Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.08.17. 17:52 Fabius

Hol lakjon az elvtelen paktumos polgármestered?

Címkék: zugló karácsony gergely önkormányzati választás 2014

"Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,

s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály;

annak mit rejt e térkép? "

(via)

 

No, vajon a nem helyben lakó polgármester jelölteknek vajon mit rejt a térkép? Egyáltalán kell, hogy egy polgármester monsterkedésének színhelyén lakjon? Szükséges, hogy azt egye amit kifőzött, helyi adó szinten ugyanazt és ugyanúgy fizesse, amit volt kedves nekünk kiagyalni? 

Zuglóban hangsúlyos kérdéssé váltak ezek. Pár napja úgy nézett ki, nálunk - is - zajlik a Tóthék című fővárosi összefogás melodráma, mostanra meg úgy tűnik csak lett valami paktum. Elvi, ugye, mert az együttpéem elvtelen paktumot sosenem köt többet, pláne a szocialistákkal, istenuccse, bizonymondták már de hányszor. Bár a részletekről nem informálták a kíváncsiakat - a jelöltek arányától kuss, mind a mi kutyánk kölyke! -  de a jelöltbemutató megesett, Karácsony Gergőstől, TóCsástól mindenestől. Slusszpoénnak jött a kerületi képviselő Várnai, aki meglepte őket egy térképpel és kerületi kisokossal, hogy a budai lakosok el ne tévedjenek minálunk.  

zugló térkép.jpg

Kép: Márványi Emese

Aztán meg a blogján feszegetni kezdett egy rakás érdekes kérdést. Elsősorban, hogy mennyire lesz az jó nekünk, ha megint valaki olyan akar itt csodát csinálni, aki nem helyben lakik és a kötődése annyi, hogy a politikai alkuszgenerátor ezt a posztot dobta ki neki? Weinek és Papcsák esetében kurvára nem jött be. Az egyik addig kórencsálta a tanácsokat, addig Doduglózott amíg bírósági ügy nem lett belőle, a másik meg elmazsuzta a Vagyonkezelőt, aztán meg perrel fenyegetett mindenkit, aki megkérdezte: komám uram, hun a lovetta?  Most meg ugye kérdés, hogy a Pasaréten lakó Karácsonyt mennyire Zugló, és mennyire a  - vesztes polgármester jelöltként - fővárosi közgyűlésbe jutás érdekli? Várnai bizonyítási javaslattal is élt: aszongya Karácsony legyen Zuglóban listavezető, így ha veszít is beülhet listáról a képviselő testületbe 74 ezért havonta, és ne szerepeljen a fővárosi közgyűlés kompenzációs listáján, ezzel igazolva elkötelezettségét. 

Kíváncsian és elfogódottan várjuk Karácsony döntését. (muhaha)

Addig is amíg eldönti mi legyen, foglalkozzunk egy kicsit a polgármester aspiránsok helyben lakásának szükségességével. Nálunk Karácsony mellett a fideszes Rozgonyi Zoltán sem a kerületben lakik, bár jelenleg is alpolgármester. Így esett meg vele is, hogy kimaradt a fideszes többséggel megszavazott kommunális adó áldásból, ahogy Papcsáknak is csak kiagyalni és megszavazni kellett, fizetni nem. De vehetjük példának a Weinek éra nehezen összehozott költségvetéseit, mikor már az ovik-iskolák működése volt veszélyben, akkor nem az ő csemetéinek kellett aggódni Mogyoródon, hogy apuci és a mamlaszok kegyelméből lesz-e uzsonna holnapután a napköziben. Arról nem is beszélve, hogy bukásuk után mindkettő megvonta a vállát és - különösebb következmények nélkül - elhúzott innen a francba. Amit "alkottak" az meg itt maradt. Papcsák - akkor joggal - kampányolhatott rendcsinálással, most meg Karácsony mondhatja, hogy fejlődés lesz itt a zavaros közbeszerzések és mazsuzás után. Aztán ha nem, akkor majd ő is elvonul Pasarétre - esetleg a fővárosi közgyűlésbe - és a többiekhez hasonlóan majd úgy tesz, mintha vallási rendezvényen lett volna. Vagyis, mintha mise történt volna. Ámen. 

Nektek ennyi elég lenne?

 

 

 

217 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr926611381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@wuxal az illuminált bőrke:
... amikor az ertársakkal megrohamozzuk a budai palotát, a Lajta monitor tűzfüggönyt biztosít... közben nyugger zászlóaljak csapnak le tesco virslivel a TEK egységekre, akik védekezésképp a borsodi sörgyár kiváló lábmosóvíz termékeivel védekeznek... durva lesz.. :)
@wuxal az illuminált bőrke:
No meg ha bejön az ukrán területen épp áthatoló, beígért orosz erősítés, akkor amúgy is jobbikos pincéreink a földre terített abroszokat szűzlányokkal hintik be és felszabadítóként üdvözlik exKGB-s tezsvéreiket, akikről már egy ideje tudjuk, hogy a kereszténység utolsó bástyái. Mármint palesztin tezsvéreink mellett!
@wuxal az illuminált bőrke:
A gaz vörösöknél úgy lesz, hogy hol EZEKET, hol AZOKAT? Csak mert nem ám összekeverni!
@wuxal az illuminált bőrke:

Pedig a Béla, túl van már mindenen:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Félreértés! A pincérek - vállalásuknak megfelelően - parlagfüvet fognak írtani.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

A Lajta monitor személyzete a Burghof lövetésére van kiképezve. Várják a beköltözőt.
@parti_giano:
Tudtam én, hogy rossz helyre születtem!

@wuxal az illuminált bőrke:
Szombaton is? De`hiszen azt tiltja a vallásuk...
@wuxal az illuminált bőrke:
Nyáron voltam a Berghof-ban meg. Na, arról még 45 előtt gondoskodtak az angol bombázók, csakhogy Dolfi bátyó szájaszéle megremegjen...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Dolfi sosem lakott a Burghofban, mert az nem Berchtesgaden mellett van. A Burghofba más szándékozik beköltözni.
-no comment-

Visszatérhet Budapestre a Red Bull Air Race műrepülő világkupa, >>>>a kormány pedig évente hatmillió euróval, azaz hozzávetőleg 1,8 milliárd forinttal támogathatja a rendezvényt 2015 és 2017 között - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból.<<<<<

Újra megrendezhetik a Red Bull Air Race műrepülő világkupát Budapesten, a kormány pedig kész állami támogatást nyújtani a 2015 és 2017 közötti megrendezéséhez - olvasható a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban.

>>>>A szervezést a Hungaroring Sport Zrt. bonyolíthatja le, a cégnek Seszták Miklós fejlesztési miniszter segít majd a szükséges szerződések megkötésének előkészítésében.<<<<<

A kormány a költségvetésből évente akár hatmillió euróval, azaz nagyjából 1,8 milliárd forinttal szállhat be a rendezői jogdíj és a szervezés költségeibe - közölte a kormányhatározat. Ennek a biztosítását Seszták Miklósnak és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek kell elintéznie.

hvg.hu/gazdasag/20140815_Visszaterhet_a_Red_Bull_Air_Race_allami_p

-

Blama, 2014. augusztus 18., hétfő 15:19

Nehogy má' az egészségügyet fizessék ki!
@DR. INKVIZITOR:
"Parfumot-lophatott-egy-forendor-Pecsett/
Nem a Pintér-féle életpályamodellt követte..."

de. pontosan azt az életpályamodellt követi.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ne hidd:

Donyetszkben bevezették a halálbüntetést

Ez a világ legújabb önjelölt népköztársasága. Árulásért, kémkedésért, szabotázsért és szakadárvezérek elleni merényletek végrehajtásáért jár a halálbüntetés. Katonai törvényszékek fogják eldönteni, hogy kit lőnek agyon. Az orosz média szerint ez annak jele, hogy a szakadárok erősen megosztottak.

444.hu/2014/08/18/donyetszkben-bevezettek-a-halalbuntetest/
@wuxal az illuminált bőrke:
Obersalzberges képet most nem tudok dobni, de a facen ott van, ahogy esznek a kányák kézből...
@wuxal az illuminált bőrke:
Dioptria az, nem diploma.
Figyelj már arra, amit írsz!
Véletlen, hogy a Cink az Andrássy útra az Együtt pedig a Nagykörútra költözött/költözik? Itt valami készül Nertársak. Itt valami liberális összeesküvés lesz.
Eloszor is a poszthoz:

Nem kis meglepetes a poszt!

Jol emlekszem milyen kis KEDVENC volt a GErgo itt a blogon ugy 2 eve. En akkor privat levelben irtam rovid velemenyt Karacsonyrol a szerzonek, de azt azota sem reklamozom, es ha jol emlekszem amugy sem igazan mentem neki Gergonek.

Varnai posztjaval tukeppen szorol-szora, mondatrol-mondatra egyetertek. Nem meglepo, hiszen Fabiusszal is az egyik dolog, amiben (azt hiszem) maradektalanul egyetertunk, az az allampolgarsag kapasanak-nemkapasanak indoklasa. Es gyakorlatilag eppen ez koszon vissza Varnai posztjaban.
Sot nem reg magam is eppen azt irtam, hogy barki(k), aki veszi a faradsagot barmely ellenzeki partnak feldolgazni a 15-25 eves gazdasagi multat, az jo esellyel indul a annak a partnak a gazdasagi vonalanak majdani eros embere cimert.

Ugyanakkor szemelyesen is jobban ertekelem, ha valaki ismeri a helyzetet az egyes intezmenyekkel, ugyekkel kapcsolatban.

A meretek alapjan nincs nagy kulonbseg Zuglo es Miskolc kozott.
Nos Miskolcon Kali Sandor, mar '94-ben a varosi kozgyules tagja lett, majd 2002-tol '10-ig polgarmester volt. JELENLEG (nem tudom hivatali idejen mi volt a helyzet) Felsozsolcan el.

Kriza palyaja kicsit masabb; o a megyei kozgyulesben kezdett, majd lett a polgarjeno. Azt nem tudom, hogy 2006-ban a varosi, vagy megyei kozgyulesbe ult, de az elso a valoszinubb.

(infok a Wikirol)

DE!

Azt hiszem Varnai mostani produkcioja elegge szanalmasra sikeredett.

Az sem volt regen, 1-2 hete, hogy egy kommentben Varnait pozitiv peldakent emlitettem, bar nem magasztaltam.

Az is igaz, hogy Karacsonynak voltak erdekes huzasai; a debreceni kiseloadas (ki emlekszik meg ra?), majd az eveken at nyomott Gyurcsany-, es MSZP-ellenessege utan tavasszal kozos hakni magaval a patassal, majd most Toth-tal. Elegge elgondolkodtato...

Hadd hozzam ujra Miskolc peldajat:
A legelso esetet kiveve, a rendszervaltozas ota MINDIG partpolitikus lett a polgarmester!!!
A kivetellel kapcsolatban pedig hadd hivatkozzak a varos egyik nagy szulottere, Repassyra, akire meg bizonyara sokan emlekeznek "fenykorabol":
"Az önkormányzati választáson a miskolci Fidesz várakozáson felül szerepelt - csak éppen nem volt polgármesternek alkalmas jelöltjük. (1990-ben még a képviselő-testület döntött a polgármester személyéről.) Végül az egyik Fidesz-tag édesapja, Csoba Tamás helyi vállalkozó vállalta a tisztséget. Ő azonban a fiatal demokraták mellőzésével irányította a várost, és bár a Fidesz-frakció megvonta tőle a bizalmat, nem mondott le: polgármesterségének a ciklus vége előtt bekövetkezett halála vetett véget."
www.repassyrobert.hu/index.php?include=hir&nid=17

Vagyis egy Zuglo meretu telepulesen mar varhato, hogy leginkabb partpolitika donti el a poziciokat.

Az, hogy ezzel (is) jo esellyel tisztaban volt maga Varnai is, abbol is sejtheto, hogy aztan alapitoja lett az LMP-nek. Hogy aztan rossz lora tett, van ilyen. Bizonyara megfajobb neki az egesz, amiatt, hogy egyg hajdani parttarsa, egy szakadar kerulhet a magas pozicioba, mig neki keveske eselye van erre. De ne felejtsuk, neki is volt eselye, hogy a szerinte legjobb polgamestert valassza Zuglo!
Ha anno nem tart ki a sullyedo LMP mellett, majd ha maga a part nem zarja ki (ha jol emlekszem) , es egyebkent is inkabb lenne erdekelt Schiffer Orbanek elzavarasaban, mint ott tartasaban, akkor most egy 4-parti megegyezesnel akar az LMP (egyik) polgarmester-jeloltje is lehetne, hisz Zuglobol tenyleg nem ismerunk tul sok ellenzeki kepviselot...

Ezzel nem azt mondom, hogy most csak az irigyseg, es a duh beszel belole, de szerintem nem igazan tudja most helyen kezelni a dolgokat.
Ugyanis neki ost egyetlen kepviselokent nem sok esellye van barmit is valtoztatni. Indulhat a polgarmestersegert, de aligha nyeri meg. Es ha meg is nyerne...
Ha nem nyer, akkor megint kivul reked a donteshozason, es mar csak hallomasa lesz a tortenesekrol.

En mindig is azt mondtam, hogy nem lehet mas a politika; a politika ugyanis mocskos. NAGYON mocskos.

De sajnos nem olyan, mint a szex:
A szex mocskos, de csak, ha jol csinaljak. (Woody Allen)
@V-PORT:
És a Papcsák ott lakik/lakott?

Amúgy én nem innék arra mérget, hogy Papcsákferibácsi hol mi lesz és mi nem lesz.
Vigyázó szemeteket a rezsiszilárd orbitális fejére vessétek!
@Evezős: Nem tudom. Csak azt tudom, hogy az Együtt a Nagykörút és a Király út sarkára költözött. Én örülnék, ha Papcsák a Holdra költözne.
@látjátok feleim szümtükkel:
Bár sírnivaló az egész ügy, mekkorát fogok röhögni, ha ez a Lájos tele ügybuzgalommal, szorgos nyelvcsapásokkal ápolja a Viktor hátsóját régóta, pályázik, mifene, oszt a Pali meg beleül a készbe, viszi a zongoráit, tárogatóját, az összes gyerekét és unokáit, a méltóságos asszonyt, a Kőbán Ritát, kitudjakit még ...és Lájos meg hoppon marad!
:-D)
@V-PORT:
Ja, az jó lenne.
Mondjuk én azt sem nagyon értettem, hogy ezt az irritálóan ostoba, hat pár bagaria rendőrcsizma-kinézetű Papcsákot hogy a vérbe lehetett megválasztani korábban????
@Amadeus62:
Nem jön, a 444-en nyomja ezerrel, hogy nálunk jobb az oktatás helyzete ingyentankönyvileg, mint Ausztriában (ahol minden kap a gyerek az iskolában, füzetet és íróeszközt is).
Küzd, mint disznó jégen ...
A forradalom felfalja saját gyermekeit. A mi forradalmunk annyival gusztustalanabb, hogy felfalta, kiszarta, és egy részét újra felzabálta. Ha ez igaz. De simán el tudom képzelni, hogy az.

444.hu/2014/08/18/orban-allitolag-megzsarolta-az-erdelyi-magyar-neppartot/

Egyébként mi van azzal a bolsi elgondolással, hogy külföldről pénzelt politikai szervezeteknek kuss a neve, idegen érdekek kiszolgálói, stb.? Vagy rájuk nem vonatkozik?
Körözött exállamfő kilincsel menedékért barátjánál, Orbánnál?

„A volt grúz államfő magánlátogatást tett a miniszterelnöknél, régi személyes jó kapcsolatuk okán” – szűkszavúan csak ennyit közölt a Miniszterelnökség a hvg.hu megkeresésére, amikor arról érdeklődtünk, miért találkozott Orbán Viktorral Budapesten Miheil Szaakasvili. A volt grúz államfő még július 30-án jött egy napra - mint az orosz Ruptly hírportálnak fogalmazott - „régi barátja, Orbán Viktor meghívására”.
@shinichi: “Fontos a véleményük, odafigyelünk az érveikre, de a döntés nem Budapesten, hanem itthon fog megszületni” – mondta Toró."

A kettős állampolgárságra figyelemmel akkor most itthun, vagy otthun?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Akkor most mar azt is tudjuk miert volt olyan HALLATLAN nagy a GDP novekedes:

"...a magyar államháztartás nettó finanszírozási képessége az előzetes adatok szerint 2014 második negyedévével záruló elmúlt egy évben a GDP -3,1 százaléka (-918 milliárd forint) volt. Az idei második negyedévben az államháztartás nettó finanszírozási képessége a negyedéves GDP -4,0 százalékát tette ki (-302 milliárd forintot)."

Milyen meglepo, hogy epp a 2 valasztast is tartalmazo 2. negyedevben volt ekkora az allami penzszoras...

(Amugy ha mar a multkor itt sapitoztam a fogalmazas miatt:
Micsoda szep ket mondat ez!!!)
A nem helyi lakosból is lehet jó bürgermájszter!!

Más: nem tudom, a mai katolikus papok milyen viszonyt ápolnak a Jóistennel, de hogy a Mária Rádióban elhangzó szent liturgia is Orbánista, az már kissé bicskanyitogató!
@huzzadneki shakespeare:
"A nem helyi lakosból is lehet jó bürgermájszter!!"

Az lehet, de nem árt ha helyi lakosként valóban tisztában van a helyi viszonyokkal. Tudja például melyik kocsmában vizezik a vodkát, melyikben langyos a sör, és hol higítják olasz 'asztali vörössel' a bort.

Lehet, hogy magyarázatra szorul amit mondtam tennap, részemről a helybéliség fogalma nem feltétlenül fizikailag értendő, sokkal inkább szükséges lélekben 'helyinek' lenni. Szerintem a Papcsák a szülővárosában is csak az lenne, mint ami volt Zuglóban, erről ennyit. Tagát Érd polgármesterének!!:)
A Le Monde-ban jelent meg Florence Noiville berlini interjúja a 82 éves, Nobel-díjas Kertész Imrével, aki azt mondja magáról: „A gyógyszeres kezelés egyik következménye nem az, ami várható lett volna, hogy meghalok, hanem hogy keresem a szavakat.”
Kertész Imre: Azt kérdezem magamtól: miért tévedett mindig Magyarország? Emlékezzen csak. Amikor a forradalom zúgott Európában, Magyarország Mária Teréziát támogatta! A 16. századtól kezdve az ország előbb az oszmán tömbhöz tartozott, majd a Habsburghoz, aztán a szovjethez. Minden alkalommal megpróbált létezni egy olyan tömbben, amely beszippantotta. Látszólag sikerrel jött ki belőle. De csak látszólag. Kádár idején ez látszott a szocialista tábor legvidámabb barakkjának, de ennek az ára az 1956-os forradalom megtagadása volt és egy olyan eladósodás-politika, amely sokba kerül neki. A jelenlegi helyzet csak egy újabb illusztrációja ennek a tévedésre való hajlamnak. A magyar állam ma úgy döntött, hogy a nemzeti érdekek védelmében szembeszáll Európával, ami keltheti azt a benyomást, hogy ez visszatérés a szuverenitáshoz. De ismét csak téved. Semmi újdonság. Semmi probléma. És mivel nincs probléma, nincs megoldás sem.

....A magyarok görcsösen ragaszkodnak a sorsukhoz. A végén kétségkívül elbuknak, és nem fogják érteni, miért.

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/117984
@dr. jenőke (jenőke): "A magyar állam ma úgy döntött, hogy a nemzeti érdekek védelmében szembeszáll Európával,"

Már István, a király is tudta, hogy a magyar nemzet érdeke beleolvadni az európai népek közösségébe. Azért is orientálódott nyugatra, abba a rothadó világba. Pedig ő még emlékezetközelbe volt az őshazával, mégse keletre indult, ahová ez a kormány annyira vágyódik.
@DR. INKVIZITOR:

Muszályj nekie, hamár a főnökje meg a nemesítéshez ért, mert ugyébár az meg kinemesítette a keresztény fajt.
@DR. INKVIZITOR:
Mert ti nem, attól még más, remek, keresztény emberek igen!
A ner igazi embereinek imáiban szerepel Őfőméltóssága Orbán Viktor Urunk, és Semjén Úr Őexelenciája.
Essetuggyátok... libsibolsi csürhe... :(
Ma sem volt címlapos temetési hír?
én pasaparki lakosok közül választanák hejetekben olgármestert !
@látjátok feleim szümtükkel:

Igazad lehet. Árpád ugyan meghódította Kijevet is, mégis gyorsan odébb állt, kínlódjanak vele az ukránok. Később visszatért néhány turista, de látták, hogy a döntés helyes volt.
Juliánus, aki valakinek a barátja volt, helyesebbnek látta visszajönni, és elfelejteni az őshazába vezető utat. Ezért tévedt el Kőrösi Csoma Sándor, pedig tibetiül is megtanult.
Kőrösiről csak annyit: korán megtanulta, hogy merre és meddig, hiszen az apja határőr volt.
@taga20:
Szép is az!
Hidd el, ott zokongnánk...
5-6 sör-tömény kombó után azért túltennénk magunkat.
Persze azokon a beszédeken zokognánk, de a röhögéstől..
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

...embereinek imáiban szerepel...

Lehet, hogy szerepel, de a papír nem tűrné, a jó erkölcs pedig tiltaná annak idézését.
@Knósszosz:

Igazad van, de a politika mindent felülír.

Persze, egy helyi Fideszes, illetve egy ejtőernyős LMP-s is lehet jó polgármester, ha becsülettel, szívvel-lélekkel teszi a dolgát.
Ha a teremtő ráadásként megáldotta egy kis házmesteri vénával, az már fél siker.

Az árva gyerekek pénzét magukra költő, fosztogató Papcsák-félék sajnos mindig is voltak és lesznek is.

Aaaaa... Tagából nagyon jó polgármester válna.
Amelyik kocsmáros langyos sört árulna, azt biztosan felpofoztaná az Erdei Zsoltival! :-)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): hogy mé várom én eszt a napot? talán az 5-6 sör-tömény kombó miatt:)))
egyébként, penivel mi van? úgy volt, hogy itt alszik nálunk:)))
@huzzadneki shakespeare: ja, és még a közpénzt se raknám zsebre! persze a repikeretem kicsit durva lenne, de valamit, valamiért:)))
GARAI GÁBOR: VADSZŐLŐ-VIRÁG

Délben a vadszőlő virága
elkezdett lassan hullani,
levelén halkan permeteztek
apró viaszos szirmai;

előbb csak egy-kettő gurult le
félszegen, szinte próbaképp
(bibéje utána-mutatta
gömbölyű, fényes-zöld bögyét),

de aztán, mintha hirtelenjött
indulattól borzongana,
megeredt a sűrűn lepergő
szirmok ezüstös zápora . . .

Ahogy megeredt, hírül adta,
hogy beteljesedett a nyár;
egy pillanat csak teljessége,
amíg legfőbb lángjában áll,

aztán kilobban - beleszédül
nyomban az őszbe kert s a rét;
s holnap az akác is elejti
lázbeteg, sárga levelét.
@dr. jenőke (jenőke):
Kekec... Iszol TE is rendesen? Aggódok érted... :D

@taga20:
Lelépett a bige?
Látod, amikor a tettek lennének, akkor lapul a kicsike...
Jöjjek én??? ;D
De semmi buzulás!!!!!!!!!!!!!!!
@DR. INKVIZITOR:
Beszarás... megnéztem...

"Ha egy dogmatikus evolucionista elméletet vallanánk, akkor az természettudományos képtelenség lenne, mert azt állítaná, hogy valami olyat ad, amije nincsen.
Így kezdte Semjén azt a Hír Tv-ben rendezett ámokfutást, amely során nem kímélt se istent, se embert. Orbán Viktor helyettese arról beszélt, hogy az evolúció és a teremtés gondolata között nincs igazán ellentmondás, mert"

óóóóóó.... anyám... ezt a büdösbunkóordasparasztot...
Ez a szerencsétlen kretén szabadon jár-kel???
Pedig ba..ottul közveszélyes elmebeteg!
@taga20:
Lehet, de én nem leszek ott! :D
Szó se róla, nem egyszerű az élet felétek...
"Vissza a gyökerekhez

Még a blog rendszeres olvasói közt is kevesen vannak talán, akik még emlékeznek arra, hogy az egész dolog úgy indult, hogy kissé parttalan vitába keveredtem a magyar kreacionisták önjelölt képviselőivel, és a blog lehetőséget adott arra, hogy részletesebben írhassak különböző evolúcióval kapcsolatos kérdésekről (és nem csak azokról).

Azt meg már senki nem tudhatja, hogy a vita során hosszasan kellett hárítanom Tasi István (aka. Isvara Krsna dász) vitapartnerem erősködését, hogy a vita anyagát adjuk ki nyomtatott formátumban (gondolom azért volt neki ez ennyire fontos, mert mégiscsak a kreacionista érvek legjobb magyar nyelvű összefoglalói lettek az ők irományai, továbbá mindig növelte a kreacionisták egoját, ha valódi kutató szóba állt velük). Ennek a hárításnak lett a része az is, hogy egyszer személyesen is találkoztunk 2006 elején és az egyébként túl sok újdonságot nem hozó beszélgetésnek az egyik elejtett félmondatában Tasi azt a reményét fejezte ki, hogy hamarosan kormányváltás következik be és a jobboldali kormány reményei szerint sokkal inkább szimpatizálni fog az ő nézeteivel, akár a tananyagba is beemeli őket.

Akkor a kormányváltás rövidtávon elmaradt és amikor hosszabb távon mégis bekövetkezett közel sem tölthette el Tasit lelkesedéssel. Nem hogy nem rohant senki átírni a gimis biológiakönyveket, de még az egyházi státuszuk megtartásáért is küzdeni kellett a kirsnásoknak.

Most mégis beugrott a beszélgetés, mert a napokban többen felhívták a figyelmemet egy rövid YouTube videóra, ahol a hír TV adásában Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fejti ki a véleményét az evolúcióról."
criticalbiomass.blog.hu/2014/08/18/vissza_a_gyokerekhez_522

.. és itt a gyökér alatt Semjén polgártársat érthetjük... há'mer mást??? :(
@taga20:

Jah, biztos nem a Rocky Cellar-t tukmálnád rá a tisztelt elöljáróságra! :-)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ne is mond, haza jövök a melóból, úszik a kéró a festékportól, porszívó előkap, asztán hagy szojjon!
bocs, most látom, hogy az asszony fellőtte a pizsamámat:)))
jó éjtet mindenkinek;)
@taga20:
Ja, teljesíteni kell, KISKOMÁM!!!
Sört is csak ígértél... :(
"Jó, hogy csökken a jegybanki alapkamat. De ehhez nem kell illiberális állam. Jó, hogy csökken a nemzetgazdaság nettó külföldi adóssága. De ehhez sem kell. Jó, hogy banki nyereségeket megvágják, sőt -- ahogy kifejtettem itt korábban itt és itt -- az is jó, hogy belenyúlnak a devizaszerződésekbe, ha már a maga idejében az állam nem volt a helyzet magaslatán a szabályozók kidolgozásában. (Van olyan jogelv, pl. a rebus sic stantibus, amely alapján felülírhatók a leprecízebben megírt szerződések egyenként és tömegesen is.) De egyikhez sem kell illiberális állam. Jó, hogy megnyirbálják az energiaszolgáltatók nyereségét (kérdés, mennyire megy ez a hálózat fenntarthatóságának kárára, de illiberális állam nem kell hozzá). Adórendszer, családtámogatás, sorolhatnám... mind olyasmi, amihez nem kell illiberális állam. Más ambíciójú állam kell, mint amilyen a baloldal által vezetett állam volt, de nem okvetlenül illiberális.

A Fidesz-kormány intézkedéseinek támogatható és elfogadható részéhez semmi szükség az illiberalizmus intézményrendszerére vagy az émelygésig történő centralizációra, autonómiaelvonásra, a társadalom gyarmatosítására és a politikai állóháborúra. Stadiont is lehet építeni tucatszámra ezek nélkül. Miért van hát szükség rájuk?"
.
.
.
"Az illiberalizmus újabb lépés előre a hazugságok zsákutcájában. A kérdés, meddig vagyunk hajlandók még elmenni ebben?"

hafr.blog.hu/2014/08/18/mire_kell_az_illiberalis_allam

TULAJDONKÉPP NO COMMENT... lehet, hogy átszokom oda...
@taga20:
... ja, legalább te is jó vagy otthon valamire.
Remélem rendesen elmosogattál és porszívóztál... ahogy vasárnap én is... KUSS!
Alszik!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Lehet, hogy ELVILEG nem kell ezekhez az illiberális állam, a GYAKORLAT viszont azt mutatja, hogy CSAK az illiberális állam tudta megcsinálni, gyakorlati konklúzió: KELL az illiberális állam. "

Lehet tippelni ki kommentelte...

Onnan is lehet tudni, hogy fizetik az illetőt, hogy míg az ég világon senki nem írta le ezt a kifejezést, addig ő sem használta, most viszont bőszen védi a baromságot.
@Amadeus62:
Erre tudtam csak ennyit mondani:
"Gézukám, te sötétebb vagy, mint nigger bajtársad seggében a Negró czukorkával!"
... vagy tévedtem??? :(
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Lehet, hogy a Semjénnek a kobakjához hozzáért egy hatalmas mutatóujj, és ettől megvilágosodott.

A Galilei mamáját is sűrün emlegették, amikor azt találta mondani, hogy nem a föld a világegyetem központja.

Örülhetett, hogy nem sütötték ropogósra!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Tudod, rablóból lesz a legjobb pandúr. Orbán az egyik legtapasztaltabb európai magyar politikus, fontos tisztséget töltött be a liberális internacionáléban, és a Néppártban is. Ha ő kritikát mond Európáról, arra érdemes háromszorosan is figyelni, mert nem a levegőbe beszél."

Ááááááááááá megyek inni inkább!!! Ennél szervilisebb, gátlástalanabb talpnyaló a földön nincs több.
Gondoltam írok neki valami szépet de inkább nem pazarlom az energiát rá!
hmmmmmmmmmmm!

jól teljesít a varanus!

kicsit össze vagyok zavarodva....
nekem szimpatikus várnai is, és karácsony is!

nem tudnék választani...
@Amadeus62:
Imádom gézát!
De'télleg!
Szinte SSteffyke barátném! :)
@Amadeus62:
Na'de ilyent mondani!
Hisz a NER rendes polgára, rendes szopotnyik!
Izé vagy...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Addig örülj amíg ki nem derül, hogy például szomszédok vagytok! :)
Hogydemikvannak... :)

"...a Nemzeti Nyomozó Iroda gyanúsítottként hallgatta ki Bocskai Pétert, mivel a gyanú szerint a nyíregyházi önkormányati cégnél állítólag fiktív számlák alapján fizettek ki mintegy 100 millió forintot.
A feljelentést a kft. felügyelőbizottságának egyik volt tagja, Orosz Zoltán tette meg 2012-ben, aki a lapnak korábban azt mondta, az önkormányzati cégnél olyan felújítási munkákat számláztak le és fizettek ki, amelyeket a valóságban nem vagy nem úgy végeztek el, ahogy azokat a dokumentumokban feltüntették. Orosz nem a kft.-t, hanem annak két vezetőjét, Bocskai Pétert és D. Pétert jelentette fel."
index.hu/belfold/2014/08/18/hutlen_kezelessel_gyanusitjak_az_orbant_vendegul_lato_csaladfot/
@Amadeus62:
Bebacna!
Rendes ecceri hentes a szomszéd! :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Még egy nyúlfarknyira visszatérve a Semjén eszmefuttatásához.
Lehet, hogy ő csak azt akarta mondani, hogy azt a kis kocsonyás cseppet, amelyikből az evolúció által kifejlődtek a különböző élőlények, azt a Jóisten teremtette.
Ezzel a világrengető kinyilatkoztatással a gordiuszi csomót kibogozva megfejtette az élet eredetét.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Miniszterelnök Úr! "Miniszterelnök Úrnak" Miniszterelnök Úr!

Ebbű a gyerekbő lesz még Havasi Berci!
@huzzadneki shakespeare:
Mindig is azt vallottam, hogy a pénz és a pina körül forog a világ!
Essetunni... :(
hu.euronews.com/2014/08/18/tobb-ev-bortonre-iteltek-ellenzekieket-oroszorszagban/

kiváncsi vagyok, hogy állnak ezekután putyinhoz és oohoz azok, akik a 2006-os ítéletek ellen ágáltak...
@Sir Bates dö Hól:
Backi... tényleg nem érted ezeket ITT! :(
Na, inkább alszok...
@huzzadneki shakespeare:

"_Lehet, hogy ő csak azt akarta mondani, hogy azt a kis kocsonyás cseppet, amelyikből az evolúció által kifejlődtek a különböző élőlények, azt a Jóisten teremtette._"

Az Úrnak van humora. Kocsonyás jellegű lehet még az orr-, és torokváladék is. Ez mondjuk sok dilemmára magyarázattal szolgálhat.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"_Mindig is azt vallottam, hogy a pénz és a pina körül forog a világ!_"

Kihagytad a piát:)
Vissza a címhez.

Tőlem a polgármesterem akár a Holdon is lakhat, ha jól végzi a dolgát nem mindegy? Ha meg rosszul, akkor talán jobb is, ha minél messzebb lakik.:D
@Sir Bates dö Hól:

Naív kérdés. Pont jó, hogy most a 2/3-ddal akár be is lehet csukatni az ellenzéket. Ki emlékszik már 2006-ra? Egyébként is békés sétálókra, meg kirándulókra lűttek.:)
"Riporter: Nem probléma, hogy nem lakik Zuglóban?

Laktam korábban Zuglóban, a választástól függetlenül biztosan fogok is még Zuglóban lakni. Nagyon sok olyan városvezető van, aki helyben él, de borzalmasan végzi a munkáját és olyanra is találunk példát, akik nem ott élnek, mégis jól végzik a munkájukat.

Az, hogy jelenleg hol élek albérletben, majd a feleségemmel megbeszélem, de egy biztos, ez garantáltan nem befolyásolja az elvégzett munkám színvonalát!"

www.youtube.com/watch?v=zSZ_DnbXfRs
süti beállítások módosítása