Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.03.31. 08:48 Fabius

Már megint ez a kurva Gyurcsány!

Címkék: fidesz gyurcsányahibás quaestor botrány

Elegem van Feriből! De most komolyan, álljon már meg a menet valahol. Meddig kell még eltűrnünk, hogy ez a népellenség minden eseménynél ott van, mindenhová elér az a mocskos keze, kínos helyzetek tömkelegébe  sodorja a nert, Orbán G. Viktor őfelségét és kükümminiszter urunkat is?!

Nem ezért váltottunk renccert!

Nem, nem azért váltottunk Ferikém, hogy te belopózhassál a kükümbe és diplomata útlevelet intézzél Tarsolynak. Azért sem, hogy amikor megbukik ez a faszomjankó, akkor te ne azonnal vond azt vissza, hanem hagyjál neki napokat, hátha könnyebb egy diplomata útlevéllel bolyongani az adóparadicsomok között.

gyurcsany.jpg

Mert offshore számlákat is intéztél neki tucatszám, ne is tagadd, te pernahajder lator! Gründoltál neki belépőt a Nagy Büdösbe, adtál kölcsön 17 milliárdot a Fejlesztési Bankon keresztül, majd valamiféle tudatmódosítókkal elérted, hogy Jegybank Elnök Urunknak, a Matolcsyné férjének és a pénzügyi felügyeletnek együtt ne tűnjön fel, 150 milliárd hamis kötvény került piacra az engedélyezett 70 milliárdon kívül. Hogy tehetted ezt, te szemét?!

Kibuliztad, hogy Tarsoly ne tudjon rendesen csődöt jelenteni, hogy legyen neki ez a több cégét is átvevő Orgován strómanja, hogy poltpéter emberi jogokra hivatkozva magyarázza, miért késett a kihallgatás és letartóztatás. Még L. Simon Lászlót is kínos vesszőfutásra és látnokmagyarázásra kényszerítetted, mert nem kímélsz te senkit, baszod! Miattad nem tudják megmagyarázni mit keresett egy brókernél állami pénz, hová lettek az államkötvények és miért készpénzt kapott a küküm vissza. Miattad látszik úgy, bennfentes információk birtokában rendezték el a dolgokat. Még azt is te intézted, hogy Orbán magára rántsa a szaros bödönt és beismerje: ő adott utasítást amivel tízezreket szívattak meg. 

 

Miattad nem tudják pontosan azt sem, melyik minisztérium melyik brókercéghez hány milliárd állami pénzt dugott el. Miattad kell erre a tudásra csütörtökig várni, és miattad látszik úgy, mintha a botrány közepén édesviktor a kazahsztáni emigrációját készítené elő Mészáros Lőrinccel. Te vagy az oka, hogy nem tudjuk Orbán Tarsolynak írt kétmondatos dodonai válaszát, a trollkodásod miatt menekülnek az edzők Győrből és ne tagadd, te intézted az ETO Park foglalást is, te stadionellenes bitang!

Mikor lesz ennek vége, Feri? Mikor hagyod abba a keményen dolgozó kisemberek és a Nagyra Becsült Nemzeti Magyar Kormány szopatását? Mert a Quaestor botrány még hagyján, de hogy olyan rendezvényeket is szervezel, amitől ezek Kim Dzsong, Rákosi és Sztálin gruppenéből származó szerelemfattyaknak látszanak "nemzetikeresztény" helyett, azért az tényleg túlzás!

348 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr417322312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezért kellene statárium, meg 3/3 kéremszépen. Addig nem szabadulunk Fletó ármánykodásaitól, amíg a rögtönítélő NER-bíróságok fel nem számolják a reakciós, kapitalista összeesküvéseket. Azután majd a Magyar Népköztársaság szeretett vezére a békét építve elhozhatja az aranykort!
Nagy komponista ez a feri, az biztos!
Jóóóóóóóó:)))))))) Remélem egy tiszteletbeli tagságot megszavaznak neked a DK-ban:)
- Miért játszik ilyen rosszul a focicsapatunk?
- Gyurcsány miatt!
Szomorú ez,ahogy a képünkbe röhögnek ezek a para-skizó 'amőbaagyú'rákosicsemeték!
Nem tudom hogy fognak kijönni ezekből, milyen irányt vesz ez az egész,de minden képzeletet felülmúlóan ocsmány ez a komédia!

hu.wikipedia.org/wiki/Paranoid_skizofr%C3%A9nia

index.hu/video/2015/03/30/parlament_korkerdes_quaestor/
@iii:

'Mek'D'elejezte a góllövő lábukat,azt az aranyat(államkötvényt)érőt:))
fabi:
"guppen" helyett gruppen, ha jól értem? javitsd

ez a kibaszott feri ebbe is belepisilt

brühüyyy
fabi, azért Kazahsztán (hátasztán) az olyan ország, hogy még ATP-ben is jegyzik...csak nem fog éhező magyar emigránsokat fogadni?

holmi orbángeciviktort és mészárosésmészárosseggfejséget?

majd a sarokba állíttyák őket, és megvárakoztattyák, hogy kinek melyik vityilló lesz a menhelye ott a sivatag közepén

brühüyyy
Most jutottam el oda, hogy ennél még tényleg az is jobb lenne, ha a szocik visszajönnének! Azok legalább csak dilettáns, gyáva korruptak voltak, ezek meg pofátlan korruptak!

És hogy a híveknek tényleg elég, hogy elhangzik a "Gyurcsány", és máris áhítattal vegyes döbbenettel csodálkoznak rá, hogy hogyan tudtak ebben eddig kételkedni, már amelyik, az már szinte félelmetes! És bazmeg egyik sem teszi fel a kérdést, hogy honnan a picsából lenne ehhez Gyurcsánynak elég hatalma, hogy tudja mindezt megcsinálni, és ha meg tudja, akkor nem fogalmatlan faszok szemétdombja-e az egész államapparátus! És nem! ÉS NEM!!!

1. A kormánynak mindig igaza van!
2. Ha úgy tűnne, hogy nincs igaza, akkor ez csak Gyurcsány miatt lehet!

Négy láb jó, két bit jó!
felteszem a költői kérdést: neadjisten gyurcsány elhalálozik (nem kívánom neki), akkor kire fogják majd a saját hülyeségüket?
:D
Mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy Gyurcsány minden eszközzel akadályozza a továbbra is jobban teljesítő, több tiszteletet érdemlő, a kisemberekre épülő, munkaalapú társadalom megvalósítását.
Pfúj!
@gazoló:
megnézve rogán szem alatti louis vutton táskáit, sokat nem alhatott a közelmúltban :D
@Secnir: Szerintem még 70 év múlva is (ugye, ennyit tippelnek, hogymég hatalomn lesznek) Gyurcsányra fognak hivatkozni. Gyurcsány volt, van és lesz!
@iii:
lehet csinálnak neki egy mauzóleumot, ahová lehet járni majd mutogatni: ez is miatta van, meg ez is. és építenek mellé egy köpőszobát is.
@guma:
Igen, ez is egy csepp volt tegnap a pohárban! Rosszul emlékezett szegény, hát ki ne tévedne 30 nap távolságból 4-5 napot, 5-6 milliárdnál 1-2 szaros milliárdot?! Az én k*rva anyámat, detélleg!
@Kijelölt Önkéntes: Nem állítsz kevesebbe, minthogy a DK akadályozza a KDK-t (Keményen Dolgozó Kisemberek) felvirágoztatásának projektjét?
@guma:

Amennyiben egy hónapra visszamenőleg zavarosan emlékszik lelkünk üdve, a Viktor, mennyire emlékezhet kristálytisztán az ügynökségre?

A számok és dátumok ravasz dolgok, ezért van az, hogy a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát, és mennyire kurva gáz, hogy a félig ellopott zseton a semmibe veszett, mert valaki, igen ő, a régi barát a sajátját idejekorán kivette.
@guma:
Täby nagyon szép elővárosa Stockholm-nak, és az két autócsoda: 1958 Cadillac és 1958 Buick vadi újra megcsinálva ...assem akármi meg a kék elővárosi vonat...

mennyien érdeklődnek az offforever után???

brühüyyy

és még Szentendre?
@Secnir:

:)

áááá'csakazasszony:))
'jobbanteljesít:))
@Gábris szomszéd:
Azt remélem figyelted, hogy nem azt mondtam, hogy "jó" lenne, csak azt, hogy "jobb"?

Ha nem, akkor elárulnád, mi az, ami téged abban a rendszerben jobban dühített, undorítóbb volt, mint a mostaniban?
@jaegtoer: kristálytisztán? ez nem úgy működik, mert a főnök kristálygömböt használ, más dimenzióban mozogsz.
valaki mondja már meg, ki az a kovács katalin, aki képes gyerekeknek verset írni a kormányablakról. szeretnék neki egy laudációt írni.
@parti_giano:

Ebben lehet valami. A Főnök lassacskán bezáródik a saját kristálygömbjébe.

Ezért foglalkozok én inkább az ajtókkal és az ablakokkal.
@parti_giano:

Jó. Te írod a laudációt, én pedig post mortem postafordultával a nekrológot.
@jaegtoer: :D

beltéri ajtó érdekel :)))
@parti_giano: :)

képes lennél rá? megütnéd a színvonalat?

@jaegtoer: :)

melyik kabátot vetted fel?
@guma:

Semmi belterű és belterjességű nem érdekel. Én a nagyvilágra nyitással foglalkozok, a Főnök meg a Ner-bazárba zárna mindenkit.
@guma:

A magyar katolikus egyház összeroskadása óta jeget növesztek. A smirglis kabát csak intermezzo volt.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Pld., hogy a faszságaival megágyazott viktorkétharmadnak, meg a jobbiknak. ;)
@Secnir:

"_lehet csinálnak neki egy mauzóleumot, ahová lehet járni majd mutogatni: ez is miatta van, meg ez is. és építenek mellé egy köpőszobát is. _"

Köpőszobát?

Köpőstadiont!? A felcsúti éppen jó lesz.
@Rodeo36:

"Szentendre?"

nem értem ezt a kérdést..
a városban és a skanzenben jártam már többször.

a bog nagyon vegyes napokat produkál. volt ilyen is:

Valaha volt legerősebb nap:37535 lapletöltés
2013.05.15.

de 1 hónapon belül is erősen "ingadozik" a 200 és 800 közötti napi lapletöltés van.
(még az operai pl Hworostowskit is havonta 30 - 50-en letöltik...)
van poszt ahol 1 millió feletti csak a lájk...
tehát ez roppant vegyes képet ad és volt blogtársam szerint mindez csalóka, mert van aki csak pár pillanatra néz be...

szóval, panaszra semmi ok, mert akad látogató ebben a kis "külvárosi" kocsmában elég, ahhoz képest, hogy mennyire vegyes a "menü".

ami érdekes: rengetegen (sokszor tömegével) másolják le a képeket, verseket és viszik el...
@Gábris szomszéd:

Az utóbbiért hálásnak kéne lenned inkább, nem :) ?

Meg persze te is tudod, hogy ez nem válasz a kérdésemre. Értem én, amíg a kiábrándultak titeket erősítenek, addig baromira nem éri meg belátni, hogy igen, lehet rosszabb valami a szociknál.
@jaegtoer: @guma: közben utánamentem. a délmadár szerint egy 2011-es kormányablakokat népszerűsítő pályázatra születhetett:

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/palyazati_munka_volt_a_kormanyablakos_vers/2423762/?utm_source=rssfeed

300 mű érkezett be, amit megyénként értékeltek, az elsőt 750 ezer, másodikat 500 ezer, harmadikat 250 ezer ft-s díjjal.

külön szép:

"A pályázatra olyan művészeti alkotással lehetett pályázni, amely egy művészeti ágat képvisel, vagy akár a művészeti ágak közötti választóvonalak elmosódását szemlélteti, legyen szó képzőművészetről, iparművészetről, zeneművek megjelenítéséről, népművészetről, irodalomról, s mindezek vizuális megjelenítéséről. Fontos értékelési szempont volt a művészi érték, amit a beérkezett alkotás képvisel, annak újszerűsége és informatív jellege és az, hogy mennyit árul el az alkotóról és a településről, megyéről, az alkotás témájáról, mennyire kapcsolható az Európai Unióhoz és a Kormányablakokhoz."

www.hungarofest.hu/hirek/archivum/tobb-mint-300-mualkotas-erkezett-a-kormanyhivatalok-muveszeti-palyazatara

szóval akkor is egy hatalmas kretén ez a kovács katalin.
@parti_giano:
'Fontos értékelési szempont volt a művészi érték... annak újszerűsége,,,'

Mondd hogy nem!
@jaegtoer:

megnyugodtam! :D
@jaegtoer:

"A számok és dátumok ravasz dolgok,"

mivel már én is azt hittem az erőteljes papagájkommandó hatására néha, hogy rosszul emlékszem:

ezért elkezdtem gyűjteni a "történéseket" véleményeket, híreket pár éve.
nem semmi amit ott a "spájzban" találni nálam...
ez is a Ferenc hibája?

nincs megnyugtató válasz a Quaestor-botrányban

http://vs.hu/gazdasag/osszes/13-fontos-kerdes-amire-nincs-megnyugtato-valasz-a-quaestor-botranyban-0331?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main#!s6
sejde wolfhauserné, idesanyám!
de fura neve van kendnek.

ezzel az ősi, magyar népdallal köszöntöm én a fletot, aki elintézte nekem a svalbárdi letelepedést és lehetővé tette, hogy aféle ofsór lovagként megszerezhessem az eredeti kazah rénkumisz receptet. nem igazán vagyok okos, sőt a mai magyar viszonyok között eligazodni se tudok, de mégis, mégis mekkérdem tőletek, hogy igaz-é az a rémhír, hogy minden magyarok főmagyarja még szabadlábon van?
@guma:
a földgömböt figyuztam...kkkkkkkkkkkkkkk
szép kis előváros az ottan Stockholm-tól nem is túl messze...

brühüyyy
@labrabbit: a pályaműveket akarom látni! tegyék közkinccsé a művészeti értékeket!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
"Az utóbbiért hálásnak kéne lenned inkább, nem :) ?"

Nem nem vagyok hálás. Tudod ők is már sokszor elmondták, hogy kényszerpolitikusok és én is sokkal jobban örülnék, ha minden mással foglalkozhatnánk egy gyarapodó és büszke Magyarországon a politikán kívül.
@parti_giano:

Jól meggondoltad mit kívánsz?
Nem hivatalos forrásból, de megbízható helyről kapott információ szerint a következő cselekmény hátterében is - felbujtóként/megrendelőként - Gyurcsány áll:
www.kemma.hu/komarom-esztergom/kek-hirek-bulvar/kiloptak-az-elhunyt-alol-a-koporsot-az-esztergomi-temetoben-604177
Sej, ha majd erről dalolnak az óvodások!
@Gábris szomszéd:
valami sötétség lappang "válaszodban", a fidexkft lételeme a:
divide et impera, és kurva sikeres benne mert ismeri a magyar seggfejség és aljasság netovábbját, a karaktergyilkosság, amikor ÉSZAKAMERIKAI nagy hírforrások semmi mást nem közöltek az őszödi beszaéd után, mint: "a magyar kormányfő beismerte, hogy folyamatosan hazudott" azaz bevették a kefét mert annak nagyobb botrányértéke volt és maradt mintha elemezték volna és kiderítik a fidex aljasságát, de bizonyos érdekek abba tendálnak már 1988 óta, hogy a sikeres magyar konkurenciát lenullázni és eladóból vevőt csinálni és a teljes függőséget létrehozni ami ugye korábban nem létezett, baszta is a csőrüket sokaknak...olyan demokratikus alapon (mijafasztkellavilágnakiránnalfoglalkozni? huthik meg tutszik összeakaszkodnak yemen sarkában és világégést csinálnak demokratikusan belőle......)

asszittem te jobban a függöny mögé lácc de ez a hsz-ed nagyot rontott a renomédon...

brühüyyy
@Rodeo36: Sajnos én sem vagyok tökéletes, képzeld el akkor Ferkót. :)
@CSENDES: @Kijelölt Önkéntes: Pedig a fidesz már a korán kelő kisemberekre is kiemelet figyelmet fordítana. :)

"Keményen küzdök majd az új munkahelyekért, és kiállok a korán kelő magyarokért. Számomra ez becsületbeli ügy."

Ez a szöveg áll a Fidesz hirdetésén a Veszprémi Naplóban. Még kép is van róla (köszönhetően az egyik olvasónknak).

Na most itt bent a szerkesztőségben parázs vita alakult ki a korán kelő magyar kifejezés körül.
Mitől számít koránnak a kelés? Reggel 7-8? Mit mondjon a földműves, aki már reggel 5-kor talpon van? Az éjszaka dolgozó magyarokért ki fog kiállni?
Na és az éjszakai ügyeletes ápolónőkért, rendőrökért, sőt, újságírókért? Mi a helyzet a narkolepsziásokkal?
A kereszténydemokra utópia szerint vasárnap nem dolgozik majd senki ---> nem kell korán kelni. Ki áll ki vasárnap a magyarságért?

Mindenesetre ez a korán kelő magyarok talán még a keményen dolgozó kisembernél is szomorúbb szlogen, de a Fidesz nagyon szeret szavakban keményen kiállni. Szóval adja magát a kérdés:

MIÉRT ÁLL KI KEMÉNYEN LEGKÖZELEBB A FIDESZ?

A későn fekvő külvárosiakért
- A közepesen korán kelő, de még 10-10 perceket visszaszundító diákokért
- A korán fekvő, korán kelő idősökért
- A keményen bulizó és három napig le sem fekvő fiatalokért

index.hu/mindekozben/poszt/2015/03/30/viszlat_kemenyen_dolgozo_kisember_hello_koran_kelo_magyar/
@Gábris szomszéd:

Láttuk. Ezt már egyszer lejátszottuk másik post kapcsán, hogy ebbe a százmillióba beleszámolják az összes olyan áldozatot, akik meghaltak, beleértve a muzulmánok egymás elleni terrorcselekményeinek áldozatait is, meg az Irak-Iráni háború áldozatait is, meg az öngyilkos terroristák áldozatait is.
Egyébként hiányolom, hogy mindezért egyedül az USA felelős, és Gyurcsány sehol sincs. Pedig az összefüggés nyilvánvaló.
@Gábris szomszéd:
ez fontosabb:
www.commondreams.org/views/2015/03/30/israels-netanyahu-jumps-shark-iran-lausanne-yemen-axis-barb

Netanyahu resents Israel having been pushed out of its occupied territory in Lebanon by the Iran-backed Hizbullah. As a Greater Israel expansionist, he wants the state to be completely unconstrained, as the only nuclear-armed power in the region.

To jump the shark” means to go so far as to become a self-parody that can no longer be taken seriously.

Netanyahu now cannot tell the difference between diplomats in pinstripes being stiff around the table in Switzerland and grassroots Shiite tribal forces asserting themselves in Yemen. He sees French Foreign Minister Laurent Fabius as a Houthi tribesman, beturbanned and attended by goats. Even the idea that the Houthi movement in Yemen can be seen primarily as an Iranian project is a falsehood; it is a grassroots expression of frustration with governmental neglect. Netanyahu has started seeing Iran all around him, giving him nightmares, consuming his every waking moment.

aljasság a 1,3 millió lehet 13 millió vagy 130 millió de azokért senki sem fizet életjáradékot és sirattya az ártatlan halottakat

a netá yahoo egy hazug disznó már 25 éve eteti a világot takargatva saját gyilkos expansionista haditerveit és sikertelenségét

brühüyyy
@labrabbit: itt láthatsz párat. nagyon jó az az életfás, fölötte egy nyíló ablak.

www.heol.hu/galerialp/55299
@DarthVader:
pedig a gyurcsány megmon'ta őszödön esztetis meg még sok mást...

tudod ha a pampán a nyárvégi szárazságban tábortüzet rax nagy valószínűséggel leég az egész pampa

hogy a te illúziódnál maraggyunk ha nem éltél a pampén próbáld meg kíváló marhahús nől friss és alig kell sütni vajpuha

brühüyyy
@Orica Középföldi:

Csaaaak???? Aszittem ezért az elnökségbe beválasztanak minimum :-D :-D :-D
@DarthVader: A felelősség mindenképp azoké, akik jó elefánt módjára végiglátogatták az adott porcelánbolt oszágokat, de persze ezt te is tudod. Arról nem is beszélve, hogy olyan "ügyesek" voltak, hogy még egy ISIS-t is sikerült nekik gründolni a nagy béketeremtés és demokratizálás után. Le a kalappal. El kell ismerned, hogy ez valóban egy sikertörténet.
Apicsába, még gyurcsány is gyurcsány kottájából játszik.
@Gábris szomszéd:
azért neked van elég zsebed ahol a ferkófóbiádat hordozd?

a saját pártodon belül van néhány alak akik akiket emberszámba sem veszek nemhogy képviselőnek, a novákemőke és a férje a túró tóra...na azok mehetnének a papagájketrecbe bár ahány jófajta Lóri-t ismertem mind jobb lenne ezeknél
és akkor a többi zseniről nem is beszéltem

keverik a szart habosra de ha kezükbe akad a kormányrúd akkor röktönegymásnakdogattyák mertassetuggyák mijaz és hogyan kell tekerni és főleg merre

mint a 3 éves óvodás akinek az a vághya hogy tortát egyen de méág sohasem látott tortát megeszi a kakit és jóllakik

na ez a dzsobbik

túró tóra kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
visszatérve a miért kavarják irán körűl a szart?

"His alarmism is intended to impress Republicans in Congress and to persuade them to reject any Iran deal attained, because militarists never like to see an outbreak of peace.

As for ordinary Americans, we’d all be much better off and spared a ruinous and fruitless war, if the Iran deal is brought to fruition. Pay no attention to those raspberries coming from Tel Aviv . . . or are they sour grapes?"

brühüyyy
@Fabius:
én a helyedben csinálnék magamnak elnökséget, meg székesházat is hozzá

brühüyyy

talán gyorsabb?
@Rodeo36: Meg tudom érteni a velük kapcsolatos aggodalmaidat. :)
@maybach:

Annyi a botrány, hogy lassan klónozni kell Gyurcsányt. Egy bűnbak már nem elég.
@parti_giano:
Megnyitottam, koszonom. Még nem tudom, hogy meg tudok-e bocsátani valaha (Ferinek, persze).
Jó volt látni a buszke, boldog arcokat, ilyenkor felsejlik a ner lenyege. Erdemes volt.
Ha tényleg elintézi ezt az emigrációt, tegyük meg álomelnöknek!
@Rodeo36: Szeirnted sikerül végül megállapodni Lausanne-ban?
Ez a kotta , nagyon beütött!!
@hacsaturján:

Nagyon el vagyok szontyolodva, tisztelt Mester. Sosem gondoltam volna, hogy - a körülményeket és a változásokat figyelembe véve- a Ferire valaha is úgy tekinthetek, mint egy újsütetű idolra, és kottaolvasásra adom öreg fejem. Szerencsére a rénkumisz szívósan kitart.
Azért gyurcsányinak a felelősségét megkapirgálnám még a NOSZF és a távolkeleti cunamik kapcsán is. Nekem gyanús, na...
@Gábris szomszéd:
nem sikerül...a perzsák aszt az árat kérik azért amit el akarnak tőlük venni (fel akarnak készülni az olaj utáni időszakra ők évezredekben mérik a történelmüket)
hogy semmi szankció és azonnal

holnap már az új knesszetbe megérkezik john boehner (anagybráner) és a hadügyminiszterrel tárgyal a békéről...

Lavrov kivonúlt tegnap és aszon'ta majd ha megállapodtak szóljanak akkor visszamegy neki vétójoga van és a többinek is 5+1 a tárgyaló nem csak Kerry...ugye anno a franciák adták el a nukleárist izraelnek most megint el akarnak adni az angoloknak de az osztrákok feljelentették jogtalan előny miatt az angolokat és ugyanezért a magyarokat is ami hatalmas büntetést vonhat maga után az angolok sikoltoznak

a francia export a legnagyobb szarban van a szankciókból kifolyólag éps a szocikm most vesztésre állnak a sárközy meg előretör a konzervatívokkal angliában a királynő ma feloszlattya a parlamentet választások lesznek és cameron nem akar ismételni

nagy a szar
izrael a környező területeket akarja amekkorát csak lehet bármi áron millió hulla nem számít mexokták előbb lövünk asztán kérdezünk

most hogy yemenbe csúszott a csúzli nagy a szar mert az usa seregei maradnak afganisztánban...is meg az isis-ben is kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

kavarják habosra de most nem áll jól a nemzetközi helyzet erre

joggal várjuk, hogy végre kitörjön a világbéke bármi áron

ugye 150 emberről mekkor műsort lehet csinálni fél afrikáról meg a Levantéről meg hallgatnak mert ott csak zavar van a delejben és milliók döglenek
a nagy bráner háborús bűnös (warmonger) azt kellen és a kongresszust szikológiai tesztelni naponta és nem a Lubitz-ot

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Nyugodjál le! Hoznak Kazahsztánból sámánokat, akik hatástalanítják a gonosz erőt. Egy kis dobolással, ráolvasással, tudatmódosító szerekkel.
@Gábris szomszéd:

A siita-szunnita, meg az irak-iráni háborúért leginkább az USA a felelős.

Szaddámért is.

Meg a szarrá robbantott műemlékekért is.

A fejkendősök ott se voltak.

A londoni mecsetekben is Obama uszít.
@Secnir: Természetesen akkor is Gyurcsány lenne a hibás, még ezt sem tudtad? Az már rég el van könyvelve, hogy a következő 100 évben minden rossz előidézője Gyurcsány Fletó, legyen szó az időjárásról, a rossz termésen át a bróker cégek csődjéig.
@Rodeo36: "izrael a környező területeket akarja amekkorát csak lehet bármi áron millió hulla nem számít mexokták előbb lövünk asztán kérdezünk"

Arrafelé elég könnyű mexokni, hogy felesleges párbeszéddel próbálkozni.

A fejkendősöknek valahogy nem erősségük a szerződésbetartás meg az igazmondás, hogy az elemi civilizált viselkedésről ne is beszéljek.
Én csak azt remélem, hogy a barna hangot nem írta a kottájába sehova!!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
a muzlimok hivatalosan kitagadták az isis-t és a többi műmuzulmánt mert azok most születtek európai és amerikai emigránsokból és honan is kapják a fegyvereiket?

hogy 3 sánta fekete burnuszos csúzlival megtámadott egy teljes amerikai konvojt (azok már vártak rájuk mert ezek késtek) és akkor elrabolták a fegyverzetet meg a teljes IT-t ami hozzátartozik, az amerikai katonák meg tisztelegtek és hazamentek a homokba tovább homokozni, a leltárt már leadták collateral damage kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy

és kibírták röhögés nélkül

ehhez miccócc?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Kabos Gyula után szabadon:
HYPPODROM...HYPPODROM
brühüyyy
@parti_giano: "szóval akkor is egy hatalmas kretén ez a kovács katalin."

Ne essünk már át a ló túlsó oldalára, emberek! Ha jó lenne az a vers, akkor is csámcsogna rajta a ballib sajtó.

Itt inkább az a baj, hogy kézi vezérléssel irányítják már az óvodások életét is. Ma olvasom a volt családsegítő életét, akit kirúgtak a szigetszentmiklósi ügy miatt. Kövér Laca felesége a főnök a járási hivatalban, és azért mentették föl a gyámügyist, mert "nem volt lojális a munkáltatójához" ...
A helyzet fokozódik. :)

A fegyver megvan, az idő eljött

Nyílt háborút indíthat a Fidesz a nyakán lévő Jobbik ellen. Azt mondják, van atombombájuk, de stratégiai okokból ameddig lehetett, a kormánypárt nem akarta bántani a Jobbikot. Most viszont helyzet van.

index.hu/belfold/2015/03/31/fidesz_jobbik_haboru_2018_valasztas_oroszorszag/
@Fabius:

" Aszittem ezért az elnökségbe beválasztanak minimum :-D :-D :-D"

Nyugi, a kontraszelekció ott is működik, tehát neked nem terem ott babér.
Ennek ellenére szívesen megnéznék egy elnökségi ülést veled:)))) A sírósak grátisz kapnák tőlem a papírzsepit.
@Gábris szomszéd:

Milyen szerencse, hogy az oroszok felelőssége fel sem merül, például Afganisztánt se szállta meg a SZU 10 évre, egyértelmű, hogy a tálibokról még a tálibok sem tehetnek, csak az USA. :)))

@Rodeo36:

Azt, hogy kibaszott szánalmas, ahogy az arab országok együtt képtelenek lenyomni pár tízezer agyament fejkendőst, akiket majd a nyugati légierőnek, meg a kurdoknak kell picsánrúgni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: hát nem! eleve egy hülyének kell lennie annak, aki gyerekeknek ír verset a kormányablakról. nem, nem lehet jó egy ilyen vers. megírta, felhasználták, mert ez volt a "költő" célja a verssel. az más kérdés, hogy milyen szolgaiság kell ahhoz, hogy az óvónők bevállaljanak egy ilyen műsort. bár egy vidéki kisvárosban sajnos ezer szállal függ a polgármestertől.
@Kijelölt Önkéntes: Szerinted az ALTUS Rt. miért nem csődölt még be? Mert a Gyurcsány ilyen aljas trükkökkel tartja még életben, de te most jó leleplezted az aljas népnyúzó bitangot... :) :) :)
@jöttem:

" lassan klónozni kell Gyurcsányt."

Fletó nem dzsinn, ami - bárminek a - dörzsölésére jön elő, hanem egy rémálom, ami az ébren álmodóknak mindig jelen van:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Figyu. Elmeséled nekem mennyiben nevezhető eredményesnek egy terror elleni háború, amelynek következtében csak még inkább megnőtt a terror? :)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Azok legalább csak dilettáns, gyáva korruptak voltak, ezek meg pofátlan korruptak!"

Én nagyon sajnálom, hogy ennyire föl tudsz háborodni a korrupció mértékén!

A civilek is valami elképesztő demagóg módon Louis Vuitton táskával hergelték a tömeget valamelyik tüntetésen, és Gulyásnak közben vörösödött a feje,
mint a cékla. Az anyagias választókat persze érdekli, hogy milyen "órája van Lázárnak", de nem szabadna hergelni a tömeget!
Ezzel csak a "rendteremtők" malmára hajtják a vizet!
@Gábris szomszéd: mik voltak azok a faszságok?
a fidesz most kinek ágyaz meg?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Gore Vidal:
You can’t just have a war on terrorism because it’s not an actual enemy. It’s an abstract. It’s like having war on dandruff. That war will be eternal and pointless, it’s idiotic.
That’s not a war, it’s a slogan. It’s a lie. It’s advertising, which is the only art form we ever invented in America. And we use it to sell soap, wars and presidential candidates in the same fashion.

brühüyyy
@jaegtoer:

höhö. eppicit mindenki fleto fan, csak még nem meri bevallani, mer az annyit jelentene, hogy először is le kéne köpni a beretválkozó tükrét (vagy a piperét, szarok rá), asztán kanosszát járni hencidátul bonchidáig. ezek után krisztus urunk megjelenne az omajjád mecset fehér minaretjén, homlokon csókolná mohamed prófétát és lenne élethossziglan tartó oikomenos. addig meg marad a rénkumisz, mer én szerencsés alkat vagyok.
@Rodeo36:

Vidal nem megy a szomszédba, ha valami gecinagyot kell mondani...

@Gábris szomszéd:

Eleve kár volt az USA-t megalapítani, most vadvirágos réteken lepkéket kergetnénk, keresztények, zsidók, fejkendősök.
@parti_giano: "nem, nem lehet jó egy ilyen vers."

És a Proletár fiú verse? :) Tegnap már írtam, hogy vannak jó politikai versek a magyar irodalomban, pl. Nagy László a vérkomcsi Veres Péterről írta, hogy "Péter és Julcsa a lépcsők legtetején". Annyiról szól csak, hogy konkrétan ott állnak a Parlament előtt, és jó vers.

Az ovisok szavaltatása "ünnepről, hazáról" meg már réges-régen elkezdődött ebben az országban, sajnos ma nagyobb divat, mint valaha. 5-6 évesek sajnos gépiesen szavalnak még Anyák napján is, én azt se tartom teljesen életkoruknak megfelelőnek.
Ez a szerencsétlen kormányablak szavalás inkább arról szól, hogy különösen politikamániás az óvónéni, nem többről ...
@parti_giano:
Egyreszt 750 000 lósz@r, 2 kozepkategórias luivitton. Másrészt a kozonseg olyan a kepeken, mintha ravatalozoban lennenek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
melyik fejkendősre gondolsz ??? a sémitákra vagy hámitákra?

annyi ott a fejkendő puskagolyó legyen a talpán ha ki tuggya választani a gonoszabbikat...pláne ha az egyiknek állandó utánpótlása is van emigránsokból meg "lopott" fegyverarzenálokból már F-16-ost is loptak reptében berepült és elkapták lepkehálóval a rakéták meg éppen rajta voltak

a mostani afgán lófasznak mi köze a korábbi afgán lófaszhoz?

quod licet Iovi non licet bovi

csak nem te is fiam bruto???

brühüyyy
@Gábris szomszéd:

Hát már ezért sem vagy hálás, hogy a Fidesz leveszi a Jobbik politikusainak válláról a kényszer terhét :) ? Neked sem jó semmit!
@parti_giano:

nem szeretem eszt a rogánt. szerintem kazah.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
és akkor májkároj méxebb meséket tudott volna az indiánokról Bőrharisnya és társai most az égi mezőkön kergetik a lepkéket meg füstölik a pisztrángot

se inka se inkább se mája se májatlan mind ment a levesbe

még a lepkék előtt fejkendő sem volt kocekás

hammurabby

brühüyyy

mektanultad történelem alulnézetben-t???
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "inkább arról szól, hogy különösen politikamániás az óvónéni, nem többről ..."

Ezt úgy értem, hogy pl. a március tizenötödikei politikai szavalás és csatajelenet rajzolás nem csípi senkinek a szemét, pedig az is gyakori a hazai óvodákban.
Ebben az ügyben nem sok meglepő van, csak a téma új. Felháborító persze, hogy egy jelentéktelen ünnepségen, pitiáner témában sorakoztatták föl szegény ovisokat, de a módszer már adott volt ...
@hacsaturján:
.
Ez semmi. Én semelyik rogánt nem kedvelem. A G. rogánt sem.
@parti_giano:

azér nem sokat tévettem ijen mmesszirül.
@dr. jenőke (jenőke):

jóvanna! nem lehet mindenki ojjan ideges.
@Gábris szomszéd: Az index cikkben szégyenérzet nélkül leírják, hogy a fidesz hogyan rakja össze a dzsobbik lejárató kampányt.

Azért az újságírók böföghették volna, hogy az mszp meg Gyurcsány ellen hogyan ment ez a valóságos úthenger-marketing, nagyon érdekelne. Ezek a fidesznél már bele vannak hülyülve ebbe az arculattervezési mániába, a politika meg az ország sorsa már nem is nagyon érdekli őket ...
13:54
Fegyveresek túszul ejtettek egy ügyészt Isztambulban

Az ügyész vezeti a vizsgálatot a 2013-as kormányellenes tüntetések idején halálosan megsebesített fiatalember ügyében. A hírek szerint egy baloldali szélsőséges csoport ejtette túszul.

hvg.hu/vilag/20150331_Fegyveresek_tuszul_ejtettek_egy_ugyeszt_I
Öt súlyos ellentmondás a brókerügy kormányzati magyarázkodásaiban

Kormányülés, életösztön, gyorsjelentés: össze-vissza beszélnek a kormányban, hogy a bennfentes kereskedelem vádja elől meneküljenek. Kedden a kormányszóvivő már arról beszélt, Orbán és Lázár is rosszul emlékszik. Egyre homályosabb a kép.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F03%2F31%2Fellentmondasok_quaestor_tarsoly_csaba_brokerugy_fidesz_kormanyzati_kommunikacio%2F
Matolcsy György fia a jegybank által irányított MKB Bankba került

"A kiválasztásban kizárólag szakmai szempontok érvényesültek" - írta az MKB lapunknak.

hvg.hu/gazdasag/20150331_Matolcsy_Gyorgy_fia_a_jegybank_altal_iran
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Lehet hogy Orbán életösztöne akkor kezdett működni ,amikor megtudta hogy a Lajos esetleg kiveszi az aprópénzét, közel 300 milliárdot a Quaestortól ?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Még valamit írnék a fenti válaszomhoz.

Szerintem a szocik korrupciója abban különbözött, hogy akkor volt valamiféle jogállam, most meg alig van. Ergo a csaló politikusokat nehezebb leleplezni, alig van civil kontroll, fékek és ellensúlyok stb.

Miért nem erről beszélnek a civilek, hogy vissza kéne állítani a jogállamot? Manapság elképzelhetetlen, hogy Tocsik mai utódait bíróság előtt hurcolásszák, amit azért a szocik csak megtettek, ha nehezen is.
Kéri tegnap az Esti Kommentárban már mindent mondott, hogy mennyire nem kellene foglalkozni a béna kormányzati magyarázkodással, mert mind hazugság. De látszott, hogy nem mondhatja ki, amit a szíve szerint gondol: az egész bagázst kéne elzavarni a pi.ába alaptörvényestül-mindenestül.

A parlament feloszlatása is csak egy vicc, mert az összes demokratikus közintézménynél ott ülnek a jobboldal emberei, és pl. a rendőrség-katonaság kinek engedelmeskedne egy kormányváltásnál (jobbikot kivéve)?
@Orica Középföldi:

Rémálmokban bővelkedünk.
Nekem is lett egy új, a bármi dörzsölése kapcsán.
Mondanám, majd kiverem a fejemből. De félek, hogy perverzió gyanújával kispadra ültetnek. )))
@avanivi:

Lajos egyre érdekesebb dolgokat húz ki a tarsolyából.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

lehet, hogy valakinek jobb a szeme, de a videón 18,30-nál semmi ügyiratszám nem látható...
ez azért durva

www.youtube.com/user/atvzrt?feature=results_main
@Gábris szomszéd:

Érdekes lesz, mikor /Hofi után szabadon/ egyik jobboldali üti a másik jobboldalit.

"Azért vannak a jó barátok hogy a rég elvesztett álmot visszahozzák egy fáradt hajnalon."
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Szerintem a csaló politikusokat semmivel sem nehezebb leleplezni, hiszen láthatod, tele van minden csaló és hazug politikusok ügyeivel és nyilatkozataival. Ügy persze ugyanúgy nem lesz belőle, mert mindent el lehet sikálni, ahogy akkor is elsikálták a többségét.

Egyetlen egy fék nincs már meg: a töketlenség. "Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől." - mondta Gyurcsány 2006-ban. A Fidesz meg ezt belátva, kétharmados hatalmával hozzányúlt ezekhez, cserébe újakat generált, és remélték, ehhez elég lesz egy kis osztogatás, pávatánc meg a paranoiás kommunikáció. Elég lett.
@avanivi:

sőt! "gyönyörű" (fene az ízlését annak aki elfogadta!) sámándob "épületünk" lesz a világkiállításon Olaszországban. :((((
...de én a mai napig nem értem (majd jön imolka és elmagyarázza, pedig hálistennek őt is meg vidékit is rég láttam), hogy a faszomba lehet az, hogy ÁLLÍTÓLAG a külügy állampapírt rakott be és GYAKORLATILAG készpénzt kapott vissza?
mit szól ehhez az MNB? meg az államkincstár? hová lett az állampapír? kinél van? hogy lett belőle készpénz?
ugyanis ehhez gyurcsánynak semmi köze. itt szerintem az van, amit írtam kb egy hete: tarsoly az mnb csendes hozzájárulásával eladta az állampapírokat, megforgatta a készpénzt, a nyereséget hanyag eleganciával elosztotta orbán meg a saját zsebe között, és amikor eljött a határidő, hogy vissza kelljen adni az állampapírokat, akkor meg vásárolt belőle.
és nem lehet tudni milyen régóta játszották ezt. csak számoljuk ki: eximbank 20mrd-ja meg a 4mrd ->24 mrd forint, vesz belőle frankot, orbán kihozza egy szar jelentést -> forint gyengül -> eladja a frankot, nyer mondjuk 4%-ot.
24mrd 4%-a az 960m huf tezsvírek között is.

és ott buktak, hogy a svejciak elengedték a frankot, Q meg bebukta a dolgot, és nem volt annyi fedezete SEM, hogy vissza bírja vásárolni az állampapírokat. ezért megy a maszatolás.
rendes ügyész már rács mögé rakott volna mindenkit, 2 hét kenyéren-vízen, utána egyesével elbeszélgetés.
@parti_giano:

ő az a zseni aki éjjel telefonált az apjának, hogy: papa a frei leírta a "forgatókönyvet", hogyan zajlik ellenetek az összeesküvés?

akkor biztos, hogy ő kell oda szakembernek, hiszen most kap egy tőkeinjekciót a bank.
@Secnir: :)

már csak olvasni merek (néha) és számolni nem! :(((
"Élet-halál kérdése": Bárányokkal mentek a Kossuth térre a hortobágyi gazdák

hvg.hu/itthon/20150331_tele_volt_delelott_birkakkal_kossuth_ter
@guma: valószínűleg más banknál nem kapott volna állást. azért az nem perspektíva, hogy akarattya gazdasági vezetője legyen a gyerek.
@guma: soha nem fogunk szabadulni ettől a szemét társaságtól :(
@Secnir: "

Válasz erre
Secnir · torvenykezes.blog.hu/ 2015.03.31. 15:19:14
...de én a mai napig nem értem (majd jön imolka és elmagyarázza, pedig hálistennek őt is meg vidékit is rég láttam), hogy a faszomba lehet az, hogy ÁLLÍTÓLAG a külügy állampapírt rakott be és GYAKORLATILAG készpénzt kapott vissza?
mit szól ehhez az MNB? meg az államkincstár? hová lett az állampapír? kinél van? hogy lett belőle készpénz?"
A külügy megbízta Q-t, hogy vegyen neki állampapírt. Legalábbis ezt mondja, mert a megbízást még senki sem látta. A Q nem vett állampapírt, mert még azt sem látta senki ( pláne, hogy dematerializált), pontosabban az igazolást sem láttuk róla. Ha tehát a Q nem állampapírra költötte a pénzt nem is tudott "állampapírt visszaadni".
Azon lehet filózni, hogy az ellopott pénzzel mit csinált a Q., de a lopáson nem változtat.
@pianolight: de a quaestor megbízásáról papírnak kellett készülnie. legalábbis utólagosan tuti, mert egyenlőre csak szavak szállnak a levegőben erről. szíjjártó szájának nem hiszek.
@pianolight:

Nem, az indítékon és a felelősök körén változtat. Az legalább ilyen fontos.
@parti_giano: "de a quaestor megbízásáról papírnak kellett készülnie. legalábbis utólagosan tuti, mert egyenlőre csak szavak szállnak a levegőben erről. szíjjártó szájának nem hiszek." Ezt írtam: " mert a megbízást még senki sem látta." Okés?
A lopást kihagyva lényegében ezt mondta Király Júlia, az MNB ex alelnöke is.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Az index cikkben szégyenérzet nélkül leírják, hogy a fidesz hogyan rakja össze a dzsobbik lejárató kampányt."

Hát igen ha a jobbikról van szó akkor az indexes srácok is jól kiszolgálják a fideszt. De erről igazán Dezső Andris tudna mesélni. :)
@jöttem: Az ő esetükben nem vannak, hanem voltak a jó barátok. :)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Ha úgy érted, hogy a Q. visszaosztott a megbízónak, akkor 1etértek. Akkor nem sima lopás, hanem bűnszövetkezetben elkövetett megvesztegetés, költségvetési bűncselekmény, okirathamisítás ...
+ésmég: Az MNB(PSZÁfúj) részéről az ellenőrzés hiánya, vagy mulasztása a Q.-nál, továbbé a küküm belső ellenőrzés és a KEHI ellenőrzés töketlensége a KÜKÜMnél. Ott viszont, lehet, hogy az tudott mindent, aki öngyilkos lett (tisztelve a halott emlékét).
@parti_giano: Megkülönböztetett tisztelettel köszönöm Király J. nevében is :-)
Polt válaszai ellentétesek a magyar valósággal

Meglepetést és értetlenkedést váltott ki ügyvédek körében, hogy Polt Péter legfőbb ügyész szerint a Quaestor vezetőjét, Tarsoly Csabát azért nem faggathatták ki a hatóságok már az eljárás megindulása után, mert potenciális gyanúsítottként nem volt arra lehetőség, hogy tanúként meghallgassák, és ha ezt tették volna, az emberi jogai sérültek volna. A hvg.hu által megkérdezett ügyvédek hangsúlyozták, hogy a jogszabályok alapján Tarsoly tanúként nyugodtan beidézhető lett volna, és később simán gyanúsított lehetett volna, mint ahogy most már az is.

hvg.hu/itthon/20150331_Polt_gyanusitas__Tarsoly_emberi_jogok
@pianolight: "A külügy megbízta Q-t, hogy vegyen neki állampapírt."
egy ilyen hazugságért nem ment oda egy gerincesebb újságíró és vágta nyakon úgy petikét, hogy a feje megelőzze a taknyát? ilyen nincs!
@Secnir: Szerintem a gerincesebb újságíróknak sem feladata petike nyakonvágása. Ezt tán apukájának kellett volna kezdenie, aki mögött gerinces emberek hosszú sora várná, mikor következheznek ők... Ne izgulj, a megbízás már készül, és lehet, hogy itt a neten is látni fogjuk. Antedatálva.
Hogy lehet pénzt keresni a politika közelében? Hát így!

A Fidesztől az MSZP-ig pártalapítványokon keresztül szokás kitömni a pártholdudvart. Mutatjuk a listát az elmúlt öt évből, kinek hány millió csorgott le!

index.hu/belfold/2015/03/31/partalapitvanyok_koltes_koltsegvetes_szerzodesek_fidesz_mszp_lmp_jobbik_kdnp_egyutt_dk/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

És pünkt a Jobbik maradt el a válasszal... cö..cö..cö
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

"Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől." - mondta Gyurcsány 2006-ban.

Hozzányúltak. Megszívták a rájuk ható politikai következményeket. A Fidesz-szel nem az a baj, hogy hozzányúlt nyilvánvaló társadalmi hazugságokhoz, hanem az, hogy erősitette ezeket, és újakat alkotott.

Valamelyik blogon felmerült a koncepció és kormányzás viszonya a zelmúlthuszonötévben.

Horn tudott kormányozni, de nem volt koncepciója. Gyurcsánynak volt koncepciója, de nem tudott kormányozni. Orbán tud kormányozni, és koncepciója is van, csak ez a koncepció a szakadékba visz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Azt, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom illetve alapítványa, a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány mire fordítja a magyar adófizetők pénzét, a legnagyobb titokban próbálja a párt tartani, és ez annak fényében, hogy a korrupcióval hagyományosan körbelengett pártok viszont legalább ezekre a kérdésekre válaszoltak, a Jobbikra igen csúnya árnyékot vet."

Kiszhamiszok... mert csúúúnya dolog a közpénzzel nem elszámolni.
A többiek MIND olyanok, ők NEM!
Ők inkább meg se mondják... Szarháziak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Jobbik Magyarországért Mozgalom illetve alapítványa, a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány"

akarod mondani: Jobbik Oroszországért Mozgalom illetve a Havonta Egy Kisebb Megyével Gyarapodó Oroszországért Mozgalom nemzetközi finanszírozású hazai leányvállalataira gondolsz?
@Secnir:
Amilyen szarul fut a rubel, te meg most sajnálod tőlük? :(
A gazdi kopejkáiért meg kell dolgozniuk. -30% árfolyamveszteség...
Nem hallom a nagyszájúakat, hogy mekkora sikertörténet az új orosz gazdasági szövetség és szuper új elszámolóvalutájuk. Mondjuk a jobbik, már érettségivel IS rendelkező gazdasági szakembere ezt manapság hanyagolja, a többi rész meg végképp követhetetlen számára. Volner a kis genie? Nagy spíler, ha egy érettségivel ezt a posztot kivívta! :D
Lehet, hogy olyan is van, aki számolni is tud ott? Ja nincs, arra már múltkor haba is rámutatott, hogy az összeadás nem az erősségük.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Szerintem a csaló politikusokat semmivel sem nehezebb leleplezni, hiszen láthatod, "

Nagy ügy, elírtam egy szót, de azért érthetnéd, ha nagyon akarnád. Nem leleplezni, hanem elzavarni nehezebb a csalókat manapság. Én azért kívánom a fidesz-fanoknak, hogy Rogán egyszer úgy rettegjen meg remegjen a bíróságról kijövet, mint a néhai Tocsik doktor!
Mert a fideszes szavazók nagyobb szarban vannak most, mint mi voltunk anno: hiába őrjöngenek a kedvenceik kiderült mocskosságain, nem tudják őket elzavarni a p..ába!

"Ügy persze ugyanúgy nem lesz belőle, mert mindent el lehet sikálni, ahogy akkor is elsikálták a többségét."
Te miről beszélsz?? Az SZDSZ, szinte azt lehet mondani, hogy a Tocsik-ügybe rokkant bele! Persze, hogy próbáltak sikálni akkoriban is, de iylen nyilvánvaló cinikusságok nem történtek, hogy szegény Tocsik röhögve élvezte volna a pénzét a Bahamákon!
ezt a pát percet érdemes meghallgatni.

zekre szedtük Tarsoly Csaba Orbánnak írt levelét - videó

privatbankar.hu/penzugyek/izekre-szedtuk-tarsoly-csaba-orbannak-irt-levelet-video-279610
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
A Tocsik-ügyben mennyi volt az összeg, amiről szó volt? Na, annak is a .urva anyját amúgy...
Itt (egyik+másik) most pedig Mari néni pár milliójáról van szó, meg Géza bácsiéról, meg.... uszkve 400.000.000 milliócskáról, aminek egy része kamupapír volt. A váltóhamisítás olyan ismerős szó... a szarházi "elit" kétes játéka volt régen is.
Igaz, aki lebukott vele, annak becsületbeli dolga is volt akkor vele... egy golyóval kiköszörülhette a csorbát...
@guma:

„Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Alulírott Tarsoly Csaba, mint a QUAESTOR Pénzügyi Tanácsadó 2rt. (1132 Budapest, Váci u. 30.) elnök-vezérigazgatója az alábbi kéréssel fordulok Önhöz.

Mint Ön számára is ismeretes, az elmúlt hetek piaci eseményei, a Buda-Cash Brókerház, majd a Hungária Értékpapír Zrt. kapcsán kialakult pénzügyi pánik, az azzal összefüggő politikai csatározások, valamint a média felfokozott tevékenysége nyomán a befektetési szolgáltatók iránti bizalom megrendült.

A QUAESTOR Csoport 25 éve van jelen többek között a pénz- és tőkepiacokon is. Történelmi okok miatt a QUAESTOR Csoport vállalati kötvény kibocsátásokkal is finanszírozta növekedését, működését és befektetéseit.

A tőkepiacok első általunk is érezhető bizalmi válságát a Kulcsár-ügy jelentette, majd a 2008-as válság óta a projekt és vállalati megtérülések drasztikusan csökkentek, így saját projektjeink értéke is. Az általunk kibocsátott kötvények fedezete emiatt jelenleg nem likvid.

Az elmúlt napokban jelentkezett vállalati kötvényeladási hullám a QUAESTOR Csoportot is elérte, ilyen módon további finanszírozásunk ellehetetlenült, annak folytatása felelőtlenség lenne.

A QUAESTOR Csoportba tartozó QUAESTOR Értékpapír Zrt.-nél vezetett ügyfélszámlákon ügyfeleink pénz és értékpapír vagyona rendelkezésre áll, nincs »Buda-Cash helyzet«. Az értékpapír forgalmazó viszont a kötvényeket ma már nem tudja saját forrásból megvásárolni, ahogy eddig tette a folyamatos működés érdekében.

Mindezek miatt a kötvénykibocsátó társaság csődöt kénytelen jelenteni annak érdekében, hogy a csődeljárásra rendelkezésre álló idő alatt meg lehessen kísérelni azok refinanszírozását. Sajnálatos módon ez csak piaci eszközökkel lehetetlen, ahogyan a Világ számos nagy bankjának, biztosító és befektetési cégének is az államok segítségét kellett kérnie.

Felvállalva, hogy a kialakult helyzetért engem terhel a felelősség, amelynek megállapítása külön folyamat, tájékoztatnom kell Önt, hogy milyen megoldások tennék lehetővé az ügyfelek védelmét. A kialakuló pánik, és a hatóságok felelősségét kereső közvéleményben feltehetően egyébként is felmerül az állami felelősség és helytállás kérdése.

Az általunk javasolt megoldás lényege, hogy a Magyar Állam, vagy annak valamilyen pénzügyi szolgáltatója nyújtson hitelt/tőkét a QUAESTOR Csoportnak, aki ebből egyidejűleg állampapírt jegyez, így a pénz azonnal visszakerül a költségvetésbe. A kötvény tulajdonosokkal a csődeljárás keretében, a kötvények állampapírra történő cserélésével rendezni lehet a követelést.

A QUAESTOR Csoport a finanszírozás fedezetéül a közel 300 milliárd forint jövőértékű meglévő ingatlanjai, és befektetései (többek között a DunaCity, az ETO Park, a működő szállodák), valamint a folyamatban lévő ingatlan-és egyéb innovatív projekt portfolióját egy zártkörű alapba koncentrálja, amelynek befektetési jegye a Magyar Állam valamely vagyonkezelőjéhez kerülhetne. A QUAESTOR Csoport ezzel párhuzamosan működését racionalizálja, tevékenységei nagy részét átadja vagy értékesíti, és csak a portfolió hasznositására valamint a projektek megvalósítása fókuszál, az állammal közösen és érdekében eljárva. A megmaradó, alapot kezelő vállalat működését (akár részvény tulajdon biztosításával, vezető tisztségviselő delegálásával) az állam kontrollálni tudja (pl. MNV) a megtérülés biztosítása és a projektek sikeressége érdekében.

A fenti megoldás az alábbi előnyökkel járhat:

1. Elkerülhető kb. 50.000 ügyfél megkárosodása, ezáltal a kormányba vetett bizalom tovább erősödik.

2. 800 munkahely megőrizhetővé, vagy újra megteremthetővé válik.

3. A pénz és tőkepiac iránti bizalom nem romlik meg teljesen, a pánik uralható.

4. A javasolt konstrukció csak átmenetei likvid pénzigénnyel jár a Magyar Állam részéről, hiszen az állampapírjegyzésen keresztül visszaáramlik a költségvetésbe. A kártalanított ügyfelek állampapírjait a Kincstár, vagy a hazai bankrendszer fogja kezelni.

5. A gazdaság növekedésének beindulásával a fedezetül felajánlott projektek képesek visszatermelni a reorganizációra fordított pénz, így senki sem károsul.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A Magyar Állam piaci folyamatokba, vállalati és egyes szektorok működésbe történő pénzügyi befektetése nem új keletű sem az itthoni gyakorlatban, sem a nemzetközi gazdaságban.

Kérem, fontolja meg, hogy a fentiek jelenthetnek-e a kisbefektetők és a kötvény tulajdonosok, valamint a Magyar Állam számára is elfogadható alternatívát a kialakult helyzet kezelésére.

Budapest, 2015. március 9.”
@Gábris szomszéd: A pártok akár normálisan is ekézhetnék egymást.

De a jobbik eddig jó volt oroszostul-mindenestül a fidesznek, most meg már büdös? Ergo a kormányzópárt lesz.rja az elveket meg az értékeket, csak azok a k.rva népszerűségi százalékok meglegyenek.
Ha a jobbik nem jön föl, akkor nem orosz kém, akkor nem náci?!

Ezek alapján el lehet képzelni, hogy anno mennyi karaktergyilkosság és értelmetlen vagdalkozás mehetett Gyurcsányék ellen is. Mondhatom úgy is, hogy ez utólag fényezi Gyurcsányt a szememben. Visszatekintve most úgy néz ki, hogy a nagyja vád ellene aljas ráfogás volt, ergo nem is kormányzott olyan rosszul a Feri.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

március 9:

Tarsoly: "Az elmúlt napokban jelentkezett vállalati kötvényeladási hullám a QUAESTOR Csoportot is elérte,.......... Az értékpapír forgalmazó viszont a kötvényeket ma már nem tudja saját forrásból megvásárolni, ahogy eddig tette a folyamatos működés érdekében."

"Orbán Viktor miniszterelnök adott utasítást minisztereinek a Buda-Cash csődje után, hogy minden brókercégből "vonják ki a közpénzt", különben "úgy fogunk járni, mint az a 67 önkormányzat, amelyiknek beragadt a pénze."

"Az M1 Híradója egy kormányülés jegyzőkönyvére hivatkozva állítja, hogy február 25-én döntött Orbán, nem pedig március 4-én"

Tehát Orbán utasítja a sleppet feb.25-én hogy vegyék ki a lovettát (adják el a válallati kötvényt) és Tarsoly március 9-én irja, hogy kötvényeladási hullám indult meg.

Tiszta sor.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Visszatekintve most úgy néz ki, hogy a nagyja vád ellene aljas ráfogás volt, ergo nem is kormányzott olyan rosszul a Feri. "

www.cool-smileys.com/images/10.gif
@DarthVader:
Szörnyű, hogy képtelenek vagytok követni!
Kekec csürhe! :)
@Secnir:
Amúgy a mandiner is a zsidók-rothadó nyugat kottájából már?? Döbbenet...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

feláll a hátamon a szőr (vagy pihe, mit tudom én!) mert egész nap már megint ez a szemétség akad elém (pedig ma inkább filmeztem, amikor időm volt.)...

ahogy kihozta a hvg a levelet, akkor jutott az eszembe, hogy az "eredetin" bemutatott (az atv-n) nem volt semmi a jobb felső sarokban, ha jól láttam. (feljebb linkeltem a videót. szerinted???)

ez a szemét Quastorogán megnevezte a 12 bróker barátot!
na be is fejezem, mert hányok...
@DarthVader:
Előre a néppel, a bátor Piktorral! Nem vak az... he...
@DarthVader: na ne!

""Az M1 Híradója egy kormányülés jegyzőkönyvére hivatkozva állítja, hogy február 25-én döntött Orbán, nem pedig március 4-én""

tudják ám hülyíteni az embereket! saját bevallásuk szerint: se jkv se hangrögzítés nincs a kormány üléseken...

csinálnak egy akármilyen "emlékeztetőt". erről ennyit!
@guma:
Rugalmas emlékezet. A tények nem zavarnak bele, meg hasonlók... kekec...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Tarsoly Orbánhoz írt levelében sátáni az ötlet, hogyan tud a Quaestor állami segédlettel kimászni a kakaóból.
Átgondolva az ajánlatát, a teljes ügylet csupán papíron játszódna le a cég és az állam között, kivéve a ténylegesen nyújtott tőkét vagy hitelt illetően.
Figyelemre méltó az, hogy Tarsoly vagy tőkét, vagy hitelt kért Orbántól.
Elemzők szerint a kért hitel visszafizetéséhez
72 évre lenne szükség.
Nagyon erős szálak kellenek ahhoz, hogy egy csőd szélén tántorgó cég vezetője ilyen pofátlan kéréssel merjen fordulni egy ország miniszterelnökéhez.
@guma:

Ha az M1 hiradója mondja - amelynek ars poeticája Orbán seggének védelme és a valóság szépítése - ezt, amiből kiderül, hogy Orbán döntötte be a Questort, akkor mi lehet a "szépítetlen" valóság ?
@Mariann19:

Viszont Tarsoly azt is elmondja, hogy mely vagyonelemek lennének a hitel fedezetet mögött, úgy, hogy a kisbüfik nem éreznék meg és megmaradna a Questor. Na most ezeket a vagyonelemeket az állam einstandolta, a kisbüfik és a Questor pedig csődbe ment. Igy se rossz :)))
(ma több hírt nem olvasok!) de befejezésnek a valóság mámora:

A nap, amikor a főügyészek beismerő vallomást tesznek és lerántják a leplet a Fidesz blöffjéről

A Fővárosi Főügyész viccel velünk.

Azt mondta tegnap, hogy „nem akar olyan országban élni, ahol egy feljelentés után egy nappal bárkit le lehet tartóztatni.” És hogy „Amikor a büntetett előéletű Orgován Béla nevére írta a céget, Tarsoly Csabával szemben a megalapozott gyanú “kijegecesedett”. Polt Péter ugyanezen a napon azt mondta, hogy „Aki potenciális gyanúsított, az nem hallgatható ki előzőleg tanúként, ez minden emberi jognak ellent mond”, és ezért nem hallgatták ki hetekig tanúként sem Tarsoly Csabát. És tegnap zár alá vették az ETO Parkot, ami szintén vicces, nemsokára elmagyarázom, hogy miért.

De kezdjük a főügyészekkel.

A fővárosi főügyész idétlen megfogalmazása szerint akkor vált megalapozottá a gyanú Tarsoly Csabával szemben, amikor a Quaestor új vezérigazgatója Tarsoly helyett egy közmunkás lett. Tudjátok mikor volt ez? Március 16-án. És mikor állították elő Tarsolyt? Március 26-án, tíz nappal később. Mivel telt a kijegecesedést követő 10 nap?

A legfőbb ügyész szintén nagyon szépen beszélt Tarsoly Csabáról és az emberi jogokról. Csak éppen jókorát ferdített. Olyan, hogy potenciális gyanúsított, nincs a büntetőeljárásban. Valaki vagy gyanúsított, vagy nem. Ha nem az, akkor tanúként kihallgatható, és természetesen magát vagy közeli hozzátartozóját nem köteles bűncselekmény elkövetésével vádolni. De ha a megalapozott gyanú már két hete „kijegecesedett” volt (mi ilyet is tudunk ám!), akkor mi a francért nem hallgatták ki gyanúsítottként aznap? És ha nincs olyan, hogy „potenciális gyanúsított”, akkor korábban tanúként miért nem sikerült kihallgatni a Quaestor-vezért? Ha bűncselekménybe keverte volna saját magát, csöndben maradt volna, ahhoz tényleg joga van, emberi joga.

És a slusszpoén: sikerült zár alá venni az ETO Parkot. Ami nem a kötvényeket forgalmazó Quaestor Értékpapír Zrt. tulajdona, nem is az azokat kibocsátó Quaestor Financial Hrurira Kft.-jé, hanem a honlapjuk szerint Quaestor csoport önálló vállalatként működő projektje. Tehát tényleg zár alá lehet venni bármilyen vagyont, ha felmerül annak a lehetősége, hogy az bűncselekmény elkövetéséből származik vagy kártérítés fedezetésül szolgálhat. És akkor tényleg blöff a Fidesz törvénymódosítása, mert nem törvényt kell módosítani, hanem dolgozni az ügyészségnek és a rendőrségnek.

Jut eszembe: Orgován Béla mostanság merre lófrál?

vastagbor.atlatszo.hu/2015/03/31/a-nap-amikor-a-fougyeszek-beismero-vallomast-tesznek-es-lerantjak-a-leplet-a-fidesz-bloffjerol/
@parti_giano:
hehehe
A kormányablakok megéneklése:
"ott zsarnokság van
nemcsak a talpraálltan
harsogott éljenekben,
hurrákban, énekekben,

hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van
nemcsak az ernyedetlen
tapsoló tenyerekben,

kürtben, az operában,
épp oly hazug-harsányan
zengő szoborkövekben,
színekben, képteremben,

külön minden keretben,
már az ecsetben;"
@Mariann19:
RÁGALOM!
EGYÉRTELMŰ SZOCI KAPCSOLATOK!
Komolyan!
De'télleg!
A rádió is megmondta, a bukott baloldal üzemeltette ezt a brókerbulit!
Essetunni...

Viccországban?
Én itt borultam el, 3x el kellett olvasnom, hogy jól értem-e?
"Az általunk javasolt megoldás lényege, hogy a Magyar Állam, vagy annak valamilyen pénzügyi szolgáltatója nyújtson hitelt/tőkét a QUAESTOR Csoportnak, aki ebből egyidejűleg állampapírt jegyez, így a pénz azonnal visszakerül a költségvetésbe. A kötvény tulajdonosokkal a csődeljárás keretében, a kötvények állampapírra történő cserélésével rendezni lehet a követelést."

Le merte írni.
A Polt féle ügyészségnek nevezett viccegylet szerint meg nem volt probléma, hogy 3 hét múlva, azaz 21 nap múlva hallgatták ki ezt az embert először!
HÜÜÜÜÜLYEEEEEORSZÁÁÁÁG!
Amennyiben Napoleonnak, v. Churchillnek képzelném magam, még akkor is én lehetnék a legokosabb ebben a diliházban! Ennyi hülye közt???
Bebe...
@guma:
Ne marhulj! Vezeti a Questor csoportot, próbálja a pénzügyeket rendbeszedni!
KOMOLYAN! Olyan izék vagytok...
Feri nem állt be ma bohócnak, helyesen.
@Secnir: De aki eus finanszírozású projekteken háromszoros áron a haveri cégeknek adja a melót, az miért csal még így is?
Kezd világosodni.

Orbán TUDOTT a Szíjjártó által a Questornál elhelyezett X milliárd "közpénzről". (Naná hogy tudott, Szijjártó szarni se mer Orbán engedélye nélkül. ) AZT is tudta, hogy nincs a vállalati kötvények mögött fedezet. EZÉRT utasitotta rögtön a Buda-Cash bedőlése után Szíjjártót, hogy vegye ki a lovettát, ezzel rögtön ki is buktatta a dolgot és bedöntötte a Questort. (Nyilván amig a cégnek nem kellett volna fizetnie, nem omlott volna össze, legalábbis még most nem. ) Viktornak minden mindegy volt, a kisbüfik is, csak az állami pénz visszajöjjön, mert tudta, hogy ellenőrzést kell elrendelnie, ha tökösnek akar látszani, akkor viszont kibukik az ügy és ha az állami pénz bennragad, az nagyon nem jó. Tarsoly még próbálta menteni a menthetőt, ha már a kormány kivette a lovettát, akkor az általa vázoltakkal még fennmaradhatna a cég, pláne ha sikerül fű alatt tartani a dolgot, de valahogy kibukott. És itt indult a szarkavarás, hogy minden nap másként történt. Úgyhogy ezt Orbán tudtával és közreműködésével hajtották végre, az állam újabb vagyonelemekhez jutott, és 50 E kisbefektető pedig ugathatja a holdat.
@Mariann19:

ja! megint pofátlan és kijelentő a politika, mindent megpróbál, hogy erről a nem erős szálról terelje a figyelmet, hiszen már erős kötél volt köztük.

kijelenti: pl a BEVA alá tartozik a kötvényük (ezt is írták alá a vevők!) - közben törvény szerint nem...

engem piszokul emlékeztet a vörös iszapra ahol szintén kinyilatkoztatták a bűnöst.
ez "jogosította" fel őket arra, hogy elkobozzák a gyárat és segélyeket, stb - amit saját szájuk szerint szétosztottak...

így nem maradt pénz a bíróság által megítélt kárenyhítésre.
@guma: Orbán szerinted ettől az ügytől szegényebb lett vagy gazdagabb?

Költői a kérdés, az érdekes inkább az, hogy azt szeretné, ha szeretnénk is érte :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"így a pénz azonnal visszakerül a költségvetésbe"

ezt több gazdasági oldalon olvastam, hogy ez rendszer lehet, mert az éves beszámolók is megmagyarázhatatlan hullámokat produkál a költségvetés ...
@DarthVader:
Igen, Tarsoly szerint 300 milliárdos fedezettel rendelkezik a cége.
Ez az eszközeinek könyv szerinti értéke, amely nem azonos az aktuális piaci forgalmi értékkel.
Egy kormány nem mehet bele olyan hazárd fedezet ügyletekbe /sem/, amelynek az értéki kimenetele
bizonytalan.
@miva?:
Én szeretném!
Ütni a fejét az ilyen aljas, tolvaj csürhének.
Ezekhez képest a utolsó cigány lótolvaj, vagy zsebes nekem egy dzsentlemen!
Hol tud az annyit lopni, mint egy pofátlan, szarházi politikus?
@miva?:

rejtvényt nem fejtek ilyen téren... de a rezsicsökkentést nem csak EU "gátolja", hanem a üdvözölhetjük hivatalosan is a MET-t mert ő kapja ezentúl az olcsó gázt offshorba (Svájcba?!).
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Tényleg a második bekezdésben foglaltak mutatják a lényeget, hogy milyen egyszerűen akart Tarsoly kizárólag az állam megsegítésével eredeti pozíciójában megmaradni.
Levezettem magamnak egy hálón, hogy ez hogyan néz ki, mert nem akartam elhinni, hogy nálunk ilyen ajánlat hogyan mehet a kormány felé.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: @guma:

Meg libanoni svejc is van, meg saját lábon álló vő, meg tökfüggetlen feleségek, meg minden. Mekkora durci lesz itt, ha Matolcsy kénytelen lesz a végén betenni párszázmilliárdot a kasszába, pedig neki nem ezt ígérték, miközben a HR-es asszonka férje nem tud vádat emelni. Szerintem hamarosan ölik egymást. Mit szólhat kijafaszom vajon?
@Mariann19: Az a szánalmas, hogy ez még Fidesz szinten egy szofisztikált megoldásnak számít.
HAZUDNI, HAZUDNI, HAZUDNI!

"A külügy figyelte a piaci folyamatokat, ezért vette ki a pénzt a Quaestorból. Mégsem, Orbán Viktor utasította rá. Március elején utasított Orbán. Ja, akkor nem is volt kormányülés. Orbánban működött az életösztön. Ja nem, olvasta egy gyorsjelentésben. Egymásnak mondanak ellent a kormánytagok, mit is csináltak a Buda-Cash- és Quaestor-botrány kirobbanása között. Múlnak a napok, de nem tisztább, csak homályosabb a kép.
Egyre nehezebb követni, hogy a kormánytagok pontosan mit, mikor és miért tettek és miről tudtak a Buda-Cash-botrány és a Quaestor-botrány kirobbanása között eltelt időszakban. A brókerügyekben hozott kormányzati lépésekről nyilatkozott már a kormányfő, két miniszter (Lázár János és Szijjártó Péter) és a kommunikációs államtitkár (Giró-Szász András) is, de a kép csak nem tisztul.
Ennek az az oka, hogy a kormánytagok folyton ellentmondásba kerülnek egymással és a korábbi nyilatkozatokkal – vagy egész egyszerűen az időpontok nem stimmelnek, így folyamatosan újra kell értelmezni, kommunikálni a kormányzati lépéseket."

index.hu/belfold/2015/03/31/ellentmondasok_quaestor_tarsoly_csaba_brokerugy_fidesz_kormanyzati_kommunikacio/

Persze agyhalott hívőknek ez megfelel... végül is, azon a szellemi toprongy szinten....
@miva?:
Gyorsan elmegy szánkózni mindenki, hogy a papírok rendben legyenek. A másikak papírjai...
@miva?:
Részemről a "szívlapáttal tarkóncsapás" lenne a szofisztikált megoldás.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
2 bit jó! A 4 már sok, az nyomelemekben gondolkodást is tartalmazhat.
@kekex:
Hexa rendszer meg már a csillagokban...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Persze agyhalott hívőknek ez megfelel"

a napokban láttam egy videót (arról a választási gyűlésről, ahol ott volt bayer) és az pár ember aki ott volt (nem helyiek!) ájuldozva imádta a vikit és elmondtak róla minden szépet, jót...

amikor megkérdezték a jelölt nevét (aki miatt ott ültek!), azt viszont senki sem tudta megmondani.
@Secnir:
10.12. Kire fogják Gyurcsány hiányában? Hát a NYUSZIRA! Meg a sötétben bujkáló fülkeellen-forradalmárra. Esetleg a nemzetközi helyzet fokozódására. De bedobhatják az ürgebőrbe vart nokiás dobozt is. Sajnos jugoszláv búvárokat már a 2 bitesekkel sem lehet elhitetni. (Bocs, az utóbbiban nem vagyok teljesen biztos!)
@guma:
Ragyogó szemű értelmi fogyatékosok...
@guma:
"Beva alá tartozik a kötvényük, törvény szerint nem."
Ez is egy érdekes kérdés, hiszen a betétesek, kötvénytulajdonosok a saját pénzükből biztosítják a két alap Beva és Oba feltöltését.
Azonban van itt egy másik gondolkodásra okot adó körülmény.
Olyan hangok jelennek meg, hogy a kormánynak szerepet kell vállalnia a kártalanításban, mert elmulasztotta a felügyeleti kötelezettségét.
A fedezethiánynak - mint olvasható - az egyharmada kamat.
Amennyiben az államnak be kell szállnia a kártalanításba, vajon az összegben ezt a részt is fizetnie kell?
Ugyanis elég fonák lenne az a helyzet, ha ebben az esetben az egyik állampolgár a másik befektetéseinek hozamát vagy kamatát is fizethetné.
@kekex:
Nem, most jött el az ideje valami orbitális erejű leleplezésnek, vagy merényletkísérletnek a felcsúti mangalica ellen, hogy a figyelem el legyen vonva. Hétvégéig meg lesz oldva.
@guma:
11.32 PERSZE! Hisz pont erről szól a poszt, hogy MINDEN Gyurcsány hibája.

Nota bene: ki a fene hitte volna, akár csak 1 hónappal ezelőtt is, hogy Fábius egy EGÉSZ posztot szentel nekije?
Ennél már csak a nemsovány Gyurcsány parafrázisa/ plagizálása tetszett jobban, mely szerint "jól kormányzunk, de nem tudjuk jól elmagyarázni"

Na kövértől sem számítottam Gyurcsány idézetre mostanában!
@miva?:
"Fidesz szinten egy szofisztikált megoldásnak tűnik."
A kormány nem hagyja veszni eltévelyedett báránykáját, és segít.
A gyógyszöveg az lesz, hogy szükséges az állami istáp, mert összedőlne a bankrendszer.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: lehet, hogy paraszt vagyok, de én bízok egy kácsinszki féle történetben.
@guma:
Guma!
A választási gyűlésen résztvevők azért nem tudták a jelölt nevét, mert - a helyszíni riportok szerint - nem is odavalók voltak.
Volt zalaegerszegi, fővárosi is.
Megint összetrombitálták a nagyérdeműt az országból?
@Mariann19:

nem teljesen így van.
több helyen olvastam miért. sőt pár helyen a szerződés is be volt szkennelve.

de pl ez nálam érthetőbben érvel adatokkal (bocs nincs kedvem keresni a többit)...

444.hu/2015/03/30/2-ok-mi-miatt-nem-kellene-kimenteni-a-quaestor-kotvenyeseit/
@Mariann19:

azaz! :D
(volt helyi is de azt kivágták, mert nem volt érdekes... láttam ugyanis egy bővebb filmet is mástól. :DDDD)
@guma: neked is drága.
kizökkentél már a megzakkant hangulatodból?:)

www.youtube.com/watch?v=CNhLOfUPHa8
OFF

Ez a vita is ma volt a parlamentben és teljesen egyetértek a képviselő érveivel.

youtu.be/JySSKF2k8jM

ON
@pianolight:
szerintem rosszabb a helyzet, mert az állampapírt letéti számlán kellett volna tartani, és nagyon kilóg a lóláb, hogy hirtelenében nem tudtak annyit előkeríteni!
@guma:
A cikkben foglaltakkal azonosan gondolkodom.
Nem lehet privát döntések kedvezőtlen következményeit zsinórban a lakosságra szétteríteni.
@taga20: :D

nem!

hülyébb vagyok mint a sok évi átlag... (de majd egyszer jobb leszek ám! - vagy nem :)))))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Egyszerű költségvetési takarékosság. Ha tanúként idézik, akkor saját költségére megy be, ha letartóztatják, akkor járőrkocsit kell érte küldeni.
@parti_giano:

nincs GPS-d csak görényed?
:DDD
@guma: drága margarita,
az élet egy nagy erdő, ezernyi vész, ha ....:)))

www.youtube.com/watch?v=5CbpOGl-4ec
@Mariann19:
Azert tanulni lehet az esetbol.
Mondjuk, tiltsuk be a privát dontést! Látod, hova vezet.
@kekex:

jé! ezt észre sem vettem hahahaha tanul az "ellenségtől"?
nem fél, hogy "megkergetik" a "smittelés" miatt...
Szerintem vologya telózott, hogy "mi a stájsz az én pénzemmel, víktor?"
És kivették 9-én. Most meg a tejjel mézzel folyó Kazahsztánban a kísérleti robbantások helyszínén valami hetvenéves orosz hazafi kart karba öltve nyugodtan sétál az izzadó Víktorral, és elmondja, hogy mit is szeretne vologya, közben meg kattog a GM cső veszettül :D
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
17.58 " Visszatekintve most úgy néz ki, hogy a nagyja vád ellene aljas ráfogás volt, ergo nem is kormányzott olyan rosszul a Feri."
A két félmondat köszönő viszonyban sincs egymással, hiába tetted oda, hogy R-go!
Az egyik fele az agymosás, a másik pedig reálisan tárgyalható ténykérdés. Szánalmas, akit a tények értelmezésében az agymosás befolyásolt!
Na persze: "rosszul kormányzott" Csak éppen nem tehetett mást, amikor belengették neki az államcsődöt, és a kényszerhelyzetet (szerintem) egész jól kezelte. Ha nem üt be a világválság, akkor a 2008-ban már megindult fellendülés nem szakadt volna meg. Történelmi pechje volt.
De persze nyahiba!
@kekex: Azért lett volna itt lehetőség Kóka meg Molnár meg Szilvásy mentes kormányt alakítani ugye. Nehogymár!
@labrabbit:
"Mondjuk, tiltsuk be a privát döntést!"
A felelős privát döntés, vagy ennek ellentéte is legyen a magánszféra ügye.
Annak minden előnyével és esetleges negatív következményeivel együtt.
A kormányzóképesség legalább két lábon áll. Egyrészt valódi problémákra valódi válaszokat kell adni - itt is csapnivaló volt Fletó, de engedjük meg, hogy ebben a kérdésben 100%-ot hozott. Másrészt viszont el kell tudni fogadtatni a változásokat a nagyérdeművel, nem Veres féle csúfolódókkal hergelni minden reggel a napkeltében a jónépet, stb. Gyurcsány olyan történelmi hibákat követett el, amit csak az árnyal némileg, hogy Viktor bűnöket követ el történelmi léptékben.
@DarthVader:
18.41.
Amikor a bankok különadóját kivetették nem szóltam, mert nem vagyok bankár.
Amikor 2/3-os árfolyamon előtörleszthettek valakik,
nem szóltam, mert nem voltam valaki (vagy de)
Amikor elbrókerolták a befektetésemet már hiába szóltam, mert nem volt, aki szót emelt volna értem.
@Mariann19: Liberális fertő! Hát legyen kötelező a szekszuális szabadosság is?! Mi lesz, ha nem Semjén adja az erkölcsi irányt? Senki ne döntsön maga, ha nem a NER áhitatos szolgája, de akkor meg minden saját döntése egyezzen meg Viktor döntésével!!!!
Viktor meg nem felelős!!!!!!
@guma: Nem igazán értem, miért kell folyton megmenteni a pilótajátékok "károsultjait"?
Ha egy cég az egyébként szokásos kamat dupláját ígéri, ott valami nem stimmel. Ha pedig bedől a mutatvány - és előbb-utóbb bedől -, akkor megy a sírás.

Pedagógiailag sem szerencsés, nem tanulnak belőle az emberek. Ha nem mentenének meg folyton mindenkit, a második eset után jó eséllyel maguk a károsultak indulnának neki rendezni a kérdést, és az ilyen kistáskafélék rémülten könyörögnének a börtönkapuban bebocsátásért.
mentalisdeficit.blog.hu/2015/03/31/a_fidesz_lenyege_egy_mondatban#comment-form

"A frakció elvárása az, hogy a Beva a Quaestor-brókerügy minden egyes hatmillió forint alatti kisbefektetőjét kártalanítsa."

Megismétlem, amit ott írtam:

Az én elvárásom pedig az, hogy Tóni sürgősen nyelje vissza amit mondott, mert ha az önkéntes nyugdíjpénztárakat emiatt bedöntik, akkor megkeresem.

Amennyiben az, amit mondott, valóban a frakció álláspontja, akkor megszűnt az állampolgárok törvénykövetési kötelezettsége.
@Mariann19:
Az egy dolog, hogy nem lehet a lakosságra szétteríteni. Az meg egy más dolog, ha a vevők az MNB-nél érdeklődnek, és azt a tájékoztatást kapják, hogy BEVÁ-s a kötvény. És ha Questor néven csillió céget engednek alapítani, ahol el lehet játszani az itt a piros, hol a pirost.
Szerintem előbb utóbb fognak az MNB ellen egy államigazgatási jogkörben okozott kártérítési pertársaságot alakítani. Merthogy a felügyeleti kötelezettség elmulasztásával okozott a kisbefektetőknek kárt. Ha bizonyítható a hamis tájékoztatás - az már csak hab a tortán!
Ez egy elég jó áttekintés (tényleg!):
nepszava.hu/cikk/1052745-osszeernek-a-quaestor-botrany-szalai/
@kekex:

"Történelmi pechje volt."

Ez igen erős túlzás. Nagyon szorgosan hordta tele a poharat, a világválság már az utolsó csöpp volt.
@jaegtoer:

hogy nem szakad rájuk az ég! most már nem lehet lemosni, hogy nyakig merültek a budiba!
nézd meg amit most a kikapcsolás előtt vettem észre:

Orbán csak ennyit válaszolt Tarsolynak

Valójában nem személyesen Orbán, hanem személyi titkára, Nagy János válaszolt a levélre. A két mondatos üzenetben ez szerepelt:

A miniszterelnök úrnak 2015. március 9-én kelt levelét köszönettel megkaptuk. Miniszterelnök úr annak tartalmáról tájékoztatta a gazdasági minisztert. Varga Mihály miniszter úr az Ön által javasolt tárgyalásra még a mai napon kijelöl egy tárgyalópartnert, aki várhatóan még a mai napon jelentkezik Önnél.

propeller.hu/itthon/3084110-orban-ezt-semmitmondo-valaszt-kuldte-tarsolynak?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=3084110-orban-ezt-semmitmondo-valaszt-kuldte-tarsolynak

érted a miniszter úr jelentkezik még mai napon...
ilyen nincs!
@miva?:
Nem, mert Szdsz nélkül nem volt többség. Szilvási persze az mszp sara, de Jesus Cristust is támadták volna abban a szituban.
Nyugodtan eldanolhatta volna, hogyaszonygya:
"Mások vittek rossz utakra engem,
a mások bűne, nem az én hibám... tralala)
Jó estét!
Kálmán Olga nagyot alakított, meginterjúvolta a fővárosi főügyészt.
@jaegtoer:

szemmel láthatóan más a te és az ő elvárása...
vigyázz magadra! kell más utat találni.

na elmentem aludni (ha tudok!)

mindenkinek:

jó éjt!
@Orica Középföldi:
Na EZ az agymosási része. A tények meg 2008 eleji beindulást mutattak. Hiszen már az újabb osztogatáson törték a fejüket "Új tulajdonosi program" nézz utána!
Olyannyira jegyzik, hogy egy Nobel díjas közgazdász válságkezeléséről szóló könyvében 2-3 fejezetet is ő írt, társszerzőként. Itthon nem igazán propagálták, hiszen akkortájt azzal szórakoztak, hogy kiről írta a szakdoliját (ugyanazon források alapján).
Bajnai nagy tette az volt, hogy TARTOTTA a Gyurcsány által elért mutatókat, és a válság ellenére nem engedte rontani. De majd 10 %-ról 4 % közelébe, történelmileg rövid idő (1-1,5 év alatt) pont a Gyurcsány és a "provokáló" Veres vitte le!
Úgy, hogy közben pozitív maradt a GDP növekedés.
De persze senki sem próféta...
@kekex: Mindjárt könnyezek. Komolyan. Gyurcsány 2010 óta bőven bebizonyította, hogy vagy 1. Orbán kottájából játszik, vagy 2. politikai analfabéta. Erre pakoljuk rá a kormányfőként megcsillogtatott tehetségét, ha kérhetem!
@miva?:

": Azért lett volna itt lehetőség Kóka meg Molnár meg Szilvásy mentes kormányt alakítani ugye. Nehogymár!"

Nem:))
Kóka, Molnár a szadi jelöltje volt, Szilvásy a(z egyetlen) bizalmi embere.

Érdekes amit Veresről írsz. Nekem pozitív visszajelzéseim vannak a megszólalásairól. Azt nem tudom megítélni, hogy milyen pü.min. volt.
@parti_giano:

nem értem mi a baj ezzel a dalocskával-versecskével. Cuculizmushoz jár csasztuska is.:D
@kekex:
A kártalanítás állami szerepvállalásában a társadalmi igazságosságot kell keresni.
Amennyiben a Quaestor rendeltetésszerűen működik, a jelenlegi károsultak a hozamaikat tekintve átlagon felüli jövedelemhez jutnak, hiszen ezért lettek az ügyfelei a cégnek.
Ebből a társadalom nem részesül, nő a magánvagyon.
Amikor a kockázat negatív irányt vet, annak az ódiumát viseljék - szumma - az állampolgárok.
Az állampolgároknak pontosan elég a társadalmi szolidaritás érdekében tett áldozatvállalása, melynek alapja azért mégiscsak az önhibájukon kívül bajbajutott embertársak megsegítése.
Tehát itt szemben áll két helyzet:
privát döntésből származó élethelyzet, és az önhiba miatti rászorultság.
Számomra ez az egyenlet.
Lehet megkövezni.
@Orica Középföldi: nézted-e a napkeltében? Én sokáig azt gondoltam, hogy lesznek választások, és majd 2010-ben lehet véleményt mondani róluk. Hogy csinálják csak, esetleg van koncepció mögötte. De pár hónap hajnali kelés után ölni tudtam volna a neve hallatán is. Nem szabad ilyen embert olyan pozícióba engedni, ahol látja a nagyközönség!!! Akármekkora agy is lenne, ami nem.
@Mariann19: Maximálisan egyetértek!
@guma:

Ez isteni! Már csak egy kis rum hiányzik a hangulathoz.
Botrány ide vagy oda, élni is kell/ene!
hb. "önhiba miatt" = önhibán kívül
@kekex:
folytz:
És azóta volt alkalma több államfőnek is kísérletezni a válságkezeléssel, de még senki sem tudta utánuk (utánunk) csinálni, hogy 1 %-os költségvetési megszorítás CSAK 0,5 %-os gazdasági visszaeséssel járt volna! Na ennyit a "rossz" kormányzásról.
A tények makacs dolgok!
De hogy (ismét) idézzem a Kövér által smittelt gyurcsányi mondatot:
"Jól kormányoztunk, de nem tudtuk jól elmagyarázni"
@avanivi: "Lehet hogy Orbán életösztöne akkor kezdett működni ,amikor megtudta hogy a Lajos esetleg kiveszi az aprópénzét, közel 300 milliárdot a Quaestortól ?"

Légvárnál elég egy követ-dominót kibillenteni és dől....a fa.:D
@miva?:
"Liberális fertő!"
Az!
Mert ezek a liberálisok /én/ folyton az önös
személyes autonómiájukat akarják érvényesíteni.
Ezeknek nem számít a NER, se Semjén Zsolt intelmei és bölcseletei, mennek a saját fejük után a szabadságjogokat skandálva.
Fertő ez, mély fertő!
Akkor te nem kövezték meg, örülök, hogy megerősítést nyert a véleményem.
@kekex:

Az lehet, hogy Gy osztogatást tervezett, de azt konkrétan tudom, hogy Veres határozott nemet mondott. Egy életre magára is haragította Fletót.

A többi rendszer meg erősen rohadt, a maszop belső állapotáról nem is beszélve.
@Mariann19: No én szerintem masszívan konzervatív szemszögből ugyanígy látom. A személyes felelősségvállalás, a lokális közösségekben meglévő szolidaritás az alapja egy modern társadalomnak. És az abszolút nyilvánossság. Még a végén megszüljük a modrn konzervatív liberalizmust, ami balos :D
@miva?:
Egyrészt nem a 2010 utáni, hanem a 2009 előtt kormányzati teljesítményéről volt szó - amiről lehet eltérő a véleményünk. A 2010 utáni teljesítményéről pedig a saját szavazói mondanak véleményt. Te nyilván nem vagy köztük. Na bumm?
@guma: "És ha nincs olyan, hogy „potenciális gyanúsított”, akkor korábban tanúként miért nem sikerült kihallgatni a Quaestor-vezért?"

Miért-miért? Mert nem vót wiskis doboz a közelében.:D
@kekex: mit mondott a jereváni rádió, hol akartak volvokat osztogatni?
@guma: "érted a miniszter úr jelentkezik még mai napon...
ilyen nincs!"

Jóvanna! Nem volt ott a titkárnő, és a takarítónénivel kellett megíratni a válaszlevelet, ő meg véletlenül rosszul írta. Azt akarta szegény írni, hogy tarsoly alelvtárs keresse fel a minisztert.
@miva?:

Távol áll tőlem a gazdaság,nem tudok hozzászólni, ezért soha nem mondtam véleményt. Mókás lett volna ilyen szöveg az én számból:))

A környezetemben lévő közgazdák közül volt aki nagyra tartotta, volt aki igen gyengének (butának). Mindkettő megindokolta. Tagadhatatlanul érdekes volt:)
@miva?:
"Megszüljük a modern, konzervatív liberalizmust."
Miért lennénk kivételek?
Úgy keverednek itt az eszmerendszerek, a jobb és baloldali oldalak, hogy a káoszban már fel sem tűnnénk.
Ami az állami kártalanítás elvető véleményemnek egy másik alapja az, hogy állami szinten csökkenteni kívánják az újraelosztás 52-54%-át 48%ra. Ez a szociális szférát érintené leginkább.
Elég visszatetsző helyzet lenne, ha a nyomorúságot tovább büntetnénk, és a fenti célokra erőn felüli ráfordításokat vállalnánk.
@jöttem: HI Prágám:)14-15-kor Priv ment!
feleim, engem mégiscsak büszkeséggel tölt el a tudat, hogy bizonyíthatóan a magyar kormány használta a történelem során először az időgépet - hála Demján Sándornak!!!

Lenne mire büszkének lennünk, és ne vitassuk el ezt a tagadhatatlan eredményt az Orbán kormánytól!

Új fejezet nyílik meg ezzel a történelem mezején, és mi, kis Magyar Nemzet, büszkén felvetett fejjel nézhetünk a jövő szemébe, hiszen egy LHÍC költségvetésének töredékéből makroszkópikus testeket szállító időgép működésére utaló bizonyítékokkal árasztjuk el a nemzetközi közvéleményt!
@Mariann19: ami balos, ugye :D

Én ezt úgy oldanám meg, hogy az szja pl 2%-a lenne személyesen irányítható az ovistárs szülei felé. Hogy személyesen vállaljunk terhet, felelősséget a szűkebb lakókörnyezetben, mert a lokális kapcsolatok az igazán fontosak. Úgy segítsünk valakinek, hogy attól neki valóban jobb legyen, ne pedig angol nyelvű napilapokkal lepjük meg pl a tanyasági hetvenévest, mert valaki abból tud lopni.
@guma:

Azon a levélen nagyszerűen le lehet követni, hogy működik a kormányzati ügyiratkezelési rendszer.

Ennek az ad diszkrét bájt, hogy a közfeladatot ellátó szerveknél alkalmazható iratkezelési szoftverekkel szemben támasztott követelményekről szóló 27/2014.(IV.18.) KIM rendeletben* foglaltakat mennyire érzik kötelezőnek magukra nézve, ahol is 18 oldalon keresztül öklendezik a kötelező metadatokat, miközben a saját szarpapírjaikra még egy jól strukturált informatív iktatószámot is képtelenek képezni.

*az ezt megelőző 24/2006. (IV.29.) BM-IHM-NKÖM együttes rendelet sem volt piskóta a 335/2005.(XII.29.) Kormány rendelettel egyetemben, de a mutatott levélen jól látszik hogy egy bűnszövetkezet a teljes magyar kormányzat és törvényhozás.

Ezért nevezte O.G. Viktor fecninek a Goodfriend-feljegyzést is, mert képtelen megkülönböztetni a sommás iratokat a bűnözők 'bőrpapír'-jaitól.
@miva?: csak ne legyél büszke, mert a krományunk időgépnek nézte a robotmixert.
"Kedvenc kormányod nyakig sáros az évszázad brókerbotrányában és te Bajnai libáira vagy ráizgulva? Nem érzed magad végtelenül szánalmasnak?

Senkit nem érdekelnek a lejárt szavatosságú sztorik a múltból. A jövőm érdekel és a Fidesz azt lopja el.

A totális Fidesz-uralom ötödik évében nincsen több visszamutogatás. Orbán a hibás."
nyugatifeny.blog.hu/2015/03/31/kifulladt_a_visszamutogatas_orban_a_hibas
@parti_giano:

Ma nagyon veszélyes vagy.

[a jeges smirglis dzsinn ivást megjegyeztem:)]
@parti_giano:

Az oxigént is sajnálom tőlük:))
@jaegtoer: mert a borókabogyó jótékony hatással van az emlékezetre?
@Mariann19:

A társadalmi igazságosságot és a csalást és a befektetési kockázatot nem célszerű a bajba jutott embertársak megsegítésével egy tető alá hozni.

Nézzük mondatonként:

"A kártalanítás állami szerepvállalásában a társadalmi igazságosságot kell keresni."

1. Itt konkrétan bűncselekmény történt, amelyben ahivatali hatalommal való visszaélés megadja az alapot ahhoz, hogy a hatalmukkal visszaélők a magánvagyonukkal álljanak helyt az okozott kárért.
Mindjárt a közös kassza?! Hogyisne!

"Amennyiben a Quaestor rendeltetésszerűen működik, a jelenlegi károsultak a hozamaikat tekintve átlagon felüli jövedelemhez jutnak, hiszen ezért lettek az ügyfelei a cégnek.
Ebből a társadalom nem részesül, nő a magánvagyon.
Amikor a kockázat negatív irányt vet, annak az ódiumát viseljék - szumma - az állampolgárok."

2. Közvetve az állampolgárok is élvezik a hasznait, hiszen a beruházások munkahelyeket jelentenek, a megnövekedett jövedelmeknek köszönhetően növekszik a fogyasztás, így mindenki jól jár, még a befektetési kockázatot vállalni nem tudó munkavállaló is, nyugdíjas is.

A beruházások elmaradásának következményeit nem ecsetelem, azt most tapasztalhatjuk élő egyenes adásban.

"Az állampolgároknak pontosan elég a társadalmi szolidaritás érdekében tett áldozatvállalása, melynek alapja azért mégiscsak az önhibájukon kívül bajbajutott embertársak megsegítése.
Tehát itt szemben áll két helyzet:
privát döntésből származó élethelyzet, és az önhiba miatti rászorultság.
Számomra ez az egyenlet."

3.Tessék újra rendezni az egyenletet a fenti komponensek figyelembe vételével és máris a valós számok tartományában lesz az egyenlet megoldása.
A privát döntés és az önhiba miatti rászorultság párba állítása: alma körte.

"Lehet megkövezni."

A megkövezés elmarad, a kő kell a stadionokhoz, az utakhoz. De ez mind nem igaz. Tulajdonképpen a Questor az utolsó kavicsig el van lopva.
A nem realizált 'jövőbeni ingatlanérték' mit mond számodra?:)
@miva?:
Van abban ráció, amit mondasz.
Arról van szó, hogy az embereknek legyen adójuk egy részénél rendelkezési joguk.
Az emberek a környezetükben helyzetismerettel rendelkeznek, ismerik a körülményeket, ezáltal pontosan meghatározható a legoptimálisabb cél,
Még az adómorálra is hatása lehet.
Azért az hosszú távon komoly mentális deficitet okoz ( kedvelem azt a blogot!) a miniszterelnök úrnak, hogy lépten-nyomon seggbe rúgják a szerencsétlen páráját, pedig aztán nem ezt érdemli.
Ennél ő sokkal többet!

Megint utazik, legalább ebben megkapja azt, amit egy ilyen polihisztor álomférfi megérdemel:
nol.hu/belfold/hatalmas-kulongleppel-utazik-orban-viktor-1525325
Hol a csányielvtárs Falconjával röpköd, hol a cseh Travel Service-től bérel Airbus A 320-ast, de már az is "kicsi", szóval már a 767-es kell... és abból is mingyá' a hosszabb 300-as változat. Hogy mennyibe kerül ez NEKÜNK?? Mit számít!? Gazdagok vagyunk mint Dareiosz, főként ha Mr. Tsekonits agylövéseit kell finanszírozni.

Megint ki lett dobva teljesen fölöslegesen egy vagon pénz.
Mert ebből az utazásból is kábé akkora üzleti "siker" lesz, mint Indiával, Szaúd-Arábiával, vagy Azerbajdzsánnal, ahol az elnök Alijevet azóta sem tudják kikezelni a röhögőgörcsből amit akkor kapott, amikor kérte a poloska a lóvét a baltás gyilkosért. ...
Azóta már fucsálpetikét is odaküldte, hogy noszogassa már meg az elnököt a gyilkosért készpénzt-projekt ügyében, de az is csak üres kézzel, meg egy doboz ajándék hajzselével jött vissza.
Pech... nem veszi észre ez a marha, hogy keleten nem csípik ezt az ordenáré hazudozós magatartást? Pontosan tudják kivel állnak szemben, eszük ágában sincs nagy volumenű üzletet kötni evvel a seggfejjel. De legalább lehet szétkotkodácsolni a világban, hogy mekkora ász a törpe, mert ma itt tárgyal, holnap meg amott, csak sajna az az igazság, hogy máshol már szóba sem állnak vele, csak arrafelé ott a Nagy Kecskebaszó Csúcs országában.
@Orica Középföldi:

Én nem. Egymás bűzét kell szagolniuk.
@Knósszosz:

A nagyszerű déli nyitás jegyében már "mérgezett" paprika került a boltokba.

Keletről baltás gyilkosokat is exportálhatunk, azokra gondolva, akik túlélnék a paprikát:)
"De, nagyon is lesz neki következménye. De azt majd én eldöntöm, hogy ki viszi el a balhét. Majd keresünk valami analfabéta borsodi cigányt. Vagy nem. Mindenki időben ki lesz értesítve. Kérdés van? Ha nincs, akkor hallgassák meg a szocialista brókerbotrány-kantátát az MTVA Kifizetőhely csimpánzkórusának előadásában."
propeller.hu/itthon/3082519-lopunk-csalunk-akkor-mi-van-szoljal
@Knósszosz: magyar nép nagy fehér gyermeke menni művelődni kazahsztán.
@Knósszosz: Knósszim!én reggel mindig vidáman
ébredek mert tudom,hogy "BOT"kormányom van.:D
@jaegtoer:
1.pontodhoz.
Amennyiben olvastad a kommentemet, a károk megtérítésének szereplőiről volt szó, nem a vétkesek igazságügyi eljárásáról.
"Mindjárt a közös kassza?"
Nem ezt fogalmaztam meg én is? Egyetértünk.
2.pontodhoz.
Ebben a kérdésben viszont nem azonos az álláspontunk.
"A nem realizált jövőbeni ingatlanérték mit mond számodra?"
Azt, hogy a Quaestor vagyona az államnak szart sem ér.
Végezetül: Várom, hogy "repül a nehéz kő" tőled, felém.

Azt feltételezed, hogy a befektetők a hozamokat a gazdaságba forgatják, és felvirágzik a haza.
Volt erről hosszas vitánk az egykulcsosnál, itt a szituáció analóg.
Ebben az országban a hozamok, kamatok, az egykulcsos, embereknél hagyott SZJA éves 500 milliárdja nem kerül a gazdaságba, hanem magán improduktív eszközökben és pénzben marad meg.
Ismert dolog, hogy évente 240-250 milliárd megy külföldre, ez már cca 750 milliárd Ft.
A te teóriád szerint egy ekkora összeg 2.7%-kal tovább növelné a GDP-t.
@taga20: lesz az is, csak egy jófajta mezőgazdasági attasét kell kiküldeni.
"Magyarán: Orbán Viktor egy nappal hamarabb válaszolt Tarsoly Csaba levelére, mint ahogyan az megérkezett a kormányfőhöz.

Minden valamirevaló miniszterelnök ezután szó nélkül beadná a lemondását..."
www.sztarklikk.hu/kozelet/orbant-mar-ellepi-a-hazugsagtenger/171720/
Na, itt van a kutyuli elhantolva: "valamirevaló" és addig jár a korsó a kútra, amíg köcsög lesz belőle.
@parti_giano:

A ki-be-szólásaidnak van jótékony hatása az emlékezetre. Persze, ha borókabogyónak gondolod olykor magad, akkor...:)
@jaegtoer: egyre dörzsöltebb leszel, megpróbálod rám kenni.
@kekex:

A levél kézből kézbe ment. A barom megíratta a választ, elküldette... aztán iktatták csak a bejövő levelet, amikor rájöttek, hogy baj lesz. Azért a kraksz, a firka, az elmosódottság...
@parti_giano:

A konzervatív hájat...visszakenegetem...
@parti_giano:

"_csak egy jófajta mezőgazdasági attasét kell kiküldeni. _"

Mészáros Lőrincné pont jó lesz.
@Knósszosz: Erről hallottál már? Megint felbaszták az agyam. :(

jets.hu/news?id=526
@jaegtoer:
Maga szerint, akkor mivel lehet meghinteni a tűzről félrehúzott vaslábosban fonnyasztott vereshagymát, mielőtt a lecsós alapnak szánt paradicsomot&paprikát belevágja az ember?

Van még valódi paprika, vagy érjük be téglaporral? Nem vagyok optipista, lesz ennél rosszabb is. Tarlós például már a spájzban van, persze ő nem lenne a legrohadtabb ellenség, de erre rácáfol sokszor.
Kár, róla azt hittem, hogy nem übergané.-majd meglátjuk.
@parti_giano:
Azt te tudod, hogy ennek mi a vége.
De azt még nem, hogy hogyan magyarázzák meg.
Na, az lesz az érdekes!

Ínyenc vagy?
Akkor figyeld az eseményeket!:)))
Így nyúlták le a pénzt a Buda-Cashnél

Most megmutatjuk, hogyan nyúlták le a pénzt a Buda-Cash pécsi fiókjában. Egy volt alkalmazott tálalt ki, aki szerint már 2004-ben kiderültek csalások, de azt mondja: a cégen belül elsikálták az ügyet. Hátborzongató történet arról, mire képes néhány ember egy brókercéggel, egy bankkal és mit sem sejtő ügyfelekkel. Sikkasztás, hűtlen kezelés, semmi feljelentés akkor, teljes csőd most.

fn.hir24.hu/gazdasag/2015/03/30/igy-nyultak-le-a-penzt-a-buda-cashnel/
@Knósszosz:

Házi, jóféle míniumossal:)
@ornagy50:
Én egy rohadt irigy vagyok, de a te esetedben csak élvezni tudom azt, amit a repülés gyönyöréről tolsz.

Mindegy mi az, csak köze legyen hozzá!:))
Jó éjt Efendi, vigyázz a felcsúti Wadik környékén, ott támadnak a narancssárga köcsögök, vedd ezt komolyan!!

Jó éjt! - és vigyázz!
@parti_giano:

Addig alszom egyet.

Jó éjszakát:)
Mindenkinek. [kivéve a gyevi bírót]
@kekex:

Amikor Gyurcsány az Európai Parlamentben vagy hol felvetette, hogy hozzanak létre egy alapot a gazdasági válság miatt bajbajutott országok megsegitésére, akkor mindenki fintorgott, fújt és köpött. Aztán amikor meg Írország meg a PIGS miatt seggreült Európa, senki nem mondta, hogy a kurva életbe, mégiscsak létre kellett volna hozni. Pedig sokkal jobban járt volna Európa. (A spekulatív tőke pl sokkal kevesebb kárt tudott volna okozni azoknak az országoknak, ha van mögöttük egy biztonsági háló, ld. Magyarország és az IMF hitel. )
@jaegtoer:
Az alaménom népszerű, meg nem is tudják róla sokan, hogy ártó (szíj)...
De ezt majd megtudják az emberek amikor itt lesz az ideje, viszont még előtte az ETO stadionjának elidegenítésére vonatkozó tiltásokat kell lájkolniuk.

Bölcs döntés!

Mert az ne legyen már, hogy csak úgy számla nélkül átjátsszák a Cselszinek a győri stadiumot!! Ráadásul úgy, hogy azok nem is tudnak róla, hogy kell nekik.

Majd lesz itt (t)rend, ha visszajön keletről a kedves vezető, csak győzzünk csodálkozni.

Jó éjt!:)
@látjátok feleim szümtükkel: Úgy látom hogy a Viktor nagyon besz@rt valamitől hálisten.
"- A miniszter úr jelentkezik önnél " Volt még valami fontos elintéznivaló,de mi volt az?
@kekex:
.
Beérem azzal, hogy haza sem jön.
@dr. jenőke (jenőke):
Az a másik komcsi pocakos faszkalap is arrafelé vhol töltötte nyugger éveit. Piktorka is ott maradhatna.
Orgován nem ügyvezető, mert törvényi tilalom ellenére jegyeztették be, ez maga is egy bűncselekmény, mivel eltitkolták a valós tényt a cégbíróság elől.:D

www.origo.hu/gazdasag/20150401-ibolya-tibor-orgovan-belanak-nincs-jelentosege-a-vagyonkimentes-szempontjabol-a-quaestor-ugyben.html
Mindig ez a szőrszálhasogatás!

A miniszterelnök már tudta 9-én, hogy 10-én a Tarsolytól levél fog érkezni, ezért írta neki még ezen a napon, hogy majd egy miniszter megkeresi a levél ügyében. Mit nem lehet ezen nem érteni?

Bevallják, mint nép az adót .:D

444.hu/2015/03/31/ezt-valaszolta-orban-viktor-tarsoly-csabanak/
Persze, ez a gyerök is a saját lábán áll(va tapossa a másét). Merjen csak itten ugrálni egy vezető, majd leamortizálják az állását nekie is.:D

www.168ora.hu/itthon/matolcsy-fiat-sem-hagyjak-ut-szelen-134834.html
@jaegtoer: szép napot!:)

"Azon a levélen nagyszerűen le lehet követni, hogy működik a kormányzati ügyiratkezelési rendszer."

ez még viccnek is durva egy lehetséges bűnügy kapcsán+ mert az a videó 29-ém készült, iktatószám nélkül, de már 27-én is berobogott vele ez vízfolyás szerűen hazudozó egyén...

tegnap meg 30.-a volt... a válasz 9-ém keletkezett a 10,-én iktatott levére. akkor most:

offforever.blog.hu/2015/04/01/hamisit_a_kormany_avagy_a_kormany_kozeliek_dolgoznak
index.hu/gazdasag/2015/04/01/mnkh_kukum_quaestor_skulteti_matolcsy/

:))

Igy megy nálunk :))

Gyurcsányt évekig vizsgálták Sukoró telek-ügyben, adott-e utasítást és mire, volt az érték kb másfél MD. Itt meg egy ismeretlen általi telefonra ugrott 3,5 MD.
remélem ma már szebb napunk lesz... ittmár süt a nap, de hűvös van.

viszont április 1 lett. ezért Sárosi Katit kaptok:

www.youtube.com/watch?v=fNCyybH7q6s

de van itt pár fantasztikus frizura, amit bárki hordhatna az alpakkák helyett:

offforever.blog.hu/2015/04/01/az_irigylesre_melto_alpaka_frizurak_-d

ez a tréfa meg mindent visz:

illuzio.cafeblog.hu/2015/03/26/a-legjobb-aprilisi-trefa-hajlektalan-szallobol-5-csillagos-etterem-video/

vagy kergetőzz a rendőrökkel:

www.youtube.com/watch?v=oLy-OE9otWM
@guma:
9-én úgy jött a levél, hogy addigra már hazament a stemplizős kisasszonka, jajmá'!
Kekexnek: ( nem találtam a linket a hsz-edhez) lényegében igazad van, értékpapír( nyilvántartási) számlának hívják, de arról lehet havonta kivonatot hamisítani, amit a hírek alapján nagy valószínűséggel meg is tettek. Ez tehát a csalás-hamisítás egyik része, ami nem jelenti azt, hogy erről nem tudott, legfeljebb, hogy lepapírozták.
A helyzet súlyosságával kapcsolatban pedig engem már a múlt héten korrigáltak: ne gondolkozzak úgy, mintha már bíróság előtt lenne az ügy. Mert még, ha jól tudom, vádemelés sincs. Sajnos.
Ebből
index.hu/gazdasag/2015/04/01/mnkh_kukum_quaestor_skulteti_matolcsy/

ezek a részletek az igazán érdekesek:

"Az MNKH jelentős összeget kezeltetett a csődbe ment Quaestor brókercéggel, amely március 9-én délután utalta vissza az MNKH általa államkötvényekben kezelt 3,8 milliárd forintját - írta a hírportál"

"Úgy tudjuk, az MNKH vezetőinek március 5-én Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár jelezte, hogy ki kell venni a cég tőkéjét a Quaestortól, és másutt kell új értékpapírszámlát nyitni. Az MNKH ezután árajánlatot kért több pénzintézettől és az Államkincstártól is. Viszont nem maradt sok idő összevetni ezeket, ugyanis március 9-én hétfőn délután a Quaestor Hrurira - hamis - öncsődjéről szóló közleménye előtt pár órával az MNKH folyószámláján megjelent 3,8 milliárd forint.
Forrásunk úgy tudja, az MNKH felsővezetői megdöbbentek a dolgon, ugyanis a pénz kivonására, a vegyes (rövidebb-hosszabb) futamidejű állampapírportfólió eladására csak a cég vezére, Kerekes György adhatott volna utasítást. Ráadásul csak írásban, a tulajdonosi közgyűlés hozzájárulása mellett. Úgy tudjuk, ilyesmi egyáltalán nem történt, forrásunk szerint feltehetően a külügyből szóban, telefonon adhatták ki az utasítást a Quaestornak a pénz kiutalására."

Szóval lesz mit elemezni a nyomozóknak, meg az ügyészeknek.

No meg nekünk, polgároknak. Mert ugyé mi vagyunk az állam, miénk a hatalom, a dicsőség meg másé.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

értem!

azért nem volt a 10.-én "beérkező" levélen még 29-én sem iktatószám?
bolondoznak ezek a fiúk nem kicsit!

remélem a bíróság legalább elnéző lesz ezt a viccet látva.
@kekex: "Amikor 2/3-os árfolyamon előtörleszthettek valakik,
nem szóltam, mert nem voltam valaki (vagy de)" Én sem attól lettem valaki, hogy végtörleszthettem. Azé' gondolom ez nem jellemhiba, hogy éltem a lehetőséggel ( vagy de?)
@jaegtoer: Ha csak az adónkból ( közvetve) kártalanítanak, és az önkéntesünkhöz nem nyúlnak,akkor is megkeresel valakit?
@Orica Középföldi: "Nekem pozitív visszajelzéseim vannak a megszólalásairól. Azt nem tudom megítélni, hogy milyen pü.min. volt." Szabolcsi. Ha ez jelent bármit is a szó elsődleges jelentése mellett.
@pianolight:
Á, nem! Nem követtél el hibát, hogy nézted a saját érdekeidet. A Duna parti cipőket sem hagyták ott, nehogy már kárba vesszenek. Jellegzetesen magyar vagy!
Mondjuk, az előtörlesztés 2/3-os árfolyamon az én szememben nem különb, mint részt venni egy pénzszállító autó gépfegyveres kirablásában bűnrészesként (pszichikai bűnsegédként)
De nekem ilyen kifacsarodott ízlésem van. Semmi személyes: mindenkiről így tartom, aki részt vett benne. Hisz "ott volt a cipő" csak le kellett érte hajolni.
@jaegtoer:
22.12 A hülyék még a kézenfekvő magyarázattal is képtelenek előjönni, miszerint a levél este jött, magánlevélként, és csak másnapra jöttek rá, hogy hivatalos levélként kell kezelni, amikor Orbán Vargára szignálta.
Ami önmagában is igazolja, hogy nem így történt. Ugyanis mindig az igazság igényli a legkevesebb energiát. A hazugsághoz memória és intelligencia szükséges.
@Mariann19: "Számomra ez az egyenlet". Az egyenlet világos. A megoldás (álláspontod) nem annyira. Ha kirabolnak, és nincs biztosításom, akkor az államnak helyt kell állni, avagy nem?
@pianolight:

" Szabolcsi. Ha ez jelent bármit is a szó elsődleges jelentése mellett."

Ez nagyon lekezelő, nagyon előítéletes, következésképpen nem igazán szimpatikus mondat.
Ezen túl nem derül ki, hogy mit is akartál mondani.
@kekex: Értem, te vagy itt az erkölcsi tótumfaktum. Hátrébb az agarakkal fiatal barátom!. Szerinted az nem igazi magyar, aki hülye, és nem él a lehetőségekkel. Akkor te nem az új rezsi számlát, hanem a régit fizeted be, mert morális érzéked nem engedi? Ha akció van az üzletben, te ragaszkodsz a régi árhoz, mert esetleg a leárazás valaki más érdekeit sérti? Új angyal született. Gratulálok.
@DarthVader:
22.38 És az egész 150 mrd euróba került csak volna. Nem, nyilvánosan nem mea culpáztak, de azért megjegyezték. Ahogy azt is, amikor + 1 mrd eurót kiharcolt az utolsó napon az Uniós forrásokból,
kurucosan és kőkeményen képviselve az ORSZÁG érdekeit, nem akármilyen nyomás alatt. Aztán érdekelne, hogy abból mennyit sikerül a fiúkáknak lehívni!
Azért nem volt TEJESEN hülye az a majd 1 millió, aki Gyurcsány miatt még mindig az mszp-re szavazott. Én pl mérlegeltem a pozitív és negatív jellemzőket: és nálam IS pozitív volt az egyenleg.
@Orica Középföldi: Annyit akartam mondani, amit odaírtam. Az előítélet azt jellemzi, akiben kialakul. Többet nem írhatok erről.
@pianolight:
Mondtam, hogy semmi személyes. Én pl még akkor előtörlesztettem, amikor tokkal-vonóval, kamatokkal együtt is kevesebbet fizettem vissza, mint az a tőke, amennyit felvettem. Tudod, mert akkor éppen NEM fidesznyik kormány volt, és erős sőt egyre erősebb volt a forint.
A röhej az, hogy MINDEN postán még mindig kint van a Gyurcsány kormány mellett szóló propaganda. Mely arra intett, hogy 1000 euró felett ellenőrzik az adatokat. És tudod mennyi szerepel a minta csekken? 246 eFt. De ezek még ahhoz is hülyék, hogy lecseréljék 300 eFt felettire!
@kekex:
és köszi, de nem kell elmagyaráznod, hogy az erősödő forintot a lakosság és az ország deviza eladósodása táplálta. De valahogy mégsem érzem annyira bűnrészesnek magam, mert ebben MINDENKI részesülhetett, míg a 2/3-os előtörlesztésből csak a hajakik, akik megengedhették maguknak.
@kekex: Mondtak már kommunistának, fityiszesnek, cipőbeköpködőnek még nem, tied az elsőség. Még ez után a pofátlan sértés után sem köpnélek le téged sem, mert nem a stílusom.
Az irigység egészen különleges álruhákban jelenik meg, de a sárgasága mindig felismerhető.
@pianolight:

Tévedés. Akkor most elemzem azt, amit leírtál.

"Szabolcsi."
Ezzel almát jelölünk, embert soha. Nincsenek jól megkülönböztető személyiségjegyei egy szabolcsi és bármely más tájegység embereinek. Ez negatív sztereotípia, ami más tudományág ismeretének hiátusát jelzi.Az általánosítás hibás kiterjesztése.

"Ha ez jelent bármit is a szó elsődleges jelentése mellett."
Ha szükségesnek érezted ezt leírni, ami magyarázkodás és védekezés egyben, akkor számodra van.
Egyébként nincs másodlagos jelentése. A jelentése szűk, behatárol egy földrajzi helyet. Nem többet.
@pianolight: Azért jegyezted meg, hogy "Szabolcsi" mert te is az vagy?
@Orica Középföldi: Kedves tanítónéni! Nekem nem szokásom, mások id ego-ját elemezni, bár veled kísértésbe estem. Az a baj, hogy nálad a saját értelmezésed minden más értelmezést felülír. Sőt, alpáribbá akarja azt is tenni, aki különös értelmet nem tulajdonított az általad érzetteknek.
A szatmári, akkor csak szilva lehet, a kecskeméti meg csak barack?
Ja, és már buta is vagyok, mert hiátusom van az általad magas szinten művelt tudományokban. Tényként.
Először "bebizonyítod", hogy "Ez negatív sztereotípia", majd közlöd: "Egyébként nincs másodlagos jelentése. A jelentése szűk, behatárol egy földrajzi helyet. Nem többet. "
Mi van, ha én is szabolcsi vagyok? Mi van, ha kicsivel többet tudok az érintettről, mint te?
@KÁTÉó53éúétr6: Válaszoltam itt fentebb. Ha büszke lennék valamire, nem az lenne, hogy hol, vagy hol nem születtem.
@kekex: Értem, te megengedhetted magadnak, hogy a felvételinél kedvezőbb árfolyamon előtörlessz. Ez OK. Ha valakinek akkor nem volt erre lehetősége, az már nem kóser. Ha öt év alatt fizethettem ki ugyanannyit, mint 10 év alatt kellett volna, akkor szerinted tipikus magyar haszonleső vagyok. Lelked rajta.
@kekex: Ha már így lelepleztél, bevallom, hogy engem személyesen, a TEK-kel küldött levélben jelölt ki Orbán Viktor a végtörlesztésre.
@pianolight: Akkor mások esetében miért bír az jelentőséggel számodra, hogy szabolcsi-e vagy sem?
@KÁTÉó53éúétr6: Ha itt mindenki csak olyat írna, aminek komoly jelentősége van, igencsak kevés lenne a hsz. Volt egy kérdés. Én egy szóban válaszoltam. Ha azt írom valakiről, hogy pesti, az most pejoratív, vagy dicsérő jelző?
@pianolight: én nem akadtam ki rajta, de meg kell állapítanom, hogy elbactad, ha nem magyarázod most már meg. ha felénk azt mondod, pesti, akkor nem dícséretnek szánod.
@pianolight:

Ezzel a tereléssel, mellébeszéléssel nem tudok mit kezdeni, javaslom fejezzük be.
Én ismerem, már amennyire évek alatt, kizárólag közéleti tevékenység közben egy ember megismerhető. Nem Szabolcsból, Pestről.Ettől még nem tudom, hogy milyen - szakmailag - miniszterként, milyen tulajdonosként Szabolcsban, milyen főnökként, milyen magánemberként.
Szűk együttműködési sávunkban kifogástalan volt, amiből persze messzemenő következtetéseket óriási hiba volna levonni.

Az egyik legműveltebb magyar-latin-görög szakos tanárt onnét ismerem, a nyomor mélyét onnét ismerem, és sok minden mást, noha soha nem jártam ott.
Viszont továbbra se tudom, mit jelent az, hogy valaki szabolcsi:) Költői volt, nem kérek választ.
@kekex: "Szánalmas, akit a tények értelmezésében az agymosás befolyásolt!"

A kiszolgáltatottakat mióta nevezik szánalmasnak?? A te szótáradban lehet ...
2006-ban az RTL is olyan helyszíni közvetítéseket mutogatott, ahol a tüntetőknek vécépapírt árultak, és Gyurcsány pinokkió-orral volt rárajzolva! A csapból is az öszödi beszéd folyt!

Hasonlítsd már össze, hogy most hány háztartásnak van internet-hozzáférése, és hánynak volt akkor? Normálisabb papír alapú újságra nem tud előfizetni a választók nagy része, max. a könyvtárban tudod elolvasni.
DE még ott is tudni kell válogatni. Minap a kezembe akadt egy többek közt Salamon Béla törikönyv-író által jegyzett kötet a magyarországi tüntetésekről '90 óta. Persze, hogy a 2006-osról írnak a legtöbbet, azt hogy a tüntetők kérték "a választási csalások leleplezését, és Gyurcsány lemondását az öszödi beszéd miatt".
Úgy is mondhatnám, nem igazán bontják ki a szerzők az igazság minden szeletét ...
@DarthVader: Persze, hogy követett el hibákat a Fletó.

De valahol példátlan, hogy a magyar közvélemény mennyire védtelen volt ez ellen a Gyurcsány, a patás ördög!-lejárató kampány ellen. Még ma is sokan, értelmesebb emberek is úgy gondolnak Gyurcsányra, mint "gyakorló elmebetegre".

Egyébként az Orbán, a patás ördög-kampány szerintem ugyanolyan visszataszító. Nem azért, minta Orbán ne lenne rútan vigyorgó, sunyi kis villás-farkas bajkeverő. Hanem mert az igazi politika, és az ország dolgai elsikkadnak közben.
Hiába, ezek a böjti szelek van akinél hascsikarást okoznak. No de majd el áll a szél előbb-utóbb.
@Orica Középföldi: Vettem, nincs vitám, igaz nem is én kezdtem a minősítést.
@parti_giano: Mindenkinek mást jelent az, hogy pesti szabolcsi, somogyi, ... sőt, valakinek az is sértés, hogy "vidéki". Ennek alapján ezeket a szavakat hogyan kéne használni, hogy mindenki megelégedjen? Vagy azt lehet írni, hogy pesti tahó?
Ha valaki nem akar túl korrekt lenni, nem veszi magára ami nem inge, és nem is kezd kioktatásba, mert ismert valaki értékeset, akit védeni szeretne. Tegye meg, de úgy is meg lehet tenni, hogy közben mást nem minősítünk. Többet nem ér az egész, hacsaknem divattá válik, hogy földrajzi helyre vonatkozó szavakat nem szabad használni.
@pianolight:
"Ha kirabolnak és nincs biztosításom, akkor az államnak kell helytállani, avagy nem?"
Mintha úgy emlegetnéd az államot, mint egy arctalan képződményt, miközben az állam mi vagyunk, állampolgárok, megszemélyesítve.
Nem nagyon vettem volna észre kis hazánkban, hogy a meg nem térült, rablásból származó kárt az állam megtérítené.
Vagy behajtható, vagy veszteség.
A példád ezért hibás.
Amikor az állampolgárokra szétterítjük a rászorulók megsegítésére szánt terheket, annak
rendszerint humánus oka van.Szolidaritásnak is nevezzük.
Ezen kívül a bajbajutottak támogatásának a másik alapelve, hogy önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe.
A brókerbotrány kárvallottjaira ez a meghatározás nem illik bele.
Megkérdezem. Kinek nyújtanál inkább támogatást?
A Quaestor kötvényeseinek, vagy a munkanélküliség miatt nyomorúságban élőknek?
@Mariann19: Az én kérdésem költőinek volt szánva, megerősítendő, hogy jól értettem amit ott írtál. Számomra a te kérdésed is költői, nyilvánvaló, hogy az elesetteknek, önhibájukon kívül nyomorúságba csúszottaknak segítenék. Felháborító, hogy az adónkból ma már szinte semmit nem fordítanak erre. Akkor tehát, énmagam nem vagyok ez az állam, és nem is tekinthetem magaménak ezt az államot, millió egyéb okból sem. Remélem, így világossá tettem, ha nem volt érthető, amit eredetileg ki akartam fejezni.
@pianolight:
A kérdésem nem volt költői, hanem a zord valóság
miatt tűnhet patetikusnak. Ilyen válaszutak állnak előttünk, amikor a segítségünk alanyainak meghatározásáról döntünk elviekben.
Ami még az ellenérzésre rátesz egy lapáttal, az az, hogy a kormány a jóságos atyuska szerepében tetszelegve áll ki a kármentés ügyében, miközben a terhek viselése az ügyletben nem résztvevő állampolgárokra hárul.
@Mariann19: mindent a látszatért, ez jövőbeni szavazatszerzésre irányul a korm. részéről. Ugyanakkor, ha polgári perben kiderülne ( EU-perben ki is derülhet), hogy a Q. visszaéléseit közigazgatási hatáskörben elkövetett hanyag ellenőrzés, vagy az ellenőrzés elmulasztása tette lehetővé, akkor is a korm.-nak, közvetve nekünk kívülállóknak kellene fizetni a kártérítést. Csakhogy az sokkal snasszabbul mutatna, ha még pert is vesztene a kormány. Na, ha megkérdezésünk nélkül( ahogy szokta) atyuskáskodni akar, kicsit elébe megy a dolognak.
@pianolight:
"Közvetve nekünk, kívülállóknak kellene fizetni a kártérítést."
Igen, a közigazgatásban elkövetett hanyag tevékenység miatt is.
Előre látóan belefoglalták az Alaptörvénybe is.
@Mariann19: KÖsz a választ, további szép koraestét.
süti beállítások módosítása