

Tehát megy a mi géniuszunk és gondolom elmondja, hogy is kell ezt csinálni ügyesen. Úgy, hogy a sok barom még kezet is csókoljon rohadtnagy örömében azért, amiért máshol egy lapáttal zavarnák el a próbálkozó kormányt. Vagy sok lapáttal.

Hiába, mindig is tehetséges népség voltunk mi, magyarok, de közülünk is kiemelkedik Orbán Viktor, mint egy lángoszlopba zuhant csipkebokor, vagy mi a bánat. Ezt a zsenialitást lesnék el a jóbarátok, akikkel együt isszuk meg a borukat.

Én meg szinte biztos vagyok abban, hogy hiába a tuti recept, ott nem fog működni. A lengyelek csak nem olyan barmok, mint mi vagyunk. Ha meg igen, akkor úgy kell nekik. Üdv a klubban, barátaink!

Majd járunk egymáshoz kisegíteni a Békemenetbe.

Azért, ha úgy alakulna és nagyon megszeretnétek a mi Viktorunkat, tartsátok meg. Fájó szívvel, de lemondanék én róla azért, hogy nektek jó legyen és ne vágyakozzatok hiába. Adnék hozzá ajándékba kicsi lázárokat, rogánokat, matolcsykat, kerényiket, szijjártókat. Nekünk itt marad belőlük elég. Több, mint elég.

kolozsvaros.com/2016/01/05/bucsu-orban-viktortol/
OFF

Az agyhalál fokozódik überálleszben. :(

"Ezek után érthetően háborít fel sokakat az, hogy egy ilyen eset után a polgármester a nőknek tesz javaslatokat, hogy mit kellene máshogy csinálni, főleg ha olyan abszurd dolgokkal jön, mint a kartávolság. Ez egyébként (#einarmlänge) a német Twitter egyik legnépszerűbb témája most, olyan posztokkal, mint:
("Akkor legyen külön női busz is, különben nem tudom betartani a kartávolságot.")
("Elég rövid karom van, ez probléma lehet?")
És ha már kartávolság, volt, akinek ez is eszébe jutott:
("Régi szép hagyomány: nők kartávolságot tartanak idegenektől.")

444.hu/2016/01/06/akkor-legyen-kulon-busz-is-noknek-fokozodik-a-felhaborodas-kolnben

ON
közben azért zajlanak az események a háttérben:

Kiszáll Demján, újabb állami pénzek kerülnek a Gránit Bankba
2016. január 5. 20:00

Összesen mintegy 3,1 milliárdos, vagyis 60%-os tőkeemelést hajtott végre 2015 végén az állam és a Pannónia Nyugdíjpénztár a Gránit Bankban. Előbbi újabb költségvetési pénzek juttatását jelenti a bank számára, utóbbi érdekében pedig még, úgy tűnik, külön jogszabály-módosításra is képes volt decemberben a kormány. Eközben Demján Sándort Hegedüs Éva vezérigazgató váltja a tulajdonosi körben.

www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/kiszall_demjan_ujabb_allami_penzek_kerulnek_a_granit_bankba.3.224929.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@evasanyoca: na azt elképzelni se tudom de reménykedem /mint itt sokan/ hogy ez az ámokfutás 1 x véget ér.

Tudod - a reményhal......kkkkkkkkkkkkkkkk
@Gábris szomszéd: "de Viktor nevetett, hogy eljöhet az idő, amikor rászorul az ingyenkosztra, akkor majd él vele."

Minél hamarabb, annál jobb....

és most nincs szmájli..!!!!!
@evasanyoca:

amit Gábrisnak feleltél: +1
Andrassew Iván

Lassan már

Lassan már húsz évvel élem túl Jézust,
de senkisem követ,
tanítványomul szegődők nincsenek,
nem mondtam olyat, amit jegyezni érdemes,
csodáimon én is csak nevetek:
hókuszpókusz mind, vagy túlfűtött, szertelen
vidéki mutatvány. A hülye is látja, hogy csalok.
Sarumat se lopta el senki,
hogy széfben őrizze jobb időkre,
amikor nevem zászlótűz lesz,
hitben révedők szerelme.
De hát kinek is kell egy büdös, kínai lábbeli,
amit itt vettem a sarkon Jingtől,
akit senkise szeret, mert idegen,
és csak én beszélek vele, mert kedvelem,
hogy olyan jóféle kis buta ember,
nagyra nőtt gyerekem? Olcsón adta,
mint mindent, amit tőle kérek,
tudja, hogy fösvény vagyok, magamat se szeretem.
Talán akkor hibáztam, amikor nem merész olaszt vettem,
vagy útálló németet. Az is lehet, hogy ezek a szegények,
akik hívemül jönnének, ha hívnám őket,
azt hiszik: aki olcsóban jár, olcsó annak a lelke is.
@Gábris szomszéd: Utólag a "cicá"-hoz.

Nekem az az érzésem, hogy ez 1 reklám. Nehezen hihető, hogy orbán csak úgy kiszáll az autóból és bemegy ebédelni.
Talán az Országházban átálltak a só nélküli kórházi ebédekre????

Nem hinném. Viszont abban van valami, hogy aki hisz, az nem tud semmit...:))
@Eszter jött:
megható vers. jó az utolsó gondolat is.
csak nagyon nehéz úgy követőket találni, ha valaki magát nem szereti... mert bár sokszor ez valós helyzet, de nagyon megterhelő folyton úgy adni,(és ő sokat adott, vagy erre hí'tt fel) hogy közben nincs miből táplálkozni belülről, hogy nincs önönmagával valaki rendben... szerintem ez vitte őt is el. nagyra tartottam. RIP
Grat 'Katinkának,hogy bátran szemeközé baszta 'mindensarkonálltammártomiéknak amit megérdemeltek!
Más sportágakban is jó lennne ilyen emberekkel találkozni!
Azt képzelik a sikersportágak fejőstehenek,jó a sikereik fényében tetszelegve,'fénykedni,szavazatot gyűjteni,amikor áldozni kellene rá akkor meg megy a lé a Mezőkövesd 'baszdelőrébe meg a 'csútierőlködésbe:((

coub.com/view/a6hy9
@gazoló:
tényleg bátor tett volt!!
de Orbánisztán világában ilyen bátor tett nem maradhat megtorlatlanul, mert minden, a rendszerrel szembeni fellépés személyesen orbán megsértése (és a fasizmusban semmi sem lehet azon kívül, vagy nem létezik), ezért semmi kétség, hogy nagyon durván meg fogják ezt katinkán torolni. Gyárfásnak ezt tudnia kell, hogy a vb sikeres megrendezése Párállami ügy, a Vezérnek tündökölnie kell, ezt a szégyenfoltot kötelező lesz neki letörölni, különben megy a Hende-lecsóba
@Eszter jött: Bírom a habitusodat, hogy ilyeneket kimazsolázol....

+1
@CsekklisztNo.10Reloaded: ...elment Iván....?!

....most tudtam meg.....

....sajnálom....:((((

...elszorult a torkom....
@öregmatróz:
a szívbajt hozod rám, de igen, lassan egy éve
2 krisztusi kort ért meg
Valami fura ezen a képen nekem:

4cdn.hu/kraken/image/upload/s--rJYBuck5--/6oEBCTwTV7UJ1HUqus.jpeg

Mindenki döntse el mi, nem fogok állást foglalni...
@öregmatróz: az ÉS-be szokott írni és nagyon szerettem a stylusát.....
@CsekklisztNo.10Reloaded: természetesen nem magamnak hanem Neked írtam.....
@CsekklisztNo.10Reloaded: mielőtt kilukad az oldalam, áruld már el, mit látsz?

3 x kinyitottam de nem tűnt fel semmi...

..amit tett az nagyon karakán...

én is sportoltam, nekem is voltak ilyen eseteim...

igaz, én sem értem el vele semmit....:((((
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Ő már nem az a szint akin a 'kisgeci bosszút tud állni:))
Nyilván habzik majd a pofája és kétszer annyi lítium kell majd,mint normál esetben,de ezenkívül nem tudok olyan személyes bosszút elképzelni amivel sikert érhet(nek) el és amivel a saját megalomán olimpiai álmai(k) sem szenvednek csorbát:)
@habakuk000: A kölni eset kapcsán még az ottaniak is adósak pár adattal: migránsok száma, összes erőszakok száma, ilyesmi

endresy.blogspot.co.uk/2016/01/szilveszteri-eroszak-etika-aranyok.html
@gazoló:
"Ő már nem az a szint akin a 'kisgeci bosszút tud állni:))"
ez jó poén volt :-)
ebben az országban csak egy kutya baszik!!
a legrégebbi harcostársa is pillanatok alatt lett "from hero to zero", örülhet, hogy nem történt szánkóbalesete...
itt a kérés már csak az, hogy milyen kárenyhítés mellett tüntessék el a csajt a Vb előtt. Idei riói olimpia egyébként is felejtős, betudták már, a budapesti nevezésre meg ő már "senior"
@GeoCracker:
azért ez egy olyan történés, amivel abszolút foglalkozni kell. egyrészt mert vállalhatatlan, másrészt mert el akarta a média hallgatni, harmadrészt mert pont azokat a félelmeket erősíti meg v támasztja alá, hogy a bevándorlók egy olyan, az eu normáktól idegen és azzal összeegyeztethetetlen vallási (a muszlimok nőkhöz való viszonyulása) "normákat" hoznak, ami miatt nem lehet majd a velük való együttélés, mert az a "kultúra" erőszakos, stb. az arányok nyilván más kérdés, de ezek olyan alapkérdések, amiket ki kell beszélni és helyére kell tenni, különben robbanni fog. Egyébként azon egyedeknek, akik képtelenek egy adott közösség értékrendje szerint élni, azoknak nincs ott helyük, kérdés, hogy ez a befogadási-értékválasztó folyamat milyen keretek között fog lezajlani
@CsekklisztNo.10Reloaded: Természtesen foglalkozni kell vele. De a helyén értelmezve.
A sajtóetikai vétséget annak, a nemi erőszakot meg annak.
Sehol nem mentettem fel az erőszakolókat.

Ellenben szeretném büntetve látni azt a német osztályvezetőt is, amelyik saját háremként kezeli a munkahelyet.

Arra meg magyar becslés is van, hogy a kirivó esetektől eltekintve iszonyú nagy a látencia. Egyébként meg érdemes a youtoubon megnézni a videokat. Azért nem csak arabok, négerek dobáltak ott a tömeg közé petárdákat.
@öregmatróz:
átlós sarkokból húzott vonalak metszéspontja és az abból a pontból a kép felsző széle felé állított függőleges szakasz felénél található meg ...
@CsekklisztNo.10Reloaded: Megvan!!! Nincs rajta úszósapka!
@nincs_itt:
"Szerintem a burzsoázia már a gengszterváltás előtt kialakult."
A helyzet az, hogy a jelenlegi generációnál rossz felhangja van ennek a társadalmi csoportnak, mert mindíg az elnyomó osztályt testesítette meg a tanulmányainkban és a köztudatban is.
Gondolkoztam a dolgon, és azt mondom, hogy amennyiben a kapitalista gazdaságot követjük, és létrejönne az ideális nagytőkések csoportja, azt nem kell elutasítani.
Ugyanis a tőke mozgása jelenti a munkahelyeket, a profitból eredő bővített újratermelést stb. az a fejlődést és növekedést jelentené.
Nézd meg Demján Sándort, aki kiváló érzékkel és nem lopással építette ki a birodalmát.
Azonban a Fidesz kormánynál magának, a tőkének a szerzése már bűnügy kategória. Meggyőződésem, hogy ennek a tőkének a működtetése nem az ország gazdasági érdekeit fogja szolgálni, mert nem befektetni kívánja, hanem egy cél vezérli, a pénzek kumulálása a magánvagyon növelése érdekében.
Ez csak egy süket duma, hogy a hazai burzsoázia széles háta fogja vinni a gazdaságot.
@GeoCracker:
mind stimmst :-) én a német társadalmat egy erős, okos, nyitott, de ugyanakkor határozott értékrenddel és cselekvőkészséggel bíró közösségnek tartom. nem féltem őket, de akkor mutassák is meg, hogy nem kell őket félteni. és ez a "bennszülötteken" kívül annak az 1m ember miatt is fontos, aki keresi a helyét és nem akar azonosítva lenni szarháziakkal. ezért is fontos, hogy nagyon határozottan, de őszintén lépjen fel a német közösség a nők elleni agresszió ellen. null tolerancia ebben a kérdésben.
egyébként azért sem féltek a németeket, mert az egyik olyan ország, ahol a szcientológiát nem ismerik el vallásként, azaz nem lehet a vallás mögé bújva olyan szarságokat elkövetni, amely közösségellenes , v egyes emberek jogát sérti. ez egyetemes elv kéne, hogy legyen, a németek ebben a világ előtt járnak (franciák szorosan nyomukban), usa mélyen lemaradva
@gazoló:
Próbáltam utána nézni a MÁV adatainak, de 2013. zárt időszakot találtam, amely már elveszítette az aktualitását. Egyébként is több cég tartozik a MÁV égisze alá, nagyon macerás lett volna szintetizálni azokat. Így elnézést kérek.
Ne is mond a kézit. Nem elég, hogy mély csend és hullaszag honol ennél a sportágnál, de Mr. Rezignált is őrjöng, mert a mai spanyol foci meccseit csak a digi közvetíti.
A minap számoltuk, hogy a köztévé több pénzt kap, mint a teljes felsőoktatás, és mégsem telik a TV4 sportcsatornára annyi, hogy közvetítési jogot szerezzen a mérkőzésekre. A diginek meg van.Röhej.
Nem baj gazoló barátom. Jönnek azért szép napok, csak nehéz kivárni.
@Mariann19:

"Ez csak egy süket duma, hogy a hazai burzsoázia széles háta fogja vinni a gazdaságot."

Az hát! Egy vaskos középréteg vihetné a hátán, ugyanis az fogyaszt a legtöbbet.
@Myrath: szerintem egyelőre a kormány a középréteget fogyasztja. bár mindent megtesz értük a ksh segítségével.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Boli!
Te csak nyugodtan dolgozz napközben. Távollétedben
védelmi sáncokat húzunk, és elriasztjuk a delegált gonoszokat.
Te vagy az erősítés, ezért a kontroll kötelezettséged fennáll!
@CsekklisztNo.10Reloaded: a pelyhedző részeket a női mivolt tisztelete miatt, figyelmen kívül hagyám már csak a szemöldök miatt is ;), az a tri izé meg mifánterem, nem ismrerek én ilyen úri huncuttságokat, a lebegő pi-csáját nekije :D
@CsekklisztNo.10Reloaded: talán az a furcsa "árnyék", a szája fölött?
Akkor "ábrázoló" geometriából (ez megvan ?:-))) jeles.
Meg jofejségből.
@evasanyoca:

Nyanyók, nem lenne baj, ha végig olvasnád, nem az Orbán benne a lényeg.
@GeoCracker: "Egyébként meg érdemes a youtoubon megnézni a videokat. Azért nem csak arabok, négerek dobáltak ott a tömeg közé petárdákat."

Boldogok lennének a megalázott német nők, ha "csak" petárdákkal riogatják őket. :(
@punkfrog™:
Nem akarok álszent lenni, de az nagyon nem kéne oda.
@Mariann19:

Én is nézegettem a Mávval kapcsolatos dolgokat,de nem tudtam 'megvilágosodni,azért próbáltam segítséget kérni Tőled.Tudom,hogy a világon sok helyen állami segítséggel MŰKÖDIK,de azt is ,hogy sokáig Nálunk is keményen tolták bele a'zsét és nem tudom elképzelni,hogy csodát tettek vele a 'családimutyista vezérek amikből egyre több van:(

" köztévé több pénzt kap, mint a teljes felsőoktatás"

A napokban felkaptam a fejem egy beismerésre,hogy Rogán szerint a kormány 80 millárdot költött kormányzati kommunikációra(százegynéhánypasapartilakóház) de szerintem nyugodtan hozzá lehet adni a 'nyallermédia költéseit is.

Mr. Rezignált csak ne 'őrjöngjön,mert itt lesz Neki a komplett,Bl nyolcad,negyed stb.döntők a focieb,'withmagyarfalábúak+ és egy olimpia is ahol nézhet akár focit is,mi meg itt leszünk 'kézitlenül:(kivétel január:)

'Hacsaknem az Építők és az ETO leveri Európát!
Addig is marad nekünk a darts és a curling:)
@Myrath:
"Egy vaskos középréteg vihetné a hátán, ugyanis az fogyaszt a legtöbbet."
Ennek a kormánynak nincs koncepciója. Improvizál.
Emlékezz az előző ciklusban Orbán az erős középosztály kiépítését tűzte a zászlajára, Németországot állította példának.
Utána a felső tízezer volt a favorit, mert a középosztály nemhogy nőtt volna, hanem csúszott és csúszik lefelé.
Jelenleg a saját lopásainak fedezésére keres magyarázatot a burzsoázia hasznosságának a magyarázatával, azt bizonyítva, hogy ez lesz a magyar fejlődés kulcsa.
@gazoló:
Aha! Majd a foci fog széles és boldog vigyort varázsolni az orcánkra.
Amennyi pénzt kaptak már eddig, ahányszor látom őket és a teljesítményüket, mindíg eszembe jut, hogy nem nagyon hálálják meg az áldozatainkat.
Hiába! Ez a befektetés nem térült meg.
@CsekklisztNo.10Reloaded: a legálisan használható "edzéskönnyítőknek" is vannak mellékhatásai.
azok nélkül azonban lehetetlen.
comment.blog.hu/2016/01/06/vajon_miert_nem_fogott_kezet_kosa_lajos_karasz_roberttel?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2016_01_06&utm_campaign=index

kérdezik a fenti írásban.

Nos szerintem nem is akart, mert egy jól nevelt ember, ha elmegy a vendégségből, elköszön a vendéglátójától.
@Gábris szomszéd: Szerintem pontosan érted, hogy miről van szó.
Arról, amit korábban írtam.
Baromi jó volna tudni, hogy valóban hány migráns érintett, hány erőszak történt, és még véletlenül sem fordult-e elő, hogy a menekültek ellen kimenő helyi b-közép is beszállt a nők riogatásba a maga lábközépi petárdáival.

Mert a felfokozott adrenalin és tesztoszteronszint a balhézó helybelieket is elragadhatja. Főleg abban a tudatban, hogy megusszák, mert majd migráncsoznak egyet
@CsekklisztNo.10Reloaded: Az usa sok mindenben van lemaradva..... szerintem demokráciában is...
@GeoCracker: Szerintem a B középnél sokkal nagyobb veszélyt jelent a kölni polgármester asszony, aki az eset után a német nőknek ír elő magatartási szabályokat. :(

mandiner.hu/cikk/20160105_noknek_ir_elo_magatartasi_szabalyokat_koln_polgarmesternoje
@CsekklisztNo.10Reloaded: hát zoommal, kis segítségeddel, vonalzóval, körzővel, rátaláltam, de nem akartam elhinni.
aztán belegondolva az eredményeibe, megvilágosodtam....

...azé ha kiáll a mikrofon elé...hm...talán megborotválkozhatna....

más: nekem is akkó ment el a kedvem a sporttól mikor az edzőm kis pirulát akart ajánlani mielött a lőállásba állok....

amivel nem akarok megbántani senkit de ez a mai sport már nem az igazi..

bocsi a sok léért...:))
@GeoCracker: Hasznos kiegészítés.

A kölni hihetetlen események ellenére néma marad a feminista hálózat. Az ok egyszerű: nem megfelelőek az elkövetők.

mandiner.hu/cikk/20160105_birgit_kelle_amikor_kimarad_a_feminista_felhaborodas

Ja és az Ariel is csodákra képes. :)

videa.hu/videok/vicces/ariel-reklam-durva-jo-kemeny-j4mjittn9TD0Fsmt
@GeoCracker: Pro

"Nem menekültek, nem migránsok, nem bevándorlók vagytok. Az ilyen eseteknek köszönhetően azok lesztek, aminek láttatjátok magatokat és aminek látnak titeket: agyatlan ork horda.
Ne legyenek kétségeitek: eredeti hazáitokban nem barátságos rendőrök tessékeltek volna arrébb benneteket egy ilyen eset után, hanem a katonaság oszlatott volna sortűzzel. És csakis a ti hibátok, ha ez idővel Európában is így lesz."

mandiner.hu/cikk/20160105_sayfo_omar_a_kolni_dom_mellett_zavargo_araboknak

és kontra:

mandiner.hu/cikk/20160106_christopher_adam_vallasszabadsag_kisebbsegvedelem_es_az_esszeru_engedmenyek_valasz_schwezoff_davidnak_sayfo_omar_cikke_kapcsan
@GeoCracker: cirka 1000 észak-afrikai és/vagy arab kinézetű kizárólag férfiakból álló csoportról beszélnek.
eddig közel 100 sértett jelentkezett.

nincs mit szépíteni, szabadon mozoghatnak(ugyan miért?), megzavarhatják az ünneplőket, tettleg is, sőt!
majd a sok ájtatos média munkás, "elfelejti" megemlíteni a történteket(lásd német köztévé, azóta bocsánatot is kértek).

röviden: a feszültség csak növekszik, az ostoba, betegesen liberális kölni polg.mester asszony, meg marhaságokat beszél.
ezt a német kommentelők szépen le is reagálták...

nem megyek most bele, hogy miként kellett volna kezelni ezt a kérdést. de egy dolog biztos, ami most történik az csak olaj tűzre.
@gazoló:nem kisebbítve Katinka sportolói és most megismert emberi nagyságát, azért megjegyzem kissé utálatosan, hogy egy amerikai férjjel és berendezett amerikai élettel a háta mögött valszeg könnyebb ezeket a setét pondrókat elküldeni a jól megérdemelt büdös pics@ba, mintha a minden hónapban meg nem kapott fizetéséért izgulna Kovács 14.Sándor, felmondás előtt álló közalkalmazott.Katinka zseniális, igaz sosem a sültgalambot várta, sikereiért feláldozott mindent, a magya színekben hozta az aranyakat, úgy kellett volna vele bánni, hogy erre a beolvasására ne is kerüljön sor...dehát soha a büdös életben nem tudtuk megbecsülni nagyjainkat:(((
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Nekem teljesen mást mond a vers. Pont az ellenkezőjét annak, amit írsz.
Csak az fogalmaz meg hasonló gondolatokat, aki egyensúlyban van önmagával. Kíméletlen őszinteséggel teszi ezt és odadobja a a világ elé.
Időnként nem szeretni kell , hanem lecsupaszítani minden sallangtól önmagunkat.
Megmérni, mielőtt még megmérettetünk.
@öregmatróz: rákos volt, a kollegái még gyüjtést is szerveztek Neki, én is nagyon szerettem..R.I.P.
@CsekklisztNo.10Reloaded: ndk-s úszólányok, kontrabasszus és bajusz?
@GeoCracker:

Esélyünk sincs a tisztánlátásra. Mindent beborítanak a propagandagyár termékei.
@öregmatróz:
Igen, nem tudom ez hova vezet, de egyelőre ő a legjobb, magyar és büszkék vagyunk rá, maradjon ez igy !!!!
Annál jobb, minél több a lé:-))
@Eszter jött:
De érdekes!! Nekem meg pont nem, de hát ez a versekben a szép.
Vagy.... mindketten projektálunk es en nem vagyok pariban???
@nincs_itt:
Hááááááát..........
Maradjon ő a büszkeségünk, drukkolunk ennek és neki:-))
@CsekklisztNo.

"Nem akarok álszent lenni, de az nagyon nem kéne oda"

néha az az érzésem, hogy még így is manipulálnank bennünket.
nézd meg a mandineren a jobb oldali sávban a fotókat és már el sem kell olvasnod mi a vélemény, mert "sugallják"...
itt pedig a fotós szerintem szemétkedet és kihasználta a világítást amit látószögével is kombinált kicsit, hogy megadja azt a "férfias", kemény karaktert...
ma mindenhol ez van!
@CsekklisztNo.10Reloaded: arra gondolsz, hogy férfias és kis helyre bajsza van, elől kissé lapos, férfi órát hord?..de lehet, hogy rossz a szemem......kkkkkkkkk
@evasanyoca:

Arra pedig, aki ezt a fotot lőtte lehet, hogy melytartót kéne húzni, olyan nagyobb méretűt.:D
nem igazán követem az eseményeket mostanában, mert inkább filmeztem és "régi" kabarét hallgattam...

van valami morbid abban, ahogy a 2000-es rádiókabaré a napjainkról szól.

Hofi pedig még a keresztvizet is leszedi a konkrét események miatt a bagázsról... pedig hol volt az az év a mai történésekhez képest.

hallgassátok meg, ha nem hiszitek el:

offforever.blog.hu/2015/12/31/nem_hiszed_el_ez_volt_a_buek_2000_radiokabareban
@látjátok feleim szümtükkel: és lőn nagy igazságod, pompás a cikk, kortörténeti dokumentumnak sem utolsó, aki pedig eddig azt gondolta, hogy egy cigány származású nő csak lusta disznó lehet, az sokszor olvassa el és kezdjen szégyenkezni....szóval nagyon tetszett, tényleg nem Orbán a fontos......jól összeszedte a mondandóját, van benne ez is, "az" is....köszönöm, hogy nyomatékos voltál!!!
@öregmatróz:

Hehe öreg, ha mindenki borotválkozna mint te is, akkor nem fogyna a sok szörtelenítő csudaeszköz, meg krém. Márpedig ezt többségében nők veszik, olyanok akik sem piros, sem kék pirulákat nem kapkodtak soha. No. A fene essen abba a hülye génbe.:D
@evasanyoca:

Pedig azt akartam írni, hogy anyóka, oszt anyók lett.:D
különben roppant karakán szöveget nyomott Katinka és nem csodálom, hogy nem akarják "érteni"...

(a világítás katasztrófális, mint ez az alábbi videóból kiderül!)

érdemes meghallgatni:

nol.hu/video/hosszu-katinka-szettepte-a-12-millios-szerzodest-1583207
@látjátok feleim szümtükkel:jó az "nyanyók"-nak is...szétröhögtem a tüdőmet, ne csináld ezt, mert bent megyek ki....kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
.
Találtam egy fórumot. Tele van mindenféle bökverssel.
Például:

Parlamentben jártam
gonosz törpét láttam
meg akart sarcolni
le kellett falcolni.

.
@dr. jenőke (jenőke):

"Napóleon tüzérhadnagy nem termetre -- észben volt nagy.
Megtervezett mindent maga, és már el is dőlt a csata.
Elhitte, hogy a trón rá vár, s mit tesz a hit: ő a császár.
Mai trónhoz nem kell ágyú, elég, hogy az ellen bárgyú;
sokan vannak szorgos sárgák, tudásukat pénzre váltják.
A bölcs vezér csapdát állít: mindent kölcsön kér egy szálig,
majd törvényt hoz, benne annyi: hitelt tilos visszaadni.
Komcsi Kína jajong, fröcsög -- hehe, megszívta a köcsög!"
@guma: @evasanyoca:
Nagyon szeretném, ha mindez csak káprázat, rosszindulatú photoshop lenne es tényleg ez is már az adok-kapok része. Drukkolok
@evasanyoca:
.
Ott olvastam azt is amit most nálad.

Bizony, igazán jó fideszes katona az nem lehet
kinek éleslátását rontja közgazdasági ismeret.
Hinni kell a kancsal kontár tolvaj szavába,
ha nem állsz be a sorba , mehetsz a pi...ba.
@CsekklisztNo.10Reloaded: én biztos vagyok benne, hogy a szokásos karaktergyilkosság kezdődik Katinka ellen, csak most rossz emberrel kezdtek ki....kkkkkkkkkkkk
Hááát, most nézem a sajtótájékoztatót, több perces anyag, ez nem világosítás kérdése, Frida Kahlo-sodik.
De le a kalappal, amit csinál
@dr. jenőke (jenőke): van nekem is egy-két jópofa raktáram...kkkkkkkkk
@evasanyoca:
Senki sem lehet nagyobb, mint a Kisgömböc, ami mindent felfal. Azaz Katinka se
nyerhet, ez a NER lényege:-((
@CsekklisztNo.10Reloaded: Katinka fogja magát és kinn marad az Usaban, és kinyalhatják a s-t, ha megengedi....kkk
@CsekklisztNo.10Reloaded: no, én el tudnék képzelni egy Katinka-kaliberű hölgyet az ellenzék élére!!!
@dr. jenőke (jenőke): :))))))

helló!

felidézted nálam, hogy Vincenten Pásztorpörc válogatott remekműveket. :D

tudom ez a könnyedebb bökvers idézeted más kategória, már, már a csasztuska világába visz...
ja! és a himnuszt éneklő srác csapata Kanadában veretlen lett!

tiszteletükre, szóljon még egyszer:

offforever.blog.hu/2016/01/06/az_elromlott_hangositas_miatt_kanadaban_a_magyar_jeghokis_srac_horvath_laszlo_igy_enekelte_a_himnusz
@guma:

Lehet,hogy erre sokan azt mondják:

'vihar a biliben!

Pedig ezt kellene tenni minél több sikeres sportolónak,professzornak,művésznek,orvosnak,tanárnak,közéleti embernek!
Kiáltani,szembefordulni,vállalni a konfrontációt nem csak 'mozgáselemző szoftverért,hanem minden nyilvánvaló igazságtalanság,hazugsággal,lenyúlással,manipulációval,diktatórikus kísérlettel szemben!

Keveset hallani az elit szavát,annál többet a hűségért megjutalmazott,megkent,korrumpálódott gerinc nélküli szélkakasokét:(

Ne nyomulhassanak annyira a "névtelen senkik" a "balkörmű gazok":
@evasanyoca:
Ha lehet, akkor inkább Tétényi Éva v Kunhalmi Ágnes.
Nagy pofon lenne a geccnek, ha a Jó Oldal, a Női Princípium tudná legyőzni !!

Katinka: jobban járna, úgy látszik harcos alkat:-))
@guma: igazad van, a fotós szemétkedett mert nagyon telével fotózta ami mindent kihoz, de, Katinka is ismerhetné a sminket....

Eredményei előtt fejet hajtok de ez a mai sport már 1 gyár...
@CsekklisztNo.10Reloaded: akkor átfogalmazom: Katinkához hasonlatos elszánt, igazmondó, elhivatott, a közösségért kiálló, nem pénzharapó, harcos,kemény, strapabíró nőszemély....és igen, Orbán rendszerének egy nő általi megdöntése lenne az igazi csattanós poén.......rohanna Grazba, vagy vinnék, az egész brancsával együtt.....Kovács Ákos a beiktatás után már ott csalogányoskodna az ablaka alatt....kkkkkkkkkkkkkkkkk
@CsekklisztNo.10Reloaded: akkor átfogalmazom: Katinkához hasonlatos elszánt, igazmondó, elhivatott, a közösségért kiálló, nem pénzharapó, harcos,kemény, strapabíró nőszemély....és igen, Orbán rendszerének egy nő általi megdöntése lenne az igazi csattanós poén.......rohanna Grazba, vagy vinnék, az egész brancsával együtt.....Kovács Ákos a beiktatás után már ott csalogányoskodna az ablaka alatt....kkkkkkkkkkkkkkkkk
@evasanyoca: "no, én el tudnék képzelni egy Katinka-kaliberű hölgyet az ellenzék élére!!!"

Én viszont a mai magyar ellenzéket nem tudom elképzelni Katinka mellé. :(
@CsekklisztNo.10Reloaded: " Női Princípium tudná legyőzni !!"
örömömben bukfenceznék.....

....csak hát a vakkomondor....
@evasanyoca: @CsekklisztNo.10Reloaded: Ezt láttátok már? :)

Gyárfás szerint rossz üzenet a fiataloknak, hogy ha hibát látunk, kiállunk vele a nyilvánosság elé

444.hu/2016/01/06/gyarfas-szerint-rossz-uzenet-a-fiataloknak-hogy-ha-hibat-latunk-kiallunk-vele-a-nyilvanossag-ele
@Gábris szomszéd:
Te ki szoktad kérni magadnak a Jobbik fasiszta párttá nyilvánítását azon az alapon, hogy lehet: Novák Előd, Gyöngyösi, Duró és a többiek ugyan szemét rasszista barmok, de a párt mint olyan makulátlan (szerintem nem az, de most hagyjuk).
A "menekültek" en groß minősítése különben teljesen megfelkel a jelek szerint a szépérzékednek. Meg annak a néhány marhának, aki akár pro, akár kontra egy kalap alá sorolja a milliós tömeget a max ezer keresett emberrel. akik közül még azt sem tudni, hogy hányat keresnek gyanusítottként és hányat tanuként.

Mint írtam: az erőszakolókat elítélem,. Akkor is ha szír, és akkor is a kölni szemetek. De az, aki szerint a kölni b-közép szent, de minden menekült maga az ördög az egy rasszista marha szerintem.
@Eszter jött: S a propaganda a populista, az egy bites szélsőségeseket megszólító trágyagyártóknak mindig hobban ment.
Antoniustól Goebbelsen át Orbánig.
@GeoCracker: "aki szerint a kölni b-közép szent, de minden menekült maga az ördög az egy rasszista marha szerintem."

Akár még igazat is adhatok neked, csak én nem ezt írtam ugyebár. :)
@nincs_itt: Egyáltalán nem vagyok meggyőződve, hogy a német tartományi kormányzatokban nem ugyanazt játszák el, amit itt Orbán. Szándékosan hagynak szabadlábon provokátorokat, hogy aztánm a zajos kisebbségre hivatkozva tápot adjanak a szélsőségeseknek. Majd az ő véres kezükkel kapartatják ki a gesztenyét Merkel megbuktatásához.

Orbán a menekültek hátán ugrálva szórta a populizmust. Ma jelenleg a legszélesebb támogatói köre a szélsőségeseknél van. Mindegy, hogy magát minek nevezi. A Fidesz retorikája alig tér el a Jobbiktól, amely továbbra is összekötő kapocs az ultrák felé. Akikkel Wittner már 2006-ban is összeborult
@Gábris szomszéd: Akkor miért vetted magadra? :-)

Te szövegeket idéztél, linkeket hoztál.
@GeoCracker: Arról nem is beszélve milyen sokszor rávilágítottál már arra írásaidban, hogy a radikálisok feléledése nem magától indul csak úgy, hanem annak mindig komoly kiváltó okai és előzményei vannak. Így az inga visszalendülésének felelőssége a folyamatok elindítóit terheli és ez az igazán ordas eszme. Ennek fényében érdemes megítélni a kölni polgiasszony nyilatkozatait és a bundesmutti teljesen elhibázott önsorsrontó menekült politikáját is.
@GeoCracker: Mondjuk azért mert te írtad, hogy béközép. :)
@Mariann19:
Miért nem vmelyik nemzetközi sportcsatornán nézitek a sp focit? Bocs, ha nem értem... Netes hdmi android wifi stick a tv-be kb. 8e Ft, de van egy felesleges darabom, amit nem használok, szóval ha nem sértelek meg benneteket, felajánlom. Tel és vmikor jövő héten megyek tán Pestre, szívesen Nektek adom.
@Gábris szomszéd: Ja, hogy Te a B-közép része vagy? Bocs. Nem tudtam :-)
Végre egy őszinte megnyilatkozás. :)

A világ leghíresebb gorillája szerint hülyék az emberek

444.hu/2016/01/06/a-vilag-leghiresebb-gorillaja-szerint-hulyek-az-emberek
@Gábris szomszéd: Fenn is tartom, hogy a szélsőségesek térnyerése mindig éppen úgy társadalmi reakciók eredménye, mint sok más egyéb.

S éppen azért, mert tömegesen képes a populizmus megmozgatni az egybiteseket, mindig előszeretettel használták fel a szélsőséges ideológiákat a hatalom megszerzéséhez, olykor megtartásához.
@öregmatróz: @Gábris szomszéd:
Katinka pont jó üzenet a fiataloknak:-))
Ne add el magadat.

Hogy szakadna Gyárfásra az ég.
@Gábris szomszéd: Te tudod a legjobban, hogy nem vagyok a része, bár biztos sok olyan hír volt az utóbbi években, hogy Erster FC Köln vagy VFB Stuttgart ultrák csoportosan nőket erőszakoltak a szilveszteri éjszakában.
@GeoCracker: Tehát a fő felelősség mindig azoké, akik hagyják elterjedni a társadalmi feszültségeket.

youtu.be/6gSx5pJAZm4
@Gábris szomszéd: Nem néztem meg. Ha TGM-től idéztél igaza van. Függetlenül attól, hogy TGM-ről meg van a magam, nem is túl hízelgő véleményem. Ahogy Hellerről is.... és még van pár
@GeoCracker: "A "menekültek" en groß minősítése különben teljesen megfelkel a jelek szerint a szépérzékednek."

Ezt is rosszul látodt, hiszen én vagy mndjuk nincs_itt kolléga lenne a legboldogabb, hiszen megerősítették a hírt, miszerint a menedékkérő illegális migránsok 13%-a jogosult a menekült státuszra. Tudod a számok sosem hazudnak. Szóval akkor az "en groß"-t is kipipálhatjuk. :)
@CsekklisztNo.10Reloaded: én attól nem kaptam levegőt, hogy természetesnek tartja Gyárfás a fülbesúgást, a suskust, és amikor hosszú évek alatt semmit nem tettek többszöri kérés ellenére, mert ugye nem azonnal kiabált Katinka, hanem az utolsó csepp volt a pohárba, és ez a jellemtelen senki kiiratja országosan egy ujságba, hogy nekünk a tiszta, plénum előtti beszéd nem járható út..hát egy kulturországban egy ilyen ember nem hogy vezető nem lenne, hanem már rozsdásodna rajta a műanyaglakat, de annyira el vannak maguktól szállva, hogy nem is érti, nem is érzi a becstelenségét....és akkor a Fenyőgyilkosságról még nem is beszéltem!....
@CsekklisztNo.10Reloaded: én attól nem kaptam levegőt, hogy természetesnek tartja Gyárfás a fülbesúgást, a suskust, és amikor hosszú évek alatt semmit nem tettek többszöri kérés ellenére, mert ugye nem azonnal kiabált Katinka, hanem az utolsó csepp volt a pohárba, és ez a jellemtelen senki kiiratja országosan egy ujságba, hogy nekünk a tiszta, plénum előtti beszéd nem járható út..hát egy kulturországban egy ilyen ember nem hogy vezető nem lenne, hanem már rozsdásodna rajta a műanyaglakat, de annyira el vannak maguktól szállva, hogy nem is érti, nem is érzi a becstelenségét....és akkor a Fenyőgyilkosságról még nem is beszéltem!....
@evasanyoca: Elképesztően vastag a bőr Gyárfás pofáján.
@Gábris szomszéd: abszolut kompatibilis az Orbán-rendszerrel...hánynom kell ettől a gengsztertől.
@GeoCracker:
Sajnos van némi statisztikai valószínűsége is annak, hogy a helyzet a migráns kanok számbeli túlsúlya és európai szemmel alacsony szocializálódása miatt csak romlani fog - függetlenül attól, hogy lehet benne provokáció is.Az mindig benne van a pakliban. De könnyű a Katit táncba vinni - ha ő is akar menni!
tutiblog.com/migracios-fekek-es-nemi-egyensulyok/
és egy valódi varánuszos hír:
vs.hu/magazin/osszes/varanuszoknak-adnak-onvedelmi-kepzest-ausztraliaban-0106
Azaz a varánuszok megtaníthatók arra, hogy mindenféle varangyos imolákat ne vegyenek a szájukba...
@Gábris szomszéd:
"Ne szólj szám és nem fáj a fejem
hisz bolond, ki sokat beszél
Hazudni bűn ,de hallgatni
aranyat ér"
www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/749/brody-janos/ne-szolj-szam-zeneszoveg.html
Gyárfás már csak tudja!
@kekex: Valahogy így. :(

"Elkeserítő viszont az, hogy az alkoholista és a szelfiző hülyék Európája még mindig abban látja a megoldást, ha önkéntes órákat tartanak migránsoknak arról, hogy nálunk nem illik megerőszakolni a nőket. Roppant sikeres a program, mint az szabad szemmel is látható, és eszükbe nem jut, hogy mindezt egyrészt rögtön a határon megtegyék, másrészt egyáltalán ne engedjenek be milliószám felajzott kanokat, mert sosem lesz csajuk és vagy felrobbantják magukat egyszer vagy hordákban erőszakolnak később."
@kekex: Amúgy meg nem kell csüggedni. Minden attól függ, hogy honnan olvasod. :)

youtu.be/Sl6Z4lcRkoM
@kekex: "Én egyszerűen még most sem értem ezt a dolgot.
Tegnap már értetlenkedtem egy sort a Köln városában történt események kapcsán, de valami még mindig homályos.
Tucatjával molesztáltak, erőszakoltak, bántalmaztak nőket. Hol a feminista mozgalom? Hogyhogy nem őrjöng a fémen? Hol vannak az ombudsmanok, jogvédők, antifasiszták, egyenlőségisek, anti-patriarchátusosok, a "Mert a szemét férfiak" harsogói, és Gyurcsány, nyakában a táblával: "Én is molesztált német nő vagyok!"
Ha ennek ezredrészét művelte volna egy német vagy magyar férfitársaság, már ülésezne az ENSZ. Most miért van csend?" :)
@kekex: "Vegyük végre észre, semmi beszélgetnivalónk nincs a liberálisokkal. Azt az energiát, amit a liberális hülyeségek elleni teljesen felesleges felszólamlásokra pazarolunk, azt mostantól az egymással folytatott beszélgetésre kell fordítanunk. Mert a kölni szilveszter óta már csak egyetlen kérdés maradt csak: Hogyan éljük túl?"

tutiblog.com/11726-2/
@Gábris szomszéd:
tudod ugye Fekete AFRIKA LEGFEKETÉBB RÉSZÉN ÉLTEM hosszú évekig és az ottani kedves néger barátaim röhögve mesélték a fehér ember intelligenciájának mércéjét, mármint a gyarmatosító hősök a banánt héjastól ették egészen addig, amíg meg nem látták a majmokat (csodálatos gorillák is vannak arrafelé)amint szépen és elegánsan meghámozzák

a többi röhögény

éljen a gorilla

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36: Szép estét! :) Van itt egy kanadai vonatkozású írás. A cikkben említik a társadalmi vitát és kormányzati vizsgálatot az úgynevezett l'accommodement raisonnable (ésszerű engedmények) területén, amely főleg Québecben zajlott. Tudod esetleg, hogy ez mikor volt kb?

mandiner.hu/cikk/20160106_christopher_adam_vallasszabadsag_kisebbsegvedelem_es_az_esszeru_engedmenyek_valasz_schwezoff_davidnak_sayfo_omar_cikke_kapcsan
@Gábris szomszéd:
kanadán belűl Quebec sajátos törvényeik szerint él és aszt meg is követeli mindenkitől aki ott akar létezni!!! ez nagyon régi még a De Gaulle időkből...és eszt mindenki tiszteletben is tartya, egészen addig amíg néhány lefátyolozott izé meg nem jelent az uccákon (ez különösen ott érdekes ahol kizárólag franciáúl beszélnek azaz vidéken, nem Montréalban vagy Quebec City-ben vagy Ottawa -ban) lett is belőle azonnali törvényjavaslat amit azonnal el is foadtak, ha nem tudom kicsoda rejtezik a fátyol alatt akkor számomra bűnöző és veszélyes és ki is van rekesztve és neveccségessé téve...erre jött a liberális párt a szöveccségi, hogy márpedig emberi jogok, meg vallásszabaccság, de a quebec-iek azzal válaszoltak, hogy mindenkinek ugyanaz a joga ezekben a témákban is ha nekem így akkor neked is

azóta áll a bál a többi tartomány Ontario és BC érdekes mert a többiben nem igen vannak ilyen zsákbafutó izék, mert arra dolgozni kell és hideg van be kell fűteni és hasonló és a kútról kell a vizet vödrözni mert nincs vízvezeték és gáz vezeték sem tehát ...

itt a blogon az én véleményem nem oszt nem szoroz. ... de kibaszott az amikor gyün szembe az uccán tetőtől talpig zsákban valami és még akkor sem kell levetnie ha...
Quebec-ben a bíró kibaszta mint macskát szarni mert aszon'ta ha nem tudom eldönteni ki vagy akkor nem tárgyalok veled és máris vége volt a panaszirodának... hogy márpedig az ő vallása (asztistövigleszarom) és akkor nem láthattya más és stba a többitb tudod és kiröhögik meg kirekesztik ugyanez volt turbán ügyben

most van hadügyminiszter valami indiai névvel és turbánban...kész multikulti

EBBEN AZ EGÉSZ LÓFASZBAN AZ A PROBLÉMA, HOGY ŐK AZ ÉN JOGAIMAT LESZARJÁK ÉS KI AKARJÁK KÖVETELNI MAGUKNAK A SAJÁTOS, SPECIÁLIS ELBÁNÁST MERT NEKIK IS VANNAK JOGAIK...

erre szvsz csak az a válasz: MENNYENEK ANNYUK PICSÁJÁBA BOHÓCKODNI

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk

a C. Adamas katolikus és vallásos és megpróbál mindenkivel jó lenni de az nem megy mint láccik egyébként annak a sayfo omar nak én is meg CA is igazat ad
@evasanyoca:

Rodeo36 2016.01.06. 22:23:08
@Gábris szomszéd:
tudod ugye Fekete AFRIKA LEGFEKETÉBB RÉSZÉN ÉLTEM hosszú évekig és az ottani kedves néger barátaim röhögve mesélték a fehér ember intelligenciájának mércéjét, mármint a gyarmatosító hősök a banánt héjastól ették egészen addig, amíg meg nem látták a majmokat (csodálatos gorillák is vannak arrafelé)amint szépen és elegánsan meghámozzák

a többi röhögény

éljen a gorilla

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
úgy általában szvsz, az ilyen betüremkedő szarságok mint scientologia, muzulmanizmus, katlik kotlik, fasizmus, nácizmus (mind egy kalap alatt) a butaság és a szarházi csalók találkája (Konok Péter is mongya)

2016-ban már illene (a világ ezen a részén ahol aszongyuk fejlettek vagyunk pedig egy büdös lófaszt kőkorszaki gondolkodás és minden egyéb okostelóval amivel egy értelmes szót sem tudnak kommunikálni mert sem írni sem olvasni nem tudnak csak smájlizni és szelfizni a buta pofázmányukat, Rosszabbak mint KOKO a gorilla Aki egy bölcs öreg majomszabású)

SZÓVAL A SZEKULARIZMUSNAK ÉPPEN IDEJE LENNE ÉSM HAGYNI, HOGY MINDENKI OLYAN HÁZIOLTÁRT MEG SZENT FAZEKAT ÉS ÁLDOZATI BILIKET CSINÁLJON OTTHON ZÁRT AJTÓK MEGETT AMILYET AKAR DE NE HORGYA KI AZ UCCÁRA MERT RÖHÖGÉNY

és ha hisz abban, hogy van egy felsőbbrendű izé ami csinálta eszt az egész izét seperc alatt de előtte hol volt és, kivel és hogyan arról nem hiosznek semmit

szóval elegem van a hülyeségből de nagyon

és az ájtatosságból, képmutatásból és pofánhazudozásból is

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkk
Heurékaaaaa !! :)

Egy német nő úgy döntött, megfogadja a kölni polgármesternő tanácsát és kartávolságnyi biztonsági zónát teremtett maga köré. Így.

mandiner.hu/cikk/20160106_ez_a_nemet_no_betartja_a_kartavolsagot
@Rodeo36: Képzeld ha már ők is. :(

Europe ''on the verge of civil war'' – Swiss army chief's urgent warning

According to the newspaper Deutsche Wirtschafts Nachrichten:

The situation is growing increasingly risky, Blattman begins.

“The threat of terror is rising, hybrid wars are being fought around the globe; the economic outlook is gloomy and the resulting migration flows of displaced persons and refugees have assumed unforeseen dimensions.”

Blattmann: “Social unrest can not be ruled out”, the vocabulary in public discourse will “dangerously aggressive.”

“The mixture is increasingly unappetizing” Blattmann sees the basis of Swiss prosperity and society, “has long been once again called into question.”

He recalls the situation around the two world wars in the last century and advises Switzerland, to arm themselves.

The Swiss Armed Forces have in the past held general manouvres in which the starting point was social unrest in neighbouring countries.
They, of course, include France and Austria, both of which face massive problems with immigration, Islamisation and elite repression of popular concern about what is going on. The Lieutenant-General’s warning echoes that of Rear Admiral Chris Parry in 2006, when he said that the combination of immigration and Islam would cause “a civilisational collapse on a par with the fall of the Roman Empire”.

speisa.com/modules/articles/index.php/item.2323/europe-on-the-verge-of-civil-war-swiss-army-chief-s-urgent-warning.html
Foglalkozásokon magyarázzák Norvégiában a bevándorlóknak, hogy nem minden nő kurva, akit meg lehet erőszakolni. Csodálkoznak is rendesen.

index.hu/kulfold/2016/01/06/nokezelo_kurzust_indit_norvegia_a_menekulteknek/
Foglalkozásokon magyarázzák Norvégiában a bevándorlóknak, hogy nem minden nő kurva, akit meg lehet erőszakolni. Csodálkoznak is rendesen.

index.hu/kulfold/2016/01/06/nokezelo_kurzust_indit_norvegia_a_menekulteknek/

mobile.nytimes.com/2015/12/20/world/europe/norway-offers-migrants-a-lesson-in-how-to-treat-women.html?_r=0&referer=
@Gábris szomszéd:
SOHASE' FELEJTSD, WILLIAM TELL LEGYŐZTE GESSLERT, és a svájciak ma békések de nekik is otthon van a muníciójuk, teljes felszerelés, és nem szarnak be még a 95 éves háziasszony sem

PÉLDAMUTATÓAN KIBASZOTT JÓK A SVÁJCIAK

EMLÉKEZZ ARRA, AMIKOR ELJÁTSZOTTÁK A CHF VILLÁMHÁBORÚT, ÉS GYŐZTEK A NAGY POCAKOS FÜRDŐSKURVÁK MEG LESTEK MINT HAL A SZATYORBAN

és Kína??? az meg el kezdte eladogatni (elkótyavetyélni) a süsüs részvényeit, hogy azok tényleg nulla értékre essenek és a süsü, legyen kénytelen a banktörvények értelmében elfogani nulla értékű váltókat tömör aranyért

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
Szép napot mindenkinek.

Az új otthonteremtési támogatást nem a szegény családoknak találták ki, elsősorban a jómódúaknak jöhet nagyon jól, nekik is inkább arra, hogy még nagyobb lakásba költözzenek. Ráadásul mindezt úgy is megtehetik, hogy pár millió forintot - okos és legális döntésekkel, ügyeskedéssel, vagy egyenesen csalással - a saját zsebükbe is átcsatornáznak. Bemutatunk mindezekre néhány példát.

hvg.hu/gazdasag/20160107_csok_1010_millio_szocpol_lakastamogatas
hol élünk? ez már a vadnyugat, közel kelet vagy maffiaháború amit országunk produkál média erősítéssel?

benéztem pár helyre és a kitört oszlopháború után érdekes mondatokat harsogtak a parlament emberei.

pl egyik nap az egyik jómadár még azt is képes volt kijelenteni, hogy az a cég aki aki az "ellenállást" segíti nem kap munkát??!!!!

mit ad isten? másnap este már a rendőrség is kopogtat a cég ajtaján ellenőrizni!!!???

és nincs egy riporter sem aki erre a közmédiában rákérdezne?

más: ami meg az egyik legnagyobb szemétség szerintem, hogy bemegy az eü államtitkár (mert miniszter sincs nálunk!) és azt mondja a közmédiában tegnap:

egyetért azzal, hogy alacsonyak a bérek a magyar egészségügyben, de úgy gondolja: be kell látni, hogy a rendszert a magyar dolgozók járulékaiból kell finanszírozni.

a pofám leszakad!
a saját törvényeiket sem ismerik?

nincs annyi tisztesség a riporterben, hogy figyelmeztesse: megszüntette ez a kormány a járulékfizetést és eü adófizetésre változtatta át a rendszert.

adóból azt finanszíroz amit jónak lát. A járulékért meg jár valami a törvény szerint.
borzalmas, hogy nincs ennek a nép hülyítésnek ellenszere...
bocs!
kicsit megint sikerúlt berágnom!
OFF de egy kis csemege. :)

"Tüntesd el Fenyőt" – Tasnádi terhelő vallomást tett Gyárfás Tamásra

hvg.hu/itthon/20140403_Tasnadi_terhelo_vallomast_tett_Gyarfas_Ta

ON
@GeoCracker:

A keddi kölni tüntetés egyik részvevőjétől azt kérdezték, ő mi ellen tiltakozik.
"A nőkkel szemben elkövetett erőszak ellen. Történjen bárhol a világban. " - válaszolta a fiatal nő.
A kölni események kapcsán valakinek a migránsgyűlölet jut eszébe. Valakinek a nők ellen elkövetett erőszakos cselekmények.
@Eszter jött: A kölni rendőrfőnök _nem_ migráncsozott!!!!
Pedig ő közelebb volt az eseményekhez, mint a magyar média, ahol már szalagcímben rámosták az egészet a migránsokra. (vmi ilyesmiket írtam is a blogon azt hiszem :-) )
@GeoCracker: @Eszter jött: Nyugat-európai másod és harmadgenerációs muzulmánok mondataival le is lehet zárni ezt a vitát.

Előbb pofára esel, hogy itt másodrangú vagy. Aztán terrorista leszel

"Beilleszkedett belga muszlimokkal beszélgettünk arról, szerintük mi viszi rá a társaikat arra, hogy a terroristákhoz csatlakozzanak. Például az iszonyatos frusztráltság, hogy a másod- harmadgenerációs bevándorlókat sem kezelik egyenrangúan az országban, miközben szüleiktől is azt hallják, hogy te nem ide tartozol."

http://vs.hu/kozelet/osszes/elobb-pofara-esel-hogy-itt-masodrangu-vagy-aztan-terrorista-leszel-0106#!s3

Hivatalos német adat szerint az érkezettek 13% minősül menekültnek. Egyéb kérdés sajnos nem maradt. :(
@GeoCracker: nem egészen értem a számaidat, arányaidat.

egyáltalán, mit akarsz ebből kihozni?

Hogy a migránsok túlnyomó része nem erőszakol meg utcán nőket?
Persze, hogy nem.

Attól még Kölnben tönkrement a szilveszter. Ugyanígy tönkre ment volna, ha szőke, árja, feketeinges, kopasz suhancok játszották volna el ugyanezt.

Az majd a Pride-on lesz.

Ettől függetlenül nem nagy dicsőség, és a molesztált nők áldozatok.
@habakuk000:
Attól még Kölnben tönkrement a szilveszter."
Van ennek az eseménynek egy komoly következménye. Az, hogy az emberek mindennapi életébe beférkőzik a félelem, hiszen nem tudhatja az ember, hogy jártában-keltében nem ő lesz-e az áldozat.
Egyszer láttam egy utcai riportot, ahol megszólították a járókelőket, hogy számukra mit jelent a szabadság?
Egy öreg úr válasza szerint számára az a szabadság, ha lemegy az utcára, ne kelljen a falhoz lapulnia, amikor egy galerit lát szembe jönni.
A biztonságérzet igénye a nap minden pillanatában bennünk van, nem árt ezt kissé kiemeltebben kezelni.
@Mariann19: pontosan Mariann,

van még egy komoly következmény: ez pedig a nagy atya faktor, azaz a német média sunnyogása: a németek ezt (még) nem tűrték el
@Mariann19: @habakuk000: azért a galerik már szilveszter előtt is ott voltak ezekbe a városokba.
@parti_giano: azért a szilveszterkor 15 letartóztatott közül 15 egy hónapon belül érkezett Kölnba

azért a pc és a titkosított rendőri jelentés -cenzúra - nem azonos kategória
@parti_giano: egyébként igen, voltak galerik szilveszter előtt is, sőt mit ne mondjak, nem csupán arab- és afrikai erőszaktevők is léteztek és fognak is létezni.

De könyörgöm: ennek mi köze a kérdéshez?
@GeoCracker: nem hinném, hogy összehasonlítható lenne az ogv által kialakított politika a némettel.
de!
mára már egy kicsit tisztábban látunk:

a rendőrségek (suttgart, hamburg és köln) kijelentették, hogy SZERVEZETT akció volt, a kitervelők némelyike már régebben németo.-ban él, viszont ezek száma eltörpül a frissen érkezett, agyatlan orkokhoz képest! továbbá az elkövetők zöme szír. az intézkedő rendőrnő nadrágjába is belenyúltak...

norvégok "hogyan bánjunk a nőkkel?! tanfolyamot" indítanak az atomfizikusból agysebésszé átképzett MIGRÁNSOKNAK, miként kell nem összeszarni azt az udvart, ahonnan enni és fedelet kapnak!

a német nőügyi miniszter, pedig azt mondta, hogy a nevén kell nevezni, ami történt! eddig! két nemi erőszakról tudnak. a rendőrök is kinyitották a szájukat, a talpasok.

a bajor miniszter elnök, közölte: évente maximum 200 ezer jöhet, szigorú ellenőrzés mellett!

ha pedig belebukik merkel a saját hülyeségébe, akkor nem kár érte! akkorát hibázott, ami nem tehető jóvá egy halk "bocsi"-val.

franciáknál egy megtévedt klasszikafilológus akarta magával együtt felrobbantani az egyik rendőrőrsöt.

nem kellene megvárni a marha nagy liberalizmus közepette, hogy a szélsőséges erők vegyék kezükbe a kérdést!

magyarul: elég a mellébeszélésből! elég a mentegetésből! lenin eftárs lövettethetett is volna!!
@nincs_itt: a titkosításba tényleg belebukhat, de meg is érdemli
@parti_giano: ez a flash mob, bizony szervezett akció volt, régebb óta némeo.-ban élő észak-afrikai és arab klasszikafilológusok és atomfizikusok szervezték, hogy kiszúrjanak a frissen érkezett agysebészekkel!
@habakuk000: hogy a bizonságérzet hiánya, amiről mariann írt, a nagyvárosokban már jóval az eset előtt megvolt.
@habakuk000: egy stuttgarti rendőrnő aszonta, hogy "őrület amit elhallgatnak!"
@parti_giano:
Bocs, nem tettem hozzá, hogy az "öreguras" példám hazai riportból származott.
Azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a biztonság a szabadság érzetét is jelenheti, valamint azt, hogy a félelem a legméltatlanabb érzés az emberben.
@parti_giano: azt csak hiszed parti, a német városok nagy részében pl nem nagyon kellett eddig kulccsal zárni az autókat

gondolod, ha hetente lesz bombariadó mindenféle vasútállomáson, az javítani fogja a komfortérzetet?

mert lesz

jöjjenek a menekültek, jöjjenek: ellenőrzötten, rendben, szervezetten, migráns pedig úgy, ha lehet tudni, mit fog csinálni, hol fog dolgozni, hol fog lakni

ha fentiekre valaki ki tudja ejteni a száján, hogy migránsellenes a hozzászólásom, akkor sikítok ezerrel

az 56-ok és a későbbi disszidensek is táborokba kerültek, nem kóricáltak jobbra-balra
@parti_giano:
"A biztonságérzet hiánya a nagyvárosokban már az eset előtt is meg volt."
Nem értem, hogy miért kell mesterségesen felmentéseket adni a migránsok tetteire.
A migránsok radikalizálódásának ez az első jele, mert egyelőre az ösztöneik miatt törnek rá a nőkre, és máris tömegesen, több színhelyen.
Ez más kategória a távlati veszélyekre nézve, mert nem egyéni a fellépés, hanem tömeges, és szerintem egyelőre megállíthatatlan.
Ez látszik a beözönlésük módján, ahogyan semmiféle törvényt, szabályozást nem tartanak tiszteletben, így a törvénytelen magatartást sem fogják elfojtani magukban.
Fokozódásra lehet számítani, és többek között ezért sem lehet összehasonlításokat tenni az adott ország állampolgárainak törvénytelen, de szórvány eseteivel.
@habakuk000:
Amennyiben az ember figyel, kirajzolódik a kép, hogy Merkel asszony álhumánus migránsokat illető véleménye kőkemény német gazdasági érdekekről szól.
Feltettem ide egy német közgazdászok általi elemzést, amely haszonelvű számításokkal látja el a migránsok betelepítésének gazdasági előnyeit.
A németeknek 10-20 évre foglalkoztatási gondjaik vannak, ott is csökken a lakosság száma, így a szakmunkásoké is, amely előre vetíti a gazdaság lejtmenetét.
Merkel erőből politizál, a migráns kérdésben a tagállami demokráciáról szó sincs.
Ráerőlteti Európára a saját, hideg fejű nézeteit, miközben kőkemény német érdekeket szolgál.
Mi meg itt vitatkozunk, hogy szeressük-e a migránsokat, vagy nem.
@habakuk000: "Ettől függetlenül nem nagy dicsőség, és a molesztált nők áldozatok. "
Gondolom kapásból tudod idézni, hogy hol emlegettem dicsőségként.

@nincs_itt: AZ a két nemi erőszak akkor sem nem nyolcvan, sem nem ezer. Mondjuk pont kettővel több, mint kellene.

De értem amit írsz. Mindenről a migránsok tehetnek, mert a szent árják meg nem erőszakoltak senkit. Soha. Globálisan minden migráns bűnös. Te pedig, ha Magyarországon élsz bűnös vagy a TV-székház felgyújtásában, a Planetárium rombolásában, a cigányok elleni gyújtogatásban.
@GeoCracker: Geo, ne maszatolj! Ettől te sokkal korrektebb szoktál lenni.

Most ugyanazt játszod, mint a német média. Fölösleges.

Illetve a németeknél szerepet játszhatott az időfaktor, hogy legyen idő az ünnepi mámorból kijózanodva szembesülni az eseményekkel - már lövöldöztek is, nem hiányzik senkinek menekültszállók ostroma - de neked nem kell ilyen megfontolásból csúsztatnod.
Itt legfeljebb Angyal ostromolhat Alfahírekkel.
@nincs_itt: A lényeg, hogy mindannyiunknak keményen fel kell lépnie a gyűlölet, a történelem szemétdombjára való ordas eszmék, a rasszizmus, és a kirekesztés minden formájával szemben! Refugees welcome! No pasaran! Antifaaa! :)
@Mariann19: "Én egyszerűen még most sem értem ezt a dolgot. Tegnap már értetlenkedtem egy sort a Köln városában történt események kapcsán, de valami még mindig homályos.
Tucatjával molesztáltak, erőszakoltak, bántalmaztak nőket. Hol a feminista mozgalom? Hogyhogy nem őrjöng a fémen? Hol vannak az ombudsmanok, jogvédők, antifasiszták, egyenlőségisek, anti-patriarchátusosok, a "Mert a szemét férfiak" harsogói, és Gyurcsány, nyakában a táblával: "Én is molesztált német nő vagyok!"
Ha ennek ezredrészét művelte volna egy német vagy magyar férfitársaság, már ülésezne az ENSZ. Most miért van csend?
(Töprengek)" :D
@nincs_itt: Miket nem hallok már megint?

"Szír vagyok, barátságosan kell bánnotok velem, Merkel asszony hívott meg engem!" - A rendőröket is megtámadták Kölnben

Belső rendőrségi jelentést közölt a német Der Spiegel a Kölnben szilveszter éjszaka történtekről. A jegyzőkönyvből botrányos részletek kerültek elő az elszabadult kontinensfoglalókról. A jelentéstevő kaotikusnak és szégyenteljesnek nevezte a történteket, hozzátéve: olyan mértékű tiszteletlenséggel találkozott a rendőri intézkedésekkel szemben, amire három évtizednyi szolgálati ideje alatt még soha nem volt példa. Megvan még a molinó, lányok? Az egy rendőri vezető által jegyzett jelentés szerint "erősen alkoholizált" férfitömegek zaklatták, "leírhatatlan módon" a kísérővel vagy kísérő nélkül közlekedő nőket Köln belvárosában szilveszter éjszaka.

A rendőrök zavart hangulatban lévő, síró és megfélemlített nőkkel és lányokkal találkoztak az utcákon. Ütlegeléseket, lopásokat, szexuális túlkapásokat jelentettek nekik.
Az elkövetőket mindig "férfi migránscsoportoknak" írták le a sértettek. A rendőrségi jelentés szerint azonban a tettesek beazonosítása "sajnos nem volt többé lehetséges", mivel "a bevetett rendőrök nem tudtak minden eseményen, túlkapáson, bűncselekményen stb. úrrá lenni, ebből egyszerűen túl sok volt egy időben". Nem tudtak minden áldozatnak segíteni, ami frusztrálta a rendőröket. A Spiegel idéz a rendőrök jelentéseiben szereplő élményeiből is. Eszerint voltak rendőrök, akiket körbevettek, hogy ne tudjanak odamenni egy segítséget kérő személyhez. Szemtanúkat fenyegettek, hogy ne nevezzék meg a tetteseket. Voltak, akik a rendőrök szeme láttára tépték el a saját tartózkodási engedélyeiket, mondván: "Nem tudtok mit tenni, holnap hozok magamnak egy újat". Egy férfi a jelentés szerint azt mondta a rendőröknek: "Szír vagyok, barátságosan kell bánnotok velem, Merkel asszony hívott meg engem!" A jelentés szerint az éjszaka során kaotikussá vált a helyzet, ezért a kölni dóm körüli térség kiürítését rendelték el.

A rendőröket ekkor tűzijáték-szerkezetekkel és üvegekkel dobálták meg. A kiürítés után viszont tovább folytatódtak a fizikai összetűzések, lopások, rablások egy időben és sok helyen. A rendőrségi jelentéstevő arról is írt: a rendőri intézkedések során olyan mértékű tisztelethiánnyal találkoztak, "amilyet én 29 szolgálati év alatt még soha nem éltem át". A rendőrök hamar a teljesítőképességük határaihoz értek, a szilveszteri éjszakai helyzet a jelentéstevő szerint "kaotikus és szégyenteljes" volt.

mandiner.hu/cikk/20160107_kolni_zavargo_szir_vagyok_banjatok_baratsagosan_velem

www.spiegel.de/panorama/justiz/koeln-das-steht-im-internen-polizeibericht-zur-silvesternacht-a-1070837.html

mandiner.hu/cikk/20160107_a_kolni_rendorok_polgarhaborus_allapotokrol_beszeltek
@habakuk000: persze, kedves nosztredamusz, persze. a német nagyvárosok a béke szigetei voltak.
mi a franc van itt, mindenki a cobra11, tetthely és derrick bűvös háromszögben él?
@parti_giano: basszus, te nem jártál arrafelé?

parti, most komolyan, szerinted ez válasz a történtekre?

ne tedd ezt velem, nem akarlak elhajtani..

akkor inkább beszélgessünk a darazsakról

látod, itt érzek rohadt nagy bajt a hasonszőrű értelmiségi ellenzékiekkel, nem tudom mi az oka, elefántcsont-torony-e vagy elvakult pc, de bizonyos problémákat nem képesek két lábon a földön járva kimondani

ebben van orbán erőssége többek között
@parti_giano:
"Hol mentettem őket? hélló!"
Itt.
"A biztonságérzet hiánya a nagyvárosokban már jóval az eset előtt megvolt."
Ez a mondatod azt sugallja, hogy a németek is jó firmák, miért kell a migránsoknál ugyanezt sérelmezni.
Na, ugye.
@Gábris szomszéd:
"Most miért van csend?"
Mert követni illik a főcsapást, ez illik bele a falkaszellembe és a diktátumok elfogadtatásába.
@Mariann19: ne ülj fel Angyal provokációjának:)

amúgy igazad van, de akkor se növeld az önbizalmát, hogy a másik oldal ugyanúgy képtelen beismerni tévedését,mint az övé, mert eláraszt linkekkel
@parti_giano:
"Itt mindenki bűvös háromszögben él?"
Ugyan nem nekem szólt ez a kérdés, de magamra is vonatkoztatom, mert ez egy bírálat a másként gondolkodók számára.
Úgy gondolom, hogy vannak egyetemes elvárások az emberiség számára, amelyeket a migránsok nem tartanak be.
Megjelenésük Európában úgy alakult, hogy viselkedésük azt sugallta:" Itt vagyunk. A többi a ti dolgotok."
Minden felelősség a befogadókat terheli, miközben az együttműködés és szabályozottság minimális feltételeit sem tartották be.
Ez a hozzáállás előre vetíti az együttélés korántsem
ideális viszonyait, amely távlatokban nem valami bíztató Európa számára.
Nekem ez a problémám.
@habakuk000:
Kösz.
Erre nem gondoltam.
@Mariann19: nem szeretnélek elkeseríteni, de SEMMIFÉLE rövid- és középtávú előnye sincs gazdaságilag a menekülteknek!

például: most emelik nem is kevéssel a krankenkasse-k (helyi tb), de sok van belőle, tehát üzlet is, díjait, ami 3-400 euró/év is lehet.
eddig az volt a nóta, hogy az összes ilyen kassza vastagon túlfizetéses, megjöttek a kedves menekültek, és 16%-os emelés lesz hirtelen szükséges... aha... mert én meg tök hüje vagyok...

kifejtettem korábban, miért.
@habakuk000: Én elárasztom linkekkel? Hová gondolsz? :)
@nincs_itt:
Te a jelenlegi ráfordításokról beszélsz, amikor a migránsok még nem álltak munkába.
Mondhatni, ez egy előzetes befektetés.
Amit én olvastam , az egy olyan számítás volt, amelyben 500 ezer migráns munkájából származó adóbevételeket állították szembe az eltartásuk költségeivel, és már az is nyereséges volt.
@Mariann19: te is tudod, hogy a tanulmányok az emberi tényezőről nem szólnak, fikciók!

nem akarok ismételni, de muszáj! 90% analfabéta, NEM munka alapú társadalomból érkeztek, nincs szakmájuk, de nem is akarnak dolgozni, ha az 1% alkalmas bármiféle munkavégzésre, az már jó arány! mi itt élünk és dolgozunk jó ideje, ismerjük a munkaadók elvárásait, minden szinten, tudjuk, hogy ez halott elképzelés!

nem ismerik el az európai normákat (munkakezdés, fegyelem stb)

egészen más kultúra! a "zajos" latinok, csendes magukba forduló depresszív skandinávok, hozzájuk képest!
@habakuk000: Már bocs, de szó szerint idéztem (copy paste) amit írtál nekem válaszként.
Olyan látszatot keltve, mintha
1. Azt írtam volna, hogy a nők nem áldozatok
2. Tagadtam volna, hogy a migránsok közül (is) kerültek ki tettesek.

Holott egyik állítás sem igaz. Az én olvasatomban tehát Te látszottál maszatolni.

Az meg tény, hogy nálunk migránsozó szalagcímmel közölték a hírt. Holott a német rendőrfőnök egy szóval sem állította, hogy csak migráns lett volna a molesztálók közt.
Ez még akkor is igaz, ha szervezetnek, migránstulsulyosnak, provokáltnak fogadjuk el.
BTW, a bajor apparátusnak nagyon is érdeke lehet a migráénsok ugrasztása. Éppen Merkel támadhatósága miatt. De ne menjünk bele a conteo-gyártásba.

Alkalmasint fenntartom: ha szervezett akciót emlegetünk, akkor bizony vizsgálni érdemes a szervezési érdeket is.

S ez nem is mindig vezet nagyon tévutra. Egy éve itt is ugrottak páran a torkomnak mert azt mertem mondani: a Charlie Hebdo -lövöldözés haszonélvezői között a kiadó és a titkosszolgák is ott vannak. Mára tudható, hogy a kiadót gyakorlatilag a csődtől mentette meg. A szolgálatok nagyobb jogosítványa meg ismert (lehallgatások, ellenőrzések, stb)

A migránsok esetében nem zárnám ki a spontán csordaszerveződést. De azt sem, hogy az első, akár tényleg migránsok által elkövetett molesztálások nyomán a nem kevésbé atomrészeg helybeliek egy része is vérszemet kaphatott. Ez sem lenne csoda. Van ilyen. Főleg akkor, ha tudták: a közhangulat elég bevándorlóellenes, ahhoz, hogy megusszák. Ehhez sem kell vátesznek lenni. Nem az első eset lenne a világtörténelemben, hogy a büntetlenség illuziója nyomán elszalad a paripa egyesekkel.

S igen: elvárom a helyzet korrekt kezelését. Azt erőszakoskodókat büntessék meg. De ne migránsozással, ahenm azért amit elkövettek. De azárt viszont kapják is meg a tökönrugást. De akkor is, ha nem migránsok.
@GeoCracker: kizárólag MIGRÁNSOK voltak az elkövetők! mai híradóban ezt állította a rendőrség(bundes polizei) országos parancsnoka.

egy fiatalkorúakkal foglalkozó bíró beszélt olyan fiatalról, aki MÁR visszaeső bűnöző, pedig 6 hónapja érkezett...
@GeoCracker: olvass spiegelt, átküldtem a linkjét

azon elgondolkodtam, ki és miért szervezte ezt meg így, de nem egyértelmű a dolog

az atomrészeg helybeli pedig fáj Geo... nem azért, mert nem lehetséges, hanem azért, mert rossz látni, hogy ennyire fáj beismerni a valóságot
Közben csaxolók a mai magyar valóság egy szeletéről. :)

A szingliadó vitáját hirdették meg KDNP ifjai, aztán törölték

hvg.hu/itthon/20160107_A_szingliadorol_indit_vitat_a_KDNP
@nincs_itt:
Érdekes a figura, mert a török munkavállalóknál nem merült fel a képzettség kérdése, mivel ők az alantas munkákat is vállalták. Sima ügy volt.
Úgy tűnik, hogy a jelenlegi migránsok nem a törökökhöz mérik magukat, igényszintjüket magasan tartják, és Merkel igazodik hozzájuk.
Azzal, hogy oktatja, taníttatja a migránsokat, mintegy megelőlegezve jogot a számukra, hogy kvalifikált munkahelyekhez jussanak.
@nincs_itt: Akkor is érvényes amit írtam, ha visszaolvasol. Büntessék meg ha migráns, ha nem, de csak azt, aki elkövette.
Pont.
Ha ezt az állítást kétségbe vonod, azt sajnálom, de az ellenkezőjéről nem tudsz meggyőzni.
Ugyanis nem vagyok hajlandó kollektív bűnösségben gondolkodni.

@habakuk000: Bocs, de Te nem aludtad ki magad szerintem. Mit kéne beismernem? Ha szerinted ott voltam erőszakoskodni, akkor máés anyagot használj.
A többi, amit az olvtársnak iírtam Rád is érvényes.

Sehol nem írtam, hogy fel kell menteni bárkit azért mert migráns, Csak azt, hogy azokat sem kell felmenteni, aki nem migráns.

Ha tudsz ennek ellentmondó szöveget, szövegkörnyezettel idézni, akkor tedd meg. Ha viszont nem, akkor kérlek, ne csúsztass és ne maszatolj.
Köszönöm.

S igen, kétségeim vannak, hogy Németországban az elmult évek összes szexuális zaklatását migránsok követték el. De tudom, hogy abban az országban amelynek miniszterelnöke szerint minden migráns terrorista és minden terrorista migráns, és Breivik is biztosan szír ezek szerint, minden lehetslges. De ennél azért normálisabbnak ismertelek eddig.
@Mariann19: A jelenlegi migránsok elég nagy része a hazájában a középréteghez tartozott. Implicite különben ezt pont az azon hőzöngők ismerték el, akik neheznményezték, hogy nem egy szál tetves gatyában, hanem mobiltelefonnal, és pénzzel érkeztek. BTW éppen ez cáfolja a "gazdasági menekült" lózungot is.
Viszont akinek a szomszédját megerőszakolják, a házát szétbombázzákm vagy "csak" a szomnszéd faluból kap ilyen híreket, az menekül ha tud. Akár középosztály, akár nem.

Hogy sodródtak velük provokátorok? Igen. Hogy mint minden tömegben ott van a 2-3% csőcselék a migránsok között is? Igen.
De ez a pár százalék a magyarok között is ott van. Ld. ultrák, Kossuth téri hugyosok, stb.
@GeoCracker: Geo, ha azt írtam volna, hogy minden migráns bűnös, akkor jogosan hőböröghetnél. de nem ezt íetam.

azt viszont igen, hogy a migránsok befogadását szigorú feltételekhez kötném, szállás, munkahely, rokonok, tanulmányok, nyelvtanulás, beilleszkedési szándék

nem menekültek, migránsok figyelem, a menekültek jöhetnek

erről természetesen lehet vitatkozni

tényeken fölösleges és nem méltó sem hozzád, sem hozzám,
@GeoCracker: ebben sincs igazad, miért kell ilyen szemellenzősnek lenni?

német, dán, skandináv, holland médiákat olvass, ne magyart, nehogy megfertőzzön a migránsgyűlölet, de azoknak tán csak adsz a szavukra..
@habakuk000: A tényeken tényleg felesleges vitatkozni. Nem is tettem.
S igen olyan látszatot keltettél a váalszaiddal, mintha elvtelenül kiáltam volna bárki felmentése mellett azon az alapon, mrt migrán, vagy sem.

Na ez a csusztatás. Te célozhaggtál arra, hogy bármit be kéne ismernem.
Ha félre értettem, akkor bocs. Jeleztem, korábban, Hogy mi alapján érzetem így.
Háborogni ezen háborogtam. Ha egyáltalán.
@habakuk000: Ezt nem tudom mire írtad, de biztos igazad van :-)

A tetszőleges sokaságban előforduló radikalizálható népesség szociológiai kérdés. Semmi köze a migránsokhoz. A kollektív bűnösség elvét sem ma találták ki, és a tagadását sem.

Öreg vagyok gyűlölködni. Nincs rá időm.

Az pedig, hogy a középrétegnek volt nagyobb esélye menekülni, az pedig ésszerűségi kérdés. Pont azért mert pénzigényes.

Szóval továbbra sem tudom mire írtad, de fenntartom: biztos neked van igazad.
@GeoCracker:
Kedves Geo!
Egzakt módon nem lehet bizonyítani, hogy a migránsok a társadalmi hierarchiában hol foglaltak helyet, merészen hozzáteszem, hogy még az iskolai végzettségüket sem ismerjük hitelt érdemlően.
Ezek a megállapítások inkább a hipotézis szintjén értékelhetőek.
Hallottam olyan arányt, mely szerint 80%-uk felső- vagy középfokú végzettségű.
A 80% megállapítása a teljes migráns létszámra vonatkozhat,ha már %, holott tudjuk, hogy nagy része nem igazolta a nacionáléját.
Nem értem, hogy miért kell hivatkozni iskolai végzettségre a vitázóknak, amikor arról van szó, hogy emberiességi okokból kell befogadni a menekülteket. Nem mindegy, hogy ha a szenvedéstől akarjuk megóvni őket, hogy professzorokról vagy analfabétákról beszélünk?
Úgy látom, hogy az emberekben még nem ülepedett le ez az új helyzet, és random érzelmi vagy logikai alapon állnak a kérdés megítéléséhez.
@GeoCracker: nem gondoltam, hogy elvtelenül álltál ki:)

azt viszont igen, hogy írásod alapján olyan érzésem volt, hogy nem mered levenni a szemed elől a fátylat, írtam is, korrekt szoktál lenni, most a szőnyeg alá söprést választottad

pusztán azért, mert most véletlenül orbán talált szemet, s ettől irtózol

a migráns probléma sokkal nagyobb gond, minthogy számít-e az, hogy orbán itthon - és Brüsszelben - meglovagolja.

a nyílt beszéddel lehet elkerülni a gyűlölködést szerintem, a struccpolitika viszont olyan gyűlölködést okoz, hogy a zsidózás ehhez képest kutyafüle.

Mert el ne felejtsük, zajlik egy háború - szerintem civilizációs, - de most ez nem lényeg.
Én csak azt nem értem, hogy amióta nézek híradót (kb. 1977) sosem hallottam ilyesmi szilveszteri "mókáról" kivéve most, amikor közel 1 milla "menekült" érkezett Németországba. Ki érti ezt? :)

scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/944946_10208522898697821_8045225833165251403_n.jpg?oh=86f6ff2e2f03f654bd16ad70741059df&oe=5745B336
@Gábris szomszéd: nem véletlenül írtam feljebb, a mennybe mehetne, ha nem lenne címeres gazfickó
@habakuk000: Igazad van. Sajnos sok dologban tényleg gazfickó, egy dologra viszont jól ráérzett.
@Gábris szomszéd:

"Előbb pofára esel, hogy itt másodrangú vagy. Aztán terrorista leszel."

Egyszer már feltettem a kérdést.

Európában csak a migránsok válnak terroristává?

ETA? IRA? Vörös Brigádok?
@habakuk000: @Mariann19: nu, itt vagyok. tisztázzuk. a német nagyvárosokban is régóta probléma a galeri. ahogy nálunk is. a mostani szilveszteri gyalázatban is galerik voltak. úgy néz ki, szervezetten, ahogy nincs_itt is állítja. nem mentem ezeket az arabnak kinéző figurákat, annyi az állításom, hogy a csoportos bűnözés még a török vendégmunkások előtt is ismert volt náluk. ez olyan nehéz?
@Eszter jött: Kérdezd meg a cikkben nyilatkozó másod és harmadgenerációsokat. :)
@Mariann19:

" Az, hogy az emberek mindennapi életébe beférkőzik a félelem, hiszen nem tudhatja az ember, hogy jártában-keltében nem ő lesz-e az áldozat. "

Beférkőzik. Főleg ha gerjesztik.
Az ünnepek alatt volt a Dunán pár érdekes műsor, amit meg szerettem volna nézni.
De a kvóta rendszer elleni reklámok miatt feladtam ezt az elhatározásom. Nem kértem a tömény félelemkeltésből.
@Eszter jött: tudod, ezt pont olyan érvelés, mint amikor felszólal az ellenzék, hogy a fidesz lop, a fideszes kiáll nagy büszkén, hogyasszondja a szocik is loptak...

na és? ez változtat a lopás tényén?
@Eszter jött: mai közvéleménykutatás a németeknél:

1/3-uk nem megy többé tömegrendezvényre (ha jól értettem)
@Gábris szomszéd: tudod, olyan szép, hogy a közelmúltban még az arab hagyományok nagyszerűségéről jártattátok a szátokat. akkor valahogy elfelejtkeztetek a nők tiszteletéről.
@parti_giano: Parti, képzeld el, a fáraók sírját a gonosz egyiptomi sírrablók kirabolták

kb annyi köze ennek a ténynek is van a mostani esethez, mint a német nagyvárosi galerikhez

én nem értelek benneteket, tényleg fel nem foghatom:

ettől, hogy tagadjátok a tényeket, nem a migránsokat véditek, csak röhejessé váltok

beszéljünk tényleg a darazsakról, görényekről, pulikról is lehet
@habakuk000:

Tévedsz, haba.
Ne tegyünk már úgy, mintha a terrorizmus csak a migránsok beözönlésével kezdődött volna el Európában.
Ez is struccpolitika.

Az erőszak az akkor is erőszaknak minősül, ha történetesen fehér keresztény férfiak követik el.
@habakuk000: mondják most. de aztán ott lesznek a következő nagy koncerten. mert show folytatódik. de ez egy teljesen természetes reakció.
@Eszter jött: mondtam ilyet? olvastál tőlem ilyet?
@parti_giano: Ez is hülyeség de kicsire nem adunk. :)

@habakuk000: Múltkor belebotlottam ebbe a magyar sorozatba. Nagyon el lett találva az egész.

rendszerigeny.hu/wp-content/uploads/2015/11/12045385-429866313883734-395076521281903154-o48e5.jpg
@habakuk000:

Nem.
De azt a fátylat, amit geo szeméről ajánlottál levenni, talán mások szemén is ott van.
@Eszter jött: én nagyon kedvellek, de oltári ostobán reagáljátok le ezt az egészet, már meg ne haragudj

maszatoltok, magyarázzátok a semmit, na akkor neked is:

a menekülteket be kell fogadni, táborokba természetesen

a migránsokat komoly ellenőrzés után lehet fogadni, miután kiderült, hunnan gyütt, mit akar, hol fog dolgozni, megtanulja-e a nyelvet, hol fog lakni, stb...

ezekről lehet vitatkozni, a Vörös Hadsereg frakcióról is lehet, de az nem ide tartozik

arról, hogy minden migráns terrorista erőszakoló, nem, mert ilyet nem gondolunk
akkor sem, ha tényleg undorítóak a magyar reklámok és csak szégyenkezni lehet miattuk

az, hogy boldog boldogtalan flangál tízezerszámra Európa országainak határain, az elfogadhatatlan és nonszensz
@parti_giano: Te sem lepsz meg ha az igazság és a valóság helyett a fixa ideáidat mantrázod. Ettől még persze téged is lehet szeretni. :)
@Eszter jött:
"Beférkőzik. Főleg, ha gerjesztik."
Ebben a mondatodban az van benne, hogy az emberek csupán befolyásolt véleményeket alkotnak a jelenségekről.
Tévedsz.
Nagyon sok ember van, aki a tisztán látása érdekében képes objektív tényezők alapján kialakítani a véleményét, függetleníteni az éppen most "vonalas" álláspontoktól, és érvelni is képes azok mellett.
@habakuk000:

Jó lenne helyén kezelni a dolgokat.
partinak írtad:

"én nem értelek benneteket, tényleg fel nem foghatom:

ettől, hogy tagadjátok a tényeket, nem a migránsokat véditek, csak röhejessé váltok"

Értsd már meg! Nem védjük a migránsokat! Csak elegünk abból, a szájbarágós propagandastílustól, amit erre az ügyre is rányom a napi politika.
A rasszista magyaroknak nincs helye az Európai Unióban - erről elmélkedik a toleráns német honpolgárok által felgyújtott menekülttáborok fényénél a felvilágosult újságíró, Jakob Augstein. Szerinte tűrhetetlen, ahogyan mi is gondolkodunk: hogy nem kérünk egyet sem a nőkről szilveszterkor a ruhájukat letépő, őket megerőszakoló bevándolókból. Szerinte móresre kellene minket tanítani, mert merünk olyan véleményt megfogalmazni, ami nem liberális. Mint tudjuk, ez most Európa "hivatalos" eszméje. Akkor is, ha csak egy szűk elit vallja, és a tolerancia jegyében tűzzel-vassal irtja az ellenvéleményt. Ahogyan Bence György filozófus találóan mondta egyszer: "A liberálisok nagyon toleránsak, csak a fasisztákkal szemben kérlelhetetlenek. Hogy rajtuk kívül mindenki fasiszta, arról nem ők tehetnek." :)

alfahir.hu/rasszista_magyarok_raus
@parti_giano: "persze, kedves nosztredamusz, persze. a német nagyvárosok a béke szigetei voltak.
mi a franc van itt, mindenki a cobra11, tetthely és derrick bűvös háromszögben él?"

ezzel tagadtad, de nem dedós z egy picit?

Ezt játszd inkább Angyallal, neki jobban áll.
@Eszter jött: de. konkrétan fideszes vagy szocis vagy jobbikos stílusban maszatoltok - csak azért a maszatolás, mert nem akarom azt írni, hogy hazudoztok .

pusztán azért, mert most az egyszer orbán beletrafált

ugyanez van a cigánykérdésben itthon, majdnem ugyanez az álszemérem a korrupcióban,
s csodálkozunk, hogy nincs egy normális létszámú tüntetés egy témában sem

persze, hogy nincs, határozott igazmondó csoport nincs, baloldali vezérürü sincs, hogy legalább balos birkamenet szerveződhetne
@parti_giano:
Ütközik a véleményünk úgy globális értelemben a migráns kérdésben, és úgy látom, hogy a vita egy olyan esetre koncentrálódik, amely nem mutat rá a helyzetre jellemző fajsúlyosabb kérdésekre.
Számomra a sok mindent eldöntő mozzanat az volt, amikor az én országomban a mi rendőreinket kitartóan kövekkel dobálták, míg azok ezt megalázottan voltak kénytelenek tűrni. Azokat a rendőreinket, akik előtt mi, magyar állampolgárok majdhogynem vigyázzban állunk, és itthon.
Vajon egy védtelen honi lakos mire számíthat, ha nem lesz elég szimpatikus?
Ezt is látni kell, és nem a hazai galerik jelenlétével kell érvelni, akik pedig a rendőreink előtt még haptákban is állnak.
@Mariann19:

Én is abban bízom, hogy nagyon sok ember van.
De ugye abban egyetértünk, hogyha egy átlagember egy órán belül háromszor hallgatja végig a menekültellenes reklámot, valamilyen lenyomatot hagy a gondolkodásában.
Ez felér egy agymosással.

Főleg úgy, ha semmilyen ellenvélemény nem jelenik meg a közmédiában.
Míg dolgoztam arra lettem figyelmes, hogy a német tv-ben naponta legalább egyszer vitaműsorok keretében foglalkoztak a problémával.
Ütköztették a véleményeket.
A nézőnek volt lehetősége megismerni a különböző aspektusokat.
@Eszter jött: ha eleged van a propagandából, akkor miért nem azt mondod?

miért a szerencséítlen baszkokat piszkálod? nem értem, fafejű vagyok én:(
@habakuk000:

vitázni kellene haba. nem vádaskodni meg ítélkezni.
a maszatolás kifejezésed azt feltételezi, hogy úgy érzed, birtokában vagy az igazságnak.
az én véleményem eltér a tiédtől.
ettől még nem leszek hazug.
max. a te szemedben.
@habakuk000: na ne?! ezt arra a lököttségedre írtam, hogy " a német városok nagy részében pl nem nagyon kellett eddig kulccsal zárni az autókat".
@habakuk000:

Nem a baszkokról mint népcsoportról, hanem az ETA baszk szeparatista szervezetről írtam. 1968 óta 850 embert öltek meg.
@Mariann19: hol élsz te? a múltkor előttem ordibálta egy fiatal suttyó a rendőrünknek, hogy menj a fenébe, úgy sem tudsz mit kezdeni velem. oszt felszállt a buszra, a rendőr meg nézte.
a határon meg azért tűrtek, mert a kő nem magyar területről érkezett, sőt még csak nem is szerb állampolgártól. erre varrjál gombot. annyit mondok, ilyenre sem voltak felkészítve, csak lebaszták őket egy konfliktushelyzetbe.
de értsd meg már, nem védem semmilyen módon a bűnelkövetőket.
@Eszter jött: fölajánlottam, arra a füled botját sem mozgattad

egy hír, egy tény az nem vélemény, ha azt semmibe veszed, akkor maszatolsz vagy hazudsz (természetesen választásod szerint)

noch einmal: véleményem szerint a migránsokat komoly kontroll után szabad beengedni

na ez egy vélemény volt, ezen lehet vitatkozni, de erre nem reagáltál, mint fenntebb említettem, helyette eljátszottad a megsértett Csipkerózsikát

erre kár a karakter
@parti_giano: pedig saját tapasztalataim, persze lehet, hogy a német partnerek csak játszották az agyukat

(de mindegyik? )
@Eszter jött:
Nem hiszem, hogy megfigyelted, hogy nyár óta nem nyilvánultam meg migráns ügyben, csak egyszer és rögtön abbahagytam.
Azt láttam, hogy a fejekben keveredtek a kormány menekültügyi vétkei, ezek hatása a migránsokra, érzelmi befolyásúak voltak a szívszorító képek, nem választódtak külön a vitaterepek.
Az emóciók olyan mértékben uralták a gondolkodást, hogy közben elfelejtődött az, hogy az európai állampolgárok is léteznek, ők is megérdemelnek netán védelmet, és nem került sor a helyzet távlati megítélésére sem.
Ilyen egyoldalú megközelítés nem ad lehetőséget párbeszédre, mert ahogyan a vitastílusban láttam, nem a tárgyra vonatkozó érvelés történt meg, hanem a kommentelő elismerése vagy elmarasztalása.
Sokszor magamra kényszerítem az objektivitást, mert ezt tartom helyesnek még akkor is, ha a szívem mást mond.
Tehát még egyszer azt mondom, hogy az ember a saját kútfejéből alkot véleményt, nem kell ahhoz sem molinó, sem plakát, sem befolyás.
Mindezt azért fogalmaztam meg, hogy vannak autonóm vélemények, és tudd, hogy ennek mi az oka.
Amúgy továbbra is szeretlek, csak most az egyszer nem árulunk egy gyékényen.
@habakuk000:

"helyette eljátszottad a megsértett Csipkerózsikát"

valamit nagyon félreérthettél. mutasd meg kérlek, szerinted hol sértődtem meg? melyik kommentemben?
@Eszter jött: Látod, most sem az érdemi részhez szólsz.:)

de tessék a válasz:

Eszter jött 2016.01.07. 22:10:35
@habakuk000:

vitázni kellene haba. nem vádaskodni meg ítélkezni.
a maszatolás kifejezésed azt feltételezi, hogy úgy érzed, birtokában vagy az igazságnak.
az én véleményem eltér a tiédtől.
ettől még nem leszek hazug.
max. a te szemedben.
@Mariann19:

Hidd el Mariann, a nézetkülönbség nálam nem von maga után unszimpátiát. Sőt!
Nyár óta az én véleményem is sokat formálódott menekültügyben.
@Eszter jött: látod, az enyém egy fikarcnyit sem, a nyáron hetente egyszer vittünk apróbb cuccokat,

most ráadásul úgy néz ki, dolgozni is fogunk migránssal.:)

fura a világ, nem?
@parti_giano:
Ne az egyetlen suttyó viselkedésére alapozd a magyarok rendőrökhöz való viszonyát.
Tök mindegy, hogy a kő honnan érkezett, amikor a mi fiainkat dobálták, azokat miért nem zárod a szívedbe?
Arra válaszolj, hogy milyen jogon léphetnek fel idegenek egy országban a rendfenntartó erőkkel szemben?
Ne a suttyó példával operálj!
@habakuk000:

Ez egy higgadt véleménynyilvánítás volt.
Hazugnak nevezed azokat, akik szerinted nem látják az általad vélt "igazságot".
Ebben az esetben te ragadtattad el magad, hagytál szabad folyást érzelmeidnek.

A migránsok ellenőrzésével én is egyetértek.
@Eszter jött:
Tudom.
Egyáltalán nem tartom gondnak, ha még a számomra kedves itteni társsal bizonyos kérdésekben nem hasonlóan gondolkozunk.
Emberileg azért kötődünk egymáshoz, és ez a lényeg.
@habakuk000: persze, hogy basztatlak, mert általánosítasz. ugye, ezt hamburgban, berlinben és münchenben művelték? mert következetesen német nagyvárosokról írtam. nézd vissza.
@habakuk000:

Nem vagyunk egyformák. Szeretem olvasni a különböző véleményeket. Gondolkodásra késztetnek.
A tematizált gyűlölködést viszont elutasítom.
Nem leptél meg. Írtad már, hogy segíted őket. Emlékszem rá.
@Mariann19:

Edzésben vagyok Mariann. Kemény jellemekkel lakom egy fedél alatt.))

"Emberileg azért kötődünk egymáshoz, és ez a lényeg. "
Ez kellene legyen az alap itt a blogon is. Minden vita kezdetén-végén.
@Eszter jött: tévedsz, nem arról folyt a szó, hogy mi a véleményem, hanem a szilveszteri eseményekről, azaz tényekről, a szabad folyás igaz, mert pont a demagóg propaganda csúsztatás áradt a szövegeitekből, mint egyféle anti-duna-reklám,

de ez már unalmas, a véleményemre meg senki se kíváncsi, olyan nagyon én magam se

mondjuk jó lenne végre értelmesen vitázni, de ez mostanában ritka itt, mint a fehér holló, sebaj
@Mariann19: aham, napi tapasztalatom az egyetlen suttyó. hol élek? egy teljesen elbizonytalanított rendőrség, aminek egy politikától mentes ügyészség a felügyelője? aham. 2006-ban sem volt semmi törvénytelenség részükről.
mondom még egyszer: lebaszták a határra őket, mert az aktuális politika azt mondta, hogy ez a dolguk. erre nem voltak felkészítve. hol mondtam, hogy nem sajnáltam őket?
@parti_giano: Kaiserlauterben figyeltem fel rá, az tény, utána direkt árgus szemekkel lestem, nem zárták azokat Freiburgban és Göttingenben sem, de ha jól emlékszem, hannoverben sem - erre nem esküdnék meg-
@parti_giano:
Sok rendhagyó körülmény volt a migránsügyben, és van is.
Baromian nem szeretnék veled bajuszt kötni, mert jól
elvagyunk különben.
Remélem, az ellentétes véleményeink ellenére nincs köztünk baj, mert nem tudnék aludni az éjjel.
Jó éjszakát!
@habakuk000: tények? baszus, éppen ezt mondja neked geo, még nem ért véget a vizsgálat, egyelőre politikusok nyilatkoznak mindenfélét. várjuk meg már a végét.
@parti_giano: mondjuk én se nagyon zárom itthon, viszont van menyétünk vagy valami hasonló a padláson, úgy szaladoznak éjjelente, hogy csuhajj
@parti_giano: rendőrök, áldozatok, nem politikusok,
@habakuk000: jó, elhiszem. kérdezzük meg erről nincs_itt-et. mert nekem mások a tapasztalataim.
@parti_giano: az is igaz ezek az élmények még unió előttiek
@Mariann19: nekem nincs bajcom, hülyén állna. a véleményünk meg messze közelebb van, mint matolcsy a józan észhez. aludj jól.
@habakuk000: hmmm... ki emlegette az egyiptomiakat? tudom, az idő, habakuk sem ma volt. valamit odoekerről?
@parti_giano: nagyon szeretem a Láthatatlan embert. Szerettem volna Dzéta lenni gyerekként.:)
@parti_giano: Persze Teodorik se rossz, ha más Ravennában temették Rómát.
@habakuk000: nem ismered a viccet? anyám mondta, a fiam nem komp lett.
@parti_giano: nem ismertem:(

kicsit csodálkoztam a kompon, de nem túlságosan:)

jó éjt, Eszternek is, éljenek a Rinaldo Rinaldinik!
@habakuk000:

Mindaddig, míg te bármilyen ellenvéleményt demagóg propagandának, csúsztatásnak nevezel, nem is lesz értelmes vita.
Mert vagy elfogadod azt a tényt, hogy mások másként látják a történéseket, vagy nem.
Vagyunk itt páran akik a migránsügy kapcsán sokkal jobban aggódunk azért, milyen indulatokat gerjeszt bennünk európai emberekben ez a helyzet.
A parttalan gyűlölet meglovagolására gondolok itt, a szélsőséges eszmék elszabadulására.

Ne is haragudj, ez olyan nőcis, Csipkerózsikás megállapítás volt:
"de ez már unalmas, a véleményemre meg senki se kíváncsi, olyan nagyon én magam se."

Jó éjt!
@Mariann19: Egzakt módon valóban nem lehet. Magam is közvetett utalásokkal éltem.
Abból kiindulva, hogy el kell indulni a semmibe, kifizetni a viteldíjat, amit lehet (termélszetben nem lehet mindenkinek mindent).
Ráadásul olyan körülmények között, hogy vszínűleg az ellenörzőpontok némelyikét is le kell fizetni.
Ez a földönfutónak, akinek se háza, se értelémezhető egzisztenciája nincs valószínűtlen.
Ebből saccoltam, hogy jobbára a középosztály az aki utnak indulhatott. Az egzisztencia megteremtésének képessége pedig feltételez valamilyen tudás, ismeretet is. Ehhez nem kell egyetemi tanárnak lenni.

Mindez nem zárja ki, hogy alatta, felette is utnak indulnak. De gyanítom, hogy a gazdagabbak inkább az emírségek felé indultak még ideje korán. A szegényebbek is, mert arra rövidebb, az út és kisebbek a vallási, nyelvi problémák.
@habakuk000: Milyen fátylat basszus.
Leírtam, elénekeltem, körbeugráltam, hogy azt várom el, hogy korrekt vizsgálat legyen, és az bűnösöket, de csak azokat büntessék meg.

Erre Te először belecsúsztatod, mintha védeném a nemi erőszakot. Majd masztolsz egy jót, majd közlöd, hogy vegyem le a fátylat.

Tudod mit? Egy kurva fátylat nem szertnék levenni. De az nem rajtam van, hanem egy Mérleget tartó istennő szemén.

De különben mindegy. Ha nem vagy hajlandó megérteni amit ugatok, akkor ez van.
Szerinted ezek szerint a migránsok kivétel nélkül ördögök, a németek kivétel nélkül szeplőtelen árják.
S rajtam van fátyol?

Hagyjuk. Ennek így semmi értelme. Biztos tart méga szilveszteri zsibongás nálad. Majd egy hét mulva olvasd el amit írtam, és amiket Te írtál. Addig szerintem ennek semmi értelme.
@parti_giano: @Eszter jött: @GeoCracker:

Mars ablak-zsiráfozni! Mit képzeltek ti(k)?!
@parti_giano:

Gőgösködésről szó nincs... dögösködök.
@parti_giano:

Biddazodáltal csak dem dáthás?
@jaegtoer: nem, csak csipátlanítani kéne a szemem ehhez kicsi klaviatúrhához.
@Orica Középföldi: mi ez az emociókitörés? egy tisztességes hölgy nem hagyja eluralkodni magán az érzelmeket, főleg egy ilyen zsiráfozáson.
@parti_giano:

Vagy úgy? akkor próbálkozzon inkább a klaviatúrával. amahhoz meg ajánlok egy zsebkendőt:)
@jaegtoer: jut eszembe, ha gedeon bácsi alszik, akkor gedeoff?

hagyja csak, magának is kellhet még, hiszen több szem.... több csipa.
@parti_giano:

Akkor elmondhatom, hogy a parttalantól eljutottunk a partig, mert állítása cáfolhatatlan.... és egy zsebkendő tényleg nekem is jól jön.
@parti_giano:

Felemeltem a fejem a napi GG-penzumból és
visszafejtettem Jég zanzásítását a gondolkodási műveletekre. Ez szórakoztatott.

Azt feltételezni se mertem, hogy nála vannak vendégségben az állatkáid:)
@Orica Középföldi: szerintem meg minden jégben ott bújkál egy műgörény. csak úgy simán. állatot meg nem bíznék rá, csak toronyórát láncostól.
@Orica Középföldi:

Fiókot?
Épp ablakot tártam a világra.
@jaegtoer:

Körülnéztem. Inkább a fiók:)
:)))

Ritka elegánsa megoldása a témának.

Annyi gerincre nem "fussa", hogyasszondja "érdemes elgondolkodni ezen a kérdésen", így marad a gúnyos nagyarc.

Jogos, csak egész Európa kezdett el filózni a migráns-válságon és törni a fejét normális megoldásokon, nehogy már az itteni hősök véletlenül elgondolkodjanak ne adj isten, leírják, hogy célszerű módosítani az álláspontomat.

Nem helyette jóízűen migráncsgyűlöleteznek.

Akár már találkozhatnánk is személyesen, vagytok ti is olyan csodabogarak, mint Angyal.:))

Vidámmá tettétek ezt a borongós reggelt, a nap is kisüt iziben.
@GeoCracker: Ahogy olvaslak, úgy látom tényleg nem sok az értelme.

Nem akartam beletaposni a lelkivilágodba, ne haragudj Geo.

S nyugodtan fogadd el, hogy egyáltalán nem gondolok csúnyaságokat rólad, s az írásaidról, szerintem túlreagáltad kicsit, továbbra is korrekt fószernek tartalak.
@habakuk000:

kalmopyrinnel próbálkozott mán?
@hacsaturján: ühüm, attól világosodtam meg ennyire
@habakuk000:

szeggye kettesével, ha nem szalicil érzékeny.
@hacsaturján: szedném én ötösével is, ha segítene abban, hogy értelmesen felvilágosult megjegyzéseket fűzzek eme blog értékes kommentfolyamához

a szalicil az fáj?
@parti_giano:
"Véleményünk meg messze közelebb van, mint Matolcsy a józan észhez."
Matolcsy és a józan ész analóg a párhuzamos egyenesekkel, ahol a végtelenben metszik egymást.
Amennyiben ehhez a defínícióhoz tartjuk magunkat, akkor nagyon sokáig nem lesz közel a véleményünk egymáshoz.
Kivárjuk a pontok metszését, és minden rendben lesz.
@hacsaturján:
Van egy ilyen is:
Latinovits Zoltán könyve a Ködszurkáló.
Jó szívvel nem ajánlanám.
@habakuk000:

sose búsulj! mindjárt írok valami emnacipuncisat, aztán teli lesz a blog közös gyékénnyel.
@Eszter jött: ilyen szép időben? a ló se búsuljon.

A parttalan gyűlölet megfékezésének viszont szerintem pont az a megoldása, hogy őszintén, nem tagadva beszélünk a problémáról, keresve a megoldást.

a szőnyeg alá söprés a gyűlöletet szítók malmára hajtja a vizet.

Az ellenvélemény ellenvélemény, az nem csúsztatás, de ezt szerintem már megbeszéltük.

Elhiszem, nyers vagyok picit, de nem vagyok hajlandó a békesség kedvéért hazudozni.
Legfeljebb elnézést kérni, ha belegázolok valakinek a lelkivilágába.:)
@Mariann19: azért azt a lehetőséget megadnám azoknak az egyeneseknek matolcsy esetén, hogy valamikor metszették egymást. tán még az egyetemi tanulmányok előtt, vagy messze a gyerekkorban, amikor még tabula rasa...
a miénk meg színusz-koszinusz görbe, hol metszik egymást, hol távolodnak.
@parti_giano:
Matolcsyról a Pénzügykutató ZRT munkatársai elnéző mosollyal beszéltek arról, hogy a mi Gyurink mindíg tele volt ötletekkel, de dolgozni már nem volt kedve megvalósítani azokat.
Matolcsy ennél a cégnél dolgozott egykor.
Tegnap mi álláspontilag távol voltunk, viszont metszettük egymást keményen, de nem fájt.
Jönnek még szebb napok.
@GeoCracker: baz+!!! azt gondoltam, hogy épeszű vagy!!! nürnbergben 3 lányt (16, 18, 19) támadtak meg szilveszter éjszakáján, 20-an. videó felvétel is készült!

észak-afrikai és arab területről érkezettek voltak az elkövetők. frissen regisztrált MIGRÁNSOK!

nem megyek bele, ebbe a beteg játékba, hogy pedig korábban is volt nemi erőszak. igen volt! de ez egy horda, mocskos állatok gyülevész csapata, akik raboltak, erőszakoltak, petárdákat dobáltak az emberek közé! teljesen "véletlenül" migránsok... mindegyik, egytől-egyig!
nem lenne jobb magadnak sem hazudni tovább? veszélyt jelentenek, nem lehet integrálni őket stb...
@Mariann19: a törökök kifejezetten munkavégzés céljából érkeztek! továbbá az elindulás előtt, még töröko.-ban A2 szintű német nyelvvizsgát kellett tenniük... bemondásra nem lehetett jönni, csak ha konkrét munka volt!
továbbá a törökök nem az arab írást használják, hanem a latin betűket!
a jelenleg érkezők, gyakorlatilag analfabétának tekinthetők európában, érthető módon. a képzésük éveket fog igénybe venni, szakmát nem fognak tudni tanulni, amíg a nyelvet nem beszélik, írják és olvassák B1-es szinten, ez alatt képtelenség...
@parti_giano: valóban létezett, de lássuk már be, hogy ez nem 1970! amikor három hansi, két jürgen, és öt sepp pofozkodott a kocsma előtt!

itt ezer emberről volt szó, akik kifejezetten bűnelkövetési céllal gyűltek össze a kölni dóm téren! ezek mindegyike, mára már bizonyossá vált, migráns, menekült észak-afrikából és az "arab területekről".
előfordulhat, hogy voltak köztük "őshonos" szarháziak is, de kevéssé tartom valószínűnek.

továbbá, nem csak riogatták a hölgyeket, hanem 2 nemi erőszak is történt, 100-nál több kísérlet, több száz rablás!, lopás!

nem én állítom, hogy szervezett volt, hanem a rendőrség!

nem kell kenni a szart, sajnos az érkezettek zöme NEM "középosztály", hanem a legalja!
@nincs_itt: nem vitattam a problémát, olvass vissza. annyit állítottam mariann felvetésére, hogy a galerik léte nagyvárosokban régóta megvan. az, hogy mi az alapja a szerveződésüknek, változott az idő folyamán.
@parti_giano: de ez nem egy "galeri" volt...
@nincs_itt:
Látod, ez nem is jutott az eszembe, hogy a migránsoknak az írást alapfokon kell elkezdeni megtanulni, és csak ezután jöhet a szakmai ismeretek megszerzése, melynek jó része - mint tudjuk - speciális kifejezés.
Hosszú folyamatnak ígérkezik, és ezzel proporcionálisan nő a beilleszkedés költsége.
Nagyobb gond lesz az, hogy a törökök elfogadóak voltak, és elvégezték azokat a munkákat, amelyeket a németek nem.
Azonban a szíreknek nyilván olyan munkakörök tetszenének, amelyek kvalifikált munkaerőt igényelnek.
Amennyiben ez a vágyuk nem teljesül, ez kezdetben csalódást, majd dühöt vált ki belőlük.
Többek között ez lesz a radikalizálódásuk oka.
Ezzel számolni kell.
@nincs_itt: Köszönöm az észrevételedet. Tényleg. Mert ezzel igazoltad, hogy igen komoly szövegértési nehézségekkel küzdesz.

Nem írom, hogy nem vagy épeszű, mert ezzel magamat minősíteném. Nincs kedvem személyeskedni.
Féligazságokon alapuló rasszista baromságaidtól azért előre köszönöm, ha megkímélsz.
@nincs_itt: Ja, és hogy ne legyenek kétségeid, mire reagáltam:
Az ilyenekre: "e ez egy horda, mocskos állatok gyülevész csapata,"
Csak jelzem, hogy az ultrák is egy horda, és szám,os mocskosnak gondolt állat ki kérné magának a hozzájuk való hasonlítást.
Mégsem venném magamnaka báétroságot, hogy Téged besrolojalak az ultrahordába. Csak erős bizonyítékokkal.

De temészetesen mindezt visszavonom, amennyiben itt rögzíted, hogy tagja vagy az ultras liberi magyar tagozatának, a cigáényokra házat rágyújtó újfasiszta szabadcsapatok egyikének, vagy "csak" szimlán az uj-nyilasoknak.

Hozzád kéápest Gábris ezek szerint maga a földre szállt arkangyal.

Na csá.....
@parti_giano:

Cserébe. Most halt meg, de ez 10 éves - igen érdekes - interjú. Gondolom olvastad anno:)

magyarnarancs.hu/belpol/elvezet_es_kotelesseg_-_szilagyi_janos_gyorgy_okortudos-64263
@habakuk000:

A teljesség igény e nélkül....

"_Ritka elegánsa megoldása a témának._"

Bezony.
Maga ablak-zsiráfozós tanácsot adott, erre föl maga kárpál, hogy választ is úgy s akként kapott.

"_Annyi gerincre nem "fussa", hogyasszondja _"

és:
varanus.blog.hu/2016/01/05/113_millio_elgurult_na_es/full_commentlist/1#c29023656

"_Elhiszem, nyers vagyok picit, de nem vagyok hajlandó a békesség kedvéért hazudozni._"

Utóbbival én is így vagyok, ezért minden alakoskodás nélkül az 'mondom' neked keresztül az éteren:
-Attól, hogy karót tetszett nyelni, még nem tetszik gerincesnek lenni.
S nekem -akár van gerincem, akár nem-, az agyam azt súgja, teázzon magával a hiéna, a sakál és a dögkeselyű, s ne csodálja ha a teája keserű, az eltartott kisujj, és a kevély kedély még egyszer sem gyógyított fekélyt, pláne tömeggyilkos barna mételyt, mi magának nem okoz se kételyt, s nem szül se kérdést, se választ, ok-okozat egyre megy, az a lényeg, hogy mindenki más: a hülye!
@Orica Középföldi:

Azt azért kénytelen vagyok hozzáfűzni, mintegy okvetetlenkedő lábjegyzetként, hogy napjainkra teljes fogalmi zűrzavar tombol.
Egyre inkább elterjedőben van, hogy antiknak nevezik a hatvanas évek értéktelen tömeggyártású termékeit, és retronak a besorolhatatlan szarokat, de mindkettőt úgy beállítva, mintha a művészettörténet non plus ultrája lenne.

Bármennyire is csodálom, nem irigylem A Tanár urat. Egy évszázad születését és halálát végig élni szinte cseppnyi remény nélkül... és látni azt, hogy lehet haladni mindig lejjebb, egyre lejjebb...
@jaegtoer:

Néhány megjegyzés:

Habát hagyd a francba, tipikus mérnöki gondolkodás.

A fogalmi zűrzavarban igazad van, de magamra nem nézem kötelezőnek, és ezzel nem vagyok egyedül.

Egy tudósnak, nem hiszem nincs reménye:)
@GeoCracker: na akkor foglaljuk össze, ezt baromság halmazt, amit összehordtál!

én nem mo.-on élek, hosszú évek óta németo.-ban!

tisztázzuk a kérdést, hogy sem az írott, sem pedig hallott német nyelvű szöveggel nincs semmiféle megértési problémám, és még a magyar is megy...

szóval, ha ezek az állatok, mondjuk fudbal hulligánok lettek volna, akkor is ugyanez lenne a véleményem, származzanak bármely népből!

ha baromságnak és főleg "rasszizmusnak" tartod, hogy ki merem mondani, a kölni rendőrkapitány, a német belügyminiszter, fiatalkorúakkal foglalkozó bíró(elfogtak olyat is aki MÁR visszaeső, szír 16 éves), német talpas rendőrök után szabadon, hogy az összes gané észak-afrikai és/vagy arab volt, a legtöbbjük frissen érkezett, akkor tényleg nem én vagyok a gyenge elméjű, hanem te!

köln, stuttgart, nürnberg, hamburg, svájc, finnország, franciaország soroljam, ahol nem az árják őrjöngtek szilveszterkor, nőket bántalmazva, kirabolva???
az ellopott telefonok nagyrészét MENEKÜLTSZÁLLÁSOKON találták meg, biztos a rasszista fodbal huligánok csempészték oda!
@jaegtoer: tudta ő: "Gyakran idézem a német mondást: tudománnyal foglalkozni annyit tesz, mint túlhaladottá válni." de megvolt a belső derű, hallod, mormogi?
@nincs_itt: Nem tündérke.

1. Jelentősebb mértékben lesz..rom, hogy hol, élsz. Ahogy az ultrák Mo.-on élnek és idiotizmus amit művelnek, attól, hogy Németo.-ban élsz, mélg nem emel a vátesz szintjére. Ergo, nyugodtan hátrébb vonhatod az agarakat.

2. Ha hajlandó lennél visszaolvasni, és kilátnála személyeskedésből, akkor látnád, hogy az egyetlen amit próbáltam leírni, hogy
a/ aki bűncselekményt követ el, azt büntessék meg
b/ csak azt büntessék, aki elkövet valamit,
c/ akkor is büntessék meg, ha teszem fel nem bevándorló.

Ezek utén miről ugatsz?
1. a "C" mondanivaló kapcsán, előadod, hogy a migránsok állatok, csak azok a kizáróléagos bűnösök egész Németo. összes problémájában, és különben is állatok, meg horda. Meghirdetve a kollektív bűnösséget azon az alapon, hogy migránsok márpedig vannak.
2. Amikor próbálom érzékeltetni, hogy az ezer keresett, és valószínűleg tényleg bűnös bevándporlónáűl nagyságrendekkel több bevándorló érkezett Németországben, akkor előadod, hogy a migránsok állatok, horda, és a lekedben talán olykor embert is esznek.

Nem a kölni rendőrség rasszista, hanem Te. Nem a külni rendőrfőnökre írtam, hogy rasszista baromságot ír, hanem rád.
Ha nem érzed a különbséget, akkor mégis lehet némi szövegértési problémád.

Részemről a cseveléyt viszont befejeztem ezügyben Véled, mert értelmetlennek ítélem.
@Orica Középföldi: "tipikus mérnöki gondolkodás" oszt ez melyik fiók? oszt van-e görény benne?
@GeoCracker: hallod, ilyen indulatoknál nem értik a cizellát?! mondják, valami mérnöki gondolkodás, levonom belőle konzekvenciát.
@GeoCracker: cunci mókus, akkor figyelj:

"szóval, ha ezek az állatok, mondjuk fudbal hulligánok lettek volna, akkor is ugyanez lenne a véleményem, származzanak bármely népből!"

en gross kijelenthetjük, hogy ha a rendőrség is kimondja, a tömeg MENEKÜLTEKBŐL állt, akik súlyos bűncselekmények tömegét követték el!

valóban, mondjuk 1 millió érkezett, ebből 1000 csinálta a balhét.

viszont 85 millió németből 10-nek sem jutott eszébe hasonló...

nem kell felkapni a vizet, mert rosszul állsz egy kérdéshez!
ameddig nem voltak menekültek, nem voltak ilyen események se!
elkaptad a logikai szálat???
én nem rasszista vagyok, te félnótás - érveid nincsenek, cáfolni semmit nem tudsz, akkor jön a náczifaszistarasszista bunkó -, csak leírtam, amit le KELL írni.

lehet mellé dumálni, de ez van!
@nincs_itt: "csak leírtam, amit le KELL írni."
Kmplexusokkal pedig nem vitatkozom....
@parti_giano:

Az a fiók, amelyikben nincs kétely, hogy Augiász vagy Eugenész ganz egal.
Csókoltatom a görényeidet:)
@parti_giano:

Ha valaki ebből a fiókból tart kiselőadást a "nagyarcról", az nem szótévesztés, az röhejes. Sajnálom:)
@Orica Középföldi: próbálom mentegetni. maga meg csak-csak nem tud kilépni a szőlőtaposó szerepéből.
@parti_giano:

Nem kell mentegetni. Nem zavar,sokkal rosszabbak is vannak itt, csak nincs miről beszélni vele egy közéleti blogon. Ennyi.

A habitust családon belülről is ismerem néhány évtizede, csak örök optimista vagyok:)
@Orica Középföldi: "sokkal rosszabbak is vannak itt" heh, azért így rámpirítani...
@parti_giano:

nem vagyok mormogi, különben is ismerem azt a belső derűt amiről beszél, minden nap meg szoktam könnyebbülni könnyebb ülés által.
@Orica Középföldi:

1. csak megmutattam, hogy szögletes és a mérnöki gondolkozás kettő:)

2. Azzal nem is gyanúsít senki, ellenben sosem lehet tudni, a másik fél hányadán áll, pláne ha ül sőt lesben lapul.

3. Remény kapcsán nem a 'közben'-re gondoltam, amit még gerjeszthet a motiváció, hanem a 'végén'-ről.
@parti_giano:

" azért így rámpirítani..."

Bakker, küldjek egy csuhát? :))))
@jaegtoer: most miért beszél a gyomorproblémáiról nekem? van gyógyszerésze vagy nincs?
@parti_giano:

Van, kicsit viseltes. Valaki letépte magáról, amikor rádöbbentettem, hogy a Centuriákat már megírta valaki:)
@parti_giano:

Gyomorproblémáim,...? én belső derűmbe merülve ültem s beszéltem, mit értett ebben félre(?*) ellenben komor problémák tényleg állnak fent s lent, de nem alant viszont nyakig, ez viszont egyetemes.
@parti_giano:

Kéretik nem hírbe hozni gyógyszerügyben:)
@habakuk000:

"Elhiszem, nyers vagyok picit, de nem vagyok hajlandó a békesség kedvéért hazudozni.
Legfeljebb elnézést kérni, ha belegázolok valakinek a lelkivilágába.:) "

Nem hiszem, hogy a blogot a békesség megteremtése céljából írjuk.
De a vélemények ütköztetése nem jelent egyet - számomra - a vitapartnerem sárba döngölésével.
@Eszter jött: eszemben sincs sárba döngölni senkit sem.
kedvelem Mariann iskolásan tankönyvízű ám alapos fejtegetéseit, parti néhány szavas megjegyzéseit, kedvellek téged a magad emberségeddel és tisztaságoddal, néha van még olyan téma, amihez késztetést érzek megszólalni, nem sok

Én is kedveszegett vagyok, dühös és szégyenkező, amikor látom, hallom, hogy orbán viktor teli szájjal tud fröcsögni a liberalizmus végéről. A baj az, hogy nem egyértelmű a dolog.
Nálunk tényleg haldoklik a szabadság demokráciája. Nem Angyalék, nem orbánék miatt, hanem azon hozzáállás miatt, amely bohócnak, hisztis vakoknak, a tényeket, a valóságot semmibe vevő nagyképű főokosoknak mutatja be a támogatóit, aki a múlt sérelmein rágódva tehetetlenül, bénán, munka nélkül várják a csodát.

Geo - nem kétlem, jószándékú és józannak tűnő fejtegetései a szilveszterről - több kárt okoztak egy délelőtt alatt, mint Angyal másfél éves talicskázása.
Mert föláldozta a valóságot egy idealista korrekt magatartás oltárán.

A neandervölgyiek kihaltak, nagy valószínűséggel azért, mert képtelenek voltak megváltozni, alkalmazkodni koruk kihívásaihoz. Én nem nagyon akarok hasonló sorsra jutni.
@parti_giano: rendes fickó vagy, de fölösleges mentegetni

1, én kezdtem kötözködni

2, nem gondolom, hogy egy sértődött neandervölgyi primadonna intrikáira - amelyek sajnos távolról sem hasonlítanak Salaiéira - reagálnom kellene
azok csak maradjon a tantestületek játékai

egyébként is sokkal fontosabb dolgunk van, madárnevelésben vagyunk, berepült hozzánk egy szép kismadár, őt próbáljuk életben tartani, most a konyhában alszik:)
@Orica Középföldi: erre is csak hacsa rénjeinek feneke mögül futja?
saját kútfóből nem megy?

persze igazságod lehet, a gugli korában az igazi hősök másodpercek alatt vágják Héraklész tetteit, nekem az snassz egy picit:)
@jaegtoer: van abban valami diszkrét báj, amikor homofób emleget tömeggyilkos barna mételyt:)

személyes találkozás? nem akartam azt írni, hogy azonos gyűlölet-platformra sorolok egyeseket Angyallal, ezt a kissé erős kijelentésemet próbáltam enyhíteni a "csodabogározással, nem kell komolyan venni

veled kapcsolatos kíváncsiságom pedig villámgyorsan eltűnt Rodeonak címzett intelmeidet olvasván
@habakuk000: azt hiszeg önzetlen vagyok? majd sasolsz, ha megkapod a zúgügyvédi számlám.

egyébként:

m.magyarnarancs.hu/publicisztika/jot-tenni-97826
@parti_giano: ha lenne bármi értelme, akkor tényleg azzal kéne kezdeni, hogy tisztázzuk már a definíciókat, pl mi is a liberalizmus..
mert a nálunk meghonosodott ballibsi köszönőviszonyban sincs az elveivel, az tuti

mint ahogy az orbánistáknak sincs közük a konzervatimizmushoz
nem mintha a szolidaritáshoz bármi közük lenne

(látom, hogy egy nagy csomó helyen hiányzik a többes szám k-ja, de lusta vagyok egyenként kijavítani, nem tudok jól pötyögni, mielőtt a mérnöki gondolkodás rovására könyveljük el a helyesírás hiányosságait is)
@habakuk000: azért má' ne haragudj, de furcsa ez a szentimentális mérnöki póz. ha rakendról, akkor rakendról.
@habakuk000:

Haba. már annyira primitív ez a vitáért való vitád, hogy meghazudtolod a tényeket.

Az intelmek általában akkor jöttek6jönnek elő, amikor valaki elvetette/elveti a sulykot és túljátszotta/túljátsza amit nem kellett volna vagy nem kellene.

Tudod, Haba, az intelligencia ravasz egy adomány. Rajtad - úgy tűnik kifogott.
nekem tetszik... mint áutszájdernek az intelligencia... most akkor a 4/5-öd részévé váltam?...
@Sir Bates dö Hól: ebből a szempotból már indulhatsz a csúcs meghódítására, ha már a gólyákat is benézted.
@parti_giano: meghalt a kismadár, a francba, pedig bíztam benne, hogy megmentjük
Collegium Musicum szól, nincs kedvem a rakendrólhoz, unom erősen, csak nem akaródzott Esztert megbántva hagyni

fene ezt a madarat, olyan jól el lehetett volna a kutyákkal a hideg végéig

na megyek diót törni a többinek
@habakuk000: a rockandroll nem egy tánc - mondta pajor tamás anno (mondjuk azzal hiteltelenné tette magát, hogy belépett egy egyházba). tehát -teszem hozzá- nem egy zenei műfaj csak. én pont arra utaltam.
@parti_giano: nagyjából értettem azt hiszem, az egyebekre nincs kedvem:)
ebben a kocsmában nincs
@parti_giano: amúgy ki az a Pajor Tamás?
@Eszter jött: ez sem nagy dicsőség, na ez ellen lehet tiltakozni ezerrel, Fico nem ad pénzt a migráns élelmiszeralapba

érdeklődve várom a bölcs, nem megosztott és politikailag érett szlovák közvélemény reakcióját, (múltkor ilyesmit magyaráztál, a szlovákoknál nincs olyasmi, mint nálunk)

index.hu/kulfold/2016/01/07/fico_tomeges_molesztalas/
@parti_giano: azt hittem, ők a Mester Ákos fia féle brigád
@parti_giano: nem, tényleg megérkeztek ide a gólyák...
@jaegtoer: nézd a jó oldalát: a fragmentáció az értékek vs. érdekek mrntén elindult...
@Sir Bates dö Hól: nem nem, tisztelt uram:

értékek devalválása versus értékek megőrzése

szerintem ez a határvonal
@Sir Bates dö Hól: a parti által betett írás is elkezdte pöntyögni: tessen kérem szépen békén hagyni, és is békén hagyok másokat

egyszerűen jobbnak kell lenni, a korlátozás nem megoldás

itt az apróbb nüansz, a jobbnak levés, az nem egyszerű, ahhoz pedig az kell, hogy nézzünk szembe saját magunkkal,

(persze szigorúan személyes, senki számára nem kötelező véleményem)

lefordítva ide: te sokkal-sokkal jobb voltál, de hagytad magad lehúzni a vadmajmok szintjére, viszont amit becsülök ezt tudatosan fölvállalva, átgondolva nem személyes rosszindulatból tetted

jég rodeo esete más
@habakuk000: most már igen... sz'tem nem helyes az érték=politikai döntés alapállás... nem tiszták a szerző által használt fogalmak: mit ért érték; értelmiség; jobb- és baloldal; stb. alatt, ám mindezt nyilván vele lehet cizellálni, az áutszájder többséggel még itt a blogon sem...

milyen érték megőrzésére gondolsz?... ki devalvál és mit?...

(specifikusan: nincs annyi gyöngyöm, hogy a disznók elé szórjam, meg most nincs itt az ideje sem ennek:-/... )
@habakuk000:

Annyit írtam haba hogy a szlovák közvélemény nem megosztott. a bölcs és politikailag érett jelzőket te tetted hozzá mert szereted feltupírozni a dolgokat.
Főleg azokat, amik ellentétesek nézeteiddel.
/ pl. Geo és Gábris összehasonlítása. Geo emlékezetem szerint soha nem kínálta meg a blog népét Szálasi idézettel- pozitív fényben feltüntetve, ahogy Angyal tette a Charlie Hebdo ügy kapcsán, közel egy éve./

Szlovákiában 2016-ban parlamenti választások lesznek. Fico eredményesen használta fel a menekültügyet erre a célra.
Viszont ügyesen lavírozik a nemzetközi porondon. Éles kirohanásai ellenére Szlovákia ősszel, ugye átvállalt Ausztriától 500 menekültet / ellátásukat az osztrák kormány fizeti/ és decemberben önként 149 asszír keresztényt fogadott be.
Főleg a Bősre telepített menekültek ügye kavart nagy vihart.
A szlovák kormány nyíltan elutasítja a befogadási kvótákat. De nem engedi szabadjára az indulatokat, engedményeket is tesz.
Jelzem, mindez a szlovák diplomácia vezetőjének lehet az érdeme, Miroslav Lajčáknak, aki nem futsalosként építette karrierjét.
Érdeklődéssel figyelem az utóbbi, kb. 2 napja tartó, korántsem baráti hangnemű beszélgetést, amely szembe megy a korrekt vélemények cseréjével, és egy közéleti blog szellemiségével.
Kialakult itt egy beszélgetés a migráns helyzet értékelése kapcsán 5-6 ember között - magam is részt vettem benne - normális hangulatban folyt az álláspontok egyeztetése.
A téma úgy tűnt, nyugvó pontra jutott, mint más esetekben szokásos.
Jött a fordulat, amikor a soros hozzászólók messze elkerülve az alaptémát, magukat a kommentelőket kezdték személyükben korántsem kellemes stílusban értékelni.
Számomra érthetetlen, hogy miért nem inkább az a törekvés van fölényben, hogy ez az összeszokott társaság békében, bántások nélkül éljen?
@Mariann19: ez nem egy homogén, s főleg nem baráti társaság, m9n femme fatale...
@Eszter jött: nem Angyal és Geo összehasonlításáról van szó, azt jogosan kérné ki magának bárki.

Pusztán arról, hogy a maszatolás eredménye Angyaléknak - hívják azt gepidának vagy Le pennek, akár vasgárdának is - szóval az Angyal féle szellemiségnek kedvez, mert teljesen lejáratja a mittudoménmegnevezniamilyenoldalt

egyébként egyáltalán tudod mire nem reagálsz? a szlovák kormány épp most jelentette ki büszkén, hogy dögöljenek éhen tőle a bevándorlók.

sohasem értettem a kettős mérce fogalmat, bár sok minden mást sem
@Mariann19: :) kedves vagy, mi nem olyan nagyon,

baráti társaságnak bátorság nevezni ezt a brancsot, örülök, ha te annak véled:)
@habakuk000: sz'ted mennyi idő alatt teszik meg a bevándorló=az, aki nem szlovák távot?...
@Sir Bates dö Hól: zavaros egy picit a cikk, az tény

érték? lehet, soha nem is volt, csak lidérces álmaimban

most vagy hülye fennkölt leszek, s kimásolok gugliból valami jóféle liberális gondolatokat a szabadságról, ahogy szokás errefelé, vagy megismétlem a korábban írtakat, egyszerűen jobbnak kell lenni, s nem leugatni másokat, de tudod, a faék az nagyon egyszerű gép, s most utoljára a mi pc-s bénaságunk Angyalék energiája.

(determinált fogalmak nélkül nehéz a beszélgetés, pont az este került hozzám a Dialógok Galileitől, tök vicces volt olvasni, hogyan kínlódott pl a gyorsulás körülírásával, mert akkor még nem létezett e fogalom, maga a nagy Arisztotelész úgy látszik kifelejtette)
@Sir Bates dö Hól: zavaros egy picit a cikk, az tény

érték? lehet, soha nem is volt, csak lidérces álmaimban

most vagy hülye fennkölt leszek, s kimásolok gugliból valami jóféle liberális gondolatokat a szabadságról, ahogy szokás errefelé, vagy megismétlem a korábban írtakat, egyszerűen jobbnak kell lenni, s nem leugatni másokat, de tudod, a faék az nagyon egyszerű gép, s most utoljára a mi pc-s bénaságunk Angyalék energiája.

(determinált fogalmak nélkül nehéz a beszélgetés, pont az este került hozzám a Dialógok Galileitől, tök vicces volt olvasni, hogyan kínlódott pl a gyorsulás körülírásával, mert akkor még nem létezett e fogalom, maga a nagy Arisztotelész úgy látszik kifelejtette)
@Sir Bates dö Hól: nem tudom, becsülni sem merném, mostanában nem nagyon járom a Felvidéket,

az a gazdasági helyzetüktől s a választási koalíciótól fog függni,

mondjuk a menekülttábor bőcsre telepítése jó érzékkel keverte a pakliba a magyar kártyát is, hiába a sok munkáskezet váró autógyár Slotáéknál :)
@habakuk000: "egyszerűen jobbnak kell lenni, s nem leugatni másokat, de tudod, a faék az nagyon egyszerű gép, s most utoljára a mi pc-s bénaságunk Angyalék energiája"

nem leugatni, fejbebaszni egy vascsővel...
@Sir Bates dö Hól: @habakuk000:
A baráti társaságot megkérdőjeleztettétek. Legyen.
Azért gondolom baráti társaságnak a saját kútfejemből kiindulva, mert az ember a kommunikációs igénye miatt kiválaszt a kultúrkörének, a világszemléletének megfelelő közösséget.
Miután napi szinten ebben a közösségben érzi jól magát, a társak egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és ez már nem egy ad hoc társaság, hanem emberi kapcsolatokon is nyugvó kis banda./?/
Minden pátosz nélkül mondom, hogy hozzátok érzelmileg is kötődöm, hiszen több éve élek veletek - ugyan képzeletben - együtt.
Rendben, oké, nem mindenki gondolja ezt így, de megindokoltam, hogy én miért neveztem baráti társaságnak a jelenlévők gyülekezetét.
@habakuk000:

Ne tupírozz ne tupírozz!
Ezt mondtad:
"Geo - nem kétlem, jószándékú és józannak tűnő fejtegetései a szilveszterről - több kárt okoztak egy délelőtt alatt, mint Angyal másfél éves talicskázása."
Két reg kommentelését hasonlítottad össze.

Pontosan tudom, mire válaszoltam. A kérésedre:
"érdeklődve várom a bölcs, nem megosztott és politikailag érett szlovák közvélemény reakcióját, (múltkor ilyesmit magyaráztál, a szlovákoknál nincs olyasmi, mint nálunk)"

Igaz, kissé bő lére eresztve. De nem lehet csupán csak egy kiragadott történést kiemelni. Látni kell a mellék szálakat is.

Van füstszűrős sapkám.
Csak egy kérdés: milyen jó függönyt húzni koszovóiak ezrei elé, védve viszonylagos jólétünk... kriét áör óun sziria!...

köszönet minden faszfejnek!...
@Eszter jött:

helyesbítek:
De nem lehet csupán csak egy történést kiemelni. Látni kell a mellékszálakat is.
@Sir Bates dö Hól: ismerem az érzést

a másikon látom, egyre jobban nyílik a csipa

én a migráns-reklámoknál nézek szét önkéntelenül, akad-e valami a kezemügyébe
@Eszter jött: Vagyis? vagyis szerinted teljesen rendben van éhen halasztani a migránsokat, amennyiben nem orbánnak hívják a minelnököt hanem Ficonak és a külügyér nem focizik.

Pazar.

(persze, nem gondolom, hogy rendben levőnek tartod, csak nem érzem azt az elemi erejű felhördülést, mint mondjuk egy itteni balfácán esetében, csak próbáltam bemutatni, milyen éles logikai szálak mentén szoktak itt zajlani a "beszélgetések")

na, mára elég volt a jóból, Angyal is éled, legfőbb ideje eltűnni minden jót
@habakuk000: akkor szerinted egy zabratyra szocializált moszkovitát hogy vezetsz rá a win-win szitura?... a lelkére beszélsz?... vagy betárazol, miközben jelzed, ez nem oroszország anyácska?...
@Mariann19: ha akarod, a képzeleted valósággá válhat:-)...
@habakuk000:

Eddig nem kérdezted véleményem Fico nyilatkozatáról. Csak a szlovák közvélemény reakciójára voltál kíváncsi.
Valóban nincs értelme tovább folytatni a válaszolgatást - diskurzusnak nem nevezném-, ha szánt szándékkal félreértelmezed a gondolataimat.
@Sir Bates dö Hól: sehogy, csak erőből értenek, basszus, te nem vagy hülye, hol olvastad tőlem, hogy simogasd Angyalt?

csak azt, hogy vannak kérdések, amikre válaszolni kell álszemérem nélkül, és az a baj, hogy egyre több ilyen válasz nélküli kérdés van

s nyilván nem a genetikára gondolok

volt nyolc év, hogy legyenek normális válaszok, egy sem volt, most van hat év. most sem volt, ez testvérek között is tizennégy elveszejtett év, lassan kipusztulnak a neandervölgyiek, bár ez nem jó példa, de Róma civilizációja se jobb, barbárok voltunk mi mindig is, de jönnek a még barbárabbak, szép jövőnk lesz, alakul a jelenünk is
@Sir Bates dö Hól:
"ha akarod, a képzelet valósággá válhat."
Veled már be is jött.
Más blogon, ahol megfordulok, senkinek sem vagyok az örök reciprokja.
Na látod, ez az a többlet, amiről dumálok.
@habakuk000: nem én adok teret az eszlári vérvádnak, nem miattam nem lehet válaszokat találni...
@habakuk000:

"érdeklődve várom a bölcs, nem megosztott és politikailag érett szlovák közvélemény reakcióját, (múltkor ilyesmit magyaráztál, a szlovákoknál nincs olyasmi, mint nálunk)"

reakciókra voltál kíváncsi. itt van egy, mondhatni harmat friss.

ujszo.com/online/kozelet/2016/01/11/kebabbal-valaszolnak-ficonak
@Eszter jött: csodálkozom rajtad. úgy fel tudsz háborodni mindenfélén, ez pedig hidegen hagy, pedig a te adód teszi át kosztból kerítésbe
@habakuk000:

Helyén tudom kezelni a Fico nyilatkozatait, Ezért nem háborodok fel miattuk.
Azt is tudom, hogy meglovagolja a témát, nincs ennél jobb gumicsont választások előtt.
Követem a szlovák belpolitikai történéseket. Itt nem fel el mindent a migránsügy. A tanárok sztrájkkészültségben vannak, körvonalazódik egy újabb botrány, ami épp a kormányfőt érinti.
Nem kerítésről van szó. Közös európai határvédelmi egységek /szárazföldi és tengeri/ mielőbbi megszervezéséről, ami ellenőrizné a bevándorlást. Erre a szlovák kormány speciális alakulatokat és 25 millió eurót ajánlott fel.
Közben örömmel figyelem a civilek reakcióit, akik próbálnak felülemelkedni az épp aktuális, egysíkú gyűlöletpolitikán.
Viszont lehangoló, ahogy a magyarok itt is egymásnak esnek, választási versengés címén.
Szóval, tájékozódom.
süti beállítások módosítása