Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: nepszava.hu/3232953_ftc-gazprom-szponzoracio-korkep döbbent és nemhiszekaszememnek emoji (2024.04.30. 13:52) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.06.17. 09:50 Fabius

Dajcstamás, a végtörlesztés ügyintéző

Címkék: dajcstomi MPB gömöri zsolt

Lemondott végre Gömöri Zsolt, a paralimpiai bizottság morálisan ingoványos elnöke. Örülhetnénk, bennem mégis van némi hiányérzet: spanja és szponzora, kiafasztamás meg (még) marad? Mert ha Gömörinek mennie kell, akkor az ötletgazda dajcstominak is illene kéz a kézben távozni vele együtt.

Különösen, ha a hvg.hu által megszerzett FB jelentés részleteire nézünk:

-          Gömörit az MPB közgyűlése 2012. január 27-én választotta meg négy évre elnöknek.

-          Ugyanezen a napon az elnökség is dönt, méghozzá arról, hogy Gömöri az elnöki tisztséget főállású munkaviszony keretében látja el.

-          Gömöri munkaviszonyának kezdete szintén január 27-e, a vége pedig elnöki beosztásának lejárta, de legkésőbb 2016. január 27-e.

-          A munkaszerződését még aznap, január 27-én megköti az MPB-vel, amely részéről az aláíró Deutsch Tamás alelnök és Tordas János elnökségi tag. A munkába lépés napja: január 27.

-          A törvény kimondja, hogy a munkáltatók a munkavállalóik devizahitelek végtörlesztéséhez támogatást legkésőbb 2012. január 30-ig nyújthatnak. A felügyelőbizottság megállapította, hogy a paralimpiai bizottság az alig 3 napja munkaviszonyba vett Gömörinek ezen az utolsó napon, január 30-án utalt át 3 millió forintot „támogatás végtörlesztéshez” hivatkozással.

-          Az fb megállapította, hogy az átutalás szabálytalan volt, mert a törvény egyértelműen úgy rendelkezik, hogy „az ilyen célra adott kölcsönt a munkáltatónak közvetlenül a hitelintézet folyószámlájára kell átutalnia, nem adható át a munkavállalónak”. Az MPB viszont Gömöri saját számlájára utalta a 3 millió forintot, amit ő sem tagadott, de szerinte erről az akkori gazdasági vezető, a többek közt ezért kirúgott Kovács Brigitta tehet róla.

-          Gömöri Zsolt többször megismételte, hogy a bankszámlájára beérkezett összeget „késedelem nélkül átutalta a hitelező bankja számára” a végtörlesztésre. Hogy pontosan milyen dátummal, arra nézve nem találtunk adatot.

Ebből kiderül, hogy ma Magyarországon dajcstamásnál gyorsabb végtörlesztés ötletgazda-ügyintéző nincs.

gomori-dajcstomi.PNG

A legszebb, hogy ő is felelősnek tartja magát - legalábbis a botrány első magyarázatakor még annak tartotta - ami mára, a vizsgálati jelentések egészének nyilvánosságra kerülésével nyilván megváltozott.

Mert lássuk be megvan annak a maga szarszagú bája, hogy a paralimpikonok nem dúskálnak a támogatási pénzekben, ennek ellenére az őket képviselő szövetség elnöksége dajcstomi javaslatára úgy dönt, Gömörit főállásban alkalmazza úgy, hogy az alkalmazását követő három napban a végtörlesztését is megoldják. Mert szegénykém, csöppöm, pici szentem nem tudná megoldani amit a magyar devizahitelesek százezrei meg tudnak: a hitel ketyegése mellett a munkára koncentrálni. Hogy Gömöri 17 millát is legombolt 2012-ben jutalom címén? Lárifári, egy ilyen nehéz sorsú káder nehogy már a kiérdemelt jutalmából intézze a végtörlesztését, mikor dajcstomi a haverja.

Szóval engem csak érdekelne, kedves kiafasztamás, hogy mikor mész te is a haverod után a picsába?

 

226 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr367550712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fabius: ha megy is valamikor /vannak kétségeim/ akkor is jó fideszhagyomány szerint, felfelé fog bukni, pont úgy mint annyian mások is /hírhamisító, skicc pali, stb.../
Úgy szeretném végre látni, hogy ez nem egy következmények nélküli ország, és végre a Felcsúti Focialista a tettek mezejére lépve legalább Kijafasz Tompikán bemutatná, hogy igenis vannak következményei ha valaki balfasz. Ők mondták még 2010 előtt az országról, hogy Magyarország egy következmény nélküli ország. De az elmúlt években látottak alapján ők sem tettek hozzá semmit, hogy ez megváltozzon. Ők úgyanúgy védik a saját embereiket (BuGyula, Papcsák, Deutsch, stb.), mint az általuk elátkozott szocik. Itt lenne végre az idő, hogy befejezzék a hátramutogatást, és végre tegyenek valamit, hogy ne következmények nélküli ország legyünk.
@The Ghost Wolf: álom álom édes álom...

Fent:

Nincs parlament, de a nyári szünetben is százezreket autóznak el a képviselők

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F06%2F17%2Fparlamenti_benzinkartya%2F

---
és Lent:

Egyre csak nő az illegális szeméttelep Zugló közepén

Az áprilisban lángoló telepet egy mára megszűnt kis bt. használta szeméttelepnek, persze engedélye nem volt rá. Az önkormányzat a MÁV-ra mutogat, ők felteszik a kezüket. A lakók újabb tűztől félnek, az egyik szemétégető pedig egy fotelben ülve röhögte ki a katasztrófavédelmiseket.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F06%2F17%2Fzuglo_mav_szemettelep_illegalis_szemetlerako_tuzveszely%2F
.
dajcstamás ahogy jött, úgy ment... megy
Vagyis: iderakták, majd odarakják.
A lemondás esetében nem opció.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: csak mert...
a benzinkártya 237 ezer forint, holtankoljak.hu szerint 393 forint a benzi átlag ára, én ezzel számolok, ez jelent 603 liter benzint, átlag 8 literrel számolva, mert ennyi azért csak van a fogyasztás: 7500 km/hó mondom kb... ha dízel akkor 379 ft/lityi, abból csak 6-7 liter kell, ott máris 9600 km/hó,
lakik 200 km-re Bp.-től, az ugyi 400 oda-vissza, naponta megteszi, mert 24 alkalommal elég a 9600 km...
eccerű, ellenőrizni KELL az autó km számlálóját és passz...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ja, jut eszembe, ez az ár 1,25 eurót jelent literenként, tiszta ausztria, de németo.-ban is lehet tankolni ennyiért...
@dr. jenőke (jenőke): Hát akkor mi az opció? Még erre a minimumra is hiába vár bárki is, bassza meg. Agytalan, erkölcstelen szteptáncos.
@nincs_itt: "ellenőrizni KELL"
kinek?
a hét vicce!:)))
az első intézkedéseik között volt 2010-ben, megszüntetni minden kontrollt maguk felett!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: olyan gonoszkodós kedvem van, ha letekeri a majd 9600-at a képiesvisellő, akkor az 2 havonta olajcsere, évente kéccer fékbetét+ eccer tárcsák, a gumikról nem beszélek, meg a többi nyalánkságról, amit szintén ti fizettek adófizetők(meg persze egy kicsit én is).
tunnak élni a nép felkent(sajna nem a falra) szolgái! a futás teljeseítmény évi 100 ezer km, kb a kocsit gyakorlatilag 2 évente ki kell cserélni újra...
@nincs_itt: ellenőrizni a képviselők kilométerét??? Hol élsz te? Ja tudom...
Itten nálunk elég bemondani, és semmi nem kell mellé, szól hogy elfogyott a kártyáról a pénz, hát kapja azonnal a másikat...

Így megy mifelénk az egyenlőbbeknek.
@nincs_itt: Ne számolgassatok, a ferihegyi schellkútnál egy ismert képviselő úr a szeme láttára fizetett két tankolást egy kártyával úgy, hogy a csövet a kutas nem rakta vissza, míg az egyik kocsi megtöltve kigurult, a másik meg utána állt, az elszámoló számla viszont egyetlen rendszámra lett kiállítva. Hagyjuk mán a kilométereket. Sok kis húszezer forint ez - és pártsemleges a megoldás.
@nincs_itt: 2 évente meg is van az át nem látható haveri közbeszerzésekkel az új ótó, kb. egy hete volt hír erről a teknek, meg a képviselői flottának az új bulija.
@punkfrog: jóvanna, jóvanna, jóvanna... tőlem a biztosítóm kéri - ha nem adom akkor kibax - az év eleji és év végi km óra állást, szervizzel igazoltatva, mert a futásteljesítményhez is köti a díjat.
ja, meg én sokat megyek, ezért évente mondom É-V-E-N-T-E 12000-et írok be, ez a szén alapú humanoid életforma, meg havonta furikázik annyit...
ez azért időben sem piskóta! 400 km naponta az minima 5 óra!!! de inkább több. vagyis ezeknek a lényeknek a nap 24 órából és egy éjszakából áll!
@zsebatya: na ezért is mondtam a zorvosomnak, hogy írja rá a kartonomra: a pathologus sem tolhat keleti irányba a zinox tepsin!!!
mindenhol vannak csibész, korrupt, bűnöző emberek, de itt azon bukott nagyot az egyik polgármester asszony(SPD), asszem Köln, nem tuti, hogy egy hídon nem tudott átmenni a páncélos ódi 3,8 tonnás ólomszánkó, ezért körbe kellett mennie, ez meg többlet kilométert jelentett, a pógár meg hisztizhet ezért... asszem cseréli a verdát...
@nincs_itt: látod látod, ilyen az, ha valakinek sikerült a zélet itt magyarhonban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: eccerűen megy az, Porsche Hungaria és passz.
@fabius:
"A munkába lépés napja: január 27.
- A törvény kimondja, hogy a munkáltatók a munkavállalóik devizahitelek végtörlesztéséhez támogatást legkésőbb 2012. január 30-ig nyújthatnak. A felügyelőbizottság megállapította, hogy a paralimpiai bizottság az alig 3 napja munkaviszonyba vett Gömörinek ezen az utolsó napon, január 30-án utalt át 3 millió forintot „támogatás végtörlesztéshez” hivatkozással."

csak a tisztánlátás végett: 2012 január 27. péntek, január 30. hétfő. kérdés, volt-e bizottsági ülés szombat-vasárnap, ahol döntöttek erről?
@Secnir: vót taggyűlés??? nem vót! és?
@nincs_itt: Különben nyilván nem Gömöri nyerte a legtöbbet a nemtaggyűlés mintegy spontán, hétvégén bekövetkezett határozata szerint, hanem a mozgalom, amely egy ekkora ászt igazolt kulcsposztra. Ez persze pénzbe kerül.
Egyébként, ha emlékeim nem csalnak, a négy órás átutalási határidő 2012-ben még nem volt érvényben, tehát aztatat a pénztetet már pénteken el kelletett küldeni, hogy hétfőn sáfárkodhasson vele a csávó.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: na télleg szép, mert átlagosan 3100 eurós fizetés mellé, még odacsapnak majd egy ezrest havonta, benzinre... télleg bejött nekik a zélet!
@zsebatya:
szerintem, törlesztett a saját pénzéből, majd megkapta a bizottságtól.ezért nem a banknak küldte közvetlen a bizottság.
hiszen:
„késedelem nélkül átutalta a hitelező bankja számára” a végtörlesztésre. Hogy pontosan milyen dátummal, arra nézve nem találtunk adatot."
@zsebatya: hijába no! a siker az pízbe kerül! szóval, a péntek az nem "rövid" banki nap? mer' ha az akkor már csütörtökön kűdhették a zapanázsot... nehommá kibaxxon az ageci multibank a jómunkás emberrel!
@punkfrog: Margait nóóóórmáális?? Saját pénzéből???
ne igyá reggel...
óóó jeeeeeeeeeeeeeeee:

Csodálatos magyar sportsiker: doppingban lenyomtuk Uruguayt és Puerto Ricót is

255 doppingüggyel Oroszország vezeti a nemzetközi doppingellenes ügynökség, a WADA most közzétett, 2013-as listáját, Törökország 188-cal a második.

444.hu/2015/06/17/csodalatos-magyar-sportsiker-doppingban-lenyomtuk-uruguayt-es-puerto-ricot-is/
Boliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!! :D mondtuk, hogy nem kellene annyit inni a hajóban ;)
/a kiemelés nem tőlem :D :D :D/

A WADA összesen 9 magyar doppingoló sportolót talált 2013-ban, a következő sportágakban: autósport, ökölvívás, kajak-kenu, sárkányhajó (!), erőemelés, szúmó, triatlon, súlyemelés és birkózás.
mint ráhelke telóját? hjaaa vannak fontos dolgok :D

Paks gazdasági igazgatójáé volt az ellopott laptop, a Kiemelt Ügyek Főosztálya keresi

Nádasdy Bence hagyta a Belgrád rakparton parkoló Opelben a laptopot.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F06%2F17%2Fpaks_gazdasagi_igazgatojae_volt_az_ellopott_laptop%2F
@nincs_itt: ha biztos, hogy visszakapja, miért ne?
de ez könnyen ellenőrizhető lenne, csak valamiért nem akarja senki kideríteni!
ezt se!
@punkfrog: Igen, alighanem ez történt. Aki már látott bankot mifelénk, sejtheti, hogy másként egyszerű dátumos problémák miatt zajlódhatott le a dolog. De innentől már nem dupla, hanem százszoros a szégyen és bőven juthat belőle D. Tamásnak is.
ha már a magyar világszínvonalú és plakátvédő rendőrségről van szó:

Persze előfordulhat, a magyar nyomozók akkora nagy hipszterek, hogy mindig ott állnak az Apple-boltok előtt kígyózó sorok legelején az éppen megjelenő, zsírúj modellekért, és nekik már a tavalyi modell is egy ócska vacaknak számít.

Nem Nancy telefonja az egyetlen, amit a rendőrök valamiért nem képesek előkeríteni: nemrég Mészáros Lőrinc Kiss Szilárddal közös oroszországi cégével is így jártak, pedig azt egyszer mi már megtaláltuk. (Érdeklődő olvasóinknak ajánljuk még Kreatív nyomozói ötletek rázós ügyek leállításához c. cikkünket további szórakoztató-szomorú példákkal.)

index.hu/mindekozben/poszt/2015/06/17/nancy_meggyilkolt_prostitualt_rendorseg_telefon/
Trafikosztásnál feküdt jól, most takarítással nyer tízmilliókat

Fajszi Lajos egykori szekszárdi fideszes önkormányzati képviselő, a trafikosztás egyik nyertese most sem panaszkodhat, a hozzá, illetve testvéréhez köthető takarítócég sorra nyeri az állami és önkormányzati megbízásokat. Most csaknem dupla annyiért végzik 19 szekszárdi intézmény tisztítását, mint tavaly. Takarítják a NAV-ot, a Postát, a Mentőszolgálatot, kormányhivatalt is.

hvg.hu/gazdasag/20150617_Trafikosztasnal_fekudt_jol_most_meg_takar
A balatonfüredi Állami Szívkórházban főigazgatói utasításra csak közszolgálati tévét nézhetnek a betegek

Érthető, nem? Szívkórház, érted.

444.hu/2015/06/17/a-balatonfuredi-allami-szivkorhazban-foigazgatoi-utasitasra-csak-kozszolgalati-tevet-nezhetnek-a-betegek/
Attól félek, hogy ezt a három napon rúgózást azért elég gyorsan le fogja pöckölni magáról a Fidesz, ujjal mutogatva rá, hogy bezzeg a balosok hogy magyarázzák félre a híreket. És az a baj, hogy ezen keresztül a többit is le fogja pöckölni...

Gömöri ugyanis nem a fenti időpontban lett a MPB elnöke, hanem előtte is az volt, bár azt sajnos nem találtam meg, hogy pontosan mikortól (2008-ban már biztos az volt, próbálták is rátolni az ügyét a szocikra). Ettől még minden lehet szabálytalan meg pofátlan, de a három nap nem áll meg, legfeljebb nagyon biztosnak kellett lennie benne, hogy újraválasztják...
A múltkor beszámoltam arról a kudarcba fulladt tudományos kísérletemről, amiben azt teszteltük, lehet-e a fillyúggból talpfát készíteni. Mint kiderült, nem, mert a kézihajtány áthaladását sem bírták ki. No most ez a nem germán bevándorló nevű fószer volt a legrosszabb kísérleti alany: rajta a már a sín is eldőlt, olyan egyenes természtetű izé természetű. Ráadásul buta segg és műveletlen, mert egyfolytában azt kérdezi ezkijafasz, az kijafasz. Szóval szerintem arra sem méltó, hogy a fenséges csúti kutyaszarral szennyezett bocskorát az ember az arcába törölje.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Egészségügyi szempontból nagyon fontos, hogy a szívbetegek csak a hurrá-híradót nézzék, amiben minden szép és jó, az ország gyarapszik, és ne azokat a mocskos liberálbolsevik uszításokat, amivel feszültséget próbálnak generálni az ún. nép és dicső, makulátlan vezetői között. Kockázatos dolog ám az, engedni mindenfélét össze-vissza nézetni a magas vérnyomásos páciensekkel. Tiszta sor.

Még egy pár év, és a köztévét írja fel receptre a doktor.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Nyugi, a múltkor már megvolt egy bérostobácskánál, hogy gyúcsány "nevezte ki".
Erre beidéztem a szabályzatot, mely szerint nem "kinevezik", hanem "választják" a tisztviselőket a szervezetben. Ezután persze voltam ám minden bérostobácskánál, csak bakter nem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Ez a döntés semmilyen nemzetközi jogi szabályt nem sért. Más országok (Törökország, Bulgária, Spanyolország) is ehhez a megoldáshoz folyamodtak".

index.hu/belfold/2015/06/17/hatar_bevandorlas_kormany_hatarorizet_kovacs_zoltan_szigoritas/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mégis mi lesz ezekkel a mocskos seggnyalókkal, ha bukik a a renccer? Mert az fog. Fordítanak egyet a nyelvükön, és felveszik vele az új ülep formát?
Mondjuk az én valagam kényes, ha egy nyelv korábban az állomásfönökben járt, annak az én ánuszom már nem kínál plugenpléj funkciót előléptetés esetén.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Akkor a drótostót haver is megkapja a jussát a közösbű...
@Bakter:

Oké, de azt meg te tudhatod, hogy a fideszitákat az efféle kurflik nem zavarják. Ők már régen eldöntötték, hogy akkor meg Gyurcsány nevezte ki azokat, akik megválasztották, és ha azokat is választják, akkor meg a választók választóit nevezte ki.

A lényeg, hogy Gyurcsányt bármilyen formában oda tudják képzelni, az kell a nyugalmukhoz, és hogy hány lépésben jutnak el hozzá, az már igazából lényegtelen.
@Bakter: simán erre ment ki a játék, milliárdok megint a haveroknak, egy szír menekültnek biztosan számít majd egy himihumi kerítés, amikor választhat, hogy lefejezik, vagy mászik/úszik a határokon át.

Ezek a seggnyalók rendszertől függetlenek voltak/vannak/lesznek, zokszó nélkül lettek nyilasból vérkomcsik, majd keresztények, és demokraták.

:D és a kommentek közötti kép ütős :D

444.hu/2015/06/17/bemutatom-a-2015-os-ev-slagertermeket/
@Mondommagamban: a haverod:

"a plakátok világos üzenetet közvetítenek a magyarok számára és a banditák számára is”
— németh szilárd
@Bakter: pedig lehetnél fősorompómester a felcsúti kisvasútnál.
@parti_giano: Nekem nem az. Meg ugye azt is elmondtam már, hogy a plakát akciót egy baromságnak tartom.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Feri nevezte ki a csútit is, ha esetleg még nem lenne világos ez a közismert tény. Darth Vaderről nem is beszélve... Csak azt előbb belebaszta a lávába, mert az egyik haverjának volt pár felesleges fekete maszkja és köpönyege. A sok hülye meg beszopta ezt a papalpatinos maszlagot midikloriánokkal.
@parti_giano:
Mindig is kalauz akartam lenni. A saját kaszinómban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ebből látszik, hogy a kormánypropaganda mennyire megfelelő, ha az ellenzéki értelmiség csak ilyen képekkel képes visszavágni. Ez ugyanis pl elektronikában használatos oldalvágó csípőfogó, ami alkalmas vékonyabb vezetéket, ellenálláslábak stb vágásához, de nem a drótkerítéshez.
Szóval, ferenctársak, kicsit több szakmaiságot kérünk. Ellenkező esetben semmi sem különböztet meg a fillyúggtól.
@Mondommagamban: Artuka meguntad a nicked?Ettől nem leszel okosabb.
@Bakter:
Igazából csak azt nem értem, hogy ha Orbán az Isten (márpedig ez még közismertebb tény), Gyurcsány meg a Sátán, akkor hogy nevezhette volna ki Orbánt, de ezekben a vallásos dolgokban sosem voltam jó.

Szerintem inkább arról lehet szó, hogy ez a Gyurcsány valami átváltozóművész. Minden posztra jóravaló, kedves, becsületes emberek neveznek ki jóravaló, kedves, becsületes embereket, aztán ha a kinevezettekről mégis kiderülne, hogy a hatalmával visszaélő, korrupt fasz, akkor azok rögtön átváltoznak Gyurcsánnyá.
Kishantos: a bíróság érvénytelenítette a szerződést az új bérlőkkel

Másodfokon pert nyert a Kishantosi Nonprofit Kft., a bíróság érvénytelenítette az állam és az állami földek új bérlőjének szerződését.

hvg.hu/itthon/20150617_Kishantos_a_birosag_ervenytelenitette_a_s
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Halottnak a szentelt lófasz... nem véletlen, hogy így csinálták.
dilettantizmus, kontraszelekció:

Baka ügyvédje azt is felidézte, hogy a kormány képviselője Baka 1991-es kinevezése kapcsán arról beszélt, hogy az EJEB tagjai politikai kiválasztottak. A bíróság tagjait valóban az Európa Tanács tagországai delegálják, de pont azokat a bírókat, akik az adott ügyben döntenek, szemtől szembe politikai kinevezettnek nevezni nem tűnik nagyon átgondoltnak.

index.hu/belfold/2015/06/17/baka_strasbourg/
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Szívesen elmagyaráznám neked, hogyan nevezheti ki gysátán oistent, de ez sajnos roppant hosszadalmas folyamat lenne, rendkívül bonyolult összefüggésekkel. Azzal kellene kezdenünk pl, hogy alaposan megtanulnád a futball-hungaricumedition szabályzatot, majd a stadionépítési együttható relativitáselmélettel kombinált kvantumfizikai kvóciensét. No most, ha ezeken túl vagy, már megérted a cöf alapszintű működési elvét. Ez eddig az első tétel. Mire a negyvenedikig eljutsz, már megérted a ner működését is. A százhuszadik tétel körül a kerényi, dajcsi és bayeri rendezőelvek is kezdenek világossá válni előtted. Sajnos a orbáni agyműködés magyarázata odaát van. Grácban.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): igen a bionak lőttel, és pont ez volt a menetrend a többi esetben is, manyup, bírók, oktatás, eü, dohány stb.

@Bakter:csípőfogó, a többi már szakmai finomság,

ilyet még sem ismerhetnek, pedig nekem is van, "M" zároltból szereztük :D

encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ7QyXt9ToVp23UuLTLc_HHEcIepkJ46FXoyESLGwVKtU34qQJkUA
és ismét egy fideszjobbik szimbiózis:

Januárban ötletelt a jobbikos polgármester

A kerítésépítés ötlete a jobbikos Toroczkai Lászlótól származik. Ásotthalom polgármestere még januárban beszélt arról, hogy ez lehetne a megoldás a határsértők megállítására.

www.origo.hu/itthon/20150617-a-fideszen-belul-sincs-egyseg-a-hatarzarrol-kosa-lajos-kerites.html
és a műkeresztények skizója:

Ferenc pápa: Kérjék Isten bocsánatát azok, akik lezárják határaikat a menekültek elől

A katolikus egyház feje a franciákra és az olaszokra célzott. Akkor még nem tudhatta.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F06%2F17%2Fferenc-papa-kerjek-isten-bocsanatat-azok-akik-lezarjak-hataraikat-a-menekultek-elol%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
jóóó!

érdemes beleolvasni a védhetetlenbe:
444.hu/2015/06/17/4-meter-magas-keritest-emelunk-a-magyar-szerb-hatarra/

hozzávetőlegesen kiszámoltam a vasfüggöny árát:

1m kerítés 4m magasan, ahhoz kell legalább 50cm mély betonalap, plusz két kétcolos cső. plusz festés.
10-es betonháló-> 30.000 ft
két* 2" cső->6m/5000ft -> 12.000 ft
beton alap kiásása-> 1000 ft

mixerbeton -> 5000 ft
alapozófesték-> 1200 ft

fedőfesték -> 2000 ft
ami azt jelenti, hogy egy méter ->cca 50.000ft
175km =8.750.000.000 ft, és ez csak a nyersanyag, munkadíjat, szállítási költséget nem számoltam.
óccóé megvan.
"– A dilettantizmus a Fidesz sikerének egyik kulcsa. Orbánéknak ugyanis három jelentős csoport frusztrációját sikerült mozgósítania, harci energiává, hatalmi ambícióvá változtatnia. Az egyik a dilettánsok, a kontárok, a középszerűek népes közössége, akik a tehetségesekre, a sikeresekre acsarogtak. Hatalmas pusztító erő ez. A második egy nemzedéki lázadás: a ma 40-50 évesek akarták elzavarni a húsosfazék mellől azokat, akik 1990 óta ott ücsörögtek körülötte. Úgy látom, ez sikerült nekik. A harmadik csoport a vidéki középosztály: értelmiség, szakembergárda, üzletemberek… Ők a pestiek túlsúlyát akarták a saját egyeduralmukká változtatni. Mindhárom frusztrációnak volt jogos valóságalapja, de ha az úgynevezett rendszerváltó elit nem lett volna olyan pökhendi, mohó és belterjes, a Fidesz nem tudta volna ezt kihasználni.

– A Pesti barokk utolsó fejezetében a külföldről hazaérkező egyik szereplő azt mondja: „Minden baj a szavakkal kezdődik, hogy a külföldiségem alkalmasabbá tesz meghallani a nyelv változásait, mint azokat, akik benne élnek?” Ön mit hallott, amikor hazaköltözött, és kit nem?

– Szembeszökő, ahogy jön viszsza a mélymagyar, a horthysta nyelvhasználat, de még furcsább, hogy a média és az értelmiség milyen készségesen veszi át ezt. Például egy fasisztoid paramilitáris bandát, a Betyársereget rendszeresen „betyárokként” emlegettek még az ellenzéki médiumokban is, holott tudtommal az egy becéző megnevezés. A cigányokat pedig lépten-nyomon nem magyarként határozzák meg, még olyanok is, akik éppen a kirekesztésük ellen szólalnak fel. Azt mondják például, hogy X faluban békésen élnek a romák és a magyarok. Ez azt sugallja, hogy a cigányok nem magyarok, bár az igaz, hogy egy magyar progreszszív még véletlenül sem mondaná ki azt a szót, hogy cigány. Arra azért vigyáz. Képzeljük csak el, mi lenne, ha Amerikában egy újságíró azt mondaná, hogy X városrészben ma már több fekete él, mint amerikai! A nyelv pontosan jelzi, hogy merrefelé tart egy társadalom. Mi errefelé. És ezt meg kéne állítani. Nyelvhasználattal, tettekkel, mindennel, ami a rendelkezésünkre áll."

www.vasarnapihirek.hu/fokusz/a_maszatolas_szinonimai
@parti_giano:
De! Terminátor 6 - Végítélet Csúton.
@Secnir:
.
Divatos minőségi voile függönyből hogyér adják?
Taga a karnist ingyért aggya.

Na most számolj!
@guma:
.
Egy tízmilliós majdnem világvárosban, ahol az ilyenszerű megosztás nem lehetséges, Orbán kerületi alpolgármester sem lenne lenne ezzel a rátermettséggel és ilyen primitív szemlélettel.
Valahogy mindég a gagyizó rézgyűrűárus jut eszembe, amikor meggyőzni akar bármiről is.
@dr. jenőke (jenőke):
"Tényleg azt hitte, elnök úr, hogy kalapács 3000 dollár, a vécéülőke meg 5000?"
@Bakter:
.
Itt félreértés lehet. Valószínű. hogy 3000 kalapács 1$/darab.
A vécéülőke pedig az azon üldögélővel értendő.

Csak találgatni tudok.
Valami értemének kell lennie, mert értelmesnek látszanak - az anyjuk szerint -, amíg meg nem szólalnak.
"Orbán Viktor 2011-ben: Magyarországon még falakat kell lebontani ahhoz, hogy sikeres és büszke országgá válhassunk"

Most, hogy ilyen kibaszott sikeres és büszke ország lettünk - az egyik legszegényebbek jurópában - már építjük is vissza falakat. Mert a világ egy örök körforgás.

444.hu/2015/06/17/orban-viktor-2011-ben-magyarorszagon-meg-falakat-kell-lebontani-ahhoz-hogy-sikeres-es-buszke-orszagga-valhassunk/

hvg.hu/gazdasag/20150617_Alig_van_nalunk_szegenyebb_az_EUban
@dr. jenőke (jenőke):
Jenőke!
Gömöri lakáscélú támogatásánál felmerül a kérdés, hogy közpénzekből nyújtható-e magánszemélynek vagyonszerzési okokból támogatás.
A 15.2014./IV.3./ NGM rendelet munkáltatót említ, de nem tér ki értelmezésben, hogy ebbe a körbe ki tartozik.
Az aggály azért merül fel, mert az MPB egy társadalmi szervezet, állami támogatásból, szponzori adományokból, magánszemélyek által nyújtott juttatásokból gazdálkodik.
A támogatók hozzájárulásai egzakt célokat határoznak meg, a pénzek felhasználása ezektől a megjelölt céloktól nem térhet el. Márpedig ebbe a körbe magánszemély anyagi helyzetének enyhítése nem fér bele.
Nem találtam a végrehajtási utasítást, hogy a szokásos módon lássam a fogalmak értelmi leírását, különös tekintettel a "munkáltató" definicióját.
Ugyanis ha ezt nem írták körül, akkor az ügylet jogilag szabályos.
Viszont így a jogalkotó felületes jogszabályt hozott létre, mert erre ki kellett volna térnie, hiszen számtalan alapítvány, karitatív szervezet stb. létezik, így bárhol előfordulhat az adományok az eredeti céltól eltérő felhasználása.
@dr. jenőke (jenőke):
Az idézet - talán nem teljesen szöveghűen - A Függetlenség napja című epikus drámából való, amikor az elnök rákérdez, hogy mégis mi a lófaszból volt pénz az 51-s körzetre, így magyarázza meg a költségvetést az egyszeri átlagzsidó állampolgár.
Simán lehet, hogy nálunk is 6 millió forint egy vécékefe, amit a csúti polgi tesója szállít a permanens átadásban ünneplő Bazárba.
@Mariann19: "Viszont így a jogalkotó felületes jogszabályt hozott létre"

nem az egyetlen, és nem véletlen
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Pedig alig mertem leírni ezt a véleményemet, mert a jogszabályoknál az ember ahhoz szokott hozzá, hogy az tökéletes, szent és sérthetetlen.
"és nem véletlen"
Szerintem sem, és ez a lényeg.
ellenünk is védekeznek...

Földúton kerülik ki a leleményes magyarok a lezárt határt Ágfalvánál

Az ágfalvi evangélikus lelkész reggeli áhitatot tart a nyitás érdekében. Nem érti: miért nem készült B terv.

Mint arról portálunkon beszámoltunk, március 31-től reggel 5-8, illetve 16-19 óra között csak a gyalogosok és kerékpárosok használhatják az Ágfalva és az ausztriai Somfalva (Schattendorf) közti utat. A mezőgazdasági járművek külön engedéllyel hajthatnak fel.

A tiltás hétvégén is ünnepnapon nem érvényes.

A határzár miatt az autósok a 84-es főúton, Sopronon át, a Bécsi úti határátkelőn érhetik el Ausztriát. A megnövekedett fogalom - mintegy 1500-2000-el több autó - miatt jelentősebb torlódások alakulnak ki a reggeli és a délutáni csúcsidőben. Nem ritkák a több kilométeres kocsisorok sem.

Az ausztriai közszolgálati média, az ORF munkatársa azt tapasztalta...

www.kisalfold.hu/soproni_hirek/folduton_kerulik_ki_a_lelemenyes_magyarok_a_lezart_hatart_agfalvanal/2428666/
@guma: bacccca meg, évekkel ez előtt le kellett volna lépnünk ebből az országból :S
Baji Csaba menesztését már hónapok óta biztosra vették a piacon, és nem azért, mert az MVM az előző évi 32 milliárd forintos adózott eredmény után tavaly csaknem 8 milliárdos veszteséget hozott össze - emlékeztetett a HVG - , hanem mert Baji Csaba egyike az orbán Viktorral háborúban álló Simicska Lajos üzletemberhez közel állóként elkönyvelt állami cégvezetőknek.

Az elnöki posztra a kiszemelt piaci hírek szerint Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő, korábbi zuglói polgármester, egykori elszámoltatási kormánybiztos. Az MVM-vezér távozásáról és utódjáról, valamint Papcsák szerepéről is kérdeztük az MVM-et, ha választ kapunk, közöljük.

www.origo.hu/gazdasag/20150617-e-mailben-tavozik-mvm-vezerigazgato-baji-csaba.html
@parti_giano:
Amit a világ, különösen Germánia szerte elismert "pufajkás" lebontott, azt a világ, különösen Germánia szerte lesajnált csúti visszaépíti.
Ez a dicsőség...
@Mariann19:

Valahol olyat olvastam, hogy a munkavállalónak jelen esetben valami testületi döntéssel adható a bérén kívül más juttatás, de gondolom olyan, ami eredetileg vissza nem térítendő volt nem.

A poszt dátumait lapozgatva viszont szándékos dolgok körvonalazódnak, csak kérdés, hogy az ügyészség vagy a bíróság fején fog a sipka csörögni ez ügyben.

Arra leteszek a nagyesküt, ha ezt nem a Tomi meg a haverja bűvöli, hanem klikken kívüli személyke, akkor már a hangosba régen bemondták volna, és talán éjjel ki is rúgtattak volna letartóztatni valakit.
@parti_giano:

Nem értem minek a hőkamerás világban 4 méter magas kerítés?

anno az ötvenes években sem volt, de voltak katonák, és azok tudták merre elehet a terepen mozogni. A kerítés árából munkabért lehetne fizetni egy csomó munkanélküliből elővarázsolandó katonának.
"Így lobbiznak a cégek
A legfigyelemreméltóbb rész ugyanakkor az, amikor Lázár elmesél egy történetet arról, hogyan lobbiznak és érnek célt cégek a Fidesz-kormánynál. Lázár azt mondta állítólag, hogy egy kecskeméti építész kérdezte tőle: kistéglából miért nem lehet kéményt építeni, és hogy három éve miért hozott a Fidesz-kormány olyan szabályt, hogy csak két meghatározott típusból lehet kéményt építeni.
Lázár kétnapos nyomozás után tudta meg, hogy „ki volt az a két külföldi cég, akik ezt a jogalkotásban elérte”.
A pofámról égett le a bőr, a föld kinyílt a lábam alatt, hogy ilyen pofátlanságra képesek vagyunk."

Na ki mondta eztetet?

index.hu/belfold/2015/06/17/lazar_janos_kiakadt_a_burokraciara_puccsot_szervez/

Ennyire hülyének azért mégse kéne nézni az eccerűt, mert mi innen látjuk mindezt már öt azaz ÖT éve, ők meg nem veszik észre közelről? Nanemá! A trafikot sem?????
Még terjeszkedik az új óriás, a Duna Aszfalt

A GVH engedi, hogy épületgépészeti cégeket vegyen a gyorsan bővülő Szíjj-Varga-birodalom.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2015%2F06%2F17%2Ftovabb_terjeszkedik_az_uj_orias_a_duna_aszfalt%2F
@Secnir: ócsó volt a számítás:

Legalább több tízmilliárdba kerülhet a Drótkerítés

A bolgár-török határra felhúzott para szögetdrótkerítés 45 millió euróba, azaz 14 milliárd forintba került, pedig az csak 3 méter magas és 85 kilométer hosszú.

444.hu/2015/06/17/legalabb-tobb-tizmilliardba-kerulhet-a-drotkerites/
@látjátok feleim szümtükkel: látom szemeimmel, hogy kormánybiztosi állásra hajtasz. meghabonyosodtál. de most megfogtalak. átadlak tagának.
Én nem is tudom mit sírnak egyesek, mint a fürdős kurva, hiszen csak ügyesen kell élni az életet. Sajnos nekem sem sikerült, én nem tudtam luxus lakásbérletet biztosítani a gyereknek, az meg bánatában meg sem állt a döglődő nyugatig. Csak nehogy annak is valami hasonló plakátot dugjanak az orra alá, mint amit nálunk nyomkodnak.

www.penzcentrum.hu/karrier/andy_vajna_sogornoje_a_bizonyitek_arra_hogy.1045193.html
@látjátok feleim szümtükkel: beszartál. taga kilyukaszt, mint a guminőt. előtte azért unga-bunga lesz.
A magyar gerinc a honfoglaláskor sajnos tovább ment, és trianoni szakadás után itten még egy darabkája sem maradt.:(

ttp://www.atv.hu/kulfold/20150617-lemondott-csikszereda-polgarmestere/hirkereso
Meg kéne kérdezni a fővárosi főügyészt, most kinek a fején csörög SIPKA?:D

Mondjuk azért a legfőbb ügyész is válaszolhatna a kérdésre.

nol.hu/belfold/a-torvenyszek-tette-helyre-az-elszabadult-ugyeszseget-1540601
@látjátok feleim szümtükkel:
A múltkor átnéztem az MPB Alapszabályát. Meg kell mondani, hogy egy magas színvonalon, mindenre kiterjedő szabályozásról van szó.
!!! Döntéshozó szerve a Közgyűlés, mely a tagok összessége.
Úgy néz ki az Alapszabály szellemiségéből és a rögzített döntéshozatali leírásból, hogy mindenben a közgyűlés dönt.
Tehát szabályellenes volt enélkül a testület nélkül bármilyen határozatot hozni.
Ezt a kihágást nem kéne pluszként büntetni?
Említed az Ügyészséget.
A törvényességi ellenőrzést az Ügyészség gyakorolja az Alapszabály szerint. Akkor?
Sok itt a mellébeszélés, azért is írtam le a fentieket, hogy látszódjék, hogy a Gömörinek adott ajándék Tomi barátunk és Gömöri nyájas vállveregető megbeszélésén adatott meg a közgyűlés teljes kizárása mellett.
@Mariann19:
.
Talán így:

A civil szervezetek gazdálkodása, az adománygyűjtés és a közhasznúság egyes kérdéseiről szóló 350/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet szerint
- civil szervezet: az alapítvány és az egyesület, ide nem értve a pártot és a civil társaságot;
- adomány: az a pénzbeli vagy természetbeni juttatás, amelyet az adományozó az adományozott civil szervezet alapcéljának, illetve közhasznú céljának elérésére ellenszolgáltatás nélkül juttat.
A civil szervezet gazdasági-vállalkozási bevételének minősül különösen a szabad pénzeszközök betétbe, értékpapírba való elhelyezése után a hitelintézettől, az értékpapír kibocsátójától kapott kamatnak, illetve az állam által kibocsátott értékpapír hozamának olyan része, amelyet a gazdasági-vállalkozási tevékenység bevétele az összes bevételben képvisel, azzal, hogy a bevételt mindkét esetben e kamat és hozam nélkül kell számításba venni.
A civil szervezet éves költségvetési tervét a számviteli törvény szerinti egyes egyéb szervezetek beszámoló-készítési és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 224/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet alapján készített beszámoló tartalmi elemeinek megfelelően készíti el.

A számviteli törvény szerinti egyes egyéb szervezetek beszámoló-készítési és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 224/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet szerint rendelet hatálya kiterjed - többek között - a társasházra, az egyesületre (ide értve a sportszövetségeket is), az alapítványra (együtt: civil szervezetekre).
E rendelet civil szervezetre vonatkozó szabályozásában
a) alaptevékenység alatt az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvényben (a továbbiakban: Ectv.) meghatározott alapcél szerinti tevékenységet (ide értve a közhasznú tevékenységet is) kell érteni,
b) vállalkozási tevékenység alatt az Ectv.-ben meghatározott gazdasági-vállalkozási tevékenységet kell érteni,
c) közszolgáltatási bevétel alatt az Ectv.-ben meghatározott közszolgáltatási szerződés alapján végzett tevékenységből származó bevételt kell érteni.
A kettős könyvvitelt vezető civil szervezetnek, közalapítványnak a bevételeit legalább az értékesítés nettó árbevétele, az aktivált saját teljesítmények értéke, egyéb bevétel, pénzügyi műveletek bevétele és rendkívüli bevételek bontásban kell bemutatnia. Az egyéb bevételeken belül részletezni kell a tagdíj, az alapítótól kapott befizetések, valamint a kapott támogatások összegét, illetve a rendkívüli bevételeken belül az alapítótól kapott befizetések, valamint a kapott támogatások összegét.
A civil szervezet a beszámolót, kötelező könyvvizsgálat esetén a könyvvizsgálói záradékot vagy a záradék megadásának elutasítását is tartalmazó független könyvvizsgálói jelentéssel együtt az Ectv. szerint hozza nyilvánosságra.

2000. évi C. törvény a számvitelről
Személyi jellegű egyéb kifizetések: azok a természetes személyek részére teljesített kifizetések, elszámolt összegek, amelyeket a kifizető a természetes személy részére jogszabályi előírás vagy saját elhatározása alapján teljesít, és nem tartoznak a bérköltség, illetve a vállalkozási díj fogalmába. Ilyenek különösen: a szerzői jogdíj, a lakhatási költségtérítés, a lakásépítésre nyújtott támogatás (ideértve az átvállalt kamatot és kezelési költséget is), az étkezési térítés, a munkábajárással kapcsolatos költségtérítés, a jubileumi jutalom, a dolgozó kötelezettségvállalásának térítése, a bányászati keresetkiegészítés, a tárgyjutalmak, az egyéb természetbeni munkajövedelmek, a megváltozott munkaképességű munkavállalók keresetkiegészítése, a betegszabadság díjazása, a munkáltatót terhelő táppénz, táppénz-kiegészítés, a munkavállaló részére kötött, de a munkáltató által fizetett baleset-, élet- és nyugdíjbiztosítás díja, az önkéntes pénztárba befizetett munkáltatói tagdíj-hozzájárulás, a magánnyugdíjpénztárba befizetett munkáltatói tagdíj-kiegészítés, a munkáltatót terhelő, illetve általa átvállalt személyi jövedelemadó, a jóléti és kulturális költségek, a végkielégítés, a munkáltatói hozzájárulás a korengedményes nyugdíj, illetve a helyébe lépő korhatár előtti ellátás igénybevételéhez, továbbá az alkalmazottakat, munkavállalókat megillető kifizetések, mint a napidíj, a különélési pótlék, a jogszabály alapján fizetett költségtérítések, a sorkatonai vagy polgári szolgálat teljesítését követően fizetett személyi alapbér, a találmányi díj, a szabadalom vételára és hasznosítási díja, az újítási díj, az ezekkel kapcsolatosan fizetett közreműködői díj, valamint nem a munkaviszonnyal összefüggésben fizetett szerzői, írói és más szerzői jogvédelmet élvező munkák díjai, az azokkal kapcsolatos közreműködői díjak, a mezőgazdaságban részesmunkát végzők díjazása, a természetben adott juttatások, a reprezentáció költségei, és minden egyéb, a statisztikai előírások szerint egyéb munkajövedelemnek, szociális költségnek minősített összegek.
@Mariann19:
.
Már nem fért ki, nem tudtam odaírni: egyértelmű, hogy az adomány úgynevezett célra fordítható pénzeszköz.
A lehetséges nem adományi pénzeket (ahogy az egyébként kiderül) arra fordítja amire akarja a jogszabályok keretei között.
@látjátok feleim szümtükkel: jaj de vicces valaki!:)

na megyek megjavítom a kerítést, nehogy átjöjjön a szomszéd és letelepedjen nálunk, amilyen szépen alakul a kertünk:))

de este ingyen karnist osztok.
ja nem, az igét fogom:)))
@látjátok feleim szümtükkel: kerítés vagy katona!?... a kerítés átvágható, a katona pedig ebben az országban már megtanulta, hogy szeme jó pénzért becsukható
@dr. jenőke (jenőke):
Szerintem meg ott van a lényeg, hogy e szervezeteknél lehet alaptevékenység és vállalkozói tevékenység is.
E két tevékenység elszámolását szigorúan el kell választani. Előfordul, hogy a civil szervezetek vállalkozást is folytatnak a nemes cél érdekében, és az abból származó gazdasági események nem különböznek a más vállalkozási formáktól, ott simán adható munkáltatói támogatás.
Azonban az alaptevékenység felhasználása csak a meghatározott alapcélnak megfelelően történhet.
Márpedig a MPB alapcéljai között biztosan nem szerepelt Gömöri lakástámogatása, sem a havi macskaeledel költségtérítése.
Köszönöm szépen, hogy ilyen sokat fáradoztál az ügy jogi értelmezésének érdekében.
Azonban a MPB-né
@KÁTÉó53éúétr6:

"kerítés vagy katona!?"

volt ma erre egy nagyon jó kérdése (válasza?!) shiffernek, amiből még szerintem óriási botrány lesz...
nálam ott van az is...

még egy idézet a nem szerettem Schiffer Andrástól

"Nem akarjuk látni, hogy új falak épülnek Európában" (Orbán Viktor,2014)
www.facebook.com/schifferandras
@parti_giano: :D

vágod ám a program ismertetőt...
@Mariann19:
.
A rendelkezések is erről szólnak. A kétféle bevétel nem keveredhet.
Példa: az alapítványi célra rendelt adományok a rendelkezésnek megfelelően használhatók fel, a saját bevétel (lehet kamat is) szabadon felhasználható.

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény szerint adomány: a közhasznú szervezet részére törvényben meghatározott közhasznú tevékenysége támogatására, valamint az egyházi jogi személy részére törvényben meghatározott tevékenysége támogatására, továbbá a közérdekű kötelezettségvállalás céljára az adóévben visszafizetési kötelezettség nélkül adott támogatás, juttatás, térítés nélkül átadott eszköz könyv szerinti értéke, térítés nélkül nyújtott szolgáltatás bekerülési értéke, feltéve hogy az nem jelent az e törvényben meghatározottakon túl vagyoni előnyt az adományozónak, az adományozó tagjának vagy részvényesének, vezető tisztségviselőjének, felügyelőbizottsága vagy igazgatósága tagjának, könyvvizsgálójának, illetve ezen személyek vagy a természetes személy tag vagy részvényes közeli hozzátartozójának azzal, hogy nem minősül vagyoni előnynek az adományozó nevére, tevékenységére történő utalás.

A közhasznú szervezetnek, a közhasznú szervezettel kötött adományozási szerződés keretében, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvény szerinti közhasznú tevékenység támogatására, a Magyar Kármentő Alapnak, a Nemzeti Kulturális Alapnak vagy a felsőoktatási intézménynek felsőoktatási támogatási megállapodás keretében az adóévben visszafizetési kötelezettség nélkül adott támogatás, juttatás, térítés nélkül átadott eszköz könyv szerinti értékének, térítés nélkül nyújtott szolgáltatás bekerülési értékének
a) 20 százaléka - tartós adományozási szerződés keretében 40 százaléka - közhasznú szervezet,
b) 50 százaléka a Magyar Kármentő Alap és a Nemzeti Kulturális Alap,
c) 50 százaléka felsőoktatási intézmény felsőoktatási támogatási megállapodás alapján történő
támogatása esetén, de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege.

Nem a vállalkozási tevékenység érdekében felmerülő egyes költségek, ráfordítások a TAO szerint:
az adózó által (a közhasznú szervezet kivételével) az adóévben nem adomány céljából, visszafizetési kötelezettség nélkül adott támogatás, juttatás, véglegesen átadott pénzeszköz, a térítés nélkül átadott eszköz könyv szerinti értéke (ide nem értve az általános forgalmi adóról szóló törvény szerinti árumintát), az adózó által ellenérték nélkül átvállalt kötelezettségnek az adóévi adózás előtti eredmény terhére elszámolt összege, az adóévben térítés nélkül nyújtott szolgáltatás bekerülési értéke, valamint e juttatásokkal kapcsolatban ráfordításként elszámolt általános forgalmi adó, ha a juttatás külföldi személy vagy az üzletvezetés helye alapján külföldi illetőségű részére történik vagy az adózó nem rendelkezik a juttatásban részesülő nyilatkozatával, amely szerint a juttatás adóévében az eredmény e a juttatás következtében elszámolt bevétel nélkül számítva nem lesz negatív, amelyet a beszámoló elkészítését követően nyilatkozat útján igazol.

Ugyancsak TAO:
Az alapítvány, a közalapítvány, az egyesület, a köztestület, a felsőoktatási intézmény, a nonprofit gazdasági társaság és a szociális szövetkezet a közhasznú szervezetre vonatkozó rendelkezéseket először abban az adóévben alkalmazhatja, amely évben ilyen szervezetként besorolást nyert. Az adózó nem alkalmazhatja a közhasznú szervezetre vonatkozó rendelkezéseket - kivéve a törlés napjáig az igazolás kiadását - abban az adóévben, amelyben a közhasznúsági nyilvántartásból törölték, vagy amely adóévben az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvény szerint elsődlegesen gazdasági-vállalkozási tevékenységű szervezetnek minősül. A közhasznú besorolás adóéven belüli változása esetén - kivéve az átsorolás napjáig az igazolás kiadását - az adóév utolsó napján érvényes besorolásnak megfelelő rendelkezéseket kell az adóév egészére alkalmazni.

Támogatási igazolás a támogatás igénybevételére jogosult szervezettel kapcsolatban csak akkor állítható ki, ha (többek között) a látvány-csapatsportban működő országos sportági szakszövetség vagy a látvány-csapatsportban sportegyesületként működő amatőr vagy hivatásos sportszervezet működését a bíróság nem függesztette fel, valamint amelynek megszüntetésére az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvény szerint eljárás nincs folyamatban.......

Hát ilyenek vannak.

Valamikor ez nagyon egyszerű volt.
Szerencsére olyan kormányunk van amelyik nem csak beszél, de dolgozik is az adminisztrátor (nem elírás!!!) egyszerűsítésén.
a fürdojcsnak AZÉRT kell lemondani, mert AZZAL indokolta a 3 miller odaadását, hogy "..nem etikus, hogy valakinek ilyen teher mellett - vö: devizahitel - kelljen dolgoznia...

a JBQAat te rohadt szemét..........
loptam:
"A legújabb javaslat szerint a kerítés helyett lényegesen hatásosabb a vezető politikusakat tartalmazó poszterek elhelyezése a déli határszakaszon, az eddigi tapasztalat alapján az afrikai menekültek meg sem kísérlik az országba való belépést."
@Mariann19:

Amennyiben a közgyűlés hozzájárulása kellett volna ehhez a "munkáltatói támogatáshoz", akkor akár sikkasztás is lehet ez az adomány.

Az ügyészségen pedig két tábor dolgozik, egyik kizárólag büntetőügyekkel foglalkozik, a másik részleg a közigazgatással, társadalmi szervezetekkel és hasonlókkal. A kettő nem függ egymástól. A felügyelők nem jutnak el minden alapítványhoz, egyesülethez, mert kevesebb jóval a létszámuk. A rencerváltás után ezt a részleget erősen leépítették, mert az volt a politika nézete - szdsz-es tájakon főleg - ne kurkássza az állam azt, ami nem tatozik rá. Szerintem nagy kárt okoztak, mert az állam szerveinek felügyelete ezzel a béka segge alá süllyedt, és ezért nincs normális kontroll. Még akkor is igaz ez, hogy a legfőbb ügyészt a fidesz soraiból emelték ki. A munkát nem pártfüggő ügyészek végzik, törvény is tiltja a politikai tevékenységet nekik, tehát a vizsgálatuk teljesen objektív/független. Nem hiszem, hogy egyetlen főügyész vagy a legfőbb ügyészség bármelyik ügyésze merné a beosztottat utasítani arra, hogy mit lásson, hogy lásson, és mit állapítson meg. Az a világ már régen elmúlt, hogy ezt büntetlenül meg lehessen tenni. A nyilvánosság veszélyes lenne egy ilyen utasítás adójára, hiszen itt nincs politikusi védőernyő csak a legfőbb ügyésznek.
"Szijjártó elmondta, hogy a belügyminiszterek keddi uniós tanácskozásán kiderült, Magyarországot érinti a legsúlyosabban a bevándorlás a tagállamok közül."
ezt volt képes felbüfögni ez a gané!
franciáknál, olaszoknál, görögöknél, ütedek a tengengerpartok!mindenki orbanisztánba igyekszik!
Hámy x 10 milliárdért fogja, mészáros lőrinc felhúzni az új vasfüggönyt?
mennyibe kerülne, európai módon kezelni ezt a helyzetet?
mennyit kap az ország, az EU-tól, a bevándorlási gondok megoldására?
miért nem akarjuk, az EU-val közösen megoldani ezt a problémát?
mikor fogja orbán, a nyugati határainkat is lezárni, egy 4m magas kerítéssel?
mikor fogjuk már elzavarni, ezt a rajtunk élősködő csürhét?
@punkfrog:

Ugye nem lepődtél meg? Azért ül a bársonyszékben, hogy felmondja a kormány propagandaszövegét.
A macskáim jóval intelligensebbek tőle.
Van egyéniségük és önálló akaratuk.
a blogot is körülkerítették, és csak én maradtam belül?:)))
@punkfrog:

Tiéd az egész homokozó. Most megvalósíthatod magad. )))
Az óvónő nem kap nyárra bérletet, a politikus több százezerért tankolhat
2015.06.17. - Blikk

"Egy profi sofőrnek is becsületére válna az a kilométer mennyiség, amelyet egy-egy politikus nyaranta az autójával megtesz.

Megküldték a Blikknek az Országgyűlés havonkénti benzinkártya-nyilvántartását. Anélkül, hogy túlzottan belemennénk a részletekbe, a dokumentumból kiderül, hogy több olyan politikus is akad, aki nyaranként (amikor a parlament nem ülésezik) 200 ezer forintnál is többet tankolt havonta.

Ez 6 ezer kilométernél is több utazásra elegendő üzemanyag. A lap összehasonlításként az óvónőket említi, akik nyárra nem kapják meg a 10 ezer forintos bérlettámogatásukat..."

Eszembe is jutott, hogy vajon a képviselők kilométer pénzét ki ellenőrzi. Talán csak nem az országgyűlés elnöke? Az aki kitilt, megbüntet, kivezettet, stb.? Neki ez a havi 6000 km nem tűnik fel? Vagy kicsire nem adunk, a nagy meg nem számít?
@Eszter jött: Lesz homokvár és sarazás is?
@zsókuci: ó, persze!
az olaszoknál, már mindenkit sikerült regisztrálni!
Calais-ban mi a helyzet?
a görögöknél?
Hol van elhelyezve, az az 50000 menekült Magyarországon?
@zsókuci:

Amit csak szeretnénk. Bár a fiúk szerintem, jobban örülnének egy vizespóló versenynek. )))
@látjátok feleim szümtükkel: ők vajon, mé' nem a 9 Ft/km-es elszámolásnan vannak?
kaszára,kapára!
de egy jó minöségű (fémházas) laptoppal is lehet ütni őket!
@Eszter jött: De azt nem homokozókban szokták tartani. ;)
@Eszter jött: nem szeretném, ha megfáznátok ebben hűvös időben!
nem kell víz, meg póló se!:)))
@zsókuci:

Ez egy rendhagyó homokozó. ))))
@punkfrog:

Micsoda lovagiasság! Én nem bánom, de holnap tuti apellálni fog valaki pin@szőr miatt.
Sebaj, majd rád fogom. )))))
@gazoló: ez egy másik homokozó!:)))
@punkfrog: mert nem saját kocsit használnak mint mi.Vettünk nekik jó kocsikat mert féltjük az életüket nehogy soron kívül meghaljanak.Ja és a szervizt is mi fizetjük.
@punkfrog:

A poszthoz csak annyit,ezek a "hernyószotyolárok igen nehezen tudnak csak megbukni,azt is többnyire felfele sikerül nekik!
Tompit meg a haverját addig ütném amíg mozog,pfejjj!!
@avanivi: ezért cserében, ők hülyének néznek minket, és háromszoros áron fizettetnek velünk mindent!
Nagyívű pályája van ennek a 'táltostörpnek is:))
'Ruszkikhaza,páneurópai kerítésbontástól(??) vissza a gyökerekig:))

www.youtube.com/watch?v=pb9aX3_OMxk
@gazoló: el kéne már kezdeni!
ütni őket!
ebből úgy is az lesz!
szerintem, nekik is jobb, előbb túlesni rajta!
aztán majd, könyöröghethetnek valahol menekült státuszért, de remélem, legalább 4m-es falakba ütköznek!
@punkfrog:

jól meggondoltad? ha kiengedem a szellemet a palackból, kő kövön nem marad.))))
@punkfrog: ugyan! áááá! legyint
mondd már el, mijalófaszt nem tudtak letolni (bármelyik oldalról is legyen szó) a magyarok torkán?
1 misis fizetés? meg a 200 ezer benzinre, meg autó, meg laptop 360 ezerért, meg faxomse tuggya mi minden! és még egyetlen egyet se pofozott fel Szopacsekné szül.: Leci Gizi... hanem egymást torkát szorongattyák a jómagyari pógárok.
@Mariann19: és @dr. jenőke (jenőke): is idézték a törvényeket, amikre magasról tesznek, de te T. kötsögmagyar Szavazópógár meg fogod szopni, ha ők úgy gondolják.
@punkfrog: abban vannak, csak 9 forint/centiméter...
azok a mértékeccségek meg kijafaszt érdeklik???? benne van a "méter"? benne! akkor?!
@punkfrog: Óriási dolog lehet amit takargatnak a fiuk a Questor botrány óta. Mindent bevet Orbán,lehet ha megtudnánk az jelentené a bukását.
Reménykedem,hátha lesz valahol egy ellopható laptop a nagy titokkal.
@Eszter jött: jöjjön, aminek jönnie kell!:)
@nincs_itt: minden pohár túlcsordul egyszer!
ezek már, nem tudnak békében lelépni!
@avanivi: bizony, bizony!igazad vagyon.
@gazoló: Köszönöm :) Igen,lassan javulgatok de még nem az igazi.A gyógytorna jó volt,sokat javít a mozgásomon.
Jók a linkek,most végignézem őket.

Jóccakát mindenkinek
@punkfrog: most komolyan nem akarok kötekedni, de azért lassan 6 éve ott vannak, várhatóan kihúzzák 2018-ig, akkor meg majd kiderül, mert ha tripláznak, akkor ti meg tiplizzetek!
@gazoló:

Okosak, öntörvényűek. Csak azt teszik, amihez kedvük van. Időnként irigylem őket.
@Eszter jött: kaptál olyan sört amit ajánlottam?
@punkfrog:

A fene essen belé! Annyi a tennivalóm, hogy még virtuálisan sem tudok felfordulást csinálni.
Pedig rám férne egy jó kis botrány. )))
@nincs_itt:

Nem, sajnos. A páciensem nehezen viselte a hőséget. Nem volt időm nézelődni a boltokban.
@zsókuci:

A bevándorlási lélekszámunk összefüggésben lehet az irányított és manipulált szavazási rendszerünkkel és az állampolgársági üzletággal, konkrétabban az offshore-ban értékesített letelepedési kötvényekkel.

A magyar-szerb határ vasfüggönye

1.) üzlet
2.) parasztvakítás
3.) terelés
4.) a kordonbontók diszkrét bája
5.) megalománia

De ha már!

Mi a helyzet az ukrán-magyar határral?
@avanivi:

Azért a Tarsoly életbiztosítását szívesen meglapoznám.:D
@látjátok feleim szümtükkel:
Ahogy terelnek a fiúk ezzel a kerítésezéssel, durva lehet a Tarsoly féle buli, hisz pénz nem számít, csak ne arról beszéljenek.
@avanivi:
Csókolom, szomszéd! Akkor jövő héten nem tetszik kijönni szurkolni? Pedig sokan jönnek tőletek.
@jaegtoer:
A szerb mellett kicsit hosszabban ott a román, a horvát határ is. Azt miért nem?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Mé nem, mé nem?!

Mert ennyi van raktáron, a drótostótok meg biztos vonakodnak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hehe :)

6

óóó jeeeeeeeeeeeeeeee:

Csodálatos magyar sportsiker: doppingban lenyomtuk Uruguayt és Puerto Ricót is

255 doppingüggyel Oroszország vezeti a nemzetközi doppingellenes ügynökség, a WADA most közzétett, 2013-as listáját, Törökország 188-cal a második.

444.hu/2015/06/17/csodalatos-magyar-sportsiker-doppingban-lenyomtuk-uruguayt-es-puerto-ricot-is/

Boliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!! :D mondtuk, hogy nem kellene annyit inni a hajóban ;)
/a kiemelés nem tőlem :D :D :D/

A WADA összesen 9 magyar doppingoló sportolót talált 2013-ban, a következő sportágakban: autósport, ökölvívás, kajak-kenu, sárkányhajó (!), erőemelés, szúmó, triatlon, súlyemelés és birkózás.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

@jaegtoer:

a Franciák is építenek! igaz kicsit más felfogás szerint:

A francia belügyminisztérium bejelentette, hogy építenek 10 500 lakást a bevándorlási válsághelyzet miatt. Ebből ötezer a menekülteknek épül, négyezret kapnak azok, akiknek még nem bírálták el a menedékkérelmét, a maradék 1500 lakást viszont illegális bevándorlók kaphatják.

Az ország belügyminisztere üzent a szomszédos Olaszországnak is, ahonnan gyakran jelzik politikusok, hogy magukra hagyják őket a bevándorlókkal.

Franciaországban tavaly előtt 66 ezer ember kért menedéket, ez a duplája a hét évvel ezelőttinek. Az elbírálás általában két évig is eltart, a menekülteket kiszolgáló infrastruktúra viszont nagyon rossz állapotban van.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Szia szomszéd :)Nem tudok kimenni de nagyon várom a képeket:)
@guma:
Nem is nézik hülyének ezt a faszkalap társaságot arrafelé:

"Kerítést építenek a magyarok, miközben ők maguk tízezrével hagyják el az országot"

" Hidegháborús emlékeket idéző magyar húzás, túl lassan reagáló Európai Unió, az országot elhagyó több tízezer magyar: a nemzetközi sajtó is rögtön beszámolt a Szijjártó Péter által bejelentett Nagy Déli Vasfüggönyről.
Reuters: Régi emlékeket idéz

A Reuters hírügynökség tudósítása (ezt vette át például a Daily Mail) több kommentárt is hozzáfűz a szerdán bejelentett, a szerb-magyar határt lezáró kerítés híréhez:

a lépés valószínűleg bosszantani fogja az Európai Uniót és az emberi jogvédő csoportokat,
és a kerítés a hidegháborús idők határzárainak – köztük a berlini falnak – az emlékeit fogják felidézni, melyek egykor Kelet-Európát, köztük Magyarországot választották le a kapitalista Nyugatról."
index.hu/kulfold/2015/06/17/keritest_epitenek_a_bevandorlok_ellen_a_magyarok_mikozben_ok_maguk_tizezrevel_hagyjak_el_az_orszagot/
@avanivi:
Oetker (Pudingok) meg hasonlók jönnek. Lesz pár ismerősöd még kint. Képeket most is tolok fel a Face-re. Gyógyulj!
@látjátok feleim szümtükkel: Gondolod,hogy az Osztrák nyugdíjas arra jár véletlenül és............
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

""Kerítést építenek a magyarok, miközben ők maguk tízezrével hagyják el az országot""

így készítik fel az országot a nyugat felé húzható kerítésre? hiszen, lassan költségvetési csődöt okoz a rengeteg "disszidáló"...

közben:

Szerbia nem fog falat emelni, nem fog Auschwitzban élni

index.hu/kulfold/2015/06/17/szerbia_nem_fog_falat_emelni_nem_fog_auschwitzban_elni/

vagy:

Egy szimpla kerítés? Á, sokkal jobbat mondunk!

index.hu/gazdasag/2015/06/17/kerites_szavazas/
@guma: A nem politikus Bakter-nek is volt találó megjegyzése: "amit az elismert pufajkás lebontott, azt a lesajnált csúti most visszaépíti" ....diktátorok??,na kik azok?
Értem, hogy nem egyszerű a "vándorló" probléma megoldása, de ez a hisztéria Mo-on szerintem nem indokolt - csak egy újabb ellenség-képzés - de kell az állandó harc GViktor imázsának megtartásához
Tényleg egy őrültre bíztuk az ország vezetését
jajj!

A bevándorlók halomra lövése nélkül falat építeni pénzkidobás

444.hu/2015/06/17/bevandorlok-bere/
@guma: Kösz

Jó reggelt 'mek mindenkinek:))

Hát ha eddig nem lett volna jó:)

www.youtube.com/watch?v=DFRM8pQGN34

A háttérben látható őrtoronyban... szeretnék megrohadni,őrizve a kerítést a betévedők elől:))
@KÁTÉó53éúétr6:

igen, sziporkázott mint mindig...

tegnap csak úgy kutyafutában beraktam egy posztot, mert ez a kérdés nálam mindent vitt:

Schiffer András
4 órája ·

"Tessék mondani, a szerb határra emelt szögesdrót, mennyiben fog különbözni a palesztinokat gettóba záró izraeli faltól?"

közben azért amikor volt időm, kicsit kipofoztam, kiegészítettem:

Mi történt eddig? Tavaly, saját erőből 481 millió Ft-ot költöttünk a menekültekre (ehhez jöttek még EU-s források). A menekültek ellen, propagandára pedig felhasználtunk nemzeti konzultációra egymilliárd Ft-ot valamint a 300 millióba kerülő plakátkampányt. Most ha a bolgár példát vesszük ahol 80km-es szakasz épült, ami kb 18 millióba kóstál kilométerenként, akkor a nálunk tervezett 175km 3,2 milliárdból kijönne? A fenntarátás költségeit még nem is számoltuk és már közelíti az összeg az 5 milliárdot...

Tessék mondani ezt az irgalmatlan mennyiségű pénzt nem lehetne normálisabban elkölteni úgy, hogy ne véres és kezelhetetlen tragédiákat okozzon továbbra is.

Read more: offforever.blog.hu/2015/06/17/csoda_es_meseorszag_a_hazank#ixzz3dO7BFp1n
Tényleg, mi van a perelek mindenkit aki drogot látott velem egy helyen című ügyben?
@avanivi:

Kóbor apácák, meg kóbor nyugdíjasok mindig voltak, vannak, lesznek.:D
@guma: "A francia belügyminisztérium bejelentette, hogy építenek 10 500 lakást a bevándorlási válsághelyzet miatt"

Ez nálunk nem lenne jó. Itten három szociális bérlakás 270 millió forintból épült önkormányzati ingatlanon. Vajon mennyibe kóstálna nálunk egy ilyen akcijó?
És mi lenne a stadijonyokkal?
Mellesleg ott is ki lehetne alakítani a sok néző, meg a színvonalas meccsek helyett egy-egy sátortábort. Budi meg vezetések víz ugyé már van benne, aki meg a sátorban nem tud aludni, az nem is menekült.

Elmerengtem rajta, ha 56-ban azon az átkos nyugaton hasonló módon viszonyultak volna az idegenbe szakadt honfitársainkon? Meg amikor az egy millió magyar kitántorgott ámérikába?
@KÁTÉó53éúétr6: Az egész kormány ilyen,nem találsz egy normálisat sem köztük.
Nagyon szégyenlem magam az egész világ előtt,ilyen sz.r ország lettünk.
Ezt az őrületet nem tudjuk kezelni.
Ennek a drótos falnak kapcsán egy gondolat bánt engemet: mostan akkor ki lesz fal mögé zárva? MI?????
@jaegtoer:
Nincs az a pénz, amiért vmelyik fideszköcsög bekerítené az országot? :(
Aknazár is lesz? Ez a felcsúti törpe beírja magát a történelembe azzal, hogy amit a Horn lebontott, ez a tahó visszaépíti. A következő indokolt lépés a nyugati határ visszaépítése lesz, hisz ott meg a képzett magyar menekül el innen. Valahogy Berlin jut eszembe, meg a fal.
Belügyér nertárs figyelme erre is fordulhatna, lenne rajta mit csiszolni. Mármint a készüléken. Egyébként hogy is van a hatóságok határozata, bírsága elleni jogorvoslati jog? Vagy a nem komaptibilis az alaptörvénnyel? Főleg ha a hatóság téved?

totalcar.hu/magazin/kozelet/2015/06/18/a_szupertraffipax_elso_aldozata/
@parti_giano:

Baszod te is mellettem fogsz sírni. Tudod, ottan a drótkerítés mögött. Vagy majd banánért nyújtogatod a kezed?:D
@nincs_itt: "..milyalófaszt nem tudtak letolni /bármelyik oldalról is legyen szó/ a magyarok torkán?" azt ami talán egy lépéssel előbbre vitte volna egy ma is meglévő és égetően fontos probléma megoldását...a 2000 forintos tandíjat a 300 forintos vizitdíjat, a 600 forintos kórházi napidíjat.Eredmény?...nagyon sok ellátásra nem jogosult beteg és a felsőoktatás közelébe sem jutó fiatal
@jaegtoer: azért annak is van egy diszkrét bája, hogy papcsákot szánják mvm vezérnek.
@guma: guma! ebben az országban minden és mindenki egy ember "nagyságnevének" és érdekének megfelelően történik.Gondolod, hogy ezeket az irgalmatlan mennyiségű pénzeket normális dolgokra költenék, akkor a világ és a haza politikusai, sajtói a Szarjancsival foglalkozna?...csak az lenne a hír, hogy MAGYARORSZÁG jól teljesít, de ennek az őrültnek az a legfontosabb, hogy Orbán Viktor jelentse Magyarországot
@avanivi: "Ezt az őrültet nem tudjuk kezelni"...ám Ő őrültként kezel minket - azok vagyunk - mert hagyjuk
"Az NGM létrehoz egy saját, NAV-tól teljesen független ellenőrző hivatalt - szellőztette meg a minisztérium a Napi Gazdaságban. Ez az új hivatal csak a könyvelőket, könyvvizsgálókat, adótanácsadókat ellenőrzi és ha úgy érzi, bünteti is majd."

index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2015/06/18/sajat_mini_nav-ot_csinal_maganak_varga/

Az NGM szerint nagyon "felhígult" az adótanácsadói és könyvelői szakma, és korábbi évektől eltérően most már olyanról is hallottak, hogy lehet találni olyan könyvelőt is, aki kétes ügyekben is segédkezik. Pontosabban: "az utóbbi időben többször is fény derült arra – folytatta –, hogy egy-egy vállalkozás olyan adó- vagy könyvviteli szakembert keresett, akit rávehetett kétes ügyeinek elleplezésére.Nem egy esetben pedig eredménnyel járt a keresés".

Érdekes, emlékeim szerint Matolcsy már évekkel ezelőtt arra való hivatkozással akarta az egész közgazdász/könyvelő képzést kiherélni, hogy ott csak adócsalókat képeznek. De azóta kapott 250 milliárdot játszani, így most Varga az ügyeletes közgáz-baszogató.
Dajcs Tominak Pirelli gerince van.
@KÁTÉó53éúétr6: csak annyit erre, hogy máshogy veszik el, nem ezeken a címeken. viszont nem is kell adniuk semmit cserébe.
@huzzadneki shakespeare:
No, no, a Pirelli egy minőség ... :)
Boccs az Off-ért. Valahogy nem érte el a sajtó ingerküszöbét. Vagy nem is hír?

„Az amerikai hírszerzőszervek korlátlanul hozzáférnek bármihez Németországban, és azt tesznek ott, amit akarnak... Mintha az országot még mindig megszállva tartanák a nyugati hatalmak”, jelentette ki Gert R. Polli, az osztrák alkotmányvédelmi hivatal volt vezetője.

m.privatbankar.hu/cikk/kitort-a-botrany-merkel-hazudott-boldog-boldogtalant-lehallgattak-282474

Amin még filózom, ha a németekkel így bánnak az amik, akkor velünk hogyan?

On.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Érdekes, emlékeim szerint Matolcsy már évekkel ezelőtt arra való hivatkozással akarta az egész közgazdász/könyvelő képzést kiherélni, hogy ott csak adócsalókat képeznek. De azóta kapott 250 milliárdot játszani, így most Varga az ügyeletes közgáz-baszogató."

Én biztos vagyok benne, ha Varga meg Matolcsy cégnek könyvelne, akkor ők az eső körben meg lennének büntetve ha ez a hivatal őket ellenőrizné. Nem a könyvelőkkel van a fő gond, hanem a követhetetlen, és kezelhetetlen előírások tömkelegével. Mert ugyé ha közérthetőek lennének a szabályok, egyszerűek, mint egy söralátét, akkor nem kéne ellenőrizni.
halászni viszont a zavarosban lehet.

az viszont roppant bosszantó, hogy a vállalkozó sem tudja ellenőrizni, hogy a könyvelője jól dolgozik-é. Történt itten már olyan, hogy a könyvelő vállalkozó 50-60 ügyfele könyvelésében rejtette el a férje hamis költségszámláit, és elég hosszú ideig tudta ezt művelni. Mire ez kiderült, addig a adóhivatal jól megnyomorgatott nehány adózót hamis számla miatt. Szóval lenne itten mit javítgatni az ellenőrzések helyett.
@rdos:

Miért, van nálunk valami érdekes?
@rdos: "...ha a németekkel így bánnak az amik, akkor velünk hogyan?"

Hüle kérdés, hogyan? Hát kitiltanak azusából. Ha nem perelsz, akkor meg még ki is rúgnak az állásodból.:D
@huzzadneki shakespeare:

Rosszul láttad, az nem gerinc, csak elcsúszott a gatyamadzag.:D
@nincs_itt: a különbség mégis, hogy nem azok veszik el és nem annyit/és nem adnak érte semmit/ akik annak idején talán a jó cél érdekében bevezetni akarták
Ebben a szürreális világban időnként elgondolkodik az ember.

Eörsi István

Dilemma

Nem bölcsültem meg
öregkoromra
hogy gyorsan megbocsássam
amit lassan megértek.

Széptani szempontból
nem érdekel hogy
milyen varázsos
ábrákba rendeződik

érdekek mozgó
mágneses terében
hazugságok
vasreszeléke.

Barátaim
úgy néznek rám mint
szájkosár nélküli
farkaskutyára.

Ezért rossz kedvemben
fontolgatom már
ne hagyjam-e jóvá
ami erősebb nálam?

Ne kössek-e mégis
nagy gyalázat nélkül
kis különbékéket
e kurta időre?
@látjátok feleim szümtükkel: gerinc helyett elcsúszott gatyamadzagig egyszer csak elér a nyakuk is / a gerincszilárdság megszűnése okán/ és tekeredik rá,rá,rá
Amikor álmodik a nyomor, akkor felmerül, hogy a paksi akármiből legalább áram fog majd kijönni, de mi jön ki egy olimpiából ennyi pénzért? Ugyé nem csak a pia?

index.hu/sport/2015/06/18/budapesti_olimpia_koltsegvetes_hvg/
@Orica Középföldi: Merjünk kicsik lenni? Miért gondolod, hogy nálunk semmi sem érdekes? Amikor nap mint nap botlunk szó szerint ilyen-olyan érdek mentén történő, azaz érdekes, nem érdek nélküli eseményekbe, amik két "fő csapás" mentén látszanak sűrűsödni. 1. Pénz. 2. Pusztuljunk ki. :-(
""Arra hívok fel mindenkit, hogy kérjen megbocsátást Istentől azon emberek és intézmények számára, akik bezárják az ajtót a jobb életet, a családot és védelmet keresők előtt" - mondta komor hangon a vallási vezető."
www.atv.hu/kulfold/20150618-ferenc-papa-ne-zarjak-be-az-ajtot-a-menedeket-keresok-elol/hirkereso
Nos: ezt majd beillesztik az orbánimába - oszt jónapot.
"Tóth védője azt mondta: amit a Tóth-ügyben látunk, nem más, mint a „borzalmas magyar valóság”, hiszen az ügyészség a hatalom szolgálatába állt, s kiszolgálja a kormánypárt érdekeit. Mint mondta, az ügy fontosabb állomásait tekintve kiderül a politikai megrendelés szándéka, hiszen az ügyben 2007 végén röviddel azután indult nyomozás, hogy egy helyi fideszes politikust felfüggesztett börtönre ítéltek, Tóth ellen pedig akkor emeltek vádat, amikor a 2010-es kampány kezdődött."
nol.hu/belfold/a-torvenyszek-tette-helyre-az-elszabadult-ugyeszseget-1540601
Ezek azért nem ennyire ellenállók, tehát előbb-utóbb meg lehet tőlük szabadulni:
"Versenyen kívül indul: a Deinococcus radiodurans nevű baktérium, az ember által ismert legellenállóbb élőlény. Egyszer sikerült kinyírni 15 ezer grayjel, de az szobahőmérsékleten volt, ahol nem érzi magát különösebben fickósnak. Fagyott állapotban 30 ezret is kibír. És még egy összetekert Népszabadsággal sem lehet agyoncsapni, ami az eddig felsorolt csótány-muslica-lisztbogár-darázs bandát garantáltan szétkeni a falon."
index.hu/tudomany/til/2015/06/18/a_csotanyok_nem_elnek_tul_az_atomhaborut/
@rdos:

Hogy mi milyen nagyok vagyunk, az csak OV zavaros agyában létezik.
Senkit nem fog érdekelni, ha zsugorodásunk egyszercsak elenyészik a semmiben.
@parti_giano:

MVM-papcsák

Az lesz a vége, hogy ami még működik azt is tönkreteszik.
Csakhogy addig, amíg a dolgok tönkremennek, előtte családok tízezrei tűnnek az enyészetbe.
@rdos: szerintem merjünk normálisak lenni. különben meg az amerikai titkosszolgák saját magukat is lehallgatják. paranoia.
@Orica Középföldi: Persze hogy nem vagyunk nagyok. De. Kicsik sem. 12. leggyakoribb nyelv a magyar (amit, vagy amiről más nyelvre fordítanak, ha jól emlékszem), amit a goggle statisztikái mutatnak. Persze ebben biztosan trianon is benne van, hiszen mára 8 egymással szomszédos országban élünk, így teszem azt egy magyar nyelvű műszaki leírás Romániában felteszem románra is le lesz fordítva pusztán csak a közigazgatás miatt. A 11. "nálunk gyakoribbak" között egy holt nyelv is van, a latin.

Egyébként pont moszkoVitya alatt fogyunk (+nem születünk) a legjobban, mióta a népmozgalmat mérik. :-( Ilyen az, amikor a gondosan kontraszelektált legalja kerül legfelülre. :-(
@kekex: :-) Hát persze nálam már "csak" 93% volt. :-)
@rdos:
.
Megalakult a "Mi Magyarok Szárnyalunk" baráti kör.

Levelezési cím:

szarnyalunk@baratok.hol
@jaegtoer: azon is kiakadtam, hogy az fm-ben létrehozták a hungarikum főosztályt. ott aztán mit csinálnak?
@dr. jenőke (jenőke): még a malévnak volt a szlogene, hogy szárnyakat adunk vágyaihoz. klasszikus: és mit keres oszkó péter a wizzairben?
Érdekelheti a paralimpiásokat, hogy az elnökük 210 napi munkaját Londonig napi nettó 81 000 Ft-al (NETTÓ NYOLCVANEGYEZER N a p o n t a )ismerte el a Dajcs-féle elnökség, meg a Borkai-féle MOB...
@parti_giano: Maga a Főosztály a hungarikum. Causa sui - mint az Úristen.
@kekex: Majd ezt követően szélesre tárta a Vatikán kapuit.
"Vagyis most jogerősen kimondta a bíróság, hogy jogtalanul vették el a kishantosi biogazdaság földjeit. A bíróság háromfős tanácsa amiatt mondta ki a Mező Vidék Bt. 28 hektáros területére a semmisséget, hogy a bt. a pályázat benyújtásakor nem végzett mezőgazdasági tevékenységet. Ez pedig kizárta volna a pályázatból. Az NFA elnöke nem vette észre ezt a szabályt."

Az állam még is a Kúriához fordul, mert eddig minden pert megnyertek.
Akkor is nyertek, ha olyan pályázó nyert, akit TÖRVÉNYESEN ki kellett volna zárni a pályázatból? Ez tiszta hivatali visszaélés volt. Valaki lökje már be emiatt a feljelentést az ügyészség ajtóján!

index.hu/belfold/2015/06/17/torvenytelenul_vettek_el_a_kishantosi_foldeket/
süti beállítások módosítása