Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.12.24. 09:45 Fabius

Boldog bejglikómát!

kari_2_1.gif

Békéset. Boldogat. Bejglimámorosat

681 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr768195452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Végre levette azt a förtelmet!:)

Boldog karácsonyt Fab és Neked is 'főperzekútor:))

www.youtube.com/watch?v=Z35Exoa7_qY
.
Mivel nem aktuális, csak nosztalgiára alkalmazható:

Donászy Magda: Hóember

Hóna alatt seprűt szorít,
pedig nem is sepreget.
Bizony ésszel fel nem éred,
ez az ember ki lehet.
Hóval, faggyal nem törődik,
tűri némán, szótlanul,
De mikor a tavaszt érzi,
mint a patak, könnye hull.
.
.
A pszichológiában ismert tanult tehetetlenség majmokon bemutatva:

Végeztek egy olyan kísérletet, ahol – szegény – patkányok rendszeresen áramütést kaptak. Egy ideig nem tudtak menekülni előle, mert zárva volt az ajtó, hiába próbálkoztak. A kutatók azt tapasztalták, hogy egy idő múlva az állatok feladták, apátiába estek, nem is próbálkoztak, hanem szinte mozdulatlanul tűrték a csapásokat. Akkor is, amikor az ajtó már nyitva volt!

Más:

1.__A kísérletben részt vevő majmokat hideg zuhannyal büntetik, ha a nekik felkínált banánhoz akarnak nyúlni. A kísérlet bebizonyította, hogy a majmok a hideg zuhany elkerülése érdekében „leszoknak” a banánevésről, sőt ezt utódaiknak is átörökítik.
A modellben a „tanult tehetetlenség” állapotot a hideg zuhany rögzíti, amely „megtanítja” a majmoknak, hogy annak ellenére, hogy – elemi igényük - a banán, elérhető közelségben van, és hogy minden képességük megvan ahhoz, hogy elérjék (t. i. fel tudnak mászni a létrán), a próbálkozások olyan kellemetlen következményekkel járnak, hogy inkább lemondanak a finom falatokról, semmint, hogy újra és újra elviseljék azt.
A modell csak, ún. felülről korlátos rendszerekben működik, amikor valakinek/valakiknek hatalmában és módjában áll, hideg zuhannyal vagy más kellemetlen következményekkel eltéríteni a majmokat eredeti szándékuktól.

2.__ A kísérletben elemezhető másik jelenség, az úgy nevezett „feltétlen utánzás” képessége.
A kísérlet során ugyanis a majmok felismerik, hogy a büntetés (hideg zuhany) nem csak saját helytelen cselekvésük esetén érinti őket, hanem abban az esetben is, ha a csoport többi tagja „nem bír magával”. Ezért a majmok megtanulják, hogy a hideg zuhany elkerülése érdekében társaikat meg kell rendszabályozni (verni), ha helytelenül cselekszenek, azaz a banánt meg akarják közelíteni.
Az igazi érdekesség azonban akkor jelentkezik, mikor a csoport új tagokkal bővül. Azok ugyanis társaiktól megtanulják, hogy a banánért induló társukat meg kell verni, anélkül, hogy a negatív következményeket személyesen megtapasztalták volna.
A kísérlet bizonyítja, hogy a majmok újabb és újabb generációja visz tovább egy magatartást, annak ellenére, hogy a kiinduló feltételek alapvetően megváltoztak (azaz, már nincs hideg zuhany), illetve azt, ő már személyesen nem is tapasztalta meg.

3.__Konzekvencia:
A Kádár-rendszer, bármennyire el is „puhult” a végére, egyértelműen felülről korlátos rendszer volt.
Nem „hibáztatható” ezért senki sem, felülről korlátos rendszerben ezek a magatartásformák adekvátak, a túlélés biztosítékai. A probléma csak az, hogy a rendszerváltást és a demokratikus intézményrendszer kiépülését „észre nem véve”, az automatikus mintakövetéssel azokban a generációkban is rögzültek ezek a működési mechanizmusok, és terjednek a mai napig tovább, amelyek már szinte hírből sem ismerik, de személyesen semmiképpen sem tapasztalták a „hideg zuhanyt”.

Ha egy csomó bolhát beteszünk egy dobozba, nem érzik jól magukat a nagy zsúfoltságban és bezártságban, igyekeznek kiugrani a dobozból. Csakhogy a doboz tetejére egy üveglapot tettek. A bolhák idővel megtanulják, hogy fölösleges ugrálniuk, úgysem juthatnak ki. Egy idő után már nem is próbálkoznak, akkor sem, ha időközben az üveglapot eltávolítják. Lényegében ez a tanult tehetetlenség jelensége.
Seligman bolhákkal történetesen nem kísérletezett, annál többet kutyákkal és emberekkel.
Nekünk, magyaroknak azonban Seligman példája egy különösen érdekes tanulsággal is szolgál.
Mögöttünk ötszáz évnyi tanult tehetetlenségi kondicionálás áll. Balsors, akit régen tép; rajtunk német dúl, rajtunk török jár - és akkor még nem is beszéltünk az oroszokról. Csakhogy mára az üveglap eltűnt a doboz tetejéről. Talán ideje, hogy kövessük Seligman példáját, és mi is felfedezzük a tanult tehetetlenség után a tanult optimizmus jelenségét is.

magyarnarancs.hu/egotripp/seligman_peldaja-73103

andalodo.hu/stressz/a-tanult-tehetetlenseg/
.
@Gábris szomszéd:
.
Ismerni ismerem, de sajnálatos módon egy ideje semmit sem tudok hallgatni a netről. Valaki lelopta a gépemről a hangszóróhoz csatlakozás lehetőségét.
Békés, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

www.youtube.com/watch?v=KXaCdJVfRvE
@dr. jenőke (jenőke):

ez a Zé lig Man és társai olyan kísérletet nem végeztek, amelyben kifejezetten bűnöző lelkialkatú delikvencsek vannak kitéve mindenféle baromságnak? a bűnözők is -ha börtönben vannak- ha önmagukkal vannak akkor ugyanazt a szart csinálják mint a majmok, azaz a zember semmiben sem különbözik a majomtól, csak a majom bölcsebb...mivel ez a Zéééé Ligm An kizárólag zárt helyeken végezte a kísérleteit az egész lófaszt sem ér, mert a valóságban (az általad oly bájosan kiemelt kádárrencerrel veted össze mint dobozolt banánt) a majmoknak is a bolháknak is sőt még a seggfej zembernek is van szabaccságfoka azaz kiröhögi a dobozos banántot és megy vesz magának, lop magának vagy odautazik ahol a fejire esik az érett banán kivéve aszt az esetet amikor útálja a banánt és inkább rántotthúst eszik vagy kecsketejet és spenótot

szeressük eme diliket és bizonyítottnak látunk olyan dolgokat amiknek a valósághoz semmi köze sincs de olyan jól hangzik és ráadásúl valami másik állat fizet is érte (pláne ha megsúgja milyen eredményt akar!!!)

van a zapénz

brühüyyy

kkkkkkkkkk

olyan tanulmány van e amiben a süketek megtanulnak énekelni???
@vit: jövőre egy ilyen varánuszt kérek a jézuskától. profilból tiszta kövérlaca vagy gecivitya:)))
@taga20:

tegnap nálatok is szivárvány színű, kettős udvara volt a holdnak?
@dr. jenőke (jenőke):
éééééééééééééééésch
nem mindenki fidexkft, vannak normális egyedek is, a fidexkft-re igaz lehet az, hogy megverik egymást ha nem engedelmeskednek a másik hülyének aki kikiáltya magát vezérhangyának

mint a zorbángeci

de aszt meg OPNI-ban lehet kezelni esetleg akasztófákkal kombinálva

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

zééééééé liggggg mANNN tanulmányozza
@Eszter jött:
itt fekete fehér kockás volt a holdudvar de azóta kisöpörték
és már kirügyezett

brühüyyy

kkkkkkkkkkkk
@Eszter jött: nem! nálunk mikor kinéztem este az égre, ako két hold volt az égen. tökre úgy éreztem magam, mint ha a tatuinon lennék:)))

boldog karácsonyt neked is!:)
@taga20:

a Tatuinon Nap volt kettő, te politoxikomán pernahajder! :)

na Boldog Karácsonyt mindenkinek!
@Rodeo36:
.
Leültek a zongora mellé és Vaughn zongorázni kezdett, Harvey pedig énekelt. Hibátlanul. „Majdnem leestem a székről” – mondta a tanárnő.

Ugyan, már nem hallja a hangokat, Harvey az emlékei és a látottak alapján énekel. „A különböző hangok másképp vibrálnak. A mélyebbek testesebbek, míg a magasabbak bizsergetnek”

„Összességében sokkal jobban énekel, mint némelyik halló énekes” – mondja Vaughn.
.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :))))))))

jó néznénk ki, ha művész minden apróságon fenn akadna.

na megnézem a grincset, me szép karácsonyt szeretnék:))
@taga20:

nekem gyors karácsonyt kívánj! teljen el minél hamarább, hagy mehessek haza!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A gyerkőcök érdekében össze
hordott hetet "havat"!!!:))
@Eszter jött: drága, észre se veszed és má nyugdíjas leszel:)

aszt észre vetted, hogy a szar napok vánszorognak, a boldog évek rohannak?:)

u.i.: hányadikáig kívánjam neked, hogy teljen el ez a béna karácsony?:))))
@taga20:

30-ig. de csak ez a hét lesz nehéz, a jövő héten az öröm átlendít azon a pár napon.
azt hiszem, öregszem. egyre szentimentálisabb vagyok. előbb beszéltem a családdal, aztán eltört a mécses, mint a gyerekeknél. ))))
@taga20: melyik sorban láttad a két holdat?:))))
@hamucipőke: hallod, annyira tolják a sztárvorsz hetet, lehet, hogy megse nézem:)
@Eszter jött: ha érzéketlen lennék, ako aszt mondanám, hogy eszt megszívtad:))

de nem olyan családból származom, ezé hajrá szilveszter!!!:))

ja és nézd meg a grincset, ilyenkor hatásos:))
@taga20: Én megnézem, hátha látok Holdat, mert erre mostanában eltűnt. Lehet, h a Geminidákkal együtt leesett:((
Szép Karácsony estét kívánok mindenkinek! ;))

www.youtube.com/watch?v=f43nR8Wu_1Y
@taga20: az a hold az nem a Hold, MOONSTONE CLEAR?
@hamucipőke: ja, énmegaszt hittem, hogy inglisül is így van a hold:))))
@taga20: feldíszítetted már a fenyőfát?
@hamucipőke: mi zsidók meg muszlimok vagyunk, ezé igen:))
@taga20:

Több ezer ápoló dolgozik hozzám hasonlóan az ünnepek alatt.
Ez a nap valahogy túl "karácsonyosra" sikerült. ))
Délelőtt felhívott az a család, akiknél 2,5 évet dolgoztam. A szokásos jókívánságok mellett újra megköszönték, hogy papát-mamát halálukig gondoztam. Ígéretemet vették, hogy ha bármire szükségem van Ausztriában, jelentkezzek náluk, mert mindenben segítenek.
Az is ellágyított.
De a pontot az i-re a nővérem, a Vaslady telefonja tette fel. Beszélgetés közben elcsuklott a hangja, mikor azt kérdezte: Mikor jössz már haza?
Először azt hittem, valami baj van. De az unokaöcskös átvette a telefont és nevetve közölte velem, hiányzom az anyjának, egész nap emleget. De szégyelli kicsit.
A trónörökös nyíltan kommunikál az érzelmeiről /én nevelésem ))) /.
Elmondtuk, milyen fontosak vagyunk egymásnak. A 3. szeretlek után tört el az a bizonyos mécses. )))

Filmre nincs időm, nemsokára tornáztatok.
De este megnézek minimum 2 hepiendet.
Van még elég zsebkendőm.))
@dr. jenőke (jenőke):
arra is van példád, hogy vakok balettoznak a Hattyúk tavában amiből mkimerték a vizet???

és ki tollasította őket?

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@taga20: Nekem tetszett. Tökre olyan feelingem volt, mint amikor először láttam a 4. részt 14 évesen a Fény moziban újpesten. Előtte még filmhiradó is volt.;)
@Gábris szomszéd: én a gumikacsával voltam így, apám elvitt az alfába. ott láttam először csöcsöt:)
@taga20:
.
MÉG TIZENKÉT FÉLDECI, és négy holdad lesz árverésen, licitálás nélkül.
@taga20:
.
Elvit, vagy levitt alfába?
Nem mindegy.
De volt egy mozi is, ami Alfa volt.
Ez nem rangkórság, mint: fa, alfa, vagy főfa.
.
@dr. jenőke (jenőke): látom te is unod a karácsonyt:))
@taga20:
.
Nem ez a helyes kifejezés.
No mindegy.
Most kísérem (!) a családhoz a családot.
Olyan leszek, mint az üde szódavíz a Lánchíd brandi mellett.
@dr. jenőke (jenőke): és akkor, hogy a bánatban tucc irkálni?:))
@dr. jenőke (jenőke): A"vizet"ne is emlegesd !
Abba "párnáznak"a halak!!!:)
@ornagy50:

A vízről csak ez jut az eszedbe? ))))
@Eszter jött: hát ilyenkor, számba veszi az ember az eddigi életét:))
@Eszter jött: A "csíz-ma"projekt miért nem valósult
meg?
Csak nem a fránya "tálentumok"miatt?:)))
@taga20: JESSZUM!!!Nehogy a szádba vedd!!!:DDD
@taga20:

Na, ezt nem kommentálom így karácsony közeledtével.
Ma van szenteste vagy holnap lesz?
@ornagy50:

Nem, hálistennek!
Csak elgondolkodtam azon, meg kell-e kapnom mindent,amire vágyom?
@taga20: A dunán épp most kezdődött kedvenc Zeffirelli filmed. Nem nézed? ;)
@taga20: Ne álszenteskedjééé!!A "venicom"miatt
kattintottáá rája!!!:)))
@Gábris szomszéd: haver, a hupikék törpikéket nézem bűntetésből a filmplusszon:)

most azé cserélnék veled:))
@ornagy50: haver, te is öreg rája vagy, neked se ártana:))
@ornagy50:

Kössz! Itt teljesen elveszem a napokban.
Otthon nincs ilyen problémám. Minden szenteste előtti nap a most 80 éves nagybátyám átjön megbeszélni, mit főzünk szenteste. A menü adott, de ő szükségét érzi útbaigazítani engem, az anyu halála óta.
Ez afféle szertartás nálunk.
@taga20: Gyanús néköm ,hogy szíveden viseled az én
"tagom"állapotját!!!:DDD
Mennyivel szebb ez az aranyos kis varánusz mint az előtte megjelenő "cukipofa" vadember! :-)))
@ornagy50: semmi buzulás részemről, csak a szeretet:)

hamá karácsony, meg szeretet biznic van:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: aszt akartam írni, hogy ez nem volt valami borbolyás:)

asztán láttam a blahást, én is eszt olvastam.
@Gábris szomszéd: Köszi!!!Már vagy hússzor !!!
De a "feliratos"után már szinkronnal nem AZ!!!
Most a"képi"harmónián csodázom!!!:)))
@ornagy50: remélem azé jövő ilyenkor nem kérdezed meg húszonegyedszer!:))
@taga20: Mind a KETTEN tudjuk miről szól a "történet":)
@taga20: Mááá ne haraguggyááá de "alkotott"emellett
MÁST is!!!
@Gábris szomszéd: pedig erre vágytál, mi?:)

jövőre majd adok tippet a nejednek, me jobban ismerlek, mint ő téged:))
@taga20: Szerintem légy türelmes az "emberrel"!!!
@ornagy50: jó. de 2013-ban regisztrált és hatot szólt.

szerinted ez mi?:)
@taga20: Ollan szegínykím mint a Magyar "labdarúgás?"

GYÓGYÍTHATATLAN
@taga20:
"a mi kormányunkkal mindenki jól járt, az ellenzéket leszámítva."

A nemzet hímtagja most az egyszer igazat szólt.
Majd ezt holnap kora hajnali fél tizenkettőkor még újra átrágom, de addig is nagyon köszönöm a kedves szavain túl, hogy szenteste alkalmából a királyi kanálison a Norvég-Magyar meccs megy!

Gazdagok vagyunk!
Nekünk 11 kis Jézusunk van, kevesebbel nem érjük be. Ma este az a minimum, hogy megemlékezünk mindegyikről.
Háálelúúja...
@Knósszosz: na csak azé mer szeretlek. kapcsolj a duna tévére, ha egy fasza filmet akarsz látni.
ha vége lesz megdumáljuk:))
@taga20: Mán meg vót a "LÁBCSÓK"Ne kínálgassad!!!:)
@Knósszosz:meccs megy???
Csak ámulok és bámulok én fekete tábla........
@ornagy50: mondták má neked, hogy egy érzéketlen tuskó
vagy?:))
@taga20:
Mi megy a Dunyhán?
Magamtól én nem kapcsolok ilyesmikre. Szóval?
@Knósszosz: bazdmeg, nézzed! ne süketelj!:)
@ornagy50:
Ment... nehezen hittem, amit láttam.
Köztévén szenteste foci... ami közpénzzel kitömve is a gyök nulla teljesítményéről hírössch...

Elképesztő
@taga20:
Ami most ott megy, abból elég volt húsz másodperc.
Miről beszélsz? Írd ide, mert nem fogom tudni!
@Knósszosz: A "NAP FIVÉR ....."!Egyszóval egy
hatalmas "MOZI"!!!
ezek nyugodtan elmehetnek martinásznak nem kőőő nékik
az "arc maszkal"bíbelődni!!!
@Knósszosz: ezek szerint két malomban őrlünk.

ja egy néger faszi( tiszta én) és egy béna csóka, aki talán jég.

na, ez a szitú:)
@taga20:
Egy malom van, de abban ezt nem vetítették. Nekem.
Bocs, lehet, hogy jó, de én kiragadtam fél percet és...
Sajnálom. Küldd el, érdemes-e?- oké?!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: elszorul a szívem ennyi éhező ember láttán.
@taga20: Ki van Nálad vendégségben???
Max Linder???:)))
@ornagy50:
-:)
Na, ma láttam az Emirates Triplót 31L-ről felszállni!!!
Kinek szenteste, kinek meg ilyesmi...?
Direkt erre reszeltem, mert semmi forgalom az utakon, és csönd, csak a Trent 900 hangja... neked meséljem?-:))
Spotter pozíció Keresztúr felé, kurva jó volt.

Szép ez a karácsony!-:)
"BÉKÉT kívánok Mindenkinek ezen a szép Napon!:)
@ornagy50: ki a bánat ez a linder gyerek?
@avanivi:
HU jobban teljesít!

"Rétvári Bence ma bejelentette, hogy óriási mértékben csökkent szegénység Magyarországon. Arra volt büszke, hogy az elmúlt két évben "hatszázezren zárkóztak fel a középosztályba és a mélyszegénységben élők száma is 168 ezerrel csökkent"

Az MTI szerint még azt is hozzátette, hogy "hatszázezerrel több ember van biztonságban, a biztos középosztályban, ők már nincsenek kitéve a lecsúszás veszélyének."

Nem is értem, miről beszéltek...
@Knósszosz: ez az emirates 30 év múlva egy kibaszott kuka lesz!

bakker, ezek egy szeget nem tudnának legyártani!:)
@Knósszosz: Semmit sem hallottam belőle.
Pedig "bonyolultmaximum"van!!!
Alukálj JÓÓÓÓL!!!:)
@Gábris szomszéd: ésm az énm isteneim álgyanak meg és ez most 2015 Karácsonyra csak neked

www.youtube.com/watch?v=GN75XDDm_DI
Joan Sutherland otthon, és teljes glóriájában

és akkor álggyon meg az aki engem is megáldott

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

taga nak tilos!!!!!!!!!!!!!!!!
@taga20:
Ja.
De kik ők ahhoz képest, hogy mi most mínusz tíz évvel előttük vagyunk a pöcegödörben?
A rengeteg olajat nem csak égetik, jövőt is építenek belőle. Ha nem lesz a homok alatt már semmi, a felszínen olyan luxust csinálnak/csináltak, hogy a milliomosokból megélnek, akik oda mennek elbaxni a pénzüket.

Szeget nem fognak gyártani, nem éri meg.
Azt majd a magyar betanított munkások...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: benő???
ő is egy maszk nélküli "martinász"!!!:(
@ornagy50:
Én hallottam - dejóvót!-:))
Neked is szép szunyát!
@Rodeo36: azé titokban szerecc csöves?

ha má én igen:))
@Knósszosz: "A rengeteg olajat nem csak égetik, jövőt is építenek belőle. Ha nem lesz a homok alatt már semmi, a felszínen olyan luxust csinálnak/csináltak, hogy a milliomosokból megélnek, akik oda mennek elbaxni a pénzüket."

mi a faszt építenek? tök petra az egész, lepra telep!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hát!
haver, viszek neked kőbányait:))

boldog karácsonyt, te vizesnyolcas:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Angliában és Németországban biztonságban van 600 000 magyar,igen.

Attól félek,hogy az első elém kerülő fideszesnek egyszercsak kinyomom a szemét.A legrosszabb énemet hozzák elő ezek a sz@rházi alakok.
@taga20:
eszt hallgasd (nézd végig )

Rodeo36 2015.12.24. 22:42:16
@Gábris szomszéd: ésm az énm isteneim álgyanak meg és ez most 2015 Karácsonyra csak neked

www.youtube.com/watch?v=GN75XDDm_DI
Joan Sutherland otthon, és teljes glóriájában

és akkor álggyon meg az aki engem is megáldott

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

taga nak tilos!!!!!!!!!!!!!!!!
@Rodeo36: a végén mindenki becsicskul:)))

na megyek alukálni, me holnap jön a család horda, és kell az energia:)))
@taga20: menjél, gyáva. levágoml, amid még van. a legértékesebb részed a talpad lehet. az agyad? hagyjál már!
@Rodeo36: Karácsonyi akció? ;)

USA: Jewellery shop gives away FREE SHOTGUNS with each purchase

youtu.be/vUoJnu6w0Pg
Sorosgyuri most segíts. ;)

"Az amerikai belbiztonsági minisztérium arra készül, hogy kitoloncoljon az országból a déli határain, Mexikó felől illegálisan érkező közép-amerikai bevándorlókat, köztük kisgyermekes családokat is. Több száz olyan családról van szó, amely tavaly év eleje óta érkezett az Egyesült Államokba, menekülve a hazájában pusztító erőszak elől."

www.atv.hu/kulfold/20151224-tobb-ezer-ember-kitoloncolasara-keszul-amerika/
@Gábris szomszéd:
.
Ilyen korán?
Mi történt? tegnap nem volt földrengés.
@Gábris szomszéd:

"_Áldott ünnepet és reményteli új esztendőt kívánok, minden kedves olvasónak és kommentelőnek! :)_"

Az általad imitált keresztényi szeretetre hagyatkozva mondom viszonzásul egész évi munkásságodért csak neked, csak most -Karácsonykor- is baszódj meg, továbbá menj a picsába:) Valamint fostalicskaságod Karácsony napján is fostalicska:-)

[ezért aztán a jókívánságaid éppen annyit is érnek]

No, még egy kis szmájli, mert Karácsony van;) :), :), :)

Esetleg 2016-ban próbálkozhatnál egy kevésbé képmutató emberibb aspektussal, ha idén már az idézőjelekkel olykor sikerült megbirkóznod.
@dr. jenőke (jenőke):

Az hagyján, de micsoda témával, ahelyett, hogy hívőként elmerülne a szeretet és az újjászületés misztériumában.
@jaegtoer: "esetleg 2016-ban próbálkozhatnál egy kevésbé képmutató emberibb aspektussal, "
Könnyű lesz, hiszen te is itt vagy. ;]
Viszont cserébe te meg nyugodtan levetkőzheted az irányomba kimutatott, egyre szánalmasabban erőltetett tahóságodat.
@dr. jenőke (jenőke): Semmi extra csak egy érdekes hír a többi között.;)
@Gábris szomszéd:

O.K.

Akkor Karácsonykor is annyiban maradtunk, hogy rohadj meg:)
@Gábris szomszéd:
és mind ez piros, fehér, zöld...

bassza meg a jó k.rva élet az ilyen agyhalott linkelőt, aki még ebből is "nemzetit" tud idehányni!

felesleges a jópofi, a cukiskodás, itt te rontod, és húzód a "mocsárba" a varanust!
annyi embert boldoggá tudná tenni...
kérlek, tedd meg!
egy jó hangulatú varánusra nagy szükség lenne...
de te folyton tönkre teszed..!
ajándékozd meg távolmaradásoddal a blogot...

és amikor olvasgatod, látni fogod, hogy visszatérnek a szép esték, vidámkodások...
akkor büszkén kihúzhatod magad, igen....
ezt én intéztem...
nagyon szép ajándék lenne, olvasónak, kommentelőnek, egyaránt.

tedd meg! adni jó! te ne tudnád?
"mindenkinek", békés, boldog karácsonyt kívánok!
Nincsen itten semmi baj, helyén kell kezelni a dolgokat. Akinek agyára ment a migráncsozás, az már sosem lesz százas. Kezeljük empátiával, annyival, amennyivel a szerencsétlen menekülőket, meg saját migráncsainkat, akik már több százezren határainkon kívül élik boldogabb életüket. Balsarok: gombot megnyom. Minél többen, annál kevésbé zavaró a jelenség.
@Orica Középföldi: fel kell készülni a misére. áhítat vagy mifene. milyen susmus mehet a sekrestyében.
@látjátok feleim szümtükkel:

Amennyiben elfogadom, hogy az " empátia azon képesség, amely lehetővé teszi, hogy sajátunkként éljük át mások érzéseit, affektív tapasztalatait", akkor nem kívánhatod, hogy G-t empátiával kezelje bárki:)
@parti_giano:

Rendben, de a felkészülés eme perverz módját tán nem kéne közkinccsé tenni.
@Orica Középföldi:

A függősèg nagy úr. Felülírja a karácsonyi hangulatot is.
@Eszter jött:

Most olvasom Csányi: Íme, az ember c. könyvét, és hajnalban pont a hiedelmek rangsoráról olvastam.
Szent Ágostont idézi, aki szerint a hívőnek az istenhit alá kell rendelnie minden egyéb hiedelmét. (Nagyon érdekes a könyv:)

Ennek fényében különösen disszonáns volt a hajnali sorosgyurizás.
@magándemokrata (gábriel! menj te a p.csába!): Lelki sérüléseidet sajnos továbbra sem én fogom tudni orvosolni. Annak megoldása továbbra is saját magadon keresztül vezet.
@jaegtoer: El kell keserítselek. Az, hogy én megrohadok vagy sem, nem oszt, nem szoroz. Akinek ilyesmi jelent "örömöt" az meg is érdemli. ;)
@magándemokrata (gábriel! menj te a p.csába!): Arról nem is beszélve, mennyire "bájos" amikor egy "demokrata" szabályozná egy NYILVÁNOS blog működését és mondaná meg, hogy ki írhasson rá és ki nem. :)
@Gábris szomszéd:

ne ess túlzásba:) egyszerű történés, ahogy a keddre szerda következik:) nem vált ki semmit. sem örömöt, sem elégedettséget, se megnyugvást:)
Az általad képviselt képmutató keresztényi kivagyiságnál még a szar is különb, mert élettani haszna van.
Csak hogy eltudd helyezni magad a skálán segítség nélkül.
@Gábris szomszéd: @jaegtoer:

ja még: 1000 X { ±[:-)]}

És, ne! :)
@jaegtoer: Ennél már csak az általad képviselt és trendinek hitt, de valójában szánalmasan vulgáris műkonzervatimizmus van lejjebb a skálán. :)
@Gábris szomszéd:

Ha nem vetted volna észre, jó ideje nem képviselek semmit és senkit, csak ahogy egy -magamfajta- 'emberbaráthoz' illik, időnként elküldök valakit az eszme orientált menedzsmentjének a picsájába.
A szánalmas műkonzervatizmust meg azután tudom csak megvitatni veled, ha tisztába jöttél 21. század trendjeivel és a szociológiai alapfogalmakkal.
@magándemokrata (gábriel! menj te a p.csába!): @jaegtoer: Ja és nektek is boldog karácsonyt és reményteli új esztendőt kívánok!

youtu.be/RPJrhi5UPhc
@Orica Középföldi:

Csányi- Szent Ágoston után után Gábrist olvasni elég nagy megrázkódtatás lehetett.
@magándemokrata (gábriel! menj te a p.csába!):

"...egy jó hangulatú varánusra nagy szükség lenne..."

Olyan már nem lesz soha...
És nem Gábris tehet róla.
Sértett, megkeseredett emeberek vagytok. A düh és a tehetetlenség a maradék humorérzéketeket is elvitte. Már egymással is marakodtok.
És hát hol vannak a régen annyira várt Fabius posztok?
Ő sem a régi már...
Ez a blog is kiüresedett, megfakult és végérvényesen belterjessé vált, mint a Vincent. Kár érte...kár értetek.

De azért Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
@Philip F. Queeg: Viszont sokkal egyszerűbb ezt is rám kenni. :)
@Philip F. Queeg:

Kösz, doki a diagnózist.
@Philip F. Queeg:
.
Irigylésre méltó szereped van, de rosszul játszod.
Feltételezem, körbejárod az ellenzékinek vélt, vagy annak tartott blogokat és a jószívű empátia elnevezésű betegség ellen kezelt hóhérsegéd szerepét mutatod be.
"Nicsak! Egy akasztott ember?! Talán száradni kell neki? Érdekes, hogy nem bírja ki élve. Hát nincs benne életkedv? Nem kíváncsi arra, hogyan derül fényre az ország? No, mindegy. Magánügy.

Csak tudnám ki kergetett ide sajnálkozni, részvétet nyilvánítani?
Magadtól azt sem tudnád, hogy van ez a blog, és. ha rossz a kedvünk. tőletek rossz.
Nem jó a műsor, nem lehet röhögni rajta, de rajtad még igen.
.
@Gábris szomszéd:
.
Ne képzeld magad zsíros kenyérnek.
Ez ár csak a megszokás.
Hol van már a két évvel ez előtti hevület?
Ma már csak az a kérdés, miért tart ilyen sokáig megtérésed.
Ez lenne a tékozló mai változata.
@Gábris szomszéd:
.
Elnézést! eddig csak a v betű volt beragadva, arra figyeltem is. Most látom, hogy az m is rendetlenkedett.

Így megy tovább, be kell tennem a mosógépbe.
@dr. jenőke (jenőke):

Van akiből hihetetlen agressziót vált ki a szeretet ünnepe.
@Gábris szomszéd:

Ne feszítsd magad keresztre, Gábris! Az egy másik ünnep témája.
@dr. jenőke (jenőke): "ha rossz a kedvünk. tőletek rossz."

Ha te szereted a belterjes klubokat talán igen, de arra meg felesleges egy NYILVÁNOS blogot üzemeltetni vagy ott kommentelni. Előbbiek esetén bőven elég mondjuk skype konferenciabeszélgetést tartani, vagy egy zárt chat szobát üzemeltetni. :)
@jaegtoer: +1 (- az evoluciós hit vele kapcsolatban)...
@Orica Középföldi:

Nem kívánván neked rosszat, de próbáld elképzelni milyen lehet az, amikor az ember agyán van a migráncsköd ( mánia, agyrém, képzelgés stb., szabadon választható ). Ez nem egy kellemes állapot lehet, ezért kell az az empátia. Akinek nincs agya, azzal is empátikusan bánsz, mert tudot, hogy nem tehet az állapotáról. A részeg sem tehet arról, hogy nem bírja az italt, erre csak a kipróbálás után jön rá. Ez elmúlik ( egy ideig ), de van olyan agybaj, ami megmarad, vagy is csak eccer lehet kipróbálni.:D. No.
@Gábris szomszéd:

Reggel eszembe jutott, miért nem ezt a hírt linkelted az amerikai helyett. Mégiscsak karácsony első napja vagy, te meg hithű katholikus.
@Philip F. Queeg:

Remélem a jézus hozott neked egy jobb szemüveget, mint amit eddig használtál.:D
Hehehe, díszpintyet akartam írni, oszt pint lett belőle. Ígyserossz.:O
@Gábris szomszéd: nyilvánosan vagy fostalicska... otthon kibasztad már a fát a keresztény gyökérség védelmében... ha nem, akkor mégiscsak vájt póver?...
m.magyarnarancs.hu/narancsblog/a-kormany-irasba-adta-hogy-velejeig-romlott-97696

így, a szeretett ünnepén: harmodiost és aristogeitónt, de ezeret!... meg egy kis hetediziglent, hamár dns-t néznek karakter helyett...
@Eszter jött:

szijjártó mán magához rendelte feri papa főnökét.
@hacsaturján:

Ne is említsd Szíjjártót! Harmadik napja vele foglalkozik az osztrák sajtó. Sajnos fotót is közölnek a Krone Zeitungban.
@Eszter jött:

Miért sajnos? Így ha egy stüszi vadász feléje jár, tuggya hová nem szabad lűni.:D
@látjátok feleim szümtükkel:

Miért sajnos?
Eddig reggelizés közben szoktam újságot olvasni. Most a vagy olvasok, vagy eszek.
@Eszter jött:

Jah! Innen is lehet nézni. Megoldás, előbb eszünk, utána nézünk.:D
@Eszter jött: Látod látod, türelem rózsát terem. :)
@Eszter jött: Egyébként neked is boldogat, ha még nem említettem volna. :)

youtu.be/OFQwSb-KfA8
@Sir Bates dö Hól: Találj már ki valami újat bagetthuszár. :)
@Eszter jött: Ha nem ismered őket, szerintem ez jól fog esni.

youtu.be/qrHFg47Mopk
@Gábris szomszéd: ez a ti, lápi-magyarok, baja: nem éritek fel ésszel, hogy a ius, fas, mos az állandó, nem olyan, mint a bárkódos alsótok; havonta cserélhető...
@Sir Bates dö Hól: Mivel meg kell kímélni a blogot és saját magad is a hülyeségeidtől, inkább kikapcsollak, mivel te úgysem teszed. ;)
Bye bye szása.
@Gábris szomszéd:

"_Szar lehet tudat alatt a zsebdúcsét majmolni. :)_"

Csak sikerült eljutnod anyádhoz. S ha már ott vagy, kicserélhetnéd a szálkás deszkát. ...már a Karácsonyra való tekintettel. ... de mindegy is, ha már a fél ország elindult a gábrielesedés útján, kurvára mindegy minden érték, minden hagyomány, és minden isten... tényleg új világ születik... viszont az új világ/forradalom éppen úgy felfalja a gyermekeit, mint a régebbiek.
@jaegtoer: Pedig volt neked is aranykorod, kár hogy már az is a múltté.
@Gábris szomszéd: lápi-magyar: a múlté... (folytál volna le inkább anyád lábán)
@Gábris szomszéd:
minden látszat csalóka...bádog volt az csak erős napfényben csillogott, mindíg a más tollával ékeskedett...

jégeső és a narkós sírbatesz egy huszár a szaros bundabugyiban

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkk

neked meg kellemes karácsonyt és boldog újévet kívánok, a többiek majd megkaptyák a jégesőtől a beesőt
@Gábris szomszéd: haver, a reggeli belépőd beszédes volt.
beledughatod a fejed a szarba-
jég és szőr talán túl durva-, de ha belenézel jézus szemébe, lehunyod a szemhéjad.

én bírom a szar dolgaidat, én bírlak, pedig a demokrata ezért a soromért a pokolba kíván, valószínű.

de...
@taga20:

Beszéljünk már bármi másròl, csak ne Gábrisról!
Mit hozott a Jézus?
@taga20: Hello haver, elment a siserehad? Amúgy nem én voltam beszédes, hanem az a két hír. Petsze tudom a valóság néha téged is zavar. ;)
@Eszter jött: jó. de nem én éltettem a témát, eszt azé fikszáljuk le!

a télapó kocsit, a jézuska DELLet:))
lehet, hogy jógyerek voltam? vagy csak tévedés?

csak az hibázik, aki melózik:))))
@Gábris szomszéd: hogy a faszba ne zavarna.
ennél má csak ez a jézuska hülyeség zavar jobban:))

sugárba hányok ettől a pénzkultusz faszságtól!
@taga20: jézuska...a sok ateista,istentagadó,keresztényt lenéző szájából...gyerekjáték
@parti_giano: neked nincs családod?

legalább vicces lennél:)
@PeniValdes: mi van húgi? meghülyültél?
@taga20: nem,én őszinte vagyok,még most is. sosem csíptem a képmutatást.
@PeniValdes: a faszt vagy őszinte!

"a sok ateista,istentagadó,keresztényt lenéző szájából"

ako ez mi a bánat?

ki mutat képet?
@taga20: azok,akik jézuskáznak,miközben az év összes többi napján hitnélküliek.
és a baj,nem a hitetlenséggel van,hanem azzal,hogy színészkednek. pedig ilyenkor sem kéne.
@taga20: sőt, még szeretnek is. tudod, nálunk a keresztszülők sem feledékenyek.
Én teljesen bekómáztam. No nem a beiglitől, hanem ettől. Tegnap óta nem birom értelmezni. Basszus, hogy mennyire nehéz ez a magyar nyelv!

"Úgy gondolom, hogy a német kancellárra a német és az európai baloldal kényszeríti rá azt a migránspolitikát, amelyet jelenleg képviselni kénytelen."

444.hu/2015/12/24/orban-a-nemet-kancellarra-a-nemet-es-az-europai-baloldal-kenyszeriti-ra-azt-a-migranspolitikat-amelyet-jelenleg-kepviselni-kenytelen
@látjátok feleim szümtükkel: nézd fiam,számomra realitás a megszállás misztériuma. így elképzelhető,hogy Merkel személyiségét orvul kicserélték. ez aggodalomra ad okot. nehéz idők jönnek ránk.
irgalmazzon nekünk a fecskemadár.
@parti_giano: taga a testvérem,véremből vér, a szikra a tűzből, a csepp a tengerből, a homokszem a sivatagból.
esküt tettem az égi szellemeknek róla.
@PeniValdes: hugi, rakd el a boros üveget, me ez amit összehordasz, az gáz!

"ennél má csak ez a jézuska hülyeség zavar jobban:))"

eszt írtam, te szőkenő!

hol a faszban jézuskáztam, te nőipartipartizán?
@PeniValdes: kevesebb beiglit toljál, kedves. főleg a mákost kerüld.
@taga20: nézd fiam,vagyis bátyám. tudom mikor mit írsz.
itt csak ablaküveg van.
@parti_giano: az egyikbe mazsolát tettek,úgyhogy ébernek kell lennem.
@PeniValdes: jó. ako mit írtam nővérem?

fejcsd ki! kurvára érdekel!
@taga20: tesó,mi szeretünk téged,én legalábbis.
@Eszter jött: az olyan, mint autóban a mazda. egy lapos cucc:))
@PeniValdes: ez így kurva kárcsú! ha betámacc, ako legyél tökös, húgi:)
@taga20: coki! mennék én, de telezabáltam magam, mozdulni sem bírok.
@PeniValdes:

Nekem egy hatalmas csokit, némi pénzt és sikerélményt. Végre sikerült tökéletes kört horgolnom.
@taga20: ha betámadlak,azt érezni fogod. a töködnél is:)
@parti_giano: ako egy malomban őrlünk?

kicsit zavar, ha hülyébbnek néznek, mint amilyen vagyok, vagy olyannal vádolnak, amit én is utálok.

ja és:))))))))
@taga20: A pénzkultusztól joggal hányhatsz, csak annak nincs semmi köze Jézushoz. ;)
@Eszter jött: jobban hangzana fordítva. hatalmas pénz, némi csoki.
@PeniValdes:

az ám ! ügyesedik tőle a kezem.
@parti_giano:

Volt nagyobb pénz is, de az a bérem volt. Kifizettek előre, mert a család elutazott Dél-Afrikába. Azt mondták, itthon nem tudják kipihenni magukat.)))
@taga20: mit malmozol nekem? csak kocsmába vagyok hajlandó bemenni veled.
@PeniValdes: jó. maradjunk ennyibe. ez tökös volt, mégha úgy is tűnik, mintha a sötétben fütyülnél:))
@PeniValdes:

Még ötöt kell készítenem. Aztán nekifogok a granny crochet-nek. Ott sokat kell számolni.
@Rodeo36: rázod a pofonfát Csiribá'?... (narkomán estleg az anyád, axióma a te alkoholizmusod, amire a hajdani mentoraid -a nejlonzoknis, járási pártitkárok- alatti nyögéseid-nyeléseid kompenzálandó kaptál rá... majd te lettél a mentor... )
@parti_giano:

ja. és még rám mondják sorozatosan, hogy naiv vagyok.
@Eszter jött: de nem én. azoknak meg ne má' higgyé'. rám figyeljél, csak rám.
@Gábris szomszéd: de a nevében fellépőknek csak a pénz
számít!

segíccsek haver? katolikus egyház? dereng?
@parti_giano:

úgy lesz. hálából horgolok neked egy kört. de már szívecskét is tudok. valentin napra eláraszthatod a szeretteidet vele.
@Sir Bates dö Hól:

adj hálát az istennek érte! különben katétert kellene feltetetned.
nem egy kényelmes viselet.
@parti_giano: mikróban?... inkább bekenem magam bagarollal...
@Eszter jött: Könnyek szöktek a szemembe!:D
@parti_giano: most nézem. te vagy apuci?:)))))))))
@Eszter jött: tökéletes kört... és még csak forgó bárszéket sem használtam... bár havon jobban mutatna...
@Eszter jött: csokit horgolj nekem, a szivecskék mehetnek szőrnek.
@ornagy50:

Ugye?! Én is meglepődtem, mikor elmondták. Nem tudtam, hogy ilyen jól jövedelmez a kertészetük.
Ma egész délelőtt nem volt fűtésünk. Dél-Afrikából skypon keresztül szereltették velem az időzítőt. Németül!!
@Sir Bates dö Hól:

és ezt higgyem el így bemondásos alapon? nekem van rá bizonyítékom. a tiédet azóta elfújta a szél.
gondolom, nincs 2 tanúd aki igazolja az állításod.
@parti_giano:

még nem tudok szőröket horgolni a szívecskére. úgy lenne stílusos.
nincs rá mintám.
@taga20: Ez is hülyeség, hiszen mohamed vagy mózes nevében fellépők sem mind a pénzkultusz képviselői. ;)
@Gábris szomszéd: azért van egy kis szemforgatás itt a vatikáni bankkal, maffiával. meg valami perselypénz...
@Gábris szomszéd: ártu gondolom eszt is gyuribá intézte!

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F12%2F25%2Fa-bevandorlokat-befogado-allamok-es-emberek-elott-tisztelgett-a-papan

ha keresztény lennél, ami nem vagy, ako merkel lábát csókolgatnád.
@parti_giano: ha nemte vagy apuci, ako te vagy a propeller vagy a távszámla:))

ilyenek vannak a ládámban:)
@ornagy50:

Az. Büszke is vagyok magamra. Online kazánszerelésből csúcsszuper vagyok.
@parti_giano: Persze a vatikáni maffia, a szemét vallásháborúkat már szóba sem hoztad. ;)

"Ever hear the whopper that religion is the cause of all the wars in world history? The Encyclopedia of War evaluated 1,763 conflicts over the last 8,000 years and found that only 7% were religious in nature, and most of those were Islamic wars."

carm.org/religion-cause-war
@Sir Bates dö Hól:
láccik már túl vagy az első adagon, nájlon zokniska...

ne sikoltozz...kapdbe gyorsan a következő adagot, attól még ki is fox zöldűlni, a harmadik meg légpárnákat ad

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

kár tagadnod, láttalak ott a sarkon mélázni
@taga20:

Ne felejts el, a pápa Argentínából jött. Nem európai műkeresztény. Ismeri a nyomort és bevándorlónak tartja magát.
@Gábris szomszéd: nem ezt írtam, ne terelj. csak éppen az egyházaktól picit fura a pénzközpontúságot kritizálni. nézz csak a vagyonukra.
@Eszter jött: oké.
közben azon gondolkodom, hogy te engem vagy angyalt erősíted:))

mire, vagy kire volt ez válasz?
@taga20:

ha közelben van a nejed, kérd meg, hogy a keze ügyében lévő tárggyal csapjon fejbe gyorsan!
hátha visszaugranak azok a kerekek!

mire volt válasz?
a kereszténység sajátos értelmezésére kis hazádban..

így már ződ?
@Eszter jött: ne báncs cica:)))

"Ne felejts el, a pápa Argentínából jött."

erre ugrottam, aszt hittem ugracc:))
@taga20: Haver az rég rossz hogyha válaszadás közben azon filózól, hogy kit erősítesz. Légy inkább mindig ugyanaz a hülye aki eddig is. :)
@Gábris szomszéd: szerintem neked pénzé kéne árulnod az okosságaidat. tök komolyan mondom:)))
@taga20:

Mikor bántottalak? Max. nevellek néha.)))
De most nem vicceltem. Ferenc pápa a kedvencem.
Már az a gesztus, ahogy a megválasztása után visszautasítja a bíborpalástot, a beiktatásánál a vörös cipőt, jelzés értékű.
Teljesen más kultúrkörből jön, más értékrendszer alapján gondolkodik.

Ezért kezdik ki folyamatosan a bigott keresztények.
@taga20: Lehet de nekem mint katolikusnak, tilos a pénzkultuszt erősítenem. :)
@parti_giano:

Némely egyházat, vagy az egyházat olykor sikerült kiforgatni a vagyonából, de aztán helyreállt a rend, mert a tolvajok rájöttek, hogy nagyobb veszélybe kerülnek, mint annak előtte.

Ma gondoltam éppen arra, nagy bajba kerülnének az álszent hívők, a képmutató istentagadók és minden egyéb felvilágosult akkor, ha máról holnapra megszűnne a katolikus és egyéb egyház, és megszűnne a keresztényi világ, a kötelem, a mise, a világrend, az ámítás, a türelem menedzselés, és a lovak közé dobnák a gyeplőt.

Furi lenne látni, hogy omlik össze minden, ami kétezer év alatt épült és semmi se lenne éppen jobb, hanem inkább rosszabb, és megtanulnák az ateisták végképp, mi is a vallási fanatizmus.
@jaegtoer: és kétezerév előtt semmi sem volt,max. a holokamu, ahogy a jobbikos keresztények állítják.

kutya, te mindig túl tolod, mint én:))
@Eszter jött: Annyit azért halkan hozzátennék, hogy nem bigottak azok a keresztények sem, akik elfogadják a hagyományos pápai kellékeket.
@Gábris szo.mszéd: de, kibaszott bigott csürhe, aki a gecivitya, erdőpéter faszokat életbe tartják!
@Gábris szomszéd:

Ez csak egy nüansz.
Ferenc pápa teljesen másképp gondolkodik a kereszténységről, mint amit eddig megszoktunk.
Ha a pápa Krisztus földi helytartója, akkor utasítsa el a világi hívságokat! Még akkor is, ha azok a szokásrenden alapszanak.
Mariann!!!!!!!!!!!!!!

innen Kellemes Karácsonyt és Boldog Újévet és amit még önmagadnak kívánsz teljesűljön

brühüyyy

kkkkkkkkkkk

vidámság és tréfa kísérje napjaid
Kicsit megkésve, de
NAGYON, NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT!
s PERSZE MINDEN MÁST IS....
@Eszter jött: Amiről te írsz az is nüansz, hiszen nem attól lesz valaki jó pápa, hogy nem jár piros cipőben, vagy attól rossz, hogy elfogadja a bíbor palástot. :)
@GeoCracker: Neked is nagyon boldog karácsonyt. :)
@Gábris szomszéd: hogy a faszba hívhatnak valakit amáliának????:))
@Gábris szomszéd:

Valóban nem. De Ferenc pápa következetesen tartja magát ehhez az irányvonalhoz.
Időnként fontosak a figyelemkeltő gesztusok, mivel példát mutatnak a híveknek.
@Eszter jött:
A katolikus egyház történetében üdítő személyiség Ferenc, hozzá hasonlót nem tudok felmutatni, bár II. János Pál is szimpatikus volt nekem.

Ferenc másként gondolkodásának még lesz böjtje, a katolikus egyház nagyfőnökei(..) nem szeretik azt a renegát viselkedést, amit Ferenc előad.

Részemről szurkolok neki, jó fej! Ha sikerül neki kiröhögtetni a bebetonozott vonalat, már is sokat tett.
@GeoCracker: nem fogadjuk el, túl késő! max. ha áttérsz a mormon vallásra:)))
@Eszter jött:
Ferenc egyik legnagyobb hibája azt hiszem közös II. János Páléval.
Nevezetesen, hogy olvasták a Bibliát, és meg is értették. Méga bban a kiváénatos fomában is, amellyé Konstantin tette.

- Jézus sosem kért személyes dícsőséget, és elutasított minden személyes dicsőítést;
- a Biblia elutasítja, hogy "aranyborjúkat" imádjanak. Lett légyen az tárgy, vagy élőlény.
- Jézus az istebni szeretet megosztatlanságát hirdette. Kiválasztottá téve mindenkit, aki hajlandó a tanításait követni.
- Pál világosan leírta: a szeretet nem megvehető, nem megásárlandó, és mint ilyen nem egyes emberek kiváltsága;
- Jézus maga imátkozott az úrhoz, és ugyanezt várta el a tanítványaitól is. Sosem kérte, hogy hozzá imádkozzanak, neki hozzanak ajándékot bármi közbenjárásért. Tehát sosem hoirdette a papság abszolut hatalmát a lelkek fölött.

II. János Pál valahova ide nyúlt vissza, amikor az egyház, mint szervezet csirkefogásdaiért elkezdett bocsánatot kérni, és az ember szolgálatát tette a papság hivatalává. I. Ferenc az utóbbiban tovább is ment. Lecseszve még Erdő Pétert is.
@taga20: Olvastad Mormon könyvét?
Nem is olyan unszimpatikus, mint amilyennek sokan gondolják :-)
@Knósszosz: paliban mi volt szimpatikus? kurvára érdekelne:)
@Knósszosz: és Fülöp atya vagy Szent Ferenc már smafu? :)

youtu.be/Um6B7SdWAPo
@GeoCracker: nem olvasok, max. gépkönyvet:)

de a csajokkal el volt a faszi:)))
Nem értem, hogy miért ugrotok mindíg össze, ahelyett hogy a " Bejglimámorosat. "-hoz szólnátok néhány szót.

Fab odatette az orrotok elé és még senki se szólt ahhoz a szép családi idillhez.

Nem érzékelitek a szépet?
ja: kacsintottam is...
@öregmatróz:

Te öreg, én mán bekómáltam, fentebb le is írtam.;D
@jaegtoer: hagyjál már, így is azt hallom nap mint nap, milyen romos, meg mindjárt vége. franc gondolta, hogy a beigli benned apokaliptikus gondolatokat gerjeszt. biztos megint a szenteletlenből faltál, pedig az a falakóké.
@taga20:
@Gábris szomszéd:
Geo érthetően adta elő, amit én nem tudnék úgy interpretálni, ahogyan Ő. Olvassátok.

Én meg sem szólalok a jövőben a témában, senki érzelmeit nem akarom felb... ni.

taga; nekem szimpatikus volt Pálban, hogy kereste a különböző vallások közötti átjárhatóság lehetőségét. Az, hogy nem sikerült neki, az nem az ő bűne. És van még egyéb más is, amiért dacára annak, hogy katolikus, kedvelem. OSZT?
@Knósszosz: nem oszt, nem szoroz haver. az teccik neked, aki teccik:)

csak kicsit fura, hogy ki se hűlt az emléke, aszt má szenté avatják.
aszt azé tudom, hogy nem nagy az isten állatkertje, hanem alacsony a kerítés:)))
@parti_giano: te, néhanapján tucc valami építő jellegűt is kiizzadni magadból?
@Knósszosz: Nyugodtan szólalj meg továbbra is a témában.
Én értékelem a véleményed, csak hozzátettem mellé én is az enyémet. Szerintem senki ne fogja vissza magát, ha normális kereteken belül tudja elmondani a véleményét.
@taga20:
Jó, ebben pont nem osztjuk a másik véleményét, de nem is kell. Te is másként értékeled, meg én is - rendben van. Ne játsszuk már el azt a képtelen aljasságot, hogy van a rossz meg a jó (vélemény), és vagy ez, vagy az - ahogyan két részre osztotta a társadalmat a penetráns politika. Nevesítenem nem kell a kiagyalóját - ugye?

Haver, hagyd az egyházakat (IS), némelyiknem pont olyan hitbizomány az ország, mint a parlamentben melegedő seggfejek számára.

Söröd-?
@Knósszosz:
némelyiknek... félrekúrtam.
A klavin...
@Knósszosz: legyen igazad haver! jól beszélsz csak sokat:))

borom itt van, és bakker a dunatévé nevű kanálison nézek valami vallásos témájú hülyeséget. biztos a bejgli miatt:)))
@Knósszosz: ne csinájj úgy, mint ebola! kurvára nem kell kijavítani, me mindenki érti.

tudod a szövegkörnyezet:))
@Gábris szomszéd:
Egyre ritkábban van kedvem megszólalni, meg amúgy is, mi az a normális keret-?

Egyre undorítóbb a magyar közélet, lassan már igazat adok a többségnek, akik azért nem szólnak bele, mert permanens hányingerük van az egésztől.

És erre lehet alapozni - lásd a galacsinhajtó vezetőt.
Ez az egyetlen reménye, hogy továbbra sem ébred fel a magyar szürkemarha...
@taga20: építő? te a vasas szakmában nyomulsz. nemde, rozsdás?
@parti_giano: rozsdamentesről hallottál már könyvtáros?:))
@Knósszosz: Normális keret alatt azt értem, hogy úgy beszélgessünk másokkal, ahogy magunknak is elvárnánk.
@taga20: Ha meg akarod a madzagod is őrizni jó sokáig annak, fogadd meg korábbi jó tanácsomat, amit a karosszériás haver tolmácsolt felénk. :)
@Gábris szomszéd: 10 évig bírja, utána kuka, és veszek valami jó kis franciát:))

ne üldözz, má evvel a hülyeséggel!
@parti_giano: a könyvtáros? tényleg szörnyű, bottal se piszkálnám:)))
@Imola Helyesi: a jóisten, csak a csökött agyadban létezik!

remélem a télapót sem kell elmagyaráznom, te gyökér fityesz hazaáruló?
@taga20: Haver már miért lenne kuka? Figy nem tudom észrevetted -e de a japó autók tartják a legjobban az árukat.(főleg a megbízhatóbb benzinesek) Gondolom neked is számít majd, ha a következő autó önrésze többet érhet:)
@Imola Helyesi: ebola, gecivityát kihagytad az imádból!

te hol jelentesz valamit?
@Imola Helyesi: merre felé ebola? tényleg érdekel, hogy hol vagy te etalon?

amit, te és a kibaszott fityesz maffiátok műveltek az országgal az vérlázító. de a végén meg fogtok lakolni!
@Imola Helyesi: mikor találkozunk egysejtű és mikor?

semmi durvulás, csak a szemedbe szeretnék nézni, hogy lássak má egy kibaszott fityesz dront:)
@Imola Helyesi: te ekkora sértést, mint hogy gecivityához hasonlítasz! ez vérlázító:)))
@taga20: Tizenhat percre tegye félre a karácsonyi teendőket, és nyomjon rá a lejátszás gombra. Vagy még jobb, hívja maga mellé a családját, és nézzék meg együtt a Remény című pompás magyar rövidfilmet. Nem fogják megbánni. Egy politikai színezetű sci-fi-vígjátékról van szó, amely a magyarok legendás pesszimizmusára és az aktuális közállapotokra reflektál, de egy percig sem búslakodik, inkább remek poénokkal mosolyogtat meg minket, és hagyja, hogy a politikusaink dalban mondják el, mi bántja a lelkünket.

www.origo.hu/filmklub/blog/hir/20151223-a-miniszterelnok-a-legszomorubb-ember-magyarorszagon-remeny-szirmai-marton.html
@Imola Helyesi: ha aszt mondod, hogy kövérlaca, vagy rogántoni konzervatív keresztény, ako hülyébb vagy, mint ahogy kinézel.

aki körbe vesz, az a feleségem, az apám, és az alkalmazottak. kire utaltál görény?
@látjátok feleim szümtükkel: Attól az idilltől én is.

Még most is hüppögök....
@Imola Helyesi: akkor ki a faszról pofáztál ráncosbocskor?

és ne terelj, mint a kurva főnököd!
@Imola Helyesi: arra sem vagy méltó, hogy beléd rúgjak!

te kibaszott parazita!

remélem, hogy .....!

ide egy durvát írtam, de töröltem.
@GeoCracker:

"Nevezetesen, hogy olvasták a Bibliát, és meg is értették. "

II. János Pál Lengyelországból érkezett, Ferenc pápa Argentínából. Mindketten elég távol éltek a Vatikántól.
Az egyik egy szocialista államban, a másik a nyomortelepeken harcolt a lelkekért.
Talán ezért értették, érezték másként a Szentírást, mint a elődeik.
@Gábris szomszéd:

Juuj. Ezt hol fogják vetíteni?
@Imola Helyesi: nem aszt, cifráztam elég rendesen:)))

ja és, kinek kívántam rajtad kívül?
@Imola Helyesi: @taga20:

Üsd vágd....nem anyád....

:-)))
@öregmatróz: igazad van öreg, de rühellem a geciorbán jobbágyokat!
@Imola Helyesi:
Nem gyülölködő, csak nem szereti a stylusod.

Te meg az övét....

Kvittek vagytok....
@Imola Helyesi: cica, látom naprakész vagy belőlem.
@taga20: ...amivel nem jársz messze az igazságtól....
Na csókolom...

Szpáty..
@Gábris szomszéd: te sosem a vallásról elmélkedsz (oximoron), hanem az anakronisztikus hatalmi szervezetet véded elvtelenül, mint minden szolgalélek... Ferenc, s az általad említettek ezzel szemben a humanizmust éltetik és szolgálják...
@taga20:

Vallási fanatizmus mindig van, csak egyrészt máshol tetőzik/koncentrálódik, másrészt amióta a tőzsde nevű intézmény is belépett a vallási intézmények [fogyasztói társadalom] sorába, elég nehéz különválasztani, meddig tart a hit és hol kezdődik az üzlet.
jó, ha már külön, akkor legyen külön választani
@jaegtoer: te sem gondolhatod komolyan, hogy a hirtelen eltűnik a kereszténység, mi lesz akkor, egy hihető opció. ha meg utópiálsz, akkor rendesen fejtsd ki. mi lesz azokkal, akik ettől fogva nem tudják szidni, mi lesz a semjénekkel, az épületek/templomok maradnak vagy azok is sutty? milyen átképzési programok lesznek a munkanélküli papoknak/teológusoknak? muszlim okj?
@parti_giano:

Ez tényleg, tényleg, tényleg.....:))))))))
@parti_giano:

" ha meg utópiálsz, akkor ..."

Úgy látom rossz passzban van, amit értek és nem értek.
@Imola Helyesi: boldog karácsonyt!

megjöttél a zünnepi pofonért?
@parti_giano: na áááácsi! ha szekularizálunk, akkor már rendesen! a hit és az egyház, az legalább 3 különböző dolog!
@taga20: csaxólok, hogy a tizedet, füstadót, hídpénzt te is ogv-nek fizeted! de legalább nem teccik!
Boldog kómát!

"Három elítélt beszélget a börtönben:
- Titeket miért itéltek el? - kérdi az egyik.
- Elkötöttem egy autót, egymillió forintos kárt okozva. És te?
- Én loptam az állam pénzéből, kétmillió forintos kárt okozva.
- Hát te cimbora? Te mit csináltál?
- Én három millió forintos kárt okoztam.
- Na akkor te vagy itt a legjobb. Hogy csináltad?
- Hóvirágot szedtem.
További viccek: http://www.ViccesViccek.hu"
@parti_giano:

Mindegy, hogy ki, de jól.:D
Eredendően meg a Rogánék csinálták.
A sarlót meg a kalapácsot kéretik még karácsonykor is békán hagyni, mert azokkal termelik a karácsonyi kalácsra valókat.
A gomolyáét is.
Essetunni!
@nincs_itt: Mik a hírek felétek? Gyönyörködhetsz majd arab feliratban a bundesmutti újévi beszéde alatt? ;)

index.hu/kulfold/2015/12/24/arab_feliratot_kaphat_angela_merkel_ujevi_beszede/
@Rodeo36:
Szia Rodi!
Azt kívánom neked, hogy vidáman, jó kedvvel ünnepeld a karácsonyt.
Nagyon örülök és megtiszteltetés, hogy gondoltál rám.
Jó legyél!
Minden pártseggnyalót csókoltatok!
A coci majmoktól kezdve, ecceri Filkeinstein huszárokig.

Sokat köszönhetnek ezek az EMBEREK a kocsismáté, dagadtlackó és hasonló köpönyegforgató pártaljanépnek és ostoba csicskáiknak.
Persze amikor ostoba majomja a "középosztályról", annak a felemelkedéséről ugat, tudnám a kis ostoba fejét az asztallapba verni.

index.hu/video/2015/12/24/dec24_szegenyek_blaha_lujza_ter_etelosztas_sorbanallas/

Egyszer tán a szarháziak a Blaha felé járhatnának ilyenkor és anyjuk 3.14csájára rácsodálkozhatnának. Persze értem én, hogy az nem olyan trendi, mint ostoba ex-Népszabadságos seggnyaló szervilis megélhetési majom cikkét posztolgatni, kinek életcélja a meleg s.arig feldugnia a nyelvét a volt kisztitkár, illetve ex-Liberális Internacionálé alelnök hátsójába. Igaz a sok ex-komcsi nyelvétől nehezen fér hozzá.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ezt Nálad kicsit udvariasabban írtam meg itt
"@GeoCracker:
endresy.blogspot.com/2015/12/demagogisztani-naplo-unatkozo-tomegek.html
"
De különben igen.
De amit írtam is. Vannak még mindig a jobboldalon, akik az emberséget a mészároslőrincek elé helyezik, akik a szentírást nem erdőpéteresen értelmezik. Csak egyre kevesebben.
Miközben az ellenzék gőzerővel hallgat. Az eléindult szegénység-kampányt elvágták. Gondolom szóltak a mszpéseknek és elempéseknek, és a tübbieknek a lendvaybó, hogy jóleszmá', nem kell tulzásokba esni
@nincs_itt: bizony bizony. Ráadásul sok tekintetben a nagy bumm hivei is hívők.

Ilyesmit fejtegettem még anno hat éve is :-)
www.euroastra.hu/node/35555
@GeoCracker:
Miféle "ellenzék"? Pár kósza hadakozik, többi meg megélhetési ribancként asszisztál a "demokráciához". Jól fizetett kurvák, meleg kéróban pucsítanak a kivénhedt impotens exkomcsiknak.
Sok ecceri seggarc rajongó pedig nyalja...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Persze, amikor ostoba majomja a "középosztály" felemelkedéséről ugat..."
Kettéállt a fülem annak a rádió hírnek a hallatán, hogy a középosztály száma 600 ezerrel növekedett.
Ez annak köszönhető, hogy a kormány alulról nyitott, ezáltal a felzárkózásnak képes a lehetőségét megteremteni.
Inkább a középosztálynak - mint makrocsoportnak - a szűkülése és lecsúszása látható, nem a felemelkedésé.
Röhej!
Kiskarácsony, nagy kalácsom?

"Látótér című műsorunk járt utána: hogyan lehet beosztani fejenként 13 ezer forintot egy hónapra."

hirtv.hu/ahirtvhirei/csak-akkor-csokken-az-etvagy-ha-megjon-a-segely-1320811
@látjátok feleim szümtükkel:
Nem értek egyet egyáltalán Tényi úrnak a feljelentésével két okból.
Tényi úr szerint:
"Bűntettet követ el, ha költségvetési csalást a gazdálkodó szerv tagja vagy dolgozója a gazdálkodó szervezet érdekében követi el, és a felügyeleti szerv vagy az ellenőrzési kötelezettség teljesítése ezt megakadályozhatta volna."
Mi az, hogy megakadályozhatta volna?
Az én olvasatomban az ellenőrző szervezet a bűnös, mert nem akadályozta meg, holott ez lenne a feladata.
Ám nem is ez a lényeg.
Csalásnak minősíthetőek a kórházak azon cselekvései, amelyek a legnemesebb célokért valósulnak meg, a betegek gyógyításáért, netán az életben maradásukért. Vajon ki a bűnös ebben a helyzetben?
Az-e, aki olyan helyzetet teremt az egészségügyben , amelyben emberek élete veszélyben forog, nincs lehetőség a gyógyulásra, és az orvostársadalmat mellékutak igénybevételére kényszeríti azért, hogy az emberi életet fenn- és megtartsák?
Kit is kéne itt beperelni?
"Az egészségügyi államtitkár trükközéssel vádolta a kórházakat az újratermelődő adósságuk miatt,"

No, ha az egészségügyi államtitkárnak trükközésről van tudomása, akkor egyrészt a már elkövetett trükközést kellene helyretennie, másrészt a továbbikat kellett volna megakadályoznia. Világos már, ki is követhetett el a felügyelet elmulasztásával "további trükközéseket"?:D

Nyilván nem mer a minisztérium fellépni a trükközökkel szemben, mert maguk is tudják, hogy kevés a zsozsó, és egy kórház mégsem stadijony. De ettől még nem szabadna trükközni, mert azt jogszabály tiltja.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
-:))
Úgy vélem, kend kissé berágott :o
Bakker... Ennek a szerencsétlennek is érdekes lehetett a karácsonya...

propeller.hu/itthon/3180588-szanyi-kapitany-karacsonyrol-is-megmondta-tutit

Komolyan nem értem az ilyen faék ecceriségű lényeket.
@Knósszosz:
Undormány pártköcsögök a képedbe hazudják, hogy EZ nincs is, sőt...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Hát persze, hogy nincsenek éhezők, ez rágalom!
A Blahán is stoplis csukáért álltak sorba, meg foddball labdáért.
hirek24.hu/hir/propeller/orban-viktor-ra-jellemzo-ajandekokkal-jotekonykodott
@Knósszosz: Jártam a "tantestin"!!!Az a mázlim,hogy
még nem vacsoráltam!!!:(
@Gábris szomszéd:

"_Normális keret alatt azt értem, hogy úgy beszélgessünk másokkal, ahogy magunknak is elvárnánk._"

nem, 'apafej':)
Te azt várod el, hogy vérlázító dolgokról -azokat rendjén valónak elfogadva- beszélgessünk, -igazat adva neked.
@ornagy50:
Vacsora... elnapolom.
Annyi halászlét gyártottam 24-én délelőtt, hogy azóta azt eszem, gyakorlatilag már kopoltyúval létezem. Majd valahogy túlélem - remélhetőleg - Bilagit helyett nézek majd parlamenti közvetítéseket, attól hamarabb meg fogok könnyebbülni.
@Knósszosz: én is megettem a halakat
holnap megyünk az ifjúsághoz. egyiket elhozzuk.
@PeniValdes:
Hány... halat ettél meg?
Jó étvágyad lehet, ha darabra számolod!:)
@Knósszosz: 2-t,de felvágva,és akkor az többnek számít:)
egy ponty volt,meg egy pisztráng
az ikráját már előbb meg ettük
kissé fura izű..vagyis az érzés az
@Knósszosz: nekemjó étvágyam vanvolt
igaz 16 évesen nem ártott még meg
amikor még a deszkasúlycsportban..
@PeniValdes:
A haltól nem hízik az ember, meg egészséges is.
Ezért dagadt és kehes a magyar.
Ha nem élősúlyban veszed meg, olyan ára van mint a marhahúsnak. Nyugdíjasok, bérből-fizetésből élők hátrányban. Valami genetikai manipulációval meg kellene hekkelni az uszonyosokat, és akkor a Marika néni meg a Józsi bácsi is fogyaszthatna ponty farhátat, orvoshoz se kellene olyan sűrűn járniuk.
@Knósszosz:
...csak a halászlé annyira nem fexik. A hal oké!

Na, ennek a csajnak akarja még valaki elmagyarázni, hogy a konyhában a helye:

mivoltma.444.hu/2015/12/26/minden-srac-visszavett-az-arcabol-a-vakrandin-mikor-kiderult-hogy-egy-kaszkador-csaj-melle-ultek-be-az-autoba
@Imola Helyesi: csak van az a pont, amikor fel illene ismerni, hogy ez már 8 napon túli verés, nem pedig adok-kapok...
@Knósszosz: Na meg a két combja!!!Órákig lehet vele
bíbelődni.:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ja!:)
Valamikor már belefutottam!
A halat pedig minden halmazállapotban!!!
De a legfinomabb - mmmhhhmmm - az az őshonos balatoni hekk!-:)) Igaz, spanyolul tátog a szerencsétlen, mert neki nem szóltak, hogy Siófok az nem Argentína. Azért én szeretem, de ha már, akkor egy laza haltepertő a Fehér tói halászcsárdában anno - Szegeden + volt apósom léje bográcsban, hmmm...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: mi baj ezzel??? durvára igaza van! jójójó! a szanyi mondta, értem én!
@ornagy50:
Te kis ínyenc!:)
De az sajnos elég drága egy nyugdíjasnak, esetleg az akciós busaszárny az még játszik. Rántva is finom, és kitűnő pörköltet is lehet belőle készíteni!
@Knósszosz:
Tündéri egy halacska:

www.somogyma.hu/wp-content/uploads/2015/06/p16sruvpehnhk1asrlus1aknj351.jpg

@nincs_itt:
Ez igaz???
Amit ez a szerencsétlen összeröfögött?
"A karácsony egyik káprázatos vívmánya, hogy idegtől szétfeszült humanoidok boldogságra nógatják egymást, s teli hassal, valamint zavaros tárgyak csereberéje közepette olyan embereket is puszilgathatnak, akiket tulajdonképpen utálnak."
Milyen családja van? Tüncike lehet...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: leginkább ez fogott meg: "...zavaros tárgyak csereberéje közepette olyan embereket is puszilgathatnak, akiket tulajdonképpen utálnak."

a szenteste családi körben, mondom családi, az más, de előtte és utána ez van... már novembertől minden karácsonyi, meg a szeretet bla, bla, bla... közben meg szétvet a méreg, mert még mindig melózni kell meg bevásárolni stb. 25-26-27 meg a család távolabbi részének körbelátogatása...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Hát, ragadozó.
Nem a szépségéért szeretjük.
@nincs_itt:
Már bocs, de a "család távolabbi részének körbelátogatása" engem hidegen nagy, azt meghagyom azoknak, akik zavaros tárgyak csereberéje közepette olyan embereket puszilgatnak, akiket tulajdonképpen utálnak.
Persze ezeknél kérdés, hogy a család, a szeretet ünnepe, meg hasonlók miképp állnak össze a kicsi ostoba bucikájukban.
Azokról a balfaszokról nem is szólva, akik ennek még Tumblr-profiljukon hangot is adnak...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: rendben, nekem ccsak annyi teccett meg, hogy a nagy cécó mögött, nincs semmi... sajnos. ezt is sikerült kiüresíteni...
a fejében régóta nem állhatott össze semmi...
@Knósszosz: Most hallom először, "kövérlecának"
szárnyai vannak!:)))
@ornagy50:
Félreértés, ő nem busa, hanem egy busman ökör.
Egyszer még baja lesz a szomszédnak, állandóan ilyeneket dumál!:)
@Imola Helyesi: tudod, a súlycsoportokat nem véletlenül találták ki a küzdősportokban is...
@Knósszosz: Ökör???Lennél a picadorom Manos???!!!:)))
@Knósszosz:
:)
Elviszik...
Bár... innen?
Mondjuk hová?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ne búsulj rózsám mert az egy fillért sem ér,
lesz még gulág, lesz száraz kenyér...
@nincs_itt: Bolival értek egyet.
Tőlem Jézus a Tau-Cetire is születhetett volna, ha a karácsonyi izéből indulok ki.

endresy.blogspot.co.uk/2015/12/anti-karacsony-2015.html
@Knósszosz: Minimum öt "varrát"akarok!!!
Adjusztáld ki nekem !!!:D
A románok után a szerbek is belehúztak:

"Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter szombaton bejelentette, hogy a szerb hatóságok 79 embert letartóztattak, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 2004 óta korrupciós bűncselekményekben vettek részt, illetve visszaéltek hatalmukkal. A miniszter szerint az elkövetők ezzel 100 millió euró körüli kárt okoztak a szerb államnak."

444.hu/2015/12/26/korrupcio-miatt-79-ember-koztuk-egy-volt-miniszter-letartoztatasat-jelentette-be-a-szerb-belugyminiszter

Ezek is példát mutatnak a hazai ügyészségnek?
Még a végén trend lesz ez a környéken! Hová jutunk így??? :(
@ornagy50:
ugye nem tucc spanyolul?

mit jelent a picador

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy

Manolito
@GeoCracker: ki beszélt Jézusról? ne menjünk bele, hogy a liturgikus év, az ahhoz kapcsolódó ünnepek, mennyiben fedik a valóságot.
viszont számomra a visszataszító, hogy "szeretet" és egyéb valóban egyetemes értékek helyett a konzum- és médiaidióta baromságokat erőltetnek rám!

ezeknek sem Jézushoz semmi köze, sem hithez. ez üzlet. azzá tették azok, akikről Karinthy(?) azt állította - szabadon idézve - "aljas gazemberek elvették szavaink értelmét!"
@Imola Helyesi: pedig igyekeztem kerülni az idegen szavakat, nem tesz semmit! sem így, sem úgy nem érted...
@nincs_itt: "hogy "szeretet" és egyéb valóban egyetemes értékek helyett a konzum- és médiaidióta baromságokat erőltetnek rám!"

kik azok a szemetek? és legalább ellenállsz?:))
@nincs_itt: azé látom elkapott a szeretet gépszíj, mer tanítgatod eszt az istenbarmát, szép szóval:)))
@taga20: Tisztellek!:)
"LINDER"már távozott???:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Leendő barakktársam, majd együtt szökünk a Jenyiszejen, addigra én is megtanulok evezni!-:))
@ornagy50:
Az van, hogy Katalóniában be vannak tiltva a viadalok, szóval a barcelonai Monumental Arena ezen túl max. paradicsom termesztésére lesz jó, ha lesz elég fólia amivel befedik.

Persze, arrafelé elég jó idő van télen is, de annyira mégsem, hogy az örökzöldek mellett a paradicsom piros legyen. Max sárga. Narancssárga, pfejjjj...
@Knósszosz:
Kirágjuk magunkat a barakkból és nyárfakéregből készített kenuval elevezünk a párt figyelő szemei elől.
Sokan irigyelni fognak az oroszseggnyalók közül... hogy a moszkvai nagynénjüket a kubai unokatestvérük verje telibe...
@ornagy50: viszont kívánom!:))

a fasz tugya, annyian voltak, hogy lehet:))
@taga20:

nálatok is ételosztás volt?
@Imola Helyesi: ako fürögyé le, hátha dajcstompika feléd jár:)))
@Eszter jött: nem! nálunk ételhozás volt:)))
@ornagy50:
.
Küldök neked egy kis bíbelődni valót. Igaz, ez nem csak kettő, de nem is hatlábú.

static.origos.hu/s/img/i/1506/20150612hajra-kerek-formas-popsi-ezek.jpg
.
@taga20:

Úgy könnyű!
Ha hazaérek, végigfőzöm a karácsonyi menüt. Knosszi beindította a fantáziám a halászlével.
@Eszter jött: mácsak négyet kell aludnod:)
@Imola Helyesi:
Ezen könnyen segíthetek, a büdös görényt kivágom innen!
@Knósszosz: Csak nem képzeled,hogy én "ezzel"égetném
a "cuadrillát" Pamplonában!!!
Az Árpád gimi melletti amfiteátrum remekül megfelel!:DD
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Nem csak jó. Nagyon egészséges, javítja a vérellátást, csökkenti a stroke veszélyét.
@ornagy50:

az automata időzítő carakodik. kézzel vezérlem. )))
@dr. jenőke (jenőke): Köszi!!!:)
PS:A fuszeklik csíkjai slamposak!!!:DDD
@taga20:
A burzsoázia diszkrét bája...
A Chateau Margauxot honnan rendelted, te alsó középosztálybeli? -:)
@Knósszosz: csak sátoláfit volt, misztersztoksz bugázta:))

www.youtube.com/watch?v=kdg2jBaShYw
@ornagy50:

Ne félts, őrnagyom! Ettől keményebb helyzeteket is megoldottam már.
@GeoCracker: Igen akár oda is, de neki ide kellett születnie. :)

"...az Isten szeretet. Isten szeretete abban nyilvánul meg bennünk, hogy Isten elküldte a világba egyszülött Fiát, hogy általa éljünk. A szeretet nem abban áll, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy ő szeret minket, és elküldte a Fiát bűneinkért engesztelésül."

szentiras.hu/SZIT/1Jn4
@Gábris szomszéd: haver, vége a háromnapos bulinak. ájjá vissza alfahírre:))

az a te formád, nem ez a hülye ájtatoskodás.
@taga20:
A klasszikus mindent visz! - :)))
Stokes... haver, ha kiköpnék is tőled, most akkor is adnék egy piros pontot!

Szunyálj!!
@Gábris szomszéd: " hanem hogy ő szeret minket, és elküldte a Fiát bűneinkért engesztelésül."

Ami egy fából faragott vaskarika, ha belegondolsz.....
@Knósszosz: matocsy evtárs, nagyon megtisztelsz:))

lassan megyek, csak még felpattintok egy 2015-ös kannást és leküldöm:)))

holnap egy kibaszott pláza sincs nyitva, max. valami lehúzós templom, ako mi a bánatért feküggyek le ilyen korán?:))
@Gábris szomszéd:

Isten szeretete. Gyökössy Endre gyönyörűen ír róla és a szabad akaratról.

kapcsolat.hu/blog/kultura/9107-igaz-mese-luciferrol
@taga20: látom olyan terepre tévedtünk, amit nehéz lesz sinumeric-ben elmagyarázni, tényleg hogy halacc a korán és a talmud integrálásával?

töröm magam, de lepereg a zogv hívekről...
@Gábris szomszéd: milyet tud ez a "nemzeti" párt, amibe bele bukik a maffia?
@taga20: ja, jut eszembe, ellenállok! megmaradok annak aminek születtem és amiben otthon érzem magam! ez nem bonyolult, számomra.
@taga20: azé' Karinthyt érted ugye?!
@taga20:
A matolcsyt vond vissza, mert lemészárollak!!
Inkább a legszebb Carment hallgasd, nem bánod meg:
www.youtube.com/watch?v=K2snTkaD64U

Az ATV-n megy a szingingindöréjn... azt inkább nem.
Van mit innod, süke-?-:)
@nincs_itt: a metélés má meg volt, a nem piálunk egy hónapot nappal, de éjszaka duplát vedelünk, nekem még keménynek tűnik:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: te! már megen kitítottad a zimmolát??
bakker, így, hogyan lesz belőle "ember"?
@taga20: oszt' a zasszony mit szót, hogy még rövidebb lett?

eddig rendben megy úgy látom! ugye mennyivel jobb a kereszténység? ott a zistentisztelet közben is lehet...
@taga20: Fene tudja. :)

@Eszter jött: Bandi bácsi nagyszerű ember volt.
@nincs_itt: ami ül, avval nem kezdek el vitatkozni:)
@Gábris szomszéd: te nem ez az az "apáti" aki szerény 4,5 milliócskát markol a te zsebedből, mint kőccségtérítgetés?
teccik amikor a tolvaj kiált rendőrért!
figyelj a dzsobbik nyakig ül a korrupcijóba (is), per monumentán mifax van a bélával???
@nincs_itt: a papnak, de nem a pornépnek!
a végén meg lenyomják aszt a csöves ostyát a torkodon:)
@taga20: ki mondta, hogy előtte/utána nem látogathatod a bor kimérő helyeket??? amúgy is szomjas vagy a zostyától, akkor...
nálunk zsenge ífjó koromban, a zéfféli mise vége előtt 10 perccel nyitott a kocsma, ha a vasember(pléh-bános) nem adott, akkor mentünk klettnerhez, az nem volt irigy..
@Knósszosz: haver, csak a piros pontok miatt gondoltam, hogy rokonok vagytok:)))

a zenétköszönöm.
@taga20: reméltem is hogy karinthy legalább hiteles! tudod a sas meg a legyek.
@nincs_itt: Te melyik korrupciós ügyükről tudsz? Azt tudtad egyébként, hogy a zsebdúcse is állandóan Bélázni kezd, ha a fideszmaffiát a fideszmaffiáról kérdezik? ;)

magyaridok.hu/belfold/203551-203551/
@parti_giano: jó. rám számíthacc:)

aszt ismered, hogy nem az isten teremtette az embert, hanem fordítva?

tegnap hallottam a kossuthrádión:)
@Gábris szomszéd: mongyuk a köccségtérítéses bulik, mer' mindég dobogós 1-2 dzsobbikos (ez szimpla lopás, szerintem).
eu parlamenti választások vs eu zászló égetés, ez is korrupció.
"ismeretlen" támogatók... ha már párt finanszírozás, akkor csendesek mint ponty a cekkerben... korrupció, áááá dehogy!
eu parlamenti kőccségkeret "kreatív" felhasználása=korrupció...
nem mentség, hogy mások is!

korrupció=lopás
@taga20: Mióta hallgatsz te hülyeségeket a Kossuth rádióban ;)
@parti_giano: azé most már megnyugodtam, hogy ca 2 milliárd ember segghüje, viszont brit tudosók kéccséget kizáróan bebizonyították: 10 emberből 4, az 6!
@nincs_itt: Most nem a különböző urban legendekre gondoltam, hanem pld. valami jogerős bírói ítéletre, ami egy jogállamban a bűnösséget jelentheti.
@nincs_itt: azé engem vegyé ki a kétcsilliárdból!

ja meg semjént, gecivityát, balogot, etc.

annyira bírom, mikor egyesek, mindenkit kineveznek vallásosnak, aki európában, és észak+dél amerikában lakik.
@Gábris szomszéd: téged is sokszor hallgatlak:))
@Gábris szomszéd: 4,5 millió+apró hol itt a zurbánus legendárijom?
@parti_giano: simán! még 2 milliárd muszlim, meg faxomsetuggya mennyi buddhista+egyéb, a fennmaradó 100-200 fő a helikpoter!!
@taga20: mikor hasonlítottalak téged a ogv-hez, tömjénhez meg a többi kreténhez???
baxod, ha akarod szívesen, de eddig segg normális arcznak tűntél(na jó a flanszija ótó mánijádat leszámítva, de ez már gyógyul)
@taga20: ja esztet az 2 csillijó nem úgy merte mondani, hogy fejiné' stukker vót... OK. ennek a százada hívő, nem mint semmijen zsófi, hanem úgy keményen...
tudod, mint Jézus b-közepe
@nincs_itt: én se hasonlítottam magam hozzájuk.
valószínű éppen egy kőbányait bontottál, ezé értettél félre:))
@parti_giano:
www.elmundo.es/ciencia/2014/09/21/541dbc12ca474104078b4577.html

lo entero, lealo y refleja alguna cosa

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@nincs_itt: Ha most eltekintünk attól, hogy kinek miért unszimpatikus egy parlamenti párt és annak képviselője, az összes többi országban korrupciónak lehet miősíteni a költségtérítés intézményét. ;)
.
Két állami autót is használhat, mégis havonta 626 130 forintos benzinpénzt kap Kövér László házelnök.
Ez átlagosan csaknem 2000 liter benzin, vagy dízel, és ez elegendő legalább 20.000 km megtételére.
Mit csinál a másik két autóval? Kiadja bérbe?

Na, ez nem korrupció, hanem az állami pénzek lenyúlásának jogszerűvé tett változata.
Nem Kövér a legszorgalmasabb, de nem akartam átlagtól eltérő példát előhozni.
Egy házelnök meg - mint tudjuk - pártfüggetlen tevékenység megvalósítására törekszik.
(több, kevesebb sikerrel)

A korrupció legalább két személy önkéntes együttműködését jelenti. Igaz, Kövér egyedül is sok, de ebben az esetben a korrupció elkövetéséhez még ő is kevés, még akkor is, ha a befizetett adó.mennyiség mindkét esetben értelmetlen módon csökken.
@taga20:
.
Értem én. A te személyiségedhez Samichlaus 14% alkohol tartalmú, esetleg Darkness
.
Sörivóknak:
Temptation a világos sör, melynek előtörténete, hogy 18 hónapon át pihenget Chardonnay-s hordókban.

Nekem a prágai Szent Tamás söröző helyben készített söre ízlett, a fentiekhez nem volt szerencsém. De lehet, hogy csak szomjas voltam, mert amúgy a kőbányai világost képes vagyok összetéveszteni a Bak sörrel.
@Gábris szomszéd: sz'al szerinted őt jelölte ki fekete báránynak, s véráldozatot igényel az isten, mint a majáknál... s mindezt a határtalan és feltètel nélküli szeretet nevében... inkább a kombót küldte volna el, akkor kevesebb gond lenne...
@Sir Bates dö Hól: majd, ha teológus leszel, lokalizálhatsz.

"Az örökkévalóság, ahol Istent szent angyalok veszik körül. Csakhogy ettől az éjszakától kezdve a magasságos ég leszállt Mária ölébe, és közöttünk lakik! Hiszen ahol Jézus van, ott van az Atyaisten és a Szentlélek is. Mától kezdve lokalizálni lehet az Istent, a végtelen mennyet! A történelem és a világmindenség értelme nem ott van, ahol az emberi bölcsesség keresi, hanem itt, a szent megtestesülésben."
@Gábris szomszéd: az én megítélésem szerint korrupció, ugyanis teljesítménytől független. gyakorlatilag egy burkolt kifizetési forma, amelyhez az átlag állampolgár nem jut hozzá.
@parti_giano:

Honnan az idézet?

Olvastad a Vincentet? Baromi szórakoztató, miközben tragikus.
@Orica Középföldi: olvastam. az idézet meg barsotól van ő münchenben doktorált biblikumból. mao értelemben a biblia kommunikációja a teológia. s akkor visszakötöttem a vincentre.
@Sir Bates dö Hól: Tőlem vitatkozhatsz a szentírás szavaival is. :)
@parti_giano: Nem München hanem Strasbourg. Nekem ez az egyik kedvenc idézetem tőle. :)

"Minden megtérés a végső világösszeomlásnak és az Emberfia eljövetelének sajátos elővételezése az egyes ember életében.
A nagy konvertitáknál mind azt látjuk, hogy korábbi életük összetartó erői megrendültek: Ágoston, Ferenc, Cortonai Margit és a többiek csakis régi világuk romjain, a bűnbánat rémületes gyönyörűségének könnyein át láthatták meg az Emberfiát, Jézust, és ismerhették föl benne az Isten egyszülött Fiát.
Nagyban vagy kicsiben, de a mi életünkben is be kell következnie ennek a világösszeomlásnak, különben sohasem fogjuk meglátni az Emberfiát, vagyis annak látni Jézust, aki ő valójában. Hiszen a bűnbeesés óta nem Isten világában élünk, hanem hazugságtéglákból és hamis reménykedések habarcsából egy illuzórikus világot építünk magunk köré, melynek bizony nagy robajjal össze kell dőlnie bennünk ahhoz, hogy arra a világra ébredjünk, ahol Isten valóban Isten és Teremtő, és ahol valóban „az Úr a mi igazságunk”.

barsitelekmm.blogspot.hu/2015/11/advent-1-vasarnapja.html
és még ez is. :)

"Minden embernek naponta fel kellene kapaszkodnia egy ilyen magas hegyre: vagyis elmélkedve, szemlélődve eltávolodni mindentől, mindenkitől, sőt még saját magától is. Enélkül aligha lehet ebben a mostani világban nemhogy keresztényként, de egyáltalán emberként élni. Hiszen egyedül onnét felülről lehet mindent jól látni. A lenti feladatok, megoldhatatlannak látszó nehézségek, bonyolult helyzetek azzal nyomnak a földre, hogy nem látjuk a helyes arányokat. Mivel „nyakig” benne vagyunk az események, teendők, érzések sodrásában, nem láthatjuk, merre van a kiút: mi mennyit ér, és megéri‑e félni tőle, kell‑e egyáltalán törődni vele; mi marad meg abból, ami ma elviselhetetlennek tűnik, egy hét múlva?"
@parti_giano:

" mao értelemben a biblia kommunikációja a teológia. s akkor visszakötöttem a vincentre."

Az imámok is hasonlóan gondolkodnak.

Egy laza átkötést az idézetből én is tudnék tenni, de az már tagai mélységekbe vezet:))
@Gábris szomszéd:

Rodeo36 2015.12.27. 09:33:05
szóval, aki diszkutál az sok minden más aljas dologra is képes, a bukott angyalokat meg meg kellene lokalizálni és bekeríteni tüskés deróttal...és a lukon át szemlélni, az olyan transzcendentális, hogy fel is lehetne tálalni rajta a rántott pontyot karácsonyi szentfazékban

mindenkinek kellemes továbbiakat kívánok, tegnap találkoztam egy bukott angyallal (igaz ő maga sem tudta hogy ő "az", mert annyire be volt "csípve" hogy mire kicsípődött addigra elment a 6-os buszom)

szárnyait rejtegette és a légpárnáit is de nagyon ügyesen mert mikor én láttam akkor már kék zöld foltokkal volt tele a másikat mindíg a fal adta

és akkor meljött a Húsvéti Nyuszi schlafrokban és hozott Mikulás ajándékot a Jézuska lepleibe burkolódzva

áldás és békesség essen rátok igy Katzenjämmer idején

orulunkvincent.blog.hu/2015/12/26/a_corvinus_egyetem_esete_a_satannal#comment-form

nagyon üde és derűs valamint kommunikatív és kasztrált

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Gábris szomszéd: akkor két idézez a kedvenceidtől romok jelige alatt.

1. "Itt van egy kétezer-éves kultúra, amiben élünk, akkor is ha már csak a romjain, de az még mindig itt van. Van az abszolút jó. Erről tudósít bennünket egy egész hitvilág, ami ezt a jobb sorsra érdemes Európát majdnem kétezer éven keresztül szervezte."

2. "Ágoston, Ferenc, Cortonai Margit és a többiek csakis régi világuk romjain, a bűnbánat rémületes gyönyörűségének könnyein át láthatták meg az Emberfiát, Jézust, és ismerhették föl benne az Isten egyszülött Fiát."

francnak sír a szátok.
@Rodeo36: Köszi szépen neked is szép ünnepet és reményteli új esztendőt. :)
@parti_giano: Nem is tudod mennyire egymásra épül a két idézet. Fogadjunk, hogy meg tudod fejteni miért. :)
@parti_giano: Sokszor valóban így van. Hiszen az édesapa visszafogadása sem túl logikus, mondjuk a tékozló fia esetében. Ergo a szeretet az esetek túlnyomó többségében valóban nem logikus. :)
@Eszter jött:

Te jó ég,drága Te ismered Gyökössyt:))
Anno az újpesti Attila utcába,jártunk 'előadásaira,még élt:))

Mielőbbi,halászléabúzust kívánok családi körben:))

.............

Mi sem jellemzi jobban ma a REF.egyházat,akkor Ő,ma 'baloghpáteremberminiszter és a hegedűsújmagyarokhorthyszoborralazelőtérben:((
@Gábris szomszéd: hoh, hát mi a francért írtam egymás alá?! mutasd meg a két idézett muksinak, hátha ők is örömködnek egy kicsit, te meg szupersztár leszel a templomban.
@gazoló:

Ugye nem is gondoltad, hogy a csacska horgolós Gyökössyt, Jungot olvas vagy Szentkuthyval együtt töpreng Szent Ágoston szavain.
Èn alapjában véve egy művelt nő vagyok, csak ez nem mindig látszik rajtam. ))))))))
Köszönöm a jókívánságokat. Halászlé nem, de töltött káposzta mindenképp lesz szilveszterre. Gömöriesen, úgy, ahogy dédnagyanyám készítette.
@Rodeo36: Szia, együtt forralt boroztam valamelyik este egy Kanadában élő magyarral, - szoci környezetben - azt mesélte a kanadai magyarok 97 %-a elvakult orbán hívő, s eszméletlen gyorsan magukévá tették a kinti intézményeket, Magyarok házát stb...

Te olvasod a Kanadai Magyar Hírlapot?
@Eszter jött: Viszont a ferenceket alighanem összekeverted:)

A mostani Pápa nem Assisiből jött.:)
@parti_giano: szupersztársághoz megnézhetné még a Pride-ot - magyarul Büszkeség és bányászélet címen fut - s elgondolkodhatna az élet furcsaságain.

Ez egyébként nem ártana a többi mélyen tisztelt kommentelőnek sem a karácsonyi felhozatalt látva.
@habakuk000:

Azt írtam volna Argentína helyett?
Bocsánat, ha így történt.
@parti_giano:

Lassan, mit lassan?, elindulhatsz a gazdi-állatka hasonmásversenyen:))
@Eszter jött: Dehogy, csak áradoztál a mostani pápa jóságosságáról.

Ezt még azért annyira nem látni az intézkedéseiből.

A média profi hasznosításából nem következik a reformer modernizáció, erre a lengyelek vadonatúj szentje jó példa, teszem azt abortusz, ebben a témában Ferenc is hasonló cipőben jár.

A pápa egy konzervatív , gazdag - hagyományokban és javakban egyaránt - intézményrendszer vezetője.

(nekem a mondásodról a jóságos Kádár titulus jutott eszembe, aki jó, csak a sok hülye altitkár a hülye)

Szóval tiszteletben tartom a véleményedet, nem is vitatkozom veled, csak elmorfondíroztam a média "nagyszerű" hatásvadász akcióin.
Ezt orbán is megtanulta, bár szerintem ő már túltolja.
@nincs_itt: átlag állampolgárként, 9.-(kilenc)Ft/km, költségtérítést kapok.
az összeg már így is bőven elég, kuszaszem szerint:

"Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter épp egy éve közölte egy képviselői kérdésre reagálva, hogy nincs mód 9 forintos limit emelésére. Garai István Levente szocialista képviselő 30-35 forintos javaslatát a tárcavezető túl gálánsnak minősítette, hiszen az a munkába járás teljes üzemanyag-költségére fedezetet teremtene."
a hír, ráadásul, 2013-as!
www.napi.hu/ado/autoval_jar_munkaba_ennek_az_adozasi_hirnek_nem_fog_orulni.543687.html
@Eszter jött:

"Ugye nem is gondoltad, hogy a csacska horgolós Gyökössyt, Jungot olvas vagy Szentkuthyval együtt töpreng Szent Ágoston szavain."

De gondoltam:)

Gömöri töltöttkáposzta:)aztatat 'mekkóstolnám???

Gömör-tornai karszt térképeket kaptam ajándékba. ---Szerinted?
Én már holnap indulnék:))
@Orica Középföldi: 'karácsonyoskészcsókom:))

Lassan, mit lassan?, elindulhatsz a gazdi-állatka hasonmásversenyen:))
:)

www.facebook.com/tiswat1/videos/388144141359862/?theater

'eztetet inkább tagának szeretettel:))

www.facebook.com/remy.angeoudemon/videos/546112448815203/?theater
@parti_giano:
szegény kósalajos...ő már csak tuggya ott volt a spájzban amikor a baracklekvárt főzte isten

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

meg a gömöri töltöttkáposztát
@habakuk000:
néha olvasom KMH-t de nem minden dolga köt le...én a magam részéről 25 éve elkerülöm (nagy ívben) ezeket a szerencsétleneket, semmi hiányérzetem nincs...levédiabasznádi állami támogatással műxenek, olcsó senkiházik

ti fizetitek a cechet

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Rodeo36: igen, mi fizetjük, nem is keveset

asszondja az ember, hogy nagy a feszültség, mindenki tudja a körön belül, hogy hazudoznak, de ezt vállalták csinálni kell

szerinte egy pillanat alatt dőlhet össze az egész orbánia, elég hozzá adott esetben egy Ákos-Kövér féle lepkepuki, s a tákolmány összedől

én ezt azért kétlem, ahhoz orbánnak kellene meggyengülni vagy óvatlannak lenni esetleg Lázárnak túl vakmerőnek

a gond az, hogy változást csak a fideszen belülről indulhat jelenleg, ez azért nem nagy dicsőség a körön kívülieknek - nekünk -
Aki ezt mondta, biztos bekómált a sok beiglitől, és elfelejtette a 2/3-ad eddigi ( még nem egészen nyóc éves ) tevékenységét. Mármint a szarunk a népre irányt, ami a maradék 1/3-ot illeti.:D

„Az lenne a jó, hogy ha lenne egy normális, kiegyensúlyozott, politikai vitákban valóságos alternatívákat fölállító ellenzéke a Fidesznek” – mondta."

mno.hu/politika/kover-szukseg-lenne-valosagos-ellenzekre-1320904
@habakuk000:

azon túl, hogy undorító (és az, hogy az itteni seggfejeknek mi szüxégük van minderre???) kurvára neveccséges az egész levédiabasznád, nincs az a kút amelyből korlátlanúl lehet vizet merni...elfogy a zsé...
másik dolog amit látok, ezek a kaparj kurta stílusú szarok nem is igen élvezik de semmiképpen sem használják ki aszt amit elloptak, a kispöcspocakberci szotyolázik és degeszre zabálja magát meg iszik és közben kezelik hogy ki ne tudóggyon milyen OPNI töltelék

még a kapitalizmus alapesete sem világos nekik nemhogy a mai bonyolult tőzsde maffiákra épülő vödör szar...
befalazták magukat az önmaguk kis drótkerítése mögé és ott rettegnek miközben baromságokat karattyolnak

az ország nekik ellopott vagyon és a nemzet meg rabszolgák akik meg is érdemlik, hogy azokká váltak

25 évvel a "rencerváltás????" után remény sem maradt...

valami olyan vége lesz ennek is mint a csau nak falhoz állíttya egy valaki és lelövi mint veszett kutyát

ezzel vége is lesz az egész levédiabasznádi bábszínháznak

mekkora káosz lesz???? senki sem fogja tudni (évekig) mibe fogóddzon a teljes anarchia és a nyílt rettegés

ezek meg itt a kanadai dciaszpra ki fognak halni a megmaradtak meg assziszik, hogy az valami amit pótcselexenek

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkk
@gazoló:

Üdv, fotózz tavaszi rügyezést, mielőtt ideér a szilveszteri fagy:)
@Orica Középföldi:

Tegnap ibolyát,hunyort szedtem a kertben,a hóvirágok pedig 'derékig kint vannak:)
@habakuk000:
most csámcsogok ezen és kibaszottúl röhögök:
Vincent mai ígéje:

csak egy néző 2015.12.27. 11:21:20
Hát hiába. Már nem először bizonyosodik be, hogy mekkora hiba volt bezárni az OPNI-t.
Azt hiszem egy nem kis létszámmal lehetne most ott működtetni egy "zárt egyetemet". Bőven lenne hallgatója és vezetője is.

na ez is egy válasz arra amit felvetettél

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

OPNI a határállomásokon kitenni és szigorúbb ellenőrzést
@Orica Középföldi: Orica az mitől van, hogy egy magára valamit is adó nő úgy gondolja, hogy kötelező Jungot olvasnia?

(Remélem a kérdésem nem szexista, amennyiben egyesek annak tekintik, akkor ott egye a fene, szexista leszek, voltam én már úgyis mindenféle.)

Viszont komolyan érdekel.
@látjátok feleim szümtükkel: ebben mondjuk teljesen igaza van. Az az apátia és sóhajtozás, amit borozás közben ki tudtak préselni magukból a szocik, nemigen ellenzéki tevékenységnek minősíthető.
@parti_giano: ezt keresem én minden nő ölében...
@Gábris szomszéd: neked a grimm-sztorik is a valóság, mi?...
@Rodeo36: nem hülyék ezek. Túlgyőzték magukat, korlátlan hatalom jutott a kezükbe, s a korlátlant hatalmat elviselni nem egyszerű.

Nincs kontroll, nincs ellenzék, a gondolkodni próbálók frusztráltak, reményt vesztettek, dühösek a világra, belekötnek az élő fába is, az energiájukat egyéb ellenségekre fecsérlik, mivel meg sem tudják karcolni orbánékat.
Erre te vagy a legjobb példa, milyen úúúútálatoskép lettél itt a blogon, mert eltérsz az áramlattól, áramlat már túlzás, már csak csermelyecske maradt.
Ha lenne valós ellenzékiség, a kutya sem foglalkozna amerika-ellenességeddel, így viszont le lehet vezetni a feszültségeket.

Bár szerintem mással egyszerűbb és hasznosabb lenne.
@Sir Bates dö Hól: mér, a biblia tök jó, elkezdtem olvasni ismét, isten megteremté a barmokat, és lőn alkonyat és lőn hajnal hatodik nap

megjegyzem a korán se rossz, jó szórakozás mindkettőből olvasni elalvás előtt egy picit, bár a sok kecskeáladozat kissé fárasztó
@Sir Bates dö Hól: Dehogy a valóság az te vagy itt, a többi dolog mind lidérc. :)
@gazoló: kösz haver. látom te is tapasztalsz paranormális dolgokat.

én is:))

www.napiszar.hu/showPost/Paranormalis_jelensegek
@habakuk000: Nekem a németekkel és Benedekkel sem volt bajom. :)

@parti_giano: Sosem akartam szupersztár lenni.
Ha már tegnap beszélgettünk a virtuális ellenzékről.
endresy.blogspot.co.uk/2015/12/kover-keresi-politikai-szuzeket.html

Merthogy Kövérnek is kellene egy kis ellenzék....
Kövér olvassa a Varánuszt :-)
@punkfrog™: itt, mai árfolyamon a legkevesebb 30 cent per/km ez kb 90 forintra jön ki.
a benzin ára itt 1.29 euro = 405 ft/liter legolcsóbb ma, holtankoljak.hu-n 308 forint, azaz 98 cent/liter.

minimál órabér 8,8 euro/óra brutto mo.-it nem tudom. de legyen 2 euro netto...
@Gábris szomszéd: Süsd meg, az ember, aki a szeretet és újjászületés ünnepét ilyen kommenttel kezdi meg mint te, az a rinocérosz vastag arcbőréhez hasonlóan, semmilyen arcpirulástól nem kell féljen

egyben alaphangulatot teremtettél a többiek számára - az más kérdés, hogy fel is vették veled a kesztyűt derekasan -
@habakuk000:

Jungot akkor kell olvasni, ha száz másikat is olvas az ember (a "nó"), és akkor is erős kritikával:)

Megjegyzem, nem egyszerű.

Amúgy tényleg mindenféle vagy:))
@habakuk000: Mit süssek meg ember? ;) Neked mi bajod van a német katolikusokkal?
@Orica Középföldi: terelsz:)

miért divat a "modern" nők körében Jung?

ugye nem azért, mert vékony könyvei vannak? Na, ez tényleg szexista kérdés:(
@habakuk000: elemzőnek/szociológusnak/pszihoizének ne jelentkezz azért... csak a ner-ben:-)...
@Gábris szomszéd: nekem nincs bajom a magyarokkal sem, bár megmondom őszintén a burundiakkal sincs, nem még a németekkek, akik nem is németek, hanem bajorok
@Sir Bates dö Hól: tisztában vagyok a korlátaimmal, ezért is próbálgatom itt felcsipegetni az igazság morzsáit:)
@habakuk000:@Orica Középföldi:

"miért divat a "modern" nők körében Jung?"

Mé,mé?:)

Mert azt 'feldughatják a tudatalattijukig 'oszt ott koccinthatnak Coelhoval:))

No de komolyan 'mijafac bajotok van Junggal?:))
@gazoló: nekem aztán az égadta világon semmi, olvastam is egy két füzetét, volt egy-két ismerősöm, aki erősen javasolta:)

azóta sem értem, miért, most kapva kaptam az alkalmon s megkérdeztem, de hiába, Orica kétségek között hagy
@gazoló: viszont az El Camino tök jó túra lehet, az birizgálja a fantáziám, ha nem is Shirlysen megvilágosodva:)
@habakuk000: Remek. Így viszont pláne érthetetlen, hogy mi bajod volt a kommenttel. ;)
@habakuk000: cöcö, habám. neked ugye más terveid vannak a kecskékkel. orica írta, olyan sokféle vagy.
@habakuk000: Pedig abban pont az a lényeg, hogy jóval több, mint egy túra. ;)
@Gábris szomszéd: az a helyzet, hogy képes voltam végigolvasni a MacLaine féle camino könyvet kapcsolatból kifolyólag, de maradjunk abban, hogy a kérges lelkemet és bárdolatlanul szálkás tudatomat nem járta át misztériumának nagyszerűsége, így nekem csak egy jó meleg kék túrának felel meg
@habakuk000:

Hispán vörösboroktól :)megvilágosodva simán be is vállalnám ha lenne utána pihe'nő,kis ibizai 'pancsival:))

www.google.hu/search?q=ibiza&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwit0srchvzJAhUD1XIKHYfOBaAQ_AUIBygB#tbm=isch&q=ibiza+tengerpart
@parti_giano: mások, ha én is kapnék friss áldozati kecskehúst a zsidó papokhoz hasonlóan, kereshetnék jó recepteket

előtte innék egy kis limoncsellót, biztos, ami biztos alapon, azzal már képes ennék lenni kínálni, bár már lassan borral is:)
@Gábris szomszéd: ti voltatok már a csíksomlyói búcsúban?
@Orica Középföldi:

"Jungot akkor kell olvasni, ha száz másikat is olvas az ember"

Egy a száz másikból:))

--eztetet kapd el 'főnéni:))mintha emlékeztetne valamire...hm

""adleri pszichológia

Míg Freud az emberi viselkedést elfojtott szexuális tartalmakkal hozza kapcsolatba, addig Adler az egó felsőbbrendűségi törekvéseit és környezetének interakcióját tekinti viselkedésünk mozgatórugójának. Azt vallotta, hogy az embert elsősorban társadalmi késztetések motiválják. Nem csupán azt állítja, hogy az embert a társadalmi hatások szocializálják, hanem azt, hogy maga a szociális érdeklődés veleszületett tulajdonság.

Az individuálpszichológia vezette be a kisebbségi komplexus fogalmát. Eszerint az ember születésétől fogva az egója felsőbbrendűségi érzésétől vezéreltetve arra törekszik, hogy uralkodjon környezetén és hatalmát afelett erősítse. Természetesen a környezet és a társadalom ezt a dominanciatörekvést szabályozza, illetve elnyomja a szocializációs mechanizmusok által. Ennek a mechanizmusnak a hibái, az alacsony társadalmi státusz vagy az eltérő fizikai tulajdonságok miatti lenézés, illetve a nagyfokú mellőzés a gyermekkorban azonban megbetegítheti a lelket, és az individuumban frusztrációt, kisebbségi érzést kelthet. Az egó ekkor kisebbségi komplexust fejleszt ki magában, mely hamis énképet vetít a tudatba, és így további kudarcokat, sőt pszichoszomatikus betegségeket okozhat. Kompenzációként végletesen egocentrikus viselkedésre is késztetheti a kisebbségi komplexussal élő embert, aki ugyanúgy figyelmen kívül hagyja környezetét, ahogy saját magát is mellőzve látta a környezete által.

A kisebbségi komplexus egy fajtája az alacsony emberekben esetenként kifejlődő Napóleon komplexus, vagy a magas emberek „fordított” Napóleon komplexusa. Az utóbbi esetben végletesen jelentéktelennek gondolja magát a beteg, míg az előbbiben megváltói jelentőségűnek."
@Gábris szomszéd: melyiket?

a pirate bay kirakott negyven filmet, köztük pl az új Tarantino filmet is, ami még nem is megy a mozikban

nem szép dolog
@Gábris szomszéd: ühüm, tök olyan, mint amikor mész be Párizsba, és ömlenek össze az autók a különféle leágazásokból

mint egy fordított deltatorkolat

aki hajlamos a misztériumokra, annak felemelő érzés lehet, nekem nagyon tetszett, maga menet, ahogyan az "aljak" összefonódnak, az érdekes és látványos
@Eszter jött:

:)"Csacska horgolósnak"(is)ünnepekre:))

Dr. Gyökössy Endre: A Boldogmondások margójára

Boldogok, akik tudják, miért élnek, mert akkor azt is megtudják majd, hogyan éljenek.
Boldogok, akik összhangban vannak önmagukkal, mert nem kell szüntelen azt tenniük, amit mindenki tesz.
Boldogok, akik csodálkoznak ott is, ahol mások közömbösek, mert örömes lesz az életük.
Boldogok, akik tudják, hogy másoknak is lehet igaza, mert békesség lesz körülöttük.
Boldogok, akik nevetni tudnak önmagukon, mert nem lesz vége szórakozásuknak.
Boldogok, akik meg tudják különböztetni a hegyet a vakondtúrástól, mert sok zavartól kímélik meg magukat.
Boldogok, akik észreveszik egy diófában a bölcsõt, az asztalt és a koporsót, és mindháromban a diófát, mert nemcsak néznek, hanem látnak is.
Boldogok, akik lenni is tudnak, nemcsak tenni, mert megcsendül a csöndjük és titkok tudóivá válnak. Leborulók és nem kiborulók többé.
Boldogok, akik mentség keresése nélkül tudnak pihenni és aludni, mert mosolyogva ébrednek fel és örömmel indulnak útjukra.
Boldogok, akik tudnak elhallgatni és meghallgatni, mert sok barátot kapnak ajándékba és nem lesznek magányosak.
Boldogok, akik figyelnek mások hívására anélkül, hogy nélkülözhetetlennek hinnék magukat, mert õk az öröm magvetõi.
Boldogok, akik komolyan tudják venni a kis dolgokat és békésen a nagy eseményeket, mert messzire jutnak az életben.
Boldogok, akik megbecsülik a mosolyt és elfelejtik a fintort, mert útjuk napfényes lesz.
Boldogok, akik jóindulattal értelmezik mások botlásait, akkor is, ha naivnak tartják õket, mert ez a szeretet ára.
Boldogok, akik el tudnak hallgatni, ha szavukba vágnak, ha megbántják õket, és szelíden szólnak, mert Jézus nyomában járnak.
Boldogok, akik mindebbõl meg is tudnak valósítani valamit, mert életesebb lesz az életük. "
@gazoló: lehet, mire Compostelába érnél, belefáradnál a pihe'nőkbe, durván harminc nap út, az harminc nap pihe'nő, rágondolni is sok,
@habakuk000:

"Minden másra ott a fahéj, a gyömbér,ginkgo biloba,ginzeng, szezámmag, szarvasgomba, spárga leve, a petrezselyem magja, zab, koladió kivonata, egyes csucsorfélék, kosborfélék,osztriga, zeller, édeskömény, kaviár, tojás és a VIAGRA:)))
@gazoló: the Hateful Eight, így keresd

én nem olyan családból származom, hogy kalózoldalakról töltögessek, nem, nem, nem...

ez is western film, hosszabb, mint a Django, viszont a zenéje Tarantinohoz képest nem túl jó
@habakuk000:

Nem terelek.
A "modern" nők körében sok minden divat. Jung, Feldmár, Rubint Réka, Oravecz, Coelho, etc.

Minden tudás, előtanulmány nélkül rácuppannak valami jól hangzó, önigazolást biztosító marhaságra és elhiszik - ahelyett, hogy unokákat szülnének:)))

Ettől függetlenül te még tudsz iszonyú marhaságokat kérdezni, mondani - ártatlan bociszemmel nézve a világ bizonyos szeleteit.
@gazoló: na, megszentségteleníted a Jakabot, Angyal hányhatja magára a keresztet ezerrel bűnbocsánatodért:(

semmi sem sem, csak az üzekedés...
@habakuk000:

"én nem olyan családból származom"

Aztakékvérűeltartottkisujjúgenyafajtádat,hogy nem tudod linkelni,pedig nem is lopás az,:)annyira!
@Orica Középföldi: elhiszem, hogy marhaság, de csak van valami oka, hogy pont ezeket kapják föl szülés helyett...

Márai és Wass Albert lassan lecseng, ezek viszont még tartják magukat
@Gábris szomszéd: "@habakuk000: Nekem a németekkel és Benedekkel sem volt bajom. :)"

akinél a házioltár a világító fröccsöntött madonnából és a mein kampfból áll, a leninfej-papírnehezékkel, ott ez természetes...

(a seggedre varrattál már horogkeresztet?...)
@Sir Bates dö Hól: Indiában mindenkinek van házioltára szép színes szentekkel, virágfüzérekkel, istenekkel

ott mindennapibbak az istenek
@habakuk000: használj hoover-t, ne szelektálj:-)...
@gazoló:

"No de komolyan 'mijafac bajotok van Junggal?:))"

Tán egy kicsit meghaladta a világ és a "tudomány":))

Ez utóbbival nagyon óvatosan bánnék, de ez már Jungra is igaz.
Láttam szétesni családot, mert a családfő sző szerint vette Freudot - mérnökként. Iszonyú károkat tud okozni a hozzánemértés.
@parti_giano: de onnan ide... megelégedésükre...
@habakuk000:

Van oka, de messze meghaladja a blog kereteit a magyarázat.
@habakuk000:
'Tom,haver csak hülyítettelek volna:)
A 'mexűnt Mininován,Isohunton és ezen is törzsgárda voltam és nem voltam szívbajos letöltés terén:))
@habakuk000: @Orica Középföldi:

Szerintem meg mindent a helyén kezelve,kritikával fogadva beilleszthetőek!
@Orica Középföldi: miért, csak a jóízű anyázás nem haladja meg a blog kereteit?

ráérünk, s aktuális is politikailag a rengeteg szülés miatt
@Orica Középföldi:

"Láttam szétesni családot"

Én meg fényevő vagyok 'bazmeg,oszt sose elég abból a 'kibacott napfényből:))))
@habakuk000: nekem is szimpatikusabb a naponta üzekedő zeusz, mint az "egyszer kipróbáltam ezt is" kaporszakálú...
@Sir Bates dö Hól: asszondják a zokosok, hogy Saul, aki Paul szúrta el az egészet:(
@habakuk000:

Nyugodtan fejtsd ki "Oric,legalább addig sem a 'zanyázásokat kell olvasni:)
ha már Orica nem fejti ki Jungot, pedig tök jó helyen van a háza, más:

elég nagy a felhördülés vidéken a családtámogatás miatt, kapáasból indult újra a cigányozás mestersége
@habakuk000:

Tévedsz haba! Nem a pápa jóságosságáról "áradoztam". Arra az irányra mutattam rá, amely felé Ferenc pápa, vezetni kívánja a katolikus egyházat.
Még csak 2 éve van a tisztségében, igaz. De milyen évek ezek!

Nem kevertél össze Assisi ügyben valakivel? Visszaolvastam, minden kommentemben Argentínát írtam.
@Eszter jött: tudom, hogy Argentináról írtál

csak már-már az Assisi tulajdonságaival ruháztad fel az argentínait, azért írtam:)

nem kell engem mindig véresen komolyan venni
@gazoló:

Szerintem ízlene.))
Ha errefelé készülsz, akkor kezdj gyakorolni, hogy megértsd majd az akcentusunkat.

www.youtube.com/watch?v=Lz-THED9n4A

A bevezető nagyon pontos.
@Eszter jött: amúgy milyen évek ezek a két évek?
@Sir Bates dö Hól: Mindig jókat röhögök, amikor megnyilvánul a "valóság" képed. :)
@habakuk000: Ez pedig egy elég érdekes élménybeszámoló. :)

www.elcaminoazenutam.hu
@habakuk000:

"viszont az El Camino tök jó túra lehet, az birizgálja a fantáziám, "

Én meghallgattam, néztem egy olyan ember beszámolóját, aki nem vallásos, baromi gazdag, kövér disznó volt. Gyerekének tett ígéretét teljesítette. Előtte egy évig itthon edzett/túrázott, hogy bírja a gyaloglást.

Hazajött egy tíz kilóval könnyebb ember, aki víz-és vérhólyagokról, majdnem éhezésről, fázásról, minimum szállásról, hihetetlen akaraterő-próbáról, a majdnem feladásról, a magányosan rótt kilométerek alatti gondolatairól és fantasztikus - véletlenszerű - útitársakról, emberekről és motivációikról mesélt.

Neki kicsit több volt, mint egy kéktúra:)
@Eszter jött:

Nem haragszol meg, ha azt mondom így év végén, hogy a tököm tele azzal, hogy ki, hol, minek született. Ebben az előszóban van egy mondat, valami olyasmit akar kihozni, hogy mindenki ember. Majd büszke rá, hogy ő még is tőbb ettől, mert ő palóc.
Én magyar nemzetiségű vagyok, magyar állampolgár, és a többi magyart ha állampolgár, ha nem szintén embernek gondolom. Meg minden más nemzetiségűt, színűt, vallásút, vallásmentességűt is, aki biológiailag azonos fajba tartozik velem.
Jó lenne ha emberek nem mindig azokat a tulajdonságokat(?) hangsúlyoznák, ami megkülönbözteti őket másoktól.
Az meg különösen nem teccik, hogy ha valaki azért alakoskodik, hogy egy közösség be/elfogadja. Mitől is másabb így az ilyen?
@gazoló:

"
"miért divat a "modern" nők körében Jung?"

Mé,mé?:)

Mert azt 'feldughatják a tudatalattijukig 'oszt ott koccinthatnak Coelhoval:))"

Ez nagyon jó duma:))) Bár nekem nem tűnt fel a Jung-divat. Nem egyszerű olvasni/érteni és a "modern" nők ilyet nem olvasnak. Nem tudom Haba honnan vette.
@Orica Középföldi: van akinek meg az a mennyország, hogy kijutottunk a fociebére.

nem vagyunk egyformák:)
@Orica Középföldi: nem a francot, minden ismerősöm emlegette.
az is lehet, ilyen szerencsétlen vagyok, hogy Jung olvasókba botlottam bele
@Orica Középföldi: egy kék túra is erről szól

most főleg, hogy olyan táblákat sikerült felszögezni a sok milliárdból, amik össze vissza mutatják az irányokat :)
@habakuk000: Inkább arról, hogy jó eséllyel más emberként érkezel meg, mint ahogy elindultál. :)
@Gábris szomszéd: aki nem akarja, az nem érti:)
@Gábris szomszéd: akkor neked sem ártana. ha a hülyeség nem is múlna, de talán halkabb lenne.
@parti_giano: ahhoz Angyalnak legalább Vlagyivosztokig kéne gyalogolni beiktatva Adent, Szamarkandot de Saigont is, természetesen net nélkül, hogy Oroszország hangja és az Alfahír lipucolódjon az agyából
@parti_giano: Rám férne de lehetne hasonló helyet találni közelebb is. :)
@látjátok feleim szümtükkel:

"Jó lenne ha emberek nem mindig azokat a tulajdonságokat(?) hangsúlyoznák, ami megkülönbözteti őket másoktól. "

Hát az valóban üdvös lenne.
De a világ másként működik. Az emberek kevésbé tolerálják a másságot, még hangképzés szintjén is.
Mindaddig, míg valaki nem hívja fel rá a figyelmed, eszedbe sem jut, hogy különbözöl a többiektől.
Én is kaptam már hideget-meleget azért, mert másképp képzem az "a" és "e" hangokat. Szlovákiában és Magyarországon is.
Számomra legmeghökkentőbb a főiskolai magyar tanárnőm / Szlovákiában történt/ kijelentése volt, miszerint a palóc tájszólást nem tekinti beszédhibának. Hálás voltam érte, mert csak úgy korrigálhattam volna, ha kivágatom a nyelvem.
Azt sem nagyon értettem, amikor a budapesti gyógyped intézmény nem beszélő autista tagozatán felszólított a felettesem, hogy most már kezdjem el az irodalmi magyar nyelvet beszélni.
Talán ha fiatalabb vagyok, megteszem. Talán én is elkezdek alakoskodni.

Tudod, egy párkányi, komáromi, dunaszerdahelyi vagy kassai magyarnak nincs ilyen gondja.

De voltak megható pillanatok is. Mikor a kispesti piacon megszólított egy néni, aki rozsnyói származású volt. Ő csak hallani akarta szülőföldje hangjait.

A barátnőm színésznő a kassai magyar színházban. Nemrég egy palóc közegbe adaptált darabban játszott főszerepet. Azt mondta, úgy érezte magát, mintha életében először a valódi anyanyelvén szólalt volna meg a színpadon.
.......

Hát ezért értem én meg szentkirályi hölgyet.
@habakuk000:

"nem kell engem mindig véresen komolyan venni "

akkor kellene egy dresszkód a kommentjeidhez. viccelődni még nem merek veled.
@Eszter jött:

Csak ilyen sután tudok minderről írni. Ha másképp tenném, egy nagy érzelembomba kerekedne ki belőle. Nem hiszem, hogy épp az kell ma este a gyíkra.
@Eszter jött:

Azt nem mondtam, hogy nem értem meg, csak elegem van. Nyócszor.:D

Egyébként téged pont ezért lehet kedvelni, mert nem alakoskodsz, és nem is "dicsekszel".

Érdekes dolog többek közt ez a tájnyelv, amit én első halláskor nemes egyszerűséggel természetesnek vettem, és mint magyar nyelvet értetem. Ö betűzős alföldi tájról indultam, és 10-11 éves korom körül jártam először olyan vidéken, ahol á betüzték a magyart. Nekem nem volt különleges, nem volt furcsa, magától értetődő volt. Talán közrehatottt az, hogy a falumban szerb és magyar anyanyelvű emberek éltek együtt. Békességben. Ma is.
@Eszter jött: Küld el a "bombát"egy "madárral"!
Minél előbb annál jobb!)
@Gábris szomszéd: na persze, márianosztrai zarándoklat, de csak a volt női börtön miatt, gondolom, egy ákos fannál az asszonynak meg tanulmányút.
@habakuk000: bankogba vele, egy másnaposok 2 minden kalandjával.
@ornagy50:

Nem tudok én erről írni, őrnagyom. Csak azt tudom, amit megtapasztaltam.
Mikor elköltöztem otthonról majd bele pusztultam, mert nem hallottam nap mint nap a megszokott hangokat. Ha ráállt a szám a pesti beszédre úgy éreztem, valami elveszik belőlem.
Valahol abnormális ez a kötődés nyelvhez, tájhoz.
@Eszter jött:

Te úgy vagy jó,ahogy vagy,és a beszédetek is üde szín a sokféle tájnyelv között!
A hegyeink is közösek és roppant közel vagyunk egymáshoz, mint a Bükkből a Tátra:)

kepkezelo.com/images/uwxv9j4nrs7yr0wwr4cx.jpg
@parti_giano:

Mindig szabadkozik,vívódik ezen,ennyi 'nyaligálásotot elnézhetnél:))
@Eszter jött: Bírd még ki ezt a három napot !!!
Meglásd "egy jó darabig"minden rendben lészön!!!:)))
@parti_giano: mi van haver, elfogyott a bájglid?:))
@látjátok feleim szümtükkel:

Biztos, hogy közrehatott.
Hurcoljunk magunkkal a gyermekkorunkat, mint egy batyut.
Nem folytatom, mert parti kifogy a lavórból. )))
@Sir Bates dö Hól: te most walesi bárdokrol beszélsz. így egyből más a leányzok, izé... most nevezzük őket így, fekvése.
@Sir Bates dö Hól:

mindenkinek van humorérzése Szőr, csak rá kell hangolódni.
@parti_giano: ako szép karácsonya lehetett pupitásznak:)))
@gazoló: ah, csak ilyen szépítésre futotta? ettől csak taga rántja magára a guminőt.
@Sir Bates dö Hól:

óvatos vagyok, ha konyhai eszközöket hozol szóba. egyszer már csúnyán csőbe húztál a fakanállal.
@ornagy50:

már most is minden rendben van.))
@parti_giano: ez így csúnya volt az áldott bájgli után.
neked semmi se szent?:)))
@Eszter jött: ne tarts tőle, az volt az összes puskapora. most már egy vánnyadt kanóca sincs.
@taga20: @parti_giano:

Bő szókincse van a Fabiusnak, tavaly is bejglikóma volt a téma, most lehetett volna mákosmetélt!
Ma hallottam hogy Karácsony alkalmából valami moslékot és büdös halat szolgáltak fel ebédre a betegeknek egy vidéki kórházban.
Hát az egészet a g..ivel kellene felzabáltatni a csuti aréna díszpáholyában az élő közvetítés alatt.

Boldog (bejgli)kómát a g..inek.
@tristen2005: elfogyott a kánnásborod?
az mongyuk figyelemre méltó, hogy ilyen fajint a memóriád:)))
@parti_giano: hát tudod, csak az nem hibázik, ..:))
@taga20: @parti_giano:

Már a memóriám sem a régi! Már azt sem tudom, mivel kell enni a fagyit, esetleg nyalni kell!:!
@taga20: már megint egy hülye szólással jöszöl? asszony katácsonyra ó nagy gábor könyvet adott?
@parti_giano:

Vannak még jegesmedvék, nagyon jó a nyelv csapásuk!::)
@taga20: Kapd össze magad haver mert lehet, hogy jövőre már egész másfajta karácsonyunk lesz. :)

adventista.hu/ujfeherto/?p=1825
yournewswire.com/pope-says-this-may-be-our-last-christmas/
time.com/4123703/pope-francis-christmas-charade/

Elképzelhető, hogy ez a lasztkrisztmasz már nem lesz olyan romantikus, mint a wham dala volt?
@parti_giano:

Azért nem árt az óvatosság. Nem húzogatom az alvó oroszlán nyamvadt kanòcát sem.
.

Arany János: ALKALMI VERS

Az uj évet (ócska tárgy!)
Kell megénekelnem,
Hálálkodva, ahogy illik,
Poharat emelnem.
Mit van mit kivánni még
Ily áldott időben? -
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Olcsó legyen a kenyér,
A gabona áros;
Jól fizesse a tinót
S nyerjen a mészáros,
Mérje pedig szöszön-boron,
Font kijárja bőven.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Senkinek a nyakára
Ne vigyenek kontót;
Valaki csak ráteszen,
Nyerje meg a lottót;
Annyi pénzünk legyen, hogy!
Még pedig pengőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Szegény ember malacának
Egy híja se essék;
Messze járjon dög, halál,
Burgonya-betegség;
Orvos, bakó a díját
Kapja heverőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Tücski-hajcski baromnak
Sokasuljon lába;
Boci járjon mezőre,
Gyermek iskolába;
Gyarapodjék a magyar
Számra, mint erőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Kívül, belül maradjon
Békében az ország;
A vásárra menőket
Sehol ki ne fosszák.
Béke legyen a háznál
És a szívredőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

A biró is, mint eddig,
Tisztét jól betöltse:
Víz kedviért a babát
Soha ki ne öntse;
Emberiség, igazság
Egyik serpenyőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Zenebona, babona,
Huzavona vesszen!
Visszavonás, levonás
Minket ne epesszen.
Legyen egység, türelem,
Hit a jövendőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Nagy uraink (ha élnek)
Nőjenek nagyobbra;
Áldozzanak, legyen is mit,
Mégse üssék dobra;
Nemzetiségünk mellett
Buzogjanak hően.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Író pedig írónak
Szemét ki ne ássa, -
Ne is legyen az idén
Napfogyatkozása
Jó erkölcs-, eszme-, hírnév-,
S előfizetőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Mire üssek még pohárt?
Asszonyi hűségre?
Barátság-, polgár-erény-,
Vagy mi más egyébre?
Hiszen ezek közöttünk
Vannak kelendőben.
Tudj' Isten, mi minden nincs
Ez uj esztendőben!

(1853)

.
Nem értem, hogyan kerülhetett egy 1853 évben keletkezett versbe ez: "nyerjen a mészáros" ????
@dr. jenőke (jenőke): Isten, Haza, Csalás

Obán Viktor a Magyar Távirati Időknek adott év végi nagyinterjúban bevallotta, hogy becsapta a magyarokat. ;)

fsp.nolblog.hu/archives/2015/12/27/Isten_Haza_Csalas/
@Gábris szomszéd:
ez nagyon gonosz izé... fidexkft híveinek beadod gilisztává változnak

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkk
@Gábris szomszéd:
.
És itt egy >meglepő< hozzászólás: "...ha őszinte lenne nem is nagyon mondhatna mást!"
.
Erről beszélünk évek óta:

"Változatlanul az látszik, hogy minden európai alapelvet felrúgó, kizárólag a saját hatalmi érdekek célját szolgáló, elképesztően hazug és gyűlölködő kommunikációval megtámogatott zseniális politikai kormányzás zajlik, miközben rohad szét az ország. Szerencsés világgazdasági helyzetben, uniós pénzekkel kitömve épp annyi növekedés van, amiben nem tűnik fel, hogy tovább tart a leszakadásunk mindenkitől, nem fenyeget olyan válság, ami az életszínvonalat romba dönti. A lassú rohadást jelzi az orvosok segélykiáltása, a növekvő szegénység, de amíg senki nem vonul az utcára, a pénzeket nyugodtan költhetik felesleges baromságokra (foci, kisvasút), vagy nyúljhaták le, és nincs akkora hazugság se, amit ne tolhatnának vigyorogva a pofánkba a lázárok.

Teljes kilátástalanságban lépünk át 2016-ba. Tudják, mire ugrik a nép, nem fognak több olyan hibát elkövetni, mint a netadó, vagy az RTL-adó. Ha eddig elgurult ez a velejéig romlott rendszer, ennyire elfogadottá vált az átlagbirka szemében, most már valóban kis finomhangolásokkal működtethető. Változás csak akkor lehet, ha bármi miatt a társadalmi elégedetlenség nem lassan, hanem robbanásszerűen nő meg és ha ezzel párhuzamosan életképes alternatíva is feltűnik a színen"

mentalisdeficit.blog.hu/2015/12/27/2015_amikor_orban_viktor_fenyes-mocskos_gyozelmet_aratott

Ráadásul tényleg itt tartunk...
.
Az ősz kezdete óta december közepéig huszonöten fagytak meg Magyarországon. Ugyanannyian lelték halálukat rendkívüli kihűlés következtében, ahányan a múlt év azonos időszakában – írta tegnapi közleményében a Magyar Szociális Fórum.
Novemberben a tavalyi kétszeresére emelkedett a fagyhalálban elhunytak száma, december első felében viszont lényegesen kevesebben a múlt év azonos időszakához képest.
A Magyar Szociális Fórum annak tulajdonítja a csökkenést, hogy a novemberi drasztikus növekedés hatására az emberek jobban odafigyelnek bajba jutott társaikra, és a korábbinál többen segítenek rajtuk.
A huszonöt áldozat közül tizenegyen a szabad ég alatt hűltek ki, heten saját fűtetlen otthonukban, további heten pedig kórházba szállításuk közben vagy megérkezésük után haltak meg, mert már nem tudtak segíteni rajtuk. A fagy három női áldozatot követelt, az eddigi legfiatalabb elhalálozott 33 éves volt, a legidősebb pedig 77.

magyaridok.hu/belfold/huszonoten-fagytak-meg-decemberben-238102/
.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Még soha nem volt olyan gyenge az Európai Unió gazdasági, katonai, politikai értelemben, mint most - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyar Hírlapnak. Kövér szerint így nincs is értelme az EU-nak, bár azt elismerte, hogy nincs helyette alternatíva, mert ha megszűnne, a helyzet még rosszabb lenne.
hvg.hu/itthon/20151228_Kover_Laszlo_igy_onmagaban_nincs_ertelme?s=hk

Egy hozzászóló szerint:
''''Kövér szempontjából nincs sok értelme az Uniónak, mert nem lehet ellopni.
Az Unió szempontjából viszont Kövérnek nincs semmi értelme, és én az Unióval értek egyet.
Hogy ennek az ökörnek még karácsonykor is szabadságharcot kell vívnia, az viszont simán szánalmas.''''
.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Idézek belőle. Legyen kedvcsináló:

"Az elmúlt öt év gazdaságpolitikája radikálisan kikezdte a nemzetgazdaság tényleges, valós és tartós növekedési képességeinek olyan strukturális alapjait, mint a nemzetközi versenyképesség, a transzparens működési, a beruházási hajlandóság, az üzleti bizalom, a kooperációs képességek és struktúrák, az innovációs kapacitások.

Nehezen megítélhető, hogy a hazai korrupció drámai növekedése és az állami döntéshozatal legmagasabb szintjeibe való beépülése tragikusan ostoba gazdasági logika, vagy végtelen politikai cinizmus eredménye. Az a félhivatalos politika azonban, miszerint nyilvánvaló korrupciós technikákkal szabad ún. hazai, patrióta vállalkozói réteget támogatni és fejlődésében segíteni pusztán azért, mert ezáltal olyan tőkeerős nemzeti vállalati struktúra jöhet létre, aki képes lesz majd helytállni később nagyobb, nemzetközi szereplőkkel való megmérettetésben, mindennemű gazdasági ismeret és tapasztalat hiányára utal."
.
@dr. jenőke (jenőke):
A döbbenet, hogy sok iq light baromnak ez evidens, "lopni kell!". Persze az állam pöcsén csüngve, mindennemű valós gazdasági tevékenység nélkül, piaci alapok nélkül, élősdin tevékenykedve ez alap. Sötét, tolvaj csürhének megfelel.
@Eszter jött: Az elég nagy szegénységi bizonyítvány rám nézve.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Szia Boli!
"Mariann talán olvasta már."
Most, hogy feltetted, igen.
Ihletet kaptam, hogy én is feltegyek egy gazdasági elemzést az ország helyzetére, kivételesen vizuális formában.
Légi felvétel szilveszter napján.
Az ország valamennyi településén emberkígyókat látunk, kérő kezek erdeje egy tál ételért.
Ez az ország képe dicső gazdaságunkról.
@Eszter jött:

Kösz,a remeket:))

......
Áprily Lajos

Téli reggel

Ködben ember haladt.
Páncélos hó harsant a súly alatt.

Szakadt a fátyol: hegytetőre ért.
Nap villogtatta bükkcserjén a dért.
Gallyak hóbarlangjába cinke szállt,
fény szédítette s egy napos titok,
s dermedt rügy-csipkerózsikák között
dalolt:
- Nyitni fog - nyitni fog - nyitni fog!...

Feje felett
azúr-kék szajkó-toll csillant a fán
s hókristályos lett kalap és kabát:
a rikoltozva rebbenő madár
leverte rá a cifra bükk havát.

S amerre járt:
hegyek ontották rá a napsugárt
s hó-szikra kápráztatta - milliárd!...

Köd várta lent.
A ködbe visszament
s házába tért derült aszkétaként.

Két szemben a csodálkozás kigyúlt:
- Sötét ember, honnan hozol ma fényt?
süti beállítások módosítása