Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.12.02. 09:06 Fabius

Orbán a családjának és a minisztergyerekeknek adta a közbeszerzést karácsonyra

- Apúúúúúúúú! Tudod mit kérek karácsonyra?

- Mit, kislányom?

- A közbeszerzést!

- Ugyan, azt nem lehet.

- Neked mindent lehet! Te meg tudod változtatni a múltat ha kell, és mi akár november elsejétől ismét indulhatunk közbeszerzésen. Pityu örülne, én meg írnék egy fasza faszbúk posztot a saját lábamról. Márhogy azon állunk. Én meg a Pityu. Illetve nem az én lábamon állunk mind a ketten, hanem a sajátunkon. Érted, na.

- Édesem, ezt akkor se lehet, mert....

- DE LEHET! Csak te nem akarod! Mondd azt akkor!

- Én nagyon szeretném, hidd el, de...

- Neked nem számít a mi boldogságunk! Ha a Pityu szomorú akkor én is szomorú vagyok, és ha én szomorú vagyok akkor geciszar lesz a karácsony. Márpedig a Pityunak szenvedélye a közbeszerzés, és elvonási tünetei vannak mióta...Tudod mióta. Azt akarod, hogy ilyen depis, sírós környezetben nőjenek majd fel az unokáid? Szegénységben? Abban a tudatban, hogy a nagyapjuk nem tett meg mindent ennek elkerülésére?

- Dehogy, édesem, csak...

- Csak mi?! Mi csak?! Ne gyere nekem itt semmilyen csakokkal. Mindenki mindent kérhet és kér is, nézz csak meg Lőrinc bácsit. Ha a Waggoner Ranc nem Texasban hanem Fejér megyében volna, már megszerezted volna neki, én meg egy apróságot kérek és csakozol itt nekem!

- Jó, nem csakozok, de akkor is át kell gondolni ezt az egészet.

- Mit kell ezen átgondolni? Én már kitaláltam, figyeljél: beírod törvénybe, hogy csak a miniszterelnök családja indulhat közbeszerzési eljáráson.

- Most beszéltük, hogy nincsen csak.

- Jó, akkor írd úgy, hogy NEM CSAK a miniszterelnök családja indulhat rajtuk. Indulhat mittom a miniszterek és a fenetudjakik családja is.

- Hmmm. Ez már finomabban hangzik így. A miniszterek, Áder, Kövér is örülni fog, ha...

- Persze! Naná! Képzeld csak el milyen meghatottan fognak rád nézni, mikor a parlamenti karácsonyfa alatt kibontod nekik a törvénycsomagot! Fogadjunk lesz aki kezet is csókol érte!

- Háááát....

- Édesapa, apucikám, látod mennyi jót tennél? Mi boldogok lennénk a Pityuval és örömben úszna a sok harcostársad is.

- De az emberek....

- Lárifári! Kit érdekelnek a buzi pórok?! Nehogymá'!

- Azt fogják mondani, hogy felraktuk a szart a polcra.

- Jól van, tegyünk rá sztaniolt: írd azt is a törvénybe, hogy az induló rokonok nem élhetnek egy háztartásban a kormány és egyéb tagokkal. Még a lázárboldinak is van saját lakása, oszt' korban hol van még a közbeszerzéstől? Szignifikáns lenne.

- Hányszor kértelek, hogy ne használj idegen szavakat! Egyrészt a mi köreinkben ez nem divat, másrészt meg az egyetlen idegen szó az unortodox, aminek tudom a jelentését, úgyho...

- Jól van már, na! Akkor megbeszéltük? Megcsinálod? Lécci...

- Jó. Jó-jó-jó.

- De a novemberig visszahatást ne feledd, édesapa. Tudod, csak a legnagyobbak képesek megváltoztatni a múltat.

- Jóóóóó...

- Tudtam én, hogy te vagy az én remek apukám :-*

tiborcz2.jpg

- Apúúúúúúúúú! A vagyonosodási vizsgálatokkal is kezdhetnél valamit, ha már, puszi!

1273 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr698132396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Gábris szomszéd:
nem kell megvárni, le kell lőni
és a seregeit (mint Iraq már követeli azonnalra) kivonni

rohadt áruló szarházi

most a nato gittegylet is felébredhetne végre

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@CsekklisztNo.10Reloaded:
kemény, mi? ez:@Imola Helyesi: meg azt hiszi, hogy mától kezdve ez a manna, és az ősigaz.
@Orica Középföldi: nem, ezek fix pontok... a Csimbumm Cirkusz előadóművészei mindig is erdogan-ellenesek voltak... én meg mindig a gyíkom pártján álltam:-)...
@rdos: ugye? frissíteni kell mindig.
az arcanum meg tipikus kapitalista cég. költség minyimum, profit maximum.
@Sir Bates dö Hól:

Ezek csak a pillanat fixnek tűnő pontjai:)
@Orica Középföldi: megírta, bagarol, törökméz és a gyíkja. fix ragadó pontok. ezek szerint mosakodás nuku.
@Imola Helyesi: elképesztően tájékozatlan vagy. még a futó tudományos programokkal sem vagy tisztában. néha fel kéne hajtanod a szemellenződet, a zabla/cumit meg kivehetnéd a szádból.
"A venezuelai illiberális haramiaállam bukása: vannak Venezuelán túlmutató tanulságai. Az egyik inkább reménykeltő, ezek szerint legalábbis a nyugati kultúrkörben a XXI. század egyéni szabadságjogokat lábbal tipró többségi diktatúrái sokkal lágyabbak, mint a XX. századiak, meg lehet őket dönteni választásokon, a mai efféle represszív rendszerek sokkal élhetőbbek, mint a 70-80 évvel ezelőttiek. A másik elkeserítő: 16 év és az olajbeesésnek is köszönhetően teljes gazdasági összeomlás kellett a piac- és idegenellenes demagógiával elbutított venezuelai lakosságnak, hogy felismerje, ami a kezdetektől tudható volt, hogy az államosító, piaci viszonyokat felszámoló rezsim csődbe viszi az országot, minden ilyen kísérletnek ez volt és ez lesz a vége. Szóval a mai tömegdemokráciák tankönyvekbe kívánkozó zsákutcája Venezuela, az iskolázatlan választók többsége tartósan megszavazza azt, ami rossz neki, és lelkesen asszisztál a saját kifosztásához - megfejelve azzal, hogy a normálisabbja rég elhagyta Venezuelát, 1-2 millió kivándorlót saccolnak a Chavez-rendszer miatt, és nagyrészt motiváltabb és képzettebb emberek mentek el, tehát az alulinformált választók aránya folyamatosan növekedett."
vakmajom.hu

talán ez ad reménységet orbán ellen is
@CsekklisztNo.10Reloaded:
hogy mennyire pazarló állam Venezuela:
- a helyi nők mellplasztika műtéte államilag támogatott
- évente USD 2000 dollárt kapnak utazásra

de nincs WC papir, pelenka a boltokban...
@parti_giano:
Még jó, hogy, elég volt a marxizmusból az átkosban.Az akademisták hazudozzanak csak másnak.
@Imola Helyesi: még a te guminyuszidat tekintve is marhaság, amit írsz. mármint a nyelvtudomány/törénet/történelem. de te az egész akadémiára húzod rá, ahol pl. a természettudományok is szerepelnek. gondold át, az általánosítás ilyen szinten kínos.
@parti_giano:

hogy te mennyit foglalkozol Rémusz néni meséivel!!! )))
@CsekklisztNo.10Reloaded:
akkor egy év múlva lesz pelenka, WC papír (én sem használok, mert mosom, papírpazarlás és egészségtelen)
és a mellplasztikára egyetlen vasat sem kapnak hacsak nem kötnek 2000000 dolláros egészségbiztosítást havi 500 dollár kötelező befizetéssel

cubai ismerőseimm mongyák, hogym miót a nagy baráccság beindúlt azóta egyre szarabb, mert nincs pénz arra, hogy megvegye korábban árú nem volt

ez a venézek sorsa is, meg sok más délamerikai államocskáé

mert gazdaságot nem teremt nekik a demokrácia csak lehet pofázni véresre tépni a poöfájukat de se több pénz nem lesz se jobban nem fognak élni kérdezd eszt meg az usa 45000000 nyomorgójától!!!

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

jó,, hogy leírtad csak aszt nem tudom minek, és az egész mijalófaszra lesz jó

vissza a gyarmatosítási időkbe, és a rabszolgásításba az ültetvények időszakába???

kedves

enyém az ország meg is baszhatom de mást nem tudok vele, jaaaaaaaaaa és most szavazok és utána leszarják a pofámat

Marx meg röhög a szobrában
@Imola Helyesi:
Marx most nagyokat röhög ott ahol éppen van, minden dolga betűről betűre bejött és most élvezitek

te főleg imol

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@parti_giano:

Minden elismerésem a tiéd (és Jenőkéé). Ahogy ezt a pöckölést csinálod Imolával, az szórakoztató - felőlem nézve.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
a johncleese nagyon jóhumorú de aszt amit parakovács tud aszt nem tuggya

egyébként a gyíkon kurva sokan vannak akiken jókat lehet röhögni pedig őkasztánassziszik, hogy és akkor röhögény

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36:
oszt persze, hogy azért irtam, hogy hova vezet amikor barmok irányítják a marhákat, némi hazai kitekintéssel, hiszen erről szól a poszt is, mi közben minden ellopnak és szarrá tesznek, a marhák még tapsolnak is

hát igen, ez nagyon nehéz lesz, igazad van, a gazdaság nem lesz jobb egyhamar, azaz minden megdrágul,de igazából már most is így van a bolivár hivatalos és fekete piaci árfolyama között van egy 10x szorzó..

amit elértek, hogy megszabadulnak a ködös agyú ökröktől, a többi az ő dolguk... mondjuk a venezuelaiak magukat sem tartják nagyon eszesnek, van az a mondás, hogy isten azt ajánlotta nekik, megkapnak minden földi jót, kivéve az észt...

nem tudom mit fognak kezdeni majd a szabadsággal, ha lenne egy kis eszük, akkor...

Marx: ne már :-)) baszki, pont a marxista indián vitte őket ide, ahogy a vaslady is megmondta, az a baj vele (cocializmussal), hogy egy idő után elfogy a mások pénze (is)
@Rodeo36: Bocsi de ekkora barmok csak amcsiban vannak? ;)

A nap hülyéje emiatt a festmény miatt perelt be egy múzeumot. Mert hogy rasszista és antiszemita. Mármint a festmény
A Szent család angyalokkal című festmény Sebastiano Riccitől, az itáliai barokk egyik mesterétől:
Az eredetije New Yorkban látható, a Metropolitan Museum of Art gyűjteményében. Na, ezt a múzeumot perelte most be egy amerikai férfi, bizonyos Justin Renel Joseph, aki szerint a festmény (meg még pár másik hasonló) súlyosan rasszista, antiszemita és bántó, és nem lenne szabad kiállításon mutogatni. Oké, próbáljunk rasszista, antiszemita és bántó dolgokat felfedezni a képen!
.
..
...
Nem sikerült? Oké, lássuk mivel érvel Mr. Joseph. A képen ugyebár a kis Jézus látható fehér bőrrel, szőke hajfürtökkel. Hát ez az. Mármint ez az a részlet, ami saját állítása szerint komoly emocionális és pszichológiai fájdalmat okoz a sértettnek, hiszen Jézus, mint közel-keleti származású zsidó, szigorúan tudományos és történelmi alapokon nem nézhetett ki ilyen árja csecsemőnek.

Ha ez nem lesz az évszázad pere, akkor semmi.

index.hu/mindekozben/poszt/2015/12/08/a_nap_hulyeje_emiatt_a_festmeny_miatt_perelt_be_egy_muzeumot._mert_hogy_rasszista_es_antiszemita._marmint_a_festmeny./

www.fox5ny.com/news/56201903-story
@Rodeo36:
másik kedvencem, teljesen unPC, főleg ha ázsiaiakról van szó, de közben mégsem, hiszen ő is az.. ja meg kanadai, de biztos ismered
www.dailymotion.com/video/xiari0_russell-peters-cheap-indians_fun
@Gábris szomszéd:
ez már az a szint ami a kerítés melletti diófán érő dió tulajdonjogát feszegeti azon az ágon ami átlóg a szomszédba valamint az ugyanazon az ágon daloló pacsirta éneke kinek is szól

na eszt még nem érték el

de van nekik donaldjtrump az most a csinnbummcirkuszcsörgősipkása de nincs egyedűl egy egész vándorcirkusz van belőlük

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@CsekklisztNo.10Reloaded:
RP egyik kedvencem egy hatalmas hibája van: usa állampolgár és ... ebből sok minden következik

ott is műxik a TTT

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

jobban mint aczél elvtárs alatt

brühüyyy

a "műv ész" tuggya mit igen mit nem

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Marx (ebből nem engedek) és az picsa vasléjdi aki megett 600 év kalózkodás és Admirálisokká kinevezett kalózkapitányok meg 200 millió rabszolga állta megette az nem fogy el olyan eccerűen mégis a régenbohóc meg a tecserpicsa befostak mikor látták, hogy minden áskálódásuk ellenére a Budapesti Nagyvásárcsarnokban olyan olibamájat kínáltak neki kóstolóban amit még ő sem látott életében

akkor behálózták a gorbielvtársat a többim történelem és a magyarok hazaárulása

ajánlom figyelmedbe a LA Symphony Igazgató karnagyát aki ugyanakkor a Bécsi Philharmónikusok ugyanolyanja is
és Dudamel nek hívják akit Hugo Chavez segített kinevelni

ne szimplifikálj mert attól én kiütéseket kapok meg gyomorrontást

mégeccer fuss neki

USA ma!!!!!!!!!! 45 millió mnyomorgó a saját statisztikájuk szerint
pedig ők szarták a viaszt ha nem is spanyol

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

ja, RP kanadai??? attól még lehet USA (mint ahogy az is a TTT lelkes híve azért úszik az árral)
@Rodeo36:
másodgenerációs kanadai, de tökmindegy
aszondod ellágyult, szoft lett, hát LA ilyen:-)
@Gábris szomszéd:

Mi a bajod ezzel? Gyakorolja állampolgári jogait. A bíróság majd meghozza döntését.
Nekem is furcsa a hír, de inkább ez legyen, mint a Para-Kovács által felvázolt világ:
" Parancsra tesszük, parancsra tettük, de ha senki sem parancsol, akkor semmit sem teszünk, csak nézzük a naplementét és szidjuk a világot."
@CsekklisztNo.10Reloaded:
tudod nekem különbejáratú véleményem van a standup-osokról is
meg a teve csatornák specialitásairól

van ami nálunk nincs listán és van ami nálam nincs listán

RP sohesem volt politikus ő a napi seggségeket szokta aszt is mértékkel

és nem is keresem nem tartozik azok közé

Letterman, King, Stuart

és vége a sornak de ők is TTT

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Gábris szomszéd:
aa zeszti erről ma hülyéről beszél vagy van neki másik???
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Rodeo36:
megmutattuk mo egyetlen eladható, az is agrár, termékét, és a nyugat beszart? nem semmi. nem vették észre, h a nagycsarnokban minden bódé uazt árulja?

nem tudom felmérni mi az a 45m szegény az usában, mert számnak sok, de az is egy biz. jövedelemhatár alatti embertömeg, de az a jövedelemhatár máshol a menny... engem uúgy megdöbbent, hogy ott a dolgozó embereknek nincs egészségbiztosítása... ott sincs minden bérköltség elszámolva, az tuti

russellben az a jó, h nem sértő, de bemondja a tutit, engem szórakoztat, a többi nagyágyú nekem túl műmájer
vimeo.com/143983398

Valóban,meg lehet élni negyvenhétezerből:)))))))))))
@Eszter jött: ugyan már, veled is szívesen foglalkozom. hívom íziben a görényeimet.
@Rodeo36: de ennek bemagyarázták, hogy attila van a lába között, ezért élvezi. és még nem is védekezik, mert ugye visszafelé nyilaz.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
az első mondatod -hogy mást ne mongyak- meglehetős tájékozatlanságra utal!!!!!!!!!!!!

és kibaszottúl tele van oktrojálással!!! amit viszont útálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

röviden: NEM IGAZ!

ízléseken nem szoktam vitatkozni neked a deák nekem a szomszéd vagy ahogy akarod

nem csak egészségbiztosításuk nincs

semmilyük sincs

mindenért fizetnek

azaz a római birodalom (nagyon későn ugyan de rájött, hogy a rabszolgaság nem gazdaságos)

viszont ott az atlanti pocsolya (nekem innenső neked nem tudom melyik) oldalában ott ahol még értenek is meg van hatalmuk alkalmazni a könyveléshez, ott kiszámolták mennyi az az átlagbér aminek kifizetésével még munkára késztethető a rabszolga, de előre elkölti 45 évre!!! azaz -ha megéri- a nyugdíja már teljesen az övé lehet, az összes többi hitelt vesz fel és annak törlesztésével kapja meg 28%-os éves kamaton aszt amit...

részletezzem???
nem tudom miben vagy büféá de számolj gyorsan utána furcsa dolgok jönnek ki!!!!!!!! sőt még furcsábbak

és a demokrácia -szvsz- gumicsontok halmaza

észre kell bárkinek vennie aszt, hogy miről nem beszélnek sohasem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! senkisem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ha ez nem TTT
akkor mi

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

és maradok Marx szerelmese,m mert itt van a szelleme mellettem és kúrvára röhög, döcögve és rezeg az nagyhatalmas zsidó szakálla csak egy zseniális zsidó,lehet ilyen bölcs (örmények még ilyet nem írtak???)
@parti_giano:
én azért assszittem Attila valamivel nagyobb volt mint egy kis pöcs???

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Orica Középföldi:
.
Nem pont neki szól (a címzés csak ürügy), amiket írok, hanem azoknak, akik akár be is dőlhetnek a halmozott sületlenségeknek, mert időhiány, vagy érdeklődés hiánya nem néznek utána, hogy mi is lehet a konteok háttere.
Nem tesz boldoggá, hogy a Cion bölcseinek és más marhaságoknak még mindig vannak elkötelezett hívei, csakúgy, mint Jézus magyar származásának, vagy Csaba királyfi krédójának.
Ez utóbbiról csak annyit: ha Csaba, akkor hallott e már Kovrat kagánról?
Meg ilyenek.
Egyre gyakrabban érzem, hogy a közömbösség ártalmatlanabb, de tudom, hogy ez nem igaz.
@parti_giano:
háááááááát be kell vallanom pöcsben nem vagyok büfé

kituggya, kérdezd Imol-t hátha elárúlja

csak neked és a görények???

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36: görényeim neki a tudományos akadémia gyököstűl.
@Gábris szomszéd: DDD

"Nem minden tarka fajta szarka farka tarkabarka, csak a tarkabarka fajta szarkafajta farka tarkabarka."

:))))
@gazoló:
egy "fajta" fölösleges

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Rodeo36:
lófasz eladható termék nem volt a cocializmusban, éltünk a nagy egyenlősdi posványban, hiánygazdaság volt az egész, a rendszer- marxi alapon- úgy volt elkúrva ahogy köll, még a gyárigazgató sem tzdott rendesen lopni, annyira nem volt mit, oszt kiszámolták mit kéne termelni, meg mennyit és kinek, aminek annyira se eleje-vége-veleje-meg hossza nem volt, hogy be is csődöltünk és jött a nyugat és röhögött egy nagyot- miközben ittuk az olcsó sört, és aszittük ez a kánnaán
marx lehetett egy okos ember, meg nagy filozófus, meg közgazda - én diplomámon is rajta a neve, nem is kellett volna az öreget kicipelni- és lehetett egy akkori rendszer, az bimbódzó kapitalizmus nagy kritikusa, de hogy még egy annál is nagyobb szarszágot csinált, vagy adta az ideológiai alapját az tuti, bebizonyosodott, megbukott, vée, kampec. a világ leghüjébb tömeggyilkos diktatúrái lengették a zászlaját, meg meneteltek hosszúan nagyot.
és még tudományos is volt...
@CsekklisztNo.10Reloaded:
én esztetetetetet tapasztalatból nem így tudom...
de ha te igen akkó' feladom és megyek finom espresso-t gyártani mert sűrűn és illatosan szeretem

te mit csináltál az átkosban???

éltél már akkor vagy csak a taxidermiáéktól tudod???

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
brühüyyy
@Rodeo36:
nem védem a "kapitalista" rendszer védhetetlen elemeit, de láttam, tanultam!! megéltem a szocit is (akkor mentem közgázra, mikor vége lett), elkezdték tanítani a polgazdot, mellette a rendes közgadsaságtant, és meg kellett csípnem magam, h a különbséget azzal magyarázták, hogy a szocialista ember más, másként él-fogyaszt-gondolkodik
jaaaaa
igyál egy jó eszpresszót, ha felöntöd tejjel, kitagadlak:-)))
@Rodeo36:
"Mondják meg, hogy mennyit akarnak ellopni Paks II-ből. Mondják meg, mennyit akarnak ellopni az olimpia megrendezéséből?"
Jelenleg azt még nem tudhatjuk belőni sem, viszont szolgálhatók némi adalékkal.
Nézzük csak meg, hogy a szent anyaföld most folyó földmutyija hogyan néz ki.
A kormány a 2015-ös költségvetésében 201 milliárd Ft bevételre számít a földeladásokból, 2016-ban még 133 milliárd Ft-ot terveznek.
Ebből a forrásból folyó kiadásokat nem kíván a kormány finanszírozni, viszont a tételes felhasználások között szerepel 2015-ben 28.166 mrd mrd Paks II-re,
41.272 mrd Ft olimpiai beruházásokra, ingatlanokra.
Nem voltam rest a hosszú felhasználási tételekből kiszöszmötölni az egyéb sportcélú felhasználásokat, erre kb. 60 milliárd lesz a ráfordítás.
Mindebben az a drámai kérdés, hogy szabad-e a földvagyont ilyen bóvli célokra elherdálni.
@parti_giano:

amennyien görényeid kezelni tudják a makacs izomhúzódást szívesen fogadom segítségüket.
jelenleg úgy érzem magam, mint egy lamborghini diablo, akit egyesbe tettek.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
tej esperesso -ba???
szóval akkó te taxidermiáéktól hallottad

miért is fogadták mint Római Császárt a Kadhafy-t a Parlamentben az egész parlament jelen volt a kormány a PB a KB (Kádár elvtárs otthon maradt krumplilevest enni)

mert dollármilliárdokért vásárolt magyar termékeket

Szaddam Husszein is

Madagascar, USA, Argentina, és akkor akkor a kisebb tételeket nem említem

de mind kapitalista volt mert a KGST olyan volt mint ma levédiabsznád: önző és csak a saját érdekei érdekelték kivéve a SZU néhány vezetőjét akik komolyan gondolták

ez nagyon hossző lenne de akkor te már abban az időben láttad amikor minden kész volt mit tönkretenni meg is kezdték amint a szamizdat meg a zorbán féle szarjancsik napvilágra kerültek (akkó' én már a pocsolya innenső oldalán voltam) akkor a BULLSHIT et tapasztaltad

de még 6 évükbe tellett amíg lebontották és hazahordták és még mára is maradt iolyan amit lehet mozgatni abból az időből

említed akapitalizmus hátúlütőit??? szvsz csak az van neki és rohadtúl próbálkoznak a tervgazdálkodással de nem megy nekik mert amit demokráciának neveznek az káosz és a többi meg Lobby-zásnak nevezett bribery és egyéb aljasság...

hogy a többet loptakból többet lehet viosszaosztani???

a kapitalista világ a tőke szabad áramlására épűl és a saját országuk sem vértezett a menekülő tőke kártevései ellen és a kapitalizmus hulladékot termel meg csődöket 8-12 évente egy teljes csőd amit ők a tőzsde rossz állásával magyarőáznak lásd még 2008-at!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nem is olyan messzi mint a szíriusz!!!!!!!!!!

túltermelési válság és az állandó árfelhajtás indoka: CSAK, gazdasági magyarázat nincs rá...infláció amiből a pénzből pénzt csinálók kurva jól megélnek
ha te tanultál közgazdaságot és hiteles könyvelést akkor a számokat is tudod amit én itt mellőzök

a világon a népvándorlás az utóbbi 15000 évben keletről nyugatra tart trendként de voltak ellentrendek

mikor a görögök egyesűlt seregei 10-edszerre leverték Tróját azaz 1200 év alatt eccer!!!!!! és Karthago ugyanaz tökben csak a Hannibál nem eléggé nagyot rúgott róma kapujába Attila meg nem érte fel

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Eszter jött: van két fiú és két lány, így akár felmehettek ötösbe is, kedves ördöglány.
@parti_giano:

ó, arra vágyom! van egy használaton kívüli szobám, szívesen átalakítom igényeik szerint.
már csak az a kérdés, mennyire kompatibilisek a macskákkal?
@CsekklisztNo.10Reloaded:
egy példa számokkal

Ikarus export városi busz EXWORKS: 47000 USD
eladva
CIF (még létezett DCuna tengerjáró foltta) Caracas 75000 USD
ott a nepper eladta látatlanban 175000 USD CIF paritáson

mikor eszt elmagyaráztam 15 évvel később egy USA gyárban és ők nem violtak képesek a termékeiket 500000 USD -rt (double deck) EXWORKS eladni
mert mindent gyárkapun belül csináltak és a szagszerveazet elintézte, hogy a szerelő aki csak csacvarokat hajtott be 75 USD/H kapjon + benefits

azonnali csőd lett belőle

KÜLKERMINISZTÉRIUMI ADATTÁR!!!

HASONLÓ ÁRKALKULÁCIÓ
ma Kanada
egy férfiing (luxus selyem 300 CDN a polcról)

a nepper indiában veszi EXWORKS
0,12 USD/Piece + SH összesen CIF Vancouver 1,00 USD/Piece

a számok nem hazud

brühüyyy

a tőke szabad áramlása

kkkkkkkkkkkkkkkkkk

zümzümnyihaha a részeg lódarázs
@Mariann19:
kkkkkkkkkkkkkkkkk

szerintem valakinek eszébe fog jutni Recsk, mint aranybánya és réz is meg adalékok

hogy mennyiért??? a kányákat sem érdekli, a havi 47000 ből mindenképpen megérné

a többiben nem vitatkozom, meert igazad van

a maostani GDP az 27000 milliárd az Paks II -s számod az betűvel mennyi??? mert 28 milliárd az kevés de ha 28000 milliárd + zsebpénz akkor meg máris be kell fűteni az akasztófákat

már olyan olcsó lesz az energia (olaj ma 38!!!!!!!!!!!!!!!/barrell első oszrtályú!!! azaz Perzsa és Orosz stílusú!!! nem USA és nem Kanada minőség ami a szar alatt van 40 emelettel)

2018-ra már teljesen ki lehetne váltani a fosszilis fűtőanyagokat és kémiai célokra hasznosítani amire még jók, lehetnek...deehát van kapitalizmus és szabad tőkeáramlás és a gázokat is elfújja szél

a többit te tudod számszerűsíteni

én meg beöltözök röhögénybe

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@CsekklisztNo.10Reloaded:
szvsz nem ártalmas a kétfajta "közgázt" megismerni...

mert végűlis kapőitalizmusban működő tanácsadó cégek sem a könyvelési adatok puszta átrendezésével dolgoznak hanem ennél mélyebben

hogy nem jutnak A -ról B -re azaz ő tudatlanságuk a Nobel díjasok esetleg, de azok meg csak a POLKORREKT kérdésekre válaszolnak azaz nincs lehetőségük mást publikálni

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Rodeo36:
olasz pörkölés, v ez a trendi savanyú cukorkának hagyom meg a kávészemet, mert gyümölcs??? jóóó, nem kell egyből kiabálni .-))

nics igazságosság, egyetlenegy izmusban sem (egyébként mindkét nagyszakállú törekedett rá, neked egy jópont), de valami egészen furcsa elbaszott matek által, miközben a világ javainak a fele talán(?)a tőkések (hmmm) 1%-ának a kezében összpontosul és ez nagyon aránytalan, mégis e nagyfokú kizsákmányolás mellett nemcsak az osztályharc nem fokozódik (hacsak a menekültválság nem vallási, vagy ez , vagy de-generációs probléma), hanem még az eg főre jutó (és most 7mrd-al számolok) jólét (GBP-t nem mondok, mert utálod) is egyre nő, az a fura helyzet, hogy a világ népességein belül a legszegényebbek aránya csökken, egyre jobb a halandóság, egyre több gyerk éri el a 10 éves kort, stb, tehát miközben tényleg egyre több a "rabszolga", azok egyre hálásabbak, mert utazhatnak és olyan fogyasztási javakból és szokásokból részesedhetnek, amiről régen csak ha báró voltál, talán akkor álmodozhattál. A globalizáció egyfajta jólétet terített ki, miközben egyre több válságot is exportál... nehéz rá gombot varrni

most enm jövök a fenntartható fejlődéssel, ami ebből a 7-20 éves gazdasági ciklikusságból (beruházási ciklusok főleg) kiutat keres, de valami megoldás nyilván kell majd, hogy ne mindig az legyen a tulburjánzott hitelek vége, hogy emberek öngyilkosok lesznek, a könyvekben leirják, oszt vásárlásra fel

régebben azt hittem lehet valami pozitivabb kap.modell, a skandináv, de lehet, hogy az sem igaz, mert bezárkózó az is, és pont most törik fel....
@Rodeo36:
"Én meg beöltözök röhögénybe."
Te csak ne röhögjél! Fakutya! /csak humor/
Amire rá szerettem volna világítani, az az, hogy Orbán a földet mindíg, mint nemzeti kincset emlegeti, és nézd meg, hogy milyen rangon aluli szarságokra tékozolja el.
GDP-hez nem viszonyítom, /2015-re tervezett 33.227.6/, mert ebben az összefüggésben nem releváns az arányok elemzése.
Ahogyan végig néztem a felhasználási célokat, azok eddig mind az országjárásukon tett igéreteket tartalmazták. Még jó, hogy van mit eladni, mert enélkül nagy égés lett volna nem teljesíteni a nagy reményekre jogosító harsogásokat.
Amit az energia árakról írtál, ahhoz annyit, hogy a rezsicsökkentés időszaka alatt az energiaárak 30%-kal csökkentek a világpiacon, nálunk rezsicsökkentettek 20%-ot.
Látod, így lehet kurva nagy népszerűséget és politikai befolyást elnyerni.
@Mariann19:
na akkor merűljünk el ebben is:

ugye az EXW és FOB CIF C/F az alap paritások, de a gazdasági igazgató és a főkönyvelő ismeri az összes belső lépést is

ennek kapcsán alakult ki a két alapszó: SKD, CKD
ezek a bonyolult termékek esetén érdekesek mert milli8árdos költség csökkentést, átfutási idő csökkentést és bérköltséget érintenek

és akkor az összes mozgatási (transportácviós) ktsg-et kihagytam ami az SKD CKD esetén nagyon érdekessé válik

mongyuk egy gáz vagy gőzhajtású 1000 MW elektromos központ már valami, de a legjobb példák a járműiparból

supercsúcs űrhajózás (de az még egyedi gyártás de már érdekes)
repülés ez a csúcs
teher jármű személyszállítás országúton vagy sinen

na ezeknél érdekes az SKD CKD

jó és érdekes példa erre (hogy ne mongyak magyar példát) az "A" sorozatú repülégépek gyártása szerteszéjjel a világban mert csak így éri meg

erre lehetne számszaki elemzést hozni de nekem nem fűlik a fogam

a lényeg:
a profit és a fentemlített kltsg-ek különbsége akkora lehet, hogy a rentábilis profitképes (ebben a távlati és k azonnali fejlesztés költségei mindíg bele vannak számolva) termékből veszteségessé is válhat olyan mértékben, hogy már a reajzasztalra sem kerül fel

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

és ezzel érkeztünk oda, hogy mi is a gzdaság mi is a polgáz és mi is gazdasági elemzés úgymond hagyományos

tudniillik a SKD CKD az kizárólag polgáz alapon számolva hozta meg eredményét minden ellenkező híreszteléssel szemben

és erről regényeket lehetne írni
@CsekklisztNo.10Reloaded: @Mariann19:
a leginkább használatosak de ez nem mind:
The Incoterms rules or International Commercial Terms are a series of pre-defined commercial terms published by the International Chamber of Commerce (ICC) that are widely used in International commercial transactions or Procurement processes.

The most commonly used
EXW – Ex Works (named place of delivery)
The seller makes the goods available at his/her premises. The buyer is responsible for uploading. This term places the maximum obligation on the buyer and minimum obligations on the seller. The Ex Works term is often used when making an initial quotation for the sale of goods without any costs included. EXW means that a seller has the goods ready for collection at his premises (works, factory, warehouse, plant) on the date agreed upon. The buyer pays all transportation costs and also bears the risks for bringing the goods to their final destination. The seller does not load the goods on collecting vehicles and does not clear them for export. If the seller does load the goods, he does so at buyer's risk and cost. If parties wish seller to be responsible for the loading of the goods on departure and to bear the risk and all costs of such loading, this must be made clear by adding explicit wording to this effect in the contract of sale.
FCA – Free Carrier (named place of delivery)
The seller delivers goods, cleared for export, to the buyer-designated carrier at a named and defined location. This is used for any mode of transport. The seller must load goods onto the buyer's carrier. The key document signifying transfer of responsibility is receipt by carrier to exporter.
DAP – Delivered at Place (named place of destination)
Seller pays for carriage to the named place, except for costs related to import clearance, and assumes all risks prior to the point that the goods are ready for unloading by the buyer.
FOB – Free on Board (named port of shipment)
The seller must load the goods on board a vessel designated by the buyer. Cost and risk are divided when the goods are actually on board of the vessel. The seller must clear the goods for export. The term is applicable for maritime and inland waterway transport only but NOT for multimodal sea transport in containers (see Incoterms 2010, ICC publication 715). The buyer must instruct the seller the details of the vessel and the port where the goods are to be loaded, and there is no reference to, or provision for, the use of a carrier or forwarder. This term has been greatly misused over the last three decades ever since Incoterms 1980 explained that FCA should be used for container shipments.
It means the seller pays for transportation of goods to the port of shipment, loading cost. The buyer pays cost of marine freight transportation, insurance, uploading and transportation cost from the arrival port to destination. The passing of risk occurs when the goods pass the ship's rail at port of shipments.
CFR – Cost and Freight (named port of destination)
Seller must pay the costs and freight to bring the goods to the port of destination. However, risk is transferred to the buyer once the goods are loaded on the vessel. Insurance for the goods is NOT included. This term is formerly known as CNF (C&F, or C+F). Maritime transport only.
CIF – Cost, Insurance and Freight (named port of destination)
Exactly the same as CFR except that the seller must in addition procure and pay for the insurance. Maritime transport only.

Other
CPT – Carriage Paid To (named place of destination)
The seller pays for carriage. Risk transfers to buyer upon handling goods over to the first carrier at place of shipment in the country of export.
This term is used for all kind of shipments.
CIP – Carriage and Insurance Paid to (named place of destination)
The containerized transport/multimodal equivalent of CIF. Seller pays for carriage and insurance to the named destination point, but risk passes when the goods are handed over to the first carrier.
DAT – Delivered at Terminal (named terminal at port or place of destination)
The Seller delivers when the goods, once unloaded from the arriving means of transport, are placed at the Buyer's disposal at a named terminal at the named port or place of destination. "Terminal" includes any place, whether covered or not, such as a quay, warehouse, container yard or road, rail or air cargo terminal. The Seller bears all risks involved in bringing the goods to and unloading them at the terminal at the named port or place of destination.
DDP – Delivered Duty Paid (named place of destination)
Seller is responsible for delivering the goods to the named place in the country of the buyer, and pays all costs in bringing the goods to the destination including import duties and taxes. The seller is not responsible for unloading. This term is often used in place of the non-Incoterm "Free In Store (FIS)". This term places the maximum obligations on the seller and

brühüyyy
kkk
@CsekklisztNo.10Reloaded:
hagyd a gombokat én a zippert szeretem (főleg)
olasz pörkölés és mindíg én darálom frissen

tehát te magad is polgázba bonyolódtál itten???

jól tetted

ez a "globalizálódás" olyan undorító...

amikor a kedvenc afrikai falumban usa stílusú kövekben élnek a lakók és semmi hagyomány meg egyebek

ugyanez délamerika, és Levante meg távolabb a kistigrisek

egységes IKEA lesz az egész szar, még a csótányok is szögletesek lesznek...majd Kazohinia

na erre én már nem leszek itt majd írok anzixot a Szíriusz ról vagy az Andromeda ködről (igaz az meg rohanva közeledik felénk és már tuggtyuk hány milliárd év múlva lesz egy tejutas androméda)

közben Santa Maria-n nem lehet bemenni a tengerbe mert mikor kijössz teljesenn be leszel kenve olajjal (persze kőolaj és a rosszabbik fajta homokkal) és a gumimatracot is el lehet dobni olyan randa lesz

és ugyanez máshol is

nem jó ez ami most folyik

a globálisan mexervezett népcsoportokat kellene megőrizni és a matyó hímzést meg a mexico-i szalmakalapokat és minden egyebet
a Dubai meg a többi szörnyszülött az borzalmas, rosszabb mint az IKEA

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Rodeo36: @Mariann19:
:-))
azt én is tanultam még, hogy a hajózás nyelve az eszperantó, de nem hittem, hogy nehezebb, mint a kínai
Mariann, ezt te biztos érted, én inkább grafikonjaimat nézegetem!!
@Rodeo36:
"Erről regényeket lehetne írni."
A gazdaságossági számítások módszereit meg kell tanulni.
Én pl. az általad leírt azonnali és távlati fejlesztések ráfordításait nem venném bele a termék
önköltségébe, hanem a fejlesztés nem aktíválható, külön költségeként szerepeltetném, ha én vagyok a repülőgép előállítója.
Vedd hozzá, hogy általában a termelési eszköz gyártója nem azonos az üzemeltetőjével, tehát a két gyártó szereplőt illető számításokat külön-külön végzik el az érdekeltek.
Az, amiről írsz, hogy nagy sorozatokban érdemes gyártani, az abból ered, hogy a volumennel arányos költségeken túl ott vannak a fix költségek, amelyeknél minél nagyobb az osztószám, annál alacsonyabb az egységre eső teljes önköltség.
Egyébként imádom ezeket a számításokat csinálni.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Értem, mert én a sorok között is próbálok eligazodni.
Hi-hi-hi
Igazad van, a grafikonok egyértelműek, nem rajzolhatsz át semmit.
@Rodeo36:
saját magad pörkölöd?? én meg verem a nyálam az Illy párnácskájára... szép!! riszpekt

már valaki biztos rájött, hogy lehet a globalizációból kimaradni (sehogy) úgy, hogy szűz is maradsz, meg megkapod, ami az örömlányé

igen, az tuti, hogy sémákat adnak el, elismerem, a "demokrácia", mint fegyver is ilyen exportcikk, pedig valójában nagy áldás, sokan még hírnévből sem ismerik.
mindenhol lesz meki, ne is tiltakozz, anno kedvenc kis ázsiai szigetem "repterén" a fabódét '-es terminálnak hívták, ma már felépült az igazi, a te kis afrikai faludban is mindenki ki fog fehéredni. De ezt most lehet, h spéci nem bánják, sokan örömmel nézik, hogy tapossák le a kínaiak és az oroszok egymást, h beelőzzék európát ott is

sivatagot nem lehet bevetni.alapszabály. ha burj, akkor sem
@Mariann19:
én meg pontosan azért, mert ezzel a módszerrel állandóan lehet tudni mi áll rendelkezésre és mennyire érdemes fejleszteni és mit...

ha leválasztom és esetleg tőzsdézek vele (az is kétélű fegyver) lehetséges más...

de itt az bizonyosodott be, hogy az általad javasolt módszert csinálták és tönkrementek, a szakember gárdájukat veszítették el legelőszőr, majd minden mást és amikor jött a rendelés akkor csak a zokogás a sarokban és a konkurrencia azonnal tett ellenajánlatot

sőt van olyan módszer is, hogy a karbantartás bizonyos költségeit is megosztya a gyártó és felhasználó mert így a partnerség jobban műxik!!!! és gazdaságosabb, nem kell ugyanaszt az egységet két helyen (vagy több és ezutóbbi a normális) fenntartani,

sajnos a nagy kapitalistáknál is olyan gyermekcipőkben járnak, hogy nem nevetni sírni lenne kedvem
látván mit veszítenek a hülyeségük miatt

brühüyyy
kkkkkkkkkkkk
@CsekklisztNo.10Reloaded:
kadhafy sikerrel csinálta a sivatag újrazöldítését!!!!!!!

igen én pörk

én szeretem a kis nádfedelest a Seychell -eken vagy Majunga-ban esetleg Marea del Portillo-ban a többiről most hadd feledkezzek meg

brühüyyy
kkkkkkkkkkkk
@Rodeo36:
"És amikor jött a rendelés, csak zokogás a sarokban."
Amikor jön a rendelés, az jó, mert van piac. Ennek ismeretében nincs zokogás, mert jobb helyeken gyártási optimum számítást is végeznek, hogy mekkora az a gyártási volumen, amely profitot is termel.
Hülye az, aki készletre dolgozik!
@dr. jenőke (jenőke):

"Nem pont neki szól (a címzés csak ürügy), amiket írok, hanem azoknak, akik akár be is dőlhetnek a halmozott sületlenségeknek,.."

Tudom:)

"Egyre gyakrabban érzem, hogy a közömbösség ártalmatlanabb, de tudom, hogy ez nem igaz."

Pedig van benne igazság, miközben nincs közömbös ember.

Itt is fontos a motiváció. Aki zsigerből utasít el mindent, ami eddig volt, - összemosva tudományt, politikai rendszer - az tudatosan keresi a mást, és többnyire marhaságokat talál, de kapaszkodik bele két kézzel, mert nem lehet, hogy mégegyszer csalódjon. Mert ha tiltották, csak igaz lehet:) Fel se merül a disztingválás, nem a rendszer, hanem a tudomány vetette el.

Aki egy-egy területre cuppan rá pl. agykontroll, szcientológia, ezotéria bizonyos területei, annál elég tartós a befolyásoltság, de nem feltétlenül végtelen. Ha kicsit jártasabbak lennének a pszichológiában, könnyebben átlátnának a dolgokon. Őszintén szólva én nagyon csodálkozom, hogy a pedagógus-képzésben miért nem használnak fel alkalmazható metódusokat, mert vannak.
Ebben a körben meglepően sok a diplomás szakbarbár (nem tudok szebb szót).
Van, akiben elég gyorsan el lehet ültetni a kételyt, van aki teljesen zárt - éppen.

Végül van a félművelt vagy műveletlen tömeg, aki minden bizniszt elhisz.Igazán jól megél belőle néhány szélhámos. Ez nem tartós, mármint a téma, a tömeg sajnos igen, csak elborzasztó.

Imola már-már az exhibicionizmusig extrovertált, minden felkészültség nélkül, és rossz terepet választott.

(Születtek tanulmányok a rendszerváltást követő "új" hitek hihetetlen fogadókészségének miértjéről, de nincsenek a neten.)
@Rodeo36:
nem nőtt abból ki semmi sem

szép:-)) egyiken sem voltam
@Orica Középföldi:

engem a Venus lehengerlően tud befolyásolni. Hol ámítva magához vonz, hol a Tejútra taszít a Csapa királyfi paripájának patái alá. Cafka csillag, cserfes gebe, álnok táltos, hejj!
@Mariann19:
ebben majd revideáld magad...egy feasibility study nem olcsó és nem mindenki ért hozzá...

és a tapasztalat aszt mutattya, hogy ebben további ismereteket kell gyűjtened

monggy példát

az én példám a Bombardier amely most kért 20 milliárd CDN állami pénz forgalmi segíccséget mert egy állami rendelést képtelen teljesíteni

és nincs egyedűl

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkk
@álom csillagmanó:

Az a hír járja, akit a Vénus megun, egy fekete lyukban végzi:)
@Orica Középföldi:

Nagyon durva! Akkor inkább kirúgom azt a léha cédát!
Kösz az infót.
@Orica Középföldi: azt mondod, vénusz domjáról egy lyukba? mi ez, im magazin levelező rovata?
@parti_giano:

Fenét, csillagászat, őstörténet. Mi ez a földhözragadt önkritika? Nem merek ellenkezni:))
@Rodeo36:
"Ebben majd revideáld magad."
A megtanult ismereteket miért kéne revideálni?
Vagy felejtsek?
@Mariann19:

semmit sem "kell" de új dolgokat megismerni nem árt

egyébként példát vártam

most UEFA-k vannak

addig ha akarsz példát???

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Orica Középföldi: kinek az őse vénusz? maximum étolajnak vagy egy női borotvának mondhatjuk el a történetét.
@Rodeo36:
Rodikám!
Én folyamatosan képzem magam ebben az állandó mozgásban lévő világban, pontosabban a szakmában.
Rákényszerülök, egy percig sem lehet lemaradni.
@Mariann19:
magam részéről a Bombardier

hatalmas konglomerátum amit ők nem tartanak gyártási listán az nem is létezik

repülőgép egyben és darabokban
vonatok,

villamosok,

buszok

igenám de a kapitalista rendelő nem ad rendelést csak minden 25-35 évben addig használja amije van azaz szét nem rohad magától (inge gatyája rámegy a karbantartásra nem ismerős pestről a 3as metro??? de nem költ újra)

a gyártó szélnek ereszti a szakembereit és ...telik az idő majd megjelenik kapitalista rendelő és rendel 250 űrhajó stílusú városi villamost, 50 darab városközi gyorsvasútat és még annya kinnyát

gyártó aláír és megkötik
majd nem tud teljesíteni már 3 éve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mert nincs szakembere egysem!!! még az igazgató sem ért hozzá

erre kitör a botrány mert nem tudnak együttműködni 35 évig
(gyártani kevesebbet folyamatosan és a karbantartást is megosztva, mert ők büszke kurva büszke kapitalisták és isten barmai)

most assziszik ha kapnak 20 milliárd cash injekciót, attól lesz nekik szakemberük

és mindenfelé ez megy

a teljes agymenés és csődtömeg

ez ellen aggyál nekem példát

kapitalista példát

brühüyyy

kkkkkkkkkkkk
"Imola már-már az exhibicionizmusig extrovertált, minden felkészültség nélkül, és rossz terepet választott."

Istenem, orica meg az exhibicionizmusig extrovertált , minden felkészültség nélkül másolja az indexet meg a varánuszt, úgy járatja a propellerét, ő jó terepet választott.
@Orica Középföldi: Fordító és fenntartásai. Kranz amerikaiként felteszem kevésbé ismerte Eu őstörténelmét. Ezért vélhette fontosnak a fordító az akkori ismeretek szerinti pontosítást.

Valahogy úgy, ahogy Árpád vezér írnoka a viccben.

Árpád vezér: Látok itt egy kecskét, látok itt egy métet, legyen ennek a helynek a neve Kecskemét.

Írnok: Bocsi főnök, ez már volt.

Árpád vezér: Ja? Akkor legyen ennek a helynek a neve Kőbánya alsó.

:-)

Ahogy a vicc, a helyzet is abszurd. Majd pont Árpád magyarjai fogják elnevezni a földrajzi neveket. Utódjaik még arra sem voltak képesek hogy megélhetésük alapját felfogják (csatorna rendszer). Pont olyan bumburnyákok voltak, a maffia egyházzal együtt aki megtanította nekünk, hogyen kell szeretni, mint a mai utódaik. :-(

Amúgy az írnok mellett lehetett egy kalauz, vagy mitfárer, helyismerettel rendelkező ittlakó. Tudod Orica, a magyarok.

Genetikát nem szereted. Állítólag szabad országban élünk. Ne szeresd. Azért mert az gaz nácikok genocídium meg mizmás? Volt már ilyen a történelemben, erről a csejenn költő, a tatárjárás hazai túlnemélője, Decebál király és dákjai mesélhetnének. :-( Ettől még a genetika

természettudomány.

Ha tetszik Neked és TelaVivienek, ha nem.

Archeogenetikai vizsgálatok óta tudjuk, 100-200 ezer éves a fajunk (Homo Sapiens). 75 ezer évvel ezelőtt olyan katasztrófa történt, aminek "köszönhetően" fajunk létszáma 5 ezer főre csökkent. Kulcsszavak Toba vulkán, Toba katasztrófa. Akkor még Afrikában éltünk. Ezt mind archeogenetikai vizsgálatokból tudjuk. Vagyis az, amit a mai nyelvtudomány állít (3-6 ezer évre tudnak visszatekinteni) egy vicc. 75 ezer évvel ezelőtt a maival megegyező anatómiával ne tudtunk volna beszélni? Nem volt eleinknek más választása, mint hogy a megmaradt 5 ezer beszéljen egymással. Ez az ősnyelv (nem a magyar és a szíriuszi).

Hát persze hogy beszéltek őseink, gyanítom pl a mienkénél, de még a busmannokénál is sokkal több és a lényeg, hangutánzó hangzóval. Halljuk.

Csobban.

Hallod? A szótőtől, vagy gyöktől nehéz? :-)

Kicsit más és személyes. Ebben ott vagy. Tudod szerencsére van munkám. Ezért nem érek rá egész nap itt beszélgetni. Ahogy néztem Te, elég gyakorta vagy itt. Nem megélhetési kommetelő vagy véletlenül? Csak abból gondolom, hogy érveid linkjeimre "nevetséges", és a többi. Személyeskedsz, és teleszájjal tolod a lassan tarthatatlan fősodratot.

Tudod Orica, a laboráns laborál. A kollaboráns kollaborál. Szebb magyar szóval hazaáruló.

Még érthetőbben.

Haza áruló.

Hogyé adja, kedveském?

Keress új nicket és új stílust. Előttem lebuktál.

Örültem hogy megismerkedtünk.
@rdos:

Tényleg csak röviden.

Több, mint 10 éve kommentelek az orica nickkel, ezen már nem fogok változtatni, bár lassan elfogy az érdeklődésem.

Egy szóval sem minősítettem a genetikai kutatásokat, tisztában vagyok a jelentőségével, és nagyrabecsülöm a kutatásokat. Mindössze arra utaltam, hogy a nemzetközi szakma jelezte, annyi mintából, olyan következtetést levonni,tudománytalan. Nem ez az egyetlen könyv, ami nem állta ki a próbát.

A Toba nem újdonság.

Hogy hogyan beszéltek 100-200 ezer évvel ezelőtt, senki nem tudja. Találgatások vannak, nem bizonyítható elméletek. Elég ingoványos ez a terület.

A többi szóra sem érdemes.
@Orica Középföldi:

No, lám. Ezt is meg tetszett érni.

Most már szinte bizonyos, hogy a 'magyarok' összefogása teljesen elképzelhetetlen, ugyanakkor mondhatni gránitba véshető axiómává nemesül(t) az a tétel, hogy a magyar nyelv mérhetetlen spontaneitással hordozza magában a flexibilis plauzibilitást, amely egyfajta különös predestinációra is utal, -jelesül- jelen esetben vizsgálva az összefogás és az összefosás szóalakok kapcsolatának messzire mutató magyar jövőképét, úgy is mint Kárpát s úgyis mint kárpál.
@Orica Középföldi: Hazaárulást visszavonom. Bocsi. Bevallom tegnapi utolsó kommentem előtt "utánad mentem", 3 találomra kiválasztott posztban kerestem kommentjeidet. Mindháromban sok volt. Ebből vontam le tegnap téves következtetésemet.

Ma reggel kiválasztottam tizet, sokban meg sem szólaltál. :-)

Bérkommer tehát nem lehetsz. Még egyszer bocsi.

"Találgatások vannak, nem bizonyítható elméletek."

Ja. Találgatunk, hogy bár a bálna és a cinege is "cseveg" egymással, de emberősünk vajon adhatott-e ki hangokat azzal az anatómiával, amilyen ma nekünk van. Nehéz logikai feladvány, de 3-6 ezer évvel ezelőtt már bizonyosan beszéltünk, nyelvtodományunk megmondta. :-)

Sacc 55 ezer évvel ezelőtt elhagytuk Afrikát, ez is genetika. Sacc 35 ezer évvel ezelőtt a mai Afganisztán - Közép-Ázsia területéről K-re és Ny-ra benépesült Eurázsia, így KM is, ahol is innentől kezdve folytonos fajunk jelenléte a mai napig. Sokkal É-abbra nem mehettünk, mert szárazföldi jégtakaró volt arra.

12 ezer éve a termékeny félhold területén kialakul a földművelés, ami a mai Anatólián és Balkánon keresztül 8 ezer évvel ezelőtt eléri a KM-t. Azóta vagyunk itt, és az első, az AVK kultúrát leszámítva, sajna igaza van utolsó Nóbel díjasunknak.

Szolga nép lettünk. :-(

Arcoskodó - harcoskodó népek (róluk szól a történelem) szolgái. :-(
@Orica Középföldi: Hazaárulást visszavonom. Bocsi. Bevallom tegnapi utolsó kommentem előtt "utánad mentem", 3 találomra kiválasztott posztban kerestem kommentjeidet. Mindháromban sok volt. Ebből vontam le tegnap téves következtetésemet.

Ma reggel kiválasztottam tizet, sokban meg sem szólaltál. :-)

Bérkommer tehát nem lehetsz. Még egyszer bocsi.

"Találgatások vannak, nem bizonyítható elméletek."

Ja. Találgatunk, hogy bár a bálna és a cinege is "cseveg" egymással, de emberősünk vajon adhatott-e ki hangokat azzal az anatómiával, amilyen ma nekünk van. Nehéz logikai feladvány, de 3-6 ezer évvel ezelőtt már bizonyosan beszéltünk, nyelvtodományunk megmondta. :-)

Sacc 55 ezer évvel ezelőtt elhagytuk Afrikát, ez is genetika. Sacc 35 ezer évvel ezelőtt a mai Afganisztán - Közép-Ázsia területéről K-re és Ny-ra benépesült Eurázsia, így KM is, ahol is innentől kezdve folytonos fajunk jelenléte a mai napig. Sokkal É-abbra nem mehettünk, mert szárazföldi jégtakaró volt arra.

12 ezer éve a termékeny félhold területén kialakul a földművelés, ami a mai Anatólián és Balkánon keresztül 8 ezer évvel ezelőtt eléri a KM-t. Azóta vagyunk itt, és az első, az AVK kultúrát leszámítva, sajna igaza van utolsó Nóbel díjasunknak.

Szolga nép lettünk. :-(

Arcoskodó - harcoskodó népek (róluk szól a történelem) szolgái. :-(
@mimózatroll:

"No, lám. Ezt is meg tetszett érni. "

Nem ért meglepetésként:) Bizonyos területeken a kiszámíthatóság működik.

" gránitba véshető axiómává nemesül(t) az a tétel, hogy a magyar nyelv mérhetetlen spontaneitással hordozza magában a flexibilis plauzibilitást, amely egyfajta különös predestinációra is utal"

A túrót utal:) Amennyiben a predesztináción ugyanazt értjük
Erre az axiómára még Gödel nemteljességi tétele sem igaz.
@rdos:

Írtam már, hogy csodabogár vagy, csak ezt most kicsit hisztisre sikerült:)

(Megjegyzem, nem minden hisztis csodabogár.)
@parti_giano: Vagy 5 részletben néztem meg vagy két tucat kottát, mindig közbe jött valami. Igen csak bétaverziós. :-(

Mindegy a lényeg hogy digizték, innentől már "nem kér az enni". :-) Mondjuk az analóg hangfelvételeket (szalag meg viaszhenger lehetett) is illenék digizni, ahogy a Kodály-Bartók gyűjtés utániakat is.

A lényeg, hogy valami talán elindult.
@parti_giano: :-) Én is szeretlek. Linkjeidet is.

Komolyra fordítva. Annak örülök, hogy végre el kezdik digizni a közgyűjteményesek az általuk kezelteket. Ja, és köszi a tippet. Nem majom, hanem gorilla. :-) Elismerem nem csillog olyan fényesen mint a Szíriusz. :-)

@Orica Középföldi: "Találgatások vannak, nem bizonyítható elméletek."

Igaz, csak egy mai gorilla, de képes a beszédre. Igen igazad van, 75 ezer évvel ezelőtti gorillával nem kísérletezhetünk de komoly dilemmádra, a semminél talán több. :-)

www.erdekesvilag.hu/koko-a-beszelo-gorilla/

A legjobb talán ez: "Például a ’gyűrű’ szót nem ismerte, ezért úgy próbálta elmondani, hogy helyette két szót jelzett, az ’ujj’-at és az ’ékszer’-t, azaz a gyűrűt úgy mondta, ’ujjékszer’."
süti beállítások módosítása