Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Aki akkugyárban dolgozik, az mennyire van biztonságban? Mennyire jó érzés dolgozni menni, nap min... (2024.04.24. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.04.28. 08:28 Fabius

Orbán elfelejtett kérni

Címkék: orbán árok ferenc foci felcsút

Mindenórás Tábornok nertárs a folyamatos küzdelemben érdekes személyiségfejlődésen megy keresztül. Szótárából kiesett a kérem, gondolkodásmódjából a feltételes mód és a visszautasítás lehetősége. Újabban nem kér, helyette megmondja mibe kezdjünk bele

Ennél is újabban különösebb kérdés nélkül meghatározza ki hová megy, milyen minőségben mit csinál és milyen sűrűséggel kell referálni a górénak. Árok Ferenc egyszeri felcsúti nézőből lett miniszterelnöki tanácsadó, mi meg örülhetünk: egyszer olyan ember is oszt véleményt erről az itthon focinak nevezett izéről, aki úgy ért hozzá, hogy az a csapatai eredményén is meglátszik. Ha egy kontinensnyi országban meghonosította a focit, majd elvitte a válogatottat olimpiáig és vébéig, akkor talán nem haszontalan ha észt oszt a már Gibraltár ellen is döglődő hazai vízfejeknek

De a módszer amivel ezt Viktor intézte? Az egyszeri ember belefut valahol, és...:

Ahogy felértünk – én már kapkodtam levegő után, mert bizony nagyon sok lépcsőt kell megmászni –, szinte beleütköztünk Orbán Viktor elnökbe, aki egy csoport külföldivel jött felénk. Szöllősi bemutatott, s máris jött a kérdés: „Látta a meccseket, mit szól hozzá, meddig marad?” „Pénteken megyek vissza Újvidékre.” „Nem megy maga sehova, itt kell hogy legyen a stadionavatón, meg holnap Székesfehérváron a Puskás meccsén, hallani akarom a véleményét az Akadémia játékáról.” S odaszólt Szöllősinek, „intézd el a kocsit”…

viktor.jpg

 Árok Ferenc  a szívélyes és visszautasíthatatlan marasztalás hatására maradt.

"Gazdagon kényeztetve etettek, itattak bennünket a szervezők. (...) Én a díszpáholy első sorában ültem! Egy kicsit kellemetlenül éreztem magam, mert nem sok sportoló és sportban fontos szerepet játszó ember kapott itt helyet. Például a 93 éves Szepesi Gyuri világhírű tv- és rádiókommentátor és az MLSZ egykori elnöke sem „fért be” a díszpáholyba!"

Majd miután ÉdesViktor a tősgyökeres fővárosi Puskásból "vidéki fiút" kreált, megtalálta ismét Árok Ferencet:

„Tanácsadóm leszel, legkevesebb két hónaponként látjuk egymást" - oszt'jónapot. 

Az régen megvan nagyjából mindenkinek, hogy a párton, frakción és kormányon belül Orbán élet-halál ura egyszemélyben. De az új, ahogy ezt a gyakorlatot átülteti a civilszférába is. Kíváncsian várom ki lesz a következő, akire Viktor rámutat és hozzákezd bármihez, mint egyszervolt színész úr a Himnusz énekléshez. 

376 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr866093706

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.04.28. 10:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz:
Feszkó lesz, mert Piktort megcsavargatja Simicska, ha nem jön a zsé... még el találja ütni a villamos LézerDzsonnit is, ha ilyen "jól teljesít".
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Az szarabb megmagyarázást igényel mint a Welsz mérgezés... Hódmezővásárhelyen nincs is villamos. Vagy már építik?
Lázárt ne féltsd, ha valaki van ebben a politikai pöcegödörben akinek esze van a szemétséghez, az pont ő. A fiúkat a harács faktor vezérli - Lázárt is - de neki agya is van hozzá és cinikus szar is, kiröhögi ezt a sok tetűt.

A cár egyetlen valódi ellensége - lehet... ne.
Vagy már lassan most?
@Knósszosz:
A tevében volt előbb az a két balfasz fakabát, akik képtelenek voltak megbilincselni és rendesen levinni a földre egy meztelen marhát, aki a bazilikánál ugrált. Taposta, meg lökdöste a zsaru az idiótát, több szár külföldi meg saját szemével láthatta, milyen "szakszerű" a Pintér féle yard. Komolytalanok... máig a bilincselést gyakorolnánk a Zalkán (LOL), ha valami hasonló stílusban próbálkoztunk volna anno.
@Knósszosz:
Ha elqrja a pénzcsapot, akkor hamarosan Cseljabinszban lesz konzulátusvezető...
@Knósszosz: Szép estét! Láttad a kínai repcsis videót? :)
Ezek után végképp nem fogok tudni aludni. :)

A DK bojkottálja Bajnaiék vitáját.

A Demokratikus Koalíció (DK) nem vesz részt azon a vitán, amelyet az Együtt-PM kezdeményezett az EP-választáson listát állító pártok számára – közölte a DK elnöksége hétfőn. Távolmaradásukat azzal indokolják, hogy az eseményre meghívást kapott a Jobbik is.

hvg.hu/itthon/20140428_A_DK_bojkottalja_a_Bajnaiek_kezdemenyezte
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Sanyi bácsi fiai semmilyen intézkedést sem mernek maguktól kezdeményezni. Kovács Béla al- segéd rendőr is a főnökétől, a helyszín biztosítására kivezényelt vezértizedes elvtárstól várja a parancsot, hogyakkomost kihúzza-e az áldozat hátából a kést és elsősegélyben részesítse, vagy épp zavarja a délelőtt 11 órai beeső napfény, amitől a szénanátha tünetei miatt kettőig nem lát.
Hapci Sanyi és operett hadserege...
@Knósszosz:
Nagy Sándor anno, ebben a tempóban, ilyen emberanyaggal, a várfalaikon nem jutott volna ki... :)
@Knósszosz:
B+!

"„Az önkormányzatnak ez a beruházás egy fillérjébe nem került, százszázalékos támogatottságot élvezett” – söpörte le a szekszárdi városi közgyűlés csütörtöki ülésén Hadházy Ákos önkormányzati képviselő kérdését az asztalról Csillagné Szántó Polixénia, a humán bizottság fideszes elnöke. A trafikmutyit leleplező egykori fideszes képviselő (aki a parlamenti választáson már LMP-s jelöltként indult) ugyanis arról érdeklődött, miért fizettek ki 157 millió forintot egyetlen természettudományos tanterem megvalósítására.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség még 2012 májusában írta ki azokat a pályázatokat, amelyek keretében összesen 14 milliárd forintot szántak az úgynevezett Öveges programra, vagyis a természettudományok oktatásának fejlesztésére. Ezen indult és nyert a szekszárdi önkormányzat is, amely két középiskolában alakított ki úgynevezett természettudományos labort (magyarul fizika és kémia szaktantermet) 310 millió forint értékben. A második, az I. Béla Gimnáziumban megvalósult labort márciusban adták át Hoffman Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár jelenlétében.

A csütörtöki interpelláció közvetlen előzménye az volt, hogy Hadházy Ákos kikérte az önkormányzat hivatalától a második tanterem megvalósításának részletes költségeit. A képviselő először a saját blogján írta meg, majd a közgyűlésen is elmondta: elképesztően soknak találja az összeget, szerinte az már „a hűtlen kezelés határait súrolja”, különösen az, hogy a felújítás és a bútorok költségein túl a listán szerepelnek nehezen magyarázható kiadási tételek is."
hvg.hu/itthon/20140428_szekszard_labor_eu_fejlesztes
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem válaszoltál vagy három kérdésemre, de nem baj. A repülés azért marad kedvenc, viszont továbbra sem értelek.
Ja, amúgy majd megnézem, de remélem nem Morvai Krisztina van matricázva a függőleges vezérsíkra, mint jin&jang képviselőasszony, 6300 ojróért engem képviselve persze, mert naná!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Te egy görény vagy... Csillagné Szántó Polixénia... bazmeg, tudtad, hogy ettől kifekszem, mi?-:))
És amúgy a többi... hát-:o
Jogos egy üveg Gold az Argus fajtából!!! - Neked is!!-:D
@Knósszosz:
Ezt a nevet nem lehetett kihagyni. Elsőre én sem hittem, hogy ilyen van, de...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Alexandrosz az iszthmoszi csatáig se - emígyen.
Pella határán túl se, nemhogy...
@Knósszosz: :)

jó vagy!

csak egy megjegyzés erre a szösszenetre:
"Van olyan alulról szerveződő civil akármi, ami mögé odaállnak tömegek és minimum olyan tehetséggel cibálják utcára az elégedetlen tömegeket, ahogyan ezt Don Vittorio csapata csinálja?"

azt nem a tehetség teremtette meg, hanem az nem kevés pénz amiből fizetnek, etetnek, utaztatnak, stb és rosszul is lennének, ha "alulról" szerveződés kezdődne közöttük...
@Knósszosz: Bocs de mostanában kevesebbet vagyok. Mik voltak azok?
Morvai nincs rajta de ütős a cucc. :)

youtu.be/4zOZWNpVC7M
@Knósszosz:
Bocs, isszoszi csata, most olvasom magamat...
@guma:
Szia!-:)
Igazad van, sokba került ez nekünk... de azt ismerd el, hogy kellett hozzá az is, aminek a hiánya miatt az lett az eredmény, ami... már baloldali hiányosságról beszélek.
Ez viszont nem hiányzik Vittorio csürhéjéből, szóval teccik vagy sem, fel kell nőni a feladathoz - és ezt természetesen nem neked címezem - különben 18 is szarban lesz.

Legyünk olyan patkányok, mint emez a pat...?
Lehet, hogy ez kell - de a magam részéről nem tudnék olyan trágyadomb mód politizálni, ahogyan ez a ... ez. Ezért nem nekem találták ki a politikát.
Inkább megnézem holnap Sophie filmjét( amúgy is a gyengém...), szóval odakattanok rád!-:))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Ezek után megfontotlom, hogy egyáltalán szóba álljak-e veled.
Ez mélyütés volt...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: röhöghetsz b+, de gondolj abba bele, hogy mit éreznél, ha a gyerekednek azt sulykolnák (egyesek szerint sujkolnák) a fejébe, hogy isten nincs, a vallásos ember kevesebbet ér, hinni istenben szégyellni való dolog... a többiről (pl. a múlt meghamisításáról, a sovinizmusra nevelésről, stb.) már ne is beszéljünk... na ezért nem szavaznék soha az ilyen gyökerekre, sub kavics...
@Sir Bates dö Hól:
Nem véletlenül olvasom a hozzászólásaidat, ez ismételten telibe és bele... kösz!
@Sir Bates dö Hól: Nem látok sulykolási törekvéseket. Egyszerűen csak máshogy látjuk a világot, szavazni meg amúgy sem fogsz. Vagy most hatodikán szavaztál?
@Knósszosz: nincs mit, de annak ellenére, hogy én nem vagyok vallásos olyan értelemben, mint ez a kretén, iskoláséveimben meg abszolút ateista voltam, azért akkor sem tetszett sem a basztatása a templomba járóknak, sem a történelem meglehetősen egyoldalú oktatása... a szovjetek dicsőítése és a nyugat imperialista, elnyomó jelzővel illetése meg főleg... de, most megint ez jön, csak ellenkező előjellel...
@Sir Bates dö Hól: Látom megint visszatértél a magas polcra és onnan kreténezel meg sub kavicsozol.:) Amúgy Nincs szó szovjet dicsőítésről, egyszerűen csak úgy látom, hogy Putyin vérbeli konzervatív.

Akkor is, ha nem hogy nem akar megszabadulni a Vörös Hadsereg mítoszától, ellenkezőleg: ápolja a győzelem emlékét, visszaadta a hadseregnek a vörös lobogót, és a szovjet himnusz dallama - megváltozott szöveggel - immár Oroszország himnusza is.
Miközben ragyogó film készül Kolcsak admirálisról, és gőzerővel folyik az orosz ortodox egyház hatalmi pozíciójának megerősítése, a tradicionális keresztény értékrend autoriter, anitiliberális betartattatása.
Utóbbiak nem igényelnek különösebb magyarázatot, miért jelentenek konzervatív irányvonalat.

A szovjet birodalmi nosztalgia már bonyolultabb eset. De éppen Putyin konzervativizmusát mutatja, hogy nem akar szembemenni a néplélekkel. Ha ők igénylik a dicső birodalmi múlt emlékét, akár szovjet köntösben is, akkor megkapják. Mert az egyszerű orosz ember számára a II.vh-s győzelem nem a bolsevizmus, hanem a nagyorosz birodalmiság diadala volt. Ahogy Sztálingrád sem a kommunizmus, hanem az anyaföld ("Oroszország anyácska") önfeláldozó, hősies és diadalmas megvédése volt.
(Nota bene: még a Szovjetunió himnuszában is az volt, hogy a "nagy Oroszország kovácsola frigy" - velikájá Rusz, aki még tanult oroszul.)

Putyin pont akkor lenne "haladár" jakobinus, ergo: baloldali, ha szembe akarna menni ezzel, és holmi elvi igazság alapján szembemenne a néplélekkel. Ennél ő sokkal okosabb és konzervatívabb.
És még mielőtt bárki nekem esne: azt nem állítom, hogy ez nekünk, magyaroknak jó. Akár még szívhatunk is emiatt, de jó nagyot. De egy ország vezetésének értékét nem az adja meg, hogy másokkal mennyire korrekt, hanem hogy saját népének érdekét mennyire szolgálja.
Putyin tehát konzervatív és patrióta. Hogy ez nekünk jó-e, vagy rossz, azt ebben a pillanatban még nem tudhatjuk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: figyelj iq-kandidáns!... ha tehettem volna, szavaztam volna (úgyhogy ezért be is kaphatod), viszont egy dolgot el tudtok érni: elviszem a gyerekeim, a vagyonom, a tehetségem/tudásom az általatok irányított/befolyásolt helyről; az invesztálási potenciálom hasznosításánál moot csak akkor választom, ha tényleg valami uzsoreextra-profit várható 1000x garancia mellett... és hidd el, mások is döntenek így... erre mondhatjátok azt, jobb is, ha az ilyen nemzetáruló elmegy, tisztul az ország, de a reality, amivel majd szembesültök, az, hogy a végén a sok gyökér nézi egymást nagy büszkén, nyakig a mocsokban, trágyában, miközben egy mostani belorusz életnívó is rohadtul kívánatosnak fog tünni a többség szàmára...
Orbán elfelejtett kérni?
Van, amikor kérnie sem kell:

''''Ott kezdődött, hogy részt vettünk feleségemmel a Thália Színház Veled Uram! című díszbemutatóján. A drámai végkifejletben ott áll Szent István a színpadon fizikálisan, mentálisan, pszichésen, naturálisan mezítelen felsőtesttel kiszolgáltatottan, kezében a Szent Koronával. Miután a gaz Orseolo Péter megvakította Vászolyt, Szent Királyunknak nem volt kire hagyományoznia a Koronát, ezért felajánlotta a nemzetnek, Szűz Máriának… Ebben a tragikusan megrázó pillanatban nagyon halkan súgtam feleségemnek, hogy (már bocsánat, az érdemtelen hasonlatért!) nekünk nincs koronánk, de mi is felajánljuk az Apáczai Kiadót ennek a Nemzetnek, ennek a Hazának, „a homloknyi Magyarországnak.''''

index.hu/belfold/2014/04/24/az_apaczai_felajanlotta_magat_az_allamnak/
@Sir Bates dö Hól: Kettőnk között annyi a különbség, hogy én nem tartalak nemzetárulónak. Az meg, hogy miket gondolsz rólam, - jórészt hamisan - nem kell, hogy felbosszantson. A karaván úgyis halad tovább.:)

Ja és te is ugyanabban az Európában élsz mint én. Ma ugyanis már nem az a kérdés, hogy az Európai Uniónak nevezett politikatörténeti epizód (melynek megvannak a maga praktikus előnyei és hátrányai egyaránt) milyen struktúra felé fordul, hanem az, hogy az európai kultúrák, az európai népek képesek-e megmaradni. Egyáltalán: van-e annyi életerő bennük, hogy akarjanak önazonos módon megmaradni. A legfőbb kérdés, hogy Nyugat-Európa fölismeri-e legalapvetőbb érdekét, jelesül az őt egy idegen földrészről szétterpeszkedő, létrejötte óta folyamatosan hódító háborúkat vívó, ám mára végzetesen eladósodott és fokozatosan gyengülő euroatlantista-cionista birodalomhoz fűző láncok eloldásának létparancsát. Nekem pld. teljesen szimpatikus lenne egy Tokió-Peking-Moszkva-Berlin-Párizs tengely kikovácsolása. Félreértés ne essék, ez csöppet sem egyszerű feladat, főleg úgy, hogy a nyugat-európai politikai elitek legtöbbje még mindig idejétmúlt, tévesnek bizonyult dohos rögeszmék rabja. Amíg e téren nem történik gyökeres és visszavonhatatlan fordulat, magyarul történelmi elitváltás, addig minden geostratégiai gondolat megmarad az elmélet síkján. Annyi azonban bizonyos, hogy a történelem – bármily lelkesen tesz is hetente hűségesküt e megfáradt utópia mellett Martonyi János leköszönő külügyminiszter - átlépett a transzatlanti álmon. Az ukrán válság azt bizonyítja, hogy a dollár- és eurómilliókkal finanszírozott és izraeli kiképzőtisztekkel is megtámogatott kijevi puccs által Oroszországból kiváltott egészséges immunreakciót a transzatlanti konglomerátum tehetetlenül, bénultan szemléli. Az eseményeket immár Moszkva irányítja, de ettől szerintem marhára nem kell úgy beszarni, ahogy azt nekünk adagolják a fősodor médiák és a politikai megmondó emberek. :)
@dr. jenőke (jenőke): Megrázóan szerény az illető úr. Csak István királyhoz hasonlítja magát, és a könyvkiadóját a koronához.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "a szovjetek dicsőítése és a nyugat imperialista, elnyomó jelzővel illetése meg főleg... de, most megint ez jön, csak ellenkező előjellel..."

Segítek, mert gedeon még mindig nem a barátod: ezt '90 előttre írtam... viszont meglepően összeszedett a kommented, gratulálok, komolyan... az mondjuk egy baromság, hogy "Miközben ragyogó film készül Kolcsak admirálisról, és gőzerővel folyik az orosz ortodox egyház hatalmi pozíciójának megerősítése, a tradicionális keresztény értékrend autoriter, anitiliberális betartattatása.
Utóbbiak nem igényelnek különösebb magyarázatot, miért jelentenek konzervatív irányvonalat.", de úgy sem érted a miértjét... miként a konzervativizmus és retrogradizmus közti különbséget sem...
@Sir Bates dö Hól: Nem akarok hirtelen olyan tökéletes lenni, mint te. Csak szép lassan lépésről-lépésre, mint az aknamezőn. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "euroatlantista-cionista birodalomhoz fűző láncok eloldásának létparancsát"... ez a lényeg, ugye?... mégiscsak a jó qrva anyádat, az "egyház hatalmi pozíciójának megerősítése, a tradicionális keresztény értékrend autoriter, anitiliberális betartattatása"-val párhuzamosan, aljadék...
@Sir Bates dö Hól: Sosem jó ha a tények ennyire felbosszantanak. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: amit írtál vagy idéztél, azok nem tények, az a véleményed... a tény az, hogy egy bigott zsidógyülölő vagy...
@Sir Bates dö Hól:
A véleményed rendben - számomra - én is leszarok mindenféle vallást.

Ily kései órán többre nem futja, álmos valék magam is. Azért olvaslak, mert az olyan üdítő!
Sok mindent tudsz te, csak szerénykedsz itten... nem baj.
Én olvaslak ... ha számít.
Jó éjt, arrafelé is kell pihenni.. irigyellek.
@Sir Bates dö Hól: Mondom, hogy ez egy hittérítő. Én nem szoktam beengedni őket, akárhogy mosolyognak.
@Sir Bates dö Hól: Hülyeség de felesleges bizonygatnom. Egyszerűn csak rögzítettem a tényt az erőtér és a befolyás kapcsán.
@Sir Bates dö Hól: bocsánat, de most jutottam újra géphez!
na szóval Körmendi úr, idegenbe szakadt hazánkfia, maradjunk annyiban, hogy 3,3 Meuró nem képtelenség, de ilyen felkészültséggel, elővizsgálatokkal...
Na szóval gondolom olvastad mit írtam ezzel kapcsolatban, megfejelem annyival, hogy aki hónapokig WIG/TIG technológiával hegeszt pl. alut, hiába van neki MIG/MAG-ra is érvényes vizsgája, bizony jó pár napjába telik mire "átáll" acélra MIG/MAG technológiával és fordítva...
Szerintem a manus arra utazott, hogy heti 75-80 órában, minőségi munkát végeztet kb 3,25 eurós nettó órabérért. Csak halkan jegyzem meg, hogy ezt a munkát bruttó 17-20 eruó/óra alatt nem kapja meg Németországban, ami 13-16 euró nettó jelent/óra.
Nem csoda, hogy ki volt akadva a köcsögje!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Figyu Gábris, Chábád Szegedi, a sok névcserés, izgalmas időpontokban született mozgalmár spanod szerinted metélt vagy nem?
Menny már a bánatos náthás faszba!
@nincs_itt: olvastam, a képtelenség kategória az, hogy valaki ilyen hülye legyen, hogy előbb betol 3.3€-t, majd aztán vizsgálja meg a befektetés legfontosabb tényezőjét... mert itt a melós a lényeg...
@épészmérnök: ja, csak a jehovisták meg mormonnok nem akarnak perifériára, párialétre szorítani... azért ez óriási különbség... ők valami mellett emelnek szót, s nem valakik ellen...
@Sir Bates dö Hól: gondolom az adó és egyéb kedvezmények, meg az órabér különbség röhögve kiadják a "befektetést"! Csak a szokásos Stephan?(nem emléxem) Kormendi féle okosság! Ismertem én Wagnert is, aki velem focizott a grundon, majd idejében desztillált és szarba vitte a Csepel Művek Nagy-pontosságú Gépgyárát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jó, erőtér és befolyás... te ugyanolyan elvakult vagy, mint a kis pajtásod, a rudak bajnoka... annak azért örülök, hogy elég fiatal vagy ahhoz, hogy lásd még a transzatlantiak megújulását... bigott sub kavics...
@Sir Bates dö Hól: ja állítása szerint 47 éves, szerintem, mínusz 20-27 között lehet az igazság.
hagyd a fenébe, az életben nem fogja megérteni, ugyanis nem jobb mint a fidióták!
@nincs_itt: cseszheted a befektetést, ha nem találsz munkást, aki alkalmas termelni... megjegyzem, a lengyelek, akikkel itt szoktam összefutni, mind fémipari szakmunkások, s ők is azt mondják kivétel nélkül, hogy otthon már nincs szakember, mindenki elment dolgozni nyugatra, így elképzelhető, hogynincs megfelelő szakember moon sem...
@Sir Bates dö Hól: sok lengyellel találkozom én is, a legtöbbje fiatal, nem komoly szaktudással, értsd "általános" lakatos, meg mechaniker ahogy errefelé mongyák. Szóval, Mo.-on is sok szakember maradt, de aki valóban az, az azonnal látja, hogy mire megy ki a buli! A legtöbbjük nem maicsirke szaki, azonnal érti miért "nem felelt meg"! Figyelj "pár éve" karcolgatom a hegesztés rejtelmeit, nekem is büdös a sztori, ahogy van! Izometrikus axonometriát miajfaszért akar eccerű csőhegesztéshez? Mert az akkor kell, amikor beépítik és KURVÁRA NEM A HEGESZTŐNEK!!!
@Sir Bates dö Hól: ja és az M8-as menet magátmérője és magrádiusza ugyan minek? Értem én, hogy gőzgép! De mi hajccsa?
@nincs_itt: ezekre nem tudok válaszolni... én csak pillanat-forrasztót fogtam eddig:-)... ha tudod mi az... gondolom, igen...
@nincs_itt: Éljenek a nyugaton üzemelő helikoptereink. :)
büdös rohat dakoták és kommancsok

mind benzűlött
Jó. Nem a fasiszták. Csak az egészségügyi sétát végző rasszizmussal és jobbik zászlóval felszerelt feketeinges jövőért bóklászó sörfejek.
@GeoCracker: A témához kb. ennyit.

"A hatszázezer elhurcolt és lemészárolt zsidó származású honfitársunk emlékét azok gyalázzák meg a legarcátlanabb és a legaljasabb módon, akik a holokauszt borzalmaiból nap mint nap politikai hasznot kovácsolnak a maguk számára. Akik képviselői mandátumok megszerzésére, politikai tőke felhalmozására és mások erkölcsi megsemmisítésre használják a nemzet közös tragédiáját."

www.facebook.com/Robert.Puzser/photos/a.362831433792676.84195.294337027308784/605324872876663/?type=1&stream_ref=10
@GeoCracker: Az egészségügyi sétával és a gyulai bírónő esetével kapcsolatban meg kb. az alábbiak lehetnek érdekesek. :)

"Mucsi Erika azonban ennél sokkal súlyosabb bűnt is elkövetett: mérlegelés tárgyává merészelte tenni, hogy akkor most tényleg létezik-e cigánybűnözés, és tulajdonképpen mi is az. És ez az, amivel a hazai „mértékadó körök” szemében örökre a „vállalhatatlan” kategóriába száműzte magát. Mert hogy cigánybűnözés nem van, és kész! (Ez számukra pontosan olyan megfellebbezhetetlen dogma, mint a neonáci fészbúk-harcosok számára az, hogy semmilyen holokauszt nem volt, de, ha volt, akkor annál jobb.) A bírónő ezzel szemben aljas, elvetemült módon alámerült a magyar valóság rasszizmustól bűzlő, barna mocskába, és onnan ilyen uszító gondolatokat hozott fel, mint például:

"..a »cigányság« mint kategória nem elsődlegesen faji alapon értelmezhető, hanem az ekként jelzett életformát követő, faji hovatartozástól függetlenül a lakosságnak egy elkülönült, a többségi társadalom hagyományos értékeit és a már hivatkozott jogszabályok által is védett értékeket semmibe vevő csoportjaként, akik egy bizonyos munkakerülő életforma, a magántulajdont, együttélési normákat nem tisztelő erkölcsi felfogás követői.”

"...nem elhallgatható tény viszont a cigány származásúaknak az elkövetői körben való viszonylag magas aránya. Ebből adódóan bár a cigányok és a bűnelkövetők köre nem azonos, ... az átfedések alapot adnak az anomáliák »cigánybűnözésként« való megfogalmazására".

Hogy ez valójában éppen, hogy cáfolata a „cigányoknak a vérükben van a bűnözés”, illetve a „minden cigány bűnöző” kezdetű, valóban primitív, faji alapú agymenéseknek, az liberáliséknál tökmindegy. Ők ezt simán, a legcsekélyebb intellektuális lelkiismeret-furdalás, vagy kétely nélkül lefordították úgy, hogy ez igenis azt jelenti, hogy Mucsi szerint minden cigány bűnöző. Az antifák számára ugyanis a szövegértelmezés nem mondatonként, hanem szavanként történik. Ha egyazon gondolatmeneten belül fordul elő a „cigány” és a „bűnözés” szó, akkor az rasszista uszítás. Hiszen valamit is magára adó európai kultúrember közismerten ügyel arra, hogy e két kifejezés között legalább négy bekezdés távolság legyen, és aki a kettő között bármilyen, akármilyen csekély összefüggést is talál, az náci.

Meggyőződésem, hogy ezt nem azért teszik, mert valamilyen rejtélyes világösszeesküvés hazai ügynökei, akik biológiai fegyverként tekintenek a cigányokra, mert így majd könnyebben elorozható a magyar anyaföld. Mindig megmosolyogtam az ilyen konteókat, amelyek jó eséllyel abból erednek, hogy megfogalmazóik még soha az életben nem beszéltek egy fél órát egy igazi lelkes antifasiszta warriorral, így elképzelni sem tudják, hogy a sanda önérdeken túl, mi vihet rá valakit arra, hogy ilyen baromságokat beszéljen. Szerintem meg nincs is itt semmilyen összeesküvés. Makacs valóságtagadás van, ami a hazai közélet egyik alapköve, és önkéntelenül is előtörő reflexe már évtizedek óta. Ahogyan a kocsmarasszista közbeszédben és a Kurucinfó kommentfalán a cigány csak és kizárólag bűnöző lehet, úgy a Körúton belüli valóságban csak és kizárólag kirekesztett, vagy egyenesen fenyegetett áldozat.

Mucsi Erika bírói indoklásba foglalt elmélkedése nem rasszista kirohanás, hanem éppen, hogy elkeseredett kísérlet, hogy e párhuzamos valóságtalanságok között racionális gondolatokból építsen hidat. Már most látszik: nem fog sikerülni. Nem csak a fentebb már vázolt szellemi polgárháborús logika miatt, hanem azért is, mert bűneit még tetézte is. A helyzet elemzése mellett nem átalkodott felvetni, hogy az áldatlan állapotok kialakulásában némi felelőssége tán az antirasszizmus lángpallosát megvadult berserkerként forgató jogvédőknek is lehet. Szerinte ugyanis közel sem biztos, hogy a helyzet békés rendezését az szolgálja, ha nyolc általánost (sem) végzett, amúgy is zavarodott, és szorongó embereknek elmagyarázzuk, hogy őket most éppen kirekesztik, maholnap tán le is gyilkolják a nácik, de mi majd jól megvédjük őket. Mucsi ebből arra a következtetésre jutott, hogy

„a különböző jogvédő szervezetek […] nem a kialakult helyzet békés rendezésére, hanem a roma lakosságban a kirekesztettség, megfélemlítettség érzését hangsúlyozva, azt fokozó hangulatkeltésre törekedtek”.

No, ez a halálos bűn, ez a belépő a dantei Pokol legmélyebb bugyrába. Mert ezzel kicsavarta kezükből, és ellenük fordította kedvenc morális bunkósbotjukat, az oly sokszor hallott, rongyosra használt „uszítás” fogalmát. Rávilágít, hogy gyűlöletet kelteni nem csak a kisebbségek becsmérlésével, de folyamatos paráztatásával is lehet.

jobbegyenes.blog.hu/2014/04/26/mindannyian_mucsi_erikak_vagyunk
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Mucsi Erika azonban ennél sokkal súlyosabb bűnt is elkövetett: mérlegelés tárgyává merészelte tenni, hogy akkor most tényleg létezik-e cigánybűnözés, és tulajdonképpen mi is az. "

Pontosan. Amelyik bíró eljut idáig az alkalmatlan a feladatra. Onnan egyenes, jobbegyenes út vezet a zsidóbűnözés a szakállasbünőzés irányába. Amelyik bíró idáig jut, az öltsön szarbarna inget, és menjen ki sétafikázni a fikákkal.
A bíróság előtt emberek, vádlottak szerepelnek. Megállapítja, hogy bűnös-e vay sem. Fajra, nemre tekintet nélkül. Mucsi Erika ezért írta ki magát mindenhonnan. Mert ezt szegte meg.
Ha ellopják a bisiklimet, tojok rá, hogy ki lopta el. a rendőrség találja meg. a bíró ítélje el. A biciklilopásért, és nem azért, mert cigány vagy hottentotta.
Amíg elvbarátaid eddig nem kpesek eljutni, addig nagy ívben, a féligazságaikat tudomásul véve tojok a Jobbikra, a szebb jövősökre a gójamotorosokra, és az összes neonáci csürhetagra.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ezen az alapon Szakályt, Novák elődöt, Orbánt, és a többi provokálót, a kis izéjükkel játszató Morvai Hisztikével együtt be kellene zárni a birkeaui komplexumba egy hétre.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Elnézést. Valóban nem ugyanaz a kettő.
Neonáci baromarcuak hirdetik a fasizmus eszméit. Kormányzati támogatással és nem csak hallagtólag eltűrve.
Sajnos a magát mérv adónak tekintő ellenzéki gittrágókkal együtt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Tudod, néha úgy, de úgy szeretném, ha az angyalféléket, de inkább a novákféléket pofánverjék egy péklapáttal pusztán azért, mert szemüveges, vagy barnajahú, vagy bármi hasonló. S csak azért, mert egy hasonlóan kinéző valakit láttak fényképen, amint kizsebelt valakit.
Rögtön rájönének a különbségre azt hiszem.
@GeoCracker: Figy Geo valamit nagyon nem értek. Te is azt írod a linkelt posztodban, hogy "Áder János, a magyar köztársasági elnök, az auschwitzi egykori haláltáborból a mintegy három kilométerre lévő birkenaui emlékhelyre tartó zarándoklaton vesz részt."

Eközben a hivatalos MTI hírben ezt olvasom:

"Altorjai Anita, a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója az MTI-vel azt közölte: a repülőgép meghibásodása miatt az elnöki delegáció gépkocsival ment Birkenauba -, így sajnos a rendelkezésre álló idő rövidsége miatt az államfőnek nem volt lehetősége arra, hogy az Élet menetével tegye meg az utat Auschwitztól Birkenauig."

Amit meg végképp nem értek, hogy mijafasznak ehhez repülőgép, amely séta az egyik táborból a másikba kb. 20-25 percbe telik. Én is jártam mind a két helyen és nincs messze egymástól a két tábor. Te érted ezt?
@GeoCracker: Ha neked ennyi jön le ebből a véleményből, akkor azt betudom a költői és véleményszabadságodnak. :)
@GeoCracker: Örülök, hogy sikerült meglátnod a "lényeget", bár én arra tippeltem más is eljut majd hozzád :)
Tudjatok miert heggesztettek le a Gordont, meg mert volt a freedom square-en 64-es tunti, ha megepitik az arkangyalt, akkor legyen kire fogni, ha valaki egy kis ceneggyel szarnyakat ad a vagyainak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem Angyal. Amíg az elvbarátaid nem jutnak el a saját maguk által leírtak első bekezdésének felfogásához, addig a többi indifferens. Haladjunk sorba. Először fogják fel az alapnormákat. a többi, a belemagyarázás, a mások fikázása csak utána jön.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Jogos észrevétel....
Nem. Bedöltem a hírnek, ha ez igaz. Utánaolvasok.
@GeoCracker: Nem Geo. Ez csak akkor valósulhat meg, ha ti meg végre valahára túl tudtok lépni az ilyen huncutságokon. :)

"...ez valójában éppen, hogy cáfolata a „cigányoknak a vérükben van a bűnözés”, illetve a „minden cigány bűnöző” kezdetű, valóban primitív, faji alapú agymenéseknek, az liberáliséknál tökmindegy. Ők ezt simán, a legcsekélyebb intellektuális lelkiismeret-furdalás, vagy kétely nélkül lefordították úgy, hogy ez igenis azt jelenti, hogy Mucsi szerint minden cigány bűnöző. Az antifák számára ugyanis a szövegértelmezés nem mondatonként, hanem szavanként történik. Ha egyazon gondolatmeneten belül fordul elő a „cigány” és a „bűnözés” szó, akkor az rasszista uszítás. Hiszen valamit is magára adó európai kultúrember közismerten ügyel arra, hogy e két kifejezés között legalább négy bekezdés távolság legyen, és aki a kettő között bármilyen, akármilyen csekély összefüggést is talál, az náci."
@GeoCracker: Nem tudom mennyire lehet hinni az MTI közleménynek, de a repülő említése az eleve ökörségnek tűnik, mivel tényleg nincs messze a két helyszín egymástól. :)

tinyurl.hu/Wkc2/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ebből is egyértelmű, hogy én nem vagyok náci.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Megnéztem közben az MTI-t tényleg hülyék. Jártam ott, félóra alatt, vezetéssel háromnegyed lehet eljutni nagyjából.
@GeoCracker: Igen én is pont ezért akadtam fenn rajta. :)
@GeoCracker: Viszont ha az MTI hírt nézem, abból az jön le, hogy Áder nem menetelt, hanem átment autóval a másik helyszínre. Szerinted? ;)
@GeoCracker: Nem azzal van gond, hogy ezek a szervezetek gond nelkul letezhetnek, mert egye fene, ha nekik erre van gusztusuk, akkor csinaljak, legfeljebb mindenki kirohogi vagy fujolja oket, a baj akkor kezdodik, ha ezek az allam csocsen logva letezhetnek, cserebe trollkodnak a regnalo hatalom rovidtavu politikai celjainak erdekeben. Tipikus ilyen pl. a 64 varmegye aki megrendelesre barkinek dolgozik jo penzert. Ez sajnos oda vezet, hogy alarendelodik a nep a valasztok erdeke a politikai csoportocskak onerdekenek. A caporegime-ek meg egy relative joletben elo gazdag orszagbol is indulasra birjak a jolkepzett csaladjaert feleloseget erzo becsuletes mernokoket, orvosokat, tanarokat, polgarokat.
@Munchausen: Miközben te is inkább rezzensz össze ha egy sötét utcán szembe jön veled Sztojka Márió Szánsájn, mint egy vármegyés fiatal. :)
@Munchausen:
Azért figyelj oda mert zagyva Gyula már ígért be anális fenyítést mástként, mint ő gondolkodónak. Hogy ez csak rendalapú v élvezeti indíttatású volt, nem tudom - nem emlékszem már a bírósági ítéletre.
A fallikus fenyegetés kulonben jól ismert jelenség az emberszabású majmoknál, lsd nagyorrú majon
Elnézést a borneoi nagyorru majom még csak nem is emberszabású , csak cerkof-féle majom.
http://hu.m.wikipedia.org/wiki/Borneói_nagyorrúmajom
És most térjünk vissza a lényeghez, melyek a nácizmus legfőbb összetevői? Ezek a következők:

-Soviniszta nacionalizmus
-Vezérelv (führerprinzip) tekintélyelvű autokratizmussal
-Rendpárti, militáns megjelenés
-Az állam uralma a több párt rendszerrel, a gazdasági pluralizmussal és vallásszabadsággal szemben
-A radikális társadalom-, gazdaság- és állam átalakítás az antiliberalizmus és antikapitalizmus mentén történik
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Tévecc.

A legfontosabb összetevője a nárcisz, ebből vala a nárcizmus, és innen már csak 60 millió leheletnyi a nácizmus.
Legalábbis virágnyelven.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Erre írtam, hogy ebből is tisztán látszik, hogy nem vagyok náci. :)
"Végül az utolsó, ötödik oszlop az erős antiliberalizmus és antikapitalizmus. Ezen a ponton hangsúlyoznám, hogy a nácizmus valódi ellentétpárja nem a kommunizmus (mint sokan hiszik), hiszen azzal több ponton mutat rokonságot, hanem a liberalizmus.

Ha a Jobbikot az eddig felsorolt öt elem megléte alapján vizsgáljuk, elgondolkodtató eredményre jutunk. A sovinista nacionalizmus például vitathatatlanul része retorikájuknak (lásd: kurucinfo) bár kétségtelen, hogy gyakran bujtatott és rejtett formában van jelen. Az autokratizmus és vezérelv saját bevallásuk szerint is elveik közt szerepel, elég a "nem vagyunk demokraták" kezdetű megnyilatkozásukra gondolnunk. A militáns megjelenés meglétét a Magyar Gárda és egyéb Jobbik közeli szervezetek egyenruhás felvonulásai illetve katonai jellegű járőrözései tükrében nem kell különösebben bizonygatni. Az ötből viszont az utolsó két pont bizonyítása valóban problémás, ugyanis azokhoz a hatalomra kerülés lehetne csak bizonyító erejű. Ugyanis a Jobbik programja csak közvetett módon tükrözi az általuk ideálisnak gondolt erős állam beavatkozó, piacgazdaságot felszámoló, többpárt rendszert gyengítő, antikapitalista jellegét. Persze ezek a közvetett jelek is egyértelműek, gondoljunk csak a megrögzött EU ellenességükre (mely képmutató jelleget ölt a közelgő EP választásokon való indulásukat tekintve), vagy gondoljunk a magyar termelők, és magyar kereskedők kiemelt támogatására (kizárólagossá tételükre) mely kifejezetten a szabad kereskedelem ellen hat és antikapitalistává teszi őket. "
Régen mondom már ezt én is, pedig nem vagyok politológus, se szociológus, még csak történész sem...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Múltkor egy korrekt művelt okos nem-náci ezzel utasította el, hogy ő náci lenne: a nácik németek voltak, ő nem német, ezért nem náci
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a ma reggeli agitpropért: a kurva anyádat... neked is meg a baloghnak is...
Political Radical
Az orosz kapcsolat

2014 április 10. | Szerző: politicalradical

Legutóbbi elemzésünkben a Jobbik és Irán kapcsolatát vizsgáltuk, az alábbiak pedig a párt Oroszországhoz fűződő viszonyát elemezzük, nemzetközi összehasonlításban. A szélsőjobboldal oroszbarátsága ugyanis nem magyar jelenség. Egész Európában erősödik a nemzeti színekbe öltözött orosz érdekképviselet, ami különösen nagy jelentőséget ad a közelgő európai parlamenti választásnak.

politicalradical.cafeblog.hu/cimke/szelsojobb/

-------------------

Putyin Oroszországa és az európai szélsőjobb - köztük a Jobbik - viszonyát elemzi egyik friss írásában a Foreign Affairs. A nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó amerikai lap például a krími népszavazás szempontjából vizsgálja a Jobbik oroszokhoz való viszonyulását, de kitér a paksi bővítésre is.

vs.hu/miert-szereti-putyint-az-europai-szelsojobb-0326
@Knósszosz: :)

"Legyünk olyan patkányok, mint emez a pat...?"

ez a variáció eszembe sem jutott!
csak arra gondoltam, hogy annyira atomjaira hullottak a klasszikus közösségek (családi, munkahelyi, stb), hogy a tehetetlenségi nyomaték óriásira nőtt...
gondolj pl a kaláka teljes eltűnésére...
magyarul: mindent tanítani és tanulni kell, de ezt a legnehezebb "megszervezni", elindítani.

sokan pl bűnbakot szeretnek látni egy rétegben mert nem dolgoznak és csak a segélyt várják.
igen... ilyen is van...
de gondold végig mit lát egy mai gyerek munkának a munkából...

anya, apa (jó esetben!) reggel robog dolgozni. ha haza esnek (ki előbb, ki később) hót fáradtan még bevásárolni, mosni, főzni, takarítani, stb kell és jó lenne a gyerekre is szakítani időt...
tehát a gyerekek 95%-nak a munkával csak az a kapcsolata, hogy a szülök kikészülnek tőle, fáradtak, nyűgösek, hisztisek, stb...
de, hogy konkrétan mit csinál, ha a nevét ismeri is szakmának a munkafolyamatot nem látja, nem tapasztalja - csak a végeredményt, hogy a szülő fizikailag, szellemileg kész van!

szerinted vonzza majd a melóvilága?
szerinted nem utálja élből a "büdös segélyest", akinek egyébként senki nem akar munkát adni...
elkanyarodtam. bocs, viszont a sok "forradalom" (fülkétől a rezsiig!) után csatát már nem akarok látni, de ha így haladunk minden lehetséges lesz...
ahhoz ugyanis már kellene egy kis ismeret és gógyi, hogy nem az uborkát ellopó emberrel kell a dutyit telerakni szerintem, hanem aki az ország érdekeit figyelmen kívül hagyja, saját zsebre dolgozik és még törvénnyel is legalizálja!

nem akartalak lefárasztani és lehet, hogy kicsit zagyvára is sikeredett eszmefuttatásom.
ezért -bár nem illik ide, azért- ajánlok egy kis ökörködést, szórakoztató "kapcsolatokat" (kár, hogy nem értem, csak "érzem") és humort a zenében:

www.youtube.com/watch?v=0GzK2IRovgQ
@guma: Bocsi knósszosz.

Nagyon fontos dologra mutattál rá. Ha emellett még azt is tapasztalja, hogy a munka ellenére is sok-sok dologról le kell mondani, vagy annak ellenére is szűkösen élnek, akkor azt hiszem kerek a történet, különösen ha hozzávesszük azt, hogy a gyerek nem hülye, és azt is meglátja, hogy másoknak meg tényleg munka nélkül rengeteg pénze van és minden ami csak létezik.
@jaegtoer: :)))

kösz!

nagyon hosszú lett, ezért "lenyeltem" a sok-sok szerintem, idevágó "összefüggést"...
süti beállítások módosítása