Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.12.21. 08:46 Fabius

Simicska nyerte a Testvérháborút?

Címkék: orbán fidesz simicska

Mikor Don Luí eljátszott a veszprémi indulás gondolatával és tikkelő frászba hajszolta a kormányapparátust, akkor az esélyeket és lehetőségeket sorba véve mondtam

Nem lennék meglepve, ha tegnap/holnap valami úton-módon Lajos kapna egy üzit őfelségétől, hogy inkább pettingelnék, mint harcolnék veled, édes jó Lajosom.

Na, most az van, hogy elkezdtek jönni az "üzik". Simicska cége 500 milliót kap a Lázárhivataltól. Lala újabb 1500 hektárt kapott mindenféle lacafaca nélkül. Orbánék zuhannak, ezzel párhuzamosan Lajosnak meg hogy, hogynem ismét emelkedik az ázsiója. Vagyis könnyen lehet, hogy Orbánt idézve "az élet majd megoldotta" ezt a barátságot. 

Hmmm.

Az Orbán tévedhetetlenségébe vetett hit elbukott a netadós tüntetéssel. 

A világpolitikai látnoság illúzió elveszett a kitiltási botránnyal és a rondán benézett Déli Áramlattal. 

Most meg az is kiderül, Magyarország királya valójában Simicska Lajos. 

simicska1.jpg

 

287 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr867001263

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jézus csak egy zsidó mítoszalak 2014.12.22. 09:14:25

Jézus csak egy ókori zsidó mítoszalak. Nem született és nem halt meg a valóságban. Butaság és ostobaság lenne ünnepelni! 

Trackback: Cionista szórólap gúnyolódik Jézus születésén 2014.12.21. 17:29:52

A muszlimok elvágnák a torkát annak, aki vallásalapító prófétájuk, és annak édesanyja kárára eresztene meg egy hasonló poént. A zsidók meg két hétig hörögnének kártérítésért, ha velük szórakozna hasonló stílusban egy magyar valamelyik vallási ünnepük e...

Trackback: Tudtad, hogy Goodfriend egy frissen kirobbantott polgárháborúból érkezett Budapestre? 2014.12.21. 17:26:53

Más országból már rég kizavarták volna ezt az idegen belügyekbe avatkozó felforgató ügynököt, aki korábbi állomáshelyén, Szíriában is részt vehetett a százezrek halálát követelő "Arab tavasz" nevű vérengzés kiprovokálásában. Mi is megtehetnénk, amit a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valami dani klein már jó pár éve megénekele, hogy asszongya "girls don't cry for louie".
azért én nem lennék annyira biztos abban, hogy sálálá, simicska legyakta orbánt.
orbán nem arról nevezetes, hogy beletörődik a vereségbe. simicska helyében én gyorsan telepítenék még néhány aknát a házam köré...
Le mégsem ..ophatta, inkább máshogyan elégítette ki Luit.
Jóllakatja, így barátibb lesz a Simicska birodalom kommunikációja egyből.
Persze Lui se hülye, nagyon jól tudja, hogy most kell nagyon vigyáznia, mert azért emögött egyesek komoly fogcsikorgatással vannak, bár kifele mosolynak tűnhet, de az a hiénák mosolya...
@nandras01:
Na, erre te is azt gondolod... :D
Szörnyű ez!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: egy bizonyos kor után, mondják, hogy elgondolkoztat az a kérdés, szex vagy kaja. megerősíthetnéd saját tapsztalatodból.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
a fene sem ismeri a tényleges erőviszonyokat, de ismerve orbán pályafutását, egy dolog biztos: orbán szinte verhetetlen abban, ahogy fel tud állni a padlóról.
@parti_giano:
Én az első verziót preferálnám, vigyázni kell a súlyra, inkább több szex, kevesebb kex.
Essetunni... :(
@parti_giano:
Te kis hamis... csak szólok, hogy esélyed sincs nálam, még mindig csak a csajokat kedvelem. Most ezért le lehet konzizni, de ilyen maradi vagyok! :)
A szentfazekak mit is szólhatnak ehhez? Már Áder sem az igazi. Rá jár a rud a nagy harcosokra....
@GeoCracker:
A Tömjénes Zsótti! Na, az igen... Meg a kissé debil keridömi frakció! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Igen, a nagy sátánvadászok.
Rgyébként fura módon a jobbikos keresztállítással kapcsolatban nem bírták szolgálatba helyezni magukat. Csak köznépszivatásra izgulnak
@GeoCracker:
Minden szentnek maga felé hajlik a keze.
Pláne, ha nem is szent...
Kevés undorítóbb képződmény, csicskahad van a magyar politikai palettán, mint a Tömjénes és Harrach nevével fémjelzett megélhetésiek.
Az egész nem más, mint csepürágók vásári előadásaira emlékeztető népnemzeti szappanopera az egyszerű lelkek számára.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: No igen, csak ahogy a tegnap betett linken is emlegettem, a Jobbik nyilt blaszfémiát követ el a keresztállításokkal. Az egyháznak és a decibelkeresztényeknek vállt vállhoz vetve kéne tiltakozni. Ezek után a klérus, és a fidesz klerikális platformja is kussol
@Kijelölt Önkéntes: Ráhel ügye sem volt más már a házasságánál sem, mint orbanista szappanopera.
Ha egy argentin filmstudio fizetné le se sz...nám. De én is fizetem, és ilyen gagy vacakra egy fillért is sajnálok.
@GeoCracker: Korábban ezzel nem volt gond, csak mostanában lett "divat" ezt is kritizálni.:)

"Dr. Kiss Imre szeged-csanádi rk. püspöki helynök a Jobbik szegedi keresztállításán 2004-ben ezt mondta: „Advent, karácsony... és kereszt? Hogy jön ide a kereszt? Miért nem karácsonyfát és Betlehemet állítunk? Nem rontja le hangulatunkat egy keresztfa? Nem! A kereszt advent-karácsony legmélyebb értelmére mutat rá. Ha karácsony a szeretet ünnepe – hát a legnagyobb szeretet a kereszten mutatkozott meg. Aki karácsonykor megszületett, annyira szeretett bennünket, az embert, hogy életét adta értünk. Senkinek sincs nagyobb szeretete annál, mint aki életét adja másokért.”

A Jobbik adventi keresztállításán fogást keresők rendszeresen felteszik e kérdést: miért nem karácsonyfát és Betlehemet állítunk inkább? A kereszt azonban elsősorban nem a húsvét, hanem a kereszténység jelképe. Mi pedig pont arra kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy a karácsony nem a fenyő ünnepe, vagy az ajándékozásé, hanem a kereszténységé: Krisztus eljött, hogy meghaljon értünk. „Ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért” (1Jn 4,10). Megszületett a Megfeszített! – fogalmazhatjuk meg tömören azt, hogy Jézus megtestesülése és megváltó szenvedése nem választható szét egymástól; azért jött el közénk, hogy életét a kereszten szeretetből elveszítse."

Szóval ebben szerintem sincs semmi blaszfémia.:)
Egy kis érdekesség a parlament alól.

"A tékozló Kövér kiskirályságának egyik "alkotása" a parlamenti mélygarázs, melynek két legalsó szintjéről készítettem e képeket egy plenáris ülés alatt. Kihasználatlan a több milliárdos beruházás nagy része, mégsem adnak parkolóhelyet a hivatali alkalmazottaknak, egy évtizedek óta ott dolgozó gyorsíró is panaszkodott nekem erre, joggal, aki a parkolási maffia méregdrága díjait kénytelen megfizetni a Belvárosban. A Jobbik is hiába kért parkolóhelyet a frakció munkatársainak. Adóvonzatra hivatkozik a hivatal, amit béren kívüli juttatás esetén meg kéne fizetnie - az állam egyik zsebéből a másikba, ezért sem jogos a kifogásuk, meg hát akkor miért, kinek építettek ekkora komplexumot a cezaromániás Kövérék?"

www.facebook.com/jobbik.obuda/posts/391283617702811
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ha már csajok! Mi történt Imolával? Végleg kinyomtad, vagy önkéntes száműzetésben van? Amúgy Fabius megszüntette a színes szélesvásznú glóriádat? Piszok gyorsan történnek a dolgok itten..
@GeoCracker: ".. decibelkeresztények.." :-)) Nagyon pontos definíció. Terjeszthetem?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: félrement, ne udvarolj!
@Habakuk000: aham, elő-előbújik belőled a bükki cassanova emlékezete.
@Gábris szomszéd:
:
Csupán magyarázat és piár kérdés.
Másképp is értelmezhető.
A kereszt mutathatja azt is, hogy így jár az, aki segíteni akar másokon, elhozza az evangéliumot, a lelki szegényeknek adja a menyek országát.
Más példák is vannak:
- a gyerekek nem reggeliznek mert nem éhesek;
- az adósság nem növekedett, hanem egyszercsak felcsökkent;
- nem skarlátos vagy, hanem magyar (ja ez nem ide tartozik)
- spórolhatnak a magyarok a fizetős megyei út-díjjal......
@parti_giano: fiatalabb barátnővel fiatalabb maradsz

torrentezni is torrentezek, rá is csodálkozott Punkfrog:)
Na igen! az ő országuk és az én hazám /Hobó/ mi/én fizetem az ő országukat és ezért még a lehetőséget sem keresik a boldogulásomra....egyszer csa-csak megfulladnak egymás folytogatásától
@No pasaran!: Rétvári kapcsán már korábban is emlegettem ezt a kategóriát.
endresy.blogspot.hu/2014/11/retvarinak-nem-unnep-mindenszentek.html

Persze, hogy terjeszthető :-)
@Gábris szomszéd:
Az, hogy globálisan kinek mi baja az mindenki magánügye. Alkalmasint, amióta először megjelent a köztereken, azóta bajom van vele. A "szimpla" kereszttel is.
A mostanában gyakran látható, és nem egy esetben nagymagyarország sziluettel kibővített ultranacionalista sovén baromsággal meg végképpen.
Az, hogy otthopn a lakásod falára mit biggyesztesz az rohadtul nem érdekel, de a köztereken igen.
A soviniszta baromságok előtt otthon tőlem patkányt is áldozhatsz. Illetve nem, mert a patkányt sajnálnám.
A vallási jelképeknek meg a templomokban van a helyük. A köztereken csak akkor, ha valós értelme van, mint az útszéli baleset-feszületeknek. Ellenkező esetben vigye mindenki a hite jelképét oda, ahol imádkozik hozzá. Egy köztér nem ilyen hely. Elég szar, szégyenteljes politika ami ezzel hivalkodik.
A jobbik egy soviniszta neofasiszta politikai hulladék, ha erre fussa. Márpedig jóél látható hivalkodással erre fussa.
Uff! Vigye mindenki a pokolba a bíborba csomagolt politikát.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Le mégsem ..ophatta"

Na ja... még a végén Vlagyimir megsértődött volna...
@GeoCracker:

"decibelkeresztényeknek"

Bacchus... erre mondják, hogy "mától kezdve én mondtam" :D

Személy szerint javasolnám a Magyar szavak és kifejezések értelmező kéziszótárába történő felvételre, vagyis amolyan "hivatalosan is létező és elfogadott" szóvá tételre.
@Gábris szomszéd: haver, a sztárvorsz patentabb mese!:)
ne etessél, má evvel a szarral! legalább karácsonykor ne!:))))
@GeoCracker:

másik megközelitésben: állitsanak keresztet, fene bánja, csak akkor ne pampogjanak, ha valaki meg felállitja a hanuka-gyertyát. (Ezévben ráadásul, ha a Wiki-nek hinni lehet, a hanuka utolsó napja dec. 24. )

Egyébként a dec 24. egyértelműen a téli napforduló ünnepe, a meghaló-feltámadó természeté, igy jön a képbe a meghaló-feltámadó isten. Van belőlük nem egy.

Én viszont sokkal nagyobb elánnal ünneplem Luca napját, mert nem érdekel, mikor kezdődik a napok hosszabbodása, engem sokkal jobban izgat, hogy mikor kezdődik a napnyugta kitolódása. A reggel nem érdekel :) Luca napja az igazi fény-ünnep.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
A mutyivezér a februári veszprémi választásig tömi Donluit, azután visszaáll a háborús helyzet kettőjük között. De jön még újabb időközi választás és kezdődik elölről a kötélhúzás.
@DarthVader:
Az egész ország karásonyi lázban ég /kivéve sajnos a mélyszegénységben élőket/, de közben a valóban vallásosok aránya /keresztények, zsidók, mohamedánok, krishnahívők, stb/ kb az 1/5-öt éri el.
@GeoCracker: Vasárnap keresztszentelő ünnepséget is tartott a Dzsobbik a főtéren. Onnan tudom, hogy a karácsonyi vásárt látogattuk, és annak a szélén álldogáltak. :)
@bioLarzen:
Én mondtam, és kész. De nem kérek rá jogdíjat :-)
Legfeljebb forrásmegjelölést :-)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Világos, hogy a születéshez a kivégzás jár. Jobbikul....
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Egyébként ez volt az a tegnapi link, amit emlegettem, és amin ráadásul a Jobbik azt hiszem, csak képen van említve.
endresy.blogspot.hu/2014/12/jezusra-emlekezo-kinhalal-es-rasszizmus.html

Azért az inget felvették :-)
@DarthVader: "Egyébként a dec 24. egyértelműen a téli napforduló ünnepe, a meghaló-feltámadó természeté, igy jön a képbe a meghaló-feltámadó isten."

Az ókeresztények a római szaturnáliák ünnepére telepítették rá Urunk születésének napját, mert így könnyebb volt kiszorítani a "konkurenciát".
Jézus az újabb állítások szerint valamikor áprilisban született, pl. mert a pásztorok a legelőn voltak az állataikkal Lukács evangéliuma szerint. Nem tudom sajnos, nem ismerem az ókori izraeli éghajlatot és pásztorkodási szokásokat. Az is lehet, hogy az akkori csillagállás alapján számolták újra a kutatók a szülinapját.
@István Tamasi:

A karácsony inkább családi ünnep lett, ünnepli mindenki, Amerikában még a keletiek is. (Leginkább a kereskedők ünneplik :))

amúgy semmi köze dec 24-nek Krisztus születéséhez, a korai keresztények még vizkeresztre tették Jézus születését, valamikor a 4. században kezdték ünnepelni, (niceai zsinat) és azért dec 25-én, hogy együtt ünnepelhessék a rómaiakkal (szaturnália)

Szegin hívek azt hiszik, ami a mai katolikus mainstream, az úgy van kétezer éve. Holott zsinatok sorozatán keresztül alakult ki. (A bibliába is az került, amit a zsinatokon halandó püspökök beleraktak. Attól szent. )
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Az ókeresztények a római szaturnáliák ünnepére telepítették rá Urunk születésének napját, mert így könnyebb volt kiszorítani a "konkurenciát"."

Inkább PR fogás volt, mert mondhatták a püspökök, hogy lám, mennyien ünnepelnek! És hát minél többnek látszanak, annál vonzóbb az új vallás.
@GeoCracker: az a jó ebben a kátolikus vallásban, hogy mindenre van valami hülyeség a bibliában. ha meg pirítjuk dzsordánot, ako is, ha kiírtunk egy-két millió zsidót, ako arra is, de ha kell ako a vasárnapi zárvatartásra is találunk ott valamit! ha mást nem, ako egy tróger kádéenpést:)
@DarthVader:
Köszönöm az összefoglalót. Csak az utolsó mondatra reagálok: Tehát a bibliát gyarló, halandó emberek írták és írják át vagyis a biblia sem más mint egy mesekönyv /abban az értelemben ahogy T.Mann, Jókai, Verne, Dosztojevszkij, stb stb művei is mesekönyvek/.
@István Tamasi:
:
Az apokrifok pedig egy piros karika és benne 18.
@GeoCracker:

ez így perfekt, annyival kiegészíteném, hogy vannak/lehetnek olyanok is akiket konkrétan sért egy kereszt. de ha már mindenáron akkor ezeket a bigyókat miért nem lehet a templom kertekben felállítani, azt akit érdekel az odavonul azt gyönyörködik benne.
erősen problémásnak érzem, hogy a jelenlegi bagázs nem hajlandó tudomásul venni, hogy ez az ország inkább ateista/hitetlen mint vallásos és egy (törpe)kisebbség (világ)nézetét kényszerítik a többségre, pedig ha máskor nem a szockó alatt már meglehetett volna tanulni az erőltetés nem vezet sehová, csak nemakaráshoz'.
Ezek a mutyi hírek inkább azért kerülnek ki, hogy Simicska se legyen népszerűbb, mint a Fidesz többi Don Tolvaja.
@GeoCracker: Mi van veled Geo? Nem szoktál te ilyen harapós lenni.:)

"A vallási jelképeknek meg a templomokban van a helyük. A köztereken csak akkor, ha valós értelme van, mint az útszéli baleset-feszületeknek. Ellenkező esetben vigye mindenki a hite jelképét oda, ahol imádkozik hozzá. Egy köztér nem ilyen hely. Elég szar, szégyenteljes politika ami ezzel hivalkodik."

A fentieket azért az alábbiaknak is igazán elmagyarázhattad volna egy szintén köztéri jelkép felállítása kapcsán. :)

index.hu/video/2014/12/18/goodfriend_hanuka/
@Rodeo36: Jó kis írás. Az elejét kiemelten lehetne ajánlani toponyányizsótikának. A többivel kapcsolatban pedig az alábbi mondat tetszett a legjobban. :)

"Bő két hét kellett, hogy a Nyugat hátramenetbe kapcsoljon, és visszatáncoljon tervétől, melynek amatőrségét talán csak bornírtsága múlta felül."
@taga20: "ha meg pirítjuk dzsordánot, ako is, ha kiírtunk egy-két millió zsidót, ako arra is, de ha kell ako a vasárnapi zárvatartásra is találunk ott valamit!"

Ha te találsz erre a Bibliában valami előírást, úgymint zsidóüldözés és vasárnapi pihenőnap, akkor fizessen neked sört valaki.
@batka manó: "erősen problémásnak érzem, hogy a jelenlegi bagázs nem hajlandó tudomásul venni, hogy ez az ország inkább ateista/hitetlen mint vallásos és egy (törpe)kisebbség"

Nem mintha a bagázst érdekelné, hogy mi lesz a 9 millió alattvalóval. Azt hiszed, érdekli őket a lelki békéd meg az erkölcseid? A keresztény-nemzeti ideológia ahhoz kell nekik, hogy ne kérdőjelezhesd meg a hatalmukat!! Mivel ker.-nemz.=magyarság, ergo a többiek nem magyarok (a zsidók, a libsik és a szocialisták).
@taga20: B+ öreg akkor meg mijafasznak szoktad linkelgetni a Zefirellit, ha szerinted is mese az egész. :)

youtu.be/8QPWHqTOQaM
@Rodeo36: Közben azért a hállivúdi mese is folytatódik :.)

A Sonynak eddig 500 milliós kára van, Obama Kínától kért segítséget !!!! Az észak-koreai kibertámadások elhárítását várja Pekingtől az amerikai elnök.

index.hu/kultur/cinematrix/2014/12/21/a_sonynak_eddig_500_millios_kara_van_obama_kinatol_kert_segitseget/
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
:
Hol az a sör?

Károli: Mózes I. könyve 2. rész

1. És elvégezteték az ég és a föld, és azoknak minden serege.
2. Mikor pedig elvégezé Isten hetednapon az ő munkáját, a melyet alkotott vala, megszűnék a hetedik napon minden munkájától, a melyet alkotott vala.
3. És megáldá Isten a hetedik napot, és megszentelé azt; mivelhogy azon szűnt vala meg minden munkájától, melyet teremtve szerzett vala Isten.
@Gábris szomszéd: Te Gabi! Egy valamit nem értek. A keresztény gyerekeket lefejező, kibelező, keresztre feszítő muszlim cimborák, hogy fogadják hogy kereszteket állítotok?
Vagy majd erre is keresztények kerülnek?
Mert ugyebár zázrivec elvtárs szerint:
“az iszlám az emberiség utolsó reménye”

Szóval baj lesz ebből Gabi, ha lefejezős cimborák ideérnek.
@dr. jenőke (jenőke):
A vasárnapi/máshol szombati/munkaszünet egyike a gyarló, halandó emberek által képzett szabályoknak. Ezek és más szabályok egy adott helyzetben lehetnek hasznosak, pozitívak, értelmesek, más helyzetben viszont negatívok, értelmetlenek, ostobák.
@dr. jenőke (jenőke): Hetedik nap. Nem vasárnap. (Pedig tényleg nem sajnálom tőled a sört. :)

Amúgy szerintem az is túlzás, ahogy Izraelben megáll szombaton az élet, szóval az is fundamentalizmus valahol. Pl. olvastam, hogy a sólet azért népszerű étel, mert azt pénteken beteszik a kemencébe, és másnap nem kell tüzet gyújtani, mert addigra megsül.
@Gábris szomszéd: angyal, te és az öreg olyanok vagytok, mint a fityeszesek! emut nyolcév, gyurcsány a hibás, etc.
bazdmeg, ha vegyiali kezelt volna téged és a családodat, ako a pofád lapos lenne vagy férges mára!
hülye barom vagy te is, meg a bolhás is!
@Gábris szomszéd: igaza van @GeoCracker: -nek!
a jobbik,egyébként, csak azóta pakolja tele a várost keresztekkel, mióta a zsidók kitették a menórákat.előtte eszükbe se jutott.
azt meg észre se veszik, hogy az egész város karácsonyi díszben pompázik, mert ez egy ünnep.
a kereszt, igen csak morbid karácsonykor, szerintem is!
@punkfrog: szerintem az egész úgy ahogy van faszság!
mindemellett szeretem a karácsonyt, persze csak ako, ha van hó és lapátolhatok a nagy kussban. sehol egy ember, me azokkal csak a baj van:)))
ahogy olvaslak titeket, nem tudom sírjak e vagy nevessek...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
:
Hetedik nap. Nem vasárnap.
??
Van naptárad?

Nyolc és félben kiegyezhetünk.
[((nem az én problémám, nem vagyok "bibliás ember"))]
@taga20: neked is legyen szép karácsonyod tagácska:)
@dr. jenőke (jenőke): Úgy tudom, csak azért lett vasárnap, mert az ókori egyházatyák úgy voltak vele, nehogymá' szombat legyen. Az olyan zsidós.

Érdekes, hogy a régiek szerint vasárnap volt a hét ELSŐ napja. De pl. a germánok szerint az a NAP napja.
Mindegy is, én csak azt kifogásoltam, hogy taga szerint a vasárnap benne van a Bibliában.
Benne van persze, de "csak" úgy, mint Jézus feltámadásának napja.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
:
Szerintem nem.
Hasznos.
A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a bab segíthet felvenni a harcot a modern idők betegségeivel: a szívrohammal, rákkal, cukorbetegséggel és az elhízással szemben. A jelentés szerint, azoknál a férfiaknál és nőknél, akik a kísérlet során négyszer fogyasztottak valamilyen hüvelyes ételt, 22%-kal csökkent a szívroham kockázata, mint azok esetében, akik egy héten csak egyszer ettek babot. Egy másik kutatás szerint azok, akik olyan diétát tartanak, ami a fentinél is nagyobb mennyiségben tartalmaz hüvelyeseket, a szívroham kockázata akár 30%-kal is csökkenhet. A tipikus nyugati diéták - amik alacsony hányadban vagy egyáltalán nem tartalmaznak babféléket – követőinél viszont jelentősen megnő a szívroham kockázata.

A bab gyógyító hatása: serkenti a sejtek fehérje anyagcseréjét, regenerálódnak a sejtek, szabályozza az anyagcserét. Elősegíti a víz kiürülését, segíti a máj, vese működését (ezért van nagy szerepe a betegségek megelőzésében).
Segíti a zavartalan vérkeringést, ez által segíti a szív működését is.
@Penivaldes: alakul húgi, alakul. csak az a kurva hó nem akar esni:)))
ja, és a jézuska kapja be!
@István Tamasi: Jézus szerint a szombat az emberért van. (És nem az ember a szombatért.)

Épp ezért szerintem az a nagy kérdés a vasárnapi boltbezárásokkal kapcsolatban, hogy erkölcsi alapon foganatosítható-e? Vallási alapon csak egy fundamentalista államban jogos (bár Izrael liberális demokrácia, ha jól tudom).
@dr. jenőke (jenőke): de remélem, nem brit tudósok írták a tanulmányt!:))
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
:
A Károli bibliából idéztem. Az nem tartalmaz "egyéb" földi hívságokat, és nem indokol.

Vasárnap = vásárnap

Gyerekkoromban ilyenkor ezeken a napokon sokat voltunk vásárban, és elment a kedvem a birka-pörkölttől.
Viktort nem lehet legyőzni. Majd a veszprémi választások után lesz ne mulass! Simicskának. addig szükség van rá, hogy legyen lehetőségük a 2/3-ot megszerezni.
@dr. jenőke (jenőke): A haszidok a villanyt sem kapcsolják föl szombaton, mert az is tűz (tehát munkavégzés lenne.)

Amúgy biztos egészséges is a bab. :)
@Penivaldes: Én csak azt nem értem, hogy néhány jó képességű kommentelő honnan a faszból veszi azt, hogy

1. A vahabista állatoknak bármi köze lenne az iszlámhoz?
2. Miből gondolják, hogy nekem az ilyen baromállatok a haverjaim lennének?
3. Miért van nagy kuss arról, hogy az ISIS-t javarészt az amcsik hozták létre és ellenük 3-4 év óta igazán csak csak a fekete seggűnek kikiáltott Assad hadserege harcol.

anarchodutch.files.wordpress.com/2014/08/mccain-isis.jpg
@dr. jenőke (jenőke): "Vasárnap = vásárnap"

Múltkor direkt megnéztem én is a Wikipédián. :)

hu.wikipedia.org/wiki/Vas%C3%A1rnap

Mikor belinkeltem, akkor beszélgettünk a korporációról is, csak nem volt érkezésem visszaolvasni. További jó vasárnapot!
a legjobb karácsonyi versek egyike

Heltai Jenő
Karácsony
A szeretet nagy ünnepén,
Amikor minden csupa fény,
Amikor minden csupa pompa
És csillogó a karácsonyfa,
Mikor az angyal szárnya lebben
És békesség van szívekben,
Nagynak, kicsinynek gyönyörül,
Amikor gazdag és szegény örül,

A szeretet nagy ünnepén,
Mikor kiújul a remény,
Amikor testvér minden ember
És egy a másnak könnyes szemmel
Bocsátja meg sok vétkeit,
A dús a kolduson segít,
Mikor fehéren száll a béke árnya
Minden kunyhóra, minden palotára,

A szeretet nagy ünnepén,
Amikor annyi költemény
Hirdeti ékes mondatokban,
Hogy végre ismét karácsony van,
Mikor övéihez rohan
Mindenki meghatottan, boldogan,
Mikor mindenki egyetért,
Mindenki egyért, egy mindenkiért.

A szeretet nagy ünnepén...
Tovább miért is fűzzem én?
Mikor az angyal szárnya lebben,
Sok-sok minden van a szivekben,
Irigység, méreg, epe mennyi!
Csak szeretet nics egy szemernyi.
De mindegy! Minden csupa pompa,
Csillog, ragyog a karácsonyfa,
Telizsúfolva minden ág,
Lóg rajta sok cifraság,
Hány ember sóhajt most nagyot:
"Bár X. Y. lógna ott
A karácsonyi dísz helyén... "
A szeretet nagy ünnepén.
egyelőre édesjólajosunk jött ki jobban a cicaharcból. ov. kegyetlen sok pofont kapott az elmúlt 2 hónapban (itthon és külföldről egyaránt) - ld. népszerűségi index zuhanása, a korrupció állandó jelzővé válása rá és csipet csapatára, a nemzetközi presztízs, mint olyan: zéró, sőt, mínusz tartománnyá süllyedése - lajosunk eközben zsíros bizniszeket söpört be - most már pályázat, induló nélkül -, ahogy köreikben szokás.

persze a két közpénzből mázsa fölé hízlalt született várvédő továbbra is vívja egymás ellen a csatáit, és mindkettő tarsolyában számtalan aduász van, de hosszabb távon az az érzésem, hogy egyiknek se érdeke teljesen felborítani a szent szövetséget. az mindkettőnek sok-sok milliárdba és a teljes megsemmisülésbe kerülne.
@Penivaldes:
:
Megelőztél.
Örülök neki. Egyik legjobb verse, és célzatos, mint rendesen.
@Gábris szomszéd: eddig is haraptam, ha szemellenzős hülyeség szembejött.
@batka manó: a státuszlovagok ugy szeretik, ha körbepisilik a teret. A templom teljesen jo hely lenne. De azzal nem lehetne hivalkodni...
@Gábris szomszéd: mi a gondod haver? a srekket is, meg a magadaszkárt is szoktam.
@Gábris szomszéd:

a vahabista állatok és a többi iszlám-hívő között nagyjából az a különbség, hogy a többi iszlamista csak a zsidókat (inclusive USA) akarja kiirtani, a vahabita állatok meg mindenki mást, akik nem ők. Tehány csak mennyiségi különbség van, nem minőségi.

(Amúgy jó ideig a katolikus egyház se sokban különbözött, erről az eretnek szekták, pl az albigensek tudnának mesélni, ha maradt volna belőlük. )
@GeoCracker:

Az írásodhoz gratulálok. Nagyon jó.
A jobbik ezek szerint hitet terjeszt. Szekta lett, nem politikai párt. Szerintem a szavazóik nem ezt a tevékenységüket támogatták.
Vonuljanak ki a parlamentből, alapítsanak egyházat! Ne élősködjenek az adófizetők pénzén!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

nem csak a germánok szerint, már a régi rómaiak is dies solisnak nevezték. Vsz. innen vették át a germánok. A montag/monday stb a moon-day, mond-tag is a latin dies lunae-ből származik, azaz hold napja, pl francia lundi, spanyol lunes, stb.
@Gábris szomszéd: Kűzdjé feketeseggű artudituka,kár hogy az internet megőrzi mekkora logika vagy.
@penna: nemegasztán amíg ijjen vérmes és inteligencs támogatói vannak a fidesznek, nyugottan háttradőllhetnekk:
/a 444-ről loptam/

"mocskos ballibsi komcsik már megint ott áskálóttok ahol nemkéne belesz verve a pofátok hamarosan foglalkozzatok a gyurcsánnyal az tette töngre az országot amit most Orbán Viktor Miniszterelnök Úr próbál most rembehozni erre a mocskos gyurcsányista ballibsik a Miniszterelnök Úr lányát képesek megtalálni fúj ti férgek
Halyrá magyaroszág halyrá FIDESZ!!!!!!!!"
@Spániel: szerintem eszt te csináltad! nincs ilyen fasz a világon:))
ON
Don Lui, csak a fidióták között okos!
Ugyanis, ha ennyivel "szent a béke", amit @Fabius lerajzolt, egy kis zseppíz+fődecske vs pógármájszteri jelölés akkor ezt a lapot többé nem jácchattya ki a gummicsimmás pókerba'.
Azaz, szerintem, ezt az egész bulit amit elkezdett(?) végig kellett volna csinálni. Mert most az derült ki róla, hogy szaros aprópízért megvehető(?)!
Most már világos, hogy blöffölt, esztet még szügyighúzott stoplisgummicsimmás Rámszesz is felfogta, Lui nem akkora spíler, mint hitték róla!

Várhatóan, 1-2 éven belül partvonalra kerül Lui, sok fityiszes van aki szívesen lépne a torkára, most meg a Rámszesz kiadhatja a kilövési engedélyt, ezért a fos blöffért. Meg azért is, mert maga a szotyialist Fárajó, merte mondani, hogy közülük Simicska a legokosabb és ő fogja a legtöbbre vinni... cálodott a cigányvájdá...
@taga20: há' nem emléxel a pékre, akine sportkomenikátori okájés papírja is vót???
mija franc vót a nikkgye... megvan!!! Lencsés István!!!
@nincs_itt: és putyin ramszesz meddig húzza?
@taga20: te azstat hallottad, hogy a zUSA az eddig 500 milliós kárt okozó sony elleni cyber támadásban
a zoroszoktól IS kért SEGÍCCSÉGET??
@taga20: egy jó darabig még biztosan...
@GeoCracker: nem szoktál ennyire elvadult lenni...
mit gondolsz az abaja mindennapi viseléséről, esetleg egyéb kifejezetten valláshoz köthető ruházat utcai/iskolai/munkahelyi viseléséről?
@nincs_itt: putyin meg meglátta a hatvan dollárt és bepucsított!
és te az 500 milkáról bazsajogsz? eszednél vagy barátom?:)
@taga20: aha... ha te mondod! de azon sikerült gondolkodnod kicsit sem bonyolult ismerősöm, hogy Észak Korea - tudod a kőkori komenista stb - mijafaszt csinált a zUSA-ban????
Ettől meg vinnyog, az USA és rohangászik, Kínától Új Zélandig, hogy valaki csinájjon már valamit!!
Mi a büdös franc történt velünk?

(részlet)

Dörög és villámlik. Ez májusban nem csoda, de decemberben érdekes jelenség. Az időjárás pont annyira nem normális, amennyire az az ország sem az, ahol születtem, ahol élek és amit szeretek. Mert szeretem ezt az országot. De itt élni már nem szeretek. Ami történik, azt nem szeretem. Amivé lett, amivé tették és amivé tenni engedtük, azt nem szeretem.

...........

Cinikus, torz lelkű-gerincű törtetők kikérik maguknak a számonkérést. Ők már felettünk állnak, nekik lehet. Mindent lehet. Ki is kérhetné számon rajtuk a semmivel nem igazolható féktelen gazdagodást, a taknyos kölkökre íratott palotákat, a kis hercegnő sértett egóját, a háztartásbeli feleség százmilliós vagyonát? Ki kérhetné számon azt a rombolást, amit közös akarattal véghez vittek?

Azt hazudják, a mi érdekünkben államosítanak mindent. Ránk hivatkozva veszik el a földeket és minden mozdítható, vagy nem mozdítható közvagyont, majd osztják ki egymás között. Nekünk hazudnak jót, amikor a kérdezésünk nélkül paktumokat kötnek súlyosan diktatórikus országokkal, sunyi szerződéseket írnak alá, az árát viszont nekünk kell fizetnünk. Valaminek az árát, amiről semmit nem tudhatunk, mert előlünk eltitkolják. Eltitkolhatják.

Beteg ország ez. Beteg társadalom. A fiataljaink menekülnek más országba. A középkorúak reménytelenül próbálnak munkát találni. Az idősek a nyugodt biztonság helyett a nélkülözéssel néznek szembe. A munkának nincs becsülete. A tudás, tapasztalat értéktelen. A tanulás kiváltság.

Az országot nem irányítja, hanem önnön céljai szerint rángatja a hatalom. Kialakították a maguk elitjét, falábú focisták, erkölcsi gátlástól mentes senkik, álszent templomjárók, ostoba tahók szabják az irányt, osztják a kegyeket. Már a második generáció számára készítik elő a talajt, hamarosan az ő kölykeik tanulhatnak, juthatnak pozícióba, mehetnek elit iskolákba, tanulhatnak nyelveket. Hamarosan ők lesznek a politikusok, orvosok, ők oktatnak az egyetemeken, ők rendeznek a színházakban, írnak az újságokban, beszélnek a televízióban, irányítják az országot a maguk érdekei szerint.

Már egymást fenyegetik a senkik, egymásnak üzengetnek, egymást próbálják kiirtani a maroknyi ezüstért, a számonkérhetetlenség előjogáért, a mindenek felett való hatalom érzetéért.

Vissza kell foglalnunk az országunkat. El kell zavarnunk a kártevőket. Ciánozni kell. Fel kell kutatnunk, ki kell ásnunk a fészkeiket, ahová összeharácsolták mindazt, ami közös vagyonunk volt. Nem elég visszakergetni őket az odúikba, mert megerősödve újra elő fognak onnan mászni. El kell venni a zsákmányt, becsületes bíróság elé vinni a rablókat. Az őket kiszolgálókat. Soha többé nem szabad a hatalom közelébe sem engedni az arra méltatlanokat.

Hogy ezt megtehessük, szembe kell néznünk önmagunkkal. Tanulni kell a hibáinkból. Tudomásul kell vennünk: mindenkinek van létjogosultsága ebben az országban és minden ember érték. Érték a gyermek, mert a jövőt jelenti. Érték a fiatal, a frissességével, néha heves indulataival, naivitásával. Érték a középkorú a tapasztalatával, mindazzal, amit már- és amit még tud és tenni képes. Érték az idős, a felhalmozott bölcsességével, a semmivel sem pótolható tudásával.

Érték az elméleti tudás, érték a szakmai tudás, de érték a fizikai munka, a szakmunka, a segédmunka is.

Semmi sem indokolja, hogy ebben az országban egyetlen gyermek is éhezzen, egyetlen idős is nyomorult módon vegetáljon, egyetlen sérült társunk is lassú haldoklásra legyen kárhoztatva. Az élethez alapvető módon szükséges feltételek hiányát egyetlen ember esetében sem kell eltűrnünk. Nem kell a bűnösöket a múltban keresni. Nem kell külföldön keresni. A bűnösök itt vannak. Az esztelen luxusberuházásokkal, a folyamatos hazugságokkal, a sűrűn hányt keresztek álságos szentségével, a társadalom semmibe vételével, a gyermekeink jövőjének, a mi jelenünknek a kifosztásával együtt itt vannak.

Szeretem ezt az országot. Itt akarok élni, itt akarok a következő Karácsonyra is készülni. Nem elmenni akarok innen, hanem itthon lenni végre. Nem csupán elvárok, tenni is hajlandó vagyok ezért.

Demokráciában akarok élni. Biztonságban akarok élni. Nyugalomban, élhető országban akarok élni.

Ennek a kettőnek együtt kell jelen lennie: az országnak és a szabad, normális élet lehetőségének.

Nincs számonkérhetetlen közszolga. Nincs korlátlan hatalom. Nincs ellenőrizhetetlen vagyonosodás. Nincs eltitkolható alku. Nincs átláthatatlan közvagyon-osztás. Nincs leválthatatlan kormány.

Nincs, ha nem akarjuk.

Edgar Swan

gepnarancs.hu/2014/12/mi-a-budos-franc-tortent-velunk/
@nincs_itt: mit csinált kicsit bonyolult barátom? az a komenista az eddigi életében svájci iskolába járt!
hülye fasz, örömködjél kimdzsongunon vagy hogy a faszba hívják a haverodat!
te mi a fasznak örülsz???
@taga20: sajnálom, de egyre gyakrabban mutatod az értelmi fogyatékosság jeleit... lehet, hogy túlértékeltelek?

de ha meg nem haragszol, a te országod vezetőjének a gyermeke is svájci iskolában tanul, a te és a gyermekeid jövőjének rovására.

nem örömködöm én semmin, illetve de.
@nincs_itt: lehet:) én is bírtam a patent nincs_itt csókát, de mára csak egy árnyék lett, nincs itt. sehol sincs, nincs itt:)))
Lajosnak a betegsége miatt már nincs sok hátra. Orbán pedig értelmes és kreatív leszármazottakkal rendelkezik. Én máris fogadnék Ráchel királynőre.
@taga20: elgondolkodtál, hogy hova lehetett??
de azért érted a párhuzamot, a svájci sulist.
én egy centit sem változtam.
@toportyánzsóti: "Küzdeni" ellened? Ez az év vicce. ;)
@taga20: tudod hol van ez még így? ezt zárásként:

"...Büszkén hirdetik ma már, hogy micsoda remek országot építettek nekünk, mert az éhező gyermekek ingyen kapnak enni az óvodákban, iskolákban. Mi pedig bólogatunk, hogy tényleg. Micsoda remek emberek, ezt is elintézték nekünk. Otthon ugyan éheznek a gyermekeink, de az állam gondoskodik arról, hogy az oktatási intézményekben ne kelljen!

Lófaszt! Hogy juthattunk odáig 25 év alatt, az elmúlt 5 év alatt, hogy természetes dolog az éhezés? Mi a büdös franc történt velünk? Hogy gondolhatjuk, hogy ez rendben van így, normális és elfogadható ebben az országban? Meg ne csókoljuk már azt a kezet, amely alamizsnát oszt a gyermekeinknek! Az a kéz ugyanaz, amelyik elvette tőlünk annak az esélyét, hogy mi, magunk gondoskodjunk a családunkról! Rablók keze oszt kenyeret. Féktelen harácsolók, mentálisan sérültek, lelki nyomorékok veregetik egymás és önmaguk vállát, hogy lám csak, mennyire ügyesek ők..."

gepnarancs.hu/2014/12/mi-a-budos-franc-tortent-velunk/
@Gábris szomszéd:

Miért?
Egy párt politizáljon, ne kereszteket állítson, avasson. Készítsen javaslatokat, programokat!
Ez a dolguk, ezért kapják a zsozsót.
A jobbik a kereszteket sajátítja ki, ahogy annak idején fidesz a kokárdát.
Lopják a jelképeket.
@nincs_itt: nem elvadultság. Ha te káinkeresztet varratsz a homlokodra, legfeljebb nevetséges. Ha erre hivatkozva gyilkolsz, akkor köztörvényes. Ha a szobádban keresztek és csillagok boritják a falad, nem érdekel. Ha köztéren ünnepelteted, és megkerülhetetlenül beletolod más képébe, az nem magánügy.
@DarthVader: "semmi köze dec 24-nek Krisztus születéséhez"

Várd ki a végét: majd a kdnp csuhások (puskások)elhatározzák, hogy Krisztus mikor is született pontosan, Orbán elvtárs meg jóvá fogja hagyni.
ez a szellemileg visszamaradottak blogja
@ogli dzsí: amióta itt vagy, az biztos! :(
@Penivaldes: Megtekintettem dicső munkásságát!
fenomenális,kolosszális,KANÁLIS!!!
@Penivaldes:

és vajon melyik nicket láthatjuk 5 napja új név alatt? Merthogy ezek a fideszpatkányok nincsenek annyian, mint amennyien látszanak, csak elég aktívak.
@ornagy50: :)
képzeld el, nemrég megtudtam, hohgy a napkeleti bölcsek szkíták voltak. bizony
@ogli dzsí: és ogli az oszlop a sarkon, akiket a kutyák megjelölnek.
ogli ojan, mint a tipikus fityesznyik, becsönget asztán elrohan.:)
én is eszt csináltam 11 éves koromban.
@nincs_itt: ez ott van! ha beléd rúgtam, csak érted tettem:)))
Most komolyan, ez a szintü retardáltság ez vicces? Ezzel lehet pótolni Sasjózsit vagy mi?
@nincs_itt: te olyan dilis vagy? a @taga-nak magyarázod, hogy a Nap keleten kel és nyugaton kisütik mert megkelt?
kérdezd meg tőle azt a differenciált amivel a lefejtő maró programját kattogtattya egy három bekezdésű fogazott menethez ami 6,87% ban lejt és 47 fokos vágószögű...talán azt ki tuggya keresni a táblázataiból

de hogy miért akarja 150 millió ember lassú halálát arra sohasem a pille agyával

brühüyyy
Megjött a másik büdös görény. Index cimlap, mindjárt jön a többi is.
@Larry Silverstein: és aranyvasárnapra befutott leri a fasz!
szevasz te tróger!
remélem jövő ilyenkor, fucc viktorral együtt!:)
@Rodeo36: öreg, mi a fasz van? az a 150-ven misi elhajthatná putyint és csapatát.
ahogy mi is vityát.
@taga20: kezdd el a vityával és utána pofázz

brühüyyy
hüjeség Orbán Viktor MINISZTERELNÖK úrat nem lehet legyőzni, ő a MINISZTRLENÖK és túl okos ahoz hogy legyözék simicska egy áruló hátba támadta Orbán Urat a ballib atlantista cia-s felforgatók tanácsára

ogli dzsí nevü hafazzinak igaza van ez egy szelemileg viszamaradotak blogja igazi ballib komenista trágyablog

de csak anyit mondanék még hogy: 2x2/3!!!!!!! enyi a lényeg kispofájim hehehehe
@Rodeo36: ahogy szoktad büfögni, nyasgem!
hagyá a faszban, nem érdekelsz!
@taga20:
megint bemutatkoztál? sok a pofázás és a nagy pofa...nemdebár?

brühüyyy
@taga20: azért mert neked nem teccik? 87% (nem magyar 2/3!!!) támogattya, ha neked nem teccik zavard el hogy miért azt te tudod? és azt is, hogyha el lesz zavarva akkor neked mennyivel lesz jobb és mennyivel lesz olcsóbb a gáz Levédia alsón?

brühüyyy
ahol az észt osztották hátúl maradtál a sorban?
@Rodeo36: azé ott a sor végén, jót dumáltunk.
öreg, te még az árnyákodat is lealázod mostanában:(
@taga20:
te essem tudni?

nekem nincs árnyékom

brühüyyy

nem veszed észre, hogy kinőtt a gyep a fejeden?
@Rodeo36: azért a szerző egy picit egyoldalú... helyzetelemzése; mint a futsallos külügyéreké...
@Sir Bates dö Hól:
a tetraoctaeder melyik oldala a "helyes"...jogodban áll megírni neki...

brühüyyy

és melyik elemzés lenne a "helyes" (olyan csinoska? lehetőséged van itt bemutatni annyiszor 5000 karakter ahányszor akarod és a türelem, meg a tudás (na ez nem mellékes "oldal")
@Sir Bates dö Hól:
a fucsál az a magyar lábasfejűek osztálya?

brühüyyy
@taga20: első hír: ha beléd rúgtam, csak érted tettem!
második hír: sienumeric vitézem, nem az én országomban áll úgy a helyzet, ahogy Háccsó Szotyisztánban
@Rodeo36: engem csak a kosárgörbe számítása érdekel, a sok bekezdésű csavarmenet esetében.
illetve nem is!
a hőbevitel alu öntvényeknék jobban lázba tud hozni
@Rodeo36: "te olyan dilis vagy? a @Sir Bates dö Hól: -nak magyarázod, hogy a Nap keleten kel és nyugaton kisütik mert megkelt?"
@Sir Bates dö Hól: Ilyen szerzőkkel én is szoktam találkozni a magyarnarancson. :)
@Gábris szomszéd: a vahabistáknak annyi közük van az iszlámhoz, mint a jezsuitáknak/dominikánusoknak a kereszténységhez torquemeda korában... asszad nem ellenük, hanem magáért harcol... az isis harcol mások ellen... ha érted a különbséget...
Mindenki csak simicskazik az Indexen, de egy atlag magyar embernek fogalma sincs ki az a Simicska. Nesze semmi, fogd meg jol... Errol az emberrol valojaban senki nem tud semmit, mik a szandekai, mik a tervei, mindenki csak halandzsazik rola.
Na vannak azért jó hírek is.

Az Iszlám Állam terroristái hullanak mint a legyek

1500 ISIS tag vesztette életét amióta megkezdődött Deir Ezzour felszabadításáért indított hadjárat.

Az Issam Zaheraldeen dandártábornok vezette Köztársasági Gárda, folyamatos harcot vív Deir Ezzour város visszafoglalásáért illetve a település szélén található repülőtér megtartásáért. A tábornok jó vezetőként az egységével együtt harcol, amiben a fia is szolgál. A Köztársasági Gárdának már több mint 1500 terroristával sikerült végeznie, nem véletlen, hogy az ISIS soraiban káosz keletkezett és sok egység inkább dezertál.

orientalista.hu/az-iszlam-allam-terroristai-hullanak-mint-a-legyek/
@nincs_itt: ti vagytok a 2+1 napkeleti bölcs.(+1=gábris)
isszuk szavaitokat.
@nincs_itt:
háááááááát, mióta bedőlt a sírba hol nincs semmi csak...

na jó akkor már kettőt találtunk, van e több?

brühüyyy
Pontosan ezért maradtok birkák. Ha nem törölnéd a valóságot mert fájt a felismerés, amivel észrevetted, hogy rólad szól, talán lenne esély a felébredésetekre, így csak egyszerűen megmaradtok orbán buta csicskáinak, és teljesen mindegy, hogy harcos ellenzékinek hiszed magad, a hatalmáért küzdesz, csak túl buta vagy hozzá, hogy észrevedd.
Törölgess, ezért vagy, ezért tart benneteket orbán.
@Sir Bates dö Hól: Ezt beszéld majd át a szírekkel is, főleg annak fényében, hogy ismét őt választották meg demokratikus választáson, nyilván azért mert állandóan csak magáért harcol.
@punkfrog:
asszem azt amit ti csináltok azt nem ívásnak nevezik, hanem szovásnak vagy szívásnak csak úgy cuppogtok

brühüyyy

akkor már +1 a gyüjteménybe
se sír se hól dehól ba betesz vagy nem, @tagánszkaja, és egy bolond béka ami meg punk-is

és hól a többi? a sírban bates-????
@Rodeo36: azé vicces, mikor két öreg bolhás egymás faszát vakarja:))))
@Rodeo36: évek óta érik ez a konfliktus, putyun benézte a legetőségeit, s arról se feledkezzünk meg, hogy nem mai gyerek már... oo soha nem lesz más, csupán egy közép- vagy max. nagyhatalom, erre képes, szuperhatalomi státuszra képtelen, nincsenek meg hozzá a lehetőségei... a XXI. században vagyunk, nem a XIX-XX-ban...

nézd meg, hogy hova fog jutni erdogan is cca. 5-10 éven belül...

(mielőtt elkezdenéd: nem, nem gondolom, hogy az usa a lehető legigazságosabb állam, nem értek egyet mindenben, sőt (!), nagyon sokszor nem tudok azonosulni a külpolitikájával, de jóval kevésbé ártalmas rám/az életemre, mint a moszkovita expanzió... )
@Babszem_Janko:
"Viktort nem lehet legyőzni. Majd a veszprémi választások után lesz ne mulass! Simicskának. addig szükség van rá, hogy legyen lehetőségük a 2/3-ot megszerezni."

Miért ?
A választas után mák egy kurva hektár foldet se ad neki a csuti ártány ?
És már csak pár száz milliót lopnak a kozosbol ?
Már így se tudja mennyje van...
@nincs_itt: tudod mit?... anyádat, apádat és más felmenőidet háccsó szotyisztánban kaparták el...

kezd a faszom tele lenni azzal, hogy a szülőföldem határain kívül élő/letelepedett, az anyanyelvemet bíró gravitált gyökerek ilyen megnevezéssel illetik a hazám... aki ott maradt, aki ott küzd, annak van csak erre joga...
szóval vitya nem "térdre imára", csak szimplán térdre...
@Gábris szomszéd: az meglehet... soha nem állítottam ellenkezőt (amennyiben ara-kovácsra gondolsz, nem vitatható, hogy a percepcióját a világról, az ott levő folyamatokról rendesen/meglehetősen behatárolja/korlátozza prekoncepciója... mely néha annyira bigott, mint a tied... vagy bartusé...)
@Rodeo36: nem tetszik, hogy mi itt, szívunk?
mit zavar az téged?
te meg, iszol rendesen, ahogy a soraidat próbálom dekódolni!
de, engem nem zavar.
nazdarovje!
@Gábris szomszéd: egészen biztosan nem azonos jelentéstartalmat párosítunk a "demokratikus" betűsorhoz...
@Sir Bates dö Hól: esztet te miből gondoltad??? a hozzád hasonló kóbor kutyákat szokás elkaparni, szerényebben azzal a kevés ésszel!
de ha megkérhetlek a veled egy szinten lévőket izélgessed, mert az is változtatás, ha elhagyod Háccsó Szotyisztánt, amit te kikérsz magadnak, amikor - állítólag - nem élsz ott.
Örülök, hogy ismersz egy-két idegen szót és kifejezést is, de illene megfelelően használni azokat!

szóval a jövőben, ha lehet ne szólíts meg, mert sok-sok emberöltőnyi hátrányt nem tudsz behozni.
@Sir Bates dö Hól: Szerintem Putyin pontosan tudja, hogy mire képesek és mire nem. Ebből kifolyólag nem akarnak ők USA méretű szuperhatalom lenni, nem is tudnának. Persze az is igaz, hogy az USA sem lesz örökké egy szuperhatalom. Aki pedig expanziót követ el az pontosan az USA és a NATO elég csak ránézni az elmúlt 25 évre.

Az oroszok egy dolgot akarnak, megvédeni a saját országukat és nemzeti érdekeiket, és persze saját véreiket. De ezt az más ország is ugyanúgy megtenné.

Múltkor már említettem. Képzeld el hány másodperc alatt lépné át az amerikai haderő mondjuk Mexikó határát, ha ott mondjuk egy USA ellenes kormány puccsal jutna hatalomra.
@guma: jó írás, tudok vele azonosulni
az 500 megahuf stimmel, viszont az 1500 ha grátisz földbérlet nem mostanság történet, csak eddig tartott kiperelni a zállamból, merhogy tartotta a foga közt mint basi a csokipapírt.
@Sir Bates dö Hól: Igen azt tudom. Koszovó "függetlensége" demokratikus volt szavazás nélkül is, de a szíriai, krími nohdacu donbasz önrendelkezési választásai nyilván nem.
Azt is feltételezem, ha netán a Krimben a nemek győztek volna, akkor azt sem fogadta volna el az USA és az EU. :)
@nincs_itt: mi van? betalált? a bikaszeme:)
@nincs_itt: Tudod, nem lennél te olyan ember, akit ne lenne érdemes olvasni, ha nem lenne ilyen ökör stílusod.

Tudod, mire lehet gondolni téged olvasva? Ülsz a falusi köpdösóben, s megrökönyödve látod, hogy a falu bikája ismét albán szamárként berúgva kötekedik akszakalnak képzelve magát.

A hátó bizbaszisztán sért engem, akkor is, ha itt élek, ugyanúgy sértene akkor is, ha nem itt élnék.
@Habakuk000: rendben sért. és? attól nem lesz más, mint ami: Háccsó Hátasztán/Szotyisztán
mitől az? bizony! az ott élő, 4 évente szavazófülke magányában hívő egyénektől.
25 év telt el, kirabolták, elhülyítették a volt hazámat.
szóvá teszem azoknak, akik itt a blogon(is) "ellenzékiek"!
reakció: "a durvaanyádat ugacc bele küfföddrő'! köcsög!"
orbán mini.elnök, szzijjártó külügyér, pintér belügyér, 4,3 millió EMBER meg éhezik.
van még kérdés??
@punkfrog:
én nem azt mondtam, hogy nem tetszik, hanem azt, hogy nevetségesek vagytok szopás közben kikapni a faszt, hogy szóhoz jussatok

a világról szóló elméleteitek a valóságtól nagyon messze állóak, azaz hazugok és ez benneteket tévutakra vezet, példáúl szopni a vitya faszát (a többi fidex detto) és közben jajongani, hogy nagyon mélyre nyomja

brühüyyy
asszem ez az érvrendszer megfelel és világos, és nem attól függ, hogy ki mondja
@taga20: azé' nyugoggyá meg, csak a szokásos Goaßkopf Halbe marad a menedékem, ilyen szerény képességű lyukak ellen.
@nincs_itt: azt a volt hazádat szotyizod le, aki lehetővé tette, hogy tanult főként ne zöld seprűvel hadonássz Párizs utcáin a vízbe söpörve a taknyos papírzsebkendőket, hanem embernek érezheted magad.

s akit amúgy csúful cserbenhagytad, a sok sok szegénnyel egyetemben.

lehet osztani az észt lazán, mindnyájan ezt tesszük.

De a hazánkat, a népünket szándékosan nem sértegetjük.

(már ha embernek tartjuk magunkat)
@nincs_itt: látom tusé volt:) ne erőlködj.
@nincs_itt: ausländer, übermensch ott legyél, ahol vagy... (korlátolt, pökhendi alak vagy... nem én kezdtem ezt a szóváltást... nem kétlem, hogy jó mérnök vagy, de nem egy intellektus...)
@Habakuk000: összekeversz Sir Bates kezdetű senkivel!!
Először is, igen kedvelem azokat, akik ismerik az életem történetét, nálam is jobban.
Másodszor, mit vársz tőlem??? Tegyem meg a hozzád hasonlóak HELYETT aaaa .... öööö mit is?
A mini. elnök szotyialista? Az! Következmények nélküli ország(Hátasztán??)? Az!
hol itt a sértés??
@Sir Bates dö Hól:
nem valami egyszerű állandó defenzívában a puszta létét menteni, és hogy ne legyen belőle Iraq ami ma sivatag és olajmező szabad amerikai rablásra nem pedig egy ország (ami volt) az állandó basztatást elég jól tűri (én a magam részéről azért már tettem volna néhány kellemetlen lépést...van hozzá bő fantáziám)és meglehetősen békés (ugyanakkor amikor amikor a krimi választást rendezte és rendeztem volna egyet keletukrajnában is és elzártam volna az összes csapokat, példa van rá Kutuzov marshall ő győzött)

szóval kedves öreg nagybátyám és tanítómesterem mondá: ha megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel, de vigyázz nagyon, hogy kőkemény legyen

brühüyyy

a győztesnek mindíg igaza van

és azon muszály röhögnöm, hogy a galaxis legnagyobb faszát egy cyberattack 500 millióval tette könnyebbé és azt sem tuggya fiú e vagy lány és ha ez példaértékű (ÉSAZ!!!!) AKKOR MEG LEHET BASZNI ŐKET A SAJÁT FEGYVEREIKKEL

nem hiszem, hogy neked személyesen túl sok előmnyt adott violna a galaxis legnagyobb lófasza ot a Nagy Pocsoly-on túl

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: kértelek! a helyén kezeld önmagad!
látom talált, hogy idézzem árnyékos szellemed, árnyékát!
itt nem elég a jó!
@taga20: ha sokszor írod le, akkor sem válik igazzá!
Hamisítatlan karácsonyi hangulat:)
@Gábris szomszéd: nem szeretnék erről beszélni veled, mert képtelen vagy "függetlenül", kritikusan gondolkidni... így, csak időfecsérlés lenne a részemről...
@jaegtoer:

biztos a szokatlan melegtől van. :)
@jaegtoer: bocs, de a karácsony arrébb van.
plusz, a kurva hó sem esik:)
@Rodeo36: Ezt olvastad már? Nagyon komoly.

America on a War Footing: Three Members of Congress Just Reignited the Cold War While No One Was Looking

www.globalresearch.ca/america-on-a-war-footing-three-members-of-congress-just-reignited-the-cold-war-while-no-one-was-looking/5420146
@taga20:

A Karácsony nem hókérdés, de még csak nem is hőkérdés:)
@Sir Bates dö Hól: Szerintem képes vagyok, de legyen, ahogy akarod. Jelen pillanatban már az is valami, hogy nem anyázol. :)
@Gábris szomszéd: hülye gyerek, a krimi népszavazás még az oroszoknak is ütős csalás volt. el is szólták magukat!
@jaegtoer: dehogynem, ha a pajtában mínusz húsz lett volna, ako máig, azé máshogy alakult volna a mese:)
@taga20: Ne fárassz már a hülyeségeddel öreg. Te is pontosan tudod, hogy a többség, hogy szavazott és, hogy szavazna bármikor.
@taga20:

Akkor miért hiányolod a havat?
@jaegtoer: me szeretném hányni a nagy csöndbe!:))
@Gábris szomszéd: miert akarod, hogy karácsony tisztességére elküldjelek a pokolba? Hsgyj beken az oroszaiddal
@Rodeo36: nem azért szólt kínának, mert nem tudka egyedül lerendezni... é-korea kína nélkül nem létezik... ez egy jelzés volt pekingnek, hogy hol a határ... hasson oda a veszettül csaholó kutyájára vagy ellenkező esetben agyonverik... 9/11 után nem vicces a mozik nézőterén kilátásba helyezett terrorakciókkal fenyegetőzni...

medvegyev periódusa elején kifejezetten baráti jobbot nyújtott az usa oonak (nyilván az erősebb pozíciójából)... megértem én az oroszokat is, viszont mondjál már egy alkalmat, mikor bárki méltányolható érdekére tekintettel voltak önként... s mi, mo ott van a szomszédban...
@nincs_itt: volt egy ismerősöm, nagyon rendes ember volt, de a hétvégén a meccsen meghülyült.

ra emlékeztetsz, hagyjuk szerintem. Beszéljünk inkább a darazsakrol
@taga20:

"_me szeretném hányni a nagy csöndbe!:)) _"

Hányni, hányni...: ) megy az nyakra-főre hó nélkül is:)
@Sir Bates dö Hól: sötét gyalog vagy!!!
Új Zélandnak miért szólt?? álcából???
@Habakuk000: Már a cink se elég jó? :( Áááá mindegy hagylak.
@Habakuk000: nem jártam "meccsre" életemben soha.
viszont ez nem volt elegáns visszavonulás.
érvek, ellenérvek, tények.
de látom az nem megy.
@Sir Bates dö Hól: há' nyilván, az erősebb az a zUSA.
legfeljebb nem, Vietnam mond valamit?
@Gábris szomszéd: nem érted, hogy én nem propagandista vagyok?... s olyan "szent" célok sem vezérelnek, mint téged?... veled én nem tudok esznecserét folytatni, s ennek legfőbb oka, hogy nem vagy nyitott szellemű... akkor meg minek?...
@jaegtoer: direkte dobtam fel, le is csaptad:)))
mé nem a csöndet fricskázod?
@taga20:

"_mé nem a csöndet fricskázod?_"

Mert akkor csendben lennél:)
@jaegtoer:
Ja!:))
Ideje elkezdeni a zsidózást is!
@Knósszosz:

Azt nem lehet! Ott nincs hóhelyzet!:)
@nincs_itt: miért nem hagysz békén?... én kifejezetten tartózkodtam a megszólításodtól elég hosszú ideje... nekem mindegy, hogy te vezérürünek gondolod magad a saját környezetedben, elhiszem, hogy otthon te vagy a férfi, a család esze, a ház legokosabb és tájékozottabb lakója, amennyiben csak a guppik vannak melletted az akváriumban, de a világ picivel nagyobb, mint a dolgozószobád... hagyjuk egymást békén, jobb az a blognak...
@jaegtoer: te, hóhányó! nagy duma franci vagy:)))
@taga20:

Azt nem tudom, csak mindig meglep hogy a hattyúk tava van a műsorban, aztán egyszer csak a fattyúk fasza kerül túlsúlyba, pedig előbb a hat tyúk hava következne.
@jaegtoer:
Zsidózni bármilyen időjárási körülmények között lehet. A tegnapi "nyári" zivatar is bizonyíték rá, nyilván Tel Aviv külsőről szállt fel az a gép, amelyik csitt-csatt chemtraillal bombázta le Magyarországot.
Essetunni..? - jogdíjas?
@Sir Bates dö Hól: figyelj, csak azért, hogy te is értsd!!
magasról teszek a hozzád hasonló hangemberekre.
nekem nincsenek ilyen tévképzeteim, de látom magadról mintáztad, amit nekem szántál.
a blogra is teszek magasról, mert a világ jóval tágabb és bonyolultabb annál, mint amit a hozzád hasonló, nagyon okos Szotyisztániak felfogni képesek!
nem olvashattam tőled (sem) semmiféle érdemlegeset, a remény hal volt az amiért visszatértem időnként. de a christkindlmarkt tényleg érdekesebb mint a hozzád hasonló öntelt senkik.
@nincs_itt: @Rodeo36:

Miért a kényelmes fotelből tudjátok osztani az észt? Bömcsivel a seggem alatt ,fél liter kubai rum után, én is tudok okos lenni.
@e@nincs_itt: én nem akarok arról érvelni veled mi az oka,hogy amokot futsz a blogon. Nem értek hozzá, beszéld meg a pszichologusoddal.
@tristen2005: fotelem van, bömösöm(saját) nincs, a rumot nem annyira kedvelem tisztán.
változik valami Mo.-on??? nem! ki lehet, mi több ki KELL jelenteni, hogy Orbán Viktor a lehető legjobb ott. Nem? De!
@Sir Bates dö Hól:
nézd, északkorea általában a két korea az usa készítménye, aszondani, hogy észak a kínai protektorátus az nevetséges, a 911 meg minden csak nem az aminek mondják...az usának annyi ellensége van amennyit csinál magának, nem tudok egyetlen mást sem a hidegháború langyososdik meg forrósodik 65 éve mióta kivonultak Potsdam-ból? szerencsétlen kurvára sajnálom...valami kis kölök olyan ferdeszemű kibaszott a galaxis ....legnagyobb leg..leg izéjével

szüxége van ellenségre mert békében nem tud élni lásd az NRA létét és hatalmát, demokráciájuk kimerűl a szabadon pofázás formájában úgysem történik semmi sem rasszizmus sem elnyomás sem egyéb témában...sorozatban jogellenes ítéletek születnek és utána meg magyarázzák az a demokrácia véresre dumálják a, pofájukat

szóval a Maghreb és a Levante lángbaborítása sem északkoreai akció hanem pocsolyontúli békeszerető demokratikus és nagyon kedves tömeggyilkos

brühüyyy
@taga20:

Úgy látom, neked már csak ez jut!:)
@tristen2005:
nem hiszem a te seggedet akár royce rolls-ba is és francia konyakba is literszámra nem leszel bölcsebb sőt

a többi...
mi is a bajod, hogy nem tudsz ellentmondani csak ordítozni mint a cerkóf mikor leesik a banánfáról

brühüyyy
@tristen2005: vagy igyál vagy vezess! a bömöst, hagyd a garázsban!:)))
@taga20:

"_én ehhez nem értek, de fasza a kilátás:)))_"

Már annak, aki golyókban méri az életet. Én maradok a sunáknál:)
@Sir Bates dö Hól:
nézd az a téveszme is, hogy a két világháború az ...pragmatikus és jogos oka volt mind a kettőnek (kis történelem ismeret nem árt) az, hogy bizonyos politika vallássá vált és a nemzeti szocializmus hitté és vallássá vált az más kérdés, de az hogy a "szerencsétlen" megtámadottak áldozatok lettek volna, az tömény történelmi tévedés és hazugság önmaguyuk hozták létre az egészet pedig olyan keveset kellett volna feladniuk a gyarmatvilágbirodalmaikból dehát a kapzsiság és a gőg meg kivagyiság az kiprovokáléta és utána csodálkoztak amikor nem egészen úgy alakult

azonnal visszakoöztak is amint felálltak a tárgyaló asztaltól ahol aláírták a megállapodást azért hogy legalább békében hazaérjenek

brühüyyy
@jöttem: :)))))))))))
jó lenne, bírnám a tengert.
ja, és én rendesen beretválkozom:)))
@taga20:
beértem volna kevesebb infóval is.
igen - nem :))))))
@Rodeo36:

Ide figyelj te kanadai banánfüggő! Én "Tiszteltelek" amikor megismerkedtünk a blogon, azóta sajnos csak rossz tapasztalataim vannak veled kapcsolatban. Lehet hogy én változom?
@Rodeo36: nem fogok most az usa állapotáról, a világban betöltött szerepéről véleményt mondani... vannak amiket azonosan gondolunk, látunk, vannak amiket nem... legyen békés a karácsonyod...
@tristen2005:
igen, egyre hülyébb leszel okát nem tudom

brühüyyy
@Gábris szomszéd: senki sem Oroszország bukását
akarja.
az idióta vezetőivel van baja mindenkinek.
pont, mint Magyarország esetében.
@Sir Bates dö Hól: a béke sosem árt, akkor neked is ugyanazt...azért furdalja majd az oldalam (LOL) hogy megtudjam, mi is amiben különbözik és miért?

majd egyszer elárulod? vagy örök titok marad ???

brühüyyy
@jöttem: jó. nem.
az enyém kicsit kerekebb:))))
@Rodeo36:

Öregszem B+, Lehet hogy lassan utolérlek!:)
@nincs_itt: abbahagyhatnád már a hülye példáid sorolását!
igen.nagyon jól jártak a győzelemmel.
virágzó országot építettek, a szemét usa agyonverése után!
de a két korea, a mai napig élő példája annak,hogy milyen jól élnek, akik távol tartják magukat a szemét, zsarnok usától!
@taga20:

az enyém kicsit kerekebb:

Fejed vagy lábad?
@Rodeo36: Hehe. Oo, Koreara, annak Kinatol valo fuggetlnedese ota szerette volna ratenni a kezet. Csak eppen, oket beeloztek a japok, akik a vesztes haboru utan kenytelenek voltak feladni egykori gyarmatukat. Yaltaban osztottak fel orosz es usa korzetre Koreat. Ket evvel kesobb az usa kivonult, majd ra ket evre az eszakiak orosz es kinai tamogatassal lerohantak a delieket.
Kerdenem, az oroszok miert nem tudtak bekeben hagyni koreat? Francank tamogattak az elmebeteg Kimet?
@punkfrog: mocskosusakokakola, ez ultimate erv.
Nem tudom ki vágja el orbánc torkát.
Felőlem simicska is lehet vagy az USA, de
minnél gyorsabban tegyék mert az ország
beledöglik a stadionmániás idióta
diktatúrájába.
@glinolid:
és az amik miért basztatták a szétdarabolással, szudánból észak és délszudán, koreák, vietnam, afganisztán, Maghreb, Levante és akkor a tizedét sem említettem

most te mit is akarsz ezzel mondani? hogy Oo nem tehet semmit mert csak és a másik szabadon rabolja a világot, háborúval mi a lófaszt keres pakisztánban miért tartja megszállva németországot!!! délamerika leszarja őket és afrika meg is a többi meg egy zavaros pocsolya ahol tankokkal szerveznek gazdaságot és ágyúval viszik a békegalambot...

én úgy sajnálom ezt a bandát iagzán az usa magántulajdon, az egész államapparátus fizetett majmok és néhány (lásd egyiket a FED)magántársaság tulajdona a többiek fizetett rabszolgák és nem is olyan jól fizetettek

brühüyyy
@tristen2005:
hogy engem utólérj azért véres verítékkel meg kell küzdened és nincs annyi vér a pucádban

brühüyyy

de azért irigáljál mindenféle marhaságot a papír elbírja
@Rodeo36:

Hülyeségedet már magaménak érzem! Nincs lemaradásom.
@tristen2005: Ritka maradi vagyok.:(
Nem gondoltam volna, hogy a szellemi leépülés sebességében is lehet versenyezni.:)
@nincs_itt: "reakció: "a durvaanyádat ugacc bele küfföddrő'! köcsög!""

Gondolkodtál már azon, hogy miért?

Talán be kéne látnia minden más országban élő magyarnak, hogy az elképzeléseik arról, mit tegyenek az itthoniak/ itt élők, nagyon messze esik az itthoniak lehetőségeitól. Ezt ugyé nehéz felfogni?
@Habakuk000:

A mai világban semmi sem lehetetlen.
Fabius, sok rossz krimit nézel mostanság. Kár.
@látjátok feleim szümtükkel:
szümtükkel (vagy szümtük nélkül?)

bizony mondom néked aki fentről nézi annak térkép e táj, de sokkal jobban látja az egészet és bármikor rázoomol arra amire akar míg aki benne van a biliben csak a szar alját látja

ez a törvény

brühüyyy
@Habakuk000: Engem nem zavar egyáltalán, mikor férfiak csapkodják a kanridikült. Nehéz időszakban vagy, ugye?
@Rodeo36: köszönöm... természetesen, de ne inzultáljuk egymást teljesen feleslegesen... csesztettük egymást pont eleget ebben az évben, okkal s ok nélkül, tán jövőre változik a helyzet...
@DarthVader: "már a régi rómaiak is dies solisnak nevezték."

Még előtte meg a Hold fázisait figyelték meg, az ugye 28:4.

hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A9t_%28napt%C3%A1r%29

Még annyit írnék a vasárnap-vitához, hogy ez utópia, hiszen a mentőknek, múzeumi teremőröknek és hőtávosoknak stb. sokszor "nincs vasárnapjuk" (esetleg hétközben). Mikor a férjeméknél túltermelés volt a gyárban (még a válság előtt), akkor hat nap + két pihenővel váltották egymást a brigádok, folyamatos műszakban.
Ismerek olyan áruházi osztályon dolgozót, akinek adventi időszakban csak egy szabadnapja van hetente (hétköznap), és semmi ideje otthon a készülődésre. Diákok meg kismamák viszont örülnének a hétvégi munkalehetőségnek.
@dr. jenőke (jenőke): Mózes II. könyve: "Ő pedig monda nékik: Ez az, amit az Úr mondott: A holnap nyugalom napja, az Úrnak szentelt szombat; amit sütni akartok, süssétek meg, és amit főzni akartok, főzzétek meg; ami pedig megmarad, azt mind tegyétek el magatoknak reggelre."

Bartus szerint nincs gond a keresztény szünnappal, csak ha nem szombatra tesszük. Nehezen hiszem ezt el, hogy ilyen szigorúan kéne venni.

""Mit szól ehhez a hitközség?" - Bodrogi Eszter gasztroblogger

MN: Mit érdemes beszereznie a kezdő szombattartónak?

BE: Például a szombati órát, amit hivatalosan időzítőnek hívnak, és bármelyik IKEA-ban beszerezhető. Praktikus leragasztgatni a villanykapcsolókat, mert az ember keze automatikusan rájár a kapcsolgatásra, hasznos továbbá papír zsebkendőt készíteni a vécébe, mert ilyenkor tépni sem szabad. Összehangolt hadműveleteket igényel egy szombat megtartása."

Ezen annyit nevettem, de amúgy aranyosak. :)
Nekem is eszembe jutott a Ráhel svájci iskolájánál, hogy olyan, mint a Neveletlen hercegnőben a testőrrel járó trónörökösök.

nepszava.com/2014/12/velemeny/bartus-laszlo-az-orban-dinasztia.html
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Idézet a poszthó':

"Mert ne legyen kétsége senkinek: Orbán Ráhel sokkal rosszabb lesz, mint az apja volt. De apjának ezek a tulajdonságok tetszenek. Ráhelnek van 10-15 éve arra, hogy járja a világot, élje a hercegnők, a várományos királynők életét, bele nőjön a feladatba, a luxusba, és királynői attitűdökkel álljon majd népe elé. No, persze, azért felcsúti és magyar kivitelben, nem lesz olyan, mint az angol királyi család tagja, mert kilóg majd a kapanyél, de a mienk lesz, nagyon „keresztény” és nagyon magyar.
Miért fontos mindez? Azért, hogy felébredjenek némelyek, akik azt képzelik, hogy ezeket a terveket keresztülhúzhatja bárki, aki a Fideszben fellázad Orbán ellen. Orbán úgy vágja le őket, mint a középkori katolikus uralkodók a rivális lázadókat. És felébredjenek azok is, akik azt gondolják, hogy majd a 2018-as, vagy a 2026-os, vagy 2038-as választáson leváltják az Orbán-dinasztiát, és azok úriemberek módjára elvonulnak."

Mindenkinek ajánlom a témát megfontolásra: Milyen lenne, ha visszaállítanák a Magyar Királyságot? Turisztikai látványosság, mint az Erzsébeték? Vagy jobbágyokon uralkodó dekadens "kékvérűek"?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: ez szám7kra inzultus, részedről pedig méltánytalanság... sz'tem gondold újra...
@Rodeo36: Egyszer probalta az OPEC es csatlosai zsarolni az US-t. Sztem most mar banjak, hogy nem volt eleg nekik a biztos bevetel.
Latom hianyzik szamodra a regi orosz vezetes, jo lenne ismet egy kis kommunizmus, egy kis szoc.reak.gazdasag, amit a nyugat finansziroz.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
:
Ugrott a söröm.
Pedig már edzettem rá. Négy órája még vizet sem ittam.
Jó reggelt, ünnepi hangulatot.
Bírjátok ki valahogy és
érezzetek áhítatot.
::
::
BENEDEK ELEK: A karácsonyfa

Csingilingi, szól a csengő,
Jertek, fiúk, lányok!
Föl van gyújtva, meg van rakva
A karácsonyfátok.

Csingilingi, szól a csengő,
Arany a csengése,
Aranyosabb, szebb ez, mint a
Muzsika zengése.

Csingilingi, szól a csengő
Vajon kik csengetnek?
Mennyországból az angyalkák
A jó gyerekeknek.

Csingilingi, szól a csengő
Nyílik már az ajtó,
Cseng a szoba, zeng a szoba
Vidám gyermek zajtól.

Csingilingi, szól a csengő,
Jertek, fiúk, lányok,
Föl van gyújtva, meg van rakva
A karácsonyfátok.
::
::
::
BENEDEK ELEK: Dal a szeretetről
.
Hol ringott bölcsőd: palotában,
Vagy kis kunyhóban, sose kérdem,
Itt vagy ott, egy az valójában,
Ez nem szégyen, az meg nem érdem.
Más, amit kérdek tőled, gyermek,
Nézz a szemembe s úgy felelj meg:
Van-e szívedben szeretet?
Köztünk barátság így lehet.
.
Igaz szívvel ha tudsz szeretni,
Jöhetsz velem kéz-kézbe térve,
Csöpp szeretetért én tengernyi
Szeretetet adok cserébe.
Nincs gyűlölség, ahol én járok,
Be van temetve minden árok,
Mely embert s embert valaha
Egymástól elválaszt vala.
.
Ahol én járok, gazdag ember
Nincs, ámde szegényt sem találtok;
Kedve és tudás kit hova rendel,
Ott dolgozik, s nem hallasz átkot.
Erős a gyengét gyámolítja,
Senki a másét nem áhítja:
Kinek munkán a tenyere,
Mindég puha a kenyere.
.
Ahol én járok, teste, lelke
Tiszta öregnek s ifjú népnek;
Nagy és kicsiny versenyre kelve
Munkára minden jónak s szépnek.
Gyűlölség szennyét kisöpörvén,
Szeretet itt a legfőbb törvény:
Egyetlen lánc, mely megmaradt - -
Nyomán egy csöpp vér sem fakadt.
.
Szeretet lánca! Kössed egybe
Szívét nagyoknak s gyermekeknek!
Gyűlölség! Légy úgy eltemetve,
Hírét se halljuk létednek!
Ez országnak minden lakója
Egymást szeresse, védje, ójja:
Naggyá ország csak így lehet - -
- Csudát művel a Szeretet.
::
@Gábris szomszéd: Az életedért küzdesz szerencsétlen,a dezertálást a bucid bánná gyermeklefejező hasznos idióta.
@dr. jenőke (jenőke):

Jó reggelt! Köszi:)

Elég nehéz áhítatot érezni, ha tort ül itt a pökhendi nagyképűség, az álszent sunyiság, a meg nem értettség sértődöttség kisstílűsége.

Nagyon jó Esterházy a print HVG-ben. Pontos és fontos gondolatokat fogalmaz meg.
napindító:

06:30
A nagy húsos áfacsalás, CBA-s és közétkeztetési mellékszállal
A nagy húsos áfacsalás, CBA-s és közétkeztetési mellékszállal

Húsnagykereskedő cégek csalhattak el több milliárd forintnyi áfát a gyanú szerint, a cégháló egyik vállalkozása a CBA-ba szállít, a másik pedig hűtőházakba, ahonnan pedig éttermekbe, közétkeztetésbe kerül az áru. Volt olyan cégvezető, aki szerint nem kéne ebben az ügyben kutakodnunk. Az adóhatóság bevitt egy sor cégvezetőt, de míg van olyan szerencsés, aki már kinn van, mások 30 napos előzetes letartóztatásban töltik a napjaikat. Az adóhivatal egyik egysége megoldotta, amit a másik nem volt képes, közben a NAV és az ügyészség egymást hibáztatja.

hvg.hu/kkv/20141222_Egy_afacsalasi_ugy_CBAs_szallal_es_kozet

-----

06:52
Képviselők is kaptak állami földet pályázat nélkül

Országgyűlési képviselők is kaptak bérbe pályázat nélkül állami földeket – derül ki abból a terjedelmes dokumentumból, amelyet a Blikk kapott meg a múlt héten a Nemzeti Földalaptól, miután jogerősen megnyerték az adatok kiadása miatt indított pert.

hvg.hu/gazdasag/20141222_Kepviselok_is_kaptak_allami_foldet_palyaz
@Orica Középföldi: Azért van abban valami diszkrét báj, hogy az a sok szörnyűség, amit kommentelés ürügyén elkövetünk a legtöbb esetben jó szándéktól duzzadó, hazáért aggódó motivációból ered.:))

Ugye van olyan fogalom, hogy energiavámpír? Vagy csak álmodtam?
@Habakuk000:

Van:)))
De ez mindenkinek más lehet. Nekem azok, akik összetévesztik a blogot egy egészen más bloggal, akik nem beszélgetni akarnak, csak simán grafománok, az EQ-ban-IQ-ban erős hiátussal bírók:)
@dr. jenőke (jenőke):

köszönöm!
és köszönöm a többi szépséget amit hoztál, külön megemlítve Gara: Csak jó kedvet adj kedvencemet, amit voltál szíves többször elém "tálalni"... :)

"Jó reggelt, ünnepi hangulatot.
Bírjátok ki valahogy és
érezzetek áhítatot."

bár nem áhítatot csak kellemes nyugalmat érzek... remélem ez nem baj?
:D
Gyökössy Endre:

Igaz mese Luciferről

Egyszer, nagyon-nagyon régen, amikor a Föld éppen csak elkészült, és úgy ragyogott, mint egy újszülött csillag, az Úr végigsétált zöld dombjain és völgyein, és szeretettel nézett teremtményeire. Elnézte az állatokat és a madarakat, a fákat és a virágokat, a tengereket és a hegyeket, aztán elnézte az embereket - és szerette mindegyiküket, és azok is szerették őt.

De egy rövid idő után elszomorodott az Úr, és az angyalok, akik körülötte voltak, aggodalmasan kérdezték, miért könnyezik. Ő, pedig mondá:

„Elnéztem az embert, és láttam az irántam való szeretetét, de ez a szeretet csak azért van, mert én vagyon az egyedüli, akiről tudomása van. Azért szeret, mert nincsen más, akit szerethessen. Szabad akaratot szándékozom adni neki, hogy szerethessen, amikor akarja, és így tudjam, hogy ha egy ember azt mondja: "Szeretem az Urat", ez azért van, mert úgy döntött, engem szeret. Ahhoz pedig, hogy ez így legyen, kell lennie valakinek, aki ellenkezni fog Velem, és arra kísérti az embert, hogy megtagadjon Engem azért, hogy mindenki a saját szabad akaratából dönthesse el, egyedül hozzám fordul-e. Szóljatok ti, angyalok, melyikőtök tenné meg ezt az irántam való szeretetből, ki hagyná el színemet az idők végezetéig? Ki tagadna meg engem és kísérelné meg az embert velem szembefordítani azért, hogy az a saját szívében dönthesse el, kit akar szolgálni?"

Akkor az angyalok mind elfordították orcáikat és könnyeztek, az Úr pedig közéjük lépett, és mindegyiküket megkérdezte:

„Megtennéd ezt Értem? Ki szállna szembe velem a kedvemért és űzetne ki a mennyek országából? Ki?”

De azok csak könnyeztek és mondták:

„Én nem, óh Uram, én nem. Ne kérd ezt tőlem!” - és elfordultak.

Az Úr pedig leült a legmagasabb hegy csúcsára, és bánat töltötte el a szívét. És akkor odament Hozzá a fény urainak legragyogóbbja, szívének legszeretettebbje, Lucifer, az arkangyal, akinek neve: „Aki a fényt hozza.”

A hatalmas arkangyal letérdelt az Úr elé, kezét az ő kezébe téve könnyezett, és könnyein át felajánlotta az Úrnak önnön kiűzetését a mennyek országából, és az ember megkísértését az idők végezetéig, hogy az megismerhesse a szabad akaratot.

„Hát nincs senki más, aki megtenné ezt Értem?” - kérdezte az Úr. – „Csak te volnál az, szerettem? El kell, hogy veszítselek örök időkre?”

És az angyalok egyike sem válaszolt. Akkor felállt az Úr, és kihirdette ítéletét, hogy Lucifer űzessék ki a mennyek országából, és legyen száműzve örök időkre azért, hogy elcsábítsa az embert Istentől, és így az megismerhesse a szabad akaratot.

Aztán így szólt Luciferhez: „És az ember becsméreljen téged, és vessen árnyat a te ragyogásodra, és ne ismerje fel annak valódiságát. És neked meg kell kísértened minden férfit és nőt, bizony mondom, még azt az Egyet is, akit a nevemben küldök közéjük, meg kell kísértened, és senki, csak a bölcsek legbölcsebbje tudjon erről az áldozatról! De hogy megkönnyítsem szenvedésedet, teljesítem egy kívánságodat. Mi legyen az?”

Akkor Lucifer, a hajnali csillag még egyszer utoljára felnézett az Úr megismerhetetlen arcára, és azt kérte, hogy valahányszor egy ember elfordul tőle, és Istenhez fordul, engedtessék meg neki, hogy egy óra hosszára ott állhasson a mennyek kapuja előtt, és hallgathassa, hogyan énekelnek testvérei az Úr trónja előtt. És megkapta az engedélyt.

Akkor Lucifer búcsút vett testvéreitől. A sötét szemű Uriel, az ezüstszárnyú Gábriel és a gyöngéd Raffael könnyezték és átölelték őt, azután Michael, a harcos angyal feladata feletti kétségbeesésében hangosan felkiáltva megragadta Lucifert, és messzire elhajította őt az Úr színe elől.

És a Föld akkor legmagasabb hegyéről egy álló nap és egy éjjel zuhant ő, útjában fényesen ragyogva, mint egy hullócsillag. És azon ősi nap óta állja az Úrnak adott szavát, és kísérti az embert az Úr ellenében. De valahányszor azok megtagadják őt, egy kurta órára ott ül ő, mint egy fekete szikla a mennyek kapuja előtt, és testvérei odagyűlnek a
kapuhoz és énekelnek neki.
@Sir Bates dö Hól: H.lye-e vagy? :)

Bartus keresztény, valami kisegyház tagja, ha nem tudnád.
"Biztos" azért linkeltem ide, hogy jót nevessünk a zsidókon. Idióta ne legyél már, kedves olvtárs.

Esetleg a keresztény-nemzeti öntudatról valami észrevétel? Semmi?
@dr. jenőke (jenőke): Továbbra is gyötör a kérdés. Bartus szerint szörnyű bűn, ha a keresztények megszentségtelenítik a szombatot. (Mint keresztény mondja ezt, és én mint keresztény idézem.)
@Orica Középföldi: Ha szabad megkérdeznem, ahol "hat évig tanultad a pszichológiát" ott ápolt voltál vagy ápoló? Mert a gyógyítás nem nagyon megy ...
@Orica Középföldi:
tölgyessy elvtárs
téved a német sajátos út az nem sajátos hanem kibaszásos mégpedig az összes többi europai hatalom által:
a valóság:
The German Empire (German: Deutsches Kaiserreich), variously referred to as Imperial Germany,[6] German Reich/Realm,[7][8][9][10] Second Reich and also (unofficially) as Germany, was the historical German nation state[11] that existed from the unification of Germany in 1871 to the abdication of Kaiser Wilhelm II in November 1918, when Germany became a federal republic. It was a predecessor of today's Germany.

The German Empire consisted of 27 constituent territories, with most of them being ruled by royal families. While the Kingdom of Prussia contained most of the population and most of the territory of the empire, the Prussian leaders were supplanted by leaders from all over Germany, and Prussia itself played a lesser role. As Dwyer (2005) points out, Prussia's "political and cultural influence had diminished considerably" by the 1890s.[12] The German Empire's three largest neighbours were all rivals: Imperial Russia to the east, France to the west, and Austria-Hungary, a rival but also an ally, to the south-east.

tölgyessy elvtárs:

Csakhogy nehéz elgondolni, hogy a Nyugat évszázados tapasztalatai ellenére tartósan előrejuthat az ország. A Nyugat alkonya nem éppen eredeti eszme. Közép- és Kelet-Európa nemzetei régóta kutatják eredménytelenül a maguk Nyugatot felülmúló berendezkedéseit. A német különút keresése egy teljes évszázadon át, egészen a második világháborús katasztrófáig folytatódott.
Vissza a felülről elrendezett világ otthonosságába
A miniszterelnök az összetett magyar értékvilág régről hozott, a kádári évtizedekben tovább erősített árnyékosabb oldalára építi politikáját. Megítélése alapján végre a mediánszavazók, különösen saját társadalmi csoportja, a feltörekvő mezővárosi középrétegek világképe szerint szükséges újjáépíteni az országot. A kormányfő az ezeréves magyar „kultúrfölény” hiteire alapozva az újból elérhető nagyság kilátását ígéri az országnak. Orbán Viktor retorikájával a sokszorosan rögzült nemzeti elfogultságoknak hízelegve ismétlődően megidézi az egyedülállóan tehetséges, ám az idegen hatalmak túlereje és a baloldali elitek árulása következtében, valamint a külföldi befektetők túlságos profitigényei miatt boldogulni nem képes elnyomott magyarok képzetét. A bajokért mindenki más inkább felelős, mint az itt élők.

és ettől a német út teljesen más azaz tölgyessy elvtárs téved?

a gyarmattartó hatalmak önzése (=fidex teljhatalma) kikényszerítette a két világháborút, és azok akkor váltak "furcsává" amikor a nemzeti eszme vallássá annak hamis prófétáival alakult (=lásd fidex 25 éve) akkor a jogossága is lenullázódott és az emberi gyarlóság meg kapzsiság ülte torát

azaz a fidex nem elemzésre hanem lámpvasra való, emlékeztetném tölgyessy elvtársat is, meg arra, hogy tanuljon vagy ha már tuggya ne ferdítsen és a valóságot rágcsálja és ne ilyen hangosan csámcsogva

brühüyyy
@Habakuk000: Csapkodjad csak a ridikült. Addig sem kell érvelned.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Egy nap alatt sikerült belekötnöd négy emberbe. Ugyan ez a stílus itt nem ismeretlen, de nem örvend megbecsülésnek.

Haba őszintén, szinte bocsánatkérően leírta, nem tudja kibogozni mit akarsz mondani. Nem minősített, hogy zavaros vagy, citátumaid rendre inkoherensek a témával.

Mariann úrinő módjára, segítőleg rávilágított, hogy bizonyos közgazdasági fogalmakat nem megfelelően kezelsz.

Sír átgondolást javasolt, indoklással.

Én hozzád sem szólok, nem véletlenül.

Szóval mi a baj?

Nem kell leírnod, hogy dögöljek meg. Egyszer már megtetted, másodjára nem hoz igazi kielégülést.
@DarthVader:
Először is kérlek pontosabban meghatározni ki ios /volt/ Jézus? Élő és halandó, gyarló ember, vagy kitalált misztikus lény, netán a kettő egyvelege?
@jöttem:
Igaz mese a teremtésről:
Kezdetben nem volt semmi, de egyáltalán semmi.
Akkor mondá az Úr:
- Legyen világosság!
Akkor még mindig nem volt semmi, de azt már lehetett látni.
@Sir Bates dö Hól: Jó, akkor még egyszer és utoljára. Szerintem Jézus azt tanította, hogy nem szabad a szombati szabályok aprólékos betartásával elrontanunk a pihenőnap szellemiségét.
A hetedik nap arra való talán, hogy átgondoljunk dolgokat, ránézzünk a mögöttünk álló napokra. Ez pszichológia is: ki kell zökkenni a monotonitásból, hogy újra visszarázódjunk a szürke hétköznapokba.

Arra próbálok rámutatni, hogy a "szombatosok" és a "vasárnaposok" szerintem ugyanúgy félreértik Isten parancsát, mikor konkrét napokhoz kötik a hetediket. Főleg ha Tömjén Zsótiék el akarják majd törülni erre hivatkozva a szabad szombatot!!

Amúgy a hivatalnokok, tanárok és persze a gyerekek számára nagyon jó, hogy konkrét nap(ok)hoz van kötve: legyen az szerintem a szombat ÉS vasárnap! :)
@István Tamasi:

Ez is szép mese. Jövőre majd ezt rakom ki. :))))
@vigyüktúlzásbaadolgokat: csapkodja a fene. Hollandiában vettem a homártasim, ahogy a gyerekeim nevezik, a kedvedért sem csapkodom, mert tök jó és szeretem
süti beállítások módosítása