Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.09.01. 08:20 Fabius

Pofátok lapos, bloggerek!

Címkék: beszélő véleményszabadság petőcz györgy

Haldoklunk, bassza meg. Ha eddig nem tudtátok volna akkor most értesüljetek drága bloggertársak és kedves kommentelők. Ja, és ha nem tudnátok miattunk haldoklunk. Mert jár az a lepcses pofánk, csináljuk a lármát amibe ezek szerint bele kell dögleni. Mikor kussolhatnánk is, hogy elégedetlen zajongással ne zavarjuk kedves politikusaink méla nyáladzását, és hagynánk a megmondást azokra, akik évtizedek óta a megmondást gyakorolják. 

Mert kiválasztottak ők, és mi úgysem érhetünk fel hozzájuk. 

Hogy nem is akarunk? Azt a Petőcz féle, világot "megmondókra" és "bloggerekre" felosztó ostobák nem érik fel ésszel. Ő megelégszik annyival, hogy a picsogó politikushad sirámait hallgatva sóhajtozik - ómájfaszom, ezeket már megint báncsák a zinternetten - ha nem az általa/általuk értelmiségieknek nevezett Heller - TGM - Konrád szentháromság mondja meg mi a stájsz. Ezek szerint a véleményszabadság úgy néz ki, hogy nem sajátot formálunk mi egyesével, hanem tömegesen egyetértünk az úgynevezett értelmiséggel, vagy rosszallóan csóváljuk a fejünket. Csendben, ugye, mert ha lármázunk az a haldoklással egyenlő. 

kivalasztott-02.jpg

Nem tudom, Feleim, sírni vagy röhögni kell azon, mikor egy "Beszélő" nevű helyen valaki arról osztja az eszet', hogy "minek szájalnak ezek", hogy merészelnek szembehelyezkedni az úgynevezett értelmiséggel? Hogy a legtöbbünk szerint pont elfér Heller, Konrád és TGM véleménye is úgy a közéletben, mint az interneten, legfeljebb nem értünk vele egyet? Nem érdekes, ezek nem felismerésre méltó momentumok. Inkább kell sírni azon, hogy szegény pici politikusok akkora nyomás alatt vannak miattunk, hogy a megfelelési kényszertől - muhaha - vesztik eszüket, és azért ilyen töketlen balfaszok. Bezzeg ha csak a kiválasztott kevesek mondanák nekik mizu, akkor más lenne. Ők felemelik magukhoz a politikust, mi meg letiporjuk őket, mint egyszeri főpolgármester jelöltet a jeges víz videó, mert:

 "A blogger által gerjesztett feszültség folyamatos, nincs várakozási idő, és nincs szünet, mert a megszólalásokat vagy eseményeket követően azonnal megszületnek a reakciók, és ömlenek, ünnepre, hétvégére, napszakra való tekintet nélkül."

Cuki, nem? Szerintem pont elég, hogy a hatalmat választott képviselőinken keresztül gyakoroljuk, a véleményünk alakításához iránymutató lángpallost, képviseletére mások által kiválasztott keveseket nem igénylünk. Legalábbis addig, amíg itt van ez az internet izé, ahol bárki megírhat bármit, ami ellen - legalábbis a médiatörvény szerint - Orbánéknak sincs kifogása. Hogy ez a politikusoknak, Petőcznek, a kiválasztott "megmondóknak" valamiért nem tetszik? Pont leszarom. Cserébe meghagyom nektek a tévképzetet, miszerint majd ti, a zajból, tömegből kiemelkedésetekkel fogjátok az ország "politikai kijózanodását" előidézni. Évtizedek után. Majd most. Sikerrel. 

423 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr696654203

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kicseszett Fővárosi Törvényszék 2014.09.01. 23:13:06

  A törvények betartásának látszatával működtök, de közben a bankokhoz hasonlóan éppen ellenkezői vagytok annak, aminek lennetek kellene. A bankok nem óvják és gyarapítják a pénzünket, hanem trükkösen ellopják. Sőt még más vagyonunkat is, ha nem védjü...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ne síránkozzá' vazze, inkább örűjjé, hogy végre észrevették a létezésteket, blogger!
már látom a fényes jövőt, amikor nem a zemútnyócév lesz az oka az inflációnak, a deflációnak, az időjárásnak és a földrengésnek, hanem azok a rohattbloggerek, akik miatt rákényszerül az eccer politikus, hogy baromságokat beszéljen.
meg papucsban, térdig zokniba öltözve öntse magát nyakon egy vödör vízzel. sőt, még a lóról is ő tehet.
na!
Kijafasz ez a petőczgyörgy? :)
Minden tiszteletem a Tiéd Fabius!

Hogy mit beszél ő? Hiába linkelted a beszélő-t. Képtelen voltam elolvasni. A rövidet sem, de a hosszú mellébeszélő-t ha fizetnének is érte, akkor sem olvasnám el.

Amúgy szerintem politikumunknak, az "okos" megmondó embereknek lassan fel kell készülniük egy címkére.

Kollaboráns. :-(

Konteó? Meglehet az. De legalább logikus. :-(
el kezdtem olvasni petőcz elvtárs sorait, de amikor el kezdtek kiütések: kék, zöld, piros, sárga, hupilila kiütközni mindenfelé a lelkemen és a testemen is, ahol "másnak" "csak" piros pöttyei nőttek ott nekem vannak ezek a soxinűek a petőcz el'társtó'

asszem maradok blogni még egy darabig hátha jobban beszarnak és még több baromság kibúvik belőlük és akkor az ecceri eccerű is megérti -talán- hogy át van baszva...a blognak kellene rakétahajtómű és nukleáris robbanófely? vagy már van is neki csak mindíg eltéved?

brühüyyy

vegyünk (dobjuk össze) GPS-t vagy talán egy kis konszenzusba áztatott tömeges egyetértés sem ártana ott benne a robbanófelyben? nekem van egy picike, felajánlom
végigolvastam.
szerintem ez hülye.
Te! Sötétben bujkáló blogger reszkess!!!
@nandras01: A „megmondó” értelmiségi, 25 év. Most 2014 végéhez közeledünk és van egy Orbánunk. LOL.
lassan nem tudom, hogy hol élek....

valamit nagyon elszúrtunk 89-ben...

kattintottam a 444-re ....

nem kellett volna!

444.hu/2014/09/01/uj-klan-lep-simicska-lajos-helyebe-mikor-veget-er-a-csatajuk-orbannal/

senki vagyunk a vezetőink szemében..

sajnos sokan, asszisztálnak hozzá...

végül is valahol én is...

mert nem mentem még el ebből a kib.szott országból!
@nandras01: 'wazzténylegőktettéktönkreelmúlnyóccévalatt:))
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
vagy viki bukik vagy simicska. mindkettő jó nekünk. ha mindkettő bukik, az a legjobb...
orulunkvincent.blog.hu/2014/08/31/hogy_a_hangfal_adja_a_masikat_577

Inkább,hallgatok jó zenéket(tele jó linkekkel) a 'zesőben,mint ennek a meztelencsigának az hányásit végigolvassam:)
@Secnir: egy bajom van...

én már nem élem meg, hogy kiheverje az ország!!

45 vagyok!

és elvesztettem az optimizmusomat!
hmm..
elolvasa a Beszelos cikket nekem egyaltalan nem a Fabius altal leirtak jonnek at.

persze nem en vagyok a nevtlen, 34729. blogger a sok kozul, ergo nekem nincs miert megsertodnom, nincs erzelmi szurom:-)

Petocz mindossze megfogalmazza a velemenyek publikalasanak es fogyasztasanak valtozasat, az ezt felveto kerdeseket. elemzi ennek mar bekovetkezett es kesobbiekben varhato hatasait.

vagy a nembloggernek, a nevvel megmondonak pofa lapos az uj vilagban?:-)
Kedveseim, már megint elvesztek a részletekben!
Olvasatomban a Beszélőn leírtak lényege, hogy szerepekről elmélkedik.
Nekünk csak annyi a feladatunk, hogy eldöntsük:
Fabius jó színész, vagy nem?
@DR. INKVIZITOR: Hát a Machbeth alakítása kiváló volt, de mint Solness épitőmester nem tetszett.
@Secnir: teljesen lenyegtelen. az orszag jelenlegi mentalis allapotaban viktor helyett fog maganak talalni egy vonat, egy tyirityant, egy gyoziket...

en igazabol azt latom, olvasgatva a hirerket, blogokat, kommenteket, hogy az orszag tobbsegeben viktorhoz hasonlo, esetleg rosszabb, putyini diktatorra van igeny. az ellenzek tamogatoinak nagyresze alig kulonbozik az ergyssegsugaru fideszestol. lassan kb csak annyi a kulonbseg, mint a fradi-ute ultrai kozott.

Fabius jelenlegi irasa sem kevesbe habzoszajubb, zsigerbol reagalobb mint amilyeneket mondjuk Bayer irkal a hirlapban.

kerdem en, ha mindket oldalon ez a diktatorosdi es "jolszajbabaszlakeskesz" sztajl megy, akkor mitol lenne jobb vezetoseg valaha is?
" hogyan lehet ebben az értelmiségi tekintélynek és érvelésnek korlátozott népszerűséget hagyó blogger-világban, vagyis itt és most, olyan vitát – közéletet és médiumot - produkálni, ami mégiscsak kihallatszik, ami mégiscsak kiemelkedik, "

Azt hiszem itt van a kutya elásva, csak rosszul teszi fel a kérdést.
Ugyan miért korlátozódik az értelmiség tekintélye, népszerűsége egy blogger által?

Egyetlen Shakespeare-színész sem rontotta L.Olivier népszerűségét. Tán tehetségesnek kell lenni.

Nagyon savanyú ez a szőlő:))
Putyin nekimegy az internetnek is!

Oroszország lakosságának ötven százaléka rendelkezik internetes hozzáféréssel. Az internet a független orosz média utolsó bástyája. Az orosz elnök a Krím elfoglalásával párhuzamosan megindította támadását a szabad média utolsó szigetei ellen is, gyakorlatilag bevezette a cenzúrát.

Rosz komnadzor – így hívják az Orosz Föderáció kommunikációs minisztériuma alá tartozó szervezetet, amely törvényesen bármilyen internetes oldalt betilthat. A 2012 novemberében elfogadott új törvény eredeti szándéka szerint az ifjúságot védené a virtuális világ nem kívánt jelenségeitől. A hivatalos indoklás szerint az intézkedés a gyermekpornó, a droghasználat népszerűsítése vagy az öngyilkosságra buzdító oldalak ellen született, ugyanakkor a törvény szövegének laza megfogalmazása rendkívül széles értelmezésre adott lehetőséget. Már akkor megjelentek olyan kommentárok, melyek szerint a törvény lehetővé teszi különböző a hatalomnak kényelmetlen médiumok, weboldalak, riporterek, bloggerek letiltását is. A Freedom House figyelmeztetett: az elfogadott törvény 2014. január 1-jétől lehetővé teszi, hogy az állami hivatal, bírósági határozat nélkül elrendelheti egy weblap 24 órán belüli blokkolását, anélkül hogy figyelmeztetné az oldal üzemeltetőjét.

index.hu/kulfold/2014/05/14/igy_foglalta_el_putyin_az_orosz_mediat/
@ausländer Sipi:
"en igazabol azt latom, olvasgatva a hirerket, blogokat, kommenteket, hogy az orszag tobbsegeben viktorhoz hasonlo, esetleg rosszabb, putyini diktatorra van igeny. "

öööö....
....nem. nem tudom, hogyan olvastad ki ezeket az 'igényeket'...
@ausländer Sipi: ez több egy elemzésnél, sipi. elég bájos is, mert petőcz elmélkedik egy olyan lap felületén, ami valaha szamizdat volt, ír egy blogposztot a bloggereket bírálva. mert bírál, súlytalannak és névtelennek nevezi őket, miközben pl. a nagyobb blogoknál igenis ismerni a szerzőt.
Nagyon értelmes ez a Petőczféle definíció:

'''''A bloggert viszont csak a szerepléseiből – írásaiból, hozzászólásaiból - ismerjük meg, pontosan annyira, amennyire a szerepléseiből megismerhető.'''''

Megtudtuk, hogy az első blogger Anonymus volt, majd jött Mikes Kelemen.
@Secnir: objektiven:-)

Fabius pont ugyanugy akarja irasaban elkussoltatni az altala velt ellenseget, ahogy Bayer szokta ugyanezt tenni az altala velt ellensegekkel.

mert nehogymar egy bloggert velemenyezni lehessen!

miert ne? miert ne irhatna meg Petocz azt, amit lat?

megvaltozott a vilag es ahogy Petocz irja, az, amit TGM, Heller, vagy Kondrad megtett a megvaltozott feltetelek miatt egy Varanus, vagy Orulunkvincent mar nem fogja tudni megtenni. de nem kellene ennyire egymas torkanak esni imho. nem kellene ekkora haraggal viseltetni a tenyekkel szemben. nem kellene veszett kutya modjara rogton marni, ahogy azt teszi pl Bayer. nem kellene a fideszesekhez hasonlova valni.
@parti_giano: es a blogger biralhatatlan? a bloggolasnak nincsennek meg ugyanugy a hatulutoi, mint az elonyei, ahogy a TGM, Heller, Konrad tipusu megmondok elonyei es hatranyai?
Rövid verzióban:
Petőcz elmehet a .... nénikéjébe!
Le kéne szállni a magasból, mert a pofára eséses landolás sokkal csúnyább sebekkel történik - mint azt manapság is láthatjuk.
Persze magyarázhatja, hogy ŐK ÍGY SZOKTÁK, csak ugye amikor ez (ki)röhögésbe fullad, márpedig mostanság párszor fulladt... hááát...

Hosszabb verzióban:
Csak azért picsogni, mert Ő mondjuk kijelölné, hogy KI LEHET megmondóember és ez nem válik be, hááááát elég szar érzés, én megértem.
Komolytalanná és SÚLYTALANNÁ váltak apránként AZOK az általa felkent személyek és egyre komolytalanabbá, egyre súlytalanabbá a mögöttük lévő pártocskák... ezért meg lehet sértődni és okoskodni is lehet, meg lehet rinyálni, szájalni "hogy merészelnek szembehelyezkedni az úgynevezett értelmiséggel?" mások.
Lehet a valósággal köszönő viszonyban sem lévő teóriákat gyártani - rövidebben és ecceribben FASZSÁGOKAT IROGATNI - de attól még ÖKÖRSÉG marad, amit mindössze a napi tények és az elmúlt pár év látványosan cáfolt meg.

"A vita, az észérvek csatája természetesen sajátos tudást, szakértelmet, rátermettséget igényel, és kiválasztódáshoz vezet, amelynek során kialakulnak a szerepek, a tekintélyek. A liberalizmus klasszikus elmélete tehát soha nem volt meritokratikus alapok nélkül. Létrejön a kör, kiválasztódnak a vitának a sokaság által felkent és elfogadott professzionistái, akik személyes tekintélyt vívtak ki maguknak, és különös figyelmet – szót és teret – kapnak a köztársasági közélet diskurzív folyamatában. Ők a „megmondók”."

Na, ez a muhaha faktor!
Persze magát felkentnek érző, a "Beszélőben" publikáló, magának bizonyos jogokat vindikáló személy attól még nem lesz HITELES és VALAKI, mert ő azt szeretné.
Ezt a természetes szelekció elintézi. Ahogy elintézte az SZDSZ-t, az MSZP, illetve anno az MSZMP-t is.
Ettől persze ilyen ökörségeket továbbra is lehet írogatni a "Beszélő"-ben, csak hát a hitelességgel és a napi tények cáfolják az igazat... de végül is, neki is meg kell valamiből élnie.
Úgy látom, az ellenzék még mindig nem értett meg semmit és még mindig lesz ennél lejjebb is!
ELŐRE!!!
@ausländer Sipi: cöcö. hol kussoltatja el fabius petőczöt? nyugodtan írhat válaszposztot, kommentelhet ide, ha eljut hozzá ez az írás. csak más a technikai felülete is lehet egy vitának. mondom mindezt úgy, hogy nagyon szeretem a szemtől szembe polémiákat

"es a blogger biralhatatlan? a bloggolasnak nincsennek meg ugyanugy a hatulutoi, mint az elonyei, ahogy a TGM, Heller, Konrad tipusu megmondok elonyei es hatranyai?"

mi is bíráljuk a bloggert, de akár a kommenttársakat is. és pl. heller és tgm is használja a netet. tgm kommentelt már a vincentre. nem értem a problémád.
a felelősség érdekes kérdés. de ez egy több éve létező blognál nem ugyanolyan, mint egy print újságnál?
@Secnir: A magyarság úgy általában erősen be van állva egy központi vezetés iránti vágyba. És ez szerintem nem oldalfüggő. Kell nekik valaki akit követni lehet, akire profétaként tekinthetnek.
@parti_giano: te olvastad amit Fabius irt?

csak ugy stilisztaki szempontbol osszevetned egy kozepes Bayer irassal?:-)

a problemam mindossze az, hogy egy stilusosan, kulturaltan, elvarhato objektivitassal megjelent cikkre egy ilyen zsigeri okadas a reakcio, amivel gyakorlatilag pont azokat a velt - mert Petocz altal nem konkretan megfogalmazott, mindossze Fabius altal velt - negativumokat erositi fel, amiket imho nem artana elkerulni. tudod, az elvem az, hogy egy tarsadalom, egy kozosseg olyanna lesz, amilyen egyenekbol felepul. ha ilyen duhos, savat okado egyedek kerulnek tulsulyba, akkor a tarsadalom is ilyenne valik aminek orban, vagy rosszabb a jutalma.

ezert irtam fentebb, hogy lassan a fidesz tamogatoi es az ellenzek tamogatoi kb annyira kulonboznek, mint a fradi es az ute ultrai. mas a szinuk oszt jonapot.
@Penivaldes: en csak azt nem ertem, hogy mi ebben a jo?

a kedvenc viccem ami ilyen esetekben mindig eszembe jut az az, amikor a bolond uti az ujjat egy kalapaccsal es megkerdezi tole az apolo:
- ebben mi a jo?
- amikor melleutok...

nagyjabol ezt latom Magyarorszagon is. egy nem mukodo, fajdalmas, rombolo modszer ujabb es ujabb ismetelgetese, hatha egyszer rahibaznak egy messiasra...

mint a legy az ablakuvegnel.
@ausländer Sipi:

Legyél már olyan jó, hogy idézed a szövegemből azt a részt, ahol éppen elkussoltatnék bárkit.

Köszelőre.

Merthogy szerintem én ezt írtam:

a legtöbbünk
szerint pont elfér Heller, Konrád és TGM
véleménye is úgy a közéletben, mint az
interneten, legfeljebb nem értünk vele egyet?

ami nem ezt jelenti. Szerintem.
Erről, a ki számít "megmondóembernek" témáról egy főiskolai pol. elmélet órám jut eszembe:
Volt egy kis vitám a tanár nővel, hogy mi alapján kell elfogadnom Pokol Béla, Kéri László, Stumpf István cikkeit? Ki és mi alapján határozta meg, hogy ők az elfogadottak, hogy az a tuti, amit ők mondanak/írnak?
Hogy ismertek? Ma már a bloggerek is ismertek.
Hogy elismertek? Kik által? Hol van az előírva, hogy nekem is el kell ismernem őket? Én más véleményét nem ismerhetem el?

Szvsz, a legnagyobb probléma ott van, hogy minden túlságosan át van politizálva.
És nem kulturáltan, hanem őrült módon.
Ha valaki más nézeten, véleményen van az ma már nem ellenfél, hanem ELLENSÉG, és mindent meg kell tenni a kicsinálására.
És ez szomorú, mert így nem jutunk előre. A zsigeri gyűlölet, elutasítás megakadályozza, hogy megismerjünk egy másik nézőpontot, hogy felismerjük annak esetleges létjogosultságát.
Azon kívül, hogy ennek eredményeként megváltoztassuk véleményünket. Na, ez utóbbi nem működik.
@ausländer Sipi:
Hol írt Fab arról, hogy el kell kussoltatni bárkit is?
Itt sem teszi. (Sajnos.) Még a droidok is írkálhatnak, Gábris is fröcsögheti/linkelgetheti a f@szságait (mondhatnám: Te is írogathatsz :D ) gond nélkül.
Miért kell az elkussoltatást érteni egy ellenvéleményből? (Mondhatnám: mindenki magából indul ki.)
@Fabius:
Ez engem is érdekel! :)
Sipi szövegértése romik?
@ausländer Sipi:

Ja, arról nem is beszélve, hogy a Konrád-Heller vonal nyugdíjazásának ötlete - véletlenül - pont egy most bevédett politikustól (Török Zsolt) és egy megmondóembertől (Princz Dániel) származik.

Mifasz köze van ehhez a blogszférának?
@ausländer Sipi: olvastam, persze. igen, petőcz választékosabban, de nem konkrétan fogalmazott. fabius meg konkrétan megfogalmazta, amit kifogásol. azt mondod, hogy petőcz nem ezekre helyezte a hangsúlyt, más az olvasata? fogalmazott volna konkrétabban, tele a tököm a kettős beszéddel, mert orbán a jutalma.

"ezert irtam fentebb, hogy lassan a fidesz tamogatoi es az ellenzek tamogatoi kb annyira kulonboznek, mint a fradi es az ute ultrai. mas a szinuk oszt jonapot."

és csak ezek a színek vannak? csak ultrák vannak? hagyjál már!
@Fabius: kiszedegessem a jelzoidet es becsmerlo, szemelyeskedo megjegyzeseidet csokorba?

csak a moka kedveert:-)

par eve mar jarok ide es olvaslak. en elhiszem,hogy idegesito es nem konnyu az elet Magyarorszagon es ketsegbeejto a helyzet az ellenzeki oldalon. de hidd el, a bayerizalodas nem segit. viszont elegge sokat ront. neked, mint tobb(tiz?)ezres olvasottsagu ironak kicsit tobb talan tobb a felelossege. egyfajta pelda vagy, akinek az irasai egyre inkabb elvadultak, egyre veszettebbek, egyre inkabb a negativumokra es a "hu de szar az elet"-re kihegyezettek. nem egyfajta konstruktiv megoldast keres, vagy osztokel arra, hogy egyfajta konstruktiv megoldast talaljanak az olvasok megvitatva a hozzaszolasokban azt, hanem kemenyen savaz, lehulyez, becsmerel. ami meg lehetne is a figyelemfelkeltes eszkoze, ha a vegen nem ugy lenne lezarva az egesz, hogy igazabol mar megint minden szar, de minimum higfos, hanem teszemazt a vegen lenne valami felvetes, valami, ami elgondolkodtat, valami, ami kut keresesere osztonoz. es nem csak egy kurva nagy panaszaradat az egesz, amire a kozonseg egyetertoen bologat es belenyugszik, hogy jah, szar az egesz ahogy van.

regebben nem igy volt azert. vagy csak en vagyok az, aki egy jobb, pozitivabb kornyezetbe kerulve, annak behatasara kicsit nosztalgikusan ferditi el a multat. ez is lehet. de en ugy emlekszem, regebben azert a hulyezesen es kesergesen kivul probaltal megoldasokat is keresni.

kerlek, ne vedd szemelyeskedesnek. csak en ezt figyeltem meg es ha mar igy bekerdeztel, akkor gondoltam, leirom.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Sipi szövegértése romik?"

Őőőőőőő.....(nagyon röhög, és próbálja nem megkérdezni, hogy volt minek elromlani?)...én nemtom, Ute mezbe öltözött, savaspofájú fideszes zsigerbayerként nem bonyolódnék feltételezésekbe :-D
@Marcellusca: Mert hogy jössz te ahhoz, hogy kétségbe vond olyan nagyságok gondolatatit, és igazságát mint a felsoroltak?
@Marcellusca: tessék olvasgatni huszadik századi magyar történelmet, végig a meg nem értés, a másik ellenségnek nézése a trendi. meg a saját igazság ismételgetése óraszám.
@parti_giano: "fogalmazott volna konkrétabban, tele a tököm a kettős beszéddel, mert orbán a jutalma."

imho pontosan a durvasagnak, bunkosagnak orban a jutalma, pontosan ezert rombolja le az oktatast, probalja az ertelmiseget ellehetetleniteni, atkozzak hivei a "piszi"-t.

Petocz nem akart feltetlen konfrontalodni. nem azert irta. de ti elvarjatok tole, hogy valamelyik oldalra alljon es ott kemeny, egyenes velemenyt fejtsen ki. es akkor nincsennek ultrak?

hiszen pontosan ez az ultramentalitas:-)
@ausländer Sipi:

Ja, régebben próbáltam pár megoldást keresni és felvetni. Az eredmény: Orbán újabb kétharmada és a valaha voltnál is töketlenebb ellenzék, ami - a hétvégén kiderültek szerint - inkább rugdossa egymást, mint Orbánt.

Erre jön Petőcz aki közli, hogy ez tulajdonképpen azért van, mert szegény szerencsétlen hülyéink az elvárások nyomása alatt, az általunk keltett lármában nem tudnak elég okosak lenni és melózni.

Engedd meg nekem, hogy ez ne tetsszen.
Bár egy kicsit túlburjánzanak a Matolcsy-jegyek (az a címert körbefonó szőlőinda, jaj...), de így legalább van értelme a bankjegycserének:

index.hu/gazdasag/2014/09/01/igy_nez_ki_az_uj_forint/
@Fabius: "Ja, régebben próbáltam pár megoldást keresni és felvetni. Az eredmény: Orbán újabb kétharmada "

a jo emberek arrol ismerszenek meg, hogy jot cselekszenek. ha felhagynak vele, nem jo emberek tobbe. mellesleg a demokracia egyik legfobb ismerve a "toketlenkedes".
a diktatura mindig tokos.

"inkább rugdossa egymást, mint Orbánt."

de ugye te sem voltal egy keksisakos ebben a rugdosodos bizniszben;-)
@ausländer Sipi: az, hogy nem tetszik a kettős beszéd, durvaság? a kettős beszéd lényege éppen az, hogy mindenki úgy magyarázza, ahogy akarja (minimum kétféleképpen). kevered az egyértelműséget a finomkodással.
@ausländer Sipi:
"Mellesleg a demokracia egyik legfobb ismerve a "toketlenkedes"".

A töketlenkedés talán. A közöny, a lustaság, az igénytelenség, a kormányzóképtelenség sugárzása, hogy a pozíciókról előbb döntenek, mint a célokról... ezek is a demokrácia ismérvei lennének? Csak mert ezek (is) a mai balos ellenzék ismérvei.
@Penivaldes: És kiét olvassam?
Mert az egyik balos, komcsi történelem a másik szerint. A másik jobbos, fasiszta az egyik szerint.
@parti_giano: " a kettős beszéd lényege éppen az, hogy mindenki úgy magyarázza, ahogy akarja "

pontosan ez a tolerancianak, a masik tiszteletenek a lenyege. pontosan ezek hianya miatt van orban ketharmad.

mert orbanek azt csinaljak amit te elvarsz, csak sokkal jobban, mint az ellenzek. durvak, bunkok, pokhendiek, nem felreerthetoek.
@Marcellusca: ne történelemkönyvet, azt nem szabad, hanem elemzéseket a korról.
@ausländer Sipi:

Kéksisakos nem, és nem is leszek soha.

Cserébe kurvára unom, hogy a töketlenkedésért hibás vagyok mint választó, mert elvárásaim vannak, és hibás vagyok mint blogger, mert lármás vagyok és nem elégszem meg azzal, hogy a megmondók mondják meg mi legyen a véleményem.
@Fabius:
.
Ha Te nem is, a törekvés mások részéről megvan.
Például:
Már az első Orbán-kormány idején is történtek kísérletek a Cenzúra bevezetésére. A ma alkotmánybíróként “tevékenykedő”, de akkor még csak kisgazda képviselő, Pokol Béla tett javaslatot egy olyan törvényre (“Lex Pokol“), amely szerint minden sajtóorgánum köteles azonos terjedelemben válaszadást biztosítani mindenkinek, aki úgy érzi, valamely megjelent írás sértette a személyiségéhez fűződő jogait. Később a második Orbán-kormány tett kísérletet a cenzúra bevezetésére azzal, hogy gyakorlatilag felhatalmazta ezzel azt a Médiatanácsot, mely kizárólag fideszesekből áll. Jószerint ezzel párhuzamosan, hasonlót igyekezett elérni Papcsák Ferenc, fideszes képviselő is. Az amoralitásáról, korruptságáról és urizálásáról hírhedt zuglói polgármester, miután sikertelenül próbálta bíróság elé citálni a 168 Óra és a Népszava két-két kommentesét, egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be, miszerint “méltányolható közérdekből” (hogy ez mi lenne, az persze nem volt konkrétan meghatározva – lásd még: “gumiparagrafus”!) korlátozhatók egyes közszereplőkkel (értsd: “védett politikusokkal”!) kapcsolatos vélemény-nyilvánítások. Végül egyikből sem lett semmi, Papcsák viszakozott, a kormány pedig módosított … mindezt az EU tiltakozásának hatására.

szendamondja.wordpress.com/2014/05/29/netcenzura-bevezetve/
@ausländer Sipi: a tolerancia az, hogy tudomásul veszem, létezik más vélemény is. nem az, hogy egyetértek vele.
valami nem tiszta nálad, mert a kétértelműségnek mi köze a toleranciához? ezt tisztázd már, kérlek.
@Fabius: hiszen te is megmondo vagy:-)

mellesleg nekem kicsit fura az, amikor valaki ugy keri szamon masok rudosasat, hogy kozben onmaga is vasalt bakancsot visel es hasznalja is eloszeretettel, de te tudod:-)

de mondom, boven lehet, hogy az en latasmodom valtozasanak betudhato az, hogy mar egy eve elek egy tarsadalomban ami egymas tiszteletere, a kolcsonos segitsegre, elfogadasra epul es ezert nem ertem, hogy mitol gondoljak valahol mashol, hogy az intolerancia, a tiszteletlenseg majd toleranciat es tiszteletet eredmenyez.

de teny,hogy az en tavozasomban a leginkabb jelentos szerepet pont az jatszotta ami az orbani hegemoniat elosegitette, kiteljesitette.

egyebkent ertem es megertem amit irsz es mondasz. csak nekem tovabbra is az a velemenyem, hogy nem ez az utja a valtozasnak.
@ausländer Sipi:
ne`má, hogy a blogszféra miatt balfasz és hiteltelen az ellenzék!
A tetteik, a semmittevésük, a megalkuvásuk, a pl. Rogán féle kis mutyik elhallgatása, bevédése mind a blogszféra sara, vagy a szánalmas és hiteltelen politikusoké?
Ne komolytalankodjunk kérem, persze egyszerűbb erre murogatni, mind azt mondani, hogy politikusék szarul dolgoznak!
.
Nem csak a bloggerekkel van baj.

2010-ben világossá vált, hogy a mostani kormányerők nem tűrik az ellentmondást. Az első adandó alkalommal, amikor az alkotmánybíróság megsemmisítette egy törvényüket, korlátozták a hatáskörét.

Pokol Béla egyetemi tanár például korábban egyenesen az alkotmánybíróság megszüntetése mellett érvelt. Az alkotmánybíróság és a láthatatlan alkotmány legfőbb kritikusa, egyetértett a hatáskör 2010-es korlátozásával is. Majd fogta magát, és beült a testületbe.
.
@dr. jenőke (jenőke):
"Pokol Béla egyetemi tanár például korábban egyenesen az alkotmánybíróság megszüntetése mellett érvelt. ... Majd fogta magát, és beült a testületbe." - Gumigerinc. :(

És nekem ennek az embernek az írásait kellett volna - feltétel nélkül - elfogadnom pol. elmélet órán.
@parti_giano: ez a masik pont, a tisztelet. tisztelet nelkul a tolerancia ures.
@Marcellusca:
Nem vagyok képes megérteni, hogyan lehetett egyetemi oktató.
Azt viszont igen, hogy hogyan lett alkotmánybíró Kövér barátja.
Szerintem elfogadhatatlan nézeteket vall, és publikál, viszont majdnem felér a grespiki magaslatra.
@ausländer Sipi:

Megmondó semmilyen formában nem vagyok, hacsak nem számít annak, hogy jár a pofám. Cserébe nem is akarok helleri-konrádi értelemben véve az lenni. Éppen ezért nem értem, miért próbál valaki úgy beállítani bloggerként, hogy én ezekkel az emberekkel szemben állok, a nyugdíjazásukat, vérüket és fasztuggya még mit akarok. Miért akarja a blogszférát minősíteni azzal, hogy ezeknek az embereknek a szerepére ácsingózunk?

Tudod, elég sok bloggert ismerek fésztufész, de egyikről se tudom, hogy ilyen bármikor megfordult volna a fejében. Akartak ők már saját pártot, mozgalmat, összefogást, millió módon mindenféle dolgot, de speciel hellerágnes még egyik se akart lenni. Mondjuk petőczgyörgy se, de ez mindegy.
"_"Pokol Béla egyetemi tanár például korábban egyenesen az alkotmánybíróság megszüntetése mellett érvelt. ... Majd fogta magát, és beült a testületbe." _"

Ez csak annak a jele, hogy pokoli időket élünk.
@ausländer Sipi: én nem beszéltem a tiszteletről. ez nem válasz a kérdésemre:

a kétértelműségnek mi köze a toleranciához?
@ausländer Sipi:

'''''....mar egy eve elek egy tarsadalomban ami egymas tiszteletere, a kolcsonos segitsegre, elfogadasra epul....'''''

Svédország? Norvégia?
@dr. jenőke (jenőke):

Így igaz, volt már itt mindenféle próbálkozás a cenzorkodásra. De azt azért ne felejtsük el, hogy a médiatörvény - bár szándék volt rá - nem vonatkozik a blogszférára, nem avatkozik a szólásszabadságba bele.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): en nem is azt mondom, hogy ez csak es kizarolag a blogszfere bune. de van hozza koze. feltetelezem - es szerintem j oggal - hogy az ellenzek is olvassa a blogokat, az ott megjeleno velemenyeket es probal hozzajuk alkalmazkodni. ez is egyfajta informaciogyujtes, az iganyak felmerese, egyfajta folyamatos kozvelemenykutatas. mindig szem elott van. es az az igazsag, hogy a blogszferaban ugy a bloggerek, mint az olvasoik reszerol sincs meg tulzottan az egyuttmukodes valos igenye. az ellenzek toketlenkedeseben en azt is benne latom - tul azon, hogy ok is eleve ebben szocializalodtak - hogy igazabol nem is nagyon van mihez alkalmazkodniuk, hiszen gyakorlatilag az irasok es az arra szuleto kommentek sem igenylik a tiszteletet, toleranciat, az osszefogas csak egyfajta elmeleti sikon tortenik meg, azaz legyen osszefogas, de ezt utalom, az budos, az meg toketlen. tehat a gyakorlati osszefogasra - amikor is akit utalok, azt elviselem, aki budos, szinten, aki toketlen azt meg megprobalom tokositeni es igy osszefogva talan tudunk valamit tenni - nicns is igazi igeny. jaja, fogjunk ossze, de a szocikat, meg gyurcsanyt hagyjuk ki mert budosek es utalom oket, bajnai meg milyen toketlen mar...

en nagyjabol ezt lattam kikristalyosodni az elmult egy evben.

en persze nem vitatom, hogy gyurcsanyt utaljak, a szocik budosek, bajnai meg toketlen. de az osszefogasnak pontosan egyfajta elnezesrol, toleranciarol, tiszteletrol kellene szolnia. es igy a politikusok sem tudnak jol dolgozni, hiszen ha valaki a valasztok velemenyet probalja figyelembe venni, akkor nem lesz osszefogas.
@parti_giano: " én nem beszéltem a tiszteletről."

igen, pont ez a baj. az, amit te ketertelmusegnek gondolsz egyfajta tisztelet a mas velemenyen levokkel szemben. ugymond a tolerancia elengedhetetlen resze.
Vannak hivatalos hírforrások (MTI, kormányzati szóvivők) és népnemzeti tájékoztatást végző - hiteles, kormányközeli - TV csatornák és rádióállomások.
Ezekkel szemben fejtik ki tevékenységüket - többek között - az ellenforradalmár bloggerek is, akik fellazító aknamunkával és az elbizonytalanodott polgárok megtévesztésével igyekeznek a világraszóló gazdasági sikereinket és az életminőségünkben bekövetkezett imponáló eredményeket beárnyékolni, majd azokon keresztül kiváló vezetőinket orvul lejáratni.
Pfuj!
@Fabius:

Hát, és sajnos, de.

Az Alkotmánybíróság nyilvánosságra hozott határozata szerint a honlapján kommentek közzétételét lehetővé tevő tartalomszolgáltató akkor is felelősséggel tartozik a mások jogait sértő kommentek miatt, ha nem is volt tudomása a jogsértő tartalomról, de még akkor is, ha a sértett kívánságára azt azonnal el is távolította. A TASZ szerint az

Alkotmánybíróság döntése aránytalanul nagy visszatartó hatással fog járni az interneten zajló, ma még élénk közéleti vitákra nézve.

tasz.hu/szolasszabadsag/komment-kinyirasa

Ezt úgy hívják: objektív felelősség.
Pokol Béla nem tagadja, az új alaptörvény inkább „az ő szája íze szerint íródott, háttérbe szorul benne a túlzott individualizmus, ami tönkretette a nyugat-európai társadalmakat”.

Szerinte: korábban 15 tagú politikai bizottság, most meg egy 11 tagú alkotmánybíróság söpörheti félre a választók akaratát. Azóta is kitartok e nézetem mellett:
a rendszer alapja a politikai demokrácia, és az alkotmánybírák csak egy vékony keretben ellenőrizhetik ezt.

www.168ora.hu/itthon/tessek-varni-negy-evet-114279.html
@ausländer Sipi: a menekülő út meghagyására gondolsz, mint tiszteletre?
@parti_giano: talan nem kellene ennyire haboruban gondolkodni. es akkor magatol ertetodo lenne.
@ausländer Sipi:
Ne mutasd magad naívának... :(
Ne marhulj, hogy te ezt komolyan gondolod!

"...az ellenzek is olvassa a blogokat, az ott megjeleno velemenyeket es probal hozzajuk alkalmazkodni."

Ha ez így lenne, akkor még nagyobb a gond, hisz az látszik, hogy egyáltalán nem voltak képesek az általad hivatkozottakból felfogni bármit is!
NEM LÁTSZIK A TELJESÍTMÉNYÜKÖN!
NULLA!
Amennyiben te az informatikában hasonló reakciókkal élnél a problémákra, holnap nem lenne állásod.

NE rajtunk, rajtam kérd te is számon az összefogást, a tetteket, mert NEKEM éss NEKED is csak annyiban merül ez ki, hogy szavazhatunk!
Valami versenyképes és hiteles tervre, személyre.
Persze, ha van kedved és gyomrod mehetsz politizálni, de kössz! Van gerincem, nem kérek belőlük!

Az, hogy ezt a személyt, programot a töketlen politikuscsürhe nem képes elénk tenni és rajtunk kívül sok embert meggyőzni, hogy "EMBEREK, EZ AZ EGYETLEN REÁLIS ÉS ÉLHETŐ ALTERNATÍVA", arról nem mi, nem is a blogszféra tehet!
EZ A POLITIKUSOK FELELŐSSÉGE, NE TEESÉK MÁR RÁNK TOLNI EZT A SZART!!
Basszameg! Vállalja fel, hogy képtelen egy támogatható és reális, eladható programot, tervet, pénzügyi rendszert összerakni, azt hiteles személyekkel megtámogatni!
Üzleti tervet csináltál már?
Hasonló, nem lehet mellédumálni, tessék szépen levezetni.
Ne az én, a mi nyakunkba akard varrni, hogy miattunk balfasz az a jóember, aki képtelen beszélni, a hitelessége meg a fasorban sincs!
Térj már magadhoz!

"jaja, fogjunk ossze, de a szocikat, meg gyurcsanyt hagyjuk ki mert budosek es utalom oket, bajnai meg milyen toketlen mar..."

Leszarom Gy.-t, Bajnai csak saját maga miatt tart ott, ahol tart, annak ellenére, hogy remek dolgokkal indított, sikeresen leküzdötték magukat.
Nem miattam, nem a választói miatt tartanak ott, ahol. SAJÁT MAGUK MIATT!
Az eredmény látható, ezt a meccset is gólra, szavazatra játsszák. A többi mese, púder, hamuhintés... nem kíváncsi rá senki!
Eredményeket várunk, amikre képtelenek! Akkor miről beszélünk???
Ha nem teljesítesz a munkahelyeden, lószar se kíváncsi a magyarázatodra, a dumádra.
Megoldottad a feladatod, vagy nem?
Ha nem, akkor tessék átadni a helyedet másnak, aki képes rá! Persze ha a politikában az impotens faszok nem állnak félre egy pártban, arról megint csak nem MI tehetünk, hanem annak a pártnak pofonok kellenek. A cocik pl. már-már boxzsákok, de élvezik, nem is értik...
@dr. jenőke (jenőke):

Hát, és hálistennek, nem.

Ugyanis létezik az internetnek Fidesz és pokolbéla mentes része, vagyis a kommentelés soha nem szűnik meg, legfeljebb a használt proxytok és a blog költözik ilyen területre. Manapság két kattintásba telik "nemmagyar" területről kommentet vagy posztot írni. Pokolbéla ezt nyilván nem tudja, de istenem, egy ekkora cenzorgéniusz se érthet mindenhez.
@Fabius:
Ilyen fagolyós számológéphez szokott ecceri lelkek miért hiszik, hogy a világ hozzájuk fog alkalmazkodni? A pöcsért nem lapozgatja csak a Werbőczy féle törvénykönyvet és ötletel még belőle?
@ausländer Sipi: "...megvaltozott a vilag es ahogy Petocz irja, az, amit TGM, Heller, vagy Kondrad megtett a megvaltozott feltetelek miatt egy Varanus, vagy Orulunkvincent mar nem fogja tudni megtenni."

Igazad van, megváltozott a világ. Én állítólag értelmiségi vagyok, csak én még nem döntöttem ebben a kérdésben. De! TGM-t, Hellert, Konrádot még fiatal koromban sem olvastam, nem hogy most, mert nem érdekelt. Az amit Fabius ír, az viszont igen. Talán elmélkedj el rajta, miről is ír! Elméletekről? Víziókról? Szerintem a mai életünkről. Ez viszont mindennél jobban érdekel, még attól is, hogy én értelmiségi vagyok-é vagy egy paraszt.

Aki viszont belém/nk akarja fojtani a szót, vagy a szólásszabadságunkat/gondolkodásszabadságunkatkorlátozni szeretné, azt tűzzel-vassal írtani kell.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "EZ A POLITIKUSOK FELELŐSSÉGE, NE TEESÉK MÁR RÁNK TOLNI EZT A SZART!!"

sajnos egy demokraciaban nem lehet masra tolni a szart, mint a valasztokra. egy diktaturaban lehet arra tolni, aki a valasztok, a polgarok velemenyet figyelmen kivul hagyja es ugy cselekszik, de a jelenlegi helyzetben az ellenzek a toredezett, szethuzo, haborus allapotokat kialakito es azt fenntarto valaszok igenyenek probalt megfelelni amikor toredezett, haborus allapotokat alakit ki es tart fenn. az ellenzek pontosan azt teszi, amit en latok itt a kommentekben. szethuzast, haragot, kibekithetetlen ellenteteket, tiszteletlenseget, intoleranciat.

en elhiszem, hogy vannak bizonyos elvarasok a politikusokkal szemben, ugymint tisztelet, elfogadas, osszefogas, de az a kinyilvanitott viselkedesekben, a leirt blogbejegyzesekben, kommentekben nem kerul kinyilvanitasra. van egyfajta elvaras a semmire. ne azt vard er bajnaitol, gyurcsanytol, a szociktol, hogy jobban csinaljak azt, amit orban csinal. egy demokraciaban az allampolgarok felelossege az, hogy a politikusoknak tampontokat adjanak. egyszeruen a demokratikus erok a szavazokra epitenek. biztosan kenyelmes egy olyan elgondolasban ringatozni, ahol nincs semmi felelosseg, mert ami elbaszodik azt mindig mas cseszi el. de sajnos nem igy van. legalabbis demokratikus berendezkedesben nem. ha egy balfasz kerul pozicioba demokraciaban az pontosan ugyanugy a szavazok tetteinek kovetkezmenye. ahogy a szavazok tetteinek kovetkezmenye a jelenlegi es elozo ketharmad is.

az orbanek atlal vezerelvunek tervezett tarsadalomnak pontosan az a lenyege, hogy az allampolgarnak nincs felelossege. es akinek nincs felelossege, annak nincs szava, nincs beleszolasa. egyszeruen nem mukodik a szabadsag felelosseg nelkul. ha ugy erzed, hogy van szavad es beleszolasod, akkor van felelosseged. ha ugy erzed, hogy nincs felelosseged, akkor magad mondasz le ugy a demokraciarol, mint a beleszolas jogarol, a tarsadalom, az orszag es az allam mukodteteserol. akkor pedig az orban rendszer gyoz. legyen barki is az eppen aktualis orban.

nem lehet a felelosseg alol kibujni, hiszen most pontosan annak a kovetkezmenyeit melytorkozzak a magyarorszagi polgarok. es teljesen felesleges masra mutogatni, mert a vegeredmeny ott fog lecsapodni. mindenkeppen.

es mielott sertodes lenne, en ezt nem azert irom, hogy "de hulyek vagytok". nem. egyszeruen probalok nehany osszefuggesre ravilagitani, ami esetleg nem nyilvanvalo, nem latszik egy olyan stressz es nyomas alatt, mint ami Magyarorszagon van, de itt, egy felelosen gondolkodo emberek alkotta tarsadalomban magatol ertetodo.

orbaneknak pontosan ez a celjuk a haborus allapotok fenntartasaval. ezert tartjak nyomas alatt az orszagot, a polgarokat, mert ideges ember, stresszes ember hajlamos megfeledkezni arrol, hogy mit tehet, mit lathat maskent, hogy valtoztasson a sorsan, valtoztasson a kornyezeten. ezert zullesztik le az oktatast, hogy janicsartokat neveljenek, ezert van a kotelezo hit- es erkolcstan, ahol lehet bunosoket es bunbakokat megnevezni, ahol az egyeniseg es az egyen elnyomasa a cel, hogy az egyeni felelossegtudat feloldodjon egyfajta fasistoid, patriarchalis rendszerben.
nemtom, rénségi körökben az értelmező olvasás egy meglehetősen konzervatív és hüje szokás, majnem ojjan eszetlen, mint a buddha, amikor csak üdögel a fügefa alatt, oszt azon tanakszik, hogy ki tette a pöszmöszt a köldökibe, végül pediglen - a fámával pont ellentétben - fölugrik és elordittya magát, hogy "pofád lapos, bazmeg!", majd lótuszok közé hanyatlik.
mindegy is, ölég jó ez a petöc írás, summa summárum, svalbárd egy szép és kijes hej.
@Fabius:
Kösz.
Eddig csak dühöngtem.
Elkezdtem vigasztalódni.
@ausländer Sipi: "...egy eve elek egy tarsadalomban ami egymas tiszteletere, a kolcsonos segitsegre, elfogadasra epul es ezert nem ertem, hogy mitol gondoljak valahol mashol, hogy az intolerancia, a tiszteletlenseg majd toleranciat es tiszteletet eredmenyez."

Ez te vagy?
Eddig értelmes dolgokat írtál, ez meg olyan, mintha egy kezdő lennél. Nem jöttél még rá, hogy ez az ország csak 24 éve műveli a kappital izmus műfaját, előtte szoci volt az izmus? Gondolod egy emberöltő elég ahhoz, hogy a nézetek 180 fokos fordulat szerint változzanak?
@látjátok feleim szümtükkel: "Aki viszont belém/nk akarja fojtani a szót, vagy a szólásszabadságunkat/gondolkodásszabadságunkatkorlátozni szeretné, azt tűzzel-vassal írtani kell."

es hol akarja Petocz belefojtani a szot a bloggerekbe? felvet egyfajta nezopontot. ami bizonyos megkozelitesbol igaz is - az mar mas kerdes, hogy senkinek sem kifogas az, hogy nem tud a korral haladni.

de az, hogy elmondja, hogy szerinte mik a hatulutoi a blogolasnak meg nem jelenti azt, hogy bele akarja folytani a szot a blogszferaba. imho erosen tul lett reagalva a dolog. szerinte nem jo, hogy 7/24 megy a savazas. oke. ez a velemenye. szepen, stilusosan megfogalmazta. elmondta a velemenyet. szerinte ez artalmas. hat jo. ez is egy velemeny. bizonyos szempontok szerint igaza van, mas szempontok szerint nincs. nincs egyetemes igazsag. sem Petocznek, sem a blogoloknak nincs 100%-ban igazuk.

de minek ezen felkapni a vizet? mire jo ez a szajhaboztatas? jobb lesz tole a vilag, felviragzik magyarhon, ha Petocznek a kurva anyjat mert leirta amit gondol?

amit en szova teszek es megkerdezek - ugyanugy fenntartva az allitasomat, hogy senkinek nicns 100%ig igaza, ergo nekem sem - hogy mire jo ez a duh es acsargas?
@látjátok feleim szümtükkel: "Gondolod egy emberöltő elég ahhoz, hogy a nézetek 180 fokos fordulat szerint változzanak?"

gondolod, ha sosem kezdodik el akkor valaha is meg fog tortenni?:-)
imho egy munka elvegzesere nem jo kifogas, hogy nehez feladat es sokaig fog tartani.
és ennyi:

A MIÉP tagja és képviselőjelöltje volt a KEHI norvégügyi főnyomozója
miépifj

A Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) nemzeti radikális párt színeiben indult 1998-ban az önkormányzati, 2002-ben pedig az országgyűlési választásokon Mabda Gábor, aki ma a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal főosztályvezető-helyetteseként a Norvég Civil Támogatási Alap pályázatainak lebonyolítói és támogatottjai után nyomoz a magyar kormány megbízásából.

blog.atlatszo.hu/2014/09/a-miep-tagja-es-kepviselojeloltje-volt-a-kehi-norvegugyi-fonyomozoja/
@ausländer Sipi:

"_igen, pont ez a baj. az, amit te ketertelmusegnek gondolsz egyfajta tisztelet a mas velemenyen levokkel szemben. ugymond a tolerancia elengedhetetlen resze._" valamint svájcra hivatkoztál fentebb, mint minta.

Föltehetően a mély tolerancia hatotta át a svájciakat a minaretépítési tilalom népszavazásakor is.
hu.wikipedia.org/wiki/Minaret%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9si_tilalom_Sv%C3%A1jcban

Nem probléma, minden szép, minden jó, mindennel meg vagyok elégedve, csak megjegyeztem.
@ausländer Sipi:

"_az nekem tul hideg lenne..:-)_"

Ne kényeskedj. Svalbárdon még a rének is egyszál klottgatyában edzenek.
@ausländer Sipi:

a hideg ellen jól föl lehet öltözni, eszt most itt, 3d-ben megmondom!
@parti_giano:

nu, lássa kend! ez a külömbség a blogger meg a megmondó között.
@jaegtoer: igen, es? nem leromboljak a minareteket amik megepultek. nem tiltjak be az iszlamot, mint vallast.
mindossze nem szeretnek, ha az iszlamizmus kepvislete kozepkori latasmod es intelorancia tulzott mereteket oltene. tehat toleraljak, hatarok kozott.
@hacsaturján:

ámbátor gulyás gergő táncrengyét nem ösmerem.
@hacsaturján: hillernek is pöszmösz van a köldökében, de az baj, hogy nem fügefa alatt üldögél.
@ausländer Sipi:

Értem. a svájci tiltás az már tolerancia.
@ausländer Sipi: @jaegtoer:

Bocsi, bocsi, lemaradt egy vájling szmájli:D
@hacsaturján:

"nemtom, rénségi körökben az értelmező olvasás egy meglehetősen konzervatív és hüje szokás, majnem ojjan eszetlen, mint a buddha, amikor csak üdögel a fügefa alatt, oszt azon tanakszik, hogy ki tette a pöszmöszt a köldökibe, végül pediglen - a fámával pont ellentétben - fölugrik és elordittya magát, hogy "pofád lapos, bazmeg!", majd lótuszok közé hanyatlik.
mindegy is, ölég jó ez a petöc írás, summa summárum, svalbárd egy szép és kijes hej."

Kész vagyok, szétestem a röhögéstől, szolid gyilkos vagy:)))
@jaegtoer: nincs hatartalan tolerancia. az iszlam vallas nincs betiltva, igaz? a mar megepult minareteteket sem romboltak le. senkinek nem szarmazik hatranya abbol, ha svajcban muzulman. tehat tolraljak.

sajnos az iszlam kozepkorban ragadt mentalitasa miatt - joggal, vagy annelkul - a svajci szavazok minimalis tobbsege aggodott, hogy egy ilyen intolerans es illiberalis eszmerendszer veszelyeztethetiti a szabadsagukat. hiszen az iszlam alapvetoen pont az ellenkezojet hirdeti annak, amire az egesz svajci demokracia epul. ennek ellenere magat a vallast nem tiltjak be, gyakorolhato. tehat toleraljak.

nem all szandkeomban ezt a dontesuket sem pro, sem kontra megitelni, mindossze ertem es megertem.
@parti_giano:

pöszmösz mindenkinek van a köldökiben, itt a beletevés a kérdés szinekvanonnya, mely kancsalul, festett egekbe néz.
@időtolvaj:

svalbárd határán állok a vártán.
@parti_giano:

"vájling, biztos?"

Az. Konyhai eszközeim nem merülnek ki az üstben, az az Üst különben sem az enyém. Honnan lenne, lett volna nekem hajtóművem?!

De ne vigyük félre itt ezt az élet-halál kérdés-felelet konferenciát, mert a szólásszabadságnak igenis van határa, és az pont az üst szélénél végződik, a vájling még megengedett, ha szmájlival van tele.

A Beszélő-től, meg különben is hidegrázást kapok, mert a jövő sejlik föl előttem, akármit is irkál a Petőcz, meg Fabius, én egyfolytában sejtem így is-úgy is beszélő lesz a vége, és erősen aggaszt, hogy ezé kimaradok a rezsicsökkentésből. Irakban is volt reza csökkentés, oszt lám mire jutottak?
De ez a snájdig Matolcsy gyerek meg még ezt is megússza pedig összekeveri a bukszáját a Bankéval. Sőt, már olyat is hallottam, hogy az övé az MNB. Vagy csak folyton mellényúl?
" A blogger-had ricsajában azonban már nincs megállás, beszélgetés, értelmes vita, a verseny lefelé mutat: a hangosság, a tömörség és közérthetőség felé."

LOL. Tehát a "hangosság" (v.ö.: átmegy az üzenet), a tömörség és a közérthetőség az "értelmes vita" (v.ö.: TGM-i értelemben vett üres szófosás) egyfajta elkorcsosulása lenne... valójában a hangosság, tömörség (kevesebb hibalehetőség jelátvitelkor), és közérthetőség (az üzenet egyértelműsége) a HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓ HÁROM ALAPVETŐ FELTÉTELE.

A "politikus" (sejthetően "baloldali/liberális(?)" politikusokra gondol elsősorban a szerző, bár persze óvatosan csak politikusokat említ) nem azért nem tud hatékonyan kommunikálni, mert hangja elvész a blog.hu (kb 8 millió ember számára egyébként gyakorlatilag nem is létező) "hangzavarában", hanem mert a semmit nem lehet kommunikálni.

Ez a baj:

innerviewtv.files.wordpress.com/2010/03/img_00282.jpg

Nem az, hogy az Örülünkvincent gúnyolódik, Szarvas meg pöcsöt rajzol a politikus plakátjának.

(és kommunikációelméleti szempontból nem az a lényeg, hogy a REZSICSÖKKENTÉS ordas hazugság, hanem az, hogy erre Török Zsolt, és Falus Ferenc performanszai a válasz, valahol egy közép szibériai farmercsalád házivideóinak színvonalán.)
@jaegtoer:

Lehet hogy Iránban volt? Allah tudja! Vagy Felcsúton? Állandóan összezavarnak. Azon se csodálkoznék, ha mégis svalbárdi eset lett volna.
Szerintem ez is annak a nagy problémának a része, hogy van egy gyakorlatilag megbukott "régi" baloldal a maga értelmiségével, megmondóembereivel és van egy csomó ember, aki utálja OV-t de őket sem akarja vissza. Kb. ez a társaság figyel a Varánuszra vagy a Vastagbőrre, Átlátszóra, Kettős Mércére és röhög a "szárszóinak" nevezhető társulaton.
Akár politikus, akár szavazó azzal szembesül, hogy akarja-e a fideszt azon az áron, hogy előzőekkel együtt működik. Ők meg láthatóan fel vannak háborodva, hogy aki OV-t utálja miért nem velük ír alá petíciókat. Kb. úgy ahogy Gyurcsány vagy az mszp maradéka sem érti, hogy valaki nem közte és OV közt akar választani.
Ahogy a mszp-t vagy a DK-t sem a fidesz marginalizálhatja (ők direkt igyekeznek bebetonozni őket a választási törvényekkel), hanem ha lesz egy normális ellenzéki párt (talán az Együtt/PM-ből lehetne ha nem bénázna)- Úgy ennek az értelmiségi körnek az igazi ellensége nem a Magyar Hirlap (vele jól elüzengetnek egymásnak) hanem a felsorolt blogok és a 444-cink-hvg.hu újságok véleménycikkei.
@ausländer Sipi:

Elég naív vagy. Sajnos ez az ország nem az az ország, ahol te olyan jól érzed magad ( ezért is mentél el ), ezért nem is szabad olyan mércével mérni a dolgokat, mint ott. Itt ha valaki a kormányoldali részeken elkezd valamiről álmodozni, akkor abból nagyon gyorsan ( lehetőleg reggelre ) lehet önálló képviselői indítvány, oszt baszhatjuk még akkor is, ha az alaptörvényükkel ( amit ugyé ők alkottak ) is ellentétes. Nincs ebben az országban aki ezt ki is merné mondani úgy, hogy atól a dolgok a helyükre kerüljenek. Szerintem Fabiust is ez aggasztja, sok más polgárral ( velem ) együtt.
@jaegtoer: mondják, hogy közös a bukszájuk az asszonnyal, oszt az a kezére csap, ha nyúlkál érte gyurci. tán ezért fanyalodik a bankra.
ha meg beszélőre jutsz, felajánlok neked havonta egyszeri egy vájling bablevest, telerakom neked mosolygó betűtésztával, mert csipetkével nem mennél sokra ottan.
szóval, maradjunk arccal a svalbárdi fügefa felé, ha már a mestert is itt eszi a pöszmösz.
@látjátok feleim szümtükkel: nem vagyok naiv. de nem is akarok kettos mercevel merni. latom, hogy ahol mukodik ott hogyan es miert mukodik. mindossze erre az altalam latott - vagy latni velt - osszefuggesre kivantam felhivni a figyelmet.

nem hiszem, hogy Magyarorszagon ne mukodne az, ami mashol mukodik, ha ugy csinljak, ahogy mashol.
@ausländer Sipi:
Dógozom cseszed, nem érek rá napközben ennyire...
A szart ne énrám tessék tolni. Max.arra tolhatod, aki megválasztotta ezt a csürhét. Ha az lenne hatalmon, akire én szavaztam, akkor lehet rám mutogatni, addig nem.
A saját munkámért, tetteimért, nem megtett dolgaimért én vagyok a felelős, a politikusoknál ezt az elvet nem akarod számon kérni, úgy látom!

Amúgy nem értem a felfogásod: "a jelenlegi helyzetben az ellenzek a toredezett, szethuzo, haborus allapotokat kialakito es azt fenntarto valaszok igenyenek probalt megfelelni amikor toredezett, haborus allapotokat alakit ki es tart fenn"
Ez egyszerűen nem igaz, marhaság, olvass kicsit többet, NEM EZÉRT vannak ezek az állapotok, téves az alapvetésed. Nincs ilyen kényszerben egyik sem a választó irányába, ahogy elnézem szarnak rá nagy ívben!
MEG IS VAN AZ EREDMÉNYE!
Vén coci múmiákat tolnak előre, hiteltelen nevek, személyek röpködnek rendszeresen, olyan alkukat kötnek, amik röhejesek, olyan narancsbolsi ordas kurvákat nem támadnak (érinthetetlenné teszik a saját kommunikációjuk részére), akiket naponta kéne cikizni és leégetni, ahogy az RTL teszi MOST!

A feszkó egy része mesterségesen keltett valóban, de nem az ellenzéken belül, hanem ügyesen, kívülről tartják a parazsat izzva.
Az már csak hab a tortán, hogy a politikai elit szart megfelelni az elvárásoknak, amit te említesz.

A cociknak volt lehetőségük x évig "megfelelni az elvárásoknak" mégsem voltak képesek rá. Mutyik, 70-30 lopkovicz, továbbá botrányok, amit a fidesznyikek ügyesen a médiákon keresztül kiszivárogtattak és a kapott 30 %-ból ásták meg a cocik sírját!
A narancsbolsik ebből a pénzből önálló médiát, saját szolgálatokat, sajtót, keményen dolgozó marketing team-et építettek és ezzel verték meg a cocikat. Akik ahhoz is hülyék voltak, hogy ezt felismerjék.
Mi ez, ha nem annak a bizonyítéka, hogy a cocik alkalmatlanok a politikai életre és csak a pillanatnyi zseb-érdekeiket tartották szem előtt???

"en elhiszem, hogy vannak bizonyos elvarasok a politikusokkal szemben, ugymint tisztelet, elfogadas, osszefogas, de az a kinyilvanitott viselkedesekben, a leirt blogbejegyzesekben, kommentekben nem kerul kinyilvanitasra. van egyfajta elvaras a semmire."

Ne... politikussal szemben nem kellenek elvárások?

"ne azt vard er bajnaitol, gyurcsanytol, a szociktol, hogy jobban csinaljak azt, amit orban csinal. egy demokraciaban az allampolgarok felelossege az, hogy a politikusoknak tampontokat adjanak."
A gond ott van, hogy a támpontokat akkor kérjük, amikor hatalmon vagyunk! Akkor lehet VALAMIRE alapozni. Ki beszélt olyan elvárásokról, mint amiket Orbán csinált?

Ellenzékben kimutogatni a választóra meg, hogy miatta van.... hát, ezt több mint vicces... a hülyeség szinonimája, ahogy a coci párt is az!

"egyszeruen a demokratikus erok a szavazokra epitenek. biztosan kenyelmes egy olyan elgondolasban ringatozni, ahol nincs semmi felelosseg, mert ami elbaszodik azt mindig mas cseszi el. de sajnos nem igy van. legalabbis demokratikus berendezkedesben nem. ha egy balfasz kerul pozicioba demokraciaban az pontosan ugyanugy a szavazok tetteinek kovetkezmenye. ahogy a szavazok tetteinek kovetkezmenye a jelenlegi es elozo ketharmad is."

Gyurcsány egy balfasz volt (Medgyessy is), ezt lehetne magyarázni, de szépen körülírtad TE!
Arra sem volt képes, hogy kontrollálja a pártot, hogy talán nem kéne botrányt botrányra halmozni, a korrupt és tolvaj egyedeket megtűrni, hagyni kárt okozni, a polgármestereket kiskirállyá hagyni nőni, akik eladósították a vidéket, majd azt is az ő nyakukba varrták... végtelen a lista, de mivel Ő volt az ország vezetője, cseszed Ő felel érte, MERT NEM VOLT KÉPES IRÁNYÍTANI az apparátusát!
Nem én, nem a többi választó!
Az ő szar munkája, nem az enyém!

A végét a mondókádnak nem minősítem, mert felelősségem nekem is van, a munkámban, a magánéletemben és nem másokra hárítom, hanem én viselem azokért a felelősséget!
AZ ÉN DOLGAIMÉRT!
@ausländer Sipi: szerinted van valami köze a jólétnek a működő demokráciához, toleranciához?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ma olyan tömör vagy. az asszony vitamin helyett fogalmazásgátlót adott reggel?
@nedudki74:
"b. úgy ahogy Gyurcsány vagy az mszp maradéka sem érti, hogy valaki nem közte és OV közt akar választani."

Évek óta pedzegettük, hogy ostoba baloldal ezt nem érti, ezt Nulladik Piktor egyszer eljátszotta, többször, pláne a cociknak ez nem járható út már!
Nem értették meg, bukta is volt.
Újra nekifutnak, újra buknak, nem értik, újra, újra... komolyan nem tudom eldönteni, hogy mert hülyék, vagy mert valami mesevilágban élnek.
Végeredmény szempontjából végül is tök mindegy!
@parti_giano:
Akkor egy szóban írnám le a véleményem! :))
LÓFA.ZT!
@ausländer Sipi:

No soroljad, ki, mit, hol, és hogyan csinál máshol! Szívesen olvasnám.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): megy ez, látod. "LÓFA.ZT!" asszondja, frankfurter allgemeine zeitung, de mi az ló az elején?
@látjátok feleim szümtükkel: kolcsonos tisztelet, tolerancia es egyuttmukodes. fentebb kifejtettem ezeket reszletesen is.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): nem csak a munkadban es a maganeletedben van felelosseged, hanem a kornyezetedben, a tarsadalommal szemben is amiben elsz. es ez nem olyan vallalom, vagy nem vallalom, tetszik, vagy nem tetszik dolog. teny, mint a gravitacio.

pontosan itt van a gond, hogy mindenki azt hiszi, hogy a magaeneleteben, munkajaban felelos aztan az eleg is. popntosan ezt sulykoljak orbanek, pontosan erre epulnek az orbani es meg kemenyebb diktaturak, elhitetni az atlagpolgarral, hogy neki aztan semmi koze a tarsadalmi folyamatokhoz, csak elszenvedoje, vagy nyertese annak.
@ausländer Sipi:

Kérdés, hogy kit kellene kölcsönösen tisztelni? Azt a bunkót, aki azért lesz egy megyei kormányhivatal vezetője, mert tizenéve belépett a fidelitászba, és ezzel dicsekszik is? Basszus ilyenből akartunk 90-ben kimászni.
Azt a kormánymegbízottat, aki az elődje által kinevezett embereket pusztán azért leváltja poziciójukból, mert nem az "ő emberei"? Azt a kormányt, amelyiknek tagjai a népet sértő kijelentéseket tesznek évek óta minden következmény nélkül? Azokat a hivatalnokokat, akik a törvények szövegét megszégyenítő módon döntenek el emberi sorsokat, és nincs lehetőség tisztességes eljárásra velük szemben? Azokat, akik a cigányokat más településre akarák "internálni", mert útban vannak a nagyratörő egyéni terveiknek? Azokat, akik ide jönnek erre a blogra, és amikor kérdést teszel fel nekik, hárítanak, sértegetnek, libsibolsiznak, náciznak? Tovább is van, mondjam még?

Húzd ki a fejed a búra alól, és nézz bele a mélybe! Tudod a tiszteletet ki kell érdemelni. Mindenkinek magának.
@látjátok feleim szümtükkel: nem roluk beszeltem, hanem az ellenzeki erokrol es azok kepviseloirol, tamogatoirol. a tiszteletelnseg es intolerancia mar olyan szintre ert, hogy azok, akiknek kozos celjuk lenne - egy mukodo, prularis, liberalis demokracia - sem kepesek a celjuk legalapvetobb kivanalmainak megfeleleni.

en ugyanis arrol beszeltem, hogy azokkal szemben, akik megerdemelnek a tiszteletet, mert jelentosen demokratabbak mint orban es bunozi csoportja sem kapjak meg egymastol azt. ezert nem sikerult az osszefogas. tehat az egyuttpm, dk, mszp es tamogatoik sem adjak meg egymasnak azt a tiszteletet es bizalmat ami egy valos kormanyvaltashoz szukseges lenne. en elhsizem, hogy lehet n+1 okot es indokot generalni a tisztelet elutasitasara. de igazabol eleg lenne egy ok is a tisztelet megadasara. megpedig az, hogy kozos celjuk a mukodo, liberalis, jogallamisagon nyugvo magyar demokracia
Nekem ez a rész a kormányzati háttér tanulmányból, nagyon sokat mond:

"Nagyon komoly táblázatok, grafikonok meg százalékok vannak az anyagban, és nagyon ütős mondatok. Ez a mi öt kedvencünk:

1, “A negatív hangvétel aránya különösen számottevő azt tekintve, hogy az adott időszakban a TV2 műsoraiban jóval kedvezőbben alakultak a polaritás értékei.”

2, “Sugallt konklúzió 2. A kormány a levegőbe beszél, a kormány inkompetens.”

3, “Az RTL Klub műsorai ritkábban számoltak be olyan témákról, melyek más médiumokban vezető, pozitív hírnek számítottak, mint a települések adósságának átvállalása, a minimálbér emelése, a munkahelyvédelmi akcióterv, továbbá a rendvédelem erősítése.”

4, “A szegénység mint környezeti tényező a Házon Kívül című műsorban a kormány kudarcos teljesítményének asszociációs elemévé válik”

5, “A bemutatott híradókat a közlésük szekvencialitásában vizsgálva egyértelműen kiderül, hogy az RTL csoport a közműszolgáltatókat védi a rezsicsökkentéssel szemben.”

Az sajnos nem derült ki, hogy ki készítette a tanulmányt, de nagyon remélem, hogy ugyanez a csapat egyszer majd a közmédiát is kielemzi, és az az anyag is kiszivárog, jót mulatnánk biztos."
@ausländer Sipi:
Marhaság! A politikusok impotenciájáért nem én vagyok felelős! A következő választásnál fejezem ki véleményem a munkájáról. A társadalomban pedig aktívan alakítom a civil környezetemet.
@ausländer Sipi:

Azéert nem ártana, ha azt is írnád, amire gondoltál.:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): de igen:-)

mondom, ez nem olyan dolog, hogy vallalom, nem vallalom, tetszik, nem tetszik. te, mint allampolgar viseled a kovetkezmenyeket. ergo tied a felelosseg. de majd szolj, ha nem teged erinitenek az orban kormany intezkedesei, vagy az ellenzek lebogesenek kovetkezmenye, a teljhatalmu maffiallam.
@látjátok feleim szümtükkel: irtam fentebb...:-)

csak nem volt kedvem megegyszer az egeszet leirni, mert kozben felszaporodott a teendom.
inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-663126

No, ha most erről gyorsan blogot ír valaki, akkor "A blogger által gerjesztett feszültség folyamatos, nincs várakozási idő, és nincs szünet, mert a megszólalásokat vagy eseményeket követően azonnal megszületnek a reakciók, és ömlenek, ünnepre, hétvégére, napszakra való tekintet nélkül."?????????
@ausländer Sipi:

"_@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): nem csak a munkadban es a maganeletedben van felelosseged, hanem a kornyezetedben, a tarsadalommal szemben is amiben elsz. es ez nem olyan vallalom, vagy nem vallalom, tetszik, vagy nem tetszik dolog. teny, mint a gravitacio._"

Te Sipi!

Ez a része neked is csak ott-hon megy ilyen jól, itt-hon meg nem ment neked se.
Ennyit a vállalom-nem vállalom tetszik-nem tetszik mibenlétének gravitációjáról.
Az viszont jó dolog, hogy így legalább nem emészt a honvágy 'utánunk':)
Mert be szép is a kantonok népe közül üzenni haza, hogy 'A HAZA MINDEN ELŐTT.'
@parti_giano:

"_ha meg beszélőre jutsz, felajánlok neked havonta egyszeri egy vájling bablevest, telerakom neked mosolygó betűtésztával, mert csipetkével nem mennél sokra ottan.
szóval, maradjunk arccal a svalbárdi fügefa felé, ha már a mestert is itt eszi a pöszmösz._"

Várjunk még azzal, különösen a betűtésztával. És ha cenzúrázzák?! Inkább csipetke.
De a Mester is tudja a jót, pöszmösz ide vagy oda, és érthető Buddha felhördülése, mert egy komplett konyha a köldökben azért mégsem akármi!:

www.nosalty.hu/szakacs/poszmosz
@jaegtoer: szarok a hazara, megmondom frankon.

nekem ott a hazam ahol jol erzem magam.

mindossze megprobalok javasolni egy mukodo modszert. mert megy a siras-rivas, hogy ez sem jo, az sem jo. meghogy jujujjj, inkompetensek, impoptensek, meg jajajajj, hudeszarazelet.

ertem en, hogy ez sokszaz eves tradicio, de nem lenne ideje mar ezzel szakitani?

ez egesz nem mas, mint egyfajta "mindset" elsajatitasa. azaz a felelossegtudat, az osszefuggesek felismerese es nemi elorelatas. es en ezt nem azert mondom, hogy "bibibiii, de szarok vagytok", hanem azert, mert itt ez mukodik. mindossze egy javaslat. itt az emberek vallaljak a felelosseget azert amit tesznek, ha beut a baj, akkor nem masokra mutogatnak, hanem levonjak a tanulsagot es tanulnak belole. ittt sem minden papsajt am. csak nem kovetik el utgyanazokat a hibakat tizszer, szazszor, ezerszer, hatha egyszer lesz a korulmenyeknek olyan szerencses egyuttallasa, ami miatt jol sikerul valami amit kulonben elcsesztek.

csak arra merek gondolni, hogy hatha ti is szeretnetek legalabb elindulni egy uton, ami vezet is valahova. mert a jelek szerint most nektek sem jo. tudom, mert nekem sem volt jo. en azert jottem el. es tudom, hogy mindneki nem johet el, nem is fog, vannak akiknek a szentimentalizmusuk, kotelekeik erosebbek, mint a jobbra vagyasuk. de az itt es mas blogokon,forumokon tanusitott duhos es elkeseredett viselkedesbol nekem az jon le, hogy nektek ez NEM JO. akkor lehet, valamit maskepp kellene tenni? nem veletlen az, hogy nem konkret dolgokat mondok, hogy joskapista, szeresd a szomszedodat. mindossze korvonalazom azt a mentalitast ami most korulvesz. hatha lehet belole meriteni egy-egy jo otletet, vagy esetleg valami, amit a valtozatossag kedveert ki lehetne probalni, hatha jobb lesz, hatha valtozik valami.

mert mit bukhattok rajta, ha a valtozatossag kedveert kicsit pozitivabbak lesztek? ha kicsit tobb tisztelettel alltok azokhoz, akik szinten alapvetoen jot akarnak, meg ha maskent is, mint te, vagy a kozvetlen kornyezeted?
@ausländer Sipi:

"_ szarok a hazara, megmondom frankon._"

Ez a beszéd Sipi.

Köszönöm az őszinteséget.
@jaegtoer: mellesleg te tudnad definialni, hogy mi is az a haza es miert is akkora a felhajtas korulotte?

m,ert azt ertem, hogy vannak emberek, akik kozel allnak hozzad.
meg azt is ertem, hogy vannak olyan foldrajzi helyek, amiket szeretsz.
meg azt is megertem, hogy az ember bizonyos nosztalgiaval tekint arra a helyre, kornyezetre ahol szuletett.

csak ezek egyike sem a haza.

a haza az en olvasatomban egy politikai hivoszo aminek az volt a celja, hogy olj, vagy halj meg egy mas, masok altal birtokolt teruletert, csak mert a szuletes nevu lutrin azt huztad ki...
@ausländer Sipi: "...szarok a hazara, megmondom frankon."

Te Sipi, bekómáztál?

Ha meg már annyira szarhatnékod van, akkor szarj az arra, ami megcsinált.

Ne nevezd a hazádnak azt, amiről így beszél. Nekünk meg te csak ne mondogasd a frankót, azt mi is tudjuk, nem kell hozzá a segítséged.

Mellesleg akárhol is vagy, ott egyszer sem volt honfoglalás, Szent Jobb ( meg balfasz ) meg fülkeforradalom.Bibi.
@ausländer Sipi:
Ergo marhaságokat beszélsz! Hülyeségeket és is tudok írogatni.

"te, mint allampolgar viseled a kovetkezmenyeket. ergo tied a felelosseg"

Marhaságokat hordasz össze, kevered a szezont a fazonnal.
Ezzel a hülye logikáddal pl. gyilkosságnál az áldozat a felelős, mert megölték és nem élte túl!
Milyen baromság ez? Attól, hogy szívok a qrmány miatt, nem én vagyok a felelős érte!
Ne'bassza már meg a ...., hogy én vagyok a felelős a kormány tetteiért?
Miről beszélsz ember?
Ezzel a hülye logikával azt is levezethetem, hogy te felelsz érte, mert te nem itt vagy, ezáltal is az országban lévő kormányellenes erők gyengülnek és miattad van kormányon Orbán, akkor is, hazajöttél leszavazni ellenük!
Ugyan az a hülye és hibás logika.

Az ellenzék lebőgésének a következményeit iszom, ez stimmel!
Viszont az ellenzék lebőgésének az oka az ellenzéki politikusok magatartása, inkompetenciája és szánalmas szereplése, amiért ŐK, a politikusok a felelősek!
A te logikád (és eszerint a szerencsétlen Petőcz) szerint az ellenzéki politikus lófaszért se felelős, ő az elszenvedője és áldozata a rendszernek, ami a sok tróger blogger és az ő olvasóik miatt van!
HÜÜÜÜLLLLEEEEE!
@ausländer Sipi:

a krokogyil vitastílusa:
www.youtube.com/watch?v=gMdn0ezJxUE

brühüyyy

az egyik az a jegesember meg van macskásodva
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Viszont az, hogy a fityesz+oroszabbik bezsebel a 8 millióból több mint 3 millió szavazatot elég alacsony részvételnél EZ KURVÁRA ELMOND mindent erről a társadalomról!!

Kibaszott keleti nép ez itt, akik az autokráciát igénylik. Akinek meg ez nem tetszik az elhúz innen...mennék is, lehet fogok is.

Ahol a nép többsége (igen, a magyarok) az oroszok mellé áll a mostani eseményekben nyugat helyett, arra mit lehet mondani? Kecskebaszó balkáni nép vagyunk, ez az igazság. A lengyelekben több tartás van. Sőt!
@ausländer Sipi:
otthonod lehet bárhol, ahol jól érzed magad, de HAZÁD?
Soha nem lesz a hazád Svájc, max. a lakhelyed!
Igazából hosszan leírnám, hogy szerintem miért ez a hazám, akkor is, ha a politikai csürhéjét utálom, ha netán én is elmegyek innen, de akkor is csak ez a hazám!
Itt vannak az őseim, ezért a HAZÁÉRT haltak évszázadokon keresztül, mint katonák, egy része temetőkben nyugszik itt, egy része tömegsírokban itt, egy részéről nem tudták őseim se, hogy hol.
A jelenlegi szarházi elit ellenére ez nekem akkor is a HAZÁM!
Akkor is, nekem ez nem a lakhelyem, hanem a HAZÁM.
@Amadeus62:
Ba..od, az a baj, hogy igazad van! :(
Szolganép ez itt.
@látjátok feleim szümtükkel: "Mellesleg akárhol is vagy, ott egyszer sem volt honfoglalás, Szent Jobb ( meg balfasz ) meg fülkeforradalom.Bibi. "

na gondolhatod mennyire hianyzik:-)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Lájk a hazás hsz-re, ugyan Sipit nem olvastam:))

Csanci képei nem is rosszak!
Elóvastam, mit elolvastam keresztül kasul szenvedtem a Petőcz cikket. Arra jutottam, hogy inkább kimegyek a konyhába és szoros felügyeletem alá helyezem a pörköltömet, ami ugyan nem Az Üstben főtt, de nincs benne semmi hiba, se köldök, se pöszmösz, hanem jóféle disznó, persze nem egyben.
A köldöknézegetést meg az ostorozást azokra hagyom, akik értenek hozzá, és a predestináció szerint ez a jussuk. Addig meg drukkolok a bloggereknek, mert ilyen tudományos munkára, amely mindjárt a második bekezdésben azzal a kapitális nyitással operál, hogy:
"Természetesen a „balliberálisok” hagyományos világszemlélete," nem tudok mit kezdeni, hacsaknem rácsukom az ajtót, és lehegesztem.
Ez éppen olyan, mint a hívő ateista, vagy baloldali konzervatív. Kedden konzervatív, hétfőn meg szociáldemokrata, a másik meg munkanapokon mindenkit arról győzköd, hogy nincs Isten, szombaton megpihen, majd vasárnap elballag a nagymisére, és magához veszi a szent ostyát.
[szerintem]
@Amadeus62:
Azért nem is iszom ezt a szar kukoricadarás löttyöt!
Ráadásul amikor a dán FAXE sör olcsóbb, mint a Borsodi, meg a Soproni, akkor miről beszélünk?

"„A főiskolai tankönyveinkben a sörfőzésnél még nem volt szó kukoricadaráról” – mondta megkeresésünkre egy magát megnevezni nem kívánó szombathelyi élelmiszeripari üzemmérnök, hozzátéve, hogy a kukoricadara annak az utóbbi évtizedekben lezajlott folyamatnak a része, mely során a cégek egyre több helyettesítő anyagot használnak fel az élelmiszergyártás során, egyrészt gazdaságossági, másrészt egyéb szempontok miatt.

A malátázás a sörkészítés első fázisa, melyre leggyakrabban árpát használnak. A bonyolult és macerás folyamat nagyban meghatározza a későbbi sör ízét és minőségét. Korábban minden sörfőzdének megvolt a maga malátázója, ma már hajlamosak készen vásárolni malátát. Még további költségmegtakarítást jelent, ha a malátát kukoricadarával helyettesítik.

A kukoricadara – amit Európában maximum 30 százalékig szoktak hozzárakni a sörhöz - nemcsak olcsó, de megvan az a tulajdonsága is, hogy tisztábbá, derítetté teszi a sört, amit sok fogyasztó értékel – tudtuk meg."
www.alon.hu/kukoricadara-sorben-probaltunk-tajekozodni-avagy-hogyan-lesz-konnyed-temabol-komoly
@ausländer Sipi:
Akkor minek tartod magad?
Minek a magyar útleveled?
Előnyeit élvezed hazádnak?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Én ittam Faxe-t, mindegyik félét, de szerintem szar. A Mikkeller a király ami dán! Ja de az megfizethetetlen persze..
@ausländer Sipi:

Sipi, megértelek, de hozsannát hadd ne zengjek.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Így van!
Az Őrségtől a Nyírségig, a Bükktől a Mecsekig mindene az enyém. Amiért undorodok az egésztől arról a politika szennyessége volt oly szíves gondoskodni, hogy dögöljön meg minden olyan szarházi, aki tevékenyen részt vett a hányinger, mára már szünetmentessé váló előidézésében!

Lakhelyed..? Igen, az lehet simán, ahol jól érzed magad. Ott délen - nekem plö. - de azért elfelejteni lassan ötven évet, azt nem tudnék.

Ötcsillagos OFF:
A jó édesannyába tudnám azt a moslék Yahoo szart kipusztítani a Firefoxból?? Ljött a rohadék egy progi telepítéssel és én marha nem átsiklottam az installnál rajta. Most link-klikk és átirányít máshová, mint amit én akarok...
Hilfe!!!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): embernek.
elonyeit? mire gondolsz? milyehn elonyei vannak? a nyelv, ami itt semmire sem jo? a tudas, amit nem a magyar oktatasban, hanem sajat erombol es sajat penzemen, felnottkent szereztem meg?

mondjuk megkemenyedtem. az elony?:-)
@ausländer Sipi:

A rezsicsökkentés nem elég neked??!! Te hazaáruló multik, bankok bérence!!!44
@jaegtoer: ez igy nekem kelloen eleg is ahhoz, hogy tiszteljelek:-)
@ausländer Sipi:

Reményik Sándor: Hová??

Haza? Hová???
Hová indul ez a vonat?
Hol van még otthonom?
Hol vár egy meleg hangulat?
Nem hely az otthon
S nem hely a haza -
De lélek s álom
S varázs a régi arcokon
S bűbáj az őszi fákon.
De letépve mindenről a varázs
S a bűbáj mindenről letépve,
Tekintsek bár a földre le,
Vagy fel az őszi égre.
Honvágy sír bennem, mérhetetlen
Honvágy - nem hely után.
A lelkemet vesztettem el - -
Azért nincsen hazám.
1938.
@rodeo36:

"__@ausländer Sipi:
a krokogyil vitastílusa:
www.youtube.com/watch?v=gMdn0ezJxUE
brühüyyy
az egyik az a jegesember meg van macskásodva__"

Ne izzadjál. Nem kíváncsi senki a nézeteltérésünkre.
Off én is:

Volgográdot tényleg átnevezte már putyin Sztálingrádra? Emlékszem tervben volt/van. Mi lett belőle? Vagy lesz belőle? Népszavazás? Volt/lesz?

És mennyi naagy nemzethy konzervatív fidesznyik, oroszabbikos nyalja a kis KGB-s seggét, ez borzasztó!
@jaegtoer:
miauw miauw miauw

brühüyyy

rianás

sacanagem
@Amadeus62:
Ne'ba! Víz, maláta, komló. Ezen sokmindent nem lehet elbacni... :(
Ez olyan tiszta, régi csapolt sör íz, tiszta összetevők. Literes fémdoboz. Ahogy beleöntöm a literes cserépkorsóba... hmmmm... :D
@Knósszosz:
Tímea Sallai
"Egy Budapesti kórház szülészetén történt,ha nem hallom,látom nem hiszem el.Népes, jól öltözött kisvárosi cigány család jött a kismamáért és a babáért a 4 ágyas kórterembe, hogy hazavigyék. A szülést levezető orvos is hamar előkerült - a szülés óta nem látták a szobában - és kezeit dörzsölve ott tüsténkedett a család körül, hogy ugye minden rendben volt, ugye, jó volt az ellátás, ugyebár, khm, meg hasonlók. Ekkor előlépett a családfő és nagy tisztelettel rövid mondókába fogott: egyszerű szavakkal megköszönte az orvos munkáját és átadott neki egy hatalmas díszdoboz desszertet. Az orvos átvette a dobozt, de képtelen volt eltitkolni csalódottságát és kézfogás helyett lekezelően kicsattant: - Jóember ilyenkor nem desszertet szoktak adni a szülésznek! Nagy csend lett. Aztán a férfi csendben megkérdezte: - Bocsánat, hanem mit? - Aki elégedett a munkánkkal, az borítékot ad, kérem szépen! Hagyományosan ez illik. Maguk nem hallottak még erről? Pedig van maguknál szaporulat szép számban! - Bocsánat, ne haragudjon doktor úr és mennyit szoktak adni a népek? - Hát. . . 30-40. 000 forintot. - Értem, elnézést kérek, tudatlan vagyok, de megoldjuk azonnal, engedelmével visszakérném a desszertet. Kivette az orvos kezéből a dobozt, felnyitotta és kivett belőle egy köteg 20ezres, majd 2 darabot átadott a kővé vált orvosnak, akin látszott, hogy a rosszullét kerülgeti. A többit zsebre vágta és a család kivonult a kórteremből. A többi kismama a takaró alá menekült, mert majd megfulladtak a röhögéstől. "

brühüyyy
@Knósszosz:
Kiegészítőknél nézd meg.
A másik, hogy a CCleaner progi letölt, telepít, Eszközök, Programok eltávolítása, meg Automatikusan induló programok átnéz.
Ha bénázol, akkor hívj, átveszem a géped egy Ammyy-vel és kilőjük.
@ausländer Sipi:
Az a szaros útleveled kispofám! Ha nem érted akkor... no comment!
@Knósszosz:
ismételd meg és figyelj, hogy semmi sallangot ne hozzon magával (tele vannak szarral és a vírusmentő is a vírus maga amit ajánlani szoktak ilyenkor)

brühüyyy

nem kell komplikálni, kiírtani és újratelepít...mit szerecc a rókán? nekem mindíg keresztbe feküdt és a farkát csóválta ahelyett, hogy dolgozott volna
@rodeo36:
Hiába telepíted újra, nem úgy müxik, megjegyzi a beállított cuccost.
@jaegtoer:
"csak" kétszer mentették meg az életemet és nem adtam köteg pénzt, mert nem is fogadta volna el

brühüyyy

van más?
@jaegtoer:
Szerintem szimplán beteg a cikk írója (Petőcz), a sok víz az agyára mehetett, vízkövesedett!
Veszélyes cucc az, csak csínján vele.... csak szólok... :D
HÁNYINGER BAZMEG!!

444.hu/2014/09/01/putyin-ha-akarom-ket-het-alatt-beveszem-kijevet/

Blogger Gejza Putyin magyar hangja épp itt nyomja...gusztustalan bazmeg ahogy összemos dolgokat, hazudozik!
@rodeo36:

"_van más?_"

Nincs, Rodi. Nincs.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): az akkor is lenne, ha roman, slzovak, osztrak, nemet, barmi lennek...

azert, mert megszulettem. semmi koze hozza a lutrinak, hogy hova
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"_[...] a sok víz [...] Veszélyes cucc az, csak csínján vele.... csak szólok._"

és ezt egy jégnek mondod? Genyó vagy?:) Nálatok is esik az eső? jég jobb lenne, vagy hó?:)
@rodeo36:

azaz

"_kétszer mentették meg az életemet és nem adtam köteg pénzt, mert nem is fogadta volna el_"

Csak tartott a járványveszélytől, Rodi. Tényleg jó orvos.
.....
Te, Rodi, ha ajándékba kaptál még két életet, akkor most -"viccen" kívül- miért pazarolod rám, a méltatlan létrásra az értékes perceket? :D
@jaegtoer:
Szar idő van... utálom ezt.
Melóba temetkezem, időnként idepislantok.
2 sör között! :D
@jaegtoer:
:D Talán felteszi a kérdést:
Szia Nyuszi, van vodkád?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"_Talán felteszi a kérdést:
Szia Nyuszi, van vodkád? _"

nem vagyok karrierista:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"_Melóba temetkezem, időnként idepislantok.
2 sör között! :D _"

Gondolom akkor, amikor -ki tudja miért- hathengeres soros processzort látsz diagonál kötésben tetraéderes rácsszerkezetbe rendezve 4 kóválygó elektronnal az alaplap fölött.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): én mint buta lyúzer, csak egyet mondhatok:

UBUNTU LINUX

cirka hét éve használom. a gépek kikoptak, de se kék halál, se vírus, se féreg... ja és baromira ingyen van.
@jaegtoer:
Duál proci, öreg jószág, ovi, kevés a zsé, próbálom társadalmi munkában kihozni nekik a maximumot.
A szoftvereiket legalizáljuk, az állami szoftvereket elvették tőlük, saját maguknak kell új szoftvereket venni.
Hülye jó szívem...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Te haver, inkább a pissoirba pislanccsá a sörök után!
@nincs_itt:
Köszi... mik vannak!
MARHA! :)
Szerinted nem is hallottam róla?
Egyik notimon az megy, de használjuk máshol is, ahol nincs más megoldás a gépre.
@jaegtoer:
amíg -sunyin- a másoknak írt inszinuációidat nem hagyod abba...

brühüyyy

ülj bele az üstödbe vagy jegeld le magad vagy akármi de felejts el...és másnak se emlegess
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): csak azé' voltam bátortalan megkérdezni, mert küzdötök a legnagyobb működő wirussal... szerintem nem érdemes, hacsak nem a játék a cél a gépen.
@nincs_itt:
Mazsola!
Nem az a gond. Egy csomó általuk használt szoftver csak winfos alatt megy, a linuxos win emuláció, a WINE sem viszi. Ott nincs más megoldás... essetunni... :(
@rodeo36:

Följebb, Sipinek -mintha- te gunyoroskodtál volna jegesemberről, nemde? [bagoly-veréb] linket persze nem kérsz, ugye?:)

A másikon már épp volt egy majdnem jó dialóg. De ha hülye vagy, hát én belátom.

Itt fejeztem be, mert mint az imént megjegyeztem, senki nem kíváncsi már erre.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Pont leszarom a putyinista propagandát! Ne ugassá' meg linkeljed a szarjaidat! Nem nagyon szoktam figyelni az itteni "munkásságodat", nem élek a blogokban...de remélem közel vagy hozzá, hogy kibasszanak innen. Nem sok jót hallottam rólad az az igazság.

Most pedig tahótlanítalak.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): lószart mama! nem is vagyok ámítógépes mazsi!
na akkor próbáltátok má a Virtual Box-ot?
csak kérdezem? faszányosan gurul rajta a winfosch, oszt' ennyi.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ja, ma mit kortyolol??? Faksze még van? Itten a bótba volt ákcijós, 99 centje vót a liter.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"_...öreg jószág, ovi, kevés a zsé, próbálom társadalmi munkában kihozni nekik a maximumot."

Te sem leszel milliárdos, már látom.
@nincs_itt:
Kulcsszó az "erőforrás"... na az is kevés, gyenge gépnél... :(
@Amadeus62: Én is leszarom a tiédet, amely nem más mint az ukrán háborús propaganda átjátszóállomása.

Remélem hallottál a "demokratikus" Porosenko legújabb húzásáról is.

A kárpátaljai magyarság 2002 óta nem tud esélyes magyar jelöltre szavazni, mivel a korábban Beregszász központú, 180 ezer fős magyar többségű választókerületet úgy bombázták szét, hogy az őshonos kisebbségnek sehol ne legyen meg a többsége. A mostani lépés nem csak európai normákat sért, hanem az ukrán választási törvénynek is ellentmond.
Akiben még egy szemernyi illúzió is maradt volna, hogy az „új Ukrajna” egy centivel is demokratikusabb vagy európaibb lesz Janukovics korrupt, oroszbarát kormányának elkergetése után, azt a hétvégén egy méretes jobbegyenes józanította ki.

Az ukrán választási bizottság szombaton kiírta az előrehozott parlamenti választásokat, valamint megrajzolta az egyéni választókerületek határait. Utóbbiból kiderül, hogy az új elnök, Petro Porosenko előzetes ígérete ellenére nem lesz magyar többségű választási körzet. Erről a következő fontos tudnivalókat foglalja össze a karpatalja.ma hírportál:

www.karpatalja.ma/karpatalja/kozelet/29021-nem-lesz-magyar-tobbsegu-valasztasi-korzet
@jaegtoer:
E'vvan, de legalább a tartásom és a becsületem megmarad!

@nincs_itt:
Kódis népek! Nálunk 539 jó magyarosch forintocska a literes.
szerintem is hétköznap 8-16h ig, persze pénteken 8-11,30-ig lehetne nyitva a kommentelés és a blog olvasás...
ja persze és közben 12-12,30 között ebédszünetre zárva...

mijen nagy sorok lennének reggel, mint régen a banánért !
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ja, ja! világos! de jóval kevesebb erőforrással tuggya, amit a win. a tököm emléxik a DELL-re amire felraktam 7 éve, azóta is üzemel ugyanazzal a Linux-val. Intel Celeron proci 1 maggal és vagy 1 GB RAM is volt benne. plussz a VirtualBox winfosch XP-vel, karistolt nem mondom, de ment.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): még egy kicsit veszekszik a Viktor meg a Simlistalicska oszt egál is!
most akkor a Ruszkik tényleg felszabadíttyák ukrajínát ?
@Amadeus62:
Sokáig bírtad! :D
Már rég megtettem, sokkal nyugisabb, amikor ez az orosz propagandaadó ki van lőve.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Kösz bit isten!!... de valamit kipróbáltam és úgy néz ki, begyütt.
Ha szaraxik zér kereslek, a Faxe is jól jött:))
Nem találod ki, de Gab javaslata kiirtotta a rohadékot...
@Knósszosz: A Malwarebytes-ot Boli is preferálja szerintem. :)
@Knósszosz:
A Yahoo keresőt mi írtja ki? Semmi, mivel legális kereső szoftver. Uninstall...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Kösz!
Úgy néz ki, ez megoldotta...
Te is becumiztad ezexerint?
Azt olvastam, hogy ez egy gané féreg, de a tippek egyike sem működött, az eltávolítást illetően.

Klikk-klakk, kitt-katt és törlés, meg ilyenek... szart sem ért, ráadásul meg sem jelent a programok között és a klíner is csak hümmögött rajta. Ez egy rohadék, pont mint a tetű Babylon és hasonló társai. Ki az édes anyja csinál ilyen szarokat?

Azt kellene karanténba tenni, örökre!
Kösz még egyszer, talán ez megoldotta, de majd restart után holnap derül ki igazán, egyelőre amik átirányítódtak, azok normálisan működnek...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
De nem volt semmilyen listában a rohadt gané... ezért aztán afaszból tudtam volna uninstallálni? Ez a bajom!

Katt egy linkre és; error - 404 - meg ilyesmi.
Most úgy néz ki, hogy nem akar felülírni semmit, az nyílik amit akarok. Kíváncsi vagyok, ez végleges-e?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Voltam ám arra felétek!

Mosonmagyaróváron, a Győr felé kivezető főúton, a város végén van a Halászkert vendéglő, ott álltunk meg falatozni.
Egy kb. 60 centis fatányéron hozták az étket. A végén már alig bírtam szuszogni, úgy tele ettem magam.
Érdemes oda betérni!
Voltak labancok is, az egyiknek még a zsír is folyt az állán annyira tolta. :-)

Remélem, jól rémlett, hogy azon a vidéken élsz!!
@rodeo36:
Ez jó:))
Cserébe egy frissnek mondható fácse oldalról kórház ügyben:

"A magyar kórházakra ráférne egy alapos vérátömlesztés. Mert az csak egy dolog, hogy ehetetlen moslékot löknek eléd, gusztustalan módon, valami műanyag szarban, de ha enni akarsz, vigyél magaddal kanalat, poharat, mert azt még akkor se adnak, ha a mentő vitt be az utcáról. Persze, ahhoz, hogy egyél, fel kell tudnod ülni és a szádhoz kell tudnod dugni a (saját, otthoni) kanaladat, mert azt ugyan senki nem rakja a szádba. Az agyvérzéses, magatehetetlen beteg mellé lebaszta a konyhás a tálcát (a beteg csendben hörgött), majd egy óra múlva érintetlenül elvitte - ezt magam láttam. De ha jót akarsz, vigyél magaddal vécépapírt, vattát, az összes szóba jöhető gyógyszeredet, de orrszondát és sztómazsákot is, mert azt se adnak, hanem a rokonodat elküldik a gyógyszertárba, hogy vegyen neked. Ha nincs rokonod, így jártál.

A barátomat egy éve megműtötték, egy daganat volt a vastagbelén, szerencsére nem rosszindulatú. Piszok nagyot vágtak rajta, vagy 40 centit, L alakban. A műtét alatt tüdőgyulladást kapott (ez is milyen már), de ezt akkor még nem tudtuk, csak azt, hogy két nappal a műtét után köhög, mint a kehes ló. Kettévágott hassal. Én könyörögtem a nővérnek, hogy csináljon valamit, mert én halok bele a szenvedéseibe. Vasárnap délután, orvos persze sehol. A nővér nagy nehezen ajánlott valami szart, hogy menjek, vegyem meg a patikában, mert ő semmit se tud adni. Ők erre nincsenek felkészülve!!!!! Már hogy a 100 betegből épp 100 volt műtve, de ha kitör rajtuk egy nátha, széttüsszöghetik a belüket, senkit nem érdekel.

És a barátom VIP beteg volt, a főorvos cimborája!!!"

- sennyi...
MI A LÓFASZ EZ??!!

444.hu/2014/09/01/az-uj-irodalomkonyv-szerint-aki-cnn-t-nez-az-igenytelen-nyugatimado/

Remélem ez a faszfej kommunista is úgy jár mint a másik rohadék, aki stadiont húzott fel a saját falujában.
Szívesen szarnék egy nagyot a dögkútba ahová ezt a görény megalomán zorbánt lökik a kivégzése után! Rohadjon meg ez a senkiházi szardarab!
@Amadeus62:

A másik rohadék az nyilván Ceau.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Mondom: az a tetű semmilyen listában sem jelent meg.
Revo, My Uninstaller... de még a Win program telepítések és törlések alatt sem a Vezérellő pultnál.

Idegroham!!
Az a Gab által javasolt izé talán segített, meglátjuk.
Kösz, de én akkor vagyok nyugodt, ha holnap is rendben megy!
Rumod-söröd... óvári Csoki??:)))
@ausländer Sipi: A buta magyar tudod ilyen .
Képzeld! Az Istenbarma ledolgozza a maga havi 250-300 óráját és képesek nem törődni mással!
Ejnye no!
Fabius, az isten tegyen téged a kopaszok közé legalább három hétre! Mikor minden nap felmászok a blogra, előfordul, hogy 3-4 napig nem teszel fel új posztot. Most én nem jártam itt 3-4 napig, hát nem felraktál 2 posztot is?! Szerinted mikorra olvasom el az összes kommentet?!
De azért inkább így legyen, idő jártával bepótolom az elmaradásaimat, csak írj minél gyakrabban :)
@huzzadneki shakespeare:
Csak a város másik felén majdnem...
Ismerem. Jó konyha. A halászlevükért sokan járnak oda.
@Knósszosz:
Akkor nem a Yahoo volt a gondod, mivel az szimpla kereső progi.
Az Ask szokott ilyen állatul beépülni mindenhová.
Mi a Spybot és a Malwarebyte's progit telepítjük mindenkinek, akinek gyanús a gépe.
Persze nem ártana egy tisztességes antivírus program is, mert visszaszeded.
A Mobogenie programot is vágd ki, az is gyanús hulladék.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"_ De én nem vagyok troll._"

Úgy van. A nick-ed is mutatja ártó blogrobot vagy:)
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pi
" én már nem élem meg, hogy kiheverje az ország!!

45 vagyok!
cs.ba! ): "

Én meg már hatvanon felül. Szerinted nekem mennyi esélyem van, hogy megérjek valamit, ami egy jobb életre adna lehetőséget?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"Én meg már hatvanon felül. Szerinted nekem mennyi esélyem van, hogy megérjek valamit,"

100 évig élünk, meg még egy kicsit, oszt kinyalinthatják. a joghurtos poharat.
@Amadeus62:

Tessék magyar ájfont, magyar karórát, magyar narancsot vásárolni.
Nézi meg csak magyar híradót!
@huzzadneki shakespeare:

"_Egy kb. 60 centis fatányéron hozták az étket. A végén már alig bírtam szuszogni, úgy tele ettem magam._"

Fatányérral együtt?! Nem csoda. Legközelebb hagyd meg a fatányért.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
De az a mosladék a címsorban úgy kezdi az átírást, hogy: yahooo... és és és....

A Spybot is lefutott, eredmény zéró. Nyilván én vagyok a hülye, de akkor se segített. Pedig fizettem is érte.:o

Majd látjuk hatalmas Efendi, azért piszkálhatlak, ha a reboot után marad a xar?
Kösz...
@jaegtoer:

A fatányér az megmaradt! Így is volt vagy 15 rugó a számla, igaz, voltunk rá vagy hatan.
szar életed lehet ha ilyen dolgok foglalkoztatnak.
@jaegtoer:
Rókafarkú fűrésszel étterembe járni... nem éppen elegáncs.
@Knósszosz:
Jaja... kalapács...

@$$$=$$$:
Szarabb csak az, ha ennyit bír valaki hozzáröfögni egy témához.
Valami érdemi dolog???
Kezd szarul kinézni a rubel!
Jobbikosok remélem dollárban kapják! :)

"Nagyon nagy baj van az orosz gazdaságban, ha a piaci jelzésekből indulunk ki. A jelek szerint a tőke menekül kifelé. A csődkockázat nagyon rég volt még ilyen magas, és a rubel a dollár szemben már gyengébb, mint 2009 elején. Így alakult a rubel utóbbi tíz éve a dollárral szemben:"
index.hu/gazdasag/2014/09/01/london_lebenitana_az_orosz_bankrendszert/
Semmit nem értettem ebből a szarból, a kép viszont jópofa. Hellert ma is szívesen hallgatom. TGM mára használhatatlan, arrogáns és értelmetlen lett.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Csak aztán nehogy a putyinbérenc moszkvai milliárdosok kivegyék a londoni bankokból a pénzüket...tudnak ők is "szépeket" csinálni.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Valaki már felmondta a családfámat, hogyaszondja Amikor Degec Imre lesivadász becserkészte Degeny Olíviát hamarosan új nemzetség született jaegtoer néven. Azóta küzdünk minden alaptalan vádaskodás ellen, mert mindez csak legenda, hiszen a családi kalendáriumban fel van jegyezve, hogy a szépszülők szépszüleinek ükszüléi vodkás üvegből és gines palackból jöttek napvilágra még a Syriuson. Ide, a Földre egy kirobbant pezsgős dugóba kapaszkodva érkeztek piros pöttyel a hátsójukon. Állítólag.
@$$$=$$$: télleg téged mi foglalkoztat(simicska? ja már nem ő). kicsi fidióta.
@huzzadneki shakespeare:

Gondoltam én! Csak olyan jól esett!:D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Na de ami új bankóink... amit nyomtatnak a mi bunkóink...

Ez most nagyon kell, 15-20 milliárdért.
Esvány marad, csak hitelesebb lesz. Eddig nem volt az? Az szar ügy.
Akkor most ez azt jelenti, hogy minimum tíz évig nem tervezzük(zik) az Eurót? Különben mi a holdkóros lóbránerért nyomatnának új bankókat??

Nem értek én ezekhez a kuszai dolgokhoz, valaki mesélje már el a hihető verziót, lécci!!
@Amadeus62:
Ha akarták volna, már kivették volna... valamiért ott nagyobb biztonságban érzik mint Mockba alsón, a pénz meg ugye beszél, Putyinka meg ugathat.
A vége felé van a trükk, amúgy is! :)
"Ugyanakkor a szankcióval lényegében zárolnák az orosz bankok EU-ban és az Egyesült Államokban lévő számláin fekvő kintlevőségeit, amit a Kreml nem hagyhatna ellenlépés nélkül, bár a globális szankcióval szemben hasonló mértékű büntetést aligha tudna szembeszegezni.
A Visa és a Mastercard tavasszal felfüggesztette a szolgáltatást négy orosz bankkal szemben, amelynek Vlagyimir Putyin szűk körében lévő tulajdonosait érintették a célzott amerikai és EU-s szankciók.
Erre is reagálva az orosz kormány áprilisban már felvetette egy saját átutalási rendszer kidolgozását a külföldi valutákra vonatkozóan, ám orosz szakemberek szerint a világon évi 6000 milliárd dolláros forgalmat lebonyolító SWIFT kiváltásáért Oroszország keveset tehet."
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): naccerű gondolat a cittytól, de azért elgondolkodnék a helyükben, hogy mi lesz ha a sok sértődött Krestnyj otyec hirtelen megválna a brit letelepedési részvényeitől, a kínaiakat nem is említem. ezek egymás farkát fogják...
@Knósszosz:

"_Rókafarkú fűrésszel étterembe járni... nem éppen elegáncs._"

Ezért kell vinni black & deckert helyes kis táskában, akkusat. én úgy szoktam. de már ismernek, ezért a söntésben mindig le kell adnom. Persze még elég jók a fogaim.
@Knósszosz:
Várd ki gábris magyarázatát, olyan frankó összeesküvés elmélettel tud majd jönni, hogy tele lesz zsidókkal, meg gyíkemberekkel! :D
Essetunni...
@Knósszosz: csak mert. egyébként gondold csak le. aszongya kuszaszem, hogy csak 2 milliót szabad a régiről újra cserélni egyösszegben.
@bloghal:

" Hellert ma is szívesen hallgatom. TGM mára használhatatlan, arrogáns és értelmetlen lett. "

Én mondjuk mindkettőjüket szívesebben nézem, de nem csoportképen. igaz, néhányan állítják, hogy perverz vagyok.
Pofátok lapos...bloggerek!

Hát aztán az tökmindegy, hogy mekkora a pofátok bloggerek!

A legolvasottabb blogokat mintegy 82 fő olvassa.....a 8.200.000 millió választópolgárból......hát ez IGEN!!!!!
(ez talán megvan az egy százezred rész is...)

Mi fújjuk a passzátszelet!!!!

Miközben a királyi tévé Híradóját nap, mint nap mintegy 800.000 ember nézi.
@nincs_itt:
Oszt akkor majd Vlagyivosztokban lehet urizálniuk?
Vagy Moszkvában villognak? Az nem menő, meg ciki húzni a nyomorgókat arrafele.
Ugyan... az arabok se Jekatyaerinburgba mennek villogni, meg a kínai turisták se a Dnyeszter mellet akarnak fotózni.
Durva lesz London pénzügyi ostroma.
Egyenlőre itt, ebben a játékban mindenki csak veszíthet. Talán idejében rá is jönnek, mind!
@Amadeus62: Próbálj meg utánaolvasni, mennyivel több, súlyosabb balhéjuk volt az oroszokkal. (üdv.)
@jaegtoer:
HATÁROZOTTAN!
Pláne, amikor a víz és a v.... :D
@Knósszosz: Ha már Boli is említette, hogy biztos jó magyarázatot küldök, mit szólsz esetleg ehhez a verzióhoz?

www.hidfo.net/2014/08/29/kormany-ujabb-egyszeri-legalis-vagyonelkobzasra-keszul
Bárcsak valóan haldokolnátok, legalábbis bloggerként.

Aki ugyanis nem tud annyira magyarul hogy nem "miattunk haldoklunk", hanem "(saját) magunk miatt haldoklunk", az nem érdemli meg, hogy írhasson.

És akkor a pocsék helyesírásotokról még nem is szóltam.

Sajnos, életben fogtok maradni.
Ja, és ez a pártucat blogolvasó, és kommentelő a legelkötelezettebb választó...bármelyik oldalról is van szó....

Úgyhogy kedves bloggerek, a blogotok olvasása után senki sem fog pártot váltani!!!!

Kár erőlködnötök...úgyhogy pofátok lapos!!!!!
(sőt a legtöbb blog kontraproduktív... elolvasnak egy-egy balibsi kommentet visítva hagyják ott a Ballibsi Katyvaszt!)
@hanta boy:

Minden úgy van ahogy mondod.

csak:

"_Miközben a királyi tévé Híradóját nap, mint nap mintegy 800.000 ember nézi._"

Ráadásul azok se értik, csak áhítják.

Te. És a 7.400.000 hogy hogy nem a királyi híradót nézi?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): na pontosan!!! bitek és elektronok, egyesek és nullák korlátlan ura!
bizony itt az a pálya, hogy pofázhat Putyintól Cameronig mindenki amit csak akar, beszorultak a globális rendbe mindannyian. ha az eggyik szív, akkor a másik is!
A konklúzióra pedig egy nagy: JAAA! reméljük az összes rádöbben, hogy ebben a játékban nincs győztes!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"_HATÁROZOTTAN!
Pláne, amikor a víz és a v.... :D _"

Egy vízi lótifuti manó csak tudja!:)
Közbiztonság!

Teljesen igazad van!

A magukat bloggereknek nevező senkik azt hiszik tudnak írni, fogalmazni, esetleg véleményt formálni...

Hát, sajna NEM TUDNAK!
@hanta boy:
Hol, cicabogár?
Gyere, ha már hantázol, akkor tanul cseszed, karitatív napot tartok, csak neked, csak ma!

Nézettségi adatok 2014 – 34. hét

2014.08. 26.
1. BARÁTOK KÖZT RTL KLUB 1 144 567
2. TÉNYEK TV2 941 341
3. TŰZIJÁTÉK M1 903 161
4. TÉNYEK – TŰZIJÁTÉK TV2 875 690
5. NAPLÓ TV2 829 284
6. COBRA 11 RTL KLUB 820 658
7. ÉJJEL-NAPPAL BUDAPEST RTL KLUB 790 302
8. HÍRADÓ RTL KLUB 778 188
9. JÓBAN ROSSZBAN TV2 773 754
10. FORMA-1 KÖZVETÍTÉS M1 772 545

A 24. helyen van...
brandtrend.hu/media/2014/08/RATINGS_2014_w34.xls

Bármely retek kertévé hírműsora veri.
A számokat meg hagyd a francba, nem neked valóak!
@Mr. Közbiztonság Szilárd:

"_Sajnos, életben fogtok maradni. _"

Megnyugtatlak, vidáman fogjuk elviselni ezt a csapást.
@hanta boy: nincs kedved sakkozni?? hiányzik egy sötét paraszt a készletből...
na nem baj, neked jó fidiótának lenni, akkor legyen
@parti_giano:

Persze, hogy a királyit nézem!

Ez így megy már évtizedek óta!

neked meg ott a Gyüli-tévé....
@Mr. Közbiztonság Szilárd: hujuj, most vagyunk balyban! még a heje sirásunk senem a legjob!
@nincs_itt:
Ebben tényleg csak vesztes van.
Te, címlap lett, hogy minden balfasz kubatovista ideesett?
Fab-ra valami díjat tűztek ki, vagy szimplán minden kretén ideszakadt?
@hanta boy:

Igaz, ami igaz, nem elég jó a hatásfok.

Ellenben egyikük sem akar jogrendet hágni.

Kíváncsiskodni, okosodni mégis ide jártok.
@hanta boy: húúú, baszki akkor te emléxel a zMSZMP KB közvetítésekre is? jaj, de jó neked! mintha ma lenne! igaz?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Figyusz!

Én a blogokkal hasonlítottam össze!
(mint amiről a cikk is szól....)

Az össz királyi tévé híradóit (M1, M2, Duna, stb) biztos, hogy többen, mint egymillióan nézik...

Ha nem hiszed add össze.....
(ja, és naponta mintegy húsz Híradóról van szó...)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ááá, csak vége a gyűlölet félórának, kaptak egy kis Győzelem házipáleszt, oszt' mindegyik durvabátorra itta magát!
Kedves ballibsi kommentelők, és Ballibsi Katyvaszra szavazók!

Tik eddig hány polgárt győztetek már meg, hogy a Ballibsi Katyvaszra szavazzon?
@hanta boy: akkó több mint 20 millilyó igaz magyar van??!!! hála a Turulnak, meg a NER-nek, és Istencsászár Viktornak!
@hanta boy:

"Én a blogokkal hasonlítottam össze!"

A TV-t?????????????????????
Nincs több kukoricza!
@nincs_itt:

Persze, hogy emléxem!!

Pont olyan jól szórakoztam azon is, mint rajtatok!

Agyilag kb. egy színvonalon vagytok....
@nincs_itt:

Hát lehet, hogy több, mint húszmillió igaz magyar van, persze az ilyen idiótákat, mint te is vagy még véletlenül sem számítom közéjük...
@hanta boy:
Aranyom, a te unortodox módszereid előtt meg kell hajolni a mindenkinek!
Legalább ne blamáld magad - a ki hantázik nagyobbat versenyben te vagy a győztes.
Na, most örülj és csóváld!
Szánalmas kis pöcsköszörűk vagytok...
@hanta boy: na most lebuktál kicsi NER-függő.
MSZMP KB üléselyit nem közvetítették...
Istenem. Tényleg nagyon jó lehet neked! Aki ennyire eccerű, annak csak jó lehet! Bármi!
@jaegtoer:

Ja, a cikk miről is szól,

A bloggerek pofája lapos!!!!

A közvéleményre gyakorolt hatásuk nulla, azaz nulla!!

Míg a királyi tévé milliószámra hozza a szavazatokat.

Ennyi.

Kérdés?
@jaegtoer:
HÜLE KEKEC VAGY! :))
Hagyd már, égesse még magát a kis eccerije...
Mindjárt jövök, várjatok, kifutok egy sörért és hátradőlve röhögök.
@hanta boy: nem mingyááá 1000 millijó? mer ugyi, ha naponta 20 hiradó/1 millilyó igaz magyar néző, akkor az egy héten 140 millijó is lehetne!
@nincs_itt:

Most fején találtad a szöget!

Nekem tényleg nagyon jó, sőt egyre jobb!

Főleg akkor, ha az ilyen ballibsi majmok siránkozásait fikázhatom!
@hanta boy: te cicavirág, a cím nem minden esetben takrja a tartalmat. a millió számra erős egy kicsit, mert a 2 milliót éppen csak meghaladta... az pedig a 8 milliónak az negyede, vagyis kétharmada! nem? de!
@hanta boy: te el vagyol tévedve. a botsáska laposra verne legozásban cimbi!
hallottál engem/minket siránkozni?
Nincs itt?

A haverod hátradőlve röhög....

Mindössze az a bajotok, hogy eddig kétszer akkorát buktatok, mint ide Rottembiller és közeleg a harmadik!

További jó röhögcsélést!
(azt azért áruljátok már el, a kínotokban röhögtök?)
@nincs_itt:

Elmész te a francba, itt egységfontot alkotsz, amott meg lökdösöd a könyökömet, hogy kilötyögtessem a sörömet?
@hanta boy:

"_További jó röhögcsélést!
(azt azért áruljátok már el, a kínotokban röhögtök?) _"

Áááá! csak rajtad.
@hanta boy:
HILFE!
Ki is a ballibsi?
Aki volt mondjuk kisz titkár és mondjuk a Liberális Internacionálé alelnöke is?
Mert akkor szerintem rossz helyen tapicskolsz, kicsi huszár.
Te, azt a kurva Word szövegszerkesztőt, meg a vágólapot még nem unjátok?
Nem lenne egyszerűbb írni megtanulni, magyarul?
itt vagy?

Tényleg nem hallottalak siránkozni!

Igen-igen értelmes, és tartalmas hozzászólásaitokat szoktam olvasgatni....
@Mr. Közbiztonság Szilárd:

Te most csinovnyik vagy, vagy Fideszes kis Döbrögi?

Egyébként, Hitlert is feltétel nélkül imádták, akárcsak a mostanság elszabadult pusztai vezért!

Az ondó ezt a jellemvonást valami úton-módon tovább örökíti. :-(
@jaegtoer:

Akkor jó!

Mindig is szerettem szórakoztatni a társaságot!

A totál hülyék mint ti is, mindig a kedvenc célpontjaim voltak....
@hanta boy: tik, az a baromfiudvarban leledzik
@parti_giano:
Apróság, felkerekítette!
Hüle kekec vagy te is! :))
@jaegtoer: nana! inkább a szemed fojjon ki!
lószart mama!! magammal egységesen frontolok!
télleg! óvastad amit kérdeztem?
Kik a ballibsik? --- kérded...

Hát azok akik a Ballibsi Katyvaszra szavaztak...

Ez nem túl bonyolult, talán még tik is fel bírjátok fogni....
@OPHELIA:
Ő is... jó, talán a rengeteg eszével nem szarja 6x össze az udvart naponta, max 3x.
Persze lehet, hogy én értékelem túl!
Ofélia!

Téged honnan szalasztottak?
Csak tán nem a Hamletből?
(bocsika, de ott valami történt ezzel a szeretetre méltó nőszeméllyel....)
@hanta boy: na látod kicsi rigó! ugyanis itten vannak olyanok, akik mernek értelmest hozzászólani, nem csak röfögik a kötelező, központi molékot!
ja és nem vagyok ott!
@parti_giano:

Igen, lehet, de én víz alatt nem főzök, ha meg mégis, akkor meg már elég hülye lennék, hogy megérdemeljem.
@hanta boy:
A Liberális Internacionálé volt alelnöke (8 év), aki előtte KISZ titkár is volt(6 év) nem?
Backi, mindig tanulok, látod!
Na, most már mehetsz vissza a tikudvarba.
@nincs_itt:

"_nana! inkább a szemed fojjon ki!
lószart mama!! magammal egységesen frontolok!
télleg! óvastad amit kérdeztem? _"

nem csak néztem, és kóstoltam.
Jó olvasgatni az egymás baromságait erősítő kommentjeiteket!

Na, kb. itt tart a Ballibsi Katyvasz is!

Mondandója nincs!

Egymás baromságait erősítik!

Fikázni kitűnően tudnak!

Ennyi.
(hát tik szavazzatok rájuk, én megmaradok Staudtnál, mint négy éve is...)
@hanta boy: édesem, engem nem szalasztottak sehonnan, sőt még a tyúkudvarban sem kergetnek, ott sem rohangászom fel-alá tyúkésszel.
Az én törzskönyvem sokkal nemesebb, mint gondolnád.
@hanta boy:

El a nyelveddel Ophéliától. A Főnök segge után lenne képed hozzá? Arcátlan!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Hát ezzel nagyot mondtál!

Én pl. még véletlenül sem szavaztam soha a Fideszre...
(mondjuk a ballibsiket jobban útálom, mint a fideszesek...)
@hanta boy:

"Fikázni kitűnően tudnak!_"

Te ezt hogy tudod megítélni? Szakmányban túrod az orrod?
Ofélia!

Bocsánatkéréssel indítottam!

De nekem Oféliáról mindig ez ugrik be....
(mondjuk a kedvencem a Hamlet....)
@jaegtoer:

Na jó, fikázni én is tudok....
@hanta boy: dzsobbikos! a vadabb falytából!
Hát olvasva a kommenteket!

Üzenem Fábiusznak!

Ettől a blogtól kevesen fognak a Ballibsi Katyvaszra szavazni!
(ha mondjuk ez volt a célod, akkor ez máris teljesült...)
@hanta boy: ááá, az ál-sváb. aki már a dzsobbiktól is jobbra van?
@nincs_itt:

Jobbikos a vadabb falytából!

Aha...
(persze én tök jól érzem magam a bőrömben....)
@nincs_itt: "magammal egységesen frontolok!" az jó, kilősz egy skulót ez egyik oldalon, átrohansz a másikra, hogy elkapd. majd matolcsy kiadja, egymillió frontos bankjegy.
@hanta boy:
Cukorfalat!
Egy értelmes mondatot nem bírtál a témához kiszenvedni, csak fikázol mindenkit, aki itt van.
Ezek után te még meg mersz szólalni? :)
Azt sem tudod, ki, hogy áll ehhez a témához, de te már mindenkit minősítettél.
Szánalmas IQ light fikuszhajtás vagy.
Vigyázz, mindjárt locsolnak.

Tényleg, a "Párt Ökle" mostanság - hallom - művészi vénáját villogtatja! :)
hvg.hu/itthon/20140901_Fotok_Rabbikat_oszovetsegi_temakat_fest_a
Rokonod? :O
@nincs_itt:

Hát ebben is igazad van!

Nekem lassan már a JOBBIK is túl liberális lesz!
Büntetésből 50x elő kell adnod könyv nélkül a galamb monológot.
Ha neked bocsánatkérés egy őrülthöz, hullához hasonlítani
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Mindent megpróbáltam, hogy egyszintre kerüljek veletek....

Remélem sikerült!
@hanta boy:
Mi parasztok vagyunk, nekünk a Hofélia ugrik be...
Egy csomó, ilyen hozzád hasonló sült bugrisról beszél benne Géza! :D
www.youtube.com/watch?v=5FFXBcPZcuw
@parti_giano: na viselkeggyé! tudok én kanyarba is lőnyi!
Ofélia!

Jól van na!

Mégegyszer bocsika!

Egyébként a Hamletet kb. százszor olvastam, és több, mint tízszer láttam...ennyi.
@hanta boy: de felfelé is próbáltad? mert az lenne a jó irány.
@hanta boy: 101, és 11!!! én nyertem!
@hanta boy:
Á, csak ha voltál Mensa teszten te is, és 148 fölé sikerült lőnöd.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Azért az megvígasztal, hogy az ilyen bugrisok szavazata is annyit ér, mint a magasságos ballibsik szavazata...
@nincs_itt:

Ha igaz gratulálok!

Bár ez nem verseny.....

Ezt véletlenül komolyan írtam, bár a nevem Hanta Boly...
@hanta boy: én Ophelia vagyok, ha nem tudnál olvasni.Amúgy miért kellett 100x elolvasnod a Hamletet? Ennyi kellett, hogy megértsd?
@hanta boy: nem igaz... mert másodikra is meg tudtam jegyezni.
Hogy fokozzam a megrökönyödésedet!

Az ember tragédiáját még többször olvastam....

Nekem ez a kettő jött be igazán!
(a harmadik: Az utas és holdvilág.....)

Ennyi.
@OPHELIA:

Jól van na!

Én ilyen vagyok, nekem a 99. is adott újat....ha ez nem bűn!

Még egyszer bocsika! Beszéljünk másról...
@hanta boy: azért 99-nél több betű van benne... asszem.
Beszarás, a témához nem képes hozzászólni, de kiderül egy könyvmollyal van dolgunk!
Ablue pecte canem! Canis est et permanet idem.
Ha tényleg a Hamletről akartok beszélni, ne velem kezdjetek!

A nagy részét külön kijegyzeteltem, és megtanultam fejből, angolul, és magyarul is....

Ugorjunk!
@hanta boy:

'sztán nehogy kificamodjék a nyelved.

Múltkorában mutattak egy "kultúrált" jobbikost a TV-ben.
Kopasz volt, dagadtak az erek a nyakán, fröccsögve hörgött valamit a kamera irányába.
Mit ne mondjak neked, ronda egy látvány volt.:-(
@hanta boy:
Szerb Antal is?
Ne'ba!
Ezt nem néztem ki belőled! :D
@hanta boy: Beszélgetni akarsz vagy hantázni??@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): én elég sokat olvastam és moziztam, de nem tudom elképzelni, hogy valamit 3-4 alkalomnál többször ismételjek
Akkor!

Pofátok lapos bloggerek!

Miért is?

Hatásfok?
(biztos van negatív hatásfok is...)
@parti_giano: na, erre Shakespeare forog a sírjában :)
Ofélia!

Utoljára a témáról!
(és tényleg figyelmen kívül hagyom az újabb hozzászólásokat...)

Én, veled ellentétben húsz éve voltam utoljára moziban, és semmit sem olvasok...

Kivéve ez a három mű.

Ezt viszem a tengerpartra olvasni, sőt a munkahelyemre is....

Ennyi. Pont.
@OPHELIA:
Könyvmoly voltam, idehaza is van vagy 8-900 könyvem, de 2-3 szor olvasok el max. dolgokat.
Egy kivétel van, Rejtő! :)
@OPHELIA:

Sexpír - ha élne - forogna sírjában!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Göre Gábor bíró úr és Rejtő szintén zenész, Sivatagi show
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Neked Rejtő, nekem Sexpír, Madách és Szerb Antal.

Ennyi.
@hanta boy:
Ja, úgy már érthető!
Meg a beszűkült tudatod is!
Bazz... 3 könyv egy életben... csak műszaki könyvem van vagy 100 db, szépirodalom 4-500, ... és még az a rengeteg, amit a könyvtárból pusztítottam.
Nem lehet egyszerű az életed!
Bár, 3 könyvvel... a zongorának van 3 lába, már értem!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Látod, én ilyen beszűkült tudattal is kurva jól élek....
@hanta boy: ne hantázz, hisz engem is olvasol. de nem megyek veled a munkahelyedre.
Amúgy az milyen munkahely, ahová 3 könyvet hordasz. Olvasással szívod le a munkáltatódat? vagy kell az asztal lába alá?
@hanta boy:
Az ennyi, a te minősítésed.
Meg a látószögedé. A tyúkudvarral túlbecsültelek!
Egyébként én nem azért írtam, hogy erről beszéljünk!

Oféliáról ez ugrott be....

Ennyi.
(és tényleg van ennél fontosabb téma is...)
Sexpír téma törölve!
Jöjjön Ulpius Tamás!

Na, ez mindjárt más....
@jaegtoer:
A fatányérhoz is elég jók?
Azt azért nehéz aprítani, nálam családi hagyomány a fogak romlása, DNS kódolás az oka.

A kórházi koszt a nekem való, ott nincs válogatás:
vastagbor.atlatszo.hu/2014/08/06/kuldjetek-fotokat-korhazi-kajakrol/

Tossza meg maga a gyesznó pörkűttyét, hajtómű nélkül is! Ha végez vele, cseréjjen pólót, mer szafvatos lesszen az!:)
Aggyonajóisten...!
Pofátok lapos...bloggerek!

Hát ez még mindig jobb, mintha az lenne, hogy

POFÁTOK LAPOS KOMMENTELŐK!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Hówardban tutira egyezünk, de csak Albatros...
Rejtő zseni volt, ebben nem tűrök vitát!!

Szerintem, nincs is.
@hanta boy:
Nyuszifül, kevéske vagy, de ilyen lelkes bohócokat időnként jó, hogy ideküldenek, elszórakoztatod a blogot!
Kevés ilyen majmot látunk erre, jó, hogy jöttél, mehetsz aludni, mára megvan a betevőd...
Persze nehéz is mérni a bloggerek jóságát!

Ír valamelyik ballibsi blogger egy eszméletlen nagy baromságot. Mondjuk ez könnyen megy nekik...

Elolvassa 100 ballibsi Katyvasz szavazó, és hurrázik, így van!!!

A másik ballibsi blogot olvassák tízen, 5-5 bal és jobboldali szavazó.

Majd 2 eddig jobboldalra szavazó azt mondja: igen, ez alapján a Ballibsi Katyvaszra szavazok!

Melyik a hatásosabb blog?
A legnagyobb baj az, hogy Magyarországon csak kb.200ezer politika iránt érdeklődő, politikai-közéleti blogot, újságot, híradást egyáltalán figyelemmel kísérő személy van. Ebből 100ezer jobboldali, aki anyagilag érdekelt a saját rendszerük támogatásában, és a másik 100 ezer, aki kijár az ellenzéki tüntetésekre.
"A többi néma csönd"
A marakodás tulajdonképpen az ellenzéki 100ezres közönségen van, ezért küzdenek értük ilyen blogokon is, mint a Varánusz állandó delegáltakkal/hittérítőkkel. Azok szövegei nem az itteni aktív kommentelők meggyőzésére irányulnak - a céljuk a 100 ezres táborból a lehető legtöbbet elbizonytalanítani, átcsábítani, áttéríteni a "saját hitükre"
És ebben a kis lavórban már egy enyhe kis paskolás is kicsapja a vizet. Ez tény. A vita azon van, hogy "nem kellene paskolgatni" vagy
"hadd fröcsögjön, legalább eljut valami a nagyközönséghez"
Szóval: HADD SZÓLJON!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Igazad van, elment veletek az idő!

Ideje csicsiskálni!

Puszi mindenkinek!
@hanta boy:
A te szinted lesz a mostani általános suliban is látom az etalon:
"A Kettős Mérce egyik olvasója fotózta ezt a képet, ami állítólag egy hetedikes irodalomtankönyvben szerepel. Sajnos semmi sem bizonyítja az állítást, így szeretnék abban a tudatban maradni, hogy ez a szöveg a közelébe sem kerül egy 12-13 éves gyereknek, nemhogy iskolai tananyag legyen. Aki utál olvasni, mert az agyát elzsibbasztotta a CNN és a cukros kóla, annak röviden összefoglalom a lényeget:
hamburgert eszünk, Coca-Colát iszunk és Disneylandbe járunk Nike-cipőben
vannak még olyanok, akik nézik az MTV-t (nem a köztévét, a zenéset, amin klipek helyett terhes tinédzserek vannak)
microsoftos (?!?!?!) játékokkal butítjuk magunkat pusztán kúlságból
trendi foglalkozás az informatikus és a filmrendező
logók, sztárok, slágerek és márkanevek irányítanak minket
az élet többet ér, mint bármilyen tárgy (mint például egy sláger)
lehet faxon keresztül dolgozni
Esdekelve könyörgök, hogy akinek van BÁRMI bizonyítéka arra, hogy ez a szöveg tényleg szerepel egy hetedikes irodalomkönyvben, az küldje el nekünk a tema@index.inda.hu címre. Nagyon szépen köszönöm.
UPDATE: A neten megtalálható az ominózus tankönyv PDF-formátumban, és valóban szerepel benne a fotón látható szövegrészlet."
index.hu/mindekozben/poszt/2014/09/01/egesz_egyszeruen_nem_akarom_elhinni_hogy_ez_a_szoveg_egy_hetedikes_irodalomtankonyvben_szerepel/
@kekex:
Fabius blogja, mint hittérítés?
Fura egy ízlése van magának... persze kinek a pap, kinek a Pappné...
EWgyrészt.
Másrészt bár a jobboldal lapos és gejl nótát játszik - amelyik nem az én ízlésem - de tagadhatatlan, hogy EGY KOTTÁBÓL fújják, és igen kevés fals hangzik ki az összhangból.
Velük szemben viszont semmi összhangzat, inkább egy zenekari hangoláshoz hasonlít a hatás. De könyörgöm: EZT hallgatni a koncert teljes ideje alatt?
Olyan nagy kívánság, hogy ha már nem tudják támogatni a demokratikus oldalt - legalább ne rontsanak piranhaként mindenkire még a saját oldalon is? Csak mert él és mozog?
@hanta boy:
"- Melyik a hatásosabb blog? -"
Mi alapján méred?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Bocsika, de Gábriel, SSS és a többiek tevékenységét nehéz másként jellemezni.
De persze ez az én szemszögem - nem kötelező osztani.
@Knósszosz:
Szerintem ez decire!
Vagy Csanád mintájára előbőrbe kötött regénybe...
@kekex:
Az akkor sem Fabius sara. Nem Ő térít, persze nem értem, miért nem bassza ki őket, de ez az én egyéni gondom.
Inkább használom a tahótlanítót és időnként közlöm az oda válaszolgatókkal, hogy foglalják el magukat valami mással, vagy beszélgessünk a puncikról...
@nincs_itt: én meg azon gondolkodnék el, hogy vajon az orosz meg a kínai milliárdosok miért nem otthon tartják a pénzüket????
esetleg ismerik a saját rendszerüket és annak vezetőit???
@punkfrog:
Erre utaltam én is... könnyebb kimenekülniük, ha a zsé nagy része már megbízható helyen van. Most gondold el, odahaza elüti a villamos és estében még véletlenül aláírja, hogy a Szeretett Vezetőre hagyományoz mindent...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): hááááááát igen!
egyébként meg köszi a sipivel való csörtédet egész nap.
csak olvasni volt időm sajnos, válaszolni nem.
de te mindent leírtál amit szerettem volna!
elég régóta olvaslak de ennyire élesnek még nem láttalak!
köszi!:)))
@OPHELIA:

"_ én elég sokat olvastam és moziztam, de nem tudom elképzelni, hogy valamit 3-4 alkalomnál többször ismételjek _"

Ezt, így, kora reggel, lábadozó értelemmel is csak erős fenntartásokkal tudom elhinni. Sőt, sehogy sem!:D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Nem kell félnteni azfijúság jövőjét. Állítólag újra indítják a vájárképzést. Megint érvényes lesz a mondás, hogy afijúkabányábadolgoznak.:)
@jaegtoer:

Hát én egyet tudok, az Indul a bakterházat naponta bírnám nézni megunás nélkül.
@jaegtoer: az idézőjelek közöttire fókuszálva, én sem !!! :D
@látjátok feleim szümtükkel: tényleg megunhatatlan
@hanta boy: "Nekem tényleg nagyon jó, sőt egyre jobb!
,
Főleg akkor, ha az ilyen ballibsi majmok siránkozásait fikázhatom! "

Hehehe... neked ez a legnagyobb örömöd? Ínhüvelygyulladásod van így nem tudsz szexelni az ötcombú asszonnyal? :-))
@ausländer Sipi: "Fabius pont ugyanugy akarja irasaban elkussoltatni az altala velt ellenseget,"
- Ezt hol írta?
@látjátok feleim szümtükkel:

Vájárok védik a magyar állam függetlenségét

Két évtized elteltével, a 2014/2015-ös tanévben újraindult a vájárképzés Magyarországon. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára az egyik képzőhelynek, a komlói Kökönyösi Oktatási Központ szakiskolájának hétfői tanévnyitóján azt mondta: a leendő vájárok azzal, hogy szenet termelnek majd, a magyar állam függetlenségét is védik.

folytatás:
www.origo.hu/gazdasag/20140901-vajarok-vedik-a-magyar-allam-fuggetlenseget.html

közben meg:
Hiánycikk lett a Kalasnyikov az amerikai fegyverüzletekben

Röviddel az orosz gyártmányú AK-47-esekre vonatkozó amerikai importtilalom bevetése után az Egyesült Államok fegyverüzleteiből felvásárolták félautomata gépkarabélyokat - írta hétfői számában a The Washington Post.

folytatás:
www.origo.hu/nagyvilag/20140901-hianycikk-lett-a-kalasnyikov-az-amerikai-fegyveruzletekben.html

PuPu is az orosz medvéről gondolkodik:

KÉT HÉT ALATT KIEVBEN

www.pupublogja.hu/2014/09/ket-het-alatt-kievben.html

én meg a degenerált fegyvergyártókról és politikusokról (8 óra után olvasható!) akik ilyen törvényeket hoznak!

Beteg elmék gyártanak 4-10 éves korosztálynak cuki rozsaszín fegyvereket

Read more: offforever.blog.hu/2014/09/02/beteg_elmek_gyartanak_4-10_eves_korosztalynak_cuki_rozsaszin_fegyvereket#ixzz3C8KC0871
@Fabius: "kurvára unom, hogy a töketlenkedésért hibás vagyok mint választó, mert elvárásaim vannak, és hibás vagyok mint blogger, mert lármás vagyok és nem elégszem meg azzal, hogy a megmondók mondják meg mi legyen a véleményem."
- Hehehe... ez qrvajó. :-))
@ausländer Sipi: "hiszen te is megmondo vagy:-)"
Neked súlyos szövegértési problémáid vannak.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Bajnai csak saját maga miatt tart ott, ahol tart, annak ellenére, hogy remek dolgokkal indított,"
- Bajnait a töketlen emeszpé húzta le. Ha a szoci múmiák akik féltették a befolyásukat ezért Szarházyt tették elnöknek, a választások előtt egységesen Bajnai mögé állnak, ma nincs a Fidesznek kétharmada.
@ausländer Sipi: "sajnos egy demokraciaban nem lehet masra tolni a szart, mint a valasztokra."
- Aha. Hitlernek sem volt semmi felelőssége a II. világháborúban, hanem a német választóknak, igaz?
@jaegtoer: "Föltehetően a mély tolerancia hatotta át a svájciakat a minaretépítési tilalom népszavazásakor is. "
- bocsi, más a tolerancia és más az hogy egy keresztény országban nem hagyom a muszlimokat terjeszkedni, látva más országokban ennek milyen következményei vannak.
@ausländer Sipi: Aha. Azokat kellene tisztelni akik bedugják Orbán seggébe a fejüket, a hatalomért, pénzért, félelemből?
Jó reggelt mindenki!!

'ha már "pofátok lapos bloggerek:)fületek hegyezzétek!

www.youtube.com/watch?v=YIoEkm22Ybw&index=12&list=PLl71k-qW5UrpoED-69kkI9WmemozfKiGG
@Pásztor Miklós: "- Ezt hol írta?"

ahol Petocz irta szerinte, hogy a bloggereket kellene elkussoltatni:-)

"Hitlernek sem volt semmi felelőssége a II. világháborúban, hanem a német választóknak, igaz?"

a nemetek pontosan ismerik mind a mai napig a felelosseguket a masodik vilaghaboruban es ugy is allnak a dologhoz. ettol fuggetlenul nem demagog kisse hitlert es a demokraciat egy lapon emliteni?:-)

"Azokat kellene tisztelni akik bedugják Orbán seggébe a fejüket, a hatalomért, pénzért, félelemből?"

nem irom le megegyszer, jo?:-)

az elejrol lemaradtal. keresd vissza, ha erdekel.
@guma: pupu blogját, meghekkelte gábriel?:)))
az írás végén elmorzsoltam egy könnycseppet szegény putyinért, hiszen mindenki őt bántja, meg becsapták!
pedig milyen rendes ember!
bezzeg a szemét usa!az egész világot meggyalázta már!:O
.
A devizahiteles törvény eljárásjogi része az igazságszolgáltatás megcsúfolása. Elszomorító, hogy a magyar bírói kar vezetői ezt a törvényt támogatják. Nem volt szükség ennek a per típusnak a bevezetésére, ugyanis az Európai Unió joganyagában már van egy ilyen pertípus, amelyiknek a célja éppen az általános szerződési feltételek érvényességének vizsgálata.

bírák úgy tesznek, mintha jogállami eljárások folynának. Az ügyvédek pedig úgy csinálnak, mintha minden erejüket megfeszítve küzdenének az ügyfelük érdekéért. A valóság ezzel szemben az, hogy az eljárásoknak semmi közük a jogállamhoz, az ügyvédek munkájának pedig semmi hatása nincs az eljárásokra. Ugyanakkor a bankok és az állam ügyvédei több milliárd forintot készülnek keresni ezeken az eljárásokon.

figyelo.hu/cikkek/408846-visszafele-sul-el-a-devizahiteles-torveny
.
@Pásztor Miklós: Németek-Hitler. Van benne felelőségük mert megválasztották, miközben tudták, hogy valami nincs rendbe vele.
Most akkor betiltják a blogot, vagy csak nem fizetik? Vagy mi?

Itt haldoklott nemrég egy független blog aztán kiderült, amit mindenki tudott, hogy az MSZP volt a gazda. Olyan is volt.
@Penivaldes: erdekes, a multkor Mariann hogy nekemugrott mikor le mertem irni, hogy az iskolakban janicsarkepzes megy es teljesen el fogjak hulyiteni a gyerekeket...

es tessek.

kezdodik az agymosas.
@Pásztor Miklós:

Csak egy pikírt megjegyzés volt.
Mindazonáltal fenntartom: Ami az egyik oldalon a tolerancia netovábbja az a másik oldalon egyértelmű, durva korlátozásként is megélhető. Mi van a vallásszabadsággal?

Értem én, hogy ez+az+amaz.
De pusztán elméleti alapon, mi van a vallásszabadsággal?
Csak annyira engedem, amennyire nekem még kényelmes?
Azt is megértem, hogy aki Svájcba akar élni, vegye fel az ottani dealt.
Azt is megértem, hogy korlátozzák a bevándorlást, tehát elvileg nem is kell több dzsámi, madrasza, minaret, meg mullah, elvégre 'az egész világ nem a mi birtokunk'
Tehát a vallásszabadság csak és kizárólag a keresztény-keresztyén és az önkiszolgáltató pacifista vallásokra vonatkozik. Ez is rendben van, csak akkor nem kell vallásszabadságról vizionálni.
Mindazonáltal a vallás mellékvágány csak a tolerancia viszonylagos tartalmára akartam nyomatékosan -karikírozva- felhívni a figyelmet.
Én például azt vallom, ne építsenek Svájcban minaretet, stb, mert nem tartom biztonságosnak a moszlim népesség térhódítását Európában. Ugyanakkor kb 1,2 milliárd fős vallási közösségről van szó, akiknek mind a belső mind a 'külsős' problémái szétfeszíthetik az európai "szabványokat".
@Penivaldes:

"_Németek-Hitler. Van benne felelőségük mert megválasztották, miközben tudták, hogy valami nincs rendbe vele._"

Ácsi!

Azért választották meg, mert a "körülmények" kurvára nem voltak rendben.
@Penivaldes:

Mindig mondtam, hogy ez az agyament felcsuti paraszt és az ő csürhéje ugyanolyanok, mint a komcsik voltak. orbán sem bír kiszabadulni a komcsi világban történ szocializációjából. Államosítás, néphülyítés, pártpropaganda, az ország kirablása...! Remélem ez a rohadék is úgy végzi, mint a másik, a román stadionépítő, aki a falujába húzott fel egy stadiont! Remélem szarhatok egy nagyot a dögkútba, ahová a kivégzése után kerül!
@jaegtoer: nem teljesen ácsi.
Valóban nem voltak rendben a körülmények, és az is benne volt, de..
Az SA a harmincas évek elején már csinálta a feszültséget a berlini munkásnegyedekben...volt per is, és ott tanúként idézték be Hitlert, aki persze hamisan tanúzott, azt állitotta, hogy neki semmi köze a történtekhez, csakhogy a munkások védője rámutatott arra, hogy Hitler hazudik, és bizonyítékok vannak arra, hogy benne volt az egészben, rámutatott arra, hogy ki az az ember.
És ennek ellenére 1933-ban a nácik kezébe került a hatalom. A németeket ugyanis nem érdekelte többé az igazság.
Az 1930-as évekig viszont el kellett jutni.
OFFICINA NOVA: Az emberiség krónikája, 1920-1930 közötti kronológia kiegészítő "megjegyzései.
Azt azonban én kérdezem, 50 %-os munkanélküliség, 30 %-os hajléktalanság esetén, 1986-ig fizetendő évi 1 milliárd aranymárkás háborús jóvátétel esetén, miközben 1920-tól a német iparvidékek 'minden' termelése Franciaországba 'áramlott'. És ez csak a jéghehy csúcsa.
Azt azonban nem vitatom, hogy Hitler nem volt komplett, sem mást, csak a körülmények negligálása nem szerencsés.
Kossuth Lajos aztat írja…

Kossuth Lajos aztat írja,
Elfogyott a faxpapírja,
Komputere viszont kímélt,
Arról küldözget majd emailt.

Árad a mail, gépem mail-tó,
Lajos bá’, nem vagyok méltó!
Annyit ír, mint három Gogol,
Ki ily aktív, mért nem blogol?!

Főoldal lőn Nemzeti Dal,
Ferenc Jóska földre hidal,
S magyar nemzet klikkel: „Tetszik”
Ja, és elég napi egy cikk!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2012/03/kossuth-lajos-aztat-irja.html

megzenésítve:
www.youtube.com/watch?v=YoHHkYXFXuM
"A blogger által gerjesztett feszültség folyamatos, nincs várakozási idő, és nincs szünet, mert a megszólalásokat vagy eseményeket követően azonnal megszületnek a reakciók, és ömlenek, ünnepre, hétvégére, napszakra való tekintet nélkül."

Szerencsére. Képzeljétek, és ez a rettenetes faszszopás, amit ma politikának nevezünk, ennek ellenére tud ilyen lenni. Na de mindegy is. Vissza fogjátok ezt még sírni, bazdmeg, amikor a csörlős IFA dolgozik. Az a feszültség lesz folyamatos, ott nem lesz majd várakozási idő, meg szünet. Szokjátok, bunkókáim, közel a vég.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Ha bénázol, akkor hívj, átveszem a géped egy Ammyy-vel és kilőjük."

B+ Boli nem mondod, hogy egy rohattputyinos ruszki szoftvert használsz az ilyen melókhoz? :)

www.ammyy.com/en/contacts.html
@látjátok feleim szümtükkel: Ezzel nem tudom mi a gondod? Ha pedig bölcsészek mennek a bányába, akkor pedig diktátorozol.
Talán pont ezt mondják jó sokan jó néhány éve amiről épp a poszt szól.
@jaegtoer: Valójában csak meg kellene nézniük a ZDF által készített 2 részes Hitler c. filmet.

Abban benne van a válasz, hogy Hitlert nagyjából úgy választották meg a németek akkor, mint később Gyurcsányt, másrészt Hitler szinte első intézkedése révén betiltotta a választásokat.

Az, hogy a németek megválasztották Hitlert ezért ők a felelősek, kb. olyan általánosítás, mint az, hogy a magyarok 1947-ben megválasztották a kommunista zsidókat, tehát a kommunizmusért a zsidók a felelősek.
A kiindulópont, hogy Heller, TGM, Konrád vagy bárki hozzájuk hasonló is tévedhet és beszélhet hülyeséget. A kutyát nem érdekli.
Bajom néha nekem is inkább azzal van, hogy teljesen szakmaiatlan, alacsony színvonalú, néha minősíthetetlen írások jelennek meg és a hozzászólók, hasonló képpen szakmaiatlanok, alacsony színvonalúak és minősíthetetlenek. Csakhogy tudomásul kellene venni, hogy ez egy ilyen műfaj. Akinek ez nem tetszik, az mehet és olvashatja a tudományos folyóiratokat, doktori, professzori értekezéseket, mert azokban valószínűleg kevesebb hülyeséget talál (bár nem biztos) és valószínűleg kevesebb szakmai tévedést, akármilyen tárgykörben.
Kurvára utálom, amikor valakik (mindegy kik) meg akarják mondani, hogy mi jó és mi a rossz. Véleményt bárki mondhat, pont leszarom, majd én eldöntöm. Úgyhogy nekem ne ugasson se jobbos, se balos fasz, mert úgysem tudják a tutit. Ha tudnák akkor tőzsdéznének és naponta milliókat keresnének, nem az én dolgomba, vagy a blogokba ugatnának bele.
@sas70:
Preciz vélemény, egyetértek.
@jenőke és a lapospofájú bloger:
Nem teljesen felesleges ugrókötelezés a pereskedés, mert csak a hazai jogorvoslati lehetőségek kimerítése után fordulhatnak a bankok nemzetközi bírósághoz. A magyar adófizető meg utólag majd fizet.
NINCS DRÁGÁBB, MINT AZ INGYENEBÉD!
B@sszátok meg, kicsit magatokra hagylak benneteket és megint csináljátok a fesztivált? :)

:)

és még egyszer :)

A kujva éjetbe mán!
@Fejesrob: "Ezzel nem tudom mi a gondod? Ha pedig bölcsészek mennek a bányába, akkor pedig diktátorozol."

Majd ha gondolkozol, magadtól is rá fogsz jönni.
jééé! eszt ölég régen birtam irni:

én igazán örvendek, hogy kiderült, alapvetően ez a konrád a hibás. ölég régóta tartom számon a munkásságát, így asztán aszt is tudom, hogy már a cucilizmus bukásáér is ő vót a hibás, penig sokáig indexen vót (pont azé, bazzeg, pont azé!!!) és a véleményire nem vót kiváncsi a kutya se. most meg azé, mer boldog-boldogtalan az ü véleményire kiváncsi ippenséggel, oszt kiderül, ugyi, hogy ü meg el is mongya. mostan lehet mondani, hogy mehetett vóna inkább kolostorba karthauzi barátnak az öszes többi veteránnal együtt, akinek a véleményit mekkérdeszték. ajvé és tyuhajja!
eccer régen irtam valamit a ifi kori agyi szklerózis kényelmetlenségirül, penig akkortájt még magam is rövidnadrágos vótam, oszt tessék!
ezek a konrádfélék érdekes módon és koruk ellenére se képesek agyilag annyira leépülni, hogy akár csak egy körömnyit is szolidálni tudnának a velük szembe támasztott követelményeknek, miszerint kussojjá mán te mocskos zsidó, mer addig nem lesz itten orbánváltás, amig te rontod itten a levegőt!
ide írom, mindegy, nem érdekes, csak most tanáltam:

444.hu/2014/09/04/ruszkik-haza/

vagyis, hogy mi lesz itten, mer eddig hasonlókat nem sikerült obszerválnom sehol a magyar média egén, vagyis nem csak az rtl vadult meg, hanem más orgánumok is kimenőt kaptak ulláccik. hogy ez mostan a gyurcsány műve vagy kijafaszomé nem is firtatom, minden esetre omlik összefele bloggerestül, orbánostul, simicskástul, mint a szocializmus nyócvanötbe.
@hacsaturján:

De, érdekes. Igazi ujpéteres vagányság.

Különösen, hogy közben a 74 éves Osváth Júliával készült riportfilmet (is) nézem/hallgatom.

Prófétai hangulatban vagy?
@hacsaturján:

"_ minden esetre omlik összefele bloggerestül, orbánostul, simicskástul, mint a szocializmus nyócvanötbe. "

de hát nem halt meg csak elaludt, ahogy a jó cukor is aluszik, s viktor álmában csengetett kicsit, s reggelre visszahozta a csökkentett rezsit, remek rének remegő patákkal a jó zuzmót keresik bár tudják, többre mennének egy deviza petákkal, és hogy nincs új sem a hópaplan, sem a nap alatt, s nem jő paksra taps csak majd ha fagy... a delírium itt megszakadt [bocsánat szegény palizálva kisiklott fejemnek:)

De! íme:

" ITT VAN AZ ŐSZ, ITT VAN UJRA

Itt van az ősz, itt van ujra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.

Kiülök a dombtetőre,
Innen nézek szerteszét,
S hallgatom a fák lehulló
Levelének lágy neszét.

Mosolyogva néz a földre
A szelíd nap sugara,
Mint elalvó gyermekére
Néz a szerető anya.

És valóban ősszel a föld
Csak elalszik, nem hal meg;
Szeméből is látszik, hogy csak
Álmos ő, de nem beteg.

Levetette szép ruháit,
Csendesen levetkezett;
Majd felöltözik, ha virrad
Reggele, a kikelet.

Aludjál hát, szép természet,
Csak aludjál reggelig,
S álmodj olyakat, amikben
Legnagyobb kedved telik.

Én ujjam hegyével halkan
Lantomat megpenditem,
Altató dalod gyanánt zeng
Méla csendes énekem. –

Kedvesem, te űlj le mellém,
Űlj itt addig szótlanúl,
Míg dalom, mint tó fölött a
Suttogó szél, elvonúl.

Ha megcsókolsz, ajkaimra
Ajkadat szép lassan tedd,
Föl ne keltsük álmából a
Szendergő természetet."

(P.S.)
süti beállítások módosítása