Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.15. 18:05 Fabius

Menj a picsába, Amerika!

Meghasadtam. Egyszerre kezdtem tisztelni Viktort, és röhögtem ki ugyanabban pillanatban. De az utóbbi hetek teszetoszasága után végre megtörtént a valami, vagyis Kedves Vezető nertárs eldöntötte mit akar. Megszítta az orrát, felkrákogta ami odabent mind begyűlt lenyelhetetlenül, és az egész turhát odaköpte az amcsik küszöbére.

orbán fecni.png

Hogy egyszerűségében a demarsot összekeveri a durtmarssal? Vicces, de nem érthet az ember mindenhez. Van aki a politikához, van aki az ultihoz, és akad aki egyikhez sem ért igazán. De legalább az elmúlt időszak csontzenéjének vége van, nem járja a beszari csárdást térdcitera zenére, mint mikor felcsúti parasztgyerek találkozik a grizzlyvel. A Goodfriend örüljön, hogy a tegnapi műsor végén lepacsizott vele, és nem fejléc nélküli sallert meg lepecsételetlen kokit osztott. Pedig megérdemelte volna ha abból indulunk ki, milyen hosszan és hányszor, de hányszor baszogatták ezek a szegény magyar diplomáciát a mindenféle korrupciós sirámukkal.

Ennyi idő alatt sem értették meg, hogy ez nem véletlen, mi direkt vagyunk a csúcsvezetőinktől kezdve ilyen korrupt szarok. De ahogy a magyaroknak legyen közömbös hazudik/hazudott-e a kormányuk, úgy az  amcsiknak is legyen közömbös, hogy mi itt mennyire vagyunk korruptak. Az 1700 cégük alkalmazza csak azt a 80 ezer magyart ahogy eddig, annak örüljön, hogy nem minden iparágat ért - még - utol a trafikosítás, és a Nemzeti Pártkasszatöltő lobbistáknak is maradt még mozgástér. Úgyhogy a jövőre nézve azt kell felfogni amcsikáim, hogy a Beleállás Pillanatától mi már a "Kő'-papír-kurvaanyád(?)" nevű játékot játsszuk, ahol a megérlelt zöld turha üti a szar, fejléc és pecsét nélküli fecniteket, srácok. Vili?

1070 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr416898649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"...mi már a "Kő'-papír-kurvaanyád(?)" nevű játékot játsszuk, ahol a megérlelt zöld turha üti a szar, fejléc és pecsét nélküli fecniteket, srácok."

Ilyeneket olvasni kezdtem el ide járni :D!
nyilvános akasztás, más megoldás nincs!
Durtmarssal...
Ez a szerencsétlen csürhe HASMARSSAL van!
Ejha, akkor Szíjjártó oroszellenes kirohanása is csak testcsel? Hát már enmagával is vereked legtökéletesebb apánk?

Úgy tudtam eddig, hogy csak a vindóz tudja torkonfosni magát, de a bajor pávatánc után most legszeretettebb vezérünk is megcselekedte!

Kérdem a füzetett kommentelőket, ez most dicsőség, vagy égés?
@taga20:
A golyó nem olcsóbb? Az üveggolyó meg pláne!
Nem jó a kép, az amcsi főnököt falóra kellett volna ültetni, rágót a szájába,/ a kínai elnök társaságában rágózott/ hamburgert a kezébe. Egyébként felőlem elmehetnének oda .. nyugodtan, nem hívtuk őket, csak egyszer itt teremtek. Vihetnék magukkal a halál kultúráját terjesztő krimisorozataikat, a horrorokat,
a vizes olajukat, és elvihetnék a német RTl-t a valóvilágukkal és egyéb gagyi műsoraikkal együtt oda, az USÁ-ba, ott biztosan tetszene a műsoruk és adót sem kellene fizetni.
"végre megtörtént a valami, vagyis Kedves Vezető nertárs eldöntötte mit akar"
meglepődtem volna, ha nem lehető legrosszabb, legostobább és legmucsaibb módon reagálja le az eseményeket.
persze pillanatig nincs kétségem afelől, hogy a droidhorda zajongva ünnepli a szaros gumicsizmával való asztalontáncolást, de hát tudjuk, hogy a scenárió nekik szól.
Hogy milyen rossz itt ezeknek az amcsiknak is, és 1700 cégük van? Pedig állítólag ők nem mazochisták egyáltalán, sőt kőkemény kapitalisták.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

A golyókat einstandolták a Pásztorék.
@Imola Helyesi:
és azt még ki is felejtetted, hogy amerikában verik a négereket :)
(persze, amikor éppen nem elnöknek választják az egyiket...)
Addig itt ez a felfordulás lesz, amig a nyugati meg amcsi idegenek akarnak itt diktálni, a kormány meg nem áll a sarkára.
@Imola Helyesi:
igazad van, a fasznak kell itt nyugati életszínvonal, meg demokrácia, meg a többi liberális marhaság.
még a végén képesek lesznek és még buzifelvonulást is szerveznek itt nekünk.
@nandras01:
Igen, meg minden héten van egy jó kis lövöldözés a sulikban.Az a szerencse, hogy a film is egy nagy ipar ott, / nem kultúra/ és mindent megfilmesítenek. Így az olaj történetéről a Dallasból már tájékozódhattunk, hogyan nyúlták le a szaudi olajat már a 70-es években.
És minden olyan nép, amelyikkel háborúztak, az csúnya, agresszív, lásd: japánok, arabok, stb.Most az oroszok a nagyon csúnya nép.
@Imola Helyesi:
Ja, hogy még mindig nem álltak a sarkukra?
Az más...
Te, az RTI az micsoda?
Russian Today Italy?
Akkor értem...
@Imola Helyesi:

Az baromi nagy diktálás, amikor szólnak, hogy hé, haver, szétlopják körülötted az országot.

Nem csoda, hogy Orbán arról panaszkodik, hogy "egyre zavarosabb az egész dolog.". Ő már csak tudja, elvégre ők kavarják a szart egyre habosabbra.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: inkább kulturáltabbnak nevezném! szerintem sokan még pénzt is adnának azokért a golyókért:)
@tristen2005:
Ahogy elnézem Piktorka és a kormány összes golyóját... Talán ezért ilyen töketlenek...
@nandras01:
Milyen nyugati életszínvonal? Csak elszegényedtünk, mert a Nyugat lenyúlta a piacunkat, tönkretette az iparunkat, most meg még Amerika is betársult. Fizettek azoknak, akik kivágták a szőlőtőkéjüket, meghatározták , mit termelhetünk, négyszögletes uborkát, ketreces tyúkot, stb. Mert az északiak meg luxemburg diktál, ahol satnya a föld.Zsebszerződésekkel bitorolták a földjeinket, cserébe ideáramlott a világ élelmiszer szennye a teszkókba és auchenekbe.100-nál több szennycsatornát bitorolnak, amelyen árad ide a szenny.
@Imola Helyesi:

Mit 'foxx itt 'haladzsálni gyökér ,ha ott fenn tényleg eldöntik,hogy ők is barátaink:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: na végre! itt van a szerelmem:))
én kérek elnézést a nők nevében!
@Imola Helyesi:

Bezzeg az oroszok még szovjetként újraiparosították az országot, mindenkinek volt munkája, megvalósították az igazi panelprogramot, volt SZTK meg SZOT meg OPNI, és ünnepnapokon esetleg banán is. Ugyan néha jött a fekete autó, lesöpörtek egy-két padlást, de biztos nem a tied, így le se szarod!
@Imola Helyesi:
a nyugati életszínvonalat, mint elérendő célkitűzést említettem fel, nem azt mondtam, hogy errefelé található ilyesmi.
a többi, jobboldali körökben igen népszerű, marhaságaid meg egy fáradt legyintést sem igen érdemelnek.
@taga20:
A tiéd a drága! Nyalhatod, falhatod...
Perverz állat vagy! :)
@nandras01:
Mostmiért? Olyan lemondó tucc lenni... :(
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
@gazoló:
Kit érdekel, hogy fenn a diplomácia szabályai meg a NATO-tagság miatt hogyan nyilatkoznak? Nekem ez a kultúra, ez a hozzáállás idegen, tűzzön haza, és otthon neveljen minden idegen. Itt esetleg kérdezhet, ez egy udvariassági szabály is.Ha egy vendég így viselkedne az én otthonomban, ki lenne ebrudalva.
Megáll az ész, a vadnyugati meg a hintapalintás német kultúra osztja einstandol itt.
@gazoló:
gondolod, hogy okozna ennek a véglénynek a legcsekélyebb diszkomfort érzést, ha holnaptól az ellenkezőjét kellene mondania, mint amit eddig mantrázott?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: bánatos vagyok, me nem szeret.:)))
mutko mondta, hogy csak kerényire nedvesedik:(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
érveljen neki, akinek két anyja van :)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye)
Ez az, most meg rögtön rodeót akartok, vadnyugatot, amcsi bankokat, devizaválságot, ami ugyebár onnan jött, így a szovjetek által felépített panel el is úszott magánzsebekbe. Meg iparosítás helyett itt lesz a palagáz.
Annyira kifogyott Imola. Segítsünk már neki!
@nandras01:

'akkora frekvenciával teszik,a fordulatokat,mint egy burlex-ben:))

♪♪♫♪♫ Benny Hill ♪♫

Nem vall gondolkodásra:)
Lelőtték az indiánokat!
@nandras01:
Akkor ne legyints, de esetleg józan érvet felhozhatnál.
Jó estét!

Egy titok fátyla libbent ma odébb életemben.
2010-ben apósom a választások előtt a következőket találta mondani leányának (aka feleségem):
ha nem a fideszre szavazol és az mszp nyer, akkor az mszp visszahívja az oroszokat.

Kétségtelen, hogy ma nincs már toppon az öreg, de ez így azért ütős volt...

:)
@gazoló: Tekercset rájuk, meg köréjük mágnest, azt nem is kell Paks2
@Imola Helyesi:
igazad van, a picsába a diplomácia szabályaival és szokásaival.
ha mi az asztalra akarunk szarni, akkor márpedig odaszarunk, mert mi ilyen tökös magyarok vagyunk!
a világ meg bekaphassa, mi jó elvagyunk az árvalányhajtenyésztéssel.
igaz?
Józan érvet valaki! Pl. hogy a horrorfilm ölőssé tesz, hogy burgert eszik az őrségi tradíciómentő, hogy az ő autóikkal járunk, hogy nekik dolgozunk a prokterendgemböltől a gzsíemig, és még ezt akarják, hogy ne lpojon a politikusunk?

hallatlan!

Már a pápa sem elég katolikus, mivé lesz így gallia!
@Imola Helyesi:
józan érveket, egy automatának??
ezt te sem gondoltad komolyan :)
@nandras01: A pící csak nehezíti az olyan kommunikációt, amiből kiderülne valós kilétünk :)
Aszondom, nőnek a konyhában a helye meg szüljön, ne kommenteljen itten férfiak között!
Ezek az idióták szélkakaskodásukkal még azt is elintézik, hogy összevesznek mindenkivel, kibékül Putyin a nyugattal (vagy fordítva) és közös lőtérnek fogják használni országunkat...
@Imola Helyesi:

"Itt"?! Hol?!

Nézegessél már meg egy képet róla, hogy jelenleg hol vannak azonosított palagázmezők, aztán fakadj sírva!

hu.wikipedia.org/wiki/Palag%C3%A1z#mediaviewer/File:EIA_World_Shale_Gas_Map.png
@fzs.1933:
a magyar külpolitikában igen nagy hagyománya van annak, hogy megtaláljuk a legrosszabb szövetséget és még büszkék is vagyunk a saját balfaszságunkra.
Örüljenek, hogy most ennyivel megúszták!
Leközelebb Obama kapja az smst! Önnek egy új hadüzenete érkezett! Külügymin!
@miva?:
Miért?
Imolka öreganyád is Tünde. Akkor meg?
Az eördögöt nem a falra festeni!
@nandras01: Mer mink kiállunk bárki ellen, mint a pöttöm cigó a betyársereggel szemben. Ha valaki meg nem szeretné átélni a pofonzivatart, hát akkor egyből amcsi oroszbérenc. Világos?
@miva?:

'Vigyázzá,mert 'kikaccsojják még a gravitációt is oszt végleg annyi lesz a 'jenkiknek a senkiknek:))
'Faszba lenne,hogy írna ide a 'baszatlanpicsája 'Gates'google.IBM..stb. nélkül?:))
@nandras01:
de legalább postumus nobel békedíjas lesz az ország! az neked smafu?
@nandras01: ne etesd eszt a barmot, me egész este itt süketel majd!
az érzést, hogy belé rúgsz aszt vágom, de vannak itt fáratt melósok is:) szórakozni jöttünk, nem szenvedni:))
@miva?:
Oszt komondorotok van-é?
Csak'mert a kompatibilitás miatt...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Maj ha a Fekete művészúr úgy határoz, akkor nem köll a faliördögfreskó! Tessen tudomásul venni má!
@fzs.1933:
Látod, erről van szó, a jóbarát valószínűleg ezt akarja.
@Imola Helyesi: megint itt böfögsz, fideszpatkány? Takarodj anyádba, hogy szakadt volna benne a fejed amikor megszülettél, az összes hozzád hasonlóval együtt.
@taga20:

a napi hírek jelentik az egyetlen szórakozást? :)

Jó estét!
@miva?: végre egy értelmes komment! ja és kocsit se vezessenek, max. háztartást:)))
@gazoló: Turul 2.3 oprendszer, átila proci meg racka alaplap, szígét alaplap jó, mert azt seggétnek honosítottuk!

essetunni
@Imola Helyesi:
És ezért udvarias vele Orbán, nem küldi el oda......
@Imola Helyesi: A mocskok, inkabb stadionokat epitetenenk!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Juhászkutya van, nem egy komondor, de átesni rajta remekül lehet :D
@Imola Helyesi:

Áruld már el, hogy mennyiben ugrasztja egymásnak az oroszokat az amcsikkal magyar földön kizárólag az az egyszerű közlés, hogy hat embert az USA nem akar a saját "otthonába" beengedni?

Ja, mert ugye ők is szeretnék megválogatni, hogy hozzájuk ki teheti be a lábát, ahogy te is, mint mondtad volt előbb.
@taga20:
jóvanna, szombaton döglött minden blog, kell ez a kis szórakozás :)
@DarthVader:
Te meg tűzz a hazádba, Amerikába! A hatlövetűt otthon használd, ne itt!
@taga20:
Vazelin azért legyen nálad, vagy ha úgy szereted, hogy szikrázik...
ezt akarja jóbarát, és a kézivezérelt média világában egyszemélyben zavart kelt mosolyogva úgy, hogy semmit nem mond, hiszen a napi gazdaságtól szíjjártó petikéig mindenki a keze alá dolgoz. Az alávasló!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Ali Baba-t figyelmeztették, hogy 40 tolvaj van körülötte

brühüyyy

és Ali mit csinált...na mit? Sezamy open és bement mint a 400-ad magával és senkinek nem adott belőle
@miva?:
'rovásírás billentyúzet,junoszty tévén,lábtekerős tápegységgel,egeret meg hoznak majd le a padlásról:))
@fzs.1933: szervusz! remélem a levest nem égeted oda:)
egyébként, nem csak a napi hírek,
van szeksz is nálunk, de neked mondhatom, csak a bloggolás!:))
@Imola Helyesi:

Orbán nem udvarias, mert elküldte, közölvén, hogy számára a kapott emlékeztető két oldala (ugye azt senki nem szopta be, hogy az amcsik így adták oda ezt a két oldalt?) arra sem jó, hogy kitörölje vele a fenekét.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
És a cikkről a vélemény? Csak felteszed, aztán annyi? Ne csak a csúf szavak fogjanak meg, hanem érveljél!
@gazoló: Úgy van, ez a pusztanet. Legyé büszke reája!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
De igen, mert utána egy gyűlésen barátjának nevezte az USÁ-t, sajnos.
@Imola Helyesi: Érveljen? Mert neked van eszed, meg hozzá való kritikai érzéked?

Bruhahahahahahahaha
@Rodeo36:
Bizony, van egy Alibaba cég, és Clintont milliókkal ajándékozta meg.
@nandras01: ott a pont!
még a vinszent is döglődik, megy a matek két napja:) jótündér emehet má a picsába, semmit nem értettem:)))
@Imola Helyesi:

Te meg a hülyét:)!

Az amcsik egyedül egy kiutasítási határozatot hoztak, egyértelműen a saját cégeik érdekei és sérelmei alapján. Az összes többit a kormányközeli lapok meg Vida Ildikó teljesen szükségtelen "vallomása" kavarta hozzá, ami, ha nincs, talán még mindig csak találgatnánk, kiket tiltottak ki.

Szarkavarásra eddig egyedül a magyar prominensek oldaláról van bizonyíték, nehogy felmerüljön kérdésként, hogy miért nem csinálnak még mindig semmit azzal a korrupcióval, amire az amcsik a kitiltásokkal figyelmeztetni akartak, és hogy még mindig van öt név azon a listán...
@Imola Helyesi: De udvarias! Mint erikkartmen, ki miután pofánfingott, még a barátjának is nevez!
Azta
@Imola Helyesi:
Ides banyám... Miről hebegsz? Én mit tettem fel Windows update-eken, meg Linux Mint-en kívül ma?
Húú.... Még egy kávét sem!
Nem tudom mit szívsz, de gyere le róla!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Felteszem oldottál meg teljes indukcióval matekfeladatot:

tfh...

ez főbejáró bűn mostanság
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
vigyázz...kanyar...hajtű kanyar...az nem kérdés, hogy nem engedik be, mert egyelőre nem mennének és addig ki sem derülhet (gondolom gondolja a gömböc a gumicsizmájában) és egyébként is nem a beutazás a téma, hanem a "demarsh" amelyben részletesen szerepel és most már a világ tuggya mert önmaguk publikálták a magyarlevente nevű kisbuzi által a sajttáj előtt, hogy hosszú évek óta hosszú listán szerepelnek a magyar kezdeményezésű korrupciós ügyek amelyekbe amerikai vállalatokat akartak bevonni (a többi külföldiről amerika nem beszél mert udvarias bár tudhat róla ő is lehallgattya)

és ennek most már elismerése után duzzog a kisgömböcke a turhával, hogy most már nem csak ő tuggya kinek adta utasításba hanem mások is akiknek nem kellene tudniuk

már betlit sem tud mondani csak teríteni és bevonulni zárt osztályra amíg fogaggyák és nem a lámpavas várja

brühüyyy
@Imola Helyesi:

Én is lementem a sarki büdösbe, a barátomnak neveztelek. Akkor most jóban vagyunk.

Bizonyíték van rá, hogy érkezéskor nem fogott kezet Goodfrienddal, távozáskor is csak muszájból. Aztán micsoda gerinc kell ugye ahhoz, hogy egész héten az amcsikat kutyázom meg fecnizem, támadás, szuverenitássértés, jaj-jaj, aztán este odamegyek smúzolni valami ingyenkajás amcsi évfordulóra? Mert ugye a libamájnak nincs világnézete!
@Imola Helyesi: bébi, mi ez a szájalás? nőknek a konyhában a helyük! na, mennyé és füröggyé le, amíg dzsentleman vagyok és nem vakkomondor!
leszállópálya, pedig seremetyevora hajazzon:))
@taga20:
Te... A banya téged szív, hogy így be van lőve?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
sőt, azt sem tudnánk, hogy egyáltalán kitiltottak valakiket, ha az egyik kormányközeli nem kezdi verni a habot.
(persze biztosan azt is egy jóbarát szervezte meg :)
A szegedi algebrista feltette, hogy minden egész szám osztója olyan racionális számnak, amelynek nevezője prím!

Amrika megfertőzte legjobbjainkat, és hangfelvétel is van rólla
De hát valóságsó néző sose szavazott fideszre, így én Implát megértem
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: szerintem tompika röptébe, neki mindegy, csak feketejuk legyen:))
Így az elírás után jöttem rá, hogy a lítábornok festésü csárdzsörön kívül az impala tetszik nekem ámerikából autótéren!
@taga20: leves sem ma nem volt, sem holnap nem lesz.
a szeksz és a bloggolás között reláció még nem teljesen tiszta. A magam részéről annyi elképzelésem van, hogy:
vagy-vagy... :)
@miva?:
Nekem mondod?
Manapság a logika és a matek itt a legfobb ellenség. A józan ész meg már a nemzetbiztonsági kockázat kategória!
A 80 feletti IQ meg bűn lesz.
Na, Tündéröreganyátokat nem veszélyezteti persze a bűnelkövetés...
@taga20: Fúj szex! Mi liberálissak aztat csak nagy társaságban szeressük :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Kérem is nejem, hogy családilag menjünk lobotómiára. SZeretnénk a Hazához tartozni, csak fél.
@fzs.1933: azé a héten egyet tervezz be, me nehezen fogtok szarni a renccerre:))
Mondjatok ellenvéleményt, gondolom a cikk ezért van, nem azért csak, hogy anyázzatok, de ha itt szombaton ez nem szokás, akkor minek a cikk? Két személy van a képen, én az egyiket pártolom . És? Ti meg az idegent.Én nem szeretném, ha most is egy idegen mondaná meg a tuttit, mint mindig, amióta itt vagyunk a Kárpát-medencében.És miért is? Mert most is vannak nyaloncok, pl. a DK az elsődleges hírszerző. Mondjuk van vagy kétszáz tagjuk.
@Rodeo36:
Ilyen demarsot mán kaptak anno... akkor is hazudoztak össze-vissza meg nem értették. Valamikor 2012...? Mindegy, fogalmuk sincs a diplomácia nyelvezetjéről.

Indiában járva összenyálazza a... tudod.
Aki akolban szocializálódik, az béget felnőtt korában is.
@Imola Helyesi: íjé, mink aszittük egy személy, meg a világ. Ha te mondod, akkor persze elfogadjuk aztat a tényt, hogy Obamát egvezetik a gallok meg az alemannok. Csak Szíjjártó ne mondott volna mást 3 napja!
@Rodeo36:

ja, a 444.hu-n is elővették szilárdka (szolidka?) kirohanását.

A kommentek: priceless... :)

Nem mondom, félek a mostani rezsimtől, de az kutyafasza ahhoz képest, hogy a fidesz mennyire félni látszik gyurcsitól.
@taga20:

egy óra múlva elutazik a nejem, a gyerekek még ébren. Azt hiszem, ezt magam kell megoldjam? :)
íRáadásul minden dolgok tudója kinéze a pintérurat focikirálynak, erre a sehonnai dárdainémet itt forradalmat csinál ottan, ashol ő mindenkinél okosabb :(
@fzs.1933: Nincs megbízott főelőadó? Trehányság! Hát milyen liberálissak vagytok tik?
@Imola Helyesi:
Mondod te, akihez képest a sztálin orgona egy rozoga nyenyere. :)))
@Rodeo36:
ne legyél annyira büszke magadra, nem kell egy cassandrának lenni ahhoz, hogy tudjuk, hogy mindenért a gyurcsányahibás :)
@Imola Helyesi:
Ellenvéleményt?
Hótt ostoba vagy nyanya... Nincs ellenvéleményem, Fabius tökéletesen leírt mindent.
Amennyiben neked van (tudom, rohadék vagyok, de tényleg nem nézem ki belőled az önálló véleményt) akkor nem neked kéne azt kifejtened, cáfolnod Fabius "érvelését"?
Ritka fogalomzavaros ecceri tik vagy, ezt kár ragoznunk.
Elmosogattál?
Kapirgálás az udvarban megvolt?
Inkább túrd tovább az orrod...
@fzs.1933:
Nem volt nehéz, minden kitiltási hírben előzött a DK. Vadai először követelte a hat nevet, majd Gréczy és a Niedermüller sajtótájékoztatója előzte Gotfrendet, ma is valami fantomcégről tájékoztattak.Erről írt Fabius ironikusan az egyik cikkében, most Gottfriend lett Gyurcsány. Van szoros kapcsolatuk - biztos.
@fzs.1933: Remélem nem engeded el kiadós verés nélkül, még elfelejti hogy ki van kormányon!!!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Buta ember az én írásomra mondj ellenvéleményt, ne a Fabiuséra, nem jöttél rá? Szegényember tikkal hálna... ha ...
@Imola Helyesi: Ettől még igaz volt minden hír ugye?

:D

Amiket a kormánynak magától azonnal közölni kellett volna!

:D

Bruhahahahahahaha
@Imola Helyesi: A te írásodban mi a tény, és mi a vélemény? Csak hogy felkészülhessünk drága :D

Jaj de setét van...
@miva?:

azt a komondorra bízom, ami itt fekszik a bejáratnál. :)
Fabius!

Te nem mérges gyík vagy, csak egy buta p@tkány.

*
@Imola Helyesi:
Ostoba muzsik... Még mindig nem esett le neked, hogy te egy SENKI vagy?
Írásod? Neked? Neeeee... Bazzzz... Hol?
Arra a bolsevik pártseggnyalásra ez azért költői túlzás, arany bogaram.
Bármilyen meglepő, de te ostobának is hülye vagy... :(
@jöttem: Meg a flottajatol sem fosta ossze magat a G20.
@fzs.1933: gondolom, a srácokat gyorsan elaltatod pálinkáskenyérrel, utána meg hívod a csajokat:)))
@Andras J Fazekas:
Érv erre?
Cáfolat?
Semmi?
Ostoba csicska, igyál tovább inkább...
@Imola Helyesi:

a dolog nagyon egyszerű: a kormány és a kormányzó pártok sepregessék ki azt az ólat, amiben vidáman röfögnek 4 és fél éve! Ahogy ők nem hiszik el bemondásra (sem) az usának, hogy valakinek nálunk vaj van a füle mögött, addig hadd legyek szkeptikus azzal szemben, hogy pedig DE!

Amíg nem kezdeményeznek egy teljes átvilágítást (no nem olyat, hogy majd ők, vagy a Sanya!), addig jobb, ha nem a mások dolgával foglakoznak!
Az, hogy olyan hatalomhoz jutottak, javarészt nem annak a 27%-nak, hanem annak köszönhető, hogy az országban majdenm kétszer annyian mondták azt, hogy az EGÉSZ cirkuszból nem kérünk!
Úgyhogy jó volna, ha erről sem feledkezne meg ez a cinikus és arrogáns bagázs akkor, amikor kinyitja a száját!
szerintetek ez a fazék, köcsög vagy fityeszes?
nem tudom edönteni:)
u.i.: szeretem a köcsögöket:)))
@Knósszosz:

mázlista??? Akkor jössz lefektetni a két gyereket? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nagyszerű érveid vannak .Ezért lettél itt moderátor?
A te szövegedben van 8 negatív szó, 4 pozitív töltetű, a többi meg névelő, igekötő, indulatszó, stb vagyis töltelékszavak. No, ez vagy te, javaslom számoljál néha, mert az írás megmutatja, ki kicsoda.
@taga20:

már itt állnak a hátsó kapunál és csak a piros lámpa felkapcsolását várják... :)
@fzs.1933:
Az a helyzet, hogy mindenki elmehetett volna szavazni, és akkor azokat támogatták volna, akik elmentek, és nemmel szavaztak.Így most már négy évig várniuk kell, annál is inkább , mert a nagyszerű többpártrendszeri választást itt a Nyugat és az USA vezette be.Ezen nem tudnak változtatni a külföldi bérkommentelők sem, még ha Gotfiend is ezt akarja, akkor sem. Tüntetni , tiltakozni lehet, az csak javára válhat a kormánynak.
@Imola Helyesi:
Érvek, Fabius cáfolata még mindig sehol?
Jaja... Banya, banya... Ne igyál ma már többet!
Hiába terelsz, a "tehetséged" kitüremkedik. Olyan aranyeres formában...
@glinolid: A mocskos imperialisták! :)))
@fzs.1933:
Lehet, hogy ő is fejtágítón van. Magyarázzák neki az új helyzetet.
Azért az mégis felháborító, hogy mindenkivel foglalkoznak itt, kérem! A mezei kommentelők meg képezzék magukat.
@fzs.1933:
Ezt így?
A reggeli egész fosát megcáfolták?
Mind tök béna hamisítvány?
Valami dulva libsibolsi propaganda lehet ez csak.. :)
Sok hülye meg leszopta az orosz propaganda lőcsét...

Gábris, ezek direkte szopatnak téged! Genyók!
@fzs.1933:
Kedves áldozat... :))
Bocs, végre 20 év után szabadságra megyek, és ez végleges. Imádom a csajokat, de ez akkor is nagy dolog.

50 után minden nap ajándék, ha így fogom föl, de nem így. Szóval Brahms, és akkor semmi más sem, menjen minden narancssárga gyökér a...
@fzs.1933: apám, te itt előadod a háztartásbelit, hétről-hétre, asztán kiderül, hogy mekkora kan vagy:)))
@jöttem:
Figyelj, nekem soha senki nem adott irányvonalat, legfeljebb a családom vagy a tudomány meg a hazafiság.De úgy látszik, hogy van , akivel egyformán gondolkozunk a világról
és másról is. Ti másként gondolkoztok, de mi nem mondjuk a másikra, hogy hülye meg, stb, veletek ellentétben. Gondolom, itt vitatkozni és nem trágárkodni kellene, ha már írnak valamit.
@taga20:
Volt egy Fazekas András ismerősöm, az a hír járta róla, h mindig a munkahelyi ferfivécé mosdójában mosta meg a cerkát pisilés után. Szerintem ez ő, mivel szegény totál kampec volt.
@Imola Helyesi:

mit játszod az értetlent?

Gondolod, hogy több mint 3 millió embernek a jó levegő volt fontosabb?
Nem! A szavazók egy jelentős része NEM a választék jó minősége miatt nem tudott választani, hanem azért, mert az elmúlt 25 év bebizonyította, hogy nincs itt semmi rendszerváltozás.
Ráadásul lassan felnő egy új generáció, aminek tagjai már most nagyon hasonlítanak a mostani politikai "elitünkhöz". Ez az, amiből sokunknak elege van.

És elárulok még egy titkot: a legtöbbünknek elege van abból, hogy a mindenkori fényességes vezetőink saját homokozójuknak tekintik az országot. Hogy egymással veszekszünk egyre állatiasabb módon. Hogy sósavazással fenyegetnek tüntetőket. Hogy rendőri túlkapások vannak (2006). És még sorolhatnám a bűneiket napestig.
MSZP-SZDSZ-FIDESZ-MDF-FKGP-KDNP-MIÉP-JOBBIK-LMP-DK meg az összes (már amelyik nincs már ott) tehetne egy szívességet az országnak!

Próbáljuk meglátni azt, hogy nem mi vagyunk őértük, hanem ők miértünk! Mivel ezt nem látják meg maguktól, nekünk kell erre ráébresztenünk őket!
@Imola Helyesi:
Jöttem, úgy gondolom, te felvidéki vagy. Hidd el, mi nem szorulunk rá arra, hogy mások mondják meg, mit gondoljunk.
@Imola Helyesi: TUDOMÁNY????

Kérném a Nemzeti Trollellátót a varánusz blogot jobb trollal ellátni szíveskedják!
@taga20:

a kettő kizárja egymást? ;) Legfeljebb a kdnp-s családmodellben... :)
@Imola Helyesi:
Tegnap felraktam Pupu idevonatkozó szövegét, mely szerint a szavazástól finnyásan távol maradók szabadították ránk ezt a tetves ótvar sakálbagázst MEGINT. Ugyanis normális részvételnél, a fideszből kiábrándult félmillióval csökkent szavazóbázissal még kanyarban sem lett volna ez a narancscsürhe!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

nem kívánom senki megalázkodását és megalázását!
De azért a káröröm sem megvetendő néha... :)
@fzs.1933:
És akkor mi lesz, ha megbuktatjátok esetleg a kormányt? Én megmondom neked, egy nagy büdös anarchia lesz. A kicsi pártok meg az újsütetű civilek fognak marakodni, gazdasági csőd lesz, és majd a Nyugat, Amerika meg az IMF beavatkozna.Aztán mehetsz te megint tényleg a pitcába fábius szavaival élve.
@kekex: És kire szavaztunk volna? A gyurcsány szereplési vágya által hiteltelenített ellenzéki összefogásra? Tán tanulni kellene a dologbó, hogy gyurcsánnyal az ördög ellen sem szövetkezünk, nem?
@Knósszosz:
elsőre úgy olvastam, hogy 20 éves szabadságra megyek... :)

Kicsit elvágyódósnak érzem, amit írtál. Ha nem tévednék, minden jót kívánok! Ha tévednék; nos akkor is! ;)

Brahms nekem túl durva...
@fzs.1933:
milyen problémát old meg ez a hisztéria és beszólogatás?

brühüyyy

most elutazott, nincs ott, hogy basztassák...ukrajna problémája nem az, hogy az oroszok tengeri kijáratot akarnak délen, hanem az, hogy nincs gazdasága és 25 éven belül nem is lesz, hacsak ez a sok okos nem fizeti kii nekik és akkor ők is úgy járnak, mint az oroszok, elkütyavetyélik az ajándékot és semmi sem fog változni csak attól kezdve europa számlájára dőzsölnek és továbbra sem dolgoznak

brühüyyy

nagy sok rengeteg eszük van annak a sok bölcs politikusnak...és megoldottak egy retorikai problémát...semmi mást de olyan jól hangzik...a fidex is megette, azaz a krokogyélus madár bennfentesei
@Imola Helyesi: Tudod mi lesz akkor? Népünnepély, aztán egy szakértői kormány aztán egy év múlva mindent elkövetsz, hogy amit itt írkálsz, annak semmi nyoma ne maradjon....
@Imola Helyesi:
Már a határon túli honfitársaink is "mások"?
Értem... Aljadék csürhe vagy, a legszánalmasabb csicska fajta.
Utolsó hazárulók vagytok, pénzért anyátokat is eladnátok...
@fzs.1933:
egyél tejbegrízt lekvárral az sima

brühüyyy
@Imola Helyesi:

Ja,nektek csak a szőrösnyelvű,'állampolgárságshoppingoló 'medvebaszó,bozgor,hegyimócok jók,'seggbőlszájba:((
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Te meg egy vén hülye lehetsz, oroszból csak a muzsik szó ragadt meg benned. Sztaricsók.
@miva?:
Akkor meg ne panaszkodj. Akkor NEKED ez minden világok legjobbika, és tessék erősen tapsikolni ahhoz, ami történik. Nem is tudom, minek vitatkozol imolácskával? Mellette az ideológiai fronton a helyed.
@CsekklisztNo.10Reloaded: azzal mi a baj, hogy bevetés előtt fényes a bohóc? szerintem kulturált volt az ismerősöd! me lehet, hogy betoppan ebola, és túros a rúdi?
még nem cuppan rá!
Milyen lehet egy havi távhú áráért elárulni a hazát?
@kekex: Nem.

:D

Ahogy annak a 40%-nak sem, akik elküldenek téged is a sunyiba Viktorral egyetemben.

Mi vagyunk többen :D
@nandras01:

szóval -szerinted- mennyek a pécs "Á"-ba mert ti úgyis mindent jobban tudtok nem véletlenül vagytok ti a fidex fiókvállalata...csak azok -még kicsit-á büdösebbek

brühüyyy

kösz a szép szavaidért...majd tartogatok neked is hasonlókat
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Pénzért az anyjukat - ez magánügy. De az ÁLLAMPOLGÁRSÁGUNKAT árulják. Azaz HAZAárulók.

Elérték, hogy már semmi türelmem sincs a hülyék iránt - most már személyesen is az ellenségeim. A kollaboránsaik is.
@miva?:
Ámodik a remény. Még egy év alatt sem tudnák eldönteni, ki legyen a vezér. Végül a nyakunkba ültetnék bokorugrót vagy a kis bajszost.
Annál nagyobb kért nem tesz senki, mint aki azt mondja, hogy Orbán vagy Gyurcsány.

Ez a legalja, aki elveszi a hitet is, hogy kikecmereghetünk a pöcegödörből
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:Szövegértés? Szerintem inkább te iszol.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, csak nézek és tanulok, meg hápogok ahogy te ebolával beszélsz:)
egy héttel ezelőtt meg leoltottál, me szarnak neveztem a szart. egy meakulpa sokat jelentene:)))
@taga20:
LOL:-))
Semmi, semmi, csak elgondolkodtam, h ha mindezt ugy csinálod, h a protkó is ki teszed tisztítani, akkor jobbak-e az esélyeid a nyugdíjasklubban aznap este. Bocs, filozofikus hangulatban vagyok...
@Imola Helyesi: Nem kell vezér! Elég az is, ha Orbánék már börtönben vannak egy olyan jogrendszernek köszönhetően, amelyik ugyanúgy lecsukja a milliárdos politikus bűnözöt, mint bárki mást :D

Ez még fél év :D

Vigeted a fasérozottat az eftársaknak, ha akkora hatalmas a rajongásod :D
@miva?:
Na ja. Én is szeretnék egy lottó ötöst. Annak is van akkora esélye, minthogy minden profit elküldve majd az amatőrök....
Mert azok majd nem lopnak, meg nem bénáznak, mint Bajnai, Falus...
Csak jelzem, hogy a fidesz sem így indult - aztán nézd meg, hova jutottak!
@miva?: ement a maradék agyad? szerinted vitya jobb, mint feri? hülye vagy?
ja és:)
@Imola Helyesi:
Banya, banya... Ne reménykedj, auf deutsch geht'es besser.
Ráadásul - ellenben veled - megy a matek, a logika, a szövegértértés, az informatika, a hétköznapok.
Persze te a seggnyalásban verhetetlen vagy, de nem vagyok irigy... :D
@miva?:
Én minden szavamat tudom vállalni mindig. Te mitől félsz?Mi ez a bosszúálló hajlam? Te hol élsz, miva?
Hogy az amcsik menyenek a picsába ? Én jobban szeretném a volt felcsuti kisz titkár gülüszemü vagyonát nemtudó ( budapest belvárosának közlekedését parkolását tönkretevő ) paraszt gyerek Rogán Toni, Mr 20% Kosa Lala ( ki igy válaszolt az obudai lakásal kapcsolatban " hát azért nembeszéltem róla mert nemkérdeszték" ) Lèzer János ès harácsoló népnyuzok takarodjanak a BÜDŐS PI... A !
@kekex: Ok. Ha nincs Gyurcsány, akkor tüntetek, szavazok, stb. Ha van, akkor nem. van így ezzel 3,5 millió szavazólolgár. Tán akkor nem kellene Gyurcsánynak exponálnia magát, nem?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Neked a matek, ne nevettessél már. Tudsz gyököt vonni?Logika meg szövegértés? Hát , mondjuk itt nem vagy kitéve nagy kísértésnek, az biztos.
@Imola Helyesi: te már a tegnapi szavaidat sem tudod vállalni, miután Szíjjártó ma az orosz gazdasági szankciók szigorítását sürgeti :D
@Gyorgy Nagy:
Nem lehet mindenki kedvére tenni!
Persze sokan igyekeznek, rövidesen Piktor is megmutatja, hogy az orosz maci mélytorkozása után a berlini mackót is gégére kapja... Az amerikai sasnak csak pucsítani fog!
@Imola Helyesi: Ok. Akkor tán világosítsd fel Bolit a kiválasztási axióma és a Zorn lemma egyenértékűségéről.

neki ebből szigorlata van bejbe :D
@miva?:
Jó, de utána mi lesz, mármint a zemberekkel? Fizetés, ellátás nuku? Lecsukjátok a Fideszt. És? Még mi lesz?
@CsekklisztNo.10Reloaded: szeretnék frappánsat írni, de nem megy. de edzekk, ne menj sehová:))
www.youtube.com/watch?v=iccscUFY860
@miva?: "Kérdem?"

VERGŐŐŐDNEK!!!:DDD
@miva?:
Én nem vagyok szijjártó, értve vagyok?
@Imola Helyesi: Mi van? Hát Orbán jósága miatt van ellátás meg fizetés?
A ti szövegetek, de kezeltesd magad!
@fzs.1933:
Rendben, jó éjt!
Vigyázz az összképre, és figyelj Brahms-ra, meg fogod találni. Ha... Kezd itt:
www.youtube.com/watch?v=J5BSglGbxo4
Magyarázat nem kell, vag ha még is, akkor azt ne tőlem várd. Én csak élvező vagyok.
Kérdezd rodeót.
De jó éjt mindenkinek, holnapra még többen jönnek rá, hogy a kisstílű korrupt szarjankók vele is kibasztak :D

Az idő...

Az idő egy fura dolog :D
Srácok! Kezdem elveszíteni a fonalat, úgy dobáljátok már a fekáliát itt is!
Nyugodjatok le a ....ába! ;
Reggel visszanézek, jó gyerekek voltatok-e!

Szép estét!
@Imola Helyesi: szívemből beszélsz geci! boli egy gyagyás:)))
@miva?:
Ezt bővebben, mert sík hülye vagyok így szombat este! Szóval?
Semmi izé, csak tényleg érdeklődéssch-
@Imola Helyesi:
Magyar vagyok, te Isten barma.
Tudom, hogy nem illek "határon túli magyarok" képzetedbe. Nincs a hónom alatt székelykapu, fejemen legalább egy hordozható turulmadár. Nem sírok naponta Trianon miatt. Nem csókolom meg álmaimban OV kezét.
Egyszerűen magyar vagyok. Ez az egy közös dolog van bennünk.
Én Európához akarok tartozni. Nekem az Európai Unió azt jelenti, hogy átjárhatók a határok. Éltem abban az időben. mikor évente 3x mehettem Magyarországra. Nem kérek belőle.
A te világképedben csak ellenségek vannak.
Az enyémben nincsenek.

" Hidd el, mi nem szorulunk rá arra, hogy mások mondják meg, mit gondoljunk."
Egyetértek. Nekem és másoknak se mondja meg OV, hogy ki az ellenség. Neki az. Amerika csak jelezte azt, amit mindenki tud. Magyarországon kormányszintre emelkedett a korrupció. A lopás.
Senki nem támadja Magyarországot.
Tudom, hogy nem ér el hozzád, de jól esett kimondani.
Ja! És nem vagyok kettős állampolgár. Nem kértem, mert csak a szavazatomat akarták megszerezni.
Nem vagyok eladó!!!
@Imola Helyesi:
Aztaaa... hallottál olyanról, hogy gyök?
Persze, evégre amikor a tükröt látod, egy utolsó, büdös gyökér köszön neked vissza belőle.

Szimpla hazaárulók vagytok, akik eladjátok az országot, állampolgárságot árultok orosz és ukrán maffiózóknak, kínai kémeknek, pénzért!
Qrvák vagytok, a világ lenézett és megvetett aljadéka.
Ostoba liba, senki vagy, undorító fajtája annak, akiket anno Márai is lenézett, megvetett!
Még eldöntheted, melyik aljanéphez tartozol.
Szimpla bolsevik ribanc vagy, vagy az állítólagos "úri Magyarország" gerinctelen férge.

"„Az oroszok olyanok, amilyenek, semmit nem ígértek nekünk, semmit nem akartak tőlünk, mi üzentünk hadat nekik, s most a fegyver jogán érkeztek hozzánk, legyőzött országba, mely jogcím nélkül megtámadta hazájukat. Nem illethetjük őket szemrehányással. De a magyarok! Az egyetlen ország Európában, ahol a nemzet történelmének legválságosabb pillanatában akadt egy Szálasi-kormány, akadtak törvényhozók, akik iparkodtak megjátszani a legalitás komédiáját e horda számára! Csak hogy a zsákmányt kiegészítsék még, néhány héttel prolongálják létezésüket is, hogy elveszejtsék Budapestet s mindent, ami az országból megmaradt! Ezekkel csakugyan nincsen alku, ezek számára nem lehet kegyelem. A zsidófaló, nácibarát középosztály most megkísérli, hogy mindazért, ami most történt, a nyilasokra hárítsa a felelősséget.

Nem igaz, hogy a nyilasok a főbűnösök. A nyilasok csak következménye mindannak, amit ez a társadalom az elmúlt 25 évben elkövetett, hogy műveltség, erkölcs és tehetség nélkül érvényesülhessen. A nyilas horda éppen olyan bűnös, mint az a magyar vezető réteg, mely az alkotmányosság palástja alatt Horthy 25 évében szemérmetlenül fűtött, buzdított mindenfajta reakciót. Ez a társadalom ilyen, egyszerűen nem háríthatja el a felelősséget. Most szívesen odadobják koncnak a nyilasokat, hogy meneküljenek. De ilyen olcsón nem menekülnek.

Csak egyről nem beszélnek a parasztok, nagyságosok és méltóságosok: arról, hogy mit szenvedtek az orosz városok és falvak lakosai, s arról, hogy esztendő előtt magyar állampolgárok százezreit rúgták ki lakásukból, elvették minden holmijukat, nyomorúságos batyukkal gettókba, téglagyárakba, disznóhízladákba zárták őket, onnan nyolcvanával, leplombált vagonokba préselték - gyermeket, asszonyt, férfit vegyesen - ezt a nyomorult tömeget, s a vagonokban, égő hőségben hat napig utaztak a lengyelországi deportációs telepek felé, megőrültek a szomjúságtól, anyák szültek a vagonokban, és a gyermek ott hevert halottan az ölükben, s a férfiak tébolyodottan ültek a halottak mellett, húsz százalék volt a vagonokban a mortalitás… S végül az auschwitzi, olmützi Vernichterunslagerekben a gyermekeket, öregeket gázkamrákban megölték, a munkabírókat egy ideig még dolgoztatták, a lányokat, asszonyokat a kísérleti telepen beoltották betegségekkel…

Mindezekről nem beszél senki azok közül, akik most rettegnek a beszállásolástól, és féltik a »zabrálóktól« a lisztet, a fehérneműt. Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a »jobboldaliság« címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint »keresztény magyar ember« előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert »keresztény magyar úriember«, joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem »keresztény magyar« vagy »úriember«, tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság minden értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen. Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a »jobboldali, keresztény, nemzeti« világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül.

Ez a fajta soha nem változik meg.”

Undorító senki vagy... annyit sem érsz, hogy rád lépjek...
@Knósszosz:
a választásod jó...de vedd figyelembe, hogy körülöttünk kurvasok süket sétál...

nem csak ezt hanem a földrengés robaját sem hallják meg

brühüyyy

nekem a Klemperer/D.Ojsztrah van meg e mellett

Eugene Ormandy/Isaac Stern, Philadelphia (hogy ne keresd annyit!!!!!!!!!!!!

www.youtube.com/watch?v=uyr2pBVyqvU
@Imola Helyesi:
Amúgy informatikai diplomám van.
Cicafül, te büfészakon végeztél?
Kit szoptál le a diplomádért?
@Imola Helyesi:
Akkor miért nem azok társaságában vagy, akikkel egyetértesz?
@jöttem: öcsém plussz egy, pedig elég idétlen szokásnak tartom:))
minden szavad az enyém!
@jöttem:
Ennek a seggtapasznak?
Hagyd, komolyan kevés ilyen féreg van a neten, mint ez a hazátlan senki!
@Imola Helyesi:
Hát ez a helyeslés meglepett. Te tényleg nem értetted, hogy téged a nem elnézhetően hülyék, hanem az elvetemült kollaboránsok között utállak?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, ne húzd fel magad!
ennek a droidnak a ctrl+c, ctrl+v se mond semmit:)))
@jöttem:
Elég furcsa az, hogy te Fletópárti vagy, aki az erdélyi magyarokat románnak titulálta . Te másokról kijelentesz dolgokat, holott nem ismered az illetőt. Azt írtad, hogy biztos fejtágítón voltam, mert te elolvastad Amerika hangját a 444-t.Nagyon szomorú, hogy ennyire befolyásolhatók vagytok, és azt hiszitek, nekünk is hírlapok alapján kellene tájékozódnunk.Kijelentesz dolgokat, holott halvány lila gőzöd nincs róla.
@Imola Helyesi:
Banya, bemész ide, oszt után hozhatod te is a papírod:
1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 27.
@taga20:
Csak az orál, anál és hasonló szavakat ismeri...
Attól, hogy valaki utálja Orbánt, nem biztos, h szereti Gyurcsányt, csak szólok.
@jöttem:
Most akkor ez megint mi akar lenni?Ez egy nyilvános hely, ne légy agresszív. Ez nálunk nem annyira szokás, itt is gondolom a külföldi bérkommentelők honosították meg ezt.
@kekex:
Szíved joga, úgy utálsz , ahogy akarsz. És?
@Imola Helyesi:
Banya, vegyél vissza és ne merd sértegetni a külföldi magyar honfitársainkat.
Ők nem olyan hazaárulók, mint a te alantas fajtád!
@miva?:
Amíg nem lesz MÁS, aki az ellenzéket vezesse (Jóbarát André sajna kizárt,) akiről elhiszem, hogy NEM VETTE MEG Orbán, és őszintén ellene van- addig Gyurcsányt támogatom. Mondtam már: ha ló nincs, szamár is jó alapon, azzal, hogy sziklás és meredek terepen normális népek SZAMARAT használnak (vagy öszvért, de az sem ló) És nem várok egy mesebeli paripára.
De te csak "álmodj királylány"
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: még eccer!
"@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, csak nézek és tanulok, meg hápogok ahogy te ebolával beszélsz:)
egy héttel ezelőtt meg leoltottál, me szarnak neveztem a szart. egy meakulpa sokat jelentene:)))"
én mindig a korom előtt járok pár nappal:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát
Informatikai diploma!!! Nagy ügy, ma már bárki megszerezheti.
@kekex:
Reménykedjél, de azt 100 %-ra ki tudom neked jelenteni, Fletó itt soha nem lesz semmilyen vezér még egyszer, ezt hidd el.
A Gottfríd tényleg azért van itt,
hogy megcsinálja a Pesti Tavaszt?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Mán reá lestem az
munkásságára.
RETTENET !!!
@Rodeo36:
azt hiszem, te összekeversz valakivel, ha azt gondolod, hogy nekem kicsit is szimpatikus a fidesz :)
mindössze azt tettem szóvá, hogy nem kell nagy jóstehetség ahhoz, kitaláljuk, hogy mindenért a gyurcsányahibás :)
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Nem tudom, hogy a boldogság összefügg-e azzal, ki a vezér, szerintem inkább a magánélet tesz boldoggá.Persze a kettő azért összefügg, de ne legyél ezért boldogtalan, hanem keresd meg a boldogságot a magánéletedben.
Most mi a gond? Kitiltottak 6 embert. És?
Hogy korruptak lennének a góréink. Azok.
@Imola Helyesi:
Látod! Eddig terjed az értelmi képességed. "Fletópárti, Amerika hangja", külföldi bérkommentelő".
Éltem én csillagom Magyarországon. 2 teljes évet. 2011-2013. Ha véleményt mondtam /politikait/, a 2. mondat után azt vágták a fejemhez libsi vagy. Tőled, határon túlitól, mást vártunk.
Pont ez a megosztottság zavart haza. Mielőtt még kifogásolod, hogy Szlovákiát nevezem a hazámnak, elmondok valamit.
Nekem az a hazám, ahol születtem. Ahol a dédszüleim, nagyszüleim és sajnos már a szüleim sírja fekszik.
Ez a megosztottság, amit te képviselsz, ez taszító számomra.
Én még emlékszem arra a Magyarországra, ahol érdemi politikai vita folyt az emberek között. Ahol a köztévében az éppen kormányon lévő miniszterelnöknek kényes kérdéseket tettek fel. Ahol a tudás volt a mérce és a szakmai tapasztalat.
Ezt a Magyarországot akarom visszakapni.
@Imola Helyesi:
Persze. Pár év, pár szigorlat, pár programozási nyelv, pár vizsga, majd a végén egy szakdoli, védés.
Persze te az ecseriről olcsóbban megúsztad!
@nandras01:
Pedig egy olyan tehetséges, nagytudású és befolyásos embör- hiszen még az amerikai politikát is ő diktálja - márha hiszel a fidesznek:
www.sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/138318/
@taga20: @OPHELIA:
Köszönöm. Most kifújom magam kicsit. Eleget beszéltem mára. :))))))))
@Imola Helyesi: tudod neked mi a bajod? hogy egy kan nem hajtott csapágyasra, ezé vagy ennyire retardált!:)
de segítek.
www.youtube.com/watch?v=9bkO1rbIm1g
JAHHH.....MAJD JÜÓL BEKÖLTÖZIK ORBÁN A KARMELITA KOLOSTORBA, OCCT FÚJHATNAK A SEGGÉBE AZ AMCSIK ! :o)))))
Index - Belföld - Mégis a Várba költözik Orbán Viktor - Index.hu
index.hu/belfold/2014/06/06/megis_a_varba_koltozik_orban_viktor/
2014. jún. 6. - Mégis a Várba költözik Orbán Viktor - Évekig rebesgették, most már ... a Karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala ..
@jöttem:
Kedves jöttem, hát persze, hogy nem kell neked állampolgárság, mert nem is engedi Ficó vagy a vezetőtök, nem tudom, ki az. Szegény 100 éves tanítónénit is hogy meghurcolták. Azért sajnállak, mert ott még magyarul se nagyon beszélhetsz.Legalábbis velem még a boltban sem voltak hajlandók szóbaállni a tótok magyarul.
@Imola Helyesi:
Amúgy jut eszembe... nemrég VALAKI az alapvető matematikai műveletekkel nem boldogult, utána nem értette, mit jelent a HÉT napjai, mármint HÉTFŐ, KEDD, SZERDA, CSÜTÖRTÖK, PÉNTEK, SZOMBAT ÉS VASÁRNAP.
Majd ezek után van a pofádon bőr visszakérdezni?
Ostoba fideszmajom...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Fogd be, én saját magam elvégeztem, felsőfokú számítógépes vizsgám van, meg még van egy csomó másból, csak úgy tudásszomjból.
@taga20:
Na, itt a lehetőség neked... :D
Ennyit megtehetsz ÉRTÜNK!
@kvadrillio: A keresztény kolostor
[A fájlhoz képjegyzet tartozik]
Pannonhalma – Bencés apátság

A kolostor (monostor) maga a szerzetesház, rendház, vagy egyszerűen: ház (női szerzetesrendeknél: zárda) az épületet jelöli, amely a szerzetesi élet vitelére az egyházjog szerint alkalmas. Rendszerint templom is épül hozzá, a magyarországi hagyományok szerint pálosoknál az épület déli, a többi szerzetesrendnél az épület északi oldalán. "A szerzetesek vagy az apácák bizonyos szabályok (regula) szerinti együttélésére szolgáló épület(csoport), mely egyben a legkisebb szervezeti egység a szerzetesrenden belül. Jellemző rájuk a külvilágtól való elzárkózás; elnevezéseik is erre utalnak: a kolostor a claustrum szóból ered, ez a latin claudere 'elzárni' igéből, a monostor pedig a monasterium, a magányos épületre utaló görög monakhos szóból származik. A monasztikus és a remeterendek kolostoraikat rendszerint a lakott helyektől távol, míg a később kialakult koldulórendek a városokban és a mezővárosokban építkeztek. A templom rendszerint déli oldalához épült a kerengő, ebből nyíltak a közös helyiségek, a káptalanterem (capitulum), az ebédlő (refectorium), a hálóterem (dormitorium), a konyha, könyvtár, másolóműhely."[7]

.MÉG KERENGŐJE IS LESZ OTT A VIKTORNAK ! :o)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ez csak kekeckedés.Azonkívül még milyen végzettséged van? Mert ma már egy 10 éves gyermek is tutti számgépes.Ja, tudsz németül, nagy ügy én is tudok. És még mit tudsz, hogy olyan nagy a mellényed?
@taga20:
Hogy a nyugdíjas szexről hogy jutottál el a pingvinig, nem akarom tudni:-)) de betalált, a film eleji Pingu örök kedvenc!!
Tucc te ha akarsz, csak ...

Bocs, én így mondom, h köszi :-)))
@Imola Helyesi:
:)))
Mégis csak vicces vagy... az a papír az, ami kitörölni se jó a segget?
Aranyanyám... csak az MS DOS könyvem volt 600 oldalas.
Naponta találkozom olyan felhasználókkal akiknek van olyan izéjük... osztogatták, ha kifizetted.
Amikor azt mondom MBR, nem a seggméreted bruttó összegére gondolok!
Tudod mi a Master Boot Record? Mit jelent?
Cluster? Cylinder?
Array?
MS Server 2012R?
Linux?
Samba?
Root?
Ostoba muzsik! Látod, ezt érted...
Miafaszmról van itt szó? Inkább visszatérek magamhoz
@Imola Helyesi:
Nem adom meg az életrajzom neked, nem keresek állást nálad... sem.
Te tényleg ennyire nulla vagy, vagy csak megjátszod magad?
@jöttem:

Nem tudom, mire emlékszel, kik voltak azok az értelmes politikusok, én nem emlékszem ilyenekre, csak hordószónokokra és hazudozókra.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
És akkor te attól már egy intelligens ember vagy, mert napi 24 órában ülsz a számítógép előtt és mormolsz, banyaimola, .... Majd ha esetleg valami újat kitalálsz, és ott lesz BOLI, akkor esetleg elhiszem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: mindig vicces vagy, mikor egy ostobának elkezded sorolni, hogy 152-156 az ikud.:))
ne tedd, aki tuggya az tuggya, aki nem ismer az ugyis tovább megy.
szeretlek, taga!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, ebola szétszopat! komolyan mondom!
ha szarba se veszed, leszop reggel, délben, este!
te meg 100 soros kommenteket írsz neki. eszednél vagy?:))
@taga20:
Nem ő írta, nem tette ki a szerző nevét.
egyre inkabb ugy latom, ez az imola a szarnyasunk bosszuja…
@taga20:
:))
Nem mondtam... csak gondoltam...

@Imola Helyesi:
Mielőtt újabb csalódást okozok: nem akarok megfelelni neked!

Leszarom a véleményed, a származásod, a rasszod, a bőröd színét, honnan jöttél, kinek a kije vagy.
Egy senki voltál, az is maradsz, eddig is sok karakter vesztegettem rád, de a hozzád hasonló aljanép kihozza az állatot belőlem!
Ilyenkor kiderül, hogy a külföldi magyar honfitársaink is csak addig érdekesek NEKTEK, amíg elmebeteg és szánalmas politikai céljaitok szolgálatába lehet őket állítani
Az EMBERT lenézitek, megvetitek, semmire sem tartjátok.
Átlátszóak vagytok és hiteltelenek.

Befejeztem mára a mentális gondozásod, az ilyen energiavámpírok szopjanak lovat a továbbiakban.
@CsekklisztNo.10Reloaded: na figyú, ha má ennyire szétdobtad a lábad nekem ako, itt az enyém is:)
www.youtube.com/watch?v=VuTVKO0RScI&list=RDVuTVKO0RScI
@Imola Helyesi:
Ostoba ecceri, az idézőjel ott volt, rajtad kívül erre mások rájöttek, csak te nem... van az úgy!
Na ki gyűlölködik? Bizony nem a középosztály, hanem pl az, aki ezt írta, amit Boli betett. Az örökös bűnbakkereső.Ebből nekünk már elegünk van, hogy a dédunokákat is hibáztatják a 2 háborúért. A kollaboránsokat kivégezték, háborús jóvátételt fizettünk, és ezért nem akarunk egy nagyhatalom csicskása sem lenni a jelenben sem.
megértem az idióta hazaárulók csalódottságát

megint befulladt a buli
Jövőhét hétfőn este 6-kor aki tud menjen a Kossuth-térre! Söpörjük el az Orbán maffiát!

Senkit ne érdekeljen az időjárás, ez ne legyen tényező, hogy megyünk-e vagy sem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Figyelj, nem jogosít fel téged semmi, hogy sértegess. Megérdemelném két jó nagy átszállót, buta szamár.Te meg két nulla vagy., jó kerek.
@Imola Helyesi:
"És akkor mi lesz, ha megbuktatjátok a kormányt?"
Azt nézzük meg, hogy mi nem lesz.
Az ugye világos, hogy ezt az országot túlnyomórészt a külföldi befektetők, a hitelező bankok és főként a kötvényeinket rohadt drága hozamokkal megvásárlók tartják fenn.
Apropó! Azt olvastad a kormányzati anyagban, hogy 1.000 mrd-dal többet terveznek államadósságra?
Az sem lesz, hogy a nemzetközi életben már ne álljanak szóba velünk, mint most. Már csak a baltásokkal próbálunk haverkodni, vagy pitizünk, mint a koldusok egy kis pénzért nevesincs országoknál is.
Az sem lesz, hogy a 27%-os ÁFA átlényegül 33%-ra az élelmiszer biztonsági 60x-os adó miatt.
@Guestenye: ott leszünk, bassza meg a fáratt testünket az ég!!:))
orbán lógni fog!
Megérdemelnél: javítva.
@taga20:
Most már én is elmegyek valószínűleg, hogy lássam a csürhéteket.
1789-es forradalmat játszanának, aztán még nem is jakobinusok, csak aprósok.
Márai az "örökös bűnbakkereső"... :))
Szar ügy az igazság, fáj is a sok szarházi csicskának!
@Imola Helyesi: ha leakarsz cidázni, szójá, nem kellenek az idétlen orbánipávatáncok!
szerintem a baromságot haggyuk a fityeszre!:))
@Imola Helyesi:
Azt sem hagyjuk, hogy az emberek tömegei ellátatlanok maradjanak, és éhen haljanak amiatt, mert 2018-ra már semmit nem kapnak.
Az sem lesz, hogy tovább lehessen lopni az állami vagyont, és kifuvarozni külföldi bankokba.
Az sem lesz, hogy a kormánytagok a hajdani nagybirtokosokat utánozva vadászgassanak, mint az ócska, levitézlett dzsentrik. Azok legalább tudták, hogy melyik oldalon van a kés, melyiken a villa.
Folytathatnám a sort reggelig, de a te befogadó képességedhez ezt is soknak találom.
Eléggé pofátlanul lehúzod szellemi értelemben az itteni társaságot. Akkor mi a fenéért vagy itt nap, mint nap?
Nekünk meg az a dehonesztáló, hogy ilyen korlátolt személy zavarja meg azt a nívót, amihez hozzá szoktunk.
Észnél legyél már!
@Mariann19:
Számok, számok... Ennek?
Te túlértékeled!
Wágner úr mintájára csak 3-ig tud számolni!
@kekex:
a döbbenetes az, hogy ezt a vérlázító ostobasághalmazt nem ez az irtózatosan sötét bunkó németh szilárd találta ki, ő csak az arcát és a nevét adta hozzá.
ez a fidesz hivatalos véleménye.
@nandras01:
Piktorunk mindig kicímkézi valakire a cuccot, aki égetheti magát a fas.ságaival.
Viszont aki qrvának áll, az meg ne rinyáljon, ha megba.szák! :)
@Imola Helyesi: egy tacepaot akassz a nyakadba a neveddel, hogy tudjuk kit ussunk
@nandras01: ekozben minderre a mandineren a shitnyikreakcio:

"respondent 2014. november 15. 20:12

@cutcopy
Ez igaz.

A balliberális oldal teljes szétesését mutatja, hogy Orbán ellen még most is csak ezt a diliflepnist tudják felmutatni."

ezek tenyleg valami parhuzamos valosagban elnek…
@Imola Helyesi: a magánélettel öaszefügg manapság a vezér, lévén az állam mindenbe belepofázik. Nem lehet megkerülni.

@Boli – Ch.T. is, meg hát!: inkább beszélgessünk mi:-)
@Imola Helyesi:

"A történelmet jórészt fecnikből ismerjük.

Fecnik a forrásaink, meg más fecnik, amiket a fecnikről összeírtak, és ezekről magunk is fecniket írunk.

Némely fecnik külön nevet kapnak. Illusztris közfecnik. Corpus Iuris. Aranybulla. Magna Charta. Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozata. Párizsi Békeszerződés. Magyarország Alaptörvénye (jó, ez gránitszerű anyagában eltér a legtöbb fecnitől, nevezzük talán Fecznynek).

Más fecnik hivatali, ügymeneti, vagy akár magánfecnik.

Nekem most egy elhíresült – bár kissé félremagyarázott – privát fecni jut eszembe. Mikor a jó XVI. Lajos király – érdekesek ezek a lajosok, akárcsak a fecnik, újra és újra feltűnnek a történelemben – 1789. július tizennegyedikén ennyit írt naplójába, amit vadászzsákmányairól vezetett igen precízen: "Rien".

"Semmi".

Franciaország királya, aki szenvedelmes vadász volt és ügyeskezű lakatosmester (ezt a két dolgot szerette az életben; a felesége lenézte, az uralkodáshoz pedig sem kedve, sem tehetsége nem volt) aznap nem ejtett szarvast, nyulat vagy fácánt (érdekesek ezek a fácánok, akárcsak a lajosok, újra és újra feltűnnek a történelemben).

Semmi – írta a király a francia forradalom kitörésének napján, és egy fecni megőrizte véleményét. Pedig még pecsét sem volt rajta, vagy fejléc.

Kicsi, érdektelen, pedánsan száraz fecni volt, helyenként némi fácánvér pettyezte.

Na, gondolhatta Lajos, mikor csinos kacskaringót kanyarított az "n" betű farkára, erre a napra sem érte meg az időt pazarolni. És fáradtan kimosolygott a szép, pedáns versailles-i kertekre.

Néhány kilométerre tőle, Párizsban a tömeg döngetni kezdte a Bastille kapuját."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20141114_Fecnitortenelem#66xvit
@Imola Helyesi:
Szegény 100 éves Tamás Ilonka nénit a vezéred gyalázta meg, mikor elhozatta az egyik Fidesz nagygyűlésre biodíszletnek.
Aztán 2 hét múlva találkozott OV Ficoval. Mikor rákérdeztek, hogy megállapodtak-e a kettős állampolgárság ügyében, azt felelte OV: Nem került szóba. Arról tárgyaltunk, ami összeköt. Nem ami elválaszt.
Gyakorlatilag ezzel a mondattal lecarta a szlovákiai / csak neked: felvidéki / magyarságot.
Többen gondoljuk így. Nagyon sokan. Csak mi nem kerülünk be a "köztévébe".
Ismeretterjesztésként megosztom veled, hogy nemcsak az általános iskolát, hanem a gimnáziumot és a főiskolát is magyarul végeztem el. Az egyetemet már szlovákul.
A magyarokkal magyarul beszélek, a szlovákokkal szlovákul. Megtisztelem őket azzal, hogy az anyanyelvükön szólok hozzájuk.
Ők is engem.
Képzeld! 7 ezres városkában lakom és mindenki beszéli a másik nemzet nyelvét. Legalább is érti.
Nem álltak veled szóba? Próbálkozhattál volna angolul. Kérjél tolmácsot!

Innentől kezdve páciensnek tekintelek. Könnyű lesz. Tudom, hogy kell az értelmi sérültekkel kommunikálni.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: egy kérdés. te tényleg ennyire pina vagy?
ne haragugy, de tőled még egy értelmes kommentet nem olvastam az utóbbi hetekben.
egyébként, paraszt vagyok:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Engem ugyan nem én csak röhögök. Ezzel foglalkozott már valaki, cáfolata, okai esetleg? :)

youtu.be/7ze9BNGDyk4

www.globalresearch.ca/evidence-is-now-conclusive-two-ukrainian-government-fighter-jets-shot-down-malaysian-airlines-mh17-it-was-not-a-buk-surface-to-air-missile/5394814

Persze tudom Kassát a szovjetek bombázták, a tonkini incidensben a vietcong rátámadt szegény gyámoltalan amcsikra, Irakban meg tömegpusztító fegyverek voltak természetesen. Na további szép estét.:)

www.ng.hu/Civilizacio/2010/10/Hazugsagra_alapozott_tamadas_a_vietnami_haboruban

index.hu/kulfold/wmd0603/
@Mariann19:
Bocsánat, de én csak segítek a nívótokat felemelni.Hogy ne csak durva trágárságokról és arról legyen szó, ki mennyire okos, mármint hogy ezt elmondja magáról.Nálatok ez a miatyánk? "Okos vagyok, én, ki vagyok a blogon, áldassék az én nevem mindenkoron. Ámen.
Apám, hihetetlenek vagytok...
Ez valami munkásőr vs. gárda blog?
Na meg a Fabius...egy kódolt vírus...
A közértig nem juttok el, nemhogy
lázadni.
@jöttem: 'Szegény 100 éves Tamás Ilonka nénit a vezéred gyalázta meg, mikor elhozatta az egyik Fidesz nagygyűlésre biodíszletnek.'

- meg is büntették a szavazók, csak 98,34%-ot hoztak a HTMek a fidesznek
Hètfői tüntetésen meg kell mutatni a magyar embereknek, hogy nem tűrjük a korrupciót ès hogy elegünk van a Fidesz maffia kormànyból. A Fidesz csak az erőből èrt. Ha az emberek nem àllnak ki magukèrt a maradèk adònkat is szètlopjàk ès kiviszik Svàjcba.
@jöttem:
Akkor valamelyik kórházban dolgozol, szegény betegeid.Naná, hogy csak szlovák egyetemre jártál, nem hinném, hogy van magyar orvosi egyetem, de lehet, hogy van. Én a bunkó tót boltosokról írtam, akik rámförmedtek, hogy ne beszéljek magyarul. Mondom, rámförmedtek. Kizárt, hogy tudtak volna a négy világnyelv valamelyikén, amelyiken beszélek.Ilonka nénit meg magam is láttam, és nemcsak díszletként élte meg a magyarságát, az biztos, és szégyen, hogy így nyilatkozol. Úgy látszik , ez szakmai ártalom nálad.Sok orvosnak, pszichológusoknak az egész
emberiség a pacientúrája.
@jöttem:
Akkor valamelyik kórházban dolgozol, szegény betegeid.Naná, hogy csak szlovák egyetemre jártál, nem hinném, hogy van magyar orvosi egyetem, de lehet, hogy van. Én a bunkó tót boltosokról írtam, akik rámförmedtek, hogy ne beszéljek magyarul. Mondom, rámförmedtek. Kizárt, hogy tudtak volna a négy világnyelv valamelyikén, amelyiken beszélek.Ilonka nénit meg magam is láttam, és nemcsak díszletként élte meg a magyarságát, az biztos, és szégyen, hogy így nyilatkozol. Úgy látszik , ez szakmai ártalom nálad.Sok orvosnak, pszichológusoknak az egész
emberiség a pacientúrája.
Bocs, kétszer ment át.
@dont be such a jew:

Ez is jól mutatja, hogy Gyurcsànynak teljesen igaza van abban, hogy el kell venni tőlük a szavazati jogot, mert halvàny lövèsük sincs, hogy kit vàlasztanak meg. A legtöbbjük sose èlt Magyaroszàgon ès sose fognak. Ha tudnàk, hogy milyen korrupt ès dilettàns rendszert èpìtett ki a Fidesz, akkor vasvillàval kergetnèk OV-t a kèzcsókok helyett. Az ukràn magyaroktól jól elzàrta a gàzt OV, amint Putyin leszólt neki.
@Kdo Je Ugasnil Luč:
Nem volt rossz, a politika arra is jó, hogy az írni tudókat megihlesse.Én Fletó idején írtam sok verset, ennyi hasznom volt belőle.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ...el lehet innen menni !

VAN EGY SZÉP ORSZÁG ! A NEVE: IZRAEL ! NU, ODA KÖLTÖZZÉL INNEN, HA NEM TECCIK VALAMI ! :)))))
@Imola Helyesi: neked má asz se mond semmit, hogy hülye vagy, mint a segg!
@miva?: szoval aķkor nektek nem is orbannal van bajotok hanem gyurcsannyal. Elmehettek ti is mind a 3 millioan a vasporos picsaba.
@Kdo Je Ugasnil Luč:
Hát te meg honnan írsz ilyen bötükkel?
@kvadrillio: amolyan falubolondja-fele csoka vagy, hogy folyton ordibalsz?
Szlovàkokat, romànokat ès Ukrànokat totàl meg lehet èrteni, hogy elegük van a magyarokból. A Fidesz ès a Jobbik nagymagyar megnyílvànulàsai mind a hatàrontùli magyaroknak àrtanak. Ha nekik lennèk èn is kitiltanàm az összes jobboldali szarkeverő politikust.
@taga20:
Attól függ, ki mondja: t a g a, b o l i, ez jelent valamit szerinted? Amellett, hogy ez pusztán egy bötűsor. Ez nem a valóság csak az imitálása.
@Imola Helyesi:
"És arról legyen szó, ki mennyire okos."
Ezt rólunk írtad epésen, pedig ebben te vagy a hibás.
Ugyanis hozzád viszonyítjuk magunkat, és rögtön jön ez az önelégült érzés a te szellemi szintedet érzékelve.
Áldás is vagy e tekintetben, mert hozzád képest egy egyszerű gondolat is szárnyaló képességekre utal nálunk.
Amúgy ezen a blogon olyan vagy, mint a fekete halál, terjedsz, mi több, terjeszkedsz, már csak négyzetméterekben lehet mérni az itt megjelent lüke kommentjeidet.
Ne csodálkozz, a toleranciának is van határa.
@kvadrillio: mennyünk együtt barátom! persze a farkad told előre:)))
egy kérdés. mi a faszért kiabálsz te szerencsétlen?
www.youtube.com/watch?v=RNU2rTn161w&list=RDRNU2rTn161w
@Lacdelo: szerencsére Gyurcsánytól is elvették a belepofázás jogát
@Lacdelo: 'Hètfői tüntetésen meg kell mutatni a magyar embereknek, hogy nem tűrjük a korrupciót ès hogy elegünk van a Fidesz maffia kormànyból.'

nagy égés lesz
@kvadrillio:

Te meg mehetnèl Azerbajdzsànba vagy Oroszorszàgba, ha màr ennyire szereted a diktàtorok seggèt nyalni. De nem àrtana ha vinnèd az összes szarfaszù korrupt, nàci szèlsőjobboldali haverodat. Utànnatok eltudnànk kezdeni előlről. Baromi nehèz lesz akkora szart hagy majd itt a Fidesz ès Jobbik.
@Imola Helyesi:
"Hát te meg honnan írsz ilyen bötükkel?"
Ezt sem tudod? Ez a mekcsen.
Minden világi műveltséggel rendelkező tudja, hogy a szlovák és a balti nyelvekben hangmódosító jel.
Buta!
@Imola Helyesi: cica, mé rakod még lejjeb magad, mint ahol vagy?
szeretnélek embernek nézni, de nem megy! mindig újítasz:)))
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Nem hiszek az ilyen jellegű erőszakban. Részemről bőven elegendő, ha eluralkodik rajta a téboly abban a pillanatban, ahogy a bálványa ledől, és a Művét sárba tiporják a saját korábbi szavazói, akik kiábrándultak belőle. Még az sem zavarna, ha a gumiszobában társasága lenne Matolcsy személyében.

Olvastam egy nyilatkozatát úgy egy éve arról, hogy ő annyira fasza politikus, hogy leszavazni is csak akkor fogják majd, amikor minden lehetőt megtett az ország gyarapodása érdekében, és már egyszerűen nincs szükség az olyan nagyszerű válságmenedzserekre, mint ő.

Az a fajta, aki a saját bukását is dicsőségesen képzeli el és magyarázza magának előre, szerinted hogyan fogja viselni, ha tényleg elküldik?
@dont be such a jew:

Kezd elszakadni a cèrna a magyar embereknèl. Nem tűrjük a korrupt diktàtorokat ès a seggnyaló alattvalóikat. Szarrà lopjàk magukat míg a nèp èhezik. Üres stadionakat èpítenek kis falukban, míg a munkanèlküli segèlyt megvonjàk ès közrabszolgamunka sorba taszítjàk az orszàgot.
@Lacdelo: gondolom hétfőn találkozunk?:)
@dont be such a jew:

Èn màr visszasírom Gyurcsànyt, ő legalàbb nem volt diktàtor. Kb. 1000-szer jobb volt, mint ez a maffiavezèr OV. Hàny Gyurcsàny haverjàból lett milliàrdos? Akkor mèg nem voltak milliàrdos gàzvezetèkszerelők.
@glinolid: Kár, hogy nem válaszolsz a kérdésekre. :)
Amúgy tudod mi kell egy BUK rakéta indításához?
Tudod hány kilométeres sávot húz az égen ha elindul és hány percig látszik főleg ha eltalál valamit?
Áááá ne is foglalkozz ezekkel a hülye részletekkel.
Egy a lényeg, egy gyors villámháborúval lerendezi az USA ruszkikat, akik még Irakból is csak kifarolni tudtak, mindent még nagyobb káoszba taszítva.
Szóval nyugi jövő nyáron már a vörös téren díszszemléztek. :)
@taga20:

Remèlem kinnt lesz vagy 100 ezer ember. A korrupció sokkal nagyobb gond az internetadónàl.
@Mariann19:
A válasz egyszerű, én kommunikálok, ti meg magatokat dicséritek és másokat gyaláztok. Nyilván, hogy én vagyok a több, mert itt ez a lényeg, nem az, hogy ki orvos, ki matematikus, és ki más.A kommunikálni tudás számít, az egyéniség, nem a terjengősség, az átvétel cikkek alapján és a tömegegyenruha.
Gyurcsàny for President!
@Gábris szomszéd: ostoba fasz vagy ártu, és eszt te is tudod:)
@Mariann19: ja, vagy szerinted a hacsekomra gondolt? ;-)
@taga20:
Beszélgess Dominával, már vár rád.
@taga20:
Nem értem, nekem már az oviban is a puszimágnes volt a jelem:-))
@Lacdelo:
Megjósolom, kb 5000 fő lesz. + én. De lehet, hogy mégsem megyek el, mivel ez nem lesz egy történelmi pillanat.
Fecni ide vagy oda.
@Mariann19:
Szóval ő sem honi. Na mindegy, gondolom a tüntire azért nem fognak ideröpülni. Bár ha Taga ott lesz, ki tudja!
@taga20: Persze tudom, meg amúgy sem lesz semmi gond pikk-pakk megoldja az amerikai haderő a ruszki problémát, utána meg jöhet Kína, nekik amúgy is még apróbb a hadseregük. Szóval jövő nyáron amerikai katonai díszszemle Moszkvában, 2016 tavaszán pedig Pekingben. :)
@taga20:
Na jó, az egyikbe belenéztem, ez tetszik neked, ez a két szerencsétlen? Mintha be lennének lőve.Hallanál engem énekelni!
Hallgasd meg:Ismerős arcok :Nélküled
Ha eleged van a korrupcióból akkor menjèl ki. A Fidesz addig tudja csak szètlopni az adòfizetők pènzèt, a te pènzed amíg hagyjuk. Szerintem màr jóval 1000 milliàrd fölött loptak az utóbbi 4 èvben. Csak a Közgèp màr több 100 milliàrdot mentet ki a sajàt zsebükbe. Ez azt jelentenè, hogy csak te befizetett adódból az utóbbi 4 èvben 150000 Ft loptak ès adtak a csókosaiknak. Ha te ezt nem sajnàlod, akkor ne menj ki.
@Imola Helyesi: "Bocs, kétszer ment át."

Mint torkodon a bábolnai lengő csapszeg.
@Imola Helyesi: a kis pofádra csatold fel a maszkot, te szar. dzsonikes mond neked valamit?
@Lacdelo: én is ezt mondom nagy égés lesz
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Örülök neki, h nem hiszel benne, én sem, ne is legyen így! Csak olyan törtenelmi párhuzamot próbáltam vonni, h a bukása örök mementó kell legyen, "az ország négy végletében", hogy ilyen embert és rezsimet soha ne fogadjunk el tobbet. Bár nincs az az elrettentő büntetés amit nem érdemelne meg, de a legkeményebbet már megkapta, hogy saját maga fejébe és démonai karjába van zárva - nem mintha ez nekünk nagy feloldozást lenne, de így van, egy elmebetegnek, egy ilyen szociopatanak nincs más kényszer, mert minden máson túllép es megmagyarázza, h az nem is ugy van, ha börtonbe kerülne, azt is kimagyarázná, hogy az Ördög műve, mert nem képes mar a valósággal szembenézni. Ami most megy az teljesen egy elmebeteg ámokfutása, épeszű ember már észrevette volna magát.

Épp ezert őt nem fogják elküldeni, v simán leszavazni, ez nem fér bele a képbe, nem így fogja magát elpusztítani, hanem a végsőkig ki fog tartani rögeszméje mellett, a teljes pusztulásba kergetve önmagát. Ez a sorsa. Meg fogja kapni.
Az már csak hab a tortán h a történelem szemétdombján fogja végezni, nem ugy fognak rá emlékezni, mint fiatal rendszerváltóra, hanem mint szarfatyu szetgyogyszerezett despota balkáni autótolvajra, aki a szemétdombján kukorékolt.

De minden dühöm ellenére még neki sem kívánom halálát csak azt hogy ennek az agyalagyult, végtelenül aljas és cinikus rezsimnek mielőbb és ha van meg esély rá: békésen vége legyen. Oszt legyen még erőnk egy uj normális országot felhúzni ujra.
@taga20:
S@Jules Verne: emmit, szóval hallásod sincs.
@Imola Helyesi:
Tagának ment: Semmit nem mond, szóval hallásod sincs.
@dont be such a jew:

Elèg baj, hogy te a Fidesz maffiàt szolgàlod ès azon kàrörvendezel, hogy hogyan lopjàk szèljel az orszàgot, míg a szegènyeket kifosszàk ès rabszolgakènt dolgoztatjàk a minimàl bèr felèèrt közmunkàban.

Lesz mèg Gyurcsàny miniszterelnök!
@CsekklisztNo.10Reloaded: 'Csak olyan törtenelmi párhuzamot próbáltam vonni, h a bukása örök mementó kell legyen, "az ország négy végletében", hogy ilyen embert és rezsimet soha ne fogadjunk el tobbet.'

-bocs de épp idén fogadtad el harmadszor, ilyen talán 1x volt a 150 éves 1. magyar demokratikusan megbízott kormány óta

-és elfogadod 2018ban is, mert fejlődésképtelen selejt vagy
@jöttem:
Ne csináld, kezdek féltékeny lenni: hogy lehetsz oda Andréért? Neki vannak a világon a legocsmányabb nyakkendői!! Ez az alak tenyleg bűnöző: nyakkendőviselésben is kotelezo jóizlést vizuálisan többször is súlyosan megsértette :-))
@Imola Helyesi:

"Od kdaj, sinovi resnice, ste bratje noči?
Kaj roke vaše s krvjo rdeči?
Eksplozija v noči je roža gorja,
opravičiti z njo se ničesar ne da.
Razbiti mogoče oltarja ni,
oltarja laži, ki oblike množi.
Brezma dežna slika, brezbolne luči,
edina zavetja srhljivih noči.
Otroci duha smo in bratje moči,
katere obljuka se ne izvrši.
Smo črni duhovi od tega sveta,
opevarno noro podobo gorja.
Razlaga je bič in ti krvaviš:
Po stotič razbijte zrcalo sveta, -
vaš trud je zaman. Presegli smo noč:
naš dolg je poplačan
in naša je luč."
@taga20:
Ha te szereted az ilyen zenét, akkor szeresd, szerintem két ember üvöltözik, ez nem művészet, csak így akarja kifejezni önmagát.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Neked is ott a helyed a tüntetèsen. Csak együtt buktathatjuk meg a Fidesz maffia rezsimet, ahol a korrupt vezetők mind 100 milliós, medencès hàzakból nèzik le a nèpet.
@Kdo Je Ugasnil Luč:
E most szerb vagy horvát vagy szlovák?
@Imola Helyesi: nem ismered fel Tonikad anyanyelvet? ejj…
@Imola Helyesi: Ők nagyon jók. Legutóbbi jubileumi koncertjükön ott voltam a kongresszusi központban. Vendégeik voltak többek Tátrai Tibor és Charlie is. Szuper jó koncert volt.

www.youtube.com/watch?v=-quqqCzlOK0
@dont be such a jew: Hiába vered magad itt, de akár más blogokon is: te egyedül vagy, miközben az utcákon sok tízezer ember tüntet az ellen, amit képviselsz. Néhány buta Orbán-troll nem tudja megmenteni a korrupt rendszert, a vergődésetek nem ér semmit.
Taga, jó rockot ajánljál!
@CsekklisztNo.10Reloaded: @Lacdelo:

Szerintem ti ketten megbuktattok bárkit.

Ha tünti után elég kannásbort toltok a koccintósban....
@Jules Verne: gyorsan kinéztem az utcára de sehol egy tüntető
@Lacdelo:
:-) Nem vagyok egy vonulós típus, de ezen ott leszek.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Imádom az okos férfiakat. Ha még humoruk is van, akkor pedig el vagyok alélva tőlük.
A nyakkendőt meg levesszük. :))))
@taga20: Ezt csak neked. :)

Hát szoríts magadhoz mindent ami fontos és üvölts az ég felé
Mert amit nem becsülsz meg ma az holnapra már mind az ördögé lesz
És aztán hívhatsz papot, gyónhatsz százszor, mámorba márthatod a fejed
De már soha többé nem felejted el, hogy ez volt az egyetlen egy kis életed.

youtu.be/pieR7Cl-jQU
"De legalább az elmúlt időszak csontzenéjének vége van, nem járja a beszari csárdást térdcitera zenére, mint mikor felcsúti parasztgyerek találkozik a grizzlyvel.

Ez a hét dumája nálam!
@Imola Helyesi: "Szegény Verne Gyula."

Hülye tyúk, ilyen nevű ember soha nem létezett.
Jebem ti guzica.
@dont be such a jew:

A nèp sajnos bekajàlta a sok jobboldali, demagóg sületlensèget, plusz a baloldali pàrtok a Fidesz szapulàsàval voltak elfoglalva, míg a nevető nàci Jobbik jólmeghízott mint a kisgömböc. A

Fidesznek mindig meg lesz a 1,5 ès 2 millió agymosott szavazója, a baloldali pàrtoknak folyamatosan a neonàci, magyarellenes Jobbikot kellene bíràlnia, ami politikàja teljesen tönkretennè Magyaroszàgot. EU , NATO kizàràs. Plusz nem àrtana egy koherens gazdasàgpolitikàt felvàzolniuk.

Te is kitünő pèldàja vagy a tipikus Fidesz hívőnek aki ha kell az oroszokat szidja, majd Putyint èlteti ha a vezèr ki adja a parancsot. Egy fideszesnek sincs elve, megmondjàk helyettük, hogy mit gondoljanak.
@dont be such a jew: Hát igen. Az usácska Ukrajnában remekül tudta felhasználni a hasznos idióta széljobber eunácikat. Kíváncsi leszek itthon mit találnak majd ki a "forradalomhoz"? :)
Bár legutóbb azt hallottam megbuktatni ők sem akarják Viktorékat, csak láncos kutya csicskaként szeretnék lábhoz parancsolni őket is.
Kérdés, hogy ez mennyire ábrándítja majd ki azokat, akik még mindig a demokrácia zászlóshajójának tartják őket?
@dont be such a jew: "gyorsan kinéztem az utcára de sehol egy tüntető"

Gondoltam, ezért mondtam azt, hogy ostoba vagy. Ne is foglalkozz vele, ha nem fáj.
@Imola Helyesi: drága punci, eszt ragazd fel))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ócskaság mai viszonyokra Márait idézni, semmi nem stimmel az akkori idővel.
@jöttem:
Tudod mit? Maradjon csak az fent :-))
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Hozzàl magaddal mèg 10 embert! Ne hagyjuk, hogy 100 ezer Ft-okat lopjanak a minden egyes adózótól, amiből meg 100 milliós villàkat vàsàrolnak maguknak.
@Jules Verne:

Te is jössz a tüntetèsre. Hozzàl mèg 10 embert!
@dont be such a jew:

Írd meg, hogy hol laksz. Szervezek egy flashmob-ot.
@Imola Helyesi:

Gyere te is a tüntetèsre. Hozzàl mèg 10 embert! Minden magyar emberre szüksègünk van, aki gyűlöli a korrupciót. Te elìtèled a korrupciót?
@Gábris szomszéd: "Kíváncsi leszek itthon mit találnak majd ki a "forradalomhoz"? :)"

Az amerikaiaknak nem kell a KGB magyarországi fiókja, ennyi eszed már neked is lehetne.

"Kérdés, hogy ez mennyire ábrándítja majd ki azokat, akik még mindig a demokrácia zászlóshajójának tartják őket?"

Oszt' ki a demokrácia zászlós hajója, Oroszország? Kína? Orbán Viktor?
@Gábris szomszéd:

Az USA elítèli a korrupciót ès te?
@Gábris szomszéd:

Szerinted a Fidesz nem velejèig korrupt? Nincs maffia àllam. A gàzvezetèkszerelő, hogy tett szert több 10 milliàrd vagyonra?
@Lacdelo:

Pontosítsunk: az USA elítéli azt a korrupciót, ami az USA cégeinek és törekvéseinek érdekeit sérti. Az USA le se szarja a magyarországi korrupciót, ahogy teszi azt évek, évtizedek óta, egy pár rosszalló nyilatkozatot leszámítva, de a fiúk most nagy vakmerőségükben olyan helyre nyúlhattak, ahova nem kellett volna.
@Gábris szomszéd:

Visszafogod, te mèg Gyurcsànyt sírni!
@Lacdelo: Ott voltam minden tüntetésen. Hétfőn is ott leszek, de senkit nem viszek magammal. Minden ember szabad akaratából jöjjön el, én senkit nem hívok és senkit nem akarok meggyőzni: akinek a saját értékrendje ép és úgy gondolja, hogy ebből ELÉG, akkor kimegy tüntetni.
@Lacdelo:
Nézd, ha magyar nevet adtál volna magadnak, akkor esetleg... De így? Mit is várhatna az ember olyan idegenszívűektől, akik még a magyar névadást is negligálják.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Teljesen mindegy, hogy OV oroszbaràtsàga, maffia àllami korrupció vagy civilek vegzàlàsa, demokràcia leèpítèse vagy ezek tetszőleges keverèke miatt ràgtak be. A lènyeg az, hogy kiborult a bili ès az amerikaiak jeleztèk a normàlis magyaroknak, hogy nem vagyunk egyedül.
@Lacdelo: Én teljes mértékben elítélem. :)

“Ten Most Wanted Corrupt Politicians” for 2013

JANUARY 02, 2014
(Washington, DC) – Judicial Watch today released its 2013 list of Washington’s “Ten Most Wanted Corrupt Politicians.” The list, in alphabetical order, includes:

Speaker of the House John Boehner (R-OH)
CIA Director John Brennan
Senator Saxby Chambliss
Former Secretary of State Hillary Clinton
Attorney General Eric Holder
Former IRS Commissioner Steven T. Miller / Former IRS Official Lois Lerner
Former DHS Secretary Janet Napolitano
President Barack Obama
Senator Harry Reid (D-NV)
Health Secretary Kathleen Sebelius

www.judicialwatch.org/press-room/press-releases/judicial-watch-announces-list-of-washingtons-ten-most-wanted-corrupt-politicians-for-2013/

fortune.com/2014/06/10/most-corrupt-states-in-america/
@Jules Verne:
Ne menj el, mert megint csalódni fogsz. Mit vársz ilyenektől akik Európa zászlóért örjöngenek? Hiszed, hogy neked, magyarnak az ő államukban majd jobb lenne? Soha! Ezt hidd el nekem.
@Kdo Je Ugasnil Luč:
.
Mit akarsz ezzel mondani?
Kikre vonatkozik?
Például:
''''Otroci duha smo in bratje moči,
katere obljuka se ne izvrši.''''

És a többi...
@Lacdelo:

Szerintem nem fogja, ugyanis az ő nézeteivel az vág egybe, hogy Orbán és a baloldal egymás közti hirigjéből majd a Jobbik kerül ki győztesen, pusztán azzal, hogy a mindkét oldalból kiábrándultak vagy rájuk szavaznak, vagy a nemszavazók számának növekedése segít felértékelni az ő stabil szavazóikat annyira, hogy kellően erős politikai tényezővé tudnak válni.

Gábris és választott pártja éppen a mostani adok-kapokban, az általános kiábrándultságban érdekelt, hiszen eleve abban született, nem is véletlen, ahogy igény szerint csapnak erre meg arra is (ami odáig fajult, hogy Staudt Gábor a héten megvédte az RTL-t!).
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Pontosítsunk: az USA elítéli azt a korrupciót, ami az USA cégeinek és törekvéseinek érdekeit sérti."

Hát ez úgy hangzik, mint egy fidesz mantra, ugyanis a korrupció minden becsületes embernek árt. Pontosabban: egyféle korrupció van, az pedig senkinek nem jó, csak annak, aki csinálja.
@Gábris szomszéd: benézted az oroszok álhírét.a te elfogultságoddal, nem csodálkozom rajta.de ez még nem a világvége. nyugi!
vedd észre,egyre lejjebb süllyedsz.
szerintem, kapcsolódj ki. egy időre szakadj le a
kommentelésről.
@Jules Verne: "Oszt' ki a demokrácia zászlós hajója, Oroszország? Kína? Orbán Viktor?"

Na ők aztán semmiképp. Szerintem is inkább az USA. :)

www.salon.com/2014/03/08/35_countries_the_u_s_has_backed_international_crime_partner/

Ja és hogy szőrnek is meglegyen az öröme. :)

A Princeton és a Northwestern egyetemek kutatói által jegyzett új tanulmány megállapításai szerint az Egyesült Államok politikai rendszere korántsem demokratikus, sokkal inkább a gazdagok és hatalmasok érdekeit szolgáló oligarchia. Nos, igazából ez nem újdonság. Sőt, a tanulmány alapján annyira nem, hogy ez az egyre fokozódó tendencia már több mint 30 éve egyértelműen jelen van. Az újdonság az, hogy immár nagy nyilvánosság előtt ismertetett tudományos alapja van az ilyen állításoknak. Akárcsak Thomas Piketty francia közgazdász könyve esetében a modern kapitalizmus valódi természetéről. Beteljesülni látszik a 2011-ben világszerte felemelkedő új generációs rendszerkritikus mozgalmak egyik alapvető törekvése: a képviseleti demokrácia válságának és a társadalmi egyenlőtlenségeknek a kérdései meghatározó szerepet kapnak a mainstream közbeszédben. Közben pedig könnyen lehet, hogy alig pár hét választja el Amerikát (és vele a világot) egy újabb, talán minden eddiginél nagyobb tüntetéshullámtól…

Egy „új tanulmány végre tudományosan is alátámasztja a mostanában népszerű állítást, miszerint az USA többé nem demokrácia. Ténylegesen arra jutottak, hogy Amerika alapjában véve oligarchia. Oligarchia az olyan rendszer, amelyben a tényleges hatalmat egyének kis csoportja gyakorolja, akiket helyzetüknél fogva oligarcháknak, önkényuraknak neveznek. Az oligarchia tagjai a gazdagok, a jó kapcsolatokkal rendelkezők és a politikai hatalom birtokosai, akárcsak a különösen jól helyezkedő egyének az olyan intézményekben, mint a bankok és pénzügy, vagy a katonaság." (forrás)

A tanulmány készítői durván 1800 politikai kezdeményezést vizsgáltak meg az 1981-2002 közti időszakból, és azt találták, hogy az esetek túlnyomó többségében a kinyilvánított közvélemény, illetve az átlagos amerikaiak preferenciáival szemben a kormányok inkább a lobbisták és üzleti érdekcsoportok, illetve az elit javára döntöttek. Sőt, az átlagemberek véleménye, preferenciái nulla közeli, statisztikailag elhanyagolható mértékben befolyásolták a közpolitikai döntéseket.
Tehát egyáltalán nem új, hanem több évtizedes trendről van szó, amely az utóbbi években egyre fokozódott. Tegyük hozzá, hogy a vizsgált időszakban mindkét nagy párt embereinek volt lehetősége a kormányzásra, de ez nem jelentett különösebb változást e tendencia tekintetében.

valodidemokraciatmost.blog.hu/2014/04/20/usa_oligarchia_kapitalizmus_egyenlotlenseg

www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/10769041/The-US-is-an-oligarchy-study-concludes.html

Ja és nyugodj meg a fidesz is korrupt, csak őket most épp az itt említett és persze semmiképp sem korrupt és velejéig hófehér nagyhatalom leckézteti. :)
@Imola Helyesi:

Ennèl többre is futhatta volna.
@punkfrog: Tudom tudom ők állandóan álhíreket nyomnak, bezzeg a nyugati médiák.
Azért az is elég beszédes, hogy te sem válaszolsz ám érdemben arról amit kérdeztem az ügyben, pedig várom epekedve a "bizonyítékokat" és cáfolatokat a feltett kérdéseimre. :)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "ami odáig fajult, hogy Staudt Gábor a héten megvédte az RTL-t!"

Látod, hogy egyre demokratábbak ezek a jobbikosok. :)
@Gábris szomszéd: a jobbik is korrupt.mégis próbál leckéztetni.
@Imola Helyesi:

Mit tudsz te Európàról? Melyik màsik orszàgban rontottad a levegőt?

Azerbajdzsàn vagy Oroszorszàg az jobb?
@Lacdelo:
Nagyon cselesnek tetszik lenni.Orbán megadja az állampolgárságot, az unió meg nem hagyja, lásd: szlovákok, meg nem hagyja az erdélyiek autonómiáját sem, ennyit róluk.
@Gábris szomszéd: "Ja és nyugodj meg a fidesz is korrupt, csak őket most épp az itt említett és persze semmiképp sem korrupt és velejéig hófehér nagyhatalom leckézteti. :)"

Nahát, épp ideje volt. Most tanulják meg a fiúk a saját bőrükön, milyen az, amikor az erősebb kutya baszik.
.
Érdemes elolvasni.
Így gondolta Petőfi 1847-ben:

Virágozzál, dicső ország,
Nagyratermett náció,
S még soká ne háborgasson
A civilizáció!

A többit az olvasóra bízom.

Petőfi Sándor: OKATOOTÁIA
.
Van egy ország, úgy híják, hogy
Okatootáia;
Második szomszédja Kína,
Az első Ausztrália.
És ez, hogy Ausztr(ál)iának
Tőszomszédja, vajmi jó!
Nem lopózhatik be hozzá
A civilizáció.

Oh a tántoríthatatlan,
A dicső Ausztr(ál)ia!
Ő magát e gonosztól nem
Hagyja elcsábítnia.

Ő, noha már Kína is kezd
Mendegélni csendesen,
Ő még most is, mint a szikla,
Áll erősen egy helyen.

Áldd a a sorsot, áldd az istent,
Okatootáia,
Hogy Kínán is tul vagy még, hogy
Szomszédod Ausztr(ál)ia.

Boldog ország! mert bár érzi
A szükség sok nemeit:
Legalább egy, és a fő, a
Lelki-szükség nincsen itt.

Szerény állat itt a lélek,
Nem kér szénát, abrakot;
Mint szamár a gazt: zabálja
A kalendáriomot.

Aminek következtében
Nem nagy számmal lelhetők
A költők, müvészek és más
Kapa-kaszakerülők.

Az pedig, ki bolond fővel
Erre szánja el magát,
Csináltasson egy szép szekrényt
S zárja bele... a fogát,

Minthogy ezen mesterségnél
Fölösleges itt a fog;
Harapnia nem leszen mit,
Legfölebb csak nyelni fog.

Megvan itten az a szép is,
Hogy különvált s nem vegyes
A bagarja s a kutyabőr,
A paraszt és a nemes.

Kutyabőr! ez itt a fő-fő,
Becsben párja nincs neki,
És ezért sok úri ember
Saját testén viseli.

De habár rangjával kissé
Nagyra van az úri rend,
Nem mondhatni, hogy nem gondol
A köznéppel odalent;

„Nyisd ki markod, mind a kettőt,”
A paraszthoz ígyen szól,
„Nyisd ki markod, jóbarátom,
Nesze semmi, fogd meg jól.”

Azzal vagdalkoznak némely
Nem t’om milyen emberek,
Hogy ez országban nyilvános
Épületek nincsenek.

Mit? nyilvános épület nincs?
Hát az akasztófa mi?
S ezt bizony majd minden falu
Határában láthatni.

Oh e nemzet büszke nemzet,
Épen erre tart sokat,
S ebben talán fölül is múl
Minden más országokat.

Virágozzál, dicső ország,
Nagyratermett náció,
S még soká ne háborgasson
A civilizáció!
@Imola Helyesi: Miután jöttél a palagázzal, már csak röhögnek rajtad.
@Jules Verne: Persze de ez egy olyan kutya, hogy baszás közben még azt is előadja hogy ő valójában ministránsfiú. :)
@Gábris szomszéd: én nem akarok bizonyítani semmit.te tolod ide állandóan az orosz propagandát.
mire válaszoljak?
@punkfrog: Ők csak türelmesen várnak. :)
@Lacdelo: ,
Sokat tudok róla, a történelem bizonyított. Egy gőgös németangolfranciavezérelt leigázó birodalmi felfogás uralta Európát régen és ma is, és döntötte háborúkba. Ezt a felfogást használja fel ma az USA a saját geopolitikai érdekeinek kiterjesztésére Mo-t felhasználva.
@Gábris szomszéd: te meg kereszténynek adod ki magad.
na, bumm!
ki, így,ki úgy próbál létezni.
@Jules Verne:

Nem, ez úgy hangzik, mint ami nem feledkezik meg arról, hogy mindenkinek megvannak a saját érdekei.

Emlékeztetőül: pusztán az USA és Goodfriend nyilatkozatai alapján SEMMI nem került volna nyilvánosságra erről a kitiltási ügyről, az nagyrészt megmaradt volna a vélelmek és a diplomácia szintjén. Ha a Fidesz és holdudvara nem próbált volna görcsösen mártírt csinálni saját magából, a magyar szuverenitás elleni támadásnak próbálva beállítani azt, hogy egy ország nem enged be korrupcióval általuk megalapozott módon gyanúsítottnak tartott magyarokat a saját területére, amihez Magyarországnak is éppúgy joga van, mint bármelyik másik országnak is, szóval akkor ez bőven nem lenne téma, legalábbis nem ennyire. Eddig egyedül a Fidesz tett meg mindent, hogy ezt az ügyet minél több csatornán napirenden tartsa, úgyhogy akár meg is köszönhetnéd nekik, elvégre tények eddig egyedül az ő közbenjárásukra derültek ki erről az ügyről.
@punkfrog: türelmesen várnak, hogy odaférjenek a húsos fazékhoz.
a hátuk mögött meg szorítják a merőkanalat.
@punkfrog: Jól mondod, úgyis csak egy nagy cirkusz az egész világ, valamint golyó is csupán kétféle létezik. :)

youtu.be/YMpxpWtfhTk
@dr. jenőke (jenőke):
Petőfit nem választották meg képviselőnek, bizony elkeseredett volt, ez látszik a versből. Dehát 170 évvel ezelőtti viszonyokra írt verset ideidézni... A magyar emberek zöme ma tehetséges, szorgalmas, és törekvő minden ellenkező híresztelés ellenére.
@Gábris szomszéd:

A Fidesz az USA-nàl 1000-szer korruptabb. Itt màr az összes intèzmèny a legkisebb falusi iskolàig a Fidesz embereivel van feltöltve. Az összes trafik, föld ès kaszinó az övèk. Mèdiàt megvettèk vagy mrd-os adókkal sújtottàk. Faluba stadiont èpítenek. A magyar embernek a gyomra forog!
@Imola Helyesi: "Ne menj el, mert megint csalódni fogsz."

Szerintem, te beteg vagy. Lelkileg is meg agyilag is.
Én nem csalódtam a tüntetésekben, nem tudom honnan szoptad ezt ki (ötletem volna).
Tudod, nekem elveim vannak, ráadásul európai állampolgárnak tartom magam, mint magyar. Hű vagyok azon elvekhez, amelyek szerint Szent István király államot alapított Európában, a nemzet fennmaradása érdekében. Ehhez tartom magam. És te?
@Gábris szomszéd:
Megvédte a gagyi kultúrát? Jó, hogy tudom. Jó lenne már, ha a Jobbik se inogna ide-oda.
Nem hiszem el, hogy két retardált macskát etettek, kik álmosan játszanak egymással.
@Gábris szomszéd: b+!!!vietnámi háború???
szemét usa.
jól jártak a vietnámiak, hogy legyőzték őket.
az észak-koreaiak még jobban!(pedig ott csak döntetlen lett.)
mind a két helyen sokkal jobb lett az élet miután a szemét "usácskát" elzavarták.
dél-korea meg a mai napig sínylődik az usa megszállástól.enniük sincs mit.
bezzeg a hős északiak az usa legyőzése óta dőzsölnek.
oh,wait...
@Imola Helyesi: Muszáj nekik a bulvárra is odafigyelni. :)
@Imola Helyesi:

Túl sok Magyar Nemzetet, Kurucinfót olvasol.

Ha Magyaroszàgot kilèptetnè a Jobbik, Fidesz a NATO ès EU-ból, a gazdasàg totàl összeomlana. Te inkàbb az oroszokhoz tartoznàl? Neked ès haszonszőrű elvtàrsaidnak venni kellene egy odajegyet Moszkvàba ès nagyon hamar regeneràlódna az orszàg.
@Jules Verne:Én nem azt írtam, hogy a tüntetésekben fogsz csalódni. Csakhogy csalódni fogsz.....úgy általában, majd, mert nem nyújtanak neked jobbat. Nem tudnak.
@punkfrog: Örülök, hogy sikerült megint megragadnod a lényeget. :) Na tényleg szép álmokat.

mno.hu/videok/112518
@Lacdelo:
Szó sincs erről.
Arról van szó, hogy egy amerikai ügyvivő ne keverje a sz--t a belpoltikában, és ne akarjon itt király lenni, hanem otthon nevelgesse a saját népét meg a kormányát.
@Gábris szomszéd: jeleztem már neked: a deszkán telibaszott redvás kurva anyádra hivatkozzál!... b+, ezt sem érted?... honnan merít a jobbik, hogy te ott képzettnek számítasz?...
@Gábris szomszéd:

Ja, ha nálad az a "demokrata", aki adózásilag próbálja védeni azt az RTL-t, amit szíve és korábbi nyilatkozatai szerint sóval szántana be:)...
@Sir Bates dö Hól: sorry!
gábris nagyon hisztis lett, hogy benézte az oroszok á
álhírét.
de nem mondaná, hogy bocsi, ez tényleg marhaság volt.inkább fokozza a tempót.
na, hagyom is!
@punkfrog: Megint tévedsz, én nem néztem be semmit. :)
Fidesz korrupt, Fidesz maffia, Fidesz hiteltelen.
@punkfrog: én abszolút nem vagyok hisztis, hisz nincs is miért. Sokkal inkább vidám és kiegyensúlyozott.
Jobbik hazaàruló, az oroszoknak eladnàk Magyaroszàgot 10 millió Ft-èrt.
@Gábris szomszéd: nem, az anyád picsájából... onnan...
@Lacdelo: Na végre egy értelmes cáfolat és érvelés a jobbik ellen. :)
@Lacdelo: Amúgy ne csüggedj, lesz ez még így se. :)

Europe is sick and tired of Ukraine begging for money and doing nothing

en.ukraina.ru/news/20141114/1011161960.html
@Gábris szomszéd:

Mèg szèp is vagy ès okos. Ha sokat mondogatod magadban mèg el is hiszed.
@punkfrog: nincs gond, csak nem értem, hogy mennyivel lesz mo előrébb, ha két retardált feltart itt mindent... (ok, jó dolog a bolhatáncoltatás, de egy idő után snassz... meg rangon aluli is)... itt is az történik, mint az országban: valami retard bedob egy gumicsontot, s az értelmes, valahova vivő tevékenység helyett, vagy rajtuk röhögnek, vagy a bedobott csonton rágódnak...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Pár év, pár szigorlat, pár programozási nyelv, pár vizsga, majd a végén egy szakdoli, védés."

Azért mérnökként hadd ne ájuljak már ettől...
Pláne ha mondjuk a Gábor Dénesen szerezted, mert akkor erősen muhaha kategória.

Esetleg egy BME villany- vagy gépészkar kicsit meggyőzőbb lenne. De akár még egy szaros vegyész is.
@Lacdelo: Köszi ezek nagyon jó ötletek, holnap el is kezdem, főleg a legutolsót. :)
@Lacdelo: Hajrá-hajrá, és is Ferinek szurkolok. Ha kell, fogjon össze a Jobbikkal, hogy elzavarják a patásorbánt
@Gábris szomszéd:

EU, USA and Noway are sick and tired of Viktor Orbàn and his fucked up, totally corrupt regime, which sucks Putin's dick as if it was icecream.

Ide betudnèk linkelni kb. 1000-nyi cikket a vilàg minden vezető újsàgjàból az utóbbi 4 èvből.
@punkfrog: Persze tudom, "hogyha az ukránok szerint az orosz hadsereg átlépte a határt, vagy épp „lerombolt egy falut” akkor az úgy van, és kész.
Ha Putyin arra szólítja fel a szakadárokat, hogy engedjék szabadon elvonulni a bekerített ukránokat, akkor abból annyi a fontos, hogy az orosz elnök a „Novorosszija” kifejezést használta, mert szőrös markát már kinyújtotta a régió felé. Ha viszont a felkelők jelentik azt, hogy nyugati zsoldosok harcolnak a másik oldalon, az ukránok szándékosan bombáznak polgári célpontokat, vagy civileket gyilkolnak – nos, akkor arról legfeljebb néhány, rettenetesen átlátszóan elfogult szélsőbalos/jobbos portálról értesülhet az ember", ergo tuti hazugságról van csak szó. :)
@Gábris szomszéd:

Na làtod màr nem volt hiàba a sok komment testvèr. Ha a hàzifeladatodat megcsinàltad, akkor gyere ki holnap a tüntetèsre ès adok neked Gyurcsànyos kitűzőt. Hozz magaddal 10 embert!
@Mr. Közbiztonság Szilárd: Már megbocsáss, de ez a lekicsinylő hangnem egyáltalán nem való egy 4 vagy 5 éves informatika szakon való diplomához, s amennyiben te is diplomás vagy, akkor pláne szerényebben állhatnál ehhez. Mellesleg nekem is van 3 mégsem nézem le egyébként azt sem, akinek egy sincs.Tudod, üres kalász fennhordja a fejét!
@Lacdelo: Akkor végre nyugodtan aludhatok. Szép álmokat neked is, ja és gyurbán takarodj. :)
@Lacdelo: Tervbe van véve. Hova menjek a kitűzőkért? :)
@gizmo26:

Jobbikkal nem szabad összefogni, annàl mèg a velejèig korrupt Fidesz is 100-szor jobb. A Jobbik az a legalja. Egy neonàci pàrt, ami Magyaroszàg rombolàsàt tűzte ki cèlul. Kutyàkkal smàrolnak a poszterokon, de valójàban egy új roma, zsidó, melegholokauszton ügyködnek, Magyaroszàg teljes lerombolàsa àràn.
@Gábris szomszéd:

Szèp àlmokat neked is testvèr, de mèg előtte mond el 100-szor, hogy Szeretlek Gyurcsàny! - hangosan, meggyőzően. Ìgèrem, holnap a Kossuth tèren együtt fogunk tüntetni testvèrem, vàllvetve a demokràciàèrt, a korrupció ellen egy Szebb Jövő remènyèben. Ne izgulj van elèg Gyurcsànyos kitűző, hozzàl mèg 10 embert!
@Lacdelo: Mióta vagy te ilyen realista? :)
@Imola Helyesi:
.
Érdekes kísérletet tettél csőlátásod könyökcsővel szélesítésére.
.
Írja már ide valaki, h mi magyarok mi a büdös francot kaptunk az amerikaiaktól (vagy a nyálas franciáktól) a múlt század folyamán?
Egy ostoba, erőszakos szemét banda az amerikai, népünknek nem barátja és sosem volt az. Két trianoni döntésben és Jaltán mutatatták ki szemetül az aljas mivoltjukat.
@Lacdelo: na már csak az hiányozna a legjobban ennek az országnak, Orbán után egy Jobbik ámokfutás. Pedig a jó magyar "ezekre még nem szavaztunk" logika szerint még esélyt is látok rá, főleg Orbán embereket a végletekig megosztó, egymásnak ugrasztó agymosása után. Ami volt a napokban bkv-s ellenőr videó nagyon jól mutatja és alátámasztja mekkora zavar van nagyon sok fejben. Talán ezt lesz a legnehezebb Orbán után helyrerakni. Amit én fő problémának látok (és amiért Orbánt nagyon komolyan elő kellene venni távozása után) az az, hogy az emberek már nem is az embert látják a másikban, hanem egy zászlót, uniformist, egy cetlit. Kritizáltad akire szavaztam, csúnyát mondtál a kormányra? Rohadt libsi, komcsi, cionista, amerikai gengszter vagy. Csak egy kritikát fogalmaztál meg, vagy nem tetszik a korrupció, rohadt szoclib vagy - mondja ezt egy olyan, aki még azt sem tudja fiú vagy-e vagy lány, nemhogy milyen beállítottságú az ember. De sokszor még azt se tudja, hogy mi az a szoclib., mit jelent az, hogy liberális, kapitalista, etc. Már rég nem az számít sokaknál, hogy amit a másik mondd, az lenne az ő érdeke is, vagy az neki is jó lenne, már csak annyit érzékelnek, hogy ezen más uniformis van. Beálltak egy ilyen viking berserk állapotba. Még sokszor olyanoknál is lehet tapasztalni, akik három értelmes mondatot ki tudnak préselni magukból. Végtelenül elkeseredett, kilúgozott, egyik napról a másikra folyamatos stresszben élő, kihasznált emberek, pattanásig húzott idegekkel. Az a bkv-s ellenőr mit vágott a másik fejéhez? Rohadt, amerikai gengszter... Itt tartunk. Lehet mondani, hogy "na persze, mindené' az Orbán a hibás", de ezt ő hangolta ilyenre, és felelősséggel tartozik érte. Nem tudom mi lesz, de hogy nem lesz könnyű az biztos.
@Lacdelo: "Szèp àlmokat neked is testvèr, de mèg előtte mond el 100-szor, hogy Szeretlek Gyurcsàny!"

Te meg 100-szor, hogy szeretlek Vona, aztán tuti, hogy a kitűzőcserével sem lesz gond. :)
@E.Katolnai: Lehetnénk nagy pofájúak, ha a saját lábunkon megtudnánk állni.
Jelenleg az EU tart el ugye ?
@E.Katolnai: tetszettek volna haburut nyerni.
@évásanyó:
Rengeteg szart sem érő diploma van, és azokat is 4-5 év alatt lehet megszerezni.

Sok informatikust ismerek, hát a többség nem valami IQ-bajnok, szóval hadd ne ájuljak már el egy informatikusi diplomától.
A Gábor Dénesttől kapottat meg Magyarországon is kiröhögi minden komoly munkaadó. Pedig az is ennyi év.
Most mondjak olyat, hogy hülye gyerek meg álnépi szólásmondásokkal dobálózik?

A 3 diplomád mi, büfé-könyvtár-szociális munkás?
Mert akkor inkább hagyjuk.
@évásanyó:
Mellesleg akinek ennyi diplomája van, az azt jeletit, hogy szart sem érnek (vagy ő nagyon gyenge az adott szakterületen), mert nem tud belőlük megélni, azért halmozza őket, hogy hátha valamelyik kihúzza a szarból.
Szóval legyen egy diplomád, de ahhoz értsél, és tudj megélni belőle.

A többi csak mese.
@Mr. Közbiztonság Szilárd: nos, akkor adok még egy "álnépi" de rád annál jellemzőbb közmondást:

Üres hordó jobban kong.
(A tudálékos nagyobb lármát csap, mint a művelt s igazán képzett ember.)
40 évig elég jól bolgogultam a pedagógusi pályán az egyetemi-főiskolai diplomáimmal.A fiam gépészmérnök- harci helikopter-tervezőmérnök.De nem láttam rajta soha ezt a gőgöt, mint rajtad.

Kalmár Lajos (törölt) 2014.11.16. 03:13:42

Varjú Ánusz megint Orbánozil Akinek Gyúrcsányik az istene...
Nagyon kinyílt a csipájuk. Azt gondolják(eddigre kiderítették), hogy bármit megtehetnek, akárcsak mindezidáig az EU-val. Mert ezek annyira úriemberek, és nem fognak előhozakodni a konkrétumokkal, nem fognak a ventillátorba piszkítani.

Azért én remélem, hogy Ámerika egyszer mégis beveti ellenük az atomot úgy, hogy még julisnénik és józsibácsik is megértsék, mennyire szar, sötét gazemberekből álló kormányunk, vezető politikai "elitünk" van.
Akkor aztán sírhatnak-ríhatnak.
Vagynem.
@taga20: mi az értelmes?

Miután folyton a személyeskedés megy, arra mit mondjak?

@jöttem: nem véletlenül kérdeztem, h nős-e :-D
NORBI második!!! jesz, jesz!! a kurva életben!!!
:))))))))))))))))
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: "Miután folyton a személyeskedés megy, arra mit mondjak? "
legyél elegáns, frappáns, igazi kurvás!
mit érdekel téged a többiek bénázása:)
@Imola Helyesi: gennyes szar! de ha neked ez teccik, ám legyen.
BASSZA MEG! NORBI A LEGJOBB HONDÁS!:)))))
ezé érdemes vot felkelni négykor!!!
@taga20: szeretek véleményt ütköztetni, de ez már túlzott személyeskedés :-D

Mesélj, h legyek az :-)
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: nem tudom!
ja például, ha nem muszáj, ne írj. bár ebbe én is beleesek néha. inkább gyakran:)))
mégegy.
"szeretek véleményt ütköztetni, de ez már túlzott személyeskedés :-D "
ez megint, milyen hülye mondat?
mégegy.
ne válaszolj egyszerre több embernek, ez olyan csekkes, amit nála is kurvára utálok.
tiszteld meg a másikat, hogy külön-külön reflektálsz.
egyelőre, ennyi:)
mint látom a blog becses "hozzáértői" nem veszik figyelembe a tényeket: Ukrajna nem tuggya a saját gáztermelését eladni ukrajnában leállította a gáztermelést, ugyanakkor ingyen akar gázt (subsidiálva) europán keresztűl de a németek nem aggyák meg kell állapodnia az oroszokkal közben a gaprom kivonult a tárgyalásról, és europa felelős vezető gondolkoznak azon, hogy miért támogassák az ukrőán oligarchák profittermelését amikor a vámmentességgel ha ukrajna ugyanakkor leszarja europa irányában ugyanezt az engedményt

szar helyzet a csehek és a szlovákok nem engedték be a nato csapatokat és leszarják a lengyeleknek új miniszterelnöke van aki már nem útálkozik annyira a saját kárára az amerikaiak játékaival kapcsolatban

brühüyyy

tanulnotok kellene lányok fiúk és kutyák mert megpudvásodtok
@taga20: így is keveset vagyok, nem írok sokat, de majd egyáltalán nem teszem.

Ami itt megy, sok esetben, nem mindig, olyan szinten alpári tud lenni, h ahhoz nem kell hozzászólni már, azt hiszem.

Ez hülyeség, nem hiszem, h ez csekkes lenne. Telefonon meg egyszerűbb. De mondom, majd nem írok.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
kérdeztél, válaszoltam.
nem kö besértődni!:))
újabb jó tanács. na adok is valamit, nem csak veszek:)
www.youtube.com/watch?v=RNU2rTn161w&index=1&list=RDRNU2rTn161w
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
De persze a Jobbik is aktívan gyakorolja az orbáni "duplabeszédet", hiszen Volna megígérte, hogy hatalmon porig rombolják az RTL-t, és a helyét sóval vetik be.
Volner alelnökük meg ilyet szóla:
mno.hu/ahirtvhirei/volner-a-kormany-helyes-uton-jar-1258481
Csak ha valakinek olyan illúziói lennének, hogy a Jobbik "ellenzéki" párt. Egy frászt az!
@kekex: mocskos tróger az összes jobbikos, az anyjukat eladják pár rubelért! BROÁF!!!!
@Imola Helyesi:
Magyar ember "tehetséges és szorgalmas"
Persze, csak az a gond, hogy az ilyennek általában esze is van, ás ezért már elhagyta az országot, nekünk meg az olyan alja marad, mint te.
@Lacdelo:
Fordítsd meg: Csak az magyar ember, akinek a gyomra forog ettől a maffiától és rendszerszintű korrupciójuktól. A többi hulladék, és a trágyadomb alja.
@Lacdelo:
A fidesz hazug. NEM fiatal, NEM demokrata - egyedül a szar stimmel.
Az amcsik a saját érdekeiket védik. Nekik az a céljuk, hogy megbuktassák Putyint, és rátegyék a kezüket a térségben lévő olajra és gázra. Ennyi. Ezért aztán jól behülyítették az ukránokat mint anno minket 56-ban, és pont ugyanúgy be is fogják szopni az ukránok, ahogy mi is hiába vártuk az amcsi segítséget.

Az amcsiknak pedig azért kell a ruszki olaj, mert a Közel-keleten szar van a palacsintában. Láthatólag esélyük sincs érdemben szembe szállni a valódi veszélyt jelentő iszlamistákkal. Odáig ok hogy elküldenek pár drónt - távirányítású repülőmodell építésben tényleg elég jók lettek az utóbbi időben. De a demokráciát láthatólag nem sikerült elvinni a térségbe, az hogy pár játékrepülőt felrobbantanak és ezzel kivégeznek pár terroristát az iszlám megfékezéséhez édeskevés. Amerikai vért pedig láthatóan egyre kevésbé szívesen áldoznak az olajért. Nyilván jobb lenne egy olyan országot kizsákmányolni ahol a népesség nem robbantja fel magát az amcsi katonák közelében. Ezért hülyítették be az ukrán neonácikat, dönttették meg az ottani demokratikusan megválasztott kormányt, és robbantották ki a konfliktust.
Csuti orálmuzsik becsülete kitelt,csak röhög ép elme homoerotikus pávatáncán.Orálcselédei amerikára akartak atomot dobni oszt magukra dobták.Most kapkodhatnak a veszett baltanyél után,azt hitték 4 évig megint azt csinálnak ami ép eszükbe jut,de elfogyott a bizalmi tőke,nem elég gyurcsányahibásozni mindenre.
@E.Katolnai:
Na még egy mélymagyar, aki még egy magyar névvel sem fárasztja magát. Hát a korona visszaadása az smafu?
@midnight coder: Kicsit röhejes mikor magyar neonáci elkezd ukránneonácizni.Ukránok azért zavarták el moszkvai helytartójukat aki választási csalogány volt a javából mert putinka 3-szorosára emelte a gázárát,nem amerika hagyta őket cserben ahogy minket sem.
@midnight coder: szerintem, vágjál be még kétdeci kevertet és fekügy vissza!
mindenkinek jobb lesz:)
@taga20: Nem csak rubelért hanem pár falafel is betéved a pártkasszába.
@Gábris szomszéd:
Az iszlám haveroknak elég határozott véleményük van a korrupcióról. Az iszlám államban pl lefejezték a korrupción kapott vezetőt.
A másik keleti példakép, Kína is rövid úton végez a korrupción kapottakkal.
@taga20: ez nem sértődés, ha nincs rám igény, nem erőltetem. Boli, jöttem, Mariann, meg egy pár emberke örült nekem, asszem. Megvan a kis játszóterem, csak ott nem politizálunk. Ezért jöttem. De nem kötelező.
@toportyánzsóti:
De azért megpróbálják Gyurcsányra fogni az egészet.
Ez már másoknak is sok(k)
gepnarancs.hu/2014/11/felszolitom-gyurcsany-ferencet/
@midnight coder:
válaszolj a @tagának: ő a fidex csicskája és kavarja a szart haboschra

brühüyyy
www.atv.hu/belfold/20141115-dk-jol-tudja-a-fidesz-orban-bukasan-dolgozunk/hirkereso
"A Fidesz mai közleményében felfedezte a csövön a lyukat és a kanálban a mélyedést. - reagált Gréczy Zsolt a DK szóvivője a délutáni Fidesz közleményre.
Vészjóslónak szánt, valójában groteszk közleményükben azt állították: Gyurcsány Ferenc az Orbán-kormány megbuktatásán munkálkodik. Nagy felfedezés, gratulálunk! Akkor itt és most megerősítjük, hogy Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció valóban a rezsim bukását akarja."
""Varga szerint az USA kevéssé tolerálja az unortodox külpolitikát"

index.hu/gazdasag/2014/11/16/varga_interju_hirtv/

Hűha! Már a külpolitikánk is unortodox? Az mit jelent? Fingunk a közös asztalnál, vagy bratyizunk az ellenféllel, vagy hazudunk a szövetségeseknek?
Vagy mindet egyszerre?
Ezt csak úgy, érdekességként:
nol.hu/velemeny/illiberalis---szolgai-1498633
"De Orbán, mint annyiszor, már megint a rá jellemző provincialitás áldozatává vált. Ha ugyanis felütötte volna az angol–magyar nagyszótárt, akkor a következőt találta volna benne: illiberal (i’libaerael) (1) szabad emberhez nem méltó, szolgai, szervilis (2) közönséges, műveletlen, ordenáré (3) szűk látókörű, korlátolt gondolkodású, bigott, nem szabadelvű, antiliberális (4) szűkmarkú, kicsinyes, fukar."

Nem erre szokták mondani, hogy "szarva közt a tőgyét"?
@midnight coder: "...dönttették meg az ottani demokratikusan megválasztott kormányt.."

Khm. Talán bizony a mi mostani kurmányunk is demokratikusan lett megválasztva? Az Ebesz az ogy választások utáni kifogásaira - kérdéseire nem, vagy érdemben nem válaszlt moszkoVitya, így a helyhatóságira már NEM is küldtek megfigyelőket. Tudják ezt a frissen "megválasztott" polgimesterek? Akkora a legitimációjuk, mint a komisszárok alatt volt a tanácselnököknek.
@midnight coder: "Az amcsik a saját érdekeiket védik. Nekik az a céljuk, hogy megbuktassák Putyint, és rátegyék a kezüket a térségben lévő olajra és gázra. "
Hehehe... te komolyan gondolod, hogy az amcsik tervezik az orosz olaj megszerzését? Azt hiszed hogy ott hülyék ülnek a Fehér Házban? Az oroszok arra még a saját oligarcháikat sem engedték ráülni. Bármely orosz vezető azonnal belebukna abba. Az orosz medvével lehet játszani, incselkedni vele, de kiscicává tenni sosem és ezt az amcsik tudják legjobban.
Ostoba, a kommer időkbe való propagandát nyomsz.
@midnight coder: "Láthatólag esélyük sincs érdemben szembe szállni a valódi veszélyt jelentő iszlamistákkal."
Te aztán tényleg nem látsz a terepen. Az Iszlám állam és a közel-keleti terrorizmus az USA-nak aranyat ér, mert az arabok el vannak foglalva egymással, fegyvert vesznek és nem fejlődnek gazdaságilag, csak adják el az olajat.
Bizony nem leszek meglepve, ha 20 év múlva kiderül hogy az Iszlám államot a CIA pénzelte.
Amerikának az lenne a legrosszabb, ha az arabok, az olajpénzből ipart, utakat és jólétet teremtenének maguknak. Te magadtól vagy ennyire csőlátású, vagy a szemellenzőket a Lendvay utcában fixen felragasztották neked?
@Imola Helyesi: "A magyar emberek zöme ma tehetséges, szorgalmas, és törekvő minden ellenkező híresztelés ellenére. "
Hehehe... a Homo kadaricus? Ez a hét vicce volt. :-))
@Imola Helyesi: "Egy gőgös németangolfranciavezérelt leigázó birodalmi felfogás uralta Európát régen és ma is, és döntötte háborúkba."

Tényleg? Én a történelemben úgy emléxem, általában mindenütt a birodalmak háborúba keveredtek egymással.
@kekex: NAGYON DURVA! komolyan mondom, szégyellem, hogy magyar vagyok.
@Rodeo36: mi van öreg?
tudom, hogy jobban szereted hátulról, de elölről egyenesebb:)
@kekex: Szellemi erkölcsi mentális toprongyok ezek,hiába van pénzük ha nincs hozzáértésük.
@kekex: Gábris artuditu 88 előtti modell kiszedett logikai panelekkel.KGB táplálja be neki napi szinten amit terítenie kell az interneten.
@kekex:
Kínában a korrupció, mint az üzlet édesebbé tétele sokkal inkább elfogadott, mint nálunk, ez részben kulturális hagyomány. Nem azt mondom ezzel h a kínaiak eleve korruptak, hanem pl a kenopenz ott elfogadott dolog, egy nagyobb bemutatkozó ajándék nélkül nincs is ajanlattétel.
A kínai párton belül a fejesek korrupció miatti bebörtönzése, halálra ítélése a párton belüli belharc, semmi más.
Most tényleg nem tudjátok azt a rohadt tahótlanító gombot megnyomni?
Inkább a kottájából játszotok ennek a féleszű nőnek vagy hapsinak?
Ez célja, hogy szétverje a bloggot. Ez sikerül is neki és közben jókat röhög magába.
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
Most már csak az kell, hogy Szijjártó gazdasagi kérdésekben foglaljon állást és akkor a kör bezárult. Igaz, saját területükhöz sincs közük.
@MZ/X hip hip hurrá: értem én az aggályodat, de szerintem az évek folyamán lefolyt má egy-két droid a slozin itt.
de úgy általában, igazad van:)
@E.Katolnai: "Írja már ide valaki, h mi magyarok mi a büdös francot kaptunk az amerikaiaktól (vagy a nyálas franciáktól) a múlt század folyamán?"

Anyád. Előbb írd le te ide, hogy mit kaptunk az oroszoktól úgy kétszáz évre visszamenőleg. Ha sikerül, mármint felvázolnod azt a sok jót, amit tettek a magyar nemzettel, máris idetérdepelhetsz elém, hogy megjutalmazzam a munkádat.
@MZ/X hip hip hurrá:
Igazad van, de nem fogják tudni széttrolkodni (mai termés is bő), mert itt nagyon jó a mag, a törzsközönség, egyszerűen felettük állnak észben, műveltségben és van tartásuk.
Amerika külpolitikája undorító, legalja imperialista csürhe, ez nem vitás.
De, hogy egy ekkora ország kormánya annyira el legyen tévedve, hogy a tehetségtelenségét agresszivitással kompenzálja az nevetséges. Nem kell defetistának és opportunistának lenni, de realistának illene. Vagy, ha már valakik nem azok, akkor csak a saját nevükben ugassanak, ne a magyar nép nevében. A kormányunk tökéletesen alkalmatlan, immár sokadszor bizonyítja.
@Muad\\\'Dib:
Nem úgy van az cseszed!
"Megtámadták Magyarországot! Báncsák a MAGYAROKAT!" :)
Legyé'má te is ner kompatibilis, ne kelljen magyarázni mindent neked is.
Realisták?
Itt?
OMG... "Éjjen a Párt!" "Nem leszünk gyarmat!"
(Mikor jön a következő utalás Brüsszeltől?)
BÉKEMENETET!!!
@midnight coder: "jól behülyítették az ukránokat mint anno minket 56-ban"

Szóval, az 56-osok hülyék voltak, mert nem maguktól kezdték a forradalmat, hanem csakis azért, mert erre kérték őket az amerikaiak.
Nos, sokszor mondtam már neked az évek során, hogy maradj meg a családi hagyományaidnál és inkább csinálj magadnak kistestvért, ahelyett hogy itt böfögnél feleslegesen. Vagy már az sem megy neked, hijo de puta?
@Muad\\\'Dib: "A kormányunk tökéletesen alkalmatlan, immár sokadszor bizonyítja." mi bajod a magyar hagyománnyal, népszokással?
Észak-Amerika ősi dakota juss !
retteghetnek! Trianon után ők következnek!

nem lennék a hejükben!
@Muad\\\'Dib: "Amerika külpolitikája undorító, legalja imperialista csürhe, ez nem vitás.
De, hogy egy ekkora ország kormánya annyira el legyen tévedve, hogy a tehetségtelenségét agresszivitással kompenzálja az nevetséges."

Biztos, hogy ezt így akartad leírni? Nem Oroszországot akartál írni Amerika helyett? Ma már ne igyál többet.
@CsekklisztNo.10Reloaded: @taga20:
Az a baj, hogy lehúzza a blogot az ő szintjére.
Ez a célja. Pedig nagyon sok értelmes ember van itt. Ezért is jó olvasni és persze Taga megvilágosodása miatt is, hogy mikor jön rá, ki a barát ki az ellenség, ki nő, ki férfi:-)))
Szerintem a guta megütné ezt a trollt, ha nem válaszolna neki senki.
@parti_giano:
A korrupció is ilyen, az állami szintű méginkább, szóval elmegy ám Brüsszel és Washington is a 3,14-ba!

NEM HAGYJUK, HOGY ŐSI KLEPTOKRATA HAGYOMÁNYAINKAT KIPUSZTÍTSÁK!

Irigyek csak, mert ők nem tudják ilyen tempóban lenullázni az országukat, kirabolni a saját népüket.
(Jó, másokat nekik is sikerül (fejlődő? világ), de legalább a saját népüket nem akarják ellehetetleníteni...) BEZZEG ITT!
Észak-Amerika ősi dakota juss ! retteghetnek!
Trianon után ők következnek! nem lennék a hejükben!

az oroszok mindig is a barátaink voltak

Putyin = Goodfriend, Goodfriend = Badfriend, Putyin = Bedfriend

a kedves orosz barátaink megint be tuggyuk hívni

ha az amerikaiak megint fenyegetik a biztonságunkat...

sőt az oroszok még a belső ellenségtől is megvédtek minket....

megvédenek a fejlődéstől (= környezetvédelem)
@CsekklisztNo.10Reloaded:

"igazad van, de nem fogják tudni széttrolkodni"

Tegnap tökéletesen sikerült.

" mert itt nagyon jó a mag, a törzsközönség, egyszerűen felettük állnak észben, műveltségben és van tartásuk."

Valami ilyesmit állapítana meg Vida is, az általa vezetett belső vizsgálat után:)
@Jules Verne:
Egykutya, az amerikai és bármely nagyhatalom külügye khmmm... tele van "érdekességekkel."
Persze amikor egy ilyen bolhafing ország, nulla gazdasági potenciállal képtelen a kötelezettségvállalásainak megfelelően viselkedni és biztonsági kockázatként, trófai falóként jelenik meg a szövetségesei közt, akkor az vagy tök hülye, vagy szimplán ostoba. Attól még a plebs persze szívni fog.
@CsekklisztNo.10Reloaded: "A kínai párton belül a fejesek korrupció miatti bebörtönzése, halálra ítélése a párton belüli belharc, semmi más."

A fidesz párton belüli hasonló eljárás igen szimpatikus lenne nekem és szavazóbázis növelő hatása is lenne (bizonyítaná a hívek egyenes gerincű mivoltát).
@Aranyláb a dakota főnök:
Dél pedig az északi okán! Minimum! :)
Tollas népünk győzni fog!
@Jules Verne:
Áááá, igazad van, már miért lenne gáz az amerikai külpolitika? Végül is annál királyabb nincs, mint, hogy először felfegyverzi valaki az IS-t (a demokrácia nevében), majd miután ez nem jön be lendületből a következő terrorszervezetet kezdi pénzelni ellenük (PKK).

Az meg, hogy az oroszok is gusztustalan imperialista külpolitikát folytatnak tény, csak épp nem értem a kettő miért zárná ki egymást.

Ráadásul mindkettő független attól, amit a mi kormányunkról írtam: "...De, hogy egy ekkora ország kormánya annyira el legyen tévedve, hogy a tehetségtelenségét agresszivitással kompenzálja az nevetséges..."

Szóval nem kristálytisztán értem, mi a bajod?
@Aranyláb a dakota főnök:
Nem akarok célozgatni - de'télleg - viszont ebben az évszázadban (jó, még az elején tartunk), nem voltak behívva az oroszok ide.
Még.
Ezt azért jó lenne így hagyni, még akkor is, ha egyes szarházi politikusokban apránként felmerült az igény - PERSZE SZIGORÚAN A HAGYOMÁNYOK MIATT CSAK! Tudom én...
látom, fortyog kevereg a szar.

pedig csak kicsit kell körbenézni és ha lehet a bogot hülyéket kikerülni, ha lusták saját hazájuk érdekeit szem előtt tartani.

nem akarok régóta politizálni, na de kérem, miként mer egy "választott" szolga, hogy nevembe és a magyar emberek nevébe már az egész világnak hadat üzenjen, minden emberi kapcsolatot felrúgjon?

körberohantam a blogokon és nagyon érdekes véleményekre találtam.

hogy szebb napod legyen és ne kitalált, komponált keretek közt szemléld a világot, párat elhozok nektek rögtön...
részlet

"Ha meghallják a Boko Haram vagy az Iszlám Állam nevét, hát az amerikaiak meg az angolok verhetik a fejüket a falba, visszasírva Szaddam Husszeint, vagy Moamer Kadhafit.
Szinte hihetetlen, hogy az üstökösön landoló űrszonda korában embereket nyakaznak, gyermeklányokat rabolnak el és adnak el, mint az állatokat – és mégis, ez a szörnyű realitás.

Amerika csúfos kudarcot vallott Afganisztánban, és most éppen arrafelé tart, hogy kudarcot valljon Európában is – vagy lángba borítsa a világot.
Lehet, hogy Amerika a világ csendőre, de ha az, akkor leginkább Louis de Funesre hajzik.
Putyin meg fogott magának egy tigrist, mikor az besompolygott a vadászterületére.
Megragadta a farkát és egyelőre ráncigálja kifelé, miközben semmi kedve vele huzakodni, de fél elereszteni.

Kína – ahogy ezt már évezredek óta megszokta a világ – türelmesen várakozik, közben az USA már úgy eladósodott nála, hogy csak a Kínai Kommunista Párt elhatározásának kérdése bedönteni a gazdaságát.
Néha vet egy-egy pillantást Szibériára, - hátha ott elférnének, habár lehet, hogy Florida éghajlata jobban tetszene neki – Kína maga a misztikus rejtély.
Afrika szép lassan kezdi tanulni a mandarin nyelvjárást, miközben Európa el van foglalva azzal, hogy mi is akar lenni tulajdonképpen – egy rakás marakodó pincsikutya, vagy egy kissé még sovány, de erős sumo-versenyző."

www.pupublogja.hu/2014/11/egy-parna-egy-stempli.html
Maláj gép: a bloggerek máris szétszedték az orosz „bizonyítékot”

http://vs.hu/kozelet/osszes/malaj-gep-a-bloggerek-maris-szetszedtek-az-orosz-bizonyitekot-1115#!s17
@Muad\\\'Dib: nem akarom védeni gyulát, de tényleg ne igyá mamá többet, max. egy hubit!:)
amit te a blogszférában évek óta csinálsz, az kimeríti a barom fogalmát!
TG is kombinál

részlet

"Aki elfogadja idehaza, hogy a belpolitikában az erősebbnek és az ügyesebbnek több lehetősége van, az ne csodálkozzon azon sem, ha azt látja, hogy itt (is) bizony időnként egy kispolski halad szemben a kamionnal. Másrészt pedig azt sem kellene elfelejteni, hogy ezt a szövetséget nem ránk erőltették, hanem mi választottuk. S ha nem tetszik, ha elfogadhatatlannak tartjuk a belső rendjét, ha nem akarjuk megkötni, elkötelezni magunkat, távozhatunk is, lehetünk semlegesek, vagy választhatunk magunknak más védőernyőt. De tényleg ezt akarjuk? A demokratikusan megválasztott magyar kormányok és egy népszavazáson a magyar nép döntött korábban úgy, hogy a NATO-ban keres védelmet és ezzel az USA-t választja szövetségesének. Vajon komolyan számon lehet kérni ennek a szövetségnek a vezető erején, hogy érvényesíti az érdekeit és mindent megtesz a szövetség biztonságos működéséért? Mi nem ugyanezt várnánk el a vezetőinktől?"

torokgaborelemez.blog.hu/2014/11/16/512_a_fecni_nem_pirul_el
@Aranyláb a dakota főnök:
Jól mondod:
Putyin = bedfriend, ágyasai lettünk
Észak-Amerika ősi dakota juss ! retteghetnek!
Trianon után ők következnek! nem lennék a hejükben!

az oroszok mindig is a barátaink voltak
Putyin = Goodfriend, Goodfriend = Badfriend, Putyin = Bedfriend

a kedves orosz barátaink megint be tuggyuk hívni
ha az amerikaiak megint fenyegetik a biztonságunkat...
sőt az oroszok még a belső ellenségtől is megvédtek minket....
megvédenek a fejlődéstől (= környezetvédelem)

Putyin sietett haza Orbán baráttyához, már mindkettő izgatott volt...
a sok feszülcség felhalmozódott... kell a zorális kényeztetés !
@Muad\\\'Dib: "Szóval nem kristálytisztán értem, mi a bajod?"

Nem az én bajom, hogy Amerika-gyűlölő vagy, és az sem, hogy frusztrál a magyar kormány "tehetetlensége". Tudom, hadat kellene üzenni nekik, de előtte ki kellene lépni a NATO-ból. Utána tíz grippennel szét kellene dúlni a legközelebbi anyahajójukat: több tiszteletet a magyar korrupciónak!
@Orica Középföldi:
Lehet, de azt gondolom, h annak is van célja és egy csekélyke értelme, h az agyatlanságukra reagálva aki akarja elmondhasson valamit, ami viszont már érdekes. Ilyen volt Bolitól egy tegnapi idézet nem tudom kitől a jobboldaliság törtenetiségéről, nekem az volt a tegnapi nap csúcsa.

Mag: ja, nem vagyok elfogult :-)) csak realista
@rdos: Tökéletesen demokratikusan van megválasztva. Az, hogy Orbán hatalmon van csak és kizárólag az ellenzék impotenciájának köszönhető. Ha bármelyikük is tovább jutott volna mint hogy Patásorbán akkor másképp végződhetett volna a szavazás.
"Ebből az is egyenesen következik, hogy külföldi segítséggel tör Orbán Viktor hatalmára. Segítsenek már uraim… Orbán ellenzékben hány évig nem járt be a munkahelyére, a parlamentbe? Neki nem jött össze a külföld segítsége annyi idő alatt sem? Kínos, nagyon kínos.

Esküszöm, ha ürgebőrbe varrt békaember is lett volna a közleményben, halálra röhögtem volna magam.

Így csak végtelenül szomorú lettem. Határtalanul.

Hát miféle emberek vezetik ezt az országot? Mi a túró ez a közlemény? Egy 10 éves gyerek különbet rak össze akkor is, ha amúgy bukásra áll mindenből.

Rákérdezek, jó?

Önök ennyire parttalanul hülyék, vagy minket néznek annak? Őszinte választ kérek!

Több kérdésem is van, ha már klaviatúrát ragadtam, pedig tervben sem volt, időm sincs.

Szóval: a fecnin szereplő listát szépen, sorban lesznek szívesek megmagyarázni. Most, vagy hétfőn. Sok embert érdekel ám, nem csak engem.

Az a nagyon rossz hírem van, hogy a gyurcsányozás nem fog segíteni, de Bokros, Bajnai sem. Az elmúlt 5 év bűnei halomba gyűltek. A nép, az istenadta pedig egyre kevéssé hiszi el hazugságokat. Mégis, hogy gondolták? A kemény mag, a mindörökké hű “hardcore rezsinyugdíjasok” (ezt loptam valahonnan, de nagyon tetszik) az MTI közleményeit olvasgatják szombaton? Én nem hiszem. Más pedig, aki tud olvasni és gondolkodni, legfeljebb agydugulást kap az ilyen lábszagú baromságtól. Szóval öngól. Megint. "

gepnarancs.hu/2014/11/felszolitom-gyurcsany-ferencet/
@guma:
Ha ennyire nem is fekete-fehér, de vannak érdekes játszmák. Persze a kérdés, hogy anno azok a politikai és hírszerzési vezetők ma milyen pozícióban vannak, akik besegítettek pár, túl nagyra nőtt terrorszervezet fedezésébe.
Amennyiben továbbra is vezetők, felelős döntéshozók (erről mondjuk még találgatni sem lehet, hisz olyan mérvű, mélységű ismeretek kellenének, amik nincsenek) akkor szar a helyzet.
Viszont Amerika annyira nem hülye, sokszor volt a történelemben mélyponton rövid élete során, de a vezetők kiválasztási szempontjainál és a rendszerük tanulási képessége során ezt eddig is megoldották.
Anno a második VH-nak egy modern hadfelszerelések nélküli ország vágott neki, hatalmas pofonokat elszenvedve.
Tanultak mindig nagyon gyorsan ebből, felkeltek, korrigáltak és visszavágtak, majd megerősödtek és pozitívan szálltak ki a végén.
Ez a fajta tanulás és mentalitás nincs meg errefelé.
Persze új hibákat mindig elkövetnek, de a korrekciós rendszereik működnek, ellentétben ezzel a belterjesen működő, csak egyoldalú személy- és pártérdekeket néző hazai struktúrával.
@Jules Verne:
:-)) Jó, és ki maradna???
Várom màr az elso bizonyítékot orban ellen
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Ha sikerülne eltüntetni Putyint és helyére ültetni egy olyan fazont mint Jelcin, akkor az amcsik olajproblémája egy időre meg lenne oldva. Amitől pedig joggal tartanak, az az orosz-kínai tengely és a petrodollár vége.
@Jules Verne:
Te tudsz szöveget értelmezni agyhalott?
Pont arról írtam, hogy elehet annyira nyomorék egy kormány, hogy nem képes a realitásokat felmérni, és nem ugatni egy Amerika méretű hatalomnak elmebeteg módon. Hanem a politikai realitások talaján maradva viselkedni, nem pedig úgy, mintha ők s*arták volna a napot.
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Attól nemigen kell tartani, hogy az arabok túlfejlődnének - legalábbis abban az időintervallumban biztosan nem, amíg tart a seggük alatt az olaj.
@Jules Verne:
Másrészt NEM amerikagyűlölő az, aki nem annyira opportunista féreg, mint a többség itt, aki annyira odavan a pénzcsapért, hogy még kritikát sem mer megfogalmazni. Érvényes ez az oroszok helyi csicskáira, meg az amerikai csicskákra is.
Igen, az USA érdekszférájában élni jelenleg kategóriákkal jobb, mint a másikban minden szempontból. Ettől függetlenül talán nem tilos kritizálni a hülyeséget.
@Jules Verne: Szerintem most hozott össze minket először egy fórumon a balsors, de igen, a Szabad Eujrópa Rádió erősen nyomatta az agitpropot, a csóró forradalmárok meg bevették.
@taga20:
Nem értelek... Teljesen igaza van.
Szerintem...
Anno egy elhibázott döntés folyamán - ha nem is így, nem is ennek az iszlamista csürhének a jelenlegi formáját - az amik támogatták, de pillanatok alatt kicsúszott a kezükből az irányítás, akár Afganisztánban a mudzsahedeké. Azok is ellenük fordultak, ezek is az érdekeiket sértik, sőt agresszívabbak, durvábbak is még. Megvezették az amikat, most viszont ezért sokan szívnak.
Ezek durva játékok, az ott élők bőrére. Nem véletlen, nem rajonganak értük.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: :)

egy percig sem vitatom, hogy mikor mit és ki lát feketén vagy fehéren...

inkább azon töprengek, hogy miért nem lehet megbeszélni ki mit lát és a nézőpontokat közelítve közös utat keresni.
persze az a szar, hogy akkor a párt érdeket mellőzni kell.

na ez az ami sok hülyének gondot okoz, mert akkor miből élne?
@Rodeo36: Aham, csak Mo 45 milliard eurot kap, felzarkoztatasra. Uszodara, falusi turizmusra, szokokutra, orban-banyara.
Az ukran kisegites apropenz, ahhoz kepes, amennyit az eu nyer vele. Mar most olcsobb az uzemanyag 20%, mar ez fedezi a kiadasokat.
Az oroszok sem kepesek kitermelni sajat nyersanygait nyugati toke es technologia nelkul. Ez mar eleg gaz, hogy keptelenek kifejleszteni a megfelelo eljarasokat.
A konfliktus utan, az ukranokkal kozosen, nyugati segitseggel kitermelik az ukran gazt.
Szelavi, avagy brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
És amikor ennek vége lehet gondolkodni vajon mit fog tenni a PKK a rakás pénzzel, amit most osztogatnak nekik. Hiába jogosak a kurd panaszok, nem véletlenül lett terrorszervezet a PKK-ból.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, boncsá még egy feltiszt me hülyeségeket beszélsz!
jó a szándék csak a banda rossz irányba fordult. nem kell messzire menni, itt a fityesz és a bandafőnök vitya.
remélem sorosnak is a szemére hányod, hogy mé küldte okszfordba anno?:)
@guma:
EZ így van... most képzeld el, megszünne Nulladik Piktor játéka, a "Divide et impera!"
Vége lenne azonnal, hisz kiüresedne az egész léte, az emberek építeni, alkotni akarnának, nem hatalmi játszmát folytatni, zsarolni, megosztani.
Az a csoportosulás, akik majd ezt tudják megtenni, azok fogják csak kihúzni ezt az országot a szarból.
Valamikor.
Talán.

@Muad\\\'Dib:
Ha a törökökkel egyeztetve, azokkal majd együtt, vagy akár önállóan tudják a jövőjüket megálmodni, együttélni, akkor jó.
Ha ez most csak azért van, mert pillanatnyilag ez a legjobb, nincs más, akkor szopás lesz ebből is... :(
Minden esetre sokszereplős játék az ott, a török sem kicsi, neki is vannak érdekei.
Amennyiben az összes szereplőnek ott összeáll egy jövőkép, akkor ez még akár le is zárhat egy régi konfliktust és komoly esély lehet a törököknek és a kurdoknak is. Persze soktényezős a "játék".
@Rodeo36:

A blog hozzáértői ezen már rég túl vannak, igyekezzen egy kicsit jobban, mondjon valami újat, azt viszont értelmesen, érthetően.
a csalások "intézményesített" forgatókönyvének egyik változata

részlet

Az RFH vezetése tudott a pénzügyi trükkökről!

A későbbi vizsgálatok során, egy 2002. augusztus 13-án történt egyeztetés alkalmával, Franz Peter Kruse elmondta, hogy erről a „technikai” megoldásról a kisebbségi tulajdonos RFH vezetőinek voltak információi.

Ennek ellenére, az RFH vezetése – köztük a pénzügyi igazgató, Loványi Ágnes, aki egyben a két kft. felügyelőbizottságában is benne van – nem tesz semmit a veszteség elkerülésére, de még a könyvvizsgáló sem jelzi – a szabályzat ellenére –, hogy a két cég törzstőkéje ötven százalék alá esett.

Valószínűleg az sem „véletlen”, hogy az RFH pénzügyi igazgatója, Loványi Ágnes a két kft-ben betöltött felügyelőbizottsági tisztségéről 2001. július 24-én lemond. Ekkor már a vegyesvállalatok tőkevesztése eléri a 600 millió forintot!

gepnarancs.hu/2014/11/kovetkezmenyek-nelkul-ii-resz/
@CsekklisztNo.10Reloaded:

" annak is van célja és egy csekélyke értelme, h az agyatlanságukra reagálva aki akarja elmondhasson valamit, ami viszont már érdekes. Ilyen volt Bolitól egy tegnapi idézet"

Ha összeveted a célt az eredménnyel, valamelyik korrekcióra szorul:)

Olvass Márait - kellő kritikával. Mákony a stílusa:)
@midnight coder: "Tökéletesen demokratikusan" Hát az Ebesz nem így gondolta. Amúgy maga a választás az lehetett akár demokratikus is, csak az a szomorú hírem van, hogy a demokráciákban a 6alom az nem a választáson múlik, hanem a

Jelölésen!

Tudták ezt már az átkosban is az agitPRopos eftársak. Gondolj az 1986-os kettős választásra. :-( Az is "demokratikusan megválasztott" parlament volt. Legitimitását mi adta? A szojvet harckocsik. Azóta is volt pár "szabad" választásunk. Legitimitását mi adta, a szojvet kágébések ÉS az új barátaink.

Kettős szolgaság ez (egy "kicsit" nagyobb teherrel), volt már ilyen a hódoltság korában. Azt is túléltük, ezt is túl fogjuk. Mára odáig jutottunk, hogy 8 egymással szomszédos országba kerültünk. Valamiért nagyon az útjában vagyunk mai "barátainknak", de rossz hírem van nekik. Eddig minden hódítónk nullára amortizálódott.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Szia!

++"körberohantam a blogokon és'...zenét is hozhattál volna:))

:)) 'jajdeunomapolitikát:))mondjuk a kézimeccstől meg 'infarktusgyanúval ,hoztak el a gép mellől:)

www.youtube.com/watch?v=vDcpvStBgW4
www.youtube.com/watch?v=vDcpvStBgW4
@guma: azért a szerzőt ne rakjuk külpolitikai elemző állásba... ilyen felkészültségűből van elég a rakparton mostanság:-)... (bár jól hangzozhat sokaknak, amit ír...)
@taga20:
Nem feltétlen "jószándék", szimplán amerikai pillanatnyi érdek motiválhatta őket ott, amit mocsokul benéztek, elqrtak, nem kicsit.
Ezek játszmák, szerintem mindenki folytatja, csak a kérdés a mérték és a finanszírozási lehetőségek.
Majd a rendszer kicsúszott a kezükből és hopp... Szerintem nem is akarjuk tudni, hogy milyen véráldozatba került ez amerikának, de van egy gyanúm, hogy azok akik anno lezsírozták ezt az araboktól, már nem élnek, az amerikai külügy meg a saját szakértőit nyugdíjazta, vagy helyezte át aktatologatónak. Mondjuk ez nem vígasztalja azokat akik ezt szívják.
Amikor most zajlik a harc, a pénzügyi finanszírozásról hallgatnak. Az arab sejkek, a gazdag olajállamokból, európai, amerikai olajpénzekből támogatják ezeket a csoportosulásokat, akik európa és amerika ellen harcolnak. Ezek a pénzek nélkül nem tudnák fizetni a zsoldosokat (szép dolog a hit, de még szebb az a bankszámla amit tolnak mögé dollárban, vagy €-ban).
Most képzeld el, béke lenne, langyos kis semmittevés, az olajárak lemennének még jobban a pi..ába...
Legyen feszkó, akkor megy fel az olajár, minél közelebb van a harc a lelőhelyekhez. (Érdekes módon ilyen-olyan csúnya és egyes moszlimok szerint a hitet gyalázó a szaudi rendszer, mégsem arra vonul az ISIS. Mások szerint a szaudiak az igaz vallásosak, de ezek még egymást is gyűlölik.)
Putyin is keménykedik, bízik benne, hogy felnyomja az olajárat.
Amerikában mindeközben 3 dollár egy gallon benzin a kúton.
A héten olvastam, az arabok pánikolnak, mert az usa a saját olajlelőhelyeit élesztgeti, erőteljes árcsökkentésben vannak az arabok, hogy ne érje meg az amerikai kitermelés. Hajlandóak még lejjeb menni az árral, de fosnak.
@kekex: Te támogatnád a halálbüntetést?
A forintosítás során alkalmazott aktuális árfolyam okai mögött bizonyíthatóan csalás, sikkasztás, korrupció és más típusú súlyos gazdasági bűncselekmények vannak.

youtu.be/0XoDEEpv0bA
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Bocs ez Gumának ment volna!

@guma:
Szeretem,ahogy reggelente végigrohansz...:)
ezt a skandalumot! bele fog betegedni a vezér?

Orbán bosszús: Nem jelent meg nyomtatásban egy fontos interjúja

Orbán Viktor és Horst Seehofer bajor miniszterelnök közös interjúja kisebb diplomáciai botrányt kavar: Orbánéknak be volt ígérve, hogy az interjú megjelenik a Die Welt vasárnapi számában, a Welt am Sonntag-ban, de ez elmaradt. A magyar kormány képviselői cenzúrát emlegetnek, a volt bajor tartományi miniszter betelefonált a lapnak - értesült a hvg.hu.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_bosszus_nem_jelent_meg_nyomtatasban_egy_fontos_interjuja.589619.html
@Muad\\\'Dib: "Amerika külpolitikája undorító, legalja imperialista csürhe, ez nem vitás."

Nem zavar, hogy gyakorlatilag a komcsi, legalja, rákosista propagandát nyomatod?
Csak azóta pár vödör víz lefolyt a Dunán és mindenki tudja, hogy aki ilyen szöveggel jön az valami belső problémáról akarja elterelni a figyelmet. Te kis "nem" fideszes, te!
@Muad\\\'Dib: "Igen, az USA érdekszférájában élni jelenleg kategóriákkal jobb, mint a másikban minden szempontból."

Akkor mi a problémád?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ez a terület is kezd hasonlatossá válni a focihoz: mindenki ért hozzá...
@gazoló: :)

hahahahaha
szerinted egészséges ez?
@Rodeo36:

"@midnight coder:
válaszolj a @tagának: ő a fidex csicskája és kavarja a szart haboschra"

No, és mi a helyzet Rodeo36-tal, a levitézlett kgb-rajongóval és F-dúrban putyinfasz nyalóka szopogatóval?
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
Ja és aki pedig az agyament barom gyilkológépeket összekeveri "az" iszlámmal, az meg is érdemli. Ugyanannyira differenciált a megközelítése, mint a "mocskoszsidózóknak". Ennek annyi köze van az iszlámhoz, mint a Manson-családnak a kereszténységhez. Ha ez "az" iszlámra lenne jellemző, akkor nem írnának most olyanokat a sajtóban, hogy a "kétezer éve ott élő keresztény közösség". Ebből ugyanis ezerháromszáz iszlám uralom alá esik.
Elszomorító az is milyen sokan lelkesen üdvözölték az Irak elleni agressziót, a nemlétező tömegpusztító fegyverekre hivatkozva, miközben pontosan tudták, mit idéznek elő ezzel. Gólem effektus.:(

www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/05/25/AR2007052501380.html

Tehát először is szétverjük azokat a szekuláris államokat, amelyek - minden negatívumuk mellett is - féken tartották a szektariánus szélsőségeket, majd szörnyűlködünk, hogy a hatalmi vákuumba betörő - nemritkán közvetett vagy közvetlen nyugati támogatással erősödő - valláskárosult militáns barmok mit művelnek - nem csak keresztényekkel, hanem siítákkal, szufikkal, alevitákkal és mérsékelt szunnitákkal is.

"Hab a tortán", hogy emellett a teljesen elhibázott politikához több éves rombolás és ártatlanok ezreinek feláldozása után továbbra is foggal-körömmel ragaszkodnak. :(

index.hu/kulfold/2014/11/13/obama_elgondolkozik_aszad_megdontesen/
@Sir Bates dö Hól: :)

tök igazad van!
sőt azt gondolom (írásai után) magáról sem tételezi ezt fel.
de egy érdekes és váratlan vonal volt a gondolatok sok színűségére - pont tőle.
Szóval Gyurcsány a Die Welt-re is rátette a kezét. Ez a fickó most már a master of the universe.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Tutifix. Ezen a szinten követelmény.
Szerinted is van benne fantázia? Kiver a víz a férfinak nevezett lagymatagoktól. :)))
@guma: Ez nagyon érdekes volt. Orbánt is törvényesen választották meg, ez van.
@V-PORT: Mindenre. Ő irányítja az univerzumot is. Ez a legújabb fidesz propaganda. Nagy bajban lehetnek Orbánék. :))))))
@gazoló:

akkor ne legyünk komolyak és emlékezzünk a vezér előtti időkről :))))

egy kis jó kedv reményébe

www.youtube.com/watch?v=RzFOw6t4fsQ
@guma: hehe. kr.e. mintájára ov.e. az új lokális időszámítás.
@Heimdalll: "mi a helyzet Rodeo36-tal"

Hijo de puta, mi General no abla con bandidos naranjados.
@jöttem: :))

André nekem is bejön, mert csillog a nevetés a szemében így a nyakkendőre figyelni sem tudok...

mit összeröhöghet magában szerencsétlenkedésünkön.

pár évtizede még Koncz is szerelmet vallott "neki+:

www.youtube.com/watch?v=SMw98oE75PQ
@parti_giano: :)))

valld be: nem is olyan rossz! hahahaha
@Jules Verne:

...si et zstehel ahram ygan ój seluj, seluj...
@V-PORT: "Szóval Gyurcsány a Die Welt-re is rátette a kezét. Ez a fickó most már a master of the universe."

Magyar jedi lovag, átjárja az erő. A neve hallatán Orbánbasi dadogni kezd, a csicskái bokáján meg lemegy a híg fos.
@Imola Helyesi: néha használd a kisagyad is, hátha ott a válasz állításodban!
mire tett esküt?

és a többit már se hagyd figyelmen kívül, pl már itt is megbeszélték ma, hogy miért

rdos · h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2014.11.16. 10:29:26
@midnight coder: "Tökéletesen demokratikusan" Hát az Ebesz nem így gondolta. Amúgy maga a választás az lehetett akár demokratikus is, csak az a szomorú hírem van, hogy a demokráciákban a 6alom az nem a választáson múlik, hanem a

Jelölésen!
@Jules Verne:
Mondjuk az, hogy számomra ez a tény nem teszi semmissé a problémákat. Mert én szeretném, ha az unokám idejében is így lenne. Persze van akinek nincsenek ilyen problémái, hanem becsukja a szemét, ha valami gusztustalan dolgot lát, és ignorálja...
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Teljesen érdektelen vagy. A hülyemagyar élő szobra. A fajtád miatt ilyen jó a hírünk világszerte.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Én a törökökben nem bíznék ilyen téren. Az iszlám és a "nagytörök" nacionalizmus között ugrálnak, a PKK egyiknél sem opció. A pénzt viszont jelenleg ők kapják, nem az egyéb békésebb kurd szervezetek.
@Muad\\\'Dib:

Gyere inkább te is tüntetni holnap a rezsim ellen, ne itt hergeld magad a blogokban!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Persze soktényezős a "játék""

Állását itt figyelheted. isis.liveuamap.com/

Bagdad necces már hetek óta. :-(
@Muad\\\'Dib:
Miért kell nekem egyetértenem mindig veled? Kinéznek innen... :) Ezek ilyenek...
Nem értem a reakciókat @Muad\\\'Dib: -bal kapcsolatban. Egészen bizonyos vagyok abban, hogy a legcsekélyebb mértékben sem egyezik a pártpreferenciánk, a kívánatosnak tartott állapotokról való elgondolásunk, ám teljesen érthetően fogalmazta meg első kommentjét.
@Heimdalll:

kurva anyád

x12

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Legyen feszkó, akkor megy fel az olajár, minél közelebb van a harc a lelőhelyekhez. (Érdekes módon ilyen-olyan csúnya és egyes moszlimok szerint a hitet gyalázó a szaudi rendszer, mégsem arra vonul az ISIS. Mások szerint a szaudiak az igaz vallásosak, de ezek még egymást is gyűlölik.)
Putyin is keménykedik, bízik benne, hogy felnyomja az olajárat.
Amerikában mindeközben 3 dollár egy gallon benzin a kúton.
A héten olvastam, az arabok pánikolnak, mert az usa a saját olajlelőhelyeit élesztgeti, erőteljes árcsökkentésben vannak az arabok, hogy ne érje meg az amerikai kitermelés. Hajlandóak még lejjeb menni az árral, de fosnak."
bocs, hogy nem reagáltam egyből a marhaságaidra, de az asszonnyal csináltam a sziklakertet és mindig csak aszt hallottam, hogy föld:))
te, haver ako döncsd má el, hogy az az érdeke az amcsiknak, hogy le vagy fel!
előre is köszönöm:)
@Sir Bates dö Hól:
Thx.
Egyébiránt ahhoz, hogy értelmes országunk legyen, nem kell, hogy egyezzenek az álláspontok mindenben. Sőt, a konstruktív vita viszi előre a dolgokat. Azt viszont sürgősen észre kellene venni, hogy az olyanoktól meg kéne szabadulni, akiknél az önálló gondolkodás bűnnek számít, és csak oldalakban képesek gondolkodni. Mert az ilyenek miatt tombol a kontraszelekció. Ilyen, jaja, hát tök hülye a csávó, de a mi ügyünket támogatja típusok...
A blogokon is hamar megtalálni őket, akármelyik oldalra is néz a ember.
országunk neve (nagymagyarország)
Dakotácia
@rdos:
Egy kis rövid történet, nem minden alap nélkül, a valóságból.
D, moszlim család, a balkánról.
A nő csadorban(!), nem dolgozik, a tévében a radikális moszlim vonal megy, a pasi német nagyvállalatnál szimpla melós.

(A valóság: balkáni bevándorlók, a háború idejéből. A nő addig még fejkendőt se hordott, szimpla kis faluribanca volt, a segge villogott. Majd elmenekültek Boszniából, az itteni helyi iszlám közösség felkarolta őket, német cégnél a faszi dolgozik, a nő és a család pedig abból a több ezer € "adományból!!!" él, amit azért kapnak, hogy minél szélesebb körben propagálják és terjesszék a "HITET").
A pénz... persze ez sem menne a közel-keleti finanszírozás nélkül.
Ismerős szerint amúgy is "Allah se lát mindent, pláne, ha be van húzva a függöny..." :D
@guma:
Teljesen rendben van és hiányollak,ha nem vagy:)
@Sir Bates dö Hól: "Amerika külpolitikája undorító, legalja imperialista csürhe, ez nem vitás.
De, hogy egy ekkora ország kormánya annyira el legyen tévedve, hogy a tehetségtelenségét agresszivitással kompenzálja az nevetséges"
evvel indított a srác.
olvasd el fabiuszt.
szívesen, ha segíthettem:))
@Sir Bates dö Hól:
:|

@Muad\\\'Dib:
Én - mint azt már fentebb is kifejtettem - úgy látom, a NAGYPOLITIKA érdeke, hogy ez ne következhessen be.
"Divide et impera!"
Ki kérne az elmúlt 25 év politikai csürhéjéből akkor?
Hol kellene ez az "elit"?
@taga20:
Igen, ezzel kezdtem. Mi ezzel a baj? Amerika nem gáz dolgokat művel? A fityesz meg a "tehetségtelenségét agresszivitással kompenzálja", nem?
@taga20: Az igazi tétje a mostani világpolitikai játszmának sokkal inkább ez a meccs. A felszín alatt ennek a kimenetele lesz a döntő. Hidd el a többi csak cirkusz a népeknek.

Az amerikai szerző új könyve, “A hidegebb háború”

youtu.be/uLvl6zAsnO8
@Muad\\\'Dib: semmi, haver semmi!
jó csináljunk úgy, mintha értelmes arcok lennénk:)
szerinted, neked, melyik ország, politika, a zsinór?
komolyan érdekel.
@guma:

Ha hiszed,ha nem,bár nem 'csípom Ferót a celebet,de egy évben 'eccer felkapom a Levi's 'ingömet,oszt,mint 'vénhülye rocker (májuselsején)nekivágok a Tabánnak ,ahol hagyományosan évek óta nagy bulikat csapatnak:)))

'ahelyszelleme 'megminden:)

beteg vagyok:)?

www.youtube.com/watch?v=HKdCfAXv70A
@taga20:
Mondjuk az EU országainak többsége igyekszik értelmes politikai irányvonalat követi. Nekik még mondd az a szó valamit, hogy egyensúlyi külpolitika. Az USA legnagyobb bánatára. Akik ezt soha nem ismerték még hírből sem, mint azt Kissinger teljesen érthetően leírja a könyvében. Nem volt erre szükségük, nem ismerik a működését. De eddig legalább eltűrték, ha meg nem is értették.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Sajnos? szerencsére? nincs tapasztalatom mohamedán hitről. Még az átkosban volt két évfolyamtársam, egy iraki menekült "kislány" ateistaként és egy marokkói srác aki hithű mohamedán volt (pl szeszt nem ivott). Viszont a vallás egyáltalán nem volt téma közöttünk. Magánügy pont. A baj akkor van, amikor az izmusok "ráülnek" a vallásra, a vallásokra. :-( És igen, az bizony piszkos nagypolitikai érdek.

Libanonban a Közel-Kelet Svájcában még a "polgárháborújuk" előtt a siiták, szunniták, maroniták, zsidók, keresztények békében és egymás vallásos hitét megbecsülve éltek egymás mellett, egymás között. Miért kell a hiten, de főleg a hit terjesztésén "rugózni". :-(
@Rodeo36:

"kurva anyád
x12
brühüyyy "

Én egy Jules Verne nevű nicknek írtam, Rodeot kerülöm, mint a kutyaszart, még akkor is, ha -amint a kommentjeiből leveszem, alig várja, hogy valaki végre istenigazából leszarja. Így aztán leginkább Gábriel Gábris Genyával cseverészik, meg önmagával.
Azért, mert maga, Rodeo, Jules, stb kilátástalanul elveszett, eltévedt a nickjei és skizoid léte útvesztőiben, miért az én mamim a kurva? Tizenkétszer...

Szóval mi baj van kicsi lány? Jöjjön, kedves, meséljen, öntse ki a szívét, most az egyszer meghallgatom:) ne szipogjon...
@jöttem:

Olvasgattam a tegnapi beírásaidat városodról,országotokról,viszonyulásaidról:)
Tisztelem azt aki egészséges magyarságggal bír('ezittanemszopjukegymásfa@átfejezet--Taga:)
Imádom 'Tótországot Zsolnától Kassáig,Pozsonytól Besztercebányáig:))
Ha járok benne,cseppet sem érzem azt,hogy nem az enyém,hisz sem a Tátra csúcsaira sem Árva várára nem az jellemző,hogy magyar vagy szlovák:)
Közös kincseink és nem akarnám tulajdonolni-:))
Olyan matricát a kocsimra nem tudnál szerezni,hogy :)I love Slovakia:)))
@rdos: "Libanonban a Közel-Kelet Svájcában még a "polgárháborújuk" előtt a siiták, szunniták, maroniták, zsidók, keresztények békében és egymás vallásos hitét megbecsülve éltek egymás mellett, egymás között."

Ugyanez volt Szíriában is, de erről fentebb már írtam és arról is kinek a felelőssége, hogy lassan 4 éve vérbe borították azt az országot is, sokkal több kárt okozva mint, amiért az egészet elkezdték.
@gazoló: Hát igen a felvidék még most is szép vidék.:)
@Muad\\\'Dib: eszt a részt félreértettem. bocs. de akkor is vitám van veled.
ami itt magyarországon folyik az durva. ki csinál valamit ellene? európa mit tesz ellene?
most azon hisztizik vitya, hogy megígérték az interjú lemegy a lapokban. nem aszt kellett volna ígérni neki, hogy a klozeton mész le barátom?
rohadjon meg amerika:)
@Heimdalll: Érintettség okán, neked is hasonlóan szépeket:)

youtu.be/BNIx6P5tGsE
"Újabb kiutasítási ügy / 2014.11.16., vasárnap 12:02 / Hírforrás: MTI Az orosz hatóságok nemrégiben kiutasították a Németország moszkvai nagykövetségének egyik munkatársát. A döntés a végletekig kiélezte a két ország viszonyát - írta a Der Spiegel című német hetilap szombati számában. "

valasz.hu/vilag/ujabb-kiutasitasi-ugy-106583

"Újabb orosz segélykonvoj érkezett Ukrajnába Augusztus óta ez már a hetedik, és az előzőekhez hasonlóan ez is elkerülte az ukrán határ- és vámvizsgálatot."

http://vs.hu/kozelet/osszes/obama-kemenyen-odamondott-putyinnak-1116#!s0

Ez nem lehet igaz. :-( On
@taga20:
Senkinek nem dolga, hogy a mi problémáinkat megoldja. Pont ez a gond Amerikával. Meg akarja oldani a saját kvázipotestáns messianisztikus elmebajával más gondjait. De eddig csak káoszt és halált vitt a kísérleti telepeire (Szíria, Líbia, Irak. Afganisztán). Mert, ha egy társadalom nem akar változást, akkor nem fog megváltozni. Kikényszeríteni kintről felesleges Orbán távozását. Ezzel ugyanis azt érnék el, hogy folyamatosan azt hajtogatnák, kívülről buktatták meg őket, nem a saját alkalmatlanságuk miatt. Akkor pedig hamarosan jönnének vissza...
@Muad\\\'Dib: "Senkinek nem dolga, hogy a mi problémáinkat megoldja. Pont ez a gond Amerikával. Meg akarja oldani a saját kvázipotestáns messianisztikus elmebajával más gondjait."

Kb igen. :)

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10394492_846311895402057_5256964209257724740_n.jpg?oh=64f048c450e09e8b4788b13484b4a784&oe=54E4D397&__gda__=1427642621_025f17a7eb596b0eb5325593b3199278
@Muad\\\'Dib: azé legyél korrekt!
kelet-európa, jugo, hirtelen ennyi.
köszönik jó vannak.
ja és ragadjuk ki pl. irakot!
ha ők nem lépnek, még mindig vegyiali babrálna a kurdokkal, gondolom az teccene?
@taga20:
Ne kezdjünk véralgebrázni, de azért megjegyezném, hogy Irakban Szaddám erős jóindulattal sem volt képes annyi civilt megölni, mint az amerikai intervenció óta tartó káosz...
@gazoló: vágom öreg! sokat motoroztunk arra. zvolen, besztercebánya, etc.
szép vidék. csak egy kicsit meg vagyok kattanva, me egy kedves rokon a halálán van, a teste tré az agya patent.
csak láccatra vagyok vidám.
@Gábris szomszéd:

"Érintettség okán, neked is hasonlóan szépeket:)"

Maga teljesen érintetlen. Maga a szimpla szar. Már miért lenne érintett, amikor pottyantott?
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: a látszat ellenére szeretlek:)
ha barom vagyok, én kérem, hogy a picsába hajcsatok el!
:)))
@taga20:
A jugo probléma megoldása is elég felemásra sikerült. Lásd: Koszovó, a szervkereskedő, félterrorista politikusaival...
@Gábris szomszéd:
Teljesen ki vagyok akadva. El kéne menni a koncertjükre , és megdobálni őket.
Rájöttem a tuttira. Amint kivágnak minket a NATO-ból (meglehet, nem is kell rá sokat várni) azonnal támadjuk meg Ausztriát (Ártópeti majd kitalál valami kretén indokot). Két óra alatt levernek minket, mint vak a poharat, és ha egy kis szerencsénk van, jól elfoglalnak minket. Vénségemre kéne megtanulnom dajcsul, de elnézegetve a lehetőségeinket, még ez a legkisebb rossz. Cserébe felteszem ezt a kontraszelektált "legalját" eltakarítanák.

A forgatókönyvemben talán ha ott van a hiba, hogy amint meglátja a sógor az első falusi resti WC-jét, inkább lemond rólunk. :-(
@gazoló:
"Olyan matricát a kocsimra nem tudnál szerezni,hogy :)I love Slovakia:))) "
Csak hozd el, egy ácskapoccsal rámatricázom, az isten le nem vakarja onnan 100 évig:)
@taga20:

Jobbulást neki vagy ha nem Neked sok erőt!!
@Heimdalll: Teljesen zavarba fogok jönni, ha öntől kell megtudnom milyen vagyok valójában. Kérem ne okozzon hónapokon át álmatlan éjszakákat. :)
@Muad\\\'Dib: te, má megint megragattad a lényeget!
szerbia ledobta milosevics, seselj féle szart! persze közben lelőttek egy miniszterelnököt.
a többi normális tagországról nem beszélek, me nem bírja az ujjam.
@Heimdalll:
Te vagy az haver 'turultáblásbivalymegbasznádról akinek fejjel lefele van felragasztva a 'nagymagyarországmatrica?:)))
@guma: Ezek szerint a demokratikus ellenzéki jelöltek mégsem voltak annyira demokratikusak ?

Amúgy bárki jelöltetheti magát, ha van elég pénze. És alapvetően ez a választási rendszer egyik gyenge pontja. Mert ahhoz hogy nyerj, a köztudatba is be kell hogy kerülj. Ez pedig súlyos tíz/százmilliók kérdése. Aki pedig ezt a politikusok segge mögé teszi, viszonzást is vár érte. De ez minden demokráciára igaz.
@gazoló: kösz. meg fog halni pár napon belül az száz.
ne haragudj, hogy rád dobtam, de kikívánkozott belőlem.
ez az élet rendje.
@taga20:
Ne, de mennyivel relevánsabb a te egy példád (jugok, nem bánom, tekintsünk el Koszovótól) mit a rengeteg többi. Ráadásul direkt csak a közelmúltból szemezgettem, nem akartalak olyasmivel fárasztani - hiszen már talán nincs relevanciája - mint mondjuk Nicarauga.
@rdos:
Én úgy Tirol magasságában szeretném magam megadni.
Burgenlandban mégis csak ciki lenne...
A sörükért már megérné!
@Orica Középföldi:
Akkor Márai volt? Köszi, rákeresek..
Mondtam volt, csekélyke:-))
Ja, és akkor az okádékoskodást, környezetszennyezést nem számoltam...
@Muad\\\'Dib: mekkora úr vagy te!
az egy példa, az ndk, lengyelország, csehország, szlovákia, ami szutyokországunk, szlovénia, horvátország, szerbia, montenegro, macedonia, románia, bulgária, lettország, litvánia, észtország.
ha valamit vagy valakit kihagytam, enézést.
vágod?
@Gábris szomszéd:

Tartsa meg nézetlenül, és bassza meg a fűnyíróját. Működő és bekapcsolt állapotban.
@taga20: "ha barom vagyok, én kérem, hogy a picsába hajcsatok el!:)))"

Én ilyet sosem tennék. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

na ez már annál is több amire gondoltunk:

És tényleg botrány van Orbán német interjújából!

A Miniszterelnöki Sajtóiroda közlése szerint

megengedhetetlen nyomásgyakorlás

történt a Welt am Sonntag német lap szerkesztősége részéről a múlt heti magyar-bajor kormányfői interjú ügyében. Havasi Bertalan szerint a lap a november 6-i beszélgetés másnapján

felszólította Orbán Viktort, hogy még három kérdésre válaszoljon,

különben nem kerül nyomtatásba az interjú. Megkérdezték például, hogy

„Miért üt meg Ön és a pártja Európa-ellenes hangokat?”

Havasi szerint „az eljárás célja olyan jellegű és mértékű nyomásgyakorlás, ami diplomácialaig, sajtóetikailag elfogadhatatlan, tehát teljesíthetetlen”.

444.hu/2014/11/16/es-tenyleg-botrany-van-orban-nemet-interjujabol/
@guma:
Szegény Berci! Amióta hanyagolja SSteffyke szerepét, olyan lehangolt... :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Koránt sincs kidolgozva az ötlet, nyilván valahogy békésen és humorosan, a fő hogy ne félelmet keltően kéne az "agressziónkat" elkövetni. Pl. lövegtornyok hátra fordítva vitézek a vasból kiülnek a "fedélzetre", danolászva, láda sörrel, valami Kuszturicás életképre gondoltam. Aztán a sógor határvadászt is meghívnánk, utána meg amúgy is elfognának minket, ha már testközelbe kerültünk (láda sör ürítése után nem nagy mutatvány a vitézeinket befogni). :-) Vagy valami hasonló.
@Jules Verne: én nem mondtam, h az oroszoknak kéne nyalni, de a magyar liberál-fasiszta csőcselék egyfolytában nyal az erkölcstelen értékeket (Soros, Koch Brothers, Holliburton, Monsanto, Wall str. stb.) hordozó szennybandának.
a magyar libsi csürhe szülei nyaltak Moszkvának, úgyhogy ne az én anyámat emlegesd, hanem kérdezd meg a tiedet ...
szolgalelkü lihegésetekért (te is és anyád is) szégyelljétek magatokat!
@rdos:
:) Csak vidáman, csőrre töltött billentyűzettel!
@rdos: csak nehogy megint az oroszok szabadiccsanak föl:)))
újból tanulhacc oroszul!
@Gábris szomszéd: látod baszod, ezé nem szeretlek:)
Tényleg, holnap ki jön a Kossuth térre? :)
@taga20:
Csak? Asszony tudja? ;)
Kiszhamisz, ciccafijjú...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: van nekije, és az aranyhajat szopatja:))) vagy nyomatja?
@gazoló:

...dehogy is. Jól látható helyen, az alvázra van felragasztva:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ha csak úgy nem? Csőrre töltve. :-)

@taga20: Mam még? nincs közös határunk. Előző projektem (na jó, agymenésem) célpontja eredetileg Svájc volt, de rögtön feladtam mint straégiai célt a hiányzó közös határunk miatt. Pedig a CHF-ben kicsit jobban bízom mint az EUR-ba. :-(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, szép még lehecc!:)))
de a benzinről még nem nyilatkoztál!
@Gábris szomszéd:
.
Ha formában van, és ezt is benézi, akkor Kósa Lajos.
.
@taga20:
Naaaa, nehogy már az USA érdeme legyen, hogy mi van ezen országokban. A Szovjetunió elleni harc dicséretes dolog volt, szerencsére a szovjetek belebuktak a gazdasági gondokba, de a kelet európai országok nem az USA védnöksége alatt fejlődtek, pláne nem a közvetlen beavatkozásuk okán. Ha valakinek, akkor az EU országainak sokkal több érdemük van ebben.
Ha szovjetek megbuktatására gondolsz, abban valóban nagy szerepe volt az USA-nak, ez tény.
@rdos:

"Két óra alatt levernek minket, mint vak a poharat, és ha egy kis szerencsénk van, jól elfoglalnak minket."
:))))))

Tudom, hogy imádod a konteokat, de csak annyira merülj bele, hogy még vissza tudj jönni:))
@Muad\\\'Dib: "Naaaa, nehogy már az USA érdeme legyen, hogy mi van ezen országokban."

Valahogy Úgy lehetett, hogy Reagan 1987-ben azt mondta a Gorbinak, lécci add ide a szatellitáidat. Szerintem azt ígérte cserébe hogy szétlophatjátok az országotokat. Az azóta történteket elnézegetve sanszos ez a verzió.
itt a három kérdés, amit provokációnak tart a magyar fél:

A három kérdés

A tájékoztatás szerint a három kérdés az volt, hogy miért üt meg Orbán Viktor és pártja antieurópai hangokat, miért törekszik ma egy tekintélyelvű/autoriter demokráciára, amelyben nehéz dolguk van a kritikusoknak és az eltérő véleményeknek, és miért bocsátották el Magyarországon kellemetlen újságírók százait, és hoztak létre egy hatalmas médiafelügyeletet.

„Bár a kérdéseknek álcázott hamis vádaskodások könnyedén cáfolhatók lettek volna, a Miniszterelnökség arra az álláspontra helyezkedett, hogy ez az eljárás egy olyan jellegű és mértékű nyomásgyakorlás, ami diplomáciailag, sajtóetikailag elfogadhatatlan, tehát teljesíthetetlen” - olvasható a közleményben.
Nem akartak utólag hamisítani

Havasi Bertalan hozzátette: eleve párhuzamos interjúról volt szó a bajor miniszterelnökkel közösen, az interjú már lezajlott, ott nem tették fel ezt a három kérdést, tehát az interjú utólagos meghamisításával lehetett volna csak eleget tenni a német szerkesztőség példátlan eljárásának. Az interjú utólagos megváltoztatásához pedig sem a bajor, sem a magyar kormányfő nem járult hozzá - közölte.

Kizárólag emiatt a megalázó, szakmaiatlan, etikátlan szerkesztőségi magatartás miatt történtek egyeztetések november 7-én és 8-án a bajor partnerekkel és az érintett sajtószervezetekkel, aminek eredményeként legalább online felületen megjelenhetett a közös magyar-bajor miniszterelnöki interjú - zárta kommünikéjét a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
A külön stáb nem tetszett?

A hétvégén több magyar hírportál is cikkezett a történtekről. A hvg.hu vasárnap reggel megjelent cikkében - idézve a bajor regionális lap, az Oberbayerisches Volksblatt online kiadását - az olvasható: a közös interjú a Welt Online-on jelent meg, de az volt beígérve, hogy a lap vasárnapi magazinja, a Welt am Sonntag is lehozza.Ez nem történt meg."

www.origo.hu/itthon/20141116-a-miniszterelnoki-sajtoiroda-botranyosnak-tartja-a-welt-interjut.html
@Orica Középföldi: Tudom hogy vicc kategória, csak azért mertem leírni.

I. lépcsős laktanyában szolgáltam, akkor amikor még vot hadseregünk. A járművek harmada a garázst sem tudta elhagyni. Ennek ellenére 11 hónap alatt ötven háborút nyertünk a stüszi vadászokkal szemben.

A határig nem jutnánk el. :-(
@rdos: nekem ez kicsit olyan, mint a hipochonder dumája. akinek a sírjára az van írva.:
UGYE MEGMONDTAM!!!:))
@Gábris szomszéd:
Olyan vagy, mint egy mindent látó szemüveg. Még zenét is kapásból tudsz ajánlani válaszul.
@taga20: engem nem úgy neveltek, h elhajCcsak bárkit is akárhova.
:-)

Tőlem ezt ne várd :-)
ez ám a csemege:

"Az interjúban Orbán egyebek mellett elmondta, „az oroszok egy pufferzónát akarnak kialakítani köztük és a NATO között, és ennek érdekében még a nemzetközi jogot is hajlandóak megsérteni.”, aminek a megsértését „nem fogadhatjuk el”, és hogy „érdekünkben áll egy stabil és független Ukrajna.” Mindez mindenképpen újszerű volt a korábbi, Oroszország elleni szankciókat kritizáló megnyilatkozásáhaz képest. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag hitet Európa, az Európai Uniós közös értékei mellett.

Forrásaink szerint a Fideszben és a kormányban nagy jelentőséget tulajdonítottak ennek az interjúnak, annál is bosszantóbb lehet a számukra, hogy végül ez a malőr a publikálással közbejött. Bár erre Magyarországon senki nem figyelt fel, a Kisalfold.hu-n november 9-én az interjú lapszemléje is azzal a mondattal indított, hogy a „lap Welt am Sonntag című vasárnapi kiadásában is megjelenő interjú bevezetőjében kiemelték, hogy a kormányfők nézetei között "meglepő" azonosságok vannak, és véleményük csak az euró ügyében tér el jelentősen.” Márpedig aznap a WaS nem közölt Orbán-Seehofer-interjút."

hvg.hu/itthon/20141116_Orban_kiakadt_nem_jelent_meg_nyomtatasban
@Muad\\\'Dib: mit fosod a szót? nem lett volna egyszerűbb aszt mondani, hogy értem amit mondok, és igazam van.
öcsém, ha ez az egyszerű dolog ilyen nehezen megy ako mi a faszér fikázod az amcsikat?
@Gábris szomszéd:
Csak ne essen holnap az eső!! :))
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: és a komment első részét nem olvastad? te negatív csaj!
így nem lesz bikád, ha mindig a rosszat veszed észre a pasikban:))
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

ma akármerre megyek, mindenhol politika van...

pedig olyan más hangulatom van, hogy ihajj...
közben meg a tengerpart posztomon most vettem észre, hogy ott hagytam a durva fordítást, tehát kínlódok egy picit a posztommal.
@Gábris szomszéd: mi van haver becsajoztál?
asztán vigyáz nehogy ebolás legyé:)))))))))))))
@Gábris szomszéd:
Csak nehogy megint jéghideg háború legyen, az már volt. Szibériát az amcsik sem birnák ki.
@évásanyó:
Mr Közbiztonsági Szolgálatnak írod:
"Amennyiben diplomás vagy, akkor pláne szerényebben állhatnál ehhez. Mellesleg nekem is van 3, mégsem nézem le..."
Nincs is alapod, hogy lenézz bárkit is.
Te a 3 diplomáddal kétségeket keltettél, amikor a MIENK-et MILYENK-nek írtad le, valamint a vodka ivásodnál DEKÁNAK határoztad meg a DECIT.
Úgyhogy hátrább az agarakkal.
A Monarchia hadserege volt a legveszélyesebb a saját katonáira

Gyávaság, parancsmegtagadás, dezertálás miatt több ezer katonát végzett ki a saját hadserege az I. világháborúban. A franciák egy ízben megtizedelték saját soraikat, de a Monarchia katonáinál alkalmazták leginkább ezt a kegyetlen fegyelmezési módot. Az Anno Filmklub legutóbb Kubrick A dicsőség ösvényei című filmjét vetítette.

hvg.hu/kultura/20141114_A_Monarchia_hadserege_volt_a_legveszelyes
@taga20:
Jó érvek (amikor nincs, jön a személyeskedés)... OMFG!
hogy van ez: "a képviselők sem olvashatták el, úgy szavaztak, hogy nem ismerték a szöveget."

Ki látott engem? – titkolja a kormány az elfogadott stratégiát

Már a látszatra sem ad a kormány, a legelesettebbeket érintő felzárkózási stratégiáját az EU-s ajánlások és a saját törvényével szembemenve fogadta el – s titkolja tartalmát is.

részlet

A kormány 2014. november 4-én, azonnali hatállyal elfogadta a Magyar nemzeti társadalmi felzárkózási stratégia II-t, Az egész életen át tartó tanulás szakpolitikájának keretstratégiáját, a Köznevelés-fejlesztési stratégiát, továbbá a Végzettség nélküli iskolaelhagyás elleni középtávú stratégiát. A gond csak ez, hogy senki sem tudja, mi áll bennük. Az Equity Méltányos Közoktatásért Egyesület elnöke, Vég Zoltán Ákos szerint a képviselők sem olvashatták el, úgy szavaztak, hogy nem ismerték a szöveget. Az Equity két napra rá kiadott egy állásfoglalást, melyben azzal vádolja a kormányt, hogy nemcsak semmibe veszi az EU vonatkozó ajánlásait, hanem az unióban előírt egyeztetési elveket is figyelmen kívül hagyja, immár nem először.

hvg.hu/itthon/20141115_Ki_latott_engem__titkolja_a_kormany_az_e
@Mariann19: mit kekeckedik, drága marianna? négy általánosom van és tök hülye vagyok a grammatikához. mindig az asszonyt kérdezem, hogy a kisebbség hány ká:))
ezé bástya evtárs má egy szar?:)))
@Muad\\\'Dib: utálom eszt a személyeskedő dumát!
de belemegyek. melyik része volt a kommentnek szemékyeskedő?
uram-atyám, személyeskedő!!! mingyá elhajlítom a talicskámat:)))
@Mariann19:

Szia!

'kézidélután ismét:)

16:00 Szeged-Dunkerque

17:55 Zagreb-Győri Audi ETO
@taga20:
Hűtlen kutya!
Láttam, hogy össze szűrted a levet Imolával.
Ennek válás lesz a vége!
@gazoló:
Köszönöm szépen, hogy szóltál.
Amennyiben a DIGI-n lesz, felteszed nekem a stream-et?
Tudom, hogy nem hiába bízom benned.
@taga20:
Nulla érvvel sikerült válaszolnod. Helyette jött a " fosod a szót". Tényleg jó érv.
De legyen, felejtsük el.
Áruld már el, miféle gondolkodás az, ami így működik:
Néhány százezer civil áldozat a demokráciaterjesztés közben. <--> Jugok, k-európa Az előbbi elfelejtve, kár is kritizálni őket miatta.
Banánköztársaságokban vérfürdő, hála a támogatott rezsimeknek <--> szovjetek elleni küzdelem. Hurrá, ezt is elfelejthetjük.
Fogva tartás, kínzások, bírói engedély nuku <--> Terroristák elleni küzdelem. Frankó, ezt is letudtuk.

Ezt tényleg így kéne számolni?
@Mariann19:

Hűtlen kutya!

Érdi vagány az Esztergályos utcából, @taga20: könnyen váltogatja a barátnőket!:)
@taga20:
Szerintem az amifikázás a protestantizmusnak szól, ez valami vallási ideológiai lesajnálás, biztos nem eléggé keresztények
@Mariann19: egy jó kis hármas? jó tud az lenni, főleg, ha egy fiatal kan a kan:)))
soha nem cseréllek le senkire!
max. margaritára:)))
@Mariann19:

DEKÁNAK határoztad meg a DECIT.

Úgy látom, itt sok a szesszologús nő!:)
@Muad\\\'Dib: öreg válaszolok, de előbb tedd te, me megkérdeztelek!
a kommentem melyik része volt személyeskedő?
baráti üdv. taga.
@taga20:
"...fosod a szót...". Tehát szerinted nincs értelme érdemben válaszolni. Ez azért nem épp normális vitastílus.
@taga20:
@taga20:
De amennyiben úgy érzed túlreagáltam, mea culpa...
@taga20:

hahahahaha

ma megröhögtettek már, na de ez mindent visz! a székről is majd leestem...

@Mariann19:

most mond meg: nem egy nagy dög ez a tag(a)?
@tristen2005: nem figyeltél, me iparos vot az az ucca:))
de má tovább léptünk, most betonozó ucca:))
egyébként, az esztergályos végén volt a harcálláspont, ott voltam katona 89.-ben. mennyit kellett onnan gyalogolnom a piáért a málhazsákkal:)))
remélem jól megy a sorod!
@taga20:

Eddig úgy tudtam az esztergályos is iparos! Kösz a felvilágosítást, nevezhetlek sm-nek!:)
@taga20: azt a szívemben raktároztam el. Naná, h láttam. Sőt, burkoltan jeleztem, h én sosem bántalak. Ez egy vallomás volt, úgymond :-)

@guma: tudom, h mindenhol az van, de a posztjaid pl kifejezetten jók <3
@Muad\\\'Dib: soha nem mondtam ilyet! ne agyá olyat a számba, amit nem mondtam soha. érvelj, de az nem érv, hogy személyeskedem és nem teszem.
na kezd elölről!
"Ha szovjetek megbuktatására gondolsz, abban valóban nagy szerepe volt az USA-nak, ez tény."
???
www.youtube.com/watch?v=JcPm5Rn36Kw
@Heimdalll:
akkor megismétlem: a kurva anyád 120x

foglalkozz a saját dolgaiddal és meg ne próbálj mégeccer!!!

annyi hulladék gyün a krokogyélusra ez a heim dalll
is csak egy a kiömlött xarból
(csak nem te vagy a heimpali szarcsimbókja?)

brühüyyy

kapaszkodik a fidex bagázs hátha túléltek? mentek mind a levesbe de azt levest oda kell majd jól kozmáltatni, szarházi
@Muad\\\'Dib: Látom, hogy még mindig itt szenvedsz. Azóta hány embert győztél meg arról, hogy Amerika a nagy sátán?
Fél napja vergődsz már ezen a témán, közben itt mindenki levágta, hogy utálod a jenkiket. OK, ezzel semmi gond: nem szereted őket, elmondtad. Csak ne akarj engem is meggyőzni erről, mert én bírom őket (az oroszokat nem). Van még valami más is, ami nyomja a lelked?
@Muad\\\'Dib: "Én a törökökben nem bíznék ilyen téren. Az iszlám és a "nagytörök" nacionalizmus között ugrálnak, a PKK egyiknél sem opció. A pénzt viszont jelenleg ők kapják, nem az egyéb békésebb kurd szervezetek. "

A törökök iszlámja és az ISIS szélsőséges vallás-félremagyarázása fényévekre van egymástól.
A török nacionalizmus pedig szintén ellentétes az ISIS-szel, amelynek a tagjai kb 70 országból odament szélsőségesek.

A törökök politikája ebben a kérdésben eléggé összetett. Nem akarnak nyíltan háborús beavatkozást, egyrészt mert NATO tagok és USA szövetségesek, és Szíriába való bevonulásukat nemcsak Assad, hanem, Irán, Kína és Oroszország is Szíria NATO megszállásaként értelmezné. Az arab országok pedig neo-Ottomán Birodalom újjáélesztéseként.
Pedig Törökországnak stratégiai kérdés, hogy az orosz gáz és olajfüggését csökkentse, és az arab olajmonarchiákéval diverzifikálja.
A török-szír kapcsolatok azután romlottak meg nagyon, hogy 2009-ben Assad nemet mondott az öbölmonarchiák és Európa közti szárazföldi gázvezeték építésére, hogy nem engedi Szíria területén átmenni, mert az a szövetségese Oroszország gazdasági érdekeit sérti. És azt se felejtsük el, hogy Oroszország egyetlen Földközi-tengeri hadiflotta kikötője a szíriai Tartusban van. Valamint Szíria és Irán a Közel-keleten a 2 olyan ország, amely területére nem enged sem NATO, sem amerikai csapatokat állomásozni.
A NATO tag Törökország nyílt katonai beavatkozása Szíriába már ezért is olyan kényes kérdés, és a török vezetés ezért is van olyan nagy dilemma előtt: ha nyíltan beavatkozik, akkor azzal Szíria mellett Irán, Oroszország és Kína is ellenséges lépésként fogja kezeli. Ha meg nem avatkozik be Assad ellen, akkor meg Assad le tudja győzni a szélsőségeseket, és továbbra sem fog megépülni az öbölmonarchiák és Európa közti gázvezeték (ami Törökország számára stratégiai fontosságú).
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

A leírásod alapján valamelyik wahhabi szekta szippanthatta be őket.
Németország 2 évvel ezelőtt elkezdte a wahhabikat kiutasítani az országból, de aztán ez az akciójuk lelassult, mivel a wahhabi Szaúd Arábia az USA egyik legnagyobb és legfontosabb szövetségese.
És ameddig a muszlim országok közül az USA legfőbb szövetségese Szaúd Arábia, és nem pedig Törökország, Indonézia, Marokkó, stb (ezek is szövetségesei az USÁ-nak, de messze nem annyira mint Szaúd Arábia, amit jogosan gúnyolnak sokan az USA 51. tagállamaként), addig a wahhabi igencsak szabadon fogják terjeszteni az agymosásukat Európában.
@Jules Verne:
Ki a fas* szólt hozzád? Ha nincs értelmes mondanivalód, akkor felesleges csak úgy beleböfögni az éterbe. Nem utálok senkit, csak nekem veled ellentétben van erkölcsi érzékem, és bizony nem vagyok opportunista. Értem, hogy ezt nehéz lehet megemészteni, de ez van.
@avanivi:

'azhogyBoliafogorvosnál vagy a 'partysöröldébe az nincs meg?:))
@Muad\\\'Dib: "Ha nincs értelmes mondanivalód, akkor felesleges csak úgy beleböfögni az éterbe."

Köszönöm, ezt inkább magadra nézve próbáld érvényesíteni. Van még valami más is? Szeretnék segíteni, hogy legyőzhesd a démonaid.
@Jules Verne:
Figyelj, ehhez nekem nincs kedvem. Vitázz
Boli-val, hátha neki több türelme van a magadfajtához, aki képtelen felfogni, hogy az utálat és kritizálás között igen tág szakadék van...
@Muad\\\'Dib: "Mert, ha egy társadalom nem akar változást, akkor nem fog megváltozni. Kikényszeríteni kintről felesleges Orbán távozását."

Értem már, ezért vagy itt. Hát akkor rossz hírem van számodra: a társadalom igenis változást akar, habár neked ez még nem tűnt fel, és ha ebben a jenkik tudnak segíteni, mint szövetséges állam, akkor ezt örömmel fogadom. Remélem, hogy a tüntetésen az EU-zászló mellett lesz amerikai is.
@Jules Verne:
Dehogy érted! Sötét hülye balkáni tahó vagy!
A fityeszt NEKÜNK kell elzavarni segítség nélkül. Ahogy elkezdtük a netadós tüntetéssel, úgy folytatni. Nem imperialista hatalmaktól várni a segítséget. Ugyanis nem ők ültették a nyakunkra ezt a bandát, hanem mi magunk.
@Muad\\\'Dib: "az utálat és kritizálás között igen tág szakadék van..."

Csak hogy te Amerika-ellenes propagandát folytatsz, mint a régi kommunista elvtársak. Vagy mint a jelenleg hatalmon levő elvtársak.
Nem vetted észre?
@Jules Verne:
Ahol tehetem konzekvensen kritizálom, amit kell. Azt, milyen külpolitikát folytatnak, azt, hogy a demokrácia védelmezőjeként és a szabad világ őreként az incarceration rate szintjükkel a legdurvább diktatúrákkal vetekszenek, meg azt, hogy a diktatúrák módszerével élve, tárgyalások nélkül börtönözhetnek be embereket.
Igen, ezt mindenhol elmondom, hogy tudatosuljon az emberekben, hogy bizony nagyon vigyázni kell, hogy a mai szabadságunk megmaradjon az unokáinknak is.
@gazoló:
Én a nyelvhatáron élek. Másképp élem meg a magyarságom, mint a tömbben élők pl. Komárom környékén. Ennek is megvan a maga szépsége. Azt hiszem, elfogadóbb vagyok.
A baráti körömben vannak jobboldali és szélsőjobboldali nézeteket vallók. Időnként késhegyre menő vitákat folytatunk a magyar politikáról.De búcsúzáskor megöleljük egymást és nevetve konstatáljuk, milyen jót eszmecseréltünk.
Az itt élő szlovákokkal meg rég megállapítottuk már, hogy a szlovák-magyar gyűlölködést a politikusok szítják. Érdekből.
Ismerős számomra a jelenlegi magyar politikai légkör. Valami hasonlóban éltünk Mečiar idején. Zsinórban megnyert 3 választást. Azt hittük, örökké fog uralkodni. Aztán lásd, már sehol sincs.
A matricának utána nézek. Majd jelentkezem, ha meglesz.:)
@Muad\\\'Dib: "Igen, ezt mindenhol elmondom, hogy tudatosuljon az emberekben, hogy bizony nagyon vigyázni kell, hogy a mai szabadságunk megmaradjon az unokáinknak is."

Hát igen, ez már így nem csak propaganda, hanem agymosás is. Az unokáidnak több félnivalója lehet majd Oroszország közelségétől, mint a gaz amerikaiaktól. Egyelőre még csak a paksi törlesztés utolsó részletei maradnak rájuk.
@Muad\\\'Dib:
Nehogy azt hidd, hogy annak a jihadnak, es inni potens Amerika-ellenességnek, amit te itt most nyomatsz bármivel több értelme volna, mint akiket leszólsz, ugyanugy egyoldalú a gondolkodásmódod és közhelyekkel teli. "Imperialista" Amerika! Atyaúristen, még ráadasul marxi terminologiákban is nyomod. Itt senki sem nyalja az amik faszát, tisztában vagyunk vele, h a demokráciát trójai falokent használják nagyhatalmi politikájukhoz, semmi újat nem mondtál eddig. Egyetlen jó meglátásod, h a belső ügyeinket magunk fogjuk tudni elrendezni senki más, de hagyd már abba ezt az ideológiai hadjáratot, mert legalább annyira vagy te is messianisztikus, mint akiket szapulsz. Mi vagy te wannabe keresztény?
Omnipotens.... Nem inni potens:-)
@jöttem:" A baráti körömben vannak jobboldali és szélsőjobboldali nézeteket vallók. "
ne vedd fel nagyon, de a szélsővel, mit vitattok meg?
vot holokauszt vagy csak holokamu vot?
remélem érted amit kérdezni szeretnék!
@CsekklisztNo.10Reloaded: @Jules Verne:
Atyaég! Mintha az oroszokról nem lenne egyértelmű, hogy szintén imperialista hatalom. Csak még demokratikus történelmük sincs hozzá. De, hogy jön ez ahhoz, amit írtam?
A "wannabe keresztény" jó vicc, mikor épp olyan országról beszélünk, ahol az In God We Trust messianizmus az alap...
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Mióta hallgatunk mi a férfiakra???? :))))))))
@GeoCracker:
Hú de jó írás! Gratula!
@Muad\\\'Dib: nem is lenne kívánatos, hogy csupán egy vélemény legyen... nyilván valamely közös minimumtól én nem tudok eltekinteni... (nem genetikázunk, nem egyedüli ideológiai uralmat tartunk kívánatosnak [nem vagyunk bigott vakhitűek]... ja, és odafigyelünk arra, amit a másik mond, itt nem tömegeket kell meggyőzni a bármely oldali populista és demagóg baromságokkal...
@jöttem:

Kössz gyakran járok felétek és szeretném,ha az ottaniak tisztában lehetnének ezekkel a dolgokkal:)
Barátaink,mint ahogy ezt legtöbbször éreztem:)
Elég,ha megmondod létezik-e ilyen vagy nem,úgy is felhajtom:))
@taga20:
Pl. azt is. A cigányokkal kapcsolatos nézeteiket, a nagymagyarországról szóló álmaikat. Mostanában az orosz barátságról vitatkoztunk.
@taga20: evvel egyet lehet érteni vagy sem... mi ezzel a gond (én sem rajongok az államok külpolitikájért feltétlenül... ha ez eddig nem tünt volna fel)...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: :| ez mit jelent? (ha érteném, nem kérdezném...)
@Muad\\\'Dib:
Nincs semmifajta messianisztikus az In God We Trust-ban, főleg egy protestáns ország esetében, egyszerű nemzeti mottó, eredete leginkabb arra vezethető, hogy az unionisták így gondolták, h isten veluk van, ez nem ideológiai küldetés, főleg egy olyan országban ahol az egyház es az állam szétválasztása elég jól sikerült.
Imperialista- akkor legalább kiderült, h csak a szóhasználat rossz, nyilván bármely nagyhatalom az érdekszférájának kibővítésében érdekelt.
@Mariann19:
Nos, bár nem óhajtok veled túl sokat kommunikálni, sőt semennyit sem óhajtok, azért küldök neked valami szépet, hogy esetleg a saját szemedben a gerendát észrevedd, ha a nagy kivagyiságod eltakarja:

Mariann19 2014.11.02. 21:27:33

@dr. jenőke (jenőke):
Jenőke!
Nem tudnák csak ismétlésekbe bocsájtkozni és azonos magyarázatokat megfogalmazni mindazzal amit leírtál.....

remélem neked is kiszúrja a szemed.... de tudNÉK hivatkozni szegény dr. Dorothy kommentjeire is, amiket én momentán szívesen olvastam, ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy erősen bulvár felé vitte a blogot, ami tudvalevő téged a romlásba taszajt, vagy csak akkor, ha én csinálom?Arra már nem is térek ki, hogy amikor angolul kellett volna a Financial Timest olvasnod, kiderült, hogy 2014-ben egy komoly pénzügyi szaklapot egy un. "gazdasággal" foglalkozó osztályvezetőnő nem tud elolvasni, mert nem tud angolul.Arról már nem világosítlak fel, hogy nem az én diplomáim voltak az éjjel a fontosak, hanem az informatikusoké, dehát neked nem ez a lényeg, hanem, hogy belémköss, ha kell, ha nem. Elnézést kérek mindenkitől itt a blogon, de ezt már régen érleltem magamban, most pedig kinyomom a tahótlanítóval a Marianna nicket, mert nem vagyok rá kiváncsi.Mivel ez egy nyitott blog,nem ő fogja megszabni, mikor kommentelek itt.
@Rodeo36:

az alábbiakat tudta maga a kényeztetett seggével gondolni és tudatni:

"akkor megismétlem: a kurva anyád 120x
foglalkozz a saját dolgaiddal és meg ne próbálj mégeccer!!!
annyi hulladék gyün a krokogyélusra ez a heim dalll
is csak egy a kiömlött xarból
(csak nem te vagy a heimpali szarcsimbókja?)
brühüyyy
kapaszkodik a fidex bagázs hátha túléltek? mentek mind a levesbe de azt levest oda kell majd jól kozmáltatni, szarházi"

Az olvasottak alapján, maga által írtak szerint, maga is éppen ilyen kiömlő szar, illetve szarcsimbók, továbbá szarházi, stb. Maradéktalanul meg tudom érteni, hogy mély utálkozással kifogásolja saját jelenlétét is a Varánuszon, de miért eszi mégis itt magát a fene?
Mi az az ellenállhatatlan kényszer, amely idevonzza, hogy ideokádja minden szellemi értéket nélkülöző alantas, zavaros pszichiátriai kuriózumnak beillő szörnyedvényeit.

Könnyítsen a lelkén kisleány, ne fogja vissza magát... önnel szemben én nem szidom, ellenkezőleg, csodálom az anyukáját és vele is mélyen együtt érzek, hisz nem lehetett könnyű neki ekkora marhát világra hozni, mint amilyen maga. Maga mikor fog szülni?
@gazoló:
Már láttam ilyet. Eddig a neten néztem, még nem találtam semmit. 9 nap múlva megyek haza. A benzinkutas haverom biztosan tud segíteni.
@taga20: ez egy picinyt felületes rezüméje az eseményeknek...
@Heimdalll:

Idézd eszedbe Pósalaky bácsit:)
@CsekklisztNo.10Reloaded:
És ezen érdek felülírja az erkölcsi aggályokat. Amit úgy lehet megakadályozni, ha annak társadalma, és a szövetségesei "kikényszerítik" azok betartását. Ha bármely fél nem eszerint cselekszik baj van...
Sajnos vallási elmebetegek számát illetően az USA remekül áll. A hadseregük is. Pl. a megboldogult Chris Kyle, akinek arrafelé hatalmas "rajongótábora" van...
@taga20: Dehogy csajoztam. Ezt amúgy ismered? :)

Vándorló méhecske avagy a női hiszti

Az orvostudomány a XX. század elejéig hivatalosan nyilvántartott egy különös betegséget: a női hisztériát. Az ókori és középkori hagyományos orvoslás szerint ennek oka az, hogy a nő méhe (gör. ὑστέρα (ejtsd: „hüsztéra”); lat. uterus) szinte külön életet él, a nőben primer módon kezelhetetlenül mozog, „vándorol”: ez az okozója a nő pszichológiai instabilitásának. Ennek megoldása pedig a nő olyan fiziológiai és lelki kielégítése, ami helyreállítja ezt a stabilitást. Az anyaméh görög szavából képezte az orvostudomány a „hisztéria” szót.

huffnagel.blog.hu/2014/11/16/vandorlo_mehecske_avagy_a_noi_hiszti
@Muad\\\'Dib:
Igazad van, nem irhatná felül, de én nem tudok rá példát a történelemben, hogy bármely birodalom ne vér és szenvedés által nyert volna teret, ennek (sajnos) nincs köze erkölcshöz. Egyébként, bármely furcsának tűnhet is, még az amerikai társadalomnak és médiának a legnagyobb kontrollja a hadseregük felett, semmi más okból, mintsemhogy egész belső berendezkedésünkben egy sokkal nyitottabb (tudod: fékek es ellensúlyok által hatalomkontrollalt) társadalmat sikerült felepiteniuk. Én is utálom a hős amerikai katona es becsületes, a-mi-gyermekünk rendőr hamis mitol
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Egyetértek, ez a realizmus. Nincs is ezzel semmi "gond", mindig is így volt, épp ezért dühít, amikor sokan valamiféle igazságos izomtibornak nézik az USA-t, aki csodás jótéteményeivel tesz rendet a világban.
...mitológiáját, dehát ez van, ez a hamis árucikkük ebben a harcban. De nem ezért tekintünk ugye fel az USÁ-ra, hanem azért mert az összes bajával egyutt meg mindig a legsikeresebb és talán legjobban működő társadalmi modell alapjait fejtette le, a vilag nagy resze, ha más miatt nem is, mint a sikerorientált fogyasztói tarsadalom és igen, a nyitott es demokratikus államberendezkedés miatt egy picit amerikai szeretne lenni.
Mondom, összes hibája ellenére ez egy olyan ország, ahol a sikerorientáltság és az ezt megalapozó (munkabíró) puritán erkölcsösség egyformán a nemzeti identitás részei lehetnek, az egyéni teljesítmény kényszere nem áll szemben a közösségért érzett felelősséggel, épp ezért az „individuum” liberális felfogása és a „közösségi én” protestáns (keresztény) alapú önképei találkozhatnak. Ez sokaknak egy nyerő párosítás, ami saját országukban hiányzik.
@Gábris szomszéd:
Valószínűleg. Orbűn elég régóta a neofasisztákkal akarja kikapartatni a gesztenyéjét. abban bizva, hogy a megfelelő pillanatban majd szépen félreállnak a kedvéért. A történelemben először. Holott ez még senkinek nem jött össze.
Így gondolom Ózd is meglepte őket csak a másik irányból.
Most segítsetek! Szerintetek van ebben ráció? Végigolvastam az összes oldalt. Nekem tetszik. Arra vagyok kíváncsi, szerintetek járható út ez?
shepherdszerint.blog.hu/2014/11/06/mi_lesz_ha_elkergetjuk_orbant?full_commentlist=1#comments
@Muad\\\'Dib:
Bár teljesen igaz, hogy nem volt olyan szarfaszu tömeggyilkos helyi diktátor akivel az USA ne feküdt volna le, ha érdekei ugy kívánta, de azért abban is legyünk reálisak, hogy az Iraknak nevezett államalakulat szunnita-síita-kurd "szentharomsaga" egy olyan feszítő erő volt, melynek csak egy Szaddám kaliberű totális elnyomó tudott a felszín alatt tartani, Amerika nem szétverte, max katalizálta. Szaddám pogromokkal többszázezer embert gyilkolt átírt meg, de a 2 millio menekült nem az USA miatt van, maga a KK régió ilyen problémákkal terhelt, amik pont ezert jönnek most elo, mert Amerika lassacskán kivonul onnan.
@taga20: "Max margaritára."
Akkor megváltoztatom a nick nevemet, hogy ne cseréljél le.
@guma:
taga nagy játékos, mindíg levesz a lábamról. Igen, egy dög!
@Heimdalll:
már nem fogok szűlni, hacsak nem pamflettokat rólad cuncimókusch...az vonz a krokogyélusra hogy állandóan beesnek ilyen tenyészetek mint te is drága cuncimókusch vigyázz nagyon a kanyarban, nem szédülsz néha vagy állandóan és akkor nem tűnik föl?

jókat röhögök az ilyen és még ilyenebb (ez már nehéz feledat alalmúlni téged bogaram olyan bogaras vagy) cerkófnak sem jó majmokon azt már a majomakadémián megtanították e hogy a banánt hámozás után esszük?

kellemes vödör szar vagy trágyának majd érlelés utáán addig komposztállak

egyébként kurva anyád 1200x

brühüyyy
@tristen2005:
Szereti váltogatni taga a barátnőit, de cseles, mert inkognitóban teszi.
Ezt abból gondolom, hogy sokszor itt hagy minket, mert kell menni neki mosogatni.
Az asszony nem sejt semmit.
@gazoló: most a Halászi csárdában sült keszeget eszik.
@jöttem:
válasz eccerű, mint a kavics:

NEM LESZ ORBÁN

brühüyyy

más kérdés?
.@GeoCracker: @Muad\\\'Dib:
.
Idézek, tőled:
''''Németh Szilárd. Hol parlamenti bizottságot, hol a kormánypárt frakcióját képviselve a mikrofon előtt. Lehet, hogy a nála szellemdúsabbak inkább kitérnek a roppant felelősségteljes feladat elől.'''''

Nekem úgy tűnik, hogy egyre többen húzódnak háttérbe. Azok, akik eddig mertek óvatos kritikát megfogalmazni, már hallgatnak. Kerülik a megszólítás lehetőségét is.
De: vannak, akik most bátorodnak neki félénken megfogalmazott véleményekkel.
Gulyás Gergely is kerüli már egyes kérdésekben a nyilatkozást.
Azonban mindez sokat nem jelent.
Érvényesül a marxi tétel: a mennyiség átcsap minőségbe.
Ha valakik ócskák és hazugok, az ócskább és hazugabb sokaság már rendszerazonosságot jelent.
Másként, de értelmező megfogalmazásban: ha a kiskutya sokat eszik, a mennyiség nem csap át minőségbe, csupán a végtermék lesz nagyobb, és büdösebb.
.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
oye ITÉ tutti mweg tudnéád oldani azt a kibaszott nehéz feladatot ÍTÉ ben, hogy a válaszokban a megválaszolt ki legyen sárgítva (lila ism lehet meg hupikék de az olyan faszán nézne ki felizgatva)

annyit kell scroll-ozni a sok olyat ami akkor éppen nem ezzel meg lehetne oldani?

te ÍTÉ Tutti? segíccségggggggggggggggggg

meg:

brühüyyy
@Gábris szomszéd:
Nem leszek PC, gondolom, megbocsájtod:-)
Egy haverom mondta anno:
Te, ez a hiszti egy nagyon fura betegség. A nők kapják meg, de a férfiakat betegíti meg.

Ok, most kaphatok a fejemre....
@guma:
Jól áttanulmányoztam a cikket.
Tudjuk, hogy az év végi adósságállomány trükkök sorával jön létre. /MOL Pemák pl./
Ezt kíválóan támassza alá az adósságállomámy havi bontású alakulása.
Először is fél évig nagyjából 400-600 milliárd között van, majd elkezd emelkedni, novemberben már 1.335 mrd a növekedés, majd csodák csodája - az év végi mérési időszakban - decemberre 963mrd-ra csökken.
Ez megy évről-évre.
Nem hiszem, hogy az eu ezt a tendenciát nem veszi észre, ezért mondja azt, hogy jövő év márciusában újra tárgyalják ezt a területet is.
@Gábris szomszéd:
de legalább hidrogént pumpálnak bele?

kanadaihirlap.com/2014/11/16/parkinson-kiralysag/#comment-163259

mikor indul be a nagya magyar Kheopsz piramis helyett a XVI. Orbán Pyramys építése, persze a Közgép kivitelezi és a zeltolcsi finanszírozza a tömjén meg zümmög hozzá ájtatos zsolozsmákat

brühüyyy
@Gábris szomszéd:
Hiába no, amikor a homoerotikus álmok realizálódnak, akkor ezt szerintem ki is plakátolod.
@jöttem:

Nem hiszem, hogy megvalósítható. Olyan monolitikus a hatalom , ha úgy adódik a helyzet, könnyedén beáldozzák OV-t.
Érdekérvényesítő képességet sehol nem látok.
@látjátok feleim szümtükkel:
Lehet, hogy figyelmeztetésnek szánták?
Az internet... :D
Jönnek a pofonok Piktor, szar lehet az érzés. Ha már a konzervatívok is szopatják...
@guma: köszönöm. fasza vot:))
de én erre emlékszem.
www.youtube.com/watch?v=y0kAjPum0H8
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Ezek szerint, te még nem láttál hisztis férfit:))
Hidd el, van. Lelombozó látvány, élmény.
@Orica Középföldi:
.
Ez lenne a méhen kívüli terheltség?
.
.
Több mint százmillió forintért igazi, huszonegyedik századi út épült az egyik leghátrányosabb helyzetű dél-somogyi faluban, a romák lakta Istvándiban. Olyan utat kaptak, amihez hasonlóról a legtöbb somogyi településen csak álmodhatnak.

www.sonline.hu/somogy/kozelet/cifra-nyomorusag-diszburkolaton-acsoroghat-a-sok-allastalan-581969
.
@dr. jenőke (jenőke):

:)))
Nem, nem terheltség, de való igaz, hogy konkrét személyiségjegyek köthetők hozzá.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Ne félj! A kisebbet nem bántjuk. :))))
@Mariann19: ne tedd!
de itt van a barátnőd, évike:)
dumcsizzatok:)))
@Orica Középföldi: Értem. Hát majd kiderül. Pedig olyan jó volt olvasni. Fellelkesültem. :)
@dr. jenőke (jenőke):

Azért még jöhet nyilatkozni pl. Kósa. butább és büdösebb troll talán Németh-nél is.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

A kormány részéről ez hangzott el:
"Bár a kérdéseknek álcázott hamis vádaskodások könnyedén cáfolhatók lettek volna, a Miniszterelnökség arra az álláspontra helyezkedett, hogy ez az eljárás egy olyan jellegű és mértékű nyomásgyakorlás, ami diplomáciailag, sajtóetikailag elfogadhatatlan, tehát teljesíthetetlen" - olvasható a közleményben.

Havasi Bertalan hozzátette: eleve párhuzamos interjúról volt szó a bajor miniszterelnökkel közösen, az interjú már lezajlott, ott nem tették fel ezt a három kérdést, tehát az interjú utólagos meghamisításával lehetett volna csak eleget tenni a német szerkesztőség példátlan eljárásának. Az interjú utólagos megváltoztatásához pedig sem a bajor, sem a magyar kormányfő nem járult hozzá - közölte."

No nekem lenne egy-két kérdésem az utólagos pofátlan jogszabályokról, a tények félremagyarázásáról, a sajtó szabadságáról ( mármint arról, hogy azt közölnek, amit akarnak, és azt nem közlik, ami nekik nem tettszik ) és arról miért gondolják, hogy mindenki az ő seggükbe telelt?

OV mondta, ha a dakota észreveszi, hogy megdöglött a lova, leszáll róla. Az ő lovuk már nagyon bűzlik. Küldjünk nekik egy kis orrodat is tiszticcsa anyagot, hátha meg is érzik, és leszállnak a nagylóról...
Úgy látom ez a poszt is szépen teljesít.:D
@Orica Középföldi: bébi, téged is szeretlek, csak nem reklámozom, me nyálasnak tűnhetnék:)
egyébként, ezé csípnek a csajok, me ilyen egyenes paraszt vagyok:))))
@jöttem::-)) ez rendes dolog!!
Vapiano műveltség:
Women are made to be loved not understood:-))
@látjátok feleim szümtükkel:
Csúnya konzervatív sajtó? :)
Most akkor nem szeressük?
Mi a gond a Die Welt-el?
Olvassanak MN-et, vagy hasonló (ál)konzervatív lapot?
@GeoCracker:
Nem, Kósa nem betanított munkás, ő gyárilag ilyen, pontosabban pont akkora tahonak kell, lennie, amennyi vaj van a füle mögött.
@CsekklisztNo.10Reloaded: Viszont fecni-ügyben még nem nyilatkozott. Szóval Kósa még melegít :-)
@GeoCracker:
Igaz! Várjuk meg, klasszikus lesz...
@taga20:
Te kis kaján!
Biztos év végi nagyjavítás volt a seprű állományban.
Most már lehet rajta száguldozni, csak kár, hogy ezt a peront trafálta el.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
szóval a blog marad hagyományos ortodox fekete fehér?

Íté Tutti vagy csak lusta vagy?

brühüyyy
@jöttem: ja, majdnem kiment a kisugárzó fejemből, me nekem még az is van:))
csak az vityás mosoj ne lennne a szám szélén:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hogy te mindig ott vagy az ember mellett és segítesz a szakadék szélén:) a következő lépés megtételéhez:))))
de vigyáz, dugovics tifusz!!!
@taga20:

egyenes paraszt vagyok:))))

Csak mert a kapanyél a hátadba állt!:)
@tristen2005: esélye se vot a kapának, ma csak talicska, lapát és csákány vot:))
majd szólok a munkavezetőnek, hogy izoldára nézzen rá renceresen, me arcoskodik esténként:)))
@Rodeo36:
Miért ne maradna? Fab tervez valami átalakítás? Nem tudom.
@Gábris szomszéd: te haver, hova szalatt a bátor putyin?
segícs má, me rodeo együtt fut a főnökével és nem érrá:)))
@látjátok feleim szümtükkel: Vele most nem lehet. Hisztizik, mint egy óvodás, akinek nem kerül ki a rajza a faliújságra.
Áder holnap Prágába megy. Ott ünneplik a csehszlovákiai bársonyos forradalom 25. évfordulóját. Halkan jegyezem meg, november 17-én tört ki. :)
@jöttem: faszt kapsz, nem tolmácsot! osztrák helyett írbe kellett vona járkálnod!:) ako nem lenné ilyen buta tyúk!
ja és :)))
Lenyűgöző, amilyen finom, sőt elegáns módon bántok itt egymással.
Azért a dédelgetés még kicsit várhatna...
@Proletár Dromedár, a sivatag tutaja: etévettél apafej, ha finomeleganciját keresel, ako mennyé bájerzsocához vagy sívárlacához, me gondolom vityának csak a paksi mogyoróját láthatod:)))
rohatt talpas!
@taga20: Ha nem lennék úrinő, most olyat válaszolnék, hogy a torkodon akadna a söröd.:))))
@taga20: Gondolom nem volt kíváncsi a sok faszságra. :)
@látjátok feleim szümtükkel:
Egy Untersovszky kaliberű mikrofonállvány készítette a riportot, egyetlen olyan kérdést sem tett fel, amelyik a német közvéleményt érdekelné. Ezért a magazin szerkesztősége utólag feltette ezeket a kérdéseket. Naná, hogy az nem smakkol Orbánnak!
'A pótlólagos kérdések ezek voltak: Miért üt meg Ön és a pártja antieurópai hangokat? Az Ön parlamenti elnöke az EU-ból való kilépéssel fenyegetőzik és az 1989 előtti Moszkvával hasonlítja össze Brüsszelt? Ön 25 évvel ezelőtt szabadságharcos volt. Miért törekszik ma egy tekintélyelvű/autoritér demokráciára, amelyben nehéz dolguk van a kritikusoknak és az eltérő véleményeknek? Miért bocsátották el Magyarországon kellemetlen újságírók százait és hoztak létre egy hatalmas médiafelügyeletet?"
hvg.hu/itthon/20141116_Orban_kiakadt_nem_jelent_meg_nyomtatasban?s=hk
@kekex:
Ha én most Merkel lennék, biztosan össze-vissza szarnám magamat, mert akár engemet is felelősségre vonhat a harmadosztályú gagyi szabadságharcos, bezony...

Az egy őrület, hogy mit meg nem engednek maguknak ezek. Diplomáciai lépéseket helyeztek kilátásba (ezt mondja az újság)!? Aztán ha nem lesz megfelelő elvárt válasz, mi fog történni? Lerohanjuk a fricceket? -is? Ha nem ízlik Merkeltnek a perkelt, ami pedig messze földön híres ungarische specciálitét, akkor támadunk? Oszt mivel? A XIII-ik köpőcső dandár már felkészült? Vagy diplomáciailag megoldják ezt is(...) okosba? Fél kézzel térdre kényszerítik az Usát, a másikkal meg a svábokat? Közben mi lesz az oroszokkal? Arra már nem marad kéz!! Ja, ahhoz nem is az kell... száj.

Vidám napok elé nézünk...
@Knósszosz:
a heklyzet -sajnos- kurva komoly, Merkel azt nyilatkozta, hogy nem lesz gázvisszacsatolás az ukránoknak a németektől egy gramm sem, azt javasolta az ukránoknak, hogy vegyenek maguknak gázt (közben az ukránok leálltak a saját gáztermeléssel, mert nem tudták eladni otthon a sajátjukat...az EJÚ nem ad hitelt és semmiféle kölcsönt az ukránoknak azt javasolja, hogy az IMF kölcsönnel operáljanak és azt back-elnék nekik bizonyos határok között
ukrajna kizárólag akkor kap gázt ha kifizeti a tartozását és előre fizet a következő hónapokra

orbán nem oszt nem szoroz, szankcionálják seperc alatt a pohár betelt és elzárják a pénzcsapokat és kitiltyák a gömböcöt a Föld területéről

brühüyyy
@Knósszosz:

Csak azt nem tudom, mit csinálunk ennyi hadifogollyal?:)
@tristen2005:
nem akarja dugd fel vazelin nélkűl

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: egy korábbi alapváltozatban "highlight"-olva volt a válasz mindenkinek aki kapott egyet

ma ez nincs

nem tucc róla semmit? mint mondod nem tucc milyen nádor vagy?

brühüyyy
@Rodeo36:
Az egy másik, kísérleti skin volt, de valamiért nem vált be. Gondolom kalapálják még, de majd kérdezd Fab-ot, ő tudja talán.
@jöttem: de, ti nők azé is vagytok, hogy az ilyen barmot, mint én leszabályozzátok:)))
sok minden mellett.
@Gábris szomszéd: ako mé ment oda? ilyen ostoba?
@Gábris szomszéd:
lécci magyarázd meg a @taga-nak, ha már olyan pudvásagyú, hogy a Putyin akkor megy és akkor jön amikor kedve tartja...most otthagyta a rablókat, akik el akarják venni az országát mert nekik az is kell még nem háborúztak eleget és nem raboltak eleget

ha nem megy libya, szíria, afganisztán, iraq, pakisztán, egyiptom, szudán, ebola, délamerika (bizonyos országok enm értenek egyet velük és mellőzték az egész hacacárét) most bekerítették australia-t és assziszik kína majd gazsulál és összeugraszthattyák őket a japánokkal és akkor ott is lesz izé

szóval a @raga hülye az volt és az ismaradt de egyre hülyébb kurvára fejlődik hülyeségben még sírbatesz meg a jégeső hiányzik de van helyettük ez hilmucibuzifiú aki mindenkivel akar ...és olyan kkínálós de...és sokan táncra hívták a szakembereket akik most keresik a másik botlábukat a tánchoz botostánc lesz

brühüyy

előre is kösz, nálam a @taga 17.63 nem létezik mexünt
Mekkora hős ez a Putyin, hogy megoszt itt a blogon már a hős Robint megszégyenítő futásával is! A hős Putyin!
Tarararam
@tristen2005:
sosem volt nekem...neked van? mivel kezeled?

az én állapotomról nem is tudhacc mert nem mondtam róla semmit és nem tucc lesni...hiába próbálkozol

hülye vagy vagy csak mekhülyültél a sok keresésben van már ?

brühüyyy

keresgélj hátha valaki felvesz az uccán?
@Rodeo36:
Nem értem...
Olyan értékeléseket is lehet olvasni, hogy Merkel miért falazott eddig is orbánnak? Mert olybá tűnik, hogy tehetett volna komolyabb lépéseket is Magyarország éshez térítésének okán, de mégsem tette. Jó, azért nem 140 egykori ropogós dajcsmarkjuk van ide betolva, valahol érthető, de nem csak a Merci meg az Audi van akiket egyelőre nem tornáztatnak, hanem ott van a pennyjük, a lidlijük, az aldijuk akik nincsenek biztonságban és még sokan mások is... mert ugye a törvények azok gumiból vannak és 12 óra alatt módosíthatóak. Akár 1944-re visszamenőleg.

Talán ha egyszer berágnak... mert ezt nem lehet a végtelenségig.
@Gábris szomszéd: te ártu, beléd vezetem a kettőnegyvenet!
olyanról még nem hallottál, hogy az ember hajnalba kel, egész nap melózik(nem a portás fülkében), elfárad és este pihenni akar?
sőt, nem is ott lakik ahol a tüntetés zajlik. ezé be kell kocsikázni valahová, le kell rakni a gépet és békávéval tovább. asztán curükk:)
asztán másnap öthúszkor csereg a vekker.
@taga20:

Fárasztó és drága a forradalom! Le is vettem a sparhertről!:)
@miva?:
mondd miva-kka, mijalófaszt fogsz megoldani azzal, hogy te is és a többi hülye a putyint szíggya? melyik az a probléma amit neked vagy annak az országnak okozott ami miatt ilyen lett számodra? és ha mongyuk lelövik( már volt olyan) akkor minden gondod meg lesz oldva?

a probléma nem a putyin!!! a probléma ti vagytok és a hozzátok hasonlók akik ugranak minden hülyeségre amit mások anyagi érdekből bedobnak

kereskedni nem tudnak csak rabolni és háborúzni koszovo az nem gond de a krim az persze mert csak

a kurva annyukat

és te meg el vagy tévedve koszovóban a balkanyarban

brühüyyyy
@tristen2005:
Árkot fognak gazolni közmunkás bérért.
Nincs fantáziád??:))
Aztán egyben majd azt is elmondhatjuk; nálunk olyan magas szintű az oktatás minősége, hogy a parraghfű irtó melósok mindegyike beszél németül. Újabb siker!
@Mariann19: Az az igazság, az oroszok szto gramm vodkát isznak alapból, és nem szto mililitert.
@Knósszosz:

informátoraim aszongyák, hogy a Merci költözik Romániába már megkezdték a gyár leszerelését

ez egy lépés és a többi hátra van

külföldi tőke nélkűl a saját pudvás tökét használhattya a törpe de az meg a kutyának sem kell a kutyának elég jó ízlése van

brühüyyy
@Rodeo36: azt gondoltam elsőre, hogy a "szerintem hanyagoljuk egymást" kommentet küldöm... ám, nem bízom az interpretációs képességedben, így marad a "nyasgem"...
@taga20: Nincs mellé duma. :)

"Talpra magyar, hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!
Rabok legyünk vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok! ...

Sehonnai bitang ember,
Ki most, ha kell, halni nem mer,
Kinek drágább rongy élete,
Mint a haza becsülete."
@Rodeo36: te angyal, magyarázd má el ennek a kanadai pudingnak, hogy putyin addig fizeti a süketelését, ameddig a kőolaj 100 fölött van. alatta nyista rubel a lakájoknak:)))
ne eszt magyarázd el ennek az öreg faszinak stirlic!
hátha téged ért, me az agyára ment a cirill betű!!!
ajnyemá, hát tán nem báránnyal legel az oroszlán?

Eltévedtünk ugyanvalóst!

Miközben a Hős aludni szalad két kérdés elől onnan, ahol a huszak kiállják akár az orosz zsurnaliszták kérdéseit is, a zsebhős miemberünk meg a földön fetrengve hisztizik, mert plusz 5 kérdésre kellett volna stábilasg válaszolnia a megjelenésért, mi itt ölre megyünk értük?

Helytelen!

indítványozom, hogy mostantól a nemzetközi politikai dzsemborikon két státusz legyen: egyik a kérdésekre válaszolni hajlandó politikusoknak, egy másik meg a despota mitugrász diktátoroknak, akiket meghívott embereik elpre egyeztetett kérdésekkel kényeztetnek.

Ha a jobb oldali ajtón megy a nagyember befele, akkor az állásfoglalás, és elköteleződés, ha a balon, akkor meg beismerés.

Esseérteni?
@Sir Bates dö Hól:
kölcsönös "drágám", már annyira hiányoztál?

brühüyyy
@Knósszosz: Van erre egy tréfa:

A hadgyakorlaton a tüzérek sehogy nem bírják eltalálni a célt, és az arrafelé legeltető juhász egyszer csak odamegy az ezredeshez, és szól:
- Bátyám, had próbálom én meg ezt a lövést, ha mán úgyis számolatlan veretik a kukoriczást!
-Legyen! - mondja a tüzérezredes, hiszen legfeljebb röhögnek egy jót a juhászon.
No a juhász nekikészülődik, célóz, és az első lövéssel szétlövi a célt. Erre az ezredes odaszalad hozzá, és kérdi:
- Kedves bátyám, árulja mán el, hogyan találta telibe! Nekem elmondhassa, azelőtt én is juhász voltam.
- Hát fiam úgy, hogy én meg azelőtt tüzérezredes.
@évásanyó: hány napot kellett ugyan árgus szemekkel olvasnod, hogy megtalálj egy elütést:)

követendő, lovagias, jóindulatú magatartás, meg kell hagyni

sok-sok hasonló kommentet lécci-lécci

Te vagy az orosznyaloncok pártfogója, ugye?

Akkor megbocsássssuk a deka vodkát, bár példaképeid grammban beszélnek.:)
@taga20: Múltkor küldtem ezzel kapcsolatban valamit, ami elmondja a lényeget. Csak 4 perc. Szánd már rá az időt lécci lécci. :)

youtu.be/uLvl6zAsnO8
@Sir Bates dö Hól: @Rodeo36:
Egymás basztatását mértékkel!
Ott fenn, a szélén van több kis dühöngő zárt szoba, TEXTILPETTING, vagy ZENESZOBA címmel.
Akkor inkább ott basztassátok egymást, ne ezt a rész qrjátok széjjel!
Tisztelettel kérem az T.Tettestársakat... ha nem nagy fáradtság már a majomkodásotok közepette.
@Knósszosz:

nincs komment csak teljes egyetértés az írottakkal:

kanadaihirlap.com/2014/11/16/egy-a-parna-egy-a-stempli/

brühüyyy
@Gábris szomszéd: rendben haver, ako hatkor találkozunk az eteletéren, végig nyomod a napot velem és utána megyünk tüntetni.
tudtál követni vagy hatkor visszafekszel inkább?
ne kostolgass cica, me rábasznál:))
téged ilyen napközbeni csákónak "szeretünk"!:)
u.i.: csak vicceltem a szeretünkkel:)))
@Habakuk000:
Klasszikus vizespohár 200. A formásabb 300.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: az belefér, hogy a smasszert ekügyük a bánatba vagy má asse?
előre is köszöni egy régi motoros, drága bogárúr:)))
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Egyszerűen
imádják a BÖLCS VEZÉRT:
A szerelem VAK!!!:)
@Knósszosz:

Tudjuk, hogy Oroszország fontos tagja a BRICS államoknak, amely immár saját valutaalappal és központi bankkal rendelkezik, és azon igyekszik, hogy elszakadjon a világ jelenlegi valutarendszerétől. De vajon tényleg ennyire függetlenül ténykednek?

Véleményem szerint inkább arról lehet szó, hogy a globalisták a BRICS államokat használják az amerikai dollár meggyengítésére. Ezek az országok egymás között már más valutákban kereskednek és hamarosan olajszerződéseiket is más fizetőeszközben fogják teljesíteni. Oroszország a világ egyik legnagyobb olajexportőre és mint ilyen, már egy ideje azon van, hogy minden dollártartalékától megszabaduljon. A legtöbb szakértő úgy látja, hogy amint a világ többi országa is követi példáját, a petrodollárnak vége.

citáció...olvasmányomból

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

fájdalommal tudatom, ,eghasa'tt a tudatom...igen papi majd rohanok bele a zeneszobába teljesen gumírozott vagy a majmok bolygójára de addig is tanulmányoznám a speciális "értékeket"

brühüyyy

be lesz tartva: sohatöbbé nem küldöm sehová, hadd sírjonmikorsírbateszik
@Rodeo36: Sztem állj le, Főnök!

Én tudom, hogy mekkora király vagy pl zenében, és te tudod, hogy tudom. Pontosan tisztában vagyunk a vakok elé szórt üveggyöngyök értékével. Ne hozz kellemetlen helyzetbe. Ha mindent olyan elmélyülten ítélsz meg, ahogy a természettudományokat és a zenét, akkor ennyi épp elég volt mára. Tényleg tiszteletben tartom az itteni virtuális szerepedet, de feszegeted ám a pofonosláda tetejét a szokásos fél és negyedigazságaiddal, amik épp egybevágnak a lelki habitusoddal. Legalább a stílus ne legyen ennyire lekezelő, mert vannak, akik a korod iránti tiszteletből fogják csak vissza magukat. Kérlek!

Köszönöm!
@jöttem: A SZAR JANKÓK,SZARBAN VANNAK!!!:DDD
@Knósszosz:

" Tesco, SPAR hát itt a vége...

A kormány az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat 0,1%-ról hatvanszorosára készül felemelni. A tervezet szerint 2015-től az éves forgalom függvényében változna a díjfizetési kötelezettség. Ha az elmúlt két évet nézzük, a SPAR, az Auchan és az Aldi rögtön mehet a levesbe, a Tesco és a Lidl esetében pedig rezeg a léc. Na de, ki járna jól? "
magyarinfo.blog.hu/2014/11/16/a_birodalom_hazavag
@Habakuk000:
Akkor ezt jól megbeszélitek évásanyóval.
Nem tudtam, bocsánat.
@Rodeo36: te szerencsétlen, a gazdád húsz év múlva lehúzhatja a klotyon az olaját!
komolyan mondom, az öregeket bekéne zárni valami ketrecbe, me összevisszahadoválnak:)
@Rodeo36: ebben speciel van igazságod, kedvenceid tényleg törekszenek a dollártartalékok csökkentésén

az az apró, ám szerintem lényeges probléma csupán, hogy az egyéb devizatartalékaik is csökkennek erősen, mivel a gazdaságuk egy kalap fosókaszilvát sem ér
@miva?:
légyszives vitázni, a vita szabályai alapján: van egy állítás és lesz utána egy vagy több ellen állítás mindegyik azokon a tényeken alapulhat amit az írójuk jónak tart

az, hogy féligazságnak hívsz dolgokat azok megnevezése nélkül nem jársz el a vita ősi szellemében

itt várom mivel és miért nem értesz egyet (esetleg kettőt) én állítok valamit annak alapja van még akkor is ha nem citálom hozzá a Magyar tudományos Akadémia könyvtárát

itt a pálya, rajta blog pont ezért jött létre, hadd tuggyák a többiek akik csak olvasnak miről is beszélgetnek a többiek...stilisztikai vitába nem szállnék bele egyébként egy fél lófaszt sem küldtem senkinek ami már haladás a sok cizellátum után amit én szoktam kapni

rajta ide neki bele telibe

brühüyyy
@Rodeo36: Pontosan. Itt már kőkeményen a petrodollárra megy ki a játék és persze a kiszorításra. De, ahogy korábban már bátorkodtam idézni? "aki legalább egy töri érettségin már átesett, az pontosan tudja, hogy, ha két ország, vagy hatalmi tömb között megszűnik a kereskedelmi és pénzforgalom, az a háború előszobája. Abban a pillanatban, hogy a helyi és globális pénzügyi elitnek már nincs mit vesztenie, az utolsó fék is lehullik a háború gőzhengeréről."

Ennek fényében nézzük meg hová vezetnek pld. a szankciók. :(
@Habakuk000: -re, mielőtt évásanyó engem is tahótlanít,
@Mariann19: kedves, nem akarom védeni habát, me egy barom, de olvasd vissza, pár sorral feljebb belerúg évikébe is:)
@Knósszosz:
Egy tény: ez a bagázs egy kabaré, folyamatosan gondoskodnak a "szórakoztatásunkról"
Hja: Ha már kenyér nincs, legalább a cirkusz legyen röhejes!
@taga20:
20 évet adsz nekik? és a texas-i csilliárdosokat is megkérdezted? akik a saját iparuk fejlesztését (a földgázt és a palagázt meg az elektromosságot is) is kenterbe baszták azaz szét 50 évvel ezelőtt készűlt amerikai elektromos autókkal van tele a nevada sivatag, ne a putyint kárhoztasd a probléma nem ott van

ez nem neked szólt te nem létezel számomra de a többiek jobb ha tuggyák, hhogy CNC-vel nem lehet a Holdra sem utazni

brühüyyy
@taga20: egy kával több lett, bocs:))
fogy a piám!
@Habakuk000 : Hát a pofám leszakad! Éjjel dumálok egy pasival, aki Boli diplomáját huzza lefele, erre ma belém köt Marianna nick, és még én vagyok lovagiatlan, hol élsz ember?Vagy neki minden elütés, és meg a bot másik végét fogom?Én a Lomonoszovon végeztem, csak nem gondolod, hogy szégyelleni fogom????
@Habakuk000:
látom bejáratos vagy az orosz nemzeti bank széfjébe, mikor is revansoltál ott? pontosan mennyijük nincs?

amivel nekik kevesebb van az a szankcionáló országok trezorjából 2.35x-ösen hiányzik, kurvára tiltakoznak is kérdezd meg a német iparmágnásokat

dehát te mindent tucc meg még két liter

brühüyyy
@taga20:
Több rúgást is ki lehet bírni.
Kérdés, hogy hol?
@évásanyó:

nyanya figyeld a számlálót...már 22000 -nél kezdünk járni éás még a Nap nem is ment le és volt vagy 3000 mikor beléptem

brühüyyy

nyanyus lécci ne nyavajogj csapj oda keményen
@Gábris szomszéd: Angyalom, dorogoj Grisenyka galagonya bambujocska batyuska!

Mit tudod te, mi a lópikula az a petrodollár?

Mit tudod te, mi az a töri érettségi?

Te, csinovnyikok talpnyaló gyöngye..., inkább maradj sima náci, az is jobban áll neked, mint ez a siratóasszony szerep
@Rodeo36: :)) na ez má rodeos volt, nem olyan bolhás fasz, mint aki az öreg, ragyogó, penge rodeó helyett firkált itt hónapok óta:)
szevasz öreg, végre:)))
ja és szeretlek, ha néha nem is tűnik úgy!
Ha nincsenek trollok, akkor valaki előhozza Putyint és megy a marakodás.
Aztán csodálkoznak egyesek, hogy utálom az oroszokat. BDRSTNT!
@Habakuk000: Mondasz valamit. Ha jól emléxem a franciák aztán később a németek sem a fosókaszilva minőségű gazdaságuk miatt támadták meg a ruszkikat. Furcsa lenne ha a mostani hiénák bebizonyítanák, hogy semmit sem tanultak a történelmi leckékből. Viszont elnézve a dolgok mostani folyását, nagyon úgy tűnik harmadszorra is ugyanabba a hibába akarnak esni.
Külön "elismerés" azoknak, akik ezt az öngyilkosságot még támogatják is.
@Gábris szomszéd:

szankció = öngyilkosság ( csak nem annak aki beledumálta a majmokat akik megint későn ébredtek)

brühüyyy

nem lesz háború, már van 60 éve nincs vége a IIVH-nak...csak gazdasági marketingnek hívják az sokkal szebb meg lobby-zás
@Habakuk000: Azért, hogy hülyeségeket írogass nem kellett volna újra regelned, miután nagy hanggal és teátrálisan kiléptél innen. :)
Amúgy beszélgethetünk, de talán érdemes lenne leszállni a magas lóról.
@Rodeo36:
1, Dollarindex évek ota nem volt ilyen magas
2, miert lenne érdeke Oroszországnak a gyenge dollár, ha bevétele nagy része az olajexporttól függ és dollárt kap
3, nem ide tartozik, de az Apple értéke a napokban haladta meg az orosz tőzsdére vezetett részvények összértékét. Ennyit a jogbiztonságról. (Nem neked mondom.)
@taga20: Rodeósnak az volt, kérdés jönnek -e majd a normális ellenérvek a felvetéseire. Epekedve várom én is. :)
@Mariann19:
töketlenek tökönrúgásával nagy dolgokat lehet mívelni

brühüyyy
még a büd ZSÉ is rendbejöhet

brühüyyy
@Habakuk000: teccik ez az új haba:)
a régi elég puding volt.
persze nem osztok és szorzok:)))
@Gábris szomszéd: te haver, mi vagy te, valami szinkrontomács, vagy vidaildikó?
ne segícs, me csak ártasz:))
@CsekklisztNo.10Reloaded:

azért megfordíthatnád ezt a tükröt olyan vak szegény biztosan nem velencei

BRICS és a többiek Délafrika, Brazil, Argentina, és a többi délamerikaiak valamint Afrika an block kivéve lybia-t, egyiptomot és szudánt meg az ebola zónát

szóval másik tüker

brühüyyy

te is kiszámoltad egyesével hány bankjegye van neki és esetleg arany aminek most basszőák szét az árát, hogy két év műlva majd 3000-ért aggyák? a zusának nincs beeeeeeeeee
@Rodeo36: "BRICS és a többiek Délafrika, Brazil, Argentina, és a többi délamerikaiak"
mi ez a hülyeség?
@Gábris szomszéd: orosz szolgával?

nem gondolod tán komolyan..
@Rodeo36: Nyanya a nénikéd, és több azonos életkorú női rokonod (kkk)
Egyszerűen felháborít, hogy hozzá se szólok itt némelyekhez, de nem bírják ki, hogy ne rajtam silózzanak, és ez szégyen, mert egy politikai oldalon állunk, össze kéne tartanunk, de nem ,sőt, még rá is tesznek egy-két lapáttal, és ez kire hajaz szerinted papa? Tiszta fidex menta!
@Rodeo36:
A büdzsé nem jön rendbe.
Fentebb írtam az adósság évközi állományváltozásáról.
Tanulságos, kiszivárgott számok.
@Mariann19:

ja, megjegyzésem: a hazugságról szóló újabb hazugság ami a valós állapotokat hivatott eltakarni azok elől akik a legújabb hazugságot sem értik

brühüyyy
@évásanyó:
a nyánya az oroszul anyu-t jelent ha jól tudom, ne zokoggy...
persze igaz de ...ez egy blog és meg van blogva

brühüyyy
@tristen2005: rakd vissza!
hol találkozunk holnap?
@taga20: Te csak Imolka ténsasszonnyal foglalkozz.:)

Bár én vigyáznék a helyedben vele, mert véleményem szerint nő nem lehet ilyen szolgalelkű alantas kukac, mint ő.

(Hacsak nem a törzsfejlődés sok-sok zsákutcájának egyik kiemelkedő példája, maga Selmeci Gabriella teszi tiszteletét itt a nick mögé bújva.)
@Rodeo36: kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@évásanyó: Nem gondolom. Tőlem egyébként végezhettél akár a Trantoron is.

Ugyanakkor a szto gramm a Lenin-hegyen is szto, és nem deka.
@Habakuk000: menthető vagy!
ez vigasztaljon, drága barátom:)))
ja, és néha kamuzok!
@taga20:
nem hülyeség céencékém...ha nem tucc valamit akkó' kérdezz atgtól aki tuggya...

ez a kibaszás a sok hataloméhes rablóval akik a rablott holmiból tartyák nyomorban a saját népüket
a Donald Trump aki egy kisstílű útszéli rabló "csak 20000000x keres többet mint egy CNC-s és életében nem dolgozott...de van neki hatalmas repülője a CNC-s meg gyalog jár

150 millió -an a létminimum alatt vannak igaz, az a létminimum a tiednél 15x magasabb

minden relatív még az is, hogy a van ahol esik a hó és van ahol ugyanakkor süt a nap és lehet fürdeni a tengerben

brühüyyy

a BRICS gúglizd le

tanulj taga nem árt...bár kituggya?
@Habakuk000: Megint tévedésben vagy de ez legyen a legnagyobb problémám. :) Figy. Most Prágában lesz az év végi találkozó a fiataloknak. 12 ezer ft + 55 euróból ki lehet menni 1 hétre Prágába. :)

www.vake.hu/2014/taize-praga-20141228
@Habakuk000: Jól van , nekem veled régen se volt semmi ütközőm, most se lesz, kikerüllek, igazad van, mit iszol?
@Rodeo36: revansolni ritkán szoktam, rovancsolni is még annak idején a seregben

De újságot néha olvasok, ha nem is annyit, hogy gyászba boruljon Mátészalka.

Azt hiszem, az néha hasznos szórakozás, főleg, ha valaki okoskodni szeretne a világgazdaság és politika rejtelmei között.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: én mély respekttel vagyok szürkeséged okán, ám semmilyen inszinuatív megjegyzést nem áll módomban negligálni, már a gyöknyelvben való érintettségem miatt sem... természetesen minden konzekvenciát tudomásul veszek...
@Habakuk000:
kaptál egy piros pontot a seggedre most már versenyképes vagy eltolcsiéknál...semmit sem mondassz csak dumálsz kuki 00*00=0000+z

szóval mit akartál ellenérvként? ja hogy az sincs...kááááááááááááár maraggya karón és ne énekelj kibaszott randa hangod van

brühüyyy

és a sajt? hát hetek óta ott a csőrödben
@miva

nyugdíjban vagy feladtad?

stílusosan?

brühüyyy
@Gábris szomszéd: Nézd Angyal. Szóltam hozzád, barátsággal fogadtalak, míg sima magyar állampolgárnak gondoltalak, - ez az én bűnöm, mert nem vettem komolyan neonáci eszméidet-.

Ugyanakkor, és ezt nagyon komolyan, lassan írom, hogy érthető legyen, egy hazáját és szövetségeseit eláruló majomparádé nekem ne jópofáskodjon és ne éljen vissza a bizalmammal.

Nyugodtan elmondhatod a központban a haverjaidnak, az orosz muzsiksággal rossz lóra tettetek.
@Rodeo36: öreg, nem akarok szőrt hasogatni, de sorold má fel a BRIC államokat!
persze, ha a passzát szél szembefúj, nem kö:)
te ennél jobb voltál anno.
@Habakuk000:
hottentottenträttelattentätenlattergitter

brühüyyy

ez a megoldás
@évásanyó: ok. vizet szoktam általában, bár borom is van.
Pálinkám is.
@Rodeo36:
Nekem nincsenek informátoraim, én azt olvastam, hogy Moldovába. Ott még olcsóbb a melós mint itt. De annyi lóvét hagyni amit ide befektettek...? Nem tudom elképzelni, hogy csak úgy.
@taga20:
ÍME, PONTOSDAN ÉS RÉSZLETESEN:

Em economia, BRICS é um acrônimo que se refere aos países membros fundadores (o grupo BRIC: Brasil, Rússia, Índia e China) e à África do Sul, que juntos formam um grupo político de cooperação. Em 14 de abril de 20112 , o "S" foi oficialmente adicionado à sigla BRIC para formar o BRICS, após a admissão da África do Sul (em inglês: South Africa) ao grupo.3 4 5 Os membros fundadores e a África do Sul estão todos em um estágio similar de mercado emergente, devido ao seu desenvolvimento econômico. É geralmente traduzido como "os BRICS" ou "países BRICS" ou, alternativamente, como os "Cinco Grandes".

Apesar do grupo ainda não ser um bloco econômico ou uma associação de comércio formal, como no caso da União Europeia,6 existem fortes indicadores de que "os quatro países do BRIC têm procurado formar um "clube político" ou uma "aliança", e assim converter "seu crescente poder econômico em uma maior influência geopolítica."7 8 Desde 2009, os líderes do grupo realizam cúpulas anuais.9

A sigla (originalmente "BRIC") foi cunhada por Jim O'Neill em um estudo de 2001 intitulado "Building Better Global Economic BRICs".10 11 12 Desde então, a sigla passou a ser amplamente usada como um símbolo da mudança no poder econômico global, distanciando-se das economias desenvolvidas do G7 em relação ao mundo em desenvolvimento.

De acordo com um artigo publicado em 2005, o México e a Coreia do Sul seriam os únicos outros países comparáveis ​​aos BRICS, mas suas economias foram inicialmente excluídas por serem consideradas mais desenvolvidas, uma vez que já eram membros da Organização para a Cooperação e Desenvolvimento Econômico.13

brühüyyy
@Habakuk000: értem a kínod, de magadnak csináltad, magadnak.
ha utálsz is, én respektállak.
baráti üdv. taga.
@taga20:
ha problémád lenne a megértéssel, akkor ezt próbáld

Οι BRICS είναι ένας διεθνής πολιτικός οργανισμός των κορυφαίων αναδυόμενων αγορών, που αποτελείται από πέντε χώρες: τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και τη Νότια Αφρική.[1] Ο όρος προέρχεται από τα αρχικά γράμματα των ονομάτων των χωρών, ενώ δεν πρέπει να συγχέεται με τον καθαρά οικονομικό όρο BRIC, στον οποίο δεν συγκαταλέγεται η οικονομία της Νότιας Αφρικής.

Στις 16 Ιουνίου 2009, οι ηγέτες των χωρών BRIC (των μετέπειτα BRICS) πραγματοποίησαν την πρώτη σύνοδο κορυφής στο Αικατερίνμπουργκ (Ρωσία) κατά την οποία εξέδωσαν δήλωση με την οποία ζητούσαν τη δημιουργία μιας «δίκαιης, δημοκρατικής και πολυπολικής παγκόσμιας τάξης». Το 2012, οι πέντε χώρες BRICS αντιπροσώπευαν έναν πληθυσμό σχεδόν τριών δισεκατομμυρίων ανθρώπων, με συνδυασμένο ονομαστικό ΑΕΠ 13,7 τρις $,[2] και ένα εκτιμώμενο σύνολο 4 τρις $ σε συναλλαγματικά αποθεματικά.[3]

brühüyyy...valamivel rövidebb
@miva?:
:))
Csakhogy... ami itt van, az már a tréfa kategóriáját átlépte. Ez a Te bőrödre meg a kölkökére megy, így már véresen komoly.
@Knósszosz:
a német uccsó fillérig tuggya mi mennyi...már megtérűlt és az iparban nagyon egészséges időszakonként ócskavasat csinálni egy gyárból, hogy kidobva a legújabbat lehessen létrehozni

a kapitalizmus -egyik- hátramozdítója az ilyen irányú kapzsisága, sohasem bont le semmit és addig használja amíg szét nem esik

ezért használnak ma 1956-os technikákat igaz CNC meg futószalag de a Bözsi aki fúrja az...ugyanannyit tud mint a Lujza 1956-ban

majd kérdezd meg miért mennek ciklikusan csődbe mint Detroit ma?

brühühyyy
@Rodeo36: kösz haver! nem értek se spanyolul, se portugálul, de kerekebb az életem, mint a tied, ez tisztán láccik!
rád a takarítónő nyitja rád az ajtót, amikor a halál tusád ...!
nem folytatom, szar alak vagyok, drága barátom:(
ezen agyalj.
@taga20: Én nem utállak. respect nélkül sem.

na jóccakát, négykor kelek, a franc egye meg.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Pont ezt akartam citálni, erre előztél középről.
Tiszta röhej ez a szánalmas csürhe.
Szarból lettünk-szarrá leszünk... katlikilag. Magyarilag.
@kekex:
Ezt lassan nem szórakozásnak fogjuk megélni. Jókat lehet poénkodni a balfasz kormányzáson, de ennek kurva nagy ára lesz. Akkor nem fogunk már röhögni. Senki.
@Habakuk000: Nézd Haba. Azt, hogy ne jópofizz meg, hogy ne élj vissza a bizalmammal én is ugyanúgy mondhatom, a józanságot már abszolút felesleges lenne elvárni tőled. Közben persze az események most épp úgy állnak, hogyha te támogatod a nyugat beavatkozását Ukrajnában, miközben nyeretlen kétéves módjára muzsikozol meg démonizálod a ruszkikat, sokkal inkább vagy háborús uszító és az ottani eunácik támogatója.
Ez a nagy büdös helyzet, még akkor is ha a bagoly mondja verébnek kitartásával mantrázod ezt az ökörséget állandóan velem kapcsolatban. Ja és abban is el vagy tévedve, hogy nekem bármit is el kéne mondanom az állítólagos "központban". Ne értékeld már ennyire túl magad, meg persze a blogot se. :)
@Rodeo36:
A német az mindig is precíz volt, ma is az.
Biztosan kiszámolt mindent az utolsó eurocentig. Na, ezért nem értem, miért hagyja seggberúgni magát egy ilyen jelentéktelen szar által?

Persze, nem köll annyi bért fizetnie itt, mint Hansnak mondjuk Rüsselsheimben, de... majd látjuk. Kíváncsi vagyok, mi lesz a nem megjelent interjúból dagadt botrány vége...
@Rodeo36: aszt nem értem, hogy mé kedvellek?
egy kibaszott szar alak vagy, de a sötét lelked mélyén egy értékes ember lehecc:)))
sokszor tévedek.
@taga20: Ahogy más blogtárs is mesélt már erről. :)

"Amerika évekig visszaél pénzügyi helyzetével. Gyakorlatilag egy ún. “pork barrel politics”, amit folyatott, azaz ledózerolt erővel mindenkit miközben "más emberek és országok pénzét költötte el". Az elképesztő privilégium, mely a dollár árfolyamának dominanciáját meghatározta, tette lehetővé, hogy a világ polgárainak pénzét elszedve, bezsebelve fenntartsák az őrült amerikai költekezést és fenntartsák az amerikai kormány-gépezetet.
A szabad piac lett a legerőteljesebb gazdasági mozgatórugó (mely mára egyenlővé vált a szabad rablással) és tette lehetővé, hogy egy teljesen beteg rendszer fejlődjön ki olyan globális következményekkel a Föld többi országára nézve, amire az egyoldalú haszonélvezők "magasról tettek", hiszen minden előnyét élvezték.

Az amerikai dollár dominanciája veszélybe került. Egyrészt az USA túljátszotta szabályozó pozícióját és szerepét azzal, hogy szankciókat vezetett be más külföldi bankok ellen. Tudni kell, hogy a dollár tranzakciók minden esetben az USA-n keresztül kell, hogy áthaladjanak. Másrészt akárhogy is nézzük a legnagyobb fenyegetés és tény a keleti gazdasági hatalom felemelkedése, mely a Nyugatot és az eddigi dominanciát is fenyegeti mára. A 80-as évekhez képest az USA gazdasága, mely a világ kereskedelmének 1/3-át tette ki, mára már csak 18% Csak Kína önmagában már 15 %-ot tesz ki és folyamatosan emelkedik.

A gazdasági válságban nyögdécselő Európai Unió, mely állandó megregulázáson töri a fejét az IMF és Világbank nyomására sehová nem jut és hibát hibára halmozva hanyatlik Dél-Európában Görögországtól Spanyolországon át Portugáliáig.
Milliókat bocsát el a munkahelyéről IMF-nyomásra, 55 % -os munkanélküliséggel küszködik pályakezdők esetében és sorolhatnánk .
Eközben a nyugati dominancián kívül eső nemzetek egymással kötnek nagyobbnál-nagyobb kereskedelmi megállapodásokat..... Elég csak a grandiózus Orosz-Kínai gázmegállapodásra gondolni....
Nos, jelenleg ez az Unió próbálja szankciókkal fenyegetni a felnövekvő Oroszországot, melytől gazdaságilag is függ. Ha valaki kívülről nézi az egészet, azt gondolná ez felér egy öngyilkossággal és idióták gyülekezete az egész bagázs ! Nos sajnos az is, vagyis ennél sokkal rosszabb a helyzet ....."
@Knósszosz: ingolstadt vagy mingyá jön nincs itt és nekünk annyi:)))
@Rodeo36: a szürke eminenciás miatt konstruktívan együttműködő szeretnék lenni... ez lemaradt a kommentedből: idokjelei.hu/2014/11/putyin-a-nyugati-elitnek-vege-a-jateknak/comment-page-1/
@Gábris szomszéd: cica, eszt honnan? legalább engem ne!
mé nem tiszteljük egymást?
@Knósszosz:
ez az interjú egy gumicsont, a technika megtérűlt és önmaga gáttyává válik ha otthagyja és tovább használja

itt a háttértudás a szellemi értékek a mérnök 2025-ös modelleken és módszereken dolgozik a rajzasztalon és a PC-n meg a laborban ahhoz, hogy az lépésenként megvalósúljon (hidd el én csináltam ilyet többször is) mindent uccsó miliométerig és másodpercre meg kell tervezni olyan mátrixaik lehetnek, hogy legalább 12 rétegű 1000 változós (kell hozzá PC kapacitás kérdezd a bolit errőól, mit csinál egy olyan mátrixxal ami 15000000 tétel 1000 szeres mátrixa 12 rétegben...

és azt olvasni és állandóan karbantartani

szóval ehhez kell képzés meg egyetem és nem csak esztergályosok bár anélkűl semmi sincs de a CNC már nem olyan...

és akkor a kecskemét az csak egy része a nagy birodalomnak amihez illeszkedik

na erről ennyit legyen elég

NAGYON EGÉSZSÉGES KIDOBNI 10 ÉVES TECHNOLÓGIÁT ÉS A KÖVETKEZŐ 5 EVEST BEVEZETNI 3 ÉV ALATT A BÉREK NEM KÉRDÉS A TERMÉK MINŐSÉG ÉS A MŰSZAKI KÖLCSÉGEK GYORS MEGTÉRÜLÉSE munkaerő? hát az nincs levédiában pálinka van

majd lesz képzési központ Moldáviában vagy bárhol és a bér tétel az egész 10% a alatt kell legyen vagy szar az egész

brühüyyy
@Knósszosz:
a bér és technika viszonya a kísérleti mstádiumban 95% bér azaz élőmunka de a termeléskor ugyanez megfordúl erre van az egész egyetemi képzés

brühüyyy

meg a műszaki doktorok a laborban
@Sir Bates dö Hól: haver, kussolj má! egy fasz vagy!
ha téged meglátlak, tudom, hogy nem egy értelmes penge faszit olvasok, hanem egy becsontosodott alakot látok.
ha egyszer jelent a klaviatúrán neked valamit taga, ako hagyd abba.
@taga20: @jöttem:
Nektek és a hozzátok hasonló kvalitásúaknak:
Méltatlan lenne hozzám, hogy olyan riasztó és alpári szintre süllyedjek, mint ti, de lehet, hogy nem is lennék képes rá.
Valószínű, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki követi azokat, akiknek nem imponál/t/ az esztelen ámokfutás és távoztak innen, amikor megelégelték.
Most én is befejezem.
@taga20: Ott volt a link nem láttad? De ugye azt még remélhetem, hogy te a leírtakat cáfolod vagy kommenteled és nem azon lovagolsz, hogy ki és hol mondta. :)
@Sir Bates dö Hól: Máskor a választ nyomd, mert így nem lehet tudni, hogy melyik kommentre hivatkozol.
@Sir Bates dö Hól:
itt van nyitva a cikk elolvastam a hozzá tartozó kapcsolt anyaggal együtt

szarabb a helyzet, mint a nyugat gondolja

mert ugye a IIVH-t ki is nyerte meg?

brühüyyy

utána kibasztak vele? de nem felejtett
@Gábris szomszéd: komolyan érdekelne, hogy ez a sok félnótás blogger, akiket idéztek, ezt a sok baromságot honnan a fenéből veszi?... a jelenések könyvéből?... b+, ha nem lenne a net, mind egy-egy hordón állva fennhangon óbégatna a sétáló utcán vasárnap déltájt, hónuk alatt Bibliával... ti meg szájtátva hallgatnátok őket...
@taga20:
jézusmáriaszentyózsef

még nem akarok és ha eljön akkor itt lesz én már ismerem ezt is, találkoztam vele és nem félek

ez csúnya taga volt szégyelld magad

brühüyyy
@Proletár Dromedár, a sivatag tutaja: "Most én is befejezem."
kedvellek:)
a faszt!
hülye vagy, mint a segg!
fekügy le, te retardált.
@Rodeo36: hát, nem a szovjetek nyerték meg... (leginkább hitler baszta el, ha pusztán a hadvezetésu szempontokat nézzük... nem volt egy nagy statéga, azt megállapíthatjuk... bár személyes bátorságához kétség sem férhet...)
@Sir Bates dö Hól: Dehogy, akkor téged idézgetnénk és csüngenénk ajkadon. :)
@taga20: nem obligáció az olvasásom...
@Rodeo36:

Röviden:

Rodeo, kivételes lexikális tudásodat, értelmedet, tapasztalatodat arra használod már jó ideje, hogy kinyilatkozd az egyetlen igazi tuti igazságot.
Minden más szempontot, értelmezési aspektust leugatva.

Elgondolkoztál már azon, hogy:

- miért akarsz mindig győzni a verbálkommunikációban?
- miért utasítod el alapból, miért FÉLSZ attól, hogy más értelmezési vetületeken egyáltalán elgondolkodj?
- miért minősítesz (szerintem) jó szándékú kommentelőket, ha nem értenek velük egyet?
- honnan az a magabiztosság, amiből kifolyólag dehonesztálsz sokakat? Egyébként elég bunkó módon.

És egy bónusz kérdés: ama személy, aki most éppen Gábris szomszéd néven fut, neked tényleg rendben van?

Ennyire vak vagy?

Ennyi.

Mostanság nem voltam errefelé, a közeljövőben nem is leszek.

Üdv all! :o)
@Sir Bates dö Hól:

mivel magyarázod Dover-t és az Ardennek-et?

brühüyyy
@Csaknézek...:

Helyesbítés:

ha nem értenek velük = ha nem értenek veled

Sorry.
@Csaknézek...:

nagyon egészséges döntésed van

nem is fogsz hiányozni

egyetlen állításomat sem cáfolta meg senki

a többi rablómese

meg seggség

brühüyyy
@Rodeo36: azé nem vagy olyan bamba, mint a ...:)))
sok hülye nyugger! itt van pl. rodeo, eklatáns példa, mé ne legyünk öregek promóció főagya:)) @Sir Bates dö Hól:
@Rodeo36:

Vettem.
Ostobákkal nem foglalkozom.

További kellemes blogszétbaszást kívánok neked.
Jól csinálod.
@Sir Bates dö Hól: haver, meg kellett néznem a gogliban, hogy mi a szar ez az obligáció.
melós vagyok, eszt dobta a gép.
de sohasem cserélnék veled!
ja és bírlak!
@taga20:
Erre írtam neked és eltűnt... a net.
Értem mit akarsz ezzel, szóval; ja!
B Bírónak tolj egy lájkot a nevemben, jó a csóka!:))
@Sir Bates dö Hól: Hatalomtechnikusnak jó volt, de tábornoknak csapnivaló.
@Rodeo36:
"mert ugye a IIVH-t ki is nyerte meg?"

miért, vége van már? úgy tudtam, moszkva és tokió még tavaly is küszködött, hogy mi legyen (aláírják-e a békeszerződést vagy ne), aztán a japánok szembeköpték medvegyevet, és otthagyták, tehát még nincs vége.
@Csaknézek...: ne légy ennyire mimóza!
ha eladod, ako engem, mariannt, gumát, bolit, etc. veszed semmibe.
@Knósszosz: nem akarok nyalni, de szeretlek!
sok gyagyás van itt is, de te vagy a szikla!
hülye barmok, remélem mindenki szívni fog!
@Gábris szomszéd: figyelj, szerintem aljas indokból eláruljátok a szűkebb (mo) és tágabb (európa) közösséget, ahova tartoztok... az, hogy elképesztően korlátolt és alacsony értelmi színvonallal megvert egyén vagy, csak hab a tortán... azt sem érted, hogy mit kérdezel... kevés értelmed teljesen kitölti a bigott katolicizmus, a retardáltak elszántságávak menetelsz a végső cél felé: megbosszulni azokat, kik megfeszíttették az istened fiát... s ezért semmi sem drága neked... (az, hogy saját istened törvényeit/parancsait sem tartod be/hágod át/szeged meg a cél elérésére tett erőfeszítéseid során, szerintem neked fel sem tűnik...)
tényleg értelmetlen bármilyen kommunikáció veled... a nickem meg nem sziszifusz...
@Rodeo36:
Én voltam laborban, vegyipari szakközépben indultam. Szerettem a kémiát, de aztán... szóval összetörtem egy desztilláló izét és a köpenyt sem bírtam, kivágtak. Hála az égnek...

Szóval, már nincs labór csak lavór, de nem bánom. Jött sok minden más helyette.
Most a politikát kiütöm, inkább zenélek magamnak.
Az kell ily kései órán, meg azért is, mert csak.
Selmeczi sztájl, frappáncs.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Jó éjt! Bár maradhatnál. Ezek a pasik itt beleborultak az agyukba. Egy pár vörös cipellő talán észre térítene őket. :)))
@taga20:

Jó csávó vagy. :o)

De ami itt megy jó ideje, ahhoz semmi kedvem.
Korábban jó volt itt.

De faszságokat, propagandát, kinyilatkoztatásokat, tesztoszteron harcokat, megmerevedett álláspontok meddő, a "Nekem van igazam! De csak nekem!!" egymás mellett elbeszélő viaskodását olvasni - na ezt NEM!
@taga20:
Esztet haggyuk, de én is bírom a hülye búrádat, mer nem vagy olyan egyszerű izé.
Sok akármit karácsonyra - minden jó izéket - maraggy ilyen fax.
@Rodeo36: doverrel kapcsolatban mire gondolsz?... az ardenneket azért ne nevezzük a legsikeresebb offenzívának (bár, kétségtelen, hogy arany betűkkel lehet bejegyezni a wehrmacht évkönyveibe, kitartás és bátorság, valamint a botorság címszó alatt)
@Knósszosz:
a labor az nem csak kémiai sőt...egy olyan labort képzelj el ahol a 2038-ban kiadandó mosógépet tervezik és kísérletezik van hozzá számítógépprogram meg lemezlakatos és elektronyos is meg karbantartó szakember az a labor (nagyon hülyén úgy is lehetne fordítani, hogy a munkaelőkészítés labor az munkát jelent latinul)

vigyázz mit hallgacc

brühüyyy
@Knósszosz: má szervezem a kubai utat.
a csóka alaphangon hagyja a köcségeket:))
u.i.: szeretném látni kubát még a kapitalizmus előtt!
@taga20: nem is járnál jól a cserével, hidd el... ez egy bölcs döntés:-)...
@Sir Bates dö Hól:
mind a kettő -szvsz- a szöveccségesek leguccsó próbálkozása volt arra, hogy szárazföldön elérjék Berlint az oroszok előtt mert Lipcse lebombázása "csak" nem oldotta meg

brühüyyy
@Secnir:
akkor maraggyunk abban 1496 óta permanens háború van

brühüyyy
és mehetünk vissza Aquileia-hoz is?
@taga20:

Marea del Portillo-t ne hagyd ki meg Pilón-t

és Santiago de Cuba is a Polinézió Habana-ában

brühüyyy

hozzál egy darab rézércet La Virgen del Cobre-töviből az áldás
@Sir Bates dö Hól: "hát, nem a szovjetek nyerték meg... (leginkább hitler baszta el, ha pusztán a hadvezetésu szempontokat nézzük..."

Szörnyű, hogy Sztálin még a mezőgazdaság rovására is fejlesztette a hadsereget, de egy Kelet felé terjeszkedő német élettér nem biztos, hogy zavarta volna az angolokat, franciákat, amcsikat. (Ha őket nem támadják meg.) Szerintem szörnyű, hogy Hitler semmibe vette az oroszokat, csak azért mert kommunisták. Még azt a státuszt sem hagyta volna meg nekik, mint a többi szlávoknak (szolganépek).
Akármennyit kegyetlenkedett és bénázott a Vörös Hadsereg, de az biztos, hogy az SZU népei rengeteg áldozatot hoztak a II. vhban.
@Csaknézek...: bakker, volt egy hiányérzetem! nem tudtam, hogy te vagy, de hiányzottál!
más! én rólad sokáig aszt hittem, hogy nyúl vagy. asztán rájöttem, csak egy gyenge utánzat vagy.
mielőtt!
sokszor értelmesebb vagy, mint én. ez tisztán láccik!
@Csaknézek...:
te ezen kívűl a seggségen kívűl egy árva rohadt szót sem tudtál hozzátenni...alafabuta vagy

brühüyyy

menny máshoza a panaszoddal a fidex iroda nagyon megfelel erre is: a sok rohadt ...és ide azt írsz amit akarc ki akar velem baszni pedig én...szóval nem tucc semmit
@Sir Bates dö Hól: monták má neked, hogy fáklyajú?
öreg, neked van bőr a pofádon:)
@Sir Bates dö Hól: "nem volt egy nagy statéga, azt megállapíthatjuk..."

Akkor ki kellene mondani, hogy a teljes császári német vezérkar nulla volt, ugyanis ők esküdtek a Schlieffen-tervre az I.vh elején (Belgiumon át elfoglalni Fro.-t, és aztán megtámadni az oroszokat). És úgy tudom, Hitler sok mindenben az elsőt másolta a "saját" háborújában.
@Rodeo36: saját magukkal basztak ki.
@Rodeo36: dovert még így sem értem, az ardennek meg a wehrmacht hattyúdala volt a nyugati fronton... ettől függetlenül a keleti fronton hitler hibáiból (szimbólumok eln harcolt, nem célorientáltan... nem is volt százas, az tény) alakult olyanná a helyzet, hogy ez lett a végkimenetele (nem vonva kétségbe a szovjetek áldozatait a győzelem során...)
@Rodeo36:
Óh, hogyne tudnám, h a BRICS falai között élek, nemsokara úgyis Iron Curtain jon vissza.
Szerintem egy dolgot nem vesznek észre, itt semmi másról nincs szó 2010 óta, mint egy valutaháborúról, fura módon "fordított" valutaháborúról (ne szakmázzunk, h deviza, jó), mert a vilag azon országai akik megtehetik, azt talalták ki, h a deflácios spirálból a nemzeti valutájuk leértékelésével találják meg a kiutat, az lesz a növekedés motorja (na, bammeg, ennyire vagy unortodox Kusza Szem, feltaláltad a kerékben a lukat). Kezdte ezt el Amerika, QE, majd rákapott EU, most belehúznak Japánok, ettől rágták be a BRIC országok, h mi lesz most a commodity export bevételekkel, mert a tudásalapú társadalomhoz még nem nőttek fel.
Persze ennek a Bátor Nyúl játékelméleti stratégiának vannak veszélyei, mert ha sokáig nem rántják el a kormányt, akkor tenyleg elérkezhet az, hogy a papíralapú pénz teljesen elertektelenedik es visszatérhetnek az arany standardhoz megint. Akkor viszont arany nem 3000, hanem duplája lesz, pár napja írogatom itt, hogy ezen a szinten 1160 az arany Strong Buy.
De azért azt se feledjük, hogy a dollár index, azaz a dollár es dollár denominált befektetések 2000 óta nem volt ilyen magas, erős, azaz hiába minden FED óhaj a gyenge dollárra, egy ország devizájának (kimondtam) értéket elsősorban NEM a kamatszint, NEM a vslutatartaléka, NEM a gazdasagi ereje, hanem a gazdaságpolitikába fektetett (IGEN) bizalom határozza meg. Ezert ilyen erős még mindig a dollár. Persze a dollár fegyver is, ebben nem is volt vita.
@Csaknézek...: remek összefoglaló...de hatástalan lesz.
legfeljebb elküld a picsába.
már régen nem érvel, csak saját magával szemben követeli azt!
szomorú ezt látni.
@Rodeo36: jó:)
mikorra tervezed beadni a kulcsot?
ágyutalpast kérsz, vagy fapadost?
@Sir Bates dö Hól:
Dover-ban partra szálltak és meghaltak anélkűl, hogy bármirt elértek volna kétségbeesett hülyeség volt stratégiai és taktikai baromság mindenáron a szárazföldre tenni csapatokat

a Halál 50 órája is mond sok mindent de a lényeg, hogy az oroszok nélkül a mai helyzet más lenne még úgy is, hogy hitler egy seggfej és nem katona viszont voltak ott zseniális egyedek (azokat braindrain-ezte az usa utána)

brühüyyy
@taga20:

duci, engem el kell hamvasztani és New Fundland szikláiról az Atlanti Óceánba szórni semmi ceremónia csak aki ezt5 megcsinálja kap egy ragyogó vacsorát a legjobb étteremben előre kifizetem

brühüyyy

Pilón-ban menny fel a Sierra-ba és vedd rá a campesino-kat hogy legyen igazi 3 napos nyárson sütött disznó, ahogy ők csinálják, sok yucca-val és pulykával tültve
@Sir Bates dö Hól: igen, ezekkel mindennap szembesíteni kell.
attól függetlenül, hogy nem érti.
@Rodeo36:
Azt a sok izét nem izélem, viszont hallgatok.
Van mit.
Berlioz, a szerelmes marha miket nem tudott írni...
www.youtube.com/watch?v=uYqItMmwwKE
És még sok minden mást is..
@Rodeo36:

"te ezen kívűl a seggségen kívűl egy árva rohadt szót sem tudtál hozzátenni..."

Rossz hírem van.
Kevés vagy ahhoz hogy értsd, miről beszélek.
Részvétem.

A "fidexhez" pedig sokkal több kapcsolódási pontod van, mint hinnéd.

Mert az a maffia is az arroganciáról, "ki ha én nem" attitűdről, szélesvásznú önmellveregetésről és az alternatív valóság megteremtéséről szól többek között.

Miközben fingjuk sincs arról, hogy mi is a valóság.

De nagyon nagyon hisznek magukban, ezért mindenki mást leugatnak.
Akárcsak te.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: azért az nagyon erős, hogy:
sztálin fejlesztette a hadsereget.
hacsak nem a sok lúd disznót győz elv alapján!
@CsekklisztNo.10Reloaded:

én ezt röviden szoktam mondani (úgysem értik sokan bármi módon)
túltermelési válság van és piachiány ugyanakkor áruhiány és nyomor

és mindez devíza probléma az inflálódó defláció ahogy azt korábban már írtam

mert a nagy vagyonok (személyes, nem is annyira korporatív vagyonok) nem engedik egy Rockefeller vagy hasonszőrű mammut nem fogja hagyni nulla alá inflálódni a vagyonát amikor már neki sincs aranya és aranybányája sem mert a perui aranybánya 4500 méter magasan van és oda még az indiánok is meggondolják pláne éhbérét most zavarták el a sok szarházit a picsába

a többi aranybánya kifogyóban már csak a Hold meg a Mars van hátra de akkor más lesz az ára

brühüyyy

gazdasági restrukturációra van szükség de nem csinálják mert a kapitalista nem lát az orránál messzebbre csak mikor a falba belebassza
@Orica Középföldi:

:o)

Kölcsönös a veszteség.

Vannak létfeltételei a valahol létezésnek, akár virtuálisan is.
Kedvellek, becsüllek. :o)
Sir Bates dö Hól: Szerintem azok árulják el akár Magyarországot akár Európát akik démonizálnak egy országot, amivel nagyban szekértolói egy egyre fokozódó háborús uszításnak is. A többit nem is ragozom, maradjunk annyiban, hogy az a véleményed, erőlködni is felesleges vele kapcsolatban.

Azért érdekes gondolatkísérlet lehetne, ha 41-ben élnénk itt, vajon ki lenne itt a náci és ki az, aki igyekszik tenni egy kibontakozó háború ellen.
@Csaknézek...:
Rossz hírem van.
Kevés vagy ahhoz hogy értsd, miről beszélek.
Részvétem.

ennél aljasabb gyalázatot is csak te tucc...
pláne ha nem beszélsz semmit...mert mit is mondtál? semmit de sok szóval

brühüyyy

értsétwek meg egymást azzal akivel akarod de te számomra egy senkiházi vagy és maracc
@Sir Bates dö Hól: "ettől függetlenül a keleti fronton hitler hibáiból (szimbólumok eln harcolt, nem célorientáltan... nem is volt százas, az tény) alakult olyanná a helyzet,"

Mi volt a szimbólum Sztálingrádban? Az volt a "bakui olajmezők kapuja", ahogy a törikönyv írja. De ott van Heisenberg is, aki atomerőművön dolgozott, az lett volna a "csodafegyver", mint korlátlan energiaforrás.
S. Haffner írja: Ha Moszkvánál áttörnek a németek (1941. dec. 5-6.), biztos sokkal tovább tartott volna a háború. Pl. nem üzen Hitler hadat az USA-nak (1941. dec. 11.), és a kongresszus nem engedi Rooseveltnek, hogy hadat üzenjen Németo.-nak?
Ergo: a kétszázmilliós Szovjetunió erősebb volt a nyolcvanmilliós Németországnál, a szerző szerint.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: ezzel keegan szerint schliffen is tisztában volt (www.libri.hu/konyv/john_keegan.az-elso-vilaghaboru-2.html... scribden fent van, neked meg van időd olvasni...:-))
@CsekklisztNo.10Reloaded: nálunk a cégnél, már nagyon régóta, euró alapú az elszámolás az alvállalkozókkal és szinte mindenkivel.
egy kivétel van.
a bérek.
azok függetlenek az euró árfolyamától.
(100% magyar tulajdonú, középkategóriás vállalkozás)
[alkalmazott vagyok]
@CsekklisztNo.10Reloaded: "hogy a papíralapú pénz teljesen elertektelenedik es visszatérhetnek az arany standardhoz megint."

Ismered Steiner elméletét az ősértékről?
@Rodeo36:
Bingo, nem tudnám én se jobban elmondani ezt, de problémát az okoz, h ez a rendszer már adott, akkor mi a kiút? Mi tesszük meg v az anyatermészet a lovagiasság minden szabályát áthágva? Bár.... a rendszerben azért van önszabályozás, mert Rockefeller vagyon mára semmi, facsés kiscsávó :-)) 10 év alatt nagyobbat dobott, a Kondratyjev ciklus, a túltermelési válságok és a háborúk az emberi hujeségen túl sokszor visszaállították a versenyzőket az 1. sz rajtkockára. Kérdés a Föld kibírja-e még...
@Rodeo36:

Értelek és sajnállak.
Kár érted.

Vox humana - na azt elfelejtetted.
Lenyűgöz téged a saját tudásod.
Arra használod, amit itt látszik.

És ettől felsőbbrendűnek képzeled magadat.
Mindenkit le akarsz győzni.

Látens fideszes vagy.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Nem, sajnos. Látod kiderül h őt én mint látnok szeretem, v maradt meg...
Mi az?
@Rodeo36: punkrat...nem is rossz nick!thx!
@punkfrog: "sztálin fejlesztette a hadsereget.
hacsak nem a sok lúd disznót győz elv alapján!"

Érvek?
Az én forrásom az ellenkezőjére pl. a Magyar Lajos Alapítvány, 12.-es törikönyv, pl. T-34, katyusa/sztálinorgona.
@Rodeo36: ok, ezzel nem is vitatkozom, nincs is mit alapjaiban, de nem ez volt a kiindulás...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: '41 végére nyernie kellett volna... nem leningrád és moszkva ellen masírozni...
@CsekklisztNo.10Reloaded: a legfőbb prioritás, az euró zónához való csatlakozás kellett, volna legyen.
de a szocik a balfaszságuk miatt, ezek meg direkt nem tekintik ezt célnak.
@Csaknézek...:
mint látom te irígykecc?

brühüyyy

pukkaggy meg
@vigyüktúlzásbaadolgokat: érvek?
T-34 kontra Tigris
A Tigris egy fejlesztés eredménye.
A T-34 pedig egy tömeggyártású, legegyszerűbben, hatalmas darabszámban gyártható termék.
Csak a "fejlesztés" szót kifogásoltam.
@Sir Bates dö Hól:
volt kiindulás? földindulás ihaj csuhaj tsunami

brühüyyy

akkor ...??? vannak akik csak néznek és néznek és nem látnak...de azért idegyünnek lesni hátha ...

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36: most elvesztettem a fonalat... ez jelentősen meghaladja interpretációs adottságaim függvény-maximumát...
@Sir Bates dö Hól: Nem ez volt a kérdés. Ha a német vezérkar tehetségtelen, akkor Hitler is az. Ha nem reménytelenül béna a német hadvezetés, akkor Hitlert sem tarthatod tök hülyének, hanem "csak" nagyon-nagyon gonosz embernek (aki pszichopata volt, nem hatotta meg az emberek szenvedése).
@Sir Bates dö Hól:
extrapoláld a 42. gyök 63-ra és vedd a Phytagoras-i Komma 1/4-ét együtthatónak

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
ismerős?: @csaknézek

és néz néz néz a távolba és nem lát semmit és akkor sikítófrászt kap és egyetért orica Bélával aki meg Lajos

szóval szép ez a Levédia alsó a 4-es alapú logaritmus 27-ediken

brühüyyy
@Rodeo36: te hol élsz? egy tükörlabirintusban?
@punkfrog:
nem...penthouse-ban a nagy vízre néz...

utóljára az Elvarázsolt kastélyban láttam görbe tükröket most ewszembe jut nagyon hason,litott Béla @Orica rád ott a bal felső kanyarban

de lehet, hogy tévedek? és nem Béla? borzasztó még majd kiderül, hohu Levente vagy Töhötöm

brühüyyy
@punkfrog: "Csak a "fejlesztés" szót kifogásoltam."

Idézek: A sztálini "nagy fordulat" célja az volt, hogy ipari nagyhatalommá tegye az SZU-t, amely képes az elkövetkező háborút sikeresen megvívni. Cári Oroszo. ipara?
@punkfrog:
Így van, közös munka lett a végén :-(
@CsekklisztNo.10Reloaded: Nagyon gyakorlatias ember is volt, megújította a pedagógiát, mezőgazdaságot, közgazdaságot stb.
"mindenkinek annyit kell kapnia az általa előállított termékért, mint amennyire szüksége van egy azonos termék előállításáig felmerülő szükségleteinek fedezéséhez".
Ősérték: tisztán fizikai munkával előállított mezőgazdasági termék elosztva az adott földterület minden lakója közt. Miután bejön a társadalmi munkamegosztás, ezt az egységet a pénz fejezi ki. Az egyéni teljesítményeket és az egyéni jövedelmeket ehhez az ősértékhez kellene igazítani egy egészséges gazdaságban.
(Szabad Gondolat, 2007. szept. 5.)

De ez is érdekes (nem Steiner):
www.liska.hu/fliska/alapjov.htm
@Rodeo36: "túltermelési válság van és piachiány ugyanakkor áruhiány és nyomor"

Vagyis ha a tőkés egyre kevesebb munkással gyártat minél több terméket (túltermelés), akkor a munkanélküliek nem tudják megvenni (nyomor), ő meg nem tudja eladni (piachiány), és leépít (áruhiány)?

Steiner: manapság tőkének minősül minden hozamot hajtó vagyon (tárgyi-, és pénzvagyon).
Eredeti tőkefelhalmozás újradefiniálása szerinte: közvetlenül a termőföldön végzett fizikai munka terén -intelligens munkaszervezéssel- elért kapacitásmegtakarítás. A tőke ennek a megtakarításnak az ellenértéke, amelyből lehet finanszírozni az ipart, másrészt a szellemi tevékenységet, a nyugdíjakat, betegeket, gyermekeket és anyákat.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"mindenkinek annyit kell kapnia az általa előállított termékért, mint amennyire szüksége van egy azonos termék előállításáig felmerülő szükségleteinek fedezéséhez". -lehet, h csak már késő van, az is, h a jelenlegi rendszerekben begyepesedtem, de ezt most nem tudom elsőre -közgazdaságilag- értelmezni, ez nekem nem gyakorlatias, hanem megfoghatatlan. Ne érts félre legyszi, nem leszolni akarom, mert érzem benne a tarsadalmi igazságosságra es fenntarthatóságra törekvést, csak nehezen tudnám számszerűsíteni. Vagy elso olvasatra nem látom benne a legfőbb emberi hajtórúgót, azt a fajta versenyre törekvést, ami -szerintem- a fejlődés motorja, meg persze sok más baj okozója is egyen. Nyilván ez a modell (?) nem arra született, hogy premizáljon, hanem hogy egy másfajta redusztribuciot fogalmazzon meg. Nekem mindig kérdésem a hasonló esetekben, h ez működhet kis közösségekben biztosan, de össztársadalmi méretekben is megállná a helyét? Képes lenne egy egész ország gazdasága így működni? Az emberi természet valoban ilyen megengedő? Hogy kényszerítenénk ki- már ha kell és szabad? Nekem tetszik, h van Waldorf oktatás, de jobb lenne-e ha minden suli ilyen lenne (talán az utóbbira a legkönnyebben megengedő a válasz) ?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Nem volt kétségem, h megérted amit Rodi ír:-)
Továbbmenve:
Teljesen egyetértek az önszabályozó rendszer es organizmusok szükségességével, az állam legjobb, ha a legtöbb területről kivonul - de nehogy aztán gazdasagi liberalizmus legyen:-))
Tetszik az a gondolat is, h a keletkezett többlet javakat nem generáción belül, hanem között kelljen megosztani, mert ez a fajta tudatosság, v -megint- fenntarthatóság az emberi faj túlélésének záloga.

Jó kérdés, h ez eddig miert nem így valósult meg, v hogy lehet-e egyáltalán, v van-e értelme, ha a "gép eddig nem ezt dobta ki":

"Liska Tibor gyakran hangsúlyozta, hogy isten mentsen attól, hogy valaki bevezettessen egy ilyen rendszert. Ha valami ilyesmi valaha is megvalósul, az úgyis egészen másként fog bekövetkezni, mint ahogy most elképzelnénk. Elég felhívni rá a figyelmet, és ha nem terjed el magától, akkor úgyis felesleges erőltetni. Az élővilágban is rengeteg mutáns jön létre, és ha életképes, elszaporodik, anélkül, hogy bárki segítené, ha meg nem, akkor elpusztul, és nem kár érte."
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
remélem egyetértesz, Steiner: izzadmány nem tudomány

a kapitalista termelési mód alkalmatlansága már régóta ismert, az az előnye, hogy bizonyos versenyeztetésre épül az is lenullázódik, mert elcsalják a lobby meg a marketing és a háborúk meg az intervenciók...a piac már nagyon régen nem piac hanem haramiák harca a profitért...

most majd kapok hideget meleget de nem lehet megmagyarázni a ciklikus államcsődök és a szintén ciklikus vállalkozási csődök valamint a csődlovagok hatalmas haszna (lásd Soros) és a tőzsde puszta léte illuzórikussá tesz minden gazdasági erőfeszítést, tényleges tudás kell ahhoz, hogy a végén legyen egy az ahhoz tudáshoz semmiféle kötődéssel nem bíró "termék" egy részvény ami egy másik részvény deriváltya és itt nincs vége

a pénbeli financiális értékek 98%-ka megett nincs anyagi érték de jól meg lehet belőlük élni

az illúzió illúziója

a tervgazdálkodást még senki sem tudta olyan hosszú ideig gyakorolni, hogy annak valós értéke a gazdaságban bizonyítható lenne bár van olyan sejtésem az a végső megoldás de akkor már a pénz régen nem fog létezni a mai formájában

utópia pálinka után csak fejfájást okoz

brühüyyy
@Rodeo36:
Rodi az tőzsde jó, a tőzsde szép, a tőzsde hasznos, bármit mondasz is. Nem öncélú, simán közvetítő, a reálszféra és a tőke között, es még értéket is teremt. Nem zero sum game, illetve a derivatíváltak igen, de mivel azok jelentős része egy fedezeti ügylet egyik lába, így ez a kérdés önmagában nem jó eredményt ad. Hogy vezet-e tulkapashoz, vagy növelte a gazdasagi válságok bekövetkeztét: abszolút igen, mint ahogy a csinos nők is a házasságtörések számát. A tőzsde csak egy kreált közeg, eredendő bűne nem, hogy létezik, hanem hogy két emberi gyarlóságnak ad teret: Fear and Greed. De ez nem az ő baja. Van/volt ingatlanboom is tőzsde nélkül is, mégsem akarták a házakat lerombolni. Van benne esztelenség, felfoghatatlanság méretei miatt, semmi kétség, de érdekes módon létrehozásának oka nem -elsősorban - a nyerészkedési volt, hanem a kockázatok számítható kezelése. Nem fényezem tovább: kitalálhattad eddigre, h én is csak egy spekuláns vagyok:-)
@CsekklisztNo.10Reloaded:
írád:
"Az élővilágban is rengeteg mutáns jön létre, és ha életképes, elszaporodik, anélkül, hogy bárki segítené, ha meg nem, akkor elpusztul, és nem kár érte."

az az első "is" kihagyva elvezet a megoldáshoz, bármennyire organikusnak is tűnik a gazdaság vagy a humán társadalom a bizonyos "össznépitudatosság" lenullázza ezt...és ott kell keresni a megoldást

a természetben ez kíválóan műxik a világ (az anyag) létének lényege az, hogy tökéletlen azaz hibák vannak benne attól mozog, a tökéletes világ nem létezik mert amint tökéletessé válik meghal (megsemmisűl), ezt már a régi görögök is tudták

az élővilág is része az anyagi világnak és bármennyire kegyetlenül hallatszik de az elpusztuló élet helyett másik lesz és az élet maga mint olyan nem pusztítható el (nincs rá bizonyíték???) de az élet a Földön nem a Földön keletkezett vagy ha igen akkor nagyon nagyon sokfelé létezik...az anyag egy nem is kiemelt formája az élő szervezet

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded:
az agy működése is valami olyan, hogy a lehetséges és létrejövő hibákat kiküszöbölje

figyeld meg magadat amint váratlanul egy sikos talajra lépsz és megcsúszol, miket fogsz csinálni hogy ne essél el

álmodod, hogy esel le a fáról de sohasem érkezel le mert az az egyed amelyiknek ez az élménye vált volna álommá az kaja lett felfalták

brühüyyy
@Rodeo36: ne haragudj, de te mit értesz tervgazdálkodás alatt (milyen tulajdonformák és viszonyok közt tartod azt kívánatosnak)?...
@CsekklisztNo.10Reloaded:
kkkkkkkkkkkkkkkkkkk

persze, és ez jó, neked!!! a többinek nem

nem akarom elemezni ezt mélyebben de a tőzsde léte megkérdőjelezi a pénzügyminisztériumok és a nemzeti bankok szerepét, nem is beszélve a tőkés társadalomban is létező tervhivatalt aminek nagyon szép neveket szoktak adni

brühüyyy

jó nyerést és sokat, nem tőlem nyered
@Sir Bates dö Hól:
ez kurva eccerű a kapitalista államrend is ismeri a rövid-, közép-, és hosszú távú gazdasági tervezést

a volt KGST országok financiális és mennyiségi alapon kombinálták ezeket a számértékeket
míg egy kapitalista "budget" kizárólag monetáris bázison műxik és abban van leírva és nem vagyok benne biztos, hogy ez a helyes, mert bizonyítékok vannak arra, hogy a ciklikus csődök pontosan ennek a stupid hazdasági tervezésnek !!!IS!!! eredményei

ez most nem akar visszamenni Marx és Engels meg kortársaik elemzéseihez de már a klasszikus korban -joggal- kritizálták a profitra alapozott gazdaságot a surplus nagyon jól hangzik de az valahonnan mindíg hiányzik számolj utána

tulajdonképpen a nullsaldo lenne ideális de a gazdaságok jellegéből kifolyólag nincs tartalék azaz nem lehet sehová nyúlni mert aki eltette a csilliárdos profittyát attól nem lehet visszaimádkozni azt míg meg lehet adóztatni a kisembert

jujj de bonyi lett

bocs

de valami ilyesmi

brühüyyy
@Rodeo36:
Én írám, csak a korrektség kedvéért Liska mondá (de tudod)

Igen, igen, igen, :-)))) csak az ideák állandóak, az anyag sora a bukás és a romlás es a tökéletlenség, h megújulva ujra visszatérjen és így legyen változatlanul megváltozva konstans, mert ahogy Buddha is mondta, semmi sincs örök (csak a Dharma teszem hozzá én, de most inkább nem idegesítelek ezzel). Ja, hogy a görögök is tudták ezt? Igen, ők màr mindent tudtak...

Persze h az élet nem elpusztítható! :-) most ezt komolyan mondod? Azt hittem megrögzött materialista vagy... És ilyeneket is mondasz, h az élet nem a Földön keletkezett? Most ez is komoly? Te figyelj, Rodi ott van melletted? Vagy én olvastalak eddig rosszul ??
@Rodeo36:
Igen, az agyam is, meg sík mas minden is azért van, hogy szelep legyen, korrigáljon, sok védekező mechanizmust kreált az a dualista izé
@Rodeo36:
Hogy kérdőjelezné meg a tőzsde a jegybankok szerepét? A FED a legnagyobb tőzsdejátékos :-(

Kösz. Nem veszek el senkitől semmit, arra használom az agyam, hogy a sok ellentétes info közül megpróbáljam kiszűrni a számomra relevánsat, és erre alapozva befektetesi döntéseket hozok, s ha jól csinálom sikerül felismernem olyan folyamatokat amik pénzt hozhatnak bárkinek, aki erre hajlandó korábbi munkájából félretett tőkéjét kockáztatni. Nagy szavakkal es kis léptékben: likviditást szolgáltatok díj reményében. Hozzáadott értékem megadóztatom.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
mind a hárman itt vagyunk
én, magam és sajátmagam

a materilizmus legvégső lényege az amit írtam, a tudomány már feszegeti az ajtót a lélekhez, az is anyagi jelenség de pont attól szépséges minden, mert sohasem tuggyuk megismerni, Buddha milyen röviden elintézte...én hajlandó voltam anyagi áldozatokat is hozni bizonyos olyan ismeretekért amiket egyetemek sem tanítanak mert nem értenek hozzá...maraggyon ez így az anyag képes önmaga teljes megismerésére és azt intuiciónak nevezem

de ne kérd, hogy erről itt többet mongyak, lényeg az, hogy meg is lehet tanulni és az uccán járkálva "látni"

mi az ami hat rád a BWV 1052 2. tétele hallgatásakor és miért pont az? amikor ránézel El Greco egy bizonyos festményére és eccer csak leesik a tantusz és aszondod: ez 12 dimenzióban van

vagy egy Henry Moore szobor olyan, mintha most tolták volna ki a tengerből és megsem mert bronz

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded:
hááááááááát én igazán nem akarok senkit sem bántani, de a FED az egy bunch of idiotes

brühüyyy greed and fear
@Rodeo36: abszolút érthető, tiszta sor... azt hiszem, mi köztünk ott van az eltérés, hogy én a fejlődést (s most az alkotó elmére gondolok elsősorban, annak szárnyalására, mely számomra első helyen prioritált érték) sokkal jobban tudja biztosítani a versenyhelyzet, míg úgy érzem, fontossági sorrendben neked más a premisszád... de ezzel nincsen semmi gond, ez tökéletesen tisztelhető vélemény, ilyen a világ...
@CsekklisztNo.10Reloaded:

a BWV 1052-höz ismered a mértani sorozatokat és a Phytagoras-i komma-t vagy a ugyanőtőle a lemmákat?

és az emberi fiziológiáról valami fogalmad: Eustach (ha mond ez valamit?)

a diatónia miért olyan ősi amilyen?

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Nagy szavakkal es kis léptékben: likviditást szolgáltatok díj reményében."

Ez gyönyörű!... bár én ezt a tőzsde eredeti funkciójának gondolom alkalmazhatónak, mint win-win game, a mostani állapotra a zero sum game verzióját jóval alkalmasabbnak találom, ebben mindenképp rodeo álláspontját osztom...
@Rodeo36:
Én tudom, hogy nálad a materializmus is romantikus idealizmus, és én tudom, hogy te tudod, hogy én tudom...
Ha a tudomány vezetne el a lélekhez, akkor azt már rég megtalálták volna, feltűzték volna az éjjeli lepke mellé a biosz szertárban, amíg ég így nem, hajlandó vagyok azt hinni, hogy az sosem lesz így, mert már rég megtalalták az ősök, a védák, a kinaik tudomány nélkül: magukban. Könnyen megfogták mert megfoghatatlan.
Nem tudom min vitázunk mert ragaszkodhstnék, hogy az ideák az elsődlegesek, de szerintem az az erősebb állítás, hogy az es az anyag ugy EGY, hogy az anyag annak megjelenési formája, s nem cukkollak azzal, hogy anyag nincs is, az csak egy tánc, egy véletlen, a világegyetem 95% nem anyag, inkább azt mondom, hogy szükség van rá, hogy megéljük ezt a világot és valóságát.

Az anyag anyag megismerese a tudomány, az intuíció az nem racionális, az bölcselet olyan információ feldolgozása amire nem lehetsz képes elvileg és mégiscsak.

Amikor a zenét hallgatod, anyagot hallod? Az indítja be szíved remegését? Miért kell hozzá egy Mozart v Yehudi Menuhin, miert nincs por alakban v kilós kiszerelésben? És mit indít be a csillamok rengése a fuledben? Azért érvel téged jobban, mert lelked erre hangolt, vagy tényleg nagy és szőrös a füled? Vagy a belso remegés miatt egy 250 kilós emberben jobb akusztikája van?

Vagy tenyleg Michalengalonak volt igaza és a művész dolga az, hogy a márványtömbről lefaragja a felesleget? Nekem is lehet olyan vésőm? :-))

Ne értékeld le magad, te ennél sokkal több vagy:-))
@Rodeo36:
Hagyják a huje csillámaiddal, v járatok, v szigetek:-)). Mi vagyok én , leksz ikon?
@Sir Bates dö Hól:
Sír, bocs, nagyon belemelegednék, itt fél 3, megígérem holnap levezetem, miert es hogyan nem zero sum game.
Házifeladat:
Van 100 millio kibocsátott OTP részvény. Ma 1 forintot ér, de reggel kijön a szuper gyorsjelentés és másnap 1.2 Forinton nyit/zár. Ki veszített / nyert és mennyit?
Kidöltem, hajra EURUSD, jo ejt es joccakát es köszi /:-)
@CsekklisztNo.10Reloaded:
amint el kezdjük szétszedni az "anyagot" hová jutunk? egyre inkább a semmihez, mert még mindíg hasad (most a sennheiser-ne a BWV 1052 szól ide a csillámaimba) és ha nem kőbaltával akarnánk agysebészkedni eredményre is jutnánk de van más módszer és az matematika és az amit írsz...a védák meg a Budha, és Obbatalá...

és addig jó amíg nem tuggyuk, mert addig van mit tennünk...amikor jól felkészűlt angol lordok jófajta whyskey szürcsölése közben eredetiben Omar Khajjam-ot elemzik az sem Akármi és az sem amikor egy JS Bach meghall egy Vivaldi-t és rohan az orgonához hogy azonnal ott és azonnal

hogy enni is kell? hát az szörnyű nem lesz mindíg ez így

brühüyyy

most a 2. tétel szól
@CsekklisztNo.10Reloaded:
búcsúzóúl: a tudomány selejtes analitikus módszer mialatt a művész látja az egészet és a végtelen kicsit is eccerre dinamikusan, simultán és folyamatosan

majd nézz ennek utána MIMÉZIS

brühüyyy
@jöttem: h teljesen off legyek. :-)

Tegnap vonós koncerten voltam. És Tök jó volt. Szeretem az ilyeneket. Köszönöm, h elmondhattam. :-*
Reggelt, Mindegykinek!

@Csaknézek...:
Pontos az észrevétel. Egy jó ideje ilyen. Sajnos. Én már nem is olvasom, amit ír.
Ma reggel - ismét - csodálatos élményben volt részem.
Megnézhettem az A lényeg ismétlését, melynek végén perceken keresztül sorolták, hogy milyen f@szán teljesítünk. Hogy nőtt a foglalkoztatottság, nőtt a dzsídípí, nőtt a zemberek állampapírban elköltött lóvéja, az ipar minden területe jobb mutatókkal rendelkezik, mint ...

Nu, kéremszívesen, mos' mongyátok aztat, hogy ...
www.mediaklikk.hu/musor/alenyeg/
(Adások/5. rész/uccsó, kb. 6 perc)
@Csaknézek...:
Egyébként abszolute megértelek.
Sokszor én is csak elolvasom a posztot, majd átfutom a kommenteket, és látva a droidokkal, trollokkal, megmondókkal való hatástalan küzdelmeket, szépen továbbállok, nem írok semmit.
És ez egyre gyakrabban fordul elő. Sajnos. :(
@Csaknézek...: üdv!

én is szeretném azt a hangulatot, azokat az embereket, akik miatt regisztráltam!

sajnos, már nem az értelem, a jó kedv dominál..
a varánusz propaganda folyam lett, gyalázkodás, értelmetlen kommentek tömkelege!
tisztelet a kivételnek!!
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Legalább volt egy jó estéd. Tegnap itt tesztoszteron háború folyt. Ki tud okosabbat mondani, illetve ki szereti jobban Oroszországot vetélkedőkkel spékelve.
A fiúk nagyon komolyan vették magukat.
@Rodeo36:

"már nem fogok szűlni, hacsak nem pamflettokat rólad cuncimókusch...az vonz a krokogyélusra hogy állandóan beesnek ilyen tenyészetek mint te is drága cuncimókusch vigyázz nagyon a kanyarban, nem szédülsz néha vagy állandóan és akkor nem tűnik föl?
jókat röhögök az ilyen és még ilyenebb (ez már nehéz feledat alalmúlni téged bogaram olyan bogaras vagy) cerkófnak sem jó majmokon azt már a majomakadémián megtanították e hogy a banánt hámozás után esszük?

kellemes vödör szar vagy trágyának majd érlelés utáán addig komposztállak

egyébként kurva anyád 1200x

brühüyyy"

Újabb meghitt, gyengéd és közvetlen hsz-edet követően veszem azt a vakmerő hozzáállást magamnak, hogy én is tegezzelek, annál is inkább, mert konstans kisszerűséged kiváltotta mélységes együttérzésemet a környezeted és ápolóid iránt is, de leginkább azért, félkegyelműségében földön fetrengő, féleszű felebarátunkba nem rúgunk akkor sem, ha azt egyébként 100 %-osan kiérdemelte.
Hasonló jókívánságokkal sem élek, mint te, beérem azzal, hogy 1,2 milliószoros jobbulást kívánva neked remélem, hogy eléred a 0 közeli státuszt, amikor is devolúciós állapotodból ha bukdácsolva is de újra elindulhatsz a törzsfejlődés kihívásokkal teli biztató útján súlypontodat a hátsó végtagjaidra helyezve, még ha nem is teljesen felegyenesedve.
Vég(zeted)ül kivételes szeretettel üdvözöllek ezen a szép, szürke felhőkkel ékes hétfői napon, melyet az újrakezdés szimbólumának is tekinthetnél, ha nem lennél bezárva önnön korlátaid közé.
Mindehhez jó egészséget, erőt és töretlen optimizmust kívánok neked. Ave Rodeo, ave Jules, ave Stb.
@CsekklisztNo.10Reloaded: várom, nyitott vagyok elgondolásom revíziójára...

Hf: mindenki nyerhet most, de legalábbis nem veszít... mi a helyzet a napon belüli kereskedelemmel? hányan vesznek részvényt az osztalékért? mi a helyzet a napon belüli deviza-kereskedelemmel? s ott mi a hozzáadott érték?...
@Marcellusca:
Ma esti jelenet, kaját szeretnék rendelni, felveszi a diszpécser a telefont, mondom neki hogy Caesar salátát szeretnék kérni és ha lehet akkor sok krutonnal.
Mire a válasz:

-Mi az a kruton?
-Hogyhogy mi az a kruton?
-Én nem látom, hogy a salátában ez lenne. Mi az?
-Hát, pirított zsemle vagy kenyérkocka.
-Ja, látom az van a salátában! De az nem kruton!
-Az kruton, csak magyarul pirított zsemlekocka, csak van neki ilyen speckó neve, hogy kruton.
-Ja oké, de akkor miért nem azt mondod?
-Hát tudod, nem vagyok egy gasztroangyal, de azt feltételeztem, hogy egy ilyen menő étterem diszpécsere azért tisztában van olyan alapfogalmakkal, mint a kruton...hiszen ezt még én is tudom...De most már te is tudod és az tök jó...szóval, kérhetek a salátába egy kicsivel többet?
-Kicsivel több mit?
-Pirított zsemlekockát.
-Akkor kruton is legyen benne és zsemlekocka is?
-Huh...figyelj, hagyd a francba, jó lesz úgy, ahogy az étlapon van.
-Rendben...várj egy pillanatot...most szól a szakács, hogy csak tósztot tudunk adni a salátához.
-Ó. Elfogyott a kruton?
-Az nem is volt, csak zsemlekocka...

(fúbazzzmeg küldjél rántottcsirkét meg egy üveg vodkát xanaxszal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

brühüyyy
@Heimdalll:
Ma esti jelenet, kaját szeretnék rendelni, felveszi a diszpécser a telefont, mondom neki hogy Caesar salátát szeretnék kérni és ha lehet akkor sok krutonnal.
Mire a válasz:

-Mi az a kruton?
-Hogyhogy mi az a kruton?
-Én nem látom, hogy a salátában ez lenne. Mi az?
-Hát, pirított zsemle vagy kenyérkocka.
-Ja, látom az van a salátában! De az nem kruton!
-Az kruton, csak magyarul pirított zsemlekocka, csak van neki ilyen speckó neve, hogy kruton.
-Ja oké, de akkor miért nem azt mondod?
-Hát tudod, nem vagyok egy gasztroangyal, de azt feltételeztem, hogy egy ilyen menő étterem diszpécsere azért tisztában van olyan alapfogalmakkal, mint a kruton...hiszen ezt még én is tudom...De most már te is tudod és az tök jó...szóval, kérhetek a salátába egy kicsivel többet?
-Kicsivel több mit?
-Pirított zsemlekockát.
-Akkor kruton is legyen benne és zsemlekocka is?
-Huh...figyelj, hagyd a francba, jó lesz úgy, ahogy az étlapon van.
-Rendben...várj egy pillanatot...most szól a szakács, hogy csak tósztot tudunk adni a salátához.
-Ó. Elfogyott a kruton?
-Az nem is volt, csak zsemlekocka...

(fúbazzzmeg küldjél rántottcsirkét meg egy üveg vodkát xanaxszal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
brühüyyy

te kis kruton zsemléből pirítva avagy prézli
@jöttem:
Ma esti jelenet, kaját szeretnék rendelni, felveszi a diszpécser a telefont, mondom neki hogy Caesar salátát szeretnék kérni és ha lehet akkor sok krutonnal.
Mire a válasz:

-Mi az a kruton?
-Hogyhogy mi az a kruton?
-Én nem látom, hogy a salátában ez lenne. Mi az?
-Hát, pirított zsemle vagy kenyérkocka.
-Ja, látom az van a salátában! De az nem kruton!
-Az kruton, csak magyarul pirított zsemlekocka, csak van neki ilyen speckó neve, hogy kruton.
-Ja oké, de akkor miért nem azt mondod?
-Hát tudod, nem vagyok egy gasztroangyal, de azt feltételeztem, hogy egy ilyen menő étterem diszpécsere azért tisztában van olyan alapfogalmakkal, mint a kruton...hiszen ezt még én is tudom...De most már te is tudod és az tök jó...szóval, kérhetek a salátába egy kicsivel többet?
-Kicsivel több mit?
-Pirított zsemlekockát.
-Akkor kruton is legyen benne és zsemlekocka is?
-Huh...figyelj, hagyd a francba, jó lesz úgy, ahogy az étlapon van.
-Rendben...várj egy pillanatot...most szól a szakács, hogy csak tósztot tudunk adni a salátához.
-Ó. Elfogyott a kruton?
-Az nem is volt, csak zsemlekocka...

(fúbazzzmeg küldjél rántottcsirkét meg egy üveg vodkát xanaxszal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

brühüyyy

nincs is benne putyin beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

hangulata az a gula T nak a rokonnya?

Ma esti jelenet, kaját szeretnék rendelni, felveszi a diszpécser a telefont, mondom neki hogy Caesar salátát szeretnék kérni és ha lehet akkor sok krutonnal.
Mire a válasz:

-Mi az a kruton?
-Hogyhogy mi az a kruton?
-Én nem látom, hogy a salátában ez lenne. Mi az?
-Hát, pirított zsemle vagy kenyérkocka.
-Ja, látom az van a salátában! De az nem kruton!
-Az kruton, csak magyarul pirított zsemlekocka, csak van neki ilyen speckó neve, hogy kruton.
-Ja oké, de akkor miért nem azt mondod?
-Hát tudod, nem vagyok egy gasztroangyal, de azt feltételeztem, hogy egy ilyen menő étterem diszpécsere azért tisztában van olyan alapfogalmakkal, mint a kruton...hiszen ezt még én is tudom...De most már te is tudod és az tök jó...szóval, kérhetek a salátába egy kicsivel többet?
-Kicsivel több mit?
-Pirított zsemlekockát.
-Akkor kruton is legyen benne és zsemlekocka is?
-Huh...figyelj, hagyd a francba, jó lesz úgy, ahogy az étlapon van.
-Rendben...várj egy pillanatot...most szól a szakács, hogy csak tósztot tudunk adni a salátához.
-Ó. Elfogyott a kruton?
-Az nem is volt, csak zsemlekocka...

(fúbazzzmeg küldjél rántottcsirkét meg egy üveg vodkát xanaxszal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

nincs is benne hangulat csak kruton de az meg elfogyott most ehecc kenyérmorzsát zsemle öntettel amúgy marculluskásan

brühüyyy
@Csaknézek...:
kérjél piros magassarkú cipőt, és kruton-t

Ma esti jelenet, kaját szeretnék rendelni, felveszi a diszpécser a telefont, mondom neki hogy Caesar salátát szeretnék kérni és ha lehet akkor sok krutonnal.
Mire a válasz:

-Mi az a kruton?
-Hogyhogy mi az a kruton?
-Én nem látom, hogy a salátában ez lenne. Mi az?
-Hát, pirított zsemle vagy kenyérkocka.
-Ja, látom az van a salátában! De az nem kruton!
-Az kruton, csak magyarul pirított zsemlekocka, csak van neki ilyen speckó neve, hogy kruton.
-Ja oké, de akkor miért nem azt mondod?
-Hát tudod, nem vagyok egy gasztroangyal, de azt feltételeztem, hogy egy ilyen menő étterem diszpécsere azért tisztában van olyan alapfogalmakkal, mint a kruton...hiszen ezt még én is tudom...De most már te is tudod és az tök jó...szóval, kérhetek a salátába egy kicsivel többet?
-Kicsivel több mit?
-Pirított zsemlekockát.
-Akkor kruton is legyen benne és zsemlekocka is?
-Huh...figyelj, hagyd a francba, jó lesz úgy, ahogy az étlapon van.
-Rendben...várj egy pillanatot...most szól a szakács, hogy csak tósztot tudunk adni a salátához.
-Ó. Elfogyott a kruton?
-Az nem is volt, csak zsemlekocka...

(fúbazzzmeg küldjél rántottcsirkét meg egy üveg vodkát xanaxszal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

annyian vagytok miért nem csináltok magatoknak hangulatot, meg jóérzést és vidámságot és kala majkát és ripityom?

ja az nincs, csak süket duma de az meg nem kruton

brühüyyy
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Vagyis a tőkés egyre kevesebb munkással gyártat egyre több terméket /túltermelés/ akkor a munkanélküliek nem tudják megvenni /nyomorr/ ő meg nem tudja eladni /piachiány/ és leépít."
A munkások létszámigénye nincs összefüggésben a munkanélküliséggel, a túltermeléssel és a piachiánnyal.
A kevesebb munkás azt is jelentheti, hogy az élő munka helyébe a műszaki megoldások, a technológia fejlettsége lép elő.
Ez azt is jelenti, hogy a munkások akár 10%-val is eléri ugyanazt a termelési értéket, amelyet korábban ennek 10-szeresével is produkált.
A jövőben a termelékenység pontosan a technikai fejlődés eredménye lesz.
A munkások létszámának nincs köze a piaci viszonyokhoz, azt a kereslet és kínálat határozza meg.
Az elnyomorodás okát a jövedelem elosztásban kell keresni.
@Mariann19:

"A munkások létszámának nincs köze a piaci viszonyokhoz, azt a kereslet és kínálat határozza meg.
Az elnyomorodás okát a jövedelem elosztásban kell keresni."

NEM.

A népesedés, a lélekszám, a munkaerő és a foglalkoztatottak száma nagyon is meghatározza a piaci viszonyokat. Mint egyik tényező.
Egy másik tényező, az említett fejlett technológia a hatékonyságot befolyásolja.
Egy újabb tényezőt, a kereslet mértékének alakulását pedig a vásárlóerő határozza meg

A munkaerő, ha nincs foglalkoztatva, ha nem vehet részt a termelésben, a szolgáltatásban, azaz nem aktív munkaerő piaci szereplő, ergo jövedelem nélküli, nem csak a munkaerőpiacon, hanem a fogyasztói piacon sem tud a kínálatnak 'megfelelően' teljesíteni.

A munkanélküliek és a jövedelem nélküliek helyzetét összemosni a a jövedelem elosztással komoly hiba.

Arról lehet, érdemes, és kell is beszélni, hogy a indokolt-e a százszoros vagy ezerszeres jövedelemkülönbség az aktív munkaerő piaci szereplők jövedelmei, bérei között, de annak, hogy az elnyomorodás általános oka a jövedelem elosztásból következik, az nem megalapozott. Úgy vélem, itt csak elírásról lehet szó:)
@Mariann19:
a munkanélküliek jövedelmére gondolsz? azt kitől és hogyan vonják be?

brühüyyy
@jaegtoer:
Szia!
Amennyiben megnézed az idézetet, amelyre reagáltam, ott közvetlen termelési viszonyokról beszéltem, nem a tágabb értelemben vett vonatkozó hatásokkal.
Tehát tagadtam azt, hogy a termelésben résztvevők létszáma határozza meg a túltermelést. Ennek inkább tőkekivonási, kamatpolitikai stb. okai vannak.
A technológia fejlettsége meghatározza a termelékenységet, te hatékonyságnak nevezed.
Állításod akkor igaz, ha a termelés eredményes, van pénzben kifejezhető hozama.
Ki beszélt itt munkanélküliekről vagy jövedelem nélküliekről. Mert én nem.
A jövedelem elosztás és az elnyomorodás kölcsönös hatásáról szóltam, amely nem azonos kizárólagosan a munkanélküliekkel és a jövedelem
nélküliekkel.
Az elszegényedés a középosztályt is fenyegeti pontosan a jövedelmek torz osztása miatt.
Amit a piac szabályozó szerepéről írsz, az igaz, de itt a termelés körülményeiről volt szó, téves következtetésekkel.
A jövedelem elosztás kérdése egy külön fejezet még önmagában is.
@Rodeo36:
Mit hogy vonnak be? Nem beszéltem semmilyen bevonásról.
Mire gondolsz?
@Mariann19:
akinek nincs munkája jövedelme sincs tehát azt, hogy legyen be kell "szedni".... az elméleted egy teljes gazdasági tévedés...elemezd az USA-t az ottani bér és jövedelem viszonyokat meg a ...negatív bevételből egyre növekvő pozitív kiadások rendszere...azért azt mert ma az a csúcs...és jól jellemzi a kapitalista beállást

számszakilag hozzál példát arra amit mondtál...

brühüyyy
@Rodeo36:
Rodi!
Értem most már, hogy mire gondolsz.
A kereslet már eleve feltételezi a vásárlóerőt is, kvázi, a jövedelmet.
Az egy másik kérdés, hogy az elnyomorodás a jövedelemolló egyre inkább nyílik, és ez meghatározza a kereslet csökkenését is.
Miután a termelékenységet növelő technikai fejlődésről beszélünk, van egy utópisztikus teóriám erre.Most jutott az eszembe, az erkélyen. Van egy példám:
Az egyik gyáregységünk korábban 600 főt foglalkoztatott, majd egy nagy rekonstrukcióval európai szintű technológiával kezdett gyártani. A 600 főt le lehetett csökkenteni 50 főre, szinte minden automata rendszerű.
Lett 550 munkanélküli. Ennek kapcsán jutott eszembe, ha egy ország úgy struktúrálja a termelő szférát, hogy nagyjából egyenletes legyen a műszaki fejlettség, akkor emiatt létszám felesleg keletkezik.
Ez lehetne a melegágya az ország munkaidő alapjának központi csökkentésére, vagy arra, hogy az addig felszabadult munkaerő belépjen újra a foglalkoztatottak körébe.
Ennek jeleit látom már a nyugati országokban, ahol a termelési szektorokból a szolgáltatási szférába átterelt munkaerő már 60%-ot képvisel.
Mit szólsz ehhez? Ez lehet a jövő?
@Mariann19:
nem pontosan...
az automatizáció hatalmas szellemi és fizikai munkaigényt támaszt az előkészítés oldalán, ez nem szolgáltatás hanem termelés, ahhoz, hogy egy adott ország az 550 főt kivegye a végtermék előállításából be kellett ruházzon szellemi (mindenféle mérnöki és tudományos munkaerő létrehozásába azaz oktatás is de nem csak az) magasan kvalifikált fizikai dolgozók kellenek a műveletek kialakításához

ha a te vállalatod megvette amit bevezetett akkor azt én kibaszásnak nevezem és az állami azaz ország szinten is kibaszás lásd amerikai braindrain

elemezd tovább, a példád nem komplett és nem állja meg a helyét

brühüyyy
@Mariann19:
neked teljesen ellentmond a magyar példa: külföldi összeszerelések betelepítve bérmunka semmi háttér...nem adott az össz munkanélküliség felszámolásához egy darab munkaerőt sem, mert átcsoportosított, az eddig kiskunbasznádon dolgozót áttette nagykunbasznádra az egész összképe nem változott és a ...a többi része sem

brühüyyy
ez az elbaszott magyar munkaalapú seggség ami a gömböc seggéből egy fing és annyit is ér, fel kellene akasztani ezért és nem megtapsolni
@Mariann19:

O.K.

Válasszuk három felé a 'problémát'.

1)Megközelítés:
Magyarországról beszélünk és nem Norvégiáról, ahol már az unokáknak gyűjtik a nyugdíjalapot.

2)Technológia és munkaerő piac kölcsönhatása:
A technológiai fejlődés következtében egyre termelékenyebben azaz hatékonyabban dolgoznak világszerte. Ugyanakkor a munkajövedelmekben ez nem mutatkozik meg, a foglalkoztatottak számában viszont igen, mégpedig úgy, hogy a hatékonyságára büszke menedzsment az utcára löki, vagy már eleve nem is alkalmazza a felesleges munkaerőt amely így szabaddá válik, de a szolgáltatási szektorban csak kismértékben tud 'elhelyezkedni' hiszen a munkaviszonyban állók keresete olyan alacsony, hogy a szolgáltatásokat tömegesen nem tudják igénybe venni azaz megfizetni. A hatékonyság/termelékenység többlethozama a tőketulajdonosoknál/befektetőknél realizálódik.

3. Munkavállalók, a tulajdonosok és a pazarló/tolvaj állam érdekütközése
A munkavállalók száma véges. A hatékonyság/termelékenység következtében előállított 'többlet javakat' képtelenek teljes mennyiségben felvásárolni, azaz előbb-utóbb bekövetkezik a túltermelési válság. (hitelezési bumm még tovább színezi a képet) Ennek következménye a munkanélküliek újabb dömpingje, akiknek 'eltartása' áttolódik az állami költségvetés kiadási oldalára.

Konjuktúra idején kisebb a probléma, a bérkiáramlás visszafogott a költséghatékonyság jegyében, míg recesszió idején a kirúgott munkavállalók problémája az amúgy is pazarló állam nyakába szakad, miközben a konjunktúra időszakában fizetett munkaadói és munkavállalói járulékoknak se híre se hamva nincs, pláne nem egyenlege.

Erre a bevett problémamegoldás az ortodox gazdaságpolitika receptje szerint a személyi jövedelemadó emelése.

És máris elérkeztünk a munkavállalók és a tulajdonosok jövedelmeinek állami újraelosztásához , ahol az újraelosztás kedvezményezettjei az költségvetési szervek és vállalatok munkavállalói, munkanélküliek és nyugdíjasok és a közfeladatok költségvetési fejezetei. A feneketlen kút.

A kör bezárult.
Könnyen lehet, hogy másik szoba, másik ablakain néztem ki:)
@Mariann19: @jaegtoer: akadémiai helyszínt hoztok ide (már, platóni értelemben), s más "filozófiai" irányzatot képviseltek:-)... (bár Jég szociális érzékenysége meglepett:-)...)
@jaegtoer:
Most leírom az én teóriámat, aztán össze-fésüljük, ami össze tartozik.
Világjelenség a gazdaságokban, ezen belül főként a termelési szférában, hogy a megtermelt értékből az azokat megteremtők egyre kisebb mértékben részesülnek.
A profit ezáltal növekszik, és ez a nyereség nem a bővített újratermelésben landol, hanem a magántulajdonban.
Egy ilyen folyamatban az általad említett újraelosztás körülményei pozitív helyet kapnának, mert a többlet MUNKA /kiemelten/ nagyobb forrásokat is jelentene az inaktívak, vagy az egyre csökkenő eltartandók számára.

Ezáltal a termelő szférából nagymértékű tőke kivonás jön létre, amely improduktív befektetésbe vándorol.
Az alacsony jövedelmek miatt egyre csökken a kereslet, paralel a termelés is, nő a munkanélküiség.
Egyelőre nincs túltermelési válság, mert mint írtam, a kivont tőke egy része a magánvagyon növelésébe lép át.
Azonban van egy másik jelenség is, ami azt jelenti, hogy a kivont tőkét a tulajdonosok pénzügyi befektetésekbe kamatoztatják, amelyhez ugyebár nem kell munkáskéz.
Tapasztaljuk nap mint nap, hogy az életünket a pénzpiaci hírek szövevénye hatja át, nem a termelés, az új érték létrehozása.
Tehát én a hibás tőkemozgásokban látom a bajok eredőjét.
Bármilyen furcsán hangzik is, én a tömegek jövedelmének növelésében látom a kiutat. Ugyanis ezzel kizárólag a profit mértéke változna, csökkenne, viszont növekedne a kereslet, mely magával vonzaná a termelés növekedését, amellyel arányosan nőne foglalkoztatottság.
@jaegtoer:
Bocs. A második bekezdésem az utolsó előtti helyen rendjén való.
@Rodeo36:
Az automatizáció valóban jelentős költségeket jelent, jelentett, de ne keverjük a termelési szféra problémájával e ráfordítások viselkedését.
Ez árkérdés, hiszen a K+F költségei az árakban megjelennek, viszont az eredményeik függetlenednek a reál felhasználásoktól.
Ami a példámat illeti.
Nem volt rózsás a helyzet, különösen kezdetben.
Az elküldött embereket felváltotta a technika, amely valóban termelékenyebb volt többszörösen, mint az élő munka, azonban drágább is.
Ugyanis a beruházott korszerű termelési eszközök amortizációja árképzési tényezőként szerepelt. Ez azt jelentette pl. gépi beruházások esetén, hogy 10-12 évig kell évente ezt a magas értékcsökkenési leírást az árakban érvényesíteni.
Végeztünk számításokat, hogy milyen termelési volumennel tudjuk ezt az irdatlan költséget egységre vetítve optimális szintre hozni. A számítás megtörtént, azonban termelési korlát volt a piac, és az új technológia alkalmazásának korlátai.
Ezt figyeld!
Azt egy vállalat már nem mérlegeli, hogy az elküldött munkások az állam terhére milyen költséget jelentenek.
Itt vannak skrupulusaim, hogy a vállalatok és az állam a hasonló terhek kényszerű vállalásában milyen mértékben vesz részt.
Egy megjegyzés. Ne tudd meg, hogy mit jelentett nekünk érzelmileg, amikor a dolgozóink bejöttek az irodaházba intézni a kirúgásokkal kapcsolatos ügyeiket.
Ismertük egymást, voltak dinasztiák, akik ott élték le az életüket. Volt aki gyerekkoromban a babakocsiban tologatott. Gondold el. És nem tudtunk segíteni.
@Sir Bates dö Hól:
Ez is egy kitekintés ebből a krédóból, amiben élünk.
"Bér Jég szociális érzékenysége meglepett."
Látnád, ha az egykulcsosról van szó. Abban a témában kemény, mint gyémánt.
Volt is néhány szembenállásunk, sosem felejtem el.
@Mariann19: a megoldás monetáris és abból következik

teljesen elfelejtetted?

brühüyyy
@Mariann19:
arra gondoltam hosszasan elemzem, de nem:
Figyeld Lexus Toyota utóbbi (25 év) glorifikációját ami tökig ellentmond az elméletednek

hogy vagy?

brühüyyy
a megoldás nem ez amit írsz
@Rodeo36:
"A megoldás monetáris és onnan következik."
Rodikám!
Olvasd el jaegtoernek írt válaszomban a tőkekivonás pénzügyi befektetéseiről szóló részt.
Erről is írtam.
"Hogy vagy?"
Most jól, mert a régi beszélgetéseinkre emlékeztet a jelenlegi társalgásunk. Amikor a saját gondolatainkat mondjuk el egymásnak. Ezek hiányoztak mostanában.
Az, hogy mit mond Lexus Toyota, lehet, hogy egyezik az elméletünk, lehet, hogy nem.
Szoktam különböző közgazdasági műhelyek elméleteit olvasni, de rájöttem, hogy nem szabad elalélni a bölcseletektől, mert sokszor ellentétesek.
Jobb, ha aktivizálom a saját kútfejemet, legfeljebb meggyőztök, és én kapitulálok.
@Mariann19:
egy picinyke kérdés miért ment csődbe Detroit és nem ment sohasem egyetlen távolkeleti autógyár...hagyjuk a többi gazdasági szektort mint ahogy az automitive industry is the pulling engine of any economy

brühüyyy
hogy állsz Marx -szal: nem feltétlenűl a Tőkével

ott a kanyarban találkozhatnánk

az a baj hogy sokan C dúrban akarják látni a gazdaságot és a gazdaság Esz moll-ban műxik jól?????
@Mariann19: @Sir Bates dö Hól:

Talán mégiscsak meghaladja a hsz adta kereteket ez az egyetlen, bár többszörösen összetett probléma. Én mint írtam, magyarországi viszonyokban gondolkozom viszonylag szűk nemzetközi vonatkozásokkal, ha úgy tetszik kitekintéssel.

A túltermelési válság jelen van, begyűrűzött a hazai viszonyokba is, ezért voltak a hihetetlen mértékű hitelezések, hogy (az akár külföldről importált) árukat értékesíteni lehessen az annak megvásárlásához szükséges vásárlóerő hiányának ellenére.

A tőke azért vándorol* spekulatív befektetési alapokba és a nem termelő szférába (felélik a vagyont, mert különben elveszti az vásárló értékét) mert az árutermelésbe és a szolgáltatási szektorba történő befektetés nemhogy elégséges hozamot nem teremt, hanem meg sem térül, mert a termékek és a szolgáltatások iránti kereslet folyamatosan csökken az egyre csökkenő számú foglalkoztatottak és a növekvő munkanélküliek száma miatt, amelyet az ellopott jövedelmű nyugdíjasok növekvő tömege által gerjesztett kereslet sem tud ellensúlyozni.
Ezért terjedt el nemcsak Magyarországon, hanem világszerte az "eszement" hitelezési gyakorlat, amelyet hiába tartottak életben a számlapénz volumenének növelésével a bankbetétesek kockázatára, a gazdaság növekvő pályán tartásához kevésnek bizonyult. A spekulatív befektetési alapok csődjei magukkal húzzák/húzták a termelő szféra részvényeit is, mert valahogyan egyensúlyba kell/kellett hozni a számlapénz és a forgalomban levő készpénz mennyiségét. Erre azért van/volt szükség, mert a spekulatív tőke irreális hozamait amíg nem derül(t) ki a színjáték (megtévesztés) addig elég sok tényleges "kifizetés" történik/történt, amit csak a tényleges értéket teremtők, vagy a banki betétesek kárára lehet/lehetett ellentételezni a "végszámla (válság) összegének napvilágra kerülésekor"(pl. Argentína, de ilyen a legutóbbi amerikai ingatlan befektetések buborékja, de ilyen volt az is, amikor az informatikai/távközlési szektor részvényeit túlárazták, mintegy azt elhitetve, hogy az informatikai eszközökből az akkor még 4 milliárd fő népességű, Föld bolygón 100 milliárd:) db PC-t és más egyéb számítástechnikán alapuló eszközt és szoftvert (pl. telefont, TV-t, stb.) lehet értékesíteni záros határidőn belül. Erre kiderült, csak 25 milliárdot lehet, így negyedére zuhantak a részvényárak, ebből következően az osztalékok és a működési tartalékok és (K+F) arányai körül is kitört a káosz, ami tovább lökte lefelé a részvényárfolyamokat. Erre szárnyalásnak indult az aranyárfolyam irreális magasságokba, még akkor is, ha ténylegesen tényleg egyre drágább, mert egyre mélyebbről kell felhozni és egyre fogy a kitermelhető mennyiség, pont úgy, ahogy Rodeo állítja)
Tehát amit te hibás tőkemozgásnak hívsz az valójában egy olyan befektetői magatartás kiváltotta cselekvés, amelyet a törvényi szabályozás megenged, s csak egészen kivételes esetekben korlátoz, de nincs tekintettel az értéket azaz árut teremtő, szolgáltatásban manifesztálódó munkára, a munkaeszközök tulajdonosaira és a munkavállalókra és különösen nem a jövő generációira. Azaz azokra a kockázatvállalókra, akik megfizetik az egész hazardírozás árát, amelynek legnagyobb védnöke sok országban maga az állam. Tehát az Adam Smith emlegette 'fekete kéz' nem más, mint az állam által törvényesített és annak tettestársi minőségben működő köztiszteletben állónak beállított bűnszövetkezetek piackonformmá fazonírozott vállalkozásai.

És akkor miért is lenne annyira meglepő, ha a gyémántot karcolgatom állhatatosságommal, amelynek az az alapja, előbb szüntessük meg az állam és tettestársai tolvajlásait, utána vizsgáljuk meg, mennyi legyen a nagyon is eltérő mértékű munkajövedelmek személyi jövedelemadó terhe.
Ha ehhez még hozzáteszem azt is hogy a munka értékének általam vallott megközelítése erősen hajaz Menenius Agrippa meséjében foglaltakra, akkor tulajdonképpen igazi talány számomra, hogy ki mit érthet szociális érzékenységen:)

[* "a tőke azért vándorol" ...mert ez a jellemzője, hogy a sokszorozódásra a legkedvezőbb viszonyokat keresi egy bizonyos koncentrációt elérve.

Én is a jó levegőjű és tiszta helyeket szeretem, és a legszebb és legjobb nőért rajongok. Ez ilyen egyszerű, mondhatni triviális:-) próbáljon ebben akadályozni bárki és bármi:D Éljen a működő tőke!]
@Mr. Közbiztonság Szilárd:
"Szóval legyen egy diplomád, de ahhoz értsél, és tudj megélni belőle."

Te nagyon okos, te hol élsz? Mert nem Magyarországon, az biztos. Ez az az ország, ahol egy diploma semmire nem biztosíték, akármennyire is értesz ahhoz, amit tanultál.
Egész életemet a versenyszférában dolgoztam le, tudom, miről beszélek. Te is tudod?
@MZ/X hip hip hurrá:
"Szerintem a guta megütné ezt a trollt, ha nem válaszolna neki senki. "

Könyörgöm, próbáljuk ki...!
@gazoló:
"Olyan matricát a kocsimra nem tudnál szerezni,hogy :)I love Slovakia:))) "

Tisztelem és elismerem, szeretem Szlovákiát, de ilyen matricát viccből sem szeretnék.
A Nagymagyarország-matricától viszont a kocsim el sem indulna :))
@taga20:
" egy kedves rokon a halálán van, a teste tré az agya patent."

Bocs hogy belevauvau, de szerintem ez a létező legrosszabb variáció.
Szüleimmel átéltem, azt mondhatom, hogy fordítva jobb lenne.
Azt hallani, hogy "édes istenem, miért kell ennyit szenvednem, hogy meghalhassak"..., nem kívánom senkinek.
Sok erőt nektek.
A látszat-vidámság valamennyit segít.
@Csaknézek...:
"Mostanság nem voltam errefelé, a közeljövőben nem is leszek"

Ezt ne tedd. Hiányoznál sokunknak.
@Rodeo36: "remélem egyetértesz, Steiner: izzadmány nem tudomány"

Az eredeti tőkefelhalmozás általánosan ismert definíciója, pl. a tizedikes törikönyvben: "Az a történelmi folyamat, amelyben a kisárutermelő parasztokat és kézműveseket a termeléshez, illetőleg a létfenntartásukhoz szükséges eszközöktől megfosztják, mások kezében pedig fölhalmozódik ez a termelőeszköz vagy az annak megvásárlásához szükséges összeg."

Szerintem ez is jó, de a Steiner definíciója előretekintőbb.
Steiner olyan közgazdász, aki nem önmaga hangjában gyönyörködik, és nem az elégíti ki, ha az íróasztalnál/neten megváltja a világot. Szégyen a magyar értelmiségre nézve, hogy itt egy Orbán uralkodhat a népen. Ezt azért teheti meg, mert az öntelt, önelégült értelmiségiek egyáltalán nem értenek a nép nyelvén, nem is érdekli őket.
Tisztelet a kevés kivételnek.
süti beállítások módosítása