Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.27. 08:58 Fabius

Veszprém lesz a Fidesz Mohácsa?

Címkék: fidesz veszprém simicska lajos török gábor

Öreg oligarcha szívatóval indul, de ha felveszi a fordulatot és bepörög, ki tudja mi lesz a vége. Márpedig úgy néz ki, Nemzeti Lajosunk bepörgött, és az átdisznólkodott évtizedek után kerékkötője lenne a nernek.

Rajta, pontosabban a kénye-kedvén múlna, hogy van aznap kétharmad, vagy nincs.

Tudom, tudom. Eretnek gondolat Simicska indulását és győzelmét kívánni, de lássuk be, ha kiírnának egy nemzetközi, "Mivel Lehetne A Legjobban Megszopatni Orbán Viktort" pályázatot, a világ összes kreatívja sem tudna kiagyalni ettől fájóbbat. Nem, a stadizóleum lebontása, vagy a belőle csutka hangerőn non stop sugárzott, Gyurcsány beszédekből írt oratórium sem lenne Simicska kaján vigyorához mérhető, amint napi döntése alapján kutyázza vagy nyuszizza Viktort.

simicska2.jpg

Szegény kis Török Gábor! Mire a lájkkurválkodásnak indult bullshitbe belekomolyodta magát, mire lepacsizott Vona Gáborral is, alig maradt félórája kiélvezni a hirtelen figyelmet. Estére ki kellett mondania, ha Lajos bácsi jön én elállok az útból. Igaza is van, ha a Lajos szándék komoly, Veszprém nem politikai elemzőnek való játszótér. [azért ha a faszbúk népének lenne egy kis humorérzéke, akkor összehordanák azt a 22 194 lájkot, majd a becsokizás pillanatában néhány unlike-kal mentenék fel TG-t az adott szó kötelessége alól] Érdekes helyzet lenne, ha a lejtmenetbe kapcsolt Fidesznek Simicska győzelme segítene nagyobb lendülettel száguldani. Igazi felemeltelek és most elejtettelek sztori lenne, Viktor mindenhatóságába vetett hitének elillanásával.

Szinte sajnálom, hogy Simicskának esze ágában nincs komolyan elindulni.

Az egész nem több a "tárgyalásos fázisban" lévő harcos felek egymást szívatásánál. Szívatásnak mondjuk jóféle, a népszerűségvesztéstől, az időközi bukástól demoralizált, pórázra vett habonyárpádos Fidesznek belengetni, nem csak az államigazgatási munkát tudom szabotálni az embereimmel, de magát a szentséges kétharmadot is, ha úgy tartja úri kedvem. Ha valamitől, akkor ettől aztán lehet traktorféknyomot farolni a keresztény konzervatív fecskealsóba. Nem lennék meglepve, ha tegnap/holnap valami úton-módon Lajos kapna egy üzit őfelségétől, hogy inkább pettingelnék, mint harcolnék veled, édes jó Lajosom. De mondjuk azon sem, ha a bedühödött sünmalac inkább kezelné a helyzetet újabb rendkívüli lajosadóval, mert Baltazár inkább meghal, de nem alkuszik!

 

572 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr616936603

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit keres még Elkúrtuk Ferenc a politika húspiacán? 2014.11.27. 17:34:34

A mi Ferink akkora vehemenciával próbál az ál-civil ellenzéki mozgalmak élére állni, mintha abban bízna, hogy már senki nem emlékszik a Nagy Őszödi Coming Outra. Pedig a stílus ugyanaz. Ez az ember a korrigálhatatlan, súlyos jellemhibák és személyiség...

Trackback: Hogyan buktass meg 12 lépésben egy kormányt? 2014.11.27. 17:22:36

Saul David Alinsky radikális aktivistáknak szánt tanácsait azok kezdték itthon megfogadni, akik egy éven belül három választást is elbuktak. A "Rules for Radicals" című könyv kötelező olvasmány a baloldalon. Alinsky forradalmat hirdetett és kommunizmus...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Király.... vagy herceg DDDDD lessz itt még palota forr!!!!
Tegnap is hozzáakartam szólni a bejegyzéshez, de a blogmotor nem engedett. A blogmotor és a Vezényló monnyon le.
Lehár Ferenc helyett Simlicska Lajcsi legújabb nagyoperettye:

a Mosoly országa (magyarul:a RÖHEJ FŐGGYE)

LEHET RÁ BÉRLETET KAPNI (MÁRMINT A PARLAMENTBE) AMIKOR nem lesz 2/3 és valami kattyvaszt nem tudnak áttolni?

a bajúsz berci az hogyan fog ott zászlókkal bajlódni (mármint milyen zászló és mikor teccik nekijje és mikor nem)

las nagy röhej, sokan betegek lesznek példáúl a kádéenpé nevű gumioroszlán

brühüyyy
@The Ghost Wolf:

farkavannekiki?

Tegnap is hozzá(ezt itt külön kell írni az a nyelvtani szabály rájája) akartam szólni a bejegyzéshez, de a blogmotor nem engedett. A blogmotor és a Vezényló monnyon le.

brühüyyy
huhhhaaaahaaa,

kisegér az elefántnak a hídon: -dübörgünk :D

Counter-strike GO: a Figyelő szerint készül a magyar kormány kitiltási listája

Válaszul az amerikai listára.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F11%2F27%2Fcounter-strike-go-a-figyelo-szerint-keszul-a-magyar-kormany-kitiltasi-listaja%2F
ehhhh, egy poénnal kevesebb:

09:41
Török Gábor nem indul a veszprémi választáson

A Facebookon jelentette be a politikai elemző, hogy tervei ellenére mégsem indul el a veszprémi időközi választáson, bár meglepően sokan támogatták az ötletet. Visszalépését már nem teszi függővé Simicska Lajos indulásától.

hvg.hu/itthon/20141127_Torok_Gabor_nem_indul_a_veszpremi_valaszt
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ennyire komolytalan faszinak tartom Török Gábort.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
A veszprémiek helyében készítenék egy kitiltási listát.
Reggelt, Mindegykinek!

Ha valaki láttya Bolit erre kószálni, szójjon neki, hogy kűttem méltet!
Köszi.
:D
@Marcellusca:
Neked is szépet! Átadjuk!
Elsőre metéltet olvastam. Láttam magam előtt a galambot, ahogy repül, csőrében a kockás asztalkendővel.
Szép kép volt! :)))
Elnézést, totálisan OFF, de ez az utazós blog fantasztikus, gyönyörűek a fotók hozzá, mintha ott lennél. Nagyon jó fej emberke, (nő?) írhatja...

drkuktart.blog.hu
Ha bukni akar a Fidesz egy mandátumot, csak jelölje Simicskát. Kövér és gazdag fideszes van még bőven ezenkívül is. De inkább jelöljön végre egy veszprémi kultúrembert / nem kövéret/.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Most ennek van a szezonja. 2014 tél eleji divat.
Érik Veszprémben az " El a kezekkel a veszprémi időközi választásoktól!" petíció. Össze lehet kötni egy-két tüntetéssel is. :)
@Rodeo36: Én is ott próbálok felhomályosítani épp, de nem szeretnek DDDD!
@Imola Helyesi: Nem a gazdagság ,vagy a kövérség a baj,ugye tudod?
@jöttem:
Az hogy Újpesten egy 70 éves ismeretlen szoci határőr tudott győzni már mutatja a protest hangulatot, plusz Fidesz népszerűsége egy hónap alatt 1/3-al esett - ami Őszöd méretű zakó. Nagyon nagyon inog az a trón, simán lehet Veszprém a bedőlt utolsó bástya
Tartozás 1.

Badiny Jós Ferenc alapján

Badiny Jós Ferenc: az egyik dél-amerikai egyetem sumerológiai tanszékének alapítója, tanára.

Szóhasonlítás alapján: 500-1000 szó megegyezik (Dr. Bobula Ida szerint 2000 szó)
„Nemesnek és sok kutatás eredményének tartom ezeket a megállapításokat, de a magyar nyelv eredetiségének mérhetetlen gazdagsága és különlegessége sokkal több lehetőséget nyújt a nyelvészeti kutatások lefolytatásában, mint a "szóhasonlítások", "hangzóváltozások" és egyéb etimológus következtetések. Ha pedig ezeken a munkálatokon továbbmegyünk, akkor a sumir- magyar nyelvanyag már nem rokonságot, hanem ennél sokkal többet mutat.” (B.J.F)

A British Múzeum 81-7-29, 130. jelzésű ékiratos szövegének alábbi része:
EME - KU - MAH - GAR akkád nyelven LISAN - SU - ME - RI olvasattal bír.

Dr. Novotny Elemér: „a Tihanyi Apátság Alapítólevelének magyar szórványai azonosak a ma sumírnak nevezett
nyelvvel.”
(1.sor: latin fonetikával írt; 2.sor: mai magyar nyelv szerinti kiejtés; 3.sor: sumér)
NE-WE-MA -AG-GU -C -BAR-DU-OS
NE-I -MA -D - JU-U-K -PAR-TU- S
NU-WU-MAH-AG-HU-U-KE-BAR-DU-US

ESE-UL-WE-K - ERE-US ZEN -T
ŐSEI -N -K - ERŐS-SZEN -T
ESE-UL-WE-KE-GERE-US ZIEN-TU

IE-LE -SE-U-C
JE-LE -SE- I-K
GE-LEH-SE-U-KE

Sir John Browning (angol nyelvész): „A Magyar Nyelv egyetlen darabból álló terméskő, melyen az idők viharai
karcolást sem ejthettek. Nem az idők változásától függő kalendárium. Nem szorul senkire... nem kölcsönöz, nem alkuszik, nem ad-vesz senkitől. Ez a nyelv a nemzet önállóságának, a szellemi függetlenségének legfényesebb emléke.
Amit a tudósok nem tudnak megfejteni, azt mellőzik. Ez a nyelvészetben is így van, csakúgy, mint a régészetben is. Az egyiptomi templomok egyetlen kőből készült padlatait sem tudják megmagyarázni. Honnan ered, melyik hegységből vágták ki e csodálatos tömeget, miként szállították le, vagy emelték fel a templom tetejéig.
A magyar nyelv eredetisége ennél sokkal csodálatosabb tünemény.”
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem értem, hogy mit vacakolunk az amerikaiak kitiltásával... Miért nem üzenünk egyből hadat? :-)
@Ómacicka Bábó:

Amikor ennyi a szegényember, egy dúsgazdag Simicska-féle képviselő tovább gyengítheti a Fideszt.
@kadarnepe:
ismered a Horthy-féle hadüzenet anekdotáját?

"Amikor a magyar hadüzenetet átadták az USA külügyminiszter helyettesének, meg kellett néznie a térképtárban, hogy hol is van Magyarország, mert nem tudta. Ezután fogadta a magyar nagykövetet.

– Mi Magyarország államformája?
– Királyság.
– És ki a a király?
– Az momentán nincs.
– És ki van?
– Horthy Miklós ellentengernagy őfőméltósága.
– Értem, tehát van tengerük.
– Nincs.
– Van területi követelésük az USA-val szemben?
– Nincs.
– Kivel szemben van?
– Romániával szemben.
– És mért nem hajtják be rajtuk?
– Azt nem lehet, ők a szövetségeseink!
– Értem, mondta a külügyes, és ezután átvette a hadüzenetet."

Ezen a szinten tudom legfeljebb elképzelni... :)
@Imola Helyesi: Ja,például a basz,a török nyom,tol igéből vagyon ,ez a nyelv is olyan kő mint az új alkotmány.
@Imola Helyesi: Keress rá a rénhirek lapra ne csak a szíriuszi kapcsolatokra DDD!
Tartozás 2.
Többet egyelőre nem írok, mert nem ez a téma.

Sumér-Magyar nyelvazonosság bizonyítékai:
A legtöbb egytagú szó értelemben is és hangtani értékével is egyezik a mai magyar nyelv szavaival.
A ragozási rendszere mind a két nyelvnek ugyanaz.
A nyelvi különlegességek is egyeznek.
A Sorbonne kiadványa (Glottkronologia) megállapította, hogy az ősgyökök 68 %-os tartalmi értékével,
a magyar nyelv, a jelenleg beszélt nyelvek között, a legrégibb eredetei, tehát prehisztorikus
A sumér hangtörténeti fejlődésének megvannak az írott bizonyítékai: Kr. E. VI. századi ékirat, melyet
Henry C. Rawlinson fejtett meg és nyelvét "szkíta-nyelvnek" nevezte.
Tehát az ősnyelv létezése után 1500 évvel van írásbeli bizonyítékunk nyelvünk változására. Úgy
rendeltetett, hogy megint elteljen 1500 esztendő az újabb hangtörténeti írásbeli bizonyítékig.
Ugyanis ezek a bizonyítékok a Kr. utáni X. századból "latin-fonetikával írt" u. n. magyar
szórványok a Tihanyi Apátság alapítólevelében és egyéb iratainkban
Éppen ez a „nyelvazonosság” az, mely a magyarul beszélő sumerológusok elé egy óriási nyelvészeti feladatot állít. Ugyanis ezt a „sumirnak nevezett” ősnyelvünket olyan nyelvészek fejtették le az ékiratokról, akik magyarul nem beszéltek és a ragozó nyelvek szerkezetét és felépítését, tanulmányaik során, nem tartották szükségesnek elsajátítani.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Látod, ezért szeretek itt lenni. Gondolok valamit, aztán jön egy tőlem szélesebb látókörű összefüggéslátó, aki elgondolkodtatót mond.
Varánusz! Így szeretlek! :))))
@Imola Helyesi:
Belenéztem a Wikipédiába. Ezt találtam:

Badiny Jós Ferenc (Gács, 1909. június 3.[2] – 2007. március 10.) vitatott munkásságú autodidakta történetíró nyelvész, sumerológus és vallásalapító.[3] A sumer–magyar nyelvrokonság (nyelvazonosság) és Jézus pártus származásának hirdetője.

Elméletével többé-kevésbé egyetértenek Pap Gábor (aki díszdoktorrá avatásakor mondott laudációt), Kristóff Zoltán, Schmidt Irén, Tomory Zsuzsa, Maxim Áron, Gyenes István, Detrich Attila,[6] Juhász László,[7] stb. Ők elsősorban Badiny azon igen népszerű, bár az akadémikus tudomány által tagadott, megalapozatlannak bélyegzett feltevésének helyességét hangsúlyozzák, mely szerint a magyar nép mint a „tudás népe”, a sumérok rokona.

Ennek ellenére nyelvészeti, történészi módszereit és következtetéseit, teológiai elméleteit a tudományos és vallásos közösség túlnyomó többsége – például Komoróczy Géza,[8] Rédei Károly,[9] Pusztay János,[10] Erdélyi István,[11] Nemeshegyi Péter[12] – elutasítja, dilettantizmusnak ítéli. Szerintük Badiny fordításai helytelenek, következtetései tudománytalanok és légből kapottak. A katolikus egyház szemszögéből Jelenits István teológus kritizálta élesen Badiny teológiai nézeteit.

Nekem ennyi elég. :)))))))))))
A finnugor őrületet pedig egy magyarul nem tudó un. Hunsdorfer találta ki a csodálatos magyar, bizonyítottan ősi gyöknyelv ledegradálására, hogy ezzel is a germánság fölényét éreztesse az elnyomott magyarokkal szemben. Ez a tendencia ma is él, és teljes mámorban tobzódik, amely már lassan őrületté fokozódik a baloldali értelmiségiek esztelen támadásai közepette. Már csak azt várom, mikor hívnak az utcára: "Tüntessünk a finnugor rokonságért "címszóval.A Fidesznek ez a legnagyobb baja, nem képes a magyar kultúrát teljes mellszélességgel támogatni.
@jöttem:
Juj, neked elég Pusztay meg Komoróczy!!! Komoróczy valami olyasmit is hirdet, hogy a zsidóság volt itt honalapító. Figyelj két gyékényen árulunk, ne gyere nekem marxista nyelvészekkel. Ezek olyan szolgalelkűek, mint ma pl azok a politikusok, akik mindig máshová szaladgálnak külföldre a magyarságot elárulni. A magyar nyelv átadott és nem vett, de ha át is vett, mindent magyarított.Ne regélj, jó.
@fzs.1933: ismertem, és pont valami ilyesmi ugrott be, amikor meghallottam a hírt :-)
@jöttem:
A vikipédia cikkeit bárki megírhatja, akár te is, ennyit róla.
No megjött a terelgető juhász? Vége a nyaralásnak.:(
@jöttem:
Én is pont így vagyok ezzel!
Erős döntetlen, ok?:-))
@kadarnepe:

már várom, hogy OV mikor kezdi el cipőjével a pultot csapkodni az ensz közgyűlésén.
Vagy lehet, hogy nem is mehet már oda??? :)
@Imola Helyesi: az téged kurvára ne zavarjon Molly, hogy Hunsdorfer részt vett az 1848-1849-es forradalomban és utána sokáig háttérbe szoritották, ezért valszeg a büdös életben nem volt magyarellenes, az meg végképp ne izgasson téged, hogy ő vetette fel elsőként a sumer-magyar rokonság lehetőségét, ja és a finnugort is lehetőségnek tekintette.
de te írd csak tovább a sületlenségeid.
@jöttem:
Ha meg legközelebb nyelvet rontanál, ne regelt írj, hanem helyesebb a rögöltem, ami a rögzít, szilárdít magyar egyik megfelelője lehet a rög gyökből. A reg gyökből a regél , rege, regős stb szavak származhatnak. Ne a regisztráció latin szót rövídítsd, mert ez nyelvrontás.
@Imola Helyesi: azért vannak ám tények Molly, ezt még nem mondták neked az általánosban?
@Penivaldes:
Penny, más szakirodalmat olvasunk, úgy látszik. Meg a magyar nyelvet is másképp értékeljük, én pl nem szeretem az idegen neveket, mint pl. te.
@Penivaldes:
Tényleg , pennierdő, én nem vagyok német származású, mint te, szöszi, így mást is tanultunk.
Ez a gyöknyelvészetet sarlatánok áltudományos képzelgése.
Ne a trollnak higgyél, hanem Babitsnak, aki Káp isten című írásában a következő fejtegetéssel gúnyolja ki a délibábos nyelvészkedőket.

"Minden bizonnyal volt egy ősmagyar isten, akit Kápnak hívtak, sok szavunk őrzi a nevét, mint például a káposzta (mely eredetileg Káp-hozta, azaz az istenség adománya), a kápolna (mely eredetileg Káp-kolna: kolnának egyes vidékeken a présházat nevezik, tehát ez eredetileg ’Káp háza’), káplán (eredetileg Káp-lány, mert az ősmagyaroknál bizonyára papnők voltak), káprázik (amikor a sámán transzba esett, Káp rázta), káptalan (ahol a keresztények központja van, ők már nem tisztelik Kápot, Káp nélküliek), és ide tartozik a készpénz neve, a kápé (eredetileg Kápé, azaz az istent megillető adomány). "

Továbbá:
m.nyest.hu/hirek/gyokok-es-gyokerek
@fzs.1933: úgy látszik egy rugóra jár az agyunk, pont erre gondoltam tegnap :-) Egy-két hete írta valaki, hogy kívülről ez a szánalmas performance tiszta Borat. Ezt mindig is éreztem, de ennél jobban szerintem senki sem tudta volna egy mondatban összefoglalni a lényeget.

Egyébként ha jól tudom az ensz-be lehet menni, még ha az usa-ból ki is van valaki tiltva.
@Penivaldes:
Ezt a finnugor rokonság tagadását már a történészek is annyira unják, hogy kiskátét írtak, hogy a huje trollok is megértsék. Persze azok nem akarják...

tenyleg.com/index.php?action=recordView&type=places&category_id=2967&id=163651
@Imola Helyesi:

Na, egyszerre válaszolok minden mai hülyeségedre.
Nekem már az is elég lenne, ha csak minden második, vagy harmadik /de az már valóban havaj/ marhaságodat osztanál meg itt.

A nyelv nem merev, hanem organikus. Fejlődik.
Képzeld! Ezt a gondolatot a Szürke 50 árnyalatában olvastam.
Talán elolvashatnád. Lehet, hogy felébresztené a libidódat.
Úgy érzékelem,hogy az elfojtott energiáidat SAJNOS rajtunk vezeted le.
Van ennek kellemesebb módja is!

:)))))
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Ok. Úriember vagy. Ne apellálj! :))))
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Ezt már elsütötted, ez bizonyítja, milyen régen folyik ez a vita, és ez nincs lezárva.
@Penivaldes:
Jo kérdés, nem tudom, Kiss Péter halála miatt írták ki, ezért lehet, hogy hagyományosan szoci, de ettől függetlenül HImre azért egy eléggé esélytelen jelölt volt, akit még be is mocskoltak biztos ami biztos
@jöttem:
Tényleg, nahát, fejlődik? Azt a... .! Kb olyan szinten értesz hozzá, mint amit a 444-ben olvasol mindenről.
@Penivaldes:
agyatlanság ellen a humor a legjobb fegyver
@Penivaldes:
Akartam mondani: nem fair :-)))) ilyen avatárt feltenni
@Penivaldes:
Szöszi, penni, ennyit rólad. Babits neked srác.
@Imola Helyesi:
Várom a piréz-magyar nyelvazonosság bizonyítékait.
@kadarnepe:

;)

talán jobban járnánk, ha nem tenné be a lábát oda sem... :)
Az még a Simicskánál is vidámabb lenne ha a fitymasz a Habonyt indítaná Veszprémben.
Vicces fijú vagy. Valódi piréz :)))
ennyi:

10:50
A Fidesz megint blokkolja a NAV-vizsgálóbizottság felállítását

Levették az Országgyűlés igazságügyi bizottságának mai napirendjéről a NAV-vizsgálóbizottság felállításáról szóló javaslatot - derült ki a csütörtöki ülésen.

hvg.hu/itthon/20141127_Nem_dontottek_ma_a_NAVvizsgalobizottsag
Tudom értékelni, amikor a libák összeolvasnak minden hülyeséget baloldali internetes lapokon, és abból okoskodnak, a nyelv természetét meg nem értik. Nos, kb itt tartunk ma, a szájhősködök, feltűnési viszketegségben szenvedők indítanak egy facebook oldalt , és tüntetésre hívnak. A hülyeség az futótűzként terjed, két nappal ezelőtt már egy ősz vén nyanya is majdnem letámadta a hírtévést.
Régen ezt mondták a viccben: Asztírtaazújság. Ma ezt: Esztírtáka zinterneten.
talán putyin???? :D

Most, hogy Török Gábor mégsem indul, a Jobbik saját jelöltet keres Veszprémben

Vona Gábor szerdán jelentette be, hogy híveit a februári időközi választáson Török Gábor (elemző politológus) támogatására kéri fel. De Simicska Lajos megrettentette Török Gábort, aki mégsem indul el Veszprémben. Vona Gábor ezután csütörtökön azt jelentette be, hogy mégis saját jelöltjük lesz, majd az év végén döntik el, hogy kicsoda.

444.hu/2014/11/27/most-hogy-torok-gabor-megsem-indul-a-jobbik-sajat-jeloltet-keres-veszpremben/
@István Tamasi:
Mivel az Arvisura a piréz fizetőeszköz, és továbbá a hun-magyar-palóc-arvisura rokonság bizonyított, így nem igényel további magyarázatot a piréz-magyar nyelvrokonság, erről egy Paál Zoltán nevű kohász már bizonyságot tett:

www.magyarmenedek.com/products/125/Arvisura_%28igazszolas%29_I-II__-_Paal_Zoltan.htm
@Imola Helyesi: "libák összeolvasnak minden hülyeséget" nomen est omen :D
Szarunk a saját jogszabályunkra, és ráadásul jogi diplomával ( nem lehetne visszakérni?).:D

privatbankar.hu/lakossag/lazarek-ezuttal-a-kozszolgalati-torvenyre-tesznek-275169

Egyébként ez a miniszteri rendelet nem hivatali visszaélés egyben? Hiszen az ott dolgozókat jogtalan hátrány éri, ugyé volt aki el is ment, mert a gyerekét nem tudja hol elhelyezni a 10 órás munkaidő alatt.
"...a nyelv természetét meg nem értik."

Hát ez attól függ, jobb, vagy bal, esetleg semleges oldali-é az a nyelv.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
SŐT! A nyelvújítást is a pirézektől vettük át: a dezoxiribonukleinsav például ősi piréz szó.
@Imola Helyesi: A sumér rokonság baromság az elejétől a végéig. Ez különösen tetszett (ha mondott ilyet egyáltalán a Szőr):

"nem kölcsönöz, nem alkuszik, nem ad-vesz senkitől"

Ja, mint tudjuk, a magyar szavak túlnyomó többsége idegen eredetű (szláv, török, latin, stb.), pár száz csak az eredeti finnugor. Ez így volt már a 19. században is, amikor az angol úr erre járt.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Uh, de vicces vagy, de úgy látom különösen érdekel téged a gyökrendszer cáfolata.Jó sok energiát belefektettek ebbe. Egyébként a finnek már nem tartják a rokonságot, az ugor ág meg átvett tőlünk egy csomó mindent , ennyiben rokon nyelvek. A gyökrendszert magyarázni sem kell, azt használod mindennap. A nyelv sejtjei a gyökök. És annyi szó származik belőlük, hogy nyilván a cáfolóknak is jut belőle a humorra- lásd: Babits.Ezért csodálatos a magyar nyelv, olyan szócsaládokat tartalmaz, mint régen egy évszázadokig fennmaradt nagy klán, törzs.A magyar nyelv ezért ősnyelv és ezért kiirthatatlan, a nyelv maradt, a hódítók meg elmentek, már amelyiket nem bűvölt el a mi nyelvünk, és nem vált ezért magyarrá.
@iii:
Egy frászt!.iiiiiiiiiiii, öööööööö!
@István Tamasi: "dezoxiribonukleinsav"

Tévedni teccik, mert a szóban lébő ribo a magyar ribi-ből hasonult át. Az meg a ribizli rövidített változattya. A ribizli pedig a ribiz ló szókapcsolatból alakult ki. :D
@fzs.1933:

tessenek mán végre mekktudni, hogy ez az anekdóta galeazzo ciano comte di cortelazzo olasz külügyminisztertől, mussolini sógorától származik, avagy a szövetségeseink is röhögtek szíjjártó péteren.
.
Orbán Viktor ausztriai pszichiátriai kezelései miatt az osztrák nagykövetnek írt levelet több népszerű médiavezető
.
www.hirarena.com/orban-viktor-ausztriai-pszichiatriai-kezelesei-miatt-az-osztrak-nagykovetnek-irt-levelet-tobb-nepszeru-mediavezeto_422
Már a NAV-ban is adócsalók dolgoznak
Mihályi Péter
2014. november 27. 11:13

Nem sokan figyeltek fel rá, de azért van szimbolikus jelentősége annak a hírnek, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal épületét feketén foglalkoztatott vagyonőrök védik - feltehetően már több éve. Önmagában az a hír, hogy sok-sok vállalkozás nem fizet adót és járulékot az alkalmazottai után, nyilván egyetlen újságolvasót sem lepett meg, hiszen a probléma már a 90-es évek vége óta közismert. Legfeljebb csak az adott az ügynek hírértéket, hogy ilyen céget még az adóhivatal háza táján is lehet találni. Bizonyos, hogy éppen nekik semmiképpen sem lenne szabad ilyen céggel dolgoztatni, még ha sokan mások ezt is teszik.

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/mar_a_nav-ban_is_adocsalok_dolgoznak.2.207077.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Imola Helyesi:

üntyünpürüntyü, kegyed oly mértékben hülye, mint a forrásai, de ez nem baj, mert a baj az, ha döglenek a nyulak. egyúttal serényen közlöm kegyeddel kedvenc nyelvész professzorom állítását, miszerint a nyelvészet nem más, mint a tudományos impotensek onanizálása. nos, ez a professzor nem badinyy jós faszfej volt. én meg etruszk vagyok.
@István Tamasi:
Ó, szíriuszi testvérem, látom te is beavatott vagy, a Fény Gyermeke! Jó ilyen 9x csavarodott DNS szálú igazhitűek társaságában lenni! Arraragat nevében kérlek, ne fedjünk fel több titkot, várjunk vele míg a kódolt fényüzenet az ő DNS-ükben is aktivizálja a gyöknyelvezetet! Be The Force With You !
@látjátok feleim szümtükkel:

node, a muszkuluszszternokleidomasztoideuszt maga se tudná átültetni, hacsakúgynem, hogy a sas nem kapkod legyek után. magam részirül a kapisétül állok hanyatt!
@hacsaturján:

ja, hogy már azt is petike fogalmazta? akkor má semmin se nem csodálkozom... :)
@hacsaturján:

Az nem akkora baj, ha hanyatt, rosszabb, ha hasra.:D
@Imola Helyesi:

mucika! eszt elóvasni, megjegyezni, mer hónap kikérdezem! asztán gyün a tollbamondás.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20141127_Orban_Rahel_tanulj_szakmat#d23zbl
szerintem simicska ezt azért csinálja, hogy a nép, aki rüheli a fideszt és őt is, ne a fideszre szavazzon. nem tudom elképzelni, hogy a fideszfanok simicskára szavaznának. mivel a jobbik nem indít jelöltet, ezért a szavazóknak cirka három választása lesz:
-fideszes jelölt (még ismeretlen)
-félfideszes jelölt (simicska)
-baloldali jelölt (még ismeretlen)
@fzs.1933:

csodálkozás az élet megrontója, mely kancsalul, festett egekbe néz.
@látjátok feleim szümtükkel:
Szerintem is eljött az a pont, amikor nem képes ellátni feladatát, de valljuk be itt azért bolondok támadják a bolondokat :-)
@fzs.1933:

elképzeltem, ahogy kokaskánk alkudozik lavrovval. pont úgy, ahogy a szeretett vezető a vlágyával. nohiszen!
@jöttem:
Ti összedobjátok a vibrit neki, egy frankó aksit meg én szerzek bele, hogy sokáig tartson a kéj. :)
Addig sem a billentyűt buzerálja...
@fzs.1933:

ha nem fideszes a polgi, mégis stadiont építenek nem kevés állami pénzből, akkor
mivan?
Varga miniszter érti a dolgát, mint jó szakember, és megma(o)gya(o)rá(o)zza:

"Mint arról hírt adtunk, Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője és Halasi Tibor, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) elnöke az 1993-as alapítástól a 2011-es kényszertörlésig kültag volt a Casus Bt.-ben, amely soha semmiféle adó- és egyéb közkötelezettségének nem tett eleget, egyetlen adóbevallást nem nyújtott be, és adót sem fizetett."

nol.hu/gazdasag/varga-esete-a-casus-bt-vel-1501023

Aki ilyen cégben tag, az erkölcsileg alkamas a nav vezetésére is??????????????
@látjátok feleim szümtükkel:

"Aki ilyen cégben tag, az erkölcsileg alkamas a nav vezetésére is??????????????"

Ha az erkölcsöt mai szemszögből nézzük: mindenképpen!

;)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

No ne tessék.......mutogatni, mert letörik a mutogató. Ha megfagy.:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Suna nyelvrokon ?
Na baszki, ti egyre durvábban adjátok az ívet ma!!
@látjátok feleim szümtükkel:

monnyuk meg is érdemli Paks a büntit! 11 képviselői helyből nyolcat a Néppárt vitt el! Ráadásul csak egy(!) hely jutott a fidesznek!

Lerombolni a várost!
mondhatok okossat?
naná, hogy mondok. közük hozzá?
mink a fletoval félkézzel kihúzzuk a seggünkbül eszt az egész miskulanciját, maguk meg simicskáznak meg törökgáboroznak. hofi szerint ekkora fityisz nincs is, ezeket a brüsszeli parkőr jogi alapon vágná sittre gyorsított eljárásba, nemhogy okoskodás!
@hacsaturján:

monhacc okosat, csak a hejjes sírásra lekközeleb lyoban figyej óda!
Mellesleg nem értem, mi a f*ért kell átvilágítani a vezető beosztásra jelölteket, ha egy ilyen soha nem fizető-nembevalló cégben való tagság, meg pl. ilyen cégek jogi ügyintézése nem jelent nemzetbiztonsági veszélyt?

Vagy najív vagyok, és ez csak a kisemberekre vonatkozik? Haverok nem veszélyesek?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Még ma írok a gyártónak, hogy nemzeti színűt kérünk.
Jut eszembe! Marcellusca üzeni, hogy nézd meg a postaládád!
@hacsaturján:
Etruszk tezsvérem! Volt egy bácsika anno felénk, aki ilyen kutatásokkal foglalkozott. Nekem mondta, hogy klasszikus etruszk a fejformám. :)
Ősi... Nem ám alcsútbasznádi disznó forma!
Röff...
@fzs.1933:
Sőt! Alapkövetelmény, a nyelvnemtudás mellett!
@Imola Helyesi:
"Sumér-Magyar nyelvazonosság bizonyítékai:
[...]A Sorbonne kiadványa (Glottkronologia) megállapította, hogy az ősgyökök 68 %-os tartalmi értékével, a magyar nyelv, a jelenleg beszélt nyelvek között, a legrégibb eredetei, tehát prehisztorikus"
1. glottokronologia, nem glottkronoliga
2. a glottokronologia a lexikai statisztikával foglalkozik, nem állapíthatja meg egy nyelv eredetét vagy régiségét. lásd swadesh-lista vagy összehasonlító nyelvészet. mindamellett a glottokronologia hipotéziseken alapul, még nem tudták megerősíteni, hogy egyáltalában van-e létjogosultsága.

"A sumér hangtörténeti fejlődésének megvannak az írott bizonyítékai: Kr. E. VI. századi ékirat, melyet
Henry C. Rawlinson fejtett meg és nyelvét "szkíta-nyelvnek" nevezte."
3. az ékiratot nem lehet hangtörténeti fejlődéssel összehasonlítani.
4. Rowling sosem nevezett semmit szkíta-nyelvnek
5. a sumer nyelv ie 5000-2000 között volt használatban. az, amit Rowling kutatott, az ugyanazon a területen (a mai iránban) Kr.e. V. századbeli óperzsa és akkád feliratok tanulmányozása volt. a kettőnek semmi köze egymáshoz.

"Ugyanis ezek a bizonyítékok a Kr. utáni X. századból "latin-fonetikával írt" u. n. magyar szórványok a Tihanyi Apátság alapítólevelében és egyéb iratainkban"
6. töriből megint megbuktál, ugyanis a tihanyi alapítólevél az XI. századbeli.
7. magyar szórvány alatt nem tudom, mit értesz. hacsak azt nem, hogy az alapítólevélben elszórva vannak magyar szavak (fehérvárra menő útra - feherrea menea utu rea, asszem)
8. latin fonetika sem létezik

szóval, légy oly kedves, a köznép butítását ne itt kezd. köszi
Gomolyodott itten a kijelentés, hogy a
"...a nyelv természetét meg nem értik."

Muszájnekikifejteni, hogy lása, vanitten mit érteni. Meugyé repül a bálna........:D
@fzs.1933:

figyejjen maga! én elitista vagyok.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

basszák meg! Engem egy sima középfokú angollal nem vettek fel vécésnéninek! Igaz, hogy férfi vagyok, de akkor is! :)
@Secnir: "2. a glottokronologia a lexikai statisztikával foglalkozik"

Basszus, én azt gondoltam eddig, hogy ez a glottokroakármi, a glottgatyából eredeteződött.:D
@Secnir:
Bebacott... Sumerológiai gyorstalpalónkat hallottuk. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

bassza meg kend! nem az a bácsi vót, aki nekem a nyúli borozóban (meg van még?) kapcsiból skandált horatiust meg ovivdiust latinul?
@jöttem: @Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Egy gyöknyelv befér még a csomagolásba? Mert az Orbán (O) pontot az nagyon jól stimulàlja!!
@Penivaldes: "más szakirodalmat olvasunk" te imola: neked Pap Gábor írása szakirodalom? Vigyázz, mert belefogsz őrülni az erőlködésbe
Azon kívül pedig az, amit idepötyögsz senkit nem érdekel
Nesztek ,
Ebbe kb 15 szó van, ami a köp-ből származik.
Volt egyszer egy Köp nevű idegen. Ez folyton csak köpködött a magyarokra. Ahányszor valamilyen sikert elértek, köpött egyet a köpőcsészéjébe,: ez tiszta köpedelem, amit kitalálnak ezek a magyarok., Folyton csak köpött és köpött, míg tele nem lett a köpéseivel a köpőcsészéje, és el is csúszott ezért egy köpeten, és eltört minden tagja Köpnek. Hogy ez többé ne forduljon elő, egy köpésgátlót szereltetett a torkába , és az köpölyözte a nyelvét, amikor megint köpni akart. De a magyarok újabb sikereket értek el, az álnok Köp ezt már nem birta ki, fogott egy köpüt, azzal köpesztette ki a torkából a köpésgátlót, megivott egy csomó köptetőt is, és azóta megint folyton köpdös. Néha köpölyözi is magát, hogy a köpészete még hatásosabb legyen. Legközelebb a Kop vagy a KÉP nevű álnokról írok nektek, hogy megértsétek nyelvünk gyöktermészete milyen hatalmas szóbőség és ezáltal jelentésárnyalat, kifejezés hordozója.
@fzs.1933:

pont ezér nem fog csatlakozni az elithöz.
@KÁTÉó53éúétr6: jaj Peni ne haragudj, rosszul jelöltem ki a választ
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
" Sumerológiai gyorstalpalónkat hallottuk. :) "

ált.isk.8. osztály. sumerok mettől-meddig éltek és hol.
(nekem még a fejembe verték, mert a történelemkönyvet a történelemtanárom írta, abból tanítottak az átkosban mindenhol - megboldogult Helméczy Mátyásról van szó). saját tankönyvét kérte rajtunk számon.
Szóljatok a KÖPcösnek, hogy takarodjon, mert a sümérek itt élő rokonaira túl sok szégyent hozott!!
@Imola Helyesi:
Egyet kifelejtett: a köpedelem szót. Köpedelemnek minősülnek az áltudományos mélymagyarkodó ajvékolások.
Én vén trotty, nem értem, ha valakit állandóan köpnek/leköpnek/ráköpnek/beleköpnek stb., az mijafaszért jár ide? Tuggyavalaki?
@Secnir:
Szekrény, nem engem cáfoltál, hanem Badinyit. Engem nem tudsz. Nem akarok itt tovább nyelvészettel foglalkozni, legfeljebb, ha nagyon erősködtök. Egy kicsit ui. száraz lenne levezetni a magyar és sumér tárgyas ragozás hasonlóságát, vagy a hármas irányultság egyezését, stb. Jó sok ilyen nyelvtani azonosság van, a finnekkel való kapcsolatot néhány azonos szó jelzi csupán, pl: Hóvirág!!
@látjátok feleim szümtükkel:
Hasznosítottam az elektronikus futárszolgálatot.
@Imola Helyesi:

itt van elbaszva az egész. a gyöknyelv ugyanis eredetileg böknyelv vót, csak az icuka eccer elbaszta a gépelést. erre gyütt ez a köp nevű idegen, aki a magyarok nemkedviér benyelt egy tejjes üveg mixtura pectoralist, amitül elkezdett ukulelén jáccani és elvonult kelet-timorra, mer ottan tán kisebb esélye van a gonorrhea elkapásának. no, de ekkor jött julianus barát meg batu kán is.
@CsekklisztNo.10Reloaded: nem is tudom, Újpestet én valahogy mindig erősebben balos helnyek képzltem mint a szülővárosom.
@látjátok feleim szümtükkel:
Igekötőket odatenni egy ige elé nem nagy kunszt.
No még csak ez hijányzott! Azért nem ártana más közhivatalban foglalkoztatott biztonsági cégek vonatkozásában is tájékozódni, lennének nagy meglepetések:

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/mar_a_nav-ban_is_adocsalok_dolgoznak.207077.html

Valahogy olyan a kinézet, mint ha a torony alja elkezdett volna kicsúszni a torony alól.
@Imola Helyesi:

főnök! a tennapot hány ennel köll írni?
nemtom, fijam, de az biztos, hogy két tével, mer múltidő.
Az viszont nagy kunszt, ha valaki ennyi "köpedelem" alatt/mellett bír élni.:D:D:D
@jöttem:

"A nyelv nem merev, hanem organikus. Fejlődik.
Képzeld! Ezt a gondolatot a Szürke 50 árnyalatában olvastam. "

Adok egy autentikusabb forrást:))

mindentudas.videotorium.hu/hu/recordings/details/8224,Miert_valtozik_a_nyelv_

Azt ugyan nem tudom, hogy az említett könyv milyen, de ez szórakoztató.
@Imola Helyesi:

hogyne! eccerű agglutináció, de eszt még a hüje is tuggya. bele teccett futni a komenista ármányba, mer én még énekelni is tudok lá-pentatonba.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
A köpcös csak Babits humora szerint tartozna ebbe a szócsaládba.Valószínűleg a morog, morcos mintájára alakult a kövérből a köpcös szó.
@CsekklisztNo.10Reloaded: az élet sem fair.
egyébként múltkor áhitaton megtudtam, hogy a bél szavunk a Baál istenség nevéből ered. bizony.
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Azért, mert mazochista, esetleg azért, mert mazochista-tanuló, vagy megfizetik.

Extrém eset: az apja fideszes és így bünteti, vagy focista és az edzői utasításra itt növeli az tűrőképességét (kihagyott tizenegyes, ellenfélhez passzolt labda és így tovább)...
@látjátok feleim szümtükkel:
És még te csodálkozol Trianonon meg a Jóbarátunkon?
@dr. jenőke (jenőke): vannak,akik sündisznóra ülnek, mások szerint jobb a menyét, ön mit gondol..
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Hát persze! Várjuk az ötleteket, mi kerüljön még a mikuláscsomagba!

A gyöknyelv az ősi summér "játszóeszköz"? Ismerek egy-két dolgot, de ez kimaradt a repertoárból. :)))
@Penivaldes:
Nem akarhatod, hogy berakjam a sárkányhajós képemet... :D
Én csak gomolyán tudok csudálkozni.
Valami csuda, hogy bírja itten a kiképzést.
@Penivaldes:
Ok, te nyertél, ez nagyobb blődség :-)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

lássa, kend, how time does fly! én meg tán harminc éve. pedig a környéken egyedül ott mértek villányi oportót. a bácsi egy nyugalmazott gimnáziumi latin tanár volt, áhítattal voltam képes hallgatni. most imola van.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: persze, de egy képet a sárkánnyal berakhatsz

egyébként a középkori kódexben fain képek vannak, kissé freestyle stílusban.
@CsekklisztNo.10Reloaded: pedig igazából a Pokolról volt szó, és el is kezdte mondani az emberke, hogy mi hogy volt, majdnem megkérdeztem, hogy ott voltál? láttad? de aztán átváltott summer-magyarba, és végül felhívta a figyelmünk, hogy ne hordjunk rövid szoknyát.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem az a bél, hanem bakonybél, meg Bélapátfalva, meg ezek. a vargabéles nem.
haggggyátok mááá ezt a műkarakter imolkát, kár rája a betűűű
@hacsaturján:
Az a Béla. A lányomat hívom nyóccadik Bélának... :)
@Orica Középföldi:

Köszi a linket. Épp hallgatom.
Az is szórakoztató, csak másképp. :))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az igaz, evégre annyi van neki, mint Nyikolájnak tetű...
A “Sajtóértesüléseket nem kommentálunk” amúgy egész jó irány, de kitaláltam egy sokkal jobb standard választ, amit egy közpénzből működő közintézmény kérdések megválászolására létrehozott, üzemeltetett és (közpénzből) fizetett sajtóosztálya bármikor bevethet:

Kérdésekre nem válaszolunk.

Tisztelettel:

anarki

444.hu/2014/11/27/breking-valaszolt-a-kulugyminiszterium-kerdesunkre-hogy-tenyleg-keszul-e-kitiltasi-lista/

--

Miniszterelnök rég csinált akkora hülyét magából, mint Orbán Viktor Dél-Koreában

444.hu/2014/11/27/miniszterelnok-reg-csinalt-akkora-hulyet-magabol-mint-orban-viktor-del-koreaban/
@látjátok feleim szümtükkel:

mer füstölt.

eccer füst vezér talált egy nagy disznó csülköt. akkor fogta magát és főzött hozzá tojást, reszelt tormát és a végén megzabálta az egészet. nomármost! ha szerzett volna hozzá savanyú káposztát is, akkor ezt az egészet most eisbein mit sauerkrautnak hívnák és nem lehetne ősi magyar nyelvemlék, mint a zsigerzsugorodás.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: @jöttem:
Virág, ajándék, beszélgetés, gyertyafényes vacsora? Aki próbálta már, aszerint az is nagyon jól tud hatni! Lehet, h kipróbálom eccer :-))
Na, látjátok, így kell feldobni a blogot.Tudni kell kommunikálni,/ meg kell legyen a nyelvi alapja/, és érteni a politikai helyzethez. A többi csak töltelék, adtam nektek lehetőséget az ironizálásra, a gusztustalanságaitok kifejezésére.
@Penivaldes:

a bili morfémát már meg sem mertem említeni.
@Penivaldes:
.
Meggondolandó kérdés. Kinek a menyét, és hogy néz ki a meny?

A sündisznó aranyos. Lakótelepi lakásban tartása nem indokolt.
Mivel éjjeli állatka és nem éjjeli edényke, a ráülés eltévesztése nagymennyiségű alkoholbevitel és a nem érzékelő sün együttes jelenlétének eredménye lehet.
@Penivaldes:
Komolyra forditva: én abszolút hiszek ..... Hmmm mi a jó kifejezés? talán felsőbbrendű dolgokban, erőben, de ebben a körben nagyon meg kell nézni, h az ember mit fogad el v kinek a kezébe adja a lelkét, mert ez a terület is tele van "gyöklelkésszel".
@dr. jenőke (jenőke): nekünk volt sünink, megsérült az erdőben, és hazavittük, és tavasszal elengedtük a pipacsok közé.
@Penivaldes:
Ne ám, mert mevb..... izé, mgvideóz a pécsi randőrsegg. ...ség... Na...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

No comment!

Bolikám! Te itt admin vagy. Én meg egy csak mezei reg, aki nem szeretné, ha piros lapot kapna erotikus bomlasztás miatt a Fabiustól. :D
@CsekklisztNo.10Reloaded: én is, és akartam nekik mesélni kemény, és durva dolgokról, de inkább nem, hülyén jött volna ki..)
@Secnir:

Haggyad má'!.

"Bugát Pált mint a nyelvújítás egyik legmerészebb alakját is szokás emlegetni. Nagy híve volt a szavak összerántásának. A Magyar Tudós Társaságban egyszer szóba hozta, hogy egységes dolgot egységes – tehát ne összetett – szóval fejezzünk ki. Példának a dióhéjat említette. A dióhéj mintegy a diónak az inge. Dióing helyett az egység kedvéért azt mondhatnók, hogy ding – javasolta Bugát Pál. Báró Eötvös József is jelen volt a tudós társaság ülésén, és fel is tette a kérdést: ha ezt az elvet és módszert elfogadjuk, úgy mi lesz a fiúingből? Az erre támadt hahota véget vetett az új nyelvészeti elvnek – adta hírül a Magyar Nyelvőr című folyóirat annak idején."

Saját kútfő: az angol weather szó is magyar eredetű, a veder/vödör szóból származik. Ugyanis régen a magyar vidéken nem volt a házakon ereszcsatorna, és a tetőkről lecsurgó esővizet vedrekbe/vödrökbe fogták fel az eresz alatt. A veder szó aztán némi jelentésátvitellel került az angolba, és általában az időjárást jelenti (nem véletlenül, Angliában gyakran esik.)
Remélem Chuck Norris-t kitiltják Magyarországról!
@jöttem:
Ugyan... Amilyen kéjenc népség itt lógatja a ... lábát...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

béla

egyesek szerint a bjela=fehér gyöknyelvből eredeztethető, mások szerint ösmagyar=világot elnyelő végbél. 1975-ben a hódmetővásárhelyi rendőrkapitányt végh bélának hívták. a szegedi szovjet helyőrség parancsnok neve a feledés homályába veszett. hívhattuk volna bélának?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Már reggel bátorkodtam volt megjegyezni, hogy Berthácska kifelejtett egy-két gyógyszert a gyógyszeradagolóból.
Pótolni kellene!
Ez a 444, itt lassan már olyan lesz, mint másnak a Biblia, mindig rá hivatkoznak.
@Penivaldes:
Érted megyek az Aston Martinnal, hogy odaérjünk még az operába a gyémántüzletből, Így jó? :-)))
Tudom már, miért ment nyugdíjba Sinkó Péter, a Rádiókabaré főszerkesztője:
tudta előre, hogy lemossák a pályáról idén!
444.hu/2014/11/27/breking-valaszolt-a-kulugyminiszterium-kerdesunkre-hogy-tenyleg-keszul-e-kitiltasi-lista/

Igaz, azóta a Rádiókabaré lényegében élvezhetetlen is...
@CsekklisztNo.10Reloaded: oké, megyek a fodrászomhoz, meg a körmösömhöz. este várlak:)
@Imola Helyesi:

ezek után kénytelen vagyok megkérdezni, kegyed simicskának vagy török gábornak szurkol?
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Imolával? Most megemeltem az összes kalapomat. Azt hittem, már kivesztek a vértanúk. :)))
@dr. jenőke (jenőke):

áááá! egy huszti magyar srác volt. valami karcsi.
@dr. jenőke (jenőke): De mi van akkor ha ezt is Gyurcsány kottájából játsszák? Ha Obama-t Gyurcsány irányítja, akkor biztos van legalább egy futsalos, akit meg Feri?
@dr. jenőke (jenőke): én arra az állatra gondoltam, ami olyan mint a nyest, de nem is nyuszt.
@Penivaldes:

az eltorzult változat valójában imola. nem szabad keverni az arámit a héberrel!
@jöttem: ja, hogy Imolával akar vacsorázni? ilyenek ezek a férfiak:((:)
de akkor megyek neki szurkolni az étterem ablaka elé..
@Imola Helyesi:

már megbocsásson, de kegyed félreértés áldozata. itt mindenki a gyurcsány kottájából nyelvészkedik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Cirbolya, a főnök - hálistennek -, fejlődik.A koreai és kínai nép történelme bizony nagyon egybefonódik, de régen nagyon sok nomád törzs is élt ezeken a területeken. Nyilván a hunok ellen IS építették a kínaiak a nagyfalat. A kínaiak egyik legnagyobb dinasztiája a Han, de pl van Koreában Han folyó. Tehát a hun és a han bizony sokszor érintkezett egymással.
És mikor üzenünk hadat az Usa-nak?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "444.hu/2014/11/27/miniszterelnok-reg-csinalt-akkora-hulyet-magabol-mint-orban-viktor-del-koreaban/"

Ez gomolyának való kérdés: ha ők a hunok, akkor mi kik vagyunk? Talán megmondja nekik. Olyan gyökér nyelven.
@hacsaturján:
Már leírtam, én egy sovány magas jóképű veszprémi úriembernek drukkolnék, akit érdekel az ősnyelv és a dél-koreai kultúra IS. Pártállástól függetlenül. De ilyen sajnos ott sem sok terem.
"Tehát a hun és a han bizony sokszor érintkezett egymással."

No most már tudom miből lett a gomolya.:D
@Imola Helyesi: simicska sumer etimológiájára lennék kíváncsi, vezesse már le nekünk, aranybogár. mert múltkor találkoztam taliándörögdön egy busznyi sumer turistával, oszt nem tudták.
@Imola Helyesi: szerintem van elég sovány, magas, jóképű férfi Veszprémben. sőt ha szerencséd van még ősnyelvest is kaphatsz.
@látjátok feleim szümtükkel:
A szümöddel nemcsak a 444-t kéne olvasnod, hanem mást is, gyík.
@dr. jenőke (jenőke):

meny, menyét, hölgymenyét. magyarul oltu (dunának, oltnak egy a hangja). úgy is, mint "sar" oltu (fehér menyét), illetve "kar" oltu (fekete menyét). az etruszk változat nem került feldolgozásra.
@Imola Helyesi: Agyhalott barom! Az tudtad hogy a magyarok a zsidóktól származnak csak a gyúcsány átíratta a bibliát az USA-val?
@Penivaldes:

itt vagyok például én. de eljöttem svalbárdra meghízni.
@Penivaldes:
Én így dekódoltam az üzenetet.
Étterem?
Nyilvános szereplés?
Hinnye!!!
Van kurázsi a vértanújelöltben! :))))
Na most vén trottyos agyamat megzavarták, és nem tudom gyík vagy trottyos vagyok-é?
@parti_giano:
Még ha sumicskának hívnák, csak-csak.
@Imola Helyesi: dehogy nincs, maga hitetlen. ott lakik a kittenberger kálmán utca 17-ben. bemegy a kapun, kérdezze meg ott, mondja a paramétereket, elirányítják hozzá.
@jöttem:
@Penivaldes:
Nem akarok vértanú lenni, hiába írja a 3. osztályosok etika könyve, hogy az a legfőbb erény:-(
Pennivel elmélkedünk :-))) az ideális első randi feltétel rendszeréről, de fenébe, jó, hogy szólsz, most jutott eszembe, hogy imádom a feleségem és a kisfiam:-))
@dr. jenőke (jenőke):
"Etruszk fejforma. Kettő is!"

megnéztem a képet, és megvilágosodtam! ezek egy barackfa körül táncolnak, és majdnem összeér a talpuk!
@látjátok feleim szümtükkel:
Aj, mindig magára jár a rúd, bocs. Mindig rosszkor szólal meg, mert nem lát jól a szümével, biztos azért.
@CsekklisztNo.10Reloaded: na és? attól még elvihetsz vacsorázni Imolával.)
@Imola Helyesi:
A lényeg a második mondatban volt!
a nap sokadik narancsdroidos viccei:

Varga: Növekedési lendületben az ország

Meglesz az egymillió új munkahely.

www.origo.hu/gazdasag/20141127-varga-novekedesi-lenduletben-az-orszag.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec

--

Szijjártó: Magyarország az autóipar európai zászlóshajója

Dél-Korea segíthet a növekedésében.

www.origo.hu/nagyvilag/20141127-szijjarto-peter-del-koreaban-targyal.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-3&utm_campaign=sec

--

Figyelő: Amerikaiakat tilthat ki válaszul Magyarország

A hetilap szerint olyan előterjesztést készít a kormányzat, amivel megágyazhat a kitiltásoknak.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F11%2F27%2Ffigyelo_amerikaiakat_tilthat_ki_valaszul_magyarorszag%2F
@Imola Helyesi:
"Szekrény, nem engem cáfoltál, hanem Badinyit. Engem nem tudsz. Nem akarok itt tovább nyelvészettel foglalkozni, legfeljebb, ha nagyon erősködtök. Egy kicsit ui. száraz lenne levezetni a magyar és sumér tárgyas ragozás hasonlóságát, vagy a hármas irányultság egyezését, "

1. ezt te írtad be, mint saját eszmefuttatást. semmi nem utalt arra, hogy badinyitől idéztél volna
2. ne is foglalkozz nyelvészettel, ha ilyen ostobaságokat elhiszel
3. hármas irányultsággal ne is foglalkozz, mivel azt irányhármasságnak hívják. mellesleg nem levezetni kell, hanem meghatározni, definíciója szerint pedig azon határozóragok csoportja, amelyek három irányt tudnak kijelölni adott kérdésre válaszolva (pl. honnan-hol-hová? -> autóból-autóban-autóba)
4. sumér-nmagyar tárgyas ragozás hasonlóságát a sumér nyelv tárgyas ragozásának hiányában igen könnyű levezetni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Annyit kívánok csak megjegyezni, hogy ez a Varga Mihály nevezetű kormányzati kettős könyvelő még annál is hülyébb, mint amilyen hülyének néz bennünket.
@látjátok feleim szümtükkel:
:-))) szittya Vitya tenyleg elképesztő, minden műveltsége a lelátóról való, szotyizás közben.

Ha a hunok a hanok, akkor a kunok mind kanok? És akkor Hun Solo az Han Solo v már teljesen magyarosítottuk Hangszóróra?
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Csak ugrattalak kicsit. :))))
Köszi az ideális randi feltételrendszerét.
@Penivaldes:
Ja, aztán majd én mesélhetek Pokolbèli víg napjaimról!
@CsekklisztNo.10Reloaded: hanoknak a kínaiak nevezik egymást, és maguk
Hun Solo Han Solo letagadott ikertestvére.
@jöttem:
Kivert a víz :-))
Asszem a férfiak elkövetik azt a hibát, h először túl sokat mutatnak, s nem a reális képet. Ebből később sok baj is származik ....
@Penivaldes:
Nem tudtam, de simán !! Lucas egy zseni volt, filmjei telis-tele vannak törtenelmi v spirituális utalásokkal, s olyan dolgokkal, amíg még most sem tud a tudomány. Kedvenc csavarásom Chewbacca, akinek a neve a Chew Tobacco szavakból van, mert úgy néz ki, mint egy megrágott dohány. Vagy az Erő, amiről máig vitatkoznak, hogy az a Chi v az Univerzum 96%-át betöltő Sötét Anyag/Erő.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Mi nők, ezt tudjuk. A látottakat általában elosztjuk 3-mal. De nagyon tetszik nekünk a "tupír". Azt jelenti, a pasi nagyon akar valamit. Ez szimpatikus.
@Gábris szomszéd:
Jó, de akkor kell virág az első randin, vagy sem? :-))
figyelem figyelem, különösen a narancsdroidok utazásaira mostanság:

13:44
Baj lesz abból a svájci bankszámlából!

A magyar adóoptimalizálási gyakorlat egyik legagresszívebb megjelenési formája az adózatlan jövedelmek magyar hatóságok számára nem azonosítható svájci bankszámlákra helyezése. Csak volt: a két ország között létrejövő információcserével 2017-től automatikusan értesül a NAV a Svájcban magyar magánszemélyekhez kapcsolható bankszámlák adatairól. De már 2015-től is nagy változás jön. >>>Irány Dubaj vagy Szingapúr?<<<

hvg.hu/gazdasag/20141127_Baj_lesz_abbol_a_svajci_bankszamlabol

--

@jaegtoer: erős a mezőny:

14:12
"Lázár kiheréli Szíjjártó minisztériumát"

Több fontos feladatkör január 1-től átkerül a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól a Miniszterelnökséghez. A változtatást Fodor Gábor, a Törvényalkotási Bizottság független tagja vette észre az előterjesztések sorában. Az európai ügyek, a brüsszeli állandó képviselet irányítása és a diplomaták munkáltatói joga is Lázár minisztériumához kerül, ezáltal - a Liberálisok szerint - Szijjártónak csak a külgazdaság maradt.

hvg.hu/itthon/20141127_Lazar_kihereli_Szijjarto_miniszteriumat
@jöttem:
:-)) így van, ez a férfiak szexepilje, ezért elég, ha csak kicsit vagyunk szebbek Belzebubnál !
Volt egyszer egy Belzebub haverom, imádták a csajok, azt mondta az a titka, h már az első randin "bemutatkozik", onnantól csak pozitív meglepetést tud okozni. Ki tudja, sok út vezet Rómába :-))))
@Secnir:
.
Eredetünk máris bizonyított.
Már csak az etruszkok eredetét kell tisztázni.

Nem láttál valahol egy etruszk turult?
@dr. jenőke (jenőke): le vagytok maradva.

"Részletesen szeretnék foglalkozni az etruszkokkal, mert magyar nyelvű rovásírásos leleteket hagytak maguk után."

www.rovasoldal.eoldal.hu/cikkek/45-etruszk-edeny-rovasa.html

én a főniciaikkal rokonodnék inkább. hagyományosabb nevükön a punokkal, mert sunásabb levezetések vázolhatók fel.
@dr. jenőke (jenőke): @Secnir:
Az a hasonlóság sem jelent nektek semmit sem, hogy a MiKULÁS finnül JouloPUKKI?
@Orica Középföldi:

Nádasdy 00:36:88-nál, mintha Imoláról beszélne:

" A nyelv, persze hogy az emberi élet egyik legfontosabb tényezője. Érthető, hogy ha a nyelv iránt sok laikus érdeklődik és érzelmileg is viszonyul hozzá.
Ám a féltő jóindulat nem elég, hogy valaki értelmes állításokat tegyen a nyelvről."

:))))))))))
@dr. jenőke (jenőke):

én láttam, annak idején a pribilov-szigeteken, de állítólag nem az volt.
@Secnir:
No, most aztán meggyőztél az okoskodásoddal. A tárgyas ragozás ugyanis megvolt a sumerban.Első személy e -sz-mu ebből lett eszem.
Én így fejeztem ki hármas irányultság, /szakkifejezéssel: irányhármasság/, mivel nem akarom untatni itt a nagyérdeműt nyelvészettel, mivel csak addig érdekli őket, amíg valami marhaságot vagy obszcénságot ki nem találnak.
@jaegtoer:

annyiban cáfolnám kegyedet, hogy ez a homunculus még annál is hülyébb, mint ahogy kinéz. egyetlen előnye, hogy a szeretett vezető még nála is....
@parti_giano:
megnéztem az oldalt. nem kellett volna
/facepalm

@dr. jenőke (jenőke):
"Nem láttál valahol egy etruszk turult? "
hát, lehet, nem kérdeztem tőle. mindamellett tudni kell, hogy a törökök azt vallják, ők az etruszkok leszármazottai. namármost, ha követjük az agymenéseket, miszerint az etruszkok magyar rovásírást használtak, tehát magyarok voltak, akkor a törökök is magyarok.

btw ugyanazon időintervallumban az etruszkok a mai irán területén éltek, a magyarok pedig még kirakatban sem voltak. ne álljunk beszélgetni imolával és a többi félművelttel a népvándorlásról, amely jól nyomon követhető akár a valláson keresztül is, mert csak összezavarjuk szegényt, és akkor ki fog minket mulattatni?
Észrevétlenül keríti hatalmába Európát a putyini polip

Putyin persze nem eszmei alapon politizál. Hogy a nyugati világ mennyire nem hanyatlik, azt személyesen is tudhatja, nem véletlenül taníttatja minden gyerekét Svájcban.

http://vs.hu/kozelet/osszes/eszrevetlenul-keriti-hatalmaba-europat-a-putyini-polip-1127#!s2
@CsekklisztNo.10Reloaded:

láccik, hogy nem ért a nyelvészethöz, mer a joulo pukki az számi nyelven jelenti a mikulást. a számi ugyan majnem permi-finn, csakhogy rovaniemitül a harmadik kocsma balra.
@Imola Helyesi:
Egy sumér nyelvtankönyv nagy hiányt pótolna! De'télleg... :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

aszt a bobula ida néne lenyelte. nem véletlen, hogy egyedül ő beszélt sumérül. ja, meg gilgames, de ő eposz.
@Imola Helyesi:
"A tárgyas ragozás ugyanis megvolt a sumerban.Első személy e -sz-mu ebből lett eszem."

az alapvető probléma ott van, hogy a sumer, mint beszélt nyelv nem maradt fönt, így nem tudni, hogy volt-e ilyen, hogy eszmu és az, hogy az itt mit jelentett. majd' háromezer éve nem beszéli senki, de te tudod. szerintem írd le az elméletedet, küldd el a Nobel-intézetbe, egy díjat biztos kapsz érte.
@Secnir:
Kekec vagy... Meg irigy, mert őőő bezzeg tud sumákul!
@hacsaturján:
" joulo pukki "
az majdnem minden nyelven ugyanazt jelenti: jól pukiztam.

ugyanaz, mint a Buenos Aires jelentése, mindenki azt hiszi, hogy Jó Levegő-t jelent spanyolul, és az első matrózok adták neki, pedig egy elírás következménye, mert spanyol kalózok adták neki a nevet egy fél évszázaddal később, mert szerettek ott fosztogatni (gazdag város lévén), és a helyes leirata:
Bueno Saires, azaz jó szajré
Sügérül!
Sumóul!
Valami ilyesmi...
@hacsaturján:
Nem kívánok kenddel gyök-érségekről vitatkozni, legjobb, ha magához az érintettet fordulunk levélben, mondja meg ki ő. Címe:

Joulupukin Pääposti
Joulupukin Pajakylä
96930 NAPAPIIRI
Suomi Finland

Ott, a harmadik kocsmátul balra:-))
@hacsaturján: igen, az aptyát meg befizette egy koreai tanulmányútra.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Na, ti is csak a kocsmák alapján ismeritek a várost... :o
@Secnir:
Ugye, ugye, kötözködik a tanult kolléga és azt sem tudja hol van az alapvető kutya elásva.
Kezdem megszeretni ezt a gyöknyelvezetet, mindent be lehet bizonyítani vele, meg az ellenkezőjét.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Hát, persze, te nem is tudod, hogy London legismertebb városnéző útvonala a (pont egy elfektetett vodkás üveg alakú:-) Circle Line "metró" 27 állomása, amin végignézve minden megállónál kell inni egyet? Azt nem tudom túlélte-e valaki...

www.thecirclelinepubcrawl.co.uk
@jöttem:

Igen:)) Róla és társairól. Szép volt, hogy mindenki értette is.
@Secnir:

maga könnyedén jáccik itt a hangutánzással, jóllehet a földművelő sumérok szántás közben nem nagyon beszéltek (lásd még: szavuk sem igen van azalatt, míg esznek), azaz, szarva közt a tőgyit, mer mi lett vóna példának okául, ha táplálozó kakukk azt monta vóna, savanyúcukor? evés közbe szántani? miről beszél itt maga összevissza?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

no, hallja! egy igazi magyar mindig keres magának egy tájékozódási pontot. ezt még czinege hadseregtábornok se tutta kiverni belőlük.
@Secnir:
Méghogy én írok hülyeségeket:
Ezt írtad:"az alapvető probléma ott van, hogy a sumer, mint beszélt nyelv nem maradt fönt, így nem tudni, hogy volt-e ilyen,"
Hát, sajnos a hangrögzítést, jutubot, tévét, rádiót csak később találták fel. Szegények, biztosan ezért írtak, biztos, ami biztos, amit aztán az akkádok kissé átformáztak a maguk képére.
Élő beszéd bizony fennmaradt, a mienk pl. Csak kissé megváltozott:Lásd: pl szümtükkel nevét és magyar nyelvű nyelvemlékeinket.És hogy beszéltek, sőt költeményeket is írtak, erre bizonyíték többek között a Gilgames-eposz, amit kőtáblákra véstek ékírással, hogy megmaradjon. Szerintem nem volt süketnéma az egész népük. Többezeréves múltat ilyen röghözkötött gyarló hozzállással nem lehet megközelíteni.
Egyebkent meg akit komolyan érdekel a magyarok eredete, hallgassa meg errol Subbass Monster Szabiját, mert önfeledt kacagás garantált és zeneileg is király

youtu.be/8kU_f_De4JM
vmiska nagy napja a mai is :D

Varga Mihály nem mondott igazat Vida Ildikó fantomcégéről
vida varga

Egyébként teljesen normális, hogy az adóhivatal vezetője és az állam vagyonát kezelő cég elnöke egy törvényellenes fantomcégben vesznek részt, a nemzetgazdasági miniszter szerint pedig ezzel nincs semmi gond (kamu érvekkel alátámasztva).

444.hu/2014/11/27/varga-mihaly-nem-mondott-igazat-vida-ildiko-fantomcegerol/
@Imola Helyesi:

mostmán én kegyedet feleségül kérem!
@Imola Helyesi: Tudod ugye, hogy konkrétan tudományosan ezerszer cáfolt hülyeséget beszélsz. Mondjad csak, nem bántani akarlak, de tudd, hogy tutira nincs benne semmi komolyan vehető.
@Secnir:
Bizony rokonaink az etruszkok is meg a török nomád népek is. Miért ne lennének? Régen nem nemzetek voltak, hanem törzsek, törzsszövetségek, nemzetségek, akik vándoroltak, vagy elűzték őket vagy beolvadtak. Közben tanultak egymástól, hasonultak egymáshoz.Vagy az erősek királyságokat alapítottak. Nyilván, hogy akkor nem az intercitin mentek letelepedni más országokba, mint most.Az etruszkokat is elűzték a helyükről, ugy mint a sumerokat, és így vándoroltak, és ide is eljöhettek.Meg elmehettek a meotiszi mocsarakba az őseiket keresni, és így jöttek ide vissza a hunok és Árpádék. Idejük volt bőven.
@hacsaturján:

"mostmán én kegyedet feleségül kérem!
"

A nap kommentje:))))))))))

Áldásom rátok, de ne engedd gép közelébe. Szerezz agyagot, és gyakoroltasd vele az ékírást:)
@Imola Helyesi:
Szerintem meg tök ciki, amikor a hülyeség szorgalommal párosul...
@Imola Helyesi: Jézusuristen Imola!

Ne!

Tán akkor a trójaiak, akiktől az etruszkok származtatják magukat, egyenesen ősapáink, és Odüsszeuszzsidó óta üldöz minket a nyugat?
@Orica Középföldi:

ő lesz az én ninszunom, vagy papucs orrán pamutbojt. még nem döntöttem el, csak a partizán hüléskedik itten.
@hacsaturján:
Juhéjjjjjj, vegyed, vigyed a banyát !
Még tanú is szívesen leszek !
elmentek a sumerok a kik elől is Imola?
És Ahuramazda, a főisten, na az hol maradt meg a mi nyelvünkben Imola?
@miva?:
Evidens!
Akváriumodat kérdeztem már? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Szerintem a papucsbojt mellett dönt, azt meg leeszik a görények:) A rén kényes állat, pláne ilyen pásztor mellett.
@parti_giano:

no nebassz! urkuton veszprémiként és nem sumérként jártam. nincs ott egy deka enmerkar szobor se.
@miva?:
Aku.va formára alakult, a mazda meg japán felöl gyün vissza a piros pöttyünkkel!
Á, essetunni...
miért kell megfutóbolondulni: Ilyen kemény az élet? Egyik ufókkal vacsorál, másik lebuktatja az egész tudományos világ takargatta összeesküvést, a harmadik leleplezi gyurcsány emberét a pápát, negyedik meg egy ezotéria kiadvány elolvasása után megfejti az eredetünket úgy, hogy a genetikai térképünk azonos a szlovákokéval, a szókészletünk fele északi vagy török, emberek életüket adták a dolog tisztázásáért úgy hogy eszük is volt, és még a honfoglalás ügyében is tele vagyunk kétségekkel. Hihetetlen.
@miva?:

a spanyolokat ne keverjük ide, jó?
@miva?:
Nem érdekelnek a marxista tudósok, és az átvedlettek sem. A tudósok azt is cáfolják, hogy itt éltünk a Kárpát-medencében.Találnak valami ősi régészeti darabot, kincset ,és elnevezik valami soha be nem bizonyított, kitalált kultúráról. Nem a valóság számít náluk, hanem a honfoglalás vándorlási mese.A szavakat is innen származtatják. Egyszer valaki be akarta nekem bizonyítani, hogy a kert szó valahonnan jakutföldről származik, hát írtam, legfeljebb a hóvirág. Meg hogy a kaput mi csak a törökök után ismertük meg, mert az török szó.Az nem zavarta az illetőt, hogy a középkori váraknak déli, északi, stb kapujuk volt, még mielőtt a törökök idejöttek volna.
.
@Orica Középföldi:

végül is a mosópor mellett döntöttem. az legalább intelligens.
@miva?:
AZ etruszkok olasz földön telepedtek le, akkor én is mondhatom, hogy rokonságban vagyunk velük, nemcsak a trójaiak. A nyelvünk viszont hasonlít valóban.
@hacsaturján: tudom, hogy ott volt, de még a kocsmát sem találta meg, nemhogy a szobrot.
@parti_giano:

mer nem voltam berúgva. réneket fejtem éppen.
Vajon Simicska vagy Török Gábor a kicsi molylepke a Századvég stratégiai igazgatójának anekdotájában?
G. Fodor Gábor

GFG enigmatikus fragmentumban elemzi a belpolitikai helyzetet. És közben beszól valakinek.

444.hu/2014/11/27/vajon-simicska-vagy-torok-gabor-a-kicsi-molylepke-a-szazadveg-strategiai-igazgatojanak-anekdotajaban/
Érdekes, azt sem tudjuk, hogyan beszéltek az etruszkok, de azt nem vonják kétségbe, hogy beszéltek, csak a sumerek nem beszéltek.Mindkettőnek van írása, az egyik tudott beszélni, a másik meg nem. Az egyik nem lehet a magyar rokon népe, a másik meg lehet a trójaiaké. Érdekes ez a tudomány, kicsit mintha részrehajló lenne, mintha a győztesek írnák folyamatosan.
@Imola Helyesi:
Az etruszk temetkezés, kultúra, halálkultusz, gladiátorküzdelem mond valamit?
Nem római ötlet volt pedig az sem.
Ha hallottál volna róluk, nem beszélnél ostobaságokat.
@Imola Helyesi:

tévedni teccik. a kaput a törökök előtt bejáratnak hítták. amikor a bejárat előtt mán kapudzsi állt, akkor vették észre a nyelvészek, hogy ebbül pedig vilajet lett. (vilajet=ősi magyar kifejezés, jelentéseí. villával ettem a káposztás cvekedlit.)
megvilágosodtam, ímhol jön imolka:

A VV7 plasztikmacája szerint mi vagyunk az alienek
2014.11.27. 10:00 - sixx

Olyan monológunk van, besírsz tőle. Piramis, DNS, Darwin, történelem, mindenki mehet a picsába, itt van Dr. Török, és megmondja, mi hogy van. A csajt két konteó között még a Répás Lajos-féle escortprostikurvalénykereskedelem ügyben is kihallgatják, ahogy Vajna Tímeát is tették tegnap.

comment.blog.hu/2014/11/27/a_vv7_plasztikmacaja_szerint_mi_vagyunk_az_alienek?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2014_11_27&utm_campaign=index
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nyilván, hogy nem római ötlet volt, ui gladiátor küzdelem abban a korszakban a világ minden részén volt, pl Koreában is. Abban a korszakban azért a világon ugyanúgy volt egy világlátás, életmód, vallás, mint ma is. Essetunni?
@hacsaturján:

"végül is a mosópor mellett döntöttem."

A fékezett habzásból nem lesz nász:)
@Imola Helyesi:
Az ázsiaiaknál ugyanúgy dívott a rabszolgakereskedelem, mint Európában , és a temetkezési kultusz is hasonló volt. A királyokat egész háznépükkel temették el. De itthon is találtak olyan régészeti leleteket, ahol a lovakat, a szerszámokat, díszeket elásták a halottakkal.
@Secnir:
Másféle intézetben is díjaznák. Bentlakással. :))
szép ez a nap, Fabius, a kedvenced is beállt a baromságot mondok de nagyot sorba:

íme:

15:53
A képviselők vagyonosodási vizsgálata gyengítené a közbizalmat

>>>>>A képviselők vagyonosodási vizsgálata gyengítené a közbizalmat<<<<<<

Papcsák Ferenc szerint nem tenne jót a közbizalomnak a parlamenti képviselők vagyonosodási vizsgálata. Az LMP-s kezdeményezést nem merték leszavazni a parlament igazságügyi bizottságának képviselői, inkább tartózkodtak. Papcsák megmagyarázta azt is, miért nem támogatja a Fidesz az áfacsalási botrányt kivizsgáló bizottság felállítását: azért, mert még zajlik a nyomozóhatóság büntetőeljárása. Ugyanezzel hárított a kormánypárt egy éve is.

hvg.hu/itthon/20141127_A_kepviselok_vagyonosodasi_vizsgalata_gye
@CsekklisztNo.10Reloaded: Egyszer őszinteségi rohamomban megmontam egy csajnak,van két gyerek egy asszony meg egy barátnő.Kicsit gondolkodott ,és azt mondta ,a harmadik hely is dobogós.DDDDDDDD
@Imola Helyesi:
"Ezt írtad:"az alapvető probléma ott van, hogy a sumer, mint beszélt nyelv nem maradt fönt, így nem tudni, hogy volt-e ilyen,"
Hát, sajnos a hangrögzítést, jutubot, tévét, rádiót csak később találták fel. Szegények, biztosan ezért írtak, biztos, ami biztos, amit aztán az akkádok kissé átformáztak a maguk képére.
Élő beszéd bizony fennmaradt, a mienk pl. "

igazából nem akarlak már tovább ütni, mert földön fekvőbe nem verek bele, de
1. te beszéltél arról, hogy a sumérok HOGYAN EJTETTÉK KI A SZAVAKAT annak ellenére, hogy a beszélt sumér nyelvet cca háromezer éve nem beszéli senki
2. az akkád nyelv és a sumér nyelv két különböző nyelv. vajmi kevés köze egymáshoz, hacsak annyi nem, hogy az akkád nyelvet is sumér ékírással írták le. (segítek: az francia és az olasz nyelvet is latin betűkkel írják le, mégsem ugyanaz)
@Secnir: :D :D :D
szemét vagyok de élvezem azt, hogy hogyan bolyong imolka a setét erdőben :D
@dr. jenőke (jenőke):

eggyel több, mint az arimán. azt az egy plusz hengert hívták zarathustrának.
@Secnir:

tukulti apal essara erről sokat tudna mesélni. mongyuk a negyedik
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Ebben a műfajban ő a király. Az MR2 akusztik koncertjéhez nyúlok mindig, ha zeneileg gyors energialöketre van szükségem.
www.youtube.com/watch?v=hzCer605Tn4
@Kijelölt Önkéntes:

rántson rá nyugodtan. a könyökére vigyázzon!
@hacsaturján: nem kocsma ez. látja, taga sem vitte a sört a lajtaszökevényhez. kérje ki imolát az úrától.
@CsekklisztNo.10Reloaded: Te tudod, ki ki vérmérséklete szerint.DDD
@parti_giano:

nem kérem. ő tukmálja. ezek szerint mégiscsak van a csajban valami, ami nem intelligens mosópor.
Én nemtom. Csak úgy örömből elolvastam jónéhány magyarul elérhető forrásművet annakidején, mert egy cimborám épp erre a részre szakosodott, mivel németül anyanyelvi volt, ez meg ugye német specialitás volt a régészetben. A könyveket német marxisták írták :D
Azóta ha jól tudom hatalmasat fordult és fejlődött a dolog, és a maradék szívesen hangoztatott esetleges érveket is a kukába kell dobni, de tudomány? érvek? logika? ezek olyan libsibolsi izék! A kinyilatkoztatás, az bezzeg....
@hacsaturján: mit is? csak óvatosan a kérésekkel, még beteljesednek ;)
@hacsaturján: már figyelem egy ideje, maga keveri a mosóport az öblítővel.
@hacsaturján: LOL
hacsak imola nem a negyedik leszármazottja.
@Secnir:

addigra az asszírok is megbuktak. felkészül nimród, hunor, magyar és bendzsi.
@hacsaturján: erős a mezőny :D

Vígh miniszteri biztos kitüntette Simicskó államtitkárt, aztán közösen kitüntették Hoffmann polgármestert

Aztán kitüntették azokat, akik részt vettek a Tüskecsarnok megtervezésében és kivitelezésében, például Rubik Ernő is. És annak ellenére kaptak ilyen sokan kitüntetést, hogy a csarnok alagsori tornatermeit eltervezték, és azok kisebbek lettek egy szabályos kézilabdapályánál. És egyelőre egy vita miatt eredménykijelző sincs a nagycsarnokban. A Cink ott volt a nagyon sokáig félbehagyott épület megnyitóján, ott vannak a részletek.

444.hu/2014/11/27/vigh-miniszteri-biztos-kituntette-simicsko-allamtitkart-aztan-kozosen-kituntettek-hoffmann-polgarmestert/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

azt, hogy az én imolám degenerált lenne. jó, porszívózni nem lehet vele, de azért disztingváljunk mán!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

addig avatnak és tűntetnek ki, míg az alagsori tornatermek akkorák nem lesznek, mint rogán anti tető terasza.
@Secnir:
Szerintem a te önhittséged és tudásod felér azzal a fekvőrendőrrel, amit rugdosol, mert nem engem, ahhoz nemcsak izom kéne ám.
Ki nem ismeri a 2-es pontodat?
1-s pontod, én nem beszéltem arról, hogyan ejtették ki a szavakat. Ne ködösítsél.
Akkor azt is mondhatnád, hogy pl a koreaiak is süketnémák voltak, mert írásuk a hangul, vonalakból, vesszőkből, pontokból áll. Pláne a kínaiak, akik nem hiszem, hogy azt el tudnák kornyikálni, ami az írásuk. Egyszer ismerd el, hogy hülyeséget írtál.
Az a lényeg, hogy ha indul a választáson, akkor - ha már rajtuk múlik - észreveszik-e a veszprémiek, hogy a két fosadéknak, vitykának és lajának kizárólag a pénzért, a befolyásért, a hatalomért való játékáról szól, miközben éppen a zemberek bőrére megy a dolog? Számukra azok számok, adatok, illetve hangyák, akik összekulizzák nekik azt a pénzhalmot, amit le lehet nyúlni.
Röviden: Nagy zsarolási potenciál, nagy lehetőségek. Laja meg fogja kérni a szavazatának az árát a 2/3-adhoz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Papcsák Ferenc szerint nem tenne jót a közbizalomnak a parlamenti képviselők vagyonosodási vizsgálata."

Tán attól fél, ha a pöndölye alá néznek, nem azt látnak, amit hírdet magáról?
Miért lenne? Megvesznek kilóra néhány ezer IQ zsenit, és kész.
Oszama lehet Magyarország nagykövete

Unortodox személyzeti politika a KKM-ben: jordániai üzletember kap diplomáciai posztot.

...hááámeraz arabok ollan megbíííízhatóóóóak...ugye...:O)

.....EZEK MEGŐRÜLTEK !
@parti_giano: Polip ja. ;) Szerintem. meg az egész ukrán balhé távlati célja Oroszország természeti kincseinek megszerzése. A nyugati médiában és a közéletben látható oroszellenes propaganda egy újabb nagy háború előszele, amivel a nagyhatalmak démonizálják az újabb célpontot és felkészítik a lakosságot az újabb háború elfogadására. :(
@Imola Helyesi:
"1-s pontod, én nem beszéltem arról, hogyan ejtették ki a szavakat. "
vs
"A tárgyas ragozás ugyanis megvolt a sumerban.Első személy e -sz-mu ebből lett eszem."
namármost. ha te ezt egy írásmódból kívántad visszafejteni, akkor hülyébb vagy, mint gondoltam. ha ezt egy XX. századi élő nyelvet próbálsz meg összehasonlítani egy ie 3000 körüli ékírásos nyelvvel, akko rmeg még hülyébb. ha a kettő között hasonulást keresel, önigazolásképp, akkor meg még inkább.

(itt most ne térjünk ki arra, hogy a magyar 'eszem' szó tisztán ikes ige, a XIX század előtt 'eszek' volt, és a nyelvújítás után lett 'eszem'. ebből ered, hogy a sumer e-sz-mu-hoz annyi köze van, mint neked a nyelvészkedéshez)
@Gábris szomszéd: És a Krímbe csupa szívjóságból vonult be Putyin úgy, hogy nem is. A repülőt is úgy lőtték le, hogy nem is. Az EBESz megfigyelőket is csak azért lövik, mert fáznak, így meg legalább tűz van. Együgyű, szép magyar szó :D
@Secnir: Van valami háttérintézmény, aki bokrétába köti szegénykáéknek az ilyen dolgokat, és ők hisznek, nem az agyukat pörgetik, ergo esélytelenek vagyunk. PL én is milyen kerek választ kaptam, nem?
@látjátok feleim szümtükkel: Képzeld , nem leszavazták a vizsgálatot,hanem mindenki tartózkodott,pedig nem csak fideszesek voltak ott!!!!! Szakadnának meg mint a véreshurka!
Érdekes hír a zsidóösszeesküvés híveinek. Az olajhatalmak valószínűleg szándékosan tolnak ki Putyinnal, ráadásul orbitális mértékben. Valószínűsíthető, hogy az arabusok izrael iránti szimpátiája az oka a lépésnek, hiszen mint tudjuk USA = Izrael nem szereti Oroszország szereti arabusok oda vissza, és mégis.

Miva?
Off: közben érdemes vetni egy pillantást az olajárra, meg a rubel árfolyamra. Az idióta nemzeti kommunista házi baromnak üzenem, annál sokkal rosszabb a helyzet, mint ahogy ő gondolja. A nyugat nem akar semmit Putyintól,SEMMIT! És ez a legszörnyűbb dolog ennek komcsi diktátornak, meg nukleáris rakétakilövőnek álcázott benzinkútjának. A fejlett vilag nem akar már tőlük semmit.
@shinichi: Nem csak a fejlett. Kicsit arrébb olvasol és találsz olyant, ahol azt boncolgatják, hogy az oroszok uralni akarják az öbölmentét, venezuela ugye most veti le az igát, szal mindenki rühelli a legfényesebbre szopott faszt, csak a főszopók királya, a mi nagyemberünk nem, meg persze a viktorjugend.
Török Gábor elemző úr, szotyolabajtárs, se nem független, se nem zseni, hanem csak egy pitiáner szürke kis nyalista.
Valamint tudvalévő, hogy a langyosokat még az Úr is kiköpi a szájából. Ez pedig egy "senemígy- senemúgy" sötét sunyivíziló.

Azt sem hiszem el, hogy a simlicska-orbán box komoly. Ők ikrek, szétválaszthatatlanok az éjfekete maffiaügyekben. De ha esetleg mégis, netántán háború lenne, akkor viktátornak harangoztak. Azt azonban nem értem, hogy lett ebből a simlicskából hitelenjében egy felkent szentember?! Már mindent elfelejtettünk, csak mert (esetleg)most éppen fasírtba vannak viktátorral?!
Lesznek még állomások!
@miva?: Mi ez a sok bozonyíték már megint? ;)
@Gábris szomszéd: Milyen bozoníték? Én aszondom, hogy ezt itten két napja borítékolták cikkekben ilyen indoklással. De csúsztass csak, annak vagy mestere :D
@shinichi: Igen semmit csak a javukat akarják. ;)
@miva?: Nem kell csúsztatni. Amit én mondok az a hazug orosz propaganda, amit meg te az a mindig igaz nyugati propaganda terméke. ;)
Pluszbónusz:

Okosember elengedte a tigriseit, bár az akadémikusok szóltak neki, hogy meglehetősen valószínűtlen, hogy a sivatagban maradjanak, mikor a határ túloldalán ott a zöld. Okosember okosabb volt, csak a tigrisek buták, és elhagyták az ígéret földjét, most meg kecskét esznek reggel, délben meg este. Szegény kínaiak meg nem merik lelőni őket, mert diplomáciai balhétól tartanak. Okosember okos, sőt okosabb! Tényleg mint Viktor! Ugye a koreaiak is kajabálták hogy HUn!

:D
@Gábris szomszéd: Dehogy. Ez pl épp keletebbi az orosznál. Az a nagy különbség, hogy én ezt véleménynek tudom be, te meg azt igazságnak :D
@Imola Helyesi:

Dögöljek meg, ez nekem tényleg olyan sumérul hangzik!
KOMOLYAN!!!
Secnir-rel ne is törődj, randa libsibolsi!
ILYENEK EZEK!

"Volek syrolm thudothlon
syrolmol sepedyk.
buol ozuk epedek.

Walasth vylagumtul
sydou fyodumtul
ezes urumemtuul.

O en eses urodum
eggen yg fyodum,
syrou aniath thekunched
buabeleul kyniuhhad.

Scemem kunuel arad,
en iunhum buol farad
the werud hullothya
en iunhum olelothya

Vylag uilaga
viragnac uiraga.
keseruen kynzathul
uos scegegkel werethul.

Vh nequem en fyon
ezes mezuul
Scegenul scepsegud
wirud hioll wyzeul.

Syrolmom fuhazatum
therthetyk kyul
en iumhumnok bel bua
qui sumha nym kyul hyul

Wegh halal engumet
eggedum illen
maraggun urodum,
kyth wylag felleyn

O ygoz symeonnok
bezzeg scouuo ere
en erzem ez buthuruth
kyt niha egyre.

Tuled ualmun
de num ualallal
hul yg kynzassal,
Fyom halallal.

Sydou myth thez turuentelen
fyom merth hol byuntelen
fugwa huztuzwa
wklelue kethwe ulud.

Keguggethuk fyomnok
ne leg kegulm mogomnok
owog halal kynaal
anyath ezes fyaal
egembelu ullyetuk."
@miva?: Nyugi amiket te írsz én is csak véleménynek tudom be. :)
Nem tudom, ezt olvastátok-e, de olyan diszkréten lebuzizták EZEKET... :))

"Szigorúak a cipőelőírások kormányzati háttéremberi körökben

Zárt, összetartó férfitársaságokban egyébként sem ritka a hasonló divatelemek felvonultatása."

444.hu/2014/11/26/szigoruak-a-cipoeloirasok-kormanyzati-hatteremberi-korokben/

Szaros 750 dolláros Gucci cipő...
Bár ilyenkor a hazai ipar támogatása nem annyira látszik.
Helyette Gucci.
Valami régi ősi sumér márka lehet...
@Gábris szomszéd: erre tanít a természettudomány:

1. Van a valóság, vagy megismerhető, vagy nem az.
2. Vannak a valóság modelljei, amiknek a segítségével megérthetjük a valóság bizonyos aspektusait, de a modell soha nem a valóság, így a klasszikus értelemben vett igazság már akkor sem létezik, ha elengedsz 2 ponttöltést egy vadiúj univerzumban.
3. Vannak komplex rendszerek - társadalom, politikai rendszerek, stb - ahol eredményes gondolkodást csak morális elvárásoktól független modellek ígérhetnek - játékelmélet pölö by najmanjanó - és soha nem feltételezhetünk alapvető szervezettséget egy hatékonyan működő részrendszerről, ergo a te részrendszered nem működhet hatékonyan.

Igazán sajnálom
.
Távozik a NAV egyik elnökhelyettese

Kovácsics István az utóbbi hetekben annak kapcsán szerepelt a nyilvánosság előtt, hogy a kitiltási botrány miatt a NAV-vezetőkre váró újságírók többször is csak vele tudtak összefutni a NAV előtt. Kovácsics nem szerepel azon három NAV-vezető között, akikről a hvg.hu úgy értesült, hogy érintettek a kitilrási botrányban, és akik közül egyedül Vida Ildikó NAV-elnök ismerte el érintettségét.

hvg.hu/gazdasag/20141127_Tavozik_a_NAV_egyik_elnokhelyettese
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: na kire? Akarom hogy nyoma maradjon!
Leírni méltóztassál!
Naaaaaaaaaaa
@dr. jenőke (jenőke): Rosszat mondott. Aszonta ő se lenne büszke a dologra!

Pedig erre NAV-éknál büszkének köll lenni!
@miva?:
Gyúúúúúúúúrcsáááány?? :)
Miért nem??? :(
Cette nouvelle loi est une violation flagrante de l’ordre donné en septembre dernier par l’Union européenne à tous ses États membres de refuser la construction de South Stream, ainsi que des sanctions économiques imposées par l’Union européenne et les États-Unis contre la Russie à la suite des actions de ce pays en Ukraine.

Öregbül jóhírünk a világban :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nekem Petike jutott eszembe, de tényleg :D

Majd 10 év múlva, mikor már kijöttek a böriből, olyan rejtőjenősen összejönnek Viktor szöllejében, és emlékeznek a kalandos időkre együtt :D
Vietnámban még nincsenek kritikus hangok, örvendjünk feleim!
.
Vida Ildikó nem mond le

A NAV elnöke pereket indít azok ellen, akik azzal vádolták őt vagy a NAV-ot, hogy korrupcióban érintett.

figyelo.hu/cikkek/412521-vida-ildiko-nem-mond-le
.
Orbán Viktor miniszterelnök szerint "a projekt, amit Európai Uniónak nevezünk, elakadt", ezért a kormányfő megújult Európa-politikát tart szükségesnek, de úgy látja, "nincs, aki meghirdesse, nincs, aki megcsinálja, az idő pedig ellenünk dolgozik", így ezt "nekünk kell megcsinálnunk".

www.hirado.hu/2014/11/21/orban-nemetorszagban-elakadt-az-eu-projekt/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
ilyen feladványokkal ne keserítsd meg az életét, elég volt neki az, hogy a mai horgot bekapta, és minden kommentjével egyre mélyebbre nyelte...
A tüntetések kapcsán sok szó esett a szónokokról.
Itt egy kreatív ötlet.

A MI ORSZÁGUNK! A MI PÉNZÜNK!

Korrupcióellenes tüntetés

2014 december 4 Parlamnent - Vár

Ez a Mi országunk, a Mi pénzünk, a Mi tüntetésünk! Szólalj fel Te is a színpadon az alábbi témák valamelyikében:
- NAV-botrány
- magánnyugdíj
- pártok holdudvarának hizlalása, közpénzek a haveroknak
Töltsd fel 3-5 perces szónoklatodat szövegben vagy videóban az esemény falára! Minden témában a legnépszerűbb beszédek közül egy elhangzik a tüntetésen. Terjeszd a beszédedet, gyűjts támogatókat! Hívd meg ismerőseidet, hogy minél többen hallhassák a Te beszédedet! www.facebook.com/events/309135129284118/
A szónokversenyen pártpolitikusok nem indulhatnak.
@jöttem:

Parlamnent= Parlament
@dr. jenőke (jenőke):
Ezzel haknizik.
Litvániában nem álltak vele szóba, ott kimaradt az észosztás.
www.hirarena.com/orban-viktort-nem-akartak-latni-litvaniaban_693

Gondolom, Dél-Kóreában is szóba kerül. Mert szóba hozza.

Áder meg Vietnamban van.
www.napi.hu/magyar_vallalatok/ujabb_keleti_offenziva_ader_vietnamban_orban_del-koreaban.589984.html
@miva?:
Bazzz... ilyen egzotikus nyelvet csak a hölgyektől kedveltem... :)

Piktor vesszején megbeszélik... aszondom Piktor vesszején a cellában beszélgessenek! Fertőrákoson.

@dr. jenőke (jenőke):
KI mert ilyet állítani arról a feddhetetlen és talpig becsületes, kulturált, több nyelvet beszélő (jó, pont az angolt nem), rettentően képzett és totál független HÖLGYRŐL?
Szörnyű is ez... valami libsibolsi ármány lesz emögött!

@jöttem:
Kezdek irigykedni!
Boldog ország, fideszcsürhe nélkül...
Kézcsókom magácskának! :)
@Secnir:
Ehhhh... csak a baj van veled is... :)
Akváriumod?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Boli, ez egy aranyos borz.
És egy görényre hasonlít, akinek hasonló a sérója.
@jöttem:
Köszi, nem ismertem ezt az Akusztik sorozatot. Szabinak zenéje, szövege, kiállása mind ott van.
@dr. jenőke (jenőke):
Ácsi, az a NAV egyetlen elnökhelyettes mond le, akit nem tiltottak ki? Ez nem beismerés (a többiekre nézve) ?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: akvárium nincs, szigeten lakom (na, ebből hogy hozod ki azt, hogy buzi vagyok? :D )
a nyelvtan és az ókor azon kevés dolgok egyike, amit szeretek, értek, és nagyon nehezen tudnak megfogni vele.* hát, legalább megpróbálta.

*meg az informatika. meg a gépészet. meg az elektronika. meg az....
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ez a zakváriumos
happáré kapcsolatos a logikai esettel?
@Secnir:

talán vagy annyira narcisztikus, hogy... :)
Nem szavazok gyurcsányokra, meg mesterházyakra. De erre a figurára se, hiába öltözne narancsba. És még csak nem is azért, mert semmi köze a városomhoz....
@Secnir:
Vannak átfedések az érdeklődési körünkben.
(Nem a banyáról beszélek, mielőtt ez a libsibolsi marha társaság itt izél...)
Én az etruszk és a görög vonalat kedvelem.
A buzi görögök meg... :D

Ez egyik kedvenc, régi könyvem:
"Az etruszkok nyomában"

"Az etruszk írásrendszer alapja az ábécé, ami az i. e. 8. század végén alakult ki a nyugati görög ábécéből. Több helyi variánsa létezett, amit írnokiskolákban tanítottak.
A nyugati görög ábécé 22 betűt tartalmazott, 4 további jellel kiegészítve, amik görög eredetűek. Az átvételkor néhány betűt, amiknek az etruszkok nem vették hasznát, kihagytak (ezek a mai b, d, o betűknek feleltek meg, továbbá ilyen volt a főniciai samekh jele)."

"Az etruszk egy agglutináló nyelv vagy flektáló nyelv. Vitatott státuszú, mindkét típusba be lehet sorolni. Az egyik álláspont szerint „flektáló nyelv erős agglutináló vonásokkal", azonban a vita alapja egyrészt a ragok homályos ismerete, másrészt a definíciók közti különsbég. Ragozta a főneveket és névmásokat. Luciano Agostiniani La Lingua című tanulmányában, 2000-ben az etruszk nyelvi morfológia és más agglutináló tulajdonságok alapján agglutináló típusúnak sorolta be az etruszk nyelvet. Jelenleg ez a legelfogadottabb álláspont, bár még mindig sokan próbálják indoeurópai kulccsal, flektálóként megfejteni.
A flektálásra hasonlító jellegek azonban a késői feliratokban tűnnek fel, amikor magánhangzók kiesése is tapasztalható a feliratokon. Például az Alexandrosz név korai etruszk változata Aliχsantre, amely a késői feliratokban Alcsentre, majd Elcsntre formában tűnik fel. Ennek oka inkább az etruszk írás rövidítése lehetett, semmint a két közbenső magánhangzó tényleges kiesése. (Hasonló módon, mint a székely–magyar rovásírásban, ahol szintén csak az első magánhangzót jelölték általában.) Az i. e. 5. század előtt az etruszkok inkább magánhangzót iktattak közbe, csak hogy ne kelljen mássalhangzó torlódást kiejteniük (például a latin africus etruszkul afarakanas, Heraklēs neve először Herecele lett, majd Hercle, vagy Klytaimnēstra első lépésben Cluθumusθa, végül Clutmsta lett), és egyáltalán nem logikus nyelvfejlődési folyamat, hogy egy adott időponttól ennek éppen az ellenkezője történne, a magánhangzók szinte teljes kiesése. Erre a nevek körében lehet bizonyítékot találni, mivel ezek többnyire jól azonosíthatók. A Laris, Larθ és Larce nevek egyaránt előfordulnak L, La, Lc, Lθ, Li, Lr és Ls rövidítésekkel. Ezek többségénél a hangsúlyos első szótagbeli a-t nem írták ki, holott a magánhangzó kiesést úgy indokolják – például Massimo Pallottino –, hogy a hangsúlyos szótag erőteljessége miatt sorvadt el a többi hangzó a szavakban. Ennek alapján a flektálásra utaló tőmódosulások is inkább írásképi elemnek tűnnek, semmint tényleges flektálásnak. A korai feliratok mindig ragasztóak.
Fontos eleme még az etruszk nyelvnek a szókezdő szótagon lévő hangsúly, a szótagok nyíltsága (azaz magánhangzóra végződése), a szavakban a magánhangzók hangrendi illeszkedése, a mássalhangzók zöngétlenítése (a zöngés mássalhangzók relatív hiánya), a mássalhangzó torlódások elkerülése, a hangzók átvetése vagy magánhangzó közbeékelése ilyen esetekben. Ez utóbbi tulajdonság a késői feliratokban eltűnik. Ugyanezekben a feliratokban már a zöngés mássalhangzók is gyakoribbak, a θ-t felváltja a t, a χ-t a c stb.
A ragok sorrendje éppúgy kötött, mint a magyar nyelvben."

Na, na... Tündeöreganyádnakugyehogy... :D
Szóval, húúúúzd meg magad!!!
@csorsza:
Nekem mondod? :)
Egyik nappapa ott vót smasszer!
Próbáltam terelni... :D
@ornagy50:
Ööööö... :))
Van-e akváriumod? :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Hát, ezt nem gondoltam volna, hogy ilyen.okos vagy
@ornagy50:
Prágám! Ezer hála és köszönet érte! Évezredekkel ezelőtt olvastam, azt hiszem egy Rakéta Regényújságban. Ezt most elmentettem. Ízlelgetni. :)
Hol van taga, pedig csupa kisbetűvel írom le a nevét, mert kérte. Szegény, állandóan dolgozik?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Mi már végigéltünk egy diktátort. Vladimír Mečiar 8 évig uralkodott.
hu.wikipedia.org/wiki/Vladim%C3%ADr_Me%C4%8Diar

Szétverte Csehszlovákiát. Sosem fogom neki megbocsájtani.
@Imola Helyesi:
Bazzz... ez tőled csúnyán hangzik, én is anyázhatlak?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Koteleznék minden faszit - gondolom vannak páran...- hogy csak gumival kozosulhet vele !
Nehogy szaporodjon,...mert kihalunk...
@jöttem:
Akkor én mit mondjak... :(
Egy ilyen narancsbolsevik csürhe alatt élünk!
Csupa exKISZ, exMSZMP, exIII/x csicska van kormányon és igen hülye híveik büszkék is rá!
Én kérek elnézést, hogy még élünk...
@jöttem: Amikor heljes bit etted a parlamentet
bekattana a "PARLAMENTHOL épülete:DDD
kellene már egy átfogó felmérés a fidesszel még szimpatizálók iq-eloszlásáról
@ornagy50:
Legalább nem homokos! :D

@miva?:
A mosópor reklám ingerszintje alatt... az olyan 57...
@miva?:
Viccelsz?
156. És azt elosztották :-)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
""Az etruszk írásrendszer alapja az ábécé, ami az i. e. 8. század végén alakult ki a nyugati görög ábécéből."

ez a mondat kiütött. tehát az ie 5000--2000 között élt etruszkok írásrendszerének az alapja az ie 700 körül alakult ki a görög ábécéből.
megyek, iszom valami töményet.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Az mr2 akusztik tele van meglepetéssel. Ez a szimfonik liv sorozatból van. Imádom. :)
www.youtube.com/watch?v=JO4oZBJpsc0
Azért vannak olyanok is, akik eltűnnek egy OPEC döntés miatt órákra, mert így fair
@Secnir: Mert utána az izraeliták megsemmisítették a frigyládát, ami egy időgép volt.

Egyébként etruszkok még vígan uralkodtak később is ám, sőt bizonyos elméletek csakugyan trója bukása utánra teszik a városaik alapítását, és ugye az egyfülű edények kora sem volt 7ezer éve, pedig az egy másik nép volt ugyanott. Szal én nem értek hozzá, de innen úgy tűnik, hogy sok arrafelé a nyitott kérdés
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: az egész ország egy ex-bolsi csapat. A maradék meg Londonban van.
@fzs.1933:
Úgy látom, nem fogsz unatkozni a következő hetekben.
Dec. 15-én is programod lesz.:)))

www.facebook.com/events/1570722989829820/
@Imola Helyesi:
1 percig nem volt kérdéses, hogy randa nyaligép vagy!
Azonban rossz hírem van banyám, esélyed sincs, a fiatalabb korosztály sokkal jobban teljesít NÁLAD!
Knoszi hozzád képest meg azután seholse... :D
Mit ittál?
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Ácsi, az a NAV egyetlen elnökhelyettes mond le, akit nem tiltottak ki? Ez nem beismerés (a többiekre nézve) ?"

Ez azért furcsa, mert ennek a kormánynak volt főembere az az országos vámparancsnok, akinek az idején ugyan úgy a határon jöttek és mentek az olajos vonatok meg kamionok, mint ahogy most jön és megy a krsitálycukor, étolaj, műtrágya, meg még ki tudja mi.

Azért nem kizárt, hogy végül rákenik a kitiltás okát, és vele vitetik el a balhét.

Ugyan akkor ez után, ha a nav ügyfélszolgálatán megkérdezi a kíváncsi, hogy lemodott-e már, Vissza lehet kérdeni, hogy ki? Háta Vida. No az nem, de a Kovácsics az igen. Akar még a kedves ügyfél valamit???????????
@GeoCracker:
???
Nem igaz!
Én is még itt bacom a rezet! :(
Amilen hülye vagyok...
"Mario Alinei 2003-ban megjelent könyvében azon elméletének ad hangot, mely szerint az etruszk nyelv a magyar nyelv egy archaikus formája, s így az etruszkok a magyarokhoz köthetőek.[2] Elmélete végkövetkeztetése szerint az etruszkok a Kárpát-medencéből származnak, onnan vándoroltak dél felé, vettek részt a tengeri népek vándorlásaiban, majd telepedtek le Itáliában"

Eszerint már ie. 1000 körül is magyarok lakták a medencét, csak a zsidó rómaiak dákoknak hazudták őket, ráadásul kelta halomsírokba temetkeztek Bakonyszerte!

Felháborító!
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Durva még a felételezés is, hogy öreg csirke lenne, akit már kuktában kell főzni, hogy megpuhuljon a hús!
:))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nyugi! Mát nem tart sokáig. A puttony már megtelt.
Aztán, ha véget ér a nagytakarítás, joggal lehettek büszkék magatokra. MO lesz az első közép-európai ország, amelyik ténylegesen eltakarította a tolvaj bandát. :))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nemtom. Én férfire tippeltem, de tuti hogy bajszos
@miva?:
"Elmélete végkövetkeztetése szerint az etruszkok a Kárpát-medencéből származnak, onnan vándoroltak dél felé, vettek részt a tengeri népek vándorlásaiban, majd telepedtek le Itáliában"
megyek, iszok még egy töményet.
Simicska mellett érdemes megemlékezni a másik önjelöltről, Török Gáborról, aki politológusként mindig politikus akart tán lenni. Ha hirtelen nem jött volna rá, hogy maradék arcát is elvesztheti, hogy lehetett volna ő a ""civil"" mérleg nyelve. Jobb ma egy politikus, mert arról legalább tudjuk "hová beszél". Török véleményével ellentétben nincs Simicska-Orbán ellentét, ahogy Csányi-Orbán sincs. Ezt a boszorkánykonyhában főzték ki, amikor választási témaként féltek a köznéptől a közgép miatt. Ezeket az ellentéteket mindenki akkor higgye el, ha Csányit kiteteti Orbán az MLSZ éléről, vagy ha Orbán Ráhel férje már nem a Simicska birodalom egyik prominense lesz!
kenyszerbagoly.blog.hu/2013/08/14/two_in_one_664
@Secnir: Nekem a kedvencem a deniken meg a torheyerdál. Deniken ugye lefotózott egy ufó leszállópályát, a Thor meg utánament, és megmutatta, hogy gurulókkal elágazásokkal az egész kb 3 méter hosszú, és a gurulók átlagos szélessége 30 cm

:D
@ornagy50:
A férfiak legnagyobb szexepilje a kreativitás. Szerencsés az a nő, aki veled él. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: te itt a hadügyminisztert hergeled a fortisszima fingusszal?
Milyen katonacsalád az ilyen?
@miva?:
Mazsola vagyol, ez azé'van! :(
Innod kéne...
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Is. Mindenevő vagyok. Komoly, alternatív, rock, folk, jazz, népzene. De időnként hallgatok magyar nótákat is. A gyermekkoromat idézik.
:))))
Pontosítva. Bizonyos szint fölött mindent. Lakodalmas és hazafias rockot csak akkor , ha lekötöznek. :)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Télleg, a fiatalok jobban teljesítenek? Hát.... Te honnan tudod, kija a fijjatal? Hámondgyuk, a szöszinek van képe dehát a többi??? Ők csak mongyák, hogy fijjjatalok.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Én kérem készültem :D

Ma altatás után zélandi almalikőrt kóstolunk. Ezzel fizet a szomszéd a sváb gombócos káposztáért :D
Addig sörrel okozom a kárt, de valóban nem ütöm meg a honi átlagot
@miva?:
Visszavonult... Átnyergeltünk közben az informatikára! Rokony szakma...
Kekec!
Semmi dolgod?
Elmosogattál már?
:D
@látjátok feleim szümtükkel:
:-)) nekem szimpi Vida asszony: egyedül megbuktatja Orbánt..
@Imola Helyesi: A Fidesz a fiatal :D

Már addig mégse jussunk el, hogy a múmiák elvitassák a tinédzserséget az iskolájukfosztott hadaktól, lelkecském!

Nagyon eltűntél etruszkügyben meg sumér szakértőségben. Sikerült pótolni a hiányző 12ezer oldalt?
Hol van taga, csak nincs valami baj valamelyik végtagával?
@jöttem:
:-))
Lekötözés + lakodalmas? Na az a Double Trouble. Vagy dupla élvezet.
@Imola Helyesi: A nem válaszolás tán még a várható válaszoknál is szánalmasabb
@jöttem:
Ja. A hazafias rock az nem zene. Miatta disszidált félmillió magyar :-(
@miva?: Thor Heyerdal nagy arc volt. mindenki telesírta a sajtót, hogy a fejek a húsvét-szigeteken így, meg úgy.
ő meg fogta magát, elment oda, és megkérdezte a benszülöttektől (ott élt 4-5 hónapot), hogy ezmiez? azok megmutatták: sírfedők a fejek. hogy csináljátok? kifaragjuk a hegyoldalból ÉLES KŐVEL ÉS FADARABOKKAL. és hogy viszitek oda? szánon. és hogy rakjátok rá a sírra, és hányan? ketten rakják rá 4 nap alatt botokkal és kavicsokkal (nem vicc!)
publikálta, kiröhögték, és a tudós urak visszafordultak az asztalukhoz, majd elkezdtek gondolkodni azon, hogy polinézia hogy népesült be. Thor azt mondta: dél-amerikból hajóval mentek át. kiröhögték.
kon-tiki.

ő volt az, aki bebizonyította, hogy a dél-amerikai indiánok legendáiban szereplő "fehér hajú istenek" egyiptomiak voltak, időszámításunk előtt kurvarég (RA-I, RA-II)

de a fanatikus ufó-hívők előtt ez tabu, mert megdőlne a mítosz
@CsekklisztNo.10Reloaded: Nem érezték a bugit. Nincs is annál felemelőbb, mint mikor tetkós alkesz ötvenesek nemzeti forradalmat csinálnak a huszonéves tömegekkel szembeszállva :D
Azért van ám még a nyelvészkedésen túl is masszív off, de csak óvatosan:
comment.blog.hu/2014/11/27/a_vv7_plasztikmacaja_szerint_mi_vagyunk_az_alienek?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2014_11_27&utm_campaign=index

Ahogyan halad az errtéell a való világ "produkciókkal" előre, úgy lesznek egyre színvonalasabbak, már ha a pöcegödör alja az etalon ebben a mértékegységben.
A múltkori hatos sorszámot viselő izé után azt gondolhatta az ember; ennél már nincs lejjebb. De VAN!! Ezekhez az egy számjegyű IQ-val rendelkező szerencsétlenekhez képest az előző garnitúra minden tagja professor emeritus volt (bár a koruk alapján talán mégsem…), de legalább is PhD fokozattal rendelkezett mindegyik, főként a gyúrósjózsi. A stáb tuti érzékkel választotta ki ismét Magyarország legalja söpredékét, a paksi 1-es blokk fele kapacitása biztosan be van kötve a villába, valamelyest ellensúlyozandó a mérhetetlen sötétséget, de még így is pislog a gyanútlan tévénéző mint Overdose a szántásban*, ha véletlenül odakapcsol.

Lesz bulika ma este is, 10 órakor kezdődik az összefoglaló.
Nem, én nem azért… viszont baromi jókat tudok röhögni.
„Amíg aludtam, az emberi értelem így visszafejlődött?” – Ripley…

*sixx a commentcomról
@Secnir: Nem értem hogy miért nem ott kutatnak legendák után, ahol azok vannak.
@Imola Helyesi:
Hát, ha ennek az értelmezése is problémát okoz kegyednek, akkor talán tessék a biciklit eltolni, mert kegyedhez képest... na, most ide bármi dehonesztálót nyugodtan... :(
@Imola Helyesi:
Szerintem idesanyád egyik hátsórészét emlegetné fel...
@ornagy50:
Felesleges. Én csak őszinte vagyok. Kimondom, amit gondolok.
Ezt az emberek 25%-a nem érti.
25% félreérti
25% hülyének néz miatta.
Viszont a maradék 25%-kal jókat diskurálok. :))
@Imola Helyesi:

Az ötödik be keményedet, most anyád dolgozik rajta!
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Ha már egyszer kipróbálnám élvezni szeretném.
Pl. erre

www.youtube.com/watch?v=KIkGKdF8h0Q
@miva?:
LOL! Ja nem is: inkább sírnom kéne!
@jöttem:
Azt is élvezném, ha a központozás szabályait rendeltetésszerűen használnám. :))))
@Imola Helyesi:
Tagával egyforma zenét szeretünk, s ez már egy kiindulópont egy virtuális barátsághoz.Csak eltűnt, sajnos.
ez még senkinek nem jutott eszébe?

penivaldes for parliamentarian in veszprém!
@Imola Helyesi:
Elnézést, ha félreértettem a kapcsolatotokat!
Majd megkövetem ŐT is! :D
Csúúúnya lesz ez...
@parti_giano: peninek tuti nem :D
ebbe a szituba nem is küldeném. majd borulás után
@kvadrillio:
Januártól elveszik a munkáltatói jogokat Szíjjártótól - és átkerül Lázárhoz. Csöbör-vödör?
@kekex: most cseréltek a Balassi élén vízfejet! Akkor januártól mehet az új vízfej is? És ezek ölik egymást ám. Lassan megsajnálom szerencsétlen pozícióba kerülő seggnyalókat!
Nem lehetne 50 évvel fiatalabbat indítani?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Kinyalményalkineknyal??
Akinek én... az nincs itt a blogon, ahogy a te stennőd se, szóval mi is van?
@taga20:
:)))
Ne dógozz annyit, köllene ide hétközbe is a hüle arcüreged!:))
Ja, 'stétet!
@Knósszosz: Esetleg akvárium? :D

Azért én vésem kifele a leesett államat a pince betonjából, és erre Imola képes csak!
@Knósszosz: szeva haver! nem merek jönni, me ebola üldöz a szerelmével:))
ráadásul még egy nyavaja van rajtam, a nátha. ezé meló után ihatom a citromos teát egész héten, ja meg kalmopiri:)))
@miva?:
:))
Hidd el, nem ő a legalja!
Van itt egy valamikori nyögdíj megvédelmezési megbízott, na, azt aztán überelni lehetetlen.
@parti_giano:

Ezen:) csak az alvás segít, tessék kialudni magad! 34 órád van:D
Szóval!
Nagyon sok tiltakozás lesz. Az FB-n ezeket találtam. Időrendbe raktam.

Dec.3 - Tüntetés a Világra szóló korrupció és a Jogtalanságok ellen!
11:00–21:00
Sándor Palota
Szent György tér, Budapest, Hungary, 1014

Dec 4 - 20 éves a TASZ: A szabadság 20 árnyalata
19.00 Király utca 13

Dec. 6 - NINCS HOVA HÁTRÁLNUNK!
18:00
József Nádor Tér
József nádor tér, Budapest, Hungary, 1051

Dec 15 - EL A KEZEKKEL! - Dühös magyarok
18:00
Kossuth Lajos tér
Budapest, Hungary, 1055

Dec. 16 - NINCS HOVA HÁTRÁLNUNK!
18:00
József Nádor Tér
József nádor tér, Budapest, Hungary, 1051

Dec. 19 - Napforduló - Országos "devizaadós" demonstráció
16:00
József Nádor Tér
József nádor tér, Budapest, Hungary, 1051

December 1 - január 1 között tart a Tiltakozás a boltok vasárnapi bezáratása ellen - CBA BOJKOTT

A FB-on pontos információkat találtok a tüntetések céljairól.
@Knósszosz: De nem ugyanaz a két zseni?
@taga20:
Szóval rossz társaságba keveredtél.Kár.
@taga20:
Őszinte részvétem... tea, brrr... gyógyulj hamar!:))
@Imola Helyesi: Most képzeljük csak el! A barátai egyenesen taga dják a sumér - finn rokonságot!
@jöttem:7
FIgyelj már, advent lesz 30-tól, nem zavar?
@Imola Helyesi: rá se ráncs, azé bírom az egyszerű agyad:)))
olyan vagy nekem, mint anno a twinpiksz. néztem, néztem és aszt mondtam, hogy ekkora állatságot rég láttam. erre egy haverom aszt mondta, hogy nézzem fordítva. ezekután kurvára teccett, csak a vége lett idétlen:))
@miva?:
A senatorasszonyt lehetetlen alulmúlni, szóval: nem! Sóhertné esetleg, de egyedül ő sem vállalná, kellene még valaki mellé akivel kiegészítik egymást, és összefogva tudnák hozni egy villanyvasaló intelligenciáját... talán hajdúné vagy zsófika... esetleg?
@Knósszosz: kösz, igyekszem hétvégére formába lendülni:)))
Kedves taga csupa kisbetűvel, igyál sok hársfateát kamillával zöldteával, stb. meg vitaminokat.Látod, milyen jó vagyok hozzád a bárdolatlan modorod ellenére.
@Knósszosz: jó zene, bírom a csajt.:)
@Imola Helyesi:
Tudom, szivi. :))
Advent a megtisztulás ideje. Megtisztítjuk a lelkünket, és az országunkat egy korrupt kormánytól.

Most a viccet félretéve.
Te nyugodtan ülsz le majd a karácsonyi asztalhoz?
Gondolom, gyónsz és áldozol, illetve úrvacsorát veszel.
Aztán ujjongó szívvel várod a Kisjézus születését.
Jó keresztény módjára.

De eszedbe sem jut a sok nincstelen.

Akiknek január elsejétől a kedves kormányod jól megnyirbálja a szociális juttatásait.

A gyerekek, akiknek esetleg adományok által lesz karácsonyi ajándékuk.

A magányos öregek, akik vagy fűtenek, vagy esznek.

A hajléktalanokról már nem szólok.

Igen, advent lesz. Aztán karácsony.

Ha Jézus a földre szállna, szöges ostorral verné ki a kufárokat - a kormányodat- az éjféli miséről.

Ennyi.
@Imola Helyesi: látom. de lehet, hogy ez nem segít a gyógyulásban:)
tudod felénk, ha valakinek rosszat kívánsz, ako aszt mondod, hogy legyen hozzád jó az ebola:))
Ezek ellen a szemetek ellen MINDEN alkalmat meg kell ragadni, ha tiltakozni lehet!
www.femina.hu/hirhatter/elvonas_gyeremekvedelemtol
"a szociális és gyermekvédelmi, gyermekjóléti feladatellátás és irányítás intézményei nevű költségvetési sorból elvonták az előirányzott 182 millió 304 ezer forintot.
Ez az összeg fillérre pontosan megjelent a sportteljesítmények elismerése, megbecsülése sor mellett,"
Nem sajnálom a sportolóktól _ de pont az állami gondozottaktól kellett elvenni?
index.hu/kulfold/2014/11/27/luxusora_lengyel_miniszter/
Elítéltek egy lengyel minisztert a luxusórája miatt
@jöttem:
Most sírok, bizony, mert jöttem-ment rámpirított, hogy mi az advent. Jó, mindennap elolvasom a 444-t, az indexet, meg mást is, csakhogy jöttem-ment megelégedjen, aki valami szociális munkás lehet.
@taga20:
Hálátlan... felőlem , aztán..szégyelld magad.
Na, ennek meg ami a szívén, az a száján - de igaza van!
shepherdszerint.blog.hu/2014/11/26/ha_majd_lo_legel_a_sirjan_szarhazi
"Egy marék molylepkének több sütnivalója van, mint a magyar társadalom egészének, mert pitiáner szar dolgokért óbégatva kiállunk, megyünk és harcolunk, de azért, hogy a gyerekünk jövőjét kinyírják, vagy azért, mert a szüleink meghalnak a kórházakban egyszerűen, nem nyitjuk ki a pofánkat!

És csodálkoztok, hogy az orbáni rémálom megszopat mindenkit?"
@Imola Helyesi:
Bocs itt mindenkitől, de többre tartottalak annál, amit képzelnek rólad. Nyilván hülye vagyok, de ezt megengedem magamnak. A 444 és az Index említése az pont belefér az advent és a karácsony ... tudod mit? Nem is folytatom, megfejted magad is.

Én érteni véllek, de sajna ez amit itt csinálsz az akkor is minősítés rólad, ha nem is úgy...
Ismered Egmontot?
Arrafelé megyünk és te csavar vagy a gépezetben, aki majd szintén vele ha jön az alkony... bár azt hiszem nem az vagy akinek láttatni akarod magad.

Gyökteljes jóccakát..
@Knósszosz: "http://www.youtube.com/watch?v=c0G0-uKDjbk"

Ez ugyé nem célzás volt gomolya karácsonyi ajándékára?
@Knósszosz:

"Bocs itt mindenkitől, de többre tartottalak annál, amit képzelnek rólad."

Valami elképesztő vagy:)))
Szerinted - azok után, amit itt bemutat - van szükség képzelőerőre?
@látjátok feleim szümtükkel:
Semmire sem akartam czélozni, pusztán csak Kodály-Bartók jött elő, mert a népiessch zene is fontos ám, és nekem tetszik. Palya jól adja, szuper!! Igaz, ő nem egy Cecilia Bartoli aki a Casta Diva-t, de ez fordítva is igaz (szerintem), a nagyasszony sem lenne hiteles és olyan csodás Bea műfajában. Két külön világ - ennyi.

Rodit kérdezd, ő tudja...
@Orica Középföldi:
Na, ezt majd át kell még rágnom!:)))
@Knósszosz:

Egyet értek, a Beának nagyon igazi "népi" hangja van, mind szövegtartalomban, mind zeneileg. Én fiatal koromban hasonló mentalitású fiatalasszonyokkal dolgoztam egy kertészetben, Bea azt a hangulatot hozza vissza. A nem trágár pajzánság akkor sem volt idegen az emberektől.

Egyébként meg arra gondoltam, hogy a télapó táncsak nem csengőt akar a gomolyának hozni?
@Knósszosz:

Még annyit, hogy középiskolámban volt egy karvezető, aki az iskola kórusával minden versenyt megnyert, ha a Túrót eszik a cigány című darabot adták elő. Azóta sem hallottam. Sajnos.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Én is visszajöttem a projekt végén. De lassan tényleg ugy érzem, hogy hólyéjk vagyunk :-)
Elnézést kérek mindenkitől. Jól ledermesztettem itt a hangulatot. Bocs.
,
Egyszer már volt. Akkor is csak egy részlet.

SZILÁGYI GYÖRGY: Hanyas vagy?
(részlet)

Hanyas vagy? '28-as? Mi félszavakból megértjük egymást.
Azt mondod: Berlin!
Azt mondom: Reichstag!
Azt mondod: Giovinezza!
Azt mondom: Facetta nera!
És újra megtanultuk a tábornokok nevét.
Azt mondod: Africa corps!
Azt mondom: Rommel!
Azt mondod: Guderian!
Azt mondom: Rundstedt!
Mi megnéztük a mozikban a fasiszta filmeket.
Lützow-sasok, Stukák, GPU, Jud Süss, Alcazar!
Mi ismerjük a repülőgéptípusokat.
Mi láttuk a bevetésre induló Messerschmidteket, Focke Wulfokat és Stukákat!
És láttuk a bevetésre érkező Musztángokat, Spitefireket, Moszkitókat és Liberatorokat!
Láttuk a Raták szárnyán a vörös csillagokat, amint a vérző Buda fölé repültek.
Azt mondod: Wildebruck.
Azt mondom: Buda.
Azt mondod: Brest.
Azt mondom: Pearl Harbour.
Azt mondod: Cherbourg.
Azt mondom: Tagan Rog.
Azt mondod: I. G. Farben.
Azt mondom: Ciklon B.
Mi félszavakból megértjük egymást!
Apád mi volt? Kommunista?
Apád mi volt? Szocialista?
Apád mi volt? Ébredő magyar?
Itt a legtöbb családnak volt egy ügyeletes szégyenfoltja, akinek a nevét nem volt szabad kiejteni, akit letagadtak, agyonhallgattak.
Ez egy kis ország.
Itt valakit mindig el kellett bujtatni.
Hogy ne találják meg a fehérek, hogy ne találják meg a vörösök.
Itt a legtöbb családban volt hívő és hitetlen.
Baloldali és jobboldali
Katolikus és zsidó.
Ez egy kis ország.
Itt mindenki érdekelve volt valamilyen politikai mozgalomban.
Pro és kontra.
Itt egyszer az életben mindenkinek kihúzták a politikai nyerőszámát.
Itt egyszer az életben mindenki leszámolhatott az ellenségével.
Itt a leszámolóval is leszámoltak.
Ez egy kis ország.
Olyan, mint egy nagy család.
Ebben a városban több feljelentés futott be a Gestapóhoz, mint a többi európai nagyvárosban együttvéve!
Miközben a kávéházakban azt énekelték, hogy „szeressük egymást, gyerekek…”
Hanyas vagy? '28-as? Mi félszavakból megértjük egymást.
Nekünk cigarettát dobáltak az németek a vagonokból.
Nekünk cigarettát dobáltak az oroszok a vagonokból.
Mi megtanultuk az Erikát.
Mi megtanultuk a Katyusát.
Mi üzeneteket vittünk és röpcédulákat szórtunk.
Mi nem tudtuk, hogy mit csinálunk.
Mi mindig tudtuk, hogy mit csinálunk.
Ránk dőlt a pince, felrobbant fejünk felett a ház, az osztálytársunkat széttépte az akna.
Nekünk ellopták az ifjúságunkat!
Mi, hölgyeim és uraim, kedves elvtársak, csoda, hogy még az eszünknél vagyunk!
Mi még az utcai vizeldék falán is azt olvastuk, hogy: nem-nem-soha!
Velünk szállóigéket magoltattak be!
Belénk égették, hogy: Justice for Hungary!
Turulmadár, Hadak útja, Csaba királyfi, Édes Erdély,
Ott, ahol zúg az a négy folyó, Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország…
Velünk megtanították Rothermere lord nevét, Zadravetz nevét és Papp-Váry Elemérné nevét.
Itt a hentesüzletek kirakatában kolbászból rakták ki Csonka Magyarország térképét,
és disznózsírból mintázták meg Horthy Miklós mellszobrát!
Itt a vasútállomások virágágyaiban betűalakúra nyírták a füvet,
és a betűk azt hirdették, hogy: „Csonka Magyarország nem ország, egész Magyarország mennyország!”
Mi a Sztrecsnyói piros virágokon nevelődtünk.
Mi leventének, ágyútölteléknek, deportáltnak jók voltunk.
Éhen halni, megfagyni jók voltunk.
Minket lőttek le, amikor vízért mentünk.
Belénk vágott az aknaszilánk, amikor visszamerészkedtünk a lakásba, hogy lehozzuk anyánk ottfelejtett kendőjét.
Minket öleltek magukhoz a férfi nélkül maradt, kiéhezett hadiözvegyek.
A mi szeretőink fáradt ölű asszonyok voltak.
Pedig csak tizenhat évesek voltunk.
Egykorúak, de nem egyszívűek.
Egykorúak, de nem egyakaratúak.
Tiszták és mocskosak.
Igazak és becstelenek.
Nincs még egy nemzedék, amelynek tagjai ilyen messzire kerültek egymástól.
Felszeletelt bennünket a történelem, mint cukrász a tortát.
De az igazak nem vesztették szem elől egymást.
Mint ahogy a gazemberek is egymásra találtak.
Valamennyien '28-asok.
Kivégzők és kivégzettek.
Bűnösök és ártatlanok.
Sokan indultunk, kevesen maradtunk.
Az arcunkra volt írva a holnap.
A háború nyelvén beszéltünk, de megértettük egymást.
@látjátok feleim szümtükkel:
Bea egy intézmény szerintem, azt amit ő művel, rajta kívül nem sokan tudják.
Mindennek megvan a helye, őt is ott kell kezelni, ahová való. Nagyon bírom!

És máshol kell kezelni a mást is, legyen itt valami, ami kezelendő... aki szereti az meg fogja "kezelni", aki meg nem, az majd hallgat mást - az sem baj. Jó kis zanza; Hilary-Dudamel és Mozart... a klerikális szart figyelmen kívül kell hagyni, és akkor kapsz valami olyat, amit... majd meghallod, ha van hozzá füled. Legyen, nem bánod meg:

www.youtube.com/watch?v=N-mA9OMP3DE
.
A magyar konzulátusról hívták ki a rendőrséget a magyar tüntetőkre New Yorkban

Táblákkal demonstráltunk a konzulátus előtt, s azt vettük észre, hogy valaki somfordál körülöttünk és telefonnal fotóz minket, majd bemegy az épületbe. Megjöttek a rendőrök, tőlük tudtuk meg, hogy a konzulátusról hívták ki őket, de nagyon kedvesek voltak, azt mondták, nyugodtan maradjunk – nyilatkozta lapunknak Standovár Júlia fő szervező, aki vizuális művészeti mesterképzésen tanul kint. Amikor egyetértett a célokkal, itthon is járt tüntetni, az amerikai demonstrációt pedig egy nap alatt, a Facebookon szervezte meg. -

See more at:
www.168ora.hu/globusz/new-york-konzulatus-kozfelhaborodas-napja-132210.html#sthash.dFdCLp7d.dpuf
@Knósszosz:
EMLÉKEZTETNI SZERETNÉK MINDENKIT
Székely Mihály, Gyurkovics Mária, és sokan mások alkotásaira azokban a "műfajokban" amelyek nem a primary műfajaik voltak...aki tud az mindent tud aki mmeg "csak" valamit tud...egy Stravinskiy, Rachmanyinoff, Bárdos Lajos (és sokan mellette) és az előadók...szóval nem tupírozom...nézzetek utána...azért nem volt véletle amikor az Operett Színház Operett gálát adott és a magyar tévé egyetlen csatornája élőben adta akkor a "Házy Böske" amint ott megjelent és elvitte az összes pálmát még mielőtt megszólalt volna és a Darvas Iván nem tudta volna megcsinálni a hatalmas (élete nagy alakítása) anélkül, hogy a Házy meg nem tanította volna énekelni (ő arról volt híres az operából a Réti Józseffel együtt, hogy a blattolási szintyüket annak nevezte a szakma!!!!, hogy: a légypiszkot is le tudják énekelni a falról)

ennek alapján nézzetek utána nem kell ebben (sem) hinni ez nem fidex ez magyar művészettörtörténet

brühüyyy
@Knósszosz:
+apróság: keress rá Domahidy László Ozmin-jára Mozart a Szöktetés...és a Grenville doktor-jára a La Traviata-ban

brühüyyy

pedig ő azután benótázta a világot de nem akármikkel
@Knósszosz:
egyébként (OFF) emléxel Melina Merkuri-ra?

brühüyyy

és volt valami énekesnő nem ugrik be a neve ( atrapézon lengve is énekelt...Brightman???)aki azért amikor be akarta mutatni akkor össze vissza volt "vagdosva" a Casta Diva...mert bizonyos részek a neki ugye nem mentek és a többiek is hiába kísérleteznek...nagy nagy hírességek még a nemzeti himnuszukba is belesülnek...kiállnak és azoknak ugatnak akik még ugatni sem tudnak (Aureliano Pertile valóban egy hatalmas nagy operaénekes volt de nem véletlenűl hívta őt Beniamino Gigli ÜVÖLTŐ KUTYA-nak...keress rá...amikor egy beyoncé leveszi még a bugyiját is hogy eltakarja, hogy hangja sohasem volt és már sohasem lesz az nekiáll valami kis eccerűnek és akkor átkoponálják neki mert ugye az eredeti az "ronda meg nem elég dilis" és még azt az izét sem tuggya hiába van akkora pávatoll a csodálatosra kifényesített popsijában hogy a Nap sem láccik, az amit csinál az nem éneklés és ezzel nincs is egyedűl...sokan vannak

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):
ilyeneket kell a céllövöldében kitenni célpontnak de nem gipszből

brühüyyy

mennyivel olcsóbb
Simicskanak hirtelen kell a mentelmi jog?
@Knósszosz: műkritika

www.youtube.com/watch?v=jHCnxDFa9Nw

ez zsírosszász

és a MR 20% Buenos Aires.-ban akik nem a 20-at kérik hanem annyit adnak

remélem megértitek én nyerítve röhögök ők egy nemzeti intézmény az egész izén felül, mint a fidex

brühüyyy

www.youtube.com/watch?v=1bmSmoXRvMg
@jöttem:

Olvastam a menetrendet a tüntikről.

Innen üzenem valamennyi szervezőnek, ragadják meg egymás pracliját, s sebesen és halkan együttesen kocogjanak el a messzi picsába, ha így széttördelik a tömeg erejét

Egyetlen egy demonstrációra fogok elmenni decemberben.
De még azt is meggondolom.
" Megint ott vagyunk, hogy kollektíve nem sikerült a továbblépés, és marad, ami mindig is volt: szembenézés helyett mellébeszélés, tettek helyett pótcselekvés, emlékezet helyett lázálom. Az emlékezet nélküli munkásosztály és az elektrosokkon átesett parasztság, mint búcsúban a gumicukorért, úgy kapkod az édesen zamatos szavak után: illiberalizmus, tekintély, rend, isten, haza, Szent Korona, egyetértés. Elfelejtették már, hogy a deresen valamikor ugyanilyen litánia kíséretében csattogott a bot. Elfelejtették, hogy az egyház és a feudális rend ugyanezt a mesterséges édesítőszert használta, miközben kaján mosollyal húzta elő a reverenda alól a mosdatlan bránert."

Egy igazán remek interjú!

hvg.hu/kultura/20141127_Mar_a_honfoglalo_magyaroknak_rossz_volt
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

mennyen maga!....
eszt most szettem le hamurabbi (figyel? rabbi! bazmeg!) sztéléjérül:

Moððe word fræt--

me þæt þuhte

wrætlicu wyrd
þa ic þæt wundor gefrægn,

þæt se wyrm forswealg
wera gied sumes,

þeof in þystro,
þrymfæstne cwide

ond þæs strangan staþol
.
Stælgiest ne wæs

wihte þy gleawra
þe he þam wordum swealg

.
@hacsaturján:

Biztos abban, Mester, hogy ez nem egy occó, de kiváló kínai hamisítvány?
Vagy csak vizsgakérdés volt?
@hacsaturján:

Anglo-Saxon Riddles of the Exeter Book/42

BRÜHÜYYY

A moth ate words. To me it seemed
a remarkable fate, when I learned of the marvel,
that the worm had swallowed the speech of a man,
a thief in the night, a renowned saying
and its place itself. Though he swallowed the word
the thieving stranger was no whit the wiser.

KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK
@Orica Középföldi:

Azért csak kibukik belőlem a földhözragadt.
Az csak álmodozás, hogy 'az emlékezet nélküli munkásosztály és az elektrosokkon átesett parasztság, mint búcsúban a gumicukorért, úgy kapkod az édesen zamatos szavak után [...]".
A munkásosztály kiirtása már a nyolcvanas évek végére befejeződött, ahogy a parasztságé is.
Akiknek pedig ezt az emlékezetet meg kellett volna örökíteni, belesüppedtek önnön köldökük vizsgálódásába, mindeközben nem feledkeztek meg arról, hogy mindazt ami sértő és dehonesztáló ráaggassák azokra, akiktől azért elvárták volna, hogy ámulva és rajongva vegyék/olvassák könyveiket, bérleteket váltva, vagy jegyeket véve megnézzék darabjaikat, és szintén fizetőként meghallgassák fülhasogató hangszörnyedvényeiket.

Időközben a vágyott közönség elillant, felszívódott vagy a slum bérmunkásává lett, jelenleg éppen a rabszolgaság határán tántorog, az értelmiség pedig megint csak hibás ütemérzékkel veri a tam-tamot.

Ettől függetlenül, amit s ahogy ír-beszél P.G., tényleg érdekesnek tűnik, tekintve, hogy 66-os, könnyen lehet, frissebb szemmel és nyitottabb elmével szemlélődik, mint én, de azért remélem csak eljut egyszer odáig, hogy az utóbbi ezredforduló értelmisége vezette zsákutcába az országot és tényleg kialakult az osztályok nélküli és végleg atomizálódott társadalom -Magyarországon 2014-re.

[annyi mindent akartam írni, úgyhogy lehet, túl sokat töröltem, vagy túl sokat hagytam bent:)]
a magyar értelmiség (röhög) Bárdos Lajos mondta de Kodály Zoltán is magáévá tette a gondolatot, miszerint: kunyhóban hallgat a múzsa

bár ez nem 100%-kig igaz de jól közelíti a valóságot ami lehetővé tenné azt, hogy holmi útszéli rablóbandák kifosszák anyagilag is az országot és sekélyessé tegyék (nézz hátra jön a tank újfajta művészeti alapállás, vidnyánszky és bandája)...érdekes módon ezt sem lehet megvalósítani azok legnagyobb megrökönyödésére akiknek az létkérdés és a nato litvániai hadgyakorlatán voltak gipszkutyák a céllövöldében...a fiatalságot nem lehet elpusztítani és a fiatalság ha nem a szülök vagy az idősebb generáció segítségével akkor saját maguktól szépen felnőnek és kimennek a zuccára kiabálni is...anyámmal vagy nélküle de egy életem van és azt úgy akarom ahogy én elképzelem

milyen naccerű lenne, ha kapnának akadémiai oktatást erről is és vezetné őket baráti kéz (mint a Varázsfuvolában Tamino-t a véghetetéen éjben) ha nincs baRÁTI (ATYAI/ANYAI/OKTATÓI) kéz akkor is megyünk előre és enm oda ahová a tolató mozdony a gyorsan a szádat elsűllyesztené

nemn lehet elsüllyeszteni késleltetni lehet de az élet nem pusztítható el ugyanúgy az új generáció sem

majd felneveli önmagát

és felmutatyya a középső újját: NYASGEM

és megy az úttyán

brühüyyy
@jaegtoer:
Ez is egyféle felszalámizása az elégedetlenségi hullámnak. Sajnos.
@látjátok feleim szümtükkel:
azért te egy "gonosz" vagy...Doráti/Menuhin Mendelsohn e-moll

szóval

brühüyyy
T.G. jó arc,csak mintha kicsit naiv lenne.
Amúgy hogy tudtak ezek ennyire összekapni lajossal...?
@hacsaturján:
42:

Moððe word fræt me þæt þuhte
wrætlicu wyrd þa ic þæt wundor gefrægn
þæt se wyrm forswealg wera gied sumes
þeof In þystro þrymfæstne cwide
⁊ þæs strangan staþol stælgiest ne wæs
wihte þy gleawra þe he þam wordū swealg ·

45>>>

It is a splendid thing when one knows not its ways.
It sings through its sides. Its neck is curved.
and cunningly wrought. It has two shoulders,
which are sharp, on its back. It follows its fate,
when it stands by the road, so handsomely there,
tall and bright-hued; useful to good men.

Wiht is wrætlic þam þe hyra wisan ne conn
singeð þurh sidan is se sweora wōh
orþoncum geworht hafaþ eaxle tua
scearp on gescyldrum his gesceapo . . .
. . .
þe swa wrætlice be wege stonde
heah ⁊ hleortorht hæleþum to nytte

brühüyyy

jól vagy kedves?
@Rodeo36:

mennyen maga a picsába! a varázsfuvolát szájára ne vegye, mer fölrúgom, mint kanász a disznót. s hamár! székely mihályt milyen alapon felejti ki a kánonból, maga kergezerge?
@Rodeo36:

ha valami nem világos, akkor kérdezzen, maga barom!
@hacsaturján:

NA VÉGRE BEMUTATKOZTÁL eddig sem ismertelek másnak de most

szeerencsétlen csak nem képzeled, hogy ez szóbaállás volt részemről? nem le lettél leplezve

beteszel egy ISLAND-i KÖLTEMÉNYT AMIT lefordítottak és katalogizáltak,.... egyik nyelven sem beszélsz és ha nincs wiki akkor most kurva nagy bajban lennél

most be fogom fejezni ezt, de ne hidd hogy bármi állatságot leközölsz abba nem fogok belekötni

brühüyyy

a többi sirámod meg bolhafing, szerencsétlen
@Rodeo36:

amikor óangol irodalmat tanultam, akkor még nem volt sem internet, sem wiki, te szerencsétlen. úgy húztad le magad a klozeton, ahogy az hozzád illik, igaz, én már régóta csak röhögök a blőffjeiden, te hülye sznob. sokakat meg tudsz téveszteni itt a hülye dumáddal, engem kevésbé, te gerolsteini hős.
haggyá lógva, vászka!
@hacsaturján:
rábasztál bogyó az óangol irodalmaddal együtt 42/45 é satöbbi

egyáltalán nem érdekelsz csak a nagy pofád amivel most megint rábasztál...

köhög a bolha ahogy azt a jóöreg óangol mongya

brühüyyy

hogy mennyire nem érdekelsz el sem tudod képzelni...de olyan jó tapasztalni, hogy te és a hozzád hasonlók mekkorát tudnak helyből ugrani ha valaki leleplezi őket

bye bye bucika
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

óhéberül is tucc? valami jó kis...smafu
Olyan (nem) jó néha nézni, hogy csökött izmú vén gebék izmoznak:D
@látjátok feleim szümtükkel:

te Buce faló SZ

vagy

Rocinante

brühüyy
Ha Veszprémben is a fidesz győz, a veszprémiek úgy fognak járni mint a bajaiak.

Fizethetik a 60 % adóemelést ami alatt beszarhatnak.
Hm, a zseniális történész ugyanazt írja le történelmi szemszögből, amit én írtam a kis köp glosszámban.

magyarhirlap.hu/cikk/10946/A_magyar_konzervativ_fordulatok_a_nyugati_liberalisoknak_sosem_tetszettek
@Imola Helyesi:

Hmm. Zseniális történész. :))))

"Politikai pályája

1989. augusztus 5-én időközi választáson jutott be ellenzéki színekben az utolsó szocialista (1985-1990 közötti) parlamenti ciklusban, Csongrád megye 1-es számú választókerületéből. Az 1990-es választásokon eredményét megismételve ismét mandátumot szerzett. Az Országgyűlésben mindvégig a kormányzó MDF frakciójának a tagja volt. 1990-től 1993-ig politikai államtitkárként szolgált a Honvédelmi Minisztériumban.[2]

1990-ben saját állítása szerint is szerepe volt Horvátország felfegyverzésében az úgynevezett „Kalasnyikov-ügyben”, amiben a küszöbön állt délszláv háború előestéjén a Technika Külkereskedelmi Vállalat 1990 októberében megállapodott a jugoszláv (horvát) Astra Fegyverkereskedelmi Vállalattal, hogy a horvát rendőrség részére tízezer géppisztolyt szállít le, 1,8 millió amerikai dollár értékben. Az üzlet a szerb televízió leleplező riportja miatt csak részben teljesült, a magyar állam 1991-ben leállíttatta a szállításokat, de a pénzt csak évekkel később fizette vissza. A horvátok később sikertelenül perelték be a cég vezetőjét, Miklós Tibort az elmaradt kamatok megszerzése végett.[5]

Raffay leginkább a trianoni békeszerződés, valamint az azt megerősítő, 1947-es párizsi békeszerződések éles bírálatáról, azok antiszemita összeesküvés-elméletekbe ágyazásáról és azok fegyveres revíziójának hangoztatásáról vált ismertté, vélhetően az akkoriban sem eléggé szalonképes szélsőségessége miatt lett „csupán” politikai államtitkár és nem pedig honvédelmi miniszter (az Für Lajos lett) Antall József kormányában. Raffay egyebek mellett szorgalmazta egy horvát-magyar szövetség létrehozását Szerbia ellen a délszláv háború kirobbanását követően, illetve számos lehetőséget vélt felfedezni a későbbiek során is ezen szerződések fegyveres, vagy diplomáciai felülbírálatában.[6] Nézeteivel hamar a magyarországi szélsőjobboldal egyik kedvelt, sokat idézett és hivatkozott alakja lett.

Az 1998-as és a 2002-es választásokon az FKGP színeiben indult Budapest 2-es számú egyéni választókerületében, de mindkét alkalommal már az első körben kiesett."

hu.wikipedia.org/wiki/Raffay_Ern%C5%91
@jöttem:
A véleményed meg a vikié nekem nem számít. Azért is úttörő a történettudományban, mert leleplezte a szabadkőműves páholyok szerepét Magyarország megcsonkításában.Már kinézetre is egy igazi úriember a formája, megszólalásai hatalmas műveltségéről árulkodnak. Nyilván, hogy az ilyen nagytudású konzervatív embereket a baloldaliliberális hangadók igyekeznek befeketíteni. Nekik a váradigulyásjuhászvágó típusok az etalonok. Hát, köszönöm, káromkodó, fejrugdosó, szipós, raccsoló, feltűnési viszketegségben szenvedő nemzetellenes hézagemberek, akik ráadásul a munkát is kerülték eddig-, ne akarjanak itt anarchiát kelteni.
@Imola Helyesi:
Nem neked tettem ki, hanem a gondolkodó emberek számára.

"Hát, köszönöm, káromkodó, fejrugdosó, szipós, raccsoló, feltűnési viszketegségben szenvedő nemzetellenes hézagemberek, akik ráadásul a munkát is kerülték eddig-, ne akarjanak itt anarchiát kelteni."

Nagyon szépen jellemezted a kormánypárt képviselőit. Örülök az éleslátásodnak.
Hasonló felismeréseket kívánva maradok tisztelettel.
:))))))))))))
@jöttem: nem tudja megemészteni, hogy nem minden külhoni magyar borul orbán lábai elé.
@jöttem:
Hehe, gondolkodó ember a 444, az index meg a viki alapján. Ez meg is látszik rajtad.
@Imola Helyesi:

Aranybogárvirágom!
Nem állíthatok neked minden mondatom mellé egy Grétsy Lászlót.
Próbálj önerőből értelmezni, vagy kérj segítséget valamelyik kollégádtól.
:))))
@jöttem:
Hm, nekem az is elég lenne, ha te nem állítanál magad mellé minden mondatod interpretálásánál egy juhászt, egy vágót, egy gréczit egy vikipédiást, egy 444-est, egy indexest, stb. Önálló mondatot nemigen olvastam tőled, ha volt is ilyen, hát a szokásos a saját személyed felmagasztalásáról , a mások ledegradálásából állt- ahogy ez itt szokásban van.
@jöttem:
Ne irigykedj, hogy neked nincs kollégád, legfeljebb gondozottad. Ha, igaz ez, mert szerintem kizárt, hogy egy szlovákiai magyar a budapesti tüntetésekkel meg a kormány kritizálásával legyen elfoglalva egész nap.
@Imola Helyesi:
Nem baj szívem, egyszer majd megérted.
Addig is hallgassunk Lokit. A dal az elfogadásról.:)
www.youtube.com/watch?v=DsViHstA75U
süti beállítások módosítása